PDA

Prikaži potpunu verziju : World of Tanks

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129

toxic
21.12.2012, 1:04
Zasto ne stelujemo? Zato sto mi se ne igraju par hiljada partija sa Minimausom, Marderom i slicnim prdavcima. Zato sto ne volim da kapujem, cak, sta vise, volim da skidam svoje sa kapa. Zato sto me savrseno zabole da igram TC sa Hamijem (npr.) i da mi on trtomudi na sav glas gde da idem i sto sam promasio nekog ili sto sam ubio nekog, a on mi to nije rekao. Zato sto nikad ne bih igrao u klanu (tipa Pirata, a ima ih dosta slicnih) koji se tripuje da voze u prvoj tenkovskoj jedinici izraelske armije, a ne da igraju online igru radi ubijanja vremena. Zato sto mi ne pada na pamet da dajem pare na on line igru. Zato sto mi se nekad jednostavno hoce da izletim na neku ,,skakaonicu" i uletim u suparnicke tenkove, pogodim dvojicu i izginem i bas zbog mene izgubimo partiju jer sam bio top tier. Zato sto nema teorije da kupujem male tenkove opet na kojima imam neki negativan eff da bi podigao ukupni.

Ukratko, nekima od nas je ovo samo ubijanje vremena, ne zivot.

Aleksandar
21.12.2012, 1:46
Ne postoji pouzdan pokazatelj koliko je neko dobar ili loš igrač.
Meni je dobar igrač svako ko doprinosi svom timu,a taj doprinos teško se mjeri brojevima.
Kako da se izrazi statistički nečije žrtvovanje za saigrača,dobro izviđanje (ne mislim na broj otkrivenih tenkova),dijeljenje primljene štete,opkoljavanje protivnika,...?

Genoveva
21.12.2012, 1:48
Doolio mudro zboris i svaka ti je na mestu.
Mozda iz mog teksta moze da se izvuce misao da me nesto pogodilo, naprotiv nije ni jedna rec iz vasih postova jer sve od navedenog nema veze sa mnom, od platoona, do ''strasnih'' klanova i ostalog navedenog.
Kako rece i Toxic igram se zato sto volim ovu igricu i mene zaista ne zanima efikasnost.
Da se lozim na to imao bi 1000 partija sa mini mini mausom i digao sebi eff jos vise, ali eto npr njega samo uzmem da skinem dnevni bonus ili kada poludim od visokih tireva i dugih partija, da malo rasteretim glavu.
Samo napisah, da primetih, da se puno pise o tome da dobri igraci nabijaju eff, a njih je statisticki samo 3%, pa to je mizerna cifra u odnosu na celu populaciju wot igraca, zar ne.
Da je malo veci procenat odlicnih igraca pa da pricamo o stelovanju, ovako meni ne stoje tvrdnje nikako na mestu.
Kazem vam da sam naletao na likove koji su me odvaljivali od zivota i uvek su to bili sjajni igraci, i na igrace koji te promase sa metar ili ko zna sta sve nisam video i uvek su to losi igraci, te samo vam kazem da to kako statistika kaze nije mozda u potpunosti merilo sposobnosti, ali svakako mnogo pokazuje o kakvom igracu je rec.

Doolio
21.12.2012, 9:53
Да, да, кажем и ја да показује, али није алфа и омега:)
Као ниједан други стат уосталом, ја сам у оној струји која нагиње највише ка проценту победа, али и то је, наравно, непоуздано.

Токсик:
Мислим да претерујеш, сад си поделио да малтене сви који не иду около у круг и пуцају по зградама контају игру као живот, а не забаву:) Мислим, ја одиграм фазон пет партија дневно, па дајем паре на игру (и то баш зато што ми то омогућава да грајндујем лакше, па да се ''пре'' забављам, а кад сам сео и рационално размислио, схватио сам да би ми било исплативо и да премијум кошта 3-4 пута више, пошто време је новац, бар у мом случају), гуглам викспотове, у СВАКОМ фајту гледам да урадим оно што је најбоље за тим, па макар ја лично добио нула експа, пишем по официјелном форуму, читам туторијале, гледам клипове, не волим мета игру која укључује мисаоне процесе ван саме игре итд.
И уз све то проводим мање времена уз ВоТ (и уз ВоТ-рилејтед ствари) него фазон 90% играча, а могу и да обришем игру кад хоћу (што сам већ радио), само што нема потребе за тим (а то не могу сви, ја видо:) ).

Тако да, много си строг у својим оценама. Знам кежуал ликове који играју 6 сати дневно, а знам и хардкор ликове који играју сат времена. Да не расплињујем сад, поента је у томе да и кад је нешто забава и разонода, човек се може ангажовати у том временском оквиру који је себи одредио за то.

Исто тако, давање пара за игрицу је лични избор, а не рационална математика и на сваком је да га направи. Цео твој пост одише цинизмом, а сасвим непотребно, мислим, тако мени делује.

miša topola
21.12.2012, 10:46
Novi izgled garaže na EU serveru :icon_bigg

vlado_ns
21.12.2012, 11:53
Drugari, baš mi je drago što ste se raspisali, neke stvari su mi sada dosta jasnije... onaj program što (između ostalog) prikazuje efficiency poene posle borbe pokazuje koliko u stvari znači zauzimanje baze i odbrana iste... on mi je posebno zanimljiv...

Inače, nisam pristalica nabijanja rejtinga na sve one načine koji su ovde navođeni ako je razlog samo to da statistika bude lepša. Trenutno sam na oko 1180-1190 rejtinga i jedino mi je cilj da pređem 1200 i da budem zelen u xvm :D, iz nekog mog zadovoljstva.

Mislim da ipak neću menjati iz korena svoj stil igre i da ću nastaviti po starom... grindam više tenkova odjednom, igram samo sa poslednjim tenkom u liniji (npr. čim kupim IX prodajem VIII itd.) i to od stocka ga izučavam, dakle nemam elitovane tenkove, ne igram mnogo platune i TC, igram pravilno (zna se kako se igra koja mapa sa kojim tenkom, kako se pozicionira) ali i neoprezno - ne štekam se mnogo i često ne preživim partiju jer neretko odigram za svoju dušu makar me to koštalo uništenja. Evo, juče sam celu partiju sa tajpom na Dragon Ridge jurio nekog elca (jer je trolovao pa me iznervirao) dok ga nisam ubio (ramovao sam ga u punoj brzini nizbrdo), i to kao poslednjeg u protivničkom timu. Pet puta me je za to vreme neko mogao izrokati ali ne marim... tako volim da igram ponekad. Igram dosta partija na dan jer mi je zadovoljstvo, ali ne mogu sebe da nateram da igram koncentrisano, jbg. Pre neki dan uzmem Pools medal s T28 i u sledećoj partiji ne preživim ni minut jer me oneshootuje arty :)

U stvari bih najviše voleo da mi sa ovog foruma odigramo neki TC ili platun ponekad...

Doolio
21.12.2012, 12:24
Отприлике си описао моју игру:) Можда зато имамо сличан ефф:)
Ја се трудим да поправим ствари које су штетне, не у смислу да сад узмем да трошим не знам колико ресурса, него рецимо да не попиздим и да не кренем урлајући преко поља у некој корњачи или да не идем иза ћошка ко деген јер ''оћу да вратим оном тамо што ме пуко''.
Понекад ме изнервира што игра не награђује за стратешку и тактичку подршку, фазон, сад сам у принципу ја добио партију јер сам рекао малобројнијима у граду да сачекају и да не извирују док ми не изгазимо другу страну, побио сам пар битних ликова, али на крају нисам имао неки демиџ, нити спотинг (супер першинг) и добио сам неку сићу. То ме понекад (поготово са тенковима за зараду) замало отера на тамну страну да играм за себе и за већи експ/паре/, али до сада се нисам дао. Ипак, ретард сам, па ми није довољно само то што сам играо, него оћу да ме игра ''награди'' лол и онда се сморим. Ко да има петнес дина.

toxic
21.12.2012, 15:47
Naravno da post odise cinizmom jer je i pitanje bilo tako postavljeno, ali istovremeno nema niceg pogresnog u odgovoru (ajde, moje misljenje o placanju je subjektivna stvar, ali i to utice na eff).

srleb
21.12.2012, 16:09
"Tank Giveaway

There will be a brief period of maintenance starting early in the morning (specifics to come), that will add a very special 'thank you' to every active player's garage. The T1E6, a premium American tier II light tank, is our gift to you for offering your support and enthusiasm over the last year, and being an all around a swell group of folks."

informacija sa wot.com

edit:
a evo je i sa .EU

"T1E6 Tank Giveaway

That’s right! Check your garage for a collector’s vehicle!

24 December"

vlado_ns
21.12.2012, 16:26
Novi izgled garaže na EU serveru :icon_bigg

http://usnimi.me/thumbs/shot00upu.jpg (http://usnimi.me/?v=shot00upu.jpg)

Veselooo :)

walkerz
21.12.2012, 16:55
Ljudi, da li da uzimam IS, tj. da li je on KV1S sa boljim oklopom?

vlado_ns
21.12.2012, 17:04
Ako mene pitaš, obavezno IS da se uzme jer te on vodi do IS-7 (možda i najkorišćeniji tenk u klanskim bitkama).

Doolio
21.12.2012, 17:14
ljudi, da li da uzimam is, tj. Da li je on kv1s sa boljim oklopom?

Ја волим ИС, али доста људи се неће сложити са мном. Има слабу пенетрацију за свој тиер, не може се похвалити неким армором. Иначе је прилично окретан, ја док сам играо с њим, фино сам се проводио.

Није КВ-1С са бољим оклопом из простог разлога што му је гејмплеј другачији, не заснива се на огромној алфи. Иначе, оклоп му није нешто. Можда се може рећи да је наставак КВ-1С, али некако не у истом смеру.

ИС-7 више није оно што је некад био, тј. није ни пола онога што је некад био:) Што је океј, јер је оно раније био чист безобразлук:) Проблем са ИС-7 и кланским је што му је голд слаб (303, док је код ИС-4 400) и што више није онолико троласт (доња плоча и фарови нису толико дингабилни ко што су били, тенк је мање агилан, мање једе гранате гузом и странама). По некој мојој процени (која не мора бити тачна), тренутни ИС-4 је бољи избор, а ИС-7 се користи више по инерцији. Додуше, купола на ИС-7 је и даље болесна ко и пре што је била, али он није тенк чија игра претерано користи тако нешто.

едит:
Ау брате шта је све цензурисано

toxic
21.12.2012, 18:22
Nije sto je bio najvise zbog zlatne municije, ali i dalje je broj 1 u klanskim bitkama tako da je ta linija i dalje najbolji izbor. IS je odlican tenk, nije bas za pocetnike posto nema veliku penetraciju, ali ima odlican dmg i jako je pokretan. Oklop nije nesto, ali nije ni nista gori od ostalih T7 teskasa.

minist@r
21.12.2012, 18:34
U donosu na Tigra IS je Maus.Tek sto je Tigar busan.

Doolio
21.12.2012, 18:35
Добро, тигар је нека друга прича. Питао је у контексту КВ-1С.

PlazmaKeksWoT
21.12.2012, 20:53
Posto si vec igrao sa KV1S navikao si da se stekas, sa IS-om to ce biti manje potrebno jer definitivno moze da podnese vise neko KV1S. Tranzicija sa jednog na drugi je totalno bezbolna i kad si top tier definitivno mozes da okrenes mec u svoju korist. Dva pogotka u neprijatelja ti isplacuju troskove izgubljenog meca. U dobroj partiji 30k - 40k bez prem. Ja ga ne prodajem ni za brdo karamela...:p Tiger I ces izmasakrirati u solo duelu osim ako te uhvati na daljinu. Znaci vatanje zaklona i gradske mape ga obozavaju.

walkerz
21.12.2012, 21:33
Hvala svima na odgovorima, uzimam IS! :)

Nego, da li je neko pokušavao da pokrene WoT na Atom procesoru? Instalirao sam igru, ali nakon pokretanja dođem do garaže, i tu stane, dok na ekranu piše ˝loading modules˝....

vlado_ns
21.12.2012, 21:50
Hvala svima na odgovorima, uzimam IS! :)

Nego, da li je neko pokušavao da pokrene WoT na Atom procesoru? Instalirao sam igru, ali nakon pokretanja dođem do garaže, i tu stane, dok na ekranu piše ˝loading modules˝....

Neće da može... :dedica:

http://worldoftanksguide.com/ref-system-requirements.shtml

bobiv
21.12.2012, 22:22
Može se pokrene al ne može se igra..:D

DeCoy
22.12.2012, 0:26
Šta je sa ovim gift tenkićem? Jel` će biti neki kod ili će ga svi po defaultu dobiti u garaži, mrzi me da skidam igru ponovo ako je ovo drugo :(

sloba
22.12.2012, 0:53
Pa pise proverite vase garaze, verovatno ce svi da ga dobiju.

gently
22.12.2012, 2:19
IS ti je prirodan korak u evoluciji KV1s,dakle isti top,samo brze puca uz bolji armor.Sve u svemu osecaj ce biti skoro kao da igras isti tenk samo sa jacim oklopom.Takodje ces morati da zaboravis na kv1s caku da gadjas bilo kuda I moraces da nisanis slabe tacke kad ti dodje na crtu neki jaci tenkic jer si sada tir vise.

Inace,izasao je novi crtac od strane ludih rusa.Najbolji deo je na 0:50 gde se vidi jedan novi premium tenk koji ima upecatljivu dimenziju,znate na koji mislim tenkic :)

http://www.youtube.com/watch?v=bYUJD102bUc

Tenkic dobijaju svi 24tog posle mini patcha kako lepo pise u vesti.A sa njime svi dobijamo fraj I garazno mesto

Doolio
22.12.2012, 11:52
Интернет је чудо:)

Ја у супер першингу, пикамо ону мапу са снегом. КВ-5 изоткида њиховог супер першинга (набио се у њега и рока га у оне рупе), кад тек ће ти јуноша:

"f* you KV-5 golden boy"

Ја га ту изнапушавам (ја у СП, он у СП, то је најјачи део), кад ето ти најбољег камбека икада:

"f* you premium tank user!"

