PDA

Prikaži potpunu verziju : World of Tanks

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129

PlazmaKeksWoT
30.1.2013, 2:22
Drugari,da li vam ovaj japanski anime crtani pod nazivom girls und panzer lici malo na world of tanks???

http://www.youtube.com/watch?v=VAAnUqhKWZI

Svakoga dana u svakom pogledu sve vise i vise...

:boodala:

Samo jos fali da dodaju skin Hello Kitty....

Doolio
30.1.2013, 6:16
drugari,da li vam ovaj japanski anime crtani pod nazivom girls und panzer lici malo na world of tanks???

http://www.youtube.com/watch?v=vaanuqhkwzi

Творци имају клан у Воту, цртани је и направљен са ВоТом у виду. Такође, људи су волшебно искулирали мојих пар помињања истог, пре фазон месец дана:)

Иначе, цртани је сасвим солидан, чак и кад не би било тенкова. Карактеризација је добра, режија је феноменална (режија и монтажа фајтова, да будем прецизнији), тенкови су сјајно рендеровани, техникалије иду до ситних детаља (инфо о тенковима, фил епизоде са објашњавањем зашто је то и то урађено тако и тако на неком тенку, ентеријер и функционисање истог је пренето верно, механизми пуњења, управљања, правилно и неправилно пењање уз нагиб, укопавање, пуцање гусеница, искошења, различите варијанте топова на истом тенку, АП и ХЕ муниција, механика пуцања - како се рачуна даљина приликом нишањења, различити нишани за различите тенкове, звукови, историјске занимљивости итд итд итд)...

Што се тиче ''скинова'', после из замене, кад сконтају да им ти са клипа и нису баш најбољи за камо.

Наравно, ако вам је сама премиса неподношљива, онда све ово пада у воду. Мени такве ствари не сметају јер углавном гледам изведбу и карактеризацију, па тако могу да, не знам, читам роман о геј рудару на Аљасци који болује од параноје и прича са дрвећем и да се унесем, ако је роман ''деливеровао''. Да није тако, не бих у животу прочитао ништа од, нпр. Меше, јер ми је цео сетинг грозан. Тако да, ко има проблема са прескакањем сетинг-препона, саветовао бих му да прескочи цео цртани:)

DeCoy
30.1.2013, 11:00
vQplqkQ8Oy4

Bolje da ovo gledate nego te gej crtaće :D Jeste da Pattoni "glume" KT-ove, ali opet je bolje...

PlazmaKeksWoT
30.1.2013, 13:49
http://www.imdb.com/title/tt0094716/

Ako neko ima neku slicnu ideju bio bih mu zahvalan da popunim malo kolekciju:D

RAJIC
30.1.2013, 15:30
da li je ovaj zoom mod zabranjen ili ne?
http://srpskivitezovi.com/svi-potrebni-skinovi-by-neunistivi/zoom-mod/

Bokile
30.1.2013, 15:32
Čit jeste definitivno.

Morandi
30.1.2013, 15:43
Ja nzm uopste sto su dozvolili modove? A i sta kome to treba...

OverCHAOS
30.1.2013, 15:44
da li je ovaj zoom mod zabranjen ili ne?
http://srpskivitezovi.com/svi-potrebni-skinovi-by-neunistivi/zoom-mod/

Nemam pojma, koristim ga oduvek a jos nisam banovan, tako da....

DeCoy
30.1.2013, 19:58
Dozvoljen je, kad može arty da ima overhead view zašto i običan tenk ne bi mogao, posebno jer je ovo arkada. Ja imam i onaj mod što uklanja drveće i žbunje, bez toga ne bih mogao ni da igram.

Bokile
30.1.2013, 20:10
Ja nemam ni jedan jedini mod.
Ne znam kako bi se navikao.

miloshbg
30.1.2013, 20:13
Sve jaki igraci a svi koriste gomilu modova... Kvarite draz originalne igre.

Bokile
30.1.2013, 20:16
Sve jaki igraci a svi koriste gomilu modova... Kvarite draz originalne igre.

Ne znam, ne bih mogao. Video sam gore kad je onaj zvekno u zgradu pa se otromboljio, šaren tenk ko uskršnje jaje. Neka fala.

RAJIC
30.1.2013, 20:39
ja sam juce taj nabacio al sam ga danas uklonio, i neki nisan i srpski glas

Zemunelo
30.1.2013, 20:51
Dozvoljen je, kad može arty da ima overhead view zašto i običan tenk ne bi mogao, posebno jer je ovo arkada. Ja imam i onaj mod što uklanja drveće i žbunje, bez toga ne bih mogao ni da igram.
Koji je i da li pomaže kod fps-a?

DeCoy
30.1.2013, 21:02
Pomaže, meni sa 10 skoči fps na 20. Imam i onaj za izbacivanje one crne zone u snajp modu, takođe podiže fps i što je najbitnije pre toga sam imao kratak freeze pri prebacivanju u snajp mod, sa ovim toga više nema.

Ne znam tačno kako se zovu i odakle sam skinuo i da li se apdejtuju za nove pactheve, ali meni ovi što imam funkcionišu već dosta vremena. Imena arhiva koje koristim za povećanje FPS-a su:

No_tree_Crone_wot_080 ili Small_Leaves_0.8.1_bySRCT probaj prvo jedan pa drugi, izaberi koji ti više odgovara
default_0.8.2_lighting_without_SSAO_HDR
drax_disable_bloom
ScopeShadowRemoverCC

Milos942
30.1.2013, 21:02
Aj sve ali kako ljudi igrate sa tim modom bez drveca i zbunja,boze sacuvaj,ogoljena mapa kao po mesecu da igras,gola povrsina,nigde zivota makar biljnog.Zivotinje i ovako ne mozes da nadjes osim neke pticurine a bas bi voleo da zveknem neko telo tenkom ili bar neku kokosku da razmrljam :)

toxic
30.1.2013, 21:08
Igraj ti sa drvecem i zbunjem na 2400pro. (:

Milos942
30.1.2013, 21:15
Igraj ti sa drvecem i zbunjem na 2400pro. (:
Aj tebe i da razumem ne mozes drukcije ali ostali :rofl:

DeCoy
30.1.2013, 21:28
Isti slučaj, laptop sa Radeonom HD2400 :) Sve je bilo super do nekog 7.1 ili 7.2 patcha, posle toga jedino ovako može da se igra. A i stvar navike je, sad kad pokrenem igru bez toga ne mogu da je prepoznam :)

toxic
30.1.2013, 21:56
Za DeCoy-a mislim. Znam za njegovu muku sa lap-topom. (:

Ja igram sa zbunjem i drvecem, bar dok mi se kartica ne istopi jednog dana kad zaj3bem igru u garazi. :D

Qoozma
30.1.2013, 22:16
Kako ovo da instaliram? Pratio sam uputstvo, ali ne radi. :(
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/35966-083-aslains-icon-contour-mod-v253-upd-28012013/

gently
31.1.2013, 2:02
Sta mislite koji ce biti tenk meseca februara?Ja tipujem na tir 6 ili 7 kineza,samo znam da nema sanse da bude IS-2 jer je IS bio pretproslog meseca.

--timebandit--
31.1.2013, 2:10
Pitacu vas za modove kad naberete 30.000(triesiljada bre) partija. Za ovo vreme koliko igram sta je novo u igri? nije nista! imamo bolju grafiku, iste mape, fiziku:kreza: a da imamo nove tenkove i one sugave modove koje i onako ne igram...
Eto zato modovi da vidim nekad i noc kad se napucavamo, pa voise pack-ovi, pa svasta nesto :)

choi
31.1.2013, 2:31
Ja cak razumem i potrebu da se skine drvece zbog preglednosti.

Meni je aktivno i zbunje i drvece, ali imao sam dosta situacija da sam morao da budem drvoseca i oborim drvo ispred sebe da bih ista video (cesto igram sa TD-ima, pa taman se namestim na lepo mesto kad se ispostavi neka krosnja zaklanja vidik .... osetim se kao u bioskopu da sednes iza nekog kosarkasa/centra :mad:).

PlazmaKeksWoT
31.1.2013, 3:05
Kako ovo da instaliram? Pratio sam uputstvo, ali ne radi. :(
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/35966-083-aslains-icon-contour-mod-v253-upd-28012013/

XVM, samo prekopiraj u google translate i prati uputstva. Imas i tutorijal na youtube.

http://mirtankov.net/mods/6729-mod-polzomer-dlya-wot.html

Sto se tice modova:

Olaksavaju u velikoj meri igranje, nesto sto su programeri (ona nepismena stoka sto unistava ovu igru) trebala odavno da ubace. Narocito u pocetku, mislim na zone pogodaka. Kasnije samo nisan, magla, xvm,zoom out, beli mrtvi tenkovi, brojac popravke modula.

Ako neko ima potrebu evo Vam kompilacija svega toga na jednom mestu.

http://depositfiles.com/files/yjb7nhy7d

Doolio
31.1.2013, 8:30
Ја мислим да није дозвољен ниједан зум мод, мрзи ме сад да тражим званичан одговор на форуму...
За жбуње се не сећам шта су рекли.
Викспот скинови су дозвољени, али ја лично их не би дозволио. Јес да није не знам ни ја шта, али је геј:)
Бели мртви тенкови мислим да нису дозвољени.

Иначе, мени кад би склонили Аслаина, кога сам набацио после фазон недељу дана играња, ја бих ладно обрисао игру. Наравно, неће нико да дира аслаина јер је овертаргетмаркер мод:)

Што се тиче ''дражи оригиналне игре'', није то тако једноставно. Гомила онлајн игара намерно остави фуш ГУИ и те ствари, па се онда комуна баци на посао. Онда девелопери узму неке модове, па их откупе и убаце у игру, а неке пусте да се развијају независно и тако до прекосутра. То је симбиотички трип и то се зна и то се ради свесно од стране твораца игара и представља дуготрајну праксу у индустрији, тако да није то баш случај ''кварења дражи оригиналне игре'', јер оригинална игра РАЧУНА на развој модова - у преводу то значи да се девелопери бацају на друге ствари, док модабилне ствари остављају комуни и то је доктрина која уопште није у сивој зони. То, опет, значи да модабилни аспекти игре остају често недовршени, у складу са филозофијом ''па имате модове лол''.
Другим речима, да не постоје модови, девелопери би сами направили сличне додатке, али овако не морају. Дакле, игра модована најпопуларнијим модовима заправо и јесте игра коју девелопер пласира, јер, јелте, симбиоза је свесна и користи се максимално.
Ах да, ОТМ ГУИ који је у ванила игри је заправо мод који је касније инкорпориран у игру. Сад ти мени реци јел то драж оригиналне игре или је измодована игра?
ne znam, ne bih mogao. Video sam gore kad je onaj zvekno u zgradu pa se otromboljio, šaren tenk ko uskršnje jaje. Neka fala.
90% модова мења само ГУИ.

Ова склањања дрвећа, светлећи лешеви, викспот скинови, зумови итд. то не би требало да буде дозвољено, а неки и нису дозвољени. Што, наравно, не значи ништа, јер их људи и даље фурају:(

ja cak razumem i potrebu da se skine drvece zbog preglednosti.

Meni je aktivno i zbunje i drvece, ali imao sam dosta situacija da sam morao da budem drvoseca i oborim drvo ispred sebe da bih ista video (cesto igram sa td-ima, pa taman se namestim na lepo mesto kad se ispostavi neka krosnja zaklanja vidik .... Osetim se kao u bioskopu da sednes iza nekog kosarkasa/centra :mad:).

То је и поента. И ја када станем иза тог дрвета исто ће тако да ми буде. Чим ти склониш то дрво да би видео, изашао си из чамца истог гејмплеја. Док са ОТМ модовима, војс пековима, иконицама за модуле и слично, ниси. По том кључу и разврставају модове у дозвољене и недозвољене.

Qoozma
31.1.2013, 15:28
XVM, samo prekopiraj u google translate i prati uputstva. Imas i tutorijal na youtube.

http://mirtankov.net/mods/6729-mod-polzomer-dlya-wot.html

6. Run xvm-stat.exe (game will be started automatically).

If you want statistics and game launcher, start with /launcher argument:
Create shortcut xvm-stat.exe
Open Properties
Write 'xvm-stat.exe /launcher' (without quotas) in Object field

Je l' ovde? (http://www.dodaj.rs/t/2d/at/4jrkRc1l/2013-01-3114h2714.jpg (http://www.dodaj.rs/?2d/at/4jrkRc1l/2013-01-3114h2714.jpg))

Doolio
31.1.2013, 15:53
Да

Кад покрећеш преко тог ехеа имаш статсове

PlazmaKeksWoT
31.1.2013, 20:21
6. Run xvm-stat.exe (game will be started automatically).

If you want statistics and game launcher, start with /launcher argument:
Create shortcut xvm-stat.exe
Open Properties
Write 'xvm-stat.exe /launcher' (without quotas) in Object field

Je l' ovde? (http://www.dodaj.rs/t/2d/at/4jrkRc1l/2013-01-3114h2714.jpg (http://www.dodaj.rs/?2d/at/4jrkRc1l/2013-01-3114h2714.jpg))

da, onda samo dodas:
razmak i
/launcher
tj komandna linija treba da izgleda ovako:
D:\"lokacija igre"\xvm-stat.exe /launcher
prvo ti se otvara CMD prozor, ucitava dokan server, onda se ukljucuje normalni "prozor" WoT-a.

Kad vidis sa kojim mentolima igras random bice ti jasno zasto si ocelavio uz ovu igru. Juce sam imao cast da upadnem u partiju sa platoon-om od 3 prem tenka (Lowe, T34 i JgTiger 88), efikasnost 150, broj partija manje od 500. Mozete misliti kako su prosli. Evo jednog predloga za WG. Prem tenk odredjenog tier-a mozes kupiti samo ako posedujes neki "normalan" tenk istog tier-a. Efekat: nema kretena sa 100 partija koji upadaju u top tier borbe.

