Prikaži potpunu verziju : World of Tanks
7,5 cm KwK 45 L/100. 198 pen, 135 dmg, 12,5 RoF. Busi sve i puca rafalno, granata 109 kredita.
Zakon! (:
Bolja je nego najjaci (ding-dong) topovi na T-44 i Pershing-u.
7,5 cm KwK 45 L/100. 198 pen, 135 dmg, 12,5 RoF. Busi sve i puca rafalno, granata 109 kredita.
To jeste, ali koliko puta treba da puknes u VK3601, ili M4..., da ne pricam za veci tier, da bi ga ubio? Sta ako si pri dnu liste? Veci tier te otrese iz 2x, a ti sa tom cackalicom nista epohalno ne mozes da napravis.
Kako je neko rekao, panter jeste sniper tank!
- može li se panter koristiti za još nešto osim snajperisanja, mislim napraviše od najboljeg tenka 2 sv. rata mrcinu koja ima radijus okretanja omanjeg tankera, ni sa najjačim motorom nema startnost da izbegne pogodak teškaša...
Panther je užasno trom u odnosu na recimo T-44 sa kojim trenutno igram, šta više, skoro ga mogu uporediti sa PZIV po okretnosti i agilnosti, naravno, Panther je brži. Skoro me je T-50-2 odvalio, mogao sam samo da gledam, a da sam bio u T-44 ne bi stigao ni jedan krug da obrne oko mene.
Zavisi od MatchMaking-a i mape, ali uglavnom koristim Panthera za snajp, pogotovo ako sam negde srednji tier ili slabiji, ali koristim svaku priliku za rush koja se ukaže, pogotovo u gradskim mapama.
Čak i kad sam jači tier na početku koristim Panthera za snajp, dok se malo ne razvije partija.
Sa Pantherom izbegavam bliske susrete sa drugim medim tenkovima.
Trenutno imam najveći procenat pobeda upravo sa Pantherom, 59%, odličan tenk ali imam totalnu drugu igru sa njm nego npr. sa T-44.
Pošto Toxic spomenu T-44, za sada sam oduševljen tenkom, vrlo je agilan i okretan, zna da dinguje kad me gađaju, solidan top.
Prilično zaokružen tenk što se tiče atributa, osim što se ističe agilnošću i okretnošću, milina mi je igrati sa njim, a i mnogo mi se dopada kako izgleda. :)
Sa njim imam 58% pobeda.
Ali zato pucaš jednom u 3.5 sekundi. Treba 6 pogodaka za 3601 to ti je 17.5 sekundi. Za to vreme on tebe može max 3 puta da pogodi, to je ~ 600 dmg-a. Slično važi i za T-43 i T20.
Ja lično ubijam naše Panthere kad vidim da snajpuju iz baze u t7 ili t8 partijama. Mislim, ako nećeš da igraš mediuma kao takvog pa koji ga ***** onda uzimaš.
Ali zato pucaš jednom u 3.5 sekundi. Treba 6 pogodaka za 3601 to ti je 17.5 sekundi. Za to vreme on tebe može max 3 puta da pogodi, to je ~ 600 dmg-a. Slično važi i za T-43 i T20.
Ja lično ubijam naše Panthere kad vidim da snajpuju iz baze u t7 ili t8 partijama. Mislim, ako nećeš da igraš mediuma kao takvog pa koji ga ***** onda uzimaš.
Rado bih ga preskocio, ali ne mogu ;)! Kao sto sam morao da igram i sa M6 da bih stigao do T29.., sa T-34 da bih igrao sa T-34-85...!
Eto, zato uzimam taj "*****"!
edit:
sa nekim tenkovima u nekoj grani mi ide lose, dok sa drugim odlicno!
nekima odgovara panter, meni recimo ne, kao sto su se neki zalili na 3002, a meni je on bio odlican!
To jeste, ali koliko puta treba da puknes u VK3601, ili M4..., da ne pricam za veci tier, da bi ga ubio? Sta ako si pri dnu liste? Veci tier te otrese iz 2x, a ti sa tom cackalicom nista epohalno ne mozes da napravis.
VK ne moze da te probije uopste, kao ni M4. A sta ces da radis sa T-43 ili T20 kada si na dnu liste? Oni mogu jedino sa strane da probiju sigurno veci tier, dok Panther busi sve tenkove. I kao sto DeCoy rece, za isto vreme svi tier 7 mediumi naprave priblizno isti dmg, s tim sto Panther napravi u najvecem broju slucajeva veci dmg jer svaka probije dok kod ostalih odsvira ding/dong melodiju.
Panther je užasno trom u odnosu na recimo T-44 sa kojim trenutno igram, šta više, skoro ga mogu uporediti sa PZIV po okretnosti i agilnosti, naravno, Panther je brži. Skoro me je T-50-2 odvalio, mogao sam samo da gledam, a da sam bio u T-44 ne bi stigao ni jedan krug da obrne oko mene.
Dobro, ja sam uporedio topove na njima. On jeste dosta sporiji od T-44, ali to je vec T8 tenk. Kakav je T-43 po brzini? Spora, neprecizna konzerva. Kod Pantera je dobra stvar i sto se okrece u mestu, to mu je prednost u odnosu na brze tenkove. T-50-2 se lako ocisti, problem je sto vecina pokusava da ga juri kupolom dok stoji u mestu i naravno da nece da ga stigne.
VK ne moze da te probije uopste, kao ni M4. A sta ces da radis sa T-43 ili T20 kada si na dnu liste? .....
ne bih se kladio!
Nikad se ne štekujem sa Pantherom u bazi, zavisno od MM-a, mape i suparničkih tenkova, trudim se da zazumem što bolju poziciju na početku partije, neko brdo ili neko mesto sa kog ću imati dobar pogled na uska grla.
Nikako ne mogu da kažem da se štekam sa Pantherom, jednostavno igram malo povučenije i ne zalećem se toliko kao sa ostalim mediumima, tromost tenka i vrlo precizan top sa malim DMG-om i velikom probojnošću mi se logično nameću za takvu igru.
Naravno, svako igra kako njemu odgovara i kako misli da treba, pa čak i ti likovi koji se štekaju u t7 ili t8 partijama.
Dobro, ja sam uporedio topove na njima. On jeste dosta sporiji od T-44, ali to je vec T8 tenk. Kakav je T-43 po brzini? Spora, neprecizna konzerva. Kod Pantera je dobra stvar i sto se okrece u mestu, to mu je prednost u odnosu na brze tenkove. T-50-2 se lako ocisti, problem je sto vecina pokusava da ga juri kupolom dok stoji u mestu i naravno da nece da ga stigne.
T-43 jeste sporiji i neprecizniji od T-44 (tek sad vidim kad sam uzeo T-44 da mi se T-43 nije svideo :D) ali je opet agilniji i brži od Panthera.
Znam kako se napada brzim tenkom znam i kako se braniti od njega, ali jednostavno ništa nisam mogao da uradim, Panther ima užasno ubrzanje, sa druge strane imao sam oko 800HP-a, a čini mi se da mi je bio oštećen i motor.
ne bih se kladio!
Slažem se, ne može da te probije jedino ako mu nabiješ 120mm kupolu u top, u ostalim slučajevima u telo spreda i sa strane lagano probija.
Iz mog iskustva T-43 je tromiji od Panthera.
Ne znam, mene dinguju u Panteru ko blesavi, VK me probije u 1 od 5 pogotka (i sa 88 i sa 75mm). Sad, malo igraca zna da gadja bolje od auto aim-a u tim tier-ovima pa i to ima dosta uticaja. Da stanem pravo sigurno ce me 75mm probiti, ali ako se iskosim nema sanse da probije prednju plocu.
T-43 sam skoro pregrindao, jedno vreme sam igrao i zajedno sa Panterom i Panter je osetno (i neocekivano) agilniji.
T-43 sam skoro pregrindao, jedno vreme sam igrao i zajedno sa Panterom i Panter je osetno (i neocekivano) agilniji.
Igrao sam i ja istovremeno sa oba i nisam stekao takav utisak (mada sam odigrao već 170 partija sa T-44 otkad sam prodao T-43), sada igram sa Pantherom i T-44, razlika je nebo i zemlja, svoju igru prilagođavam tenkovima sa kojima igram (igram samo sa midium tenkovima), sa Pantherom igram povučenije, nego što sam igrao sa T-43, a sada i sa T-44.
Pa dobro to je OK jer realno ako bi neko snajpovao iz baze sa IDIOT-om na T-43, onda bi mu ime topa sasvim pristajalo :a_whistli
WELL OVERDUE EDIT:
Malopre naletim na KV-5 i zapalim ga, on se odmah ugasi samo jednom se broj dmg-a pokazao. Faca ima automatski aparat za gašenje, rekoh sad će ti da vidiš, roknem ga opet u isto mesto i opet ga zapalim, gledam kako lagano gori i zamišljam kako se tope oni njegovi goldi koje je bacio na aparat :dzavo:
La.Prestige
28.5.2012, 22:31
Mozda mu je i ostalo od CW-a, pa ko veli da potrosim ja to, svejedno cu dobiti nove. :)
Moze se vrlo brzo ugasiti i manuelno ako se podesi aparat na prvo mesto (keypad 4) i uvezba reagovanje. Ja se vrlo brzo gasim, gotovo da mi se ne osteti ni jedan od modula. Ranije je bio problem ali vezbom se postize dovoljno brzo gasenje, naravno ako ste koncentrisani i ako ne pijete kafu kada vas zapale ili gledate u stranu. ;)
Naravno da može brzo i manuelno da se ugasi vatra. Meni se to ne dešava često, ali kada se desi "lupim" po tastaturi i uglavnom "ubodem" pravi taster.:D Najgore mi je kada igram u zamračenoj sobi, pa kada se desi požar pogledam ka tastaturi i ništa ne vidim par sekundi.:opanachke
OverCHAOS
28.5.2012, 23:55
Naravno da može brzo i manuelno da se ugasi vatra. Meni se to ne dešava često, ali kada se desi "lupim" po tastaturi i uglavnom "ubodem" pravi taster.:D Najgore mi je kada igram u zamračenoj sobi, pa kada se desi požar pogledam ka tastaturi i ništa ne vidim par sekundi.:opanachke
E zbog toga postoji tastatura sa pozadinskim osvetljenjem. :D Bez nje nista ne bih uspeo da pogodim u mraku.
Najgore je kad imaš neki oštećen modul, nekog člana povređenog i još te onda neko zapali. Ako imam malo helta i zapaljen sam, u panici nikad ne pogodim iz prve aparat za gašenje pošto mi je poslednji, tako da mi se desilo da popravim gusenice i hilujem radio operatera dok dođem do aparata za gašenje. :to_care:
Najgore je kad imaš neki oštećen modul, nekog člana povređenog i još te onda neko zapali. Ako imam malo helta i zapaljen sam, u panici nikad ne pogodim iz prve aparat za gašenje pošto mi je poslednji, tako da mi se desilo da popravim gusenice i hilujem radio operatera dok dođem do aparata za gašenje. :to_care:
:rofl:
i meni se desavalo ranije, ali sad' sam ga prebacio na broj 4 jer mi je pri ruci i nikad' ne dobijem vise od jednog tika, eventualno 2. :to_care::tapsh:
Partija od sinoć, 26 pogodaka od 29 hitaca, 4800 dmg-a
http://www.dodaj.rs/t/B/rE/2X8npXbK/worldoftanks-2012-05-28-.jpg (http://www.dodaj.rs/?B/rE/2X8npXbK/worldoftanks-2012-05-28-.jpg)
http://mwreplays.com/replay/S17F1TEEXA21/
pRoskiLLz
29.5.2012, 11:03
Partija od sinoć, 26 pogodaka od 29 hitaca
http://www.dodaj.rs/t/B/rE/2X8npXbK/worldoftanks-2012-05-28-.jpg (http://www.dodaj.rs/?B/rE/2X8npXbK/worldoftanks-2012-05-28-.jpg)
kakav ti je ovo znak da je E-100 zakljucan? prvi put to vidim...
p.s. im'o ja jednom 49/53 hitaca sa M3... to mi je najbolja partija sa light tenkom ikada (6 killova, 4 ostecena, 7 skautovanih -.-')... :rolleyes:
:rofl:
i meni se desavalo ranije, ali sad' sam ga prebacio na broj 4 jer mi je pri ruci i nikad' ne dobijem vise od jednog tika, eventualno 2. :to_care::tapsh:
Meni stoji na 6 pošto mi mnogo češće bude uništen neki kritični modul ili ubijen neki bitan člana posade nego što budem zapaljen, a čak i kad budem zapalje ne koristim uvek aparat za gašenje, pošto se vatra obično brzo ugasi..
pRoskiLLz
29.5.2012, 11:14
Meni stoji na 6 pošto mi mnogo češće bude uništen neki kritični modul ili ubijen neki bitan člana posade nego što budem zapaljen, a čak i kad budem zapalje ne koristim uvek aparat za gašenje, pošto se vatra obično brzo ugasi..
kontam, ali moja teorija je da ti popravke nisu TOLIKO hitne koliko vatra, jer ona moze da ti cepne i do 4-5 kritikala dok se ne ugasi, pa mi je zato primarna... ne koristim skilove za gasenje vatre (perkove) pa samim tim je uvek gasim aparatom...
Zaključan za CW E-100 na 7 dana zato što je zagin`o u odbrani landinga.
pRoskiLLz
29.5.2012, 11:19
Zaključan za CW E-100 na 7 dana zato što je zagin`o u odbrani landinga.
pfff, i sta sad', ne mozes da ga koristis 7 dana u CW samo zato? msm, mora neko i zaginuti majku mu, zar ne?
@Decoy
Sav si gold spiskao :dedica:
Ako ima nekog iz wargaming-a da mi omoguci da mogu u svakoj partiji jedno 10x alata za popravku i 5x aparata za gasenje pozara da imam.
Kako god stanem sa IS-3 ode track ili ammo rack.
pRoskiLLz
29.5.2012, 11:31
@Decoy
Sav si gold spiskao :dedica:
Ako ima nekog iz wargaming-a da mi omoguci da mogu u svakoj partiji jedno 10x alata za popravku i 5x aparata za gasenje pozara da imam.
Kako god stanem sa IS-3 ode track ili ammo rack.
al si ga srimov'o... (: track ili ammo rack... (:
mene sa T28 ili 2 puta zaredom zapale ili 2 puta zaredom ode puska... -.-' taman popravim, sledeci hitac opet... :nov_mad2::nov_explo:n-cc2:
kontam, ali moja teorija je da ti popravke nisu TOLIKO hitne koliko vatra, jer ona moze da ti cepne i do 4-5 kritikala dok se ne ugasi, pa mi je zato primarna... ne koristim skilove za gasenje vatre (perkove) pa samim tim je uvek gasim aparatom...
