Prikaži potpunu verziju : World of Tanks
Što se tiče premijum tenkova kupljenih za prave pare tačno je da ne bi trebalo da se ništa menja..S obzirom da svi znamo kakva je igra nebi me
iznenadilo da bilo šta promene..
Znam kakav je type bio kada sam ga pazario a kakav je sad..
Bio je brži startniji precizniji.Npr moga sam da pogodim cilj u punom trku
kroz livadu bez problema.Sad je to postala retkost i to sa vertikalnim
stabilizatorom i posadom na mnogo posto..A to što nisu znali kako će i šta
sa njim trebali su da razmišljaju kada su ga prodavali..Tad im je bilo lepo
keširali pare.Sad ajde nerfuj ga podigni mu da upada u veće bitke..
Pa ko je sad tu blesav i ko će da im veruje da tako neće biti sa bilo kojim
narednim premijum tenkom..Mogli su i sad jednostavno da mu podignu cenu
a ne sad da ga povlače iz prodaje..Ne kapiram njihov debilski stav prema
ovoj igri..Većina ljudi je dala pare za ovaj tenk a oni rade kako oće..Mislim
stvarno jadno i bedno..
Isto sam napisao pre nedelju dana ali ne mozemo tu mnogo nazalost. Ako nastave ovako opasce im broj korisnika drasticno, a onda ce se u***ti. Dok to ne osete, igraju kako zele.
Inace, mene interesuje da li je neko video nedavno objavljen komercijalni video pod nazivom Type 59 FU Fighter? Objavljen je na oficijalnom sajtu i forumu ali je ubrzo sve uklonjeno. Interesuje me zasto su ga tu promovisali, a sada donose odluku kako ce biti povucen iz prodaje, sto je logicno ali cemu predhodni korak?
@Kornjaca i DeCoy: pa cemu onakva svadja? :(
Jel ste razmisljali mozda da skupimo novac i da uplatimo 2500 golda da napravimo SK klan? Znam da vecina vas vec igra u nekom od klanova, ali ja bih bas voleo kada bi postojao i klan mog omiljenog foruma, pa da tamo igramo svi zajedno.
miša topola
14.1.2012, 16:56
Ja sam za, ali samo ako imamo 30 igrača sa foruma koji imaju VIII, IX i X tenkove.
Zar ne može neko ko ima 2500 zlata da osnuje klan ili mora da se uplati posebno?
Što se tiče @KornjacaNS nije mu trebao onakav ispad, i to je to! Mogao je lepše da odgovori ili čak da ne odgovori DeCoy-u.
Pa moglo bi, ovaj moj klan (SFRJ) se prakticno raspao sinoc, ostalo nas 10. Ne znam zasto, za CW su bili fer skroz (ko god je hteo, igrao je), ali ocigledno je da cim nesto ima Jugoslavija u imenu nema svetlu buducnost. :)
Shlaymara
14.1.2012, 17:41
^
Istina JNA se takodje raspada, raspadamo se od dosade:p
Мени фино делује идеја ако је изводљива и ако бих могао да се понашам ко госпођа:kreza:
Мислим, да не будем увек авејлабл и тако то... Не знам ни како то иде у ВоТу, кад, колико, који је трип клана уопште?
miša topola
14.1.2012, 17:46
^
Evo nama još jedno potencijalnog člana :)
Мени фино делује идеја ако је изводљива и ако бих могао да се понашам ко госпођа:kreza:
Мислим, да не будем увек авејлабл и тако то... Не знам ни како то иде у ВоТу, кад, колико, који је трип клана уопште?
Ne moraš da budeš uvek online, samo kada se igraju klanske, uveče kao i za vreme treninga koji se održava pre klanske.
^
Izdajnice!!!! Ovo ce u JNA da se resi kratkim postupkom... TOOL ce da nasilji kolac!
U potpisu
Cinkaros :p
Миша:
Па знам да не морам стално да будем онлајн лол, па нико не би могао да буде у клану:)
Мени ово што си написао рецимо звучи прилично обавезујуће... Бар за мој неки трип контања.
Ja uzimam tier VII za par dana...Bilo bi lepo kada bi se svi izjasnili da li bi ste hteli ili ne...ali ono sigurno, da bi mogli da racunamo na igrace.
miša topola
14.1.2012, 18:41
Миша:
Па знам да не морам стално да будем онлајн лол, па нико не би могао да буде у клану:)
Мени ово што си написао рецимо звучи прилично обавезујуће... Бар за мој неки трип контања.
Vidim da imaš X tier. To ti je super, ne treba da grindaš, osim ako ne krećeš novu granu. Treba samo da se pojaviš na treningu u 19h ako se klanska bitka igra u 20h npr.
--timebandit--
14.1.2012, 19:37
@Kornjaca i DeCoy: pa cemu onakva svadja? :(
Jel ste razmisljali mozda da skupimo novac i da uplatimo 2500 golda da napravimo SK klan? Znam da vecina vas vec igra u nekom od klanova, ali ja bih bas voleo kada bi postojao i klan mog omiljenog foruma, pa da tamo igramo svi zajedno.
Ako nemate zlato za klan zovite napravicu ja ebiga ostalo od nemaca jos ooooooovolikoooooooo na raznim akauntima :D
^
oslobodite se svih teritorija i igrajte lendinge, zanimljivije je :p
Cavic_Bronx
14.1.2012, 20:25
Momci, imam problem... pokusavao sam da ponovo ubacim OTM, ali mi sada igra non stop izbacuje prilikom ulaska u bitku... Znate li mozda sta moze da bude?
EDIT: Namestio sam... Fajlovi nisu bili dobri, pa sam skinuo nove.. ;)
Shlaymara
14.1.2012, 21:12
oslobodite se svih teritorija i igrajte lendinge, zanimljivije je :p
Glupo nam da predamo teritorije bez borbe. Cim nas neko satre sa mape, igracemo lendinge :P
virtuoz pavle
14.1.2012, 21:14
kad sam vozio AMX 13 75 (40/20/15 hull armor) pogodio me je KV sa 152mm i skinuo mi svega 300hp, i ja sam se isto zapitao. ocekivao sam da me ubije, jer ako 152mm probija drugi KV i skida svih 660hp onda bi trebalo i mene da ubije, ili makar ostavi 40hp.
virtuoz pavle
14.1.2012, 21:16
Glupo nam da predamo teritorije bez borbe. Cim nas neko satre sa mape, igracemo lendinge :P
shalaymara, nakon sto se "land-ujemo" na jednu teritoriju, sta onda? vise puta sam sa ovim klanom stizao do finalne borbe, ali nijednom nismo pobedili. Da li ima nesto posle tog landinga?
Shlaymara
14.1.2012, 21:28
Sad me p*****avas ili ozbiljno pitas? :D
Dobijes finale, ides onda protiv ovih sto drze tu teritoriju (lending). Docekaju te E-100-ke pune gold municije i... idemo sutra ispocetka. :D
Ako kojim slucajem dobijete (napunite svi tenkove zlatom, jer ovako nisu bas neke sanse), dobijate tu teritoriju.
da li su u međuvremenu smanjili ubojitost topa od 152mm na kv-u, juče sam sa exp. granatom gađao is s prednje strane sa cca 20m i skinuo mu samo 15% oklopa, sherman-a i fra t-5 teški tenk uspevam da one-shot-ujem ali već na t-7 tenkovima taj top pravi simboličnu štetu
kad sam vozio AMX 13 75 (40/20/15 hull armor) pogodio me je KV sa 152mm i skinuo mi svega 300hp, i ja sam se isto zapitao. ocekivao sam da me ubije, jer ako 152mm probija drugi KV i skida svih 660hp onda bi trebalo i mene da ubije, ili makar ostavi 40hp.
vozim ga često pa...
sve zavisi gde se pogodi, 350-450hp pogotkom u glavu, nije malo, za T5 tenk, pogotovo kada se gađa T8-T9 tenk. Pogodak sa strane je već druga priča, ako se dobro nanišani može da nanese maksimalnu štetu, i neki T6 tenkovi padaju od jednog pogodtka.
T5 tenkove gotovo sve je moguće unuštiti iz jednog hica, pogotovo sa strane.
Što se tiče premijum tenkova kupljenih za prave pare tačno je da ne bi trebalo da se ništa menja..S obzirom da svi znamo kakva je igra nebi me
iznenadilo da bilo šta promene..
Znam kakav je type bio kada sam ga pazario a kakav je sad..
Bio je brži startniji precizniji.Npr moga sam da pogodim cilj u punom trku
kroz livadu bez problema.Sad je to postala retkost i to sa vertikalnim
stabilizatorom i posadom na mnogo posto..A to što nisu znali kako će i šta
sa njim trebali su da razmišljaju kada su ga prodavali..Tad im je bilo lepo
keširali pare.Sad ajde nerfuj ga podigni mu da upada u veće bitke..
Pa ko je sad tu blesav i ko će da im veruje da tako neće biti sa bilo kojim
narednim premijum tenkom..Mogli su i sad jednostavno da mu podignu cenu
a ne sad da ga povlače iz prodaje..Ne kapiram njihov debilski stav prema
ovoj igri..Većina ljudi je dala pare za ovaj tenk a oni rade kako oće..Mislim
stvarno jadno i bedno..
Stav je vrlo jasan i opravdan.
Danas se juri novac, svim sredstvima, u koje spada i sitna obmana.
Izaćiće nek novi premijum koji će biti brži, bolji, mlađi, lepši pa kupi njega.
To je samo igra, a i tebi će promena dobro doći. :)
vakanohana
14.1.2012, 23:23
cao ljudi, ja sam nov u igrici, ai kod vas na forumu.
Ajte malo pomagajte kako da brye napredujem i jel ima negde da se dobije malo ylata ili neka sifra. Takodje me interesuje kako se ulazi u neki klan.
hvala na svim odgovorima, ako ih bude !
OverCHAOS
14.1.2012, 23:43
Ajte malo pomagajte kako da brye napredujem i jel ima negde da se dobije malo ylata ili neka sifra. Takodje me interesuje kako se ulazi u neki klan.
Imas onaj novogodisnji kod NEWYEAREU, za kodove prati posebnu temu, link je gore iznad. A za klan sacekaj kad otkljucas jace tenkove da bi mogao da igras tank companies.
miša topola
15.1.2012, 0:33
Javi mi se na PM u vezi klana.
U klan se ulazi kad imas tenk za klan, ne bi brinuo o tome za sada :)
Мени супер, али мислим да сам једини и то баш једини, оно као, на свету:kreza:
Ako hoćeš scout-a idi na T-50 i T-50-2, dosta su bolji, a i ekstra zabavni za igranje.
Imam T-50 i ok je. T-50-2 je sigurno ok na kvadrat, ali njegova popravka od ~8000 srebra nije baš mala (pogotovo što nemam premium nalog). Što se tiče BT-7 i A-20, dok kog tier-a upadaju u borbe?
miša topola
15.1.2012, 1:47
U klan se ulazi kad imas tenk za klan, ne bi brinuo o tome za sada :)
Nisam ni mislio da ga zovem, već samo da ga uputim kako, šta, gde? :)
Ako hoces jeftinog scout-a, bolje od T-50 nema. Sto se tice borbi, A-20 upada u slabije od T-50, slabiji je tenk. A-20 ima malo vecu maksimalnu brzinu i malo bolji radio (za 1 tier), ali dosta slabije skrece, ima manje HP-a, slabiji top i manju vidljivost.
pozdrav to "Icemansrb" :)
http://www.dodaj.rs/t/J/QM/1YaHSg1z/shot098.jpg (http://www.dodaj.rs/?J/QM/1YaHSg1z/shot098.jpg)
vidim da imaš x tier. To ti je super, ne treba da grindaš, osim ako ne krećeš novu granu. Treba samo da se pojaviš na treningu u 19h ako se klanska bitka igra u 20h npr.
А колико често се играју кланске битке?
Ako igrate landinge onda kako se dogovorite, možete svaki dan, možete da pravite pauze... Ako uzmete landing zonu, onda je branite svako veče dok je ne izgubite. Ako sa landinga uzmete još koju teritoriju onda opet zavisi da li ćete dalje da se širite, ili ćete samo da se branite ako vas napadnu, itd. Drugim rečima, ako igrate samo landinge to je opuštenija varijanta, sa teritorijama je malo stresnije.