Doolio
31.1.2013, 21:30
Ефекат: нема играча, кју је пет минута и на крају нема ни игре. Ја знам да те ствари нервирају, али мораш да гледаш већу слику. Постоје разлози зашто је ВоТ толико успешан и масован, зашто је толико квалитетан и зашто је толико плаг енд плеј и ниједан ти се неће свидети:) А опет, да их нема, не би ни ти играо, јер просто би игра била пет пута гора, ВГ не би добио осамдесетину пара које је добио, било би хиљаду пута мање играча...
У преводу, чаша меда и чаша жучи. Плус што је у људској природи да им боде очи нешто, а нешто и да не примећују/анализирају.

MoNsTeR
31.1.2013, 22:18
vidim pricate o losoj populaciji, pa ja da dodam nesto, mozda je offtopic ali mozda nekog i malo ohrabri. Ja sam pre wota igrao lol, u toj igrici vladaju debili, wot je izbalansiran koliko toliko zato sto se igra 15v15 i kad imas par kretena ili leavera ne oseca se toliko plus protivnici ne dobijaju nikakav bonus ako te ubiju. Sve to je suprotno u lolu tamo vas ima 5 ako jedan quituje to je poraz, ako neko igra lose protivnici dobijaju bolje iteme i opet nemate sanse. Kada se to uporedi sa wotom sami zakljucite. Ako mi ne verujete probajte bilo koju od takvih igara i shvaticete sami. Ipak ja sam i dalje casual igrac i nisam dosao dalje od t6

miloshbg
31.1.2013, 22:23
Gledam stare slike iz WoT-a i naletim....

Jedna od onih partija gde bi nekom je.. m....!

http://i451.photobucket.com/albums/qq239/MiloshBg/WoT/shot_012_zpsaeaffcde.jpg

miša topola
31.1.2013, 23:20
Stare slike WoT-a :(

Milos942
1.2.2013, 1:41
vidim pricate o losoj populaciji, pa ja da dodam nesto, mozda je offtopic ali mozda nekog i malo ohrabri. Ja sam pre wota igrao lol, u toj igrici vladaju debili, wot je izbalansiran koliko toliko zato sto se igra 15v15 i kad imas par kretena ili leavera ne oseca se toliko plus protivnici ne dobijaju nikakav bonus ako te ubiju. Sve to je suprotno u lolu tamo vas ima 5 ako jedan quituje to je poraz, ako neko igra lose protivnici dobijaju bolje iteme i opet nemate sanse. Kada se to uporedi sa wotom sami zakljucite. Ako mi ne verujete probajte bilo koju od takvih igara i shvaticete sami. Ipak ja sam i dalje casual igrac i nisam dosao dalje od t6
Igram LoL i dalje mada vise WoT,potvrdjujem sve sto kazes.

vetar.
1.2.2013, 9:32
Imam jedan problem već par dana.
Posle par meseci pauze, ponovo sam počeo da igram WOT, ali iz nekog razloga ne mogu da prodam ni jedno vozilo!
Sva vozila su popravljena, imam mesta u baraci, kada na nekom vozilu kliknem sell ništa se ne desi!
Gledao sam po netu i nigde nisam našao ovaj problem, izgleda da mi reinstal ne gine...

atlantis
1.2.2013, 12:40
Ljudi, recite mi gde da gađam T26E4 spreda da bih mu naneo štetu? Sa tajpom gotovo da nemam šanse protiv njega, gde god da pogodim frontalno bounce?!

_Maximus_
1.2.2013, 13:18
Ljudi, recite mi gde da gađam T26E4 spreda da bih mu naneo štetu? Sa tajpom gotovo da nemam šanse protiv njega, gde god da pogodim frontalno bounce?!

http://www.google.rs/search?q=super+pershing+weak+spots&hl=en&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=TqQLUdmHA9HCswb1ioGADA&ved=0CCsQsAQ&biw=1366&bih=667

Izvolte. Inace gadjas ga u pucaljku na vrhu kupole, spreda kupole u donji levi i desni kraj. Ovo sa strane i otpozadi ti je standardica.

toxic
1.2.2013, 14:10
Ako gadjas sa topovima koji imaju 220+mm penetraciju mozes gornju prednju plocu lako da probijes. Takodje, na gornjoj ploci sa leve strane (kad gledas u tenk) imas i onaj mitraljez, njega mozes bilo kojim topom da probijes. Kad si blizu, gadjaj ga tu. Donju prednju nemoj nikad da gadjas, upija i od T95 granate.

BTW, rezultat guranja T95 na brdo Malinovke:
http://www.dodaj.rs/t/2T/Bv/2Wf7cpud/shot002.jpg (http://www.dodaj.rs/?2T/Bv/2Wf7cpud/shot002.jpg)
(:

@vetar.
Probaj da reinstaliras igru (skini novi klijent ceo), moguce da se nesto zeznulo prilikom update-a.

vetar.
1.2.2013, 14:53
Pa da, reinstal mi ne gine izgleda..

PlazmaKeksWoT
1.2.2013, 18:05
Ефекат: нема играча, кју је пет минута и на крају нема ни игре. Ја знам да те ствари нервирају, али мораш да гледаш већу слику. Постоје разлози зашто је ВоТ толико успешан и масован, зашто је толико квалитетан и зашто је толико плаг енд плеј и ниједан ти се неће свидети:) А опет, да их нема, не би ни ти играо, јер просто би игра била пет пута гора, ВГ не би добио осамдесетину пара које је добио, било би хиљаду пута мање играча...
У преводу, чаша меда и чаша жучи. Плус што је у људској природи да им боде очи нешто, а нешто и да не примећују/анализирају.

Mudro zboriš:dedica:

Ma meni izgleda samo treba pojačati bromazepame i antidepresive:kreza:

Doolio
1.2.2013, 18:08
Или да просто седнеш у златног шермана:kreza:

BobaL
1.2.2013, 18:46
Da li jos nekome odbija Intesinu internet karticu? I sta raditi kada se ovo dogodi?

atlantis
1.2.2013, 20:01
Da li jos nekome odbija Intesinu internet karticu? I sta raditi kada se ovo dogodi?

Ja sam ranije plaćao sa njom bez problema...

.....

Krećem sa četvrtim redom skilova na tajpu, interesuje me šta mislite da je pametnije, Clutch Braking ili Controlled Impact kod drajvera, ako bih sveo izbor na neki od ta dva? Koliko bi bilo primetno brže rotiranje, a koliko taj odnos nanetog i primljenog damage pri sudaru sada sa novom fizikom, itd?

Aleksandar
1.2.2013, 21:15
Ma meni izgleda samo treba pojačati bromazepame i antidepresive:kreza:

Za vrijeme upotrebe ovih lijekova nije dozvoljeno upravljanje motornim vozilima.

Bokile
1.2.2013, 21:21
Za vrijeme upotrebe ovih lijekova nije dozvoljeno upravljanje motornim vozilima.

XWxUj0reYs0

Genoveva
1.2.2013, 23:24
Stavio sam xvm da vidim kakvih igraca sve ima i nisam ni mogao zamisliti da je ovako lose, situacija je mnogo gora nego sto sam mislio :)

Napravih snimak jedne partije pa ovo je sve obojeno crvenim i narandzastim, o boze je l' moguce da ima ovoliko losih igraca, ja se zaista nisam nadao da ih je tako mnogo u svakom timu, obicno se nadam da ima dva tri nooba a da su ostali iole normalni ali zaista retke su partije gde ima dobrih ili ih ima poneki u svakom timu. ostali omg! :boodala:

Nekada je ovo jako lose kada gledas pa se s*****s, a opet nekada je i dobro da znas na koga da racunas i sa druge strane na koga da obratis paznju kako primarnu metu i pazljiv prilaz.

U svakom slucaju stvarno nisam ni sanjao da ima ovoliko losih igraca, ja sebe zaista ne smatram nekim posebnim igracem, stvarno imam partija gde se smatram totalnim noobom kako odigram, ali sta su onda ovi ako sam ja neki prosek omg!!! :facepalm

DeCoy
1.2.2013, 23:54
Tier 6 partija, pa šta si očekivao :) 90% učesnika je napravilo nalog u poslednja 3 meseca, od toga 50% je pravo sa "kantera" došlo kad su na nekom sajtu kliknuli na GoogleAds reklamu za WoT.

I ti sa tim skorom nikako nisi prosek, prosek su igrači koji imaju eff rating oko 1200.

Barni
2.2.2013, 0:00
Table of efficiency rating values less than 600 Bad players (~ 10%) 600 - 900 Players below average (-48%) 900-1200 Average players (~ 32%) 1200-1500 Good players (~ 8%) 1500-1800 Great players (~ 1.9%) more 1800 Unicums (~ 0,1%)

--timebandit--
2.2.2013, 1:11
Imam jedan problem već par dana.
Posle par meseci pauze, ponovo sam počeo da igram WOT, ali iz nekog razloga ne mogu da prodam ni jedno vozilo!
Sva vozila su popravljena, imam mesta u baraci, kada na nekom vozilu kliknem sell ništa se ne desi!
Gledao sam po netu i nigde nisam našao ovaj problem, izgleda da mi reinstal ne gine...

Evo ja imam slican problem kao i ti, vec sat vremena pokusavam da dopunim municiju na batchat-u i jednostavno nece pa nece, kesh naravno imam, probao sam i reinstal pobrisao modove na brzaka ali opet nista?!?!:mad:

vlado_ns
2.2.2013, 4:27
...U svakom slucaju stvarno nisam ni sanjao da ima ovoliko losih igraca, ja sebe zaista ne smatram nekim posebnim igracem, stvarno imam partija gde se smatram totalnim noobom kako odigram, ali sta su onda ovi ako sam ja neki prosek omg!!! :facepalm

Novi Aslain mod (koji preporučujem da se instalira nakon xvm-a, samo se prekopiraju fajlovi, prosto je) je prestao da prikazuje xvm rejting i prešao je na WN6, koji je mnogo pouzdaniji pokazatelj umeća... dragi moj Genoveva, ti si Unicum, čestitam, nema mnogo boljih igrača od tebe :)

http://www.noobmeter.com/player/eu/genoveva

Shlaymara
2.2.2013, 12:34
^ Slazem se, WN6 daje mnogo bolju sliku o tome ko je kakav nego EFF. Ni EFF nije los, relativno dobro "ocenjuje" lose igrace. ali problem je sto moze da se boosta score.
WN6 daje realnije ocena za igrace koji duze igraju wot (vise od par k partija) i ne moze da se boosta tako lako kao EFF. Mislim da ce u buducnosti EFF biti prevazidjen i da ce se WN6 koristiti masovno.
Jos samo da uspem da nateram moj XVM.xvmconfig da mi prikazuje WN6 :|

vlado_ns
2.2.2013, 13:24
^ Slazem se, WN6 daje mnogo bolju sliku o tome ko je kakav nego EFF. Ni EFF nije los, relativno dobro "ocenjuje" lose igrace. ali problem je sto moze da se boosta score.
WN6 daje realnije ocena za igrace koji duze igraju wot (vise od par k partija) i ne moze da se boosta tako lako kao EFF. Mislim da ce u buducnosti EFF biti prevazidjen i da ce se WN6 koristiti masovno.

Probaj Aslain, možda ti se svidi, volim kako prikazuje obojene nazive tenkova umesto ikonica - mnogo je preglednije jer jednim pogledom vidim koliko ima u borbi artija, koliko td-a itd... a ako ti se to ne sviđa, jednostavno obriši folder sa sličicama Aslainovim i imaćeš standardne ikone prikazane :)

RAJIC
2.2.2013, 14:29
da li se nekom dasava da u sekundi nestane igrica, i ponovo kad udjem u istoj sam borbi?

toxic
2.2.2013, 15:04
WN6 daje realnije ocena za igrace koji duze igraju wot (vise od par k partija) i ne moze da se boosta tako lako kao EFF.

A sta koristi u proracunu WN6? Eff daje previse poena na neke gluposti (za cap i def najvise...) i, u principu, vrednuje samo teske tenkove.

Shlaymara
2.2.2013, 16:03
Score u WN6 se obracunava ovako:
Damage 40% - uzima u obzir tier tenka, znaci nije isto da li napravite 3k dmg sa tier 6 i 3k sa tier10
Kill 40% - takodje uzima u obzir tier tenka
Decap baze 5% - ali maksimum za decap je 2.2 tako da ne moze da se busta score decapovanjem
Cap baze 0% - :D
Win ratio 0-8% - 48% win ratia utice 0%, sve ispod toga utice negativno
Spotted 7% - spotanje utice sa relativno malim procentom i nije moguce da sa samoubilackim zaletanjem i spotovanjem boosta score, jer takvim nacinom igre ne pravite dmg i killove koji mnogo vise uticu na score.
Takodje, min avg tier je 6 (otud 6 u imenu formule) i zbog toga nije moguce nabijati score igranjem malih tirova.

Jedini nacin da se boosta score je igrati sa tier6 tenkovima i praviti ogroman dmg (recimo sa S-51), ali i to ce se resiti kad se arty stabla prosire na 10 tirova (negde na leto).

Evo i same formule:
(1240-1040/(MIN(TIER,6))^0.164)*FRAGS
+DAMAGE*530/(184*e^(0.24*TIER)+130)
+SPOT*125
+MIN(DEF,2.2)*100
+((185/(0.17+e^((WINRATE-35)*-0.134)))-500)*0.45
+(6-MIN(TIER,6))*-60

Koga interesuje koliki mu je WN6, moze pogledati ovde -> http://wotlabs.net/eu

Probaj Aslain, možda ti se svidi, volim kako prikazuje obojene nazive tenkova umesto ikonica - mnogo je preglednije jer jednim pogledom vidim koliko ima u borbi artija, koliko td-a itd... a ako ti se to ne sviđa, jednostavno obriši folder sa sličicama Aslainovim i imaćeš standardne ikone prikazane :)
Imam ja moj config, ali nisam mogao da ga nateram da mi prikazuje WN. Konacno sam uspeo, zezao me neupdateovan xvm-stat.exe

toxic
2.2.2013, 18:35
Ovo je vec dosta bolje, mozda jedino da ubace malo vise za spotovanje (na ustrb kill-a) zbog mediuma i da ubace bar T5 light tenkove. Ne bi moglo kamikaza stilom nesto puno da se uzima, a opet bi se vrednovali mediumi i izvidjaci. Cak i uspesno kamikaza izvidjanje light tenkom utice dosta na kraj partije ako se osvetli i arty. U svakom slucaju mnogo bolje od eff-a.

