PDA

Prikaži potpunu verziju : World of Tanks

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129

=FI=Ghost
18.9.2011, 22:17
Неће ако ставим куполу јер је лакша:)

E da, palo mi je to na pamet ali nisam bio siguran da može i tako.

DeCoy
18.9.2011, 23:14
Bez uvrede ali bas i ne razumem takav nacin razmisljanja. Grindas sve na elite, zar ti se negde zuri :)

Pa meni je cilj bio da što pre stignem do tier10 tenka zbog Clan War-a. A i inače ne razumem zašto bih se zadržavao na jednom tenku kada mogu da uzmem bolji i jači.

atlantis
19.9.2011, 0:49
Svaki dan prva pobeda donosi double XP, interesuje me ako neko zna kako se to racuna. Da li se tajmer resetuje u odredjeno vreme (tipa svakog dana u 01:00h) ili broji 24h nakon prve pobede?

Miloš987
19.9.2011, 0:52
U 2h po nasem vremenu se resetuje...

kuureee
19.9.2011, 0:53
U 02-00h.Posle ponoci naravno.

Doolio
19.9.2011, 17:03
Страшно сам лош са ИС-3, ваљда ће да буде боље кад набацим топ. Ал опет, немам утисак да је до тога, није да ја осећам недостатак фајрпавра:) него сам сав дебилан некако, изрокају ме ко шерпу међу првима стално. А нисам Рамбо... И то се дешава и кад сам топ тиер... Баш ме чуди с обзиром на то да је са ИС кецом моје играње доживело ренесансу и весело сам скакутао по ливадама убијајући по неколико тенкова по фајту, уз 80% прецизности и позитиван скор у победама/поразима блабла...

Eddy
19.9.2011, 17:38
Ja sam igrao sa is3 na test serveru, sad ovaj zadnji put. Takodje nisam bio odusevljen tenkom. Doduse malim delom su za to krivi rusi, i to sto je bio u pitanju test server, pa je bilo mnogo high tier tenkova.

OverCHAOS
19.9.2011, 20:37
Ovo se desilo juce, neverovatna situacija... Opis je ispod videa (doduse napisao sam na engleskom).....

3BmdxlKy1Cw

=FI=Ghost
19.9.2011, 23:32
Postavio sam mod:

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/57623-soviet-crew-photos/

miša topola
20.9.2011, 17:24
Da li osnivač čete mora da ima non-stop premium nalog ili samo u trenutku osnovanja čete?

DeCoy
20.9.2011, 17:46
Ako imaš premium makar i na jedan dan, taj ceo dan možeš bez problema praviš tank company.

miša topola
20.9.2011, 17:53
Ako imaš premium makar i na jedan dan, taj ceo dan možeš bez problema praviš tank company.

A posle isteka premiuma, četa se briše?

I šta preporučuješ za brzo grindanje, premium ili Lowe/KV-5? Želeo bi da stignem do IS-4, trenutno sam na IS.

Martok
20.9.2011, 18:31
Obrise se cim prekines da igras ... Po meni premijum nalog vredi vise od premjum tenka, bar sto se tempa grindovanja tice ...

DeCoy
20.9.2011, 19:21
Sa premium tenkom ništa ne postižeš što se xp-a tiče. Premium tenkovi ti samo donose kredite. XP koji nagrindaš na premium tenku ne možeš da prebaciš u free xp bez golda, što znači da treba da uložiš još novca.

Kad uzmeš premium nalog grind tenkovima će ići osetno brže, a uz to ćeš dobijati i više novca. Ja sam sve tenkove zaključno IS-4 kupovao isključivo od novca koji sam nagrindao igrajući sa njima + novac od prodaje prethodnog tenka.

Da ne dužim i lupetam... slažem se sa Martokom, bolje uzmi premium nalog nego premium tenk, ako već ne možeš ili ne želiš oboje ;)

I Mišo čini mi se da mešaš pojmove čete (tank company) i klana. Četa funkcioniše isto kao i vod, samo što ima više članova i što se ne bore u randomima nego se igra četa na četu. Četa se raspušta i formira isto kao što to činiš sa vodom (u tvom slučaju pošto si igrao bez premiuma, vod od 2 igrača).

Sablast
20.9.2011, 20:00
kupih juce T34 i kako me nervira tolika tromost i slabost i kako je samo veliki da niko ne moze da me promasi
cini mi se da je i stari T29 bio jaci
ubije me ko god da to pomisli
kako da napravim toliki exp da se resim te velike oranije :(
nemam tih zlatnih metaka da pomognu

kako zaradjuje novi lepard ?

Nikola16789
20.9.2011, 20:09
Pa znas kako, T29 je sa istim topom ulazio u slabije bitke, naravno da ti je delovao jace.

Sa novom kupolom i novim topom, T34 je drugi tenk i moze jako lepo da se igra sa njim. Nije previse trom, recimo IS4 je mnogo tromiji.

DeCoy
20.9.2011, 20:21
Grindati T34 do topa (~100k xp-a) je pravi horor, ja sam odustao posle gusenica i sad tenk stoji i čeka bolje dane kad budem raspoložen :D

Nikola16789
20.9.2011, 20:38
Ja jos 100k xp do T30. Naravno, onda treba skupiti 6 miliona kredita

miša topola
20.9.2011, 21:02
Sa premium tenkom ništa ne postižeš što se xp-a tiče. Premium tenkovi ti samo donose kredite. XP koji nagrindaš na premium tenku ne možeš da prebaciš u free xp bez golda, što znači da treba da uložiš još novca.

Kad uzmeš premium nalog grind tenkovima će ići osetno brže, a uz to ćeš dobijati i više novca. Ja sam sve tenkove zaključno IS-4 kupovao isključivo od novca koji sam nagrindao igrajući sa njima + novac od prodaje prethodnog tenka.

Da ne dužim i lupetam... slažem se sa Martokom, bolje uzmi premium nalog nego premium tenk, ako već ne možeš ili ne želiš oboje ;)

I Mišo čini mi se da mešaš pojmove čete (tank company) i klana. Četa funkcioniše isto kao i vod, samo što ima više članova i što se ne bore u randomima nego se igra četa na četu. Četa se raspušta i formira isto kao što to činiš sa vodom (u tvom slučaju pošto si igrao bez premiuma, vod od 2 igrača).

Okej, videću kako stojim sa novcem ovog meseca pa ću uplatiti premium nalog na neko vreme.
E fala ti za objašnjeje:)

Grindati T34 do topa (~100k xp-a) je pravi horor, ja sam odustao posle gusenica i sad tenk stoji i čeka bolje dane kad budem raspoložen :D

Šta fali? Ja sam grindao S-51 preko KV tenka. 127.000 XP :)

DeCoy
20.9.2011, 21:16
I ja sam isto i silno sam se zabavio pri tom. Nije u pitanju količina xp-a koji treba da se izgrinda nego činjenica da voziš t9 tenk sa topom od t7 tenka kojim jedva možeš da zagrebeš sebi ravne protivnike, a pri tom si bušan kao švajcarski sir i dingaju te samo budale koje te pogode u kupolu. Kada se napatiš kao magarac i konačno uzmeš jači top za T34, preostalih ~200k xp-a do T30 postaju pesma.

atlantis
20.9.2011, 22:57
Da li ce ovo biti neki Event, Operation Market Garden?

lasto
20.9.2011, 23:24
kada je ekipa dobra sa s-51 može fino da se zaradi, samo da te ne ostave.
sa topom 203mm b-4 na pr. lowe pada sa jednim zrnom, naravno ako ga pogodite, ako i promaši napravi veliku štetu.

DeCoy
20.9.2011, 23:30
Sa S-51 i IS-7 može da padne sa jednim zrnom, naravno ako ga pogodite na pravo mesto (čista sreća, nema veze sa skillom). Rekoh ja ranije, ruske t6 artiljerije super lovu prave, ma i t7 artiljerija može bez premiuma da uvek bude u plusu kad se sve sabere.

lasto
21.9.2011, 0:28
koliko vidim nema nikakve potrebe za jačom artiljerijom od s-51 sa 203mm (1800 šteta), jer šteta koju pravi najjači GW je samo 200 više tj. 2000,

Shlaymara
21.9.2011, 2:23
Само да ти појасним око најјачих кланова.
Што јачи клан мање пара или их уопште не дајеш јер клан држи добре територије, има се пара па све трошкове прве екипе плаћају из кланске касе.
Таквих кланова је десетак.
За кланске потребе ја би требало да имам два Patton-a или да два-три пута на дан скидам и стављам опрему. Опрема за кланску борбу и random играње није иста.
Ја неволем клански живот, радије играм сам или у воду.

P.S. Колико један играч кошта клан злата могао би ти одговорити Шлајмара., На месечном нивоу.

Tek sad videh da je neko mene spomenuo:p
Jedan igrac za mesec dana zaradi vise golda nego sto "kosta";) Nikad nismo racunali koliko neko "kosta" (a i zasto bi?), ali kad se podvuce crta, uvek bude da se vise zaradi nego potrosi. Tako je barem kod nas :)
Sto se tice ranije price da li je igra skupa, ili su tenkovi skupi ili sistem ne valja...
Moje vidjenje je ovakvo. Tenkovi od tier1 do tier4, su tenkovi za upoznavanje sa igrom. U tim tierima se uci igranje, sistem, kako se igra sa kojom klasom, mehanika.... i u minus sa parama ne mozes da odes ni da hoces.
Tenkovi od tier5 do tier8 su najzabavniji za igranje i oni koji ne planiraju da placaju za gold, ne zele da igraju u nekom klanu ili ne zele da igraju CW, ne bi trebalo da idu dalje od ovih tenkova. Sa ovim tenkovima se moze ponekad otici u minus, ali za to se treba bas valjano potruditi (pricam o igranju bez premijuma).
Tenkovi tier9 i tier10 (i tier8 arty) su vec tenkovi za ozbiljnije igranje tj tenkovi za end game content. Kako je vec milion puta pisano, u WoT end game content je Clan Wars. U CW se ZARADJUJE gold. Meni je logicno da, da bi imao mogucnost da zaradis nesto, moras prvo nesto i da ulozis. Neko ce uloziti 10€ za mesecni premijum, neko ce uloziti vreme (igrajuci sa nekim moneymakerom uporedo sa grindom), neko ce iskoristiti svoju kreativnost na raznim takmicenjima, neko nesto deseto. Uglavnom, hocu da kazem da ima nacina da se zaradi gold bez da se vade evrici iz budjelara. Svi znaju da sa top tier tenkovima nema zarade, cak i da se odlazi u minus (sa ili bez premijuma), ali niko ne kapira da top tier tenkovi NISU za randome borbe. Doduse, damage dealeri (T30, E-100, T95 ili Obj704) jos i mogu da igraju randome, ali i to je lutrija. Ja recimo imam nekoliko top tier tenkova a u randome igram samo sa E-100 i T95, ostali randome videli nisu:)
Tako da je moj savet svima koji zele da imaju najjace tenkove, a ne planiraju da igraju ozbiljnije CW, neka ih bolje batale, jer ce iznervirati i sebe a i druge (pisuci budalastine po forumima):p.

Doolio
21.9.2011, 3:26
Доста ствари у твом посту стоји, али није све тако бело:) нити је све црно. Имам утисак како ова расправа полако иде у смеру ''цига хвали свога коња'', па они који су кивни на игру занемарују све што је добро, а они који се кул проводе, занемарују све што је лоше.

Неке ствари и паралеле које си навео (рецимо појам ендгејма) са неког аспекта могу да стоје, али са неког не. Примера ради, ако имам тенк петог тиера, ја ћу се опет сретати са тим ''ендгејмом'' у виду противника и саиграча. Ја нисам одсечен од тога, тако да је природно да идем ка вишим тиерима и ако хоћу необавезно да се играм, једноставно је игра тако конципирана. Није да је ''под морање'' али знаш шта хоћу да кажем.
Даље, ја сам слободан да узмем голд муну и голд потрошарије у рандом фајту (неки то и раде заправо, ваљда су докони, а имају пара) на било ком тиеру у неограниченим количинама.

Мени лично не смета ту много ствари. Поготово ми није проблем то што ћу морати да одиграм пар партија са КВом да бих одиграо једну са Маусом или шта већ, штавише, свиђа ми се то као фичр, оно, мало се ознојим, а онда имам пет минута славе:)
Али то што мени нешто лично не смета, не значи да је то добро пер се, нити да је игра савршена (или тотално сран.е са друге стране), девелопери безгрешни и скромни (или пак алава гамад које заболе за комуну), или да су они који игру критикују хејтери и да пишу глупости по дефаулту (или да су они који игру хвале безумни фанбојеви).

miša topola
21.9.2011, 7:17
kada je ekipa dobra sa s-51 može fino da se zaradi, samo da te ne ostave.
sa topom 203mm b-4 na pr. lowe pada sa jednim zrnom, naravno ako ga pogodite, ako i promaši napravi veliku štetu.

Svaka čast. Ja moram posle izlaska ruskog patcha da ponovo kupim S-51, pošto ću tada imati više mesta u garaži.

DeCoy
21.9.2011, 9:32
koliko vidim nema nikakve potrebe za jačom artiljerijom od s-51 sa 203mm (1800 šteta), jer šteta koju pravi najjači GW je samo 200 više tj. 2000,

Da, ali recimo S-51 puni preko 40 sekundi ima samo 12 granata i spor je kao puž. Obj. 212 iako koristi isti top puni 10 sekundi brže, nosi više granata i duplo je brži od S-51, što je značajno olakšava igranje. A da ne pominjem da je i splash damage radijus nešto veći (to ti je ono kad pukneš pored tenka, a ipak ga oštetiš). Ne možeš da porediš tenkove samo kroz prizmu štete koju prave granate.

@Shlay
Zarađuje ako držiš dobre teritorije, ali ako nemaš ništa pa svaki dan igraš lendinge ili, ne daj Bože, imaš teritorije u Africi krenu da se bune oni koji koriste gold ammo i žale na one koji ne koristi i onda sve lepo ode u PM :D

Shlaymara
21.9.2011, 10:17
@Doolio
Naravno da nije sve crno-belo. Imam i ja gomilu zamerki na igru, od gomile bagova, preko neoptimizovanosti do sugavog sistema igranja CW. Ali cela poenta je u tome, da u ovoj igri igraci koji placaju i oni koji ne placaju za gold mogu biti ravnopravni, ima dosta nacina da se zaradi gold. Problem je u tome sto neki koji ne placaju, zele bez dodatnog truda da budu ravnopravni sa onima koji placaju, a to tako ovde ne moze.
Sto se tice endgejma, WG je jos na pocetku rekao da su top tierovi namenjeni za to. Tako da nije igra kriva sto ne mozes sa top tier tenkovima da zaradjujes, nego u igraci koji ih koriste u neadekvatnim borbama. U CW se drugacije obracunava XP i krediti (mislim da ide x2 ili nesto slicno), tako da ne mozes biti u minusu ako sa partija dobije.

