Prikaži potpunu verziju : World of Tanks
Ljudi, imam problem s igrom. Izgrindovao sam do sad VK3601H, ali zadnjih nekoliko dana mi je igranje muka teška. Svaku drugu-treću partiju mene u toku učitavanja mape ili na samom početku partije bez ikakve poruke o grešci izbaci iz igre.
Jednom sam otkrio zanimljivost. Nakon jednog izbacivanja iz WoT, pokrenem ja Rome Total War, ali mi izbaci poruku na fazon "DirectX could not be detected blablalba...", tako da sam saznao da mi igra u toku krešovanja nekako isključi DirectX, tako da moram restartovati komp da se sve vrati u normalu. Konfiguracija mi je slaba, ali igram na minimalnim detaljima i 1024x768 rezoluciji:
Athlon 3000+
1GB RAM (plus 3GB pagefile)
GeForce 7900GS 256MB.
Do prije nekoliko dana sam igru sasvim normalno igrao, uz malo duži loading (minut-dva). Brzina neta mi je sasvim pristojna (1024/192).
pa u principu ja bih reinstalirao windows... znam da je loš savet i da je najgore pacijentu koji je na samrti reći da je bolje da umre nego pokušati da mu spasiš život, ali ja bih tako uradio... u principu kad god mi nešto loše radi ja krivim windows....
što se kv3 vs kv1-s tiče, ja sam izabrao kv1-s... zašto? zato što ima istu pucu kao kv3, znači isti firepower, i brži je, pokretljiviji... samo ima manji aprmor... što znači šta? kv1-s je medium u duši, dakle sa njime igraš kao sa sprorijim mediumom... hit n run uglavnom...
Molim savet. Kao sto vec rekoh, sa nemcima stigoh do VK3601h, ali mi sad palo na pamet da probam i Ruse. Vrlo brzo dodjoh do BT 2 sa elite statusom (free xp i dosta para), ALI ja ne umem da igram s ovim cudom. Ne mogu da ostetim loltraktor (MS 1 treba da pogodim 4-5 puta. Probao onaj Zis i onaj top od 45mm i ne vidim razliku) odvaljuje me ko stigne (oklop ko konzerva), a nemam za koga da skautujem. Pri tome me stavlja na sam vrh liste, a ja beskoristan. Bas je drugacije nego sa nemcima. Sta bi trebalo da radim? Znam da je problem do vozaca a ne do tenka:) Hvala.
jozvan_Kg
11.6.2011, 10:12
Sa BT-2, BT-7 i A20 tenkovima ne ideš da praviš štetu, nego da skautuješ. To je laki tenk, sliži za scout, eventualno da nerviraš artiljeriju protivničku. Stigao si do VK3601H, a i dalje ne znaš čemu služe laki tenkovi, bez ljutnje.
Znači, ne štekaj se po mapi, nego ubaci najači motor i one druge gusenice, i kotrljaj, neće moći da te pogode, BT-2 je jedan od najbržih tenkova u igri. Označiš neprijateljske igrače, i kad krenu da ih ubijaju ti dobijaš exp.
Shlaymara
11.6.2011, 10:26
Da se pohvalimo :)
http://img231.imageshack.us/img231/6611/77850873.png
Sto se tice AP, HE...HE koristite samo na topovima koji imaju besan ROF. Cim montirate neki top koji reloada duze od 7-8 sekundi, samo AP i ucenje week spotova. Napravi se veci dmg ako nekog pogodis 5 puta sa AP a 4 puta dingas, nego da ga pogodis 5 puta sa HE.
jozvan_Kg
11.6.2011, 10:33
Oho, lepo, bogme, lepo.
Jbg, ja taman sinoć spremio peškir za plažu, al' se oni Nemci dobro ukopali...
O, Shlay, znaci i ti si odavde sa foruma SK :) Sto ne stavi pun nick tamo u igri? :)
Posteno, najjaci smo :) Jedino ne znam kako bi to izgledalo kada bi sabrali CSA i CSA-3 ;)
Drugi tim Pionira je najjaci!!! ;)
E ,da pitam nesto ,mozda mi neko zna pomoci.
Sinoc sam probao da skinem sa onog ruskog sajta pach sto obelezava tenkove.To je neka nova verzija.Neki ce vec znati o cemu je rec.
I desava mi se to da kada kliknem na pach nece da mi otvori stranicu ,vec izbacije gresku ,kako da je to neki nepostoeci dowland.
Probao sam sa vecinom pretrazivaca i isto se desava.
Da li neko zna u cemu je fora?
ed_hunter
11.6.2011, 15:46
Drugi tim Pionira je najjaci!!! ;)
E ,da pitam nesto ,mozda mi neko zna pomoci.
Sinoc sam probao da skinem sa onog ruskog sajta pach sto obelezava tenkove.To je neka nova verzija.Neki ce vec znati o cemu je rec.
I desava mi se to da kada kliknem na pach nece da mi otvori stranicu ,vec izbacije gresku ,kako da je to neki nepostoeci dowland.
Probao sam sa vecinom pretrazivaca i isto se desava.
Da li neko zna u cemu je fora?
jel to cheat?
JozvanKG, prijatelju, nema ljutnje, ali nisi bas citao moj post, a? :) Rekoh da nemam za kog da skautujem posto artiljerije ili nema ili je jadna, a server me stavi na vrh liste. Da nece MS1 da ubija one t2 mediume? U svakom slucaju, navikavanje je u pitanju, nakon posta sam imao par dobrih partija. BT ide ko Porsche, pa mi se desavalo da Mines optrcim dva puta, osvetljavajuci neprijatelja i uzivajuci u haosu kad krenu da se sudaraju jureci me :) Jednostavno, je prilicno drugaciji od svega u nemackoj liniji i treba malo navikavanja. Pogotovo sto sam direktno pesao sa VK na njega. (VK ume da istrpi batine, a ovo cudo - yok). Pozz i tnx anyway....
Ljudi, imam problem s igrom. Izgrindovao sam do sad VK3601H, ali zadnjih nekoliko dana mi je igranje muka teška. Svaku drugu-treću partiju mene u toku učitavanja mape ili na samom početku partije bez ikakve poruke o grešci izbaci iz igre.
Jednom sam otkrio zanimljivost. Nakon jednog izbacivanja iz WoT, pokrenem ja Rome Total War, ali mi izbaci poruku na fazon "DirectX could not be detected blablalba...", tako da sam saznao da mi igra u toku krešovanja nekako isključi DirectX, tako da moram restartovati komp da se sve vrati u normalu. Konfiguracija mi je slaba, ali igram na minimalnim detaljima i 1024x768 rezoluciji:
Athlon 3000+
1GB RAM (plus 3GB pagefile)
GeForce 7900GS 256MB.
Do prije nekoliko dana sam igru sasvim normalno igrao, uz malo duži loading (minut-dva). Brzina neta mi je sasvim pristojna (1024/192).
A da probas linux (Ubuntu,Mint...)?
WoT radi savrseno imas i objasnjenje o tome i na samom forumu WoT-a...
pa u principu ja bih reinstalirao windows... znam da je loš savet i da je najgore pacijentu koji je na samrti reći da je bolje da umre nego pokušati da mu spasiš život, ali ja bih tako uradio... u principu kad god mi nešto loše radi ja krivim windows....
Khm...ko sto rekoh linux,
nema virusa,stabilan je (nikad ga nisam reinstalirao) i za sve ili skoro sve sto koristis na vindozi (programi) postoji alternativa koja je cesto bolja.
Igrice ne rade sve ali se preko vajna (wine) moze pokrenuti i igrati mnogo njih a WoT radi bas lepo.
Pitanje:
Sta da radim protiv KV-a?
Trenutno idem u njegovom pravcu i sada budzim poslednji medium tenk Ruske linije pred KV...
Elem malo mi je glupavo to sto je uradjeno da visi tier cesto ne mozes ni da zagrebes mu farbu.
Koja je mana KV-u?
Gde da ga gadjam?
Evo danas partija izletim mu zguza i opalim 4-5 granata od pozadi u motor sa 5 metara i nista :facepalm
ni ogreban nije bio,
ubili ga ostali koji su visi tier od mene a ja ni farbu zagrebao nisam :eek:.
Sta mu je slaba strana,jel kod njega onaj spoj kupole i trupa?
(Usput i to sam probao ranije i ne primecujem da je to "weak spot")
Weak spotovi na KV tenku:
-donja zadnja polovina kupole, onesposobljava gun
-prednja prečaga, sa HE granatama pravi veliki demidž
-prorez za vozača, ume da bude opasno, obavezno gine neko od posade
-bilo koji od onih velikih zupčanika koji drže gusenice
-rezervoari za gorivo
-na zadnjoj strani, gornji ili donji deo oklopa, spoj je jak
-na kupoli, spoj kupole i nosača topa, i sam nosač topa
-one 'uši' na kupoli za KV-2.
A i na kraju krajeva, skini onaj patch što obeležava weak spotove, pa gađaj.
Što se tiče tog grebanja, KV ima podeblji oklop, kod T28 tenka ruskog tek onaj poslednji top F30 od 85mm može nešto da uradi KV-u, ostalo zaboravi odmah...
OverCHAOS
12.6.2011, 11:02
Mozes li da postavis link za patch, posto sam i ja takodje trazio i ne mogu da nadjem?
Shumsko_drvece
12.6.2011, 11:11
Mozes li da postavis link za patch, posto sam i ja takodje trazio i ne mogu da nadjem?
A da vam da ja link za patch koji vam uglavi d*** u fotelju i masira gu**ve da se slučajno ne bi ni malo pomučili? Markiranje istih se podrazumeva, ako ni njih ne možete da nađete.
Patch? Dajte link, mada ja mislim da se pogresno izrazio. Nije patch, vec u podesavanjima izaberes odgovarajuci indikator. Onaj pored kog u zagradi stoji (armor pennetration indicator).
OverCHAOS
12.6.2011, 11:40
A da vam da ja link za patch koji vam uglavi d*** u fotelju i masira gu**ve da se slučajno ne bi ni malo pomučili? Markiranje istih se podrazumeva, ako ni njih ne možete da nađete.
A da ti malo zacepis i da ne guras nos u tudja posla.
To nisu tuđa posla, to je retardirano i znatno olakšava posao "igraču" koji s tim patchem ne mora ništa da uči i da stiče iskustvo već mu je sve nacrtano. Ne znam kako autori taj patch nisu deklarisali kao varanje, jer definitivno nije fer prema igračima koji su fer i ne koriste te noob olakšice.
E da stavio sam sinoc taj top od 85 mm jos pre nego sto sam video savet da ga turim i stvarno kida sad mogu svakoga da osasaljim i da mu nije dobro :aplauz:.
OverCHAOS
12.6.2011, 15:57
To nisu tuđa posla, to je retardirano i znatno olakšava posao "igraču" koji s tim patchem ne mora ništa da uči i da stiče iskustvo već mu je sve nacrtano. Ne znam kako autori taj patch nisu deklarisali kao varanje, jer definitivno nije fer prema igračima koji su fer i ne koriste te noob olakšice.
Ako su noob olakšice, zašto su ih onda developeri ubacili u igru. Ja sam mislio da je to neki mod, al onda videh da ima onaj crosshair što menja boje u podešavanju. A ako se misli na mod koji bi iscrtavao slabe tačke na tenkovima, to je nemoguće uraditi em zbog ogromnog broja tenkova (za svaki bi trebalo naći weak spot) em zbog toga što bi onda trebalo modifikovati 3d modele (osim ako se ne napravi kao neki skin al bi se teško obeležile sve tačke). All kada bi postojalo tako nešto to ne bi bio cheat već bi služilo kao neki learning tool.
Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
Nikola16789
12.6.2011, 15:57
Te teksture nisu varanje vec cista glupost. Dosta toga je pogresno obelezeno i zaista nije vredno trazenja, skidanja i instaliranja.
Cak i da je sve dobro obelezeno, jednostavno se nesto sto je u 3d napravljeno (polozaj posade, motora...) ne moze preneti na 2d skin tenka verno i precizno.
Drugim recima, ako si noob, nece ti cak ni te texture pomoci.
osim ako se ne napravi kao neki skin al bi se teško obeležile sve tačke
Mislim i da se cela prica svodi na ovo. Da izmenjas skinove vozila.
Npr.:
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/38001-hitzones-skins-by-jonpol-for-actual-version-064/
Sve u svemu, ne bih ni mogao igrati sa sarenim tenkovima.
OverCHAOS
12.6.2011, 17:28
Mislim i da se cela prica svodi na ovo. Da izmenjas skinove vozila.
Npr.:
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/38001-hitzones-skins-by-jonpol-for-actual-version-064/
Sve u svemu, ne bih ni mogao igrati sa sarenim tenkovima.
Upravo to, al jeste bezveze.
Shumsko_drvece
12.6.2011, 19:31
da ne guras nos u tudja posla.
to ne bi bio cheat već bi služilo kao neki learning tool.
Zašto tuđa posla? Kad me noob u igri odmeri nekakvim half-arsed patchom ne bi li mi otkrio weak spotove, ja to uzimam kao ličnu uvredu. Ne mislim konkretno na tebe, znam ja da ti nikad ne bi cheatovao - osim, možda, u obrazovne svrhe - nego pričam uopšteno.
OverCHAOS
12.6.2011, 19:40
Zašto tuđa posla? Kad me noob u igri odmeri nekakvim half-arsed patchom ne bi li mi otkrio weak spotove, ja to uzimam kao ličnu uvredu. Ne mislim konkretno na tebe, znam ja da ti nikad ne bi cheatovao - osim, možda, u obrazovne svrhe - nego pričam uopšteno.
Pa dobro a ne smeta ti kad bi taj isti noob naucio napamet one weak spotove pa te onda odvalio? Uostalom mali milion varijabli utice na to da li ce se ostetiti neki deo, tako da taj mod nista ne garantuje.
ed_hunter
12.6.2011, 19:49
Pa kad taj isti noob nauči napamet weak spottove i pogodi ih i pokrivi te, onda više nije noob, zar ne? :p :D
Da li je moguce kupiti kredit(gold) sa intesinom internet karticom ili virtuon karticom iz raiffeisen banke?
E i mene to zanima, pošto planiram da uzmem premium za koji dan, jer na suvo više ne ide. Jedva izlazim na nulu sa tier 6 vozilima, a skupljanju expa za tier 7 i ne razmišljam...
Dajte neke informacije, da ne uzimam kartice bez veze.
Ja sam kupio debitnom Visa Electron karticom bez problema.
Nikola16789
13.6.2011, 2:12
E i mene to zanima, pošto planiram da uzmem premium za koji dan, jer na suvo više ne ide. Jedva izlazim na nulu sa tier 6 vozilima, a skupljanju expa za tier 7 i ne razmišljam...
Dajte neke informacije, da ne uzimam kartice bez veze.
bez uvrede, ali mislim da je prvo bolje da poradis na sopstvenoj igri (mozda ti ne lezi tenk, neodgovarajuci stil igre...), jer do tier 8 bi trebalo da moze skoro pa bez problema da se zaradjuje.
Ma opušteno, ali jedno pitanje, jel' si igrao rusku heavy liniju? Municija košta baš fino, a KV-3 sa default topom 90% tenkova dinguje...još kad se doda na to stock motor i stock gusenice, okretanje mu i nije jača strana. Dok se ja okrenem i nanišanim, sprži me neko, ili još gore ostanem sa 10-15% helta, pa mu cena popravke izađe skoro kao popravka uništenog tenka.