Shlaymara
2.2.2013, 18:40
Najbolje bi bilo da mogu da ubace dmg upon spotting (da skauti i medijumi budu ravnopravniji), ali to, na zalost, ne moze da se izvede, jer se ta stavka ne nalazi u profilu igraca kod WG.

toxic
2.2.2013, 19:17
Da, to bi bilo najbolje, a cudi me da nema, to ti racuna za XP/kredite.

xandar
2.2.2013, 19:20
WG stvarno treba odati priznanje na genijalnoj sposobnosti. Mislio sam da cu nakon kupljene nove grafike osetiti bolji framerate, ali nisam suvise inteligentan kad entuzijazam me obuzme...-.-

Elin
2.2.2013, 22:41

Pa za neke od nas ovo bi bilo bolje nego EFF rating, sada proverih ovo i imam EFF 1642 a po WN6 imam 1716, a poslednja 2 meseca je 2188, mada mi je i EFF poslednja dva meseca 2272.

Zemunelo
3.2.2013, 14:12
Stavio sam xvm da vidim kakvih igraca sve ima i nisam ni mogao zamisliti da je ovako lose, situacija je mnogo gora nego sto sam mislio :)

...

Pa ti jesi jedan od najboljih igrača po tom skoru i stats-u koji imaš.
Mislim da ti ustvari hoćeš da te malo hvalimo :p

Ja dok sam igrao (ne igram više skinuh se za sada :D ) takve kao ti sam odmah prijavljivao timu na početku partije da paze i da takvog prvo gađaju.

To je jako dobra strategija jer uspeva osim ako nisi top tier a mi ostali baš, baš ispod tvog tiera-tad ne vredi tražiti od tima da te ganjaju svi.

Ja sam u principu gledao % pobeda jer to najviše govori.
Efikasnost može da ti pomogne ako vidiš da je baš niska da shvatiš da neko nema pojma i nije shvatio o čemu se tu radi u igri.
A visoka efikasnost ne govori mnogo.

Bokile
3.2.2013, 14:17
Ja sam prestao da igram, malo sam se osvrnuo na razne addonove koji mogu da se ubace u igru, i smorio sam se.

Ali to mi je dalo odgovor na razna pitanja, recimo kako neprijatelj zna da sam ja baš iza tog kamena, i kako me vidi iza brda recimo. Da ne govorim o tome da tačno zna gde da me pogodi da mi oduzme preko 500 HP.

Ja neću više da igram ovo.

vlado_ns
3.2.2013, 14:19
Ja sam prestao da igram, malo sam se osvrnuo na razne addonove koji mogu da se ubace u igru, i smorio sam se.

Ali to mi je dalo odgovor na razna pitanja, recimo kako neprijatelj zna da sam ja baš iza tog kamena, i kako me vidi iza brda recimo. Da ne govorim o tome da tačno zna gde da me pogodi da mi oduzme preko 500 HP.

Najvažnije je da ne padneš na psihološkom planu :)

Bokile
3.2.2013, 14:21
Najvažnije je da ne padneš na psihološkom planu :)

Ma jok, igraću malo GW2, ionako sam ga zabatalio.

Cavic_Bronx
3.2.2013, 15:59
Evo za nove igrace jedan koristan video... Trenutno je cela stvar work in progress tako da se ocekuju i bolje stvari i snimci kao i in game tutovi.. http://www.youtube.com/watch?v=UhAwWNpA1i4&feature=share

Doolio
3.2.2013, 17:26
ja sam prestao da igram, malo sam se osvrnuo na razne addonove koji mogu da se ubace u igru, i smorio sam se.

Ali to mi je dalo odgovor na razna pitanja, recimo kako neprijatelj zna da sam ja baš iza tog kamena, i kako me vidi iza brda recimo. Da ne govorim o tome da tačno zna gde da me pogodi da mi oduzme preko 500 hp.

То ништа нема везе са адоновима што си сад набројао, ал добро. Кад си почео да играш, људи су ти лепо рекли да ће неке ствари које те збуњују постати јасније временом. Ти си тај део прескочио (иако су ти неки рекли да мало гуглаш и да гледаш по нету ствари око механике и информација) и сад кад ти се деси нешто што не можеш да објасниш, кривиш адоне. Мало је рећи да то није права слика ствари.
Наравно, слободан си да мислиш шта хоћеш и наравно да нећеш играти нешто што ти се не игра, али овај твој закључак је објективно и чињенично погрешан. И са стопостотном сигурношћу могу да тврдим да је он производ твоје неупућености у дотичне сегменте игре. Ово схвати као добронамерно обраћање пажње, не као прозивку.
Дакле, ако ти се свиђа игра, слободно настави да је играш, јер све те ствари које помињеш имају своје најнормалније зашто и зато. Међутим, да се не би фрустрирао и питао шта је сада и стално имао подсвесни трип о гомили ликова са читовима, МОРАШ да се ангажујеш око информисања о игри, просто, такав је тип игре. А, ако то није твоја ''шоља чаја'', да се информишеш на тај начин и ако те то смара или то сматраш за непотребни ангажман и баласт, онда наравно то нећеш урадити. Али онда прихвати да ће ти закључци о било ком сегменту игре бити доста шупљи и често нетачни. Не зато што си глуп или нешто у том фазону, него зато што се ниси информисао и не умеш да препознајеш манифестације ствари у игри као такве. Као што кад узмеш тромбон, па из њега изађе пффффт уместо тралала, не кривиш оног тамо из музичке за адоне и читове, већ си свестан да заправо не знаш ни како тромбон ради, а камоли да га свираш. Невоља је што доста људи то узима у обзир када су тромбони у питању, али некако то не ради за неке ствари, нпр. ВоТ. И онда на званичним форумима имаш ГОМИЛЕ топика о читовима, немогућим спотовањима, бржим рилоудовима итд. СВАКОДНЕВНО, а ништа није валидно и ако постављач линкује риплеј, увек се јако брзо види шта је у питању и да је лажна узбуна. И онда сутра осване опет ИСТИ топик о ИСТОЈ ствари од стране ДРУГОГ играча.

Лонг стори шорт, ако ти се допада игра, инвестирај мало времена у њу ВАН играња, али конструктивно и веруј ми да ће ти се ствари искристалисати. Ово неће отклонити фрустрацију самом игром или (не)умећем саиграча, али о томе се и не ради овде.

miloshbg
3.2.2013, 20:34
Jel moguce da je kv1s toliko zapaljiv...? Lik (type58) me dva puta spreda zapalio i naravno unistio.

maxrema
3.2.2013, 20:51
Jel moguce da je kv1s toliko zapaljiv...? Lik (type58) me dva puta spreda zapalio i naravno unistio.

i nije bas toliko, msm desava se

miloshbg
3.2.2013, 22:18
Majku mu... Sumnjao sam na zlatnu municiju.

minist@r
3.2.2013, 23:59
Razmisljam da idem na neku granu lakih tenkova.Ima li neko iskustva sa ovim kineskim?

MoNsTeR
4.2.2013, 0:32
da li postoji mod koji nam pokazuje gde da gadjamo odredjeni tenk?i ako bi neko mogao da mi da link za mod sa skidanjem drveca koji je proveren i uputstvo za instalaciju/koriscenje,da ne zeznem komp...

DeCoy
4.2.2013, 1:42
A kako ćeš da zezneš komp instalacijom moda?

http://mirtankov.net/mods/5979-wot-mode.html

Ono što raspakuješ iskopiraš u res_mods/0.8.3

Weak spot skinovi...

http://www.koreanrandom.com/forum/topic/1475-v5583%D1%88%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%B8-%D1%81-%D0%BE%D1%82%D0%BC%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D 1%8B%D0%BC%D0%B8-%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8Fzo om-%D0%BE%D1%82-lemon96-%D0%B2-%D1%81/

noisy
4.2.2013, 3:38
Ali 'ladno postoje ljudi koji vjeruju da nema citova za wot. Ne znam ni jednu mp igru (osim mozda dote) u kojoj nema citera.

Doolio
4.2.2013, 9:09
То и није неки аргумент, пошто то зависи од архитектуре.
Има као читова, али нема читова у класичном смислу, не можеш да спотујеш људе ако нису спотовани, не можеш да ејмботујеш и тако то, не можеш да твикујеш топ да одузима више, подебљаш армор, убрзаш тенк, капујеш брже, пуцаш кроз брдо, смањиш свој хитбокс/повећаш туђе, да се поправљаш пет пута у фајту, да будеш прецизнији него што јеси, да не губиш хелт кад паднеш итд итд итд. Оно што можеш је да исфураш неке получитове, нпр. онај прецизнији показатељ одакле те неко распичио (са стрелицом у средини), склањање жбунова, светлећи лешеви, већи зум/зум аут, викспот скинови итд.
Сва ''читаста'' рачунања су на серверу, тако да НЕМА квејколиких читова. Значи, то што је Бокилета неко открио ''иза оног камена'', значи да га је неко открио или је претпоставио да је тамо, или му је арти видео трејсер итд. То што га је неко погодио за много хелта, значи да му је спичио модул и одузео довољно хелта том модулу (муницији, резервоару) да га уништи. За то је могао да користи викспот скинове, али није морао, верујем да овде сви знају где да гађају без њих. Дакле, лик СИГУРНО НИЈЕ набацио чит који сваки пут критикалује аморек или који има већу шансу да спичи резервоар од било ког другог лика који гађа викспотове у истом тенку и није ништа модовао. Исто тако, СИГУРНО НИЈЕ нико имао чит који је Бокилетов тенк детектовао иза брда, него је детектован ванила механиком саме игре.

То хоћу да кажем, не мораш одмах да будеш циничан, само зато да би био циничан, а аргументација је ''не знам ниједну игру'' и још притом ниси ни прочитао пост како ваља јер би онда знао на шта мислим - на то да ствари које ОН наводи као манифестацију читова заправо нису то. Врло добро знам шта причам, активан сам на форумима и више истражујем него што играм игру и то радим фазон две године, тако да слободан си да се не сложиш, али није лепо да се ''не слажеш са висине'', а притом на основу тога што ''све игре па и мали мујо'' имају читове.

DeCoy
4.2.2013, 9:17
Ma sve sami "stručnjaci", kad te neko ubije odmah je čiter :rolleyes:

MoNsTeR
4.2.2013, 10:35
sta u ovim weak spot skinovima znaci power plant. i combat pack?

DeCoy
4.2.2013, 11:22
Motor i ammo rack, verovatno je GT nogama prevodio :D

--timebandit--
4.2.2013, 19:33
Ali 'ladno postoje ljudi koji vjeruju da nema citova za wot. Ne znam ni jednu mp igru (osim mozda dote) u kojoj nema citera.

Ajde molim te linkuj samo jedan chit za wot ali samo jedan jedini I ja ti poklonim svoj acc sa pet high tier prem tenkova pun k.. zlata I brdo srebra,;)

xandar
4.2.2013, 19:57
Jedna talicna partija sa e75
http://s11.postimage.org/aumtpvbwv/Capture.jpg (http://postimage.org/image/aumtpvbwv/)

http://s4.postimage.org/ftd4uo4q1/Captureete.jpg (http://postimage.org/image/ftd4uo4q1/)

Popravka 32k:kreza:

miloshbg
4.2.2013, 22:02
Kakav je onaj M7?

gently
4.2.2013, 22:45
Bas ga kupih pre neki dan.Super tenkic za mene,ugledom radi kao protivnik skautovima I za krkanje artiljerija.Nije brzi od 50km sto je sasvim solidno.

Top nije preterano dobar ali puca 26 puta u minute.I koristi prvi,oni ostali nisu dobri.

Sve u svemu vise vuce na lajt tenkove mada ima bolji oklop nego m4 ali kao sto rekoh losiji top.Meni je super zabavan,bar dok ne uzmem elc-a :D

lasto
4.2.2013, 22:46
bio je jedan "ekpertski" napad na server, prošle godine, mislim da je proleće bilo, kada se pojavio lik koji je prolazio kroz druge tenkove i nije mogao biti ubijen, ali je u roku od 3-4 sata server ugašen, zakrpljen i pušten u rad.

imam utisak da ti što viču čiter, igraju sa posadom 50% i nikada ne doguraju do 100%, a kamoli do nekog skila, ne koriste module, pa im je jako čudno kako neko pogađa svaku.

Kakav je onaj M7?
ništa naročito, ali može da se igra, takođe i za njega važi 10-20 apcr da se nađe...

miša topola
4.2.2013, 22:59

Postojim. :)

noisy
4.2.2013, 23:53
Kad sam ja prije više od godinu kukao ovde, svi ste bili protiv i spremni da se bijete da dokažete da nisam u pravu. Sada vas gledam kako kukate na te iste stvari.
Polako, doći će te i do čitera za koju godinu.

toxic
4.2.2013, 23:59
Konkretan cheat ne postoji, postoje modovi koju su zabranjeni i na koje se gleda kao na cheat, ali to nisu.

M7 je super tenkic ako volis brze tenkove bez oklopa. Top mu je dosta dobar i odgovara mu savrseno, ali ima jako dugo nisanjenje pa je tesko pogoditi nesto iz pokreta ako nisandzija nije na 100%... i da, kakvo bre crno zlato za M7?! (:

DeCoy
5.2.2013, 0:35
imam utisak da ti što viču čiter, igraju sa posadom 50% i nikada ne doguraju do 100%, a kamoli do nekog skila, ne koriste module, pa im je jako čudno kako neko pogađa svaku.

Eh, igram Kineze male tierove pre neki dan i naš t4 ruski TD (SU-76 mislim) naleti na Hetzera sa derp gunom i ovaj ga normalno oneshotuje iz mesta. Kad je ovaj naš krenuo - CHEATER, GOLD AMMO NOOB i ostale gluposti da piše po chatu. :facepalm Kad budala nešto ne razume, onda sve što mu se dešava pripisuje nekoj višoj sili, u ovom slučaju haklerima i čiterima.

