Prikaži potpunu verziju : World of Tanks
Definitivno plus za Panthera jer DB nema onaj super topčić koji puca na svake 4 sekunde i ima penetraciju skoro 200. Plus što Panther ima daleko jaču kupolu od DB-a, jedina mala prednost za DB je zakošeniji prednji oklop i nešto veća brzina.
J sam DB vozio stock. Tj sa stock topom i kupolom i bio mi je OK. To je jedini tenk koji sam vizio stock do kraja.
Ne ne omasili ste poentu onog sto sam pitao
Poenta je da Su-85 vec ima 85 mm D-5S s'kojim sam igrao i top je slab za tier 5 naravno ja igram protiv vecih lvl gde vec nema sanse. Mukotrpno je da se dodje do normalnog oruzja kao sto je 107 mm ZiS-6S ...
Kad uzmem Su-100 a vec imam 20000 exp treba samo par partija i tu je,
on startuje sa istim 85 mm D-5S topom. Tu sam mislio bilo bi odlicno da das pare skupis exp sa Su-85 lakse ce da ide ima bolji top. Exp u free exp i uzmem 122 mm D-2-5S ili 100 mm D10S. Su-100 ceka u garazi za to vreme prebacim posadu prodam 85 i odmah krenem sa normalnim oruzjem. Preskacem prokleto grindovanje na lvl 6 sa 85 mm topom. Koje deluje nemoguce. Jel neko igrao ove tenkove ?
Ma na kraju uzmem Su-100 bez gold pa kako oce ...
Igram ja kompletnu tu liniju, i ja sam isao redom ... bez nekog preskakanja.
Jeste nezgodno sa stock tenkovima skupiti iskustva, ali ja sam isao lagano ... dnevno samo par borbi dok ne pobedimo pa ponovo sutradan.
Sad se zanimam sa SU 152 (iako sam istrazio ISU nemam nameru jos uvek da ga kupujem), a u garazi imam jos i SU 100 i bas je zabavno igrati sa oba (istrazena do kraja, posada na 100% i kamuflaza posadi na blizu 100%).
Sto ce reci, mora strpljivo.
Haha, Benchovci vidim dobili ste juče pojačanje u klanu. Samo da znate da ste se mnogo usrećili :D
Balaburin
27.2.2012, 11:50
kad predjes sa stock topa na SU 100 na 100mm odusevices se kako je dobar...
a kad predjes na 122mm odusevices se jos toliko...
mucenje je sa stock topom ali nemas mnogo izbora...
mislim da ti je lakše preći sa DB na Pantera (tako sam ja uradio), nego terati Vk3001, ako imaš otvoren DB preko VK3601
DB, vrlo retko ćeš se naći u situaciji na je neupotrebljiv.
Haha, Benchovci vidim dobili ste juče pojačanje u klanu. Samo da znate da ste se mnogo usrećili :D
sa kime :D ja sto vidim da stize bolje da ne gledam
http://worldoftanks.eu/community/accounts/500856729-nenadomega2810975/
Malo je više pametovao kod nas (svi smo nubovi, samo on zna da igra ffs), pa je dobio kartu u jednom pravcu iz klana ;)
Od 1. do 4. Marta očekujte prvi specijal.
Od 9. do 11. Marta drugi specijal.
Od 16. do 18. Matra treći specijal.
Od 23. do 25. Marta četvrti specijal.
The Specials last a short period of time when you can get experience bonuses or discounts on a selection of consumables/tanks etc.
http://worldoftanks.eu/community/accounts/500856729-nenadomega2810975/
Malo je više pametovao kod nas (svi smo nubovi, samo on zna da igra ffs), pa je dobio kartu u jednom pravcu iz klana ;)
7k partija i jo nema tenk za CW ... neobicno ...
Ima T-54, ne igra lose. Za sad i ne prica puna. :)
virtuoz pavle
29.2.2012, 22:00
koja je fora da svakog meseca ima po 3-4 specijala?
7k partija i jo nema tenk za CW ... neobicno ...
Nije u tome problem, nema čovek premium. Samo previše pametuje...
Koliko je zalosno sto 12t ulazi u meceve sa IS-4 i E-75, gde je tu logika? Tenk nije ni da se igra kao Scout, a ni kao Medium. Na primer KV ima topcine koje odvaljuju i t9, ali ovo nema nista. Verujem da je stradalo na tone monitora, tastatura i okolnih uredjaja zbog toga, barem se ja mnogo nerviram u takvim situacijama!
virtuoz pavle
1.3.2012, 0:13
ma oni da hoce to da isprave oni bi to i uradili. verovatno samo zele da te nateraju da kupis zlato da sto pre preskocis te problematicne tenkove. Free2Play malo sutra, ako hoces da uzivas moras da platis.
Nikola16789
1.3.2012, 0:16
Problematicne tenkove mozes da preskocis pomocu freeXP, i da ne platis ni evro.
Nebitno u čemu je njihova fora, važno je da bude x(X) exp. i popust za tenkove.;)
P.S. A šta smeta ti? :D
#Nikola16789
Problematicne tenkove mozes da preskocis pomocu freeXP, i da ne platis ni evro.
Možeš sa njim ako ga imaš na raspolaganju.
Koliko je zalosno sto 12t ulazi u meceve sa IS-4 i E-75, gde je tu logika? Tenk nije ni da se igra kao Scout, a ni kao Medium. Na primer KV ima topcine koje odvaljuju i t9, ali ovo nema nista. Verujem da je stradalo na tone monitora, tastatura i okolnih uredjaja zbog toga, barem se ja mnogo nerviram u takvim situacijama!
Meni su sva ta 3 AMX-a (12t, 13 75 i 13 90) bila jako zabavna i jako brzi grind, treba malo vremena da se naviknes na njihovu igru, a onda su savrseni. Sa 13 90 jedino Mausa ne mogu da dobijem nikako (ne moze da se probije: ), protiv svakog drugog tenka imas dobre sanse da pobedis.
Meni su sva ta 3 AMX-a (12t, 13 75 i 13 90) bila jako zabavna i jako brzi grind, treba malo vremena da se naviknes na njihovu igru, a onda su savrseni. Sa 13 90 jedino Mausa ne mogu da dobijem nikako (ne moze da se probije: ), protiv svakog drugog tenka imas dobre sanse da pobedis.
Kapiram ja da su zanimljivi ali jednostavno ne mozes nista t9 tenkovima, govorim za 12t. Takodje su losi za izvidjanje, imaju krajnju brzinu ali nisu okretljivi i nemaju ubrzanje, i onda se zapitam sta trazim u takvom mecu!
sa 12t jednostavno mora da se igra kada ima > 1300 partija znači od 17-22h, van tog termina igraju "profi" igrači koji već imaju te prejake tenkove i onda u nedostatku dovoljno t6-7 teških i srednjih tenkova 12t u 4/5 bitaka završi sa tenkovima kojima samo može da ogrebe farbu
Zato sedneš u 12t, zaletiš se i pokušaš da odskautuješ što više protivnika, zagineš i odeš da opleteš partiju sa drugim tenkom nadajući se da će tvoj tim da pobedi ;)
Svaki dan tako za x2 i prešao sam 12t bez nerviranja, za 20-ak dana doduše.
Jel normalno da prestanem da zarađujem gomilu kredita kada dođem do ruskog tier 6 (KV-3)? Malo malo pa upadnem u bitku sa onim E100 i Tiger dvojkama, pa kad me sastave moram da plaćam skoro 8000 za popravke i granate. Sve mi se nešto čini da su namerno tako napravili da bi morao da kupujem zlato.
Kapiram ja da su zanimljivi ali jednostavno ne mozes nista t9 tenkovima, govorim za 12t. Takodje su losi za izvidjanje, imaju krajnju brzinu ali nisu okretljivi i nemaju ubrzanje, i onda se zapitam sta trazim u takvom mecu!
Pa ne upada se cesto protiv T9 tenkova, a i kada se upadne uglavnom je to samo jedan T9 i ide do T6 tenkova nanize. S njim mozes i neke T8 tenkove da busis sa strane i s ledja. Meni je on bas brzo proso, jedan od retkih sa kojim sam ostajao bez municije, samo zujanje po mapi. 64 partije sam samo odigrao s njim i to mi je prosek 503 xp-a, bez premiuma.
Imam KV sa 100% posadom, šta vredi specijalizovati? Kamuflažu?
Jel normalno da prestanem da zarađujem gomilu kredita kada dođem do ruskog tier 6 (KV-3)? Malo malo pa upadnem u bitku sa onim E100 i Tiger dvojkama, pa kad me sastave moram da plaćam skoro 8000 za popravke i granate. Sve mi se nešto čini da su namerno tako napravili da bi morao da kupujem zlato.
Zaključno sa tier7 tenkovima možeš da budeš u plusu bez premiuma. Posle toga imaš dve opcije: ili da uzmeš premium ili da igraš 2-3 partije sa jačim tenkovima, pa 2-3 partije sa nekim t5 tenkom da pokriješ troškove. Dosta ljudi je istražilo t9 i t10 tenkove bez premiuma, tako da nije nemoguće samo traži dosta više vremena.
@walkerz
Repairs!
baš su zabavni amx 12 75 90(dugo puni 41s), sa 90 se jako mnogo exp može dići po partiji, samo se ne zaletati na prvu, malo snajp malo zaletanje i...
jedina velika mana, tj teškoća pri igranju, je izuzetno nepokretljiv top po vertikali.
Vasilii Zaitsev
1.3.2012, 13:51
Честитамо Мишо из Тополе на постављењу модератора на WoT форуму....:n_klanja::tapsh:
Fora je da zakrpe kasne, pa da ljudi ne bi psovali i rantovali po forumu daš im x3, x5, popuste i tako to...
Pa ne upada se cesto protiv T9 tenkova, a i kada se upadne uglavnom je to samo jedan T9 i ide do T6 tenkova nanize. S njim mozes i neke T8 tenkove da busis sa strane i s ledja. Meni je on bas brzo proso, jedan od retkih sa kojim sam ostajao bez municije, samo zujanje po mapi. 64 partije sam samo odigrao s njim i to mi je prosek 503 xp-a, bez premiuma.