Vidiš, nisam znao da vatra guta i module :eek:
mada me opet retko kad zapale, dok u proseku svaku drugu partiju ode nešto od kritičnih modula ili neko bitniji od posade.
pRoskiLLz
29.5.2012, 11:44
Vidiš, nisam znao da vatra guta i module :eek:
mada me opet retko kad zapale, dok u proseku svaku drugu partiju ode nešto od kritičnih modula ili neko bitniji od posade.
to sve stoji, ali mi i dalje nije kriticno da mi drajver stoji nokautiran par sekundi, dok vatra kad' krene ode dosta stvari... obicno scope, ammorack, radio i fueltanks. + ako zahvati nekog od posade, otis'o sam do djavola... :facepalm
pfff, i sta sad', ne mozes da ga koristis 7 dana u CW samo zato? msm, mora neko i zaginuti majku mu, zar ne?
Pa pre toga si mogao da uplatiš mesec-dva premiuma, izgrindaš jedan t10 tenk i miran si što se CW-a tiče. Ne treba ti premium, uveče igraš CW i baciš nekoliko partija sa t5 tenkovima da pokriješ odžavanje. Posle ovoga CW-om ne možeš ozbiljno da se baviš ako nemaš bar 3-4 tenka za to. A to znači da ćeš verovatno da opet uplatiš premium da bi ih izgrindao, što odgovara WG-u :)
pRoskiLLz
29.5.2012, 13:34
Pa pre toga si mogao da uplatiš mesec-dva premiuma, izgrindaš jedan t10 tenk i miran si što se CW-a tiče. Ne treba ti premium, uveče igraš CW i baciš nekoliko partija sa t5 tenkovima da pokriješ odžavanje. Posle ovoga CW-om ne možeš ozbiljno da se baviš ako nemaš bar 3-4 tenka za to. A to znači da ćeš verovatno da opet uplatiš premium da bi ih izgrindao, što odgovara WG-u :)
mmmda... ima logike ako tako gledas... Koliko je potreban T95 u CW? gledao sam neke partije na youyube-u i po nekad vidim da ima taktika sa TD-ovima, ali ne tako cesto. Mislio sam da udjem u neki klan ako se igra sa T95 posto sam blizu da ga uzmem...:kreza:
Zavisi od mape, T95 može da posluži u odbrani baze, ali isključivo ako postoji 100% arty safe pozicija inače će te artiljerija pojesti dok trepneš. U globalu retko se koriste TD-ovi u CW.
pRoskiLLz
29.5.2012, 14:32
Zavisi od mape, T95 može da posluži u odbrani baze, ali isključivo ako postoji 100% arty safe pozicija inače će te artiljerija pojesti dok trepneš. U globalu retko se koriste TD-ovi u CW.
:(
video sam da ih ljudi koriste u mapama kao himmelsdorf, da gura onu "bananu" (tako zovu onaj deo mape ispod brda gde idu heavy tenkovi).
jos jedno pitanje vezano za CW, ako moze. koliko sam ja skontao, jedna provincija je jedna mapa, i samo ta. e sad, kad osvoji provinciju, tim vezba sto bolje tu mapu da bi mogao da je brani, jel da?
Pa da, mada bi trebalo da se uvežbaju mape i sa okolnih teritorija, čisto ako bude bilo potrebe za neki napad. Po tom pitanju je najzahvalnija Afrika jer je sve Sand River i El Haluf, sad su ponegde dodali i Mountain Pass u Zap. Africi.
pRoskiLLz
29.5.2012, 15:04
Pa da, mada bi trebalo da se uvežbaju mape i sa okolnih teritorija, čisto ako bude bilo potrebe za neki napad. Po tom pitanju je najzahvalnija Afrika jer je sve Sand River i El Haluf, sad su ponegde dodali i Mountain Pass u Zap. Africi.
aaaham... pa fino... jel se tim obicno usteka kad brani provinciju, jer ne vidim razlog zasto bi isli u napad i rizikovali? :icon_stud
Ne vuce svaka teritorija isto zlata, a i vise teritorija je i vise zlata. Plus tu imas i alijanse klanova (iste boje na globalnoj mapi) koje osvoje vise teritorija i brane se medjusobno, s vremena na vreme se i sire.
pRoskiLLz
29.5.2012, 16:48
a ima i toga? hmmm, to mi nije bilo poznato... a to za zlato sam znao...
Meni je problem sto mogu da igram tek od 18h, pa mi je zbog toga glupo da ulazim u CW jer ne znam kada se obicno igraju mecevi (ako je pre toga onda nista).
jos samo jedna stvar ako moze, sto se tice lendinga. jel "landing" ide na svakih par dana, svaki dan ili kako vec?
Pa tek posle 18h se i igraju klanske!!
Uglavnom posle 20H.
Ako klan ima treritoriju onda ne mozes da se lendas ,vec samo pored teritorije da napadas.A ako nems teritoriju onda moze da se napada svaki dan lending teritorije.
pRoskiLLz
29.5.2012, 17:01
Pa tek posle 18h se i igraju klanske!!
Uglavnom posle 20H.
Ako klan ima treritoriju onda ne mozes da se lendas ,vec samo pored teritorije da napadas.A ako nems teritoriju onda moze da se napada svaki dan lending teritorije.
EXTRA! znaci ipak cu u neki klan... :to_care:
Stigla i zvanična najava britanskih tenkova!
Trejler... koji više liči na najavu za Demolition Derby nego za WoT, ali `ajde...
JkoGLP-gLuE
Tekst sa sajta i nekoliko slika, zajedno sa tehnološkim stablom...
http://www.dodaj.rs/t/z/ql/1WUcWGpx/gbreleasetree-eu.jpg (http://www.dodaj.rs/?z/ql/1WUcWGpx/gbreleasetree-eu.jpg)
http://worldoftanks.eu/news/2559-british-tanks-are-coming/
Britanci će dakle imati brze i yebitačne mediume sa papirnim oklopom i pokretne heavy tvrđave sa jadnim topovima.
Ipak cu sacekati type 5 chi-ri:kreza:
Tortoise ce izgledati privlacno...
http://wot-news.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=2161
Tortoise ce izgledati privlacno...
Engleski brat T95-ce, on kaže "pardon, moliću lepo" pre nego što te upuca...
Tortoise će biti dobar tenk, ali pod uslovom da stave jači top. Oklop je ok...178-228mm....+ "neravnine" http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Bovington_146_Tortoise_1.jpg. Ali moćiće i spreda da se buši, kroz otvore na "kupoli" i ovaj mitraljez sa leve strane topa.:D
14 arty -ja za ne poverovati...
Ispravka: arty=15 :D :kreza:
Ispravka: arty=15 :D :kreza:
Jest u pravu si. Koliko ih je teško ih prebrojati :D
Kao što reče jedan od ovih na chatu: "feels like good old times", tj. u doba pre vraćanja trejsera. I ja sam primetio da se u poslednje vreme opet povećao broj artiljerija po partijama.
A na "kornjaču" ima da se načekamo, jer TD-ovi nisu predviđeni za početno britansko teh. stablo, već će ih ubaciti naknadno...
Jao vidi, hvata me nostalgija za ovim partijama :)
Kako sam voleo kada upadnem za bezbroj artija, samo im napisem sada idite pa se borite jedni protiv drugih, ja cu vam podgrejati veceru dok ne zavrsite.
E kazite mi vi sto takodje imate veliki broj partija odigranih jel i kod vas slucaj da sve manje strpljenja imate u igri ili je samo kod mene, ja vise ne podnosim spore tenkove sto posedujem, sve bi ih prodao i nemam strpljenja ni minut stojati na jednom mestu, sve je pocelo da me nervira, sada i kad neki moj se ocese o mene na pocetku partije ruka mi sama okrece cev na njega :) jos malo pocecu kao DeCoy da rokam po stekarama koji nece da se pomere ili pomognu timu, a da ne pricam da vise ne znam koja mapa mi odgovara, sada kada vidim neke kao npr Sand River, Komarin, Malinovka,... malo mi fali da izadjem odmah, mislim da bi trebao da oladim malo od tenkova uffff.
Svako ko nabije pet cifara u broju partija mora da prolupa :kreza:
Ja se iskuliram par dana od WoT-a kad počnu baš da me nerviraju raznorazne sitnice... mapa, Poljaci, kreteni koji voze skaut tenkove i pred početak svake borbe pitaju a šta ću ja ovde, itd... Kontam bolje ja da odmorim, nego oni prinudno da me odmore ;)
Ma nema nervoze. Danas reko' jednom Poljaku iz naše alijanse, ''druže, nemo' se ljutiš, al' svaki put kad vidim 'Siemka' na početku partije, znam da ću da izgubim'.
On se čovek ismejao, kaže, kad vidi one njegove bez klana, samo udari tri puta R i ode da kuva kafu :D
Doduše, još se nisam smorio, al' me ubija igranje bez premijuma. Jbg, moram prvo ljudima ispod mene da obezbedim, pa da odvojim za municiju, za one zlatne dodatke, pa tek onda da vidim dal' je ostalo za premijum meni..
Znaci ne tripujem. (:
Kto PL? ...i odmah dobijem neku zelju za plavom bojom. :D
U poslednje vreme imam taj isti osecaj kad vidim romane na nemackom preko veceg dela leve strane ekrana...
A jel postoji opcija da se iskljuci chat? :mad:
zalepi izolir traku na monitor... :kreza:
ovi britanci obecavaju, bar kako se meni cini...
vidim da niko nije primetio (bar pitao) ali su u ovom trejleru dosta paznje posvetili nekim efektima (kao kad gura kamion umesto da ga pregazi, kad gura i dize tenk kad se zapuca u njega, otpadne kupola od tenka kad ga raznesu i to).
mislite da ce mozda biti i novih efekata sa ovim patchom? :rolleyes:
Nema, ali može pomoću štapa i kanapa
CAUTION: Doing this will completely disable the chat window in battle. You will not see any messages from players of any kind. That means no "Back to Base!", "Attack!", "Help!" etc, as well as chat. Also you won't be able to send messages yourself. You will still see when someone pings the map though. While this method DOES work safely, always do so at your own risk. That's why making backups of the files involved is specifically mentioned in the steps below.
Here's how it works:
1. Find your WoT directory. C:\Games\World of Tanks\res\gui\flash
2. Make a backup of "BattleMessenger.swf". Copy that file to somewhere you'll remember where to find it. I put mine on the desktop.
3. Delete "BattleMessenger.swf" from the "Flash" directory.
4. Make a copy of "BattleTimer.swf" and paste it somewhere you can find it. I put it on my desktop too.
5. Rename that copy of "BattleTimer.swf" to "BattleMessenger.swf" and then copy it back into the "Flash" directory.
If done correctly, the next time you play WoT, you won't have to put up with jerks and the mentally challenged. To reenable your chat, just delete the modified "BattleMessenger.swf" and replace it with the original you backed up to your desktop or wherever.
Doing this does not change the look of the interface in any negative way. You simply won't see the chat window. (it also won't add a 2nd BattleTimer if anyone was worried about that)
pazljivo s' tim, zatrebace ti kad tad...
jednostavno obelezi "Hide Spam" u opcijama, to ce bar da resi problem sa dosadama...
jednostavno obelezi "Hide Spam" u opcijama, to ce bar da resi problem sa dosadama...
To ne radi... a ignore lista ima samo 300 mesta :(
To ne radi... a ignore lista ima samo 300 mesta :(
nisam to do sad gledao, ali sad vidim. za sta sluzi ovo hide spam uopste? mislio sam da gleda poruke od iste osobe ili pingove pa ih ne prikazuje, ali izgleda da ne sluzi nicemu. :confused:
jednostavno treba da smanje kriterijum za ban, pa ce ljudi sledeci put da razmisle hoce li raditi neke stvari. ima WG dosta igraca i reputacije do sada da krene polako i sa tim...
Stigla i zvanična najava britanskih tenkova!
Trejler... koji više liči na najavu za Demolition Derby nego za WoT, ali `ajde...
JkoGLP-gLuE
Tekst sa sajta i nekoliko slika, zajedno sa tehnološkim stablom...
http://www.dodaj.rs/t/z/ql/1WUcWGpx/gbreleasetree-eu.jpg (http://www.dodaj.rs/?z/ql/1WUcWGpx/gbreleasetree-eu.jpg)
http://worldoftanks.eu/news/2559-british-tanks-are-coming/
Britanci će dakle imati brze i yebitačne mediume sa papirnim oklopom i pokretne heavy tvrđave sa jadnim topovima.
Laki i srednji će biti izgleda slični francuzima, dok će teški biti u totalnom svom fazonu.
Kad se inače očekuju?
Medvedenko
30.5.2012, 11:20
Koji treci modul da uzmem za scouta?
Imam 30 % protection ramming i explosion + view range 10%
Sta trece da stavim?
pRoskiLLz
30.5.2012, 11:38
Koji treci modul da uzmem za scouta?
Imam 30 % protection ramming i explosion + view range 10%
Sta trece da stavim?
mozda 5% crew stats? uvek dobro dodje 5% na drajvera, raidio operatera i komandera.
ili mozda cak camo net, jer dobro dodje ako se sastekas pa cekas da ti pridju dok tvoji deru pre nego sto pobegnes... nije losa taktika.
Šta će ti bre spall liner na skautu (ta zaštita od ramovanja i eksplozija)? To je teško celu tonu, od toga je tenk sporiji i tromiji, a to je poslednje što ti treba na skautu. Tebe brzina treba da štiti od artija, a ne dodatni oklop ;)
Ventilacija, camo net i dvogled ako hoćeš T-50-2 skauta za TC koji se samo brzo nabije na dobru poziciju i osvetljava protivnika koji dolazi.
Ako hoćeš skauta za randome, gde ćeš više da se krećeš, onda ventilacija, optika i treće nemam pojma :)
@Medvedenko
To za zastitu od udaranja i eksplozija bolje skini, neupotrebljiv je, a dosta tezak modul. Zavisi i koji je izvidjac, na sve ide ventilacija i optika posto ti je vidljivost najbitnija. Mozes i binokulare da stavis kao treci, mada, ako je T-50-2 u pitanju onda je bolji izbor rammer (za brze pucanje) jer s njim nema mnogo stajanja da bi se iskoristio bino.
Medvedenko
30.5.2012, 12:20
Zastitu od ramminga sam uzeo jer sam kontao da mi to treba kao najmanjem tenku na polju.
A zastitu od explozije, jer kako radim cik cak, splash dmg je realan
Shtekanje u zbunju mi nekako kao scoutu ne lezi, tako da kamuflaza i stacionarni view range necu
Kontam neshto za motor, ali shta?
Koji modul je najbolji da mi doprinese da najlakshe savladavam prepreke i uzbrdicu?