BTW Veoma lepo od WoT tima što su me danas u mailu obavestili da je izašao 7.1 update :kreza:
Ja se izvinjavam, ali mogu li da znam zbog cega jos nije obrisan post 5497 od kornjacaNS? Bez da ulazim u detalje izmedju njega i DeCoy-a, niti da se stavljam na bilo ciju stranu, ali zaista mislim da onakvim postovima nije mesto na ovakvom forumu... Sto se mene tice, takve stvari su zaista unwanted...
Vasilii Zaitsev
15.1.2012, 13:46
Хмммм...
Нема га Шлајмарић тренутно да му честитам на победи од јуче :aplauz:
Само да ми објасни како је успео да се тако сакрије да прођемо (било нас је двојица), да га не видимо, те да нас он одвали отпозади...:facepalm
За оне са поквареном маштом и прљавим страстима: ОДБИЈ!!!!:Freddy:
Ako igrate landinge onda kako se dogovorite, možete svaki dan, možete da pravite pauze... Ako uzmete landing zonu, onda je branite svako veče dok je ne izgubite. Ako sa landinga uzmete još koju teritoriju onda opet zavisi da li ćete dalje da se širite, ili ćete samo da se branite ako vas napadnu, itd. Drugim rečima, ako igrate samo landinge to je opuštenija varijanta, sa teritorijama je malo stresnije.
BTW Veoma lepo od WoT tima što su me danas u mailu obavestili da je izašao 7.1 update :kreza:
Много куме:kreza:
Хмммм...
Само да ми објасни како је успео да се тако сакрије да прођемо (било нас је двојица), да га не видимо, те да нас он одвали отпозади...:facepalm
Ahahahahaha, nisam bio u toj bici juce, ali sam je slusao na team speaku, bilo je nevidjeno zabavno :D
Elem... Sta sam ja u stvari hteo da pitam...
Jeste provalili da Overlord-ov blog vise ne radi? Izgleda da mu je doklincilo da ga flejmuju pa je batalio da radi nesto sto je radio iz ciste zabave i sto mu nije bilo u opisu radnog mesta... Nasao sam nesto o tome na US forumu
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/82959-overlords-blog-officially-dead/
Ako je ovo istina onda je bas s*anje, stvarno smo dobijali skoro sve informacije sa tog bloga :(
Ako mu je već dozlogrdilo spamovanje pitanjima, mogao je prosto da ugasi mogućnost komentarisanja postova. Mislim da tu ima i nečega mnogo većeg, jer i u drugim MMO igrama koje sam pratio i koje su vremenom propale je sve krenulo od rasipanja kvalitetnog osoblja i nedostatka komunikacije sa igračima. A sa gašenjem Overlordovog bloga se jasno gubi i jedno i drugo.
virtuoz pavle
15.1.2012, 15:07
da li je Overlord bio jedan od developera?
Nije on ukinuo. WG mi je trazio da ukine ... Sam je to napiso negde ... ne secam se gde ....
Shlaymara
15.1.2012, 15:11
Хмммм...
Na Abbyju, IS-3, T32 i VKP? Ja sam bio skroz na drugoj strani i kad sam video da je pao kanal i da vas trojica idete na kep, vratio se nazad i parkirao se ispod kepa i cekao da se popnete. U pravaom trenutku izasao vam na ****, pobio vas i odjahao prema zalasku sunca :D
miša topola
15.1.2012, 17:50
Tiger P je zakon! Samo to mogu da kažem :)
Tiger P je zakon! Samo to mogu da kažem :)
Skroz se slazem. Bas sam bio iznendjen. Moze da prica ko sta hoce, odlican je. U stvari kad bolje razmislim, posle nedlju dana igre sa francuzima druge nacije su odlicne :)
miša topola
15.1.2012, 18:30
Skroz se slazem. Bas sam bio iznendjen. Moze da prica ko sta hoce, odlican je. U stvari kad bolje razmislim, posle nedlju dana igre sa francuzima druge nacije su odlicne :)
Ja se ne plašim da izađem sa njim na protivničke tenkove ako nema artiljerije, jer znam da mi ne mogu ništa udarcima u prednju ploču. Inače imam sjajan skor sa njim u nekoliko borbi, sve pobede samo jedna izgubljena.
Istražio sam i Tiger-a preko Tiger P pa ću paralelno da krenem na Maus-a i na E-100, koje ću da uzmem tamo negde posle prijemnog ispita :)
virtuoz pavle
15.1.2012, 18:44
@misha topola,
a da li ces da polozis prijemni ispit, da ti se ne smuce i Maus i E-100 posle :kreza:
miša topola
15.1.2012, 19:20
@misha topola,
a da li ces da polozis prijemni ispit, da ti se ne smuce i Maus i E-100 posle :kreza:
Ne brini položiću, ja sam sa WoT završio do leta, ali ne znači da neću povremeno ulaziti u igru ;)
Vasilii Zaitsev
15.1.2012, 19:45
Ahahahahaha, nisam bio u toj bici juce, ali sam je slusao na team speaku, bilo je nevidjeno zabavno :D
Е, а на ком ТС-у си то слушао??? :icon_scra
Ne brini položiću, ja sam sa WoT završio do leta, ali ne znači da neću povremeno ulaziti u igru ;)
"od sutra počinjem da učim" :tapsh:
iskreno, voleo bih da ti se to desi, ali...pazi šta radiš, imam decenijsko iskustvo sa faksom i znam kako to ide.
jedino, spartanski način života uz poneko resetovanje alkoholom i dobrim druženjem , će te dovesti do cilja najbržim i najjeftinijim putem. (zavisi i šta studiraš, ako si na fundamentalnim prirodnim naukama onda ovo važi)
Najteze ispite sam preziveo zahvaljujuci tome sto sam svako vece isao na dve-tri rakijice (nesmes da se napijes :( ). Na tenkice zaboravi, 1h dnevno max.
miša topola
15.1.2012, 20:38
Najteze ispite sam preziveo zahvaljujuci tome sto sam svako vece isao na dve-tri rakijice (nesmes da se napijes :( ). Na tenkice zaboravi, 1h dnevno max.
To mi je jasno da nema igara, ionako ću ih obrisati :)
Icemansrb
15.1.2012, 20:55
pozdrav to "Icemansrb" :)
http://www.dodaj.rs/t/J/QM/1YaHSg1z/shot098.jpg (http://www.dodaj.rs/?J/QM/1YaHSg1z/shot098.jpg)
:aplauz::aplauz::aplauz::aplauz:
Moze li neko da postavi linkove za reload odbrojavanje u sekundama i sat u garazi koji rade u 7.1.
Svidja mi se arty, potpuno druga igra za promenu. Bizon i Strumf su pracke, ali Grille przi! :D Danas sam ga uzeo i vec sam na putu ka Humelu.
pa u igri i imaš zapravo 3-4 moda od vrste vozila koju voziš, valjda se zato i primila kod nas.
ja sam direktno sa KV uzeo s51, to je razbijanje, max šteta blizu 2000hp punjenje 38s.
ko nije terao arty ni ne razume apele iz pozadine da se skauti pobiju ako je moguće i da se arty čuva, što je bolje moguće, jer jedan hitac na pravo mesto rašava probleme.
sinoć sam imao par duplih kilova, kada se naguraju, pa opališ između, ali na njih, vrisno i 100% paton i 40% is3 (verovatno na svakog deluje posebno max šteta, jer ne bi mogao drugačije), takođe sa jednim hicem uništio T95 (okrenuo leđa) u toj partiji sam imao preko 40000 bez prem.
isto tako, pa da, pijančenje samo kada položiš, inače reset, mnogo sitnih bitnih stvari se pozaboravlja, jer nisu ni zabodene duboko.
mada je meni nešto drugo više pomagalo.
i sport, to mora, nakon 6-8 sati na faksu pa 4-5 kući sedenja, mora se otići negde na neki vid sporta, prema afinitetima, bar 1h dnevno, da se ostane u dobroj formi.
virtuoz pavle
15.1.2012, 23:51
AMX13 75 je najzabavniji tenk za grindanje! jos 10k exp i uzimam AMX13 90 :to_care:
vrlo je brz, ima odlican top, bezmalo sve teske tenkove mozete unistiti tako sto se pribijete uz trup. velika je prednost biti tako mali, njihov top ne moze da vas nacilja jer prolazi kroz vas tenk lol. najbolji mec mi je bio kad sam unistio T95 1na1 :to_care:
sa svega 20hp (mapa himmelsdorf) se pribijem uz T95 koji imao tu nesrecu da me potceni :D iscepao sam ga sa tacno 23 granate, neke su bile dingovi, ali to je bilo retko.
pitam se kakav je Lorreire40t.
Е, а на ком ТС-у си то слушао??? :icon_scra
Pomesao sam bitke ;) Ja sam slusao nesto drugo...
Na JNA TS naravno :)
:D
http://www.dodaj.rs/f/1Y/X8/39FIw4P2/shot051.jpg
Je*eni hakeri, sve vas treba zabraniti!
:D
AMX13 75 je najzabavniji tenk za grindanje! jos 10k exp i uzimam AMX13 90 :to_care:
vrlo je brz, ima odlican top, bezmalo sve teske tenkove mozete unistiti tako sto se pribijete uz trup. velika je prednost biti tako mali, njihov top ne moze da vas nacilja jer prolazi kroz vas tenk lol. najbolji mec mi je bio kad sam unistio T95 1na1 :to_care:
sa svega 20hp (mapa himmelsdorf) se pribijem uz T95 koji imao tu nesrecu da me potceni :D iscepao sam ga sa tacno 23 granate, neke su bile dingovi, ali to je bilo retko.
pitam se kakav je Lorreire40t.
Samo pazi da se ne iznenadis ko udje u snip mod od teskasa ne moze da te promasi iako si pripijen uz njega, al zato si za TD smrt posvebno ove teske, arty i da ne pominjem kad vide tog franzcuza precepe se i celu bitku su nesto nervozni a i ne gadjaju puno tad.
jozvan_Kg
16.1.2012, 14:01
Sinoć sam duplirao jednom drugaru tenkove, i probao AMX 13 90, ili kako ih kure zove BMX tenkove :D
Ono je piš živi, niko ne može da stigne kupolu da okrene, a kamoli da te pogodi. Nikad u životu se nisam vozio kroz celu partiju, na Malinovci sam bio u nekim delovima mape za koje nisam znao ni da postoje :D:kreza:
Posle toga sam probao T-54. Je8ote ono nije tenk, ono je leteći tanjir. Iako ga nemam, odmah nakon prve vožnje mi je postao omiljen. U jednoj partiji dobijem Mausa 1na1, standardno sa forom koju radim i sa mojom IS-4, zabijem mu se u bok i udri. Spržio bi i E-100, ostade lik na jednu granatu, nego me spiči jedna T34...Bataljujem i grindanje miniminiMausa i E-75 i navaljujem na T-43, moram što pre da uzmem T-54 da se zabavljam..
Mozes da ides i na Betmobil, ja idem na oba. Ono cudo je brutalno sa onim topom, ne okrece se brzo kao T-54, ali to nadoknadi vecom brzinom.
jozvan_Kg
16.1.2012, 14:12
Ma, Bet ću kasnije, sad sam na pola grinda ka T-44, a sa druge strane mi je ostalo još oko 1k expa do Panthera. Američke mediume sam tek krenuo, Easy8 je fešta za vožnju...
Malo da se i ja poKvalim :kreza:
http://www.dodaj.rs/t/3k/13E/3o6Yp37j/shot006.jpg (http://www.dodaj.rs/?3k/13E/3o6Yp37j/shot006.jpg)
Ostalo mi bilo manje od 2 sekunde na napunim i ubijem ovog D2 i da pobedimo, a i bio sam na 18 healtha...Jbt, nikad neću da prebacim ovaj skor:(
Meni je agilnost kod mediuma ipak bitnija nego puka brzina. Džaba brzina ako mi treba ceo fudbalski teren da napravim pun krug tenkom. Ne kažem da je Bat takav, samo navodim primer. Recimo takvo iskustvo sam stekao poredeći T-50-2 (može i običan T-50) i AMX 12t.
Ništa ne može da se poredi sa T-50-2 (još manje sa T-50), to su SF tenkovi, kad budu ubacili fiziku imaćemo sigurnog pobednika u skoku u dalj. :D
Ovi ostali AMX-i su malo agilniji, ne verujem da ce francuski top izviđač biti AMX 12t, bar ne ovakav kakav je sada.
