PDA

Prikaži potpunu verziju : World of Tanks

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129

gently
5.9.2012, 22:09
Zanima me kakav je tvoj subjektivan utisak.Dakle igra se partija i ne znas sta protivnik ima.To mi zvuci veoma zanimljivo.Daj jos neke informacije za relativno iskusnog tenkistu koji nije video ikad taj fow :)

Nazalost glavni iz wargaminga jer rekao da ga nece ubacivati u obicne bitke jer vecina ljudi jos vise kampuje.

toxic
5.9.2012, 22:34
U pocetku je bilo eksperimentisanja sa taktikama, a sada je isto kao i da ga nema.

miša topola
5.9.2012, 22:36
Zanima me kakav je tvoj subjektivan utisak.Dakle igra se partija i ne znas sta protivnik ima.To mi zvuci veoma zanimljivo.Daj jos neke informacije za relativno iskusnog tenkistu koji nije video ikad taj fow :)

Nazalost glavni iz wargaminga jer rekao da ga nece ubacivati u obicne bitke jer vecina ljudi jos vise kampuje.

Veoma korisna stvar za mene, možeš da postaviš ekipu kako si zamislio na treningu bez obzira da li je tamo tim sa top tenkovima ili bez top tenkova, a možeš i da iznenadiš protivnika sa 15 IS-7 ili 15 E5 :) . Npr. Mines mapa koju često igram u CW, kada hoćeš da zauzmeš brdo sa srednjim tenkovima ne znaš koliko Bat.Chatova ima protivnik možda će se pojaviti 5 Batova gore i pobiti sve tvoje tenkove koje si poslao, tako da moraš brzo da deluješ ako si nadjačan na brdu. Isto tako ne možeš da vidiš koliko IS-7 i E5 imaju i da li će na osnovu broja ovih tenkova ići u napad ili imaju Miševe i E-100 i artiljeriju pa će da igraju na vatrenu moć artiljerije. Taktiku koju si zamislio uvek menjaš u toku bitke i to nekoliko puta, jer moraš da prilagodiš svoje tenkove protivničkim tenkovima. Na Lejkvilu ne možeš da znaš da li će doterati E3 i E4 u grad i razbiti tvoje lake tenkove ako si nameravao napad.
Naravno ovo može samo u TC i u CW, nikako za radnom jer u randomu nemaš Field Komandira i nemaš organizovan tim.

gently
6.9.2012, 0:35
Dakle super je sto je nepredvidljivo?A ne ono vidis sta neprijatelj ima i odmah znas sta da radis.Svidja mi se ta ideja skroz.Pogotovu jer izvidjaci dobijaju novu vrednost,jer i saznaju ko ti je neprijatelj na pocetku partije a ne samo koja im je lokacijia.

A sta mu dodje taj TC i field komander?

toxic
6.9.2012, 1:55
Retko se vidjaju izvidjaci, tu ulogu imaju jedan ili vise (u zavisnosti od mape) betmobila. T-50-2 tu i tamo prodje, ali precesto ga odvale jednim pogotkom, a i onako mu treba vecnost da unisti T8 arty. Najsmesnija mi je bila jedna partija skoro kada je nas T-50-2 jedno 2 minuta kruzio oko TypeE uz ding-dong melodiju (nasa arty nije mogla da gadja), jednom je uspeo samo da probije. :opanachke

Neki lik iz klana sto se dere stalno na TS-u da ga ne slusamo, kao vodi nesto. (:

Doolio
6.9.2012, 4:17
Е, људи, једно питање:)

Где да нађем нишане, али не мислим на ГУИ нишана, него на сам нишан (онај што се скупља и шири)? На миртанкову сам скинуо све живе да пробам, али увек су у питању само статични нишан и трипови по екрану, док динамички нишан остаје увек исти, независно од скина.

Да појасним шта ме занима:

Дефаулт динамички нишан изгледа овако, отприлике:
http://i.imgur.com/ZNssH.png
Дакле, испрекидан.

Ја хоћу овакав:
http://i.imgur.com/r86db.png
Значи, неиспрекидан круг.

Значи, не причам о ''околној шминки'', причам само о том динамичком делу нишана, који је у сваком комплету заправо исти, тј. када инсталирам неки нишан, промени се само тај статички ГУИ, док овај круг остане увек испрекидан. Примера ради, овај други скриншот је слика која иде уз кастом нишан, да видиш како изгледа кад скинеш. Међутим, нишан остане онакав испрекидан, дакле, лик који је правио скриншот, већ је имао кастомизиран тај динамички круг, јер ти ако имаш дефаулт инсталацију и набациш тај нишан са скриншота, нећеш имати овај бели пун круг, него ће ти остати онај званични, испрекидани.

Пробао сам сигурно негде десетак нишана који су на слици имали пун круг за динамички нишан, али ниједан заправо не долази са том променом, већ само кастомизује статички део. Значи, сви ти ликови са скриншотовима су одвојено набацили тај динамички нишан и сад ја немам појма где то да нађем.

Ебем ли га, објаснио сам најбоље што сам умео, па ако неко зна, нек ми каже, фала унапред:)

Doolio
6.9.2012, 5:20
Нашао сам, питао сам на официјелном форуму:)

Нпр. овај мод има такав круг:
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/56831-075-j1mb0s-crosshair-mod/

Ако хоћете само круг, треба вам само "crosshair_sniper.swf". Дакле, ако модови имају тај фајл, значи да долазе и са кастомизованим кругом, не само са ГУИ-јем.

Cane
6.9.2012, 8:41
Evo ti ovaj kad tacka pozeleni tu probija inace je crvena ili crna.http://mirtankov.net/crosshairs/8370-sniper-pricel-wot.html

pRoskiLLz
6.9.2012, 9:09
mirtankov.com najjaci sajt za modifikacije WOT-a...

mislim da nema stvari koju nisam modifikovao... cak sam modifikovane fajlove menjao sa dodatnim programima, da meni odgovaraju...

DeCoy
6.9.2012, 9:34
mirtankov.net jer .com nema ni pola stvari koje imaju na ruskom sajtu.

pRoskiLLz
6.9.2012, 9:36
jesi pregledao? ja sam svaki nisan (jer me oni interesuju) pregledao i na jednom i na drugom sajtu, tkd............. :odoK:
na mirtankov.com sam presao jer mi nekako pregledniji od .net... mirtankov.net sam duuugo koristio...
i ne bi ti bio ti kad ne bi nesto ke**ao ...

atlantis
6.9.2012, 11:13
Da li nekome baguje Replay dok gleda? Konkretno nakon kontrolisanja brzine na strelicama.

pRoskiLLz
6.9.2012, 11:15
do danas nije...

PlazmaKeksWoT
6.9.2012, 11:31
mirtankov.net jer .com nema ni pola stvari koje imaju na ruskom sajtu.

+ ovi dole i više Vam ništa drugo ne treba...

http://wot-lol.ru/

http://www.wotdb.info/

http://wot-news.com/

http://www.youtube.com/user/VspishkaArm

http://www.youtube.com/user/TheJoves

http://gosu-wot.com/

http://wiki.worldoftanks.eu/Main_Page

miša topola
6.9.2012, 13:26
Dakle super je sto je nepredvidljivo?A ne ono vidis sta neprijatelj ima i odmah znas sta da radis.Svidja mi se ta ideja skroz.Pogotovu jer izvidjaci dobijaju novu vrednost,jer i saznaju ko ti je neprijatelj na pocetku partije a ne samo koja im je lokacijia.

TC - Tank Company
Field Komandir je onaj lik što reče toxic što se dere na TeamSpeak-u za vreme CW ili TC :D Inače to ti je igrač koji osmišlja taktike za ceo klan, obično tera artiljeriju.

pRoskiLLz
6.9.2012, 13:30
mani je jako lep primer SGSS... americki tim, naci ces na NET-u... imaju dosta snimaka iz CW i non stop prica "onaj sto se dere" i tera Mausa... :D

----------------------------------------

p.s. u random bitkama svejedno nece biti Fog of War-a jer je rek'o covek da se i ovako ljudi stekaju, a da bi tada bilo stvarno nepodnosljivo jer nikad ne znas sta te ceka... sto se mene tice, bilo bi interesantnije jer, kao sto neko rece, skautovi bi dobili skroz novu ulogu...

miša topola
6.9.2012, 13:39
mani je jako lep primer SGSS... americki tim, naci ces na NET-u... imaju dosta snimaka iz CW i non stop prica "onaj sto se dere" i tera Mausa... :D

----------------------------------------

p.s. u random bitkama svejedno nece biti Fog of War-a jer je rek'o covek da se i ovako ljudi stekaju, a da bi tada bilo stvarno nepodnosljivo jer nikad ne znas sta te ceka... sto se mene tice, bilo bi interesantnije jer, kao sto neko rece, skautovi bi dobili skroz novu ulogu...

Noob, kako može da vidi svoje tenkove iz Mausa :)

pRoskiLLz
6.9.2012, 13:42
nije noob brate... gledao sam ih i na sajtu, imali su mnogo oblasti, drali sve sa 1-2 izgubljena tenka po partiji, pogledaj par snimaka...
ne moze ni artiljerija da vidi sve nego se gleda minimap... a mislis da nema 1000 papira oko sebe gde mu je nacrtano ko je gde?
takodje, ima par "oficira", npr. glavnog za mediume, glavnog za arti, glavnog za IS-7-ce itd, koji komanduju tim podjedinicama... jako lepo organizovano

miša topola
6.9.2012, 13:57
Šalim se bre :)

Ubačene su neke borbe sa Bat.Chat 25t na YT pa pogledajte ako vas mrzi da skidate replay :)
oVgavoONsmE

MwRe8FzjiNY

3Q0e4x9EB-M

DeCoy
6.9.2012, 14:20
A sta mu dodje taj field komander?

V_IDlSGHhjY

Repost, ali je uvek priceless ;)

Shlaymara
6.9.2012, 15:07
V_IDlSGHhjY

BAMF je znao da ga snimaju pa se jos i kontrolisao :D

noisy
6.9.2012, 15:08
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/223916_10151165145593987_1731586611_n.jpg

vetar.
6.9.2012, 15:12
V_IDlSGHhjY

Repost, ali je uvek priceless ;)

Gledao sam bez zvuka i opet sam vrištao. :rofl::rofl::rofl:

trut
6.9.2012, 19:45
Fali samo -siema- na početku klipa :)

gently
6.9.2012, 21:09
Hahahahaha...Ovaj snimak je vrhunski!

A sta mu dodje taj betmobil kako ga zovete?

Inace,kakvi su vasi utisci o Kv3?Uskoro ga otkljucavam pa reko da se informisem.Koliko razumeh na njega je bolje 100ku staviti nego 122ku.

toxic
6.9.2012, 21:18
Francuski T10 medium, Bat Chatillon 25t poznatiji kao betmobil. (:
Mada, i njega su ****li u poslednjem patch-u, ubili su mu agilnost.

PeTkO
7.9.2012, 1:12
Izasla nova beta...dobijate po 100 miliona para i free exp, tako da mozete skoro sve tier10 tenkove da istrazite :) I naravno 30k golda :)

vlado_ns
7.9.2012, 9:59
Instalirao sam betu 8.0, što ranije nisam radio. Odigrao sam par partija sa svim desetkama na obe strane, nije to to... meni je draž u tom stalnom grindanju i stremljenju boljoj statistici i boljem oruđu... ovako, kad je sve na izvol'te, jednostavno nije interesantno. Bez obzira na fiziku.
Mada, destrojeri najvišeg tiera otkidaju, njih do sad nisam igrao (od desetki u redovnoj igri imam Mausa, IS-7 i IS-4) :)

gently
7.9.2012, 12:12
Petko,kakvi su ti utisci sa cercilom?

Instalirah betu,krenuh partiju sa t50 da napravim neki zeznuti skok kao u onoj prosloj beti(koju nisam igrao) kada ono paaaffff 180 helta ostalo,pafff eksplodirao tenkic.

Dobro je da su ubacili osecaj zanosenja sa tenkom.A i fizika je realnija,cu ispitam jos malo.

DeCoy
7.9.2012, 13:32
Evo uvedoše "adaptivnu" kamuflažu. Morate da kupite sve tri šare (zimsku, pustinjsku i standardnu) a igra će primeniti onu koja odgovara mapi i tako dobijate +5% na camo skill. Ukoliko niste kupili odgovarajuću šaru u partiju ulazi klot tenk.

PeTkO
7.9.2012, 14:16
Petko,kakvi su ti utisci sa cercilom?

E pa onako...zanimljiv tenkic. Jednostavno, stil igre mora da se adaptira tom tenku. Top mu je slabiji, manju penetraciju ima, ali je brz samo tako. Oklop je zadovoljavajuci, skoro uvek dobijam Celicni zid i Strelac medalje, zarada je relativno dobra. Bez premijuma, sa 2-3 kila, uzmem oko 20-25k, popravka i municija su oko 2-3k, tako da je odlican sto se tice zarade. Jednostavno, treba se naviknuti na tenk.