@noisy
Ti si kukao kako je igra Pay2Win, ja i dalje stojim iza toga da nije.

@toxic
Mislim da čak i oko modova ne postoji unificiran stav kod WG-a. Konkretno su na EU forumu brisali sve što ima veze sa ovim no-tree modom, dok se na NA forumu o njemu naširoko razgovaralo, čak su moderatori postavljali linkove. Sad vidim na RU forumima da postoje linkovi za njega.

gently
5.2.2013, 0:38
O da,m7 je veoma neprecizan zaboravi na pucanje u pokretu,pogotovu sto ti cesto skinu nisandziju.Mnogo me podseca izgledom na t49,oba su tako sitna I imaju skoro iste kupole.

Zasto wargaming lepo ne zabrani sve modove za igru?

kuureee
5.2.2013, 0:49
Ja igru igram vec ne pune dve godine i to izuzetno aktivno.Do sada nisam naleteo ni jednom na neku ,,cudnu,, situaciju.Tipa da neko puca i pogadja kroz kucu ,brdo.....da neki tenk puni brze ,ide brze i slicno.

DeCoy
5.2.2013, 1:05

Zato što sa modovima svaka igra može samo da profitira. OTM je recimo nekada bio samo mod, pa je inkorporiran u igru i danas se bez toga WoT ne može ni da zamisli.

Elin
5.2.2013, 1:10
Onaj osecaj kada su ti sanse za pobedu:
global 22% - per vehicle 10% i pobedis 15:8 i sto je najdraze razvaljivao si naduvane QV igrace, od trojice, dvoje njih preko 2000 eff. Jesu oni dobri, svaka cast ali svaku partiju prozivaju nekoga, i sada na pocetku, kao Ne brinite zbog ''kampinovke'' brzo ce biti gotovo, aaaa kako me takvi likovi nerviraju :n-cc2: a ovo je vec drugi put u 3 dana da nalecem na njih i dobijam partiju, isto tako su se pros.eravali i prosli put.

xandar
5.2.2013, 1:46
I kako da izdrkam 5000 iskustva za gusenice sa tier 3 topom na arl v39!?
Osecam jos jednu samua:facepalm

Doolio
5.2.2013, 1:58
o da,m7 je veoma neprecizan zaboravi na pucanje u pokretu,pogotovu sto ti cesto skinu nisandziju.mnogo me podseca izgledom na t49,oba su tako sitna i imaju skoro iste kupole.

eто кад морам да квотујем сам себе и то од пре фазон два дана:)

Што се тиче ''дражи оригиналне игре'', није то тако једноставно. Гомила онлајн игара намерно остави фуш ГУИ и те ствари, па се онда комуна баци на посао. Онда девелопери узму неке модове, па их откупе и убаце у игру, а неке пусте да се развијају независно и тако до прекосутра. То је симбиотички трип и то се зна и то се ради свесно од стране твораца игара и представља дуготрајну праксу у индустрији, тако да није то баш случај ''кварења дражи оригиналне игре'', јер оригинална игра РАЧУНА на развој модова - у преводу то значи да се девелопери бацају на друге ствари, док модабилне ствари остављају комуни и то је доктрина која уопште није у сивој зони. То, опет, значи да модабилни аспекти игре остају често недовршени, у складу са филозофијом ''па имате модове лол''.
Другим речима, да не постоје модови, девелопери би сами направили сличне додатке, али овако не морају. Дакле, игра модована најпопуларнијим модовима заправо и јесте игра коју девелопер пласира, јер, јелте, симбиоза је свесна и користи се максимално.
Ах да, ОТМ ГУИ који је у ванила игри је заправо мод који је касније инкорпориран у игру. Сад ти мени реци јел то драж оригиналне игре или је измодована игра?

xandar
5.2.2013, 2:19
Zaboravih da kazem da si ti tu temu vec apsolvirao, ali mislim da ih odbija duzina tvojih postova:)

vlado_ns
5.2.2013, 2:20
Prijatelji, drugovi, braćo... pogledajte ovu statistiku (po WN6 rejtingu)...

http://usnimi.me/thumbs/shot00bzb.jpg (http://usnimi.me/?v=shot00bzb.jpg)

Doolio
5.2.2013, 9:56
Zaboravih da kazem da si ti tu temu vec apsolvirao, ali mislim da ih odbija duzina tvojih postova:)

Па да, то је само за одабране јаке воље!:kreza:

Shlaymara
5.2.2013, 12:04
Sta mislite zasto je vecina stvari u flashu? Sigurno ne zato sto je dobar i brz, vez zato sto svaki drugi covek na svetu moze da prcka sa njim. WG je namerno igru napravio tako da moze sto lakse da se moduje. Upravo zbog modova je pre par patcheva i ubacio mod folder kako bi ljudi sto lakse i bezbolnije koristili modove. Sad modovi ne overwrajtuju orginalne fajove i ne mozete sprcati igru modovima.
Sto se tice citova, najpribliznije tome sto sam ja video je ostajanje trejsova od artija (kad arti opali trejs ne nestane nego ostaje da se vidi duze vremena).
Potencijalni cit moze biti i hit log ako ga neko napravi da prikazuje dmg za tenkove koji nisu spotani (trejsas arty i po hit logu vidis da li si ga navatao ili ne). Mada ne znam da li je to moguce napraviti ili ne.

Sto se tice WN6, taj rejting ne mazi igrace koji su odigrali manje od 1-2k partij tj one igrace koji igraju male tirove. Ne "laze" ali im daje male ocene. Standardizacija boja i vrednosti je jos u toku i bice zavrsena do izlaska novog patcha, ako ne i ranije. 99% da ce WN6 biti difoltni pokazatelj rejtinga u buducim XVM-ovima. Trenutno modifikuju formulu da prikazuje vrednosti slicne onima iz EFF jer su ljudi navikli na te brojke. To naravno ne znaci da je to to isto. Koliko sam shvatio, u formulu ce biti ubacena konstanta koja ce krivu WN6 pribliziti sto vise krivi EFF, cista matematika. Vise o tome ovde ->http://www.koreanrandom.com/forum/topic/2625-wn6-vs-eff-in-default-config-wn6-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-eff-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B8%D0%B3%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D1%83%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D 1%8E/page-5#entry33119
I dok se to ne sredi, u mom configu sam nemestio da mi prikazuje i WN6 i EFF uporedo iznad tenkova, pa nema dilema ko je kakav. Primetio sam da kod vecine ljudi i nema puno razlike u oceni. Pitanje je samo kolika je razlika ako neko ima 1000 eff a neko 1000 wn6, ko je tu bolji i za koliko.

pRoskiLLz
5.2.2013, 12:09
ima brdo videa na youtube-u sa tim trace hack-om... ne znam kako bi mogli da otkriju taj hack kad ionako mozes da pratis trace-ove... ovo ih samo poboljsava..

DeCoy
5.2.2013, 12:24
Jes` kako da ne. Video se zove Tracer Hack working on 8.3 patch, star je 2 meseca, a mapa je Komarin :a_whistli Virus navlakuša za idiote...

Tracer hack je radio nekada, zbog toga su trejseri bili izbačeni iz igre na par meseci.

pRoskiLLz
5.2.2013, 12:33
ali tuzno je sto uopste nije tesko napraviti hack za tracere...

p.s. mislio sam na neke starije video-e, ne na taj DeCoy...

DeCoy
5.2.2013, 12:41
Tracer hack je radio, više ne. Svugde može da se nađe neka rupa, srećom pa je ova pokrpljena.

Mario Pavićević
5.2.2013, 12:48
Kakav je SU-100 po pitanju zarade? Slab sam sa kesom, pa se dvoumim da li da uzmem njega ili PZ IV? I kakav je PZ IV sada za zaradu, znam da ste kukali da je nerfovan ali vidim da se i dalje dosta igra?

pRoskiLLz
5.2.2013, 12:50
dosta se igra, ali ti je sada glavni top za gameplay onaj HE 450 dmg, ili koliko vec. ako mozes, uzmi KV-1 za zaradu. po meni ti je bolji izbor SU-100 nego PzIV, ali se i tu misljenja razlikuju... Arty tier V ti nije los izbor takodje...

minist@r
5.2.2013, 12:52
Kakva je grana koja vodi na is-4.Posto sam vec na kraju one sto vodi na is-7, hocu da idem na jos jednu, ali se razmisljam koju?

DeCoy
5.2.2013, 12:56
Jedino je sigurno, a to je da se za zaradu SU-100 ne isplati igrati sa poslednjim 122mm topom zbog cene granate od 1000 kredita. 100mm top ima istu penetraciju, pribiližno isti DpM, a cena jedne njegove granate je 250 kredita. Drugim rečima za isti potencijalni damage sa 122mm potrošiš 1000, a sa 100mm - 500 kredita.

@ministar
Potpuno druga priča, dosta sporiji tenkovi od IS-3 i 8, ali zato nose i više oklopa. Ja bih ti ipak preporučio nemačku liniju koja vodi do E-75.

minist@r
5.2.2013, 13:20
Ma tu sam probao i nisam mogao da je guram.Stigao sam do tigra 2 i uopste mi se nije svideo.

d0ki
5.2.2013, 13:21
Zdravo, zeleo bih da vas pitam koje biste vi meni modove preporucili? relativno sam nov, stigao sam tek do VI tiera, imam mod koji ocisti lisce, za zumiranje i onaj mod odakle su me roknuli da vidim. I ako neko ima, vec neko vreme trazim onaj mod koji na kraju partija daje u statistici ko je koliko dmg-a udario umesto HP-a? :a_whistli

Barni
5.2.2013, 13:27
- evo koliko zarađuju kredita razna vozila u igri

Bonuses (premium account, events) have been removed!

TANK NET INCOME
Type 59 26,573
8.8 cm Pak 43 JagdTiger 26,131
KV-5 26,020
T34 25,189
T26E4 Super Pershing 23,169
IS-6 23,167
M6A2E1 22,793
Löwe 22,620
PzKpfw V-IV 18,839
KV-220 Beta-Test 17,171
Type 62 14,647
T-25 13,375
Churchill 12,589
PzKpfw B2 740 (f) 12,089
T14 12,087
Dicker Max 11,949
Matilda 11,778
Ram-II 11,491
105 leFH18B2 11,447
M4A2E4 11,207
BDR G1B 10,419
Matilda Black Prince 10,167
T1 Heavy 10,115
M10 Wolverine 9,953
KV-1 9,783
FCM36 Pak40 9,343
Valentine 9,331
T-34 8,961
T49 8,933
PzKpfw III/IV 8,838
SU-8 8,787
StuG III 8,690
T-150 8,679
M6 8,597
M7 8,590
PzKpfw S35 739 (f) 8,247
SU-85 8,185
AMX 13 F3 AM 8,130
PzKpfw IV 7,986
Hetzer 7,966
S-35 CA 7,768
ELC AMX 7,610
M4 Sherman 7,548
M36 7,487
T-34-85 7,469
T-127 7,342
T40 7,117
SU-100M1 7,096
T-15 7,063
SU-5 6,767
JagdPz IV 6,687
M22 6,671
Hummel 6,622
ARL 44 6,586
T-43 6,565
VK 3001 (P) 6,556
M8A1 6,520
M41 6,513
ARL V39 6,509
VK 3601 (H) 6,464
M4A3E2 6,420
M18 Hellcat 6,384
SU-85B 6,326
M7 Priest 6,276
KV-2 6,252
AMX M4(1945) 6,204
A-20 6,183
PzKpfw II Ausf. J 6,176
SU-26 6,162
PzKpfw 38 nA 6,138
M5 Stuart 6,103
M3 Lee 6,065
PzKpfw VI Tiger (P) 6,059
T-28 6,017
Wespe 5,987
PzKpfw 38 (t) 5,912
Somua SAu-40 5,792
PzKpfw III Ausf. A 5,726
VK 3001 (H) 5,688
AMX 105AM 5,669
KV-1S 5,620
M2 Medium Tank 5,606
PzKpfw III 5,567
M3 Stuart 5,503
T-50 5,439
M37 5,289
T82 5,281
SU-76 5,178
Grille 5,149
B1 5,142
VK 3002 (DB) 5,111
PzKpfw II Luchs 5,102
AMX AC Mle. 1946 5,082
Lorraine39 L AM 5,066
MS-1 5,054
Sturmpanzer II 4,991
AMX 12t 4,990
AMX 40 4,967
PzKpfw 35 (t) 4,943
Leichttraktor 4,883
BT-7 4,876
M4A3E8 Sherman 4,836
VK 1602 Leopard 4,797
Renault UE 57 4,791
PzKpfw VI Tiger 4,784
D2 4,770
SU-100 4,730
T-46 4,715
T18 4,705
AT-1 4,690
T2 Light Tank 4,639
M3 Stuart 4,598
Sturmpanzer I Bison 4,562
Panzerjäger I 4,535
RenaultFT AC 4,505
MkVII Tetrarch 4,470
SU-18 4,462
IS 4,435
PzKpfw 38H735 (f) 4,426
T57 4,398
KV-13 4,378
BT-2 4,327
Marder II 4,314
T-26 4,237
AMX 38 4,202
T20 4,196
AMX 13 75 4,104
T25 AT 3,999
T2 Medium Tank 3,986
KV-3 3,925
S-51 3,884
RenaultFT 3,881
PzKpfw II 3,862
PzKpfw V Panther 3,839
Jagdpanther 3,826
Hotchkiss H35 3,815
D1 3,779
T1 Cunningham 3,760
SU-14 3,752
M2 Light Tank 3,729
AMX 13 90 3,689
SU-152 3,509
T25/2 3,497
RenaultBS 3,440
M26 Pershing 3,345
GW Panther 2,914
M12 2,398
T29 2,193
Lorraine155 50 2,058
T-44 1,825
Jagdpanther II 1,605
T95 1,577
Ferdinand 1,502
AMX AC Mle. 1948 1,254
ISU-152 1,136
Lorraine155 51 934
IS-3 890
Panther II 859
T28 472
VK 2801 442
T32 362
T28 Prototype 264
VK 4502 (P) Ausf. A 151