@DeCoy
Ako klan ne drzi teritorije, to opet nije do igre vec do samog klana. Opet treba mnogo truda i vremena uloziti u igru da bi se nesto napravilo na mapi i zaradio golda. Mada je to neka skroz druga prica, ovde do izrazaja dolaze druge stvari a ne koliko je neko spreman da plati.

kuureee
21.9.2011, 11:33
Takodje ja vidim stavri i na sledeci nacin.

Ako planiras na u narednom duzem periudu(preko godinu dana) igras WoT onda se isplati da se malu ulozi evrica.
Tipa da se kupi lowe ili kinesko ovance i da sa njima pravis lovu.
Tako isto mislim i za premium ,dati 4-5 meseci za premium ,izgrindati -3-4-5 ful tenkova i onda mozes kako hoces.
Mada sto kaze Shlaymara ,ako se ne igra CW od 5 do 8 tira je najjace za igranje.

Ja trenutno uzivam sa T32 koju upravo zavrsavam i muka mi kada pomislim na T34 i grindanje sa njom.

DeCoy
21.9.2011, 14:03
Šta će doneti 7.0 patch u pogledu Clan War-a. Vrlo zanimljivo i pohvalno.

* If a province isn’t connected to the clan HQ (through other its provinces), then it does not bring profit to the clan.
* If a clan has already got at least one province on the map, then it cannot apply for landing.
* If there are multiple attacks scheduled for a single province, its owner gets a privilege: first, the attackers will fight against each other, and the winner of the battles will meet the owner of the province in the final match.

Nikola16789
21.9.2011, 14:14
Problem je sto trenutni sistem CW favorizuje veoma jake klanove dok cak ni osrednjim ne daje nista ili zanemarljivo malo, pa dolazi do toga da mnogo klanova i ne igra CW. Tu mora nesto da se menja i ovo sto dolazi u 7.0 nece biti dovoljno.

Za random bitke, ako ljudi ulaze sa jakim tenkovima u random, naravno da svi ostali igraci zele da guraju do najjaceg tenka kako bi mogli da igraju ravnopravno, a i realno, ishod bitke najcesce zavisi od high tier tenkova, pa ako zelite nesto da se pitate u randomu, morate igrati sa high tier tenkom.

noisy
21.9.2011, 15:08
I sad ste svi prihvatili da izlazi verzija 7.0?!
To su godine razvoja da se stigne od 0.6.9 do 7.0!

DeCoy
21.9.2011, 15:20
Sledeći patch je 0.7.0 krajem oktobra. Neće biti više 0.6.x patcheva. Napravio sam typo.

Doolio
21.9.2011, 15:27
Шлајмара (ахах, колико ти је сиров ник овако на ћирилици:) ) :

Не, не бих ја никад изједначио ликове који плаћају са ликовима који не плаћају, наравно. Нити се жалим на другачији концепт зараде код кланова или зарађивање голда за играње. То је све океј. Све ММО игре награђују боље/верније/активније играче и тај концепт је сасвим у реду.

Међутим, постоје разне погодности које може да пружа плаћање правим парама, а да не задиру у механику играња, тј. да лик са парама у КВу није у предности у односу на лика са тим истим КВом док траје сама партија. Нек се напуцавају, па ко је бољи у пикабу фајту.
Премијум тенкови, што да не, у фајту нису претерано заебани за остале, њихова карактеристика је да зарађују велике паре, што не ремети ништа у гејмплеју, фина елегантна фора и за девелопере и за играче. Премијум налог, опет исти фазон, у фајту је све нетакнуто, кад се фајт заврши, добио сам 50% више ресурса од оног без премијума и то је то.

Не знам шта је све од овога убачено, али ми не би сметало, тј. било би сасвим оправдано и фер у смеру ''плати па се клати'' - предност при кјуовању, одабир скинова или куповина ''козметике'' за голд, мењање имена члановима посаде, више слотова и тако даље и тако ближе. Може милион ствари да се осмисли да играч да паре, а да не задиру у сам гејмплеј.

Зашто рецимо златна муниција може да се корисити у рандом фајту? Наравно да неће од лошег лика направити доброг, али шта је са добрим ликом?:) Ако се паметно користи, један лик може да направи хаос на мапи са златном пенетрацијом (ово ко назив неког винтиџ порнића) :) А најјаче у свему томе је што сам ја платио премијум и опет каскам за њим зато што он има паре. Сматрам да је то неозбиљни ''травиан'' модел наплате, а цифре уопште нису мале. Можда то није не знам ни ја каква предност, али причам о принципу, и да је пола промила, опет је предност за чисте паре и то ''по комаду'', тако да онај који да 200 евра месечно, има потенцијално више користи од оног који да 50 евра месечно, требало је да ставе, лупам, ''премијум премијум налог'' који кошта 15 евра месечно, узима се на најмање два месеца и са њим добијеш цео контент. Што јесте мање пара за њих (можда и није, ко ће га знати), али барем некако имаш негде црту где си све покрио (иако си кежуал), а ниси дао тријес евра минимум за месец дана.

Хоћу да кажем да већ постоји плаћање у облику претплате (премијум налог), што је својствено п2п ММОовима као једино давање пара. Овде то јесте јефтиније за пар евра, али то се више него надомешта осталим микро (и не баш толико микро - Лове) трансакцијама. По мени је то превише јер онај који хоће да има теоретски ''фул контент'' (не говорим овде о клановима, већ о неком тамо Пери) треба да да МНОГО пара, вишеструко већу суму него што би давао за неки WoW.

Dushan
21.9.2011, 15:30
Upravo sam skinuo igru i uopšte ne mogu da je instaliram, setup se jedva pokrene i kad krene da extractuje, prijavljuje mi da nema dovoljno mesta toj a particiji, a solobodno je 40 giga. Probao sam i na trećoj particiji na kojoj je slobodno 250 giga i opet ista priča. U čemu je problem ?

Shlaymara
21.9.2011, 18:34
Šta će doneti 7.0 patch u pogledu Clan War-a. Vrlo zanimljivo i pohvalno.

Za ovo nisam ni znao:O
Znam da treba da uvedu klanski depo (klan ce kupovati municiju i ostale dzidza-bidze pa ne mora da deli gold clanovima) i da uvode neku vrstu fog of war. Koliko sam skontao, u CW borbama se nece videti protivnicki tenkovi u tabeli na pocetku partije (samo broj igraca), vec ce se pojavljivati na listi kako se spotaju. Zanimljivo :)

Za random bitke, ako ljudi ulaze sa jakim tenkovima u random, naravno da svi ostali igraci zele da guraju do najjaceg tenka kako bi mogli da igraju ravnopravno, a i realno, ishod bitke najcesce zavisi od high tier tenkova, pa ako zelite nesto da se pitate u randomu, morate igrati sa high tier tenkom.
Ako igras tier10 u randome, onda si ravnopravan sa najvise 3 igraca u protivnickom timu, od ostalih si nadmocniji;).
Tvoj je izbor kakve ces borbe voditi sa top tier tenkom, ali u randome ishod borbe najmanje zavisi od najjaceg tenka u partiji.

Не, не бих ја никад изједначио ликове који плаћају са ликовима који не плаћају....

Lepo si sve napisao i sa svime se slazem osim sa poslednjim delom tj u vezi zlatne municije.
Istina, gold se moze pucati i u randome i taj ko je koristi ima prednost u odnosu na onog ko ne koristi zlatnu municiju. Ali, niko normalan ne puca gold u randomu. Ok, nadje se neki kompleksas koji hoce da se izivljava pa puca gold, ali cak i on (koliko god da bio iskompleksiran), videce da nikako nije isplativo pucati gold u randome. Recimo, sa IS4 treba oko 300 partija da bi se izgrindala IS7 a recimo da je prosek ispaljenih granata 10 po partiji. Znaci ukupno ti treba 300*10=3000 granata. Jedna granata kosta 10 golda, znaci imamo 3000*10=30 000 golda sto mu dodje 100€. Vise se isplati kupiti Loweta za 50€ a ostatak golda spiskati na prebacivanje u free XP. Opet njemu lakse da izgrinda jer je platio a nije u nikakvoj prednosti u odnosu na onog ko nije platio (svi premijum tenkovi su slabiji od tenkova istog tiera i klase koji se regularno grindaju). Ne kazem da nema ljudi koji pucaju gold u randome, ali njih ima toliko malo da su na nivou statisticke greske.:)
Sto se tice ostalih stvari koje se kupuju za gold. U CW se moze zaraditi dosta golda, cak i kolicina u vrednosti 50€ DNEVNO (mi trenutno zaradjujemo oko 9000 dnevno). Tako da su developeri morali da nadju nacina kako da nateraju klanove da taj gold i potrose. Za sad se trosi skoro iskljucivo samo za municiju i za "plate", ali uskoro ce biti mali milion dodataka koji se kupuju za gold. Svi koji budu koristili te dodatke, imace prednost u odnosu na igrace koji ih ne koriste, ali ce biti papreno skupi da se koriste u randome tako da ih niko nece ni koristi.:)

Nikola16789
21.9.2011, 18:48
tier 9 tenkovi mogu solidno da se nose sa tier 10, to je vec gornja trecina tabele koja igra, ostali cekaju da vide kako ce to da se zavrsi, i tim ciji top tier tenkovi prezive treba samo da zatvori bitku.

Svi koji budu koristili te dodatke, imace prednost u odnosu na igrace koji ih ne koriste, ali ce biti papreno skupi da se koriste u randome tako da ih niko nece ni koristi.
Ne budi tako siguran ;)

Doolio
21.9.2011, 19:23
Нисам ни ја баш сигуран у то, било би лепо свакако, али досадашња историја нам је показала другачије:)
Узмимо пример ерепублика (који не пикам, али ортак игруцка) где ликови спискају пар стотина евра за вече (!), додуше ''битније вече'' (лол) и тиме надокнаде то што ликова на њиховој страни има пет пута мање или како то већ иде. Али добро, да не правимо рачун без крчмара:)

Шлајмаро, твој пример са голд муницијом није скроз адекватан јер је или/или. Не мораш да будеш бахати Бил Гејтс да би фурао рецимо пет голд гранатица ''за сваки случај''. Значи ако играмо рандом и ја са ИСом јурим други ИС по мапи и мало нас је остало, порокаће ме највероватније па све и да сам бољи од њега, а камоли да смо истог скила.
Да се разумемо, не мислим да је у игри најезда ликова који бацају голд на све живо, али причам о принципу, то што су ти ликови ''на нивоу статистичке грешке'' је друга ствар, кажем да је систем лош. Ако се у клан мечевима зарађује голд, онда просто и логично и здраворазумски остаје да се искључи голд муна и опрема у рандом фајтовима, а чим то не раде, значи да ипак имају солидну зараду од таквих ликова.

То што си најавио да ће бити још голд стварчица ме јако брине, а аргумент о економском моделу због кланова не пије воду јер све то може да се користи и ван кланских фајтова. Ако хоће да терају кланове да троше свој зарађени голд, онда нек направе гомилу голд стварчица за кланске фајтове и то је то. Овако, чак и ако јесте број таквих ликова у рандомима статистичка грешка, то је још горе, јер то значи да они практично немају ништа од тога и да остаје само негативна последица на гејмплеј.

Кажем, не додирује ме то за сада, али нешто имам утисак да ће игра полако да оде у Травиан фазон. Мислим, де ћеш још ствари за голд...

Није поента у учесталости, већ је поента у томе да лик може, ако хоће, да буде у приметној предности у односу на мене, а ја сам платио премијум који је десет евра. ААА ММОРПГ је тринаест евра и можеш да дођеш са сто евра, не вреди ти, можеш само да узмеш пола године претплате по 13 евра.

Или, још боље решење, а потпуно у духу ф2п наслова: да све може да се узме за сребро, па лепо ко оће да грајндује ловеа милион зилиона сребра, нека га, имаће га за пола године, ко неће, даће 50 јура. Нешто слично као ЛОТРО.

Balaburin
21.9.2011, 19:31
Upravo sam skinuo igru i uopšte ne mogu da je instaliram, setup se jedva pokrene i kad krene da extractuje, prijavljuje mi da nema dovoljno mesta toj a particiji, a solobodno je 40 giga. Probao sam i na trećoj particiji na kojoj je slobodno 250 giga i opet ista priča. U čemu je problem ?

mozda su ti particije formatirane u FAT32...

Sablast
21.9.2011, 22:21
slazem se sa tobom Doolio, koliko god tu tvrdili da njih MALI broj koristi te zlatne metke mene su sasvim dovoljno puta ubili u kljucnim momemntima za ishod partije i pri tom smem da tvrdim da ne trose tu municiju stalno nego samo u takvim slucajevima pa im ne treba bas toliko para da bi zavrsili is4 u is7
5 metaka po partiji uvek moze da se usteka "za svaki slucaj" a ipak cu se sloziti da mi to uopste ne smeta jer znam da on daje prave pare a ja ne odvajam ni pildziku
igrao sam voyage century 4-5 godina, na pocetku nije bilo bas mnogo itema za pravu lovu ali iz godine u godinu situacija se menjala i na kraju se vise bez min 1k eura nije mogao pratiti tempo razvijanja i ostajanja u igri kao ravnopravan ostalima a ja sa ulozeni par stotina za sve te godine nisam bio izgleda vise pozeljan i napustio sam naravno igru
to ce se verovatno desiti i ovde jer se vlasnicima tako sigurno isplati i zato treba sad igrati i uzivati dok traje :)
p.s.
nisam bas pismen kao vecina ovde (izvinjavam se unapred) ali nadam se da cete razumeti sta je pesnik hteo kasti ovde

La.Prestige
22.9.2011, 2:08
Da, ali recimo S-51 puni preko 40 sekundi ima samo 12 granata i spor je kao puž. Obj. 212 iako koristi isti top puni 10 sekundi brže, nosi više granata i duplo je brži od S-51, što je značajno olakšava igranje. A da ne pominjem da je i splash damage radijus nešto veći (to ti je ono kad pukneš pored tenka, a ipak ga oštetiš). Ne možeš da porediš tenkove samo kroz prizmu štete koju prave granate.