A sto se tice tenkova na izvolte...Definitivno nema tu draz :)

xandar
7.9.2012, 17:55
TAJ snimak fiel komandanta me podsetio na onu scenu hitlera iz der unterganga. Kako se prijaviti za betu?
Inace danas posle pauze sam ponovo krenuo da igram. Prva partija jurim jos jednom za top gun, heceru ostade 13% i naravno isteknu mi vreme. Sledeca partija drzim dvojicu u klopci, kad me rodjeni Grille one shotuje i naravno pored imena doticnog stoji PL. Dosta za danas.

La.Prestige
7.9.2012, 20:54
Ma Poljaci su najjaci, kad pocnu Siema, Kto Pl?, gh lf, gg hl... :D

Edit: Inace, jel probao neko Uralmasha na test serveru, utisci? Ja nisam imao vremena jos da udjem na test, iako sam ga skinuo sat vremena od izlaska vesti.

vlado_ns
7.9.2012, 21:41
Ja ne mogu ni da primirišem serveru celo popodne, cela Poljska je na testiranju izgleda :)

minist@r
7.9.2012, 21:57
Ni ja nikako da udjem.

_Maximus_
7.9.2012, 22:24
Jurim neki tenk oko zgrade da ga roknem i taman ga navatam, zum puni, kad ono preko celog nisana plava nastresnjica sa natpisom kapucino. :)

minist@r
7.9.2012, 23:12
Naplacuju cak i one nalepnice :facepalm

gently
8.9.2012, 1:13
E pa onako...zanimljiv tenkic. Jednostavno, stil igre mora da se adaptira tom tenku. Top mu je slabiji, manju penetraciju ima, ali je brz samo tako. Oklop je zadovoljavajuci, skoro uvek dobijam Celicni zid i Strelac medalje, zarada je relativno dobra. Bez premijuma, sa 2-3 kila, uzmem oko 20-25k, popravka i municija su oko 2-3k, tako da je odlican sto se tice zarade. Jednostavno, treba se naviknuti na tenk.

E pa bas tako.Meni dobro dodje kada nestane krede jer znam da uvek posteno zaradim sa njime,a i osvezi me od igranja sa nekim ruskim hevijima jer ima tu malu turbo pucu.Pogotovu zadnjih dana ima srece sa matchmakingom pa je najjaci tenk u partiji.Obavezno u neprijateljskom tipu kao parnjak tebi ide Kv1.Nema niceg lepseg nego kada zviznes gusenice kv1 i pustis artiljeriju da ga izrostilja.Onda izletis ko covek i krenes da masakriras njegove PZ III,t28 i ekipu,a oni jadni pucaju u tvoj mocni prednji oklop a on samo dinga.Skoro pa cujem psovanje kako dopire iz njihovih tenkova :D

Probah 8.0,ovo je prvi test na kome sam bio.Veoma zanimljivo,odvozah nekoliko partija sa t 50 da isprobam fiziku i zadovoljan sam.Pogotovu to zanosenje tenka dok skreces,imas osecaj inercije a ne kao do sada kao da vozis hoverkraft a ne tenk

Neki ljudi zameraju sto se tenkovi ne mogu prevrnuti,ali WG je jasno povukao crtu izmedju arkade i simulacije tu.

Trenutno mi je zamerka to sto imas caku da viris sa litice i to sa ocigledno vecim delom tezine i tenk ti opet ne padne niz liticu,vec tamo bleji i snajpuje.

Koliko vidim skautovi dobise dodatnu vrednost fizikom jer mogu na mnogo vise mesta proci a ne na samo nekoliko chokepointova po mapi.A tu je i mogucnost flankovanja,jer niz strmu liticu ne moze preci tenk u podnozju,ali onaj sa vrha brda moze nekako da se skotrlja i to sa ostecenjima ili bez ako je iskustan vozac.

P.S.Zanimljiva teorija

http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/26072249.jpg

PlazmaKeksWoT
8.9.2012, 4:52
Lovci na tenkove:

http://www.youtube.com/watch?v=ueDDjYsIqhI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=I0gopUsvzDc&feature=related

vlado_ns
8.9.2012, 8:22
-Oduševljen sam vrlo detaljnim izveštajima posle bitke u novoj 0.8.0. beti.

-Predeli su mnogo lepši nego do sad, a više mi se dopadaju i zvuci.

-postoji attack/deffend igra i na nekim mapama na kojima do sad nije bila (westfield, siegfried line...)

-na serveru su uglavnom Rusi i igra je mnogo dinamičnija nego kod nas, po sistemu uraaaa

-ostaje moja ranija primedba na to što je sve na izvolte, ali to je smisao bete

-probajte ako niste do sad...

=FI=Ghost
8.9.2012, 10:07
Može li se negde skinuti torrent test verzije 8.0?

Ovaj klijent koji sam skida igru (kao i mnogo puta do sada) zapucao mi se na 50%.

Miloš987
8.9.2012, 13:34
Radi li bolje igra? Pricali su da ce biti optimizovanija u ovoj verziji.

DeCoy
8.9.2012, 13:43
Može li se negde skinuti torrent test verzije 8.0?

Ovaj klijent koji sam skida igru (kao i mnogo puta do sada) zapucao mi se na 50%.

Pusti da malo krene da skida launcher, prekini, idi u Updates folder tamo gde si namenio da se instalira beta i tu te čeka direktan torrent fajl. Nešto brže skida sa uTorrentom, ali je generalno sporo.

EDIT:
I da, kad skineš ceo fajl, prebaci ga u Updates folder i pokreni launcher da bi ga on instalirao.

vlado_ns
8.9.2012, 13:51
Radi li bolje igra? Pricali su da ce biti optimizovanija u ovoj verziji.

Da, definitivno... s tim što sada imaš i minimum kod grafike, što je još manje zahtevno nego low, koji je do sad bio najgori setting, ali je više nego korektna slika i tad. Imam više fps nego na eu serveru, svakako.

Sve deluje kao potpuno nova igra, jedva čekam update.

=FI=Ghost
9.9.2012, 11:59
Odigrao sam nekoliko partija na test serveru.

Grafika - pun pogodak i verovatno najbolja stvar u novoj verziji!
Fizika - vrlo zanimljivo će izgledati borbe kada se bude implementirala, dobar je osećaj u toku vožnje.
Statistika posle bitke - odlično urađeno.
Novi izgled tehnološke grane - apsolutni promašaj - veoma je nepregledno i konfuzno.

DeCoy
9.9.2012, 13:05
Jbg to za tech tree su morali da urade jer po širini više jednostavno nije bilo mesta za nove grane.
BTW što se grafike tiče, za one sa slabijim mašinama postoji opcija za isključivanje novog render engina i ostanak na starom.

minist@r
9.9.2012, 23:05
Sad kad nerfuju PZ4 hocu li ja dobiti slobodno iskustvo u zamenu za top i kupolu koju sam izucio?

gently
10.9.2012, 2:51
A ja tek juce nabavih Pz IV.Tenk rastura!Stavis 7.5cm topic i snajpujes kao lud!Jedino je bedak kada poucen iskustvom od KV-a i Kv1s krenem u blisku borbu pa me pociste za pola sekunde :opanachke

PlazmaKeksWoT
10.9.2012, 8:16
Berlinska operacija:

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Berlin

http://englishrussia.com/2012/09/09/soviets-come-to-berlin/#more-110144

Jel sam ja lud ili će ovi pajseri u WG-u od mojeg ljubljenog PzIV napraviti premium:

http://wot-news.com/main/post/09092012/3

xandar
10.9.2012, 9:45
Nisi lud. Otisao nam je jedini tenk koji je zaista bio poput premiuma. Zbogom i R.I.P darth vaderturm i 7.5 l70 nedostaje ce te nam! Sto ne stave Schürzen na sasiju mamu im!? Sad za ovaj pacth imam spremljen vazelin...

pRoskiLLz
10.9.2012, 10:11
hehehe, mislim da sam ja jedan od veoma rekih ljudi koji nemaju PzIV u garazi... dosao sam do PzIII/IV i to je sve sto imam od svaba...

zato sad u garazi stoji T34... za 1 dan (sa premiumom) sam mu nabacio sva 3 modula (rammer, vertical stabilizer i ventilation), ukupno 1.7 miliona... s' obzirom da sam krenuo od nule, prilicno dobra zarada za jedan dan, moracete da se slozite (51 bitka)...

DeCoy
10.9.2012, 10:29
Nisi jedini, nisam oduševljen uopšte sa PzIV, igrao sam ga dosta samo da bih otključao Hummela. Dok nisam imao premium tenkove pare sam grindao sa KV i Shermanom (dok nisu nerfovali HE).

miša topola
10.9.2012, 11:01
Kako vam se sviđa novi Sovjetski TD? :)

PlazmaKeksWoT
10.9.2012, 11:07
Ja ću samo sa PzIV da pređem na StuG III. Isti top, džabe servis. KV1 nakon zadnjeg patch mi je totalno izgubio draž. Ufff, kako je ono bilo lepo. U toku dana 107, noću 155. Milina.

SU-122-54 meni odličan...

miša topola
10.9.2012, 11:14
Ma mislim na top tier Obj.263 :)

choi
10.9.2012, 11:15
Kad ga vec pomenuste.
Koliko treba exp da se istrazi novi ruski TD?
Pre par dana sam iskljucio na SU-100 iskustvo da se rasporedjuje na posadu, tako da sad skupljam lagano da bih istrazio taj novi TD (tek sam na 15000 exp).

vetar.
10.9.2012, 13:16
Meni PZIV sa poslednjim topom puca na svakih 3.8 sekunde, odnosno ROF mu je 15.8, što je za tier V tenk sa 138/135 pen/dmg odlično, plus što ima kupolu koju retko koji tier V tenk probija. Stvarno odličan tenk i do skoro glavni money maker.
Odigraću posle peča par partija sa njim čisto da vidim kakav je, ali ga najverovatnije prodajem.

pRoskiLLz
10.9.2012, 13:20
ma bice vnogo PzIV... zna da iznervira kad sakrije trup jer cesto dinguje, ali mi nije problem bio, nikada...

noisy
10.9.2012, 15:05
Ako PzIV ide u premium hoće li se dobijati šta za njega ako ga imate u garaži?

DeCoy
10.9.2012, 16:18
Aha, imaćeš ovaj osakaćeni PzIV bez poslednje kupole i poslednjeg topa :kreza:

PlazmaKeksWoT
10.9.2012, 16:31
Dobićemo PzKpfw IV Hydraulic, a oni će dobiti naš stari dobri PzKpfw IV "vulgaris" kao premium.

http://wiki.worldoftanks.eu/PzKpfw_IV_Hydraulic

Otvaram žiro račun u banci za potrebe nabavke atomske/hemijske bombe za siema/pl region i plaćenog ubicu za genijalca koji je smislio nerfovanje PzKpfw IV.

xandar
10.9.2012, 16:45
Stvarno bi trebalo da stave skirt, kako bi makar koliko toliko upio damage jer ce oklop u odnosu na druge biti prosecan.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ac/PzIV.Saumur.000a5s6s.jpg

pRoskiLLz
10.9.2012, 16:46
znaci veceras ga farmam... cisto da dobijem premium za dz...

DeCoy
10.9.2012, 16:55
Niti je zvanično potvrđeno da ovaj nenerfovani PzIV prelazi u premium tenkove, niti da će se premium Hydraulic deliti kao zamena.

xandar
10.9.2012, 17:03
Ko nije video kako ce se implementirati novine u novom upddate-u, evo ovde je razradjeno
http://www.youtube.com/watch?v=651Bx93uQRM

Doolio
10.9.2012, 17:35
niti je zvanično potvrđeno da ovaj nenerfovani pziv prelazi u premium tenkove, niti da će se premium hydraulic deliti kao zamena.

Мислим да власници неће добити никакву надокнаду јер технички нема разлога. Нерфовање тенка је стандардни поступак твиковања баланса, а тенк не прелази у премијуме, већ се дели на два (тако да није фазон као са Т34). Тако да не верујем да ће људима који ништа не губе надокнађивати ствари. Мислим, ако ураде то, онда супер, пошто имам панцера, али нити мислим да ће тако да буде, нити видим разлог за то (објективан то јест).

Неко је питао за новог објекта... Па оно, што се мене тиче, прилично је екстреман у балансу.
Ненормалан РоФ, добар ејмтајм, добар фронт армор, добра пенетрација.
Са друге стране, нема кров, стране и буља су лол и заузима доста квадрата.

У преводу, није му добро колко бије, али од једне артиљерије гину сви унутра и те приче.

Узгред, јел тачно да смањују Т-44 ---> Т-54 са 161 000 на 142 000?

cages
10.9.2012, 17:51

To bi bilo extra jer sam bas na T-44 atm :)

PlazmaKeksWoT
10.9.2012, 17:53
Niti je zvanično potvrđeno da ovaj nenerfovani PzIV prelazi u premium tenkove, niti da će se premium Hydraulic deliti kao zamena.