:kreza:

Е, то ми већ није јасно:) Човек изграјндово СП изгледа:)

vlado_ns
22.12.2012, 12:04
Nikad nemoj propustiti priliku, kad te neko proziva za premium tenk, da mu odgovoriš da si ga dobio na prevaru preko fake bonus kodova :nov_guita

Doolio
22.12.2012, 12:16
Не подсећај ме на те бонус кодове, моја прича је превише тужна. Мада сам је преболо, па сам отворио дизну, сад имам и тајпа и першинга:)

Али цела та прича је небитна, мислим, који је лик цар, ја сам стварно мислио да то не постоји:)

Zemunelo
22.12.2012, 12:24
Ja bih uradio upravo isto sto i taj lik, a Lowe bi zvao da krene sa mnom ili da se makne sa zastavice (vrlo verovatno bi i njega zveknuo da nece da se skloni :D). Kapujem samo u CW-u i kad nema drugog izbora za pobedu.

Nisi razumeo, nisam mu zamerio što nije kapovao već što nije pomogao saigraču da zajedno unište preostali tenk i posle lagano otresu arty.
Nije ni mogao da prođe da kapuje morao je okolo a to je bilo suludo.
Ovo je timska igra i neki put ne vredi mnogo kilova i demidža ako igraš sam.

Ni ja ne kapujem odnosno vrlo retko to radim ali više napadam nego što branim.

Ovo jos nisam video, ja nikad nisam napao lika koji je napravio veci dmg u partiji od mene, mislim kako ako je vec bolje odigrao... A verovatno bih isto odigrao kao on i ne bih bio srecan da me neko nakon toga nazove noobom.

Kako možeš porediti demidž koji napravi tier9 tenk i tier7 tenk u partiji gde su pretežno tier8 tenkovi i po dva tier9 sa svake strane?
Džaba demidž kad je prodao partiju.
Noooobčina je lik jbg :D

simets
22.12.2012, 18:53
Такође, у целом посту форсираш то како су овде људи рекли да свако ко има добар ефф штелује свој рејтинг и како није добар играч, што просто није тачно.
Исто тако, тај што штелује, он се наштеловао са 1300 на 1800, није се наштеловао са 500 на 1800.

Много бољи показатељ је проценат победа, ако знамо да је у питању соло играч. А твој проценат победа је сјајан и не платунујеш се. Нема шта да те погађа ово што причамо.

http://www.noobmeter.com/search/eu/simets;jsessionid=vatc3bjzzb8w

Ovo je moj noobmetar. Vrlo retko sam igrao u platoonima a jos manje u TC i CW. Ja sam solo igrac uglavnom i trenutno igram po nekoliko partija dnevno sa svim tenkovima koji su mi u garazi. Poslednjih godinu i jace dana mi taj eff rejting stoji ZAKUCAN na ovoj brojci koju vidite na linku. Meni to samo govori da sam konzistentan igrac sa razlicitim tenkovima. Takodje i procenat pobeda mi nije los za solo igraca. Ali umem da donosim bas lose odluke u ponekoj partiji, tako da ne znam da li ove brojke mogu da kazu da li sam dobar igrac ili ne.

P.S. Malopre sam prvi put procitao za ovaj noobmetar pa sam zato ovde stavio link, interesuje me misljenje vas iskusnih :)
P.P.S. Nisam imao pojma da eff rejting moze da se steluje xD

minist@r
22.12.2012, 19:44
Ja sam imao 1440 i onda sam ga ukenjo sa nekim stock tenkovima tako da mi je trenutno u zadjih 100 partija samo 800.A prosecan mi pao na 1161.Mada se ja tim statistikama i ne opterecujem pune.

Zemunelo
22.12.2012, 20:14
A kako se računa Performance, kako Efficiency a šta mu dođe WN3?
Ako neko kapira.

Što se tiče IS-a da dodam ja imam i njega i KV3 i odlični su oba a totalno različito se igraju.
Imaju što neko reče slabu penetraciju za svoj tier ali bezobrazan demidž ako probiju tako da sa IS-om predlažem da navatavate sa strane ili odpozadi protivnike posebno one viši tier i onda će ih mnogo boleti :)

Ipak u tom tier7-ci TigarP mi je sad omiljeni i stvarno je moćan.
Em probija em ima prednji oklop em brzo i jako precizno puca.
Zaziru i veći tier-i kad nalete na mene u TigruP, retko koji se zaleti frontalno.
Jedino jbe kad na otvorenom naleti brzanjac ili dva a visok tier, onda ide ono čuvaj guzu uza zid jer tu najviše naleću :D

minist@r
22.12.2012, 21:13
JA imam obicnog tigra i mucim se snjim buse ga odakle hoce s cim hoce, ali zato top **** keve.

PlazmaKeksWoT
22.12.2012, 22:02
GoogleTranslate Mihail Živec:
Q: When can I buy out-of-treatment prem tanks.
A: I can not answer.

Q: Players want it all for the credits (prem tanks, first aid kits, premium).
A: It will not.

In development company 7 on 7. KTTS will.

Q: Do you plan to extend the cluster? For all 4 already creaking at the seams.
A: The expansion is performed continuously. Constantly adding new equipment.

Q: Why did the clan battles moved from RU1 to py2?
A: I can not answer.

Q: When can I change the nickname?
A: It is difficult to predict anything. Many problems.

Reset statistics for Golda will not.

Q: What artoy 9 and 10 lvl?
A: We will expand the branch of ACS. Scheduled for the second half of the year + \ - ktts.

Q: haylevelah 7-8 art for the team.
A: Statistics show that the top fighting arts more than you need. Add the restriction on number of arts from 2 to 5. The queue for the arts. Nerf arts in one of the following patches. In the upper levels of the fighting arts would be less, and in the middle anymore.

Q: Will the further refinement of physics?
A: Nothing supernatural can be expected. KTTS are: separation of the tower, the upheaval of the tank, the tank animated suspension, more spectacular destruction of buildings and other facilities.

Q: Komarin and Marsh returned?
A: Refined and return. Wait for the next year. Will work on the Pacific coast. Experiment with trenched card fails.

Q: When will battle 30 to 30.
A: Next year will be.

In: Proceedings on the work in 2013.
A: To make the game better. New tanks. New cards.

Q: When will be introduced in the crews of tanks Soviet Georgians, Estonians, Kyrgyzstan?
A: KTTS

Work on the system of automatic sanctions are not conducted.

Q: What is the Chinese art and PT-ACS?
A: Research is being conducted. May be added at the end of next year.

Q: Five times thrown on the same card. How so?
A: Nothing can be done due to the nature of the system.

Q: What modes are forbidden in the game?
A: I do not have that information. I can not answer. I play without mods.

How to enter new tanks in the game without dates: Chinese, British PT-ACS, leopart-1 and a new branch of Art nap.

Q: What is the best treatment is not a favorite of the players? When will the historical battles and garage?
A: The assault has cut out a lot of people. Meeting engagement 5%. Garage will be fighting. Historical battles will be. While only a concept invented.

Shturmtigra in 2013 will not be.

Q: What are the engine improvements in 2013 are planned?
A: Hard to say.

B: A single portal to be launched before or after the airplanes?
A: After the airplanes.

Q: Are you satisfied with the economy the game (tank farm)?
A: Satisfied.

Q: When it stops changing voice of the game with every patch?
A: We are working with sound and will continue for a long time. After patch with the Chinese to change the sound to enter the tank. Will be recycled voice when hit by a tank and added new ones.

Aleksandar
22.12.2012, 23:17
Nevjerovatno je koliko mi je IS-8 baksuzan.
Od 47 odigranih partija 33 su porazi,ali to nije sve.
Od tih 33 poraza najmanje 28 je sa razlikom 10 i većom (15:5,15:4,...).
Kako god da igram ništa ne mogu da učinim.
Tužno je kad u t8 - t10 bitkama imate osjećaj kao da igrate t1 na Malinovka mapi.
Samo gledate kako saigrači ginu.

Ali zato je BL10 veliko zlo. :)
Nema potrebe da se koristi snajper mod,samo se okrene prema tenku i :ciao:

miša topola
23.12.2012, 0:13
Plazmakeks,
Ako radiš prevod preko GT, onda stavi na Ruski -> Srpski mnogo bolje prevodi nego na engleski ;)

xandar
23.12.2012, 0:28
Taj noobmetar zaboravite. Uopste nije pouzdan nacin za ukalkulisanje eff-a vec gadja odokativno...Cak bolje sami da izracunate eff:D

PlazmaKeksWoT
23.12.2012, 6:51
Plazmakeks,
Ako radiš prevod preko GT, onda stavi na Ruski -> Srpski mnogo bolje prevodi nego na engleski ;)

Probao, zbog gremlina prevod ispada katastrofa...:icon_scra Ovako je makar blizu.

minist@r
23.12.2012, 10:35
Daj original da procitam, bolje cu da razumem.

PlazmaKeksWoT
23.12.2012, 12:50
Daj original da procitam, bolje cu da razumem.

wot-news.com

Bokile
23.12.2012, 13:27
Pošinjem ponovo da igram wot,pauzirao sam dugo, zaboravio šifru i sad moram da napravim nov nalog.

Na šta bi trebao da se orijentišem? Lično volim male tenkiće,pa koji se najbolje pokazao?

vlado_ns
23.12.2012, 13:27
В: На хайлевелах по 7-8 арт на команду.
О: Статистика показывает что в топ боях арты больше, чем нужно. Добавим ограничение на кол-во арты от 2 до 5. Очередь для арты. Нерф арты в одном из следующих патчей. В верхних уровнях боёв арты станет меньше, а в средних больше.

Noću sa obj.261 je stvarno smešno koliko ima arta... međutim, ne bih voleo nikakav nerf, dobro je ovako :)

Pošinjem ponovo da igram wot,pauzirao sam dugo, zaboravio šifru i sad moram da napravim nov nalog.

Na šta bi trebao da se orijentišem? Lično volim male tenkiće,pa koji se najbolje pokazao?

Ja sam voleo T18 u drugom i Marder II u trećem tiru... aj stvarno, šta je najbolje od tih prdavaca od prvog do četvrtog tira?

Bokile
23.12.2012, 13:32
Ja sam voleo T18 u drugom i Marder II u trećem tiru... aj stvarno, šta je najbolje od tih prdavaca od prvog do četvrtog tira?

Znam kad sam sa prošlim nalogom počeo da igram,skroz sam se pogubio,apgrejdovo sam tenkove iz različitih zemalja,nikako nisam mogao da se skoncentrišem na jednu zemlju i jedan konkretan tenk,sad hoću da se skoncentrišem i da krenem od nekog prdavca i da napravim jedan lep solidan i pre svega jak tenk.

Neki orijentir bi mi dobro došao,jer stvarno nisam pametan.

minist@r
23.12.2012, 13:36
Po meni Rusi i Svabe.Pa ti biraj.

Zemunelo
23.12.2012, 13:46
JA imam obicnog tigra i mucim se snjim buse ga odakle hoce s cim hoce, ali zato top **** keve.

TigarP je daleko bolji ali zato TigarII je bolji od VK4502A u tier-u 8 a čini mi se u tier-u 9 da je taj VK4502P bolji od E75 mada koliko vidim nijanse u oklopu presuđuju.
Sve su to uradili da te nateraju da odigraš sa svakim tenkom jer se ide različitim granama.

Meni se naravno jbe za sve to jer igram bez jurenja višeg tier-a i nisam još išao preko 7-og.
Skupljam polako tenkove koji mi se dopadaju i igram sa njima.
Imam samo Ruse i Švabe ali vidim da je Amerski T29 opak tenak pa i na njega ću možda ići ako me ne bude mrzelo da grindujem toliko.

TigarP ima prednji oklop 200 pa ti preporučujem da ga probaš pre nego ga u nekom peču ojade.

ps. Najmanje mi leže TD-ovi jer ne volim da se štekam i čekam celu partiju zbog 2-3 pogotka i onda često i sa njima idem napred :kreza:

pss. Niko mi ne odgovori šta je performance, šta efficiency a šta wn3?

miša topola
23.12.2012, 13:54
Znam kad sam sa prošlim nalogom počeo da igram,skroz sam se pogubio,apgrejdovo sam tenkove iz različitih zemalja,nikako nisam mogao da se skoncentrišem na jednu zemlju i jedan konkretan tenk,sad hoću da se skoncentrišem i da krenem od nekog prdavca i da napravim jedan lep solidan i pre svega jak tenk.

Neki orijentir bi mi dobro došao,jer stvarno nisam pametan.
Kreni T110E5 liniju, super je tenk, na putu do njega imaš T32 jedan do najbolji tier 8 tenkova, i M103 sa jednim od najboljih topova u igri. :)

Po meni Rusi i Svabe.Pa ti biraj.
Sovjeti su bolji :)

TigarP je daleko bolji ali zato TigarII je bolji od VK4502A u tier-u 8 a čini mi se u tier-u 9 da je taj VK4502P bolji od E75 mada koliko vidim nijanse u oklopu presuđuju.
Sve su to uradili da te nateraju da odigraš sa svakim tenkom jer se ide različitim granama.

Meni se naravno jbe za sve to jer igram bez jurenja višeg tier-a i nisam još išao preko 7-og.
Skupljam polako tenkove koji mi se dopadaju i igram sa njima.
Imam samo Ruse i Švabe ali vidim da je Amerski T29 opak tenak pa i na njega ću možda ići ako me ne bude mrzelo da grindujem toliko.

TigarP ima prednji oklop 200 pa ti preporučujem da ga probaš pre nego ga u nekom peču ojade.

ps. Najmanje mi leže TD-ovi jer ne volim da se štekam i čekam celu partiju zbog 2-3 pogotka i onda često i sa njima idem napred :kreza:

Tigar P ima 200mm samo u jednoj metalnoj gredi na prednoj ploči, svi ga buše u kupolu. :)
Efficiency je loš pokazatelj kakav je ko igrač ;)

vlado_ns
23.12.2012, 14:01

Različiti načini rangiranja učinka u igri, stavljaju akcenat na različite elemente... recimo kod xvm eff ratinga ogroman udeo imaju zauzimanje baze i resetovanje zauzimanja, ogroman...

Aleksandar
23.12.2012, 14:50

Moj prijedlog je BT-2.
Stavi na njega dvogled,mrežu i ventilaciju i vladaćeš u t1 - t3 bitkama.
Pošto ima papirni oklop ne glumi heroja,nego se teleportuj od zaklona do zaklona (njegova brzina mu to omogućava).
Ja sam ga ponovo kupio da bih uništio T-18 (nekako sam ga preskočio) jer mi je nedostajao za medalju "Expert USA" i toliko mi se svidio (BT-2) da sam ga ostavio u garaži.