I to malo tenkova što oštetim, neko drugi finišira, sam KV-3, kao i svaki drugi tier 6 tenk upada non stop u partije sa tenkovima većeg tiera od sebe.
Za sinoćnih 20-ak partija, jednu jedinu sam bio na vrhu liste, i tu sam imao 4 fraga, ostalo sam trpeo rape samo takav. A na KV-u običnom mi čuči 20k expa koji se nakupio i čeka da se pretvori u free, dovoljno taman da otključam 122mm top za trojku. A da ne pominjem što treba 49000+ expa za IS...
Tako da, ako ima ko voljan da objasni malo detaljnije što se tiče koje kartice i kako uplatiti gold - bio bih mu neizmerno zahvalan.
Nikola16789
13.6.2011, 3:27
Igrao sam celu rusku heavy liniju - sve tenkove. Za KV-3, jeste mali problem kad je stock, ali kad mu kupis sve delove, taj tenk je bolji od ISa. Ima nesto slabiji oklop i manje hit pointa, ali ima isti top, a ulazi u slabije bitke. Samo drzi prednji oklop, pogotovo kupolu ispred neprijatelja i prakticno si neunistiv (od istih i nizih tiera).
Ako ti se vec daje novac, moja preporuka je da onda puknes 30e i kupis masinu za pravljenje kredita - lowe. EXP ce lako doci, veruj mi.
Za kupovinu, u Launcheru ili garazi imas dugme "KUPI ZLATO" ili "BUY GOLD" na engleskom. Kliknes tu i on te baci na sajt wot-a.
Ulogujes se, izaberes "playspan", i koliko golda oces da kupis, valuta naravno u evrima.
Kliknes Continue crveno dugme.
Otvorice se prozor gde ukucas broj kartice, security code i kad istice kartica. To bi trebalo da bude to.
-------------------------------------------
I ja malo da se pohvalim, veceras odigrana bitka:
http://img861.imageshack.us/img861/5938/shot209l.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/861/shot209l.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us) :alealeee:
Tako da, ako ima ko voljan da objasni malo detaljnije što se tiče koje kartice i kako uplatiti gold - bio bih mu neizmerno zahvalan.
Ja sam bez problema uplacivao sa Intesa Internet karticom. Debitna (nemas rizik da te neko tera u minus), nema odrzavanja racuna, nema depozita pri otvaranju, jedino sto moras da sacekas 20tak dana od kako podneses zahtev u nekoj ekspozituri. Mislim da je to jedna od najjednostavnijih i najjeftinijih varijanti pa probaj.
jozvan_Kg
13.6.2011, 12:03
@Nikola16789
Ja nigde ne vidim to 'playspan', ima samo ono add funds. Kad odem na to, otvori se prozor da odradim količinu zlata, izaberem, i kliknem crveno continue, potom imam neke dve varijante za plaćanje, Direct debit i PIN/TAN. E to mene zanima, koje od ta dva da odaberem, jer direct debit nema našu zemlju u ponudi, a ovo PIN/TAN mi samo traži email adresu...To je ono što me buni..
@Alek
I ja sam kod Inteze, ali mi nije trebala ta kartica još uvek, sad ću da odem da podnesem zahtev za nju. Uf, 20 dana...Oh, well, taman dok stigne kartica ja ima da se vratim sa godišnjeg odmora. Gaddemit..
Nikola16789
13.6.2011, 12:52
http://img805.imageshack.us/img805/9907/capturelh.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/805/capturelh.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
jozvan_Kg
13.6.2011, 12:59
Ćorav sam pored očiju:facepalm
OverCHAOS
13.6.2011, 18:28
Da li se jos nekome desava da FPS opadne malo kad udje u sniper mode?
miša topola
13.6.2011, 18:50
Da li se jos nekome desava da FPS opadne malo kad udje u sniper mode?
Sa 65 na 12 poslednji put.
OverCHAOS
13.6.2011, 18:56
I meni cesto opadne za pola kad pucam, pogotovo onaj dim kad se podigne. Sa 60 na 25-20. Cudo to nisu ispravili.
ed_hunter
13.6.2011, 20:18
ima neka fora da se zameni neki swf fajl u instalaciji igre... kažu ljudi da pomaže... a i ovi što su pravili igru, pravi stručnjaci svaka im čast... koriste flash :/
čitao sam o tome na bench forumu, idem da pročešljam poslednjih 820 strana tamo da nađem, pa se javljam ovde :)
edit:
Nije zahtevna nego neoptimizovana. Koriste flash za gomilu stvari u igri (mislim da to dovoljno govori kakve programere imaju ).
Zameni fajl ScopeShadow.swf iz foldera \res\gui\flash\ sa ovim iz attach-a pa proveri fps. Trebalo bi da pomogne.
Gunner4Life
13.6.2011, 20:41
Ja ni ne koristim sniper mod jer ne mogu da zoom .. Riknula kuglica na misu :D
Inace meni nikada ne opada FPS .. Da li zbog neta ili zbog komp.-a posto je veoma jak :D
miša topola
13.6.2011, 21:28
Inace meni nikada ne opada FPS .. Da li zbog neta ili zbog komp.-a posto je veoma jak :D
Pa kada bi koristio snajper onda bi opadao fps.
OverCHAOS
13.6.2011, 21:41
Pa jesi li ikad probao sniper mode? I jesi li stavio sva podešavanja na max? Ja jesam, al opet nije normalno da ovako opada fps na HD 5830.
Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
I to malo tenkova što oštetim, neko drugi finišira...
Samo jednu stvar ako nisi znao a verujem da jesi jer dugo igras,
nije bitno dal je neko nekoga unistio vec "demidz" koji je napravio bar sto se tice xp i para koje dobijas i naravno dal je pobeda ili ne.
To kolko si unistio tenkova je za ego :D
Pa imas "default" snajper mod na levi kontrol koji nije bas do kraja ali veoma je koristan.
A za ostale koji su probali taj fajl ScopeShadow.swf da zamene jel to radi kako treba i na linuksu ako neki linuksas je probao isti ili igra dobije problem?
ps. meni igra jako lepo radi na linuksu.
pss. da li je moguce taj dim koji se vidi u snajperisanju iskljuciti?
A da probas linux (Ubuntu,Mint...)?
WoT radi savrseno imas i objasnjenje o tome i na samom forumu WoT-a...
Khm...ko sto rekoh linux,
nema virusa,stabilan je (nikad ga nisam reinstalirao) i za sve ili skoro sve sto koristis na vindozi (programi) postoji alternativa koja je cesto bolja.
Igrice ne rade sve ali se preko vajna (wine) moze pokrenuti i igrati mnogo njih a WoT radi bas lepo.
ps. meni igra jako lepo radi na linuksu.
Brate, sta si zapenio za taj linuks? Jel te placaju oni nesto ili si jednostavno fanboy?
Kad pogledam ove tvoje postove ovako izgleda kao da pokusavas sto vise ljudi da nagovoris da sa windowsa predju na linux...
Dajte bre ljudi ne lozite se... Linux je dobar za firme, servere itd. jer je besplatan. Za kucnu varijantu nikad nece zaziveti ni prestici Windows...
No to je tema za neke druge Threadove.
U svakom slucaju vezano konkretno za ovo, mislim da je "resenje" za pad frame ratea u vidu prelaska na linux jedno 75 000 puta nebuloznije od reinstalacije windowsa...
"Aaaaa, opada mi frame rate kada uzmem snajper mod u WoTu!!! To je to, zavrsio sam sa windowsom, prelazim na linux!!! Yes! Evo ga, frame rate ne opada, extra... Aj da uzmem sad malo da igram Witcher 2... Sta???? Kako ne moze??? A jbg... Dal' da se vratim na windows? Pogledacu na netu sta kazu ljudi... Sta je s netom??? hmmm, mora da moram da mu dam neki permission ili sam zaboravio da mountujem neki device... Pogledacu u manual-u..." Itd...
:boodala:
Sta naprica :facepalm
vidi se da blage veze nemas sa linuksom.
Cudno je kako ljudi steknu pogresno misljenje na osnovu kontra-reklame koju gura majkrosoft ili zato sto su nesposobni da nauce nesto drugacije od onog sto vec znaju.
Ja sam lepo rekao sta mislim i ne vidim problem u tome niti vidim razlog da se ti tu javljas i mrsomudis o linuksu kad jos ni neznas dovoljno o tome (one gluposti o tome kako ne radi net jer mora dozvola za njega,mora da se nesto mount-uje...:rofl:).
Nisam tebe licno prozvao niti sam se bavio u tom postu o tome da li je windows los ili dobar a da li sam ja fanboy necega ili ne nije tvoj problem jer ovo je forum i imam pravo da kao i ti reknem svoje misljenje a tebi ako se ne svidjaju moji postovi
a ti lepo preskoci da ih citas i resen problem.
Razlog za taj post i ubacivanje linuksa u temu je jer je neko coveku preporucio da reinstalira OS posto mu je crkao i dao sam mu savet da proba nesto drugo bas zbog tih problema da a ne bi morao reinstalaciju i ostale gluposti kao antivirusi,spy-evi trtmrt.
Ja sam ga tako probao na neciji savet i dugo sam imao oba sistema a sad vise ne koristim vindozu uopste.
WoT (koji je tema ovde) radi odlicno i to sam naveo i tu se cela prica zavrsava o linuksu-nema dalje,
samo ti si taj koji pokusava dalje o tome.
A ti igraj Witcher-a niko te ne tera drugacije...
(Za tvoju informaciju i Witcher 2 moze na linuksu ima gold status na WineHQ, znaci da radi bez problema).
ps. Idalje me interesuje ako jos neko igra na Ubuntu-u (ili bilo kom distrou) WoT, da li taj fajl ScopeShadow.swf vredi stavljati,dali se ne sto dobija time?
(Moze i na licne poruke posto smeta nekima)
miša topola
14.6.2011, 13:05
ps. Idalje me interesuje ako jos neko igra na Ubuntu-u (ili bilo kom distrou) WoT, da li taj fajl ScopeShadow.swf vredi stavljati,dali se ne sto dobija time?
Ja ću večeras, ako ne zaboravim, da isprobam WoT na Ubuntu 11.04 pa ću javiti šta je i kako je.
:offtopic:
Sta naprica :facepalm
vidi se da blage veze nemas sa linuksom.
Cudno je kako ljudi steknu pogresno misljenje na osnovu kontra-reklame koju gura majkrosoft ili zato sto su nesposobni da nauce nesto drugacije od onog sto vec znaju.
A ti si sposoban? Šta glumiš ti bre? Ti ćeš nekom da soliš pamet! Zbog takvih kurčubića sam prestao da posećujem forum! Možda većinu zaboli qrac za Linux - šta misliš o tome, a? Svi pametni u pm...
P.S. I nemoj da mi odgovaraš na ovaj post tvojim pametnim i kulturnim rečenicama, jer ću da te iznapušavam po seljački!!!
:offtopic:
A ti si sposoban? Šta glumiš ti bre? Ti ćeš nekom da soliš pamet! Zbog takvih kurčubića sam prestao da posećujem forum! Možda većinu zaboli qrac za Linux - šta misliš o tome, a? Svi pametni u pm...
P.S. I nemoj da mi odgovaraš na ovaj post tvojim pametnim i kulturnim rečenicama, jer ću da te iznapušavam po seljački!!!
Pa nestani sa foruma niko te nije ni zvao nazad,
sta tebe zabole tvoj qurcic dal ja glumim ili ne-iznapusavaj mamu a ne mene!
Ovde bi trebalo da bude 21+ da se pristupi forumu a ne decurlija da serenda po svima cim im se ne dopadne sta neko misli.
Gunner4Life
14.6.2011, 17:49
Da li mi neko moze reci koji je najbolji top za Kv ? Hvala unapred :)
jozvan_Kg
14.6.2011, 18:00
Za početak, 122mm. Nakon njega, barem ja, sam igrao non-stop sa 107 mm ZiS 6 topom, i on mi je bio odličan.
Ako baš hoćeš da krljaš, staviš onaj čunak od 152 mm i nema brige, ali zaboravi na neku brzu paljbu sa njim, njemu je RoF 2,06 u minuti, dakle, jedva dve granate po minutu..Sa njim se igra štekarski, jer katastrofa sporo puni.
Mario Pavićević
14.6.2011, 19:19
Upravo sam kupio 107mm ZIS-6 posle 122mm topa na KV-u.
Stock top je zivi ocaj, brz jeste ali ne probija nista i ne pravi nikakav damage.
Sa 122mm vec moze da se napravi neka steta, ali mana mu je sporo suzavanje nisana, tako da je dosta neprecizan.
ZIS-6 trazi dosta grinda(14400exp) ali sto kazu vredi svaki dinar, nisan se suzava mnogo brze i top nanaosi jako dobar damage.
Iako deluje sporije zato sto trazi "sporet" kupolu, brzim fokusiranjem sve nadoknadjuje.
Mene ceka jos upgrade motora na najjaci za koji se nadam da ce malo popraviti stvar sa okretanjem u mestu i penjanjem uzbrdo a u radio ne verujem da cu da ulazem, KV ima prilicno malu preglednost za razliku od nekih tenkova koji mogu da pucaju preko pola mape pa bolji radio ne vidim da bi mi pomogao puno.
miša topola
14.6.2011, 21:53
Da li mi neko moze reci koji je najbolji top za Kv ? Hvala unapred :)
Koristi 122mm i 107mm. Onaj čunak od 152mm izbegavaj, mnogo sporo puni cev sa granatom i meni nije baš zanimljiv više volim da brzo ispaljujem granate koje buše oklop.
Koristi 122mm i 107mm. Onaj čunak od 152mm izbegavaj, mnogo sporo puni cev sa granatom i meni nije baš zanimljiv više volim da brzo ispaljujem granate koje buše oklop.
122mm nikako, 107mm je opasno dobar top i za tiere 2-3 vece. 152mm je odlican za kesh posto apsolutno svima naosi damage. Cist primer je jedan KV koji je mene unistio u VK4502P jer nisam obratio paznju na njega, koncentrisao sam se na IS4 koji je bio tu a KV me je iz 2 hica spustio sa 50% na 0...
@Zemunelo
Ona moja pricica pod navodnicima je naravno preterana, hiperbola radi isticanja poente, pa i da se malo nasmejemo :)
Nisam zeleo da zbog toga krenu onakve svadje... Svako ima pravo na svoje misljenje, a moje je, i delim ga sa dosta ljudi koji se takodje razumeju u tematiku, da linux nikada nece zaziveti na kucnim racunarima, cast izuzecima.
I moje i tvoje misljenje mogu da budu pogresna, isto kao i misljenje ljudi iz IBMa pre 20tak godina (mozda lupam godine) da ce Unix sistem zavladati informatickim svetom.
Vreme ce pokazati ;)
Za sada mi jednostavno deluje da ce sa windowsom i linuxom biti kao sa npr. Win98 i Win NT, 98ca suvereno vladala kucnim racunarima, a NT u firmama, na serverima i slicno...
I jos jednom, ne znaci da tvrdim da ce tako biti, jednostavno misljenje
Sve najbolje...
Posteno,
tako je mnogo bolje i kulturnije da se ljudi izrazavaju a posebno kad se objasni malo stalozenije i smirenije,
sad vec mogu da cenim tvoje misljenje bez obzira sto generalno verujem suprotno.
Posto nije tema necu ni ja dalje o tome samo cu reci da ne verujem toliko u linux koliko si ti pomislio vec vise u "slobodni softver" koji ce verujem zavladati kad-tad (kao i u ostalim sferama zivota ne samo softver vec vise mislim na celokupni sistem kako zivimo) a linux se za sada tu uklapa.