Ulje i kod Rusa guvernator, to nisu moduli nego ide u slotove umesto aparata za gašenje, prve pomoći...
pRoskiLLz
30.5.2012, 13:44
jedino da uzmes onaj modul za zastitu motora, mada ti on i nije od neke pomoci jer te svi 1 shotuju...jedino ove consumable da uzimas, pa da ih ukljucis na pocetku svake partije, mada ne znam koliko ti je to isplativo...
ako te ne mrzi, probaj sa ovom skauting taktikom iz zbunja, jako je zanimljivo, a zahteva vise znanja nego puko jurisanje. :dedica:
Ulje ne treba da se aktivira, već se troši automatski čim uđeš u bitku. Ja ga imam na onom zarobljenom nemačkom t2 Hotchkis-u i itekako se oseti razlika. Samo što košta 5000 po partiji.
pRoskiLLz
30.5.2012, 14:16
Ulje ne treba da se aktivira, već se troši automatski čim uđeš u bitku. Ja ga imam na onom zarobljenom nemačkom t2 Hotchkis-u i itekako se oseti razlika. Samo što košta 5000 po partiji.
ma nista je to... jednom sam uzeo ono za snagu motora, osetna je razlika, ali nije nikako isplativo. bar nije vredno tih para, ako nista.
Zastitu od ramminga sam uzeo jer sam kontao da mi to treba kao najmanjem tenku na polju.
A zastitu od explozije, jer kako radim cik cak, splash dmg je realan
Zastita od udaranja ti nece pomoci na tom tenku, i dalje ces da gines kad te zveknu. Splash dmg je manji za prakticno nista, bez njega ces primiti 100dmg stete, sa njim 99. Tvoja jedina prednost je brzina, a nju smanjujes noseci najtezi modul. Ukratko, vise gubis nego sto dobijas sa Spall Liner-om. To je ujedno i najnekorisniji modul, po meni, za sve tenkove, a pogotovo za brze.
Shtekanje u zbunju mi nekako kao scoutu ne lezi, tako da kamuflaza i stacionarni view range necu
Kontam neshto za motor, ali shta?
Koji modul je najbolji da mi doprinese da najlakshe savladavam prepreke i uzbrdicu?
Jedino sto utice na ubrzanje i skretanje od modula je ventilacija. Ako neces da cucis u zbunju, kamuflaza ti ne treba. Mislim da je bino koristan uvek, npr. na pocetku partije se popnes na neko brdo, zastanes i osvetlis pola protivnickih tenkova, pa onda jurnes na arty. Optiku vec imas i ona je obavezna. Mozes da stavis i rammer (punjac) jer to ponekad napravi razliku u partiji jer cesto fali bas jedan metak.
pRoskiLLz
30.5.2012, 15:00
To je ujedno i najnekorisniji modul, po meni, za sve tenkove, a pogotovo za brze..
Ne bih se bas slozio... pored bino i camo neta, to mi je treci MUST HAVE na T28 a Boga mi i na T95... artiljerija gadja bas mene, a od napred me i onako svi gadjaju sa HE, tkd meni tih 15% manje dmg-a od HE dosta znace... :icon_stud
Imas na vise mesta testove Spall Liner-a, i ja sam sam testirao. Bonus koji ti on daje je u rangu statisticke greske. Pretrazi YouTube, imas tamo par testova, a mozemo i da testiramo (imam i T28 bez tog smeca). Postoji brdo boljih modula od njega. Na T28 imam rammer, ventilaciju i bino.
1. Onako kao što ti je DeCoy napisao.
2. Kada uđeš u borbu pritisneš "M" sa tastature i bude ti ovako (http://www.dodaj.rs/?3w/GX/47WNugvL/shot029.jpg) :a_whistli, što je veoma nepregledno, jer onda nemaš mini mapu i podatke o vozilu.
pRoskiLLz
30.5.2012, 15:16
1. Onako kao što ti je DeCoy napisao.
2. Kada uđeš u borbu pritisneš "M" sa tastature i bude ti ovako (http://www.dodaj.rs/?3w/GX/47WNugvL/shot029.jpg) :a_whistli, što je veoma nepregledno, jer onda nemaš mini mapu i podatke o vozilu.
verovatno mislis na "V"... :a_whistli
"M" je samo za prikaz mape... :to_care:
sto se T28 tice, razmisljao sam i o ventilaciji, kontam da je okej stvar, zbog brzine pucanja i okretanja, jos nisam uzeo onaj modul ali sam razmisljao o njemu...
Ne bih se bas slozio... pored bino i camo neta, to mi je treci MUST HAVE na T28 a Boga mi i na T95... artiljerija gadja bas mene, a od napred me i onako svi gadjaju sa HE, tkd meni tih 15% manje dmg-a od HE dosta znace... :icon_stud
HE sad mora da probije da bi napravio značajnu štetu, a 15% na 100 dmg je zanemarljivo, plus critove će da ti pravi nevezano za spall liner. Što se splashovanja gusenica tiče ti si ionako spora meta, i ako te neko osvetli svejedno ti je da li trekovan ili gmižeš, mrtav si ako te se arty dohvati.
Spall Liner zaista štiti od trekovanja od splasha, imao sam ga na KV-u svojevremeno i zaista me skoro nikad nisu tako trekovali.
Rammer, dvogled i ventilacija, baš kao što toxic kaže, ali kako ja ne stavljam ventilaciju na tekove koje ne planiram da zadržim, onda sam držao mrežu na T28.
pRoskiLLz
30.5.2012, 15:49
HE sad mora da probije da bi napravio značajnu štetu, a 15% na 100 dmg je zanemarljivo, plus critove će da ti pravi nevezano za spall liner. Što se splashovanja gusenica tiče ti si ionako spora meta, i ako te neko osvetli svejedno ti je da li trekovan ili gmižeš, mrtav si ako te se arty dohvati.
Spall Liner zaista štiti od trekovanja od splasha, imao sam ga na KV-u svojevremeno i zaista me skoro nikad nisu tako trekovali.
Rammer, dvogled i ventilacija, baš kao što toxic kaže, ali kako ja ne stavljam ventilaciju na tekove koje ne planiram da zadržim, onda sam držao mrežu na T28.
ali ako gledas s' druge strane 15% od GW-Pantherovih 600dmg nije tako zanemarljivo. spomenuh njega jer se najcesce pojavljuje nemacka arty, bar kod mene u partijama... + ako stiti od detrakovanja od splash-a onda jos bolje jer se najezim kad se setim koliko sam samo puta zagin'o jer me arty promasi, detrakuje, dodje medium i :ciao::odoK:........ cao-zdravo
Koliko je ova igra debilna.... Pogodi me moj arty, s' ledja direkt,pobije sav crew i oduzme pola healtha.... kraj meca,koji smo,naravno,tesko izgubili zbog debila raznoraznih i ja dobijem 0 "compensation for dmg caused by allies".... Bugs bugs bugs bugs bugs bugs bugs bugs :n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2:
Kad smo kod bagova, da li se nekome dogodilo da ne moze da pomera kupolu, zabode, a naravno nije je niko ostetio? To mi se par puta dogodilo i uvek u nekoj aktivnoj igri, manevrisanju, pucanju itd. ali nemogu da zakljucim u kojem trenutku konkretno i sta bi mogao da bude uzrok.
Kad smo kod bagova, da li se nekome dogodilo da ne moze da pomera kupolu, zabode, a naravno nije je niko ostetio? To mi se par puta dogodilo i uvek u nekoj aktivnoj igri, manevrisanju, pucanju itd. ali nemogu da zakljucim u kojem trenutku konkretno i sta bi mogao da bude uzrok.
Samo kupola,ili nece ni tenk da se pomeri? :D
Ako je ovo drugo,onda konekcija verovatno zabode i prebaci jedno 5-10 sekundi kasnije kada dodje sebi.
Tako se meni desavalo u dane kada previse ljudi visi na wireless-u
Ma samo kupola, isto kao kada je ostecena i crvena ali nije.
pRoskiLLz
30.5.2012, 16:30
jako cudno... a mozes da pucas i da pomeras ostatak? Jednom mi se desilo da sam bio detrakovan sa KV-om (starim) i okrenem kupolu na mediuma koji me je flenkovao, opalim i drug koji je igrao samnom me pita: "sta radis, covece?" kao opalio sam u potpuno suprotnom smeru, a i cev i nisan su bili gde treba... :confused:
edit: sad videh ove druge odgovore i vidim da mozes da pomeras ostatak... mozda ti nekim slucajem ne prijavi kritikal na kupoli... kontam da je to najlogicnije resenje, jer ono kao, ostali rade ali taj nesto baguje...
To i meni deluje kao logicna predpostavka. Da su mi ostetili kupolu ali da nije doslo do notifikacije iz nekog razloga. Posto je efekat identican kao kada je ostecena, i nije se dogodilo dok sam u bazi ili van borbe. Mada, vrlo retko sam imao takav problem ali sve bagove odlicno zapamtim jer poludim u tim trenutcima! Nerviram se generalno kada lose igram ili gubim, a tek kada ne funkcionisem, a razlog tome znam da je bug!
pRoskiLLz
30.5.2012, 16:48
lol... ma verovatno ti je nesto zapucalo pa nije prijavljivao. posebno ako si menjao fajlove (skinovi, modovi, itd.).
To si zapatio Gremline u tenku, verovatno je američki u pitanju...
A to za kompenzaciju nikad nije ni funkcionisalo, tj. funkcioniše ali sa logikom koja je verovatno jasna samo onima iz WG-a. Ubije te tvoj sa 100% na 0, popravka košta lupam 10k, a ti dobiješ 2k za reparaciju. Kontam da uzima % njegove zarade i daje ga tebi, pa se zato takve gluposti dešavaju. A tek da ne pričam o malim idiotima koji sleđa zvekne u mene i izgubi pola HP-a i posle se meni oduzme od kredita zato što je on imbecil.
Danas, partija na Malinovci, nama ostalo 3-4 tenka i t-50 koji se popeo na brdo, protivnici imaju 3 tenka koji capuju našu bazu i 2 artiljerije u njihovoj bazi. Svi se deru na onog malog debila da ide i nađe arty, a on se vozika u krug oko one vetrenjače na brdu :facepalm A t6 partija je bila, slepac ne sme ni na M37 da izađe...
Stvarno trebalo bi serveri da se organizuju po visini koeficijenta inteligencije.
To si zapatio Gremline u tenku, verovatno je američki u pitanju...
A to za kompenzaciju nikad nije ni funkcionisalo, tj. funkcioniše ali sa logikom koja je verovatno jasna samo onima iz WG-a. Ubije te tvoj sa 100% na 0, popravka košta lupam 10k, a ti dobiješ 2k za reparaciju. Kontam da uzima % njegove zarade i daje ga tebi, pa se zato takve gluposti dešavaju. A tek da ne pričam o malim idiotima koji sleđa zvekne u mene i izgubi pola HP-a i posle se meni oduzme od kredita zato što je on imbecil.
Danas, partija na Malinovci, nama ostalo 3-4 tenka i t-50 koji se popeo na brdo, protivnici imaju 3 tenka koji capuju našu bazu i 2 artiljerije u njihovoj bazi. Svi se deru na onog malog debila da ide i nađe arty, a on se vozika u krug oko one vetrenjače na brdu :facepalm A t6 partija je bila, slepac ne sme ni na M37 da izađe...
Stvarno trebalo bi serveri da se organizuju po visini koeficijenta inteligencije.
+1 za predlog... Opaliti test inteligencije pa razvrstavati igrace po serverima bazirajuci se na rezultatima istog :D
Eh pa nemoj tako, na te iste idiote ste se omrsili tokom igranja ove igre. Zato vlada zakon dzugle bro!:kreza:
Ja bi licno vise voleo da ima opcija za prijavu likova koji klepaju sopstvene saigrace iz ciste obesti, juce me marder nonstop cepao od pozadi, posle vidim ima covek celih 89 odigranih. Danas me jedan ARL klepio sto sam mu ukrao kill:rolleyes:...mislim stvarno...
Nego jel znate zasto je ovaj top do pola ofarban belom bojom?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Bovington_146_Tortoise_1.jpg
Eh pa nemoj tako, na te iste idiote ste se omrsili tokom igranja ove igre. Zato vlada zakon dzugle bro!:kreza:
Ja bi licno vise voleo da ima opcija za prijavu likova koji klepaju sopstvene saigrace iz ciste obesti, juce me marder nonstop cepao od pozadi, posle vidim ima covek celih 89 odigranih. Danas me jedan ARL klepio sto sam mu ukrao kill:rolleyes:...mislim stvarno...
To stoji,samo nekako me najcesce za'vati da budem u timu sa retardima,umesto protiv takvih :D
_Maximus_
30.5.2012, 23:24
Ljudi, jedna velika dilema!
Lowe tenk ili KV-5?
Oba su premijum, ali nije mi jasno zasto je lowe skuplji kada mu je armor mnogo tanji, dok jedino ima jacu vatrenu moc! Kv-5 ide do 40 na sat, Lowe do 35km/h.
Smucise mi se ove partije da kuburim sa slabijim tenkovima. Hocu vecu vatrenu moc i snagu na bojnom polju!
Sta je po vama bolje?
ed_hunter
30.5.2012, 23:31
bolji ti je lowe. sigurno
ALI ALI ALI
kupi T34 :D mislim da je on najbolji od ta tri...
Lowe nema šta da razmišljaš, KV-5 ima previše slab top plus ga buši i t5 tenk kroz one turrete napred.
Shlaymara
30.5.2012, 23:32
Lowe tenk ili KV-5?
Kratko i jasno, Lowe!
Jos jedan glas za Lowe!!!!!!
bolji ti je lowe. sigurno
ALI ALI ALI
kupi T34 :D mislim da je on najbolji od ta tri...
Mladi gospodine zanima me da cujem vase misljenje povodom toga da je najbolji ako nije problem?! :)
I nije mi jasno kako ga tako buse u odnosu na Lowe kada KV-5 sa strane ima ocenu 140 i pozadi, kao i za kupoli. Dok je Lowe 120/80/80 kao i za kupolu!!!
Mladi gospodine zanima me da cujem vase misljenje povodom toga da je najbolji ako nije problem?! :)
I nije mi jasno kako ga tako buse u odnosu na Lowe kada KV-5 sa strane ima ocenu 140 i pozadi, kao i za kupoli. Dok je Lowe 120/80/80 kao i za kupolu!!!
bušna su sva tri protiv jakih topova...
ali svaki ima neki superpower :) svaki je poseban na neki način...
kv-5 ima napred jedan weak spot koji mogu jako slabi topovi da probiju... tako je jednostavno... ako ga sakriješ onda možeš da dinguješ do sutra. ali svi znaju za taj mali turret i da je tu jako slab. on još ima osobinu da upia dmg ko sunđer, tj da ga gađaš, ali ništa se ne dešava, sa strane, bilo gde... to sa topovima do 175mm penetracije, preko već nije problem. i da kv-5 ima povlašćeni matchmaking, a to znači da ćeš skoro uvek biti top tier u bici... ali svejedno protiv t8 hevija nema šanse, devastiraju ga. dobar je za iživljavanje nad malim tierovima. jer mu top brzo puca i ima dobar armor. realno protiv slabih tierova je bolje biti okrenut bočno ili otpozadi nego frontalno jer svi znaju taj weak spot napred....
lowe u svemu mediokritet za jedan t8 heavy, nit smrdi nit miriše, ko tigar 2
t34 sa druge strane bušan nema de... ALI ima topčinu razbija! a dobar top = moar DMG = moar moneyz.... a glavni cilj tih tenkova je moneyz....