E sada ću biti radoznao. Imam S51 koji će se za koji dan pretvoriti u Ob 212, pa me ovo vrlo interesuje. Znači isti top imaju a ovaj brže puca?? Nije mi jasno, znam da može brže pucati ali samo 1-2 sekunde jer se na Objecta može staviti ventilacija, a to poboljšava brzinu paljbe. Da li si mislio na to ili baš brže puni? Ako je tako, jedva čekam da ga uzmem. I još sam par likova sa Bencha pitao koja je razlika, kažu oni meni sve isto, samo imaš ventilaciju i dosta tromnijeg tenka. :confused: I da, kako je spash damage veći kad imaju sve isto?

noisy
22.9.2011, 3:19
Za sad se trosi skoro iskljucivo samo za municiju i za "plate", ali uskoro ce biti mali milion dodataka koji se kupuju za gold. Svi koji budu koristili te dodatke, imace prednost u odnosu na igrace koji ih ne koriste, ali ce biti papreno skupi da se koriste u randome tako da ih niko nece ni koristi.:)
Evo javno najavljujem propast igre kad se to desi. A vi zapamtite pa me posle citirajte. :)
Mada će ostati igrača koji će davati hiljade evra mjesečno da budu "najbolji" (primjer Rom).
Osim toga, mapa fisherman's bay je savršen primjer kako izgleda kad developere boli patka za igru.

Shlaymara
22.9.2011, 10:41
Nemam nista protiv toga da uvedo jos consumablesa koji se kupuju za gold. Sigurno nece biti isplativi za svakodnevno, randome igranje.
Ali ako uvedu module, adaptivne kamuflaze ili nesto trece sto moze uticati na balans a koji se mogu kupiti samo za gold, to ce biti pocetak kraja za WoT.

DeCoy
22.9.2011, 10:49
@La.Prestige

Pazi, na S-51 sam punio preko 40sec, a na ovom punim 31 sec i nemam ventilaciju. Jedina razlika što sad na 212 imam ono za 10% brže punjenje ali i pored toga da je isti rof onda bi 212 punio 36 sec. Dakle Object 212 brže puni.

I slažem se sa Shlaymijem, uopšte mi se ne sviša kako zvuči ta adaptivna kamuflaža koja će se kupovati samo za gold, ali videćemo kako će to izgledati u praksi.

Stranac
22.9.2011, 10:55
Imam S51, 100 % posada, kupljen nabijac i poboljsan mehanizam topa za 10% brze nisanjenje. Vrijeme punjenja 38 sekundi. A sama artiljerija je grom. Mozda se eventualno nekada odlucim za objekat.

atlantis
22.9.2011, 14:55
Kako lose beneficije Market Garden eventa, pritom Rusi zapostavljeni. :(

jozvan_Kg
22.9.2011, 15:48
Rusi su sve samo ne zapostavljeni u ovoj igri. Pre nekih mesec-dva, bio neki specijal, KV bio u tome, i ja namlatio 2 M kredita za nekih 8 sati igranja...

A inače Rusi kao Rusi imaju skoro najbolje tenkove.
Tek sad kad sam prešao na Amere i Nemce, vidim koliko su Rusi OP. Jbt, sa Tigrom ću roditi mečku dok izgrindam KT..

A za Amere tek da ne pominjem, T32 tier 8 tenk ima isti top kao T29 tier 7 tenk, i uz sve to ima manji damage po shotu od IS-a koji je isto tier 7 tenk. Tigra neću ni da pominjem, veći damage bi pravio kad bi sa vrha kupole bacao granate po neprijateljima nego što ih ispaljujem...

A sa druge strane, ruski medium T54, tj UFO, je bolji, brži i 'dingabilniji' od svih ostalih tier 9 mediuma.

Ova igra počinje sve više da mi liči na posao, i sve ozbiljnije razmišljam da batalim. Trči sa posla kući na trening, udri CW, skidaj zvezdice, grindaj....

kuureee
22.9.2011, 15:53
.

Ova igra počinje sve više da mi liči na posao, i sve ozbiljnije razmišljam da batalim. Trči sa posla kući na trening, udri CW, skidaj zvezdice, grindaj....

A ,nemoj Jozvane da batalis!!!
Ja pazario T34 i nije mi toliko los.

atlantis
22.9.2011, 16:29
Rusi su sve samo ne zapostavljeni u ovoj igri. Pre nekih mesec-dva, bio neki specijal, KV bio u tome, i ja namlatio 2 M kredita za nekih 8 sati igranja...

Mislio sam konkretno na Event koji sledi, meni je garaza puna ruskih tenkova... I trebaju mi slotovi, propustio sam poslednju priliku kada je bio popust i nadao sam se da ce biti i sada.

To sa KV je bilo sigurno pre vise od dva meseca, nisam igrao tada...

Nikola16789
22.9.2011, 17:10
Pa u operaciji market garden nisu ucestvovali rusi i verovatno ih zato nema, kad je bila godinjica kurska, rusi su imali dobre specijale.

Ja sam zadovoljan jer u garazi imam sluggera, a kupicu i M4 sherman kako bih istrazio E2 i napravio kredita koliko mogu, a posle ga prodajem za istu cenu kad prodje specijal (nadam se). Steta sto sam prodao E8 pre neki dan.

DeCoy
22.9.2011, 17:12
Kako lose beneficije Market Garden eventa, pritom Rusi zapostavljeni. :(

A kakve su veze imali Rusi sa Market Garden operacijom? Ni kad je bio event za Kursk nije bilo beneficija za američke tenkove (osim Lee-ja i još jednog koji su bili tu zbog lease-a).

EDIT: Hahaha... isto kao Nikola :)

BTW nisu ostali tenkovi toliko lošiji. Ja sam se do sada u igri najviše zabavio vozeći T32 jer je vrlo dobar i zanimljiv tenk. Evo Tigra igram sad lagano 2-3 partije dnevno i stigao sam do pola KT-a. Ali zato VK3001P... to nikome ne bih preporučio :( Druga dva t6 nemačka mediuma su za dva koplja bolja od ove krntije. Mislim da se Maus brže okreće u mestu od ovog "mediuma".

atlantis
22.9.2011, 18:18
Procitao sam da Rusi nisu imali veze sa Market Garden, a ne znam kada je bio Event Kursk.

Posto sa IS treba da grindam 90.000 XP do IS3 sa motorom, da li predlazete nesto od equipmenta za njega i kojim redosledom, da barem iskoristim pola cene.

Shlaymara
23.9.2011, 3:00
I neko kaze da nije zabavno igrati sa malim tenkovima u jakim partijama:D
http://img202.imagevenue.com/img.php?image=738174203_shot_046_122_550lo.jpg

miša topola
23.9.2011, 12:58
Procitao sam da Rusi nisu imali veze sa Market Garden, a ne znam kada je bio Event Kursk.

Posto sa IS treba da grindam 90.000 XP do IS3 sa motorom, da li predlazete nesto od equipmenta za njega i kojim redosledom, da barem iskoristim pola cene.

Pa Rusi ni sada nemaju veze sa ovom operacijom. Ni jedan njihov tenk nema bonuse za ova tri dana.

I mene interesuje koje alatke da uzmem za IS.

DeCoy
23.9.2011, 14:07
Ako nemate posle 10 golda da skinete module ili ako ne planirate da zadržite tenk za stalno onda nemojte ništa da kupujete. Samo bacate para a ionako nemate premium.

miša topola
23.9.2011, 14:14
Ako nemate posle 10 golda da skinete module ili ako ne planirate da zadržite tenk za stalno onda nemojte ništa da kupujete. Samo bacate para a ionako nemate premium.

A šta će se desiti sa alatkama koje su na KV-3 i KV tenku?

Martok
23.9.2011, 14:31
Evo ko ima karticu neka proba. Trebalo bi da radi ... nisam licno proverio, nemam karticu...

World of Tanks
Tankers! The IGN Prime promotion offering an M3 Stuart, 1 week of Premium and 750 gold is now available for players on the European server as well!

http://login.ign.com/prime/promos/world-of-tanks/preview/

DeCoy
23.9.2011, 15:27
A šta će se desiti sa alatkama koje su na KV-3 i KV tenku?

E dobro si me podsetio, zaključani moduli se prodaju sa tenkom i to po 50% nižoj ceni. Međutim, kako su moduli trenutno na popustu kad ih budeš prodavao ustvari ćeš ih prodati po sadašnjoj nabavnoj ceni i tako si na nuli. Ako imate keša kod sebe uzmite onda module dok su na popustu, nećete izgubiti ništa novca.

--timebandit--
23.9.2011, 15:45
Evo ko ima karticu neka proba. Trebalo bi da radi ... nisam licno proverio, nemam karticu...

:D :D radi evo ja sad dobio 7 dana premiuma, tenk i 750golda

Martok HVALA za info:n_klanja:

Martok
23.9.2011, 15:47
Samo ti napravi jos 6 naloga i posalji jedan kod meni sve je OK :) :P

Proveri da slucajno nije ostalo automatsko obnavljanje pretplate jer mi se cini da je to fora na koju ovi iz ign idu ...

Nikola16789
23.9.2011, 15:52
cek, kako ovo radi, jel treba nesto da se plati?

Nikola16789
23.9.2011, 15:53
E dobro si me podsetio, zaključani moduli se prodaju sa tenkom i to po 50% nižoj ceni. Međutim, kako su moduli trenutno na popustu kad ih budeš prodavao ustvari ćeš ih prodati po sadašnjoj nabavnoj ceni i tako si na nuli. Ako imate keša kod sebe uzmite onda module dok su na popustu, nećete izgubiti ništa novca.

Mislim da isto vazi i za tenkove, tako da kupite m4, ili e8 i grindajte, posle ih prodajte za isti novac.

Martok
23.9.2011, 15:54
Radi, vec je vise ljudi koje znam da igraju dobilo kod. Dakle, treba kartica kad obavite sta treba i dobijete kod, preporucujem da obrisete nalog odnade da kasnije ne bi bilo iznenadjenja (automatsko obnavcljanje clanarine kad istekne free period i sl). Nekima je uspelo da otvore vise od jednog naloga.

Nikola16789
23.9.2011, 16:44
kako sad da ugasim IGN acc?

miša topola
23.9.2011, 19:27

A kada se ta dva tenka budu zamenila sa nova 4 tenka u narednom apdejtu, šta će onda biti?

atlantis
23.9.2011, 19:29
To i mene interesuje. Kupio sam module za vecinu tenkova koje imam u planu da prodam kasnije ali ne znam da li da kupujem za KV posto nemam u planu prodaju zbog zamene?

DeCoy
23.9.2011, 19:42
Ostaće vam moduli na jednom od tenkova. Za KV-3 znam sigurno da ostaju na KV-3, a za KV nemam pojma.

Doolio
23.9.2011, 19:56
Е па стварно, зар у свакој ММО игри мора све да се сведе на ботове, престао сам да пикам WoW због тога, ето и овде, изгубио партију због бота (не, није само глуп лик:) ).

miša topola
23.9.2011, 20:08
Е па стварно, зар у свакој ММО игри мора све да се сведе на ботове, престао сам да пикам WoW због тога, ето и овде, изгубио партију због бота (не, није само глуп лик:) ).

Igraj Clan War ;)

Doolio
23.9.2011, 20:09
It's not a bug, it's a feature!:)

Не игра ми се то, не волим да се ''кланим'', знам ја да тамо тога нема, ал брате, ваљда не треба да буде нигде.

miša topola
23.9.2011, 20:13
It's not a bug, it's a feature!:)

Не игра ми се то, не волим да се ''кланим'', знам ја да тамо тога нема, ал брате, ваљда не треба да буде нигде.

Zašto ne bi trebalo? Nisu svi ljudi isti.

Doolio
23.9.2011, 20:20
Не контам шта хоћеш да кажеш. Игра овакве врсте не би требало да има ботове у било ком сегменту, без обзира на то што су људи различити. Једноставно није такав концепт игре и верујем и да је недозвољено. Ако није забрањено, а под паролом ''нису сви исти'', онда ебига, не знам шта да кажем. Поента је да се игра, а не да се ботује и игра би требало то да санкционише. Ако можеш мало да појасниш свој пост, пошто не верујем да сам га добро схватио.

Nikola16789
23.9.2011, 21:03
A mozda ti da pojasnis kakav je to bot :)

Doolio
23.9.2011, 21:18
Па бот за фармовање, значи није аимбот или тако нешто, него онај што га оставиш да се кјуује у рандом и уме да иде около и да пуца као нешто безвезе и онда ти одеш да кунташ, а он скупља искуство. Не знам, мени је то баш безвезе, ја знам да ''нису сви људи исти'' и да људе мрзи да грајндују, али сам стварно мислио да постоји консензус да је то јадно. Зато ме збуњујете и све се нешто надам да се нешто не капирамо.

Nikola16789
23.9.2011, 21:20
To je po pravilniku strogo zabranjeno, prijavi to supportu.

jozvan_Kg
24.9.2011, 9:30
Dear God, ala sam se namlatio para kako je krenuo ovaj Market Garden special. Za nekih 4,5 h igranja naizmenično sa Tigretom i PzIV sam skupio malo preko milion kredita. A specijal traje do 07h u Ponedeljak...

--timebandit--
24.9.2011, 14:50
Juce je meni dan bio ko na filmu prvo odigram partiju sa PzIV i vidim 60k+ srebra odem na forum da vidim sta je kad specijal neki... Dodjem ovde na forumu i od Martok-a cujem za akciju kod ign-a i pokupim to sto nude i posle svega rekoh daj da probam da uplatim jos golda sa kartice jer sam danima na crnoj listi i nemogu da uplatim kad gle cuda dear taj i taj thanks you, au bre pa skinut sam sa crne liste:alealeee:

=FI=Ghost
24.9.2011, 16:03
Može li mi neko objasniti kakva je to fora sa IGN-om?