:kreza:
- porediš sebe koji si verovatno već imao više hiljada partija, pre dolaska francuza i vozio te više tier-ove pa im i znaš slabosti, sa prosečnim jocom koji svaki drugi dan odigra po desetak partija i nema ništa veće od tier-5 tenka u garaži
- i nije problem taj 1 ili 2 t9 već što je narednih 5-6 vozila t8 (kojima isto tako ne možeš ništa osim ako nisu već oštećeni) pa onda još po 3-4 t7 (njih možeš da oštetiš ako te puste da im dođeš sa leđa ili boka) i t6 i na kraju još 1 ili 2 vozila tvoje klase kojima jedino možeš da naneseš štetu 1 na 1, kada naiđeš na kolonu tigrova ili is-ova u onim planinama sile nema da će te svi promašiti a 1 pogodak te obično ostavi bez motora i onda te lako dokrajči onaj ko prvi napuni top
miša topola
1.3.2012, 15:13
Честитамо Мишо из Тополе на постављењу модератора на WoT форуму....:n_klanja::tapsh:
Hvala! ;)
EDIT: http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/91705-wargaming-greets-the-balkan-region/page__pid__1532160#entry1532160
Wargaming pozdarvlja balkansku zajednicu.
Nema vise zaj3bancije, sad se kuca crvenim fontom! :D
Cestitam! :)
@Barni
Ma kakvi, ja uvek igram kamikaza stil, AMX serija je kao stvorena za to. IS i Tigar su omljine mete, oba se buse srafcigerom. Samo okrenes jedan polukrug oko njih, ispraznis sarzer i nestanes iza prvog kamicka. Brzina i velicina ti omogucavaju da u najvecem broju slucajeva prodjes neokrznut. Samo zujis kroz mapu i pucas sve vreme. (:
Sva tri su definitivno najbolja tenka u svom tiru.
virtuoz pavle
1.3.2012, 21:09
ja samo sa Type59 igram suicidno, i za divno cudo uvek super prodjem. imam 59% pobeda (pre samo neki dan je bilo 61% od 250 borbi, ali 3 draw za redom nacisto pokvare statistiku, smanji se Defeat procenat, ali se zato smanji i Victory procenat).
Veceras sam naleteo na Lowe, Type59, T-34-85 i AMX12t u klancu (ona "prolecna" mapa sa vodopadom). Taman pomislim da sam gotov, ali nekim cudom naprave samo pure dmg ili me izdinguju (bez unistavanja modula, kidanja gusenica itd.). Kako su bili suvise lenji da me jure uspeo sam da pobegnem, i onda kad su oni bili zauzeti frontalnom borbom sa drugim igracima iz mog tima ja im pridjem sa ledja i...:dzavo: :to_care:
A da, posto su me tako olako pustili da prodjem pobio sam im artiljeriju :D
E lako je vama,ja nisam imao izbora pa uzeh tigar I!:facepalmHtedoh onaj vk 3002,ali sam ukapirao da nisam mazohista.Sind Sie ein Masochist?
Nein,ich bin hedonist.
Ako me nekad sretnete u mecu navalite slobodno ne branim vam:D
Kad doguram do 100 training lvl kako da biram secondary skills ?
Kao Su-85 uzeo sam komandantu kamuflazu ... ali da li je bolje da svi clanovi posade imaju kamuflazu ili da recimo guner dobije repair ili firefighting ?
Kad doguraju secondary skill na 100 moze da se uzme drugi ?
Svima dodeli isti skill, kad ga napune do 100% uzmeš drugi...
Mada uskoro izlazi 7.2 patch koji će da ima potpuno dugačije skillove, tako da ti je svejedno jer će morati ponovo da ih dodeljuješ posadi.
Stigla aplikacija i za Android.
http://worldoftanks.eu/news/1462-world-tanks-now-android/
Sa IS i 122mm topom je nemoguce imati dobru zaradu bez premiuma.
Ja ne znam kako zaraditi one silne kredite za IS3. :kreza:
Koji 122mm? ja sam sa drugim 122mm imao od 5 partija pa sigurno 4 partije da nista nisam izgubio. Is je dosta dobar tenk, samo treba znati kako igrati sa njim da ne bi gubio pare. Evo ja zaradjujem pare za IS3, sa KV i t34...
Koji 122mm? ja sam sa drugim 122mm imao od 5 partija pa sigurno 4 partije da nista nisam izgubio. Is je dosta dobar tenk, samo treba znati kako igrati sa njim da ne bi gubio pare. Evo ja zaradjujem pare za IS3, sa KV i t34...
Prvi 122. Kad vec spomenu taj drugi, vredi li ga uzimati, ima li neka poboljsanja u odnosu na prvi?
Ne idem ja u minus sa njim ali sam u plusu jedva 6k i to kad me ne uniste a kad me uniste onda jedva 2k zato kazem da se tesko zaradjuje. :)
Ima poboljšanja, malo brže puca, ali malo...
To mi malo znaci kada moram biti pazljiv da bih pogodio svaku jer ako promasim ode 1k kredita.
Koliko kosta granata kod onog najjaceg topa u T29?
Navikni se na to...tako je i kasnije :)
Pa sad gledam, cim istrazim IS3 igracu sa nekim tier 5 i 6 tenkovima da nabacim kredite a sa IS3 ce mi se sve svoditi na 2 partije sa tier 6 tenkovima pa jednom sa IS3 i to se moram paziti kad da pucam.
Mozes i 2 sa kv (onako prosecne) i jedna sa IS3...a na svake 2-3 sa IS jednu sa KV
Igram sad uporedno sa M6 i VK3601 pa me to izvlaci, ali kad istrazim T29 i Tigra onda ne znam sta ce me izvlaciti. :D
Pa dobro, sa T7 tenkovima se zaradjuje, ne puno, ali ti ne treba nista da ih odrzavas.
Pa dobro, sa T7 tenkovima se zaradjuje, ne puno, ali ti ne treba nista da ih odrzavas.
ne znam, ja kad krenem sa tigerom,posle desetsk partija mi kredit ostane manje-vise nepromenjen.Tipa imao sam imao sam 633k kredita kad sam poceo,a onda posle desetak partija sa njim imam 631k.Narvno sve zavisi od srece u mecu i dobre igre...
virtuoz pavle
5.3.2012, 0:47
od negde 2500-tog meca, kada sam postao svestan statistike, gledao sam da smanjim razliku poraz-pobeda=~250. Posle 1150 borbi ta razlika je ponovo ~250.
Varirala je od 231 pa sve do 258. Znaci za jedno 20k meceva ovakvim tempom stici cu do 51% pobeda lol. :kreza:
Još jedan statističar :P
Ja i ne pratim, jer teorije nema da nakodnadim minus od nekih 700 fragova, ali se i ne opterećujem previše sa tim, dovoljno mi je da sednem u IS-4 i pogazim pola protivničkog tima, i nema brige.
Pozdrav svima.
Nemam strpljenja da zbog sporosti i brzine pucanja igram sa hevy tenkovima, tako da igram sa medim tenkovima T-34 i PZIV, lagano idem na T-44 i pantere.
Moram reci od kada sam nabudzio poslednji top kod PZIV koji ima dmg/pnt 138/138, broj pobeda i ubistava mi je naglo skocio i vise nemam problema sa KV-om i MX-vima.
Sent from my HTC Wildfire
Pozdrav svima.
Nemam strpljenja da zbog sporosti i brzine pucanja igram sa hevy tenkovima, tako da igram sa medim tenkovima T-34 i PZIV, lagano idem na T-44 i pantere.
Moram reci od kada sam nabudzio poslednji top kod PZIV koji ima dmg/pnt 138/138, broj pobeda i ubistava mi je naglo skocio i vise nemam problema sa KV-om i MX-vima.
Moram da priznam da iako sam posle kupovine pz4 bio pomalo rezervisan po pitanju stock forme tog vozila,vremenom kad sam istrazio sve module, ispao mi je kao jedan od najboljih tenkova koji inace koristim za skupljanje kredita.
Eto vidis, a mi ti rekli da je jedan od najboljih tenkova u igri i da ces da vidis, a ti ne ne ne ne ne :)
pa jbg,sta da ti kazem osim mladost-glupost.:o
I ja planiram da zadrzim PZIV.
virtuoz pavle
5.3.2012, 20:00
kakav je T-44? kad ce to da bude buffed-up?
T-44 je buffovan u prošlom ili pretprošlom patchu, dobio je bolji top.
EDIT:
Malo iživljavanja na početnicima :o
http://www.dodaj.rs/t/3J/Pa/xbrmRE7/worldoftanks-2012-03-05-.jpg (http://www.dodaj.rs/?3J/Pa/xbrmRE7/worldoftanks-2012-03-05-.jpg) http://www.dodaj.rs/t/47/13A/3kIXZyfR/worldoftanks-2012-03-05-.jpg (http://www.dodaj.rs/?47/13A/3kIXZyfR/worldoftanks-2012-03-05-.jpg)
Ccc, popravlja se W/L statistika? :D
Ma jok, ne igram sa njim preterano. Imam tenkić 4 meseca a nemam ni 50 partija.
DeCoy, to neki unikatni tenk t2?
To je premium nemački Hotchkiss H38 koji više ne može da se kupi otkad su došli Francuzi jer taj tenk (H35) je sada njihov t2 tenk u medium grani. Ovaj H38 ima nešto slabiji top, ali zato ima solidan armor - ne zovu ga džaba tier2 Maus :)
Kupio sam ga od golda sa kodova, čisto za zayebanciju malo...
Uh ta prkoletinja Hotchkiss, jedva sam ga nasao za Master Tanker medalju. Pojavljuje se jedan svake 5. partije, a onda treba i da ga probusis sto je jos teze. Srecom, pao je i on! :opanachke
La.Prestige
7.3.2012, 20:04
http://www.dodaj.rs/t/42/o0/PIrSjCI/wot-potonuo-tenk.jpg (http://www.dodaj.rs/?42/o0/PIrSjCI/wot-potonuo-tenk.jpg)
Kako je ovo moguce?? :)
imam 7500 golda ..., da li da kupim KV5 ili da cekam neki nov prem tank?
Kako je ovo moguce?? :)
Pitaj WarGaming :rolleyes:
Sacekaj bolje, u 7.2 patch-u ubacuju nove premium tenkove, a KV-5 (po meni) i nije nesto. Slab top za svoj tier.