...
Ja imam KV-5 i T34. Sto se tice ta dva tenka mogu da ti napisem utiske.
KV5
dobre osobine tenka
- Nikada ne ulazi u bitke sa tier10 tenkovima, i vrlo cesto (90%) je na vrhu liste-najaci u timu!
- odlican oklop sa svih stran a
- bez prem naloga, zaradjuej oko 35K-40K za prosecnu partiju
- brzi je od starog KVa ;)
Lose osobine
- slab top za svoj tier, tako da se sa IS3 vrlo tesko izlazi na kraj :(
- R2D2 na prednjoj strani tenka je jos jedna mana, ali veeeeelika! tu ga buse svi tenkovi i dosta energije mu skidaju. tako da ti se gtaktika tokom igre svodi na skrivanje malog turreta, i ja vrlo cesto okrecem bok, cak i zadnju stranu, da gadjaju jer me i tu manje ostecuju.
- sporo se okrece...
T34
- odlican top,
- odlican oklop turreta,
- slab u donjem delu,
- vrlo cesto je u bitkama sa tier 10 tenkovima, tako da ako te napipaju, otresu te iz dva puta ;) znaci, igra se svodi na support tier 10 i tier 9 tenkovima u svom timu...
- odlicno zaradjuje
KV-5 ti je dobar za snajpovanje jer i kada te otkriju teško će da te pogode baš gde treba (osim artiljerije), naravno pričam o t8 partijama. Ako ulaziš u dogfajt uglavnom ćeš izvlačiti deblji kraj :(
I Lowe je uglavnom povlašćen što se MM-a tiče, uglavnom sam top tier kada igram sa njim (sigurno oko 75% partija). Kod njega je problem i što se relativno lako i često pali. A ako ti razvale motor ili ubiju vozača, bolje da su te skroz uništili ;)
Koliko vas ima premijum, na kraju ce moje mucenje rezultovati imenovanjem verskog praznika po meni...
Drugo malopre sam odrao 2 t-34, bez problema,mada stoji da je top:dzavo:... Mada mene i dalje kv muci, kao sto je neko rekao da znaju igraci ovog tenka kontra merei veci hp, medjutim u dogfight-u sa nekim drugim tier 8 nema sta da trazi.
Anyone?
hint-firefly.
Da skratimo pricu: LOWE
Stil igre je ostani daleko , i pokazi kupolu samo ( hull down) - AP gubi efikasnost na daljinu, a cesto se desi da te uopste i ne konsatuju od ovih iz prvog reda.
Top je odlican, precizan, omogucava da nisanis na tanka mesta itd...
Sa poslednjim zakrpama su ga cak i ubrzali malo, sad je agilniji. :dzavo:
Nista ne prilazi blizu ovom tenku po pitanju zarde..
Da li se meni cini,ili se dosta vise placa za popravku tenka,ako ti,recimo,****u 2-3 modula i ubiju 2-3 clana posade?
Jer... maximum sto sam placao za popravku mog E75 je bio oko 16k... juce igram,i arty(moj arty) mi pobije pola crew-a i pola modula osteti,platim 20+k popravku...
pRoskiLLz
31.5.2012, 11:10
Da li se meni cini,ili se dosta vise placa za popravku tenka,ako ti,recimo,****u 2-3 modula i ubiju 2-3 clana posade?
Jer... maximum sto sam placao za popravku mog E75 je bio oko 16k... juce igram,i arty(moj arty) mi pobije pola crew-a i pola modula osteti,platim 20+k popravku...
paaa, ne bas... kada pogines (raznesu ceo tenk) placas najvisu cifru... nemoguce da si zbog toga platio 20k+...
edit: sad sam nesto citao i spominju ljudi da svaki modul ima odredjen HP i kad ga uniste onda ide popravka po principu HP/s (brzina popravki) i kad se popravi nema prvobitno HP-a nego nekih 50-60%... e sad, mozda se i to uracunava u izgubljen HP (jer broj izgubljenih HP-a dominira u ceni popravke) pa zato imas vecu cenu kad ti prvo roknu par modula i na kraju te uniste.
Jesu li bili laki tenkovi na popustu ili bi mogli biti uskoro?
Svaki uništeni modul se dodatno plaća prilikom popravki.
Mislim da je u aprilu bio popust na light tenkove i to one do 4. tiera :kreza:
EDIT: Izašao i kalendar za jun. D-Day specijal od 11. do 19. juna i to u dve faze.
A da nije to neko američko derište šta misliš, recimo od 12 godina?
Znaš li koliko dece igra ovu igru i onda gledaju iz bliza kako im izgleda tenk i jurcaju po mapi izigravajući Šumahera jer ne mogu nikoga da unište...
A zamisli samo američku dečurliju i njihov mozak, samo zamisli...:eek:
Beavises and Butthead's :facepalm
EDIT: Izašao i kalendar za jun. D-Day specijal od 11. do 19. juna i to u dve faze.
Sta je ovo Tank of the Month?
Sutra nema specijala?
Jel može neko da se konektuje na WoT? Sad probam da uđem u igru, kaže zauzet server, a takođe ne mogu ni na sajt. Koliko mogu evropski serveri da prime igrača odjednom?
Nemogu ni ja da udjem, a dobijam poruku Incorect Email or Password!
A da nije to neko američko derište šta misliš, recimo od 12 godina?
Znaš li koliko dece igra ovu igru i onda gledaju iz bliza kako im izgleda tenk i jurcaju po mapi izigravajući Šumahera jer ne mogu nikoga da unište...
A zamisli samo američku dečurliju i njihov mozak, samo zamisli...:eek:
Beavises and Butthead's :facepalm
:to_care:
Definitivno nije americko dete :D
Nemogu ni ja da udjem, a dobijam poruku Incorect Email or Password!
Tako je bilo i meni, ali prvo pruka da je server zauzet pa onda da su pass i email neodgovarajući. Nisam igrao nedelju dana i baš sada da su serveri zauzeti...:busted:
Tako je bilo i meni, ali prvo pruka da je server zauzet pa onda da su pass i email neodgovarajući. Nisam igrao nedelju dana i baš sada da su serveri zauzeti...:busted:
Ovo je druga nedelja kako ne igram, i vec imam debelu krizu :paranoia:
pRoskiLLz
31.5.2012, 14:14
Ovo je druga nedelja kako ne igram, i vec imam debelu krizu :paranoia:
ja placam net po pola sa cimerom, on ne moze da skupi polovinu pa nas iskljucili i sad sam odvojen od WOT-a vec nedelju dana... :nov_mad2::n-cc2:
Ušao i trenutno je 39427 igrača na mreži, a do pre pola sata nisam mogao da uđem jer je bilo zauzeto...Zna li neko koliko može max na serveru odjednom da bude igrača?
pRoskiLLz
31.5.2012, 14:36
Ušao i trenutno je 39427 igrača na mreži, a do pre pola sata nisam mogao da uđem jer je bilo zauzeto...Zna li neko koliko može max na serveru odjednom da bude igrača?
zavisi od servera... Ginisov rekord su oborili tako sto je na jednom serveru bilo preko 92k igraca (cini mi se)... rekli su da za sledeci rekord ocekuju preko 100k...
sad citam da je bilo i preko 250k, ali opet, zavisi od servera do servera...
Sutra nema specijala?
Bice speciala Atlantis, strpi se, objavice u toku dana sta je ukljuceno u special.
E ako neko ima nedoumicu sta grindati i izgrindati od tenkova i da posle uziva igrajuci evo preporuke amx 50 100, danas ga uzeh, i neverovatan je osecaj kada saspes u nekoga 6 metaka :alealeee: samo ne trci nigde sam, budi uvek u drugim redovima, cekaj sansu, sapi sarzer i sklanjaj se.
Odigrah do sad 10 partija ali uzivao sam kao nikad do sada
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=cbef458e13&view=att&th=137a330c9407eb79&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_h2vw2imi0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P9UsD6YK094D6qhDijuE5di&sadet=1338472738022&sads=zR61HV3hOEaCAVbMVYb-PelFjJk
pRoskiLLz
31.5.2012, 15:51
Bice speciala Atlantis, strpi se, objavice u toku dana sta je ukljuceno u special.
E ako neko ima nedoumicu sta grindati i izgrindati od tenkova i da posle uziva igrajuci evo preporuke amx 50 100, danas ga uzeh, i neverovatan je osecaj kada saspes u nekoga 6 metaka :alealeee: samo ne trci nigde sam, budi uvek u drugim redovima, cekaj sansu, sapi sarzer i sklanjaj se.
Odigrah do sad 10 partija ali uzivao sam kao nikad do sada
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=cbef458e13&view=att&th=137a3237f9775efa&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_h2vvkc7s0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P9UsD6YK094D6qhDijuE5di&sadet=1338471869449&sads=MyrHJrxfP4H3lPcQdGOH2EwU9Vw&sadssc=1
zato je meni bilo uzivanje sa AMX 13-75... istrazio sam 13-90 ali nema se jos kesa... CAN'T WAIT! :nov_explo
zato je meni bilo uzivanje sa AMX 13-75... istrazio sam 13-90 ali nema se jos kesa... CAN'T WAIT! :nov_explo
A betmena sam probao na test serveru tek je ono ludnica od tenka :n_klanja:
pRoskiLLz koji je tebi nadimak na igrici da znam ako naletim na tebe, ove ostale skoro sve znam?
pRoskiLLz
31.5.2012, 16:13
pRoskiLLz koji je tebi nadimak na igrici da znam ako naletim na tebe, ove ostale skoro sve znam?
pa ja rekoh gore da me dodate, ali niko nista... nick mi je "Under7akeR"...
dodaj me pa da opalimo nekad... dodao sam vetra, i igrali smo par puta
Imaš ceo mesec 10% više XP-a i kredita sa PzIV. Prošli mesec je bilo za T-34.
iarnautovic
31.5.2012, 16:39
Stalno se pominje test server,kako mogu da igram na njemu?
pRoskiLLz
31.5.2012, 16:44
Stalno se pominje test server,kako mogu da igram na njemu?
odes na sajt i naci ces link ka instalaciji BETA servera (oko 3GB cini mi se).
instaliras potpuno novi WOT koji se apdejtuje kad krene test faza a tvoj stari WOT ostaje normalan...
Nemoj da deliš informacije koje nisu tačne. Test serveri su otvoreni samo jednu do dve sedmice pre izlaska novog patch-a da bi igrači mogli da isprobaju nove tenkove i ukažu na eventualne bagove, u međuvremenu test serveri ne postoje.
pRoskiLLz
31.5.2012, 17:03
Nemoj da deliš informacije koje nisu tačne. Test serveri su otvoreni samo jednu do dve sedmice pre izlaska novog patch-a da bi igrači mogli da isprobaju nove tenkove i ukažu na eventualne bagove, u međuvremenu test serveri ne postoje.
moja greska sa te strane, ali je ostalo tacno: moras da instaliras potpuno novu igru koju ces skinuti sa njihovog sajta...
p.s. kako su poceli ima da cepaju apdejte na svakih par nedelja pa ce i test serveri biti dostupni stalno... :a_bleh:
p.s. mozes da me ispravis i bez tog nadrkanog tona, nece biti problem...
Evo posrećilo ti se upravo...
http://worldoftanks.eu/news/2596-public-test-version-74/
Changelog
Added two new combat modes appearing randomly: Attack and Encounter.
Attack: one team defends the only base whilst the second team should capture it or destroy all enemy vehicles. The mode is activated for Erlenberg, Prokhorovka, Westfield, Karelia, Malinovka, Sand River, and Siegfried Line.
Encounter: both teams try to capture the single base in the center of the map or to destroy all enemy vehicles to win. The mode is activated for El Halluf, Murovanka, Steppes, Ensk, Himmelsdorf, Ruinberg, Malinovka, Sand River, and Siegfried Line.
Added two new maps: Airfield (North Africa) and Widepark (European town).
Added French TDs: Renault FT AC, Renault UE 57, Somua Sau 40, S 35 CA, ARL V 39, AC Mle.1946, AC Mle.1948, AMX 50 Foch.
Added French SPGs: Renault BS, Lorraine 39 L AM, AMX 105 AM, AMX-13 F3 AM, Lorraine 155 (50), Lorraine 155 (51), Bat. Chatillon 155.
Vehicles IS-6 and JagdTiger 8.8cm KwK43 L/71 are added to the in-game store, available for all players.
Changed sizing of the following vehicles to match historical ones: JagdTiger (zoomed up to sizes of TigerII), Object 261 (degraded to sizes of IS-7).
Fixed or reworked damage models of M2 lt, M3 Lee, JagdTiger, Gw E, Т-28, IS-8 (matlet), Е-50 (transmission moved to front), Е-75 (transmission moved to front), VK4502B (transmission moved to the middle part of the vehicle).
Fixed or reworked models of ARL-44, KV-1S, Pz III, Т-54, Valentine LL, T1 heavy, M41, VK4502A, IS-8.
Rebalanced several parameters of M103, T110, KV-4, M18 Hellcat, T30.
SPG LeFH18 B2: fixed parameters of radio FuG-8, changed wrong weight number, changed the combat level.
Fixed the name of suspension for SPG М12.
Fixed several bugs with French camouflages.
Fixed bugs with the camouflage cover for IS-7 and Marder II.
Fixed the cost of camouflages for Т30, KV-2, KV-3.
Added a new camouflage pattern for each nation.
Added the option of training skills and perks for combined qualifications of crew (for example, training perks and skills of Radio Operator, when a Commander combines qualifications of a Commander and Radio Operator).
In order to reduce the amount of issues with "questionable" non-penetration/penetration hits, reworked the system of damaging with HE and armor-piercing shells. In some cases the chance of damage and critical hits from HE shells increases.
Changed operation of Large First Aid Kit: a constant bonus of "+5% to avoiding critical damage to crew" will now be applied until the end of the battle, even once the First Aid Kit has been used.
Changed operation of Large Repair Kit: a constant bonus of "+10% to repair speed" will now be applied until the end of the battle, even once the Repair kit has been used.
Repair Kits now fix both tracks if they have both been damaged.
Compensation granted to the victim of a team hit is now proportional to the damage taken from the team hit.
If a player team-damages someone and the same shot then damages an enemy vehicle, a decreasing team damage coefficient is applied for this shot.