- od premium tenkića prva 4 po zaradi su
Type 59 26,573
8.8 cm Pak 43 JagdTiger 26,131
KV-5 26,020
T34 25,189
- od normalnih
BDR G1B 10,419
T1 Heavy 10,115
M10 Wolverine 9,953
KV-1 9,783

Barni
5.2.2013, 13:38
pošto postoji ograničenje u broju karaktera po postu, gubitaše sam morao da stavim u novi post

KV-4 -225
M40/M43 -238
T-50-2 -329
GW Tiger -381
PzKpfw VIB Tiger II -526
M24 Chaffee -597
E-75 -734
AMX 50 Foch -1,691
Object 704 -1,750
Jagdtiger -1,868
IS-8 -2,034
Object 212 -2,084
Object 263 -2,372
AMX 50 100 -2,692
SU-101 -2,710
AMX 50 120 -2,861
Lorraine 40 t -2,862
ST-I -2,940
T92 -3,077
M103 -3,105
T30 -3,260
VK 4502 (P) Ausf. B -3,368
E-50 -3,477
T-54 -3,913
M46 Patton -3,981
T110E3 -4,101
SU-122-54 -4,667
Object 268 -5,099
IS-7 -5,397
AMX-50 Foch (155) -5,445
JagdPz E-100 -5,859
T110E4 -6,146
E-100 -6,343
T110E5 -6,409
GW Typ E -6,606
IS-4 -6,954
AMX 50B -7,205
Bat Chatillon 25 t -7,208
Object 261 -7,376
Bat Chatillon 155 -8,239
T-62A -8,472
Maus -8,527
E-50 Ausf. M -9,479
M48A1 -9,544

- znači od t8 teškaša ćete biti u minusu, e75 gubi najmanje kredita u poređenju sa drugim t9 teškašima, svega 734 u proseku po partiji
- is3 najbolje zarađuje od t8 teškaša u plusu je blizu 1000 kredita, tigar 2 je u minusu 500 ali kada se sa njih pređe na t9 dolazi do obrta e75 je 3x jeftiniji za održavanje od is8 koji gubi 2000 kredita u proseku po partiji

izvor:
Tank profitability - Average net income for all tanks in game (http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/173167-tank-profitability-average-net-income-for-all-tanks-in-game/)

Doolio
5.2.2013, 15:10
zdravo, zeleo bih da vas pitam koje biste vi meni modove preporucili? Relativno sam nov, stigao sam tek do vi tiera, imam mod koji ocisti lisce, za zumiranje i onaj mod odakle su me roknuli da vidim. I ako neko ima, vec neko vreme trazim onaj mod koji na kraju partija daje u statistici ko je koliko dmg-a udario umesto hp-a? :a_whistli

Ти си канда погрешно скапирао поенту модова...

Cane
5.2.2013, 15:22
Sta je bolje da kupi E-75 ili T-54:confused:

xandar
5.2.2013, 16:30
Dve razlicite klase. Koji stil igre ti vise lezi?

pRoskiLLz
5.2.2013, 16:32
ja bih uvek glasao za T-54 jer vise volim dinamicnu igru = mediumi...

d0ki
5.2.2013, 16:43
Prvi put mi posada dolazi na 100% na KV-1s-u i nisam siguran cemu da ih ucim?

DeCoy
5.2.2013, 16:52
Repair...

lasto
5.2.2013, 17:55
Zdravo, zeleo bih da vas pitam koje biste vi meni modove preporucili? relativno sam nov, stigao sam tek do VI tiera, imam mod koji ocisti lisce, za zumiranje i onaj mod odakle su me roknuli da vidim. I ako neko ima, vec neko vreme trazim onaj mod koji na kraju partija daje u statistici ko je koliko dmg-a udario umesto HP-a? :a_whistli
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/177899-statistics-pack-for-083/

Sta je bolje da kupi E-75 ili T-54:confused:
ja bih pre e75, kada poredimo ta dva, mada zbog budućeg igranja, sa tier 10, u tom slučaju t-54

toxic
5.2.2013, 19:45
Pa E-100 i nije vise tako los od kad se puca samo sa zlatom u CW-u. Ima dobar okolp na daljinu (jedino on i moze da dinguje zlato efikasno), arty ne moze da ga unisti jednom granatom (treba bar ~3)... sve u svemu, E-100 sad i nije los izbor. Meni cak trenutno bolje prodje IS-4 od IS-7 u CW-u, kupola neprobojna, a sa strane upija dmg ko crna rupa. (:

Edit:
Sansa za kod sa T3 light tenkom i slotom u garazi za postojece i 3 dana premiuma i 1000 zlata za nove clanove:
http://www.gamersbook.com/scene/giveaways/world-of-tanks-eu-codes-giveaway/

lasto
5.2.2013, 20:38
doki, mani to bez lišća to je onako bedak fazon, nikada ga ni probao nisam.
pogledaj nišane, kamuflaže za tenkove (modove), izmene zvukova, mini mape i td..

niko nije rekao da je e100 loš.

MoNsTeR
5.2.2013, 20:54
kako cu znati dal sam dobio nesto u ovom giveawayu? :confused: ne vidim nidje veze sa wot akauntom

d0ki
5.2.2013, 22:01
doki, mani to bez lišća to je onako bedak fazon, nikada ga ni probao nisam.
pogledaj nišane, kamuflaže za tenkove (modove), izmene zvukova, mini mape i td..

niko nije rekao da je e100 loš.

Meni je ok ovo za lisce jer mi je cesto bas smetalo, koje za mapu i zvukove mislis? video sam neki za mapu al mi se bas i ne svidja nesto.

toxic
5.2.2013, 22:05
kako cu znati dal sam dobio nesto u ovom giveawayu? :confused: ne vidim nidje veze sa wot akauntom

Kontam da ce ti poslati poruku sa kodom na Gamersbook acc-u.

vetar.
5.2.2013, 22:10
Nisam siguran da li sam imao veći demidž do sada sa IS.

Spython
5.2.2013, 22:25

poslace ti se pm na sajtu , ujedno sticice ti obavestenje o pm na mail sa kojim si se registrovao na sajt

miloshbg
5.2.2013, 23:33
Koje module preporucujete za KV1s?
Rammer sam montirao, sta jos treba...?

miša topola
5.2.2013, 23:59
Koje module preporucujete za KV1s?
Rammer sam montirao, sta jos treba...?

ventilacija i vertikalni stabilizator

Elin
6.2.2013, 0:19

Nema kv1s vertikalni stabilizator.

Stavi kao trece ''Enhanced gun laying drive'' ili skupljac nisana, brze za 10%

lasto
6.2.2013, 9:56

za te ćorave tenkove treba ostaviti prostor za dvogled ili optiku, mnogo znači, kada vidiš nekoga pre nego on tebe.
umesto ventilacije na pr.

DeCoy
6.2.2013, 10:11
Da, ali iako je KV-1S brz nije na tebi da budeš spearhead i spotaš, tvoje mesto je u drugoj liniji (ne zadnjoj, ne smeš biti predaleko jer 122mm nije šampion preciznosti)) da razvališ ono što prva linija spotuje, zatim iskoristiš mobilnost tenka da se skloniš dok puniš i onda opet udariš.

gently
6.2.2013, 12:21
STa od opreme staviti na su-85?

I da li da koristim zadnju 85icu sto puca 10 puta u minutu ili onu malo slabiju koja puca 13 puta po min?

pRoskiLLz
6.2.2013, 12:46
definitivno onu sto puca 10 u minuti jer ima dosta bolju penetraciju a i mnooogo je preciznija...

sto se tice modula, mozes probati sa ventilacijom, mrezom i bino... posto ti je preciznost dobra, mozes da stojis nazad, gledas ih sa bino i deres...
ruski TD imaju dobru siluetu pa su i bez mreze "nevidljivi", pa ako mislis da ti ne treba mreza uvek mozes probati 10% loading speed iliti rammer ako ga ima su-85, nisam siguran...

DeCoy
6.2.2013, 12:54
Svi topovi osim autoloadera imaju rammer u ponudi.

pRoskiLLz
6.2.2013, 13:02
onda rammer ako neces camo net...

lasto
6.2.2013, 15:14
Da, ali iako je KV-1S brz nije na tebi da budeš spearhead i spotaš, tvoje mesto je u drugoj liniji (ne zadnjoj, ne smeš biti predaleko jer 122mm nije šampion preciznosti)) da razvališ ono što prva linija spotuje, zatim iskoristiš mobilnost tenka da se skloniš dok puniš i onda opet udariš.
nema to veze, niti jedno vozilo nemam bez optike ili dvogleda i ramera (u koliko može da se stavi)
ventilaciju sam stavljao samo na revolver topove u kombinaciji sa BIA (i još par tenkova), tu se smanjenje brzine punjenja oseti za 0,5-3s, vozilo dobija malo na agilnosti, ali to je ništa u odnosu na prednost 25% većeg vidokruga, jednostavno prednost prvog pogodtka, nema adekvatnu zamenu.

atlantis
6.2.2013, 17:40
Zna li neko da li Premium utiče na kalkulaciju za Mastery bedževe?

DeCoy
6.2.2013, 18:18
Ne, računaju se partije bez premiuma (bez množenja sa 1.5) baš kao što ti ispisuje XP za ceo tim u after battle report.

PlazmaKeksWoT
6.2.2013, 21:25
Dete koje mašta o DickerMax-u:

d0ki
6.2.2013, 22:31
Da li type t-34 zaradjuje dosta novca? je li vredno uloziti u njega ako necu bas mnogo da ga igram, nego vise da bih zaradjivao novac?

MoNsTeR
6.2.2013, 23:52
moze preporuka da uzmem neki tenkic koji ima jak top i brz je a da je do t6 max,samo da nije ruska grana koja vodi na teskase njihove...

minist@r
7.2.2013, 0:31
Т-34-85 супер тенк.Брз је и има солидан топ и не води на тешкаше него на средњу линију ка Т-62А.

DeCoy
7.2.2013, 18:15
8.4 dolazi početkom marta i donosi liniju britanskih Tank Destroyer-a, novi ruski t6 premium TD i tri nova nemačka light tenkića (Luchs, Leopard i VK2801 će skočiti za po jedan tier) i 4 prerađene mape.

Iz cirkulacije se privremeno povlače mape Dragon Ridge i Serene Coast.

http://www.dodaj.rs/t/1o/7S/2g0Zz4vz/gb-tree-eu.jpg (http://www.dodaj.rs/?1o/7S/2g0Zz4vz/gb-tree-eu.jpg)

http://worldoftanks.eu/news/5995-announcing-update-84/

xandar
7.2.2013, 20:54

Amen.:tapsh:

DeCoy
7.2.2013, 22:06
Poslednja partija sa ovim prdavcem pre otključavanja Lorijena i dobijem Ace Tankera :) Od 192 partije sa njim samo sam 8 preživeo :kreza:

http://www.dodaj.rs/t/j/yG/10AcOt0R/shot001.jpg (http://www.dodaj.rs/?j/yG/10AcOt0R/shot001.jpg)

gently
7.2.2013, 22:06
Lepo je to.Ali znate onu situaciju kada ujutro ustanete ranije slucajno bez budilnika,sve onako srecni I raspolozeni I ajde da ubijete nekih 15minuta-pola sata pre dnevnih obaveza upalite tenkice umesto da kao ostatak ove retrogradne ljudske civlizacije popusite cigaretu ili popijete kafu I doceka vas campinovka na kojoj napadate?

Ja sa zam to da campinovka bude igriva samo na prva 3 tira I gotovo,ovako je cista agonija.

DeCoy
7.2.2013, 22:08
Isključiš Assault i Bog da te vidi :odoK:

kuureee
7.2.2013, 22:09
Lepo je to.Ali znate onu situaciju kada ujutro ustanete ranije slucajno bez budilnika,sve onako srecni I raspolozeni I ajde da ubijete nekih 15minuta-pola sata pre dnevnih obaveza upalite tenkice umesto da kao ostatak ove retrogradne ljudske civlizacije popusite cigaretu ili popijete kafu I doceka vas campinovka na kojoj napadate?

Ja sa zam to da campinovka bude igriva samo na prva 3 tira I gotovo,ovako je cista agonija.

Pa iskljci te modove za napad ,tacnije iskljuci sve ,a ostavi samo standard!!!!Ako sam dobro razumeo......

Joooj sad samo da ne bude ,,PA TO MOZE DA SE ISKLJUCI,,!!!!:D

miloszmaj
8.2.2013, 0:41
Da li type t-34 zaradjuje dosta novca? je li vredno uloziti u njega ako necu bas mnogo da ga igram, nego vise da bih zaradjivao novac?

Imam ga ja nije nesto posebno, uzme se u proseku 10 do 15000 kesa, slab je u odnosu na vecinu tier5 tenkova, e kazu da je t34-85 vec druga prica i da je dobar.

MoNsTeR
8.2.2013, 0:57
koliko para(u dinarima ili evrima)kosta otkljucavanje premium t8 tenkova i da li ima nekih posebnih uslova za to?

Genoveva
8.2.2013, 0:59
Ne znam da li imate nekada osecaj da igrate sami?

Dobih ''Ace tanker'' i sa t71, napravio sam 5041 stete :eek: pucao 41-41, unistio 5 i za top gun type T-34 se isciganisao i ubio mi ga na 43hp!
Najvise muke mi je zadao kv-4 ne mozes probiti tvrdu kantu, kruzio sam i kruzio, i posle par hitaca morao sam 12 golda da potrosim da bi ga odvalio od zivota :)

Htedoh pitati sada na koju foru nisam dobio snipera, DeCoy prosli put si mi stavio post i objasnio potencijalna steta, evo ti dokaz da to nije tako, da ima bagova kako sam i tvrdio, dobio ga je Tigar II sa 13-13, a ja pucao 41-41, sa pomenutom stetom, on nije mogao toliko ni potencijalno napraviti sa toliko hitaca, pa gde to ima!

DeCoy
8.2.2013, 1:02
koliko para(u dinarima ili evrima)kosta otkljucavanje premium t8 tenkova i da li ima nekih posebnih uslova za to?

Od 30 evra pa do 50 za tier8 premiume.

@Genoveva
******, licimuri i demoni :D

gently
8.2.2013, 1:09
Nema ogranicenja,ako zeslis puknuti tolke pare na virtuelne tenkove nista te ne sprecava.Samo se trebas naviknuti igrati sa njima sto je opet banalno u odnosu na ostale smrtnicke tenkove.

Qoozma
8.2.2013, 1:12

A baš sam hteo da pitam kako da igram kada mi "padne" Serene Coast? Sa koje god strane da krenem, ne znam šta da radim?:D
Meni Dragon Ridge ne smeta.:dzavo:

DeCoy
8.2.2013, 1:42
Samo se trebas naviknuti igrati sa njima sto je opet banalno u odnosu na ostale smrtnicke tenkove.

A šta to ima toliko različito kod premium tenkova osim uvećanog množioca za kredite pa da je potrebno posebno navikavanje? Premium tenkovi nisu OP.

Sablast
8.2.2013, 9:02
Zmajev greben nije mapa po dosadasnjem stereotipu i vecina ljudi je verovatno zato ne voli.
Po mom skromnom misljenju su jedva naucili i sve ostale mape.
Ta mapa je pravo osvezenje za WOT populaciju ali je ocigledno morala biti uklonjena zbog prevelikog broja pocetnika i poprilicnog broja trolova na svim forumima na racun te mape.
Nadam se da ce je brzo vratiti i da je necemo cekati toliko dugo kao sto cekamo na vracanje prelepog Komarina.

Morandi
8.2.2013, 10:21
Komarin je po meni uzasna mapa. Secanje na mnogo sporu igru i kampovanje. ;)

M1L0SH
8.2.2013, 11:58
Zmajev greben nije mapa po dosadasnjem stereotipu i vecina ljudi je verovatno zato ne voli.
Po mom skromnom misljenju su jedva naucili i sve ostale mape.
Ta mapa je pravo osvezenje za WOT populaciju ali je ocigledno morala biti uklonjena zbog prevelikog broja pocetnika i poprilicnog broja trolova na svim forumima na racun te mape.
Nadam se da ce je brzo vratiti i da je necemo cekati toliko dugo kao sto cekamo na vracanje prelepog Komarina.

Dragon ridge je djubre od mape. Hodnik mapa koja umesto plafona ima otvoreno nebo. Plus onaj nagib kao da se penjem na himalaje. Je si li probao sa heavy tenkovima ili TD da se pentras. Cak je ubi boze sporo i kao med. I gde da nadjes dobro mesto za TD ?
Hocu vise otvorenih mapa gde moze da se manevrise i gadja iz daljine. Kako bi to pravi tenkovi i radili. A ne uska grla, hodnike i pucanja iza coska.

RAJIC
8.2.2013, 12:18
mom drugaru se desilo sledece. u garazi mu fali obicna pancirna granata, znaci ima samo onu poncirnu zto kosta puno i fugasnu. sta se moglo desiti i kako se to vraca?

M1L0SH
8.2.2013, 12:32
Mislim da je montirao top koji moze da ispaljuje samo HE i HEAT granate. Neki veci kalibar kraca cev. Sve tamo pise doduse na engleskom. Neka kupi drugi top.

vertigo
8.2.2013, 12:57
Meni neće falit' ni dragon Ridge ni Serene Coast. :kreza:

Sablast
8.2.2013, 19:42
Povukoste me za jezik pa cu morati da kazem, na tim mapama najveci problem imaju stekare ili kako tamo u igri kazu kamperi pa samo najextremnije stekare se steknu po ceni da ih svi pinguju i prozivaju, znate o cemu govorim:rofl:.
Artiljerija tu malo posla ima, zar to nije prednost???
Jednostavno MORATE na bajonet i zato kukajte stekare i ko kaze da se sa TD igra samo snajp sa 500m, obicna glupost. Najveci broj takvih tenkova ima extremno jak prednji oklop i prednost su mu ulice i bliska borba gde protivnik ne moze lako da mu dodje na motor.

atlantis
8.2.2013, 20:21
Uvek mi treba onaj mod za reload u sekundama, ako neko ima neka mi ostavi link.

Srki
8.2.2013, 20:45
Mirtankov.net , tu ces naci sve najkorisnije stvari za WOT;)

Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2

Qoozma
8.2.2013, 21:31
Uvek mi treba onaj mod za reload u sekundama, ako neko ima neka mi ostavi link.

Ovaj (http://www.curse.com/wot-mods/worldoftanks/j1mb0s-reticles) se najviše koristi, a ovaj (http://www.curse.com/wot-mods/worldoftanks/vanilla-reticle-reload-timer-and) ti je samo tzv. "vanila" reload timer.

MoNsTeR
8.2.2013, 22:46
Kakav je elc amx i dal ga vredi otkljucavati?

walkerz
8.2.2013, 23:48
Zabavan je za igru, jako je brz i ima fantastično ubrzanje. Top mu je vrlo jak za light tenk, ali je to kompenzovano odsustvom kupole. Mislim da ga vredi imati.

gently
9.2.2013, 0:16
ELC je kombinacija izvidjaca i unsitivaca tenkova u jednom,ali kao sto kolega kaze,nema kupolu i nema oklop.Meni je slican americkom t49,izuzetan tenkic.On i t-50 su glavni izvidjaci u igri.

MoNsTeR
9.2.2013, 0:18
kolika je rotacija topa? E da,ja sam otkljucao leoparda koji sledecim patchom postaje t5 zna li se hoce li mu dodavati neki top,posto sada ima bas ocajne sve t3 topove bez penetracije i dmga

DeCoy
9.2.2013, 3:25
ELC nije izviđač! Ima jako mali domet radija i džaba tebi ako se zaletiš i sve ih osvetliš kada ih niko osim tebe ne vidi. Kod skauta je top nepotreban, nije tvoje da pucaš nego da osvetljavaš i tako "kupiš" damage koji drugi prave, za arty su dovoljni i ovakvi topovi.

Mario Pavićević
9.2.2013, 8:46
ELC je najbolje gledati ako TD, mali profil ga cini lakim za skrivanje a top zaista izuva.

M1L0SH
9.2.2013, 11:29
Jednostavno MORATE na bajonet ...
Imam snajper a idem na bajonet odlicno.
Najveci broj takvih tenkova ima extremno jak prednji oklop ...
Rusi imaju najslabiji oklop u odnosu na druge TD a i tenkove uopste. Jak top slab oklop.
i prednost su mu ulice i bliska borba ...
Po mojim "doktrinama" TD je za zasede i snajpovanje. Bliska borba ne valja jer ja njega i da tresnem jednom reload traje sto godine a za to vreme on ode iza mene. I ne mogu da igram peek-a-boo ono sa provirivanjem iza coska.
Mnogo je bolje kad ja njega ocukam iz daljine a on ni nezna sta ga snaslo.
Uostalom valjda treba imati razlicite mape. Neke favorizuju borbu na daljinu neke izbliza. Za svakog po nesto. Ali dragon ridge je smor, ono penjanje.

Srki
9.2.2013, 12:22
ELC je najbolje gledati ako TD, mali profil ga cini lakim za skrivanje a top zaista izuva.

ELC AMX je naobicnija zezancija od tenka , niko ozbiljno ne igra sa njim ...
Ako izadjes iz baze a da ti niko ne skine 20-30% slucajnim sudarom obicno je tvoja igra sa njim ne vise od 20 sec .
Ne treba poklanjati paznju uopste takvim klovnovskim tenkovima i gubiti vreme na njih .

DeCoy
9.2.2013, 13:05
^^
Bez uvrede, ali gluplji post odavno nisam pročitao.

minist@r
9.2.2013, 13:35
Najgora mapa mi je Obala Pacifika.Sto nju ne izbace.Toliki kamperaj nije ni na jednoj drugoj mapi.

toxic
9.2.2013, 13:48
ELC je jedini tenk koji moze da konkurise T-50-2-ci u brzini, uz to ima odlican top za svoj tier. Nema neki radio za dobro izvidjanje, ali je izuzetno dobar tenk.

LM, igram sad sa T71 i zakljucujem da ovo bez premca najbolji i najzabavniji tenk u igri! Pokretan je skoro kao T-50 (malo sporije ubrzava, ali skrece podjednako dobro), a i njegove je velicine. Uz to ima top koji pravi 150dmg, ima 175mm pen i puni sarzer (6) za nekih 19 sekundi. Moze da mu se nakaci stabilizacija pa da postane i fino precizan.

kuureee
9.2.2013, 13:50
Jaoooooo ,x3 ,zlatna municija na popustu.....Jaooooooo ,mislim da ce tastatura definitivno da mi plati za to!!!!

DeCoy
9.2.2013, 15:28
Najgora mapa mi je Obala Pacifika.Sto nju ne izbace.Toliki kamperaj nije ni na jednoj drugoj mapi.

Koja je to? Ona sa prugom kroz sredinu i onim poluostrvom sa gornje desne strane? Ako mislimo na isto to je Serene Coast, i ona leti napolje sa 8.4 :)

minist@r
9.2.2013, 15:29
Koja je to? Ona sa prugom kroz sredinu i onim poluostrvom sa gornje desne strane? Ako mislimo na isto to je Serene Coast, i ona leti napolje sa 8.4 :)

To je ta.Ulepsao si mi dan :D

Srki
9.2.2013, 21:01
^^
Bez uvrede, ali gluplji post odavno nisam pročitao.\

ni ja glupji komentar ....

gently
9.2.2013, 21:24
Moram da se pohvalim,malopre sa m5a1 ubih super persinga,nisam mu naravno skinuo ceo HP ali posteno 3 puta po 80 skinuh,i to sa obicnim ap-om.Pocinjem da volim ovaj tenkic.

atlantis
9.2.2013, 22:43
Kakav je Kineski m5a1 generalno?

gently
9.2.2013, 22:49
Busan izvidjac bez krateza to jest HE topa koji ima americki stuart.Stoga je bolan za grindanje mada se ubode neka partija gde se proslavis,samo dok ne pucaju na tebe.

Vidim po chatu da ga zovu F1 tank jer ludacki brz ali sve ostalo je ocajno osim topa ako znas slabe tacke neprijatelju.

toxic
9.2.2013, 22:51
Pa od tier 4 izvidjaca jedino je bolji T-50 od ovog malo Kineza. Tako da je poprilicno i lak grind, jos kad dodas da uglavnom upadas u T4-5 partije... M5 ima onaj derp, ali nije nista bolji od ovog topa, a i Kinez ima jaci motor.

gently
9.2.2013, 23:22
Meni cesto upada u tir 8 partije,kao ovu gde ubih super pershinga.Cak I malo uporedjivah,americki skoro nikad ne upada u tir 8 dok ovaj kinez posteno.Rekao bih da kinez ima losiji MM.

DeCoy
9.2.2013, 23:31
Pa od tier 4 izvidjaca jedino je bolji T-50 od ovog malo Kineza. Tako da je poprilicno i lak grind, jos kad dodas da uglavnom upadas u T4-5 partije... M5 ima onaj derp, ali nije nista bolji od ovog topa, a i Kinez ima jaci motor.

Super zabavan grind sa M5A1, 80% slučajeva si u t4/t5 partijama, a onda samo trol, trol, trol po mapi http://fc07.deviantart.net/fs70/f/2011/091/e/3/troll_face_dancing_banana_by_zorkky-d3cyzrl.gif

Type-34 je pain in the b... :(

minist@r
9.2.2013, 23:45
Odluci sam da idem na is-4 granu.Kakvi su utisci?

RAJIC
10.2.2013, 0:33
jel radi server?

minist@r
10.2.2013, 0:59
jel radi server?

radi.

toxic
10.2.2013, 13:54
Odluci sam da idem na is-4 granu.Kakvi su utisci?

Odlican, brz top sa velikom penetracijom (400 sa zlatom), dobar oklop koji upija granate (mora da se kosi, ali onda pravi cuda, a sa strane ce upiti pola granata koje primi), neprobojna kupola (moze hull down). Malo trom pri okretanju, ali je na pravcu dobar. Meni najbolja desetka.

minist@r
10.2.2013, 13:58
Odlican, brz top sa velikom penetracijom (400 sa zlatom), dobar oklop koji upija granate (mora da se kosi, ali onda pravi cuda, a sa strane ce upiti pola granata koje primi), neprobojna kupola (moze hull down). Malo trom pri okretanju, ali je na pravcu dobar. Meni najbolja desetka.

A za ostale kv-3,kv4...I da ovaj t-150 ima ocajan MM.Svaka partija tier 8.Evo jutros 10 partija u 8 sam umao u 8. tier i dve u sedmi.

toxic
10.2.2013, 14:15
Meni je vise legao KV-2 zbog 152mm cistog trolovanja. (: Za ostale ne znam puno, KV-3 je OK, KV-4 nije los, ali je prespor, dok je ST-I solidan, mozda malo busniji nego sto bi trebalo. Nisam igrao sa nicim iznad KV-3 jer sam IS-4 uzeo jos dok je bio tier 9. MM je lutrija, jedan dan super, sledeci katastrofa.

Arcibalde
10.2.2013, 14:32
Type-34 je pain in the b... :(
A onda stize t58 horor, a posle njega t34-1 THE LEGEND a onda opet downfall na t 34-2... Aghhh.... :(

Samo t341, po meni, valja dok su ovi "oko", njega katastrofa... I mm je nekako najbolji za t341, za t342 uleces u t10 partije pri cemu imas gotovo isti top kao onaj sa t341...

Crow
10.2.2013, 15:16
http://www.imdb.com/title/tt0094716/

Ako neko ima neku slicnu ideju bio bih mu zahvalan da popunim malo kolekciju:D

Пробај ово, врло је слично :to_care:

http://www.imdb.com/title/tt1483831/?ref_=sr_1

Aleksandar
10.2.2013, 16:39
I obavezni klasik:

http://www.imdb.com/title/tt0065938/?ref_=sr_2

Za nestrpljive:

Sherman v Tiger (http://www.youtube.com/watch?v=T1eFePf6mWM)

DeCoy
10.2.2013, 17:53
^^
Jedini način da Sherman uništi Tigra :dzavo:

PlazmaKeksWoT
10.2.2013, 20:48
I obavezni klasik:

http://www.imdb.com/title/tt0065938/?ref_=sr_2

Za nestrpljive:

Sherman v Tiger (http://www.youtube.com/watch?v=T1eFePf6mWM)

Definitivno klasik...
Takve filmove više nećemo gledati. :(

Npr:
http://www.imdb.com/title/tt0075784/
http://www.imdb.com/title/tt0056197/
http://www.imdb.com/title/tt0082096/

minist@r
10.2.2013, 21:20
Ovaj type T-34 je mnogo zanimljiv tenak.

Milos942
11.2.2013, 0:37
Jeste,ovde ga svi napljuvase a ja sa njim bez 3 kila ne izlazim iz partije,puca kao mitraljez,sa goldom probija i kv1s po sred kupole,a i okretan je tenkic. Doduse tek sam odigrao nekoliko partija ali to su mi prvi utisci.

d0ki
11.2.2013, 1:17
Jeste,ovde ga svi napljuvase a ja sa njim bez 3 kila ne izlazim iz partije,puca kao mitraljez,sa goldom probija i kv1s po sred kupole,a i okretan je tenkic. Doduse tek sam odigrao nekoliko partija ali to su mi prvi utisci.
hm, a jel zaradjuje para dosta?

miloszmaj
11.2.2013, 11:21

Meni se ne svidja, obicno ***** od tenka, vecina ostalih tier 5 tenkova su jaci od njega, jedva cekam t34-85 da otvorim

DeCoy
11.2.2013, 11:52
Ti govoriš o T-34 (ruski), a on o Type 34 (kineski). No svejedno, oba tenka su užas živi, najgori t5 tenkovi u igri.

Milos942
11.2.2013, 13:13
Ti govoriš o T-34 (ruski), a on o Type 34 (kineski). No svejedno, oba tenka su užas živi, najgori t5 tenkovi u igri.
Gresis,onaj ko kaze da sa njim treba da flankujes bla bla kruzis neprijatelja nemaju pojma,probaj da ga igras kao snajper kao pokretni snajper pa da vidis sta je masina,nije za borbu prsa u prsa ali za podrsku je odlican.

toxic
11.2.2013, 13:30
Meni nije los ni ovaj Type T-34, T-34 nisam ni igrao (preskocio sa KV-13) pa ne znam, ali ovaj regularno upada u T5 partije i tera. Doduse, posada mi je sa Type 59 (3 dodatna reda skill-ova) pa mozda i to igra ulogu. (: Podseca me na Panther-a.

DeCoy
11.2.2013, 14:05
Posada sa tri skilla, ma ne utiče to ništa, veruj mi :rolleyes: :) Moji nesrećnici su na 85% :opanachke

Ne znam, ja sa mediumom ne mogu da igram pozadinski, pa makar i bio precizan kao Nemci, suviše mi je to gej.

toxic
11.2.2013, 14:51
Pa ne igram ni ja pozadinski, ali kako nisi nesto brz retko i stignem da budem prvi. Nekog osvetle, stanem, pucam i opet sam u pozadini. (:
Znaci posada zbog repair-a i mnogo si precizniji od ostalih.

xandar
11.2.2013, 16:09
Imao sam malopre veoma zanimljivu partiju odnosno ovo mi se cesto desava samo sto sam se setio sad da zabelezim...
Tandem zvani obj 768 i e-75 prave pljeskavicu od svega pred sobom, sta ovaj tenk sve trpi...

http://s7.postimage.org/8ssd561k7/shot_002.jpg (http://postimage.org/image/8ssd561k7/)
http://s7.postimage.org/lzqzw6c13/shot_003.jpg (http://postimage.org/image/lzqzw6c13/)
I tako se ja usetah kod protivnicke baze nezaustavljivo stresem svaki hitac sa mojim imenom na njemu, kad krajickom oka primetih neko komesanje iza kamenceta:D I vidim igraca koji izgleda tesko primecuje sta se desava oko njega http://worldoftanks.eu/community/accounts/508045666-ungoliat/

http://s7.postimage.org/qj38hotwn/shot_004.jpg (http://postimage.org/image/qj38hotwn/)

Pomislili biste napicu se krvi sad:dzavo: ali sudbina je imala druge planove:facepalm
http://s7.postimage.org/yx5jjx7qf/shot_005.jpg (http://postimage.org/image/yx5jjx7qf/)
Prvi hitac je bio bug, pa mi je granata protracena bez damagea:n-cc2:
http://s3.postimage.org/h7a3kaie7/shot_006.jpg (http://postimage.org/image/h7a3kaie7/)
U opstoj histeriji ostao sam bez municije!!!:nov_explo
i jedino sto sam mogao da uradim da ga ramujem 30puta napred-nazad skidajuci po 60hp-a!!!
http://s12.postimage.org/lr61t8fxl/shot_007.jpg (http://postimage.org/image/lr61t8fxl/)
Medjutim pamet u glavu vidim da bih to potrajalo, tako da sam prepustio vernom obj-ktu koji je celu situaciju mirno posmatrao da ga dovrsi(slika 5 skroz levo):(
http://s3.postimage.org/9esmjsr6n/shot_008.jpg (http://postimage.org/image/9esmjsr6n/)
I naraqvno ide pitanje
http://s3.postimage.org/owpbezcf3/shot_009.jpg (http://postimage.org/image/owpbezcf3/)
I odgovor...netacan! nikad ne stavljam vise od 12 rundi jer ne placam ova *****!
http://s4.postimage.org/585kqnog9/shot_010.jpg (http://postimage.org/image/585kqnog9/)

panzer75
11.2.2013, 17:19
Meni se ne vide tragovi od udara granata na tenku, ne znam gde sam to u settingsu iskljucio...kako se enable-uje?

DeCoy
11.2.2013, 18:33
I odgovor...netacan! nikad ne stavljam vise od 12 rundi jer ne placam ova *****!

Ne stavljaš više od 12 AP granata za partiju?

I bez psovanja, ako hoćeš da psuješ idi na oficijelni WoT forum.

xandar
11.2.2013, 19:35
Ne.
Evo ti jos jedna danas
http://s9.postimage.org/i336xm4gb/shot_011.jpg (http://postimage.org/image/i336xm4gb/)
Ovde mi roknuli gunera pa sam popizdeo i evo ga rezultat
http://s12.postimage.org/zg0c709ex/shot_013.jpg (http://postimage.org/image/zg0c709ex/)
Malopre tier 4 i 8 upali zajedno i ne mislim na skaute ili vod

atlantis
11.2.2013, 19:38
Bilo je više puta ali nisam baš obraćao pažnju, koji Tier 5 ili generalno non Premium tenk najbolje zarađuje?

lasto
11.2.2013, 20:18
za 10-12s skidaš min 750hp, ne znam šta je tu loše...

ne razumem ideš sa 12 granata u borbu, sam sebi ruke vežeš, uvek napuni do vrha, nikad se nezna koliko ćeš pucati i u tome dobro uživati.
šta ima da plaćaš, plaćaš samo ako potrošiš, a ako potrošiš znači da su ti trebale.

DeCoy
11.2.2013, 20:35
za 10-12s skidaš min 750hp, ne znam šta je tu loše...

Kojim topom, leba ti? 57mm puni za 2.5 sekunde, a granata pravi 85HP štete. Recimo da za tih 10-12 sekundi opališ 5 puta, to je malo preko 400HP.

Mario Pavićević
11.2.2013, 20:40
Bilo je više puta ali nisam baš obraćao pažnju, koji Tier 5 ili generalno non Premium tenk najbolje zarađuje?
BDR G1B od francuza, KV-1 kod rusa, i PZIV kod nemaca.

toxic
11.2.2013, 21:16
^Bilo koji tier 5, BDR ima najveci koeficijent zarade, ali je malo smor za igranje i skupe su granate. Po meni su najbolji Pz4 i M4 sa derp topovima.

Qoozma
11.2.2013, 21:28
Bez 20 granata ne bi trebalo da igraš! :dedica::rolleyes:

miloszmaj
11.2.2013, 22:16
Kojim topom, leba ti? 57mm puni za 2.5 sekunde, a granata pravi 85HP štete. Recimo da za tih 10-12 sekundi opališ 5 puta, to je malo preko 400HP.

Ne razumem ljude koji hvale t-34, uzasno je los, obzirom na njegovu istoriju trebao je da bude mnogo bolji, od njega su se odbijale granate u 2 svet. ratu od nemackih tenkova, samo ga je tigar i jos par nemackih probijao, tier 2 moze da mu probije oklop ovde.

xandar
11.2.2013, 22:44
Stedim granate prividno zbog ustede para, jbg potrosacki mentalitet ko u hrcka!
Vise mi ode na granate nego u ****** poravku

minist@r
11.2.2013, 23:18
Ne razumem ljude koji hvale t-34, uzasno je los, obzirom na njegovu istoriju trebao je da bude mnogo bolji, od njega su se odbijale granate u 2 svet. ratu od nemackih tenkova, samo ga je tigar i jos par nemackih probijao, tier 2 moze da mu probije oklop ovde.

Slazem se u potpunosti.Cak su i Nemci do pojave Pantera i tigra govorili da se izbegavaju bitke sa t-34.

--timebandit--
11.2.2013, 23:26
Stedim granate prividno zbog ustede para, jbg potrosacki mentalitet ko u hrcka!
Vise mi ode na granate nego u ****** poravku

Pa bas zbog takvih kao ti koji nose po 10 granata i kriju se citavu partiju da nebi ih slucajno neko ostetio jer jelte skupa popravka ja moram da se nerviram i lupam tastaturu i ostalu periferiju, :n-cc2::n-cc2: u svakom slucaju sretan si covek

xandar
11.2.2013, 23:32
Pa bas zbog takvih kao ti koji nose po 10 granata i kriju se citavu partiju da nebi ih slucajno neko ostetio jer jelte skupa popravka ja moram da se nerviram i lupam tastaturu i ostalu periferiju, :n-cc2::n-cc2: u svakom slucaju sretan si covek
Likewise:D
Ajde pusticu te jos jednom da predjes prethodne postove, dobro razmislis i izvedi ponovo zakljucak pre nego sto lupis komentar. Jel ok? Hvala.

RAJIC
11.2.2013, 23:43
kad se kupi neka oprema za neki tenk , kao maskirna mreza ili nabijac, jel to ima neki rok trajanja , da li je to samo za taj tenk i sta se desava kad taj tenk sa tom opremom prodas?

minist@r
11.2.2013, 23:46
NEma rok trajanja.Mozes da demontiras za 10 golda.

lasto
11.2.2013, 23:49
leba tebi, stvarno si najgori od sve dece ovde, kao da su te wot-om hranili :p .
govori se o type 34, o t-34 nemam šta reći igrao sam ga ko zna kada.
puni 2s, sa standardnom opremom, koji na tier 5 već treba postaviti, pogotovo ako to vozilo treba da napravi 70 000 exp, kako bi se otključala naredna dva vozila.
i da je 400dmg, za 10-12s malo li je, a može više, T34 puni skoro 13s a skoro isti dmg pravi, niko nije rekao da je to ultimativan tenk za uživanje u WOT, ali uopšte nije naporan za igranje.

NEma rok trajanja.Mozes da demontiras za 10 golda.
ili prodaš, mislim u pola cene, što je težak udarac.
10g ti je manje od 5din, tačnije 4,46din tako da...

minist@r
11.2.2013, 23:50
leba tebi, stvarno si najgori od sve dece ovde.
govori se o type 34, o t-34 nemam šta reći igrao sam ga ko zna kada.
puni 2s, sa standardnom opremom, koji na tier 5 već treba postaviti, pogotovo ako to vozilo treba da napravi 70 000 exp, kako bi se otključala naredna dva vozila.
i da je 400dmg, za 10-12s malo li je, a može više, T34 puni skoro 13s a skoro isti dmg pravi, niko nije rekao da je to ultimativan tenk za uživanje u WOT, ali uopšte nije naporan za igranje.

ili prodaš, mislim u pola cene, što je težak udarac.

Ja sam morao nisam imao golde :(

gently
12.2.2013, 1:25

Sve zavisi sta ti lezi.Ako hoces sporo pucanje uzmet Kv ili M4 derp,ako hoces brzo pucanje uzmes T1 ili neki TD kao recimo stug,su 85 ili wolverine.

Sto se tice kineza vidi se da se dobro dopunjuju sa rusima oko mediuma t-34-1 ima kao stari t-43 top jedino losiju elevaciju topa,dok je t-34-2 kanta ali zato je t-44 mama.

Ne znam za vas ali ja glavno gledam koliku penetraciju ima top.

P.S.Ne znam da li je lud top na m7,ali ostetih nekoliko puta onaj tier 8 heavy kineski 110 sa njime,a penetracija mu je 105 :kreza:

M1L0SH
12.2.2013, 11:09

Kad bi u igri iso samo protiv PzIII, PzIV tenkova i odbijale bi se. Ovako tier VII VIII borbe naravno da nista ne mozes. Ipak se ti u igri suocavas sa vecim zverkama nego sto je bio slucaj u stvarnosti. Realno Rusi nisu imali sanse protiv Tigra, Pantera. Kod Kurska su koristili T-34 da se sudare sa Tigrovima i zaglave im cev svojom "lesinom". Sto nazalost u igri ne moze. Sem toga u drugom svetkom ratu je bio uspesan zbog masovne proizvodnje dok svabo napravi 1 Rusi naprave 20. A to u igri nije bitno.
Tenk jeste dobar, ali kad ga igras kao medium. Ako si ocekivao da se parkiras na sred mape i da te dinguju heavy tenkovi nema nista od toga. Meni je bio zabavan za igranje narocito T-34-85 varijanta. Dakle cekaj momenat opkoli neprijatelja pucaj im u ledja. Koristi provirivanje iza coska. Pucaj i pomeraj se.