Sacekaj bolje, u 7.2 patch-u ubacuju nove premium tenkove, a KV-5 (po meni) i nije nesto. Slab top za svoj tier.
zar ne ubacuju samo T34?
edit:
ubi me besparica ;)
Dolazi onaj ruski teskas novi i neki francuski premium tenkovi. Bolje sacekaj.
Ovo su 7.2 patch notes sa ruskog servera od pre neki dan
Тест 0.7.2 стартует уже буквально на днях.
Выкладываю тут эксклюзивно текущий патчноут от 0.7.2:
Патчноут из предыдущего поста уже чуток устарел.
Предварительный список изменений версии 0.7.2 по сравнению с версией 0.7.1 (пока без некоторых подробностей):
- Добавлены две новые карты: "Кампания" (небольшая итальянская карта) и "Лайв Окс" (первая американская карта).
- Добавлена ветка американских ПТ-САУ с вращающимися башнями: M8A1, T49, M18, T25-2, T28 prototype.
- Добавлены для тестирования две премиумных французских машины: АРТ-САУ 2 уровня 10.5сm leFH18 B2 и ПТ-САУ 3 уровня FCM 36 Pak 40. После выхода обновления эти машины будут доступны на основном сервере только для игроков, участвующих в супертесте.
- Танк Т34 переведен в премиумные танки и выведен из дерева прокачки США. Вместо танка Т34 на 9 уровень тяжелых танков США добавлен танк M103.
- Танк Т30 переведен на 9 уровень ветки ПТ-САУ с вращающимися башнями США. Вместо танка Т30 на 10 уровень тяжелых танков США добавлен танк T110E5.
- Исправлены или доработаны визуальные модели танков: ИС, ИС-7, T34, Panther II, А-20, Т-127, ИС-3, А-20, ИСУ-152, AMX 40, B1, M3 Stuart, VK 1602, AMX 13 90, JagdTiger, JagdPanther.
- Размеры следующих танков приведены в соответствие с историческими: ИС-3, ИС-4, ИС-7, ИСУ-152, Объект 704, С-51.
- Исправлены или переработаны модели повреждений танков:
- СССР: ИС, ИС-3, ИС-4, ИС-7, Объект 704, Т-50-2, СУ-5, Т-26, СУ-100, КВ-1С, СУ-85, А-32, БТ-2.
- Германия: VK 3601H, Hetzer, Pz V Panther, Grille, Marder II, PanzerJager I, Tiger P, Pz IV, Pz 38NA, Pz V/IV, StuG III, Pz II Luchs, VK3001H, VK 4502A, Pz VI Tiger, Pz 38H735(f).
- США: M3 Stuart, M3 Lee, T20, M4A2E4.
- Франция: B1.
- Переработан алгоритм балансировки танков по командам в случайных боях. Добавлено прерывание длинных серий (более 3-х боев) попаданий в бои максимального для танка уровня.
- У большинства танков переработаны: доходность, стоимость, стоимость прокачки, стоимость ремонта, стоимость модулей, стоимость прокачки модулей.
- Перебалансированы параметры французских танков, введенных в версии 0.7.1.
- Параметры всех танков перенормированы (уменьшены) под 100% экипаж без учета всех усиливающих навыки экипажа факторов (командирский навык, "расходники" и другие факторы). Реальные игровые параметры танков остались без изменений.
- Исправлено неверное отображение параметров бронирования в интерфейсе для ИСУ-152.
- Исправлено несоответствие звука для орудия 75mm SA32 танка AMX 40.
- Исправлены эффекты выстрелов орудий некоторых танков.
- Бронирование лобовой части второй башни танка Т-50-2 уменьшено с 60 до 45 мм.
- Дальность действия рации FuG37 изменена на 290 метров.
- На танке КВ-220 модуль дополнительного оборудования "досылатель крупного калибра" заменен на "досылатель среднего калибра".
- Введен механизм, позволяющий настраивать разный угол склонения орудия для переднего и заднего (развернутого) положения башни.
- Добавлен один новый камуфляж для танков всех наций.
- Добавлено отображение клановых эмблем на танках. Клановому командиру доступно назначение для клана специальной эмблемы, которая будет отображаться на танках.
- Изменены углы склонения орудий следующих французских танков:
- AMX 12t: с 4 до 12 градусов вниз.
- AMX 13 75: с 6 до 9 градусов вниз и с 8 до 6 градусов вверх.
- AMX 13 90: с 8 до 9 градусов вниз и с 9 до 6 градусов вверх.
- Bat Chatillon 25t: с 9 до 6 градусов вверх.
- B1: с 10 до 18 градусов вверх.
- AMX 50 120: с 7 до 6 градусов вверх.
- AMX 50B: с 8 до 6 градусов вверх.
- Теперь экраны уменьшают урон от фугасов с учетом своей толщины и расположения (в версии 0.7.1 они только отдаляли точку взрыва снаряда и не уменьшали фугасный урон).
- Абсорбция (блокирование) броней фугасных повреждений уменьшена на 20%.
- Исправлено частое непробитие танка при попадании в орудие после пробития экрана (маски орудия или бронировки орудия).
- Исправлен "засвет" противников уничтоженным танком в момент появления окна финальной статистики.
Ima još sitnijih ispravki, ali nije moglo da stane u poruku. Inače ruski test server bi trebalo da startuje za koji dan.
Biće 2 nova francuska premium tenka, ali verovatno da su max tier 5. Najbitnije sledi nerf Francuza jer će Batmobilu i 50B sa smanje elevaciju topa, tj. biće kao kod 12t
KV5 ima isti top kao i KV, jedino je dobar kada se koristi premium municija:kreza:, jer KV5 upada u dosta jake partije.
Ovo su 7.2 patch notes sa ruskog servera od pre neki dan
Тест 0.7.2 стартует уже буквально на днях.
Выкладываю тут эксклюзивно текущий патчноут от 0.7.2:
Патчноут из предыдущего поста уже чуток устарел.
Предварительный список изменений версии 0.7.2 по сравнению с версией 0.7.1 (пока без некоторых подробностей):
- Добавлены две новые карты: "Кампания" (небольшая итальянская карта) и "Лайв Окс" (первая американская карта).
- Добавлена ветка американских ПТ-САУ с вращающимися башнями: M8A1, T49, M18, T25-2, T28 prototype.
- Добавлены для тестирования две премиумных французских машины: АРТ-САУ 2 уровня 10.5сm leFH18 B2 и ПТ-САУ 3 уровня FCM 36 Pak 40. После выхода обновления эти машины будут доступны на основном сервере только для игроков, участвующих в супертесте.
- Танк Т34 переведен в премиумные танки и выведен из дерева прокачки США. Вместо танка Т34 на 9 уровень тяжелых танков США добавлен танк M103.
- Танк Т30 переведен на 9 уровень ветки ПТ-САУ с вращающимися башнями США. Вместо танка Т30 на 10 уровень тяжелых танков США добавлен танк T110E5.
- Исправлены или доработаны визуальные модели танков: ИС, ИС-7, T34, Panther II, А-20, Т-127, ИС-3, А-20, ИСУ-152, AMX 40, B1, M3 Stuart, VK 1602, AMX 13 90, JagdTiger, JagdPanther.
- Размеры следующих танков приведены в соответствие с историческими: ИС-3, ИС-4, ИС-7, ИСУ-152, Объект 704, С-51.
- Исправлены или переработаны модели повреждений танков:
- СССР: ИС, ИС-3, ИС-4, ИС-7, Объект 704, Т-50-2, СУ-5, Т-26, СУ-100, КВ-1С, СУ-85, А-32, БТ-2.
- Германия: VK 3601H, Hetzer, Pz V Panther, Grille, Marder II, PanzerJager I, Tiger P, Pz IV, Pz 38NA, Pz V/IV, StuG III, Pz II Luchs, VK3001H, VK 4502A, Pz VI Tiger, Pz 38H735(f).
- США: M3 Stuart, M3 Lee, T20, M4A2E4.
- Франция: B1.
- Переработан алгоритм балансировки танков по командам в случайных боях. Добавлено прерывание длинных серий (более 3-х боев) попаданий в бои максимального для танка уровня.
- У большинства танков переработаны: доходность, стоимость, стоимость прокачки, стоимость ремонта, стоимость модулей, стоимость прокачки модулей.
- Перебалансированы параметры французских танков, введенных в версии 0.7.1.
- Параметры всех танков перенормированы (уменьшены) под 100% экипаж без учета всех усиливающих навыки экипажа факторов (командирский навык, "расходники" и другие факторы). Реальные игровые параметры танков остались без изменений.
- Исправлено неверное отображение параметров бронирования в интерфейсе для ИСУ-152.
- Исправлено несоответствие звука для орудия 75mm SA32 танка AMX 40.
- Исправлены эффекты выстрелов орудий некоторых танков.
- Бронирование лобовой части второй башни танка Т-50-2 уменьшено с 60 до 45 мм.
- Дальность действия рации FuG37 изменена на 290 метров.
- На танке КВ-220 модуль дополнительного оборудования "досылатель крупного калибра" заменен на "досылатель среднего калибра".
- Введен механизм, позволяющий настраивать разный угол склонения орудия для переднего и заднего (развернутого) положения башни.
- Добавлен один новый камуфляж для танков всех наций.
- Добавлено отображение клановых эмблем на танках. Клановому командиру доступно назначение для клана специальной эмблемы, которая будет отображаться на танках.
- Изменены углы склонения орудий следующих французских танков:
- AMX 12t: с 4 до 12 градусов вниз.
- AMX 13 75: с 6 до 9 градусов вниз и с 8 до 6 градусов вверх.
- AMX 13 90: с 8 до 9 градусов вниз и с 9 до 6 градусов вверх.
- Bat Chatillon 25t: с 9 до 6 градусов вверх.
- B1: с 10 до 18 градусов вверх.
- AMX 50 120: с 7 до 6 градусов вверх.
- AMX 50B: с 8 до 6 градусов вверх.
- Теперь экраны уменьшают урон от фугасов с учетом своей толщины и расположения (в версии 0.7.1 они только отдаляли точку взрыва снаряда и не уменьшали фугасный урон).
- Абсорбция (блокирование) броней фугасных повреждений уменьшена на 20%.
- Исправлено частое непробитие танка при попадании в орудие после пробития экрана (маски орудия или бронировки орудия).
- Исправлен "засвет" противников уничтоженным танком в момент появления окна финальной статистики.
Ima još sitnijih ispravki, ali nije moglo da stane u poruku. Inače ruski test server bi trebalo da startuje za koji dan.
Biće 2 nova francuska premium tenka, ali verovatno da su max tier 5. Najbitnije sledi nerf Francuza jer će Batmobilu i 50B sa smanje elevaciju topa, tj. biće kao kod 12t
Sta predstavlja elevacija topa?
Koliko mozes da ga podignes i spustis. (:
Po ovome, posle patch-a, mocice vise da se spusti, a manje da se podingne nego sada. Francuzi imaju taj mini problem, mozes da gadjas samo ono sto ti je u ravni, ako je iznad ili ispod tebe moras da koristis teren.
T34
http://i.imgur.com/BRqIV.jpg
T30
http://img803.imageshack.us/img803/9466/wottest72.png
i njihove zamene M103 i T110
http://i.imgur.com/KHIdD.jpg
Evo i novih TD-a:
http://i.imgur.com/xhRHK.jpg
http://i.imgur.com/bqtfR.jpg
http://i.imgur.com/PJeNy.jpg
T28 prototip ce ipak biti oklopljen s preda dobro, steta samo sto T25/2 nema dugu 105-icu, bio bi haotican s njom. (:
Razmisljao sam da sa VK3601 idem na VK 3002 (DB) umesto direktno na tigra tako da mogu ici i na njega i na pantera.
Valja li ovaj tenk da se ne mucim za dzabe. :D
Cavic_Bronx
8.3.2012, 20:30
Razmisljao sam da sa VK3601 idem na VK 3002 (DB) umesto direktno na tigra tako da mogu ici i na njega i na pantera.
Valja li ovaj tenk da se ne mucim za dzabe. :D
Cuo sam od nekih ljudi da nije los, a o5 od nekoga da ti to ne treba zato sto onda 2 puta igras VII tear... Nzm, ja sam istrazio sve (posto sam imao i 3001), i pantera i tigra i njega... uzeo sam pantera i tigra da ne igram njega za dz kad vec imam tenkove koje hocu... Msm da ti je bolje da stekas jos exp uzmes pantera i tigra i da kidas sa njima...
Pogledaj takodje koliko ce ti exp-a trebati kada bi sa njim trebalo da istrazis pantera i tigra...
Trebalo bi mi 27k sto je mnogo bolje nego da idem na Pantera preko 3001H a i za tigra toliko treba.
Cavic_Bronx
8.3.2012, 20:53
Trebalo bi mi 27k sto je mnogo bolje nego da idem na Pantera preko 3001H a i za tigra toliko treba.
Onda idi tako... Ja sam u isto vreme grindao i 3001 i 3601, tako da sam na kraju izasao sa laksom varijantom da uzmem oba tenka za manje exp bez prelaska na 3002 (koji sam takodje istrazio ako mi nekad pukne da ga kupim da dobije elitni status ^^)...
Srecno grindanje, kad dodjes do pantera, bice mnooogo dobro, pogotovu kad uzmes poslednju cevku...
Tigar, manje vise, nije los, u pocetku hoces da ga bacis zato sto je spor, ali sve u svemu, kad ga istrazis do kraja odlican tenak... :D
virtuoz pavle
8.3.2012, 23:02
gde mogu da nadjem client za patch 7.2?
Ovde http://worldoftanks.eu/en/update (http://worldoftanks.eu/en/update)
(a sad jos jednom procitaj sta si napisao :D)
virtuoz pavle
9.3.2012, 13:04
hehe :D moja greska, mislio sam na test server koji su pominjali ovde, voleo bih da probam Mausa, jer trenutno na WoT-u imam VK4502P Ausf. B. Sa zlatom cu moci da uzmem Mausa :D (daju 15k free).
Ne treba ti ruski izlazi uskoro i za nas...
http://worldoftanks.eu/news/1543-preliminary-list-changes-72-implementation/
Samo što lopovi nisu kao pre dali da može da se skine samo update, nego mora ceo 7.2 klijent da se skida (2.62 GB).
Jel zna neko, odokativno, kada će izaći 7.2 patch? Uzeo sam premium i hoću da izgrindam T34, pa me interesuje koliko vremena još imam...
virtuoz pavle
9.3.2012, 15:20
mozda 3 ili 4 nedelje, nisam igrao na test serveru 7.1, ali znam da je proslo skoro mesec dana od trenutka kad su pokrenuli 7.0 test server do trenutka kad je taj patch zvanicno lansiran.
E nadam se da si u pravu... Meni iz klana kažu da imam malo više od nedelju dana...
Meni su isto govorili da imam malo vise od nedelju dana, a to je bilo u avgustu prosle godine.
Sredjivanje Ruske grane ocekujem naredne godine u ovo vreme.
Cavic_Bronx
9.3.2012, 16:22
Jel zna neko, odokativno, kada će izaći 7.2 patch? Uzeo sam premium i hoću da izgrindam T34, pa me interesuje koliko vremena još imam...
Dve nedelje sigurno... Tek treba da izadje test server kod nas, tako da ovo sto oni kazu da ce do sledeceg utorka okaci macku o rep... Uvek ce im se naci nesto da produze jos malo...
Nikola16789
9.3.2012, 18:55
Sta su odlucili za T34, jel ostaje u garazi?
virtuoz pavle
9.3.2012, 19:01
skinuo sam 7.2 client i imam samo tier1 tenkove. bezveze...
Nikola16789
9.3.2012, 19:04
skinuo sam 7.2 client i imam samo tier1 tenkove. bezveze...
Nesto to ne valja kod tebe
Sta su odlucili za T34, jel ostaje u garazi?
kako bre sada "da li ostaje"?!!? pa ja li sam danima igrao da bi mi ga uzeli sadqa?! :mad:
Dve nedelje sigurno... Tek treba da izadje test server kod nas, tako da ovo sto oni kazu da ce do sledeceg utorka okaci macku o rep... Uvek ce im se naci nesto da produze jos malo...
Test server se gasi u utorak 13.3. Moguće da će biti još jedan test, mada ja cenim da će patch izaći 19. - 22. marta.
Inače menjaju prihode mnogih tenkova u igri.
http://worldoftanks.eu/news/1516-72-preview-game-economy-changes/
virtuoz pavle
9.3.2012, 20:22
WoT Common Test is busy. vec me pola sata ne pusta. nekim cudom sam dobio tenkove.
http://wot-news.com/main/post/03082012/3
DJ MIXYYY
10.3.2012, 13:13
Moze li se promeniti email koji je vezan za WoT profil?
Jedino možeš da se obratiš supportu i da ih zamoliš da ti promene email adresu.
Zavisi i od razloga, znam da su jednom promenili e-mail jer je menjao ISP pa mu je stari mail iskljucen.
DJ MIXYYY
10.3.2012, 15:54
Razlog je taj jer mi je drug dao profil koji on ne koristi ali mu je vezan na mejl na kome mu je sve ostalo pa sam hteo prebaciti WoT na moj mejl.
Ma samo napiši da misliš da ti je neko provalio koji ti je mail i šifra na nalogu, pa to hteo da promeniš...
DJ MIXYYY
10.3.2012, 18:06
Postavio sam onaj ticket pa ce se valjda setiti da odgovore.
Koliko im vremena treba odprilike?
http://wot-news.com/main/post/03082012/3
Brummbar yeah man!!!
virtuoz pavle
10.3.2012, 20:21
ne kapiram ovo za IS-8, zar nije bilo price da ce IS-6 biti premium?
IS-6 ce biti novi ruski premium tenk, a IS-8 zamena za IS-4.
virtuoz pavle
10.3.2012, 21:11
IS-6 ce biti novi ruski premium tenk, a IS-8 zamena za IS-4.
a to ce se sve desiti u patchu 7.3?
miša topola
10.3.2012, 23:42
Postavio sam onaj ticket pa ce se valjda setiti da odgovore.
Koliko im vremena treba odprilike?
Pošalji mi broj tiketa na PM.
virtuoz pavle
11.3.2012, 0:11
pozdrav Miso! videh danas WG_courrier-a, a jos ispade da si ti taj :D
ti si zamenio BigBadVuka?
koliko dnevno igras kao WG courier?
miša topola
11.3.2012, 0:35
pozdrav Miso! videh danas WG_courrier-a, a jos ispade da si ti taj :D
ti si zamenio BigBadVuka?
koliko dnevno igras kao WG courier?
Pozdrav!
Jel to beše na Malinovci? :)
Igra i on, ne menjam ga.
Igram koliko ja hoću i mogu ;)
virtuoz pavle
11.3.2012, 0:38
yep. Malinovka :D
WG ti daje account? imas super arty :D
miša topola
11.3.2012, 0:42
yep. Malinovka :D
WG ti daje account? imas super arty :D
Sećam se, razbili smo ih. Ko je bio "albanac" :D
virtuoz pavle
11.3.2012, 0:46
lol xD to je bio djeka993 :rolleyes: :D
on je bez premium-a igrao od pocetka. kad god su bili kodovi on je uspevao da ih propusti :D ostalo mu je da skupi srebro za IS-7.
Danas je neki na Sand River bio WG courir 3...steta u mom timu...al ga je neki Balkanac unistio artiljerijom :P
Danas sam sa T32 "ocistio" courrier-a koji je isao sa Patonom, inace prvi kog sam uopste video :alealeee:!
Ja jos nisam na leteo na kurira ni u svom timu. :)
Nego Miso, jel mozes ti u TC tako? Napravimo TC s tobom u timu, suparnicki tim cim te vidi krene kamikaza na tebe, nama pobeda osigurana. :D
miša topola
11.3.2012, 17:33
Nego Miso, jel mozes ti u TC tako? Napravimo TC s tobom u timu, suparnicki tim cim te vidi krene kamikaza na tebe, nama pobeda osigurana. :D
Ne mogu :)
Cavic_Bronx
11.3.2012, 18:45
HAHHAHA, genijalna ideja... steta sto ne moze, mada bi bila fora da bude... Jos bolje da moze u CW.. :D
Steta. :opanachke
LM, jel zna neko sta ce da bude sa ovim topovima kojima menjaju status? Skupio sam dovoljno XP-a da istrazim 105mm na T25AT (41k xp), medjutim posle patch-a ce da mu smanje tier (sa 9 na 8) i kosta ce oko 19k xp-a. Da li ce da refundiraju xp ili ono, cao-zdravo?
Menjaju li nesto u kombinaciji Tiger - Tiger II - E75 - E100 ??
Hoce li nesto raditi na Tigru?
Ništa, samo se menjaju zarade većine tenkova, između ostalih i ovih koje si naveo.
Heavy Tanks
We’re rebalancing the income of heavies quite abit. On Tier 5 it will be increased from 6% to 18%, while Tier 6 will lose some credits – their credit earnings will be reduced 5%-8%. For tiers seven and eight we will both reduce up to 5% or increase up to 5% the income potential of heavy tanks depending on the particular vehicle. Pleasant news for Top Tier drivers – their vehicles will receive a boost in the range from 5% to 10%
Cavic_Bronx
12.3.2012, 16:18
Menjaju li nesto u kombinaciji Tiger - Tiger II - E75 - E100 ??
Hoce li nesto raditi na Tigru?
Sada su trenutno uradili americku granu, sledeca je ja mislim nemacka, pa ruska, pa franckuska grana za nadogradjivanje... Trebalo bi tada da urade nesto sa njima..
Ruski heavy tenkovi su sledeći na redu, druga nemačka TD linija je trebalo da dođe i pre Francuza ali je odložena na neodređeno vreme.
EDIT: Shupci, sutra 7.1.1 patch :kreza: i nema CW-a dva dana
virtuoz pavle
12.3.2012, 19:28
sta donosi patch 7.1.1?
btw, da li ce moci da se koristi onaj addon koji prikazuje hp (i dmg koji napravis u hit pointsima) nakon patcha 7.2?
sta donosi patch 7.1.1?
btw, da li ce moci da se koristi onaj addon koji prikazuje hp (i dmg koji napravis u hit pointsima) nakon patcha 7.2?
.....
Update 7.1.1 Release on March 13
Features:
File packaging
A new mechanism of file packaging ensuring optimized loading of the in-game maps.
Separate folder for user-made game modifications (mods)
With every new update, the game will be installed with a ‘clean’ client .
A separate folder in the client will allow you to keep the mods without changing the file names.
Shlaymara
12.3.2012, 22:26
Ne, barem ne kao mod. Od 7.2 popularni OTM je ugradjen u samu igru i moze da se podesava. Ali, sadasnji OTM je bolji jer napravljen dmg prikazuje crveno dok WG OTM prikazuje belo. I svaki pogodak, ako je vise njih opalilo na istu metu, prikazuje kao ukupan zbir a ne zasebno svaki pogodak kao sad. Barem je tako na testu. Nadam se da ce to resiti brzo.
http://www.dodaj.rs/t/3Z/6C/4xWNOK7H/igotm.jpg (http://www.dodaj.rs/?3Z/6C/4xWNOK7H/igotm.jpg)
Imam pitanje?Kada i zasto tenkovi nekad pojeftine pre neki dan odem u prodavnicu(mislim na tenkovsku)kad T29 kosta duplo jeftinije 750000 poena,nisamimao love pa sam zaradjivao,kad sam ponovo otisao da kupim tenk on opet kosta 1400000 poena.U cemu je caka?
Odredjeni tenkovi pojeftine, s vremena na vreme, kada budu neki specijalni dogadjaji, akcije ili sta vec. Bude tu jos i svega- vise exp-a, bolja zarada, jeftinija oprema...
Na zvanicnom sajtu redovno najavljuju i izvestavaju o tome (a pise i na wot launcheru)...
Medvedenko
13.3.2012, 3:28
Yeeee živeo moj KV! :alealeee:
primio 31 hit pre nego što je ispustio dušu :)
Da li je neko primetio da se u zadnje vreme ap granate mnogo cesce odbijaju od slabije tenkove...Juce u jednom danu odbija se od mardera,t40,amx 40 pa cak i od bizona(igrao sam sa svojim IS 175 pen).Takodje sam dobio steel wall i billote's medalju sa t-50 :-)
virtuoz pavle
13.3.2012, 11:38
kad sam vozio Lowe dingovao me je T30, i to sam bio na 100 metara od njega. takodje mi se desilo da probusim E-100 napred (gornja ploca), a onda nekim cudom dingujem T34.
i jedan savet, ako ste daleko od protivnika, ne zumirajte. ne znam koja je fora sa tim, ali svaki put probusim (osim ako nije iza nekog kamena ili slicno lol).
Evo skidam novi update 695,41MB,zna li neko sta donosi?
Ja sam čuo da prsti otpadaju ako se klikne na odgovarajući news link u launcheru... OK, trenutno je maintenance pa ne radi, ali juče je ceo dan stajao prvi na listi... FFS
Da li je neko primetio da se u zadnje vreme ap granate mnogo cesce odbijaju od slabije tenkove...Juce u jednom danu odbija se od mardera,t40,amx 40 pa cak i od bizona(igrao sam sa svojim IS 175 pen).Takodje sam dobio steel wall i billote's medalju sa t-50 :-)
Pogodak sa IS topom nije odvalio Mardera? :icon_scra
A ja sam mislio da sam rekorder po tom pitanju, kada sam sa 50ak metara udaljenosti pogodio Mardera, sa KV 107mm (167 pen)... Da posada nije javila da se hitac odbio, sigurno bih mislio da sam promasio ili da je ghost shell.. Nisam mogao da verujem, naprosto sam bio sokiran -mnogi mi i ne veruju kada se ''hvalim'', steta samo sto onda nije bilo replay-eva...
A i da ne pricam kada sam jednom prilikom sa JagdPz IV 88mm L56 topom, sa male distance spreda pogodio M7 Priest (12mm hull), sto je rezultovalo rikosetom :facepalm
Tako da se sve to dogadja, s vremena na vreme i verovatno je u pitanju losa sreca i odredjeni momenti...
Ne nerviram se vise oko takvih stvari, mada moram priznati da WoT nisam igrao jos od januara te planiram da se opet aktiviram kada izadje 7.2 patch...
Pokrenuo sam launcher koji je krenuo odmah nešto da briše,...evo sad piše da preuzima novi sadržaj koji je težak 2.5GB. Jel to on skida nov klient?:icon_scra Prošlo je vec sat vremena i stigao je do 20%, jel smem da kliknem na "Otkaži" , pa cu ucece da nastavim?
Nikola16789
13.3.2012, 13:27
Pogodak sa IS topom nije odvalio Mardera? :icon_scra
A ja sam mislio da sam rekorder po tom pitanju, kada sam sa 50ak metara udaljenosti pogodio Mardera, sa KV 107mm (167 pen)... Da posada nije javila da se hitac odbio, sigurno bih mislio da sam promasio ili da je ghost shell.. Nisam mogao da verujem, naprosto sam bio sokiran -mnogi mi i ne veruju kada se ''hvalim'', steta samo sto onda nije bilo replay-eva...
A i da ne pricam kada sam jednom prilikom sa JagdPz IV 88mm L56 topom, sa male distance spreda pogodio M7 Priest (12mm hull), sto je rezultovalo rikosetom :facepalm
Tako da se sve to dogadja, s vremena na vreme i verovatno je u pitanju losa sreca i odredjeni momenti...
Ne nerviram se vise oko takvih stvari, mada moram priznati da WoT nisam igrao jos od januara te planiram da se opet aktiviram kada izadje 7.2 patch...
Pre neki dan me napadnu 2 VK2801, ja vozio T30. Gadjam jednog - critical hit, gadjam drugog - pogodak bez ikakve naznake da sam mu nesto uradio (nije se odbila). Bas sam se zamislio da nisam poludeo jbt...
Ja sam čuo da prsti otpadaju ako se klikne na odgovarajući news link u launcheru... OK, trenutno je maintenance pa ne radi, ali juče je ceo dan stajao prvi na listi... FFS
Prsti mi otpadose a jos nisam skapirao sta je to toliko veliko promenjeno da je update velik 1.8GB?
EDIT: Za sve koje imate dosta modova, bolje skinite ceo klient ponovo nego da radite update, postalo je besmisleno. Ovaj update (skoro) nista ne radi osim sto vam pobrise sve modove iz igre.
Meni je update bio 110MB (kao i svima sa kojima sam pričao na ts-u malopre), ne znam šta ste vi skidali... Ustvari prvo su išla neka dva manja update-a od oko 2 i 8 MB, pa onda ovaj od 110.
Inače stari modovi rade samo se sada smeštaju u novi folder. Npr. OTM radi, samo ga sada treba smestiti u folder res_mods, pa folder 0.7.1.1. Tu napraviti folder gui, pa u njemu folder flash i tu kopirati fajlove OTM moda. Slično važi i za druge modove, treba samo napraviti odgovarajuće foldere gde bi fajlovi trebalo da stoje.
Divota, prvo ta 2 manja pa poceo da skida 2,3 GB-a... Batalio sam, skidam ceo klijent.
Meni je update bio 110MB (kao i svima sa kojima sam pričao na ts-u malopre), ne znam šta ste vi skidali... Ustvari prvo su išla neka dva manja update-a od oko 2 i 8 MB, pa onda ovaj od 110.
da stoje.
I kod mene je bilo nesto u tom stilu samo je poslednji update bio oko 300mb.
Instalirao sam cist klijent pre dva tri dana ...
jozvan_Kg
13.3.2012, 16:42
Jedan fajl of 5 mb, pa jedan od 8mb, i sad skida fajl od 152mb.
Neko pomenu da sa IS-om nije ništa uradio marderu.
Ja sa IS-4 pucam na A-20, prvi put kritical hit bez demidza, drugi put rikošet, treći put kritical bez demidza...Top sa sedmice. Jednostavno, nije mu bilo zapisano da umre :D
Shlaymara
13.3.2012, 17:12
Ko je instalirao novi klijent kad se pojavio patch 0.7.1, on ce skidati samo one fajlove koji su mu modovani tj minimum 110mb.
Oni koji vuku klijenta jos od 0.6.x verzije i samo su ga patchovali, skidace ceo klijent.
Ja sam skidao i instalirao kompletan 7.1 klijent i opet moram i kompletan 7.1.1. Mozda je neki od modova odgovoran, imao sam samo OTM, one ikonice tenkova i premium izgled obicne (free acc) garaze.
Ja sam imao OTM i ikonice, reinstalirao klijent na 7.0 i skidalo mi je 110MB.
Nikola16789
13.3.2012, 18:02
Pored starog clienta koji je bio pun modova imam i potpuno novi (poslednji pre ovog patcha). Skinuo je onih prvih 10mb, odradio onu rekompresiju ili sta vec i to je to.
Onda mora da je premium garaza. (:
Sad nesto gledam, promenili sistem za garazu, ne moze samo da se promeni u mod folderu, nestade garaza. (: Ako neko provali kako, nek javi.
Evo kako sad idu modovi za garažu, samo ubaci u GT mene mrzelo :o (a i razumem solidno)
Установка ангар для World of Tanks в 0.7.1.1
1. В клиенте с игрой зайдите в папку res_mods, затем в папку 0.7.1.1
2. Там создайте папку content, в ней папку Interface, в ней папку shells , в ней папку Hangar_premium (для премиум ангара),или папку Hangar (для базового ангара)
3. Затем, в зависимости от вида ангара скопируйте в нужную папку файлы из архива.
Samo sta da ubacim u folder? (:
Postoje premium i obican hangar fajlovi u folderu igre, ali nisu na ovom mestu kao u uputstvu, a promena imena (premium hangar > hangar) ne radi.
Edit: Naso sam, ovde (http://mirtankov.net/hangars.html?start=8) ima izbor hangara pa se zeljeni ubaci, ali jos nisam uspeo da ga nateram da proradi. Nema ovog foldera originalno u igri.
Edit2: Radi, ali mora base hangar mod, samo jos da nadjem base koji izgleda kao premium, bez svih duginih boja... (:
Edit3: Svi base hangari su manje-vise crap...
Napokon!!!!!
http://worldoftanks.eu/news/1603-tank-freezing/
Nikola16789
13.3.2012, 20:23
7 dana popravka za tier 10 heavy? kretenizam... na kraju ce se CW igrati sa tier5...
OverCHAOS
13.3.2012, 20:33
Kako da namestim da mi rade modovi, nista ne funkcionise ?!?
Nikola16789
13.3.2012, 20:38
Kako da namestim da mi rade modovi, nista ne funkcionise ?!?
Jednostavno, moras da napravis putanju u kojoj su bili smesteni ranije, samo umesto u res folder, sad to ide u res_mods folder
Znaci, ako hoces recimo OTM da instaliras, udjes u WOT\res_mods\0.7.1.1; tu napravis folder gui, pa u njemu folder flash, pa u folder flash ubacis OTM mod.
OverCHAOS
13.3.2012, 20:41
Jednostavno, moras da napravis putanju u kojoj su bili smesteni ranije, samo umesto u res folder, sad to ide u res_mods folder
Znaci, ako hoces recimo OTM da instaliras, udjes u WOT\res_mods\0.7.1.1; tu napravis folder gui, pa u njemu folder flash, pa u folder flash ubacis OTM mod.
A nije potrebno da kopiram sve sto se nalazi u res u res_mods?
Nikola16789
13.3.2012, 20:47
A nije potrebno da kopiram sve sto se nalazi u res u res_mods?
nikako
virtuoz pavle
13.3.2012, 20:52
odavde sam skinuo addon: http://www.koreanrandom.com/forum/files/file/4-overtargetmarkers/
uradio kao sto kazu, i ne radi. nije mi jasno da li treba da napravim GUI pa unutar GUI-a Flash folder pa onda da ekstraktujem addon (koji je u .rar formatu) i koji i sam ima GUI i Flash foldere. dafuq. :kreza:
OverCHAOS
13.3.2012, 20:53
Sad sam namestio, pre nije radilo jer sam u res_mods napravio jos jedan res folder.:facepalm Ne znam zbog cega su ovo komplikovali uopste.
Nikola16789
13.3.2012, 20:55
odavde sam skinuo addon: http://www.koreanrandom.com/forum/files/file/4-overtargetmarkers/
uradio kao sto kazu, i ne radi. nije mi jasno da li treba da napravim GUI pa unutar GUI-a Flash folder pa onda da ekstraktujem addon (koji je u .rar formatu) i koji i sam ima GUI i Flash foldere. dafuq. :kreza:
http://www.dodaj.rs/f/1g/zA/2OP9ojgX/capture.jpg
virtuoz pavle
13.3.2012, 21:06
ja nemam te fajlove koje imas ti. samo 2 su ovom OTMu koji sam skinuo?
ffs, sad mi ne radi WoT, izgleda da sam nesto pogresno izbrisao, mada ne mogu da se setim sta. samo se pojavi beli screen i onda me izbaci iz igre.
Sad sam namestio, pre nije radilo jer sam u res_mods napravio jos jedan res folder.:facepalm Ne znam zbog cega su ovo komplikovali uopste.
Uopšte nisu komplikovali nego su olakšali jer su modove odvojili u poseban folder. Sada nećeš gubiti modove svaki put kada se apdjetuje igra.
Ma ribe ogranicile modovanje hangara, sad free hangar ne moze da izgleda dobro nikako, samo premium (valjda neko resi ovo ubrzo). WoT Tweaker ukomplikovali... Bolje je bilo ono staro!
Nikola16789
13.3.2012, 21:14
Uopšte nisu komplikovali nego su olakšali jer su modove odvojili u poseban folder. Sada nećeš gubiti modove svaki put kada se apdjetuje igra.
Upravo tako
@virtuoz: ja imam jos neke modove, ne samo OTM, zato imam vise fajlova.
Jel neko probao da li radi ubacivanje skinova za tenkove na novi nacin?
7 dana popravka za tier 10 heavy? kretenizam... na kraju ce se CW igrati sa tier5...
Bitno je da su naglasili da za tier 1 tenkove ne važi zamrzavanje :dedica:
Nikola16789
13.3.2012, 21:52
Bitno je da su naglasili da za tier 1 tenkove ne važi zamrzavanje :dedica:
Na iskrcavanju ima da se bijemo 4 kruga i onda maksimalno oslabljeni bez T10 tenkova (koji su zakljucani sledecih 7 dana) odlazimo u superfinale gde nas tim koji drzi teritoriju izgazi bez gubitaka. Onda za 7 dana ponovo. Hebem ti igru...
Pokrenuo sam launcher koji je krenuo odmah nešto da briše,...evo sad piše da preuzima novi sadržaj koji je težak 2.5GB. Jel to on skida nov klient?:icon_scra Prošlo je vec sat vremena i stigao je do 20%, jel smem da kliknem na "Otkaži" , pa cu ucece da nastavim?
Moram sam sebe da citiram...:eek:
Došao iz škole i uključim launcher, nešto proverava par sekundi, krene download (od 0%) novog sadržaja teškog 1.6GB. :icon_scra :confused: Poslednju put sam instalirao čist 0.7.0 klijent. Nadam se da ce da završi download do 22h, pa ću videti šta je urađeno.
Da li neko zna da mi odgovori, da li td tier II mogu da upadaju u meceve sa tier IV?
Da li neko zna da mi odgovori, da li td tier II mogu da upadaju u meceve sa tier IV?
Mogu, ostavio sam T18 u garaži i često srećem Hetzer-a, T-28 i ostalu limariju. ;)
Edit: U tier IV ili VI ?:)
Mogu, ostavio sam T18 u garaži i često srećem Hetzer-a, T-28 i ostalu limariju. ;)
Edit: U tier IV ili VI ?:)
IV. :)
Na iskrcavanju ima da se bijemo 4 kruga i onda maksimalno oslabljeni bez T10 tenkova (koji su zakljucani sledecih 7 dana) odlazimo u superfinale gde nas tim koji drzi teritoriju izgazi bez gubitaka. Onda za 7 dana ponovo. Hebem ti igru...
Zamrzavanje tenkova ne važi za landinge, primenjuje se samo u borbama za teritorije. Pokušavaju da na sve načine otežaju ekipama koje drže nešto kako bi CW bio zanimljiviji i dinamičniji.
@atlantis
Tier2 TD-ovi i SPG mogu da upadnu u t4 partiju, laki tenkovi mislim da ne mogu, osim ako su u vodu sa nekim jačim tenkom.
@atlantis
Tier2 TD-ovi i SPG mogu da upadnu u t4 partiju, laki tenkovi mislim da ne mogu, osim ako su u vodu sa nekim jačim tenkom.
Da, za lake je maksimum tier III ali nisam bio siguran za td.
Ipak je odradio download celog klijenta....i kada pokrenem igru piše 0.7.1.1 #22
Kako je kod vas?
Ipak je odradio download celog klijenta....i kada pokrenem igru piše 0.7.1.1 #22
Kako je kod vas?
kod mene je bas tako!
kod mene je bas tako!
Uredu, pomislio sam da nije dobro odrađen "trasver" na novu verziju....jer je kod mene u prekidima download-ovao.
Shlaymara
14.3.2012, 11:32
Zamrzavanje tenkova ne važi za landinge, primenjuje se samo u borbama za teritorije. Pokušavaju da na sve načine otežaju ekipama koje drže nešto kako bi CW bio zanimljiviji i dinamičniji.
Meni se cini da ce ovim otezati manjim i prosecnim klanovima da urade bilosta vise od drzanja lendinga na jedan dan. Ali videcemo, mozda gresim.
Zamrzavanje tankova vazi na lendingu za zadnju borbu tj borbu protiv vlasnika lendinga.
Pa realno mali i prosečni klanovi, osim ako odmah po iskrcavanju ne ulete u neku alijansu, ni do sada nisu uspevali da urade ništa više od držanja lendinga par dana.
Sad lepo sacekas 3-4 dana, pa uletis sa Sedmicama i Misevima na IS-3-jke i KT-e. Najcesci tenk ima da bude AMX 13 90, on moze svaki dan da se igra. :)
Ubacio sam ovaj mod (http://www.mirtankov.net/mods/5808-color-messages-mode-for-wot.html) i radi, ali prikazije kao sa prve slike. Šta da uradim da bude kao sa druge slike?
Da li ih je neko koristio?
1. (http://www.mirtankov.net/crosshairs/6238-wot-crosshair-sniper-arcade-.html)
2. (http://www.mirtankov.net/crosshairs/5451-wot-crosshair-sniper.html)
3. (http://www.mirtankov.net/crosshairs/5926-wot-crosshair-sniper-arcade.html)
^^
IMHO glupi, nepregledni, SF nišani kojima ne vidim poentu. Probao sam neke (2 i 3 konkretno) i posle 2-3 borbe sam ih sklonio...
hiperborean
15.3.2012, 2:07
Drugari ja skinuo ceo 7.1.1 klijent, instalirao OTM i onaj nisan sto pise koliko vremena puni i sada mi nema oznaka na tenkovima. Petokrake, svapski krstovi, americke zvezde itd.. Gone!
^^
IMHO glupi, nepregledni, SF nišani kojima ne vidim poentu. Probao sam neke (2 i 3 konkretno) i posle 2-3 borbe sam ih sklonio...
Jel imaš/te neku preporuku koj nišan, ne od ovih što sam ja okačio? (za arty može bilo koji).
Jel imaš/te neku preporuku koj nišan, ne od ovih što sam ja okačio? (za arty može bilo koji).
Ne treba ti to, samo stavi mod za Reload u sekundama i OTM.
probaj ovaj nisan, mozda ti se svidi
http://www.box.com/s/39fe9a2c67bfd9c4b5cb
Nikola16789
15.3.2012, 12:09
...ali prikazije kao sa prve slike. Šta da uradim da bude kao sa druge slike?
Procitas uputstvo koje je doslo uz mod. ;)
Dali se isplati prodati Tigra i IS i kupiti tigra 2?Skinuo sam dobar nisan pokazuje na tenku koliko je gde debeo oklop i ima animirano ubacivanje granate.Pokazuje jos koji top ima tenk i jos neke podatke.
Ako nemaš premium u pogledu kredita ti se ne isplati. Ali pošto je u igri cilj imati što bolje tenkove, a ne što više kredita - onda samo napred.
Nemam premium zato i pitam koliko kosta granata jer na IS kosta 1000 kredita i ne isplati mi se.
I granata na dugoj 10-ci isto košta 1000, ali popravka t8 tenka košta više nego na t7.
Prodaj IS i Tigra samo ako si istrazio i IS-3, ako nisi prodaj samo Tigra, a nekim T5 tenkom skupljaj kredite za Tigra II. Kad istrazis IS-3 prodaj i IS.
Dali se isplati prodati Tigra i IS i kupiti tigra 2?Skinuo sam dobar nisan pokazuje na tenku koliko je gde debeo oklop i ima animirano ubacivanje granate.Pokazuje jos koji top ima tenk i jos neke podatke.
koji je to mod? ajde posalji link
jel neko provaljuje onaj puzzle?
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/95749-guess-what-2/
Evo ovde http://www.mirtankov.net/crosshairs/5907-wot-crosshair-sniper-arcade-art.html.
3rd March Special
Tankees,
The third March special is coming up with great bonuses. Last week you could buy both camouflage and vehicles at low prices. This week, however, we have something else ready for you. All our players can benefit from low vehicles prices and increased experience in daily victories. The special starts Friday, March 16th at 6:30 CET (5:30GMT) and ends Monday, March 19th, 6:00 CET (5:00 GMT).
Here is the complete list of the bonuses:
х3 XP for the first victory
Up to 58% discount on Gold Ammo
50% discount on the following vehicles: M41, M12, SU-8, SU-14, Hummel, GW Panther
50% discount on the following premium tanks : Matilda, Churchill
50% discount on barrack slots
50% discount on 100% crew training
50% discount on 100% trained crew purchased with a vehicle
50% discount on crew retraining
The gold ammunitions are shells with a higher penetration value. Don’t hesitate to use them if you need to harm your enemies more effectively. This time you can get the highly explosive shells for tier V and VI SPGs for 50% off.
Would you like to buy a medium Matilda or a heavy Churchill for only 750 gold instead of 1.500? If so, this offer is made for you!
Also, with this month offer you will get a discount on barrack slots (150 gold instead of 300) and on the 100% Tank Academy Training (100 gold instead of 200). Additionally, you will be able to recruit more crewmen than before.
With all your brand new tanks, full gold ammo and fully trained crewmen your life on the battlefield will be much easier.
And our last bonus… with the first victory of the day you will treble your earned experience!
So don’t miss these special days and have fun!
Dobro je x3, nisam video info dok nisam usao u bitku i pobedio. :)
Opet grindanje :o, sva sreca te nemam ni teretske sanse za SU-14 jer se jos oporavljam od T34!
Sent from my AN7G2 using Tapatalk
Ja koristim sirovu verziju bez ikakvih modova...
Nego ping mi stalno 500 ovih dana nepodnosljivo je...
Od ponedeljka će da dodaju i Zapadnu Afriku na CW mapu.
Evo kako to izgleda u ruskoj verziji...
http://worldoftanks.ru/uc/clanwars/maps/earth/reg_03/?center_on=MR_08
I svaka im čast na korektnim mapama... Mountain Pass na landingu u Liberiji, msm :rolleyes:
meni vrlo cesto ispada iz igre u win... na svaku drugyu partiju! kako je kod vas?
meni vrlo cesto ispada iz igre u win... na svaku drugyu partiju! kako je kod vas?
Kod mene je počelo nakon instaliranja 0.7.0 klijenta, ali na ~30-ak odigranih partija.
Opet ja i isto pitanje. Treba mi procena koliko još do sledećeg update-a? Počelo i drugo testiranje... Trenutno imam 40K iskustva na T32 i toliko grindam dnevno pa me interesuje hoću li stići na vreme do T34...?
Pa pre četvrtka sigurno neće biti, a ja lično ne verujem da će uopšte biti iduće nedelje.
Sta kazete na ovaj mod http://www.mirtankov.net/mods/6626-damage-panel-mod.html Supre je.:tapsh:
miša topola
18.3.2012, 16:17
Opet ja i isto pitanje. Treba mi procena koliko još do sledećeg update-a? Počelo i drugo testiranje... Trenutno imam 40K iskustva na T32 i toliko grindam dnevno pa me interesuje hoću li stići na vreme do T34...?
Mogu samo da ti kažem da neće biti sledeće nedelje, znači tek posle 26. marta ;)
Shlajmara jel ti u igri nick ''shlay'' ?
Sad si bio u protivnickom timu na Ruinbergu, mislio sam da sam tebe ubio ali platio ti je kolega, tvoj les od Ferdinanda mi je ispisao nick kada sam napadao onog tvog u francuskom papirnom tenkicu, mislio sam da sam tebe pa sam ti i napisao posle sorry shlay :)
Steta sto nisam tebe, ali drago mi je kada sretnem nekog sa foruma, samo vas cekam :)
Pozz! :ciao:
Shlaymara
18.3.2012, 19:25
Haha, jesta taj sam :)
Taki smo ti mi ljudi, volimo da opalimo po stranicima, ali teko sto volimo po nasima... :P
koji je tenk bolji:
-matilda ili
-churchill
oba su prem i trenutno kostaju po 750golda
i da li sa neki od njih moneymaker?
ed_hunter
18.3.2012, 20:23
i jedan i drugi su brzi i okretni kao kornjače, i imaju dobar armor. matilda po meni je bolja.
ok, ali koji vise zaradjuje? tako cu i da izmerim valjanost ;)
ed_hunter
18.3.2012, 20:27
tu su negde, ali mislim da će matilda opet malo više biti u plusu jer je u stanju da napravi malo bolji dmg od čerčila, jer iako su i jedan i drugi užasno spori i iamju loše topove, matilda ipak brže ubrzava i može da dođe neprijatelju iza leđa i napravi kakav takav dmg. moj ti savet za keš kv sa lol gunom, bolji i od matilde i čerčila kad se navikneš na njega.
koji je tenk bolji:
-matilda ili
-churchill
matilda
Nikola16789
18.3.2012, 22:37
koji je tenk bolji:
-matilda ili
-churchill
ni jedan
ed_hunter
18.3.2012, 22:55
ako nemaš golda za više, isplati se uzeti matildu za 750g realno. ja sam se razmišljao da je uzmem sada, iako imam i kineza i gomilu tenkova u 30 slotova
kupio sam čerčila odigrao jednu dve partije pre 4-5 meseci i prodao ga odmah, spor do besvesti, topić sa 75dmg kao mitreljez....
ed_hunter
18.3.2012, 23:06
ja sam imao fine momente sa tim čerčilom, ali sam ga prodao jer nisam imao dovoljno slotova... sad slotovi nisu problem, ali ga svejedno ne bih igrao...
posle sam uzeo, takođe na popustu T-25, sa njim može da se fino igra, i bude zabavno, max brzina 59km/h, u svakom rasporedu snaga može da se odigra nešto.
biće on ponovo na popustu, ako ne žuriš sačekaj ga. Puni svake 4 s, 110dmg i toliko mislim i penetracija.
Objavili su tačne izmene u zaradama tenkova. Skrolujte do kraja strane, tu su tabele:
http://worldoftanks.eu/news/1516-72-preview-game-economy-changes/
Uglavnom su tier 5 i 6 popili blage minuse (do 10%).
ne radi server?!
sta li sad petljaju?
Hmmm... radi, svo vreme sam ulogovan.
mislio sam na sajt, a trenutno sam na poslu pa ne mogu da probam igru :a_whistli
http://worldoftanks.eu/
Meni sajt ne radi vec danima ,,,
vest imate i na .com
http://worldoftanks.com/news/1088-72-preview-game-economics-changes/
Ako vam sajt ne radi na FireFox-u (i u drugim) obrisite istoriju i kolacice. (:
Nebojsa111
21.3.2012, 19:57
Tema ima gomilu postova, pa cu ja da postavim par kratkih pitanja, valjda necu biti izflejmovan :D
Ma gomila gluposti... kad se prvi protivnički tenk pojavi na mini mapi zasija kao da su lansirali nuklearni projektil jbt... Igra se sve više i više prilagođava da bude prijemčiva i najgorem imbecilu koji pokušava da je igra...
Kako je bilo ranije? Dosta bolje nego sad?
Juce sam snimio WoT, jel mi je potreban neki mod za ugodnije pocetnicko igranje? Video sam neki koji pokazuje zeleni hp bar umesto procenta
Nekako mi siromasno izgleda snajper mod, na shift. Bar kod prvih tenkova, jel to kasnije lepse u jacim tenkovima? I koliko se otpr mapa otkljucava po vecem tieru, odigrao sam 10ak partija, a samo 2 razlicite mape
Ma stvar navike, sad ni ne obraćam pažnju na to, ali kad se pojavi nešto novo uvek ti bode oči.
Isto ti izgleda GUI kod svih tenkova, ako hoćeš nešto da menjaš idi na www.mirtankov.net pa nađi modove koji ti odgovaraju. Taj koji pominješ je OTM i on je maltene postao obavezan, mada će od sledećeg patcha da bude sastavni deo igre tj. neće se skidati posebno.