Added controls for a light-emitting diode glow over game events when using a ROCCAT mouse.
Added notes about relevant discounts in the game client.
Changed pop-up hints on tank modules, consumables, ammunition, and crew members.
Changed information displayed in the vehicle pop-up window.
All in-game sounds have been optimized in frequency and compression.
Added sounds for environment: birds, rivers, sea, forests, villages.
Reworked several sound effects for environment.
Added sounds for several interface buttons that previously did not emit a sound when pressed.
Fixed a bug with the display of the "post-mortem" panel in the interface-off mode.
Fixed or reworked effects for hitting wood and snow.
Fixed the description of Fadin's Medal.
Fixed several bugs where people could pass through unintended passages on Siegfried Line, El Halluf and Ensk.
Changed display of bases and spawn points on the mini-map.
Fixed a bug with the color of the "Invite" button after leaving or excluding a mate from a platoon.
Fixed a rare bug with the game client hanging-up at the end of map loading.
Fixed the description of the Brothers in Arms perk.
Fixed a rare bug which made it impossible to gain "Elite" status on T-34-85, T-43 and KV-13.
Removed an unused option: "Tanker’s voices by nation".
Added the autoloader indicator for the howitzer shooting mode.
Fixed a rare bug causing a hang-up of the tank HP bar in the tank over-target marker.
Fixed a rare bug with the game client hanging-up whilst entering sniper mode.
Reduced the neon glow for tank panel interface elements in garage and pop-up hints.
Changed requirements for receiving Lavrinenko's, Leclerc's and Abram's medal.
Base and respawn markers on mini-map have been added to the "color blind" mode.
Added the option of switching on the "server" reticle marker to the game settings.
Changed the method of selecting the message recipient in the battle chat. Now for switching between messages to your team and all players you should use "TAB" key.
At the request for battle menu, the mouse cursor is centered on the "Back to garage" point.
Changed the design of free experience and gold conversion windows.
When in a platoon or a tank company and the Commander speaks over voice chat, the volume of his mates reduces.
Fixed the display of tanks with camouflage (tracks without hull and turret) for outdated Radeon series video cards.
Fixed the display of sniper mode cover in windowed mode, when the window height is greater that the width.
Added new medals:
"Expert" (by nation) for destroying at least one example of each tank type, existing at that moment in the specified nation tech tree.
"Medal of Raseiniai Heroes" for destroying the whole enemy team (not less than 14 vehicles).
"Technical Engineer" (by nation) for researching all vehicles existing at that moment in a nation's tech tree.
"Senior Technical Engineer" for researching all vehicles of all nations existing at that moment.
"Sinai Lion" for destroying over 100 "IS" tanks of any model and vehicles based on its model.
Fixed several bugs with the spam filter.
Shta stavljate na PzIV, stavio sam medium caliber, a razmishljlam se o binocular? :confused:
Ako planiraš da se zadržiš na njemu, tj. da ga ostaviš za kasnije grindanje kredita, ja bih stavio rammer, ventilaciju i bino jer ćeš verovatno i dosta snajpovati sa onim najjačim topom.
Added two new combat modes appearing randomly: Attack and Encounter.
Ovo bi zaista trebalo da bude osvezenje, drugo je sve vidjeno do sada!
A meni se ne sviđa što će da budu random, opet me prisiljavaju da igram nešto što mi se možda ne dopada. Za mape i nekako razumem, ali ovo mi je baš bezveze.
Zeznuli su E-50 i E-75 sad ima da gore i gube motor ko Lowe, lepo ga zapalis s preda. (:
Fino je ovo za popravljanje obe gusenice sa rezervnim delovima.
#toxic
Ovo će biti veoma korisna stvar, koliko puta mi se desilo da mi na KV-3-ci arty pokida gusenice, ja popravim jednu i cekam "dobrih" 5 sekundi za drugu, a do tad...:n-cc2: Sada imam repair skill na 65% i ovih 5 sekundi su valjda prepolovljene.
Nisi trebao ni to da radis, ne koristi rezervne ako su obe iskidane jer treba isto vreme da se poprave i dve i jedna. (:
virtuoz pavle
31.5.2012, 21:16
#toxic
Ovo će biti veoma korisna stvar, koliko puta mi se desilo da mi na KV-3-ci arty pokida gusenice, ja popravim jednu i cekam "dobrih" 5 sekundi za drugu, a do tad...:n-cc2: Sada imam repair skill na 65% i ovih 5 sekundi su valjda prepolovljene.
nope. 50% manje vremena trosis na repair nakon sto su svi clanovi posade na 100% repair.
Nisi trebao ni to da radis, ne koristi rezervne ako su obe iskidane jer treba isto vreme da se poprave i dve i jedna. (:
Kada je "smirenija" situacija i kada mi pokdaju obe gusenice cekam da se obe poprave same. Ali kada je neka napetija situacija i kada čujem od posade da se gusenica pokidala, nemam vremena da pogledam da li su obe ili samo jedna nego odmah lupim repair...:o
La.Prestige
31.5.2012, 23:52
Ne igram igru vec nedelju dana, uzasno pocela smarati, pa presao na test server radi novosti. Generalno sam zadovoljan napretkom, ove nove bitke su skroz zanimljive ali mislim da ih nisu trebali staviti u sklopu randoma jer predpostavljam da se nece svima svideti. Novi Francuzi su blago razocarenje(barem do tier 5), i veoma su neizbalansirani.
http://www.dodaj.rs/f/v/13U/3TTORkpF/shot005.jpg
A evo i koga zanima par reci sto se tice novih Francuza...
TD:
RenaultFT AC - prilicno je dobar i zanimljiv za igru, dosta je slican PzJg I Nemcu.
Renault UE 57 - po meni najgori tenk sa kojim sam se do sada susreo. Jednostavno ne treba nista ocekivati od tenka koji ima jedva 2 tone. Zaletim se 30km/h i zabijem se u ono najmanje drvo(pre bih rekao zbun), ne moze da ga srusi, kao ni kolica puna sena! Top isto nije za pohvalu, sve u svemu Sr##e!
Somua S-40 - on je solidan, koliko ima mana, toliko i vrlina. Top je za pohvalu ali zato sam tenk je nista posebno. Busan, trom...
S-35 CA - do njega sam stigao, i mogu reci da je to prvi pravi TD od Francuza. Nemam jos istrazeno sve na njemu, tako da necu preterano da pisem iskustva.
SPG:
Renault BS - odlicna artiljerija! Iako je mali tier, ima odlican top i perfektan dmg! Recimo bolja je mnogo od konkurencije i dosta me podseca na SU-26, i njegov mortar top koji ima odlican luk, pa je samim tim omoguceno gadjanje protivnika iza kuce. Dobio sam Himmelsdorf i mogao sam komotno da gadjam u ulicice one. 9/10.
Lorraine39 L AM - sa njom nisam preterano igrao(4-5 bitaka), ali rekao bih da je prethodni bolji. Jako neprecizan i dmg dosta mali. Bilo je slucajeva kada sam skidao i po 300 dmg ali to je cista sreca. 4/10.
AMX 105AM - smece da ne moze biti vece! Sa poslednjim topom, tieru 4/5 skida po 15-20 dmg a reload veliki. Moram sam da je predjem preko free EXP-a. 1,5/10
AMX 13 F3 AM - E ovo je vec opaka arty. Preciznost zadovoljavajuca, dmg i vse nego dobar, pomeraj cevi najveci do sada od Francuza. 8,5/10.
Kada je "smirenija" situacija i kada mi pokdaju obe gusenice cekam da se obe poprave same. Ali kada je neka napetija situacija i kada čujem od posade da se gusenica pokidala, nemam vremena da pogledam da li su obe ili samo jedna nego odmah lupim repair...:o
i onda se iznerviram kao debil jer shvatim da sam puk'o 3k nizasta i da i dalje moram da cekam na popravke... :n-cc2:
Ne igram igru vec nedelju dana, uzasno pocela smarati, pa presao na test server radi novosti. Generalno sam zadovoljan napretkom, ove nove bitke su skroz zanimljive ali mislim da ih nisu trebali staviti u sklopu randoma jer predpostavljam da se nece svima svideti.
Čekaj, da li te random battle sam baca u te nove bitke, ili ti možeš sam posebno da ih biraš ako hoćeš da ih igraš?
La.Prestige
1.6.2012, 10:09
Neme biranja. Gde upadnes - upadnes. Valjda ce to promeniti do pustanja 0.7.4 u javnost.
Neme biranja. Gde upadnes - upadnes. Valjda ce to promeniti do pustanja 0.7.4 u javnost.
meni se to bas svidja... da nije tako, onda bi te nove modove igralo mozda 5-10% ljudi mojima se svidjaju, a koja je onda svrha mucenja oko njih? kao u League of Legends, napravili dve nove mape koje ne igra ni trecina ljudi, i koja je poenta?
Poenta je u tome da ako se nekom ne sviđaju i netreba da ih igraju. :D
Zašto moram biti prinuđen da igram nešto što mi se ne dopada.
Meni je na primer vrlo glupo što još nisu ubacili odabir mapa prilikom random battle moda.
Mogli su recimo da stave da svako može da štiklira po 3 mape koje ne želi da igra.
Haha, nisam shvatio da to tako funkcionise, zato mi je DeCoy juce bio nejasan. Ni meni se to ne svidja, zamislite da u cod na primer, gde ima 15 modova, mm vam miksuje modove. :D Nadam se da ce to ispraviti, igraca imaju brdo, mislim da je nemoguce da to bude problem.
EDIT: Jel neko od vas igra Test Server? Ja instalirao i nemogu da udjem vec 30 minuta, Server Busy?
Hhahah Svako ko je alpha tester za avione je dobio 500 zlata za tenkice ! :D
Zeznuli su E-50 i E-75 sad ima da gore i gube motor ko Lowe, lepo ga zapalis s preda. (:
Igrao sam sinoc do 4h ujutro na test serveru bas da vidim ima li uticaja nekog na E50 i E75, ne znam da li sam imao srece ili sta je ali ni jednom nisam izgubio motor ili me je neko zapalio + na test serveru svi moroni pucaju sa goldom, te mislim da se pravi slon od misa oko ovoga, i na zvanicnom forumu opet kuknjava kako jadna nemacka vozila nerfuju stalno, rusi OP, a niko veze nema da igra.
I za amera T110 placu naveliko kao sto su mu smanjili RoF, pa i treba, preterali su sa njim, ja kada sam ga uzeo odigrao 5 randoma, sve dobio, posle sam igrao samo klanske sa njim, u randomu ne moras ni da znas da igras, dinguje sve zivo, probija sve zivo, puni kao lud, pa vreme je vec bilo da ga nerfuju, u klanskim mi ne znam koliko dana kada udjes samo pitaju hajde ko ima amera prvo oni upadaju, jednu partiju na Cliffu igrali sa 1 batom i 14 amera, i onda kao ne treba nerf T110 - TREBA I DRAGO MI JE, mada ga i ja imam.
Poenta je u tome da ako se nekom ne sviđaju i netreba da ih igraju. :D
Zašto moram biti prinuđen da igram nešto što mi se ne dopada.
Meni je na primer vrlo glupo što još nisu ubacili odabir mapa prilikom random battle moda.
Mogli su recimo da stave da svako može da štiklira po 3 mape koje ne želi da igra.
Igrao sam sinoc i ove modove, sta vise mislim da ih forsira na test serveru, zanimljivo je mada mislim da nisu trebali ovo da cackaju, narocito sto nemas nikakvog uticaja na odabir, jednom sam vec popizdeo i rekao da se gonis i ti ''assault'' vise, ja licno ne bih nikada igrao ove nove igrarije, dosta mi je i onog standardnog ''moja baza-tvoja baza=udri''
A ovo za odabir mapa se ne slazem, pa onda artyje ne bi video nikad u gradu, a meni je bas drago kada uzmu arty da igraju pa dobiju grad, po meni igraci koji igraju mnogo sa artyjem su iskompleksirani do bola, ne zna da ubije nikoga sa tenkom pa hajde da uzmem arty, da popravim malo statistiku i kao ja sam do jaja igrac.
Haha, nisam shvatio da to tako funkcionise, zato mi je DeCoy juce bio nejasan. Ni meni se to ne svidja, zamislite da u cod na primer, gde ima 15 modova, mm vam miksuje modove. :D Nadam se da ce to ispraviti, igraca imaju brdo, mislim da je nemoguce da to bude problem.
EDIT: Jel neko od vas igra Test Server? Ja instalirao i nemogu da udjem vec 30 minuta, Server Busy?
Tesko da ces uci na test server sada, ima limit i sad bi svi da probaju, udji ili rano ujutro ili posle 12 uvece tada uvek ima mesta.
Nove tenkove nisam ni jedan probao - artiljerija me totalno ni ne zanima, ja ne kapiram nikoga kome je zanimljivo da igra sa artijem, a td nisam stigao od isprobavanja E50 i E75, da vidim hoce li mi s*****vato motor non-stop.
Toliko, pozdrav svima :ciao:
Za nemacke tenkove cemo videti do kraja testa, E-75 jeste bolji od ostalih, ali ne znam sto su dirali E-50. Predpostavljam da gledaju samo ucinak u randomima.
T110 nemam, ali je daleko (po meni) od OP tenka, pogotovo za CW. IS-7 je i dalje najpozeljniji T10 tenk. Cak i kad pregledam sve nase CW bitke primeti se da IS-4 ima mnogo bolji ucinak i mnogo cesce prezivi od T110-ke.
Sto se modova tice, ja bih samo jedan Demolition mod, bez baza, 10 minuta i sa ciljem da se pobiju svi protivnicki tenkovi ili da se ima bolji skor (po nekoj prostoj jednacini) ako istekne vreme.
Sta su konkretno uradili sa T110?
A ovo za odabir mapa se ne slazem, pa onda artyje ne bi video nikad u gradu, a meni je bas drago kada uzmu arty da igraju pa dobiju grad, po meni igraci koji igraju mnogo sa artyjem su iskompleksirani do bola, ne zna da ubije nikoga sa tenkom pa hajde da uzmem arty, da popravim malo statistiku i kao ja sam do jaja igrac.
Video bi opet arti, ali u manjem broju, poenta je da svaki igrač ima izbor od samo 2-3 mape (gradskih mapa ima više) koje može da isključi, a koje ujedno i najviše mrzi da igra .
Ne znam zašto je ovo problem i zašto nije do sada uređeno, skoro svaka online igra ovo ima, barem od onih koje sam igrao (BC2, Company Of Heroes, BF3..).
Video bi opet arti, ali u manjem broju, poenta je da svaki igrač ima izbor od samo 2-3 mape (gradskih mapa ima više) koje može da isključi, a koje ujedno i najviše mrzi da igra .
Ne znam zašto je ovo problem i zašto nije do sada uređeno, skoro svaka online igra ovo ima, barem od onih koje sam igrao (BC2, Company Of Heroes, BF3..).