Dal ce momentalno zavladati na kucnim racunarima nije toliko ni bitno,vazno je da imamo izbor,
ja linux ti windows i svi srecni i zadovoljni :).
O temi:
iako nisam jos otkljucao poslednji (po kolicini xp-a) top od 107mm ipak i meni deluje da je najbolje resenje jer ni ja ne volEm dug reload za koje vreme me 1-2 srednja tenka mogu okruziti i izudarati posteno a verovatno i unistiti.
Ipak blizu sam 152mm da otkljucam a pare nisu problem sa Kv-om pa cu i ja da probam taj cuveni "Lol gun" :D
Nikola16789
15.6.2011, 3:40
Zakasnio si par meseci, taj top (152mm) je vise puta nerfovan, mada ni sad nije los, pre je bio mnoogo bolji. :) Meni je zabavan za igru iako sporo puni, ljudi se boje da izadju pred njega, i to sasvim opravdano :)
Zakasnio si par meseci, taj top (152mm) je vise puta nerfovan, mada ni sad nije los, pre je bio mnoogo bolji. :) Meni je zabavan za igru iako sporo puni, ljudi se boje da izadju pred njega, i to sasvim opravdano :)
Ti skoro pa da zvucis kao da ti je zao sto su ga nerfovali :)
Shlaymara
15.6.2011, 11:37
152mm je odlican top za pravljenje novca. Ali sa njim treba igrati drugacije a ne mislim na sam stil igre. Ako igrate solo onda 107ica i udri ali ako hocete da pravite masivne pare, onda u platoon sa, recimo, 2 tier 9 tenka da ulazite u jake partije. Dovoljno je dva puta pogoditi neki visoki tier i bice masa para.
Slicno vazi i za skaute, recimo Luchs u platoonu sa dve tier 8 artiljerije i pasce brdo para (doduse manje nego sa KV+152mm).
miša topola
15.6.2011, 15:48
Ja ću večeras, ako ne zaboravim, da isprobam WoT na Ubuntu 11.04 pa ću javiti šta je i kako je.
Na žalost ne mogu (ne znam) da pokrenem WoT na Ubuntu-u. Možda uz nečiju pomoć ovih dana.
Nabavio sam tigra i posle 50ak partija bolje da ipak ne trosim reci i izlazem utiske o stvari o kojoj se odavno pricalo i gde je sve jasno....
Vec da predjem na stvar - da li je onaj poslednji top za tigra - 88mm - KwK 43L/71 isto tako ''ucinkovit'' kao i 88mm KwK 36 L56 (taj je i na VK3601h).
Ako jeste, bolje da vise ne gubim vreme i ubogaljujem statistiku, nego lepo da prodam tigra i da malo odigram sa t-28, kog' imam vec istrazenog i predjem na KV...
Nikola16789
15.6.2011, 16:34
Obozavam ove nemacke mazohiste :kreza:
Moje misljenje je da je vredno ici na KT, pa nikako ne bih prodavao tog Tigra.
Ako zelis KV, nema potrebe da prodajes Tigra, odvoji jedan dan za to, i odradi...
jozvan_Kg
15.6.2011, 17:03
Jašta, Tigar jeste veliko mučenje, ali ništa veće od igranja sa PZIII, tri puta sam kretao, i uvek odustajao...Nemam snage da sa onim izgrindam PZIV.
Dok sa T-28 i poslednjim topom F30 stigao sam do KV-a za jednu noć igranja.
Sinoć sam, fore radi, stavio čunak na KV, reko' da se malo zezam. Majko mila, PZIV iz jednog hica sa HE granatom, doduše sa nekih 30-ak metara, sam oprljao iz prve. Lowe-u sam skinuo skoro 40% sa jednim pogotkom, a Maus-u skoro 30%.
D'izvinete, u8r'o sam se od para u toj partiji, mislim da sam nagrabuljao negde oko 30k kredita, i to bez premiuma.
E, da se pohvalim, namikerih sinoć 122mm top na KV-3, nisam mogao da odigram ni jednu partiju da ga probam, živ sam zaspao bio. Ali će večeras zato biti milina igrati, i krećem lagano sa grindom ka IS-u.
Ja sinoć turih motor na t43 i sad se bacam na grindanje za t44..
Ako ima neko t44 nek napiše koju reč..
Meni je lepo legao kv13 brz je ko čigra..
Sad se navikavam na t43 ona 100 mm buši lepo malo je problem spor reload
al se navikavam..
Biće dug grind prema 44 97k auu..
BigBadVuk
15.6.2011, 19:03
Ja sinoć turih motor na t43 i sad se bacam na grindanje za t44..
Ako ima neko t44 nek napiše koju reč..
Meni je lepo legao kv13 brz je ko čigra..
Sad se navikavam na t43 ona 100 mm buši lepo malo je problem spor reload
al se navikavam..
Biće dug grind prema 44 97k auu..
Odvoj odmah pare i za "WAR" - mokro spremiste za municiju jer bez njega T44 nije tenk nego hepo kocka.
Blago vama... Ja čitao na forumima za izbacivanje na desktop, i to je pogodilo dosta ljudi, koliko sam pročitao. ništa, preostaje mi čekati neki sledeći patch :(
miša topola
15.6.2011, 19:29
Blago vama... Ja čitao na forumima za izbacivanje na desktop, i to je pogodilo dosta ljudi, koliko sam pročitao. ništa, preostaje mi čekati neki sledeći patch :(
Šta je problem?
OverCHAOS
15.6.2011, 19:53
Jašta, Tigar jeste veliko mučenje, ali ništa veće od igranja sa PZIII, tri puta sam kretao, i uvek odustajao...Nemam snage da sa onim izgrindam PZIV.
Dok sa T-28 i poslednjim topom F30 stigao sam do KV-a za jednu noć igranja.
Sinoć sam, fore radi, stavio čunak na KV, reko' da se malo zezam. Majko mila, PZIV iz jednog hica sa HE granatom, doduše sa nekih 30-ak metara, sam oprljao iz prve. Lowe-u sam skinuo skoro 40% sa jednim pogotkom, a Maus-u skoro 30%.
D'izvinete, u8r'o sam se od para u toj partiji, mislim da sam nagrabuljao negde oko 30k kredita, i to bez premiuma.
E, da se pohvalim, namikerih sinoć 122mm top na KV-3, nisam mogao da odigram ni jednu partiju da ga probam, živ sam zaspao bio. Ali će večeras zato biti milina igrati, i krećem lagano sa grindom ka IS-u.
Ja ne znam sta je problem sa PzIII, jeste da je ocajan kad udje u borbu sa dosta visim tier-ima od sebe, al secam se, kad udjem u neku normalniju borbu, 6 killova po partiji mi je bio prosek.
@ miša topola
Objasnio sam OVDJE: http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1345594&postcount=1001, da se ne ponavljam :) . Uglavnom, bedak. Naišao na igru koja mi je radila dovoljno dugo da se navučem k'o zadnji narkoman, i onda poče da me zeza :D
Edit: Kreten, zaboravio dati link posta :D
Jesi pokusao reinstalirati igru?
Ako ni to ne funkcionise ja bih poslusao Ed Hunterov savet: Reinstall Win-a.
Nikola16789
15.6.2011, 22:26
Ili probaj na linux :kreza:
Meni po nekad izbaci na desktop, ali samo ukljucim igru ponovo i nastavim gde sam stao.... Desi se mozda jednom dnevno ili jednom u dva dana.
miša topola
15.6.2011, 23:17
@ miša topola
Objasnio sam OVDJE: http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1345594&postcount=1001, da se ne ponavljam :) . Uglavnom, bedak. Naišao na igru koja mi je radila dovoljno dugo da se navučem k'o zadnji narkoman, i onda poče da me zeza :D
Edit: Kreten, zaboravio dati link posta :D
Šta da ti kažem, osim da sakupljaš pare za novu mašinu :)
...da li je onaj poslednji top za tigra - 88mm - KwK 43L/71 isto tako ''ucinkovit'' kao i 88mm KwK 36 L56 (taj je i na VK3601h).
Ako jeste, bolje da vise ne gubim vreme i ubogaljujem statistiku...
Na ostale delove pitanja sam dobio odgovore i misljenja ali na ovaj najbitniji nisam - pa me zanima da li postoji neka osetna razlika izmedju pomenutih topova ili ne. Sa 88mm KwK 36 L56 gotovo da nista ne mogu da probijem iz serija koje pariraju tigru- i precizni hici upuceni u osetljive tacke dosta kilavo i slabo skidaju...
--timebandit--
16.6.2011, 1:20
Posle nesto vise od mesec dana igranja igra definitivno postaje EXTRA zanimljiva:http://img543.imageshack.us/img543/9732/worldoftankssc.png (http://imageshack.us/photo/my-images/543/worldoftankssc.png/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Juce ujutru sam se konacno docepao IS-a i sretno napustio rusku medium granu do daljnjeg... Sve ostale tenkove koje imam su tier 5.. sta reci zivot pocinje od tier 7:kreza:
P.S.
Citat:
M1los kaže:
@ miša topola
Objasnio sam OVDJE: http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...postcount=1001, da se ne ponavljam . Uglavnom, bedak. Naišao na igru koja mi je radila dovoljno dugo da se navučem k'o zadnji narkoman, i onda poče da me zeza
Edit: Kreten, zaboravio dati link posta
Šta da ti kažem, osim da sakupljaš pare za novu mašinu
Gle igra i meni zna da izleti u win. ali vrlo vrlo retko i jedino na laptopu kada igram kasno uvece(ujutru) ali ti reinstalacija nece pomoci jer sam ja odradio reinstalaciju win xp. i nista jednostavno posle 2 sata igranja bump tako da taj korak preskoci slobodno;)
Na ostale delove pitanja sam dobio odgovore i misljenja ali na ovaj najbitniji nisam - pa me zanima da li postoji neka osetna razlika izmedju pomenutih topova ili ne. Sa 88mm KwK 36 L56 gotovo da nista ne mogu da probijem iz serija koje pariraju tigru- i precizni hici upuceni u osetljive tacke dosta kilavo i slabo skidaju...
Nece ti ni sa tim topom Tigar biti Bog zna sta ali definitivno je ogromno poboljsanje. Duzi je, veca je brzina projektila pa samim tim mnogo manje dinguje. Uz dugu 75mm (PzIV) i dugu 105mm (Tigar II) jedan od najboljih snajperskih topova u igri...
Stoga se trudi da koristis Tigra u toj ulozi... snajper.
Jos jednu stvar znaj, Tigar, Tigar II i VK4502P Ausf. B su uzasni tenkovi dok im sve ne istrazis... Tek onda pokazuju svoje pravo lice.
Bogami, ja sa KV-om i KV-3-om čim ugledam Tigra, odma' 'vatam pedalu, jer kako god da mu se postavim on me buši, a jedino neki demidž koji mogu da mu nanesem jeste sa preciznim pogotkom u neki weak stop (ruski top i preciznost - HAHHHAH), što zahteva da stanem, nanišanim (zašta mi treba skoro 4 sekunde, sa posadom na 94% kod KV-a) i molim Boga da ću ga pogoditi tamo gde treba.
Ovako mi lakše, bežanija, kruženje i gađanje u motor, jedino je što pokušavam da izvedem sa njima.
Manje problema imam sa IS-4 kad se sretnem u borbi, nego sa običnim Tigrom..
Hmmm, cudno mi je to tvoje iskustvo :) Ja na primer kad god vidim IS4, a u bilo cemu sam drugom osim u VK4502P i Maus-u, hvatam pedalu :)
Sa KV i KV3 ne bi ni trebao da se napucavas sa Tigrom na daljinu bas zato sto je on odlican u snajperskoj borbi, a i tier je iznad KV3. Rusi su za blize borbe ;)
jozvan_Kg
16.6.2011, 11:43
To sam i mislio, kad u daljini sa KV-3 ugledam Tigra, bude bežanija...sa čitavih 18km/h. Obično stignem da zamaknem malo, i onda mi skine gusenice...
miša topola
16.6.2011, 12:35
Blago vama, vi barem uspete da vidite IS-4 :)
Nikola16789
16.6.2011, 12:59
Uh, mene je IS-4 uspeo da oneshotuje u T32 (sa 100% na 0), ja ne znam kako... Uglavnom, nije se zezati sa njim, skoro ga je pa nemoguce probiti od napred.
Ja se obicno odusevim kad vidim nemca koji nije VK4502 ili maus, jer je to obicno lak plen :)
Nego, jel neko primetio, od poslednjeg patcha, kad pogodite tenk u gusenice, ne skidate mu HP uopste. Jbt, sa T32 odvalim leoparda u gusenicu i on ostane na 100%, glupavo...
--timebandit--
16.6.2011, 15:19
Dali neko zna dali bih mogao montirati onaj IDIOT top na IS-u bez da kupujem vesanje jer koliko vidim kupola mu odgovara, a radije bih prvo stavio top pa tek onda vesanje i ostalo...
miša topola
16.6.2011, 15:21
Pa da ti puknu gusenice kada staviš taj težak top :)
--timebandit--
16.6.2011, 15:42
Pa da ti puknu gusenice kada staviš taj težak top :)
Taj top D1OT je tezi za 700kg or regularnog zato sam se ponadao da ce vesanje da izdrzi, a i kupola mu odgovara ali ovako mi ostaje jedan lepi grind od cirka 5sati:boodala:
Cek,cek sad nesto gledam i izgleda da moze :D kada saberem nosivost tenka i topa ispada bre da moze
Ja sinoć upao u plotun sa 2 ortaka..
Ja i on sa is4 i treći podrška isu..
Izgubili jednu od 10 partija..
Opasno je kad se sastave 2 is4 nema šanse ništa da prođe..
Napravili smo haos..
Nikola16789
16.6.2011, 17:39
Ja juce igrao el haluff, sa severne strane, i gore na severozapadnoj steni se namestili ja u T32 i jos neki lik u IS-3.
Uspesno smo odbili T30, IS-4 i T34 u paketu, i na kraju ih je artiljerija sve pobila :P Doduse retko se zadesi da artiljerija bude dobra, ali kad uleti prava kombinacija, moze da se odere i 15-0.
Za nosivost: Pogledajte koliko jos kila imate slobodno, pa uporedite komponente koje ocete da ugradite sa starim i lako se izracuna da li moze ili ne :)
Inace, juce uzeh ravno 40000xp sa T32, ostalo jos manje od 100k xp do T34 :)
http://i1215.photobucket.com/albums/cc501/milossd987/th_shot_002.jpg (http://s1215.photobucket.com/albums/cc501/milossd987/?action=view¤t=shot_002.jpg)
Steta sto izgubismo.
Inace, juce uzeh ravno 40000xp sa T32, ostalo jos manje od 100k xp do T34 :)
Usrecices se kad ga budes uzeo... ;)
Ako imas mogucnosti (free exp + gold za konvertovanje) moja preporuka ti je da preskocis T34.
Doduse, sa sledecim pechom (koji ce uskoro) vracaju gun depression na T32 i T34 tako ce i moci da se igra sa njima. Jedino racunaj na ponizavanje u vidu igranja sa 105mm topom dok ne izgrindas cirka 100k za 120mm.
Mario Pavićević
17.6.2011, 9:10
http://i1215.photobucket.com/albums/cc501/milossd987/th_shot_002.jpg (http://s1215.photobucket.com/albums/cc501/milossd987/?action=view¤t=shot_002.jpg)
Steta sto izgubismo.