Bokile
23.12.2012, 14:52
Krenuo sam sa ruskim MS-1,i svidja mi se ruski tech tree,pokušaću sa njima.

miša topola
23.12.2012, 15:04
Krenuo sam sa ruskim MS-1,i svidja mi se ruski tech tree,pokušaću sa njima.

Kreni na KV-1, a za posle ćeš videti šta ti odgovara :)

Bokile
23.12.2012, 15:10
Kreni na KV-1, a za posle ćeš videti šta ti odgovara :)

E to me zanimalo. Hvala puno.

E sad odigrao sam par partija,ovaj mali nije nešto brz al nanosi lepu štetu po difoltu. Dok budem napredovao ka KV-1,da li da apgrejdujem samo najneophodnije ili da idem redom?

I da li je bolje imati top sa jednom granatom ili top sa pet granatica?

toxic
23.12.2012, 15:20
Ja u principu uvek unapredjujem sve, vazno je da na nizem tier-u tenka unapredis sve ono sto se prenosi na sledeci tenk i olaksas sebi kasnije muke. Idi do KV-1 i taj tenk ostavi za kasnije grindanje kredita posto T5 tenkovi najbolje zaradjuju, a KV-1 je dobar. Mozes da krenes i na americku granu do M4 tenka koji bi ti sluzio za farm kredita, a i da kasnije nastavis ka americkim teskasima. Jako brzo ces stici do T4 tenka, tu krecu malo dosadnije partije jer ces uglavnom biti na dnu liste, a treba relativno dosta XP-a za T5. Kupovinu dodataka odlozi za T5 tenk, ovo ispod je sve boranija. Sto se izbora topa tice, ja gledam da koristim one sa najvecom penetracijom, ali opet na tim malim tier-ovima nije mnogo ni bitno.

miša topola
23.12.2012, 15:22
E to me zanimalo. Hvala puno.

E sad odigrao sam par partija,ovaj mali nije nešto brz al nanosi lepu štetu po difoltu. Dok budem napredovao ka KV-1,da li da apgrejdujem samo najneophodnije ili da idem redom?

I da li je bolje imati top sa jednom granatom ili top sa pet granatica?

Moj savet ti je da istražuješ sve module na svim tenkovima.
A što se tiče topa, gledaj koji ima veću probojnost tj penetraciju i koji je tier taj top.

Verujem da ćeš danas preći i MS-1 i sledeći tenk koji dolazi posle njega, pošto treba zaista malo exp poena da se oni pređu :)

Bokile
23.12.2012, 15:28
Kako sam ga nahvalio tako sam ga ureko.

:o

miša topola
23.12.2012, 15:49
Kako sam ga nahvalio tako sam ga ureko.

:o

Ne možeš uvek da pobeđuješ, čak iako daš sve od sebe i odigraš najbolje u timu ili čak bolje od celog tvog tima zajedno, možeš da izgubiš. Nađi nekoga da igra sa tobom u platoonu zabavnije je :)

Bokile
23.12.2012, 15:54
Ne možeš uvek da pobeđuješ, čak iako daš sve od sebe i odigraš najbolje u timu ili čak bolje od celog tvog tima zajedno, možeš da izgubiš. Nađi nekoga da igra sa tobom u platoonu zabavnije je :)

Ma znam. Krijem se,šunjam se,kad me opiči nešto samo otegnem papke.

Evo novog naloga,pa ako neko hoće nek me doda.

ime Bokile

miša topola
23.12.2012, 15:58
Ma znam. Krijem se,šunjam se,kad me opiči nešto samo otegnem papke.

Evo novog naloga,pa ako neko hoće nek me doda.

ime Bokile

Dodao, ne treba email da postavljaš (i nemoj) :)

toxic
23.12.2012, 16:14
I ne razmisljaj mnogo o tim malim tenkicima, MS-1 su 5 partije do elite statusa. (:

Bokile
23.12.2012, 16:15
I ne razmisljaj mnogo o tim malim tenkicima, MS-1 su 5 partije do elite statusa. (:

Polako,tek sam počeo, idemo redom. :p

Doolio
23.12.2012, 16:40
Што се тиче овога ''не знам шта је било, неко ме упуцо'', мислим да треба да имаш у виду да ћеш после 2000 партија да кажеш ''аха, сад ми је већина ствари јасна'', а онда ћеш после 3000 да кажеш ''аха, пола онога што сам мислио после 2000 партија нема везе са животом'' и тако даље:)

Просто, има доста ''нивоа интересовања'' у игри, а и партије су кратке, има много тенкова итд. Иди полако и играј се, доћи ће ствари саме временом.

Bokile
23.12.2012, 16:44
Ma shvatam ja da mi je armor mali,i da me neko osoli sa 1 granatom,al mi ne ide u glavu kako može da ispali granatu pa posle 0.5 sekundi još jednu,ko da ima mitraljez a ne kupolu,a recimo ima top koji ispaljuje 1 po 1 granatu.

miša topola
23.12.2012, 16:47
Ma shvatam ja da mi je armor mali,i da me neko osoli sa 1 granatom,al mi ne ide u glavu kako može da ispali granatu pa posle 0.5 sekundi još jednu,ko da ima mitraljez a ne kupolu,a recimo ima top koji ispaljuje 1 po 1 granatu.

Imaš automatske i polu automatske topove koji pune malo duže kako bi mogli da ispale više granata za kratko vreme.
Niski tierovi u svim nacijama imaju takve topove, dok kod visokih tierova po automatskim topovima su poznati francuzi i amerikanci.

Bokile
23.12.2012, 16:49
Imaš automatske i polu automatske topove koji pune malo duže kako bi mogli da ispale više granata za kratko vreme.
Niski tierovi u svim nacijama imaju takve topove, dok kod visokih tierova po automatskim topovima su poznati francuzi i amerikanci.

Čini mi se da se neko u igri razdro:

"Damn load hacker!"

toxic
23.12.2012, 16:59
Nema hakera, tako je. Drugi ce uvek da te drndaju s tim topovima, a kad ga ti uzmes samo ces dingovati. (:

minist@r
23.12.2012, 16:59
Sta mislite o Tigru II?

Doolio
23.12.2012, 17:02
Бокиле:
Ја ћу ти опет рећи исто, све то ће ти се касти само, ти ћеш после иљаду партија знати 30% о механици игре, провозаћеш 5% тенкова, срешћеш у борби 50% тенкова, одиграћеш 50% типова возила, знаћеш добро две мапе, остале можда океј са једним типом возила, а са два типа возила нећеш знати где се налазиш итд итд итд.

Лупао сам бројеве, али капираш шта оћу да кажем. Немој се оптерећивати у старту.

То што се људи деру на чату да је неко хакер, то окачи мачку о реп:)

Министар:
Можда не све најлепше, али доста тога лепог:)

Bokile
23.12.2012, 17:04
Лупао сам бројеве, али капираш шта оћу да кажем. Немој се оптерећивати у старту.

То што се људи деру на чату да је неко хакер, то окачи мачку о реп:)

Nema opterećenja,ja to polako,ovo igram za gušt.

A ovo o akerima,to sam i ja verovao da se neko žestoko izlupetao.

Aleksandar
23.12.2012, 17:30
Sta mislite o Tigru II?

Mislim da je mnogo opasniji kad se sukobim s njim nego kad ga vozim ja. :)
Taj tenk mi ne leži nikako.Nisam još istražio najjači top tako da mišljenje može još i da se promijeni.
Meni je IS-3 ubjedljivo najbolji od svih t8 teških tenkova iako sa KV-4 imam bolju statistiku.

noisy
23.12.2012, 17:41
Ja sam poprilično zadovoljan Tigrom II. Najbolji je kad se uštekaš negdje i snajperišeš one koje skaut otkrije. Poslednji top je strašno jak i precizan. Jedino što ti onda pola tima govori da si noob i tard jer si sa tierom 8 u pozadini.

Martok
23.12.2012, 17:56
I ti nikad nisi pomislo da je to mozda stvarno istina?!!

miša topola
23.12.2012, 17:59
Sta mislite o Tigru II?

Osim što je bušan i ogroman... pa ima dobar top :)

noisy
23.12.2012, 18:15
I ti nikad nisi pomislo da je to mozda stvarno istina?!!
Ne. Jer mnogo bolje rezultate sa Tigrom II pravim kad snajperišem iz daljine nego kad idem naprijed i ulijećem u direktne duele.

minist@r
23.12.2012, 18:17
Tesko izlazim na kraj s tigrom kad se postavi frontalno i kad sakrije bokove, ali kad otkrije strane buse ka ko kantu.

bobiv
23.12.2012, 18:20
Od stare 3 nacije
br 1 t32
br 3 tigar2
br 3 is 3
Inače imam u garaži sva 3 i igrao sam juče sva 3..
Is 3 me je posebno razočarao svojim nepreciznim i bangavim topom..
T 32 je mrcina koja kad sakrije telo da viri kupola može čudo da napravi..
Tigar 2 čas dinguje čas ga buše top je solidan i brzo puni kao t 32..

Doolio
23.12.2012, 18:28
Тигар два јесте полуснајпер, али ако си топ тиер, мораш да стегнеш зубе и да некако покушаш да испарираш веселим ИС тројкама међ зградама, иако су боље опремљени од тебе за ту врсту фајта.

minist@r
23.12.2012, 18:28
Ne verujem danas sam 70% partija izgubio.:n-cc2::n-cc2:

miša topola
23.12.2012, 18:51
Ne verujem danas sam 70% partija izgubio.:n-cc2::n-cc2:

Prosto 19 pobeda od 20 bitaka :dzavo:
I opet mi IS-4 izgleda kao tenk koji nema nikakvu ulogu i bici, samo sam sa njim izgubio danas i pored 4.111 dmg :paranoia:

bobiv
23.12.2012, 18:55
Pa vikend + x 3 za xp..
Uvek je teško igrati gomila nobova..
Ili uđeš u tim da razvalite ili da vas razvale..
A sinoć 130k na serveru pa plus što server oće da baguje..
To je tek posebna priča..

minist@r
23.12.2012, 19:05
Ma malopre odose njih 10 na jednu stranu i ovi dosli sa druge i izgubismo 15:3.Takva situacija u zadnja 2 dana 4 puta minimum.

Martok
23.12.2012, 19:20
Ne. Jer mnogo bolje rezultate sa Tigrom II pravim kad snajperišem iz daljine nego kad idem naprijed i ulijećem u direktne duele.

Hvala za taj uvid ... Inace, takvu igru smatram za najgoru nobovstinu ...

Bokile
23.12.2012, 19:22
Ovaj T-46 mi lego ko budali šamar,sjajan tenkić.

miša topola
23.12.2012, 19:29
Ovaj T-46 mi lego ko budali šamar,sjajan tenkić.

Bokile ti ideš da uzmeš KV-1 pre ponoći :D

Bokile
23.12.2012, 19:33
Bokile ti ideš da uzmeš KV-1 pre ponoći :D

Ja se zarazio,vi kako oćete. :D

minist@r
23.12.2012, 19:35
Dobrodosao u klub :D
Pozuri da uzmes kv dok traje popust sad je nekih 130 soma.

noisy
23.12.2012, 19:40
Hvala za taj uvid ... Inace, takvu igru smatram za najgoru nobovstinu ...
Ja uglavnom igram kako mislim da bi trebalo i ignorišem one što spamuju na chatu. Ako si igrao sa Tigrom II znas da može da pogodi šta hoće s' kraja na kraj mape. Naravno da sa IS-3 neću glumiti snajperistu.

Barni
23.12.2012, 19:54
hm, šta uzeti kv4 ili tigra 2, tigar ima papirni oklop, a kv4 je slep i trom ali ako je ding mašina isplati se :confused:

noisy
23.12.2012, 20:16
Nisam igrao sa KV4. Tigar II zna ponekad da dinguje kao lud. Al' samo ponekad.

minist@r
23.12.2012, 20:35
Ja sam izbusio KT-a sa obicnim Tigrom, ali kad se lepo postavi onda je je*en.

Aleksandar
23.12.2012, 20:46
šta uzeti kv4 ili tigra 2

Glasam za KV-4.
U prethodnim postovima sam kačio sliku partije u kojoj su me dingovali 46 puta.
Bio sam sam protiv 6 tenkova,svi t8.Mogli su i bolje da odigraju ali nisu. :)
Slaba tačka mu je "kupola" na kupoli,tj. onaj mitraljez na kupoli,ali ne znaju svi šta treba da gađaju.
Naporno je dok se ne istraži najjači (107mm) top ali poslije je milina.Pravi manju štetu nego BL9 (IS-3) ali je precizan i dobro probija.

toxic
23.12.2012, 20:47
Donja ploca KT-a busna kao i kod ostalih, jedino sto je kod Nemaca ona malo veca. Ostali oklop je odlican, za donju plocu treba minimum 175mm probojnosti, ako se zakosi lepo mora bar 200mm. Po meni, odlican tenk.

Bokile
23.12.2012, 20:48
Kad gledam penetraciju,na primer 66/100/38, koju od ove 3 cifre da gledam?

toxic
23.12.2012, 21:09
Normalna AP municija, zlato, HE
U principu, gledas prvu.

DeCoy
23.12.2012, 21:09
Prva cifra ti je običnu AP municiju, druga za gold municiju, treća za HE granate.

Bokile
23.12.2012, 21:11
Prva cifra ti je običnu AP municiju, druga za gold municija, treća za HE granate.

U principu gold i HE mi ne trebaju,tj golde ne mogu,a ovo drugo mi nije baš najjasnije,jer kad krenem nekoga da rokam sa njima kao da su malkice slabije.

Al sad mi je jasnije.

Hvala.

minist@r
23.12.2012, 21:46
Pa te HE nikad ne rikosetiraju.I imaju malo veci dmg ako probiju tanak oklop.

DJ MIXYYY
23.12.2012, 21:57
Pozdrav!
Verujem da je ovo pitanje bilo vise puta ovde ali stvarno nemam vremena da pretrazujem citavu temu, a pitanje glasi: Lowe ili T34? :)
Uopsteno gledano koji je bolji i zbog cega? :)

minist@r
23.12.2012, 22:15
Ja nemam ni jedan ali moj glas ipak ide za Lowe.Nekako mi je veci protivnik.