Sve igre koje si nabrojao su kupi pa igraj,dok je WoT na principut "free to play" (notice the quotation signs). :a_whistli
Long story short: they don't give a fuck
A evo i koga zanima par reci sto se tice novih Francuza...
TD:
RenaultFT AC - prilicno je dobar i zanimljiv za igru, dosta je slican PzJg I Nemcu.
Renault UE 57 - po meni najgori tenk sa kojim sam se do sada susreo. Jednostavno ne treba nista ocekivati od tenka koji ima jedva 2 tone. Zaletim se 30km/h i zabijem se u ono najmanje drvo(pre bih rekao zbun), ne moze da ga srusi, kao ni kolica puna sena! Top isto nije za pohvalu, sve u svemu Sr##e!
Somua S-40 - on je solidan, koliko ima mana, toliko i vrlina. Top je za pohvalu ali zato sam tenk je nista posebno. Busan, trom...
S-35 CA - do njega sam stigao, i mogu reci da je to prvi pravi TD od Francuza. Nemam jos istrazeno sve na njemu, tako da necu preterano da pisem iskustva.
SPG:
Renault BS - odlicna artiljerija! Iako je mali tier, ima odlican top i perfektan dmg! Recimo bolja je mnogo od konkurencije i dosta me podseca na SU-26, i njegov mortar top koji ima odlican luk, pa je samim tim omoguceno gadjanje protivnika iza kuce. Dobio sam Himmelsdorf i mogao sam komotno da gadjam u ulicice one. 9/10.
Lorraine39 L AM - sa njom nisam preterano igrao(4-5 bitaka), ali rekao bih da je prethodni bolji. Jako neprecizan i dmg dosta mali. Bilo je slucajeva kada sam skidao i po 300 dmg ali to je cista sreca. 4/10.
AMX 105AM - smece da ne moze biti vece! Sa poslednjim topom, tieru 4/5 skida po 15-20 dmg a reload veliki. Moram sam da je predjem preko free EXP-a. 1,5/10
AMX 13 F3 AM - E ovo je vec opaka arty. Preciznost zadovoljavajuca, dmg i vse nego dobar, pomeraj cevi najveci do sada od Francuza. 8,5/10.
- koliko poena je potrebno da se istraži AMX 13 F3 AM preko amx 12t?
- koliko poena je potrebno da se istraži amx 13 f3 am preko amx 12t?
55000 xp.
izgleda sam ja jedini kome ovo ne smeta... :paranoia:
a sta da je od pocetka bio samo assault? svi bi se navikli i onda bi i ovo "moja baza - tvoja baza" bilo s*anje zato sto svi mogu da se sastekaju i da cekaju, a navikli ste na rushove iz assaulta.
samo kazem da treba pruziti sansu bar mesec dva, pa ako i dalje ne bude islo, cao - zdravo...
Sve igre koje si nabrojao su kupi pa igraj,dok je WoT na principut "free to play" (notice the quotation signs). :a_whistli
Long story short: they don't give a fuck
Nije baš da ih boli uvo, lepe pare oni zarađuju (reklame, gold..), prilično redovno ubacujuju nove stvari u igru i obogaćuju je....mislim da im je iz nekog razloga vrlo teško da odrade neke osnovne i logične stvari..
@pRoskiLLz (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=26704)
Novi modovi za igranje su odlična stvar, ali bi trebali da budu razdvojeni (mogućnost odabira moda za igru), a ne da ljudi budu prinuđeni da ih igraju čak i ako im se ne sviđaju.
Ma sve je to lepo sa svidja mi se, nesvidja mi se izborom na prvi pogled, ali zamislite kakav bi onda bio MM. Malinovka sa po 10 arty i vama u T110 i Bat-u, ili Himelsdorf sa po 5 T95 i vama u T29. I ovako je MM haotican, ali da ima izbora bi tek bilo neigrivo.
Tesko da bi mogao odabrati 2-3 koje mi skacu po zivcima hahahaha ali mislim da bi bilo Sand River OVU KAD VIDIM ZLO MI U MOMENTU- Komarin BEZ RAZMISLJANJA, a za 3-cu bi bilo borbe ima ih par :)
izgleda sam ja jedini kome ovo ne smeta... :paranoia:
a sta da je od pocetka bio samo assault? svi bi se navikli i onda bi i ovo "moja baza - tvoja baza" bilo s*anje zato sto svi mogu da se sastekaju i da cekaju, a navikli ste na rushove iz assaulta.
samo kazem da treba pruziti sansu bar mesec dva, pa ako i dalje ne bude islo, cao - zdravo...
pRoskiLLz rekoh nije lose ovo, igrao sam sinoc na testu i fino je jer moras sada imati malo drugaciji pristup igranju od onoga ranije gde na svakoj mapi vec znam unapred gde cu da idem, na koje mesto i sta otprilike mogu od tenkova da ocekujem sa druge strane, ja sam sinoc poludeo vise jer daje dosta ove nove igrarije, smorilo me, i slazem se sa svima da bi trebali dati pravo izbora da li hoces ili neces da igras nove stvarcice, ja licno ne bih jer mi je stara sema sa mojom-tvojom bazom sasvim dovoljna i zadovoljan sam sa njom, ne treba mi jos dodataka.
kontam ja sve vas, i svima pa i meni je najbolji stari nacin igranja. ALI, moramo shvatiti i drugu stranu price... pre ce vam WOT dojaditi samo sa starim modom, nego sa ova 3 moda zajedno...
at least......... i guess... :icon_scra
ovaj mod "Attack: one team defends the only base whilst the second team should capture it or destroy all enemy vehicles" moze da bude vrlo glup jer ne postoji nereseno?! znaci, ako tim koji napada ako ne osvoji bazu i ostanu po tenk, dva u oba tima, attack tim gubi bitku?!
Kako se secam, po vojnim doktrinama, strana koja napada mora imati 3x jacu vojsku, sto znaci da bazu treba da brane 5 tenka, a da je napadaju 15. posto to nece biti slucvaj ovde, onda bi bar trebao tim koji napada da ima vise tenkova jaceg tiera...
ovo je bilo samo neko moje razmisljanje... ;)
Meni na test serveru ne pise Attack, nego Assault...
ovaj mod "Attack: one team defends the only base whilst the second team should capture it or destroy all enemy vehicles" moze da bude vrlo glup jer ne postoji nereseno?! znaci, ako tim koji napada ako ne osvoji bazu i ostanu po tenk, dva u oba tima, attack tim gubi bitku?!
Napadački tim dobija ako pobije sve protivničke tenkove ili zauzme bazu, odbrambeni tim dobija ako pobije sve protivnike ili odbrani bazu. Ako istekne predviđenih 15 minuta a napadački tim ne osvoji bazu, računa se kao da je odbrambeni tim uspeo da je odbrani. E tu će na scenu da stupi čuveni ****ni MM, sa totalno neizbalanisranim timovima za napad i odbranu. Već vidim 4 T95 u napadačkom i 4 Bat.Chata u odbrambenom timu :facepalm
Po ovom sistemu inače funkcioniše i CW trenutno. Ako napadač u 15 minuta ne uspe da osvoji bazu ili uništi sve tenkove klana koji drži teritoriju onda bude draw, ali se računa kao pobeda odbrambenog tima, tj. zadržava se status quo na mapi.
Po mom mišljenji najbolji mod za nišan:
http://mirtankov.net/crosshairs/7697-wot-crosshairs.html
Danas sam sa KV-3 nekoliko puta napravio oko 600 dmg sa jednom granatom, maksimalno je bilo 666 dmg.:dzavo: Posada je na 100+%.
Nesto mi se cini kao da mi je opao FPS u garazi u regularnoj verziji igre, nakon sto sam se igrao ceo dan na test serveru. Ne znam kakve bi to logike moglo da ima ali neverujem da gresim. Nemogu da proverim ali se oseti pri kontrolisanju kursora, ako me neko razume...
Obozavam svoj PZ IV ^^
4 od 5 partija pobedim od kada sam stavio ventilation i 10% faster reloading i to svaki put oko 20 k u plusu.
Victory!
Battle: Dragon Ridge Friday, June 01, 2012 8:54:48 PM
Vehicle: PzKpfw IV
Experience received: 1,095
Credits received: 29,048
Partija od malopre (regular xp). KV-1 sa full healthom se zaleteo na mene nakon sto sam vec ubio 3 tenka i imao 2/3 HP-a,u fazonu "sad cu ja da mu pokazem" skinuo mi je oko 200 HP-a i umro
PzIV je i moj omiljeni tenk i ako nisam veteran u ovoj igri :alealeee:
koje skilove si stavio posadi? moja posada ce uskoro dobiti mogucnost za skilove ali mi se pojavljuju neke oznake kod jednog chlana posade koje ne umem da protumachim. da li mozesh da mi pomognesh? to su ova kocka i trougao na slici.
ovo desno se ne vidi lepo, verovatno mu je to čin, a ovo levo mu je da on dobija sledeći duplo iskustva jer si stavio ubrzano treniranje
PzIV je i moj omiljeni tenk i ako nisam veteran u ovoj igri :alealeee:
koje skilove si stavio posadi? moja posada ce uskoro dobiti mogucnost za skilove ali mi se pojavljuju neke oznake kod jednog chlana posade koje ne umem da protumachim. da li mozesh da mi pomognesh? to su ova kocka i trougao na slici.
Commander skill1 : sixth sense (100%) skill2:mentor (67%)
gunner skill1 : dead eye (100%) skill2: armorer (67%)
driver skill1 : smooth riding (100%) skill2:firefighting (67%)
radio operator skill1:camouflage(100%) skill2:brothers in arms (68%)
loader skill1: safe stowage (100%) skill: adrenaline rush (68%)
Ali to je samo ono sto sam ja mislio da je ok,ne mora i tebi biti ok :)
Ono sto bih definitivno preporucio je sixth sense skill ! Kada dodje na 100%,svaki put kada te neprijatelj otkrije na minimapi iznad tenka ti se nadje velika crvena sijalica,sto znaci da treba da se sakrijes :) odlicna stvar
izvini ali da bi brothers in arms uopšte radio treba da bude na svim članovima posade na 100% :/
Ne valja ti to sa skill-ovima. Prvi red bi morao da bude Repair skill pre svega na mediumu i teskasu (sem u slucaju da resetujes skill-ove, a imas vise od jednog skill-a). Onda je na komadiru i radio operateru obavezan skill za povecavanje vidljivosti (Recon i Situational Awareness). Vozacu kod Nemaca dobro dodje Clutch Braking koji povecava brzinu okretanja tenka, a nisandziji Snap Shot za preciznost prilikom okretanja kupole. Puniocu kod Nemaca je bolje staviti prvo Adrenaline Rush jer oni nemaju problema sa pucanjem Ammo Rack-a i potrebu za Safe Stowage perkom. Takodje, ne treba stavlljati Camouflage i Firefighting skill-ove i BiA (Brothers in Arms) perk samo jednom clanu posade jer su kumulativni (racuna se samo prosek od svih clanova), dok BiA moraju da imaju svi na 100%. U slucaju kada imas 3 skill-a otvorena (pa resetujes) onda bi prvi stavio BiA, drugi ove nove, a treci popravke.
izvini ali da bi brothers in arms uopšte radio treba da bude na svim članovima posade na 100% :/
a jelte? :D onda cu dodati taj skill cetvorici preostalih clanova posade u sledecem odabiru skillova
Ja bih ti pre preporucio jedan full reset skill-ova i perk-ova. Treci red na 100% je kilometrima daleko. (:
Sad sam na rezervnim nalozima na test serveru kupio IS-6 i 88.Jagdtigra. Sa IS-6 sam razočaran, slabija verzija IS-3 tenka, nema čak ni BL-9 nego onaj slabiji top sa penetracijom od 175 (naspram 230 na Lowe i 240 na T34 ovo je smešno), i primetno je tromiji nego IS-3, mada ima već skoro godinu dana kako sam vozio IS-3 pa se ne sećam baš najbolje. U svakom slučaju mislim da je ovo bačenih 11800 golda :facepalm
Ovaj mini JT je zanimljviji i ako bude imao povlašćeni MM može da bude zanimljiv jer puca brzo (na 5 sekundi svaki hitac) sa 200mm penetracijom i 240 damage sasvim je lepo za t8 partije. On košta ravno 10k golda.
Kako zarađuju nemam pojma jer je ovde sve nakaradno, pa se ne snalazim da preračunam, a i mrzi me :p
Ne valja ti to sa skill-ovima. Prvi red bi morao da bude Repair skill pre svega na mediumu i teskasu (sem u slucaju da resetujes skill-ove, a imas vise od jednog skill-a). Onda je na komadiru i radio operateru obavezan skill za povecavanje vidljivosti (Recon i Situational Awareness). Vozacu kod Nemaca dobro dodje Clutch Braking koji povecava brzinu okretanja tenka, a nisandziji Snap Shot za preciznost prilikom okretanja kupole. Puniocu kod Nemaca je bolje staviti prvo Adrenaline Rush jer oni nemaju problema sa pucanjem Ammo Rack-a i potrebu za Safe Stowage perkom. Takodje, ne treba stavlljati Camouflage i Firefighting skill-ove i BiA (Brothers in Arms) perk samo jednom clanu posade jer su kumulativni (racuna se samo prosek od svih clanova), dok BiA moraju da imaju svi na 100%. U slucaju kada imas 3 skill-a otvorena (pa resetujes) onda bi prvi stavio BiA, drugi ove nove, a treci popravke.
Kod mene stoji recon,deadeye,clutch braking,SA i intuition. Na kt obavezno stavljam armorer, jer me tu cesto zeznu...
Evo jedne dobre partije sa PZIV.
Kad se svi hvale moram i ja. :)
Pobeda!
Bitka: El Haluf 2. jun 2012 21:55:19
Vozilo: PzKpfw IV
Primljeno iskustva: 1.032
Primljeno kredita: 29.070
Dostignuća u borbi: Značka klase: Tenkovski as, Nišandžija Prve Klase
Pored ovog Pz4 ne treba mi premium tenk. :D
Kad vec pominjete te skilove sta bi bilo dobro za ruske TD
Prva stvar kamuflaza
Komandant ima mentor ostatak posade kamuflazu. Da uzmem njemu kao drugi skill kamuflazu. Ili je dosta prosek izmedju ostalih cetiri clana posade.
Sem toga mislim da bi recon bio koristan.
Gunner sta da uzmem armorer mada top se ne lomi tako cesto. Dead eye je beskoristan radi samo za AP. Designeted target ili recimo repair. Onda cela posada da ima repair i kamuflazu.
Driver clutch braking citam kaze da je to za brze tenkove. Mada kaze rotation speed teskasima kao sto su ruski TD ne bi smetao veci rotation speed. Ostali su beskorisni nikad ne pucam u pokretu, retko se zapali itd.
Loader e sad imam ih dva a perkovi nisu kumulativni. Adrenalin rush je dobar a ovo drugo je beskorisno. Koristim samo HE znaci Intuition ne. Ostaje safe stowage ali i on nije koristan retko imam problema sa municijom.
Nekako ovako
Komander Mentor, Recon, sta sad
Driver clutch braking, kamuflaza, repair,
Gunner armorer ili designated target i isto kao gore
Loader adrenalin rush
Drugi loader nemam pojma
Perk ne funkcioniše dok nije na 100%, repair, kamuflaža, firefighting, BiA ne vrede ako ih nemaju svi članovi posade. Inače za treći skill od 0 do 100% ti treba oko milion XP-a tako da uzmi i to u obzira ako kao treće stavljaš perkove.
perk ne funkcioniše dok nije na 100%, repair, kamuflaža, firefighting, bia ne vrede ako ih nemaju svi članovi posade. Inače za treći skill od 0 do 100% ti treba oko milion xp-a tako da uzmi i to u obzira ako kao treće stavljaš perkove.
damn it !!!
Moram da reset onda, nisam znao za ovo.
Da pojasnim... BiA ne funkcioniše uopšte, ostala tri funkcionišu ali sa penalima ako nisu na svim članovima jer se računa aritmetička sredina, tj. ako ima 5 članova posade od kojih jedan ima repair na 100% onda se računa kao da svi imaju po 20% i efekat je gotovo nikakav.
virtuoz pavle
3.6.2012, 0:39
~1milion exp-a za treci skill od 0-100% :confused:
da nije mnogo?
Jeste mnogo, ja sam pogrešio jer sam išao grubom računicom da za prvi skill treba 250k pa se posle dobije mnogo veća greška na trečem skillu.
Za treći skill od 0 do 100 treba tačno 840.255 XP-a :D
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ArEBnu_hBHF8dDcyVk9TalJHbi1Cc1ZHbVVjeDdCR Wc#gid=0
Kao što se iz dokumenta vidi, ako vam je prosečni XP po partiji 600 treba vam 2.451 partija na tenku da bi sa posade na 50% stigli do punog trećeg skilla.
a koliko se placa reset skilova?
Ne placa se... odes na clana posade kom zelis resetovati skillove i onda mozes da odaberes (free) opciju koja ce,nakon sto resetujes skillove,vratiti 80% napretka na skill koji odaberes nakon toga. Imas opciju da vratis vise,to ce te kostati coinsa
Momci ako moze sugestija sta da stavim od modova sto je dozvoljeno.
Jel moze ono da vidim slabe tacke protivnickog tenka, nisan, itd...????
Da pojasnim... BiA ne funkcioniše uopšte, ostala tri funkcionišu ali sa penalima ako nisu na svim članovima jer se računa aritmetička sredina, tj. ako ima 5 članova posade od kojih jedan ima repair na 100% onda se računa kao da svi imaju po 20% i efekat je gotovo nikakav.
BIA funkcioniše, dodaje još 5% na posadu. Vidim po tome što imam BIA na T34 i puni se za 12.38s, bez BIA bilo mi je 13.nešto...
Funkcioniše ako si stavio na svakom članu posade, ako je samo na jednom - onda ne. O tome smo pričali.
Momci ako moze sugestija sta da stavim od modova sto je dozvoljeno.
Jel moze ono da vidim slabe tacke protivnickog tenka, nisan, itd...????
Ako ti trebaju performanse, skini WoT Tweaker, Skin-ove za tenkove i moja preporuka za nišan: http://mirtankov.net/crosshairs/7697-wot-crosshairs.html.....
Ne placa se... odes na clana posade kom zelis resetovati skillove i onda mozes da odaberes (free) opciju koja ce,nakon sto resetujes skillove,vratiti 80% napretka na skill koji odaberes nakon toga. Imas opciju da vratis vise,to ce te kostati coinsa
Nemojte sa free resetom da resetujete, platite bolje 20k po clanu posade, tada se sacuva 90% ne samo 80. Vredi svaki kredit.
Ne znam da li je još neko primetio na test serveru koliko su usitnili prikaz ikonica tenkova na mini mapi. Baš je nepregledno, moraš ponekad da se stvarno zagledaš da bi razaznao da li je skaut ili TD recimo na mapi. Drugo, kad neko zagine, mini mapa tako bljesne na toj poziciji, što može ozbiljno da zasmeta. A oznake baza - crveni i zeleni krug sada prosto bodu oči koliki su, a da ne pominjem to što zaklanjaju ikonice tenkova koji se nalaze u bazi. Šta lagano prave od ove igre, još malo pa će, kad kreneš u suprotnom pravcu od protivničke baze, iznad tenka da se pojavi putača i da piše wrong way :facepalm
Iskreno se nadam da će biti neki mod koji ovo vraća na staro. Ili makar u igri da omoguće i ovakav i onakav prikaz, pa kome se šta više dopada...
Epic! (http://forum.hr/showthread.php?t=722286) :D (http://forum.hr/showthread.php?t=722286):icon_stud
Ne znam da li je još neko primetio na test serveru koliko su usitnili prikaz ikonica tenkova na mini mapi. Baš je nepregledno, moraš ponekad da se stvarno zagledaš da bi razaznao da li je skaut ili TD recimo na mapi. Drugo, kad neko zagine, mini mapa tako bljesne na toj poziciji, što može ozbiljno da zasmeta. A oznake baza - crveni i zeleni krug sada prosto bodu oči koliki su, a da ne pominjem to što zaklanjaju ikonice tenkova koji se nalaze u bazi. Šta lagano prave od ove igre, još malo pa će, kad kreneš u suprotnom pravcu od protivničke baze, iznad tenka da se pojavi putača i da piše wrong way :facepalm
E dobro si to prometio, ja se evo igram vec dva dana na test serveru, zaista se nekad unesem u ekran da vidim koja je vrsta tenka. A za ove baze nemam reci, i to sam psovao odmah kad sam video hahaha kao da smo moroni kojima treba onoliko da sija da bih znao gde je moja a gde protivnicka baza.
E DeCoy jesi li stavljao neki OTM mod, meni nece da radi igrica na test serveru kada stavim ovaj OTM sto inace koristim i na 7.3 verziji, a ne volim da igram ovako kada ne vidim koliko sam mu skinuo, volim one brojke kad ga pljusnem da vidim :) ostali modovi mi rade svi sem OTM-a.
A mozete da govorite sta hocete ali ovi novi assault i encounter ili sta je vec, ne mogu da ih podnesem vise, NECU DA MI DAJE RANDOM OVO!!! :nov_mad2:
[QUOTE=toxic;1565154]Epic! (http://forum.hr/showthread.php?t=722286) :D (http://forum.hr/showthread.php?t=722286):icon_stud
Kako sam se ismejao hahahahaha kaze ova shadowgirl: mozda ce se vratiti u normalu kada predje sve levele. Nece sestro, nema levela a stize i nova zakrpa, krenuce verovatno da grinda i francusku arty hahahaha!
Ali vrh ova dole sto kaze i meni je sa mojim deckom isto kazem ja njemu hajmo na klopu negde vani, a on ne mogu moram ici kuci kupit novi tenk hahahahahahahaha!!! Koja klopa jesi luda premijum curi, wg ni ne pita jesi li ti izlazio, treba momak tenk da kupi :)
Onaj lik prvi ladno nije kuci po 15 dana i dodje i odmah na tenkove, sto veli sex sam vec probao, ali toliko ima tenkova koje jos nisam vozio hahahhaha ovo me je tako zabavilo.
E DeCoy jesi li stavljao neki OTM mod, meni nece da radi igrica na test serveru kada stavim ovaj OTM sto inace koristim i na 7.3 verziji, a ne volim da igram ovako kada ne vidim koliko sam mu skinuo, volim one brojke kad ga pljusnem da vidim :) ostali modovi mi rade svi sem OTM-a.
Možeš iz igre da podesiš da ti prikazuje te brojke, ne treba ti OTM. Ja onih desetak partija što sam odigrao nisam ni stavljao nikakve modove, mrzelo me. A i deinstalirao sam test klijent, nerviraću se dovoljno kad izađe 7.4 :(
Šta da radim da mi više ovi (http://www.computerbild.de/) ne šalju informacije na e-mail?
Sećate se ovog sajta?:D
Pri kraju svakog maila imaš link "Newsletter abbestellen" pa klikni tu. Ako si radio onu foru za gmail sa tačkama onda moraš za svaki lažni email koji si koristio da ovo isto ponoviš.
Možeš iz igre da podesiš da ti prikazuje te brojke, ne treba ti OTM. Ja onih desetak partija što sam odigrao nisam ni stavljao nikakve modove, mrzelo me. A i deinstalirao sam test klijent, nerviraću se dovoljno kad izađe 7.4 :(
Mozes da vidis koliko ima hp-a i kada ga pogodis koliko mu je ostalo, ali kazem ti ja volim ono npr. -386 da mu izleti iznad glave, a to nemas normalno u settingu.
Ja jos IX nivo td i gasim, artije necu ni da probam.
A utiske o novim tenkovima je zaista tesko iznositi narocito o oklopu i dinganju, jer ovde skoro svaka dileja puca sa goldom, pa kako on testira tenk ako roka gold i probija sve zivo, sta ce posle kada izadje verzija da se cudi kako ne moze da probije nista, nejasni su mi zaista likovi.
To se zove lečenje kompleksa, jer je na pravim serverima prosečan Poljak ubeđen da ga svi buše jer koriste gold ammo, pa sad da im ovako fiktivno vrati milo za drago na test serverima.
ja sam prilično siguran da neki ljudi koriste gold ammo na regularnom serveru u random bitkama...
Ima ih koji koriste, ali su zanemarljiv procenat igraca.
ja sam prilično siguran da neki ljudi koriste gold ammo na regularnom serveru u random bitkama...
Toga imas na kile, ali sta ces ne mozes protiv toga.
Ja zaista nemam nista protiv, ako neko ima novca za bacanje neka koristi, kada i razmislis da ti je plata 3000 eura, sta bi ti bilo da das mesecno 10-20 eura na ovo, mozda bi i svi mi koristili da nismo u ovoj tuga zemlji.
E DeCoy ja do sada nisam toliko obracao paznju na ''siemka'' na pocetku partije ali pre neki dan spominjaste to kako vam idu na zivce i sada kao da mi se pali lampica za odbojnost kada vidim ''siemka'' hahahahahaha!
Mozes da vidis koliko ima hp-a i kada ga pogodis koliko mu je ostalo, ali kazem ti ja volim ono npr. -386 da mu izleti iznad glave, a to nemas normalno u settingu.
Ja jos IX nivo td i gasim, artije necu ni da probam.
A utiske o novim tenkovima je zaista tesko iznositi narocito o oklopu i dinganju, jer ovde skoro svaka dileja puca sa goldom, pa kako on testira tenk ako roka gold i probija sve zivo, sta ce posle kada izadje verzija da se cudi kako ne moze da probije nista, nejasni su mi zaista likovi.
Možeš i to da vidiš (OTM iz igre), u mom slučaju -850. :D
http://www.dodaj.rs/t/V/8p/4dDT6UNq/shot006.jpg (http://www.dodaj.rs/?V/8p/4dDT6UNq/shot006.jpg)
Jedino sto tu sabira dmg, znaci ne samo sto ti pogodis, vec kad ga pogode vise izleti ukupna steta od svih. Sa OTM-om je izlazilo posebno za svaku stetu.
Epic! (http://forum.hr/showthread.php?t=722286) :D (http://forum.hr/showthread.php?t=722286):icon_stud
"Igraj i ti... Igraj sa artiljerijom, kad ga klepis par puta, ionako ce bacit laptop kroz prozor"
hahahaha
jel igrao neko na test serveru sa jagtigerom?
utisci?
Jedino sto tu sabira dmg, znaci ne samo sto ti pogodis, vec kad ga pogode vise izleti ukupna steta od svih. Sa OTM-om je izlazilo posebno za svaku stetu.
Ja do sada nisam primetio da mi "smeta" OTM iz igre. Svaki put kada otrsim protivnika znam za koliko. Jedino ako zapalimo protivnika, onda sabira ukupan dmg. Bar je kod mene tako.
jel igrao neko na test serveru sa jagtigerom?
utisci?
Napisao sam već, ako misliš na onaj premium JT. Armor je isti kao kod pravog JT-a, pucaljka ima slabiju penetraciju i samo 240 dmg-a, ali zato puca k`o mitraljez (manje od 5 sekundi verujem sa rammerom i ventilacijom i navežbanom posadom). Ako bude imao povlašćen MM biće lep TD za tier 8. Sa devetkama već nema šta da traži.
Napisao sam već, ako misliš na onaj premium JT. Armor je isti kao kod pravog JT-a, pucaljka ima slabiju penetraciju i samo 240 dmg-a, ali zato puca k`o mitraljez (manje od 5 sekundi verujem sa rammerom i ventilacijom i navežbanom posadom). Ako bude imao povlašćen MM biće lep TD za tier 8. Sa devetkama već nema šta da traži.
hvala, izgleda da mi je promakla informacija...
a sta si mislio pod time "ako misliš na onaj premium JT"? jel ove sada sto imamo JT prelaze u prem, ili uvode neke nove sa slabijom cevkom??
Neće ovi sada JT-ovi postati premium, nego će moći za 10k golda da se kupi premium t8 JT sa 88mm cevkom.
A ovaj JT ostaje kakav i jeste, po meni najslabiji t9 TD od svih nacija, videćemo samo kakav će Francuz biti.
aha najslabiji t9 td... kad ga sretnem u igri mogu samo da plačem...
Ja do sada nisam primetio da mi "smeta" OTM iz igre. Svaki put kada otrsim protivnika znam za koliko. Jedino ako zapalimo protivnika, onda sabira ukupan dmg. Bar je kod mene tako.
Pa ne znam da li ti smeta ili ne, ali ako puknemo nas dvojica u isto vreme u isti tenk sabrace stetu. Nece izbaciti 400 i 300 nego 700. Sa OTM-om bi izbacio 400, pa 300, isli bi jedan iznad drugog. To je razlika.
@ed_hunter
JT nije los, ali ipak me vise iscimaju Obj. 704 i T95 sa svojih 750 dmg-a, jedan brz i okretan ko medium, a drugi neprobojna tvrdjava. :)
Donja ploča mu je jako slaba i t7 tenk može da je probije ako nije puno zakošen, a obično nije jer ne može da pomera top pa mora da gleda pravo u tebe. Silueta mu je ogromna, sa strane nema šanse da ga omašiš sa veikih razdaljina + što se tako ogroman artiljerijom prilično lako i oneshotuje ako ga lepo spičiš sa strane u zadnji deo.
Svaki tenk ima neku slabu tačku, T28 i sa slabijim topovima prolazi kroz hatch, Ferdija spreda gađati u one ravne ploče sa strane iza farova.
JT je pre patcha 7.3 ili mozda cak 7.2, ne secam se, bio odlican... sada se nekako mocnije osecam kada vozim ferdija!
E75 me iz 3x otrese kada smo u situaciji 1 na 1, a trebalo bi da TD 9. tira bude bar u nivou tenka 9. tiera, ili mozda gresim?!?!
edit:
ne mislim konkretno na JT i E75, nego uopsteo...
Trebao bi da bude bolji u svakom pogledu, ali... TD-i imaju premalo HP-a u igri, a najosetljiviji su na arty. Glupost.
Trebao bi da bude bolji u svakom pogledu, ali... TD-i imaju premalo HP-a u igri, a najosetljiviji su na arty. Glupost.
pa da, trebali su da naprave da sa prednje strane bude prakticno neunistiv... a sa strane slab, kakav i jeste sada.
ili da ima armor kakav sada ima, ali da top bude 1 tier veci od tenka...
Al da neko zanemaruje ribu i to jos u halterima... epic fail in life. Jeste smesno,ali je vise zalosno :eek:
Ja moju ne mogu ni naterati u haltere :mad: :D
Edit: A thought just crossed my mind - moracu i ja poceti da igram WoT 8-12 casova dnevno,mozda to uspe
Jel stavljao neko na arty Smooth Ride i Snap Shot skill-ove kod vozaca i nisandzije? Oba rade i na arty, prvi daje 4% preciznost, a drugi 7,5% kada su na 100%. U principu, zajedno daju vise nego GLD.
Snap Shot nema efekta na arty jer nemas kupolu da okreces. Smooth Ride takodje nema puno smisla jer u koliko slucajeva sa arty pucas dok vozis.
Pored BIA i Camo kao primarne, na arty preporucujem;
Commander - Sixth Sense
Driver - Clutch Braking
Gunner - Deadeye
Loader - Adrenaline Rush ili mozda Intuition (ako se koristi AP i HE)
edit: Vidim sada da Deadeye funkcionise samo sa AP, mozda i nije najbolji izbor za arty ali ne znam sta bih onda stavio ganeru na arty kao treci... Designated Target ne radi u Shift modu?
Pored BIA i Camo kao primarne, na arty preporucujem;
Commander - Sixth Sense
Driver - Clutch Braking
Gunner - Deadeye
Loader - Adrenaline Rush ili mozda Intuition (ako se koristi AP i HE)
edit: Vidim sada da Deadeye funkcionise samo sa AP, mozda i nije najbolji izbor za arty ali ne znam sta bih onda stavio ganeru na arty kao treci... Designated Target ne radi u Shift modu?
sto adrenaline rush kad, ako te neko pogodi i onako si mrtav... u 0.5% slucajeva ces ostati ispod 10% ako te pogodi neko (kad je arty u pitanju)... kontam na loadera cammo, kao sto sam i stavio ili brothers in arms...
Ali camo ti nema gotovo nikakvog efekta ako je samo na loaderu...
camo je prvi skil za arty + camo mreža, bukvalno prođu na 15m i ne vide te, ako si dobro spakovan i ne pomeraš se u žbunu.
Ali camo ti nema gotovo nikakvog efekta ako je samo na loaderu...
hvala na apdejtu, camo mi je na 4/6, tkd..... daaa...
uzima se srednja vrednost svih clanova, tkd ako imam 4/6 to je 67% efekta sto je dobro...
a ako ti se vec ne svidja, onda uzmes brothers in arms kao sto sam rekao...
sto adrenaline rush kad, ako te neko pogodi i onako si mrtav... u 0.5% slucajeva ces ostati ispod 10% ako te pogodi neko (kad je arty u pitanju)... kontam na loadera cammo, kao sto sam i stavio ili brothers in arms...
Ne mora da znaci, t8 arty ima oko 600 HP, vecina te moze ostaviti na minimumu, mada se slazem da nije najbolji izbor ali ne znam sta je bolje. Naravno BIA i Camo su primarni, govorim za treci red. I tu sam u dilemi za ganera takodje, ne znam sta da stavim.
Počela je prva faza proslave dana D... Nadam se da će u drugoj fazi biti i neki x5 :)
This phase will last from June 4th at 7:30 h CEST (5:30am GMT) until June 8th at 7:00 h CEST (5:00am GMT).
50% discount on the cost of the following vehicles:
Tier VI Medium tank: M4A3E2
Tier VI Medium tank: M4A3E8
Tier IV Light Tank: M5 Stuart
Tier V Tank Destroyer: M10 Wolverine
Tier V Medium Tank: PzKpfw IV
Tier VII Heavy Tank: PxKpfw VI Tiger
Tier V SPG: Hummel
Tier VII Medium Tank: PzKpfw V Panther
Tier VII Tank Destroyer: Jagdpanther
50% discount on barracks slots
Snap Shot nema efekta na arty jer nemas kupolu da okreces. Smooth Ride takodje nema puno smisla jer u koliko slucajeva sa arty pucas dok vozis.
Po Wikipediji (http://wiki.worldoftanks.com/Crew) rade oba skill-a. Za Snap Shot je dovoljno da top moze da se pomera, a Smooth Ride bi trebao da smanjuje nisan dok se tenk krece, po nekoj logici bi nisan trebao da ostanje manji za taj procenat i kad stanes.
Ako Snap Shot radi na pomeranju topa, to je pravi izbor ganeru posle BIA i Camo. Ali u opisu pise during turret rotation. Kod drajvera mislim da je korisniji skill za okretnost zbog ucestalog menjanja pozicije, takodje najveci deo kretanja sa arty je nakon pucanja, a tada je najmanje 15 sekundi rld...
Nisam vas bas najbolje razumeo. Da li za svaki skill da bi radio treba ga postaviti na svakog clana posade ili to samo vazi za BiA?
Za Snap Shot: Typically not as valuable on vehicles without turrets, but it does apply to lateral gun movement on turret-less vehicles too. Daje 7,5% manji nisan kada je skill na 100%. Smooth Ride smanjuje nisan za 4% (kada je skill na 100%) dok se vozilo krece (znaci i kad se rotiras, a to radis stalno sa arty (izuzev sa GWP)). I Overlord je negde napomenuo da oba skill-a rade na svim vozilima.
@Morandi
Samo BiA perk moraju svi da imaju na 100% da bi radio. Popravke, kamuflaza i gasenje pozara su kumulativni skill-ovi, uzima se u obzir prosek sa svih clanova posade i preporucljivo je da ih imaju svi clanovi ili barem vecina. Kada ga imaju svi clanovi na 100% toliki je i efekat, ako ga ima samo jedan clan na 100% (a imas 5 clana u tenku) dobijas 20% bonus efekta.
Edit:
Nick: toxicm
Neki moron je zauzeo toxic, a nema ni jednu bitku...
Hajde svi napisite u narednim postovima vase nickove, pa da se dodamo :D
FakinSRB
Zemunelo :D
Nego imam jedan osećaj i iskustvo da podelim sa vama pa nek mi kaže nego da li je slično sa njime ili se to meni samo čini.
Naime imam IS i KV-3, isti su tier i poprilično slični tenkovi.
Ok Is je malo okretniji što ga ponekad skoro čini nekim srednjakom a KV-3 ima nešto jači oklop možda i nije zanemarljivo posebno od pozadi i kupolu.
Topovi su im isti a posada kod mene na oba 100 posto plus popravke kod svih članova preko 90 posto na oba.
I sad taj osećaj je da je KV-3 mnogo jači, da ima bolji MM i da sa njim mogu i više tier-ove da bolje oštetim.
Nekako stalno sa njime imam bolji MM ili upadam u dobre partije kad sam top tier ili pri vrhu a kad igram ko dno tiera i tada znam da sa strane mogu oštetiti skoro svakoga i to ne malo.
Sa druge strane sa IS-om se osećam ko da vozim kartonsku kutiju a iako je isti top mnogo često dingam ili premalo oštetim neprijatelja.
Znam da je situacija na terenu svaki put drugačija i teško je porediti jer bi čovek morao pamtiti ko je bio sa druge strane nišana ali kad vidim da u mom timu smo još jedan IS i ja u istom kao top tier-i protiv dva KV-3 meni se smrkne pred očima :confused:
Da li to samo meni više odgovara KV-3 od IS-a iako su sitne razlike a pričinjava mi se za MM?
Da dodam da govorim o sadašnjem stanju kad su isti tier a ne od pre kad je KV-3 bio tier 6.
virtuoz pavle
5.6.2012, 0:17
Ragnarok :nov_explo
#Zemunelo
Ovo se baš poklapa sa mojom pričom. Imam KV-3 u full-u + (popravke na 70%) i sa njim kada igram mnogo (:eek:) bolje prođem nego sa IS. MM mu je odličan, sigurno 70% partija sam top tir. Kada sam pri dnu liste što ti kažeš može da se napravi solidna šteta (ako znaš gde da gađaš). U jednoj takvoj partiji me je dingovao IS-7, ja reko ovaj nema pojma, ali ubrzo sam :nov_explo. Bar sam uspeo da ga spustim za oko 500hp.
Da li neko ima KV-4?
Baš kao i T34 čiji top na papiru pravi 400 dmg, a u preko 50% slučajeva će se desiti da protivnika odvalite za više.
Isto je sa IS (sada i KV-3 topom), ja sam se i ranije kad igram sa t8 tenkovima najviše plašio da izađem 1 na 1 sa IS-om jer me obično odvali sa 400+ dmg-a, ako nije nubčina. Činjenica je da KV-3 dobro dinguje spreda, ja njega ne gađam u donju ploču već u onaj vertikalan deo oklopa između donje ploče i kupole.
Ima raznih ljudi, covek dogurao do 10.000 meceva sa 3 tenka! (I to kojih)! :eek:
http://worldoftanks.eu/community/accounts/500378397-Pippifax/
patience level = buddhist
vetar
Ovo bi trebala da bude Faza II, D-Day specijala.
D-Day Phase Two Special:
Double credits earned for the following tanks:
M4A3E2
M4A3E8
M5
M10
M7 Priest
StuG III
Grille
Panther
Marder II
50% Discount on PzKpfw IV
Discount premium accounts:
3 days for 250 gold
7 days for 650 gold
Crew training rate doubled.
50% off consumables.
Uopšte nije loše, pogotovo ako igrate sa nekim od navedenih tenkova..
Under7akeR
bicu neaktivan ove nedelje, ali od sledece kidam...
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=81513
Medvedenko
5.6.2012, 10:28
Pala prva medalja na scoutu, Kamikaze :D
Nisam ni znao da postoji haha
Moj nick - Elin7
ako me neko vidi slobodno neka zove, ukoliko nisam vec u vodu prihvatam odmah, imam 24 tenka u garazi, ne grindam odavno nista vise, sta sam hteo vec imam, te se prilagodjavam svima veoma lako sa odabirom tenka, samo ne vicite na mene ne odgovaram za postupke u igri hahahaha.
Zavrsio sa testiranjem novih francuskih td-a i sada kada je vecina ruskih noobova istrosila gold moze se malo i videti kadav je zaista oklop.
Lev 9 dinga od napred skoro svaki hitac ispod svog nivoa, cak me je tigar II dingao 2x od nazad (ne znam kako je moguce i gde je mamlaz gadjao), no generalno od napred dinga, ako te arty potkaci koliko se secam sa svim francuskim destroyerima em sto ce ti odvaliti skoro svu energiju (nije retko i da te oneshotuje) em ces izgubiti najmanje 2 clana posade (obicno ginu vozac i gunner), te kada vidis arty u igri placi odmah :) 9. i 10. lev tenkovi nisam primetio da imaju problem da me probiju no i ovde sa sigurnoscu se ne moze znati kojom vrstom municije je pucano na mene. Inace dostize brzinu od 50km-h sto ti daje mogucnost da se premestas sa lakocom. Top je dobar, puni 7-8 sec izmedju hitca i pravi obicno 300+ damage sa svakim hitcem, znaci ne odvaljuje kao t95 ili obj. ali puni mogo brze od njih i brzi je svakako, JT puni skoro kao i on ali JT je visok kao neboder te meni ovaj td nije uopste los, uglavnom zanimljivije je igrati sa njim sigurno nego sa mnogim tenkovima upravo zbog njegove mobilnosti.
Krajnje domete videcemo uostalom kada dodje patch.
I jos jednom moram da se pozalim koliko me nerviraju ovi novi assault i encounter!!! :nov_mad2:
To mi je omiljeno, ja imam 20 Kamikaza medalja, nisam odavno igrao sa nizim level tenkovima te nemam priliku ni da je dobijem ali ja se zakucavam kad god imam priliku, nema kod mene daj sacekaj neka oni prvi krenu, samo agresivno :boxing: ali zato nekada i ginem medju prvima :facepalm
meni je kamikaze omiljena bila na T25 AT...
to mi je jedan od omiljenih tenkova koje sam vozio... krece se kao medium, dere kao TD... par puta sam cak flenkovao par TD-ova, posto je tenk brz kao sam djavo... :kreza:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=81513
Pa sta je ovo, zaboravili ste mene (ChairmanMao) ?? DeCoy vec kad si pravio ovaj popis, trebao si svakog da pomenes, medjutim preskocio si dosta igraca sa foruma koji odavno igraju WoT - proveri temu FSK Tank Company i spisak ucesnika.
Medvedenko
5.6.2012, 13:18
MedvedJova
:nov_guita
Pa sta je ovo, zaboravili ste mene (ChairmanMao) ?? DeCoy vec kad si pravio ovaj popis, trebao si svakog da pomenes, medjutim preskocio si dosta igraca sa foruma koji odavno igraju WoT - proveri temu FSK Tank Company i spisak ucesnika.
Nisam nikog zaboravio, samo sam ubacio nikove onih koji su se u poslednja dva dana javili u ovoj temi. Svi koji se jave biće ubačeni editovanjem poruke.
Ako mozes dodaj i te dve teme gore u glasanje, da moze lakse da se pristupi i da ne padnu brzo u zaborav.
Medvedenko
5.6.2012, 14:49
Ima raznih ljudi, covek dogurao do 10.000 meceva sa 3 tenka! (I to kojih)! :eek:
http://worldoftanks.eu/community/accounts/500378397-Pippifax/
Tier 1 lol
svaka chast za trud
Jeste a kako je dosao do hummela?
Free XP, ne moras da kupuješ tenkove i igraš sa njima, samo iz tech tree otvara preko slobodnog iskustva.
Jeste a kako je dosao do hummela?
pa odigrao je stotinak partija sa grille (mislio sam da su ove partije sa po 3k game-ova isecene) ili je jednostavno preskocio grille sa free exp zaradjenim od sturmpanzera... mozda tako?
Tek sad videh ovo sa nikovima.
Markonni
Evo i Hitler kaže da je JT sr@nje ;)
pVGHEeHcHN8
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.