Čudi me sto su Betmobil stavili za top mediuma, Lorraine 40t mi je nekako superiorniji, pogotovo motor, a i topove imaju iste.
virtuoz pavle
16.1.2012, 16:19
imam AMX13 90 sada, ali mu jos nisam uzeo motor od 350hp.
evo odnosa mase i snage motora za AMX13 90 (sve stock osim motora):
14.06 / 350 = 0.0402 ili 14.56 / 350 = 0.0416 (znaci da je razlika vrlo mala).
sto se Lorraire40t tenka tice: 37.88 / 980 = 0.0386 ili sa tier8 topom
38.68 / 980 = 0.0395
ono sto je takodje interesantno jeste to da Lorraire40t ima tier10 motor od 920hp dok Bat Chatillon (ili kako vec :kreza:) ima motor tier9 od 720hp.
Bat Chatillon: 24.5 / 720 = 0.034 ili sa topom tier8: 25.3 / 720 = 0.0351
iii pobednik je Bat Chatillon!
cisto poredjenja radi: 49.1 / 850 = 0.0577647059 za AMX50 100 sa novim motorom.
Type59: 34.93 / 520 = 0.0671730769
manje = bolje
a sad mi recite da li snaga motora utice bilo kako na traverse speed ili su u potpunosti zasluzne samo gusenice za brzo okretanje oko protivnika?
Utice, idealno ides onako kako pise u infou, ali od motora zavisi koliko ces brzo da izgubis brzinu, odnosno da je dobijes ako ides sporije/stanes.
Jedna od onih ludih partija sa T-50-2:
http://img851.imageshack.us/img851/9708/shot001so.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/851/shot001so.jpg/)
Defeat
Battle: Malinovka Monday, 16 January, 2012 15:16:46
Vehicle: T-50-2
Experience received: 963
Credits received: 15,417
Jel bi znacilo Lowe-u da mu stavim ono za izdrzljiviji rezervoar, cesto se pali, a nema ono za izdrzljiviji motor?
virtuoz pavle
16.1.2012, 16:51
mislim da bi, ponekad kad zapalim protivnika cujem nesto kao "enemy fuel burned up".
Jok,stavis mu ono vodeno hladjenje,ne znam kak ose bese zove
Za izdržljivost motora je Cyclone filter, ali on postoji samo kod Sovjeta valjda.
Ne znam sta da mu stavim, ima neki glup izbor. Stavio sam mu ventilaciju i punjac, ali sta u zadnji slot? Zapali se dosta lako, desi se i 2x po partiji, ali nisam siguran da li se motor zapali ili rezervoar. U izboru su mi stabilizacija, optika, Spall Liner i CO2. Ima dosta stabilan top pa mu stabilizacija ne bi puno znacila, Spall Liner posle 7.0 jos manje vredi, optika bi posluzila, ali bi se najradije resio vatre.
Ja imam ventilacuju, optiku i spall liner.
virtuoz pavle
16.1.2012, 19:55
btw, sta su uradili sa HE? vise nikakv dmg ne prave...to znaci da low tier tenkovi ne mogu ni da ogrebu veci tier bez dosta srece.
Pravi dmg, ali treba ubosti pravo mesto... -.-
virtuoz pavle
16.1.2012, 20:12
Pravi dmg, ali treba ubosti pravo mesto... -.-
uuu wow, kako se ja toga nisam setio...
Ma mozes da bodes do sutra, HE sada pravi skroz random dmg. Od 0 do negde 2/3 prosecnog dmg-a, osim naravno ako ne probije sto je malo verovatno. Mozes ceo dan u istu tacku da bijes i pravices uvek razlicit dmg.
verovatno si previse igrao wow:odoK:
virtuoz pavle
16.1.2012, 20:38
je li ovo i dalje situacija? http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/71781-bat-chatillon-25t-traverse-speed/
nemam nijedan od ova dva tenka, do petka bi trebalo da uzmem Lorraine40t.
edit: citam o Lorraine i Bat-Chatillonu, Lorejn ima 42 granate, Bat-Chatillon samo 30. sve mi se cini da necu preterano zuriti da uzmem tier9 francuski, elite Lorraine izgleda sasvim cool :D
Nije nego ti je baš lepo čovek rekao. Nema više ona fora uzmeš HE, auto-aim i udri, praviš dmg u svakom slučaju. Sada i sa HE moraš da juriš weak spotove da bi nešto uradio, drugim rečima RIP HE :kreza:
virtuoz pavle
16.1.2012, 21:13
nije problem u tome sta je rekao, nego kako je rekao jbg. ne volim taj sarkazam forumaski :kreza:
Nije nego ti je baš lepo čovek rekao. Nema više ona fora uzmeš HE, auto-aim i udri, praviš dmg u svakom slučaju. Sada i sa HE moraš da juriš weak spotove da bi nešto uradio, drugim rečima RIP HE :kreza:
Problem je samo sto weak spot-ove ne mozes da probijes sa ~50 penetracijom, vise je udri pa kolko te u*ere. :opanachke
Da li će biti promene za KV i KV-1S (pa ko ih ima dobiće neku zamenu za njih) ?
Danas mi nešto pomenuo jedan lik iz igraonice.
Za KV-1S nema ništa. KV će da se "podeli" na 2 tier 5 tenka KV-1 i KV-2 (sadašnji KV sa drugom kupolom).
miša topola
16.1.2012, 22:09
Da li će biti promene za KV i KV-1S (pa ko ih ima dobiće neku zamenu za njih) ?
Danas mi nešto pomenuo jedan lik iz igraonice.
Pomešao si KV-1S sa KV-3. KV-3 se deli na dva tenka kao i KV.
nije problem u tome sta je rekao, nego kako je rekao jbg. ne volim taj sarkazam forumaski :kreza:
Sarkazma nije bilo nigde, problem je sto si ti poruku tako shvatio. ;)
Cao poz! :ciao:
Za KV-1S nema ništa. KV će da se "podeli" na 2 tier 5 tenka KV-1 i KV-2 (sadašnji KV sa drugom kupolom).
Pomešao si KV-1S sa KV-3. KV-3 se deli na dva tenka kao i KV.
Kao razumeo sam :D, šalim se, jesam.
Nego kada se izvrši ta podela, da li se dobija neki tenk i slot?
(ili sam ja žešće nešto pomešao).
Pa da, KV se deli na KV-1 i KV-2, ako imas istrazenu kupolu na sadasnjem KV-u, dobices oba tenka i 1 slot za KV-2. KV-3 ide u T7, ako ga imas u garazi dobices njega u novom tier-u plus novi T6 tenk (T-150) i slot za njega. IS-4 ide u T10, pa, ako ga imas ostaje ti on kao T10 plus dobijas novi T9 tenk (T-10/IS-8) i slot za njega.
How do you plan to change vehicles? Will it happen all at once or nation by nation with each new update?
We will be going nation by nation with each new update. We will start with American vehicles and later with the Soviet.
What about new crew skills and qualifications? When will we be able to try them out?
At the moment we are planning to add new skills and qualifications in update 7.2.
When will you unveil M103?
We will release M103 into the wild in the next update. 7.2 is planned for the first quarter of 2012.
Pa da, KV se deli na KV-1 i KV-2, ako imas istrazenu kupolu na sadasnjem KV-u, dobices oba tenka i 1 slot za KV-2. KV-3 ide u T7, ako ga imas u garazi dobices njega u novom tier-u plus novi T6 tenk (T-150) i slot za njega. IS-4 ide u T10, pa, ako ga imas ostaje ti on kao T10 plus dobijas novi T9 tenk (T-10/IS-8) i slot za njega.
1. Što se tiče sadašnjeg KV-a, ne mora sve da bude istraženo, dovoljno je samo kupola?
2. Kada bi trebale te promene da se dese?
3. Pošto KV-3 prelazi u T7, da li je dovoljno da ga imam samo istraženog da bih dobio zamenu za njega?
Edit: Nisam osvežio stranicu, imam odgovor na drugo pitanje.
za T34 to premium, dovoljno je samo da ga imam u garazi?
Za KV je dovoljno da imas prvu kupolu i da ga imas u garazi. Ova 2 tenka (KV-3 i T34) moraju da budu u garazi, ne mora nista da bude istrazeno. Ameri idu u sledecem patch-u (7.2), a Rusi odmah nakon toga, znaci 7.3 patch. Kad vremenski, ne verujem ni da oni znaju. Okvirno, ove godine. :D
Za KV je dovoljno da imas prvu kupolu i da ga imas u garazi. Ova 2 tenka (KV-3 i T34) moraju da budu u garazi, ne mora nista da bude istrazeno. Ameri idu u sledecem patch-u (7.2), a Rusi odmah nakon toga, znaci 7.3 patch. Kad vremenski, ne verujem ni da oni znaju. Okvirno, ove godine. :D
Ček, hoćeš da kažeš treba druga kupola (KV-2), jer je prva kupola (KV-1) odnosno stock kupola? :p
Što se mene tiče neka ne menjaju Ruse do početka leta, da ja lepo istrazim i kupim KV-3.:D
Edit: Stock KV je za mene noćna mora, jedva čekam da uzmem 152mm top.
Da, moras da imas drugu kupolu da bi dobio i KV-1 i KV-2, jer upravo je to i glavna razlika izmedju ova dva tenka. Ako imas samo stock KV, dobices samo KV-1, ne i KV-2 sa slotom.
za T34 to premium, dovoljno je samo da ga imam u garazi?
da samo da ga imas u garazi.
Od potencijalno predstojecih novotarija u WoT-u najvise ocekujem istorijski mod, kog' je onaj Overlord svojevremeno pomenuo u blogu i rekao da ga ocekujemo tokom 2012 :rolleyes:
Ne znam koliko je prosecnom i vecem delu igraca uopste i stalo do te opcije.
Dok se to jednog dana ne pojavi, ljubiteljima jedino predstoji da se oprobaju u forumski (http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/forum/182-historical-battles/) organizovanim istorijskim bitkama... Zanima me jel' se neko od nasih vec oprobao u tome?
Nisam se oprobao na ovim organizovanim, ali verujem da ce ubaciti te istorijske bitke. Npr. na Patton-u postoji i njegov istorijski top 90mm M36, koji nije stock top (niti vodi do nekog topa) vec se istrazuje. Predpostavljam da ce da sluzi bas za te istorijske bitke.
Nece se moci igrati sa Patton-om, jer ce se istorijske bitke bazirati na tenkovima iz WWII... Moguce i da ce biti cold war era bitke, ali ne verujem da ce to biti odmah uvedeno, s obzirom da nema jos dovoljan broj adekvatnih tenkova ...
Mislim da ce odmah ubaciti i bitke posle WW2, previse je tu tenkova napravljenih posle rata, tenkova koji nikad nisu videli borbu i tenkova koji nikad nisu ni postojali.
Mada ce biti nezgodno i uopste prikazati istorijske bore zbog tier-ova tenkova i principa partija (15 na 15). Razlicite su taktike ratovanja bile, Nemci su imali kvalitetnije tenkove, Rusi su uglavnom isli na brojnost. Tigar je dosta jaci od T-34, hmm... posaljemo 20+ T-34 tenka na jednog nemackog Tigra i... Problem solved! :D
Icemansrb
17.1.2012, 20:03
Daleko smo mi od tih bitki, jedno 6 meseci minimum.
miša topola
17.1.2012, 20:06
Neka oni srede ozbiljnije probleme koje imaju u igri, posle možemo da tražimo neke manje bitne ili skoro nebitne detalje.
virtuoz pavle
17.1.2012, 20:33
popio sam ban od roditelja :kreza: i sad kad se vratim malo unazad ukapiram da je ovo ista vrsta zavisnosti kao i za WoW. u WoW-u je bila fora imati gear, imati sve, sve zivo. ista prica i sa WoT-om, malo mi je sto sam uzeo IS-7, nego moram da imam i Maus-a, i Bat-Chatillon25t.
kad u igru bude implementirana unapredjena fizika (to je 7.2 patch?) sta ce se to otprilike promeniti?
Ne znam da li ce biti u 7.2 patch-u, mislim da ce prvo da ubace vise procesorsku podrsku (igra koristi sada samo jedno jezgro), pa tek onda fiziku. Pa bice bolja grafika, rusenje objekata, eksplozija, viorenje zastave,...ali ono sto ja cekam su skokovi (odvajanje od zemlje, sada je tenk uvek prilepljen), slajfovanje, drifting i slicno (ispravite me ako gresim, ali mislim da i ovo ubacuju i da je to u stvari i najveci problem). :D
Edit: I ode premium... :opanachke
Icemansrb
17.1.2012, 21:15
Nece ni fizika skoro, sigurno ne u 0.7.2, a ni vise podrska za vise jezgra.
miša topola
17.1.2012, 21:52
popio sam ban od roditelja :kreza: i sad kad se vratim malo unazad ukapiram da je ovo ista vrsta zavisnosti kao i za WoW. u WoW-u je bila fora imati gear, imati sve, sve zivo. ista prica i sa WoT-om, malo mi je sto sam uzeo IS-7, nego moram da imam i Maus-a, i Bat-Chatillon25t.
kad u igru bude implementirana unapredjena fizika (to je 7.2 patch?) sta ce se to otprilike promeniti?