Neće se hydrulic premium deliti ko zamena nego će posle nerfa PzIV biti kao hydraulic i po izgledu i po performansama. PzIV sa L70 sa pancirnim pločama se pojavljuje na nekoliko mesta kao 8.0+ premium. Dali će do toga stvarno doći? Ima logike sa strane WG-a. Za nekih mizernih 10-15 eura dobijao bi extra tenk 5-og levela. Za nubove snajp sa daljine kao bombona. U zvaničnoj najavi je marginalno pojačavanje L70-ce tako da će premium PzIV dobiti na snazi samim tim i na prodaji.:n-cc2:

minist@r
10.9.2012, 17:57
Sta nam sad preostaje za grindanje?

toxic
10.9.2012, 17:59
Tacno je. (http://worldoftanks.eu/news/3756-public-test-version-80/#list%20of%20changes)
Vehicle rebalancing

Improved accuracy and penetration of 7.5 cm L43, L48 and L70 guns on all vehicles.
PzIV second turret and 7.5cm L/70 gun removed
100mm D-10T2S gun added to the T-54 tank
Normalisation of all AP and APCR rounds decreased to 4-5 degrees.
Experience cost for researching T-54 tank reduced from 160,100 XP to 142,000 XP.
Armor level of Top T-43 turret slightly increased
Basing on statistical results, many vehicles have had preliminary rebalancing. Final list of changes will be available along with final 8.0 update notes.

DeCoy
10.9.2012, 18:00

Tačno je...

Experience cost for researching T-54 tank reduced from 160,100 XP to 142,000 XP.

PlazmaKeksWoT
10.9.2012, 18:02
Sta nam sad preostaje za grindanje?

StuG III - isti dobri L70
Sherman M4
M36
M18
3601
III/IV
KV-2
T-150
ELC AMX

Ko zna... :eek:

Artiljerija... :facepalm

http://www.youtube.com/watch?v=Txgd8C9bLzE&feature=player_embedded

gently
10.9.2012, 21:37
Da li se zna kada ce da pomeraju artiljerije za dva tira koliko razumeh pa ce sadasnje 8mice biti tir 10?

Smor za PZ IV.Zaljubih se u njega od kada ga kupih pre neki dan.Nema mu ravnog snajpera u prvih 5 tirova.

minist@r
10.9.2012, 21:45
Ima neko da je raspolozen da igra vod tir 6-7 ovih dana?

gently
10.9.2012, 21:46
Jel si na ruskom serveru ili evropskom?

minist@r
10.9.2012, 21:50
Evropskom.

DeCoy
10.9.2012, 21:54
To za artiljerije je još uvek u vidu zamisli. Trenutne osmice bi postale desetke, ovakve kakve jesu, bez dodanog poboljšanja vatrene moći, a ubacili bi nove artiljerije da popune srednje tierove.

xandar
11.9.2012, 3:09
Posle kratke svadje sa nekim mentalno obolelima, neka nemica me je primetila pa sam dobio ponovo invite, ali ovoga puta od Patton clana. Koliko vidim spadaju medju najbolje. Moze li neko ukratko da objasni koristi od ulaska u proceduru? Zasto je bitno biti u klanu?

korto malteze
11.9.2012, 6:18
Posle kratke svadje sa nekim mentalno obolelima, neka nemica me je primetila pa sam dobio ponovo invite, ali ovoga puta od Patton clana. Koliko vidim spadaju medju najbolje. Moze li neko ukratko da objasni koristi od ulaska u proceduru? Zasto je bitno biti u klanu?

Pa zbog Nemice,papira,posla u Nemackoj ili sve to al bez posla i zivota na njen racun,samo ces imati TFR pojacan to ti je tezak izicki rad,u ovim bliskim susretima musko-zensko.

jozvan_Kg
11.9.2012, 8:14
Patton klan medju najboljima?
HAHAHHAHHA. Ne.

Doolio
11.9.2012, 8:53
Е, до јаја ово за Т-54, значи сад сам таман на пола:)
Просто ми понекад жао што сам тотални мали амер што се тиче грајнда (оћу увек да стигнем до краја грајнда), пошто је Т-44 један огроман цар од тенка:) И то толики да ја не могу да седнем у тајпа више, оно, убацим са тајпом у прву, само ми се хладне сузе скотрљају низ лице... А треба грајндовати паре...
Зато сам узео оног суперпершинга, баш је трол од тенка, супер за алтернативни грајнд са тајпом, пошто немају везе један са другим.

А требају ми паре јер сам кренуо на све артиљерије, на маус линију, на туретлес амере, на амерске медијуме, на амерске хевије и на француске медијуме:)

Кад смо код тога, шта мислите, који је најбољи пут за вулверина? Гледам му утоку, релативно је скупа, а не видим да је много боља од оне са Т40, па сам капирао да идем мотор-гусенице-топ-купола-слагер.

За М41 слично питање, мени делује логично да топ истражим последњи?

vlado_ns
11.9.2012, 11:11
Е, до јаја ово за Т-54, значи сад сам таман на пола:)
Просто ми понекад жао што сам тотални мали амер што се тиче грајнда (оћу увек да стигнем до краја грајнда), пошто је Т-44 један огроман цар од тенка:) И то толики да ја не могу да седнем у тајпа више, оно, убацим са тајпом у прву, само ми се хладне сузе скотрљају низ лице... А треба грајндовати паре...

Dva puta kupovao T-44 i oba puta ga prodao posle par dana...
Ali na beta serveru igram T-62A i toliko mi se svideo da ću izgleda morati i treći put da kupim T-44... i da izdržim duuuug put do T-54...

Shlaymara
11.9.2012, 11:26
...ali ovoga puta od Patton clana. Koliko vidim spadaju medju najbolje...
Ako zelis da budes predmet sprdnje celog EU servera, idi u Patton klan(ove). I pitanje za 1000 golda, koji Patton klan je najbolji? :D

vetar.
11.9.2012, 11:32
Ali na beta serveru igram T-62A i toliko mi se svideo da ću izgleda morati i treći put da kupim T-44... i da izdržim duuuug put do T-54...
Čudi me da ti se T-62 svideo, a T-44 ne. T-44 je po meni pravi medium tank, totalno zaokružen tenk. Solidan oklop, solidan top, solidna brzina i odlična okretnost tenka, meni najbolji tenk u igri, jedino MM povremeno zna da ga zezne.
Takođe veoma je zabavno igrati sa njim, recimo Panhter II se u odnosu na njega više ponaša kao heavy nego medium tenk.

DeCoy
11.9.2012, 11:33
@Shlay

PATO6 jer je vođa neki Šukov :kreza:

Svaki put kad u partiji bude neko iz tih klanova, dobijem poziv posle partije :facepalm

gently
11.9.2012, 11:35
Da li je bolji KV13 ili T44???Nije mi se svideo ni malo t34-85 pa otkkljucacu skoro sa KV1s-a taj Kv13.

vetar.
11.9.2012, 12:15
Naravno da je bolji T-44 kad je veći tier, ali ako porediš KV-13 sa T-43 rekao bi da je KV-13 bolji, brži je i okretiniji, a ima i jači oklop.
Mada, ako ti se nije svideo T-34-85 (koji je posle poslednjeg peča odličan) neće ti se svideti ni KV-13 ni T-43, tako da ti je možda bolje da ideš na IS koji je isto odličan.

DeCoy
11.9.2012, 12:42
Meni je T-43 bio odličan tenk posle T-34 i T-34-85 koji se voze samo po kazni...

vetar.
11.9.2012, 13:01
T-34 jeste loš (sa PZIV ih redovno uništavam a da me jedva oštete), ali je T-34-85 bi solidan tenk, a od poslednjeg peča je stvarno dobar.

xandar
11.9.2012, 13:35
Pa zbog Nemice,papira,posla u Nemackoj ili sve to al bez posla i zivota na njen racun,samo ces imati TFR pojacan to ti je tezak izicki rad,u ovim bliskim susretima musko-zensko.
Zavirio sam joj u profil, deluje mi kao sredovecna svingerka sa neobicnim fetisima. Medjutim ukoliko mi to karta za izlazak iz analnog otvora koji se toboze zove drzava, rado cu izdrzati da budem njen toyboy.

Patton klan medju najboljima?
HAHAHHAHHA. Ne.
Pardon, najveci.

xandar
11.9.2012, 13:40
Ako zelis da budes predmet sprdnje celog EU servera, idi u Patton klan(ove). I pitanje za 1000 golda, koji Patton klan je najbolji? :D
Jbg, nisam u toku...Mozda bi im popravio statistiku:D

Morandi
11.9.2012, 17:23
T34-85 je odlican tenkic, T-43 takodje prilicno dobar, KV-13 je jedno tesko njesra (svaki pogodak ce ubiti nekog od posade ili ce unistiti neki modul, pali se ko petarda...)

toxic
11.9.2012, 18:36
Meni je KV-13 (skroz usavrsen) bio mnogo bolji od T-43. Brzi i agilniji je dosta i ima mnogo jaci oklop. Top mu je slabasan, ali i sasvim dovoljan.

PlazmaKeksWoT
11.9.2012, 18:57
Zavirio sam joj u profil, deluje mi kao sredovecna svingerka sa neobicnim fetisima. Medjutim ukoliko mi to karta za izlazak iz analnog otvora koji se toboze zove drzava, rado cu izdrzati da budem njen toyboy.

:rofl::rofl::rofl::tapsh::tapsh::tapsh:

Kakav si ti KRALJ !!!

Informacija od the_executer:
(google je prevodio nisam ja)

T110E4:
Armor
Armor under the tower (slewing) - 240 => 152
The roof of the housing 76 => 38
forehead Tower 254 => 203
Side of the tower 203 => 152
Kombashenka 203 => 152
Mask gun 305 => 254

Cross-cut:
On good soils by 8%
On average by 14.5% soils

Turning the chassis 28 => 26

Cannon:
Accuracy 0.36 => 0.37
The reduction of 2.7 => 2.9
Recharge cut to 0.8 seconds

T110E3:
Maximum speed 26 => 24
Turning the chassis 26 => 24

Cross-cut:
On good ground by 7%
According to average soils by 13%

Cannon:
Acc = 0.34> 0.36
The reduction of 2.3 => 2.5
Recharge cut to 0.7 seconds

Patton III:
Armor tracks 25 => 20

Cross-cut:
On poor soils by 6%
Impact on the way the spread increased by 25%

Rotating Tower 42 => 40

Recharge cut to 0.8 seconds
The reduction of 1.7 => 2

The influence of rotation of the tower on the spread increased by 2 times
Impact on the spread of the shot increased by 14.5%

IS4:
Slightly worsened corners NLD and VFD
Mask gun 250 => 160

JagdE100:
Improved patency:
On good soils by 8.5%
According to average soils by 7%

Turning the chassis 18 => 20

Turret (tool) 20 => 26

Cannon:
The reduction of 2.9 => 2.7
The influence of rotation of the tower on the spread is reduced by 20%

E100:
Improved patency:
On good ground by 9%
According to average soils by 8%
Turning the chassis 20 => 22

Durability +200 hp

Rotating tower 18 20>
The influence of rotation of the tower on the spread is reduced by 17%

Fosh155:
Cannon:
Accuracy 0.35 => 0.36
Recharge cut by 2 seconds

BatChat155:
Impact on the way the spread increased by 8.5%
Recharge cut to 5 seconds
The influence of rotation of the tower on the spread increased by 9%

AMX 50B:
Durability +100 hp

Turning the chassis 32 => 36
Impact on the way the spread is reduced by 10%
Rotating Tower 32 => 36

Cannon:
Declination angle guns down 6 => 8
The influence of rotation of the tower on the spread is reduced by 17%
Rate of the drum 22 => 24

Lorraine40t
Durability +50 hp

Improved patency:
On good soils by 10%
According to average soils by 9%

Impact on the way the spread is reduced by 10.5%

90mm_F3:
Recharge improved by 3 seconds
The influence of rotation of the tower on the spread is reduced by 11%
Reduction of 3 => 2.7

100mm_SA_47:
The influence of rotation of the tower on the spread is reduced by 11%

T30:
Cross-cut:
On good soils by 8%
According to average soils by 7%
On poor soils by 7%

155mm Gun:
Recharge cut to 0.7 seconds

JS-8:
Slightly improved angles NLD and VFD.

_Maximus_
11.9.2012, 20:15
KOcka je bacena. Odlucih da kupim T 34 jer ne mogu vise da se mucim sa skupljanjem kredita na KV 1. NAdam se da necu baciti pare u ovoj bedi.
Inace sticem utisak da se ovim pachom i guranjem PZ-a u premijum, a kao i prethodnim patchom gde je nerfovan KV 1 situacija katastrofalno pogorsala po ljude koji ne daju kintu da igraju ovu igru.

NE mogu vise da se nerviram i skupljam kintu 15 godina da bih presao na bolji tenk.

PlazmaKeksWoT
11.9.2012, 20:35
Inace sticem utisak da se ovim pachom i guranjem PZ-a u premijum, a kao i prethodnim patchom gde je nerfovan KV 1 situacija katastrofalno pogorsala po ljude koji ne daju kintu da igraju ovu igru.

NE mogu vise da se nerviram i skupljam kintu 15 godina da bih presao na bolji tenk.

Pa to i jeste cela poenta.
Oćeš da grindaš dalje od 7 Tier-a:

1. Kupi premium.
2. Kupi 1 tier 8 premium tenk ili 2 premiuma maneg tier-a.

ili

1. Oprosti se od živaca, porodice, prijatelja.
2. Oslepi, ogluvi, dobij artritis u šaci, sprži komp od igranja.

Nema dileme - idem da kradem...

_Maximus_
11.9.2012, 21:00
Nema dileme - idem da kradem...

Druge nema, samo pare.

sami smo krivi sto smo navuceni. Umesto da divljam sa 2 zene ko prosli vikend u kafani, ja idiot kupujem tenkove. Zamisli koji je to stadijum coveka od 26 godina.

xandar
11.9.2012, 21:04
E pa boricu se istrajati do kraja! Ljudi govore kako da nemamo izbora zatim mi govore kako neplacanjem sam izdao one koje rade na usavrsavanju ove igre zeleci da mi napakoste i podignu osecaj krivice.
E pa guess what- Ostavili su mi izbor i ja ga koristim! Mozda mogu da nam ovom politikom slome volju,dusu ili pposalju u mentalnu ustanovu, ali jedno je sigurno -novac nikad nece dobiti!
Imam 4200 partija, na korak sam od tier X...
Znaci moguce je, ukoliko ste voljni da izgubite u ova predhodna 2 posta navedeno.
A da ne pominjem i sistematsko unistavanje imalo boljih tenkova, gde bi i ovakav izbor ftp bio luksuz...

PlazmaKeksWoT
11.9.2012, 21:12
Pre nekoliko godina u teretani se povela priča kako dolazimo svaki dan, trošimo pare na hemiju, otpadamo od vežbanja i još dajemo pare za sve to. Nekoliko godina kasnije isti razgovor samo što su šipke i tegovi postali topovi i gusenice.

Ujela nas železna buba.

Da je WoT droga niko ne mora da me ubeđuje. Pre neki dan se moja žena sprdala na temu da će mi iz za***ancije prodati sve tenkove a posadu raspustiti. Moja paranoja je odmah promenila lozinku. Ovih dana sam glavna sprdnja pošto je naravno svima rekla kako sam nenormalan.

Koja navlakuša.... :boodala:

minist@r
11.9.2012, 21:41
E pa boricu se istrajati do kraja! Ljudi govore kako da nemamo izbora zatim mi govore kako neplacanjem sam izdao one koje rade na usavrsavanju ove igre zeleci da mi napakoste i podignu osecaj krivice.
E pa guess what- Ostavili su mi izbor i ja ga koristim! Mozda mogu da nam ovom politikom slome volju,dusu ili pposalju u mentalnu ustanovu, ali jedno je sigurno -novac nikad nece dobiti!
Imam 4200 partija, na korak sam od tier X...
Znaci moguce je, ukoliko ste voljni da izgubite u ova predhodna 2 posta navedeno.
A da ne pominjem i sistematsko unistavanje imalo boljih tenkova, gde bi i ovakav izbor ftp bio luksuz...

Reci na koju foru uspevas da se izboris i sa kojim tenkom zaradjujes lovu?Posto ni ja nemam nameru da placam ni kupujem premijum tenkove.

DeCoy
11.9.2012, 21:45
Evo vam ga čovek igra bez premiuma od izlaska igre ;) Nije nemoguće ništa, T34 premium je dobio, nije ga kupio.

http://worldoftanks.eu/community/accounts/500569829-jasambeny/

_Maximus_
11.9.2012, 22:30
Evo vam ga čovek igra bez premiuma od izlaska igre ;) Nije nemoguće ništa, T34 premium je dobio, nije ga kupio.

http://worldoftanks.eu/community/accounts/500569829-jasambeny/

Otkud znas da nije kupovao premijum vreme, a ako nije da li si svvestan da je u pitanju manijak koji je odigrao preko 22k partija?!

xandar
11.9.2012, 22:39
Reci na koju foru uspevas da se izboris i sa kojim tenkom zaradjujes lovu?Posto ni ja nemam nameru da placam ni kupujem premijum tenkove.
Nema tu nikakve fore. Samo stednja, sreca i malo kvazi vestine. Bojim se sada nerfovanjem pz4 da ce mi otici glavni izvor zarade.
@Decoy
On je otprilike tu negde kao ti, samo sa duplo vise partija.

DeCoy
11.9.2012, 22:45
Otkud znas da nije kupovao premijum vreme, a ako nije da li si svvestan da je u pitanju manijak koji je odigrao preko 22k partija?!

Znam, zato što ga poznajem. Ja imam duplo manje partija, ali ja možda 3 meseca nisam imao premium od aprila prošle godine do danas, ostalo je odigrano sa premium nalogom.

xandar
11.9.2012, 23:16
Pa to je poenta, njemu trebalo trebalo toliko partija da bude na nivou kao ti.
Dobro kad ne igram preterano, izracunao sam da u proseku provedem dnevno 122minuta, sto je u razumnim granicama...

vetar.
12.9.2012, 9:16
Može da se igra bez premiuma bez problema, skoro svaki V, VI i VII tier tenk odlično zarađuje, može da se igra i sa tierom VIII, ali tu već treba opreznija igra i da se bar nešto uradi u partiji kako ne bi otišao u minus.

Pošto PZIV kakav je u današnjem obliku nestaje, odlični tenkovi za zarađivanje su: StugIII, VK3601H, T-34-85, KV-1S, IS, T29, M18, ARL44...ima tu još par tenkova, ali ovi su meni najbolji.

Takođe učestale su akcije povećane zarade za pojedine tenkove od 25% do čak 100%. Te akcije su uglavnom za tenkove IV-VII tiera, tako da treba pratiti te akcije, a da bi se efikasnije pratile treba imati što više gore navedenih tenkova u svom posedu kako bi bile veće šanse da vas neka akcija zakači, a da bi imali što više tenkova morate kupiti dodatne slotove, za šta treba zlata.

Za što efikasnije skupljanje para treba malo zlata, prvenstveno za nove slotove (kad su akcije slot košta samo 150 golda), ali i kada skidate npr. module (npr. ramer koji košta 500.000) sa nekog tenka (što košta 10 golda, tako da taj modul prebaciti na drugi tenk a da ne plaćate 500.000), tako da je ušteda velika, tu su naravno i akcije tipa 3 dana premiuma po ceni jednog i slično....za takve i slične stvari npr. 1000 zlatnika vam može trajati mesecima..

vlado_ns
12.9.2012, 9:30
Ako ste zaboravili konjokradicu...

http://usnimi.me/slike/shot002.jpg

Doolio
12.9.2012, 10:14
Звучи ми мало чудно то што причаш, јер је гејмплеј та три тенка јако сличан. Сви су за скирмишинг душу дали. Чак су Т-44 и Т-64А сличнији од та три, јер Т-54 и има неки армор, па може мало и да се к*рчи, док ова два слабо.
Али од сва три, Т-44 је ''најмедијумскији'' медијум и ''најмедијумскије'' се ''понаша'' кад ''седнеш'' у њега :kreza:

Не знам, мени је Т-44 најбољи тенк у игри од свих које сам пробао. А колико сам видео, важи општи консензус да је један од бољих медијума, као и тенкова уопште. Можда теби просто не одговара, јер капирам да је објективно цар од тенка?

vlado_ns
12.9.2012, 12:15
Inače ne igram nešto mediume... uglavnom jedva sam se dovukao do t-44... probaću ga opet kad bude vremena, možda bude bolje kad bude full istražen...

A još mi fali i 150.000xp do batmobila, obesiću se od mediuma :)

_Maximus_
12.9.2012, 12:26
Znam, zato što ga poznajem. Ja imam duplo manje partija, ali ja možda 3 meseca nisam imao premium od aprila prošle godine do danas, ostalo je odigrano sa premium nalogom.

Matori mogu da vidim tvoju statistiku ako nije problem. Zivo me zanima posto dugo igras. :opanachke

Ako ste zaboravili konjokradicu...

http://usnimi.me/slike/shot002.jpg

Konjokradica nabavila premium tenk.

Kakvi su ti to skinovi? Gde mogu da ih nadjem i sta znace oni procenti sa strane?

DeCoy
12.9.2012, 13:34
Ima onaj xvm ili kako se već zove koji vuče statitiku za svakog igrača u partiji i prikazuje njegov procenat pobeda na datom tenku, pa možeš odmah da vidiš ko je n00b a ko nije.

A za statistiku, i nije neka...

http://wot-news.com/index.php/stat/single/eu/DeCoy78

vlado_ns
12.9.2012, 13:34
Kod mene je sve promenjeno i sve skinuto sa Mirtankov.net... ono crno dole levo je damage panel, a ovo sa procentima je xvm (ovo što pitaš je procenat pobeda svakog igrača). Vidiš da je moj procenat 48% ali mi je oznaka T29 zelene boje, što znači da imam dobar rejting sa tim tenkom (pošto može i dobar igrač sa nekim određenim tenkom biti očajan, jel...)
Inače imam i modifikovane sve vrste nišana - arcade, sniper i strategic i dosta pomaže kod pucanja (recimo, kod mene tačkica nišana postaje zelena kad bi trebalo da probije oklop, inače je narandžasta).
I tako...

DeCoy
12.9.2012, 13:43
recimo, kod mene tačkica nišana postaje zelena kad bi trebalo da probije oklop, inače je narandžasta

To radi i klot igra, mušica pozeleni kada bi trebalo da možeš da probiješ oklop, ne treba mod za to ;)

A jesi ti to kupio/dobio account od virtuoza?

vlado_ns
12.9.2012, 13:51
Jok, samo sam mnogo opušteniji poslednjih nedelja ;)

DeCoy
12.9.2012, 14:10
Ne nego je Ragnarok nalog pre vozio virtuoz pavle, znam jer imam taj nalog na FL.

vlado_ns
12.9.2012, 14:14
lol @ virtuoz...
Da, ranije :)

pRoskiLLz
12.9.2012, 15:24
Da je WoT droga niko ne mora da me ubeđuje. Pre neki dan se moja žena sprdala na temu da će mi iz za***ancije prodati sve tenkove a posadu raspustiti. Moja paranoja je odmah promenila lozinku. Ovih dana sam glavna sprdnja pošto je naravno svima rekla kako sam nenormalan.

Koja navlakuša.... :boodala:

KAKAV BOG!!! :n_klanja::n_klanja::n_klanja::rofl::rofl::rofl:

---------------------------

@DeCoy, mozda je isti co'ek u pitanju, vidis da vlado_ns ima samo 25 poruka na forumu... :kreza:

Monitor
12.9.2012, 16:25
da li moze pojashnjenje: kako najlakshe da kupim gold? imam visa elektron kod raiffeisen banke, da li moze preko nje i da li je to sigurno? :confused:

DeCoy
12.9.2012, 16:46
Može i sigurno je.

Odeš na www.worldoftanks.eu, uloguješ se, ideš na Get Gold, po defaultu bi trebalo da budu selektovane platne kartice, odabereš paket koji hoćeš da kupiš, uneseš broj kreditne kartice, sigurnosni kod od tri cifre i datum kad kartica ističe...

@proskillz
Nije isti čovek, naravno. Kupljen je account, ali kao da je to bitno.

Morandi
12.9.2012, 16:55
Moze te li me uputiti licnom porukom gde bih ja to mogao da prodam moj wot nalog?

Monitor
12.9.2012, 17:04
[QUOTE=DeCoy;1614960]Može i sigurno je.

Odeš na www.worldoftanks.eu (http://www.worldoftanks.eu), uloguješ se, ideš na Get Gold, po defaultu bi trebalo da budu selektovane platne kartice, odabereš paket koji hoćeš da kupiš, uneseš broj kreditne kartice, sigurnosni kod od tri cifre i datum kad kartica ističe...

na mojoj kartici ima samo 4 cifre iznad natipisa visa :confused: nigde nema broja kartice ni sigurnosnog koda od 3 cifre

vlado_ns
12.9.2012, 17:20
Ja sam više puta plaćao razne stvari online (sklon sam tome :) ) i postupak je jednostavan. Koristim Intesin MasterCard i OTP Visu - obe su obične kreditne kartice.
Sigurnosni kod od tri cifre se nalazi na poleđini kartice.

na mojoj kartici ima samo 4 cifre iznad natipisa visa :confused: nigde nema broja kartice ni sigurnosnog koda od 3 cifre

To je zato jer Visa electron nije kreditna kartica već debitna i ne može da se koristi za online plaćanje.

DeCoy
12.9.2012, 17:46
To je zato jer Visa electron nije kreditna kartica već debitna i ne može da se koristi za online plaćanje.

Aj` ne pričaj svašta molim te. Debitne kartice su upravo i namenjene za online kupovinu jer ne mogu da idu u minus, pa je manji rizik da će neko da te pokrade. Ja kupujem online sa Intesinom debitnom Visa karticom. Jedini problem je pitanje da li tvoja Visa Electron može da se koristi online ili samo na bankomatima/POS terminalima. Najbolje bi bilo da pozoveš banku i lično ih pitaš oko plaćanja online.

http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=449

vlado_ns
12.9.2012, 18:34
Aj` ne pričaj svašta molim te. Debitne kartice su upravo i namenjene za online kupovinu jer ne mogu da idu u minus, pa je manji rizik da će neko da te pokrade.

Pričam ono što jeste, a to je sledeće: na Intesinoj Maestro kartici (debitna) ne postoji sigurnosni kod od tri cifre namenjen dodatnoj proveri kartice prilikom online plaćanja. Iskreno, nisam probao debitnom da plaćam, ali ne vidim kako da prođe transakcija ako ne popuniš sva tražena polja pa i taj trocifreni kod. Možda na debitnoj Visi taj kod postoji, onda je to druga priča...

P.S.

Sad sam zvao Intesu - Visa ima taj CVC kod trocifreni i njome se može plaćati online iako je debitna, u pravu si...
Maestro debitni taj kod nema i njime se ne može plaćati online, osim uz korišćenje specijalnog cap čitača - u pravu sam i ja :)

Monitor
12.9.2012, 18:51
Aj` ne pričaj svašta molim te. Debitne kartice su upravo i namenjene za online kupovinu jer ne mogu da idu u minus, pa je manji rizik da će neko da te pokrade. Ja kupujem online sa Intesinom debitnom Visa karticom. Jedini problem je pitanje da li tvoja Visa Electron može da se koristi online ili samo na bankomatima/POS terminalima. Najbolje bi bilo da pozoveš banku i lično ih pitaš oko plaćanja online.

:( zvao sam moju banku (raiffeisen) i moram da otvorim devizni rachun, pa da izvadim visa virtual....7 dana....20e depozit....:mad:

DeCoy
12.9.2012, 18:54
Idi u Intesu, traži da ti daju Visa Internet karticu, ne plaća se ništa, nema mesečnog održavanja, dobiješ je za desetak dana, samo ti lična karta za otvaranje treba, 5 minuta posla. Posle na račun uplatiš samo onoliko koliko planiraš da potrošiš. Kartica važi dve godine.

@vlada_ns

Da, sa Maestro karticama ne može da se plaća online.

Monitor
12.9.2012, 18:55
Pošto PZIV kakav je u današnjem obliku nestaje, odlični tenkovi za zarađivanje su: StugIII, VK3601H, T-34-85, KV-1S, IS, T29, M18, ARL44...ima tu još par tenkova, ali ovi su meni najbolji.

nisam igrao par meseci i izgleda da sam neshto propustio. shta se deshava sa mojim omiljenim PZIV??? jel zna neko :eek:

DeCoy
12.9.2012, 18:56
Nerfuju ga, neće više imati drugu kupolu i onaj zadnji najbolji top. :(

Monitor
12.9.2012, 18:57
Nerfuju ga, neće više imati drugu kupolu i onaj zadnji najbolji top. :(

shta znachi nefrofati?

minist@r
12.9.2012, 19:02
Oslabiti.

atlantis
12.9.2012, 21:02
Preuzео sam test klijent i pri pokusaju da se logujem dobijam poruku: Server error (NO_LOGINAPP)Zna li neko u cemu je problem?

DeCoy
12.9.2012, 21:16
Da znamo, danas su zatvoreni beta serveri do daljnjeg ;)

atlantis
12.9.2012, 21:17
Haha, bas kada je meni isteko Premium i resim da se zanimam ovim.

Kada se ocekuje Update na regularnom serveru, nedelju dana, dve?

gently
12.9.2012, 22:33
Ajoj!Ja samo sat vremena igrah betu,isprobah gw panther a zaboravih hummela i object 212 da isprobam.Budala...

Dakle PZ IV dobija neku krs kupolu,oslabljen motor,gubi najbolji 7.5cm top ali mu ostaje onaj DERP od 10.5 cm?Dakle dobicemo neki hibrid medium tanka i KV2ke?Stavis HE i vozi misko!

virtuoz pavle
13.9.2012, 0:11
kad ce Pz4 u premiume?

toxic
13.9.2012, 0:52
kad ce Pz4 u premiume?
Nece sad (sa 0.8.0), negde u buducnosti, sad ga samo nerfuju.

pRoskiLLz
13.9.2012, 9:14
kad izlazi ovaj update? jedva cekam, jer skoro kao da je nova igra... dosta se stvari menja i to mi se svidja, da ubije monotonost...

Cane
13.9.2012, 10:50
Izlazi novi casopis "Kolekcija Vojnih Masina" bice i modeli tenkova,pa ko voli da se igra tenkovima samo napred.http://www.facebook.com/KolekcijaVojnihMasinacasopisIModel

DeCoy
13.9.2012, 11:07
Krajem septembra bi trebalo...

Cane
13.9.2012, 11:41
Ako su kao i avioni bice supet.Inace obozavam makete.

gently
13.9.2012, 19:54
Lose vesti za nas koje mrzi da se cimamo sa karticama.Rece mi prodavac u computer landu da dobise zadnju turu onih paketa od 1400din za 2000 golda,7 dana premiuma i onog minimausa.Ne zna ni sam u cemu je problem,ali posle ove serije nece dobijati nove pakete sa tim kodovima za world of tanks :mad:

Monitor
13.9.2012, 22:14
Lose vesti za nas koje mrzi da se cimamo sa karticama.Rece mi prodavac u computer landu da dobise zadnju turu onih paketa od 1400din za 2000 golda,7 dana premiuma i onog minimausa.Ne zna ni sam u cemu je problem,ali posle ove serije nece dobijati nove pakete sa tim kodovima za world of tanks :mad:

to je jedino sam pochetak paket, inache je bezveze. 10 e za 2500 golda odnosno 1 mesec premium je mongo bolje :dedica:

da li neko ima problema sa pokretanjem igrice? kao proverava update i tako stoji ne mrda :eek:

vetar.
13.9.2012, 22:22
Pokreni wot.exe file iz instalacionog foldera.

minist@r
13.9.2012, 22:25
Mozda kace apdejt ko ce ga znati.I meni isto.

DeCoy
13.9.2012, 22:27
to je jedino sam pochetak paket, inache je bezveze. 10 e za 2500 golda odnosno 1 mesec premium je mongo bolje :dedica:

da li neko ima problema sa pokretanjem igrice? kao proverava update i tako stoji ne mrda :eek:

Ako već imaš tenkić dobiješ refundaciju u vidu 750 golda, tako da ustvari dobijaš 2750 golda ;) Drugim rečima umesto 4 nedelje, dobiješ 5 nedelja premiuma i ostane ti 250 golda za sprdnju i zayebanciju :D

=FI=Ghost
13.9.2012, 22:45
Da, neki problem je sa launcherom večeras. Idite preko WOT.exe u folderu igre.

Doolio
14.9.2012, 8:22
Ја не знам зашто, али увек кад сретнем наше у игри, буду неки ретарди:)

Ево баш малопре, два цара са артиљеријама у платуну са по 45% (није тих 45% битно, ал ето, да напоменем чисто) :)
Ајој брате царства...

Ал стварно, УВЕК кад сретнем наше, буду идиоти, не мислим на играње, него на понашање. А пази сад ово, били су у противничком тиму. И били су у неком клану, то ми никад није било јасно, ко нормалан да паре да направи клан и зове ликове који не знају да које је лево, а које десно дугме:)
Додуше, један је капирао концепт каунтеровања, пошто ме је на крају партије каунтеровао, кад сам истрипово да то не раде:)

Једини, али ЈЕДИНИ пут кад су наши били нормални је кад сам играо са вама компанију:)
А ја сам ДАЛЕКО од трипа ''ето какви смо ми Срби ц ц ц'', али оно је страшно:) А није да сам срео наше пет пута па као мали број, него фазон стотинак пута. Не знам шта је то... Можда је просек наших ликова петнес дина, нем појма...

Monitor
14.9.2012, 9:31
Ako već imaš tenkić dobiješ refundaciju u vidu 750 golda, tako da ustvari dobijaš 2750 golda ;) Drugim rečima umesto 4 nedelje, dobiješ 5 nedelja premiuma i ostane ti 250 golda za sprdnju i zayebanciju :D

da ali ko ima PzKpfw 38H735 (tier II) i josh ga chuva da bi iskoristio povoljnost o kojoj nigde nepishe (ne sumljam u tachnost onoga shto kazesh)? mada je super pet nede + 250 shto lepo kazesh za za*****ciju :dzavo:

da li to shto computer land nece vishe imati ovaj paket znachi da ce imati neki drugi?

DeCoy
14.9.2012, 9:34
Imam ja taj tenkić, nisam ga dobio preko CL kodova, kupio sam ga za gold (od nekih drugih kodova :kreza:). Ne vidim razlog zašto ne zadržati ga, odličan za nabijanje killova i rast e-peena.

xandar
14.9.2012, 13:05
Ako se uzme 2500 golda i otkine se za jedno garazno mesto, automatski ti se srazmerno smanji vreme trajanja premiuma?

Doolio
14.9.2012, 13:06
Ако те добро разумем, питаш да ли ћеш за 2200 голда моћи да узмеш, лупам, 26 дана премијума? Наравно да не:) Имаш дефинисане пакете за премијум налог.

Ако те нисам разумео, онда ништа:)

_Maximus_
14.9.2012, 15:08
Igra mi danas nenormalno secka. Ne znam zasto. da ne cacakaju mozda nesto?

noisy
14.9.2012, 16:17
Ја не знам зашто, али увек кад сретнем наше у игри, буду неки ретарди:)

Zato što ogroman broj naših igrača u wot-u nisu gejmeri.
Ovo im je prva igra, ne računajući igrice na fejsu i navukli su se. Neki od njih imaju i višak godina.

Doolio
14.9.2012, 18:25
Хм, не знам да ли се капирамо, пошто ми чудно делује твој пост:)

Мислим, ако:
-нису гејмери
-имају ''вишак година''

ваљда треба да не буду опхрвани тинејџерским и/или адолесцентским набојем и ''ретардираношћу'', а то што нису гејмери би требало да утиче на то да лошије играју и ни на шта друго.

xandar
14.9.2012, 19:24
Ако те добро разумем, питаш да ли ћеш за 2200 голда моћи да узмеш, лупам, 26 дана премијума? Наравно да не:) Имаш дефинисане пакете за премијум налог.

Ако те нисам разумео, онда ништа:)
Nailed it!
Ok npr, uzme se 2500 golda, sa njim kupujes garazno mesto, premium tenkove, transfere expa...
Pa kako se uzima iskljucivo hm..pa hronoloski premium i nista vise?
Citam na sajtu nista ne pise..ili sam nesto predvideo...:confused:

DeCoy
14.9.2012, 19:45
Imaš premium pakete od jednog dana, 3 dana, 7 dana, mesec, 6 meseci i godinu dana. Što manje vremena kupuješ dođe ti skuplje (npr 7 dana košta 1250, a mesec dana 2500 golda).

xandar
14.9.2012, 19:59
Kupi se 2500 gold i utrosi se na mesec dana premiuma.
Ok...bem ti ekonomiju

Cane
14.9.2012, 22:45
Evo kakva ce biti razlika izmedju starog i novog PzKpfw IV.44126

Monitor
14.9.2012, 22:51
:boodala: osakatishe odlichan tenk
posle updatea nece biti ni za q....

xandar
14.9.2012, 22:56
Posle kastracije, vise nece biti isti:(

gently
15.9.2012, 1:25
Dobar izraz,kastracija.Dok ce "pravi",to jest stari PZ IV jos nabudziti i dobijete premium tier 6 medium.Nesto kao panter ali za jedan manji tier.Sve u svemu preterase ga stvarno.

Doolio
15.9.2012, 6:41
kupi se 2500 gold i utrosi se na mesec dana premiuma.
Ok...bem ti ekonomiju
Па да, у суштини се људи збуне повремено јер обично у играма кад купујеш налог, онда купујеш налог, а овде купујеш тозла, па онда њега трошиш за шта ти хоћеш, налог између осталог.
И онда то људи скрате у ''месец дана премијума је дес евра'', а то је тачно, али није цела истина:)

Monitor
15.9.2012, 9:02
Zashto je danas equipment skuplji duplo :eek:

miša topola
15.9.2012, 9:40
Zashto je danas equipment skuplji duplo :eek:

Ovo je standardna cena opreme. Do jutros u 7h je bilo duplo jeftinije.

Doolio
15.9.2012, 10:58
Ето који сам болид, мого сам да се накупујем... Ето кад не читам евентове...

walkerz
15.9.2012, 12:45
Koja je, po vama, najbolja low-tier (2-3) artiljerija?

miša topola
15.9.2012, 13:56
Koja je, po vama, najbolja low-tier (2-3) artiljerija?

СУ-26, ima super top, kupolu sa kojom ne dobijaš širenje nišana, dve vrste fugasnih granata za srebro koje prave odličnu štetu.

gently
15.9.2012, 14:15
Su 26 je definitivno najbolja tier 3 artiljerija,posle nje ide ono francusko cudo lorr am nesto nesto.On recimo nema pokretnu kupolu,sporije puca ali pravi vecu stetu.

Monitor
15.9.2012, 19:35
kako najbrze mogu da dodjem do exp-a, hteo bih shto pre da otkljucham tenk?

Doolio
15.9.2012, 19:54
su 26 je definitivno najbolja tier 3 artiljerija,posle nje ide ono francusko cudo lorr am nesto nesto.on recimo nema pokretnu kupolu,sporije puca ali pravi vecu stetu.
Одлична је Лорена, али следеће две су мњех... Даље не знам, нисам стигао...

Монитор:
Како то мислиш? Па играш са тим тенком:) Ако згинеш, иди у неки тенк са којим добро играш или има дејли (да набациш понеки фри експ док ти овај блеји мртав у фајту).

miša topola
15.9.2012, 20:58

Igrom, igrom i samo igrom. :)

PlazmaKeksWoT
15.9.2012, 21:02

Kupiš zlato, zameniš zlato za XP...

Ili pošteno odrobijaš tenk koji želiš i ne brukaš se posle u tier 7-10 partijama.

Ufff kakav dan, hteo sam opet da bombardujem Poljsku. Aneurizam ću da dobijem od njih....

miša topola
15.9.2012, 21:07
Kupiš zlato, zameniš zlato za XP...

Ili pošteno odrobijaš tenk koji želiš i ne brukaš se posle u tier 7-10 partijama.

Ufff kakav dan, hteo sam opet da bombardujem Poljsku. Aneurizam ću da dobijem od njih....

Ne igraj sam kada je specijal, jer tada su male šanse da ćeš pobediti pored toliko noobova koji samo dodju da uzmu x3 ili x5 :)

PlazmaKeksWoT
15.9.2012, 21:24
Ne igraj sam kada je specijal, jer tada su male šanse da ćeš pobediti pored toliko noobova koji samo dodju da uzmu x3 ili x5 :)

Da citiram Sofronija: Znam, znam cifre ne lažu...

A WoT-u danas:

Sofronije:
Ma ne ne ne dečko tako se igra bejzbol...
Ja:
Ma ne ne ne glupi Poljaku tu se ne ide sa medium tenkom.

Sofronije:
Zaista, dali ste nekada upoznali dečka koji ne igra bejzbol...
Ja: Zaista, jel ste videli većeg magarca koji igra WoT...

http://www.youtube.com/watch?v=dnXMLytiK3w

na 1:32 se vidi prosečni igrač WoT-a :kreza:

Aulbat
15.9.2012, 23:13
danas prvi put igram world of tanks. u uglu mi pise 7 fps i ping 140 jel to dobro ili lose

Martok
15.9.2012, 23:17
Odlicno! Meni fps nikada nije preko 5. Ping mi je 210 min.

virtuoz pavle
15.9.2012, 23:24
:rofl:
@Aulbat, za slucaj da si ozbiljan lol...
FPS - frame per second treba da bude sto visi broj, nije normalno da je 7 jer bi to znacilo da ti igra secka kao luda. Ping je latencija, tj. koliko server response kasni (meri se u mili sekundama).

Aulbat
15.9.2012, 23:27
i meni je ponekad fps 5 ali mi se cini da je cesce 7. cini mi se kao da mi koci world of tanks. brzina interneta mi je 6 a graficka intel hd. pre mene je na mom racunaru igrao rodjak i kaze da koci pa sam i ja sam zbog toga u tripu da mi koci

Aulbat
15.9.2012, 23:29
ozbiljan sam. sto bih vas lagao. jel znas da mi obijasnis zasto mi je fps tako nizak

virtuoz pavle
15.9.2012, 23:40
ping ti nije problem. fps, ako je stvarno tako nizak, sigurno je zbog slabog kompa. mislim da je graficka problem, pod uslovom da imas dovoljno RAM-a. System requirements su prilicno visoki za WoT. probaj sve da stavis na minimum (graficka podesavanja) pa ce ti biti bolje, pretpostavljam.

Morandi
15.9.2012, 23:40
Treba ti mnogo jaci kompjuter.

Aulbat
16.9.2012, 0:04
graficka mi je intel hd graphics. memorija 4 gb. procesor 3.06 ghz. da li je do ovoga? podesavanja su mi vec bila na low.

OverCHAOS
16.9.2012, 0:06
i meni je ponekad fps 5 ali mi se cini da je cesce 7. cini mi se kao da mi koci world of tanks. brzina interneta mi je 6 a graficka intel hd. pre mene je na mom racunaru igrao rodjak i kaze da koci pa sam i ja sam zbog toga u tripu da mi koci

Ovo je neko trolovanje, zar ne? Kazes imas 7 frejmova i cini ti se da secka....:facepalm. Ma ne, uopste , radi savrseno, to je i optimalni fps za bilo koju igru.... Vecina ljudi igra na 2 fps tako da je to tvoje i vise nego dobro.

DeCoy
16.9.2012, 0:07
Imaš integrisanu grafičku, zaboravi na igranje :odoK:

A i sa pingom 140, koji najviše zavisi od tvog internet provajdera, se nećeš naigrati.

Aulbat
16.9.2012, 0:14
ne trolujem. nekada su mi druge igre daleko vise seckale

ne razumem se ja u fps ping i te strucne izraze, nema ko da me uputi pa moram da pitam vas ma koliko glupo da zvucim. sta da radim, nemam kud

xandar
16.9.2012, 1:19
Kupi graficku ako hoces da igras. Ping ti i nije toliko strasan, mozda je samo u tom trenutku malo visi...

PlazmaKeksWoT
16.9.2012, 2:04
ne trolujem. nekada su mi druge igre daleko vise seckale

ne razumem se ja u fps ping i te strucne izraze, nema ko da me uputi pa moram da pitam vas ma koliko glupo da zvucim. sta da radim, nemam kud

1. Na intergruši (inteleovoj) još se niko nije naigrao osim ako ne konzumiraš naslove starije od 5 godina.
2. Pod uslovom da ti je sistem utegnut (u šta čisto sumnjam zbog načina na koji opisuješ probleme) na HD3000 mozeš teoretski da izvučeš 30 fps-a (u danima povoljnog astrološkog aspekta za intel)

Disclaimer: 30 fps na HD3000 je moguće postići ako se ubace kompresovane teksture, instalira WoT tweaker, CPU control, OS bude u friškom stanju (i jarac bude u konjugaciji sa strelcem u znaku intela).

Inače ti ne gine odlazak u neki "supermarket" po novi komp ako hoćeš da voziš tenak....

DeCoy
16.9.2012, 8:45
A šta ćemo ako ima 2000-ku :D

Arcibalde
16.9.2012, 9:07
Kako ste bre zlocesti sram vas bilo. :dedica:

virtuoz pavle
16.9.2012, 12:04
znate, kad sam imao bezveze kompjuter iz doba Jure (neki AMD procesor na 700MHz, nVidia graficka 32MB i 256MB memorije) i hteo da igram Oblivion (naravno, nemoguce)...downloadujem Morrowind i igram, i super je igra...samo sto malo secka, e sad, ja nisam imao pojma koliko je to "malo secka" ustvari "mnogo" dok nisam kupio nov comp, a onda se vratio da na starom vidim kako ide xD
mozda njemu samo treba "referentno telo" xD

Aulbat
16.9.2012, 13:41
ne trolujem. ali ako mislite da trolujem vi me prijavite moderatorima da me banuju. ja sa ne ljutim

PlazmaKeksWoT
16.9.2012, 13:50
Off topic:

Posto sam ja u kraju metuzalem medju igracima i s'vremena na vreme dobijam napade tipa: E deco kako je nekad bilo lepo... Prvi komp naravno Commodor 64. Koji bi klinac danas proveo 2 dana ukucavajuci neku igru. 386 - jedna igra na 20 flopija, cisti bol. Pentium 1 - revolucija. Pentium 2/ Voodoo grafika - orgazam. Pa onda AMD + 9600pro radeon (16 procesora slike) - svi su dolazili da vide kako izgledaju full detalji.

A danas: 6+ jezgara, 8+ gb rama, grafika sa 1200+ strema procesora. A igre - napad daltonizma, neukusa, plitkih pricica i retardiranih zapleta.

Disclaimer: bilo je tu i nekih bisera, ali toliko retkih da ih mozes nabrojati na prstima obe ruke.

Samo se nadam da nam WoT ne ode u grupu teen/Justin Bibber/slap in face/dumbass pucacinu.:facepalm

On topic:

8.0 nova tehnika, detalji.

Matilda Black Princ:
http://wot-news.com/main/post/09162012/2

SU-100M1:
http://wot-news.com/main/post/09162012/3

Uralmash:
http://wot-news.com/main/post/09162012/4

SU-122-54:
http://wot-news.com/main/post/09162012/5

Objekt 263:
http://wot-news.com/main/post/09162012/6

gently
16.9.2012, 22:13
107mica ili 122ka na KV3,to je moje danasnje pitanje.

DeCoy
16.9.2012, 22:20
122

5char

miša topola
16.9.2012, 22:35
Objekt 263:

:love::love::love: naj...xxx tenk u igri.

srleb
17.9.2012, 9:43
IS4 ili IS7?
u obe sam na tier8... na koju da idem do tier10?

ivicagmc
17.9.2012, 10:03
IS7 je ubedljivo najtvrđi tenk spreda i relativno je brz i okretan kada se zaleti. Mane su mu neprecizan top i od nazad kao da nema oklop.
IS4 ima jako oklop sa svih strana. Sporiji je od IS7 ali ima mnogo precizniji top i više HPa... Ti vidi šta ti više odgovara. Svakome leži drugi tenk...

miša topola
17.9.2012, 10:39
IS4 ili IS7?
u obe sam na tier8... na koju da idem do tier10?

IS-7 :|

virtuoz pavle
17.9.2012, 10:39
moja preporuka je IS-7. IS-4 je zapravo agilniji od IS-7, ali svako moze da te busi kako hoce, IS-7 je teze probusiti.

DeCoy
17.9.2012, 10:43
IS-4 nema baš toliko jak oklop, sanduče spreda i dalje prima poštu samo tako...

OverCHAOS
17.9.2012, 13:46
moja preporuka je IS-7. IS-4 je zapravo agilniji od IS-7, ali svako moze da te busi kako hoce, IS-7 je teze probusiti.

IS-7 je teze probusiti, ali samo spreda, sa strane je IS-4 jaci pogotovo protiv tenkova sa ne toliko velikom penetracijom. Ali i pored toga IS-7 je bolji izbor.

_Maximus_
17.9.2012, 14:25
On topic:

8.0 nova tehnika, detalji.

Matilda Black Princ:
http://wot-news.com/main/post/09162012/2

SU-100M1:
http://wot-news.com/main/post/09162012/3

Uralmash:
http://wot-news.com/main/post/09162012/4

SU-122-54:
http://wot-news.com/main/post/09162012/5

Objekt 263:

Kada ce vise prestati da prave super tenkove.

Doolio
17.9.2012, 14:49
Седмица ће бити бафована до јаја нормализацијом, треба то имати у виду.

pRoskiLLz
17.9.2012, 14:52
IS-7? a daaaaa... do sada je bila 10 stepeni normalizacija jel da? (ako sam dobro skontao to znaci koliko AP granata skrece prema uglu od 90 stepeni kada probija, ispravite me ako gresim, a sada je taj ugao 6 ili 8 stepeni ne znam tacno)

Doolio
17.9.2012, 15:25
Да, то је то. Што је мања нормализација, то више одговара тенковима са царским угловима, као што је ИС-7.

Генерално гледано, ово је добар потез, јер са новим ТДовима и медијумима, армор је мало депласиран. Са друге стране, морали би да избафују зле кутије (маус, Е-100) јер су већ лоши, а са овим ће само постати лошији.

ivicagmc
17.9.2012, 15:56
Nikada ne govorim ljudima koji je tenk bolji. Svako ima svoj stil igranja i shodno tome odgovarajući tenk. Meni lično IS7 ne odgovara jer volim precizan top i okretan tenk. T110E5 meni najviše leži... A od ovoga patcha ni E100 neće više nositi epitet najgoreg tier 10 tenka.

pRoskiLLz
17.9.2012, 16:02
Да, то је то. Што је мања нормализација, то више одговара тенковима са царским угловима, као што је ИС-7.

Генерално гледано, ово је добар потез, јер са новим ТДовима и медијумима, армор је мало депласиран. Са друге стране, морали би да избафују зле кутије (маус, Е-100) јер су већ лоши, а са овим ће само постати лошији.

pa i njima odgovara da normalizacija bude manja... kako mislis da ce postati jos gori?

Nikada ne govorim ljudima koji je tenk bolji. Svako ima svoj stil igranja i shodno tome odgovarajući tenk. Meni lično IS7 ne odgovara jer volim precizan top i okretan tenk. T110E5 meni najviše leži... A od ovoga patcha ni E100 neće više nositi epitet najgoreg tier 10 tenka.

kako mislis da vise nece nositi titulu najgoreg? cena za jak dmg je relativno mala penetracija ali ako znas kako da gadjas probijaces i te kako (mausa sam spreda probijao sa puskom od T25 AT na T95 dok nisam uzeo gusenice da stavim onu od T28 (drao ga kroz gusenicu)) ali prva puska na E-100 uopste nije losa...

sta hocu da pitam: ko ce to da postane "gori" od E-100?

toxic
17.9.2012, 16:10
IS-7 jeste najbolji T10 tenk kad se sve uzme u obzir, najpozeljniji tenk za CW, nema veceg dokaza od tog. Posle svakog patch-a se malo situacija promeni, T110 je bio i bolji jedno vreme, ali uvek IS-7 izadje na vrh uz malo adjustment-a (sto bi WG rekao). Brz, agilan, najbolji prednji oklop i top koji sigurno ima bolje performanse od onih na papiru (najcesce pravi veci dmg od prosecnog, a isto vazi i za probojnost).

Tesko da ce ista postati gore, on deli titulu ,,najgoreg" sa AMX 50b, i verovatno ce i nastaviti da je deli. (:

pRoskiLLz
17.9.2012, 16:16
IS-7 jeste najbolji T10 tenk kad se sve uzme u obzir, najpozeljniji tenk za CW, nema veceg dokaza od tog. Posle svakog patch-a se malo situacija promeni, T110 je bio i bolji jedno vreme, ali uvek IS-7 izadje na vrh uz malo adjustment-a (sto bi WG rekao). Brz, agilan, najbolji prednji oklop i top koji sigurno ima bolje performanse od onih na papiru (najcesce pravi veci dmg od prosecnog, a isto vazi i za probojnost).

Tesko da ce ista postati gore, on deli titulu ,,najgoreg" sa AMX 50b, i verovatno ce i nastaviti da je deli. (:

zato i idem na IS-7... :to_care: ne ozb, meni je najbolji tier X i tu se prica zavrsava. e sad, sto se tice 50B, ako se postavis kako treba nema tog tier X koji ce vise dmg-a da nanese (da ne kazem vise stete da napravi) ali ga i dalje probijam i sa T-34-85 i to je to... :a_whistli

Doolio
17.9.2012, 17:14
pa i njima odgovara da normalizacija bude manja... Kako mislis da ce postati jos gori?

Из два разлога, први је индиректан, али и важнији:

1 - теже је пенетрирати остале тенкове, а то им је већ проблем.
2 - они генерално добијају мање од осталих јер су ''кутијасти''. Што је угао ближи 90% то нормализација има мањи ефекат. Тенкови са изломљеним ''Ф117'' оклопима много добијају овим, док ''кутијице'' губе (условно речено губе, у односу, јер добијају мање од противника које ће да срећу).

pRoskiLLz
17.9.2012, 17:17

2 - они генерално добијају мање од осталих јер су ''кутијасти''. Што је угао ближи 90% то нормализација има мањи ефекат. Тенкови са изломљеним ''Ф117'' оклопима много добијају овим, док ''кутијице'' губе (условно речено губе, у односу, јер добијају мање од противника које ће да срећу).

mudro zboris prijatelju... nisam gled'o na taj nacin... oni bas hoce dosta manje da dobiju od normalizacije, ali to im armor ne cini nista losijim jer su oni i onako svugde pod 90... :to_care:

gently
17.9.2012, 17:37
Kupih najzad KV3.I krenem prvu partiju,kad se zaglavih o neku stenu :n-cc2: Sto je najgore ubise ceo tim i okupirase nasu bazu a ja zaglavljen u nekoj vukojebini.I svi vicu Kv3 noob bla bla,a sto je jos gore bio sam najvisi tier.

Koliko sam se smorio.Dajte bre tu fiziku vise,cu izludim odje!

_Maximus_
17.9.2012, 17:39
We're sorry but your credit card was declined. If you think this is in error, please call the phone number on the back of your card. :nov_explo

Kreunuo danas po gold i dobijem ovo. Para na kartici ima jos pre par dana. Pre 2 dana sam kupio T34 bez problema.

Jel zna neko dal je ovo eki trenutni error kod njih ili treba da brinem????

DeCoy
17.9.2012, 17:46
Koliko imaš para na kartici? Ako hoćeš da kupiš recimo paket od 10 evra moraš da imaš više na kartici (10.5-11) da bi prošlo. Drugo, ako je Intesina kartica i ako si pre dva dana kupio T34, onda ti je ~6% od sume koju si dao za tenk još uvek "rezervisano" tj. nedostupno za trošenje. Nekad treba da prođe i 5-6 dana da bi taj novac ponovo postao dostupan.

Shlaymara
17.9.2012, 17:59

Smanjenjem normalizacije nece se previse "podebljati" armor. Racunao sam za nekoliko tenkova i efektivna vrednost armora se u proseku povecava za oko 15 mm, kod nekog tenka manje manje kod nekog vise, zavisi kakve ima kosine.
Ali ono sto ce se sigurno desiti, je da ce se jos vise razgraniciti oni koji znaju da pucaju (i ciljaju) i oni koji ne znaju, sto je, po meni, dobra stvar.
Primer za Mausa, delovi pod 90 stepeni gube 1mm a prednja zakosena ploca sa 300mm se dize na ~318mm.

xandar
17.9.2012, 18:19
Ferdinand vs Jagdpanter II?
Iskustva anyone?

Doolio
17.9.2012, 18:48
smanjenjem normalizacije nece se previse "podebljati" armor. Racunao sam za nekoliko tenkova i efektivna vrednost armora se u proseku povecava za oko 15 mm, kod nekog tenka manje manje kod nekog vise, zavisi kakve ima kosine.
Ali ono sto ce se sigurno desiti, je da ce se jos vise razgraniciti oni koji znaju da pucaju (i ciljaju) i oni koji ne znaju, sto je, po meni, dobra stvar.
Primer za mausa, delovi pod 90 stepeni gube 1mm a prednja zakosena ploca sa 300mm se dize na ~318mm.

Да, да, неће много, али гледам велике бројеве, а на великим бројевима се те ствари гледају и пеглају, као и код ВР процента рецимо. Значи, од хиљаду пуцњева, ако пробијаш седамсто, сада ћеш шесто шездесет осам, лупам. Што није осетно кад изблејиш у једној партији, али постоји, ту је.

А сад пази ово, та промена јесте генерално позитивна, али мислим да ствара још већу дискрепанцу између утока што се тиче пенетрације. Мислим да мора доста ствари да се балансира, а не само овако појединачно. Увођењем нових медијума и ТДова узбуркан је трип оклопа и постали су бескориснији него пре, ту ћеш се сложити. Сада они хоће нормализацијом да врате оклопима ту ''изгубљену моћ''. Међутим, онда треба урадити већу интервенцију на нормализацији, а у исто време, мало згуснути распон пенетрација хај тир возила. Овако се само ствара већи јаз и то не мислим на скил, него на технички јаз између возила између којих већ постоји јаз.
Нпр. игра је раније балансирана са чињеницом да су топ тиер медијуми и ТДови т9. Сад су на то додате т10 варијанте, а хеви тенкови су остали т10 нетвиковани. И сад имамо ситуацију да т10 медијум често не мора да фланкује т10 хевија, а т10 ТД практично пуца де оће:)
Е сад, ово је зезнуто балансирати како ваља, јер практично ако ћеш да бафујеш армор топ тиер тешкаша, мораш целу хијерархију да дираш, јер т8 онда неће моћи да из пробије ни од позади малтене. А ако им бафујеш пенетрацију, опет је то превелики оверкил. Да не причам о демиџу.

И они зато дрндају нормализацију, али мислим да је морао да се спроведе жешћи тестинг пре увођења нових топ тиер возила.

Ал добро, живи били па видели:)

Тако да ово

ali ono sto ce se sigurno desiti, je da ce se jos vise razgraniciti oni koji znaju da pucaju (i ciljaju) i oni koji ne znaju, sto je, po meni, dobra stvar.

јесте добра ствар, али мислим да се рачунало на премало параметара. Рецимо, ако т10 хеви сретне т10 хевија, да, то улази у игру. Али ако т10 ТД сретне т10 хевија, мислим да га ништа не интересује јер има ненормалну пенетрацију и не пати много од смањења нормализације. Са друге стране, т8 и т9 медијуми ће да пате, поготово т8.

Shlaymara
17.9.2012, 19:53
Problem je sto ni WG ne zna sta hoce da napravi. Da li dobru igru za end game sadrzaj iliti CW ili igru za raju. Naginju cas jednoj cas drugoj strani a to ne valja :P
Ono sto mi se svidja je da te auto aim njubare vise nece tako lako probijati, naravno, ako znas da igras.
Evo najboljeg primera sta se desi kad se sretnu dva kineza.
Prednji armor 100mm.
Topce 175mm avgpen [131-219]

Trenutno 0.7.5
Efektivni armor kad tenk stoji pod 0 stepeni = 166mm [ispod avg penetracije topa]
Efektivni armor kad tenk stoji iskosen pod 35 stepeni = 202mm [preko avg penetracije ali ispod maksimalne i postoji sansa da te probije pod tim uglom]

Posle patcha 0.8
Efektivni armor kad tenk stoji pod 0 stepeni = 178mm [nesto preko avg penetracije topa]
Efektivni armor kad tenk stoji iskosen pod 35 stepeni = 218mm [na samoj granici maksimalne penetracije, drugim recima retko kad ce neka proci]

Drugim recima, sad kad naletim na nooba u kinezu, covek me probije 2-3 puta, posle patcha nece ni jednom ili jednom :)

ivicagmc
17.9.2012, 20:33
pa i njima odgovara da normalizacija bude manja... kako mislis da ce postati jos gori?

kako mislis da vise nece nositi titulu najgoreg? cena za jak dmg je relativno mala penetracija ali ako znas kako da gadjas probijaces i te kako (mausa sam spreda probijao sa puskom od T25 AT na T95 dok nisam uzeo gusenice da stavim onu od T28 (drao ga kroz gusenicu)) ali prva puska na E-100 uopste nije losa...

Imam oko 500 partija sa E-100 i jako sam iskusan igrač (15k), i E-100 je jako težak tenk za igranje. Ima OGROMNU slabu tačku koju buši i T7 tenk, spor je i glomazan, arty ga prosto obožava. Zbog primedbi na njega, i na osnovu statistike,skoro su povisili preciznost topa a sada ga i digli za 300hp. Zašto bi to radili ako je bolji od drugih T10 tenkova???

Doolio
17.9.2012, 20:41
Шлајмара:
Јесте кад сретнеш тајпа са тајпом. Али ако га сретнеш са Т-44 ти ћеш њега издинговати ко змај (јер је лутрија да га пробијеш и сада са сигурношћу), а он ће тебе весело да буши са ауто ејмом:)
Океј, имаш агилнији тенк, па ако је он лош, смараћеш га по странама, али да симплификујемо пример.
Мислим, прави се ефекат лептира, ако ме капираш.

problem je sto ni wg ne zna sta hoce da napravi. Da li dobru igru za end game sadrzaj iliti cw ili igru za raju. Naginju cas jednoj cas drugoj strani a to ne valja :p
Ово је тачно.
Притом, мислим да је најлогичније руководити се принципом балансирања на највишем нивоу. Ако правиш ''за рају'', то нити је објективно балансирање, нити је добро јер раја није хомогена, лик који је 10% бољи од другог ће већ патити/добити због лошег баланса.
Овако, ебига, на савршеном нивоу скила, тенкови су балансирани. Па ви узмите па се играјте. Није проблем ни да тенкови имају различите скил кепове или криву адаптације, све док на највишем нивоу скила све ради како треба.

ивица:
И наравно онда ураде неки леви баф/нерф, у свом стилу:)
Оно
''види, топ има слабу пенетрацију, добро, појачаћемо демиџ''
''види, тенк дингује све живо, добро, смањићемо ХП''
''види, ММ има проблем са стековањем хај тир артиљерије, добро, смањићемо зараду''
''види, тенк је бушан, дај му 100ХП''

:)

_Maximus_
17.9.2012, 20:57
Koliko imaš para na kartici? Ako hoćeš da kupiš recimo paket od 10 evra moraš da imaš više na kartici (10.5-11) da bi prošlo. Drugo, ako je Intesina kartica i ako si pre dva dana kupio T34, onda ti je ~6% od sume koju si dao za tenk još uvek "rezervisano" tj. nedostupno za trošenje. Nekad treba da prođe i 5-6 dana da bi taj novac ponovo postao dostupan.

Intesa je u pitanju. Moracu da doplatim jos na racun koliko vidim. Posto sam imao 60e. Kupio premium za 49.nesto. Danas probao da kupim premijum za mesec dana to jest za jos 10e pa se desio problem.

Morandi
17.9.2012, 21:02
E100 je toliko los tenk, da bi mu trebalo sve pojacati i brzinu, i oklop, i penetraciju a to je nemoguce. Najpametnije bi im bilo da ubace sasvim drugi tenk a ovaj da izbace.

miša topola
17.9.2012, 23:17
ZCxEEH0pE5U

pGMNwzHV5IU

rKydRIYGMMw

:D

srleb
18.9.2012, 8:41
ako je neko slao slike da je unistio 4 artija ili 4 tenka... upavo su uplatili po 500 golda!

vlado_ns
18.9.2012, 9:53
ako je neko slao slike da je unistio 4 artija ili 4 tenka... upavo su uplatili po 500 golda!

Da, a ja sam već mislio da nema ništa od toga...

Ništa, biće za demontažu equipmenta :)

pRoskiLLz
18.9.2012, 10:03
krenuh od pre neki dan da loudujem AP na S-51... Ljudi, kako sam samo odusevljen, nemate pojma... 260 penetracija (kad se oduzme range, recimo da je oko 200mm sto je opet sasvim dovoljno za sve mediume)...
Oderem sinoc E-75 koji je bio na 1750 hp spreda... :kreza:
Jeste sh1t kad' promasim jer nema splash-a, ali kad deres sve preko 1-1.2k dmg-a, ZLO!

vetar.
18.9.2012, 10:43
Planiram da krenem da igram malo sa artijem (glavni razlog je gore pomenuta nagradna igra :)), znam da je već bilo reči o tome, ali može li neko da napiše ukratko koje su karakteristike nemačkih, ruskih, američkih i francuskih artiljerija i koje su konkretno dobre artiljerije i kakve su im zarade?

Mislio sam da idem na Wespe, Grille pa na Hummela-a, mada me i francuski arti privlači..

pRoskiLLz
18.9.2012, 10:59
au brate... imas bar 5 prepiski o artiljerijama u temi... (;

Ukratko:
ruske precizne ali mali range (tier V vec ima slodian) (solidan dmg)
americne dobar range, dobar dmg, slabija preciznost
nemacke nesto izmedju
francuske (nemam iskustva sa njima)

vlado_ns
18.9.2012, 11:30
Kad smo kod artiljerije... koliko ste najviše dmg napravili u partiji?
Ja sam juče sa Obj. 212 napravio oko 6.500... mislim da nikad nisam više od toga...

pRoskiLLz
18.9.2012, 11:33
sad kad sam skontao koliko je u stvari dobar AP na arty, pucam na 10k... :kreza:

vetar.
18.9.2012, 11:40
au brate... imas bar 5 prepiski o artiljerijama u temi... (;

Ukratko:
ruske precizne ali mali range (tier V vec ima slodian) (solidan dmg)
americne dobar range, dobar dmg, slabija preciznost
nemacke nesto izmedju
francuske (nemam iskustva sa njima)
Znam da je bilo, pročitao sam ono od pre par strana, ali je tema ogromna da bi tražio dalje..

Kakve su zarade artiljerijama tier-a III, IV i V?

Kaže da sada koristiš AP, a inače si koristio HE, jel HE standardna municija za arti?

pRoskiLLz
18.9.2012, 11:45
Znam da je bilo, pročitao sam ono od pre par strana, ali je tema ogromna da bi tražio dalje..

Kakve su zarade artiljerijama tier-a III, IV i V?

Kaže da sada koristiš AP, a inače si koristio HE, jel HE standardna municija za arti?

Pa solidne su zarade u odnosu na ostale tenkove tih klasa... Vec u tier-u VI je manja zarada.
Koristim AP kad vidim da ima mediuma i hevija koje mogu da probijem i, uz malo srece, 1 shotujem... Ne bi verovao kakav je osecaj bio kad sam tresn'o E-75 sa 1700hp... JU! jedva cekam opet... :nov_explo

Inace, HE koristis na svim artiljerijama (retko koja u tim tier-ovima ima AP).

Doolio
18.9.2012, 11:51
Све ти зависи од тиера, јел пуцаш на топ тиер или оћеш да се зезаш на неком међутиеру? Пошто се те ствари мењају, нема генералног трипа. Нпр. С-51 ебе кеве са демиџом, споро пуни и непрецизан је, док је објект 261 малтене супротност.
На топ тиеру ти је фазон:
руси - брже пуца, мањи демиџ, прецизно, мали хоризонтални угао (мислим на колико можеш да помераш цевку лево-десно)
амери - најспорије пуца, највећи демиџ, највећи сплеш, непрецизно, мали хор. угао
њемци - нешто између (ако се не варам), има добар хор. угао (тога се сећам, мислим да има најбољи од ова три)
французи - мали демиџ, има револвер, има турет, можеш да возикаш около и да тролујеш

Што се тиче трајекторија, то не знам, знам да на мањим тиерима немци пуцају под малим углом, а руси под већим.

Што се тиче зарада, тројке, четворке и петице (још увек) добро зарађују. За тројке бих препоручио французе или СУ-26, за четворке грила (мени се и прист свиђа јер ЈАКО брзо пуца, али одузима јако мало, згодан за троловање и досађивање - али људима се махом не свиђа - још једна ствар, није згодан за паре/искуство јер малу штету прави). За петице хумела или француза.
Ако бих морао да бирам оверал победника за зараду/ефикасност, одлучио бих се за хумела.

pRoskiLLz
18.9.2012, 11:54
nepreciznost kod S-51 se odrazava u tome sto ne mozes uvek da pogodis tenk, ali ces u 80% slucajeva da naneses bar po 300dmg-a... ima dobar splash (ne zovu mu granate dzabe mini-nukes)... :kreza:

vlado_ns
18.9.2012, 12:03
Koristim AP kad vidim da ima mediuma i hevija koje mogu da probijem i, uz malo srece, 1 shotujem... Ne bi verovao kakav je osecaj bio kad sam tresn'o E-75 sa 1700hp... JU! jedva cekam opet... :nov_explo

Inace, HE koristis na svim artiljerijama (retko koja u tim tier-ovima ima AP).

Meni se S-51 više sviđa od Obj. 212 (full upgrade, ista posada na oba...)

S-51 se brže kreće ,sporije puni,i čini mi se kao da sam češće oneshootovao sa S-51.

Mada, noćas sam baš dekno 1/1 T95 i Tigra u istoj partiji sa Obj.212 i pobrao aplauze na otvorenoj sceni :D

Ali Obj.261 - e to je top. Upravo ga vozam na beta serveru i jako mi odgovara.

Doolio
18.9.2012, 12:16
Није, исто пуцкају С-51 и 212. Једнорог се брже креће, али 212 брже пуни и то је довољно:)

проскилз:
Па мора да има добар сплеш кад пуни дуго:)

DeCoy
18.9.2012, 12:19
S-51 se samo malo brže okreće od 212, iako su brzine na papiru iste 212 je ipak malo brži od S-51. A imaju i iste granate.

Inače za top tier, nemački arty ima nešto manji range pa se desi da Typ E ne može da dopaci sa ćoška na suprotni ćošak mape.

vetar.
18.9.2012, 12:33
Hvala svima, samo mi nije najjasnije za municiju, kada se koristi AP a kada HE, interesuje me za arti tier III, IV i V.

miša topola
18.9.2012, 12:57
Hvala svima, samo mi nije najjasnije za municiju, kada se koristi AP a kada HE, interesuje me za arti tier III, IV i V.

Na arty samo i uvek HE, osim na Obj212 i Obj261, gde možeš da staviš AP kada gađaš tenk koji nije IS-7 ;)

pRoskiLLz
18.9.2012, 13:08
Uvek HE i neces pogresiti jer na vecini i nemas AP...
Meni je okej da gadjam sa AP sada jer imam 260 penetracije (sto jako opadne na 500m, al aj sad).
+ ako promasis sa AP, ne ubijes ni mrava koji je 2cm od mesta udara (nema splash)...

Doolio
18.9.2012, 13:16
s-51 se samo malo brže okreće od 212, iako su brzine na papiru iste 212 je ipak malo brži od s-51. A imaju i iste granate.

Inače za top tier, nemački arty ima nešto manji range pa se desi da typ e ne može da dopaci sa ćoška na suprotni ćošak mape.
Да, мислио сам на окретање:)

PlazmaKeksWoT
18.9.2012, 15:03
Maus i E-100 detalji:

Pitanje za ljubitelje istorije: Maus navodno nikad nije učestvovao u borbama. Jedna od slika prikazuje prednju ploču Maus-a koja je pogođena nekoliko puta. Slika je urađena pre transporta na test poligon u SSSR tj u Kummersdorf-u.

http://plazmakeks.dodaj.rs/?Razno

pRoskiLLz
18.9.2012, 15:12
citao sam i gledao dosta stvari vezanih za mausa... jedna od njih je da su postojala 2... 1 je bio sastavljen ali valjda nije ni provozan a drugi nikad nije dobio kupolu. na nekim snimcima cete videti da nekog mausa voze preko nekog brdasceta ali je to drvena varijanta valjda za testiranje motora sasije i ne znam ti ni ja sta...

PlazmaKeksWoT
18.9.2012, 16:05
Postojala su 3 primerka. 205/1, 205/2 i 205/3. Jedinica nije imala kupolu samo maketu napravljenu od betona koja je svojom težinom oponašala pravu kupolu. Dvojka je bila kompletna ali prilikom zauzimanja Kumersdorfa uništena od starne vermahta. Kupola je ostala manje više ne oštećena pa je posle spojena sa telom jedinice i poslata baržom za Lenjingrad pa dalje na test poligon. Trojka je ostala nedovršena u postrojenju. Maus koji se nalazi u vojnom muzeju Kubinka (Moskva) je ustvari spoj 205/1 i 205/2.

Pa odakle su rupe i čime su načinjene?

toxic
18.9.2012, 16:08
Nikada nije ucestvovao u bitci, dva komada su se pravila, ali su jedan (skoro zavrsen) unistili Nemci da ne bi dospeo u ruke saveznika. Drugi nije imao kupolu, ali su mu saveznici stavili kupolu sa E-100-ke jer je valjda bila ista (ili skoro ista). Maus je testiran, tako da su mozda i pucali na njega. (: LM, bio je pretezak za bilo sto sem glumljenja bunkera, a za to je bio preskup. Pretezak za mostove, a maksimalna brzina na ravnom asvaltu 12Km/H tako da je prakticno bio nepokretna imovina jer tesko da bi uspeo da ide uzbrdo po blatu.

Edit: Moguce da je postojao i treci, ali ove podatke sam do sada nasao. Isto vazi i za kupolu, negde pise da je bila ocuvana, negde da je stavljena kupla sa E-100.

PlazmaKeksWoT
18.9.2012, 16:25
Maus (prototip) je pao u ruke rusima u Kummersdorf-u, E-100 je pao u ruke Britancima u Paderborn-u. E-100 kupola nikad nije završena, korišćena je betonska maketa. Kupole su u planu bile dve. Prva kopija Maus-a, druga olakšana za topove 128mm i 150mm.

Maus je imao hibridni pogon: motor sa unutrašnjim sagorevanje - generator struje - elektromotor (toyota priyus). Snaga elekromotora je 2x544 ks. Prilikom prve test vožnje svi inženjeri su bili iznenađeni lakoćom upravljanja. Čak i na poligonu, uronjene gusenice (50 cm) u zemlju, tenk je zadržavao brzinu i okretnost.

E-100 je koristio klasičnu šemu. Maybah HL 234 sa 800ks, menjač OG 401216В i sistem upravljanja Henschel L801. Max brzina 20 km/h u savršenim uslovima (bez kupole).

toxic
18.9.2012, 17:16
Tacno, pomesao sam ovo za kupolu, na E-100 su planirali da stave kupolu sa Maus-a, ali je projekat prakticno otkazan jer je izabran Maus. E-100 nikada nije ni zavrsen, a i Maus projekat je otkazan, odnosno, dozvoljeno je da se samo ta 2 prototipa zavrse.

Inace, bio je prespor i pretezak. 12Km na sat u idealnim uslovima, mozda je bio lak za voznju, ako se to uopste moze nazvati voznjom. (: Tenk je bio monstruozan, ali i realno neupotrebljiv. Postojao je jedan drveni model, mozda su pricali o njegovoj okretnosti, originalan je trebao da tezi, prazan, oko 200 tona.

korto malteze
18.9.2012, 17:19
Meni se S-51 više sviđa od Obj. 212 (full upgrade, ista posada na oba...)

S-51 se brže kreće ,sporije puni,i čini mi se kao da sam češće oneshootovao sa S-51.

Mada, noćas sam baš dekno 1/1 T95 i Tigra u istoj partiji sa Obj.212 i pobrao aplauze na otvorenoj sceni :D

Ali Obj.261 - e to je top. Upravo ga vozam na beta serveru i jako mi odgovara.

Vidim dosta reco o Ruskoj,sovjetskoj artiljeriji,pa za pasionirane i strastvene artiljerce,koji preferiraju sovjetsku,Rusku artiljeriju,jedna slika,tri sevrona,artiljerijske jedinice tehnicke vojske SSSR-a,artiljerac mornar po ugovoru SSSR-a i artiljerijsko-raketne jedinice Ruske federacije.

PlazmaKeksWoT
18.9.2012, 17:40
Tehnika koja tek treba da se pojavi:

http://wot-news.com/main/post/09182012/2

xandar
18.9.2012, 19:13
@PKW
Ovde se diskusija o igri, ali ne i sve vezano za nju. interleaved tockovi, torzione sipke istorijske cinjenice…i sl Tek mali procenat igraca zeli tako nestno. Ostalih 90%, zabole za to, ljudi bi da se igraju. Stoga je onakvo pitanje je uvek suvisno...
Tako sam i ja pre nekoliko meseci pitao zasto se na m4 firefly farba top u ''kamuflaznu'' belu....
Zar cemo cekati britansku granu jos 6 meseeci. Zelan sam sam kokni kornjace...
E da, community u igri je carski, ali ova nasa stoka je neprevazidjena!
I koliko je municija za tier X top skuplja od 10.5 cm?