Cane
12.2.2013, 11:51
Pogledajte gde je mene pogodio E100 i kolko mi je skinuo.:n-cc2:

miša topola
12.2.2013, 13:04
Zlatna granata, probija sve gde god da nišani, ali većina igrača sa E-100 ne nišani nego pucaju gde stignu po mapi, zgradama i tenkovima :D

toxic
12.2.2013, 15:30
Pa zar nisi znao da su ventilacioni otvori, lampe i poklopac-vrata za komandira najvitalniji deo svakog tenka! (:

Morandi
12.2.2013, 17:30
Koja je ovo prevara od igrice pa ja ne verujem!

Cucim nepokretno sa 704 ito imam kamuflazu i dvogled, a na mene iz zbuna puca neki britanac mislim da je 9 tir i ja ga ne vidim pa ne vidim. :odoK:

kuureee
12.2.2013, 17:32
Koja je ovo prevara od igrice pa ja ne verujem!

Cucim nepokretno sa 704 ito imam kamuflazu i dvogled, a na mene iz zbuna puca neki britanac mislim da je 9 tir i ja ga ne vidim pa ne vidim. :odoK:
Pazi ,od skora ima ona fora kako treba da stois u zbunu.Valjda iza zbuna ,a ne u njemu i valjda tako ne mozes bas dobro da ,vidis,, jer ti smeta zbun.Tako nesto ide nisam bas siguran

DeCoy
12.2.2013, 19:08
Mogu da ublažim malo moje nezadovoljstvo sa Type-34, navežbala se malo posada, otključali se svi moduli... sad je dosta precizniji, brži i okretniji tako da je za desetak partija iz minusa prešao u plus sa killovima.

xandar
12.2.2013, 19:10
Nema tu od skora, pravilo vazi od pocetka.
Pravilno
http://s12.postimage.org/vvzadhfop/shot_016.jpg (http://postimage.org/image/vvzadhfop/)
Nepravilno
http://s17.postimage.org/otvdx69mj/shot_018.jpg (http://postimage.org/image/otvdx69mj/)

Genoveva
12.2.2013, 20:41
Mogu da ublažim malo moje nezadovoljstvo sa Type-34, navežbala se malo posada, otključali se svi moduli... sad je dosta precizniji, brži i okretniji tako da je za desetak partija iz minusa prešao u plus sa killovima.

Mozete vi da hvalite taj tenk, ali ja i dalje tvrdim da je nekada stvarno mucenje sa njim igrati. Sreca pa postoji zlatna minicija za srebrnjake pa moze da se izvuces iz nezgodnih situacija narocito sa kv1, inace mozes samo da places kada naletis na teskase i bog dinga ti ne da penetraciju.
Sa full posadom punis 1,95 sec sto je odlicno i ako igras malo povucenije i iskoristis priliku da protivnik ne obraca paznju na tebe moze da ga unakazis. Ili 1na1 da obidjes teskasa ali vec sam govorio retke su situacije kada mozes tako nesto da ucinis.
Moja statistika sa njim je inace odlicna ali tenk je mucenje, 85 stete po hicu ne privlaci me uopste, onu najbolju partiju kada sam napravio 2900 stete, morao sam pucati 60x eeej zamisli 60x da moras da nisanis, stiskas, pazis da tebe ne pogode jer ti tenk ne dinguje nista zivo, ...
Neka hvala, i mojih 2,2 ubistva po mecu sa njim, ja sam bio srecan kada ga prodah. Eto npr onaj t 34 1 me odusevljava, nije snipe tenk, malo sporije puni ali ga odvalis 250 stete pa da se zapita, o tome vec mozemo da pricamo.
Po meni type t-34 nije bas toliko zabavan, stvarno moras da pazis u svakom momentu gde si i sta radis, mala greska, zavrsio si karijeru.
Kazem svako ima svoje misljenje i ja ne bi ni trebao da se zalim na njega s' obzirom na skor ali nisam uzivao igrajuci ga. Taj grind sa t 34 1 npr nisam ni osetio, otkljucah bas danas t 34 2 i ne prodaje mi se tenk koliko mi je dobar, dok type t-34 sam jedva cekao da zavrsim.

panzer75
13.2.2013, 11:04
Pogledajte gde je mene pogodio E100 i kolko mi je skinuo.:n-cc2:

E meni se nesto skembalo i ne vidim ova ostecenja na tenkovima !
U settingsu sam sve podesio na najvise i dalje se ne vidi...
Doduse koristio sam WoT tweaker da pogasim dim,oblake i slicno kada sam imao problema sa FPS-om, da nije to nesto zeznulo? Mada sam i tamo sve opcije ukljucio....

cages
13.2.2013, 11:25
Sinoc sam se logovao posle skoro godinu dana,ffs potpuno drugacija igra od one koju pamtim :( Nisam jos uvek siguran dal je na bolje il na gore... Uglavnom provalio sam da mi moj nekad omiljeni tenk sada uopste ne lezi (BattChat) ne znam dal sam ja ispao iz forme il je nesto drugo u pitanju.... Takodje,type59 mi se vuce ko prebijen,cini mi se da je bio agilniji?

DeCoy
13.2.2013, 11:31
E meni se nesto skembalo i ne vidim ova ostecenja na tenkovima !
U settingsu sam sve podesio na najvise i dalje se ne vidi...
Doduse koristio sam WoT tweaker da pogasim dim,oblake i slicno kada sam imao problema sa FPS-om, da nije to nesto zeznulo? Mada sam i tamo sve opcije ukljucio....

Prvo povadi sve iz res_mods foldera, pa probaj clean igru da li se vide oštećenja. Ako i dalje ne radi, ne gine ti reinstall.

vetar.
13.2.2013, 14:37
Što se tiče kineza, koji sve tenkovi imaju šaržer?

d0ki
13.2.2013, 15:22
Eh kakvih igraca ima, jedan Srbin sa IS-3, bio covek top tier igrao i mi pukli jbg, i krenuo da vredja ceo tim a pritom je imao vrlo slab dmg sa tim tenkom, po meni. Nisam ja neki profesionalac, daleko od toga ali covek ima 17k partija i tako se ponasa :D Razumem da svako ima los dan, ali zato ne treba vredjati druge, losu sliku salje svima :D
Evo vam dmg, cak sam i ja napravio veci od njega, 2 tiera manji :D
http://i.imgur.com/yVmHZa4.jpg
A evo vam i moj chat sa njim :D Ako ga neko vidi pozdravite ga :D
http://img10.imageshack.us/img10/9315/d387aee8cc1348d39a94164.png

Ako oce neko nek me doda dokiSRB , igram sa manjim tier-ima jer sam relativno skoro poceo :D

xandar
13.2.2013, 15:37
Takvih ima za izvoz:rofl:

Elin
13.2.2013, 15:47
Što se tiče kineza, koji sve tenkovi imaju šaržer?

Koliko ja znam samo 59-16.

E naslusao sam se prica da je Maus samo napravljen prototip, i isao malo po youtube-u i naletim na ovo - ceo maus :) koje je ovo cudo od tenka :n_klanja:
Sto bi majstor rekao u komentaru: We didn't even scratch him :aplauz:

http://youtu.be/tz4ddHT4v_c

DeCoy
13.2.2013, 16:11
Taj Maus u Kubinki je Frankenštajn, jer su napravljena dva prototipa od kojih prvi nije imao pravu već "lažnu" kupolu. Drugi prototip su Nemci uništili kad su se povlačili, pa su Rusi iskobinovali kupolu sa drugog na telu prvog prototipa. Treći nedovršen prototip su zarobili Britanci.

Izvorno stanje drugog prototipa :D
http://forum.exler.ru/uploads/127/post-1199812558.jpg
http://up.picr.de/655588.jpg

Maus iznutra danas
http://odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/maus_13z.jpg
http://odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/maus_19.jpg

PlazmaKeksWoT
13.2.2013, 18:02
Taj Maus u Kubinki je Frankenštajn, jer su napravljena dva prototipa od kojih prvi nije imao pravu već "lažnu" kupolu. Drugi prototip su Nemci uništili kad su se povlačili, pa su Rusi iskobinovali kupolu sa drugog na telu prvog prototipa. Treći nedovršen prototip su zarobili Britanci.

Izvorno stanje drugog prototipa :D
http://forum.exler.ru/uploads/127/post-1199812558.jpg
http://up.picr.de/655588.jpg

Maus iznutra danas
http://odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/maus_13z.jpg
http://odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/maus_19.jpg

Stari post :confused:

Šta bi sa mojim pitanjem za milion dinara: odakle rupe na prednjem oklopu na slikama u Nemačkoj ako Maus nije učestvovao u borbama ?

http://theorderoftheironphoenix.com/wp/penisenlargementfixyourxbox360fasttoday/powerful-maus/

http://strangevehicles.greyfalcon.us/PANZERKAMPFWAGEN%20VIII%20MAUS.htm

toxic
13.2.2013, 18:46
Ne znam na koje rupe mislis (?), ali Maus je prosao testove sto znaci i da je pucano na njega.

Bokile
13.2.2013, 19:43
SU-5 imam 122mm Howitzer, pretposlednji top, i ceo dan me ubacuje u igru sa tVII i tVIII,kako ja pogodim nešto tako vidiš -11, -5, -30.

:facepalm

Prodaću ga majke mi i kupiću Kv1 samo da se smirim.

gently
13.2.2013, 22:32
Ne igram arti mesecima ali primetih kao neko ko ih gleda preko cevke da im je sada energija smesna. Na kraju ce da stave da arti ne moze da se pomera sa mesta odakle je poceo partiju to jest da igraju kao staticni bunkeri. A samo su trebali da ogranice na 2-3 artiljerije po timu.

Cak je i vecina igraca artiljerija rekla da bi rado cekala duze samo da ima takav MM.

AlekBGD
14.2.2013, 0:52
ELC je kombinacija izvidjaca i unsitivaca tenkova u jednom,ali kao sto kolega kaze,nema kupolu i nema oklop.Meni je slican americkom t49,izuzetan tenkic.On i t-50 su glavni izvidjaci u igri.

Top je neverovatno neprecizan i sporo skuplja nisan, tako da se ne moze koristiti kao TD i pucati iz daljine.

Nix90
14.2.2013, 3:17
Ima li sta gore id kineskog light tier 6 tenka...

M1L0SH
14.2.2013, 11:41
E naslusao sam se prica da je Maus samo napravljen prototip, i isao malo po youtube-u i naletim na ovo - ceo maus :) koje je ovo cudo od tenka :n_klanja:
Sto bi majstor rekao u komentaru: We didn't even scratch him :aplauz:

Koje je to djubre od tenka. Tracenje resursa i vremena umesto toga im je bilo bolje da su napravili 10 Panthera.
Ogroman je lako uocljiva meta, ranjiv na napad iz vazduha. Spor mogu da ga zaobidju i opkole. Kao sto se i desilo pa su ga Nemci unistili sami. Tezak ne moze da prelazi mostove ako ide po recnom dnu verovatno bi se zaglavio u mulju. Zamisli probleme kad treba da ga natovaris na voz i prebacis do fronta. Kvarovi servisiranje problemi sa rezervnim delovima ako i pozivi dotle da mu trebaju rezervni delovi, koliko goriva trosi. Skup bre nestasica resursa a ti zidas kulu od celika. Da uplasis neprijatelja glupost. Prvi put kad bi ga skembala avionska bomba i taj psiholoski efekat bi nestao. Jedan metalni bunker. Sto i nije nesto sto treba da karakterise tenk.
Mobilnost, Oklop, Vatrena moc mantra za sve dizajnere tenkova. To treba izbalansirati. Primer kako se pravio tenk je T-34, T-55, T-64, T-72 uopste Ruski dizajn s kraja rata i iz vremena hladnog rata. A danas su pretpostavljam Merkava i M1Abrams ...
I o kakvim rupama je rec. Mozda je koriscen za vezbe gadjanja posle rata ?

Zanimljivo je da ovde Nemci prave gresku kao Francuzi na pocetku rata. Nije toliko bitna masina koliko nacin na koji je upotrebis. Francuzi su s'pocetka rata imali ogromne tenkove kao Char B1 cak i smesni Char 2C itd. I desilo se da su ih manji i agilniji PzIII, PzIV zaobisli, radiom kordinisali akcije vise tenkova i avijacije i unistili ih. "Bigger is not always better"

DeCoy
14.2.2013, 11:50
Promena doktrine, blitzkrieg iz 39 i 40 je odigrao super ulogu samo što više nije mogao da pije vodu kad su Nemci okupirali veći deo kontinentalne Evrope. Nemački koncept tenka sa kraja WWII je neprobojna, teško pokretna i precizna tvrđava koja uništava protivnika sa par kilometara.

M1L0SH
14.2.2013, 12:34
Pa da ali za tu ulogu je bio dovoljan i Panther ajde da kazemo i Tigar II ali Maus je ekstrem. Cisto pretrerivanje odmah je bio osudjen na propast. Rat nije dobio onaj sa najvecim pa ni najboljim tenkom nego onaj koji je mogo da proizvede najvise tenkova. Dakle mislim da je njihov koncept super teskog tenka potpuni promasaj. A i jeste posle rata teski tenk je zamenjen MBT konceptom ...
Pantheri, Tigrovi itd. su imali tih problema sa rezervnim delovima, komplikovani za proizvodnju, odrzavanje itd. Serija E (Entwicklung) bi mozda bila idealna ali nikad nije realizovana. Naravno E-100 je opet u rangu Mausa na sta ja ne bi tracio vreme i preko potrebne resurse.

DeCoy
14.2.2013, 12:55
Jbg ideologija te napravi imunim na zdravorazumsko rezonovanje.

DeCoy
14.2.2013, 14:24
Jes dupla, posle cu spojiti, ali...

Ne zaboravite da smo svi dobili dan premiuma putem koda ANTHEM koji se može iskoristiti do 1. marta!