DeCoy
23.12.2012, 22:19
Mrtva trka, oba imaju prednosti i mana, oba dobro zarađuju, mislim da su lični afiniteti u pitanju. Meni je takođe lepše igrati u Lowe-u (a imam oba).

Ako ti se ne žuri, sačekaj da bude sledeći public test, skini beta klijent i probaj ih iz prve ruke.

DJ MIXYYY
23.12.2012, 22:23
Lowe sam vec probao na test serveru za neki patch a T34 nisam pa ne mogu da procenim koji je bolji.
Nije da mi se zuri ali veceras dobijam 10k golda na account pa ne zelim da dzaba cuce tamo vec da ih potrosim odma. :D

vlado_ns
23.12.2012, 23:25
Ja lično više mrzim da se sretnem u borbi sa t34, šta god ja vozio (inače, lowe imam, t34 ne).

A sad, vezano za razgovore o eff ratingu i friziranju istog, samo da vas obavestim da sam kupio T2, M2, T18, H35, Cruiser Mk III i Marder II... sve posade trenutno ispod 80%... juče i danas sam igrao uglavnom sa njima i imam posle 80-ak partija preko 70% procenat pobeda i oko 2500 u proseku eff rating (u svakoj partiji sam gledao da zauzmem bazu ili resetujem zauzimanje što više). Prema tome, dizanje rejtinga je vrlo prosta stvar... da ne pominjem koliko sam sreo igrača iz poznatih klanova u tim tierovima... pre ovoga, dugo, dugo nisam igrao ništa ispod tier VIII pa sam se iznenadio... eto

Bokile
23.12.2012, 23:27
Al me iseče jedna haubica ko džipom na slavi...

Barni
23.12.2012, 23:31
ko hoće da spusti er samo treba da uzme da igra sa artiljerijom :icon_wink

Savska
24.12.2012, 0:03
Jel treba da se placa da bi se igrala

Bokile
24.12.2012, 0:07
Jel treba da se placa da bi se igrala

Jok...

Martok
24.12.2012, 0:08
Placa se zivcima ...

simets
24.12.2012, 0:25
Ja lično više mrzim da se sretnem u borbi sa t34, šta god ja vozio (inače, lowe imam, t34 ne).

A sad, vezano za razgovore o eff ratingu i friziranju istog, samo da vas obavestim da sam kupio T2, M2, T18, H35, Cruiser Mk III i Marder II... sve posade trenutno ispod 80%... juče i danas sam igrao uglavnom sa njima i imam posle 80-ak partija preko 70% procenat pobeda i oko 2500 u proseku eff rating (u svakoj partiji sam gledao da zauzmem bazu ili resetujem zauzimanje što više). Prema tome, dizanje rejtinga je vrlo prosta stvar... da ne pominjem koliko sam sreo igrača iz poznatih klanova u tim tierovima... pre ovoga, dugo, dugo nisam igrao ništa ispod tier VIII pa sam se iznenadio... eto

Meni eff rejting ne sluzi da se poredim sa drugim igracima, vec da posmatram objektivno da li napredujem, nazadujem ili drzim neki nivo igranja. Sto se toga tice, eff rejting mi radi posao.

A sad 2 pitanja. 1. Da li se sa TDovima vredi zakositi? (sa ferdijem npr.) Pitam jer najcesce kad naidjem na TD odnapred, on se okrene direktno ka meni. A ja sam u teskasima navikao da se uvek zarotiram za 30 stepeni.
2. JgPanher II ili Ferdinand i zasto?

DeCoy
24.12.2012, 0:31
Vredi se zakositi, bar kod tih TD-ova koji imaju solidan prednji oklop. Ali ne previše, posebno kod Ferdija jer ćeš tako izložiti ogroman bok. Mada opet, ako zna da te gađa u one kvadrate pored farova mislim da ne vredi previše. A to što se okrenu direktno u tebe je isključivo zato što hoće da te nišani i dok puni, a nema kupolu :kreza:

simets
24.12.2012, 0:52
A koga uzeti posle JgPanthera? Ferdija ili JgPanthera II?

toxic
24.12.2012, 1:00
Meni Ferdi bolji, JP2 je brz, ali papiran skroz.

vlado_ns
24.12.2012, 1:12
Meni eff rejting ne sluzi da se poredim sa drugim igracima, vec da posmatram objektivno da li napredujem, nazadujem ili drzim neki nivo igranja. Sto se toga tice, eff rejting mi radi posao.

A sad 2 pitanja. 1. Da li se sa TDovima vredi zakositi? (sa ferdijem npr.) Pitam jer najcesce kad naidjem na TD odnapred, on se okrene direktno ka meni. A ja sam u teskasima navikao da se uvek zarotiram za 30 stepeni.
2. JgPanher II ili Ferdinand i zasto?

1. upravo pričamo o apsurdosti trenutnog sistema rangiranja...
2. ferdi, zbog oklopa prednjeg (duplo)... top je isti, čini mi se, ali za nijansu brže puni ferdi... meni lično ne znači mnogo to što je jgdpanther II brži.

xandar
24.12.2012, 13:21
Normalno da je papirni kad verovatno forsirate playstyle ferdinanda. Panter 2 je vise hit & run taktika.
@Simets I ja sam imao istu dilemu, pa sam se odlucio za pantera i nisam pojeo *****.
Slozicu ti ovako:

Pros

fantasticna i agilnost
12.8 top, vrhunska preciznost, rof i damage
ogroman mantlet topa kao i prakticno neranjiva gornja superstruktura koja je pod vecim stepenom nagiba nego donja.

Cons

ustrb ubrzanju, nesto manji top speed od prethodnika.
gun transverse je ocajan po horinzotali, cesto ces prekinuti camo status samo zbog njega, ali i tokom bitke gubis dragocene sekunde za namestanje pozicije sto je razlika izmedju zivota i smrti.
donja sasijka superstruktura od pantera 2 medijuma, ocekuj samo ponekad odbitak od tvog tiera pa navise, mada i nizi tier ce te tu probijati neretko.

Kombinacija agilnosti, udarne sile i solidnog oklopa cine ubitacnu kombinaciju, ako znas kako da ga primenis. Cak ni light ti ne predstavlja nocu moru zbog velikog trasversa, lako mozes da se odbranis od njega, sto ferdinand moze samo da sanja. Drzi se druge linije kao svaki td, medjutim ukoliko te imaju te lock on lako se mozes premestiti sto kod ferdija nije slucaj(da ne pominjem da imalo iskusniji igrac na ferdinandu sigurno zna slabe tacke)
Gornja ploca ploca mi je probijena samo jednom i to od obj 704. Za donju ne garantujem preveliku rezistentnost, zato ga ne izlazi kako god umes. U gradskim mapama dolazi do izrazaja zbog side scratching-a odnosno specificno postavljanje na uglu ulice ce rezultovati samo granatama koje ce se ogrebati o tebe jer protivnik ne moze da zahvati dovoljnu povrsinu da bi ti naneo damage, dok ti njega:nov_guita
Druga stvar je sto treba samo da se izgrinda top za razliku od ferdinanda sto je veoma olaksavajuca okolnost.

Ukratko, ako si voleo jagdpanter 1, za ovog ces seci vene, da li zbog frustracije ili ljubavi;)

Zemunelo
24.12.2012, 14:03
Tigar P ima 200mm samo u jednoj metalnoj gredi na prednoj ploči, svi ga buše u kupolu. :)
Efficiency je loš pokazatelj kakav je ko igrač ;)

Ne bih se složio,
kupola spreda mu je u najmanju ruku ista ili jača od recimo ruske grane teškaša. Sa tih 200mm spreda u donjem delu i sa 120mm na kupoli spreda on poprilično dinga gledano ukupno.
E sad naravno ima onaj deo između kupole i donje ploče gde svi gađaju posebno vozača ubadaju često ali to se rešava tako što se pomeraš i ne dozvoljavaš protivniku da te lako nanišani.
Posebno moraš malo da se zakosiš ako vidiš da te nišani pa kad on nanišani ti opet promeniš ugao prema njemu malko i odeš napred ili nazad.
I naravno ne zabadaš se u protivnika sa TigromP jer je ipak ta kupola slabija nego donja ploča.
Prosto teraš ga da se zbuni jer ne miruješ i ne stojiš na izvolte i onda on opali negde jer se iznervira ;)
Ali zlatno pravilo sa njim je uvek spreda okrenut a guzu ne daj :D

Na njemu će vam vrlo često oštetiti top ili vozača raniti/ubiti.
Posle ide ostalo, tako je bar meni.

Najveći problem je što ima top kao neki medijum po demidžu pa recimo IS-a ili KV3 morate mnogo puta pogoditi i probiti da ga uništite a oni vas jednom i ode 1/4.
Recimo ovako vi IS morate pogoditi u nekim slučajevima čak i 6 puta a on vas 4 puta pod uslovom da je svaka probila.

Dobra strana je da vi probijate češće.

toxic
24.12.2012, 14:19
Tih 200mm oklopa je na tako maloj povrsini da ih je tesko pogoditi i kad hoces. 120mm na kupoli je pod pravim uglom i lako se probija sa 200+ mm penetracije. Imam bas puno partija sa Pigrom i po meni je originalni Tigar bolji jer je drasticno agilniji, a od tier7 teskasa mi je najbolje legao AMX M4, brz, solidan oklop i fenomenalan top.

Zemunelo
24.12.2012, 18:00
Ma nije važno, upravo me je frontalno sa pola mape oneshot-ovao T95 sa TigromP, smešno...
Nisam bio oštećen koliko se sećam ali ajde nek im bude.
I nije me niko drugi gađao osim ako nije tresnula i arty u isto vreme mada to bih valjda čuo

PlazmaKeksWoT
24.12.2012, 18:03
Kako ono bese, Poljaci nisu losi igraci? Ma ajte molim Vas:boodala:

Bokile
24.12.2012, 18:14
Evo ja doterao do T-28, sledeći je KV-1, apgrejdovao sam ga do kraja i sad farmujem Exp da nastavim dalje.

T-28 po mom mišljenju je neka sredina,nit smrdi nit miriše,jedina dobra stvar u vezi njega je što mu je guza malo prikrivena,pa se projektili odbijaju.

Stranice su najranjivije,gusenice spadaju ko lude,dok mu je čelo jako.

Doolio
24.12.2012, 18:23
ma nije važno, upravo me je frontalno sa pola mape oneshot-ovao t95 sa tigromp, smešno...
Nisam bio oštećen koliko se sećam ali ajde nek im bude.
I nije me niko drugi gađao osim ako nije tresnula i arty u isto vreme mada to bih valjda čuo

Не може Т95 да ваншатује Тигра на класичан начин, тако да ти је извекетао модул, што се дешава. Што се тиче пенетрације, има сасвим довољну да те гађа како хоће и одакле хоће:)

Markonije
24.12.2012, 19:11
Koliko traje 'uhodavanje' u World of Tanks?

Ono kad se prestaje biti noob :D

Igra bih ga ponekad ali nemam puno vremena a ne zelim ni noobara biti he he

Pa reko da priupitam :)

Crveni
24.12.2012, 19:23
Igrači nižeg ranga neka se pripreme za T1E6 okršaje. Prva bitka u kojoj sam danas učestvovao je bila sačinjena gotovo isključivo od tih tenkova (izuzev mog i jednog neprijateljskog MS-1). I kako je završnica runde izgledala? Pa na kraju smo ostali samo moj i neprijateljski MS-1 :facepalm. I on i ja smo imali solidan broj uništenih T1E6, ali sam na kraju ja odneo pobedu :dzavo:.

bobiv
24.12.2012, 19:23
Možeš da budeš nob i sa 10 ili 20k partija bar takve viđam svaki dan..
Nema tu pravila..:D

vlado_ns
24.12.2012, 20:23
Igrači nižeg ranga neka se pripreme za T1E6 okršaje. Prva bitka u kojoj sam danas učestvovao je bila sačinjena gotovo isključivo od tih tenkova (izuzev mog i jednog neprijateljskog MS-1). I kako je završnica runde izgledala? Pa na kraju smo ostali samo moj i neprijateljski MS-1 :facepalm. I on i ja smo imali solidan broj uništenih T1E6, ali sam na kraju ja odneo pobedu :dzavo:.

Ja sam probao taj poklon tenk... probao i prodao, dok još daju 150.000 za njega :)

Aleksandar
24.12.2012, 21:26

Dešava se da tenk primi nekoliko pogodaka odjednom,a igraču se čini kao da je jedan.
I ja sam se čudio kad me jednim hicem uništi mnogo slabiji tenk a nije pogodio municiju.
Zato je dobar ovaj mod (http://mirtankov.net/mods/9633-standartnaya-panel-s-damag-logom.html) da se vidi šta se u stvari desilo.

Koliko traje 'uhodavanje' u World of Tanks?

Osnove ćeš pohvatati brzo,a za sitnice (koje odlučuju ishod bitke) potrebno je iskustvo koje se stiče (hiljadama partija).

OgiTerminator
25.12.2012, 0:19
Tigar 2 je meni najbolji tier 8 tenk! ja ga obozavam i imam preko 500 partija samo s njim.. pogledaj statistiku kod mene...jedan na jedan sa is3 nikad izgubio nisam u borbi .. precizan i jak top ima ..vrh! toplo preporucujem :)

Qoozma
25.12.2012, 0:23
Kupio sam juče Medium Tenk M4A3E2 Sherman Jumbo, sad mi nije jasan podatak za kupole. Na sajtu stoji jedan, a u igri drugi podatak? Mislim na debljinu kupole?

minist@r
25.12.2012, 0:34
Mozda imas pocetnu kupolu pa zato.

miša topola
25.12.2012, 0:35
Tigar 2 je meni najbolji tier 8 tenk! ja ga obozavam i imam preko 500 partija samo s njim.. pogledaj statistiku kod mene...jedan na jedan sa is3 nikad izgubio nisam u borbi .. precizan i jak top ima ..vrh! toplo preporucujem :)
Ma kakav Tigar, koji tim ga vozi na ESL :D

Kupio sam juče Medium Tenk M4A3E2 Sherman Jumbo, sad mi nije jasan podatak za kupole. Na sajtu stoji jedan, a u igri drugi podatak? Mislim na debljinu kupole?
I na sajtu i u igri piše isto, 152/152/152 :)

Morandi
25.12.2012, 0:51
Vozio sam i KT i IS3, IS3 mi je neuporedivo bolji, top, niska silueta, stencina od kupole...
Onaj ko zna da igra sa is3 razbio bi te ko zvecku u toj kantici od KTa

Aleksandar
25.12.2012, 1:14
...jedan na jedan sa is3 nikad izgubio nisam u borbi ..