DeCoy
24.9.2011, 16:12
Registruješ se za mesec dana free triala za IGN Prime servis i za to dobiješ kod koji ti donosi 7 dana premiuma, 750 golda i premium t3 Stuart tenk. Treba ti važeća internet kartica kod bilo koje banke da bi se registrovao. Kad pokupiš kod, odeš na IGN i u profilu izmeniš da ne želiš da ti naplate pretplatu na Prime za sledeći mesec i ćao, zdravo :odoK:

Nikola16789
24.9.2011, 16:18
Registruješ se za mesec dana free triala za IGN Prime servis i za to dobiješ kod koji ti donosi 7 dana premiuma, 750 golda i premium t3 Stuart tenk. Treba ti važeća internet kartica kod bilo koje banke da bi se registrovao. Kad pokupiš kod, odeš na IGN i u profilu izmeniš da ne želiš da ti naplate pretplatu na Prime za sledeći mesec i ćao, zdravo :odoK:

Ako moyes da mi pomognes, gde se to menja, da mi ne naplate. ne mogu da nadjem u control panelu mog profila. :confused:

DeCoy
24.9.2011, 16:28
Kad se uloguješ idi na My IGN, pa na tab Prime.Onda skroluj dole do kraja i sa desne strane imaš Billing info i klikni na polje Manage Account. Na tom ekranu klikni Turn Auto Renew Off.

https://login.ign.com/Subscribe/Manage/MySubscription.aspx

optimus Z600
24.9.2011, 17:19
Pozdrav forumasima koji prate ovu temu.
Hteo sam da napravim nalog za WoT jos pocetkom godine ali niko koga ja poznajem nije igrao, pa reko ajde necu ni ja.
Sada je drugacija prica, nasao sam ''dobrovoljce'' za WoT, no da ne idem dalje u off topic treba/ju mi/nam saveti kako da dobro pocnemo sa igrom?
1. Da li se na pocetku igre kupuje neki tenk, ako da koj?
2. Koji su najbolji tenkovi za uspeh u igri, koji dobro zaradjuju?
Igracemo sa free nalozima.

OverCHAOS
24.9.2011, 17:39
Pozdrav forumasima koji prate ovu temu.
Hteo sam da napravim nalog za WoT jos pocetkom godine ali niko koga ja poznajem nije igrao, pa reko ajde necu ni ja.
Sada je drugacija prica, nasao sam ''dobrovoljce'' za WoT, no da ne idem dalje u off topic treba/ju mi/nam saveti kako da dobro pocnemo sa igrom?
1. Da li se na pocetku igre kupuje neki tenk, ako da koj?
2. Koji su najbolji tenkovi za uspeh u igri, koji dobro zaradjuju?
Igracemo sa free nalozima.

Na pocetku igre imas 3 tenka 1. tier-a (po jedan za svaku naciju). Njih dobijas besplatno. Nakon toga istrazujes i kupujes. Najbolje zaradjuje KV (sovjetski heavy tenk 5. tier-a). Mada su i ostali tenkovi 5. tiera dobri moneymakeri (medium tenkovi tipa M4 ili PzIV).

optimus Z600
24.9.2011, 18:38
Na pocetku igre imas 3 tenka 1. tier-a (po jedan za svaku naciju). Njih dobijas besplatno. Nakon toga istrazujes i kupujes. Najbolje zaradjuje KV (sovjetski heavy tenk 5. tier-a). Mada su i ostali tenkovi 5. tiera dobri moneymakeri (medium tenkovi tipa M4 ili PzIV).

Jos nesto....da li ide samo registracija ili ima i da se instalira nesto?

OverCHAOS
24.9.2011, 18:43
Jos nesto....da li ide samo registracija ili ima i da se instalira nesto?

Pa imas da skines klijent.

Barni
24.9.2011, 21:44
užasno zarazna igrica :(
- samo su startni tenkovi kante pa iole napredniji model lakog tenka protivnika ima veliku prednost

- nego da li je neko igrao njihovu igru order of war?

DeCoy
24.9.2011, 21:47
nego da li je neko igrao njihovu igru order of war?

Offtopic

http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=47511

atlantis
24.9.2011, 21:48
Moze li neko da mi kaze kako dolazim do koda, registrovao sam se na IGN Prime ali nisam dobio kod na mail niti ga vidim bilo gde?

EDIT: Snaso sam se, mnogo me je ovo obradovalo!

optimus Z600
25.9.2011, 11:13
Koji tenk od ona tri na pocetku je najbolji?
Koji municiju da koristim, da li da koristim podjednako svu ili samo jednu vrstu?

miša topola
25.9.2011, 11:18
Koji municiju da koristim, da li da koristim podjednako svu ili samo jednu vrstu?

Po meni sva tri. Ne pravim razliku.

Municija zavisi od protivnika, što je protivnik jači tj. viši tier onda ide probojna municija, ako je niži tier onda ide eksplozivna granata da bi ga uništio iz jedne-dve granate.

DeCoy
25.9.2011, 11:18
Isti su ti tenkovi, jbt igraj šta ti je volja, valjda je glavna fora da uživaš u igri???

AP se koristi kad si siguran da ćeš da probiješ oklop tenka koji gađaš, HE kad znaš da nema šanse da probiješ oklop pa onda makar bilo kakvu štetu da napraviš. Pojednostavljeno je to otprilike tako...

=FI=Ghost
25.9.2011, 12:06
Otvorio sam novu temu na službenom forumu. Voleo bih čuti vaše mišljenje:

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/58423-bad-matchmaking-or/

atlantis
25.9.2011, 12:33
@ miša topola i DeCoy

Napisali ste dve suprotne tvrdnje. Ja igram vec duze vreme kao sto je DeCoy objasnio. AP koristim za tenkove nizeg i istog tira, a HE za vise tirove. Mada i nakon duze igre nemogu da tvrdim bilo sta posto je zaista bilo raznoraznih slucajeva. Uspevao sam da nanesem poprilicno stete i sa AP jacim tenkovima, tako da nemogu da pronadjem pravilo... Verovatno zato sto i mesto pogotka ima vaznu ulogu...

Kao sto su ti napisali to su gotovo identicni tenkovi ako gledamo specifikacije i neces se dugo zadrzati na prvom tenku, bolje razmisli sa kojom stranom zelis da igras.

Barni
25.9.2011, 12:48
@optimus Z600

iz mog skromnog iskustva, najbolja varijanta je da što pre istražiš 20mm top, on ispaljuje 5-6 hitaca zaredom i time značajno povećava šanse da nešto i pogodiš, posebno pIII i tenkove te podklase drugih armija, jer se oni kreću duplo brže od tebe, lakše manevrišu pa je jedan hitac iz 37mm topa nedevoljan jer će nestati/obići te, pre nego što dobiješ priliku da ih ponovo gađaš....

miša topola
25.9.2011, 12:52
@ miša topola i DeCoy

Napisali ste dve suprotne tvrdnje. Ja igram vec duze vreme kao sto je DeCoy objasnio. AP koristim za tenkove nizeg i istog tira, a HE za vise tirove. Mada i nakon duze igre nemogu da tvrdim bilo sta posto je zaista bilo raznoraznih slucajeva. Uspevao sam da nanesem poprilicno stete i sa AP jacim tenkovima, tako da nemogu da pronadjem pravilo... Verovatno zato sto i mesto pogotka ima vaznu ulogu...

Kao sto su ti napisali to su gotovo identicni tenkovi ako gledamo specifikacije i neces se dugo zadrzati na prvom tenku, bolje razmisli sa kojom stranom zelis da igras.

Ja tako igram.
Na nekim tenkovima koristim samo probojnu municiju.

Nikola16789
25.9.2011, 13:16
@=FI=, da li zelis ovde diskusiju o tome ili da se prebacimo tamo, inace jako zanimljiva tema.

Sto se tice municije, po ko zna koji put:

Ako mislite da mozete da probijete oklop, koristite AP, ako mislite da ne mozete da probijete oklop koristitie HE.

Ja u poslednje vreme koristim skoro pa samo AP, ali se maksimalno trudim da gadjam slaba mesta. (Osim naravno na KV, za lolgun je HE vise nego dovoljan :kreza:)

=FI=Ghost
25.9.2011, 13:26
Možda je bolje tamo, da ne opterećujemo ovu temu.

Balaburin
25.9.2011, 13:59
reg sam se za mesec dana na IGN ali gde treba da dobijem kod?
ili sta dalje... na IGN-u nisam dobio nista, a ne mogu da se ulogujem na WoT acc na njihovom sajtu, nesto baguje...

SaT|WarLord
25.9.2011, 14:07
Повезивање је потпуна глупост. Колико год имао добар средњи тенк,просто не можеш ништа да урадиш против тешких,а притом у неким партијама чак и нема много средњих које би могао да убијеш.
Значи средњи тенкови испадају истраживачи,а баш због тога сам и одустао од лаких.
Шта ја,шерман џамбо који се креће ко баба,могу да урадим у партији? Ништа.

Balaburin
25.9.2011, 14:28
sve zavisi od osobe i kako voli da igra, tj. od stila igranja...

meni su recimo mnogo gotivni Tank Destroyeri...

=FI=Ghost
25.9.2011, 14:33
Повезивање је потпуна глупост. Колико год имао добар средњи тенк,просто не можеш ништа да урадиш против тешких,а притом у неким партијама чак и нема много средњих које би могао да убијеш.
Значи средњи тенкови испадају истраживачи,а баш због тога сам и одустао од лаких.

Ne možeš prilagođavati tenk svom stilu igranja; možeš (i moraš) da prilagodiš svoj stil igranja tenku koji voziš.

Možeš i te kako sa srednjim tenkovima da se boriš protiv teških a nemoj zaboraviti da je ovo timska igra i da je put do uspeha saradnja sa ostalima u timu.

miša topola
25.9.2011, 16:04

Za vreme ovog specijala sa srednjim tenkom Pz IV zaradio sam preko milion srebra za jedan dan igranja.
Ne slažem se sa time što si napisao, sa Pz IV *****avam i KV i KV-1S.

Nikola16789
25.9.2011, 17:14
Zanimljiv post na temi koju je otvorio Ghost na WOT forumu:

Matchmaking has very little to do with the outcome of random battles.. Even the skill of players doesn't matter that much most.. I'm 99% sure everything is determinded by a (hidden) balancing system.. I think it works by giving one team the highest change of hitting and dealing damage and the other the lowest chance of hitting and most chance of receiving damage, messing with multipliers or something.. That's the only way to get almost everybody on a close to perfect 50% win balance no matter what skilllevel you are..

Doubt it? Just check the stats of people that only play in random battles.. No matter how skilled or n00b, almost everybody is close to the 50%, which is simply impossible in a game that's based on skill.. So it's pretty obvious something in the game is messing with us to create those very balanced stats, and it also explains why some battles you kill everything easy and the other you get ghostshells and bounces like crazy while you and the rest of your team gets killed in no time.. In some battles it's very obious, in others not so much..

I think it's done to give everybody a good time and feeling they have a chance in the game and not very good players owning the lesser skilled all the time.. So it's not even a diceroll, it's completly rigged.. In clanbattles the system is most likely not in place for obvious reasons, it just messes with us in random battles.. So infact if on paper one team looks much stronger they can still lose if they have the balancing system against them.. Me and my friends I play with call battles 'balance games' if we win way to easy or get slaughtered way to easy all getting strange bounces etc..

=FI=Ghost
25.9.2011, 17:27
I moj odgovor na isti post:

I'll have to disappoint you, but that's simply not true. What you are talking about is actually plain and simple statistics and averages.

You see, every time you enter a match there is only one constant - yourself. All other 14 players in your team and 15 players in the opposite team are selected randomly. Therefore, each time you play you always have the same chance of winning as well as losing, and that is 50% (actually, probably slightly lower since there is a chance for a draw). You simply cannot go much above, or much below 50% of victory/defeat ratio because every game is a random event with random variables.

If, on the other hand, you had a platoon of several good players which went from one battle to another then you would have odds doing in your favor and, theoretically, you could go well above 50% (or well below 50% if you had a team of very bad players).

As you can see, there is no need for such a hidden balancing system because statistics takes care of it anyway.

bobiv
25.9.2011, 17:27
A šta milite šta mogu 2 t 54 da urade nekom teškašu ako ga navataju samog?
Ja sam sa 2 ortaka išao u čoporu 3xt44 i svaki teškaš koji smo navatali bio je uništen.
Naravno treba napad malo da se osmisli i da se nekad i sačeka povoljan
trenutak..
U svakom slučaju bivaju ojađeni dok se opasulje šta ih je snašlo..
Arti je posebna priča ,biva uništena u trenu..

miša topola
25.9.2011, 17:40
A šta milite šta mogu 2 t 54 da urade nekom teškašu ako ga navataju samog?
Ja sam sa 2 ortaka išao u čoporu 3xt44 i svaki teškaš koji smo navatali bio je uništen.
Naravno treba napad malo da se osmisli i da se nekad i sačeka povoljan
trenutak..
U svakom slučaju bivaju ojađeni dok se opasulje šta ih je snašlo..
Arti je posebna priča ,biva uništena u trenu..

Sigurno mogu da ga unište ako igraju timski. Verovatno bi jedan bio uništen jer će teškaš koji je napadnut gađati jednog ne bi li dobio koji exp. više. Inače čopor Pz IV tenkova (3 tenka) može bez problema da uništi KV-3 tenk.

Eddy
25.9.2011, 17:43
Kako dobije vise xp-a? Koliko ja znam, vise ces xp-a dobiti ako gadjas tenk koji ima 40% nego tenk koji npr. ima 10%.

Mada ja najcesce idem na kill u ovakvim situacijima, makar da jednog povucem sa sobom.

Nikola16789
25.9.2011, 17:46
Ja se obicno skoncentrisem na jednog, sa razmisljanjem da je bolje da me bije jedna cev nego dve ako prezivim.

miša topola
25.9.2011, 17:55
Kako dobije vise xp-a? Koliko ja znam, vise ces xp-a dobiti ako gadjas tenk koji ima 40% nego tenk koji npr. ima 10%.

Mada ja najcesce idem na kill u ovakvim situacijima, makar da jednog povucem sa sobom.

Ja se obicno skoncentrisem na jednog, sa razmisljanjem da je bolje da me bije jedna cev nego dve ako prezivim.

Na ovo sam mislio :)

Nikola16789
26.9.2011, 1:58
Ghost, jesi li igrao veceras, mislim da sam te ubio u ruinbergu, u T-28 :kreza:

=FI=Ghost
26.9.2011, 6:46
Ghost, jesi li igrao veceras, mislim da sam te ubio u ruinbergu, u T-28 :kreza:

Moguće da jesi. Svi me rokaju u tom T-28 a ja skupljam iskustvo da dođem do KV-a.:)

Ovih dana sam se bacio u trošenje kredita pa sam kupio 2 laka tenka i krenuo da istražujem još dve grane, pored sovjetskih lovaca na tenkove.