Kakav ban? :)
Prvo mora da se obezbedi da igra koristi više od jednog procesorskog jezgra, jer sa fizikom dolazi bolja grafika, mnogo novih i boljih elemenata grafike, zvukovi i mnogo mnogo toga. Fizika će najverovatnije da bude veličine kao 2/3 sadašnje igre.
I ja krećem na Maus-a i E-100, a kada će se oni naći u garaži to je totalno ne bitno, jer se ti tenkovi neće menjati nikada i kad-tad će svi igrači i da ih imaju i isto tako će skoro svi da imaju istražene sve tenkove, mislim na one igrače koji su lojalni igri. Kada pogledaš u budućnosts, WG neće moći da izmišlja nove tenkove kako bi zadržao igrače, već su izmislili dovoljno tenkova za koje većina igrača misli da su postojali.
Eto ja ću imati sve X teškaše :ciao:
Ti taman ne diraj nista. Dok te obanuju tam ce da stignu i ovi patchevi o kojim se pripoveda. Jos ako budes pazio panakrcas kodova u medjuvremenu ... Bice prava milina kad opet pocnes :)
virtuoz pavle
17.1.2012, 22:32
nisam tako razmisljao :D eto, sad mi je lakse :to_care:
miša topola
17.1.2012, 22:38
nisam tako razmisljao :D eto, sad mi je lakse :to_care:
Ma samo opušteno, kada tebe odbanuju i kada ja sebe odbanujem, propustićemo samo jedan update i to će da se pojavi samo jedan dan pre našeg odbanovanja :)
I upamti kad-tad ćeš imati sve tenkove istražene.
I ja krećem na Maus-a i E-100, a kada će se oni naći u garaži to je totalno ne bitno, jer se ti tenkovi neće menjati nikada i kad-tad će svi igrači i da ih imaju i isto tako će skoro svi da imaju istražene sve tenkove, mislim na one igrače koji su lojalni igri. Kada pogledaš u budućnosts, WG neće moći da izmišlja nove tenkove kako bi zadržao igrače, već su izmislili dovoljno tenkova za koje većina igrača misli da su postojali.
Mnogi imaju veliki entuzijazam za dolazenje do tier X tenkova... Igrati sa tierom 8 bez premijuma moze da bude nezgodno, zbog cestog odliva kredita a o tier-u 9 bolje i da se ne prica. Npr. da bi se E-75 skroz unapredio treba 150.000 exp a za to treba i mnostvo mukotrpnih partija... Tako da nista bez premijuma i golda...
Meni se vec sa Tigrom II namera da stignem do tier X prekinula pa sam se veoma uspesno presaltao na TDove i evo sada sam na korak do nemackog tier IX. Kada ga nabavim i unapredim ispunicu svoj glavno-zacrtani cilj.
Sad' se jos razmisljam da li da uzimam JagdTiger ili da sacekam Stug E-100 - oko toga su misljenja podeljena, ali imam jos vremena da se odlucim...
DJ MIXYYY
17.1.2012, 23:48
Da li svi vi sa tierom 8 pa na dalje igrate sa premiumom?
Ja stigao do KV3 i izgubio sam zelju za daljim napredovanjem kad vidim koliko expirijensa treba za IS, pa sam se presaltao na nemacku linijiu i stigao sam do PZ3/4 i cilj mi je da stignem do Taigera, ali verujem da ce biti isto kao kod Rusa.
Zato vas pitam na koji nacin vise Exp dobijate kad nemate premium jer mi se bas igra sa ovim teskim tenkovima. :)
Najlaksi nacin je da uplatis premijum!!!!
Naravno ,ako ti se igra svidja i planiras malo vise da je igras.
OverCHAOS
17.1.2012, 23:56
Da li svi vi sa tierom 8 pa na dalje igrate sa premiumom?
Ja stigao do KV3 i izgubio sam zelju za daljim napredovanjem kad vidim koliko expirijensa treba za IS, pa sam se presaltao na nemacku linijiu i stigao sam do PZ3/4 i cilj mi je da stignem do Taigera, ali verujem da ce biti isto kao kod Rusa.
Zato vas pitam na koji nacin vise Exp dobijate kad nemate premium jer mi se bas igra sa ovim teskim tenkovima. :)
Evo ja igram tier 9 bez premiuma. Nikad mi exp nije bio problem nego srebro pogotovo dok sam bio na Tiger II. Sada i vise zaradjujem jer E75 nanosi daleko vise stete po partiji.
DJ MIXYYY
17.1.2012, 23:57
Ne volim kada tako kupim nesto a to istekne za 7 dana.
Ne volim kada tako kupim nesto a to istekne za 7 dana.
pa ti uplati mesec dana ;)
pa ti uplati mesec dana ;)
E jbg sad, i to ce da istekne kad tad. :D
virtuoz pavle
18.1.2012, 0:45
samo da pomenem, kad su se pojavili oni nemacki kodovi i kad sam video svo to uzbudjenje na forumu bio sam kao dopingovan :D nije me bas bilo briga za samu igru, ogromna zabava je bila kucati kodove. nadam se da ce biti novih za mesec/dva, ili ranije...ne bih se zalio xD
http://img201.imageshack.us/img201/8799/shot001ol.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/201/shot001ol.jpg/)
jel ovo dobar skaut? :D
Victory!
Battle: Malinovka 18. januar 2012 0:08:43
Vehicle: T29
Experience received: 1.662
Credits received: 42.252
Battle Achievements: Steel Wall, Top Gun, Sharpshooter, Master Gunner, Reaper, Sniper
Retardirani ljudi uporno pucaju u kupolu :eek:
Postovacu sutra screen,mrzi me sad.
Ljudi kakav je IS kao stock tenk? Fali mi jos malo da ga kupim, ali ne znam da li da prodajem KV3 posto mi je dobar moneymaker. Koliko je lako/tesko preci na IS3? Kakav je moneymaker i exp-maker?
Контам да ту нема неког консензуса. Рецимо, мени је чудно што га многи не воле, а мени је то најбољи тенк са којим сам играо и имам најбољи скор са њим, што се тиче победа, фрагова по мечу итд.
Контам да је ствар у томе колико ти одговара. Мени је ИС-3 (који је, ја мислим, свима осим мени до јаја) био пет пута гори од кеца и нико се са тим неће сложити:)
Што се сток варијанте тиче, то могу сигурно да кажем да је игривији него просечан сток тенк у игри. Зарада доста зависи од премијум налога, пошто је седми тиер један од најпогођенијих што се тиче разлике у заради са премијумом и без.
КВ-3 ти је сигурно бољи манимејкер, а немој да га продајеш, чувај га за печовање Руса.
vakanohana
18.1.2012, 8:47
cao ljudi, imam pitanje. Koji su weak spotovi ko francuza, a i kod drugih?
i kako se menja vrsta granate u igri, i koja je za cega, nikako da skontam.
Hvala unapred
Weak spotovi kod Francuza su svuda. Naravno, mislim na tenkove od 5-6 tiera pa naviše, jer one manje niko ni ne gleda.
Granate se tokom borbe menjaju na brojeve. 1 je obična AP granata, 2 je gold municija, 3 je HE granata (neki topovi nemaju AP, ali retko). HE granate su upropastili sa 7.0 patchom, tako da je dovoljno da se držiš AP municije i ne lupaš glavu previše.
Kod IS-a je dobra stvar što 122mm top može da se izgrinda već na KV-3, pa "stock" tenk stanje traje daleko kraće, dovoljno je kupola da se uzme, ne moraju ni guenice jer tenk ima dobru default nosivost.
francuzi t-3/4 su gotovo neprobojni za druge tenkove iz iste kategorije, zato je čovek i pitao, ono je užas, vozim amx40 pa znam kako je kada sretnem nekog ko ima isti tenk ili recimo d2, b1, amx38...
- otkrio sam kodove (dobro jutro kolumbo :kreza:) pa ono je milina igrati, zarada je barem 50% veća a čini mi se i exp koji se dobija posle pobeda da je uvećan za tako neki %?
B1 gađaš u kupolu, isto i AMX 38, AMX 40 se spreda probija na mestu gde se sastaju kupola i telo (vrlo teško pogoditi moraš da budeš baš blizu)
Pošto je klijent 0.7.1 u .exe obliku, probao sam da ga narežem na DVD disk. Odneo u sk, kad tamo prijavljuje neku grešku pri instalaciji (na više računara). Pomislio sam da je disk neispravan, pa sam narezao na drugi i opet isto. Inače taj klijent što sam pokušavao da narežem je instaliran kod mene i radi odlično?
AMX 40 gadjas u onaj otvor za vozaca ispod kupole, tu svaka prolazi. B1 u onaj ukrasni top na telu. Ostale vec probijas s njim gde hoces. Svaki tenk ima slabe tacke! :D
jozvan_Kg
18.1.2012, 13:08
@ PeTkO
IS kao stock? Spor. Takođe ako nemaš free exp, propištaćeš dok ne skupiš isti sa topom od 85mm koji ne probija ništa. Ja sam se zaebao kad sam uzimao i ne ostavim free exp, ma katastrofa, skoro 20 partija mi trebalo da izgrindam kupolu, a top stoji u garaži.
Inače u tier 7 tenkovima, pošto sam vozio sve grane (heavy, mediumi tiera 7 su smejurija), barem po mom mišljenju T29>>Tigar~IS.
Jest da je T29 mekan, ali ako uhvati busiju, zdravo svi do tiera 9, niko ne može da ga probije a on sa onom topinom od 105mm krši sve živo.
Tigar je dobar, ali tek kad je kompletno istražen. Tad postane neverovatno agilan i brz, okreće se odlično. Tigar je klasičan sniper, zbog relativno slabog oklopa i načina na koji ga mm baca u partije.
IS mi je legao lepo kao tenk, ali je8ote sa onim topovima od 122mm zgradu bi omašio na 100m. Da bi pogodio nešto, moraš u beonjače ljudima da se nabiješ, a to je veoma rizična taktika, a još na sve to topovi su im šampioni brzine, ispališ 2 granate u 3 partije i reload između...
@Barni
B1 treba gađati u onaj nepomični top napred na telu, svaka tu prolazi, tu sam ih tukao dok sam vozio B1, i nema šanse da dinguje tu, a tako ih isto krljam i sa mojim BMX 40. A taj isti BMX 40 u kupolu sa boka, prolazi svaka....
Moras da narezes celu instalaiju,znaci sve foldere u okviru foldera c/program files/wot ako tako uopste hoce da radi (WoW moze tako).
Moras da narezes celu instalaiju,znaci sve foldere u okviru foldera c/program files/wot ako tako uopste hoce da radi (WoW moze tako).
Probaću tako ako nađem neki DVD DL (igra mi zauzima 5.6GB).
Ja sam sa Marder-om (poslednji top) bušio B1 sa strane u zadnji deo, ali sam bio ~ pod uglom od 90 stepeni:D, inače u onaj "ukrasni" top prolazi svaka.
Eh, pa Marder sa zadnjim topom buši šta god hoćeš :D
Ја сам Б1 и Д2 гађао у поштанско сандуче и кад погодим, увек сам пробијао. Б1 може још и у она врата на гусеницама.
Treba mi mala pomoc...Jel moze neko od vas da mi preporuci jedan ili vise dobrih klanova, koji igraju CW, zauzimaju teritorije itd. ? Imam istrazen Tiger, (sutra cu imati i IS) a u garazi imama KV3, M4 i A20
Cavic_Bronx
18.1.2012, 20:48
Treba mi mala pomoc...Jel moze neko od vas da mi preporuci jedan ili vise dobrih klanova, koji igraju CW, zauzimaju teritorije itd. ? Imam istrazen Tiger, (sutra cu imati i IS) a u garazi imama KV3, M4 i A20
Tesko da ces moci sa takvim tenkovima u CW... Mozda A20 za skauta, ali i to je veliko 'mozda'... Jednostavno zato sto za CW uglavnom trebaju tear IX i X (kada je u pitanju zauzimanje polja i cuvanje istih)...
U prvi klan tesko, ali svaki veci klan ima i jedan (ili vise) dodatni klan za one koji pocinju i tu mozes sigurno. Pa kad doguras negde T9, T10 tenk prebacis se u prvi.
LM, posto se SFRJ raspala (ima nas 3 online), ima li neki nas klan (koji nema Jugoslavija u imenu) koji ne smara stalno za TS i treninge? Vise ono zebancija. :D Mogu za CW da stavim sluske ako bas mora. U stvari, bicu tu za CW, pa ako fali ljudstvo, udjem.
Bez t10 heavy/t9 medium/t8 arty neće te primiti nijedan klan koji igra CW i osvaja teritorije.
@ toxic
Kako ste se raspali kad imate i SFRJ2 klan :)
Pa njih tamo i ima dosta, 50-ak, doduse mali lvl-i. Kod nas jedno 10 najvise. Nesto je bilo da oni svi dodju u SFRJ, ali nas vise od 4 nema online vec nedelju dana. Ovi ostali (sto su izasli) napravili JOD klan, zovu me tamo, ali ne ispunjavaju moje uslove (imaju Jugoslavija u imenu, necu te komunisticke klanove vise). :D
U prvi klan tesko, ali svaki veci klan ima i jedan (ili vise) dodatni klan za one koji pocinju i tu mozes sigurno. Pa kad doguras negde T9, T10 tenk prebacis se u prvi.
LM, posto se SFRJ raspala (ima nas 3 online), ima li neki nas klan (koji nema Jugoslavija u imenu) koji ne smara stalno za TS i treninge? Vise ono zebancija. :D Mogu za CW da stavim sluske ako bas mora. U stvari, bicu tu za CW, pa ako fali ljudstvo, udjem.
Ima nas al TS i trening smaranje je obavezno tako da ako se predomislis kazi :)
virtuoz pavle
18.1.2012, 22:41
imas internacionalni klan [FTW]. trening nije obavezan, svake veceri ima po 2 landinga.
Arcibalde
18.1.2012, 22:47
Toksik vreme je. Dodji u Benchmark Republika klan, TS ne koriste (koriste onaj in game voice), CW se igra redovno i nemaju treninge skoro nikada :to_care:
To mi je jasno da nema igara, ionako ću ih obrisati :)
Kakav ban? :)
ovo ne ide zajedno :D
Mnogi imaju veliki entuzijazam za dolazenje do tier X tenkova... Igrati sa tierom 8 bez premijuma moze da bude nezgodno, zbog cestog odliva kredita a o tier-u 9 bolje i da se ne prica. Npr. da bi se E-75 skroz unapredio treba 150.000 exp a za to treba i mnostvo mukotrpnih partija... Tako da nista bez premijuma i golda...
netačno, eventualno možda treba dati kintu za jedan tenk premijum (sada se izbor sveo na Lowe i KV5), i to je to, a može i bez toga, stim da se u garaži nađu omiljeni tenkovi 5 tiera + S51 i sa njima lagano igrati i zarađivati, igra se dosta, ali to je igra.
ako ti se igra, ništa nije problem, ako je pod moranje, e onda to nije igra, i treba momentalno prestati.
U čemu je hit doći do X tenka za mesec dana sa premijum nalogom, kada može i za 5min (konvert, konvert i gotovo), u zavisnosti koliko novca si spreman da baciš.
Najlaksi nacin je da uplatis premijum!!!!
Naravno ,ako ti se igra svidja i planiras malo vise da je igras.
stvar izbora, nekako imam obavezu da igram igru ako uplatim premijum, kao na posao da idem, ono "danas moram da uradim to i to".
Što mi je potpuno bez veze, više volim za 250 golda da uplatim 24h, kada mi se baš igra.
Toksik vreme je. Dodji u Benchmark Republika klan, TS ne koriste (koriste onaj in game voice), CW se igra redovno i nemaju treninge skoro nikada :to_care:
Ovo mi se svidja! :) CW me ne interesuje puno, ono, tu sam uvek pa ako zahvali igraca eto me. Izlazim iz SFRJ pa se sutra, prekosutra (kad prodje ona zabrana) javljam.
Ma, mi smo samo tamo da spamujemo. Ima ekipica koja igra CW, ostali se *****avaju :)
Ljudi kakav je IS kao stock tenk? Fali mi jos malo da ga kupim, ali ne znam da li da prodajem KV3 posto mi je dobar moneymaker. Koliko je lako/tesko preci na IS3? Kakav je moneymaker i exp-maker?
Moje je iskustvo loše sa IS-om iako ga volem :D
Međutim najbolji top mu je slab za MM u koji upada i često dinga.
Brz je i okretan za teškaša ali svi ga buše i ima najgori MM u odnosu na KV i KV 3.
Kao stock je užasan kao i svaki tenak.
KV 3 sa druge strane pošto su ojadili KV tj HE granate, KV3 je postao bolji pravljač para a top mu buši sve gde pukne, često i veći Tier-ovi se mnogo neprijatno iznenade kad ih opališ :D
KV 3 nikako ne prodavaj, zašto uopšte prodati neki 5+ tier tenk?
Da se pohvalim...jedna od mojih boljih partija sa KV3...7 killa
*
Victory!
Battle: Malinovka Thursday, January 19, 2012 1:43:06 AM
Vehicle: KV-3
Experience received: 991
Credits received: 25,665
Battle Achievements: Steel Wall, Top Gun, Boelter's Medal, Knispel's Medal II Class
Edit: Da ne pisem novu poruku. Evo jednog zanimljivog programa za sve "statisticare": http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/68849-wot-logger-2/page__st__40__p__1312603__hl__logger__fromsearch__ 1#entry1312603
vakanohana
19.1.2012, 12:20
cao ljudi, evo opet ja i moji problemi.
Imam a-20 i sad yavrsavam njega i mogu da predjem na t-34, dali da idem tom linijom ili da se vratim i da krenem na KV i KV3, posto vidim da ih svi cenite kao dobre.
Ajte pomagajte jel jedva dodjem do poena, nikad ih nakupiti, iako sam juce imao extra partiju sa 8 kill i 966 expiriensa sa t 127.
kako se kako se zapamti kad sa print scren sacuvas neku borbu, tj gde ga posle nadjem da je sacuvano?
Hvala vam opet unapred
lepo, da li je to sa nabudženim kv3?
- nego da li vas nervira to što u 4/5 partija neko ispali granatu u prvim sekundama borbe, koliko su osetljivi ti miševi....
- ne znam da li je bilo pitanje da li se može igrati sa gamepad-om
cao ljudi, evo opet ja i moji problemi.
Imam a-20 i sad yavrsavam njega i mogu da predjem na t-34, dali da idem tom linijom ili da se vratim i da krenem na kv i kv3, posto vidim da ih svi cenite kao dobre.
Ajte pomagajte jel jedva dodjem do poena, nikad ih nakupiti, iako sam juce imao extra partiju sa 8 kill i 966 expiriensa sa t 127.
Kako se kako se zapamti kad sa print scren sacuvas neku borbu, tj gde ga posle nadjem da je sacuvano?
Hvala vam opet unapred
Та линија са А-20 ти је медијум линија, а КВ линија је хеви. Зависи шта ти више одговара. Са друге стране, КВ и КВ-3 одлично зарађују паре (КВ поготово), а КВ, КВ-3 и ИС-4 ти доносе још по један тенк и гаражни слот ако их имаш у гаражи када стигне печ са сплитом Руске хеви гране. Имаш овде на топику причу о томе и линкове, мало листај.
Дакле, мој неки савет би био да пичиш на хеви грану, пошто би свако ко ради Русе требало да има КВ у гаражи. Такође, са КВ-а можеш да идеш на медијуме, преко КВ-1С и КВ-13.
...
kako se kako se zapamti kad sa print scren sacuvas neku borbu, tj gde ga posle nadjem da je sacuvano?
Hvala vam opet unapred
C ili D:\Games\World_of_Tanks\screenshots
vakanohana
19.1.2012, 13:14
hvala za info, ovaj a20 me tako nervira, nemogu sa njim nista da uradim. t 127 mi jako odgovara i sa njim rasturam, zato i neynam gde da idem i sta da radim
miša topola
19.1.2012, 15:43
hvala za info, ovaj a20 me tako nervira, nemogu sa njim nista da uradim. t 127 mi jako odgovara i sa njim rasturam, zato i neynam gde da idem i sta da radim
Sa A-20 ideš u izviđanje i to je tvoj jedini zadatak, kao i ubijanje protivniče artiljerije.
a20 je njesra od tenka, tek nešto bolji od ultimativnog đubreta t-28,nedovoljno brz (okretan) za izviđača, slabog oklopa, topa kojim možeš da pogodiš samo metu ispred nosa
- i tako kreneš u izviđanje i otkriješ čitavo levo krilo protivničke ekipe, sve neke tigrove i pantere, svi te gađaju, većina promaši ali je često 1 pogodak dovoljan da te unište a ako tvoja ekipa izgubi ti kao skaut dobiješ bednih 69 poena kao ja danas, ne, bolje je parkirati se negde i čekati da se teškaši međusobno poubijaju i onda ako se ukaže prilika krenuti na protivničku artiljeriju
BalkanFreak
19.1.2012, 16:46
Pa njih tamo i ima dosta, 50-ak, doduse mali lvl-i. Kod nas jedno 10 najvise. Nesto je bilo da oni svi dodju u SFRJ, ali nas vise od 4 nema online vec nedelju dana. Ovi ostali (sto su izasli) napravili JOD klan, zovu me tamo, ali ne ispunjavaju moje uslove (imaju Jugoslavija u imenu, necu te komunisticke klanove vise). :D
SFRJ se raspao samo zbog jednog coveka (bosancerosa) koji misli da je "bog" u igrici a isto tako decko je ukrao acc od SFRJ2
Toxic nekontam te sta ces na klanske bitke bez TS-a a i ts nije tu samo za cw vec i malo da se druzimo.A sto se treninga tice tu nisi bio obavezan...trening je za pocetnike koji hoce da igraju CW da nauce taktiku a i malo za uvezbavanje iskusnijih igraca jer nema drugog nacina da se pobedjuje osim ako ekipa nije uigrana.
A sto je JOD klana tice, glasalo se dal ce klan da se zove sa JU ili Balkan i JU je pobedio za 1 glas a da si ponekad dosao na ts mozda bi i znao :)
miša topola
19.1.2012, 17:10
@Toxic ako nisi izabrao klan možeš kod mene u SLF2 :)
`De ćeš bre u SLF, tamo sve pobegulje iz drugih klanova idu :p
:a_bleh::a_bleh::a_bleh::a_bleh::a_bleh::a_bleh:
Šta bre `oćeš ti? Eto javila se jedna pobegulja :)
Banovaše me dušmani na jedan dan :mad:
BalkanFreak
19.1.2012, 18:11
Šta bre `oćeš ti? Eto javila se jedna pobegulja :)
Banovaše me dušmani na jedan dan :mad:
Koga si to isprozivao u igrici? :)
Ubio sam našeg BT-7 debila jer je čitav minut neprestano udarao Affirmative.
BalkanFreak
19.1.2012, 18:16
:)
i ja sam par puta tako ubio neke debile al srecom me nisu prijavili izgleda :)
Ma nije me niko prijavio, banovala me igra automatski. Verovatno sam ispunio kvotu TK-ova.
Ehehe, pa ono dovoljno je sto ti za ulaz u SLF3 treba T8 tenk. :D
Izaso sam sinoc iz SFRJ (nemam ideju zasto se je raspao, nit' ko je bosanceros, kontam da je Bosanac: ), imam jos jedan dan kaznu, taman da se odlucim gde cu. Ono i nije neka frka sad da se nadje klan, obrnem jednu sa IS-7 i dok izadjem iz partije treba mi 2 minuta samo da pogasim one silne cetove i ponude. :)
U vezi TS-a... Nije problem u TS-u, problem je sto mi prednji audio ulazi/izlazi ne rade (ne klapaju se prikljuci na ploci sa kablovima na kucistu, da ih seckam me mrzi). Pozadi imam samo jedan slobodan (trebaju 2, sluske + mic), trebam prvo da izvadim kuciste iz stola (ne moze drugacije), onda moram da iscupam jedan kabal, povezem i podesim. Pa kad se zavrsi CW moram opet sve to da odradim jer ce devojka traziti slusalice, a i hocu ton na TV-u. Resenje koje sam do sada praktikovao je da stavim samo sluske i prikljucim ih na zvucnik, cujem taktiku i cuti i vozi. Eto, objasnjenje. :D
@barni
Da kv3 je nabudzen do kraja. A t28 mi nediraj, to je mnogo dobar tenk kad znas kako da igras sa njim
A sto se tice TK, evo jednog mog malog ispada, sa KV3...Ulazimo u partiju, izredjali se t7,t6,t5 tenkovi i u mom timu na zadnjem mestu LOL traktor (bio je u platoon sa VK3601)...i dok je bilo odbrojavanje ja reko' ovog moram da ubijem...i cim se zavrsilo odbrojavanje, nanisanim ga lepo i roknem...nemate pojma koliko je LOL-ova bilo na chat-u. A onda ovaj njegov drug iz platoona poceo da se pravi pametan pa poceo mene da bije (tad jos nisam bio plav) i ja i njega sa 122mm roknem i ubijem...Sva sreca, pa mi je nick u igri samo bio plav, a kada udjem u bitku bio je normalan :)
miša topola
19.1.2012, 21:18
Najbolji bato :)
Ehehe, pa ono dovoljno je sto ti za ulaz u SLF3 treba T8 tenk. :D
Izaso sam sinoc iz SFRJ (nemam ideju zasto se je raspao, nit' ko je bosanceros, kontam da je Bosanac: ), imam jos jedan dan kaznu, taman da se odlucim gde cu. Ono i nije neka frka sad da se nadje klan, obrnem jednu sa IS-7 i dok izadjem iz partije treba mi 2 minuta samo da pogasim one silne cetove i ponude. :)
U vezi TS-a... Nije problem u TS-u, problem je sto mi prednji audio ulazi/izlazi ne rade (ne klapaju se prikljuci na ploci sa kablovima na kucistu, da ih seckam me mrzi). Pozadi imam samo jedan slobodan (trebaju 2, sluske + mic), trebam prvo da izvadim kuciste iz stola (ne moze drugacije), onda moram da iscupam jedan kabal, povezem i podesim. Pa kad se zavrsi CW moram opet sve to da odradim jer ce devojka traziti slusalice, a i hocu ton na TV-u. Resenje koje sam do sada praktikovao je da stavim samo sluske i prikljucim ih na zvucnik, cujem taktiku i cuti i vozi. Eto, objasnjenje. :D
Ako hoćeš možeš i u SLF2, ako imaš IX i X tenkove.
hiperborean
19.1.2012, 21:21
Ja sam dogurao do 6tiera sa Svabma i Rusima i mogu vam reci da su mi i T28 i A20 bas lepo pali. T28 kada se elituje i provali igra sa njim blista. I mene je iznenadio posle pocetnicke muke. A glede A20.. Mnogo bolji/povoljniji mm od t50 a slican po sposobnostima. Dosta partija sam bio u vrhu tier liste, a onda nastupa klanje.. Brz, slooped armor, pristojan top za svoj nivo.. Bas mi se svideo.. Mnogo laksi od T-34..
Т-28 је цар и по, продане душе могу да га п!
А-20 је мени лично доста слабији од Т-28 онако, по некој скали готиве и сналажења са истим. Фазон је што је А-20 лајт тенк и ММ га третира као скаута, а није толико сјајан за скаутовање, фали му и брзине и окретности. Т-28 просто не може да заврши у мечевима у којима завршава А-20.
alexandar87
20.1.2012, 12:15
Koji top da stavim na KV?Nemam vremena da listam temu te vas molim da mi date savet za topcic? :)
Koji top da stavim na KV?Nemam vremena da listam temu te vas molim da mi date savet za topcic? :)
Samo 107, navise je XP potrebno ali je najbolji.
Nekada je bio dobar i 152, ali nakon sto su HE ojadjene postaje los izbor. Mada, meni nije bio dobar ni ranije.
Ja sam skoro poceo da igram KV.Istrazio sam i 105 i 107.
Podjednako su dobri i igram malo sa jednim malo sa drugim.
105 stvarno daje lep osecaj kada otkines nekoga.
miša topola
20.1.2012, 13:04
Ja sam skoro poceo da igram KV.Istrazio sam i 105 i 107.
Podjednako su dobri i igram malo sa jednim malo sa drugim.
105 stvarno daje lep osecaj kada otkines nekoga.
152mm :dedica:
152mm mu ipak bolje dodje zbog KV-ovog MM-a jer cesto zaluta u T8, T9 meceve kad je ZiS-6 preslab. Takodje, cunak ima i 86mm penetraciju pa se cesto desi da probije i napravi pun dmg (~910). Ovaj top i sada, posle 7.0 patch-a, ne dinguje i ne pravi 0 stete nikom.
alexandar87
20.1.2012, 15:00
Ok,znaci da picim na taj VII 152 mm.A pre njega koji da stavljam,onaj 107mm ili neki drugi,posto sam tek poceo sa KV-om i samo sam istrazio gusenice.
miša topola
20.1.2012, 15:05
Ok,znaci da picim na taj VII 152 mm.A pre njega koji da stavljam,onaj 107mm ili neki drugi,posto sam tek poceo sa KV-om i samo sam istrazio gusenice.
Ne. Lakše ti je da uzmeš 152mm jer ti treba oko 3 puta manje exp., posle možeš na 107mm.
alexandar87
20.1.2012, 15:07
Uf,da...Moja greska,lose sam napisao.Ok,hvala puno
hiperborean
20.1.2012, 15:38
ja sam kv budzio sa 122mm topom. Jest losiji od 152mm al vise nego duplo brze puni, a kad upadnes u normalnu partiju do tier 7 je sasvim dovoljan. Upadnes li u partiju kao prvi na listi eto veselja.
Slab je 122mm derp, ZiS-6 je mnogo bolja opcija ako zelis brzi top. 122mm je dobar da sa njim izgrindas kupolu i 152mm.
Edit: Cunka puni dugo, ali zato kad isprazni... (: Onaj osecaj kad odvalis E-75-ici 45% HP-a. :)
virtuoz pavle
20.1.2012, 16:52
sigurno je da 107mm nije bolji od 152mm iz prostog razloga sto su mecevi kad ce KV igrati sa svojim tierom vrlo retki, a 152mm svima moze da napravi dmg, dok ZiS-6 ima da dingujete pola protivnika. takodje 152mm ne puni tako dugo.
Slab je 122mm derp, ZiS-6 je mnogo bolja opcija ako zelis brzi top. 122mm je dobar da sa njim izgrindas kupolu i 152mm.
Edit: Cunka puni dugo, ali zato kad isprazni... (: Onaj osecaj kad odvalis E-75-ici 45% HP-a. :)
lol Toxic, svaka cast ako mozes da odvalis 45% od E-75, ja sam skinuo najvise 322hp IS-4 tenku i to sam gadjao sa strane.
da nisi malo preterao? :kreza:
Може ако те укаки да пробијеш, али јесте треф огроман, како није. Просечно ако пробије одузима око седамсто, тако да може да одузме типа осамсто и нешто.
lol Toxic, svaka cast ako mozes da odvalis 45% od E-75, ja sam skinuo najvise 322hp IS-4 tenku i to sam gadjao sa strane.
da nisi malo preterao? :kreza:
Ne, to mi je maksimalni ucinak sa cunkom. Na Kareliji, sa brda. On se penjao navise, ignorisao me, gadjao je neku bolju metu od mene. Sa Auto aim je gadjano (nisam cekao da se skroz suzi), kontam da sam probio onaj otvor na kupoli, oko 950dmg sam napravo. :D
Sve redje koristim KV pa ne mogu reci za njega, ali ima jedan top koji me bas podseca na tu 152-ojku od KV-a .... to je pocetni top na SU-152 (isto koristi HE granate).
Igram najvise sa ruskom TD linijom i do ovog sam stigao i bas me lepo sluzi.
Ume da nanese bas veliku stetu (uspevao sam IS-4 i Type da uzmem po 950-1000 - sa bocne strane) ali ume i da podbaci (u jednoj partiji mi se desilo da sam 2 puta gadjao u Lowe spreda i naneo po 50-100 stete - ovo je posle poslednjih patcheva, pre se nije dogadjalo).
Uglavnom mu je prosek oko 300-350 pa gde god pogodio.
virtuoz pavle
20.1.2012, 18:01
jednom sam imao neverovatnu partiju, 4 fraga, ali ne bilo kakvi fragovi vec bezmalo od 100%-->0%
neka brdovita mapa (mapu polovi reka)...krenem odmah ka njihovoj bazi, najblizim putem, sretnem se sa T29 (neprijatnog li iznenadjenja :to_care:), puknem a da nisam ni cekao da se suzi nisan, i tad vidim: "BLOWN UP" lol. Odmah zatim sam upucao SU-152, takodje one-shoted, sto je najveca fora, razdaljina je bila ogromna i pravo je cudo da sam pogodio.
152mm mu ipak bolje dodje zbog KV-ovog MM-a jer cesto zaluta u T8, T9 meceve kad je ZiS-6 preslab. Takodje, cunak ima i 86mm penetraciju pa se cesto desi da probije i napravi pun dmg (~910). Ovaj top i sada, posle 7.0 patch-a, ne dinguje i ne pravi 0 stete nikom.
Komotno cepam na primer Lowe sa 107 sa strane i skidam preko 300 dmg. 152 je los top iz mog iskustva, previse je dug reload time i vrlo je ne precizan na daljinu, cest je slucaj i Ghost Shell!
Lowe je najmekaniji T8 tenk, ima 120/80/80 oklop, i na telu i na kupoli. Njega mozes bilo gde da izbusis (prednja gornja ploca malo teze, ali donju vec svaki pogodak).
Uh, nije bas tako, sa BL-9 na IS-3 mi se odbijaju granate UVEK i od kupolu i generalno sa prednje strane!
Ne znam, ja ga vozim i generalno Lowe je busan ko sir. Tu i tamo dingam nesto prednjom gornjom plocom i prednjim delom kupole (mada mi tad uglavnom uniste top). BL-9 vec busi svuda, jedino ako su neki bas ostri uglovi. Sa IS-3 vec mozes i da kruzis oko Lowe-a jer mu je brzina jos gora od oklopa.
Kupolu od napred nemoj ni da gađaš, jer je mantlet od livenog čelika ogroman. Ja se iskreno ne sećam kad sam poslednji put dingovao Lowe u donju ploču, čak mu retko kad pomaže i kad se iskosi.
alexandar87
20.1.2012, 20:44
Evo uzeo sam malopre ovaj cunak od 152mm i nisam nesto impresioniran.Iz bliza je odlican ali sto se tice daljine od preko 100m i reload...hm...Slazem se sa atlantis-om.Al opet je daleko bolji od def topa.
Чунак је цар, ако си увек свестан да си натакарио чунак. Дакле, захтева другачије триповање од зиса. Ја играм са оба, али други је рад скроз.
Koristi samo HE granate i ne pokusavaj da gadjas daleke mete. Jednim pogotkom mozes da unistis sve tenkove do T6 ako pogodis slabu tacku. Ja sam mu stavio ramer i ono za suzavanje nisana, isplati se ako nemas premium tenkove.
alexandar87
20.1.2012, 21:22
Pa kako sam ga jutros istrazio i kupio,dobro sam i stigao do cunka,bez premiuma.Al da tenkic,tenkic je,prosto sam poceo da ga obozavam.Roka cunak al samo iz bliza.Sad idem da se usavrsavam i da rokam.:odoK:
Zanima me da li postoji mod koji broji ukupno nanetu stetu u toku runde?
Hvala unapred:n_klanja:
vakanohana
20.1.2012, 22:48
ljudi sta znaci kad je ime plave boje u bitci? vec par puta iskace plavo ime?!
Ubio je nekog iz svog tima ili ostetio vise njih (ima valjda neki limit koliko smes). Kad je plav mozes da ga bijes ako hoces bez kazne.
Naso sam foru za ove velike Francuze, probijaju ih HE granate. Malopre sam sa 122mm derpom na KV-1S 2x izbusio Lorraine 40t, i sa strane i spreda, po 415 dmg + crit. :opanachke
@boca17 Mislim da nema, najbolje sto mozes je OTM pa broji.
Znači da je to teamkiller koji ubija svoje saigrače.
@toxic
Pa naravno da su osetljivi na HE, pa Lorraine ima 40mm oklop spreda, a HE na 122mm probija 61 pa ti vidi :D
Vido sam. :D Kakvo je iznenadjenje bilo kad se pojavi 415 iznad tenka (2 dana nisam mogao da predjem 200), jos kaze Critical. Puknem ga jos jednom, ono opet isto. Mogu da zamislim sta bude kad ga pukne T30 ili E-100 sa HE...
@vakanohana
Ako preteras sa teamkill-ovima dobijes ban na jedan dan... ko neki odavde. :a_whistli
jednom sam imao neverovatnu partiju, 4 fraga, ali ne bilo kakvi fragovi vec bezmalo od 100%-->0%
neka brdovita mapa (mapu polovi reka)...krenem odmah ka njihovoj bazi, najblizim putem, sretnem se sa T29 (neprijatnog li iznenadjenja :to_care:), puknem a da nisam ni cekao da se suzi nisan, i tad vidim: "BLOWN UP" lol. Odmah zatim sam upucao SU-152, takodje one-shoted, sto je najveca fora, razdaljina je bila ogromna i pravo je cudo da sam pogodio.
Ovako nešto se i meni dešavalo ali sa SU-85B (sa poslednjim topom ~160dmg). Mapa Mines, ja sa brda nanišanio VK3601H koji ima 100%.Puknem ga i uništim, čudim se kako sam uspeo da mu skinem 760hp-a? Kad odmah nakon toga piše lik koji vozi Slugger-a i isto se čudi kako ga je ubio jednom granatom. Ja onda pomislim da se potrefilo da smo VK3601H nanišanili u isto vreme i da ga je Slugger prvi pogodio, a odmah nakon njega ja i dokrajčio ga. Razdaljina je bila negde oko 200m.
Od večeraš i ja imam 152mm na KV-u. :D Prva borba nmg ništa da okrnjim (ispalio sam 3 granate i IS), kad se borba završila vidim da sam koristio AP granate:facepalm. Odem u sledeću borbu ali sa HE granatama! Iz zaklona spustim Pantera II za ~50% i posle ga ubi T29, i ubijem dva JagPz IV. Svaka granata je napravila dmg, i zaradim nešto preko 25.000 srebra. Ja zadovoljan.:) Inače u ovih nekoliko partija sa 152mm pravim štetu ~350-400dmg T8 tenkovima.
Zanima me da li postoji mod koji broji ukupno nanetu stetu u toku runde?
Hvala unapred:n_klanja:
To bi bilo odlicno ako postoji!
Postoji li mod koji mi prikazuje stetu nanetu neprijatelju kad ga pogodim i kako se zove?
Ako moze i link nebi skodilo. :D
Postoji li mod koji mi prikazuje stetu nanetu neprijatelju kad ga pogodim i kako se zove?
Ako moze i link nebi skodilo. :D
http://www.koreanrandom.com/forum/files/file/4-overtargetmarkers/
Boze koliko je ova igra postala popularna. Igrao sam 2 sata i odustao ne znam zasto mozda nisam dovoljno igrao, nekako mi nije leglo. (dolazio sam u susret sa njom i ranije da ne ispadne da ovde se*em a nisam ni isprobao igru.)
1. Koliko sam svatio da bi dobio neke tear 10 tenkove treba da igras citav zivot...ili das 5e i sve bude otkljcano (nije puzdano ali tako sam cuo, dok ne das neki dinar najslabiji si..)
2. Prvi put kada sam se sreo sa igrom delovala je poprilicno komplikovana
1000 tenkova raznih ostalih gluposti itd. Ofc to je zato sto sam noob ali opet. (sto naravno poboljsava kvalitet igre uvek mozes da se unapredis itd. )
3. Nekako se snalazim uzimam onaj ruski light tank i upadam u igru. Grafika deluje ok, kretanje tenka takodje malo je sporiji za moj ukus ali opet je to tenk nije ferari.
Dolazim ja u range protivnika, nisanim pucam nista, okej noob sam
tek pocinjem nije strasno.
Prosto nemogu tenk da ubijem a oni mene 2-shootuju. Blam nevidjeni odigram par partija sa skorom 0!
Ili ja neshvatam fiziku igre pucam u njega ovaj mrtav ladan ili je nsto drugo...
4. Zatim igra mi deluje previse tromo em zbog brzine tenkova em zbog samog gameplaya.
Sve se svodi na to da se sakrijes iza nekog brezuljka i samo klikces levi klik. Cak ni sa light tankom nemogu da izvodim neke akrobacije tipa levo desno da bi izbegao smrt. Ili se meni tako cini (gotovo sam siguran u to)
Nekako trebaju da dodaju akcije brze tekove neizvesnost do poslednje skeunde, samo pice metkovi buse zemlju oko tebe citava ludnica...a ne ovako!
Uopste nema pravu atmosveru rata kakvu sam ja zamisljao...
Ovo je moje pocetnicko misljenje vi me ispravite ako gresim...
Posto sam vec dovoljno ke*ao da skratim pricu.
Ako neko moze da mi objasni zasto sam toliki noob :p. U cemu gresim... Zasto mi se ova igra ne cini nista specijalno i vredno truda. (Iako verovatno gresim).
I da me natera da ponovo pocnem da igram svet tenkova pa da odigram neku partiju sa vama :).
Isto tako sam i ja poceo pre 7-8 meseci otprilike i batalio igru. Pre jedno 3 meseca je iz ciste radoznalosti ponovo pokrenem,medjutim ovaj put joj posvetim malo vise paznje i evo dan-danas je igram,imam vec tier 10 Nemca i gomilu nekih drugih tenkova. Hocu da ti kazem i meni je delovala skroz bezvez u prvom pokusaju,posveti joj malo paznje mozda ti se svidi. A to sto hoces da prsti oko tebe moze al ne jos,imas tier 4 i 5 lake tenkove koji zuje ko formula jedan,vrlo je tesko pogoditi ih a mogu da budu od neprocenjive vrednosti za svoj tim. Moj klan je danas izgubio finale CW-a zbog jednog malog T-50-2 :(
...cest je slucaj i Ghost Shell!
Sta je to? Prvi put cujem za taj termin...
@Mare
Nisi noob..tj. sad jesi (kao i svi mi na pocetku) ali kasnije neces biti. Sto se tice light tenkova, oni su veoma pokretljivi (ako su ti sad spori, sta ces da radis sa teskim tenkovima :)) Bitno je samo da budes strpljiv, ne moras da se krijes iza brezuljka, i da dobro natreniras zivce. Mene npr. igra jako smiruje i opusta (sto je i cilj svake igre). Kad vidis metu, sacekas da ti se nisan skupi i gadjas...Najbolje je da gadjas sa strane ili odpozadi, jer svi tenkovi u igri imaju napred najaci oklop. Kad opalis, povuces se dok traje reload, pa ponovo...Pazis se i od artiljerije jer i ona moze mnogo dobro da te sk*nja. I samo polako, bez nerviranja i videces koliko je igra dobra. I da...granate imaju jako dobru fiziku tako da nemoj da se cudis kada pogodis neki tenk i ne skines mu nista hp...granata se odbila od njegov oklop jer nema dovoljno dobru penetraciju kako bi probila njegov oklop. I uzivaj u igri :)
Sta je to? Prvi put cujem za taj termin...
Kad bukvalno server "pojede" granatu koju ispališ, samo prođe kroz protivnički tenk i nema detekcije pogotka.
1. Koliko sam svatio da bi dobio neke tear 10 tenkove treba da igras citav zivot...ili das 5e i sve bude otkljcano (nije puzdano ali tako sam cuo, dok ne das neki dinar najslabiji si..)
Apsolutno netačno, shvati tier10 tenk kao 80. nivo u WoW-u, ni za to kao ni za ovo nije potrebno igrati "ceo život" da bi se dostiglo. To da se plati pa je sve otključano isto nije tačno, jedino ćeš ako daješ 10 evra mesečno, dobijati za trećinu više iskustva i kredita u borbama nego kad ne plaćaš ništa.
Маре, мој савет је да само узмеш и играш још. Просто, ја контам неке ствари тек сад после пола и кусур године, притом неке класе тенкова не знам УОПШТЕ да играм, рецимо скауте.
Хоћу да ти кажем да малтене све што си написао у свом посту просто није тачно. Дакле, перцепција ти је погрешна. Зато што ниси заправо уопште сконтао ни како се игра ни каква је игра, ни темпо, ни концепт, ни шта треба да радиш итд итд итд. А то је зато што си мало времена играо. Узми пикај метар дана, па ћеш видети како ћеш другачије да гледаш на ствари, тј. сконтаћеш да оно што си раније контао нема везе са животом.
Продо сам Јосифа седмицу и узео опет четворку, не знам, сморио ме, не знам ни сам зашто. И сад се лудо проводим у четворци:kreza:
miša topola
21.1.2012, 9:41
Zar nisi mogao da sa Type 59 sakupiš kredit za IS-4 i da imaš oba tenka u garaži :)
Па могао сам:)
Али нисам из пар разлога. Прво, играо ми се ИС-4 одмах, друго, ИС-7 ме сморио прилично, сигурно на дуже време, тако да ми не треба у гаражи, треће, то је преко сто фајтова са тајпом да бих имао тенк који оћу уз тенк који нећу, одлепио бих од толко тајповања:)
А искрено, не знам зашто ми је четворка боља кад ми седмица више одговара по неком стилу игре... Ко ће га знати...
Arcibalde
21.1.2012, 10:10
@MARE!! Skoro si sve u pravu. Ni ne pocinji bezveze posto nije vredno truda. Vidis koliko se ovde ljudi samo nerviraju, stalno im nesto ne valja, tenk koji je juce bio dobar danas je shit itd. A bez para ne mozes ni da dodjes do najjacih tenkova odnosno mozes da dodjes al to ce da traaaaaaajeeeeee.
А и неки тенкови су доста спори рецимо, а неки су и зелени:(
miša topola
21.1.2012, 11:25
Type 62 :rofl:
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/78435-type-62/page__pid__1329283#entry1329283
virtuoz pavle
21.1.2012, 13:36
sta je to lol?
miša topola
21.1.2012, 14:10
Premium light tier VI :)
virtuoz pavle
21.1.2012, 14:24
Premium light tier VI :)
zLOL, kad sam video sliku mislio sam da su zamenili Type59 sa tier6 Type-62 tenkom :D
kad ce to da se pojavi?
To je samo za kineske servere.
virtuoz pavle
21.1.2012, 16:06
imaju li oni Lowe ili KV-5 onda?
Nemam pojma, WG ne drzi servere u Kini vec neka kineska kompanija.
http://wot.kongzhong.com/
Icemansrb
21.1.2012, 19:20
Javi se meni u igri ja cu te primiti u klan ili mi posalji pm ovde sa nikom iz igre.
"pojedene granate" nisam doživeo :eek:, vidim spominjete ih više puta, a imam oko 6500 borbi u raznim vozilima.
Ili promašim totalno, ili za malo ili pogodim, to četvrto mi se nije desilo.
Hah, odigraj još jedno 6500 pa se javi, kad ih za toliko vreme nisi primetio...
Hah, odigraj još jedno 6500 pa se javi, kad ih za toliko vreme nisi primetio...
desava mi se 2 po partiji.E sad dal su crital il nisu nemam pojma prosto nema dmg.Uglavnom pogodiom tenk al nemam dmg desava se da sa is4 da pogodim skauta al nema dmg.Kazu iz wargaminga da modul moze da uplijde sav dmg. sto znaci da t50 moze da upije 500 dmg iz is4 a on nema toliki hp.
Ne, nije to kad pogodiš tenk a ne napraviš nikakav damage. To je kad granata bukvalno nestane na putu od tebe do protivnika, a tracer samo prođe kroz tenk.
da to je to, cuje se pucanj ali je nema granata.
meni se to konstantno desava ako mi je nisan na max zoomu!
virtuoz pavle
22.1.2012, 12:04
meni se konstantno desava da kad se krecem (i ne zumiram uopste) pogadjam metu. nekoliko puta sam mislio da je slucajnost, ali sada mislim da nije. kad se krecem i zumiram protivnika obavezno promasim.
Icemansrb
22.1.2012, 16:59
Ne, nije to kad pogodiš tenk a ne napraviš nikakav damage. To je kad granata bukvalno nestane na putu od tebe do protivnika, a tracer samo prođe kroz tenk.
hmm nije mi se to desavalo nikad, hoce samo na arty da opalim al granate nigde ni tracer se ne vidi ispada kao da je granata udarila negde pre mete ili je odletelea negde u pm. zna da nervira kad imas kill na nisanu a posle opet mora da cekas 20 sec da napuni.
Desava se isto to i sa tenkovima, nekad se vidi samo trag koji prodje kroz tenk (ali se nista ne desi), nekad nema ni traga, duh. (:
virtuoz pavle
22.1.2012, 17:27
a nekad vidim tracer da prodje kroz mene, a granata me ipak osteti lol.
E nateracu se da ponovo skinem WoT, Tako da ajde da napravimo neki klan neki Team speak server i onda lomimo....Jos samo da me naucite da igram ;)
Moze kratki info koje tenkove da uzimam dali da odma uzimam oruzije i sotale stvari ili samo da cepam tenkove do nedodjem do tear 10
kako treba igrati nasta trositi novac...ono ukratko sve sto trebam da radim u igri :)
hmm nije mi se to desavalo nikad, hoce samo na arty da opalim al granate nigde ni tracer se ne vidi ispada kao da je granata udarila negde pre mete ili je odletelea negde u pm. zna da nervira kad imas kill na nisanu a posle opet mora da cekas 20 sec da napuni.
20 sekundi? Blago tebi :P
virtuoz pavle
22.1.2012, 18:42
E nateracu se da ponovo skinem WoT, Tako da ajde da napravimo neki klan neki Team speak server i onda lomimo....Jos samo da me naucite da igram ;)
Moze kratki info koje tenkove da uzimam dali da odma uzimam oruzije i sotale stvari ili samo da cepam tenkove do nedodjem do tear 10
kako treba igrati nasta trositi novac...ono ukratko sve sto trebam da radim u igri :)
na pocetku nemoj da trosis experience na module koji ne vode direktno do tenka. kad stignes to tier5 pocni da uzimas suspensions/turret/cannon jer ce ti dosta olaksati grindanje. nemoj da preskaces najbolji top, jer ga cesto koristi i sledeci tenk koji ces istraziti.
na pocetku nemoj da trosis experience na module koji ne vode direktno do tenka. kad stignes to tier5 pocni da uzimas suspensions/turret/cannon jer ce ti dosta olaksati grindanje. nemoj da preskaces najbolji top, jer ga cesto koristi i sledeci tenk koji ces istraziti.
Okeej znaci samo farmujem za tenkove uzimam topove posto se oni koriste isti za vise tenkova... Sta je najbolje nemac rus francuz? ili
Jos neki hint koji bi tebao da znam? Koji su tenkovi dobri nesto sto ce mi olaksti igranje!
Icemansrb
22.1.2012, 22:12
Okeej znaci samo farmujem za tenkove uzimam topove posto se oni koriste isti za vise tenkova... Sta je najbolje nemac rus francuz? ili
Jos neki hint koji bi tebao da znam? Koji su tenkovi dobri nesto sto ce mi olaksti igranje!
Danas nešto o onim malim, brzim, dosadnim, oklopljenim ko renault clio, light tenkovima. Svi smo ih morali preživjeti, svi smo gubili živce. Život vozača light tenka veoma frustrira i skautanje postaje svakodnevica, pošto niš drugo ni nemožeš sa tim smeć...khm tenkom.
Kako pravilno skautat??
Eh na tu temu ima više teorija i ideja kako pravilno skautat, a odgovor je nikako... Nema točno zacrtane šeme za takvo nešto, jer se situacija na bojištu konstantno mijenja. Probat ću iznjeti par teorija o skautanju, ali prvo tenkići:
Što vam je potrebno:
Za skautanje su bitne 3 stvari - brzina, doseg radia, cammo ability - dakle prije nego što jurnete za drugom kupolom i zadnji topom s kojim se ionako možete slikati protiv mrcina na koje ćete naići, istražite gusjenice, radio, motore i istresite 100k kredita za cammo net (naravno ako imate).
1. Samoubilačko skautanje
Ovo je možda najgora varijanta. Gas do daske i ravno na njih, obično se koristi samo radi dobivanja scout medalje, a ne pomaže previše nikome. Ovako skautanje je kratkog vijeka jer, budimo realni, brzina vas neće zaštiti od smrti, barem ne za dugo. Može se desiti da bude veoma uspješno uz malo sreće, ali za to morate pričekati barem 1-2 minute da neprijatelj napusti bazu (bar većina njih), time još bolje ako ste na mapi koja ima više pravaca napada pa se obično tim djeli na 2-3 strane (abbey mapa, uvijek se ide kroz kanal, malo manje suprotna strana, 2-3 eventualno na brdo kod samostana, jako predvidljiva taktika, lakše skautat). Ako vam ovo uspije budite spremni pozdraviti artiljeriju sa 5-6 svojih mini granata http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile-playing.gif
2. Hide and Seek
Kao što ime kaže igra skrivača. Za ovo je potrebno staviti cammo net i poželjno imat posadu sa cammo skillom (koji normalan to ima već na light tenku, ali ako netko hoće vozat leoparda for teh lulz, zašto ne http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile-izmena.gif ). Trebat će vam 3-4-5 borbi na svakoj mapi da si nađete mjesto oje vam odgovara, kad nađete to mjesto jurnete na početku bitke do njega, sakrijete se u grm, zapalite cigaru i opustite se. U 90% slučajeva vas neće vidjeti nitko ako ste odabrali pravo mjesto, ali zato ćete vi i vaši suborci vidjeti sve. Ovakvo skautanje treba dosta naštimavanja, pošto morate pratiti kroz koji dio mape najćešće ide rush, gdje ste sigurni od detekcije (jer ako se približi na 50 metara ode cammo) gdje osvjetliti a da vaši suborci mogu gađati bez muke. Ovakvo skautanje može promjeniti tok bitke, jer znate ono kad krenete iz baze na početku bitke (recimo na karelia mapi) i odjedno vi i vaša 4 tenka primite 4-5 pogotka, 2-3 unište, ubijen vam je gunner, vozač itd.... Prvo vam opet prolazi glavom "prokleti spotting sistem" a na kraju iz grmlja izleti maleni leopard na 100% helta i pošto vas je sve lijepo držao osvjetljene dok niste pomrli, sad kreće na artiljeriju koja i dalje iz sve snage zove preostale tenkove u bazu i viče po chatu noooooobs. http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile_Default.gif
3. "Ja sam vejiki tenk i ja vodim konvoj!!"
Mda... Dakle da vaši heviji i ostali "korisniji" tenkovi ne bi nahebali i uletjeli u zasjedu 3-4 TD-a i tenkova vi ste vođa konvoja i vozite se 200-300 metara ispred ostalih. Ako imate sreće i preživite prvi pogodak ili dva onda tražite zaklon i držite neprijatelja osvjetljenog za ostatak ekipe, a ako nema zaklona pokušate projuriti pokraj neprijatelja nadajući se da će guzice okrenuti vašim suigračima.
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/57237-osnovna-uputstva/
mislim da ti je to dovoljno za pocetak.
virtuoz pavle
23.1.2012, 14:59
sta su ova dva update-a od po nekoliko megabytes?
miša topola
23.1.2012, 15:07
sta su ova dva update-a od po nekoliko megabytes?
Fog of War.
Podaci o 7.2 zakrpi:
Vehicles:
Alternate branch of American Tank Destroyers with turrets, starting at T82:
* M8A1 (tier IV)
* T49 (tier V)
* M18 Hellcat (tier VI)
* T25-2 (tier VII)
* T28 Prototype (tier VIII)
Changes in American Heavy Tank branch:
* T30 moved to alternate branch as a tier IX Tank Destroyer
* T30 replaced by Т110E5
* T34 moved to Premium Tanks
* Т34 replaced by М103
Maps (working titles, subject to change)
* Province
* Live Oaks
New features:
* In-game novice training;
* Approx. 20 additional crew skills and qualifications;
* Remaining rounds indicator for guns with multi-round autoloading mechanisms;
* Reworked team lists and ‘Tab’ key tables;
* New additional camouflage for each nation;
* Corrected German camouflage patterns;
* Clan emblems;
* Repairing vehicle module/healing crew member in one click when one module/one crew member is damaged/wounded;
* User-friendly reticle settings.
Release dates: February 2012
miša topola
23.1.2012, 22:36
Tooo, u martu nam dolazi update u kojem T34 prelazi u premium tenk.
da li ce da zaradjuje kao premium tenkovi visoke klase KV5, lowe ili type?
Pa bice T8 premium, sigurno hoce.
virtuoz pavle
23.1.2012, 23:16
pa bice t8 premium, sigurno hoce.
naravno da nece.
OH, HOW YES NO lol! :D
miša topola
23.1.2012, 23:20
da li ce da zaradjuje kao premium tenkovi visoke klase KV5, lowe ili type?
Javljam odmah kada saznam detalje oko brojača za T34.
Pa bice T8 premium, sigurno hoce.
Sve zavisi od brojača. Uglavnom, zarađivaće više nego kao tier IX tenk.
Naravno da nece.
Kolega, čekaj informacije od čoveka zaduženog za informacije iz WG :)
Nece dozvoliti da zaradjuje kao ostali premium tenkovi iz razloga zato sto ce ga imati i kurta i murta.To njima nikako ne ide u prilog!!!!
miša topola
23.1.2012, 23:40
Nece dozvoliti da zaradjuje kao ostali premium tenkovi iz razloga zato sto ce ga imati i kurta i murta.To njima nikako ne ide u prilog!!!!
Ako se taj tenk nalazi u malom broju garaža onda će zarađivati više u odnosu na ostale tier VIII da bi ga kasnije oslabili jer moraju da daju prednost ostalim premium tenkovima koji dolaze.
Ako se taj tenk nalazi u velikom broju garaža onda će imati isti brojač kao i ostale "osmice", da bi ga kasnije oslabili...
Sve zavisi OD WG kako odliči.
Čujemo se sutra na TS :ciao:
Release dates: February 2012
Kako u martu, kada pise u februaru?
Onda bi trebalo da bude mnogo jeftiniji od drugih Premium Tier 8 tenkova...
Kako u martu, kada pise u februaru?
Koridor 10 je trebao da bude zavrsen pre 10 godina pa nikom nista. :D
Ako do sada niste znali, Mrkonjić je na platnom spisku WarGaming-a ;)
Pitanje, da li je dovoljno da istrazim i kupim T30 da bih dobio zamenu za njega i Tank Destroyer t9?
Ako mozes, naravno da da.
Mislim, da li ne treba da se istrazuju odredjeni moduli na T30, vec je dovojlno samo imati ga u garazi, kao sa slucaj T34?
Inace imam 25.000 XP trenutno na T34 i sve istrazeno od modula, trebalo bi da igram samo sa njim sa mojim tempom i da zakasne kao za svaki update do sada i mozda bih stigao. :D
Na tier10 tenkovima nema modula za istraživanje ;) (osim topa kod E-100).
I ne očekujte da će se novi američki t9 i t10 tenkovi mnogo razlikovati od svojih prethodnika. M103 (t9) je u stvarnosti imao prednji oklop 100-130 mm, takođe jaku kupolu (mislim 280 mm na mantletu), tako da je to maltene isto kao i sada T34. Takođe je ranije najavljano da će M103 imati 105mm i 120mm topove, a možda i još jedan između.
Da li vam se desava kad vam razvale tenk da ne mozete prebaciti kameru na nekog od preostalih timskih kolega... Evo sada sam u dramaticnoj bici i ne mogu da prebacim kameru a pored, na listi sa imenima, stoji da sam prebacio ...
Jel ima neko resenje za taj problem, koji se periodicno javlja, pogotovo u najneizvesnijim bitkama...
Desni klik misa pa malo sacekaj.Grafa ti malo losija ,verovatno.
Тај рад, ако је тенак далеко мени шлајфује сто година док не пребаци, само кликни и то је то.
virtuoz pavle
24.1.2012, 20:26
oni koji imaju T30 u garazi kada dodje patch 7.2 dobijaju samo zamenu za T30 (tier10 T110 ili kako se vec zove), a ne i T30 kao tier9 TD?
--timebandit--
24.1.2012, 20:31
Pozdrav tenkisti ovako imam jednu dilemu jer me je igra smorila naravno mojom greskom imam sve tier X IX tenkove sve sem t54 e sad dali mi neko moze reci iskustvo sa tim tenkom dali je zabavan za igranje ili ne jer tu granu prema istom nisam istrazivao i trebace mi dosta vremena sigurno 10-ak dana dali se isplati ici na t54 dali je bolji od type-a tj dali je zabavniji jer sa teskasima nezelim da igram do daljnjeg
Mnogo bolji od type,kinez je najlosiji med tier 8...
miša topola
24.1.2012, 20:48
oni koji imaju T30 u garazi kada dodje patch 7.2 dobijaju samo zamenu za T30 (tier10 T110 ili kako se vec zove), a ne i T30 kao tier9 TD?
Dobijaju i Т110E5 i T30.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.