Nisi naletio na mene. :kreza:
Ja nisam izgubio protiv KT jedan na jedan (sa IS-3).
Svako ima tenk koji mu više odgovara i njime je mnogo efikasniji u borbi.
Zato određeni tenk neko hvali,a drugi taj isti tenk kudi.

Bokile
25.12.2012, 9:16
Sunce vam poljubim....

Imao sam život... Sad ste mi pokazali tenkiće....

Genoveva
25.12.2012, 10:36
Sunce vam poljubim....

Imao sam život... Sad ste mi pokazali tenkiće....

Kao i svi ovde, za jedno 2 godine ja tipujem da ce biti posebne ustanove i grupe za odvikavanje od tenkica, ovo je gore od droge sigurno.

Ne postoji igrica koja me je drzala vise od dva meseca, znaci ta se jos nije bila ''rodila'' ali ovih tenkova ne mogu da se zasitim :)

Ja sam u pocetku drugu govorio koji je mnogo pre mene poceo da igra, daj kakvi tenkovi sta se lozis, smorili bi me za dve nedelje, a sada ako i ima neki film ili ne znam sta ne toliko bitno sta mislis sta ja odaberem.

Ovo je takva zaraza da se brinem za sve nas! :)

DeCoy
25.12.2012, 11:30
Evo ja se skinuo i nemam apstinenstku krizu već skoro 3 meseca :) A igrao sam od septembra 2010.

Qoozma
25.12.2012, 12:03
#miša topola
I na sajtu i u igri piše isto, 152/152/152

Ovo je sa WoT Calculatora:
http://www.dodaj.rs/f/2K/Mb/3S6MyUca/1.jpg http://www.dodaj.rs/f/U/by/44C9ldqv/2.jpg

A ovo sa sajta:
http://www.dodaj.rs/f/1U/1u/42Ko0Olr/3.jpg

Najviše me zanima koji je podatak tačan za drugu kupolu, mnogo je tanja od prve?

Zemunelo
25.12.2012, 12:10
Не може Т95 да ваншатује Тигра на класичан начин, тако да ти је извекетао модул, што се дешава. Што се тиче пенетрације, има сасвим довољну да те гађа како хоће и одакле хоће:)
Pa nije bitno na koji način, lik me je oneshot-ovao ;)
Mene ne interesuje da li je granata probila svce module u nizu na svojoj putanji i slično već da je teški tenk koji sam vozio jednom granatom uništen :eek:

Znam i ja da je moguće da me je neko još pogodio ali eventualno arty i niko više jer me je samo T95 video na tom delu. To znam jer nisam bio najistureniji tenk i iza njega nije bilo nikoga dovoljno blizu da gađa.
Nego kad padne granata od arty onda se baš čuje...
Ja sam ustvari slučajno krenuo tuda jer je to svakako otvorena mapa ona sa peskom i eto baš sam naleteo :D

Nego da vas pitam,
koliko vam treba da završite početni X2 ili X3 ?
Ja imam dosta tenkova sa kojima igram i mislim da mi treba 2 pa i 3 sata najmanje

miša topola
25.12.2012, 12:32
#miša topola

Ovo je sa WoT Calculatora:
http://www.dodaj.rs/f/2K/Mb/3S6MyUca/1.jpg http://www.dodaj.rs/f/U/by/44C9ldqv/2.jpg

A ovo sa sajta:
http://www.dodaj.rs/f/1U/1u/42Ko0Olr/3.jpg

Najviše me zanima koji je podatak tačan za drugu kupolu, mnogo je tanja od prve?

Tačni podaci su sa sajta i iz igre. Kakav digitron kakve računaljke :D
Druga kuploa je tanja, ali vidiš dalje i brže je okrećeš :)

DeCoy
25.12.2012, 12:42
@Zemunelo

Ja sam sa E-75 oneshotovao IS-7 u full healthu. Pogodio sam ga ispod tenka u deliću sekunde kada je sa vrha brda krenuo naniže i samo je nestao u momentu. T8 heavy može bez problema da se oneshotuje, nemoj da se čudiš puno oko toga ;)

Elin
25.12.2012, 13:19
I svi znamo o kome je rec, ponovo su nam se koplja ukrstila - cuveni i jedini ''konjokradica'' :n_klanja:

Opet sam pogodio stranu gde bi on mogao ici, ja ne mogu da vam opisem to uzbudjenje kada sam ugledao njegovu t-34-ku :)

srleb
25.12.2012, 15:10
a ko bese taj "konjokradica"?

xandar
25.12.2012, 15:12
Ako imate dovoljno srece(sto i nije tesko) da pogodite ammo storage onda cete oneshot bilo koji tenk. Od zadnjeg peca je to postalo primetno.

bobiv
25.12.2012, 15:38
Pa neće baš bilo koji..
Postoje tenkovi koji imaju boljku da im pukne amorek..
A to su is 3 t 54 i is7 koje sam ja viđao..
U poslednje vreme je tu i po neka arty..
Inače nisam viđao da mausa amorekuju..:D

xandar
25.12.2012, 16:28
Zasto ima proporcionalno vise e-100 nego mausa?
Retko ih vidjam:icon_scra

bobiv
25.12.2012, 17:58
Zasto ima proporcionalno vise e-100 nego mausa?
Retko ih vidjam:icon_scra
Pa zato što je lakša za igranje..
Lakše se igra ta grana sa tigra 2 na e 75 pa e 100.
Druga grana je starija i manje popularna zbog vk ausf b koji te težak
i naporan za igru (pozadi kupola, spor traži poseban način igre) pogotovo ako je stok a ulazi u zeznute
partije..
Inače maus je takođe naporan za igru nekome ko ne zna da igra i da ga zakošava..
Mada je najviše nobova u e 100..Privlači ih veliki tenak sa puno helta i jakim
topom..Onda se zalete i u većini slučajeva zaginu međ prvima..
Verovatno je to kompleks dosta su me trsili kupio sam veliki tenak niko mi ništa ne može..

Doolio
25.12.2012, 17:59
И онда добијеш ово

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/141687-terrible-e-100-driver/

Elin
25.12.2012, 18:17
a ko bese taj "konjokradica"?

To ti je srleb, dr mr ove igre :)

http://worldoftanks.eu/community/accounts/501070113-konjokradica/

miša topola
25.12.2012, 18:27
To ti je srleb, dr mr ove igre :)

http://worldoftanks.eu/community/accounts/501070113-konjokradica/

300 dmg po borbi? A ima brdo tenkova koji treba da prave preko 1500 dmg.
19k bitaka, a samo jedan top tier i to IS-4 kojeg je sigurno dobio na poklon jer ga je imao kao tier IX pre ruskog patcha?

noisy
25.12.2012, 19:02
Moram da podijelim par meme-a s' vama. :)
http://assets-cloud.enjin.com/users/1533684/pics/original/979791.jpg http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/24824293.jpg
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/24817308.jpg http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/24837795.jpg
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/24821661.jpg

Aleksandar
25.12.2012, 19:09
Zašto je toliko zanimljiv
http://worldoftanks.eu/community/acc...-konjokradica/ (http://worldoftanks.eu/community/accounts/501070113-konjokradica/)
da je već nekoliko puta predstavljen na ovim stranicama?

Možda čovjek igra neopterećen statistikom i težnjom da postane "profesionalac" kome se svi dive,
možda ima 70 godina i dioptriju -20,možda njegovi roditelji često ulaze u sobu pa mora da minimalizuje igru dok ne izađu,...
Čak i da nema nikakvih opravdanja za lošu igru zašto da gubimo vrijeme na njega kad smo svi mi (ovdje na forumu) nadprosječni igrči koji u svakoj partiji unište po 6 takvih "jadnika" što je i cilj igre,zar ne?

DeCoy
25.12.2012, 19:22
Meni je bejbi Maus možda i naj tenk što se nemačke heavy grane tiče, bolji i od E-75. Mausa retko ima u randomima jer to baš i nije tenk za random partije. E-100 opet sa drugim topom je mnogo bolji izbor za randome jer se nađe i sa t8 tenkovima u partiji što je super za budženje dmg.

Zato što je lik osvedočena dijabola, bio je na WoT forumu aktivan :)

bobiv
25.12.2012, 19:22
Još prošle godine pisano je da je čovek vojni penzioner..
Poznat po tome da je imao brdo partija u low tier..
Sreo sam se jednom sa njim u bitci..Video sam da je zagino pored mog tenka
slučajno sam ga primetio..
Uopšte nije fora omalovažavati bilo koga i komentarisati način igre..
Čovek igra kako igra a možda i više uživa od pojedinaca koji izbace
jedan dobar rezultat od 20 poražavajućih pa se hvale..I jure da dokrajče
tenak na 20 hp da bi imali što više kilova..

noisy
25.12.2012, 19:40
On je odigrao hiljade partija sa tier I tenkom zato što nije znao kako se istražuje sledeći tenk.

Doolio
25.12.2012, 21:02
Тенковииии!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WSHLchxXlNQ

За нестрпљиве - педес шести минут:)

miloshbg
26.12.2012, 0:03
Gledao, odlican film!

tipd
26.12.2012, 1:38
:confused::confused::confused:

miša topola
26.12.2012, 1:53
Bokile, razmisli o T1 Cunningham :)

GYseo6O_LBA

Počelo je treniranje za ESL :dzavo:

srleb
26.12.2012, 2:53
verovatno si se iznervirao i izasao iz igre... zato su ti sve nule!

Doolio
26.12.2012, 10:12

Свака част!:)

Мој рекорд није фасцинантан колико твој, али је интересантан јер је већи тиер у питању, а и победа:)

Наиме, успео сам да добијем 6 експа за 3х победу у обј.212 :kreza:

Али мене је скаут опрчио после минут фазон, баш ништа нисам урадио, ти си нешто пуцао и још погађао лол

vlado_ns
26.12.2012, 11:36
bokile, razmisli o t1 cunningham :)

t1 cunningham - 8 kills - 881 exp - top gun - mishatopola

Молодец :tapsh:

MoNsTeR
26.12.2012, 22:55
posto sam se zainteresovao za igru i skinucu je,da li ovde ima neki referal sistem da dobijem nekakav bonus na pocetku?

DeCoy
26.12.2012, 23:21
Nema, možda negde eventualno da pronađeš neki invite kod koji ti donosi nešto keša, par dana premiuma i bonus tenkić na početku. Ali taj kod moraš da ukucaš kad praviš nalog, posle ne može.

miša topola
26.12.2012, 23:21
posto sam se zainteresovao za igru i skinucu je,da li ovde ima neki referal sistem da dobijem nekakav bonus na pocetku?

Potraži na forumu http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/forum/40-newcomers-forum/

Bokile
26.12.2012, 23:22
Kupio sam KV-1,jedina mana mu je to sto je uzasno spor.

Ima dobar armor prednji,pa moram da se krijem u zbunju.

toxic
26.12.2012, 23:34
S KV-1 samo prva linaja i rokas, kakvo crno zbunje. (: Kad mu stavis motor, malo je pokretljiviji. LM, ako hoces brze teskase cepaj ka IS-7 na dalje, vec sledeci (KV-1S) je dosta zivahan tenkic.

minist@r
26.12.2012, 23:47
Ja imam 400 i nesto partija sa kv-om i mnogo mi se svidja sa posadom na 100% i zadnjim motorom i nije tako spor.

miša topola
27.12.2012, 0:20

Dobro došao u teške tenkove :D

Evo dva tutorijala za tebe :)

jCh3F7FwZrc

ASxUQRgWCvo

minist@r
Ja imam 1000 bitaka sa KV (sa KV ne sa KV-1) :kreza:

vlado_ns
27.12.2012, 11:26
Your account has been blocked till 28.12.2012 08:22. :tapsh:

miša topola
27.12.2012, 12:38
Your account has been blocked till 28.12.2012 08:22. :tapsh:

Što? :confused:

vlado_ns
27.12.2012, 13:34
Što? :confused:

Jučerašnji dan sam završio sa 30 pobeda u plusu... Jutros sednem i izgubim 6 zaredom... u sedmoj, već iznerviran, napadamo na Zigfrid liniji a naši T71 i IS čuče iza mog T28 na sred livade više od pola partije i ne učestvuju uopšte u borbi. Ja ih upozorim, oni me opsuju... ja ih ubijem... oni me prijave :)
Sreća pa imam drugi nalog s tier II tenkovima pa ću da se igram do sutra ujutro... :kreza:

P.S. izgubili smo i tu, sedmu...

Zemunelo
27.12.2012, 13:39

Ni slučajno se nemoj kriti u žbunju.
On je vidljiv više nego neki drugi tenkovi i kad je u žbunju plus ima jako ne precizan top u odnosu na druge tenkove tog tier-a.
To znači ako si daleko zaboravi da ćeš pogoditi cilj čak i kad ti je posada na 100%
Zato jedino rešenje je ako ti je frka da se kriješ iza zaklona kao što su zgrade i razne stene i da naučiš mapu i postavljanje teških tenkova jer u principu svaka mapa ima svoje putanje predviđene za pojedine vrste tenkova.
Nije to naravno zakon ali ima smisla videćeš već.
Žbunje svakako koristi kao zaklon ali nemoj da se kriješ u njemu nego idi napred jer to mu je svrha, to je teškaš i može da podnese mnogo udaraca :D.

A kad ga nabudžiš uvidećeš da je to jedna veoma jaka mrcina u svom tier-u.
Što se mene tiče idalje najbolji u svom tier-u.

miša topola
27.12.2012, 13:40
Jučerašnji dan sam završio sa 30 pobeda u plusu... Jutros sednem i izgubim 6 zaredom... u sedmoj, već iznerviran, napadamo na Zigfrid liniji a naši T71 i IS čuče iza mog T28 na sred livade više od pola partije i ne učestvuju uopšte u borbi. Ja ih upozorim, oni me opsuju... ja ih ubijem... oni me prijave :)
Sreća pa imam drugi nalog s tier II tenkovima pa ću da se igram do sutra ujutro... :kreza:

P.S. izgubili smo i tu, sedmu...