SU-26 je odlicna artiljerija, svidja mi se brzina, mozes lako da ispratis neki napad i pomognes ostale. Jedino mi je zao sto nisam kupio odmah posadu na 75% zbog brzeg nisanjenja i punjenja.
Na žalost ne mogu (ne znam) da pokrenem WoT na Ubuntu-u. Možda uz nečiju pomoć ovih dana.
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/7289-wot-under-linux/page__st__20__p__608927__hl__linux__fromsearch__1# entry608927
Lako i jednostavno resenje...
Sto se tice KV-a a sad igram samo sa njim, jeste spor ali moze da odvali i jace tireve sa onim topom 152mm a sad sam stavio 107mm i on mi je dobar takodje jer se osecam nekako ko da sam vise u igri sa njim.
152-ku kad opalis jes da bije ali mozes samo da bezis negde i to ko sto neko rece sa citavih 20km/h :).
152-ka je stvarno Lol gun,svaki put sam se smejao kad sa njim i HE granatama osasaljim neki visok tier i skinem mu podosta a on krene u povlacenje :rofl:.
Videcu sta dalje ali iako sam zeleo da igram sa Nemcima shvatio sam da su im tenkovi slabiji od Ruskih parnjaka, mozda TD grana nije losa ali nazalost tu sam krenuo isto sa Rusima a Nemce sam uzeo arty i skaute.
Gunner4Life
17.6.2011, 14:19
SU-26 je odlicna artiljerija, svidja mi se brzina, mozes lako da ispratis neki napad i pomognes ostale. Jedino mi je zao sto nisam kupio odmah posadu na 75% zbog brzeg nisanjenja i punjenja.
Jeste super,ali nije ni za ***** dok ne uzmes drugi top..Msm da treba 2600 exp. a od 120mm je ..
Jeste super,ali nije ni za ***** dok ne uzmes drugi top..Msm da treba 2600 exp. a od 120mm je ..
Upravo tako! Kada sam je uzeo smorio sam se opasno sa stock topom, bolje mi je islo sa prethodnom, hteo sam i da odustanem. Ali sada kad sam istrazio sve module mnogo je zabavnije igrati. Juce mi se desilo da u "TD modu" branim bazu i skinem trojicu, sve veci tier od mene. Medjutm sve je to bilo uzalud kada su se ostali izglupirali, na kraju ostanemo samo dvojica artija, zaobidje nas StuG i pocisti.
Nikola16789
17.6.2011, 17:47
Usrecices se kad ga budes uzeo... ;)
Ako imas mogucnosti (free exp + gold za konvertovanje) moja preporuka ti je da preskocis T34.
Doduse, sa sledecim pechom (koji ce uskoro) vracaju gun depression na T32 i T34 tako ce i moci da se igra sa njima. Jedino racunaj na ponizavanje u vidu igranja sa 105mm topom dok ne izgrindas cirka 100k za 120mm.
Da, vracaju gun depression, pa ce moci malo bolje da se igra.
Krenuh na T34 bas zbog patcha, jer cu dobiti novi tenk i ekstra garazno mesto. :)
E to da, otkljucaj ga i kupi pa kada ti dojadi neka stoji samo i eventualno uzimaj samo dupli exp jer bi trebalo da ga za oko mesec ipo, dva, zamene sa M103.
Nadam se samo da ce posle premium T34 da bude iole dobar za lovu posto najvise zbog toga ne kupujem lowe :)
Sta mi recimo treba za ovaj tenk ako imama ovog novca sto treba za njega:
http://pokit.org/get/02b274a6fb3d6e97f0d8fb1512342f9e.jpg
Kada idem research, tenk je siv:
http://pokit.org/get/f77bbbf2374b23175891f77432ddc59e.jpg
Sta mi jos treba ?
Recimo da ne zelim njega da kupim vec americkog medium:
http://pokit.org/get/59f0c651483e15ad265e0ba425eb7390.jpg
Samo je on oko 15 hiljada a ja imama trenutno 13 380 ..samo kako da ih kupim.
miša topola
17.6.2011, 23:13
A jel si ih istražio u predhodnom tenku. Za kupovinu PzKpfw 35(t) treba prvo da ga istražiš u Traktoru (taj prvi nemački tenk) ;)
Da istrazujes redosledom na koji ti ukazuju strelice, i da u ga u tvom slucaju otkljucas skupljajuci XP sa loltraktorom.
http://www.dodaj.rs/t/q/12P/3rQZIt6Q/shot133.jpg (http://www.dodaj.rs/?q/12P/3rQZIt6Q/shot133.jpg)
A za americki T2, uzmes onaj Cunningham, i kad sakupis sa njim dovoljno XP-a otkljucas ga isto u research prozorcetu:
http://www.dodaj.rs/t/2g/sl/3VAryYX6/shot134.jpg (http://www.dodaj.rs/?2g/sl/3VAryYX6/shot134.jpg)
Znaci, ako hocu ovaj medium USA tenk, moram ovo istraziti sve sto je na listi kod prvog defaultnog tenka.. ili kakao li vec:
http://pokit.org/get/e7a040097db6df14905ed8827b6a397f.jpg
Ak oje tako, trebam da sada odaberem kojom granom.. pa sta preporucujete ? Na amerikanca odma mogu skociti, ovaj medium (kada tzavrsim sa ovim pretragama) .. ili da ostanem na njemcima i da uzemem ovaj naredni laki tenk ..
miša topola
17.6.2011, 23:26
Moraš da istražiš tenk na koji si se nameračio da bi ga kupio. Možeš da istraži sve tenkove koji su ponuđeni, a možeš samo jednog.
Kreni na sve strane, istraži sve tenkove koji su ti ponuđeni za prvi tenk kod Rusa, Nemaca i Amera kasnije ćeš da se odlučiš.
Da da.. hvala vam. Evo otkljucao sam ovaj njemacki traktor i uzeo: http://pokit.org/get/9e3c76902cab9841e3d43061f1d57af7.jpg
Mislim da cu ici na njemce ali kaoa sto sam pitao, sta prporucujete, kojom granom da idem ? Citao sam da su njemci jeftini i malo sporije ide ali ima tamo neki tenk do kojeg dodjes i gdje se isplati, pa kada sam na pocetku, da znam kuda da idem.
miša topola
17.6.2011, 23:38
Da da.. hvala vam. Evo otkljucao sam ovaj njemacki traktor i uzeo: http://pokit.org/get/9e3c76902cab9841e3d43061f1d57af7.jpg
Mislim da cu ici na njemce ali kaoa sto sam pitao, sta prporucujete, kojom granom da idem ? Citao sam da su njemci jeftini i malo sporije ide ali ima tamo neki tenk do kojeg dodjes i gdje se isplati, pa kada sam na pocetku, da znam kuda da idem.
Rekoh ti. Kreni na sve grane od tog prvog tenka pa ćeš videti koja grana ti najviše odgovara, tu ćeš kasnije da razvijaš.
He.. .ma znam to ali puno ce trajati da se igra na sve strane. Hajde nema veze, skontata cu nesto.
miša topola
17.6.2011, 23:47
He.. .ma znam to ali puno ce trajati da se igra na sve strane. Hajde nema veze, skontata cu nesto.
Neće. Ako ne bude išlo sa jednom granom, batali je. Ali ako igraš samo sa nemcima onda razvijaj sve grane odjednom.
Al iako budem igrao sa njemcima, onda samo za njemce sakupljam exp poene da istrazim grane.
Evo zapoceo sam sa amerikancima i na medium "seriju" pa ce mo vidjeti kako ide.
NEEEEEEEEEEE
http://img832.imageshack.us/img832/8610/0000035406.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/832/0000035406.jpg/)
miša topola
19.6.2011, 10:30
A mogao je da stoji kod mene u dvorištu :)
miša topola
20.6.2011, 13:54
Da li se nekome danas desilo da se igra u toku učitavanja bitke sruši? Meni u poslednja dva sata dva puta se sruši.
--timebandit--
20.6.2011, 13:59
Da li se nekome danas desilo da se igra u toku učitavanja bitke sruši? Meni u poslednja dva sata dva puta se sruši.
Meni to zna da se desi jednostavno me dok se igra ucitava izbaci i onda moram opet da palim igru.
Pokusao sam sa reinstalacijom win. i nije imalo nikakvog efekta.
miša topola
20.6.2011, 14:10
Ja na reinstalaciju Windowsa ni ne pomišljam. Ima mnogo instaliranih programa za koje bi mi bilo potrebno 2-3 dana da sve instaliram. Videću kako će biti stanje u toku dana.
--timebandit--
20.6.2011, 14:23
Ja na reinstalaciju Windowsa ni ne pomišljam. Ima mnogo instaliranih programa za koje bi mi bilo potrebno 2-3 dana da sve instaliram. Videću kako će biti stanje u toku dana.
Pa kazem ti da ne pokusavas bzv jer ja sam probao i nije dalo efekta:)
BigBadVuk
20.6.2011, 14:39
Pa kazem ti da ne pokusavas bzv jer ja sam probao i nije dalo efekta:)
Nema potrebe da reinstaliras windows bolje samo proveri u kakvom su ti stanju 3 kljucne komponente:
DirectX
.NET
C++
pogotovo ove dve poslednje biblioteke.
Skini najnovije apdejtove jer u 90% slucajeve tu su WoT problemi.
Dešava se to s vremena na vreme... Užasno loše optimizovana i isprogramirana igra... Aj razumem dok je bila u beti, i dok se nisu navatali keša, sklepali su nešto da pokažu i da privuku ljude... Ali sad brate kad su se razbili od para, što bar ne plate normalne programere da učine nešto od igre, nego stoka samo tera dalje po svom. Igra izašla 2011. godine nema multicore support i koristi flash za GUI? WTF?
Koji je po vama najbolji i najefikasniji tank (ukljucujuci i TD i artiljeriju) za zaradu novca. Pretpostavljam da je rec o nekom do tier V serije a s obzirom da imam dosta free experienca a i novca, mogao bih ga brzo kupiti.
Tigar mi guta i smanjuje poprilicnu svotu novca, donosi slabe rezultate, jos nemam unapredjeni najbolji top i vreme je da ga batalim na neko vreme...
Jel igras sa premium nalogom?
Ako imas prem ne bi trebalo da gubis pare sa tigrom, cak naprotiv.
Nebitno to, sto se tice moneymakera lepo si napisao sam, tier5. Svi donose lepe pare i jedino se KV izdvaja zbog 152mm topa sa kojim stvarno mozes da se rasturis od para ali moras da gadjas visi tier tenkove. Najbolje je platoon sa nekim ko igra tier8,9 i gadjas top tier tenkove. Opali 2 puta uspesno i vec ces da imas ogromnu zaradu.
Meni je i Serman sa 105mm HE topom bio super jer je ekstra zabavan a i ne moras da se pazis da li ces da probijes neprijatelja ili ne jer pucas HE granate. Naravno i tada je mnogo efektnije da se puca tamo gde je sto tanji oklopjer moze da se desi da probije a onda nastaje haos unutar tog tenka :)
PzIV ima takodje isti 105mm HE top ali ima i odlican onaj najjaci top za snajpanje pa mozes i njim da zaradis ok lovu.
PS : Naravno ako imas golda pazari Lowe i zavrsio si problem sa parama zauvek :)
Lowe zaradjuje najvece pare. Ko ima da kupi zavrsio je posao. Ponekad se izvuce i po 100k za jednu partiju s njim.
Hvala na savetima. Nemam premium nalog, niti planiram da ga uzmem... Izgleda da mi je onda najbolja opcija da sa t28 izguram do KV-a, koji je daleko bolji od konkurentskog Pz IV, koga sam i prodao... Nadam se i da ce mi tigar sa dugom 88mm cevi liciti na nesto - ako ne, preostaje mi u potpunosti da se usresredim na rusku tenkovsku granu ili eventualno da predjem i na nemacke tank destroyere..
Inace, izracunao sam procenat ubistava po odigranim partijama - sa Rusima mi je 75% a sa Nemcima 49% , tako da nema sumnje ko su bolji...
Ako uzmem 100% posadu iz KV-a i pretreniram ih za KV3 onda oni izgube svoje skillove naucene u KV-u? I ako ih posle vratim u KV onda pocinju od 50%?
Ako uzmem 100% posadu iz KV-a i pretreniram ih za KV3 onda oni izgube svoje skillove naucene u KV-u? I ako ih posle vratim u KV onda pocinju od 50%?
E za vraćanje u kv neznam al što bi to radio..
Ako je posada na kv 100 i staviš na kv3 biće ti 90%..
Zaradi pare sa kv3 pa ako ti se opet igra sa kv kupi novu na 75% i teraj dalje..
Gunner4Life
22.6.2011, 20:00
Ja mislim da se vraca na 50% ali nisam siguran ..:icon_scra
Ne lupajte gluposti!
Svako prebacivanje u drugi tenk ISTOG tipa (heavy-heavy, medium-medium itd..) se racuna -20% ako se pretrenira za dzaba i -10% za 20k para po coveku.
Uzmes posadu sa KV koja je na 100% i bacis na KV3, platis i imas je na 90%.
Posle ti svirne da je ipak vratis na KV : platis, imas je na 80%, ne platis imas je na 70%.
Vrlo prosto...
Kada se mesaju tipovi tenkova veci su penali ali to vec ne znam tacno.
EDIT : Sto se tice dodatnih skilova, MISLIM da se ne racunaju dok se posada ponovo ne vrati na 100% ali ni to ne mogu bas sa sigurnoscu da tvrdim. Naravno da se ne gube.
^this
Prebacio sam ih u KV3 i platio po 20.000 da bi bili na 90%, i uzeo sam jos jednog loadera na 75%. Sekundarni skill je tu. Verovatno se ne puni dok se ne dostigne 100% primarnog skila.
Dobio sam besplatan key,kako da ga ukucam? BTW,ako bude radio dacu vam svima po jedan ^^
https://game.worldoftanks.eu/account/promocode/
Kada se meša tier tipa sa hevi na medijum ako su na 100% ne budu na 90
već padnu na 80% i to je to..Ja sam prebacivao skoro sa kv1s na kv13..
Dobio sam besplatan key,kako da ga ukucam? BTW,ako bude radio dacu vam svima po jedan ^^
Kad ga ukucavaš isključi lančer ..Desi se ponekad da nešto zezne..
Onda desno opcija use promo code sa ovog linka koji ti je kolega dao..
Meh,ne radi,izgleda da su ovo bili beta kljucevi.
miša topola
22.6.2011, 23:57
Meh,ne radi,izgleda da su ovo bili beta kljucevi.
Jel to ono sa poljskog foruma?
@Red Wing
Ne znam za ostale ali sam i ja poslusao savete da idem na KV i meni se bas mnogo dopada.
Presao sam u plus sa pobedama,
kidam se od para a i zabavne su mi partije cak i kad upadnem u one teze jer 107mm sa HE skoro uvek pravi stetu i jacima.
(ne bih savetovao 152mm jer iako je cudo od topa predug je reload tako da ostajes odsecen od igre kad opalis iz njega i dok cekas da se napuni ali ga obavezno probaj).
Prava je uzivancija kad se npr Tigar uplasi od tebe kad ga grunes i povuce se iza zaklona a za to vreme ti omogucis svojem timu da uzme bazu dok se on razmislja jel imas 152mm ili ne :D.
Sta jos reci, nagurao sam posadu na 100% i vecini uzeo popravke jer mnogo znace da ne cekas previse kao laka meta jer ti je gusenica pokidana npr.