Što se mapa tiče na prva dva tiera vrti se svega nekoliko mapa (to su uglavnom manje mape, kontam da su to ograničili jer su početni tenkovi dosta spori), posle će sve biti u opticaju.
DJ MIXYYY
21.3.2012, 23:27
Kako se zove onaj mod sto prikazuje gde je oklop tenka najslabiji?
Kako se zove onaj mod sto prikazuje gde je oklop tenka najslabiji?
Ovaj? (http://www.mirtankov.net/crosshairs/5907-wot-crosshair-sniper-arcade-art.html)
Ovaj? (http://www.mirtankov.net/crosshairs/5907-wot-crosshair-sniper-arcade-art.html)
Hm, probacu to ali nisam na to mislio. :)
Video sam ga kod druga, i taj mod ustvari oboji tenk odredjenom bojom koja prikazuje koliko je oklop jak na tom mestu.
To nije mod, to su skinovi. Pošto su sada ubacili ove njihove camo skinove u igru sada moraš prvo da ubaciš mod koji ingame skinove čini prozirnim, pa tek onda da ubacuješ svoje skinove.
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/38001-updated-for-067-hitzones-skins-for-version-067/
Nebojsa111
23.3.2012, 1:38
Uf za sad mi nekako mucno ide :(
Prvo nemam pojma koju naciju da favorizujem, za sad najvise igram sa Leicttraktor-om
15partija i 33% pobeda. Koliko sam skapirao isto xpa dobijam ako prezivim borbu ili ako zaginem? ono boduju se hitovi,ubistva kao i base capture :S
Treba da se iscimam da isfarmam za neki malo bolji tenk. I da budzim malo ovaj prvi
Ovaj tierI mi nekako skroz sporo ide, nikako da se opasuljim i iscimam za bolje :D
Valjda je kasnije igra dosta interesantnija, kad su brzi tenkovi i brze se puca. I da ima da se radi vise stvari, da se koristi malo vise vrsta municije.
Ove 2mape su tragedija, kao napredujem polagano iza drveca i vidim tenka, i reko ae da ga gadjam iz snajperskog moda, al ne vidim nista od trave :D
DeCoy jel pucas iz snajp zooma ili normalno :D
Prvo nemam pojma koju naciju da favorizujem, za sad najvise igram sa Leicttraktor-om
15partija i 33% pobeda. Koliko sam skapirao isto xpa dobijam ako prezivim borbu ili ako zaginem? ono boduju se hitovi,ubistva kao i base capture :S
Treba da se iscimam da isfarmam za neki malo bolji tenk. I da budzim malo ovaj prvi
Ovaj tierI mi nekako skroz sporo ide, nikako da se opasuljim i iscimam za bolje :D
Valjda je kasnije igra dosta interesantnija, kad su brzi tenkovi i brze se puca. I da ima da se radi vise stvari, da se koristi malo vise vrsta municije.
Ove 2mape su tragedija, kao napredujem polagano iza drveca i vidim tenka, i reko ae da ga gadjam iz snajperskog moda, al ne vidim nista od trave :D
Zelen ko zelena trava... Samo igraj i doci ce i bolji tenkovi. Sto veci tier vise grindanja za sledeci. I tako ukrug. Snajp za dalje tenkove,za one blizu i ne mora. Kakvo crno cimanje jos nisi ni poceo. Ajd sad u bitku :boxing:.
Naciju izaberi koju volis, a koje tenkove da grindas vec zavisi kakav bi ti nacin igre najvise odgovarao, bilo bi dobro da negde procitas i shvatis razliku SPG, TD, Light, Medium i Heavy tenkova. Ako prezivis dobijas vise XP ali zanemarljivo. tier1 se preskoci nakon 3 meca, ne znam kako si upao u takav problem da nakon 15 bitaka ne mozes da istrazis sledeci, sem ako u tih 15 meceva ne racunas i druge nacije kako si napisao ali opet je mnogo. Nemoj da ulazes u tenkove tier1 bas iz razloga sto se na njima ne zadrzava mnogo, idi direktno na sledeci tenk za koji se opredelis.
evo ga kratak opis, ali opet zavisi i od samog igraca...
TD - jak prednji oklop / jak top / "obicno" cutis i cekas
SPG - slab oklop / jak top / uvek cutis i cekas
laki tenkovi - brzi, okretni / slab oklop / za scouting - brzo izvidjanje i otkrivanje protivnickih tenkova, i unistavanje artiljerije / drzis "W" i cepas
srednji tenkovi - ok brzina i okretnost / koristis ih za unistavanje neprijateljskih med tenkova i kada si u grupi drugih med tenkova (wolf pack) i za unistavanje teskih tenkova / obicno su uvek u pokretu
teski tenkovi - spori, jak oklop, jak top / puknes i vratis se u zaklon ili ako si na vrhu liste, uz podrsku ostalih, gazis sve ispred sebe (zavisi)...
najlakša za napredak je američka grana, T1-T2-M2 sa može preći za 30-tak bitaka, tako se dolazi do M3 Lee, e tu već počinje mučenje na kraju kojeg je odlični šerman, sa njime je uživanje igrati :)
Nebojsa111
23.3.2012, 13:43
Hvala na pomoci. Jbg kad sam po prirodi stekara u igrma, i sve gledam da se ne zajjebbem. Ako na gluposti potrosim xp i tako to.
najlakša za napredak je američka grana, T1-T2-M2 sa može preći za 30-tak bitaka, tako se dolazi do M3 Lee, e tu već počinje mučenje na kraju kojeg je odlični šerman, sa njime je uživanje igrati :)
A t1 hv i m6 si zaboravio?
Bolje neka ide na hevije gde ga čeka t29 i odličan t 32..
Neće se od američkih medijuma leba najesti..
M6 je sada bolji nego ranije jer je dobio jači top, mada i dalje je najlošiji t6 heavy tenk.
Jel moguce da su tolko losi? Ja sam vrlo blizu T20... :confused:
Jel moguce da su tolko losi? Ja sam vrlo blizu T20... :confused:
ektra su bušni, i u telo i u kupolu, svaki teški T5 tenk može da te buši, jedina prednost im je dosta veliki view range, pogotovo paton, koji ima ubedljivo najveću preglednost, naravno sa dvogledom.
sve je stvar nekog "stila" igranja, nekom jedno više paše od drugog i td..
Nebojsa111
23.3.2012, 19:18
Odlucio sam se za medium tenk, Nemacka strana.
Sad jos da vidim kojim putem. Da li preko PzpfkwII ili Pzpfkw 35, mada vidim imaju kasnije opcije neke da se prelazi sa grane na granu
OverCHAOS
23.3.2012, 20:06
Odlucio sam se za medium tenk, Nemacka strana.
Sad jos da vidim kojim putem. Da li preko PzpfkwII ili Pzpfkw 35, mada vidim imaju kasnije opcije neke da se prelazi sa grane na granu
Preko Pz 35.
- dobro čovek se već odlučio, mada ga pre tigra očekuje vk3600 koji je pravo mučenje dok se ne istraži predzadnji top, no sam će videti koliko će sporo napredovati sa početnim topovima na tom konkretnom modelu
- američki med tenkovi su po mom iskustvu bolji od ostalih evo poređenja iz mog iskustva
pz III/IV 138 41
vk 3600 h 73 38
t-34 78 45
M4 Sherman 121 54
M4A3E2 22 36
prva kolona je broj bitaka, druga % pobeda
- preko M4A3E2 se može istražiti M6 i T20, za M6 je potrebno 14605 poena, iako sa njim nemam visok % pobeda makar ne moram da dajem 6500-7000 kredita za popravke kao za vk 3600, već oko 3500...
Pričamo o endgame mediumima, ne o tier šesticama FFS.
Preko Pz 35.
+1
Malo ces se muciti sa pz38na,medjutim naredna nagrada ce biti slatka ko sex mladi padawane:D
Pričamo o endgame mediumima, ne o tier šesticama FFS.
:facepalm
- gde si ti otišao, pa čovek je mesecima udaljen od endgame medium-a, treba do njih stići a ne izgubiti volju za igrom, na koju magiju će uspeti da ih kupi bez premium naloga da ne pominjem
Pa ok al kad sve to pređe čekaju ga tenkovi sa kojima će najviše da igra i da uživa..
Neće sa šermanom sa se druži stalno valjda će tokom igre da napreduje..
Da sa amerima samo štek debeo em što su bušni em su i spori u odnosu na
konkurencije.
OverCHAOS
24.3.2012, 19:49
Ima li ko iskustva sa onim drugim topom na E 100; vredi li to istrazivati?
Naravno da vredi!!!!Sa zalom je cudo , bez malo nervira.Zna cesto da dinga ,ali kad prodje otkida!!!
Taj top je sa običnom municijom dobar samo u randomu jer ima slabiju penetraciju što ovde i nije toliko bitno jer imaš i gomilu tenkova nižeg tiera, a damage na topu rastura. U CW taj top isključivo sa zlatnom municijom.
ed_hunter
24.3.2012, 22:14
8b-5WkBURk8
http://www.youtube.com/watch?v=8b-5WkBURk8
special thanks to illidan
Trebao si i onog zadnjeg da pojuriš :D Lepo je kad ti ovako zapadnu neki lelemudani a ti igraš sa Tetrapakom, Hotchkissom ili BT-2. Moj drugar iz klana ih je 12 nanizao u BT dvojci.
ed_hunter
24.3.2012, 23:13
mrzelo me, morao sam da izađem iz igre... da mi je posada bila na 100% sa unapređenim skillovima bilo bi još bolje. bt2 mi nije tako legao, hotchkiss mi je ružan mnogo, a tetrapak ima mnogo dobar top pa mi se zato sviđa...
Nisam igrao neko vreme i sad sam instalirao opet WoT e sad imam problem, kad udjem u settings sve mi je n/a nista ne mogu da promenim.
Zna li neko kako da resim to?
http://i40.tinypic.com/4vh2yf.jpg
ed_hunter
27.3.2012, 15:00
js8mV15Y3WU
http://www.youtube.com/watch?v=js8mV15Y3WU
special thanx to illidan
Overlord ponovo počeo da piše na svom blogu...
http://overlord-wot.blogspot.com/2012/03/its-alive.html
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.