:D
Kada izgubiš dve za redom, diskonektuj se sa servera i sačekaj 1-2 min pa se konektuj opet. Tako ja radim.

vlado_ns
27.12.2012, 13:47
Ni slučajno se nemoj kriti u žbunju.
On je vidljiv više nego neki drugi tenkovi i kad je u žbunju plus ima jako ne precizan top u odnosu na druge tenkove tog tier-a.
To znači ako si daleko zaboravi da ćeš pogoditi cilj čak i kad ti je posada na 100%
Zato jedino rešenje je ako ti je frka da se kriješ iza zaklona kao što su zgrade i razne stene i da naučiš mapu i postavljanje teških tenkova jer u principu svaka mapa ima svoje putanje predviđene za pojedine vrste tenkova.
Nije to naravno zakon ali ima smisla videćeš već.
Žbunje svakako koristi kao zaklon ali nemoj da se kriješ u njemu nego idi napred jer to mu je svrha, to je teškaš i može da podnese mnogo udaraca :D.

A kad ga nabudžiš uvidećeš da je to jedna veoma jaka mrcina u svom tier-u.
Što se mene tiče idalje najbolji u svom tier-u.

Evo jedan epic citat sa drugog foruma:

http://forum.benchmark.rs/images/Eloquent/misc/quote_icon.png Citiram korisnika: QaZedc http://forum.benchmark.rs/images/Eloquent/buttons/viewpost-right.png (http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=3120139#post3120139)
S BDR da oderem KV-1 na dvaes' metara od monitora a da mi se pritom pripisava opasno i jos da gledam slagalicu usput....

Bokile
27.12.2012, 14:30
Jedna stvar mi nije jasna,imam najjaci top koji sam mogao da stavim i najbolju kupolu.

85 mm F-30-top
Design by ChTZ-kupola

Svaki put me nalaze i rokaju sa svih strana dok ja nina 200 metara kad nekog osolim u motor ili gusenice ne desi se nista.

Gde gresim?

Doolio
27.12.2012, 14:51
У селективној перцепцији:)

Такође, гуглај мало, зезај се, учи постепено. Стећи ћеш искуство, па ћеш сконтавати ствари. Овако ћемо тешко да ти одговоримо јер нисмо гледали шта радиш, а твој опис можда не укључује све потребне факторе, јер их ниси свестан.

Јер пази, ти ниси рекао ''е, гађао сам КВ-1 доле лево са педесет метара из тог и тог топа и одбило се пет пута заредом, а лик је био изнад мене, шта радим погрешно?'', него ''хеј хај, мене бију, а ја њих јок, шта радим погрешно?'' :)

toxic
27.12.2012, 15:11
Imas neka pravila koja vaze za vecinu tenkova u igri.
S prednje strane gadjas donju plocu, to je najveca meta. Takodje, mozes da gadjas one otvore na kupoli, ono kao sahta odakle se ulazi u tenk. Mali su, pa se tesko pogadjaju, ali tu mozes bilo koji tenk, bilo kojim topom da probijes. Uopsteno, svi otvori na tenku, lazni topovi i mitraljezi su slabo oklopljeni i lako se probijaju. Sa strane i s ledja mozes skoro bilo gde da gadjas (i telo i kupola), ali izbegavaj gusenice (upijaju metke), gusenice gadjaj samo u onaj prvi i zadnji tocak. Ostatak samo ako moras. Ne znas kakav je osecaj kad sa 155mm topom na T95 koji ima 276mm penetraciju i ~750dmg pogodim nekog prdavca (tipa T-50) i otkinem mu samo gusenicu bez stete... u realnosti bi ga takav pogodak prepolovio i lansirao jedno 30m u dalj. :)
Nauci se da kosis tenk i sakrivas ove tacke koje sam naveo kao slabe. Prednja gornja ploca i mantlet topa (kao i prednji deo kupole kod vecine tenkova) su najcvrsca mesta i uvek otkrivas bas njih. Vremenom ces znati gde da gadjas svaki tenk i koliko stete on moze da nanese tebi.

Bokile
27.12.2012, 17:23
Uzeh premium,sad sam se definitivno navukao.

Doolio
27.12.2012, 17:27
Ne znas kakav je osecaj kad sa 155mm topom na T95 koji ima 276mm penetraciju i ~750dmg pogodim nekog prdavca (tipa T-50) i otkinem mu samo gusenicu bez stete
Бољи него кад само поједе:kreza:

miša topola
27.12.2012, 17:41

Ljudi ja tipujem da će Bokile imati IS-3 u prvoj nedelji 2013. godine :D

Bokile
27.12.2012, 17:50
Ljudi ja tipujem da će Bokile imati IS-3 u prvoj nedelji 2013. godine :D

Necu jos,ovaj KV-1 mi prirastao za srce.

miša topola
27.12.2012, 19:05
Necu jos,ovaj KV-1 mi prirastao za srce.

To sam i ja rekao dok sam imao život ;)

Bokile
27.12.2012, 19:08
To sam i ja rekao dok sam imao život ;)

Veliko pitanje je sta posle KV-1?

A vidju ga kako je lep.... :D

toxic
27.12.2012, 19:43
Preporuka, resetuj skill-ove posadi i stavi svima popravke dok je jos relativno bezbolno. Znaci, prvi skill teskasima i mediumima repair za sve clanove posade.

Posle KV-1 sve zavisi od afiniteta, hocez brze i zaobljene tenkove (grana ka IS-7) ili spore i maksimalno oklopljene tenkove (IS-4 grana).

miša topola
27.12.2012, 19:48
IS-7, nemoj da razmišljaš šta dalje.

Jeste lep, ali IS-3 je još lepši ;)

Preporuka, resetuj skill-ove posadi i stavi svima popravke dok je jos relativno bezbolno. Znaci, prvi skill teskasima i mediumima repair za sve clanove posade.

Posle KV-1 sve zavisi od afiniteta, hocez brze i zaobljene tenkove (grana ka IS-7) ili spore i maksimalno oklopljene tenkove (IS-4 grana).

toxic, mislim da je IS-7 oklopljeniji od IS-4 :)
Da, slažem se za skilove, uvek prvo ide popravka na svim tenkovima osim na artiljeriji.

Doolio
27.12.2012, 20:33
Ја сам после увођења оних скилова престао да се зебавам са поправком углавном. Раније сам фурао увек поправку прву, после сам открио чари поправљања и тада сам баталио, сад стављам само тамо где баш не знам шта бих друго.

Мени су и ИС-7 и ИС-4 слични и по брзини и по оклопу. ИС-7 је увек имао океј топ спид, али никад није био окретан, такав је и остао. ИС-4 су убрзали кад је постао т10. Што се оклопа тиче, ИС-7 је добио заслужене нерфове, па сад можеш и да га пробијеш некад:)
Што се мене тиче, питање је укуса, глорификација ИС-7 је чиста навика:)

Што се тиче ''оклопљености'' (дакле, НЕ углова, ко што је Токсик нагласио), ИС-4 је нешто ''оклопљенији'' од ИС-7.

miša topola
27.12.2012, 20:42
Ја сам после увођења оних скилова престао да се зебавам са поправком углавном. Раније сам фурао увек поправку прву, после сам открио чари поправљања и тада сам баталио, сад стављам само тамо где баш не знам шта бих друго.

Мени су и ИС-7 и ИС-4 слични и по брзини и по оклопу. ИС-7 је увек имао океј топ спид, али никад није био окретан, такав је и остао. ИС-4 су убрзали кад је постао т10. Што се оклопа тиче, ИС-7 је добио заслужене нерфове, па сад можеш и да га пробијеш некад:)
Што се мене тиче, питање је укуса, глорификација ИС-7 је чиста навика:)

Што се тиче ''оклопљености'' (дакле, НЕ углова, ко што је Токсик нагласио), ИС-4 је нешто ''оклопљенији'' од ИС-7.

Nemaš veštinu popravke na tenkovima? Šta radiš kada te arty na spleš trakuje pa opet doleti granata od druge arty? :)

toxic
27.12.2012, 20:56
Repair skill je za mene obavezan za teskase i mediume, prosto mi je nemoguce da cekam onoliko vreme da popravim gusenice, svi ostali skill-ovi daju tako mala poboljsanja da su na granici upotrebljivosti.

IS-4 je od pojavka zlatne municije za kredite bolje oklpoljen od IS-7, odnosno, ima vecu sansu da nesto dinga ili (jos cesce) da upije sav dmg. Kad jos pogledas penetraciju sa zlatnom municijom... (: Po meni su ova dva tenutno najbolja T10 tenka u igri i podjednako dobra. Izbor moze da se svodi na ono sta ti se vise svidja.

Doolio
27.12.2012, 21:25
Nemaš veštinu popravke na tenkovima? Šta radiš kada te arty na spleš trakuje pa opet doleti granata od druge arty? :)

Па поправим се, а ако ме баш неће па ме погоде опет, онда ебига, нека им:kreza: Раније кад сам био мали, нисам се поправљао, па сам свим тенковима осим артиљерији стављао поправку као скил.

Некако ми је све осим инстант поправке предуго и капирам да ми је свеједно оће ли ме неко трековати на десет или петнес секунди или колко већ. Мислим, наравно да није свеједно, али експериментишем са скиловима, па гледам шта се дешава. А са појавом БиА, баш је тешко одлучити се. Рецимо, на Т-54 имам БиА, а као други скил имам две поправке, снеп шот и смут рајд. А и те две поправке су ту зато што ми се нису свидели остали скилови/перкови.

На тајпу немам поправке рецимо, имам БиА као први, а као други ментор, снеп шот, смут рајд и сејф стоуиџ.

На ИС-7 имам поправку као први скил на свима, па БиА, па онда оне перкове (иначе сам то ресетовао онда кад је било џабе ресетовање кад је изашао печ и уебо сам, јер нисам знао да БиА ради само на сто посто, па ми је на пола ликова БиА трећи скил уместо други:kreza:)

Zemunelo
27.12.2012, 22:03
Mislim da popravka traje oko 5-6 sekundi kada imaš 100% taj skil.
U svakom slučaju manje od 10 sekundi što je dovoljno da se povučeš.
Taj skil je moranje, nema dalje rasprave ;)

Nego danas sam naleteo jedno 6-7 zaredom partija i još pre toga nekoliko gde su moji izginuli u prvih 2 minuta ako su i toliko izdržali.
Pritom sam ja pravio neki demidž i ostajao do kraja okružen preostalim neprijateljem :eek:

Misim da je vreme da malo pauziram ovu igru, nije više dobra za zdravlje :D
Ukoliko ipak pokušam da uđem sutra u igru, nadam se da sam banovan za sve te psovke koje sam poslao u svakoj partiji mom timu...

simets
28.12.2012, 1:14

Pa kakav si to premium uzeo na jedan dan!? To ti i ne znaci bas puno :) Il uzmes mesec dana, il ne trosis pare bezveze :) (primeticete na slici koju je postavio da ima jos 23h premiuma :))

xandar
28.12.2012, 2:02
Mozda neki kod?
Inace repair kod mene ne pali za teskase( ne pamtim kad me je neko zadnji put trekovao:confused:). Ionako te oklop donekle stiti u tim trenucima.
Ali zato kao scout me trekuju svaku trecu partiju. Obavezno tu repair.!

choi
28.12.2012, 3:08
Ovo mi je najuspesnija partija sa IS-3 do sada.
Ispalio sam 22 metka od kojih su 19 naneli damage i ukupno sam naneo 5700 stete i na kraju sam ostao sa jednim AP metkom u rezervi :).

http://www.dodaj.rs/t/1Q/DU/1Eq3442y/shot003.jpg (http://www.dodaj.rs/?1Q/DU/1Eq3442y/shot003.jpg)

Doolio
28.12.2012, 3:16
Свака час:)

Ако се не варам, то је око 1300 и нешто основног експа, што му дође око 2000 и нешто ситно са премијумом:) Бленем сто година и не капирам како ниси добио ''М'' уместо ''1'' и онда се сетим да ачивмент не гледа дал је премијум налог или не:)

choi
28.12.2012, 3:36
Da nesto malo preko 1300 iskustva (1500 sam dobio bonus za top gun, defender medalje tako da izadje (4156-1500)/2).
Inace nije stalo na spisak, ima jos jedan dole tenk pogodjen 2-3 puta i unisten (Tigar II). Nego se zeznuh i ne napravih print screen onog drugog ekrana.

Inace, pogodilo se da je bitka gde treba da se brani baza tako da su se samo nizali kao na strelistu.
A zar to mastery badge 2,1 i ace ne racuna prosek svih borbi sa konkretnim tenkom (u toj situaciji ne moze da u tolikoj meri utice jedna borba)?

miša topola
28.12.2012, 10:31
Pa kakav si to premium uzeo na jedan dan!? To ti i ne znaci bas puno :) Il uzmes mesec dana, il ne trosis pare bezveze :) (primeticete na slici koju je postavio da ima jos 23h premiuma :))

Sve zavisi od vremena koje može da se provede u igri. Nekome se više isplati da uzme nedelju dana premium naloga, a nekome tri dana.

vlado_ns
28.12.2012, 10:51
A zar to mastery badge 2,1 i ace ne racuna prosek svih borbi sa konkretnim tenkom (u toj situaciji ne moze da u tolikoj meri utice jedna borba)?

Računa se konkretna partija u odnosu na partije ostalih igrača sa tim tenkom u poslednjih nedelju dana... ispravite me ako grešim...

walkerz
28.12.2012, 11:31
A propos skilova (i perkova), šta mislite o onome Sixt sense koji signalizira da ste uočeni? Pretpostavljam da je koristan na skautima i na artiju?

miša topola
28.12.2012, 11:44
A propos skilova (i perkova), šta mislite o onome Sixt sense koji signalizira da ste uočeni? Pretpostavljam da je koristan na skautima i na artiju?

Arty obavezno kao prvi skill komandiru, može da ide i na skaute, ali njima je bolje da cela posada ima popravke kao prvi skill, pa onda Šesto Čulo kao drugi skill komandiru.

Zemunelo
28.12.2012, 12:13
Računa se konkretna partija u odnosu na partije ostalih igrača sa tim tenkom u poslednjih nedelju dana... ispravite me ako grešim...

Piše lepo da je u pitanju prosečno iskustvo na vozilu što je i logično.
Gleda se u poslednjih nedelju dana ali ako niko ne napravi u tih nedelju dana više od tebe, nećeš pasti sa medaljom već je zadržavaš.
Bar meni na srpskom tako piše a koliko se sećam i na engleskom isto piše da je u pitanju prosečno iskustvo za taj tip vozila.