DeCoy
26.9.2011, 9:20
http://img838.imageshack.us/img838/228/worldoftanks20110926091.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/838/worldoftanks20110926091.jpg/)

Pobio sam ih 8 i na kraju isteklo vreme :mad:

Nikola16789
26.9.2011, 13:48
Matchmaking sistem u svom najboljem izdanju:
http://img593.imageshack.us/img593/4937/captureajy.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/593/captureajy.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Verovatno da u onome sto prica Ghost ima istine, ali realno postoje bitke u kojima zaista ne moze da se uradi.

5 T9 mediuma kod njih, ni jedan kod nas.
5 monster artiljerija kod njih, 4 kod nas.
2 mausa + 2 E-75 kod njih, kod nas jedan E-75

Besmisleno.

DeCoy
26.9.2011, 14:33
Jel se ti žališ da je tvoja strana bila slabija ili njihova? Ja bih u svakom trenutku menjao dva Mausa za dve T30-ke, naravno ako znaju da igraju.

Nikola16789
26.9.2011, 14:50
Ma samo 2 mausa nisu problem, ali 2 mausa u kombinaciji sa 5 najjacih srednjaka i artiljerijom vise, bitna razlika.

I odigrali su skolski, 5 mediuma upalo medju nas, morali smo da okrenemo cevi na njih dok su nas ostali punili sa distance.

Takav tim ne bi nas pobedio jedino da su za komandama bila deca od 5 godina.

Doolio
26.9.2011, 15:55
moguće da jesi. Svi me rokaju u tom t-28 a ja skupljam iskustvo da dođem do kv-a.:)

ovih dana sam se bacio u trošenje kredita pa sam kupio 2 laka tenka i krenuo da istražujem još dve grane, pored sovjetskih lovaca na tenkove.
Ја сам се лудо проводио у Т-28:)
Пошто си од папира (није ни папир, не знам, тресета си:d ), гледај да си тога свестан нон-стоп. Исто тако, имаш прилично заебану утоку, буди и тога свестан. Тако да на крају долазимо до неке врсте ловца на тенкове са туретом, који је прилично великих габарита (што мало одмаже, ал добро), али је исто тако и прилично окретан. Значи, ако идеш у авантуру, иди иза ликова и чекај своју шансу да рокаш, ако не идеш, онда се забоди негде ко баба.
Јако брзо сам прошао кроз Т-28, а до скоро сам га држао у гаражи.

Nikola16789
26.9.2011, 16:03
Ja sam T-28 ekspresno zavrsio, kupio samo sto je najpotrebnije (zis-4 i motore), samo 67 bitki.

noisy
26.9.2011, 17:07
apsolutno se slažem sa onim likom gore i drago mi je da vidim da nisam jedini koji tako misli. Ponekada stvarno izgleda da je pobjednik odlučen i pre nego što je počela partija.

Doolio
26.9.2011, 17:20
Ма није бре, то је у великој мери психолошки. Подсвесно се људи сморе и ''одиграју улоге'' по својој предикцији и то је то. Тако да ако неко каже ''лош мечмејкинг'', а други лик каже ''да'', они нису рекли ''ајмо да изгубимо'', али цео тим ће подсвесно да игра доста лошије да би оправдали констатацију и ''не би испали глупи''. Доста пута ми се десило да неко каже ''лош мечмејкинг'' онда неко други каже нешто типа ''ај не каки, одвалићемо их ајмо ајде блабла'' и добијемо 15-1.
Додајмо на то и математичку извесност да ће на релативно великом броју партија бити близу 50% и то је то.
Има још једна ствар, са тенком који им се свиђа, људи, опет несвесно, а понекад и свесно, играју боље, више преживљавају, пазе, генерално доприносе победи много више. Иако му то дође математички лоше, јер ћеш тако много брже оставити за собом тенк који ти се свиђа него мрски тенк:)
Тако ја са ИС кецом имам преко педесет посто, имам убијен тенк у свакој партији (мислим да је скоро дупло однос партија и фрагова) и гомиле оних титула и трипова. Са тројком сам доста слабији иако је то тенк вишег тиера и никако не може да га зезне мечмејкинг, док кеца може ипак. Али једноставно, мање ми одговара тенк и вероватно играм преко оне ствари, чак и кад се као трудим. Јесте да сам један од тридесет људи, али опет, нисам ни један од хиљаду.
Даље, селективна меморија. Има партија где вам све живо дингује, па добијете на крају, па сте хепи и заболе вас што је динговало и све вам изгледа кул, ви сте тактички готивни, ишли сте туда и туда итд. А онда у некој партији изгубите, оно, погодите десет пута, онда два пута промашите и тај лик кога сте промашили вас рокне из три пута и то је готово, ништа ми не иде, нисам га ни пипнуо, а он мене убио, а около иде десет осакаћених ликова којима сте ебали кеву:)
Даље, у рандому је рандом тридесет људи. Значи ако имам једног лика од 70%, другог од 60%, трећег од 40% и остале на 50%, шта ће да буде?:)

Nikola16789
26.9.2011, 17:37
Jedino motivacija moze da dobije losu "matchmaking" bitku, i ste strane je Ghost u pravu, ali to ne znaci da ne postoje lose balansirane bitke kako neki tvrde. Ne moze nikad biti apsolutnog balansa, ali se cesto desi da protivnik ima veliku prednost (kombinacija mape, tenkova, strane...)

Evo sad sam u jako loshem balansu po mene pobedio na mapi rudnik.

Oni imali 6 high tier srednjaka, mi samo 4, a znamo koliko su srednjaci bitni na toj mapi. Naravno, njih 5 se odmah popelo na brdo, i pobilo nase koji su bili u debeloj manjini. Da nismo odigrali dosta iznad proseka (artiljerija 7 killova), nikad ih ne bismo dobili.

http://img694.imageshack.us/img694/9418/captureeb.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/694/captureeb.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Doolio
26.9.2011, 17:45
ali to ne znaci da ne postoje lose balansirane bitke
А, па не, наравно да постоје, али нисам причао о томе, већ о фамозном ''намештању текми'' од стране девелопера да би свима било лепо.

Nikola16789
26.9.2011, 17:49
Nisam na tebe ni ciljao, razumeo sam sta si napisao :)

=FI=Ghost
26.9.2011, 22:56
apsolutno se slažem sa onim likom gore i drago mi je da vidim da nisam jedini koji tako misli. Ponekada stvarno izgleda da je pobjednik odlučen i pre nego što je počela partija.

Ovo je zaista pogrešna interpretacija stvari jer ono o čemu se ovde radi je prosta statistika proseka.

Svaki nasumični meč koji se odigra sastoji se od 2 grupe u kojoj se nalazi 15 igrača nasumično odabranih. Te su dve grupe privremene i služe samo da bi se suprotstavile drugoj privremenoj grupi. Kada meč završi grupa se gasi. Zbog toga grupa 1 i grupa 2 ne znače ništa drugo osim da se razlikuju dva tima. Budući da je svako biranje od strane kompjutera u neki tim nasumično jednostavno mora doći do toga da će odnos pobeda/poraza u proseku uvek varirati blizu 50%. Svaki događaj, odnosno igra, sadrži 30 varijabli koje nikada nisu konstante (osim ako imamo platoon koji igra zajedno). Zbog toga nema razloga da kompjuter/server daje bilo kakvu prednost bilo kojoj grupi jer će se igrači, u proseku, ranvnomerno raspoređivati u dve grupe i zbog toga će, u proseku, odnos pobeda/poraza uvek biti blizu 50%.

Da bismo dobili povećanje pobeda u random mačevima u odnosu na poraze koje bi bilo značajno više od 50% morali bismo da uvedemo neke konstante u random mečeve. To bi značilo da ste uvek u istom timu, što znači sa istim saigračima. Budući da je u random mečevima to nemoguće (osim ako niste u platoonu) vi ste u svojoj igri zapravo jedina konstanta (i to samo u principu pošto i vaša igra zavisi od sposobnosti, motivacije, raspoloženja i sl.). Sve ostalo su nepredvidive varijable i zbog toga je svaki meč "svet u malom" u kojem oba tima imaju statistički istu šansu za pobedu i ona ne zavisi od prethodno odigranih mečeva.

Inače, ova igra je zapravo vrlo interesantna ne samo zbog svoje igrivosti nego i zbog toga što u njoj možete prepoznati mnogo psiholoških i statističkih fenomena u praksi. Pored već pomenutog samoispunjavajućeg proročanstva, možete videti i fundamentalnu atribucionu grešku (kada protivnički tim izgubi to je zato što su oni loši igrači a kada moj tim izgubi to je zato što nismo imali sreće); samoslužeću atribucionu predrasudu (kada moj tim pobedi, to je zato što smo mi (pa tako i ja) bolji a kada moj tim izgubi to je zato što sam u "noob" timu pa ja nisam tu ionako ništa mogao da uradim); efekat lažnog konsenzusa (mathcmaking je jako loš i svi tako misle (jer osoba pristrasno percipira podatke i na osnovu, zapravo malog broja slučajeva, donosi zaključak o generalnom konsenzusu); bandwagon efekat (ne znam ni kako se ovo prevodi kod nas; ljudi počinju verovati u nešto samo zato što veliki broj ljudi oko njih veruje u to), selektivnu percepciju (ako očekujemo dinganje onda ćemo ga pažljivije tražiti i percipirati) i slično.

Martok
26.9.2011, 23:06
Skroz se slazem sa ovim. Cisto ilustracije radi. Ovu igru igram skoro godinu dana. Znaci i u beti i od zvanicnog izdanja overal statistika za pobede/poraze/nersene mi je identicna 49%/49%/24%. To sto skoro celo zvanicno izdanje igram na premijumu i tacno sam znao sta i kako treba raditi od kada je igra zvanicno izasla nije imalo nikakvog uticaja na ovu statistiku. (U beti sam imao 5-6k partija sada imam 3,5k)

Nikola16789
26.9.2011, 23:08
Zapravo ti hoces da kazes da nije uopste bitno ni kako odigramo ni da li cemo pobediti ili izgubiti jer kad se sve obrne i okrene to nema nikakve veze?

Martok
26.9.2011, 23:12
Na zalost sto se statistike za pobede i poraze tice matematika je neumoljiva :) Ako vam je stalo do statistika bolje probajte gurajte neke druge :) Najvaznije je da se potrudite da svoj deo igrate posteno a kad se sklope kockice da s nekim mozete da igrate timski onda maksimalno uzivajte u tome. Klanske borbe su zanimljiva prica i ovo sto sam pisao se odnosi na random bitke.

=FI=Ghost
26.9.2011, 23:18
Na zalost sto se statistike za pobede i poraze tice matematika je neumoljiva :) Ako vam je stalo do statistika bolje probajte gurajte neke druge :) Najvaznije je da se potrudite da svoj deo igrate posteno a kad se sklope kockice da s nekim mozete da igrate timski onda maksimalno uzivajte u tome. Klanske borbe su zanimljiva prica i ovo sto sam pisao se odnosi na random bitke.

Upravo tako!

=FI=Ghost
27.9.2011, 0:05
Koji je bolji top za T-28, ZiS-4 ili F-30?

Nikola16789
27.9.2011, 0:07
Koji je bolji top za T-28, ZiS-4 ili F-30?

Ja vise volim ZiS-4, mada je F-30 razorniji

Martok
27.9.2011, 0:12
F30 ima bolji pen i veci demidz. Vidim da si naklonjen matematici pa cu pokusati malo da ti povezem njihovu logiku sa time. Najaci top je uvek najbolji, jer pravi najvise demizda po pogdku. exp i krediti se racunaju prema ukupnoj steti a ne prema broju pogodoka tako da skoro uvek najaci top izlazi kao cisti pobednik iz te racunice. Evo ti jedan meni blizi primer. Na E50 88L100 ima veci pen i veci fajerrejt i na papiru meni deluje zanimljiviji od 105KwK45 ali u praksi kwk45 ipak napravi vecu stetu i zato uvek zaradi vise ...

Nikola16789
27.9.2011, 0:16
Moje iskustvo je drugacije, u beti sam igrao sa F-30 i trebalo mi je vise bitki za KV nego sa ZiS-4

Pimpdude
27.9.2011, 2:28
Trazim klan,pa ako je neko raspolozen da me primi bio bih zahvalan :) Igram vec neko vreme,pa sam manje-vies ukapirao sustinu igre. Trenutno najbolje sto imam je KV,nabudzen skoro do kraja,i premium sam kupio KV-5 za grindovanje :) Moj mail je vladimirpovolny@yahoo.com.

Hvala unapred...

Nikola16789
27.9.2011, 2:51
Iskreno, zaboravi na CW, dok ne uzmes bar Tier 8, a i to je prilicno nategnuto, a ako ne igras CW, klan ti ne treba :)
Ali, na kraju krajeva, tvoja odluka :)

DeCoy
27.9.2011, 8:11
Trazim klan,pa ako je neko raspolozen da me primi bio bih zahvalan :) Igram vec neko vreme,pa sam manje-vies ukapirao sustinu igre. Trenutno najbolje sto imam je KV,nabudzen skoro do kraja,i premium sam kupio KV-5 za grindovanje :)

Hvala unapred...

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/forum/104-zajednicka-igra/

Samo da znaš da će retko koji iole ozbiljniji klan da te primi jer si tek početnik.

Sablast
27.9.2011, 10:59
KV KV3 IS4 T34 T30
zasto bas te tenkove treba imati u garazi ?
i koliko vremena imam da ih sve sakupim
posebno me interesuje zasto treba imati IS4

bio bih zahvalan kad bi mi to neko pojasnio

Barni
27.9.2011, 11:19
- ova igra je veoma zahtevna, u full HD rez. iskorišćenje vga mi je 99%, tolika je bila i brzina venta, a temp. gpu je došla do 92C, temp vram 98C :eek:

ivicagmc
27.9.2011, 11:34
- ova igra je veoma zahtevna, u full HD rez. iskorišćenje vga mi je 99%, tolika je bila i brzina venta, a temp. gpu je došla do 92C, temp vram 98C :eek:

Izduvaj ti malo računar i grafičku(pogotovo, ja moju čistim svakih mesec dva, jako se napuni prašine)... Previše je to vruće... Jeste, igra je GPU jako zahtevna, dok meni samo jedno jezgro zakuca na max, a ostala su na 20%...

Nikola16789
27.9.2011, 11:49
KV KV3 IS4 T34 T30
zasto bas te tenkove treba imati u garazi ?
i koliko vremena imam da ih sve sakupim
posebno me interesuje zasto treba imati IS4

bio bih zahvalan kad bi mi to neko pojasnio

Zato sto ce sa nekim patchom svi ti tenkovi biti zamenjeni novim, a ovi stari ce ti ostati u garazi. Drugim recima, kad izadje taj neki patch, umesto tih 5, imaces 10 tenkova.

T-34 postaje premium, a na mesto njega dolazi M-103
T-30 postaje end tier lovac, a na njegovo mesto dolazi T-110
KV se deli na KV-1 i KV2
KV-3 se pomera jedan tier vise a na njegovo mesto dolazi T-150
IS-4 postaje tier 10 a na njegovo mesto dolazi object-252

Sve ove promene su grubo najavljene za Q1 2012.

Sto se tice vremena, sa premiumom moze za 3 meseca da se odradi, ako se skoncentrises samo na ovo, znaci, nista sa strane, ili da igras bez premiuma dan-noc bez prestanka :)

miša topola
27.9.2011, 14:18
Ja sam sada zbog tih najavljenih promena prodao Pz IV, StuG i KV-1S.
Nastavio sam američku granu sa M2 Med. Nadam se da ću sledećeg meseca uplatiti premium za izgrindati sve potrebne tenkove.

=FI=Ghost
27.9.2011, 14:35
Kakvih sve ljudi ima!

Igramo partiju i ostane nas 5-6 na svakoj strani. Mi imamo jednog tigra dosta oštećenog, oni imaju jednog tigra još više oštećenog koji se sakrio iza kuće. Svi ostali su niži tier. Ja posmatram sa brda kroz nišan. Prema njihovom tigru krene naš tigar i jedan T-34-85 koji dolazi do kuće i staje. Rekoh, čeka našeg tigra pa da krenu zajedno svaki sa jedne strane kuće. Međutim, naš tigar kreće a lik u T-34 stoji i čeka. Naš tigar se bori, izlazi dva puta pred njihovog i biva uništen - lik u T-34 čeka i dalje. Zatim počinje da traži pomoć?!? Malo posle ga ubija Stug III. Nakon toga lik iz T-34 počinje da psuje kao kočijaš sve saigrače, naravno, uz neizostavno "noob team" i slično i psuje i psuje kao kreten.

miša topola
27.9.2011, 15:28
Kakvih sve ljudi ima!

Igramo partiju i ostane nas 5-6 na svakoj strani. Mi imamo jednog tigra dosta oštećenog, oni imaju jednog tigra još više oštećenog koji se sakrio iza kuće. Svi ostali su niži tier. Ja posmatram sa brda kroz nišan. Prema njihovom tigru krene naš tigar i jedan T-34-85 koji dolazi do kuće i staje. Rekoh, čeka našeg tigra pa da krenu zajedno svaki sa jedne strane kuće. Međutim, naš tigar kreće a lik u T-34 stoji i čeka. Naš tigar se bori, izlazi dva puta pred njihovog i biva uništen - lik u T-34 čeka i dalje. Zatim počinje da traži pomoć?!? Malo posle ga ubija Stug III. Nakon toga lik iz T-34 počinje da psuje kao kočijaš sve saigrače, naravno, uz neizostavno "noob team" i slično i psuje i psuje kao kreten.

Viđaćeš i gore stvari. Evo npr. ja sa KV imam 30% i IS sa 100% se krije iza mene, a nailazi KV-3 koji je prilično oslabljen. Naravno ja ginem i oštetim malo KV-3 i ovaj sa IS pokupi sve počasti.

Doolio
27.9.2011, 16:19
Па де је то горе:)

bobiv
27.9.2011, 16:27
Ja kad sam u prilici , običično tog što se šteka pogotovo medijum
častim sa jednom mojom granatom..
Jednom prilikom sam sa s 51 častio pantera i ubio ga ,pošto se uštekao iza zgrade
dok naši ostali ginu.Zna se šta je posao medijum tenka a šta ostalih..Ne kažem ja da on mora da rašuje i zagine odma ali može
barem da otkriva neprijatelja ne mora čak ni da puca samo da osvetli i da se
zakloni negde gde mu je sigurno..Barem ja tako radim kad vozim medijum.
A ne da se šteka celu partiju i ako dobijamo na kraju ide da pokupi kilove.
E neće tako da može..:D

BigBadVuk
27.9.2011, 17:26
Ja kad sam u prilici , običično tog što se šteka pogotovo medijum
častim sa jednom mojom granatom..
Jednom prilikom sam sa s 51 častio pantera i ubio ga ,pošto se uštekao iza zgrade
dok naši ostali ginu.Zna se šta je posao medijum tenka a šta ostalih..Ne kažem ja da on mora da rašuje i zagine odma ali može
barem da otkriva neprijatelja ne mora čak ni da puca samo da osvetli i da se
zakloni negde gde mu je sigurno..Barem ja tako radim kad vozim medijum.
A ne da se šteka celu partiju i ako dobijamo na kraju ide da pokupi kilove.
E neće tako da može..:D

Vidis takvo ponasanje vodi u jednu drugu stvar:
ban..prvo 24 h pa 3 dana pa 7 i onda, ako si uporan...zauvek :D

Svako ima pravo da igra kako hoces- sve dok ne krsi pravila..drugim recima ako te prijavi za grief, ( a neko hoce pre ili kasnije) odoste ti i tvoj nalog pod led.

Jeste mozes da otvoris novi nalog i da igras , samo, iz pocetka i ponovo sa T1 tenkom, malko je smor.:boodala:...

bobiv
27.9.2011, 18:38
Prijavljivali su ljudi neke situacije samo su ispali glupavi..
Odkad je uveden autosistem ništa se ne dešava samo poplave i ubijaju dalje..Neznam kolko to može da ide tako al ne dozvoljavam da neko pravi
budalu od mene tako što će on da čami tamo u žbunu dok se ja trudim da
mu izdejstvujem pobedu i exp..Kolko sam puta zagino bzv i plaćao golemu štetu na tenku samo zbog kampera koji se štekaju i ne trude se da bilo šta urade..
I šta se dešava kad se neko ko blesav zaleti i slupa se u mene a ja moram
da mu plaćam štetu pošto sam teži tenk od njega?Po meni je to već glupost
igre a desila mi se više puta..Takođe šteta koju napravim dok mi čovek izleti
na moju liniju vatre dok sam u zum modu a ne vidim ga..

miša topola
27.9.2011, 19:10
Па де је то горе:)

Nisam rekao da je moja situacija gora ;)

Sablast
27.9.2011, 21:25
ubio sam plavi tenk jer sam video kako je poplavio i to mi je bio prvi takav
a poplavio je tako sto je ubio spic tenka jer nije vodio racuna i zbog njega smo poceli liniju da gubimo
posle toga me pljuvao budala, mozda zato sto nije namerno, bzv
ubio je spica i zbog njega smo izgubili zasluzio je odstrel :dedica:

jednom nam je nas arty pucao po glavama iako je slabiji tenk bio ispred nas i tako mi je zao sto tad nisam mogao da se vratim ...:Freddy:

DeCoy
27.9.2011, 21:36
WTF je spic tenk?

simets
27.9.2011, 22:02
WTF je spic tenk?

Prvi tenk u wedge (klin) formaciji verovatno ;)

Nikola16789
27.9.2011, 23:25
Ja sam pre neki dan odvalio timski IS-4 jer me je blokirao iza ledja, a 2 me KTa odvalila da nisam mogao da se sastavim, i pri tom sam ga socno izvredjao. Posle mi bilo zao, nije bilo u redu, pa sam ugasio igru i otisao da ladim.

jozvan_Kg
28.9.2011, 2:29
Ja vas ne razumem ljudi uopšte. U igri obično ima oko 20k ljudi, što mu dođe 20k različitih načina razmišljanja. I očekivati da se u jednoj random partiji sastavi ekipa na brzaka da pobedi? Ne da je nerealno, nego je i glupo, jer ti ljudi se sreću prvi put da igraju zajedno.

U randomu je sve stvar sreće. Dešavalo mi se n-puta da sa slabijom ekipom sameljem protivnike mnogo jače od mojih tenkova, a tek koliko puta više da sa ekstra jakom ekipom izgubim sa nulom. Jednostavno, svako vuče na svoju stranu, pa ko pretegne i pretekne.

Neko reče, ubio mediuma što je kampovao iza kuće. A šta sa artijem koji po celu partiju čuči u nekom žbunu kao gmaz i uništi nekoga ko se krljao, trudio, uništavao? O tome ne razmišljate nikada. Da se razumemo, i ja vozim arti (S51, Hummel), i sa bilo kojim tenkom nisam pucao na svoje tenkove, koliko god se ponašali kao debili.

Jednostavno, ovo je igra, nekad dobiješ, nekad izgubiš, malo se zezaš i ćao. Ako stvarno očekujete neku organizovanost u random borbama, šta da vam kažem, pogrešan izbor naslova za zabavu.

Doolio
28.9.2011, 5:00
Никад ми не би на памет пало да пуцам на свог зато што се збунио или нешто не сме или томе слично. Зилион пута ме блокирају да не могу да се вратим и онда згинем у року од четири секунде, али то је рандом фајт, чисто сумњам да ме је намерно заградио да би ме гледао како патим...
А следећи рандом је за нула кома пет секунди...

Могу да се изнервирам, могу да пиздим, да скренем неком пажњу, али да намерно саботирам неког играча, никад. Па чак и ако он саботира мене, то само говори о њему. А то што сам изгубио три иљаде виртуелних кинти, то ми није неки проблем.

Саставни део игре, ПОГОТОВО рандом фајтова је и да се нервираш и да сви оду у једну страну, па изгубите за три минута, и да сви оду на једну страну, па ти мораш на другу, па даш живот за отаџбину да би оних 14 ликова стигло пре њихових на твојој страни... и да те блокира лик, па да згинеш експресно због тога... и да сви оду преко поља и згине десет људи у првих два минута... и да ти неко пребацује како играш, а ти играш најпаметније... и да неко оплеви по Русима, па онда неко други по Немцима, па неко трећи о Јеврејима... и да неко спамује мапу бесмисленим показатељима... итд итд итд...

А оно што је ту највећа истина је да уши треба извући, заправо не онима који блокирају, или оду у погрешну страну, јер они не знају да играју, већ пре овима што сигнализирају јер им је досадно, малициозни су итд.

Иако, на крају крајева, треба само сачекати следећи рандом ако је овај био катастрофа.

Реално сам изненађен што се пар људи заиста јавило са трипом да пуца на своје из било ког разлога.

И још једна ствар, десило ми се до сада минимум 5-6 пута да погодим свог случајно, то је једноставно врло могуће, поготово код ''сецкавих провиривања'' (дакле ако твој тенк који је испред тебе у пикабу фајту иде сецкаво да би навео противника да пукне и промаши) или једноставно кад ти неко излети, а ти наместио нишан. Једном сам тако лепо рокно нашег скаута да сам се просто дивио себи пет минута како сам га погодио ко змај онако брзог... Није се ни он бунио, лепо сам се извинио и реко шта је било и добио сам ''нема фрке'' као одговор. Не, него је требало неко наш мене да рокне у знак одмазде или да ме испријављују сви да сам тимкилер...

DeCoy
28.9.2011, 9:14
Ja svoje gađam samo sa artiljerijom i to kad se ponašaju kao kreteni u situacijama kad na naoj strani ostanu samo artiljerije, a on se kao poslednji normalan tenk nabije u žbun na 5 metara od mene, pa skautuj ***** ti materina glupa.

Mada realno kod mnogih igrača mi smeta što svoje d**e čuvaju kao da će stvarno da poginu ako im unište tenk. Ili možda pumpaju survived statistiku, svejedno su kreteni...

=FI=Ghost
28.9.2011, 19:20
Vrlo zanimljivo:

http://fhpubforum.warumdarum.de/index.php?topic=10799.0

=FI=Ghost
28.9.2011, 22:01
Večeras sam našao ovaj dobar sajt. Verovatno je nekima već poznat no svejedno:

http://www.tankersguide.com/index.htm

atlantis
29.9.2011, 13:30
Zna li neko sta se dogadja ako prodam Premium sovjetski tenk M3 Stuart? Ne vidim ga u Store, da li se onda gubi zauvek?

--timebandit--
29.9.2011, 13:37
Zna li neko sta se dogadja ako prodam Premium sovjetski tenk M3 Stuart? Ne vidim ga u Store, da li se onda gubi zauvek?

dobijes oko 170k i slobodno mesto u garazi i da naravno da se gubi zauvek

virtuoz pavle
29.9.2011, 13:55
people, ima li neki nacin da dobijem zlato free, kao sto je bilo ono kad su delili promo-kodove? imam IS4 i tesko da cu da stignem do IS7 ovako kako je krenulo...

Nikola16789
29.9.2011, 14:06

Dogadjaju se 3 stvari:

1. Dobijes kredit

2. Dobijes mesto u garazi

3. Resis se najgoreg tenka u igri

Znaci u pitanju je triple win

atlantis
29.9.2011, 14:07
Zao mi je sto se gubi zauvek, a slotovi su mi potrebni. Valjda ce uskoro popust na slotove...

Nikola16789
29.9.2011, 14:08
Kupi onaj obican M3 medium, nije nista losiji od tog wannabe premium tenka. Eto, sutra je taj tenk na popustu, taman :)

miša topola
29.9.2011, 14:26
people, ima li neki nacin da dobijem zlato free, kao sto je bilo ono kad su delili promo-kodove? imam IS4 i tesko da cu da stignem do IS7 ovako kako je krenulo...

Prati non-stop promo-key akcije na Internetu. Uvek ima negde neka promocija. Google -> World of Tanks promo-key, World of Tanks premium-key.

virtuoz pavle
29.9.2011, 15:14
u vise navrata sam googlao promo-codove, ali bas nista nisam nasao. da li si ti dobio neki promo-code?

miša topola
29.9.2011, 15:20
u vise navrata sam googlao promo-codove, ali bas nista nisam nasao. da li si ti dobio neki promo-code?

Za sada nisam ništa našao. Ali svakodnevnog pretražujem Internet u nadi da ću naleteti na nešto. Ali kako stvari stoje, moraću da uplatim premium kako bi uzeo T34, T30 i IS-4.

atlantis
29.9.2011, 23:23
Kupicu sutra najkasnije S-51. Imam posadu sa SU-26 na 100%. Interesuje me ono prebacivanje posade, da li to u ovom slucaju treba uraditi? Ili je bolje da kupim trening 75% ili su moguce obe opcije?

kuureee
29.9.2011, 23:39
Bolje prebaci posedu!
Platis po clanu po 20.000 i poseda bude na 90%.

Isto kosta kao i kada bi platio novu posedu stim sto bi nova poseda bila na 75%!!!

atlantis
29.9.2011, 23:55
To nisam znao kako ide. Ako je tako, odlicno.

DeCoy
30.9.2011, 13:37
http://www.facebook.com/MaximModelBoxing?sk=app_295468357137444

Promo kodovi preko Maxim-a. Nažalost važe samo za novootvorene naloge :(

Ja sam se zeznuo pa uzeo, evo ako nekom novajliji treba da se ne cima džabe na FB-u

2ZZUM-76XYF5-927HP

atlantis
30.9.2011, 15:36
A znas li sta kod donosi novom igracu?

DeCoy
30.9.2011, 16:00
Verovatno kao i uvek... nesto golda, jedan dan premiuma i onaj Stuart premium tenk. Nisam proveravao doduse...

miša topola
30.9.2011, 18:24
Spremam novac za premium nalog, koliko vremena će mi trebati da sa IS stignem na IS-4, i sa T1 na T30 i T34?

Martok
30.9.2011, 18:36
Ja igram svabe ali recimo da ocekujem da je racunica slicana. Ides na onaj kalkulator sto ima na sajtu i vidis koliko ukupno ti treba expa od t1 do t10. Pri tome racunaj da ce ti prosek expa biti od 600 do 750. Racunaj da je jedna partija 10 min i to je odprilike kako ce ici. Niko ti ne moze reci tacno.

Koristice ti da pogledas i prosek za druge igrace. To ti je najveci problem da saznas jer od toga zavisi racunica. Verovatno je 2k partija dovoljno da se stigne do t10 ako ides samo tesku granu. Pazi na to da se neki igraci dugo zadrzavaju na omiljenom tenku, ti ti nisu merodavni sto se tice prosecnog expa a to te najvise zanima.

Sablast
1.10.2011, 9:09
uplatih jednu crvenu preko DaoPay (reko da probam jedan mesec sa premijumom) ali mi goldovi nisu stigli
zalio sam se ali avaj nista od goldova
ovo su mi poslali kao odgovor

Dear Player,

Unfortunately, your payment was not completed. Your funds were reserved from the payment method provider side you have used. We aware your payment is not processed yet.

For resolving the issue, please contact Playspan/UltimatePay support service: https://ultimatepay.custhelp.com/
We apologize for the inconvenience.

Best regards,
Henry Seasick

Financial Support Specialist
World of Tanks Support Service
https://support.worldoftanks.eu

DeCoy
1.10.2011, 9:52
DAOPay je strašno neažuran, neprofesionalan i nepouzdan. Nemojte koristiti ovaj način plaćanja nikako, ako nemate internet karticu nađite nekoga ko ima, pa preko njega uplatite, poštedećete sebe muka.
Imam iskustva sa njima iz nekih drugih F2P MMO igara i znam da ništa ne valjaju, veruj mi nije samo moje iskustvo. Može da se desi da ubodeš i da sve prođe OK, ali češće se dešava slučaj kao tvoj :(

Sablast
1.10.2011, 10:37
da to mi je jasno barem sad kad mi se ovo desilo :kreza:
pitam samo dali neko ima kakav savet sta da uradim da bih dosao do te uplate ili da oprastam da mi ne bili duzni

DeCoy
1.10.2011, 10:41
Ono što znam da je ljudima u jednoj drugoj igri, ingame valuta uplaćena sa nekoliko nedelja zakašnjenja, ali to je bilo pre godinu i više dana, ne znam kako sada to rešavaju. Cimaj ove sa linka što su ti ostavili, pa vidi šta će da ti kažu.

virtuoz pavle
1.10.2011, 10:48
koliko mi para treba za 7.5k gold i kako to mogu da kupim s obzirom da nemam kreditnu.

DeCoy
1.10.2011, 10:51
30 evra, a možeš da uplatiš SMS-om preko DAOPay, a vidiš kako je Sablast prošao sa njima :kreza:

Sablast
1.10.2011, 11:23
Cimaj ove sa linka što su ti ostavili, pa vidi šta će da ti kažu.

slabo ide to moje cimanje ne znam cestito srpski a engleski ni da beknem pa sve nekako sa onim trnslate se patim :(

atlantis
1.10.2011, 15:11
Zaboravio sam, da li smem da unistavam igrace u mom timu sa plavim imenom?

virtuoz pavle
1.10.2011, 16:22
30 evra, a možeš da uplatiš SMS-om preko DAOPay, a vidiš kako je Sablast prošao sa njima :kreza:

kako se koristi DAOpay?

Red Wing
1.10.2011, 22:31
Zaboravio sam, da li smem da unistavam igrace u mom timu sa plavim imenom?
Naravno da smes, to su timske ubice i to je prava mera za njih. Problem je sto ce ti se zabeleziti -1 ubistvo a i jos ako igras sa visim tierom steta je trositi municiju na njih...

Balaburin
1.10.2011, 23:29
http://img41.imageshack.us/img41/6901/unled1vy.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/41/unled1vy.jpg/)

sta radim pogresno? imam exp, kako da istrazim Shermana sad?
imam i para...

=FI=Ghost
1.10.2011, 23:31
Naravno da smes, to su timske ubice i to je prava mera za njih. Problem je sto ce ti se zabeleziti -1 ubistvo a i jos ako igras sa visim tierom steta je trositi municiju na njih...

Ja sam shvatio da se oni računaju kao regularni kill, sa sve xp-om i novcem koji dobijaš i za regularni kill.

Eddy
1.10.2011, 23:33
http://img41.imageshack.us/img41/6901/unled1vy.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/41/unled1vy.jpg/)

sta radim pogresno? imam exp, kako da istrazim Shermana sad?
imam i para...

Moras istraziti taj top pre nego sto mozes istraziti tenka.

Balaburin
1.10.2011, 23:40
joooj kakva noobina...
skroz sam zaboravio to... i jos razmisljam u sebi 10 minuta, ma sigurno sam zaboravio nesto :D

hvala... ne znam kkao sam prevideo to...

Doolio
2.10.2011, 0:50
Данас сам заређао пар бисерних партија:) Наравно, у рандомима је то далеко од чудног, али ово је било типа пет заредом и то прилично великог интензитета бисерности:)
Типа СВИ оду на једну страну, онда ја дам живот за отаџбину на другој страни у суицидалном покушају да одуговлачим противниково напредовање, на шта добијем критике како се кур*им:)
Онда, на оној мапи са срушеним мостом (не знам имена мапа лол), сви оду на запад и на исток и оставе оно село празно, ја опет идем да дам живот за отаџбину и идем да се набадам са пет тенкова. Притом типа петорица или шесторица ликова крену да блинкају село на мапи и НИЈЕДАН не дође. И наравно ови прођу кроз село ко кроз леба и понабадају нас. За то време три лика кампују у оном жбуњу западно на брду иако ови стимролују артиљерију по нашој бази:)
Па онда, она мапа на снегу, ми смо источно. Ја, пошто имам релативно брз ИС-3, а споново сам се скроз горе, кренем да пичим горе на север и СВИ крену за мном осим два лика. Један од та два лика крене да блинка југ на мапи... и онда крене на север:)

Оно што је мени фасцинантно је мајндсет тих ликова. Све разумем и блокирање (нов лик па нема перцепцију о том концепту или се загледао у снајп па не види ништа друго) и пуцање по својима (улети ти неко ''у кадар'' у погрешном тренутку) и рејловање својих (вероватно се људи загледају негде, па се заблентаве), али ово ми није јасно:)
Очигледно је нека тенденција да се избегне гињење, али то нема основа у овој игри. СИГУРНО губимо под један, дакле, и ако не гинеш, мање ти се исплати него да си гинуо и да смо добили. Тактички је исто фејл, колико год да си надмоћнији на тој једној страни (рецимо 12 против 4), опет се нећеш само прошетати, већ ћеш убијати ликове неко време, док ће се они, па макар их било и тројица, прошетати до твоје базе са друге стране. А и ако некако све испадне добро, опет си наебо јер ће те ухватити у обруч пошто сте сви на једном месту.

virtuoz pavle
2.10.2011, 1:16
ne volim kampovanje. cak i kad je ocigledno da ce nas tim da izgubi uvek pokusam da koknem jos nekog, nekad se isplati, nekad ne, ali u svakom slucaju je zabavno.
jos jedna stvar koju sam primetio...nas trojica na jedan Tiger II Vib, i to 2*IS4 + Tiger P, i NIKO nece da puca jer ovaj ima 100% HP, tipa "zasto da ga ostetim" kad mogu da ga bas ja unistim". ja puknem prvi i skinem bednih 25% jer nisam pogodio gde treba, a ova dvojica cekaju ko ce da pukne drugi, ne bi li bas oni zadali killing blow...
nikad nisam bio u Klanu, tu je verovatno drugacije.

Martok
2.10.2011, 1:30
Ima toga kolko hoces :) Uz to sam primetio i da su igraci u takvim gomilama puno manje oprezni, valda misle da su neunistivi jer ih je mnogo. Cesto u gomilama i nema mesta za pucanje pa se izlaze previse grabeci se za frag sto ih naravno kosta. Verovatno ti je bas to doprinelo da pobijes pet komada. :)

Doolio
2.10.2011, 1:39
Трипују се људи страшно са фраговима, а игра је сасвим фино дизајнирана да награђује играње у правом смислу речи, а не фрагове. Да, добићеш топ ган, али то је само један од ачивмента, лупам, имаш и конфедерат, који је један од јачих ачивмента.
Па онда, твоји приходи се заснивају на направљеној штети, теби је боље што си скинуо 25% (узгред, шта је бедно у 25% :) ) него да си завршио лика са 3%.
Искрено, не видим потребу за балављењем на фрагове, а опет људи се ложе, ваљда су навикли временом у играма генерално.

То за пикабу фајт у гомили је сјајно, тачно видиш како њих петорица онако провирују све више и више када онима са друге стране остане мало хелта, не би ли провирили више од свог другара и покупили фраг:)

ne volim kampovanje.
Добро, камповање пер се може бити и пожељно у разним ситуацијама, чак и неопходно. Ја исто пиз*им кад морам да закампујем, али то су углавном ситуације где постоје два решења:
-да провирим, не стигнем никог да упуцам и попијем три тенковске и две артиљеријске гранате и згинем
-да се искулирам и да допринесем фајту касније

DeCoy
2.10.2011, 7:30
Ja sam shvatio da se oni računaju kao regularni kill, sa sve xp-om i novcem koji dobijaš i za regularni kill.

Ne računa se kao regularni kill, ne dobijaš xp i kredite sigurno, samo ne plaćaš reparaciju kao da si ubio prijateljski tenk. Čak ti se na listi u igri broj fragova smanji za jedan (npr. ako si imao dva ubijena, posle uništavanja plavog tenka pisaće jedan ubijeni).

@pavle

Da u Clan Waru juriš killove verovatno bi isto veče leteo iz istog :D

Sablast
2.10.2011, 10:02
sam' da kazem
dobio sam golde posle milion zalbi :alealeee:

virtuoz pavle
2.10.2011, 13:31
kako se uplacuje putem DAOpay?

Nikola16789
2.10.2011, 13:41

Nemoj tako da uplacujes, veruj nam ;) Svako ko je placao imao je problem.

DeCoy
2.10.2011, 13:59

Odeš na svoj profil na www.worldoftanks.eu, klikneš na add funds, izabereš Playspan opciju, odabereš paket koji kupuješ... Kad ti se otvori prozorčić odeš na poslednji tab gde piše 4 more option i odabereš DAOPay. Onda okreneš broj koji ti napišu i budeš na vezi valjda 17 minuta i sa računa ti skinu pare. Podržava samo MTS čini mi se. Veza puca često, tako da nemaš pojma da li je sve prošlo OK ili nije.

Ali forum WoT-a je pun žalbi igrača na ovaj sistem, tako da ti ga nikako ne bih preporučio.

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/50924-kupio-sam-zlato-preko-mobilnog/

=FI=Ghost
2.10.2011, 15:26
Iskustvo jednog sovjetskog tenkista. U nekoliko rečenica upoređuje i T-34 sa Shermanom:

http://www.youtube.com/watch?v=jEzT4oVyZGA

virtuoz pavle
4.10.2011, 21:54
da li postoji neki addon koji ce da mi kaze gde treba da ciljam tenk, da mu oboji slabe tacke u crveno ili tako nesto?

atlantis
4.10.2011, 21:59
Postoji, bilo je vise puta reci o tome ali moj savet je da to ne koristis. Tenkovi jako ruzno izgledaju. Vremenom ces nauciti gde koje tenkove treba gadjati. Ako ipak resis, pogledaj na linku ispod.

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/37693-hitzones-skins-for-version-065-update-for-066-is-coming-soon/

DeCoy
4.10.2011, 22:23
Ti skinovi više neće moći da se koriste posle 0.7 patcha koji bi trebalo da bude krajem ovog meseca. Najlakše ti je da zapamtiš da svaki tenk gađaš u donju ploču spreda jer su tu po pravilu najranjiviji i najviše prostora ima za pogodak, a od ostalih tačaka obrati pažnju i dobro zapamti gde je ammorack. Posle ćeš vremenom da naučiš naročito bušne delove tenkova npr. mitraljez kod Mausa.

Martok
4.10.2011, 22:30
Da li si siguran da nece moci da se koriste? Mislim da oni to nemaju nacina da sprece.

Nikola16789
4.10.2011, 22:46
imaju ali mislim da nece to raditi.

Doolio
5.10.2011, 3:40
postoji, bilo je vise puta reci o tome ali moj savet je da to ne koristis. Tenkovi jako ruzno izgledaju.
Мени они црвено црни са линка изгледају тотално јеба*ки, дође ми да их скинем, ал ми смор што им је патерн за слабе тачке, а не неки рандом или естетски:)

=FI=Ghost
5.10.2011, 15:40
Vidim da se spominju neki trejseri koji su bili ranije, sada ih nema a navodno opet neka vrsta dolazi. Možete li reći o čemu se radi?

atlantis
5.10.2011, 17:06
Мени они црвено црни са линка изгледају тотално јеба*ки, дође ми да их скинем, ал ми смор што им је патерн за слабе тачке, а не неки рандом или естетски:)

Imas gomilu Custom skinova za tenkove ako to volis. :) Tako barem izmenis jedan tenk, a ne 50. Mada ono je ipak remek delo. :D

DeCoy
5.10.2011, 17:40
Trejseri odnosno tragovi putanje granate su pre bili vidljivi za sve tenkove, a trenutno su vidljivi samo za protivničke tenkove koji su vidljivi na mapi. Onda su koristili hak sa kojim su ti tragovi ostajali za stalno pa si bez problema mogao da lociraš arty čim ispali granatu. Zbog toga su ih privremeno uklonili iz igre.

virtuoz pavle
5.10.2011, 19:42
neki ljudi imaju razlicit zoom nisan, npr kao neki high tech dvogled? to je neki addon?

miloshbg
5.10.2011, 20:54
Koje tenkove preporucujete za pocetak igranja i sta mislite koji nacin igranja je najbolji, dal rush-ovati ili strpljivo cekati u nekom zbunu?

miša topola
5.10.2011, 21:36
Koje tenkove preporucujete za pocetak igranja i sta mislite koji nacin igranja je najbolji, dal rush-ovati ili strpljivo cekati u nekom zbunu?

Pa počećeš kao i svi igrači sa tri tenka: ruski/sovjetski, nemački i američki.
Igraj sa sva tri i istraži ih do kraja tako da dobiješ onu zlatnu medalju. Isprobaj sve tenkove tiera 2 onda ćeš videti koji ti najviše odgovara.

Da li ćeš da čekaš u žbunu ili da letiš prvi u protivničke redove ili da se voziš po gradu to zavisi od tiera (nivoa) tenka i vrste tenka (heavy, medium, light, TD, arty).

SaT|WarLord
5.10.2011, 21:50
Ја заиста не знам како да успешно играм са новим шерманом,додатим у последњем печу. Оклоп има висок само на оригиналној куполи. Следећа је знатно слабија,али се брже окреће и има већи видокруг,али без тог оклопа овај тенк не нуди ништа специјално,спор је,а користи слабе топове са стандардног м4 шермана.
Шта год да бирам не вреди,ако брзо пуним имам солидну пробојност оклопа која и даље није довољна против 10/15 тешких тенкова.
Ако узмем онај са јако малом пробојношћу али ужасном штетом,споро пуним,тако да се промашивање не прашта,а корисно је само против тенкова са слабим оклопом којих има јако мало у партијама где се овај тенк упарује,а такође и први умиру,што ме оставља против гомиле тешкаша.
Због такве ситуације сам изгубио жељу за играњем.

miša topola
5.10.2011, 21:53
Izdrži, sledeći T20 će biti bolji :)

Doolio
5.10.2011, 21:55
Imas gomilu Custom skinova za tenkove ako to volis. :) Tako barem izmenis jedan tenk, a ne 50. Mada ono je ipak remek delo. :D

Да, да, шалтао сам једно време гомилу скинова за сваки тенак, па сам се сморио и ставио неке мање-више реалне. Али од тих фенси најјачи ми је извесни карбон црно-црвени за ИС-7 :)

http://mirtankov.net/images/stories/skins/ussr/heavy/is7new1.jpg

Иначе, можда најбољи скин који сам видео је овај за ИС-3, не види се на слици, али има фантастичну текстурирану површину и неке мало трошне спојеве:
http://mirtankov.net/images/stories/skins/ussr/heavy/tt0079.jpg

=FI=Ghost
5.10.2011, 22:16
Da li se neko susretao sa ovakvim problemom?

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/54917-missing-ammo-and-some-more-misteries/page__gopid__957316#entry957316

Ja sam u poslednje vreme nekoliko puta imao takvu situaciju...

atlantis
6.10.2011, 0:13
@Doolio Znas li neki dobar skin za IS?

DeCoy
6.10.2011, 0:39
Npr ovaj :D

http://mirtankov.net/images/stories/skins/2011/september/12sep/is.jpg

Pregledaj sve ovde neki će da ti se 100% dopadne ;)

http://mirtankov.net/ussr/ruheavy/js.html

Nikola16789
6.10.2011, 1:20
Konacno sam zavrsio sa T34, i po statistici ispade najvece djubre od tenka. Imam 100 poraza vise nego pobeda, cak sam sa M3 lee bolji. Zaista ne kapiram zbog cega tolika razlika kad sam sa ostalim tenkovima uvek tu negde jednak sa pobedama i porazima.
Sad ce da skuplja prasinu dok ne postane premium

ivicagmc
6.10.2011, 1:57
Ma to ti je samo baksuzni tenk... Ja sa njim OK igram i imam malo više pobeda nego poraza, ali moj baksuz je bio Tigar kec, straaaaaaašno, užas živi dok ga nisam bar malo ojačao, a i onda ko švajcarski sir, buši ga ko stigne...

Doolio
6.10.2011, 6:06
@doolio znas li neki dobar skin za is?
Па заборавио сам већ, али овај сајт што ти је Дикој линковао има брдо скинова. Фора је што немају зумиране привју слике, па једноставно мораш да их пробаш све отприлике, неки изгледају феноменално на сликама, а скроз безвезе кад их накачиш, неки су у потпуно обрнутом фазону.
Поготово маскирни, неки људи их праве флет скроз и онда изгледају пластично или у најбољу руку лимено кад одбијају светло ин гејм, а неки се баш потруде да направе површинску структуру.
Рецимо, има један скин за скоро све тенкове, неки дигитални шумски камуфлажни, који је океј, али је потпуно гладак и има рефлексију ко огледало, тенкови изгледају ко мајорете аутићи, поготово на сунчаним мапама, што прилично квари утисак.
Исто тако, постоје скинови који су имају лош дпи и онда изгледају неуверљиво на близину итд.

Тако да узми па експериментиши, ако ти треба за један тенк, онда једноставно прођеш све интересантне скинове на сајту, није фрка. Поготово пошто можеш у реалном времену да их копираш (одеш у гаражу, минимизујеш игру, скинеш скин, копираш где треба, максимизујеш игру, изабереш други тенк, па вратиш на жељени - да се рифрешује скин - и ето).

BobaL
6.10.2011, 9:42
Konacno sam zavrsio sa T34, i po statistici ispade najvece djubre od tenka. Imam 100 poraza vise nego pobeda, cak sam sa M3 lee bolji. Zaista ne kapiram zbog cega tolika razlika kad sam sa ostalim tenkovima uvek tu negde jednak sa pobedama i porazima.
Sad ce da skuplja prasinu dok ne postane premium

Da li ce ljudi koji poseduju ovaj tenk dobiti novi tenk kao zamenu ili ce zadrzati ovaj tenk i na taj nacin dobiti besplatan premium tenk?

DeCoy
6.10.2011, 9:56
Players who have a T34 in their garage at the time of the revision will have it replaced with a M103 with the respective module setup and a 100% crew. Additionally they will also get a T34 as a premium tank with the old crew and an extra garage slot.

I jedno i drugo :D

virtuoz pavle
7.10.2011, 12:03
kad se to dobija???

DeCoy
7.10.2011, 13:17
U martu/aprilu 2012. :D Bez zezanja.

miša topola
7.10.2011, 23:55
Kada stiže apdejt sa Francuzom?

jozvan_Kg
8.10.2011, 2:14
U verziji 7.0, koja bi trebala da bude Novembar/Decembar ove godine.

noisy
8.10.2011, 2:24
0.7.0* :)

DeCoy
8.10.2011, 10:14
Neće biti Francuza u 0.7 patchu koji sledeći dolazi, nego u nekom narednom 0.7.x ;) Dele sadržaj patcheva na kašičice samo da bi igrače duže držali uz igru u iščekivanju najavljenih novina.

virtuoz pavle
8.10.2011, 10:36
gde mogu da vidim datume izlaska patcheva? juce sam kupio T34 samo da bih imao taj premium tank i jos jedno mesto u garazi, a onda cujem da je patch sledece godine :D
nije valjda stvarno u martu/aprilu 2012?
stizu francuski tenkovi?

miša topola
8.10.2011, 10:54
Ta velika promena tek u proleće sledeće godine.
Francuski tenk bi trebalo da se pojavi do kraja godine.

DeCoy
8.10.2011, 11:06
gde mogu da vidim datume izlaska patcheva?

http://overlord-wot.blogspot.com/2011/09/2012-mystery-revealed.html

miša topola
8.10.2011, 12:04
Probojna granata KV tenka iz 152mm topa, uništava KV ako ga pogodite u desnu stranu kupole.

Nešto zanimljivo :)
GhfQtCLezN0

DeCoy
8.10.2011, 12:44
Mi smo tako 12 uspeli da splešujemo jer se nismo dobro rasporedili :D

La.Prestige
8.10.2011, 12:56
Ništa neuobičajeno za T92 i njegovu brodsku 24cm haubicu.

atlantis
8.10.2011, 21:46
Ima li neke najave mozda da ce uskoro popust na slotove?

miša topola
8.10.2011, 23:05
Ima li neke najave mozda da ce uskoro popust na slotove?

Možda ako bude neki specijal.

virtuoz pavle
9.10.2011, 10:50
ima tako mnogo nemackih tenkova...u svakoj borbi mora da bude MAUS, E100, E75, Tiger VIB II, eventualno neki IS4, T54, a americki su vrlo retki. sta se to desava lol?

kuureee
9.10.2011, 10:57
Nista posebno ,jednostavno ljudi grindaju najvise nemce i ruse ,zato sto su bolji i lakse je izgrindati od amera.

Ali zato cika kuureee grinda samo amere ,u garazi se vidi samo americka zastava ,sem lowea ,on je izuzetak!!!
U inat svemu tome!!!!

Sablast
9.10.2011, 12:19
muka je sve do topa od 122mm na t34 (nije muka nego padas u ocajanje)
ali kad okacis cevku od 122mm progledas
ja sam je sinoc okacio i ne mogu da se nadivim sta sve mogu da ubijem i sa kakvom lakocom :boxing:

Kidja
9.10.2011, 13:19
Naterao me drug da probam WoT, e sad imam jedan mali problemcic.Registrovao sam se i sad treba da skinem klijent 0.6.7 medjutim download nikako da pocne, a nije do interneta i tako vec par dana.
Da li neko zna gde bi mogao da skinem eu verziju ovog klijenta, probao sam na google ali sam samo nasao NA verzije.

noisy
9.10.2011, 13:29
[/URL][url]http://downloads.worldoftanks.com/links/latest_install_torrent_eu (http://game.worldoftanks.eu/update)
http://download.mmosite.com/html/1/4295/probaj torrent na prvom linku

Kidja
9.10.2011, 13:31
probaj torrent na prvom linku

To je to care, fala.Nisam video da ima i link za torrent.

Nikola16789
9.10.2011, 13:39
Nista posebno ,jednostavno ljudi grindaju najvise nemce i ruse ,zato sto su bolji i lakse je izgrindati od amera.

Ali zato cika kuureee grinda samo amere ,u garazi se vidi samo americka zastava ,sem lowea ,on je izuzetak!!!
U inat svemu tome!!!!

Izdajnice, pored saveznicke, drzis naci zastavu :opanachke

I ja u garazi imam skoro sve amere i KV da skuplja pare.
Ruse sam igrao u beti, a nemacke tenkove ne volim :kreza:

atlantis
9.10.2011, 17:42
Pitanje ako je neko skoro igrao sa M3 Lee ili nije zaboravio, koji top od ona dva 75mm koristiti? Pitam posto mi onaj ispod po statistikama izgleda losiji? A treba dosta grindati posto planiram da istrazim i M4 i T1...

Nikola16789
9.10.2011, 17:47
Ako ne ides na M4 nema potrebe, ako ides, onda moras pa moras. Prvo ti istrazi novu kupolu :kreza: Sad bez zezanja, gusenice i motor prvo, onda po zelji.

atlantis
9.10.2011, 17:58
Ako ne ides na M4 nema potrebe, ako ides, onda moras pa moras. Prvo ti istrazi novu kupolu :kreza: Sad bez zezanja, gusenice i motor prvo, onda po zelji.

Zelim M4 i znam da moram da istrazim oba topa ali me interesuje sa kojim da igram.

Nikola16789
9.10.2011, 18:24
Zelim M4 i znam da moram da istrazim oba topa ali me interesuje sa kojim da igram.

Pa isti su... sve jedno je, igraj sa novim kad ga istrazis, ali nemoj zuriti

atlantis
9.10.2011, 19:21
Pa isti su... sve jedno je, igraj sa novim kad ga istrazis, ali nemoj zuriti

Ok, tako cu. Ostalo mi je jos da istrazim Radio IX od modula i idem na drugi top. Ali kazem izgleda mi losiji po karakteristikama od prvog, ima minimalno veci damage, a sve drugo je losije. Mislim, znam da to nije toliko vazno ali vise mi je cudno zasto je tako osmisljeno. Inace, M3 Lee je vise TD nego Medium, i to mi izgleda kao propust.

miša topola
9.10.2011, 19:22
Pitanje ako je neko skoro igrao sa M3 Lee ili nije zaboravio, koji top od ona dva 75mm koristiti? Pitam posto mi onaj ispod po statistikama izgleda losiji? A treba dosta grindati posto planiram da istrazim i M4 i T1...

Ja još uvek igram sa M3 Lee, jer moram da istražim i T1 Heavy pored istraženog M4. Koristim drugi top i drugu kupolu :)

atlantis
9.10.2011, 19:25
Ja još uvek igram sa M3 Lee, jer moram da istražim i T1 Heavy pored istraženog M4. Koristim drugi top i drugu kupolu :)

Kakvu drugu kupolu? Mozda si mislio na M3 Stuart.

kuureee
9.10.2011, 19:27
Ma kako god M3 Lee je super tenk!!! :kreza:
Jedan od boljih ,ako i ne najbolji!!!:D

atlantis
9.10.2011, 19:29
Ma kako god M3 Lee je super tenk!!! :kreza:
Jedan od boljih ,ako i ne najbolji!!!:D

Salis se ili si ozbiljan? :)