Nije mi bilo zao cak i da dam 1.5m na tri dodatka za vid, brze punjenje topa i brze nisanjenje
i sad stvarno kida KV.
Uopste se ne zurim da predjem na KV3,uopste...
Jel to ono sa poljskog foruma?
Da.
-5char-
miša topola
23.6.2011, 11:49
Da.
-5char-
Ne rade ni kod mene. To je samo za beta verziju.
BigBadVuk
23.6.2011, 16:10
Ljudi ne zafrkavajte se i ne petljajte sa kljucevima kojima neznate poreklo par desetina naloga smo vec pozatvarali jer su sa njih poceli da stizu fals kljucevi ( neko ocigledno proba da proturi svoj key maker)
Dakle koristite samo kljuceve za koje ste sigurni da su original- sa proverenih sajtova.
miša topola
25.6.2011, 10:21
Ljudi ne zafrkavajte se i ne petljajte sa kljucevima kojima neznate poreklo par desetina naloga smo vec pozatvarali jer su sa njih poceli da stizu fals kljucevi ( neko ocigledno proba da proturi svoj key maker)
Dakle koristite samo kljuceve za koje ste sigurni da su original- sa proverenih sajtova.
Jel naloge zatvarate zauvek ili na određeno vreme?
BigBadVuk
25.6.2011, 12:25
Jel naloge zatvarate zauvek ili na određeno vreme?
U ovakvim slucajevima- zauvek
miregrobar
25.6.2011, 15:17
Evo vec par dana igram WoT i bas je zarazna igra. Jedino mi smeta to sto radi na samo jednom jezgru, a imam ih 4 :mad:
Kad to poprave i kad mi fps bude konacno kako treba da bude razmislicu da pazarim premium nalog.
BigBadVuk
25.6.2011, 16:16
Evo vec par dana igram WoT i bas je zarazna igra. Jedino mi smeta to sto radi na samo jednom jezgru, a imam ih 4 :mad:
Kad to poprave i kad mi fps bude konacno kako treba da bude razmislicu da pazarim premium nalog.
SAmo da te razocaram - nece to skoro ( govorimo podrsci za vize jezgara)
Koliki ti je FPS i na kojim podesavanjima?
miregrobar
25.6.2011, 16:39
1440x900 kad stavim sve na medium bez AA imam na nekim urbanijim mapama kad gledam preko cele mape oko 10-15 fps...
Imam C2Q q8300
HD5670
4gb rama
Nije mi jasno kako su opste krenuli da prave ovu igru u dobi kad svaki gamer ima bar dva jezgra...
La.Prestige
25.6.2011, 17:49
Takođe i meni. Časkom zna da padne na 5-6 fps-a i to na minimum detaljima. Malo mi to čudno...
OverCHAOS
25.6.2011, 17:58
1440x900 kad stavim sve na medium bez AA imam na nekim urbanijim mapama kad gledam preko cele mape oko 10-15 fps...
Imam C2Q q8300
HD5670
4gb rama
Nije mi jasno kako su opste krenuli da prave ovu igru u dobi kad svaki gamer ima bar dva jezgra...
Ne znam... Na mojoj konfiguraciji (iz profila) na najvisim podesavanjima ima 40-50 fps. Jedino zna da opadne kad udjem u sniper mod al i to sam resio stavljajuci neki custom.
MICROCOMP DOORS
25.6.2011, 18:36
Meni se Fps smanjuje kad odem u first person(narocito zoom) i pucam. Na par sekundi ode na 3-5 fps.
Imam GeForce 9500 2 gb rama i intelov dual core 2.13GHz
Inace prosecan FPS je 20-25
Btw: Sta su ti promo cod-ovi??:confused:
miša topola
25.6.2011, 18:42
Sa tim promo kodovima dobijaš zlato/premium tenkove/premium nalog. Digital je delio kodove sa 1250 zlata i jednim premium tenkom.
La.Prestige
25.6.2011, 19:20
i jel ima toga još? Dobro bi mi došlo :)
miša topola
25.6.2011, 19:33
i jel ima toga još? Dobro bi mi došlo :)
Nema, to je bilo pre više od mesec dana.
Da li slucajno postoji nacin da se iskljuci dim ?
Stavio sam sve na low ali i dalje imaam problema. Tokom igranja mi bude i preko 50fps ali kada zoomiram i kada se dim pojave prilikom ispaljivanja, fps spadne na 5-7 pa jos ako me neko pogodin, koju sekundu ne znam sta se desava.
HD4550 je karta pa ni klokovana ne pomaze.
MICROCOMP DOORS
25.6.2011, 20:20
Izbegavaj potpuno zumiranje.
Mnogo manje koci kad se stavi na obican first person nego na max zoom.
Super je to ali kako da lika pogodim kada je daleko? Zakljucavanje mete sam nekada koristio ali ako je u pokretu treba da pucam ispred njega.
No.. nasao sam neki paket koji mjenja postavke tako da nema dima i FPS spadne na 28 pri pucanju.
MICROCOMP DOORS
25.6.2011, 20:36
Kako se zove taj paket?
Potrazi na njihovom forumu.. Low Graphics pa jos nesto..guglaj world of tanks turn smoke off.
BigBadVuk
25.6.2011, 23:54
Kako se zove taj paket?
Pokusaj sa ovim:
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/10957-low-graphics-settings-pack/page__view__findpost__p__138347
to je zvanicni "light graphic patch"
mozes i rucno da ga se resis tako sto ces da obrises par fajlova , ili da ih preimenujes:
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/37471-is-it-possible-to-turn-off-the-gun-barrel-smoke/page__view__findpost__p__549639
A ako ti treba jos tweakova, procitajovu temu:
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/823-game-settings-in-preferencesxml/page__view__findpost__p__17651
Koristio sam ovaj prvi gore link. Mada nije lose rucno samo dim ugasiti a da ostalo stoji.
ed_hunter
26.6.2011, 18:53
ja kad sam pričao da je igra užasno zahtevna i odvratno optimizovana svi me hejtovali... ja ne znam zašto wargaming sad kad su se razbili od para ne plati neku normalnu kompaniju koja zna da napravi igru da im isprogramiraju wot od nule :s krpiti bušne pantalone i praviti od babe devojku više nema smisla... igra je tehnički očaj živi...
miregrobar
26.6.2011, 19:05
Jeste ocajno optimizovana igra. Meni npr full zoom nije problem, cak mi je fps veci, al zato nekad padne ispod 10 kad sam u 3rd person...
Nek zaposle nekog da im malo optimizuje igru bolje i odradi je da radi na vise od jednog jezgra...
BigBadVuk (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=1567) tebi svaka čast ali..
Mnoge ljude pošto i plaćaju igru ne zanima nikakvo bajanje i ostalo..
Jednostavno skinem igru sa zvaničnog sajta instaliram i očekujem da radi
normalno a ne da joj ja bajem krpim u tvikujem da bi normalno radila..
Mene redovno na tab gde gledam tabelu igrača baca na desk tj minimizuje je..A o ostalom da ne pričamo..
U cemu je tolki problem da prekopiras 3-4 fajla. Da je ovo u obliku "pravog" patcha verovatno uopste ne bi mogao da biras sta hoces da popravis a sta neces. Ovako imas bar tu slobodu da tweekujes samo ono sto tebi treba.
Mene najvise nervira ucestalo zaglavljivanje tenka na odredjenim lokacijama, i nedavno mi se dva put zamrzao kompjuter dok sam igrao.
No, ipak ne razumem sta neki ocekuju od podrske za vise jezgra, kad ionako sve relevantne stvari racuna njihov server. Graficka je najveci problem pa tek onda procesor.
Pa to sa jezgrima ocekujem brze ucitavnje i povrtak u garazu. A sto se igre tice u pravu si bez promene grafike tu nece biti pomaka. Inace ako se neko seca one price da pada sneg, kisa i td ... ako je sudeci po ovim problemima (dim, drvece ...) od toga izgleda nema nista u skorije vreme.
dobićemo mi sneg i kišu, ali će to zahtevati gtx580 sli za 30fps :)
miregrobar
27.6.2011, 15:59
Mene najvise nervira ucestalo zaglavljivanje tenka na odredjenim lokacijama, i nedavno mi se dva put zamrzao kompjuter dok sam igrao.
No, ipak ne razumem sta neki ocekuju od podrske za vise jezgra, kad ionako sve relevantne stvari racuna njihov server. Graficka je najveci problem pa tek onda procesor.
pa vidis ja kad sam presao sa dual core e2180 na core2quad q8300 sam u igrama dobio bar 50% veci fps... cpu ima i te kako veze sa fps-om :dedica:
Pricamo o WoT a ne o igrama generalno. Osim toga taj quad je jaci od tog dual-a ako gledamo i "specifikacije po jezgru".
BigBadVuk
27.6.2011, 17:46
BigBadVuk (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=1567) tebi svaka čast ali..
Mnoge ljude pošto i plaćaju igru ne zanima nikakvo bajanje i ostalo..
Jednostavno skinem igru sa zvaničnog sajta instaliram i očekujem da radi
normalno a ne da joj ja bajem krpim u tvikujem da bi normalno radila..
Mene redovno na tab gde gledam tabelu igrača baca na desk tj minimizuje je..A o ostalom da ne pričamo..
JA nisam taknuo ni jedan fajl od juna prosle godine kada sam je prvi put instalirao - i od tada kroz closed i open beta test i evo sada radi ko sat.
Jednostavno ljudi imaju rasturene sisteme i ne obracaju paznju na .NET i C++ biblioteke na koje se WoT oslanja i to je onda problem.
Nemam neku zver od kompjutera - daleko od toga phenom II 545 i ATi 3650 i igra radi sasvim fino .
fanboy!
Svi pretjerujete po malo. BBV ga baš nahvali, dok ostali pljuju.
Realno, tehnički igra nije savršena, nije čak ni blizu ali je uglavnom igriva i uvijek ima gorih. Naravno da je potrebno i obratiti pažnju na sistem.
miregrobar
27.6.2011, 19:07
ma kakav NET i C++, svako ko igra igre zna da je to obavezno imati... Jednostavno neoptimizovanost je problem i u drugoj deceniji 21. veka igra se oslanja na samo jedno jezgro sto je veliki propust...
Mislim igram ja nju, al me nekad iznerviraju te stvari...
Ovako dobra igra ,a ovde rasprave o babama i zabama.
Cast izuzecima!
BigBadVuk
27.6.2011, 22:54
ma kakav NET i C++, svako ko igra igre zna da je to obavezno imati... Jednostavno neoptimizovanost je problem i u drugoj deceniji 21. veka igra se oslanja na samo jedno jezgro sto je veliki propust...
Mislim igram ja nju, al me nekad iznerviraju te stvari...
Dodji na zvanican forum da vidis cisto koli8ko ljudi zna da .net uopste postoji - a kamo li sta i kako da uradi sa tim..
Slicno je za C++ i ostalo. :dedica:
Jedno hjezgro je trenutno stanje i pre par pecheva su presli na BigWorld engine koji podrzava multi core CPU tako da - u planu je.:rolleyes:
E sad glavno pitanje: Kad ce i zasto nije?
Moglo je i odavno ali, moja utisak je da je razvojni tin malko zatecen brojem igraca i publicitetom koji je igra dobila i preko noci su morali da krenu i razvijaju neke druge stvari a ostalo manje bitno je gurnuto u 2. plan
P.S. nisam fanboy - samo insajder koji ima svakodnevne kontakte sa razvojnim timom pa znam neke stvari koje se desavaju iza kulisa i iz toga izvlacim zakljucke..:ciao:
Sta biste mi preporucili da budzim na stock KV-u? Uzeo sam prvo gusenice i sad sam u manjku sa exp... Dvoumim se izmedju topa od 122mm i unapredjenog 76mm, s tim da za njega treba i nova kupola.
Nesto mi bas i nije krenulo sa KV-om, s obzirom da redovno upadam u partije sa tier 7,8 tenkovima, gde ne mogu sa stock topom nista da uradim - bas me je malopre probusio ferdinand sa jednim hicem...
Sa tigrom je vec druga prica - premda su ga mnogi kritikovali i govorili da nije nesto za svoj tier, ja mogu reci da mi je to za sada ubedljivo najbolji tenk, koji mi je doneo mnogo ubistava i medalja. Nadam se da ce tako biti i sa skroz unapredjenim KV-om...
Pa većina ide prvo na manji čunak 122 mm pa kasnije kad stavi kupolu
obavezno 152 m.Taj od 152 odvaljuje sve redom sa he granatama..
Najlakše je snjim da se dođe do 107mm koji je najbolji top u tom tieru..
Ja nisam koristio 122 mm al evo moj drug baš to grinda ovih dana i kaže
da je ok..A 152 kasnije može npr da skine ferdiju 30% ili da dovrši mini mausa koji je na 15% i ostalo..Jeste da je spor reload al kad opali opalio je..
Pogotovo ako se nađe kv i skine mu sve na 0..Pa ti sad odluči..
Sta biste mi preporucili da budzim na stock KV-u? Uzeo sam prvo gusenice i sad sam u manjku sa exp... Dvoumim se izmedju topa od 122mm i unapredjenog 76mm, s tim da za njega treba i nova kupola.
Nesto mi bas i nije krenulo sa KV-om, s obzirom da redovno upadam u partije sa tier 7,8 tenkovima, gde ne mogu sa stock topom nista da uradim - bas me je malopre probusio ferdinand sa jednim hicem...
Sa tigrom je vec druga prica - premda su ga mnogi kritikovali i govorili da nije nesto za svoj tier, ja mogu reci da mi je to za sada ubedljivo najbolji tenk, koji mi je doneo mnogo ubistava i medalja. Nadam se da ce tako biti i sa skroz unapredjenim KV-om...
KV 95% vremena ulazi u borbe sa tenkovima 6, 7, 8 nivoa tako da ni sa najboljim topom, a to je 107mm neces biti konkurentan jer ces u proseku nanositi 10% ostecenja iz pogotka, a gubiti i do 90% kada oni tebe pogode. KV je zver samo ako uletis u borbu sa tenkovima 5, 4, 3 nivoa jer ces ih ubijati iz jednog pogotka ali ovakve partije retko dolaze. Top od 122mm je jedva nesto bolji od pocetnog topa.
Tek kada sam kupio KV uvideo sam zasto toliko ljudi daje preporuku da se odmah kupi Lowe.
Odakle ti ta ideja da kv ulazi u jake bitke?
Evo sad sam da uzmem duplo jer dugo nisam snjim igrao, ušo gde sam bio prvi..
Što se tiče dmg da 122 malo bolje nije tačno.Pogledaj malo dmg 122 max je
450 a 76 mm je max dmg 165..I kakve veze ima lav premijum tenk sa kv??
Inače ako se igra ujutro većinu partija upadaš sa kv kao najačim tenkom..
A isto tako poprilicno cesto si i poslednji na listi.
Inace, meni ja KV postao zabavan tek sa 107mm i narocito posadom od 100% i dodatkom za brze punjenje. 152 mi nije odgovarao, previse se sporo puni na previse sporom tenku (barem za mene).
GameFREAK
28.6.2011, 16:59
KV je jedan od najboljih i najzabavnijih tenkova u celoj ruskoj grani. Od njega mi se svideo vise jedino IS4.
@redwing
Bas smo pre neki dan igral zajedno. Idi prvo na taj 122m, dok ne skupis exp za kupolu i 107mm. Kada ga unapredis skroz, taman ces i nauciti da igras sa njim i bice ti pravo uzivanje. Ja sam se sad bas vratio na njega i grindam za S51 artiljeriju preko njega.
BigBadVuk
28.6.2011, 17:09
https://lh4.googleusercontent.com/_weNHKa2AIiQ/TdTqX0OA7sI/AAAAAAAAAhw/wh2PBEoaUPc/MM_chart_6.4.JPG
Kao sto vidis KV se ( kao i ostali tier V heavy tenkovi) seta poprilicno po tabeli, tako da ga ima u bitkama gde je i na dnu i na vrhu liste.
Zato je 107mm najbolji top jer dovoljno brzo puni da mozes da izadjes nakraj sa manjim tenkovima - a opet ima dovoljno jak udar da mozes i vece tenkove da potkreses sasvim fino.
152mm je, hmm lol..VEOMA zabavan. ALi u borbama manjih nivoa prespor je i cesto se desi da te protivnici u coporu "oglodju do koske" dok ti reloadujes. Zato je pametno da ili igras sa jos jednim KVom u vodu recimo ili da se drzis drugog plana i da ih polako skidas kako ti ko dodje na zicer.
Pa verovatno posle onih malih prc prc koji pune 20 u minuti kad se dođe
na kv i 152 onda je muka..
Jednostavno treba se naviknuti na tenk..
A može i ramer da se stavi +10 i nije loše..
Ja sam u beti vozio t 30 koji ima slično punjenje kao kv 152..
Sad imam is3 i is4 i ne pune nešto puno brže..Jednostavno ja znam šta da radim dok mi puni i gde da se sakrijm.Kv i ostali tenkovi sa sporim reloadom nisu za izletanje
nego za podršku..Kao i is4 i ostali teškaši..
Npr ja se napucavam sa ausf b sa mojim is 3 i iza mene drug sa kv..
On se šteka dok mu ne napuni izađe opali ga skine mu 10% sa 152mm i ponovo
u štek dok mu ne napuni itd..
Takođe i objekt 704 kome puni 15 sek ili sl..Svaki tenk ima svoj fazon igre..
Pogotovo kv koji je tenk drugog reda jel ima mali view range i obavezno mu
treba skaut ispred da bi nešto video..
Gunner4Life
28.6.2011, 18:22
Pa kako igrati sa ovim m4a3e8 Shermanom ? Ima top 76mm a tier 6 je ? :mad:
Pa kako igrati sa ovim m4a3e8 Shermanom ? Ima top 76mm a tier 6 je ? :mad:
Taj e8 je odlican tenk, mobilan i puca na svakih tri sekunde, dakle, vrtis se oko vecih i pucas rafalno u njih... Igras ga manje vise kao sto si (ako si) igrao M7...
To je medju igracima jedan od najcenjenijih brzih mediuma u tierima 5,6,7.
Sa wiki:
The M4A3E8 "Easy Eight" Sherman is a faster, better armored version of the M4 Sherman (http://wiki.worldoftanks.eu/M4_Sherman). While it cannot load the 105mm Howitzer cannon popular on the M4 Sherman (http://wiki.worldoftanks.eu/M4_Sherman), it does get an upgraded 76mm Gun M1A2, which has good penetration and an amazing rate of fire. However, despite the increased armor compared to the M4, the "Easy Eight" is still a very soft target and will be easily destroyed if it stays targeted for too long. Run and gun tactics are a must with the Easy Eight, as it has enough speed and maneuverability to circle many heavier tanks due to their inferior turret traverses. With the rapid rate of fire, the longer this tank stays on target, the more damage it does. However, the longer it stays exposed, the more likely it is to get hit by enemy fire. Finding a balance is a necessity.
:ciao:
La.Prestige
28.6.2011, 22:49
Ljudi, kome prijaviti ove što pucaju u svoje? Evo malopre jedan me iz čista mira ubi, juče takođe, dvojicu svojih.
meni nikad neće biti jasno zašto je ovaj matchmaking sistem ovako bedan, i zašto se ne bore jedni protiv drugih samo tenkovi istog tiera. kao i zašto ne postoji opcija da se prijaviš za čekanje za određenu mapu, a ne da te baca u random mape. stvarno ako ne poprave ove gluposti, počeće ljudi da okreću leđa ovoj igri... neka velika kuća će da se opameti i da napravi dobru tenkovsku igru i svi će da pobegnu tamo a rusi nek se češu posle...
Shumsko_drvece
29.6.2011, 0:34
zašto se ne bore jedni protiv drugih samo tenkovi istog tiera
Onda i ne bi bilo neke motivacije za kupovinu novih tenkova, zar ne. ;)
meni nikad neće biti jasno zašto je ovaj matchmaking sistem ovako bedan, i zašto se ne bore jedni protiv drugih samo tenkovi istog tiera. kao i zašto ne postoji opcija da se prijaviš za čekanje za određenu mapu, a ne da te baca u random mape. stvarno ako ne poprave ove gluposti, počeće ljudi da okreću leđa ovoj igri...
Razlozi su cisto komercijalne prirode. Posmatrajmo KV kao primer, da bi kupio KV-3 potrebno ti je 1000K srebrenjaka i oko 30K XP-a ako ne kupujes dodatke, u najoptimalnijem slucaju to je oko 50 borbi jer KV moze uzeti oko 20K srebrenjaka i do 1K XP-a ako si imao fenomenalnu borbu. U realnosti to ce biti verovatno izmedju 100 - 300 partija, pravo maltretiranje. Medjutim dobri ljudi iz razvojnog tima imaju resenje oni ti nude da za "sitnih" 30 evra dobijes tenk koji donosi u proseku 80K srebrenjaka i 0.8K XP-a po borbi i to kada odigras partiju onako prosecno, a u dobrim borbama i preko 100K srebrenjaka i 1.5K XP-a. Medjutim taj XP je potrebno konvertovati ali i za to su pruzili resenje za samo 7 evra moci ces da konvertujes oko 30K XP-a. Naravno imas uvek ljude cije je vreme bezvredno pa ce radije odigrati 10 000 partija i nekako stici do tenka 9 - 10 nivoa bez obzira sto kada se 30 evra podeli sa brojem sati provedenih u igri dobijes da je njihov radni sat bezvredan, tvrditi kako je igra ipak besplatna sto je ironija jer igra nije besplatna, besplatno je samo njihovo vreme odnosno bolje reci bezvredno. Razvojni tim ti samo ukazuje na ove cinjenice kroz meceve u koje te baca.
neka velika kuća će da se opameti i da napravi dobru tenkovsku igru i svi će da pobegnu tamo a rusi nek se češu posle...
Naravno, po ovaj razvojni tim je najveca opasnost sopstvena alavost na novac koja je nezasita, 30 evra za jedan tenk u igri koja nije nista vise no jedan multiplayer mode, multiplayer mode je standard za AAA naslove. Sigurno ce se pre ili kasnije pojaviti naslov koji ce oduvati World of Tanks sa scene.
Ljudi, kome prijaviti ove što pucaju u svoje? Evo malopre jedan me iz čista mira ubi, juče takođe, dvojicu svojih.
Mene je tako jedan manijak nameracio i ubio me ne jednom - vec dva puta za dva dana sa IS3... Eyke iz nekog LBG klana. Nekako sam to licno doziveo s obzirom da je prvo psovao Srbiju pa posle moje reakcije i mene... Predstavljao se kao Amerikanac...
Poslao sam mailove, uz prilozene sreenshotove na dve odgovarajuce adrese, dobio automatski odgovor da postavim tiket i na kraju sam saznao da se timska ubistva vise ne prijavljuju vec da postoji ''automatski'' (https://support.worldoftanks.eu/index.php?/default_import/News/NewsItem/View/10/no-need-to-report-teamkillers-anymore) sistem koji ih sam preopaznaje i kaznjava.
S obzirom da se potrefilo da sam i treci dan zaredom igrao sa tim (ali na neprijateljskoj strani) nisam primetio da je sistem delovao, s obzirom da mu ime nije bilo oznaceno plavom bojom, kojom se oznacavaju timske ubice. A ladno me je oba puta sastavio na samom startu, kod zastave...
Ako neko od clanova sretne tog Eyke-a na bojnom polju, nek' ga rokne i prenese mu moje pozdrave :D
Ni ja nisam ubedjen da autoban radi. Nisam video ni jednog plavog od kad je uvdeno ali moram priznati da ni tk-a nema ko pre. Mozda je veci haos na manjim tierovima to nisam skoro igrao.
Lich_king2
29.6.2011, 13:23
Zasto je su-85 sa 107mm toliko neprecizan?
La.Prestige
29.6.2011, 13:36
Mene je tako jedan manijak nameracio i ubio me ne jednom - vec dva puta za dva dana sa IS3... Eyke iz nekog LBG klana. Nekako sam to licno doziveo s obzirom da je prvo psovao Srbiju pa posle moje reakcije i mene... Predstavljao se kao Amerikanac...
Poslao sam mailove, uz prilozene sreenshotove na dve odgovarajuce adrese, dobio automatski odgovor da postavim tiket i na kraju sam saznao da se timska ubistva vise ne prijavljuju vec da postoji ''automatski'' (https://support.worldoftanks.eu/index.php?/default_import/News/NewsItem/View/10/no-need-to-report-teamkillers-anymore) sistem koji ih sam preopaznaje i kaznjava.
S obzirom da se potrefilo da sam i treci dan zaredom igrao sa tim (ali na neprijateljskoj strani) nisam primetio da je sistem delovao, s obzirom da mu ime nije bilo oznaceno plavom bojom, kojom se oznacavaju timske ubice. A ladno me je oba puta sastavio na samom startu, kod zastave...
Ako neko od clanova sretne tog Eyke-a na bojnom polju, nek' ga rokne i prenese mu moje pozdrave :D
Taj autoban APSOLUTNO ne odrađuje svoj posao. Evo upravo sam odigrao partiju sa izvesnim g'dinom, što znači da je još uvek živ. :D
Evo upisao sam Eyke-a na black listu, i od sada nosim samo 152mm top, kako bi im skratio muke... iz prve. :D
BigBadVuk
29.6.2011, 13:53
Auto ban radi posao..imao sam partije gde je igrac pogadjao svoje tenkove ( nije ih cak ni ubijao vec ih spustao na 10-15%) i poplaveo je u sred igre.
Problem je sto ljudi posle 24h najcesce - ponovo mogu da igraju i kvote se resetuju.
Patch 0.6.6. bi trebalo da donese reviziju ovoga na duze banove i manje kvote.
Koliko znam autoban sistem radi na sledeci nacin :
- "trenutni ban" je ukoliko VISE OD JEDNOM pogodite saigraca, postajete "plavi" i regularna meta za ostale, medjutim sledeca borba vam je vec normalna.
- "globalni ban" je ukoliko se poveze nekoliko ovih "trenutnih", dobijate status teamkillera i u narednim bitkama ste "plavac". Ne znam u koliko narednih bitaka doduse.
Naravno i autoban ima logiku koja sprecava da slucajan teamdmg koji ste napravili bude kaznjen, i to tako sto ukoliko pogodite saigraca koji je u liniji sa neprijateljem, teamdmg se ne racuna (misli da ste slucajno pogodili svog koji vam je istrcao ili slicno), to se dogodilo svakom garantovano..
Eto to je ono sto sam procitao negde u vezi autobana a bbv i neko vise upucen moze da me ispravi ukoliko gresim. :dedica:
EDIT : pretece me bbv :)
miša topola
29.6.2011, 15:04
Da li je moguće da upadnem 4 puta za redom sa KV tenkom u noob tim? U sve 4 bitke sam imao po 5 ubistava i moj tim izgubi tu bitku :nov_mad2:
Nikola16789
29.6.2011, 15:08
Moguce je da upadnes 15 puta u noob team, i jos 5 puta ti budes kriv za poraz, i eto 20 vezanih poraza za vece. ;)
miša topola
29.6.2011, 15:14
Primetio sam da WoT u poslednje vreme sve više liči na DotA. Imaš jednog normalnog tenkistu, a svi ostali su neki degenerici koji ne znaju svoj posao u bici. Čovek sa BT-7 stoji pored mog KV tenka i misli da ću da ga štitim, umesto da ga gas i uleti u njihovu bazu. Jedna budala u mapi Stepe sa SU-26 krenula po kredini mape i izašla na čistinu, naravno pokošen je od nekog lakog tenka.
Bilo je pitanje vremena kada će ova igra da se pretvori u svoje predhodnike.
La.Prestige
29.6.2011, 15:49
^Upravo tako.
Ali naj naj naj gore od svega je kada svi odu na jednu stranu, i recimo njih 12 ode levo, 2 desno i artiljerija brani sredu. Ovi desno odma podžadže, i dopuste da neprijatelji uđu u bazu i lako je osvoje. A ovima levo ne pada na pamet da se vrate. Kad mi dođe takva situacija, samo izađem i igram sa drugim tenkom, ne vredi nervirati se :icon_scra
Nikola16789
29.6.2011, 16:07
Kad se u startu pogresi posle je jako tesko ispraviti bilo sta, pogotovo heavy tenkovi. Nema tu vremena za vracanje sa pola mape u sred borbe, jer si spor, a ako okrenes ledja mogu lako da te ubiju.
Dobra taktika koja mi redovno uspeva sa mediumom i kad igramo u vodu je da sacekamo na spawnu malo da vidimo kako se razvija situacija i pobijemo samoubice :kreza: Posle toga ako bas mora da se brani ostajemo u bazi, ali uglavnom proletimo kroz sredinu umlatimo artiljeriju i capujemo :) Ako se poklope kockice, bude gotovo za 3 minuta.
La.Prestige
29.6.2011, 17:04
Sutra u večernjim satima očekujte novi peč. Ima novina ali ništa spektakularno, uostalom sami ćete videti. ;)
Nije tacno da ne moze da se ispravi. Vrlo cesto se u prvih 5 sec vidi da svi idu na jednu stranu i ima kolko oces vremena da se polovina okrene i varti se ali se svi prave da ne vide. To me neverovatno nervira. Banovace me zbog prekomernog atentioncell :)
Nikola16789
29.6.2011, 18:25
Pa prvih 5 sekundi nije "u sred borbe" kako sam ja napisao. prvih 5 sekundi je pocetak gde moze da se sredi da sve bude pokriveno, ali da se heavy tenkovi vracaju sa pola mape da bi zastitiili bazu, to vec ne moze.
Sta se desava prilikom instaliranja novog peca, ako u garazi imate KV i KV3?
Nikola16789
29.6.2011, 19:57
Nista, nece taj patch za ruse skoro. Inace trebao bi da dobijes jos po jedan tenk sa gratis garaznim mestom, ali ko zna kad ce to.
Sta se desava prilikom instaliranja novog peca, ako u garazi imate KV i KV3?
Moguće da će sredinom ili krajem jula treba i nemce da menjaju ruse će valjda u zadnjem tj trećem peču..6.6 PA 6.7...:qliranje:
Ja bas imam ta dva tenka (KV i KV3) i skoro samo da njih i igram.
Elem neko bese pitao za 122mm a ja sam to preskocio (nisam instalirao nikada) i nista mi nije falilo.
152mm je dobar ali samo kao prelazno resenje do 107mm ili kad igras u vodu sa nekim ko ima veci tier pa onda znas da ces upasti u teske partije te on odlicno dodje.
107 je keva jer ima odlicnu brzinu punjenja i sasvim pristojnstetu pravi posto je to je ustvari tier7 top sto samo po sebi nesto govori.
Ja cak trenutno igram i KV3 sa 107mm jer nisam otkljucao bolje ali i tu se pokazao sasvim dobro za sada a posada je tek na 85%.
Mogu da zamislim sta ce biti kad stavim neki dodatak (brzi nisan,brze punjenje) i posada ode na 100% ko sto je na KV-u.
Nego,
po onoj slici sto je V.Z.Vuk postavio ispada da KV upada u 5-9 tier meceve sto nije tacno,
jel to nesto za ubuduce sto ce biti ili ja pogresno gledam sliku?
dodatak:
sad sam video da su na slici stavili tier 0 kao pocetni tako da tier 5 je ustvari tier 4 sto znaci da KV upada od tier 4 do tier 8 u obicnim nasumicnim borbama a jace tiereve mozemo sresti ako se igra u vodu (ja videh mausa i kod mene i zapucah na njega po jedamput).
ed_hunter
29.6.2011, 21:03
Razlozi su cisto komercijalne prirode. Posmatrajmo KV kao primer, da bi kupio KV-3 potrebno ti je 1000K srebrenjaka i oko 30K XP-a ako ne kupujes dodatke, u najoptimalnijem slucaju to je oko 50 borbi jer KV moze uzeti oko 20K srebrenjaka i do 1K XP-a ako si imao fenomenalnu borbu. U realnosti to ce biti verovatno izmedju 100 - 300 partija, pravo maltretiranje. Medjutim dobri ljudi iz razvojnog tima imaju resenje oni ti nude da za "sitnih" 30 evra dobijes tenk koji donosi u proseku 80K srebrenjaka i 0.8K XP-a po borbi i to kada odigras partiju onako prosecno, a u dobrim borbama i preko 100K srebrenjaka i 1.5K XP-a. Medjutim taj XP je potrebno konvertovati ali i za to su pruzili resenje za samo 7 evra moci ces da konvertujes oko 30K XP-a. Naravno imas uvek ljude cije je vreme bezvredno pa ce radije odigrati 10 000 partija i nekako stici do tenka 9 - 10 nivoa bez obzira sto kada se 30 evra podeli sa brojem sati provedenih u igri dobijes da je njihov radni sat bezvredan, tvrditi kako je igra ipak besplatna sto je ironija jer igra nije besplatna, besplatno je samo njihovo vreme odnosno bolje reci bezvredno. Razvojni tim ti samo ukazuje na ove cinjenice kroz meceve u koje te baca.
Naravno, po ovaj razvojni tim je najveca opasnost sopstvena alavost na novac koja je nezasita, 30 evra za jedan tenk u igri koja nije nista vise no jedan multiplayer mode, multiplayer mode je standard za AAA naslove. Sigurno ce se pre ili kasnije pojaviti naslov koji ce oduvati World of Tanks sa scene.
apsolutno se slažem... jedini cilj je iznuđivanje novca...
videćemo šta će biti kad neko ozbiljan napravi pravu igru, ovaj wot nam je samo uvod za neki aaa naslov. nema više tu izvlačenja: pa besplatno ti je, šta se buniš? kad platiš onda nije besplatno, itekako nije... šta 30e za tenk da dam? aha, toliko košta cela igra neka... znate što nisu izdali igru da se kupuje nego je pay2win mod? e pa zato što je niko ne bi kupio. sad ljudi igraju po principu: što je džabe i bogu je drago, al videćemo šta će biti kad izađe neka prava igra.
Izasla je 0.6.5 verzija. Pored dve nove mape, dodata je grana americkih tank destroyera i jos par tenkova, ukljucujuci dva premium.
Od svega toga izdvojio bih M24 Patton - to je tenk koji je bio u sluzbi 50tih godina u koreanskom ratu. Broj tenkova koji ne pripadaju WWII eri se sve vise i vise povecava i time doprinosi na smanjivanju neke doze realnosti sto i nije bas najadekvatnije. Ipak treba imati u vidu da Nemci nisu razvijali tenkove od '45... Zver kao sto je IS-7 je proizvedena '48. Tenkovi iz 50tih godina kao sto je ruski t-54 svakako da su jaci i bolji od ovih starijih...
Kako su krenuli jos ce na kraju tigra i kv stavljati u bitke protiv modernih tenkova sa kraja XX veka...
BigBadVuk
30.6.2011, 16:52
@ zemunelo to je za 0.6.4. - moguce da nisi dobro citao tabelu.
miša topola
30.6.2011, 22:24
Kakvi su američki lovci na tenkove, jel ih vozio neko?
Dobri su. Brzi, solidno otporni, brzo pune i dobro probijaju. :D
miša topola
1.7.2011, 9:59
Ajde neka mi neko objasni kako da izgubimo ovu bitku :p http://twitpic.com/5j7lrw http://twitpic.com/5j7lyq ?
Mario Pavićević
1.7.2011, 10:21
Meni je onaj T-18 do zla boga ruzan :) razbio sam ih 4 sinoc sa SU-85B dok me jedna T-28ica nije dotuka :D
virtuoz pavle
1.7.2011, 11:03
nisam dugo igrao i evo sad vidim neki nov patch. i super bonusi bas kad sam se ja vratio :D
--timebandit--
1.7.2011, 12:50
Nisam nesto imao vremena da igram ovih dana i juce odmah posle patcha odigram par partija i evo rezultata :D
http://imageshack.us/photo/my-images/197/shot055.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/97/shot056j.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/190/shot059s.jpg/
apsolutno se slažem... jedini cilj je iznuđivanje novca...
videćemo šta će biti kad neko ozbiljan napravi pravu igru, ovaj wot nam je samo uvod za neki aaa naslov. nema više tu izvlačenja: pa besplatno ti je, šta se buniš? kad platiš onda nije besplatno, itekako nije... šta 30e za tenk da dam? aha, toliko košta cela igra neka... znate što nisu izdali igru da se kupuje nego je pay2win mod? e pa zato što je niko ne bi kupio. sad ljudi igraju po principu: što je džabe i bogu je drago, al videćemo šta će biti kad izađe neka prava igra.
Menadzment firme je napravio savrsen potez, ne mogu prodavati igru jer ne postoji izdavac koji bi prihvatio da prodaje mrezni mod sa samo jednom varijantom borbe (Deathmatch) ali zato su ponudili da prodaju pay2win varijantu po ceni AAA naslova i to funkcionise. Ne bih me iznenadilo da vec sada neka velika kompanija ili kompanije, u tisini, razvijaju naslov sa identicnom temom.
Ja se iskreno nadam da će se neko opametiti i napraviti krštenu igru sa tenkovima... Godinama sam čekao da izađe takva igra, i dobijem ovu sprdnju... No Bože moj... Od nečeg mora da se krene...
poboljsavaju se sa svakim novim patchom, ali to sve jako sporo ide...
Nikola16789
2.7.2011, 2:48
Ja se iskreno nadam da će se neko opametiti i napraviti krštenu igru sa tenkovima... Godinama sam čekao da izađe takva igra, i dobijem ovu sprdnju... No Bože moj... Od nečeg mora da se krene...
Ja ne znam sta si ti ocekivao, pa si razocaran?
Ako umes bolje, izvoli, napravi, a pritom napravi i ekonomski odrziv model prodaje. Pritom, napravi 110+ tenkova, dvadesetak mapa, podigni servere...
Ovde se uopste ne radi o tenkovima osim sto su eto takvi modeli i developerima se ucinilo da ce to da prodaje igru, a mogli su staviti i borbu bagera recimo
Igra je klasicna pucacina iz prvog i treceg lica kombinovano.
Ako si ocekivao simulaciju tenkova, onda bolje odmah prekini sa ovim, imas prave simulacije tenkova pa skini to i cepaj ;)
Ili ti se ne svidja model po kome prodaju igru? Kako bi ti to uradio?
Ja i jos mnogo ljudi sigurno ne bismo igrali igru da je p2p...
Da se vratim na igru:
Ovako rade pravi scouti, a ne samoubice: :kreza:
http://img714.imageshack.us/img714/6412/shot219.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/714/shot219.jpg/)
A evo kako se ne igra CW: :a_bleh:
http://img402.imageshack.us/img402/2026/shot214.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/402/shot214.jpg/)
ovaj post je dostojan jednog tinejdžera. ne mogu ni da se upustam u njegovu analizu koliko je besmislen.
Nikola16789
2.7.2011, 4:20
ovaj post je dostojan jednog tinejdžera. ne mogu ni da se upustam u njegovu analizu koliko je besmislen.
Dok je tvoj prethodni post izuzetno smislen, pun argumenata...
Ponasas se kao da te neko silom tera da igras ovu igru, svaki cas ti nesto ne valja, iako realno nemas ni jedan argument kojim bi to dokazao.
Ne valja ti grafika, nije dobro optimizovana, ima laga, igra je p2w, programeri ne valjaju, preskupo je... da skratim, ni jedan segment igre ne valja, ali je i pored toga igras... Sigurno si neki mazohista...
Ako je moj post dostojan jednog tinejdzera, tvoje ponasanje je dostojno jednog zrelog petogodisnjaka.
nikola je u pravu, zameras igri koja nije simulacija tenkova to sto nije simulacija tenkova. igra je objektivno dobra per se, ti si ocekivao neki drugi zanr ocigledno, kada izadje igra iz tog zanra, onda nju kritikuj. ne mozes kritikovati realnost u wormsima ili u nba jamu. naime, interesovalo bi me da vidim da taksativno odgovoris nikoli na stvari koje je izneo u postu, ne da ga analiziras, vec cisto da odgovoris iako mozda smatras da je to samo po sebi jasno, ja ne vidim sta je glupo, lose, tendenciozno ili pristrasno covek rekao (nista maliciozno, zaista me zanima, ne vidim nit).
ja cekam simulaciju voznje godinama, pa je nema. ali necu zato da pricam da je nfs losa igra kad nije, iako se meni nimalo ne svidja. nije fer ocenjivati igru po faktorima koji su za nju irelevantni. ono, das keca za grafiku u tekstualnoj avanturi.
ja zaista ne vidim u cemu je problem sa world of tanks, jedna od retkih p2w igara kod koje to p2w nije uopste imperativ za udobno igranje. ima brdo tenkova i ostalih srodnih masinica, fin grind i zelja za unlockovanjem i napredovanjem, solidna kastomizacija (ovaj top, onaj top, trte mrte), dobro dodeljene uloge u mecu, zarazan gejmplej, taktika, dobra grafika, patchevi na redovnoj bazi dodaju dosta stvari (cime se ne moze pohvaliti mnogo igara) itd itd itd. igra pruza ono sto za sta je namenjena sasvim korektno. sto se tice platnog sistema, takodje ne vidim u cemu je problem, kao da se na nizim tierima ne igra igra(?)... ja idem okolo sa t-28 i igram se ko zmaj, zaista nije u redu reci kako je jedino, ne znam, maus, vredan igranja, pa se kao ne racuna nista ispod u igranje (??). ne mogu da se setim ko je rekao, treba ti ne znam koliko partija za kv, pa kad se podeli, ispada da ti je vreme bezvredno (???). mislim, pa valjda igras te partije jer ti se, ono, igra. ako ti se ne igra i na to gledas samo kao na nuissance grind, onda se tebi ne svidja igranje, ne znam, zaista ne vidim logiku da bi se tako nesto reklo. ko kad bi za kvejk rekao 'eto, cak sam i platio, a nemam otkljucan poslednji nivo nego moram da predjem sve pre toga'. meni bi bilo sasvim okej da je izasla singlplejer igra koju platis i u kojoj moras igranjem da unlockujes tenkove, ne vidim problem tu, taj segment je prisutan u svakoj igri, dal su tenkovi, pare, nivoi, staze za trke, kole, avioni ili nesto petnaesto. voleo bih da mi pojasnite ovo jer mi nesto ocigledno promice. tesko je diskutovati na netu, mozda moj post deluje trolovski ili ko zna kako, ali sam samo zbunjen i iskreno molim za obrazlozenje jer mi nije jasna vasa pozicija.
Iskreno, meni čak pay2win ne smeta, jer ionako premium nemam. A ljudi što kupuju premium tenkove, blago njima, ali opet nemaju šta da traže protiv tier 9-10 klasičnih tenkova, a dotični premiju(n)mci će u 99% vremena upadati u borbe sa njima.
A da se u višim tierovima može igrati bez premiuma, može, ali mora da se kompezuje nekim tenkom koji zarađuje lovu, što malo zna da potraje.
Igra je sasvim ok, meni ne smetaju ni premium tenkovi, ni što se plaća premium za udobnije igranje, sve dok je igra zabavna i dok se sa KV-om mlate lepe pare :D
da, ali je i igranje sa kv-om zapravo igranje gde radis isto sto i sa, ne znam, is-7 (koji mozes da pazaris, iako bi bilo logicno u p2w igri da ne mozes, pa da sedis i places sto ne mozes da imas tier10 ili da das kintu. stavise, covek bi ocekivao da lik koji nije platio, ne moze da ima tenk od tiera 7 pa nadalje).
u mmo igrama koje cak kupis regularno i placas pretplatu, grind se svodi cesto na delatnost koja je monotona i besmislena i nema nikakve veze sa samim gejmplejom (npr rudarenje, branje cveca i ostalo), ovde cistim gejmplejom dolazis do sredstava. i opet ponavljam, zasto bi covek to shvatao kao gubljenje vremena i besmislen 'rad' kad igras igru isto ko sto je igras i na tier10.
Ja cu u potpunosti stati uz Nikolu u ovoj raspravi. Covek je 100% u pravu. Medjutim proWoTplayeru iznad mene ovakav post zaista nije trebao... Cemu prozivanje i ta odvratna rec nub... Totalno nepotrebno...
Uplatiš jedno 2 meseca premijum..
Onda lepo izgrindaš šta ti treba od tenkova..
Jedan dobar teškaš,jednu arty,medijum po neki i jedan td..
Lepo sve to nabudžiš u max..
Kasnije kad ti istekne premijum imaš punu garažu tebi dragih tenkova i
kad te neko zove u plotun igraš kao čovek..
Naravno ostaviš neki tenak koji fino zarađuje da bi održavo tenkove i to je to..A ko ima više love neka kupi lava i opušteno.
Pa wot je opasno blizu da bude Pay2Win. Bez premijuma je super tesko odrzavati T9-T10. Bez T9-T10 nema nista od CW a to je trenutno najzabavniji aspekt igre, bar sto se mene tice.
Od sledeceg pecha najavljuju free platoon za 2 igraca ;)
Znaci eto, cak ce i to moci da se igra bez premiuma.
pa t9 i t10 je tesko odrzavati i sa premiumom, ja mislim da je to vise 'working as intended' nego sto je p2w. jednostavno je predvidjeno da visoki tieri ne mogu sami sebe da isplacuju, da bi se igra igrala 'po celoj skali' non stop, a ne samo da stignes do endgame i igras kvejk. sto se mene tice, fantasticno resenje, kad samo pogledam wow npr, gde svako prolece kroz igru uz ukljucen tunnelvision, da bi srecno skakutao na max levelu. ko oni sto pohasaju hamburger u dva zalogaja i onda im kao pun stomak, a nisu ni okusili to sto su 'jeli':)
Meni licno uopste nije zanimljivo da igram random bitke sa t10 tenkom jer dobijem slom zivaca. Najjace tenkove cuvam samo za team company i CW, a u randomima igram uvek sa manjim tirovima, tako mi je zabavno. Krenete na sve grane sa svim nacijama i eto zanimacije sa ili bez premiuma.
ja sam apsolutno zgrožen. ovakvi postovi nisu na nivou ovog foruma.
nesto mi nije jasno... drzak si, obracas se ljudima sa visine i uvredljivo, onda si zgrozen posle. pritom, nisi izdvojio ni dvadeset sekundi da napises konstruktivan post, te analiticki pobijes tvrdnje ljudi koji imaju drugaciji stav od tebe.
stavise, skrenuo sam paznju na nedostatak konstruktivne rasprave sa tvoje strane zamolivsi te da taksativno analiziras tacke u postu onog coveka, uljudno i bez zadnjih namera, jer ne vidim sta je toliko klinacki u njegovom postu i smatram da mu bar dugujes objasnjenje, ako ne izvinjenje. voleo bih da mi neko kaze sta je tu tacno za zgrazavanje i sta nije na nivou foruma.
ako mislis na prowotplayera (ili kako vec ide nick), ja tu mogu samo da kazem sta je moj utisak, a to je da covek prica 'domacinski' i impulsivno, ali ja tu ne vidim nikakvu malicioznost, stavise, izneo je par dobrih argumenata. ti si, sa druge strane, uspeo samo da zadrzis snishodljivi nastup engleskog lorda koji je nebitan za sustinu, a ne doprinosi diskusiji nimalo. ako mene pitas, to je provokativno, arogantno i predstavlja apsolutno nepostovanje sagovornika koji se, svako na svoj nacin, trude da vode diskusiju u pravom smeru.
--timebandit--
2.7.2011, 23:57
Wot itekako moze da se igra bez premijuma i da bude ultra zabavan naravno ako ste ljubitelj dobre igre i zabave :D Ja se igram od 1987god:boodala: i mogu reci da mi je ovo jedan od onih naslova za koje nemam reci ni zamerke jer igra je DZABA i extra zarazna igram sa svim tenkovima i menjam kako mi koji dosadi i tako u krug evo bas sinoc sam nadogradio IS u full-u i tenk otkida brz je agilan i ebeno otkida kada puca. Ma igra bre iznenadjuje na svakih par dana kada god nesto izgrindam jedino sto je potrebno je strpljenje nista vise jer i ako upadnete sa nubovima imate sanse lepo da zaradite samo kazem morate imati dosta strpljenja jer ipak vozite tenk i tu nema nekog ispravljanja greski.
Ja se izvinjavam, a u cemu je smisao ove prethodne rasprave?
Prvo, kao sto je vec 1000x spomenuto, a sto Wargaming ne da ne krije nego su u tome bili jasni od prvog dana - igra ne pretenduje da bude simulacija vec je pravljena sa konkretnom namerom da bude relativno jednostavan i lako pristupacan tenkovski shooter. Sta tu nije jasno?
Drugo, igra nije P2W! Ko placa premium brze ce stici do visokih tiera i to je u principu sve. Premium tenkovi sto se tice borbenih performansi nisu jaci od svojih "obicnih" pandana u tierima, cak su cesto i inferiorni. Sam premium account ne podrazumeva nikakve direktne beneficije u smislu nekakvih boostova u smislu skilova posade ili karakteristika tenkova. Gold municija daje odredjenu prednost ali opet nista spektakularno. Tieri 9 i 10 se mogu odrzavati i bez premiuma igranjem tiera 5-6 kojima se lako pokrivaju gubici. Uvedeni su free platooni za 2 coveka, kome je to malo - pravac u neki klan pa nek uziva u company bitkama i CW-u.
Trece, meni nije poznat nijedan AAA online naslov koji nema povremenih problema sa lagom, glitchevima i raznoraznim bubama. Dakle ni WoT nije od toga pelcovan ali uprkos tome sto dramos*ri pricaju istina je da je WoT jedna od igara koje imaju najmanje problema te vrste.
Cetvrto, ne razumem ljude koji sa toliko strasti pljuju neku igru (ne mislim samo na WoT, nego uopste). Druze, jel ti nije zabavno, ne svidja ti se koncept, frustriran si igrom, mislis da su devsi kreteni, prevaranti i lopurde? Pa sta te zadrzava? Deinstaliraj i teraj dalje.
Pa ovaj video je star brat bratu najmanje godinu dana... o.O
jeste star, al' se uklapa u ovu priču o realnosti igre.
Nikola16789
4.7.2011, 2:53
Pa ovaj video je star brat bratu najmanje godinu dana... o.O
Neki ljudi posle toliko vremena nisu skapirali kakva je igra u pitanju, pa da ih podestimo ;)
Menadzment kaze da je 30 evra malo novca za kupovinu jednog tenka i da to nije u redu pa ce podici cenu na gotovo 50 evra.
:rofl:
Dobro, pruzili su sansu do 12-tog za one koji zele da puknu "samo" 30 evra.
:rofl:
Taj tenk toliko zgrce pare i postao je popularan da ja mislim da je za njega malo i ova nova cena od 12500 zlatnika.
Da se ja pitam ja bih to digao na bar 15000 zlatnika.:dzavo:
Da se ti zlatnici ne placaju evrima ja bi te maksimalno podrzao :D
Nikola16789
5.7.2011, 23:57
Ne moze niko da me ubedi da taj tenk kosta vise od 5 evra realno.
Za 50 evra mogu da kupim celu igru, ili recimo super-realan addon za flight simulator, tako da tek sad moj novac nece videti...
Verujem da ce taj tenk retko ko kupiti po novoj ceni, ko je hteo kupio je po staroj, ko nije nece ni kupiti, pa ce im znatno opasti prodaja istog.
Ja ga kupio pre tri dana.Jos se razmisljao da li da ga uzmem.I sad se vise ne kajem!
Al' relno donosi veliku lovu i dobar je za borbu.
Ja razmišljao isto da ga kupim, da mi pokriva gubitke od IS tenka, jer 1 partija sa IS tenkom = 3 dobre partije sa KV-om, čisto da ne gubim toliko vremena u pokrivanju gubitaka i da mogu da igram sa IS-om.
Međutim, sinoć pre nego što uzeh premium, bio sam na nekih 52k i negde oko 1,5k expa.
Pre nego što sam legao sinoć oko 3, imao sam u šteku 337k kredita, otljučan onaj najbrži top od 122mm na IS tenku i još nekih 3000 expa koji vode ka IS-3.
Jes' da Lowe lepo pravi kintu, ali sa druge strane ti opet treba gold da pretvoriš exp u free exp, što nije baš tako lepo kao što zvuči.
U principu, premium + KV sa 107mm, i eventualno još dva čoveka sa KV-ovima za platoon, i nema zime.
sve zavisi kako ko shvata igru. ako oces odmah do mausa, onda ebiga, po meni, nisi shvatio poentu. kao sto neko igra wow pa kaze 'joj, sad treba metar dana da levelujem lika jooj kolko je glupo, sto ne daju opciju da biram ful levelovanog lika' - po meni je to greska u percipiranju igre. jeste, trebace mi pola godine za tier10, pa sta? nije kao da nosim dzakove cementa 'dok ne budem mogao da se igram ko covek', nego se 'igram ko covek' i sa t26 koji je car od tenka.
u prevodu, meni je onaj ko kaze 'jooj kolki grajnd do mausa' isti ko i onaj sto bi rekao 'koje smaranje ovaj kvejk, ladno treba da predjem 30 nivoa, da bih video 31, sto mi ne stave u opcije da biram, ipak sam ja korisnik!'.
Lepo receno!
Ja sam tek na tir 6 uzeo premium.Lawa sam kupoio jer je bilo viska zlata pa ,ajde da uzme i to.
U principu od 20 partija ,jednu odigram sa lawom.Sinoc sam odigrao par partija zaredom sa njim jer mi je trebalo oko 200k za tenk i par partija i gotovo.A sve vreme exp sam kupio na drugom tenku!
La.Prestige
12.7.2011, 22:14
Čisto da se podsetimo...
http://game.worldoftanks.eu/news/general_news/prokhorovka-special
Samo mi nije jasno kad počinje? Ujutro u 5:30h?
BigBadVuk
13.7.2011, 15:14
Čisto da se podsetimo...
http://game.worldoftanks.eu/news/general_news/prokhorovka-special
Samo mi nije jasno kad počinje? Ujutro u 5:30h?
Pocinje posle restarta servera, u 07:30 po nasem lokalnom vremenu.
Traje 24 h
Eh, ostao sam bez klana... Izbacili su i mene i mog brata od ujaka iz ZMAJ-a, jer im se nismo prikljucili na neobaveznom mumble caskanju.
Jos su me i banovali sa njihovog foruma :p
Koji biste mi klan preporucili i da li je mozda neko eventualno raspolozen da mi posalje pozivnicu? Nekako sam navikao da budem deo klana a ne ovako free agent...
La.Prestige
13.7.2011, 23:17
^ Da, video sam kako te je Kule grdio jer nisi imao sluske. :p
Malo me nerviralo ali nisam hteo da se mesam da ne bih naj*bao i ja. Ni ja nemam sluske, pregazio kabl stolicom na ovima i crkle. Nadam se da i mene nece izbaciti, ali cu ih morati uzeti za par dana. :)
P.S inace i ja sam u Zmaju...
Koji biste mi klan preporucili i da li je mozda neko eventualno raspolozen da mi posalje pozivnicu? Nekako sam navikao da budem deo klana a ne ovako free agent...
Benchmark je najneozbiljniji koji znam. Tamo je sve bez obaveza :D
Ok, hvala na preporuci za Benchmark, imacu ih u vidu ;) Mada ni zmaj nije neki ozbiljan, cim su me tako olako izbacili :p
^ Da, video sam kako te je Kule grdio jer nisi imao sluske. :p
Malo me nerviralo ali nisam hteo da se mesam da ne bih naj*bao i ja. Ni ja nemam sluske, pregazio kabl stolicom na ovima i crkle. Nadam se da i mene nece izbaciti, ali cu ih morati uzeti za par dana. :)
P.S inace i ja sam u Zmaju...
Pih, sad ce taj Kule da nas postrojava i proverava... Treba jos i njemu da se opravdavam a lepo sam rekao da cu uzeti mikrofon. Koristim skype i na pc-u (sad samo poruke, jer su mi se slusalice sa mik. raspale i pokidale), dok na laptopu imam integrisani mikrofon. WoT mi na njemu radi na oko 3-4 fps, tako da...
Nikola16789
14.7.2011, 0:54
Mozes da koristis lap top samo za komunikaciju a desktop za igru, ali ne znam sto ulazite u debilne klanove. :confused:
Obaveza javljanja u klanu? LMAO...Jbt, ovo je igra, a ne posao, pa da moraš da se javiš nekome, i da mu se opravdavaš što nemaš sluške/mic.
U principu, poželjno je da ljudi dođu barem pola sata pre CW-a, ali ako se i ne stigne, nije smak sveta, uvek ima ko da igra. Barem je u -JNA- tako...
hehehe, ti zmajovci su bili sa nama u 3okbr. al' se digli previse i napravili svoj klan. Mi ostali nismo bili dovoljno dobri da se igramo sa njima. :)
Obaveza javljanja u klanu? LMAO...Jbt, ovo je igra, a ne posao, pa da moraš da se javiš nekome, i da mu se opravdavaš što nemaš sluške/mic.
U principu, poželjno je da ljudi dođu barem pola sata pre CW-a, ali ako se i ne stigne, nije smak sveta, uvek ima ko da igra. Barem je u -JNA- tako...
pa dobro, to sve zavisi kakav je klan. imas opustene klanove, imas klanove koji su otprilike samo za druzenje, a imas i ozbiljne 'posao' klanove. recimo, ortak je u klanu sa nekim englezima i mislim da su oni ozbiljniji kad igraju nego sto je romel bio dok je ludovao po africi. al njemu je to trip, on gotivi tako, kad uzme nesto da igra, shvati to ozbiljno. on kad bi bio u jna, verovatno bi se nervirao sto 'niko nista ne radi' i 'niko nikog ne slusa'. mislim, ko sam ja da sudim ko je tu 'u pravu', kad je rec o afinitetima.
ono sto ocu da kazem je da, ako udjes u 'seriouz bizness' klan i kasnis, nemas majk, ne slusas djenerale itd, onda si ti kriv, isto koliko i onaj sto igra ozbiljno, a usao je u opusten klan, pa pizdi sto ljudi pucaju u svoje celu partiju:)
Nikola16789
14.7.2011, 13:20
Jbg nismo svi u DIE
A ti si neki profesionalac a?
Dobijas platu kad igras WOT? Skolovao si se za WOT? Daj tu diplomu da vidimo....
Vidim da si se nasao uvredjen sto sam rekao da ti je klan debilan. Klan koji tera ljude da svaki dan igraju, da imaju slusalice, da ceo dan vise na TS, i da im se ne da prostora (nedelju-dve, mesec dana...) da kupe opremu je debilan.
Ljudi bas nemaju pametnija posla nego da dolaze na vase obavezno neobavezno caskanje na TS :facepalm
MICROCOMP DOORS
14.7.2011, 16:50
U cemu je fora ovde? Svaka druga strana je svadjanje.Ako cete tako,vazi,napravite temu u brbljaonici i tamo se raspravljajte kolko hocete.
PS: Hoce neko da igra veceras?
Nikola16789
14.7.2011, 16:59
U ala smo pogodili nekoga u zivac Ajde dechko idi malo kopaj kanale nisu forumi za tebe Najgori su ovi shto vise po int klanovima kao nashi im nisu dovoljno dobri Sigurno se i stidish sto si odavde
Covek (samozvani profesionalac, ni manje ni vise nego za WOT!) koji ne zna da se na kraju recenice stavlja tacka (o naprednim interpunkcijskim znakovima tipa zarez, upitnik i sl. da i ne govorim) mi kaze da idem da kopam kanale? :facepalm Ajde ti decko prvo u skolicu, nauci nesto, pa se onda javi. Nije forum, mesto na kome se inace pise, za ljude koji to ne znaju.
Naravno da se stidim takvih kao ti; umisljeni, samozvani profesionalci koji ne umeju da sastave dve reci. Zbog takvih nam drzava i propada :dedica:
U ala smo pogodili nekoga u zivac Ajde dechko idi malo kopaj kanale nisu forumi za tebe Najgori su ovi shto vise po int klanovima kao nashi im nisu dovoljno dobri Sigurno se i stidish sto si odavde
pa cekaj, upravo sam o tome pricao u prethodnom postu. moj ortak je u int klanu jer je organizacija takva da to njemu odgovara. nikakva prica o 'dovoljno dobrom' nego jednostavno, klanovi se razlikuju, kao i njihova koncepcija. kako bre tako bezveze navodis na nesto i izvodis zakljucke koje ne mozes da izvedes? i ti ostali likovi u int klanovima su iz nekih drzava, pa su u nekom int klanu zato sto im taj najvise odgovara. jel to toliki greh? ja nisam ni u jednom klanu jer meni tako odgovara, smetaju mi samoproklamovani autoriteti. sta sad, ako ti se to ne svidja, ja cu biti na tapetu sto sam bolid jer igram, a nisam u klanu? nisu svi ljudi isti, a ako neko nije kao ti, ne znaci da je debil, vec upravo to - da je drugaciji.
in the other news, moj mocni kv:
http://i177.photobucket.com/albums/w219/Doolio/shot_002.jpg
:D
MICROCOMP DOORS
14.7.2011, 17:07
Kakav je to KV? (radjen u photoshopu?)
I ako mozes da mi kazes kako si igrao sa T28(koja taktika/stil) jer ja sa njim jedva dobijem 200 exp(naviko sam na TDove)
Nikola16789
14.7.2011, 17:12
Zanimljiv skin :)
Jesi li ti pravio ili si downloadovao? Jel moze link?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.