Recimo ja imam trenutno 542 prosečnog iskustva na Tigru P i trebalo mi je da pređem debelo preko tih 500 za M medalju.
Dok isti tier IS i KV3 imaju malo ispod 500 iskustva i isto imam M medalju.
Ili oni prave manje iskustva ili su lošiji igrači sa njima ili ima manje igrača da ih vozi.

Sva vozila koja sada koristim imaju M medalju osim Su-100 i Grille-ta.
Grile i ne igram često jer ne preferiram arty a Su-100 me mnogo nervira jer ume da omaši očigledno naciljanu metu koja je u krugu.
Ne idu mi ti TD-ovi ili je u pitanju Su-100 ne znam. Su-85 mi bolje leži a nijanse su u pitanju-isti qurac.

Qoozma
28.12.2012, 12:26
http://worldoftanks.eu/news/5328-contest-better-safe-sorry/

Nisam u toku, je l' može objašnjenje za ovo?

Barni
28.12.2012, 12:35
Piše lepo da je u pitanju prosečno iskustvo na vozilu što je i logično.
Gleda se u poslednjih nedelju dana ali ako niko ne napravi u tih nedelju dana više od tebe, nećeš pasti sa medaljom već je zadržavaš.
Bar meni na srpskom tako piše a koliko se sećam i na engleskom isto piše da je u pitanju prosečno iskustvo za taj tip vozila.

Recimo ja imam trenutno 542 prosečnog iskustva na Tigru P i trebalo mi je da pređem debelo preko tih 500 za M medalju.
Dok isti tier IS i KV3 imaju malo ispod 500 iskustva i isto imam M medalju.
Ili oni prave manje iskustva ili su lošiji igrači sa njima ili ima manje igrača da ih vozi.

Sva vozila koja sada koristim imaju M medalju osim Su-100 i Grille-ta.
Grile i ne igram često jer ne preferiram arty a Su-100 me mnogo nervira jer ume da omaši očigledno naciljanu metu koja je u krugu.
Ne idu mi ti TD-ovi ili je u pitanju Su-100 ne znam. Su-85 mi bolje leži a nijanse su u pitanju-isti qurac.
ili je tigar p debelo op tenk, čiju prednju stranu oklopa od 20cm teško probijaju t5-t7 tenkovi, pa samim tim on duže ostaje u igri i može da nanese više štete od kv3 ili is

DeCoy
28.12.2012, 12:38
Što više medalja i odlikovanja osvojiš dobijaš više tih njihovih poena. Prijavu sa slikom poašlješ i 50 top skorova će dobiti po 2k golda. A ovo za vezivanje accounta i telefona je samo usputna promo priča.

@Zemunelo

Gleda se tvoja konkretna partija, ne tvoj prosečan xp na tenku. Dakle partija koju odigraš mora biti jača od 99% od proseka top partija (za ace tanker recimo) drugih igrača sa tim tenkom u poslednjih 7 dana. Ako je recimo prosek najboljih partija (uzimaju samo njihove najbolje partije, ne sve) svih igrača 1000xp, ti u jednoj partiji moraš da uzmeš bar 990xp da bi dobio Ace Tanker. Nemoj da gledaš srpske i ostale prevode, ko zna ko je to nogama prevodio...

Doolio
28.12.2012, 12:48
piše lepo da je u pitanju prosečno iskustvo na vozilu što je i logično.
.
Пише тако, али није тако, девелопери су сами објашњавали. Зашто не промене тултип - не знам, али тачан опис је дао Владо.

едит:
Дикој је боље написао изгледа, али сад је мени чудно то са 1000 и 990, нисам знао да тако рачуна.

Исто тако, нема падања са медаљом, кад је добијеш добио си је. Када одиграш ту једну царску партију и добијеш медаљу, она је твоја. Нема неког посебног трипа шта значи период ''недељу дана'', већ се рачуна у последњих седам дана, дакле, твоја партија се гледа у односу на партије осталих у току последњих седам дана.

Genoveva
28.12.2012, 13:07
DeCoy vam je dobro objasnio za ''Ace tanker'' medalju.

Ja mislim da jedino sa Objectom704 necu moci nikada da je dobijem, jedino da napravim 10k damage-a :)

E ovaj tenk PzKpfw 38H735 (f) je neunistiv u svom levelu, jedino se moras paziti ako ima neki td, oni te probijaju, a i ti njih tesko od napred, ostali nema ko da te probije (naravno ako se ne nafiluje zlatom), ali tenk je da razbistris glavu posle ''siema'' manijaka dusu dao :)

Sve je vise i vise losih igraca sa jakim tenkovima, nekada posle partije uzmem pa pogledam statistiku tima, retko koji ima preko 50% pobeda, a damage koji prave tokom partije je za plakati, ali zaista da sednes i da places kad covek sa npr is7 tokom cele partije napravi 400 damage :icon_scra

Zemunelo
28.12.2012, 13:17
Ok ja sam čitao na srpskom a ako su oni uz to još pogrešno ostavili da piše i na engleskom onda je kako vi kažete.
To samo znači da ta medalja nema neki značaj ako je kako vi kažete.

Nego ko je od vas
vrata1,
aaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!
Ne verujem koju sam partiju igrao sa njim u IS3 i još jednim Tigrom II.

Au bre kad ih Type sa 1% i IS sa low hp otresu ma ne vereujem idalje a oni pun health.

Au au au šta sve nisam video...

vlado_ns
28.12.2012, 13:54

Ja stavljam na apsolutno svaki tenk šesto čulo. Često idem ispred ostalih, čak i sa destrojerima kad se ostali štekaju... jednostavno, hoću da znam kad sam otkriven sa bilo kojim tenkom jer povlačenje ili promena pravca kad se upali lampica može da te spasi nemilosrdno preciznog arty oneshotovanja ili detrackovanja sa kasnijim filovanjem do besvesti :)

walkerz
28.12.2012, 14:18
^ Ja se slažem, jer ako vozilo, na primer, ima šestoro u posadi i petoro ima repair kao skill, taj repair neće mnogo biti usporen ako ga komandir nema, tj. ako ima sixt sense. Jer je jedan od faktora preživljavanja to da li vas suparnik uopšte vidi :eek:

toxic
28.12.2012, 14:21
Ma Ace medalja se lako dobija, odigras jednu partiju (malo kvalitetniju, 800+ XP-a) na pocetku nedelje i eto Ace. Ja sam na Sedmici dobio Ace na nekoj smesnoj, potpuno prosecnoj partiji.

Doolio
28.12.2012, 14:23
Ја мислим да нема ''почетка недеље'', него се рачуна последњих седам дана до твоје партије.

vlado_ns
28.12.2012, 14:37
Ја мислим да нема ''почетка недеље'', него се рачуна последњих седам дана до твоје партије.

Tako je... "within last seven days"

DeCoy
28.12.2012, 15:13
Public test za 8.3

http://worldoftanks.eu/news/5426-public-test-version-83/

Changelog:
- Added the new Chinese tanks tech tree (17 vehicles, light, medium and heavy tanks).
- The tier I light tank Renault NC-31 is added to players garages along with a free garage slot.
- Fixed modeling errors in the following tanks:
T57, T28, AMX 13 75, Grille, M10 Wolverine, T25/2, Valentine GB, AC Mle 1946, SU 100Y, AT-15A, IS, TOG-2, Churchill I, Object 263, IS-2, T30, KV-5.
- Fixed armoring errors in the following tanks:
T82, Object 261, M22 Locust, Pz III/IV, VK 4502 P, Т69,
- Fixed camouflage cost for Type 62, SU100 Y.
- Added new loading screens with Chinese tanks.
- Fixed an error that showed an incorrect selection of allowed vehicles tiers for participation in the Junior and Medium tank companies.
- Fixed some minor errors in the battle results screen.
- Fixed the de​sc​ri​ption of the ‘Confederate” achievement.
- The criteria for crediting the “Spartan” commemorative is now more in line with its de​sc​ri​ption.
- Fixed an issue affecting blurred fonts in some areas of the interface.
- Fixed the system name of the ban on the login screen
- Fixed surname duplicates in the personal data of French tank crew.
- Removed from the store the turrets for TD/SPGs which have no turrets.
- Fixed the visualization errors of vehicles track marks.

Zemunelo
28.12.2012, 16:01
Ja sam bio ubeđen da mi je na jedom tenku opala medalja sa M na 1-cu jednom prilikom pa sam malo igrao sa tim tenkom nešto više i ponovo dobio M.
Ali ok, verovatno se istripovah.

Genoveva
28.12.2012, 17:05
Ma Ace medalja se lako dobija, odigras jednu partiju (malo kvalitetniju, 800+ XP-a) na pocetku nedelje i eto Ace. Ja sam na Sedmici dobio Ace na nekoj smesnoj, potpuno prosecnoj partiji.

E toxic kad bi to tako lako islo bilo bi Ace-va vise nego posle kontrolonog iz matematike :)
Uzmi t71 ako dobijes Ace sa 800 i kusur expa ja ti uplatim premium nedelju dana :a_whistli eto dobi ikako Ace :)
Igrao sam sa njim nema kakve partije, ali stvarno sam imao par partija gde sam razvalio i najvise sto sam dobio expa je 1500 i nesto ako se secam, mrzi me sada da gledam na racunu (bez premiuma naravno) i dovoljno je bilo samo za 1. klasu :paranoia:

Evo max mi je 2026, to je verovatno neki rezultat kad smo imali onaj poklon dan premiuma, ali to mi nije najbolja partija, ona najbolja da sam imao premim mislim da je bilo oko 2300 expa, ne secam se.
I opet nista :)

toxic
28.12.2012, 19:11
Mani te tenkove koji se sad igraju ko blesavi, evo danas sam bas dobio sa AMX 105AM Ace sa ~600 XP-a, a imao sam i partije sa po ~800 ranije. Nije to u prethodna 7 dana, gotovo sam siguran. Jednostavno je nemoguce da sa T10 tenkom napravim ~700 XP-a i dobijem Ace, a da niko u predhodna 7 dana nije napravio vise.

Doolio
28.12.2012, 19:19
То што си готово сигуран, ту је трик:kreza:

У питању је последњих седам дана, ако си добио медаљу са мало експа, значи да је тих последњих седам дана било слабо.

Mastery Badge: Ace Tanker - Earn more experience in a single battle than the average highest experience of 99% of all players in the same tank within the last seven days.

Jednostavno je nemoguce da sa T10 tenkom napravim ~700 XP-a i dobijem Ace, a da niko u predhodna 7 dana nije napravio vise.
Зато што јесте неко направио више, ти си направио више од њих 99%.

Да је тако као што ти причаш, људи би добијали медаље за партије од 150 експа ако улете у време када почиње недеља.

vlado_ns
28.12.2012, 19:20
Jutros mi je odblokiran nalog i u jednoj od prvih partija, posle minut-dva, neko napravi team kill... ja na neviđeno odmah napišem "polish idiots" i šta mislite, na kom jeziku su počeli team killer i njegov drug iz voda da me psuju?

Međutim, poenta je da su me toliko naljutili (govorim slovački pa više-manje razumem i poljake) da ne mogu da dođem sebi još uvek, posle sigurno 10-15 minuta...

Samo da navedem jedan biser: Kaže braćela što je ubio našeg iz ekipe da ga ne zanima da li ćemo ga prijaviti jer on, eto, igra u vodu :icon_scra ...

Blagi bože, kakve to ima veze sa pameću!? :kreza:

Kako igrati bez nervoze? Meni uspeva samo u vodu sa nekim, tako mi lakše...

DeCoy
28.12.2012, 19:24
Zato što se teamkill tenka koji je sa tobom u platoonu ne računa, pa je lik malo uopštio tu činjenicu :D

Još jedna stvar je da trenutno ne radi CW, tj. sad je nešto lakše sa top tier tenkovima dobiti Ace-a.

walkerz
28.12.2012, 19:38
Postoji li način da se pristupi igri, makar da kupim module po ovim popustima koje daju, trenutno jedino imam pristup netbook-u sa Atom procesorom i ne mogu uopšte da pokrenem igru??

toxic
28.12.2012, 19:51
То што си готово сигуран, ту је трик:kreza:

Mnogo se vi uzdate u to sto pise, a ni oni iz WG-a ne znaju kako tacno radi. (:

Tipa, vecina je jos uverena da se vise dobijalo za ostecivanje vecih tenkova, pa su kao posle to iskljucili. Dok je objava bila da to nikad i nije ni radilo. (:

vlado_ns
28.12.2012, 19:58
Evo, častim vas slikom serije poraza ali sa prilično dobrom statistikom, barem što se tiče xvm efficiency poena... jer preko 1500 poena je rangirano kao great player (1500-1799). A procenat pobeda 18%... izem ti sistem vrednovanja...

http://usnimi.me/thumbs/untitlowo.png (http://usnimi.me/?v=untitlowo.png)

miša topola
28.12.2012, 20:08
Postoji li način da se pristupi igri, makar da kupim module po ovim popustima koje daju, trenutno jedino imam pristup netbook-u sa Atom procesorom i ne mogu uopšte da pokrenem igru??

Daš drugu podatke i oni ti pokupuje sve šta treba, jedino tako :)

Doolio
28.12.2012, 20:31
mnogo se vi uzdate u to sto pise, a ni oni iz wg-a ne znaju kako tacno radi. (:

Tipa, vecina je jos uverena da se vise dobijalo za ostecivanje vecih tenkova, pa su kao posle to iskljucili. Dok je objava bila da to nikad i nije ni radilo. (:

Па добро, ја се уздам донекле, тј. уздам се у то што они пишу ако ми није сумњиво. А ово ми није сумњиво јер мислим да, кад би било тако као што ти причаш, да би се ''М'' добијао за много ситан експ ако те у*ере тајминг:)

Qoozma
28.12.2012, 21:38

Nemoj nikome da otkrivaš šifru.:p Kod druga ili odeš lepo do neke igraonice i obaviš to što treba.

gently
29.12.2012, 0:28
Drugari,iskreno receno,koliko su vam dosadile mape?Ja igram igricu nesto manje od 6 meseci I smucile su mi se mape.Mislim da bi bio red da objave nove mapice umesto da besomucno ubacuju nove grane tenkova kao britance I kineze.

Inace kolko vidim nerfovase artiljerije samo tako,pa ce moci da se vansotuju tir 8 arti sa tir 10ka hevijima,divota...

A I nema nista od ogranicenja broja artiljerija po timu na recimo 3 vec drze na 5.Ludaci iz WG :n-cc2:

Doolio
29.12.2012, 0:47
Ја имам контра трип са мапама. Просто мислим да их ја спорије пеглам него што их они убацују. Поготово са неким типовима возила. Нпр. тек од скоро сам кренуо ТДове да пикам (амери т6, руси т7) и треба сад потпуно да мењам мајндсет и да гледам штекове, лајн оф сајт итд. и на старим мапама, а камоли на новим. Исто тако, редизајнирају мапе релативно често, а не играм сто партија дневно, па сам неке промене сконтао фазон данас, а гомилу још увек нисам.
И тако даље и тако ближе, што се мене тиче, не бих се бунио кад би убацили нове мапе, али ме нису смориле ни најмање.

Овај арти нерф је у*ебо ствар јер се сада гомилају скаути уместо артија, како јављају руси.

PlazmaKeksWoT
29.12.2012, 0:53
Provalio sam koji mod zvuka treba da ubacuju svima sa lošim rejtingom...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uhPMfp5hJHY

Noobfest rešen...:dzavo::dzavo::dzavo::dzavo::dzavo:

I naravno da im se tenk farba u roze boju.

minist@r
29.12.2012, 2:35
Koji su najbolj moduli da turim na IS-3.Posto ce sad na popust a nikad to nisam uzimao.

toxic
29.12.2012, 2:48
Ako imas para, ventilacija, stabilizacija i rammer.

miloshbg
29.12.2012, 11:57
Ovaj covek me je danas odusevio, igra za "sve pare"!
http://worldoftanks.eu/community/accounts/502137534-Generalu2012/

minist@r
29.12.2012, 13:23
Ako imas para, ventilacija, stabilizacija i rammer.

A da li je bolje da umesto ventilacije stavim mokro spremiste za municiju je oce municija cesto da mu ode?

maxrema
29.12.2012, 13:40
vozic :D

minist@r
29.12.2012, 14:56
Sta kao drugi skil na IS-3?Prvi skil su mi popravke na svim clanovima posade.

PlazmaKeksWoT
29.12.2012, 15:15
vozic :D

Jer moze meni (blago retardiranom:kreza:) neko da objasni ko i zasto kupuje TOG. Tenk je busan ko kartonska kutija i jednostavno ne mozes da ga promasis. Koji sadomazohista pljune pare za taj bol?

Morandi
29.12.2012, 15:21
Onaj ko ne razume bas najbolje sta pise u opisu tenka. :D

alexandar87
29.12.2012, 15:22
Ljudi, sta da stavim od opreme na Tigrica P i Amx 13 75?
na tigru imam remer i ventilaciju, koju trecu opremu da stavim, a na Amx imam samo ventilaciju?Jos koje dve da stavim?

toxic
29.12.2012, 15:36
A da li je bolje da umesto ventilacije stavim mokro spremiste za municiju je oce municija cesto da mu ode?
Ma jok, stavi drugi skill (perk) na puniocu Safe Stowage. Bice dovoljno.
Sta kao drugi skil na IS-3?Prvi skil su mi popravke na svim clanovima posade.
Vozacu i radio operateru stavi onaj za vecu vidljivost (Recon i Situational awareness), nisandziji ono za preciznost prilikom okretanja kupole. Vozacu sam ja stavljao ono za bolju okretnost (clutch driving), mozes i ono za preciznost prilikom kretanja . Za punioca, ko sto rekoh, Safe Stowage.

@alexandar87
Na Pigru drzim, pored toga sto imas, i dvogled. Na AMX-ove sam drzao ventilaciju, GLD i optiku sve do Bat-a kome sam umesto GLD stavio stabilizaciju (tek na njega je moglo, sad mozda moze i ranije).

gently
29.12.2012, 16:22
Drugari,kakav je 90mm top na M6???Pitam jer rasturam na T1,60% mi je skor pobeda dok se na m6 patim samo tako,otkljucah sve osim topica pa me zanima da li on poboljsava stvari dosta ili ne?Ovako sam krajnje razocaran u M6 osim poneke partije gde uspem da izflankujem nekog debila u Lowetu pa ga punim a ne zna odakle.

Naravno grindam ka cudesnom T29 koji je zilion puta bolji od ove M6 kantice.

Aleksandar
29.12.2012, 16:59
Koji su najbolj moduli da turim na IS-3.Posto ce sad na popust a nikad to nisam uzimao.

http://www.youtube.com/watch?v=XQFK6yARW70&list=UU1h424KQY-jGGQe3inlqfiA

Jer moze meni (blago retardiranom:kreza:) neko da objasni ko i zasto kupuje TOG.

http://www.youtube.com/watch?v=uiof3e-71q0

toxic
29.12.2012, 19:48
@gently
Top od 90mm je odlican, brz, solidan pen i dmg. Meni je M6 fino legao, brzo sam ga prosao.

Inace, puce server. (:

miša topola
29.12.2012, 19:59
Ponovo radi server!
Ponovo radi server!

PlazmaKeksWoT
29.12.2012, 21:10
[url]http://www.youtube.com/watch?v=uiof3e-71q0

:icon_scra Da parafraziram, ko normalan (IQ veci od broja cipela) kupuje zglobni autobus GSP-a sa progorelim motorom ?

Drugari,kakav je 90mm top na M6???Pitam jer rasturam na T1,60% mi je skor pobeda dok se na m6 patim samo tako,otkljucah sve osim topica pa me zanima da li on poboljsava stvari dosta ili ne?Ovako sam krajnje razocaran u M6 osim poneke partije gde uspem da izflankujem nekog debila u Lowetu pa ga punim a ne zna odakle.

Naravno grindam ka cudesnom T29 koji je zilion puta bolji od ove M6 kantice.

Vredi istrazivanja zbog dmg-a (preciznost i dmg) i zbog nasledjivanja na T29. Inace ces zaglaviti sa T29 koji je kastriran. Inace T29 je stvarno mostrum ako znas da iskoristis hull down poziciju. Pre neko vece sam se napucavao sa 2 siemka Lowe-a i T34. Rezultat: oni na groblju ja -30% HP:alealeee:

=FI=Ghost
29.12.2012, 22:32
:icon_scra Da parafraziram, ko normalan (IQ veci od broja cipela) kupuje zglobni autobus GSP-a sa progorelim motorom ?

Moram reći da je normalan IQ u rasponu od 80 do 120, a prosečan od 90 do 110. Ako uzmemo u obzir da se prosečna veličina broja cipela odrasle muške osobe kreće od 42 do 47 vidimo da je potrebno da neko ima skoro duplo veći IQ od broja cipela kako bi se mogao smatrati normalnim. U stvari, i ovo nije u potpunosti ispravno - tada imamo pravo da ga smatramo samo normalnim po pitanju inteligencije.

xandar
29.12.2012, 23:06
Izneo je namerno pogresne informacije i metaforicno zarad komicnog efekta...

Qoozma
29.12.2012, 23:09
Da li je neko igrao sa TD-om AT-15A, valja li?

MoNsTeR
29.12.2012, 23:34
Koji mi tank preporucujete na pocetku da kupim?Ja sam juce poceo pa ne znam bas :p

minist@r
30.12.2012, 0:03
Tek danas na testu video kolikiko se isplati imati jednu premium osmicu.Za poraz ostade cistih 30 000.Koji je po vama najbolji?

PlazmaKeksWoT
30.12.2012, 0:36
Moram reći da je normalan IQ u rasponu od 80 do 120, a prosečan od 90 do 110. Ako uzmemo u obzir da se prosečna veličina broja cipela odrasle muške osobe kreće od 42 do 47 vidimo da je potrebno da neko ima skoro duplo veći IQ od broja cipela kako bi se mogao smatrati normalnim. U stvari, i ovo nije u potpunosti ispravno - tada imamo pravo da ga smatramo samo normalnim po pitanju inteligencije.

Yahoo Answers Gone Bad :kreza:

Znam, znam cifre ne lazu...

miša topola
30.12.2012, 0:51
Dobar RoF, dobar top, solidan oklop. Ugao pomeranja topa veliki, najveći od svih Lovaca.
Sve u svemu, tenk mi se sviđa, još kada ponese malo premium municije. :)
Imaš Public test pa možeš probati tenk.

Koji mi tank preporucujete na pocetku da kupim?Ja sam juce poceo pa ne znam bas :p
Kreni na KV-1 -> IS-3 -> IS-7

Tek danas na testu video kolikiko se isplati imati jednu premium osmicu.Za poraz ostade cistih 30 000.Koji je po vama najbolji?

T34 i Super Peršing.

Qoozma
30.12.2012, 1:41
Dobar RoF, dobar top, solidan oklop. Ugao pomeranja topa veliki, najveći od svih Lovaca.
Sve u svemu, tenk mi se sviđa, još kada ponese malo premium municije. :)
Imaš Public test pa možeš probati tenk.

Znao sam da ćeš to da napišeš, mislim da ga provozam na CT-u.:D Koliko je težak CT, sada sam na 1,5Mbit-a?:(

lasto
30.12.2012, 3:56
T34
ali... postaje odličan, tek kada odigraš 600-1000 partija sa njim, pa ima 3-4 skila i perka, tada puni za 12.86s (ramer, stabilizator binokulari) ide sasvim solidno (umesto aparata za gašenje, ide benzin, 5000 svaka partija ali se nešto mora uložiti da bi i rezultat i sama igra bila zadovoljavajuća), vrlo često je top tier, možeš svašta da napraviš sa njim.
meni je rekord upravo sa njim 10 kilova.

dobar je gimnastičar i odgovara mu brdovita mapa (telo sakriveno, samo kupola napolju, otvor na vrhu kupole dosta bušan, srećom treba ga nišaniti)
ima izuzetan top, bez problema se bori u tier X što se topa tiče, doduše sporo skuplja i kada skupi sačekaj par trenutaka pre opaljenja, na daljinu često podbacuje, pa nišani za dlaku višlje.

sa svežom posadom je katastrofa.

MoNsTeR
30.12.2012, 12:19
Da li da prodajem tenk koji sam dobio na pocetku,pise elitni laki tenk i moze da se proda za 150k onih para, posto bas ocu da kupim neki novi tenk,ovi besplatni su raspad a ono sto je misa rekao kostaju barem 400k

Zemunelo
30.12.2012, 14:17

Ja sam igrao protiv i gledano iz ugla tier7 nisam mogao da ga probijem ni odpozadi sa TigromP :D
Ispucao sam 5-6 granata od toga bar 2 odpozadi a i ostali iz tima su se namučili da ga probiju iako je sam ostao i vrteo se u krug ne znajući šta da radi...
Ali dobro pogledao sam igrača i taj ima valjda 40% pobeda :)

Vidim da ima dobar oklop spreda i sa strane pa čak i zguza.
Probao sam sve standardno i u top i gde god ima nešto što viri što se uobičajeno probija i ništa.

Nisam mogao baš na miru da nišanim pa ne znam gde sam pogađao jer je lik pokušavao da me pogodi pa sam to radio na brzinu ali obzirom da recimo IS3 stalno probijam u 70-90% slučajeva napred na onim rešetkama ili gde je vozač a on je tier iznad, ovaj je onda životinja.

Qoozma
30.12.2012, 15:07
Da li da prodajem tenk koji sam dobio na pocetku,pise elitni laki tenk i moze da se proda za 150k onih para, posto bas ocu da kupim neki novi tenk,ovi besplatni su raspad a ono sto je misa rekao kostaju barem 400k

Ti si tek počeo da igraš, šta trenutno vožiš?

Ja sam igrao protiv i gledano iz ugla tier7 nisam mogao da ga probijem ni odpozadi sa TigromP :D
Ispucao sam 5-6 granata od toga bar 2 odpozadi a i ostali iz tima su se namučili da ga probiju iako je sam ostao i vrteo se u krug ne znajući šta da radi...
Ali dobro pogledao sam igrača i taj ima valjda 40% pobeda :)Vidim da ima dobar oklop spreda i sa strane pa čak i zguza.Probao sam sve standardno i u top i gde god ima nešto što viri što se uobičajeno probija i ništa.Nisam mogao baš na miru da nišanim pa ne znam gde sam pogađao jer je lik pokušavao da me pogodi pa sam to radio na brzinu ali obzirom da recimo IS3 stalno probijam u 70-90% slučajeva napred na onim rešetkama ili gde je vozač a on je tier iznad, ovaj je onda životinja.

Ako je poslednji top, onda ne znaš gde trebaš da gađaš.:icon_bigg

Zemunelo
30.12.2012, 15:29
Naravno da je poslednji top i da ne znam gde da gađam taj tenk, to sam i rekao otprilike.
Ko što rekoh bušim IS3 kad oćeš ali ovoga nisam uspeo...

Eto prosvetli me pošto ja ne znam gde sam trebao njega da gađam a ne koristim nikakve modove koji to pokazuju ;)

Kad smo već kod modova, onaj mod mi treba što pokazuje procenat pobeda i poraza za igrače da imam od početka partije da se ne nerviram kad vidim kako glupo igraju već lepo da sam spreman na noobizam.
Ali samo me interesuju procenti pobeda i poraza, ništa drugo?
Jel može neko da ne pretražujem temu, velika je?

Qoozma
30.12.2012, 16:04
Naravno da je poslednji top i da ne znam gde da gađam taj tenk, to sam i rekao otprilike.
Ko što rekoh bušim IS3 kad oćeš ali ovoga nisam uspeo...
Eto prosvetli me pošto ja ne znam gde sam trebao njega da gađam a ne koristim nikakve modove koji to pokazuju ;)
Kad smo već kod modova, onaj mod mi treba što pokazuje procenat pobeda i poraza za igrače da imam od početka partije da se ne nerviram kad vidim kako glupo igraju već lepo da sam spreman na noobizam.
Ali samo me interesuju procenti pobeda i poraza, ništa drugo?
Jel može neko da ne pretražujem temu, velika je?

Nisam ga još sretao uopšte, ali imaš na my wot replays par snimaka pa pogledaj gde ga probijaju.
A za ove podatke treba ti xvm (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1631062&postcount=9767) mod.

MoNsTeR
30.12.2012, 16:11
Vozim prejaki t1 i engleski medium1 :D ali hocu neke malo bolje tenkove :paranoia: