Prikaži potpunu verziju : World of Tanks
virtuoz pavle
29.11.2011, 21:45
^Iz pouzdanih izvora sam cuo da ce se sve vratiti kako je bilo pre toga i da ce svakome ko je kucao vise od jednog koda biti oduzeto sve to (ukljucujuci i tenkove koje je kupio, premium...), i da ce biti ostavljeno 750golda i jedan dan premiuma.
gde si to video? kakvi su to pouzdani izvori lol?
@Nikola:
Ne znam jesi li samo sarkastičan, ali to sam i ja "čuo" od jednog admina. Da li laže, ne znam... vidjet ćemo.
Pa kad se uvek nađe neka ljubomorna drukara, da ne upotrebim neku reč koja ima veze sa ženskim genitalijama.
^Iz pouzdanih izvora sam cuo da ce se sve vratiti kako je bilo pre toga i da ce svakome ko je kucao vise od jednog koda biti oduzeto sve to (ukljucujuci i tenkove koje je kupio, premium...), i da ce biti ostavljeno 750golda i jedan dan premiuma.
Zaboravio si da stavis trollface.jpg :D
Lozis se decko badava,ova je prica zavrsena,vise srece u sledecem izvlacenju i nemoj vise da nam trujes temu plz... Dobrodosao si kao i svi ostali ali batali vise te kodove.
NISAM NESTO SMART
29.11.2011, 21:52
Odlucio sam da prestanem da igram wot, sad nisam igrao nesto puno ali ako neki pocetnik hoce dacu mu acc.
Imam sledece tenkove:
KV-3
KV
Grile
Hummel
PzKpfw 38H745
Pa ko hoce da se igra sa ovime nek mi poslje na pm :)
Nikola16789
29.11.2011, 21:54
Nisam, drugar je vec dobio poruku na mail kako je postojala greska u transakciji, kako se izvinjavaju zbog toga i da moraju da povuku zlato.
Za premium tenkove sam se zezao, oni ostaju.
virtuoz pavle
29.11.2011, 21:55
to njega neko zeza, ili nas ti lozis bezveze.
"Bobi_Kreeg"
ма то је неко дериште (плачип...а), које још не зна да целим светом управља похлепа и грамзивост, па мисли да исправља криве дрине на смешним стварима.
Иди бато доле на Косово па исправљај криве дрине, ако ти је до тога.
Bobi_Kreeg
29.11.2011, 22:02
Lozis se decko badava,ova je prica zavrsena,vise srece u sledecem izvlacenju i nemoj vise da nam trujes temu plz... Dobrodosao si kao i svi ostali ali batali vise te kodove.
Ja se ložim? :confused: Slobodno citirajte moj post u kojem ja tražim nečiji ban. Slobodno! Samo jedan! Pa ja postavim savršeno ispravno pitanje: "Da li slijede neke sankcije za ovo mlaćenje golda?" I odmah dobijem taj "negativan rep" i gomilu idiota za vratom.
(Kosovo :rolleyes:) I onda sam ja taj koji se loži na nešto? :tapsh:
Sad vam fino i bez trolovanja kažem da sam od admina dobio više odgovora, a jedan je da rade na uklanjanju tog golda. Da li će to napravit, ja ne znam, znam samo to što su mi rekli.
Nisam, drugar je vec dobio poruku na mail kako je postojala greska u transakciji, kako se izvinjavaju zbog toga i da moraju da povuku zlato.
Za premium tenkove sam se zezao, oni ostaju.
Koja je logika u tome? Ako povuku zlato, zasto bi ostavili premium tenkove (koje skupo naplacuju)?
"Bobi_Kreeg"
ма то је неко дериште (плачип...а), које још не зна да целим светом управља похлепа и грамзивост, па мисли да исправља криве дрине на смешним стварима.
Иди бато доле на Косово па исправљај криве дрине, ако ти је до тога.
Ne vidim kakve veze ima Kosovo sa ovim,daj ljudi batalite se plz.....
Ja se ložim? :confused: Pa ja postavim savršeno ispravno pitanje: "Da li slijede neke sankcije za ovo mlaćenje golda?" I odmah dobijem taj "negativan rep" i gomilu idiota za vratom. :rolleyes:
I onda sam ja taj koji se loži na nešto? :tapsh:
Sad vam fino i bez trolovanja kažem da sam od admina dobio više odgovora, a jedan je da rade na uklanjanju tog golda. Da li će to napravit, ja ne znam, znam samo to što su mi rekli.
Poenta je da si isprovocirao ljude jer si rekao da si vec napisao tiket da se zalis i statijaznam ali ko sto rekoh,nebitno je.
virtuoz pavle
29.11.2011, 22:07
ova rasprava je otisla u !@#$. lepo dokumentuj to sto si rekao, ako si razgovarao sa adminom, daj screenshot email-a, i ako si upravu ja cu da se izvinim, ali ako kojim slucajem nemas taj mail onda !@#$ off.
Kao sto rekoh par stranica pre "Ima nas raznih" , ljubomora(zavist) je boles`
Bobi_Kreeg
29.11.2011, 22:23
:boodala:
Ono što sam napisao maloprije napisat ću opet, i to velikim slovima da se jasnije vidi: CITIRAJTE TAJ MOJ POST U KOJEM JA TRAŽIM NEKI BAN!
Citirajte samo jedan i ja ću se posut pepelom i obuć kaput srama. Ako ne možete ni jedan pronaći -- :ciao:
Ja se s trolovima ne mislim boriti. :Freddy:
virtuoz pavle
29.11.2011, 23:23
ponekad kad pogodim tenk cuje se neki "zvr" zvuk. nisam siguran kako da ga opisem. da li je to siguran znak da je projektil pogodio metu ili je to cisto jedan od random efekata?
gde da gadjam E-75 on the front?
Trebalo bi da znaci da si napravio dmg, ali nije bas uvek tako. Kao sto kad kaze crit ne znaci da si nekog ubio ili ostetio nesto. Javljaju se greske s vremena na vreme.
Borko Motorko
29.11.2011, 23:27
Kada ga ubijes obicno kaze "Next target" tako nesto :D
U sta je najbolje gadjati neke "jace" tenkove, racunam jace od mene, ja imam M3 Leea sad?
hahah, prvo si se zeznuo da ne ukucas a sad ce jos da te banuju jer si se nakrao :)
Могу да ми пљугају, нит сам се накро, нит сам ја крив што је скрипта слала гомиле кодова за један послат мејл, а то сам и реко на топику. А и средили су да може по један:)
miša topola
29.11.2011, 23:32
Kada ga ubijes obicno kaze "Next target" tako nesto :D
U sta je najbolje gadjati neke "jace" tenkove, racunam jace od mene, ja imam M3 Leea sad?
Sve tenkove osim artiljerije i nekih slabijih TD-ova gađaš u bok i pozadi gde im je motor i gde je najslabiji oklop.
virtuoz pavle
29.11.2011, 23:34
Могу да ми пљугају, нит сам се накро, нит сам ја крив што је скрипта слала гомиле кодова за један послат мејл, а то сам и реко на топику. А и средили су да може по један:)
niko se nije nakrao, ovo nam je bilo dato. :opanachke
Od pozadi je uvek najbolje! :D
Sa strane je takodje slabiji armor. Izbegavaj da gadjas kupolu, ona se najteze probija, sem ako si visoko pa mozes u onaj ulaz u tenk. Ako je tenk iznad tebe, mozes da ga gadjas u donju plocu. Izbegavaj da gadjas tenk pod kosinom, gledaj da granata ide sto vise pod pravim uglom.
Ove bas jace od tebe, sa jakim armorom, gadjaj sa HE granatama.
Takodje, svaki tenk ima neke slabe tacke, to ces da naucis vremenom. Tipa, ,,usi" na drugoj kupoli kod T29 ili one resetke na prednjoj ploci na IS-3,...
Borko Motorko
30.11.2011, 0:01
Ja uvek gadjam sa HE granatama. One su mi jedine namontirane :D
Sad sam kupio Shermana M4. Videcemo kako se ponasa, kad mu uradim 105mm top i gusenice i motorcek i kupolu itd... :qliranje:
Problem sa HE granatama je sto u principu skidaju 4-5 puta manje od AP. Odnosno vise mi se isplati da dva puta dingujem sa AP i treci put ostetim nego da sva tri puta pogodim sa HE.
Ja uvek gadjam sa HE granatama. One su mi jedine namontirane :D
Ako upadnes u mec gde si na vrhu liste, to nije dobar izbor.
Pa i 105mm na Sherman-u je HE only top. HE prave manji dmg, ali gotovo nikad ne dinguju i cesto prave critical (ostete tenk ili ubiju nekog clana posade). Ako hoces da zaustavis tenk, gadjas gusenice i pokidas ih. Ako gadjas kupolu, mozes nju da ostetis (mnogo ce se sporije okretati), top i bice mnogo neprecizniji,...
Borko Motorko
30.11.2011, 0:35
Za HE granatu pise Damage - 131-219 a za obicnu 83-138
To je damage koji bi napravila da probije, ali u 99% slučajeva ne probije jer ima mnogo manju penetraciju, nego pukne na oklopu i napravi znatno manju štetu.
Borko Motorko
30.11.2011, 0:41
Pa sta je bolje onda? :D
Na tarbi pisalo pa muja slomio :) Instalira onaj over target marker dok jos radi dosta ce ti pomoci da ukapiras kad i koliku stetu pravis
Znam da sam dosadan vise sa ovim ali evo.
http://imageshack.us/f/221/shot001ez.jpg/
Ispalio je jednu granatu na mene....
A pa dobro to je arti i granata te je lepo splashovala... To se ne dogadja kad te gadja tenk.
A pa dobro to je arti i granata te je lepo splashovala... To se ne dogadja kad te gadja tenk.
A znas li sad sta mi se desilo?
Gledam znaci direkt VK3601 (H) pogodi me i zapali mi motor a meni motor pozadi.
I jos smo bili na cistini...
Na Shermanovom 105mm topu iovako imas samo HE granate(ima i druga vrsta ali ona se placa zlatom).Inace M4 Sherman je sjajan tenkic,pogotovo napucan i sa istreniranom posadom.Dobar je moneymaker plus je cesto ukljucen u povremene akcije kada je zarada duplirana.Uz ovaj tenk istrazi i nemacki PZ IV i ruski KV sa 152mm.KV ti je isto super tenk,mnogi jaci tenkovi se poprilicno opeku kad nalete na njega,jer 152mm top nanosi stetu i T10 tenkovima.Samo treba znati igrati sa njim.Tenk je spor,trom i top nije bas precizan.Znaci mora se igrati strpljivo,od steka do steka(zbog sporog reloada) i obavezno cekati da se nisan skroz skupi.
Пробило ти до мотора. У Т-28 кад седиш редовно ти пробијају ЦЕО тенк, оно, прође кроз цео тенк уздужно и још изађе са друге стране:)
A znas li sad sta mi se desilo?
Gledam znaci direkt VK3601 (H) pogodi me i zapali mi motor a meni motor pozadi.
I jos smo bili na cistini...
To je valjda bug sa nemackim tenkovima,mislim da ce to sad da isprave u ovom patchu.
01,obicno Cages mi je uzeo neki retard koji nije odigrao nijednu bitku -_- Samo za***** nick badava....
Ja sam na vreme usao u betu i imao slobodan nick. Verovatno me sad proklinje gomila Korejanaca koja ne moze da iskoristi :D (kad samo pogledam koliko ima nickova "choi**").
Другари, ја размишљам да одрешим кесу и да узмем кинеза регуларно:(
Не верујем да ћу икад да се упустим у неко кланско ратовање и озбиљну игру, али сам извалио да је ВоТ једна од ретких игара коју играм оволико дуго (типа пола године) још од када сам изашао из тинејџ година:)
Једноставно, јако брзо се заситим, ВоВ сам пробао и сморио се после пар месеци...
Тако да контам да није катастрофично ако уложим мало више у ову игру иако не верујем да ћу икад бити неки посвећен озбиљица лик.
Е сад, ја ћу да вагам око овога и да размишљам, али свеједно би ми одговарао ваш фидбек око исплативости таквог потеза. Дакле, не причам о томе да ли је боље узети фармерке или тајп59 или вечерати јагњетину у Франшу, али ипак бих у то разматрање убацио доста аспеката, што ин-гејм, што околних. Сад ћу да питам пар ствари и да приметим пар ствари, па ми дајте неки вердикт или можда и понеки вол оф текст.
1-тренутно идем ка ИС-7, дакле највише искуства имам са хеви линијом и могу рећи да ми се свиђа. Готивим да идем около са КВом са танџаром. Међутим, опет, од свих тенкова ми се највише свидео ИС кец јер је окретан и брз. Али опет, није ни близу медијума по гејмплеју, немам искуства са медијумима, али судећи по вашим постовима, пуца се из покрета, нон стоп се негде пичи, треба знати мапе до јаја итд. Ту сам прилично слаб, узео сам да играм лајт-медијум грану код руса (стигао до А-20) и много сам глуп. Могуће да је то само до недостатка искуства, али могуће и да ми просто не одговара скаутинг јер сам стварно много глуп. Тако да не знам оће ли мени тајп бити откровење као што је чини ми се свима на топику који су га покуповали.
2-колико је он сам по себи исплатив? Знам математику, могу да упоредим математички колико он зарађује у односу на, не знам, КВ, колико се пара има после колико партија итд. Међутим, занима ме неки ''осећај за филинг'', дакле, колико је човек задовољан и колики осећај постигнућа има тиме што је узео овај тенк и што га игра? Запамтите да бих ја дао праве паре, дакле, верујем да сте сви ви ван себе, али узмите и искеширавање у обзир:) Просто, колико се куповина тајпа исплати у стриктно ингејм оквирима, и рационално и ирационално?:)
3-какав је однос њега и ловеа? Мислим на целокупну анализу, уложено-враћено, угођај, цена-квалитет, краткорочно и дугорочно упоређивање са ловеом итд. Лове јесте скупљи прилично, а опет и са неког аспекта и није (де је три, ту је и пет), па ме интересује како они стоје један у односу на другог са свих могућих аспеката.
4-Да ли мислите да је тајп дугорочно добра инвестиција? Тј. да ли ћу после три месеца да будем у фазону ''лол што нисам узео премијум налог или чекао неке нове премијум тенкове'' или ћу и даље да будем мали срећни зека са својим кинеским аутићем? Овде морам да напоменем да ћу 90% узимати премијум налог, са тајпом или без. Овде се рађа једно ново питање - клот лове вс тајп + два месеца премијума.
5-Шта мислите, каква је будућност тајпа? Причате да је до јаја, постоји ли могућност да га нерфују? Чисто сумњам, ебали би им матер, ал ко ће га знати... Контам да постоји могућност да га практично оверрајдују нови премијум тенкови да би се продавали, тако би био нерфован и без нерфа.
6-како предвиђате развој саме игре? Гледам најављене ствари и много тога ми се не свиђа. Пада ми на памет, ако укаке игру да буде сра*е за неколико месеци и ја се сморим и обришем, безвезе сам дао тријес евра да бих се играо са тајпом три месеца. Не свиђа ми се толико најава пеј ту вин ствари (адаптивна камуфлажа, нерфовање дерпова - ово је чист лол, нерфовање АП муниције итд), све указује на ''купујте потрошне ствари за голд или вас неће бити''.
7-шта мислите о најављеним бродовима и авионима? Кад они заправо треба да изађу? Пошто, кад изађу, претпостављам да ћу максимум фокуса пренети на те наслове, па ми не би одговарало да узмем тајпа и да стоји у гаражи јер ја играм ВоБ.
8-Најзад, шта мислите, после ког периода арчења тајпа би могло да се каже ''ако сад обришем игру заувек, нећу се покајати што сам узео тајп''? Знам да је то индивидуално, ал ето, чисто нек буде тривиа:)
да додам и
9-кубурим са кинтом екстра, а мрзи ме да играм ''партије за кинту'', другим речима, кул ми је ако играм са тенком на ком ми треба експ за следећи па сам сав у фазону ''јој јој још мало и стиго сам до КВ'' и онда имам неко ментално гориво и до јаја ми је. Ако ми требају паре, поготово ако ми треба доста пара, једноставно ми је смор да седнем у КВ који је елитиран и играм јер морам. Седнем ја у КВ и овако кад ми се игра, али не причам о томе. Дакле, ја сад имам типа триста иљада кинти, а идем ка ИС-7 полако (још типа 130ак иљада експа), узео бих и С-51 (који ми је истражен, али немам паре), а кренуо сам и ка маусу (тренутно на четвртом тиеру, значи тенкови полако почињу да коштају неке паре) и по руској лајт линији, као и по амерским артиљеријама. Другим речима, треба ми манимејкер ко ********************************, претпостављам да бих и са ловеом и са тајпом заједно опет скоро па имао проблема са парама, тако да можда то и превагне у овој одлуци. Али опет, брину ме ове остале тачке.
Фала:)
Nisam ekspert neki ali pricao bas malopre sa ortacima na TS dok pikamo WoT.
Jedan od njih kuka kako nema pare isto vozi sto i ti IS-4.
Elem, ne znam koliko je pametno ako vec ne ides te CW-e da se uopste bakces oko IS-7 a samim tim i oko type59.
Jeste lepo da se ima "najbolji" tank tj najveci tier ali mislim da je za one random partije to suludo voziti.
I da li uopste taj type59 moze da te vadi iz minusa ako recimo teras IS-7?
Sumnjam realno ali nek neko kompetentiji to kaze.
Па, са премијумом си у позитиви са ИС-4 на дуже стазе (лупам, после 5-10 партија не мош да будеш у минусу никако), ако се баш изглупираш или несрећно згинеш, можеш да одеш у минус и до петнаестак иљада, али можеш исто толико и у плус. Рачунај просечно да са ИС-4 са премијумом зарађујеш типа две иљаде по фајту.
Тако да мислим да није страшан губитак ни са ИС-7 и да један КВ може да храни ИС-7 један-за-један у партијама, а камоли тајп. Мислим да си са солидном партијом тајпа нахранио пет партија ИС-7.
Фазон је такође и у томе што мени треба сада или ускоро доста пара да би ова игра имала смисла:) требаће ми шес милки за ИС-7, треба ми кинта за С-51, треба ми кинта за модуле... Значи ја сада да имам десетак милиона, они би отишли... Тако да нешто контам да би ми ипак добро дошао.
Ako se razmisljas i zelis da uzmes type59 onda uzmi.
U svakom slucaju neces pogresiti.
Pogotovo ,ako ti se igra svidja i ako nameravas da jos dugo da je igras.
Tako sam i ja ,krenuo da igram video da cu ja to dugo igrati i BAM lowe kupim.
=FI=Ghost
30.11.2011, 11:41
5-Шта мислите, каква је будућност тајпа? Причате да је до јаја, постоји ли могућност да га нерфују? Чисто сумњам, ебали би им матер, ал ко ће га знати... Контам да постоји могућност да га практично оверрајдују нови премијум тенкови да би се продавали, тако би био нерфован и без нерфа.
Не свиђа ми се толико најава пеј ту вин ствари (адаптивна камуфлажа, нерфовање дерпова - ово је чист лол, нерфовање АП муниције итд), све указује на ''купујте потрошне ствари за голд или вас неће бити''.
Bio jednom jedan jezik, i zvao se srpski. Sad ga više nema...
Mogao si i da pitaš šta će biti sa evrom ili kada dolaze vanzemaljci...
Zar zaista očekuješ da ti neko kaže kakav je osećaj igrati sa nekim tenkom i onda po tome da znaš kako ćeš se i ti osećati, bez da ga sam probaš?
Nikola16789
30.11.2011, 11:45
Ae da probam:
Prvo, nisi ti ni stigao do medium grane, pa da zbas da li ti lezi ili ne. A20 i sve do T34-85 treba istrpeti, onda pocinje lepa igra.
Moje misljenje je da se mediumi igraju u drustvu i tako i praktikujem, kad sam sam cepam heavy, kad ima nekog, igramo zajedno mediume.
Za type, ako imas novac i nemas sta pametno sa njim, kupi type, tenk je toliko dobar da ces zaboraviti na kredit u igri, uvek ce ga biti i za sve. Type svakako moze da izdrzava is7 tako da oko toga nemas problema.
Ako imas jos dvojicu sa typeovima, ima da kidate sve.
KornjacaNS
30.11.2011, 12:11
....
Kao prvo pozdrav svima!!!
A drugo Doolio ovako ti stoje stavri, kojigod da tenk da kupis neces pogresiti, e sada sa Lowe je igra mnogo sporija i moras dosta da se potrudis da bi zaradio dok sa Type 59 ti je igra mnogo dinamicnija, brza i zabavnija. Sto se tice zarade na Type 59 pa to vec ne mora da se govori jer ces imati kredita da kupis sta hoces a da igras jedno nedelju dana intezivno imaces toliko kredita da ces moci da kupis IS-7, Maus-a i E-100 odjedared.
Ali evo ti jedan pametan savet pa odluci sta ti je bolje. Skini klijent igre za test server v2 i tamo ces dobiti 15.000 golda pa probaj Lowe kako ti se cini ali to uradi jos danas jer danas neznam u koje vreme se prekida test server i onda za koji dan krece test server v3 a onda ce da se sve resetuje i opet ces da dobijes 15.000 golda pa probaj onda KV-5 i Type 59 kako ti leze u igri.
The public test server of 7.0 update will be stopped at 10:00 UTC, November 30th. The third test is expected to start on December 2nd.
Svaki prem ce ti zaraditi pare. Pitanje je sta je tebi zabavnije da vozis. Meni je type OK a i jeftiniji je od lowe, na ovu skupocu treba misliti i o tome. Mislim da je kornjacina ideja odlicna. Test server pa testiraj :)
Brate ovi kao da Spejs Šatl testiraju, a ne samo je6ene skinove koji ne funkcionišu i trubu. Kako su krenuli ovaj patch će za Novu Godinu da bude.
KornjacaNS
30.11.2011, 12:47
Pa to mu je najbolje i najjeftinije resenje da vidi sta mu vise odgovara Lowe i spora igra ili Type 59 i brza igra. Jedino sto ce morati da skine ceo klijent a on je 2.50 gb a posle skida jos patch od 33 mb i to je to.
A sto se tice onih kodova i svega ostalog pa verovatno da ce toga biti jos do nove godine pa bi mu i tu savetovao da se malo strpi pa ko zna mozda skupi toliko kodova da ga kupi gratis. E sada jedino ako nije nestrpljiv pa moze da ceka ako ne onda pravac test pa neka isproba pa ce znati na cemu je i sta mu vise lezi za igru a posle toga pravac banka da uplati pare na kraticu.
Brate ovi kao da Spejs Šatl testiraju, a ne samo je6ene skinove koji ne funkcionišu i trubu. Kako su krenuli ovaj patch će za Novu Godinu da bude.
Pa trube nema, svi su mislili da ce to biti sirene na tenkovima a ustvari su to one sirene kada ima zauzimate bazu pa se cuju. Za kamo neznam jer ga nisam ni testirao, licno cekam onu kamuflazu koja ce se svakoj mapi prilagodjavati.
A sto se tice verzije 0.7.0 mogu samo reci da ce biti igra mnogo dinamicnija i zanimljivija sa svim novotvorinama koje donese (ber meni a to ne mora da znaci da ce i drugome da bude), nisam nesto previse igrao tamo ali ono sto sam video dosada mogu reci da ce biti pravo poboljsanje i da ce se opet nekako vratiti zelja za malo intezivnijom igrom.
Pare, pare, pare... rent-a-premium
Possible new feature: make your tank work like premium.
Having paid a certain amount of gold (depending on the vehicle tier), you are changing the status of your tier 1-8 tank to premium for a fixed period of time (let's say a few hours). This will enable 1.5x credit income for this vehicle during the specified period. The bonus will stack with premium account of course.
- Premium tanks can't be given temporary premium status (they are already premium)
- SPGs can't be given temporary premium status (balance purposes)
- The vehicle should be Elite to enable "premium status"
- Premium account is not required to enable the feature
To je samo ideja, ko zna dal ce da bude. S' obzirom da je njima to nacin da zarade pare onda verujem da hoce. Meni se cini OK ideja. Sto neko da vozi prem kineza ako bi vise voleo da vozi prem T44 (koj ce usput budi receno biti pojacan od sledeceg patcha)
Pa čisto sumnjam da će da bude preterano povoljno to iznajmljivanje čim za primer navodi nekoliko sati...
Pa i ja mislim da nece. Tu se pominju sati, pre mislim da ce biti dani. Recimo iznajmis na 24h, otkines se od igranja i sigurno imas zaradu koja se broji milionima. Meni je kinez za 100 bitki zaradio 4.5- 5 milona, nekome ce se to isplatiti da bi npr kupio T10 i sl
Ako bude povoljno odmah uzimam ovo za Kavetinju:)
virtuoz pavle
30.11.2011, 15:05
bas sam se nadao da patch stize uskoro, a oni opet imaju testiranje 3 verzije patcha.
miša topola
30.11.2011, 15:14
To treba da raduje one koji nemaju T34, jer se tako odlaže njegova promena u premium tenk, a samim tim ti igrači imaju više vremena za njegovo istraživanje.
virtuoz pavle
30.11.2011, 15:15
imam 10600zlata, primamljiva mi je ideja da uzmem T34 (od konvertabilnog exp-a). imam T29 istrazen. a pare od Lowe-a i Type59 dolaze kao lude :D
od Lowe-a i Type59
A treći premium tenk ti treba zbog?
Ljudi ne bacajte zlato na gluposti čuvajte da vam što duže traje..
Ima likova koji su odma požurili da iskonvertuju..
A znamo kako grindanje fino ide na premijumu opušteno..
Ne budite nobovi..
miša topola
30.11.2011, 15:39
imam 10600zlata, primamljiva mi je ideja da uzmem T34 (od konvertabilnog exp-a). imam T29 istrazen. a pare od Lowe-a i Type59 dolaze kao lude :D
Nemoj da konvertuješ exp. nego istraži T32 i T34 to možeš da uradiš za manje od 15 dana ;)
virtuoz pavle
30.11.2011, 16:25
@misha topola
koliko igras dnevno kad za 15dana mozes da izgrindas T34?
meni fali jos samo 120k exp-a do IS-7!
miša topola
30.11.2011, 16:35
@misha topola
koliko igras dnevno kad za 15dana mozes da izgrindas T34?
meni fali jos samo 120k exp-a do IS-7!
Pisao sam pre neki dan o mojoj računici:
Trenutno mi treba za T32 oko 100.000 (kupola i tenk) i još oko 205.000 za T34 (kupola i tenk) to je sve ukupno 300.000 exp / 15 dana = 20.000 exp po danu što dalje iznosi 1000 exp po brobi pod uslovom da odigraš dobro bitku. Znači minimum 20 bitaka po danu ti treba ako imaš premium nalog.
A to koliko igram, pa mnogo :)
Računaj sa minimum 30, a verovatno i više, bitaka za tih 20k xp-a.
miša topola
30.11.2011, 20:41
Jel se Lowe-u motor nalazi napred ili pozadi?
virtuoz pavle
30.11.2011, 20:46
Jel se Lowe-u motor nalazi napred ili pozadi?
ima jedan sajt koji je neko okacio ovde na forumu, prikazivao je gde se nalazi koji clan posade i delove kao sto su motor, ammo rack itd. super je odradjen sajt. ali nemam pojma koliko je to stranica nazad sada.
miša topola
30.11.2011, 20:51
ima jedan sajt koji je neko okacio ovde na forumu, prikazivao je gde se nalazi koji clan posade i delove kao sto su motor, ammo rack itd. super je odradjen sajt. ali nemam pojma koliko je to stranica nazad sada.
Znam da je neko postavio sajt sa položajem modula ali ni ja ne mogu da se setim.
Pitam ovo jer uvek kada me pogode u prednji deo tenka meni strada motor, pa sada ne znam da li je napred ili nazad.
Izmedju prednje oplate i motora postoji dosta velik vazdusni prostor, koji popunjavaju clanovi posade i granate, pa je moguce da projektil prodje do motora. Ako ti probiju prednju oplatu.
EDIT: A moduli na lavu stradaju vrlo lako. Osim gusenica koje i nreacunam, najcesce strada motor i puca.
Pozadi je, a evo ga i sajt:
http://gamemodels3d.com/model.php?model=r01
Znaci pa kako da ne popizdis. Krenu leminzi zajedno i onda odmah na pocetku dizu satore:
http://www.dodaj.rs/f/Q/nD/3demLbdS/shot094.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2H/oQ/4SQh9Qqw/shot095.jpg
http://www.dodaj.rs/f/6/cD/EnU4zL5/shot096.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3e/jx/1LvwC2FX/shot097.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3a/2k/2AsxkHOT/shot099.jpg
http://www.dodaj.rs/f/1S/or/svDv1p8/shot100.jpg
http://www.dodaj.rs/f/43/Uo/23VV8d04/shot102.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3z/Ox/2MuDeHou/shot103.jpg
Jos bi izgubili da sa pacov nije cuvao do kraja.
možda će neki kumulativni pač iznenađenja.
To je samo ideja, ko zna dal ce da bude. S' obzirom da je njima to nacin da zarade pare onda verujem da hoce. Meni se cini OK ideja. Sto neko da vozi prem kineza ako bi vise voleo da vozi prem T44 (koj ce usput budi receno biti pojacan od sledeceg patcha)
pa normalno, većini je u cilju da zaradi pristojno, a mislim da to neće biti jeftin sport, mnogo jeftinije će biti uzeti premijum tenk na duže staze.
Pisao sam pre neki dan o mojoj računici:
Trenutno mi treba za T32 oko 100.000 (kupola i tenk) i još oko 205.000 za T34 (kupola i tenk) to je sve ukupno 300.000 exp / 15 dana = 20.000 exp po danu što dalje iznosi 1000 exp po brobi pod uslovom da odigraš dobro bitku. Znači minimum 20 bitaka po danu ti treba ako imaš premium nalog.
Za 3-4 dana sam sa t1 došao do t29, a krenuo sam u taj "poduhvat" misleći da mi treba T32, ali....
A to koliko igram, pa mnogo :)
1000exp prosečno nije baš lako ostvarivo, dese se partije i s 300exp, sa premijum, mislim da smo na istoj poziciji što se tiče nedostatka exp za t34. + moraš računati partije sa kojima ćeš samo novac da zarađuješ. Sa t29 može da se zaradi za T32, ali ne verujem da sa T32 može za T34, a treba dosta više. Obavezno i najjači top za T29 105mm (40 000Exp), trebalo bi i motore jer se i oni prenose i u t32 i t34 još oko 35 000
za 3-4 dana sam sa full m4 došao do T29, misleći da mi treba T32, ali T34 će mnogo teško da se nabavi i u slučaju da konvertujem oko 75000exp, meni bi ipak trebalo jedno 2-3 meseca (pod uslovom da nedeljno grabim par kodova, da premijum ostane :) ) bonus vremena da dođem do full t34, pogotovo što na is3 imam oko 135000, pa i njega igram da uzmem IS4
Sto se tice placanja da odredjeni tenk dobije premium status dolazimo do one DeCoyeve izjave. F2P sa ovakvim nacinom placanja vrlo lako mogu izaci skuplje nego da se placa redovna mesecna pretplat. Ljudska psiha je cudo.
A sto se tice 1000 xp po borbi (i to sa T32, igrao sa kupolom ili ne) good luck with that. A cak i tada 20 partija po danu nije malo vremena. Ako racunamo da igracu prosecne partija traje 7.5 min to je 150 minuta iliti skoro 2.5 sata svaki dan.
No uzeo sam i IS-3. Mnogo mi vise lezi od T32. Mada iskreno nisam puno odigrao sa njim, a i amerikanac mi je u pocetku sa 90mm bio OK, dok sa 105 dingujem sve redom. Novi MM stvarno olaksava posao u pocetku isto sam iskusio i sa Lavom.
Interesuje me koja je slaba tacka Lava ako se guramo nosem i moze se ciljati samo u kupolu.
EDIT: Inace ponekad imam osecaj ko da su mi nedavno osakatili zaradu kredita i xp zbog previse besplatnog zlata.
EDIT2: Takodje me interesuje da li postoji mod koji govori za koji ugao je cevka podignuta?
Ja neznam zašto ekipa govori da je t32 loš tenk :confused: meni je duplo bolji od t29 i dingaju me svako malo... cak i kad me gađaju u tijelo, a o kupoli da ne govorim :n_klanja:
uredno svaki partiju roknem 2,3 tenka, i po partiji dobivam u prosjeku oko 1k exp... naravno desi se da dobijem i 300 i 500 i 700 :(, al opet se desi da dobim izmedju 1600-1900 sto se cesto i desava :alealeee:.
Mislim da se sa t32 treba igrat pametno i ne zurit. :D
T 32 je odličan tenk jeste cev malo slabija od konkurencije ali ima dobar rof
sa remerom još bolji..
Ja sam se slatko igrao evo izgrindao t 34 bez problema..
Tenk je nizak i teško te pogađaju iz daleka većinom dinguju kupolu..
On nema te boljke kao is3 da stradaju moduli eventualno što mi se dešavalo je
gun ponekad ili amoo što je već retkost..
IS3 jeste malo agilniji i ima jači dmg ali sporije puni tako da mu dođe na isto.
Ali is3 nema obaranje cevi kao t 32 na mnogim mapama pravi problem..
Jednostavno t32 traži igrača koji će znati to da iskoristi.
Meni je bio problem u početku sa stok kupolom..
Ali kad sam sve istražio + ramer 100% igra sa is3 mi je postala bzv..
Evo sad imam stok t34 i videćemo dalje ..Jeste on mekan ali kad se sredi do kraja postaje brutalan sa 120 mm cevkom i dobrim rof..
Da, to nisam pomenuo. Gun depression je kod amera najbolji. Opet je dobro sto se ne slusaju korisnici za biranje mapa. Neki tenkovi su bolji na nekim mapama a gori na nekim drugim. Sto opet doprinosi raznolikosti igre.
@bobi, znaci druga kupola poboljsava tenk primetno?!
Ali ipak je bolje da ne sudim o tenkovimae dok ih ne istrazim skroz i ne doteram posadu na 100%.
Pitanje, vredi li igrati sa T34 sada, odnosno da li ce se XP nagomilan na njemu i istrazeni moduli preneti na tenk koji ga menja, M103?
Hoće!
Ja sam pre neki dan oneshotovao IS-7 sa T34. Lik je bio na vrhu brda, a ja skroz u podnožju. Krenuo je ka dole ali mu se tad otvorio donji deo šasije, jedan pogodak i ode ammorack i pa-pa :D
Sa T34 se trudim da igram u platoonu sa IS-4 ili E-75 da mi služe kao zaklon jer mene spreda buši i VK ako izađem previše.
Nikola16789
1.12.2011, 12:16
Ja igram sa E100 u vodu i kombinacija je brutalna :kreza:
najveća prednost usa teškaša je mnogo veći vidokrug (T32 460m), još kada se montira optika i mreža, većinu drugih tenkova možeš gađati a da te uopšte ne vide, stil igranja TD, ali to im je prednost.
Shlaymara
1.12.2011, 12:24
1-тренутно идем ка ИС-7...
2-колико је он сам по себи исплатив?...
3-какав је однос њега и ловеа?...
4-Да ли мислите да је тајп дугорочно добра инвестиција?...
5-Шта мислите, каква је будућност тајпа?...
6-како предвиђате развој саме игре?...
7-шта мислите о најављеним бродовима и авионима?...
8-Најзад, шта мислите, после ког периода арчења тајпа...
9-кубурим са кинтом екстра...
Фала:)
1. Ja ne znam da igram mediume (niti imam jednog niti cu ga imati), ali znam da igram sa sedmicom. Kad sam uzeo T55-A (:D) iz prvih 15 partija sam uzeo 1.2 miliona kredita. Jeste da sam igrao zajedno sa jos dva T55-A, ali ipak.
2. Kao sto rekoh, nisam medim igrac ali sa njim retko kad uzmem ispod 60K kredita po partiji. Popravka i municija ti maksimalno bude 12k, tako da dobijem cisto minimum 50k po partiji.
3. Imam oba tenka, sa T55 sam odigrao preko 100 partija a sa Lovetom ispod 10, iako igram prvenstveno teske tenkove. Nisam primetio da Love vise zaradjuje. Partije sa T55 su dinamicnije i zanimljivije a mnogo krace traju. Prednost Loveta je sto ima topcinu koja skoro nikad ne dinga.
4. Za sada se pokazao kao dobra investicija. Bice nezanimljiv ako ga nerfuju, tj ako mu snize koeficijent zarade.
5. Vrlo je moguce da ce da ga nerfuju, isto kao sto su nerfovali i Loveta (koji je zaradjivao nenormalno kad se pojavio). Mada ne mora da znaci.
6. Sa WG se nikad ne zna. Najavljuju svasta a retko kad ispostuju rokove i obecanja, rusi su to :P. Ako nastave da prave gluposti kao sa zadnjim patchom CW, ne pise im se dobro.
7. Najavljene igre ce izaci do 2030, sigurno :D
8. Posle prve parije :D
9. I ja sam kuburio sa kintom, ali za jedan dan opusteno igranja T55, skupio sam oko 3miliona koja su mi falila za T30. Sad sa njim odigram po nekoliko partija dnevno, i uopste nemam problema sa parama. Kupujem tenkove i module na kilo:).
Nikola16789
1.12.2011, 12:31
A sta to nije valjalo u CW patchu, nisam bas u toku? :)
jozvan_Kg
1.12.2011, 12:54
Ja igram solo sa T34, i mogu reći da je pakao na zemlji.
Pogotovo što mi fali još 18k expa do topa.
E sad me zanima, da li ću npr dobiti istražene gusenice, top i kupolu na tom M103 kad pređe ovaj T34 u premium tenkove?
Za nakupljen exp me briga, više me zanima ono što sam istražio, da li se prenosi, ili dobijam klot tenk pa grindam opet od nule.
Nikola16789
1.12.2011, 13:02
Mislim da dobijas ono sto si istrazio na T34 i da se prenosi xp
Shlaymara
1.12.2011, 13:14
A sta to nije valjalo u CW patchu, nisam bas u toku? :)
Uveli su pravilo da ako klan ima barem jednu teritoriju na mapi, vise ne moze da igra lending turnire. Tako da je broj borbi po danu sa prosecnih 10 pao na jednu ili nijednu. Prakticno, velike alijanse vise ne vode ratove jedni protiv drugih, vec samo sede na goldu i cuvaju teritorije u blizini lendinga. A posto svi iole malo jaci klanovi vec imaju teritorije i ne mogu da se lendaju, borbe protiv klanova koji se lendaju su smesne.
Druga kupola na t 32 je ogromna razlika..
Ja sam se naplaćo silnih popravki na prvoj kupoli dok nisam istražio drugu koja
je baš neprobojna..
Tek posle sledi prava igra..Takođe druga kupola povećava rof..
Mene su teške zveri u nju dingovali is7 e 100 i ostali..
Takođe je razlika u poslednjem motoru o tome sam i ranije pričao..
Uveli su pravilo da ako klan ima barem jednu teritoriju na mapi, vise ne moze da igra lending turnire. Tako da je broj borbi po danu sa prosecnih 10 pao na jednu ili nijednu. Prakticno, velike alijanse vise ne vode ratove jedni protiv drugih, vec samo sede na goldu i cuvaju teritorije u blizini lendinga. A posto svi iole malo jaci klanovi vec imaju teritorije i ne mogu da se lendaju, borbe protiv klanova koji se lendaju su smesne.
Pa video si i ranije da im je cilj da onemoguće upravo stvaranje jakih alijansi koje će da drže pola mape. Doduše nije baš da im uspeva :kreza: Podržavam ideju da zlato donose samo teritorije koje su fizički vezane sa HQ teritorijom. Mada bi bilo fer da omoguće lendanje ako npr treba da pomogneš savezniku negde pa pošalješ jedan eskadron čipova.
@Jozvan
Dobićeš na M103 sve što si istražio na T34.
Još 150k xp-a do T30, kredite sam već obezbedio :kreza: Sporo ide, dok skinem zvezdice na ovih petnaestak tenkova svaki dan...
Shlaymara
1.12.2011, 13:59
Pa video si i ranije da im je cilj da onemoguće upravo stvaranje jakih alijansi koje će da drže pola mape. Doduše nije baš da im uspeva :kreza: Podržavam ideju da zlato donose samo teritorije koje su fizički vezane sa HQ teritorijom. Mada bi bilo fer da omoguće lendanje ako npr treba da pomogneš savezniku negde pa pošalješ jedan eskadron čipova.
Neko se u WG vodi losom logikom. Ne mogu nekim indirektnim pravilima, pa cak ni direktnim (zabrana alijansi) da nesto previse osakate jake alijanse. Ni jedno pravilo nije sporno, sem ovog sa lendingom. U vremenu pre patcha, po veceri klanskih borbi potrosili smo i vise golda (na municiju) nego sto smo taj dan zaradili. Posle patcha cak zaradjujemo vise golda nego ranije a ne trosimo ga uopste, jer su nam protivnici takvi da nema potrebe pucati zlato. Klanska kase se puni nenormalnom brzinom i stvarno nemamo na sta trositi taj gold. Eto sad, da se ljudi ne smore, krecemo sa organizovanjem klanskih vikend turnira u raznim disciplinama (trke, defend, assault...) koje ce se nagradjivati klanskim goldom :).
LOL da, sad je T-50-2 dušu dao za one vaše trke :rofl:
Nikola16789
1.12.2011, 14:40
verovatno je uslov u trci da svi koriste maus :dzavo:
Ja sam odustao od CW jer je besmislen, mozda ako otvore celu mapu sveta, pa bude parce kolaca za svakog.
Ja neznam zašto ekipa govori da je t32 loš tenk :confused: meni je duplo bolji od t29 i dingaju me svako malo... cak i kad me gađaju u tijelo, a o kupoli da ne govorim :n_klanja:
uredno svaki partiju roknem 2,3 tenka, i po partiji dobivam u prosjeku oko 1k exp... naravno desi se da dobijem i 300 i 500 i 700 :(, al opet se desi da dobim izmedju 1600-1900 sto se cesto i desava :alealeee:.
Mislim da se sa t32 treba igrat pametno i ne zurit. :D
Ti si jedan od retkih koji moze da igra sa tim tenkom. Uvek me zbunis kad izbacis one rezultate u chat-u. Bolje s njim prolazis nego ja sa IS-3. :)
T32 je jedan od retkih T8 tenkova koje sam mogao sa IS-om bez muke da unistim s onim dingdongerima.
nemanja77
1.12.2011, 15:21
Ti si jedan od retkih koji moze da igra sa tim tenkom. Uvek me zbunis kad izbacis one rezultate u chat-u. Bolje s njim prolazis nego ja sa IS-3. :)
T32 je jedan od retkih T8 tenkova koje sam mogao sa IS-om bez muke da unistim s onim dingdogerima.
t 32 je tenk tier8 koji ima najbolji koficijent zarade i expa,
najbolju kupolu
pa koristite njegove prednosti
virtuoz pavle
1.12.2011, 15:41
istrazio sam Wolverine pa me zanima da li uopste da idem tom linijom. na kraju je T95 sa 300mm frontal armorom, ali taj tenk ide svega 13km/h i + ima sporiju i slabiju pusku, tj. top od JgTigra.
vase misljenje?
Shlaymara
1.12.2011, 15:42
LOL da, sad je T-50-2 dušu dao za one vaše trke :rofl:
Ma da, Velika nagrada Lejkvila :D Bice i WoT Destruction Derby, WoT Twisted Metal, WoT PacMan i jos kojekakvih drugih disciplina....barem dok ne uvedu neograniceni kompani.
Nikola16789
1.12.2011, 15:42
Ja idem na njega, procitao sam na Overlordovom blogu da ce ga buffovati, tako da eto dobrih vesti.
virtuoz pavle
1.12.2011, 15:49
Ja idem na njega, procitao sam na Overlordovom blogu da ce ga buffovati, tako da eto dobrih vesti.
to sam i ja negde procitao, da ce mu povecati armor, ali sta ce mu armor veci od 300, to niko ziv ne moze da probije, ako mu povecaju brzinu to ce biti dobro jer je ovako laka meta za SPGs.
a da ga nisu vec buffovali kad su mu dali armor 300 ili je oduvek takav armor bio?
Nikola16789
1.12.2011, 15:53
mislim da je uvek bio takav, evo sta kaze overlord:
Upcoming Armor Buffs of T95
Having contacted Patton Museum, where there is a real T95, we have managed to obtain more accurate information on its armoring. So there will be a number of changes made in the near future (supposedly in 7.1 update) to improve the hitbox bringing it closer to the reality.
The adjustments are going to affect parts of side armor and sideskirts of the vehicle and will lead to 50-300% increase of its thickness.The maximum side armor value will be the same (152mm), since the overhaul mostly applies to T95 weakspots.
Performance-wise T95 is on a par with its counterparts by the way. :)
U pitanju je samo bocni oklop. Posle buffa jedino ce artiljerija moci da ga rastavi.
virtuoz pavle
1.12.2011, 16:11
tromost mu je veliki minus, zamisli da moras da cekas u bazi ceo mech a nista se ne desava. kakva je to igra?
Sa artiljerijom T95 ne možeš da promašiš i da se potrudiš :D
Džabe mu i 500 armora kad ga 1 na 1 T-54 sašije bez problema.
=FI=Ghost
1.12.2011, 16:21
Хвала на саветима, господину гоусту само да кажем да врло добро баратам српским језиком, штавише, повремено зарађујем од тога, али добро, ваљда људи воле да праве рачун без крчмара. Нисам знао да ће интернет-меме стил на опуштеном топику о једној игри изазвати анализу и коментарисање. На коментар о евру и ванземаљцима, само сам питао, можемо рећи и расправе ради, шта ви мислите, дакле како се шта коме чини, нисам захтевао одговор. Ја не бих сматрао сулудим да ме неко пита ''шта ти мислиш, шта ће бити с евром'', просто бих прокоментарисао шта ја мислим.
У праву сте за субјективни осећај, али просто сам хтео да чујем туђа лична искуства, па да видим неки генерални трип који влада око тајпа.
Možda si me pogrešno razumeo. Nije mi bila namera da te vređam i žao mi je ako si moju poruku doživeo kao takvu. Ono što je meni zapalo za oko jesu ti izrazi "nerfovanje, perpovanje, lolovanje, buffovanje" i ostalo. Zar zaista nema adekvatnih prevoda na naš jezik? Iako sam na internetu ravno 10 godina moram priznati da mi (osim "lolovanja") drugi izrazi nisu razumljivi (mada mogu da pretpostavim o čemu se radi). Nisam "jezički purista" (o kojima Vesić piše u novom broju SK) ali meni je zaista tragikomično da se koriste takvi izrazi kada sam uveren da domaći mogu da budu jednako "cool". Inače, moram priznati da mi se sviđa i poštujem to što pišeš na ćirilici.
Što se tiče vanzemaljaca i evra, sad kad bolje razmislim čini mi se da si u pravu. Pogrešno sam procenio taj deo teksta i zbog toga doneo takav komentar. Izvinjavam se zbog toga.
Lični osećaj je upravo to - lični osećaj. Nemoj me pogrešno shvatiti ali ako nađeš 100 ljudi kojima je "kinez" fantastičan to nikako ne znači da će biti i tebi. Naravno, važi i obrnuto.
KornjacaNS
1.12.2011, 16:37
istrazio sam Wolverine pa me zanima da li uopste da idem tom linijom. na kraju je T95 sa 300mm frontal armorom, ali taj tenk ide svega 13km/h i + ima sporiju i slabiju pusku, tj. top od JgTigra.
vase misljenje?
Ti mora da si nesto pogresio kada si ovo pisao!
JgTigar ima 128 Caliber (mm), 6 Rate of Fire (rounds/min), 276/352/65 Average Penetration (mm), 560/560/700 Average Damage...
T95 ima sledece: 155 Caliber (mm), 3.75 Rate of Fire (rounds/min), 276/320/90 Average Penetration (mm), 750/750/950 Average Damage.
Sto se tice toga jeste da sporija puca T95 ali nanosi daleko vecu stetu od JgTigra. E sada vise strana je na JgTigrovoj strani koji se krece brzinom od 29 km/h dok T29 se krece samo 13 km/h ali kada pogledas i jedan i drugi TD zasuzuju postovanje kada ih sretnes u bitci. Tako da kojigod budes uzeo neces pogresiti.
T95 jos uvek nisam uspeo da probijem s preda, dok JgTiger mogu, retko ali uspem. Oba tenka su odlicna ako imaju podrsku i ako se lepo sakriju od artiljerije. Mada, ja cu TD da krenem da igram tek kad T30 postane TD, zbog pokretne kupole.
JagdTiger je smešan kao TD. Slabiji damage u poređenju sa ostalima, ima siluetu k`o dvospratnica i buši ga šta stigne. Svakome ko grinda nemačku TD stranu preporučujem da nakon Ferdinanda ne uzima JT nego da samo skuplja XP jer će kasnije sa Ferdinanda moći da se uzme onaj Stug E-100.
miša topola
1.12.2011, 16:48
Koja je razlika između pravih TD tenkova i "TD" tenkova za pokretnom kupolom?
Гоуст:
Ма све океј, и ја сам се безвезе исцимао на твој коментар...
Него, ја овај форум, а поготово овај топик где се*ендамо прилично, контам као ''продужетак блеје'', па онда само узмем и искуцам шта треба јер сам довољно опуштен, па се ту нађе можда и више страних речи него што треба и туђица и претераног сленга и поштапалица и чега све не...
А иначе, на личном плану негујем језик и правопис када је то потребно (тако да сам у добром тренингу, да се тако изјасним) и да је, примера ради, тај мој пост требало да изађе у неким новинама, не бих га онако писао сигурно.
Зато сам, кад сам прочитао твој пост, био у фазону ''брате, какве сад то има везе'' :)
Овде имам потребу да мало одем у већи офтопик: ја мислим да је интернет сленг у генералном смислу, као појава, узроковао само негативне ствари, па тако сада имамо гомилу Амера и Енглеза који не знају свој језик (рецимо, мешају there i their) иако је целокупна интернет комуникација на енглеском. Е сад, ја колико год ''остајао нормалан'', ипак сам само сламка међ вијоровима и просто, лакше је на нету комуницирати тако, а и много ствари нема или нема потпуно адекватног пандана у другим језицима.
Оно што је битно у свему овоме је што ја имам своју ''оазу нормалности'', тако да балансирам сасвим лепо и нисам заборавио српски, тако да ми не штети оваква комуникација. Што се не може рећи за гомилу људи, али не могу да се бавим тиме, па стога изостаје и неки ''друштвено корисни рад'' у виду самодисциплине код писања постова:)
Што се тиче тајпа и личних утисака, јесте то тако, али опет, тај тенк на крају крајева просто конвергира ка добром или ка лошем:) На пример, у стрит фајтеру двојци, Далсим је један од најгорих ликова, просто јесте. Има људи којима он одговара, али не верујем да ће ико рећи ''добар је Далсим'', најдаље што ће људи ићи је ''мени је до јаја, али је безвезе овако''.
Koja je razlika između pravih TD tenkova i "TD" tenkova za pokretnom kupolom?
Ove sa pokretnom kupolom busis sa svih strana u telo, ali bar mogu da je okrenu, a sama kupola je cesto dinguje.
Ovi bez klasicne kupole imaju dosta bolji armor, ali dzaba kad mu se bilo koji tenk zabije u stranu i unisti ga. Pod uslovom da mu pridje toliko. (:
miša topola
1.12.2011, 17:01
Ove sa pokretnom kupolom busis sa svih strana u telo, ali bar mogu da je okrenu, a sama kupola je cesto dinguje.
Ovi bez klasicne kupole imaju dosta bolji armor, ali dzaba kad mu se bilo koji tenk zabije u stranu i unisti ga. Pod uslovom da mu pridje toliko. (:
Ali mi nije jasno zašto se ona dva američka TD-a sa pokretnom kupolom nalaze u TD grani :confused:
Ako amerikanci nisu imali dosta TD tenkova za vreme II svetkog rata zašto su onda pravili TD granu?
T95 jos uvek nisam uspeo da probijem s preda, dok JgTiger mogu, retko ali uspem. Oba tenka su odlicna ako imaju podrsku i ako se lepo sakriju od artiljerije. Mada, ja cu TD da krenem da igram tek kad T30 postane TD, zbog pokretne kupole.
Jgtiger je bušan ko sito, samo ga gađaj u donji deo (donju ploču) sa bilo kojim teškim tenkom VI+ nivoa, retko se promašuje.
Nikola16789
1.12.2011, 17:08
da bi igra bila balansirana.
Zamisli da su u igri samo serijski tenkovi, svi bi igrali samo nemce.
Ali mi nije jasno zašto se ona dva američka TD-a sa pokretnom kupolom nalaze u TD grani :confused:
Ako amerikanci nisu imali dosta TD tenkova za vreme II svetkog rata zašto su onda pravili TD granu?
Pa ta 2 i jesu TD-i. Njihove kupole su i otvorene. Inace, sa T30 stize i druga grana americkih TD-a, tako da su ih verovatno imali dovoljno.
miša topola
1.12.2011, 17:20
Pa ta 2 i jesu TD-i. Njihove kupole su i otvorene. Inace, sa T30 stize i druga grana americkih TD-a, tako da su ih verovatno imali dovoljno.
Mislio sam da jurišni topovi nisu imali kupolu pa mi je to bilo čudno.
Trebaće dosta exp. do T30 :)
Wolverine i Slugger su klasifikovani kao tank destroyeri zato što je nekim budalama u US administraciji tada tako odgovaralo. Takođe se T95 i Pershing zvanično u klasifikaciji vode kao super heavy tanks, ali vidiš gde se realno nalaze.
Nikola16789
1.12.2011, 17:45
kad stize T30, jel ostaje Q1 2012 ili su ponovo nesto menjali?
Q1 nema sanse, Q3 2012. najranije koliko sam razumeo.
miša topola
1.12.2011, 17:52
Wolverine i Slugger su klasifikovani kao tank destroyeri zato što je nekim budalama u US administraciji tada tako odgovaralo. Takođe se T95 i Pershing zvanično u klasifikaciji vode kao super heavy tanks, ali vidiš gde se realno nalaze.
Uvek su bili, jesu i biće jadni i budale :)
kad stize T30, jel ostaje Q1 2012 ili su ponovo nesto menjali?
Proleće 2012. godine :)
T32 je jedan od retkih T8 tenkova koje sam mogao sa IS-om bez muke da unistim s onim dingdongerima.
Od VIII tiera ja najvise volim Tigra 2, ali to je zato sto sam pronemacki raspolozen, ali najvece uspehe (ono tipa da sam resim partiju i sl.) sam imao sa T32.
T32 je najbolji americki heavy... Ako se susretnete sa KT 1v1 pa cak i sa IS3, udjite u facehug mod (ali ono da ga bocno lokujete i ne date mu da mrda, kao T54 mausu npr) i unisticete protivnika bez da on moze da vam probije neunistivu kupolu...
tu se registriraj, i uzmi kod... uzmi kod jedino ako nikad nisi s te stranice dobio kod, jer inace ti se ne isplati...
i kad te pita iz koje si zemlje, nemoj stavit srbiju jer ti nece dat kod :cool:
LINK: http://www.alienwarearena.com/giveaway/world-of-tanks-bonus-pack/ :ciao:
znaci srbija uopste ne a??? previse smo navaljivali :rofl::rofl::rofl::rofl:
Biće još novih mapa.
1.
http://www.dodaj.rs/f/1m/tC/4IdEcNea/1.jpg
2.
http://www.dodaj.rs/f/2J/Ai/6u8smmG/2.jpg
3.
http://www.dodaj.rs/f/35/qd/37sUtRN4/3.jpg
OverCHAOS
1.12.2011, 20:37
Od VIII tiera ja najvise volim Tigra 2, ali to je zato sto sam pronemacki raspolozen, ali najvece uspehe (ono tipa da sam resim partiju i sl.) sam imao sa T32.
T32 je najbolji americki heavy... Ako se susretnete sa KT 1v1 pa cak i sa IS3, udjite u facehug mod (ali ono da ga bocno lokujete i ne date mu da mrda, kao T54 mausu npr) i unisticete protivnika bez da on moze da vam probije neunistivu kupolu...
Ja ne pamtim da je ikada T32 uspeo toliko da pridje mom KT-u. Obicno ga pocepam iz daljine kroz njegov uzasni hull oklop.
znaci srbija uopste ne a??? previse smo navaljivali :rofl::rofl::rofl::rofl:
Cini mi se da su ubacili i Srbiju , nisam imao nikakvih problema sa registracijom.
Mapama bi trebalo da pokrpe celu planetu jer će i CW karta biti tolika jednom kada spoje sve servere. U principu izbacuju po dve nove mape po patchu (prošli put je bila samo jedna), ali na ove egzotičnije predele ćemo još prilično da se načekamo...
Konacno nove mape, mada, trebalo bi puno vise, malo je mapa.
T32 moze da uspe ako se slepi s protivnikom, ali treba prvo to da uradi. Obicno izgine u pokusaju. On je vise za TD princip igranja, da mu viri samo kupola i snajpuje.
Konacno nove mape, mada, trebalo bi puno vise, malo je mapa.
Hehe, kad sam počeo da igram bila je samo Murovanka, Malinovka, Pagorki (sada Mines), Lakeville i Prokhorovka :D
Mogli bi neki editor mapa da naprave, pa da ubacuju najbolje mape u igru. Mada, oni 3x testiraju kamuflazu (paint job), kolko li im onda treba za mape...
miša topola
1.12.2011, 21:15
Mogli bi neki editor mapa da naprave, pa da ubacuju najbolje mape u igru. Mada, oni 3x testiraju kamuflazu (paint job), kolko li im onda treba za mape...
Ma kakve mape bre, koliko će im trebati za nove tenkove :D
virtuoz pavle
1.12.2011, 22:20
preziveo sam partiju sa IS-4 sa svega 1hp lol. upao sam u borbu sa 2 tier10 i preziveo sam bliski susret sa T30 :D
edit: kakve su borbe kad si top tier? da li se cesto upada sa sve samim tier10 tenkovima ili obicno ide 1-2 tier10 tenkova, ostali su tier9?
edit2: od kad imam S-70 130mm IS-4 je potpuno drugi tenk, imam osecaj kao kad sa KV-om imam 152mm pa se svi boje da mi izadju na crtu. osim E-75 koji mi je ravnopravan.
Grijalica
1.12.2011, 23:56
Pozz...jedno pitanje nije mi jasno ovaj ruski tech tree...pise da ce Pz 38, PzIV, i Panther biti premium tenkovi...znaci li to da ako imam sve tri tenka da ce mi biti premium il nea za*****cija...
http://statcdn.worldoftanks.com/comcom_v1/uploads/tech_trees/full_soviet_tree.jpg
virtuoz pavle
2.12.2011, 0:01
verovatno ne, npr. ja imam M3 stuart - ruski premium tenk. to je fora tipa "captured", samo sto je ovde to "poklon" od dragih nam amerikanaca.
tako da ce mozda uvesti na tu foru PzIV sa petokrakom.
edit: stavi ovu sliku u spojler please. bas je velika.
Sorry na tome...nemam pojma ja te spojlere i tako to...matori cojk, ne snalazim se po forumima, vidim pise ubaci sliku :) A steta bas se ponadah da ce nesto biti, imam sva tri tenka pa kontam sta je to spceijalno sad kad budu u rusima...
Ne idu slike u spojler nego na neki hosting pa u thumb, ali nema veze može i kao link.
Nećeš dobiti ruske zarobljene premium tenkove, nemoj da se sekiraš oko toga. A to će verovatno biti neki gift tenkovi kao što je bio ovaj land-lease M3 Stuart kod Rusa.
Hvala najljepsa :) NE bih se ja sekirao da i budu :) hehe
Ево и мени се десило, први пут:)
http://i177.photobucket.com/albums/w219/Doolio/shot_009.jpg
Starting at 5:30 UTC on Sunday, 4 December and until 5:00 UTC on Sunday, 12 December, stock on gear and ammo for superior fire power:
Up to 58% discount on gold rounds;
60% discount on gold consumables (new price during the special - 20 gоld);
50% discount on additional equipment;
50% discount on garage slots purchase.
Konacno slotovi upola cene :)
Nikola16789
2.12.2011, 11:26
bio sam pametan sto sam sacekao :) Sad cu da uzmem jedno 4 komada, mislim da ce 15 slotova biti sasvim dovoljno.
KornjacaNS
2.12.2011, 11:46
bio sam pametan sto sam sacekao :) Sad cu da uzmem jedno 4 komada, mislim da ce 15 slotova biti sasvim dovoljno.
He he, veruj mi kolikogod da imas uvek je malo. Ja imam 20 slotova i od tih 20, 12 je vec zauzeto.
Ali dobra stavr kod ove ponude je ako se nevaram da ce moduli da budu upola cene pa cu se ovaj put obezbedim sve tenkove koje sam planirao i koje nisam planirao. Jedino mi je krivo sto sam neki dan puko na ferdinanda 1.700.000 na module a nisam mora, nije mi bilo bas neophodno ali ok nezalim se.
Nego jel zna neko da li moze da se kupi vise modula od jedne vrste (tipa rammer) pa da stoje u garazi pa po potrebi stavljati na tenkove kako koji budem kupovao?
jozvan_Kg
2.12.2011, 11:47
Fala ku***.
Čekam na slotove k'o malo dete jbt, imam 6 tenkova na čekanju za kupiti a nemam mesta u garaži.
Jel' su ovo i moduli na popustu?
KornjacaNS
2.12.2011, 11:56
Fala ku***.
Čekam na slotove k'o malo dete jbt, imam 6 tenkova na čekanju za kupiti a nemam mesta u garaži.
Jel' su ovo i moduli na popustu?
Da i moduli su na popustu.
Samo ono sto mene zanima je da li moze da se kupi 5 rammera i da stoje kod mene u garazi ili vec gde stoje? A nebih kupio samo 5 rammera nego bi uzeo jos dosta toga da obezbedim par serija tenkova koje imam u planu da kupim a neka se nadje i koji visak jer od viska glava ne boli. Jer ko zna kada ce opet biti moduli na popustu a oni uvek trebaju.
Posto sam sinoc skidao sa KV-a. A skidao sam jutros i sa T32. Mogu moduli da ti stoje u magacinu, ali moras zalatom platiti skidanje (10 zlatnika kosta). Ono sto jos nisam skontao, je zasto ne mogu skinuti sa IS.
Možeš da kupiš module dok su na popustu i da ih držiš u garaži i tek posle staviš na tenkove, tako sam ja radio ranije kad su bili popusti. Idi na Store, pa na Equipment, nemoj sa tenka direktno da kupuješ jer će tako automatski biti montirani na taj tenk.
Super, i ammo je na popustu :D
^Super. Ovo nisam znao, a nisam ni proveravao.
Samo pazi da kupiš odogovarajući za neki budući tenk, da se ne bi zeznuo bolje prvo pitaj nekog ko već ima takav tenk za koji hoćeš da kupuješ.
KornjacaNS
2.12.2011, 12:18
Možeš da kupiš module dok su na popustu i da ih držiš u garaži i tek posle staviš na tenkove, tako sam ja radio ranije kad su bili popusti. Idi na Store, pa na Equipment, nemoj sa tenka direktno da kupuješ jer će tako automatski biti montirani na taj tenk.
Super, i ammo je na popustu :D
E to mi je bilo bitno da znam da moze da se kupuje vise modula od jednog pa ih onda ja po potrebi raspodeljujem gde mi koji treba i da ostane po koji komad od iste vrste zlu netrebalo za jos koji tenk.
Tih dana dok bude trajao popust ima samo da radim za module i opet necu stici da kupim tenk koji mi fali u garazi, zato cu morati danas i sutra da skupim jos milion kredita i da kupim VK 4502 (P) Ausf A a onda samo da se posvetim modulima.
Samo pazi da kupiš odogovarajući za neki budući tenk, da se ne bi zeznuo bolje prvo pitaj nekog ko već ima takav tenk za koji hoćeš da kupuješ.
Pa ovako treba mi za sledece tenkove: KT, SU-152, ISU-152, Object 704, E-75, E-100, IS-7, Maus, VK 4502 (P) Asuf A i B, T34, T30... I vec neznam ni ja za sve koje mi tenkove trebaju moduli. Sve u svemu jako puno ali manje vise sada su skoro svi isti na velikim tenkovima dok na ove koje sada imam u garazi cu kupujem direktno a kasnije cu dokupim da mi stoje u depot.
Uvek sam imao problema sa slotovima i sada cu kupiti 10 i ako mi je potrebno maksimum dodatnih 3 i ako nemam vremena toliko da se igram.
Inace, odlicna taktika za ekvipmente, kupiti i cuvati u magacinu, zasto trositi i 10 golda u buducnosti.
Nikola16789
2.12.2011, 14:42
He he, veruj mi kolikogod da imas uvek je malo. Ja imam 20 slotova i od tih 20, 12 je vec zauzeto.
Ali dobra stavr kod ove ponude je ako se nevaram da ce moduli da budu upola cene pa cu se ovaj put obezbedim sve tenkove koje sam planirao i koje nisam planirao. Jedino mi je krivo sto sam neki dan puko na ferdinanda 1.700.000 na module a nisam mora, nije mi bilo bas neophodno ali ok nezalim se.
Nego jel zna neko da li moze da se kupi vise modula od jedne vrste (tipa rammer) pa da stoje u garazi pa po potrebi stavljati na tenkove kako koji budem kupovao?
Meni je 9 slotova bilo popunjeno, ali kad sam "kupio" type, otvorila se mogucnost da prodam sve money-makere, pa sam se tako rastao sa KV, a letece i KV3 i T20 dok ne dodje onaj patch za njih.
OK, super vest. Taman cu do tad da imam IS-4 u garazi, u stvari, imacu ga jos sutra. Pa sta onda da pazarim za njega i nadolazeci IS-7?
Kontam da na oba stavim stabilizaciju i rammer, ali sta trece? Vidim da puno njih stavljaju ovo za manji dmg od eksplozija. Nije losa stvar zbog artiljerije koja ce tebe uvek da gadja, a i zbog random borbi gde ces uvek biti u vrhu pa ce te ostali cesto gadjati sa HE. Ili, ako neko od njih ima neke slabe tacke koje se modulima mogu srediti?
Nikola16789
2.12.2011, 15:12
taj rammer ne radi bas tako sjajno protiv HE, ali za splash je keva.
Ma radi dobro i za HE, imam ga na Kinezu, sad mi skidaju po 5HP sa HE. :)
Ali da li IS-4 i IS-7 imaju neku slabu tacku, poput ammo rack-a ili motora, pa da im stavim nesto za zastitu od toga?
virtuoz pavle
2.12.2011, 15:34
ne kapiram, zar nije rammer za Rate of Fire? kakva zastita protiv HE sa Rammerom? ima ono 15% zastite od HE, ali mislim da se to drugacije zove.
Мислио је на лајнер вероватно
Spall liner je mnogo težak modul (ima 1000kg) i ne bih ga stavljao na tenkove kojima je brzina jedno od glavnih osobina. Na tenkovima sa kojima igram CW imam ventilaciju obavezno.
Nikola16789
2.12.2011, 15:55
U pravu si, nije rammer, ja imam srpski paket instaliran pa ne znam te engleske nazive :kreza:
miša topola
2.12.2011, 15:57
Izgleda da ću morati da odvojim malo zlata za konvertovanje exp :D Mislio sam da mogu da prođem bez toga, sada mi je žao da trošim zlato na to :)
u pravu si, nije rammer, ja imam srpski paket instaliran pa ne znam te engleske nazive :kreza:
Ја сам имао једно време, онда сам схватио да лепо кад одем на ВоТ форум, немам појма о чему људи говоре, па сам вратио интернешнл вржн:)
Za to konvertovanje bas deru sa kursom. :D
virtuoz pavle
2.12.2011, 16:19
Izgleda da ću morati da odvojim malo zlata za konvertovanje exp :D Mislio sam da mogu da prođem bez toga, sada mi je žao da trošim zlato na to :)
ne bih sad ja da zvocam :dzavo: ja se kontrolisem da ne kupim IS-7 ovog momenta :D sve se nadam da ce doci neko novo premium chudo sa novim patchem 7.1 i zato stedim zlato :D
Pa dobro Spall liner onda da ne stavljam na IS-7, ali IS-4 je svejedno spor, tu bi se onda isplatilo? Za ventilaciju ne znam, ne daje nesto puno, odnosno poboljsava sve, ali za vrlo malo. Imam je na Lowe-u uz rammer i ne primecuje se neka razlika. Stavio bi je na tenk samo, ako nema nista drugo u opticaju, kao za lavica.
virtuoz pavle
2.12.2011, 16:38
ja sam na type59 stavio rammer, vertical stabilizer, ventilacija.
na Lowe sam stavio rammer i ventilaciju, a za ostalo cu tek da vidim.
na IS-4 rammer i vertical stabilizer.
jos malo pa kupujem IS-7.
Nikola16789
2.12.2011, 16:45
Ja obicno stavim dva stalna modula i ostavim mesto za jedan koji je demontazni (bez zlata). Volim da imam stereoskopski teleskop na tenku, dok se alat za popravke pokazao kao promasaj.
Tako cu najverovatnije i ja da postupim. Alat je obavezan samo ako nema nekog procenta za opravke na posadi. Za IS-4 mislim da bi dvogled bio OK (400m vidljivost je premalo), ili mozda bolje da stavim optiku (10%, ali stalno, ne samo kad stojim)?
jozvan_Kg
2.12.2011, 17:05
Ja sam stavio Coated Optics, i mogu reći odlično je. Pomaže dosta, jbt IS-4 tier 9 ima vidljivost malo bolju od KV-a...
I IS-4 i IS-3 imaju samo 400m vidljivost, premalo je. Sad, dvogled je bolji za snajpovanje, ali cini mi se da je Coated Optics bolji za teskasa koji ce uvek biti u prvim redovima. Nekako mi snajpovanje i IS-4 ne idu bas zajedno. (:
Strasno je iritirajuce kad me na IS-3 gadjaju, a ja nemam pojma gde su jer su mi van dometa vidljivosti.
miša topola
2.12.2011, 17:49
ne bih sad ja da zvocam :dzavo: ja se kontrolisem da ne kupim IS-7 ovog momenta :D sve se nadam da ce doci neko novo premium chudo sa novim patchem 7.1 i zato stedim zlato :D
Ja imam 7050 zlata tako da neću imati dovoljno za kupovinu bilo kakvog premium tenka :)
virtuoz pavle
2.12.2011, 17:56
ja imam 8450gold i kupio sam jos 2500 tako da ako bude bio neki premium uzimam, ako bude bio bolji od Lowe naravno.
dajte neke kodove xD
Pa nemojte da trošite zlato onda..
Sačekajte neke kodove nove biće ih verovatno oko ng..:alealeee:
virtuoz pavle
2.12.2011, 19:10
sa ovim zlatom za kratko vreme mogu da uzmem i E-100 ili MAUSa lol xD
tesko je cuvati zlato :D
edit: type59 je super tenk. cesto me dinguju, a i vrlo sam brz. imao sam srece da uletim u protivnicku bazu i pobijem im artiljeriju...delimicno lol, koknuo sam 3, 3 ostetio, ali onda me je srecnik GW Tiger skinuo lol. mozete misliti kako je to zabavno bilo. jedva cekam da uzmem T-54.
Ја ћу да видим оће ли око божића бити неких готивних кодова, па било-не било, узећу кинеза, а у пм:)
Mislim da Type 59 ne moze da bude los izbor i vecinom ga hvale ali ipak ima i onih koji ga iz nekog razloga ne preporucuju. Ja sam zadovoljan kupovinom i mislim da ce biti jos bolji sa 100% posadom i odgovarajucim ekvipmentima, a izbor ce verovatno biti stab, rammer i vent.
Inace, jedna zanimljivost u vezi ovog tenka, barem meni posto nisam imao ove informacije, a to je da ih Albanija poseduje. I jedna slika iz vremena 1999. Podaci sa Wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Type_59).
KornjacaNS
2.12.2011, 21:34
Ја ћу да видим оће ли око божића бити неких готивних кодова, па било-не било, узећу кинеза, а у пм:)
Eno danas ti je prodatio test server v3 pa otidji tamo pa ga kupi i probaj. Ali mogu da ti kazem kupovina Typa mi je bio do sada najbolji poduhvat, evo za par sati igre sa njime ni manje ni vise sam skupio 900k kredita. A druga stvar koju mogu reci da mi je sada zao sto sam kupovao Lowe jer sa njime ni ne igram a to zlato je moglo da ima mnogo bolju svrhu ali sta je tuje, samo ponekad ako bas odmah izginem sa Type pa ga uzmem ali generalno mnogo veca zabava je sa Type nego sa Lowe.
Nego malo pre sam racunao koliko mi treba kredita da bih kupio sve potrebne module i dosao sam do cifre od 7.350.000 kredita. Stim da sada kupujem module za sledece tenkove KT sa kojeg cu posle zlatom da prebacim na E-75 i tu ce ostati a posebno kupujem module za E-100, onda kupujem za VK 4502 (P) Ausf. A sa kojeg cu posle na VK4502 (P) Ausf. B da prebacim module sa zlatom a za Mausa posebno kupujem nove module, pa za SU-152 cu da kupim sta mi treba od modula pa cu zlatom da prebacujem do Object 704 pa treba da dokupim stabilizator i ventilaciju za T34 a za T30 kupujem sve i jos mi ostaje za IS-7 da kupim module. Mislim da je to to a na Ferdinandu vec imam sve a samo neznam sta da radim da li da dokupim set modula i za JgTigra ili da cekam ovog novog TD-a sto treba da dodje. Sve u svemu bice ovo maratonsko skupljanje kredita da sve pokupujem na popustu.
A kada se to zavrsi onda krecem sa skupljanjem kredita za E-75 i IS-7 posto mi ne fali jos mnogo da ih istrazim.
virtuoz pavle
3.12.2011, 0:53
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/61/T-55H%2C_Partner_2007.jpg/800px-T-55H%2C_Partner_2007.jpg (srpska verzija T-54/55)
potrazite malo o tenkovima na wikipediji, ima dosta interesantnih stvari da se procita.
Nikola16789
3.12.2011, 1:23
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8a/SER_mod_T72.jpg
Izgleda mocno, ali veliko pitanje kako bi se pokazao na bojnom polju.
Mislim da Type 59 ne moze da bude los izbor i vecinom ga hvale ali ipak ima i onih koji ga iz nekog razloga ne preporucuju. Ja sam zadovoljan kupovinom i mislim da ce biti jos bolji sa 100% posadom i odgovarajucim ekvipmentima, a izbor ce verovatno biti stab, rammer i vent.
Inace, jedna zanimljivost u vezi ovog tenka, barem meni posto nisam imao ove informacije, a to je da ih Albanija poseduje. I jedna slika iz vremena 1999. Podaci sa Wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Type_59).
njih su kinezi redovno snadbevali sa svim naoružanjem, pošto su imali "embargo" od sssr.
imate dosta dobre teme na forumima mycity o vojci i naoružanju, naravno tenkovi su neizbežni http://www.mycity-military.com/Kopnena-vojska/
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8a/SER_mod_T72.jpg
Izgleda mocno, ali veliko pitanje kako bi se pokazao na bojnom polju.
Ehehe, tenkic na slici ima Spall liner modul. :opanachke
virtuoz pavle
3.12.2011, 11:37
ove "kockice" su stvarno spall liner? :D
OverCHAOS
3.12.2011, 11:56
Pa kakve su sad to modernizacije kad prema wiki mi koristimo M-84AS : http://en.wikipedia.org/wiki/M-84AS ?
Te "kockice" su reaktivni oklop i u suštini ima sličnu ulogu kao spall liner u WoT-u.
BTW Tema o vojnoj tehnici postoji u Brbljaonici, tako da...
Nikola16789
3.12.2011, 12:12
Kocke su reaktivni oklop, a spall liner sematski izgleda ovako nekako:
http://fibrolux.com/uploads/pics/spall_liner.gif
Више она блатобранска сукњица личи на спол лајнер овако кад се погледа него реактивни оклоп.
virtuoz pavle
3.12.2011, 19:19
evo statistike za moj Type59:
Battles Participated: 70
Victories: 40 (57%)
Defeats: 29 (41%)
Battles Survived: 28 (40%)
Battle Performance
Destroyed: 96
Maximum Destroyed in Battle: 5
Hit Ratio: 81%
Damage: 83, 883
Total Experience: 55, 539
Average Experience per battle: 793
Maximum Experience per battle: 1, 794
:to_care:
@virtuoz pavle Lepo, kakva ti je posada i koje ekvipmente koristis?
virtuoz pavle
3.12.2011, 19:36
100% posada, 74% repair.
od modula imam: Vertical Stabilizer, Rammer i Ventilaciju,
i za consumables uzimam Small Repair Kit, Medic Kit i 5% to engine power.
Moze li neko ovo da mi objasni?!
Koristim BL-9 top na IS-3. U specifikacijama pise 5.17 rounds/min, sto bi trebalo da bude 60/5.17 = 10.44 sec. reload time.
Ja imam posadu na 100%, koristim rammer i vent i reload time mi je 11.21 sec, wtf?!
Da li gresim negde u racunanju ili sta je u pitanju? Koliki je vama reload time na ovom topu?
virtuoz pavle
3.12.2011, 21:12
da nije problem u tome kako meris reload time? ako meris stopericom na mobilnom onda gresis sigurno.
Nisam merio vreme stopericom, gore sam napisao kako sam dosao do vremena koje bi valjda trebalo da bude. A ako si mislio kako sam izmerio vreme koje imam, to vidim pomocu onog poznatog moda.
Moze li neko ovo da mi objasni?!
Koristim BL-9 top na IS-3. U specifikacijama pise 5.17 rounds/min, sto bi trebalo da bude 60/5.17 = 10.44 sec. reload time.
Ja imam posadu na 100%, koristim rammer i vent i reload time mi je 11.21 sec, wtf?!
Da li gresim negde u racunanju ili sta je u pitanju? Koliki je vama reload time na ovom topu?
moraš i čokoladicu da im kupiš da bi bili na 100% :kreza:, trenutno ti je posada na oko 90%
Ono i stvarno cudno funkcionise. Sad sam prebacio posadu sa IS-3 na IS-4, istrenirao kreditima za 90%, a posada je dobila 92%. Nije da mi smeta, ali kako? (:
Pa retko ide bas u procenat,nekad par procenata vise,nekad manje...
Meni je uvek bilo tacno 90% do sada.
Nego, niko da mi odgovori koliki reload time ima na BL-9?
Nisam merio nikad, a sad ne vredi jer mi posada nije 100%, a opremu cu da mu stavljam sutra na popustu. Cini mi se da i kupola utice na brzinu. Odokativno je bilo oko 10 sekundi...
Moze to, npr ako si imao posadu na 100% a nisi imao neki sekundarnu vestinu na pola izucenu. Posada skuplja exp pa se to trosi prvim prilikom koja se ukaze. najcesce su igraci na pola istrazeivanja neke sekundarne vestine pa nikad nemaju taj visak expa kojai posada nije potrosila .... nadam se da ste skontali ...
Posada ima 99% repair skill, nema viskova nigde, samo manjkova. :D
Inace, IS-4 je spor u PM i ima previse slabih tacaka jer ne moguce da onoliki armor tako lako buse. Spall liner je obavezan jer te artiljerija gadja cim te otkriju, ali cini mi se da stabilizacija nije neophodna posto je i ovako nisan dosta miran i mali. Stvarno ne znam sta da mu stavim, trebaju mi bar 5 mesta. :opanachke
Edit: Ne znam da li tripujem, ali cini mi se da i BL-9 sad mnogo cesce dinga nego na IS-3? Upravo sam imao 6 dinga na TigerP, sve delove armora sam pogodio, na kraju je 7. pogodak probio od pozadi. A ne znate kakva je muka obici neki tenk sa IS-4. (:
virtuoz pavle
3.12.2011, 23:53
ja se sa IS-4 ne provodim najbolje. stalno me masina baci u mape tipa El Haluf i druge otvorenog tipa. Kad su mape tipa Himmelsdorf onda sam killing machine, inace me artiljerija unisti brzo. a bas pokusavam da se cuvam, ne secam se da me je neki arty pogodio a da nisam bio u pokretu.
kad uzmem IS-7 bicu nesto brzi i okretniji tako da je to okej.
koliko je zabavno igranje sa Type59 toliko mi se IS-4 smucio. 41% gubitnickih partija. otkad imam 130mm napravim odlican dmg, ali me na kraju nekako ubiju. samo 19% prezivljenih borbi.
edit: sad sam igrao sa IS-4, mapa El Haluf. bio sam u grupi teskih tenkova kad odjednom prolece VK2801 to blizu nas i istog sekunda mene ubiju, i to prvog.
dodje mi da spiskam svo zlato da kupim IS-7.
Pa gde nece arty da pogodi IS-4 kad realno retko kad predje 17Km\H. :D
I to mi bas ide na zivce, sve otvorene mape, ni jedna gradska. :n-cc2:
Osedecu do IS-7...
Meni je uvek bilo tacno 90% do sada.
Nego, niko da mi odgovori koliki reload time ima na BL-9?
pa ti misliš da se šalim u vezi čokolade, :dedica:
http://wiki.worldoftanks.eu/Battle_Mechanics#Tank_Statistics
Actual Tank Statistics Drugim rečima, vrednost koja ti piše i statistička vrednost koja razmatra sve dodatne uslove posade
Situation__________________________ Statistic's Value
100% crew + Ventilation + Chocolate_____100%
100% crew + Ventilation________________92%
100% crew___________________________87.3%
100% crew (commander dead)___________79.3%
90% crew____________________________75.3%
82% crew____________________________72.2%
75% crew____________________________69.4%
50% crew____________________________59.5%
kada im kupiš čokoladu, puniće za vreme koje si izračunao.
miša topola
4.12.2011, 0:21
E ovako se skida zvezdica, da je imao neki Maus u protivničkom timu mislim da bih i njega razbio :)
http://www.dodaj.rs/t/34/w/4adMcP2q/shot014.jpg (http://www.dodaj.rs/?34/w/4adMcP2q/shot014.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/22/Cz/1QVYOnHg/shot013.jpg (http://www.dodaj.rs/?22/Cz/1QVYOnHg/shot013.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/2r/e1/4vgIj1Ag/shot012.jpg (http://www.dodaj.rs/?2r/e1/4vgIj1Ag/shot012.jpg)
virtuoz pavle
4.12.2011, 0:21
Pa gde nece arty da pogodi IS-4 kad realno retko kad predje 17Km\H. :D
I to mi bas ide na zivce, sve otvorene mape, ni jedna gradska. :n-cc2:
Osedecu do IS-7...
ima mapa koje su mix ovih gradskih i otvorenih, a ove otvorene su dobre samo za arty izgleda, ja ih ne volim ni sa Type59. nema gde da se sakrijes, samo ides uz/niz brdo.
edit: opet ElHaluf! lololololololloooooooooool
edit2: nisam lose prosao, koknuo sam 5 tenkova, bezmalo sam svima skinuo svih 100%, ali me je onda koknula haubica S-51 lol.
edit3: ipak sam lose prosao, izgubili smo...
bump! jer ko ce da gleda edit do edita :D
kad budem imao IS-7 da li cu biti u borbama tipa 5*tier10 i ostalo tier9 ili obicno 2-3*tier10 i ostalo nizi tierovi?
da li je GW Panther precizan? ne svidja mi se S-51.
Navikni se da artiljerija nije precizna...
Što se t10 tiče isto ti je kao što sad igraš sa t9 tenkom. Često će biti samo po jedna desetka po strani.
Pa vidis i kad ulazis u random borbu, retko kad ima vise od 10 T10 tenka.
virtuoz pavle
4.12.2011, 1:03
Victory!
Battle: Karelia Saturday, December 03, 2011 11:41:23 PM
Vehicle: IS-4
Experience received: 1,729
Credits received: 54,559
Battle Achievements: Sniper
interesantno je to da sam ispalio 10 granata, pogodio 9. unistio 2 tenka (E-50 i T-54) i ostetio 3 (TigerVIB II, E-75 i MAUSa).
kad sam unistio 6 sa IS-4 nisam dobio ovoliko para i exp-a.
Damage se gleda, ne koliko si ih ubio.
pa ti misliš da se šalim u vezi čokolade, :dedica:
http://wiki.worldoftanks.eu/Battle_Mechanics#Tank_Statistics
Actual Tank Statistics Drugim rečima, vrednost koja ti piše i statistička vrednost koja razmatra sve dodatne uslove posade
Situation__________________________ Statistic's Value
100% crew + Ventilation + Chocolate_____100%
100% crew + Ventilation________________92%
100% crew___________________________87.3%
100% crew (commander dead)___________79.3%
90% crew____________________________75.3%
82% crew____________________________72.2%
75% crew____________________________69.4%
50% crew____________________________59.5%
kada im kupiš čokoladu, puniće za vreme koje si izračunao.
Nisam mislio da se salis, naprotiv znam za cokoladu i te vrednosti. Ono sam odgovorio na post koji je napisao toxic, da je dobio 92% nakon retrain.
Момци, просто вам не одговара ИС-4 као тенк, рекао бих:) Не одговара ни мени, иако је сјајан тенк овако и чак се и одлично сналазим са њим - вероватно зато што је спори тешкаш, па могу и ја са мозгом алге и рефлексима мртвог коња да играм како треба и доносим одлуке:)
Чак ми нису проблем ни отворене мапе, обично имају штекове и фронтове...
Најбоље сам се проводио са ИС кецом, а најгори ми је био ИС-3 у руској хеви грани, једва чекам ИС-7 јер контам да је сличан кецу, а не четворци. Иначе, ИС-4 просто не може да буде лош са т10 топом, ма колико ми се не свиђао као тенк:)
едит:
ево скинух тест клијент... Пробао сам кинеза и не знам, фора је у томе што изгледа не умем да проценим да ли сам добро играо и не знам када да применим који концепт... Тако да о тенку и не знам шта да мислим:) Углавном типа убијем једног, оштетим двојцу и откријем двојицу, рецимо да ми је то неки стандард... Брзо гинем, а видим да остали кинези последњи гину малтене увек, тако да изгледа да ту мени нешто није јасно:)
Зарадим око 50 иљада (кад поделим са 10), контам да је то мало... Још ћу да се зезам, а мого бих и неки туторијал да потражим по нету, пошто овако не знам да ли ми тенк не одговара или се просто нисам навикао.
Хм, ево управо сам добио конфедерацијски ачивмент, оштетио шес ликова, открио два, добио добар екс (1300) и добио 67 000 кредита... Можда су смањили коефицијент, сигуран сам да сам добро одиграо.
miša topola
4.12.2011, 11:07
Kada na IS-3 staviš motor, top, radio i gusenice onda on postaje medium tenk, ne znam zbog čega je on tebi najgori tenk, kada sa njih možeš da igraš na dva načina - heavy i medium.
KornjacaNS
4.12.2011, 11:16
IS-3 mi je bio jedan od boljih tenkova koje sam vozio, nazalost moro je da ode u istoriju da bih uzeo jos bolji tenk IS-4 ali sada posto imam i visak slotova a imam i Type vrlo je moguce da cu ga kupiti opet pa neka stoji u garazi jer tenk je mnogo mocan za igru. Naravno pre toga cu da istrazim IS-7 za koji mi fali jos 38k exp i da isti kupim.
takođe IS3 za sada možda najbolje što sam vozio, ali i tiger P je odličan, po mom ukusu, čvrst sporać.
Просто ми се не свиђа, некако ми се не свиђа осећај. Ни тамо ни вамо, нит има јак армор, нит је брука мобилан... Да, јесте он окретан за хеви тенк, али ми је баш на том плану био разочарење после ИС кеца са којим имам и најбољи скор и убедљиво најбоље сам се провео за све ово време које играм ВоТ кад сам пикао ИС кеца. Кад би био неки ИС-1 тиер 10 тенк, ја бих био најсрећнији на свету:)
Могуће да ту има удела и комбо КВ, па КВ-3, па онда ИС, ко да сам се поново родио. Можда је мој мозак подсвесно био у фазону ''омг следећи тенк ће да лети!'', па сам се сморио занавијек кад сам сео у ИС-3 :)
Једно питање:
Какав је однос броја степени ротације топа између артиљерија високих тиера? Мислим на то који угао захватају, а да не морају да се померају. Пошто сам пробао на тест серверу С-51 и тотално ми је чудно да играм са онолико малим радијусом... Код које нације се топ највише окреће?
Tiger P dinguje k`o blesav spreda, desi mi se sa t9 tenkom da ga dingam iz daljine kad ne vidim gde tačno gađam. Sa slabijim tenkovima je to redovna pojava. Samo je mnogo spooor, kao uostalom i cela ta grana na koju vodi...
@Doolio
Nemačka artiljerija ima najmanji radijus (GW Tiger i Type E), mada ako ti je na tier6 artiljeriji mali radijus, plakaćeš na t7 i t8 :D
GW Panther i M12 imaju mnogo veći radijus od Rusa na t6.
Nikola16789
4.12.2011, 12:10
Tiger P se od napred najbolje probija u kapicu za ulazak-izlazak na vrhu tenka, a za razliku od nekih tenkova, na njemu je ta kapica prilicno velika pa se lako pogadja.
virtuoz pavle
4.12.2011, 12:16
cini mi se da E-100 bushim gde stignem sa S-70, a da MAUSu ne mogu nista. vise mi se svidja MAUS nego E-100, a i video sam da MAUS ima bolji top sto se tice penetracije nego E-100's 15cm.
tiger p dinguje k`o blesav spreda, desi mi se sa t9 tenkom da ga dingam iz daljine kad ne vidim gde tačno gađam. Sa slabijim tenkovima je to redovna pojava. Samo je mnogo spooor, kao uostalom i cela ta grana na koju vodi...
@doolio
nemačka artiljerija ima najmanji radijus (gw tiger i type e), mada ako ti je na tier6 artiljeriji mali radijus, plakaćeš na t7 i t8 :d
gw panther i m12 imaju mnogo veći radijus od rusa na t6.
Па чек, како се онда игра:)
Мислим, то практично значи да не смем да померам нишан на највишем тиеру... Бацим удицу, па чекам да неко наиђе или како?
Ал дал је могуће да ћу плакати на т7 и т8, оно има типа два степена ротације, па како ли изгледа то на т8 бог те мазо:)
Sve je to lepo, al u ovoj igri nema IS-2 tenka, ej. :n-cc2:
Važno da i Kinezi imaju svoj Cherry T-59.
miša topola
4.12.2011, 12:51
Sve je to lepo, al u ovoj igri nema IS-2 tenka, ej. :n-cc2:
Važno da i Kinezi imaju svoj Cherry T-59.
http://worldoftanks.com/dcont/fb/media/media/art_techtree/tech/ussr__full_com.jpg
Nema neke preterane razlike između IS-2 i IS-1 tj. sadašnjeg IS.
Švabo, IS sa drugom kupolom ti je IS-2 :D
Isto ko i KV-2. Pa ne može ista posada za tenk sa haubicom i sa topom. Al ajde, imaju još vremena,...
Igram za Panther II, ali mislim da je ona beštija KV najigraniji tenk u igri. Sa onim 152 mm buckom osuši i mnogo teže protivnike. Samo dok punilac ubaci onu pustu granatu, mislim da dobije bruh.
Razdvojiće KV-1 i KV-2, al` za jedno 6 meseci :kreza:
@Doolio
Pa i ovako kukaju da je arty OP, zamisli tek da može bez pomeranja topa da pokriva dvadesetak stepeni :D Veruj mi, kad se navikneš da igraš arty uopšte ti ne smeta tako mali ugao.
BTW E-100 je precenjen tenk. Lakše se buši nego E-75.
ахтунг:
То јесте, ал кад опичиш мауса за 400, некако то престаје да буде битно:)
Што се тиче историјско-симулационих трипова, ако и уведу неке, то ће бити зато што им одговара, дал због баланса или нечег другог. Иначе, ово ће остати у принципу аркадни ТПС/ФПС ''обучен у тенкове'' :
Дикој:
па верујем, ал јел се онда мења принцип играња? Мислим, онда нема шетања, него шта, на неко уско грло и чекаш?
Ja od skora igram sa E100. Najverovatnije se jos nisam usemio, ali za sada je utisak da je puno lakse igrati sa E75, bar u random battle.
Evo malo brojeva koga zanima
daki
Test sa reload vremenom (posada na 100%):
Bazna statistika navedena u igri: 12 sec / 5 rpm / 100% bazne statistike
Bez dodataka i modula: 13,15 sec / 4,56 rpm / 91,3% bazne statistike
Rammer: 11,84 sec / 5,07 rpm / 101,4 % bazne statistike
Ventilation + Rammer: 11,6 sec / 5,40 rpm / 103,4% bazne statistike
Ventilation + Rammer + Extra Combat Rations: 11,11 sec / 6,49 rpm / 108,0% bazne statistike
Rezultati su generalno identicni onima za JT te pretpostavljam da vaze i za sve ostale tenkove. Drugim recima, preko % bazne statistike mozete da preracunate koliki ce vam biti reload i za ostale tenkove kada okacite module i dodatke.
Ја сам неколико пута видео да људи свашта раде са Е-100, тако да је вероватно до навике.
Da li jos neko ima osecaj da je Tigar najgori teskas u igri? Ne mogu da docekam da ga prodjem....
Nikola16789
4.12.2011, 13:47
naravno da nije, T1 HT i M6 ga razbijaju na svim poljima, ali definitivno jeste najgori T7.
Da li jos neko ima osecaj da je Tigar najgori teskas u igri? Ne mogu da docekam da ga prodjem....
To sam i ja mislio dok ga nisam skroz unapredio, sad skupljam XP za KT-a, ali ce mi biti zao da prodam tigra. Koliko uspevam da vidim nekima lezi igranje sa tigrom a nekima ne.
Meni najveci problem bude kad uletim u jaku grupu, ali i onda imam mogucnost da koristim verovatno najbolji top za moj tier i da izigravam TD-a.
Unapredio sam ga i ja ali i dalje ima papirni oklop...
Unapredio sam ga i ja ali i dalje ima papirni oklop...
To sto ima malo slabiji armor za T7 nadoknadjuje heltima, kad se unapredi kupola, imas vise helta nego neki T8 Heavy. Ok po meni jeste Armor>HP, ali ja kad igram gledam da ubijem nekog pre nego sto mi pridje (kada mapa dopusta) jer duga 88-ica ubija, ali mi nije problem da izadjem 1vs1 na bilo koga (T7) upfront, bas zato sto top retko kad dinguje, a imam dovoljno helta da istrpim udarce i da prezivim. Obicno me ubiju kad se izglupiram pa glumim medium tenk dok trcim preko mape, ako ti ****u gusenicu na otvorenom, pisi kuci za odelo, zavrsio si.
Naravno kad igras T9/10, sklonis se nazad i izigravas TD-a, jer je top stvarno jako dobar, probija prakticno sve i sa rammerom i dobrom posadom ima odlican RoF.
IS-3 je dosta pokretniji tenk od IS-a, meni je bas legao, mada meni leze brzi tenkovi. Usput ima i odlican top, ali zahteva da bude i skroz unapredjen. Videcemo kakav ce IS-4 da bude kad ga unapredim, ali za sada je lose. Prespor, malo HP-a, za sad manje od Lowe???
@Doolio
Sa mediumima se igra manje-vise kamikaza stil. Gledaj da osvajas brda s njima, dolazis suparnicima sa strane ili cak od pozadi. 1 na 1 mozes gotovo svakog teskasa da dobijes, jednostavno mozes da se vrtis oko njega bez sanse da te pogodi. Ako vas ima par u koordinisanoj grupi, nema sile da vas zaustave, a kad im udjete u bazu, unistite arty i otkrijete ostale, dobili ste partiju. Type ne moze da zaradi kao Lowe, ali je mnogo interesantniji za igranje i partija s njim traje dosta manje.
Добро, па тако сам и играо отприлике, значи, треба да се ушлифам и биће то океј. А да је занимљиво, јесте:)
Него, како ти је ИС-3 окретнији од кеца, код кеца ако стојиш у месту и држиш А или Д цепаш простор и време вртлогом који ствараш :kreza:
Probaj to na nemackom tenku pa onda nesto reci :)
virtuoz pavle
4.12.2011, 15:07
kad kupis gusenice i motor bices primetno okretniji, ali i dalje vrlo spor. + nova kupola = 1790hitbox. S-70 top 130mm je super, ima 4.4rpm tako da bi bilo dobro kupiti Rammer i nije narocito precizan pa sam uzeo i Vertical Stabilizer. kad su gradske mape onda si kao KV naspram gomile PzIV tenkova :D
at doolio: IS-3 je mnogo okretniji od IS-a, ali moj IS-3 je elite tenk, stock verzija ne moze da se poredi.
Па елитирао сам оба, то се подразумева:)
Не знам, да имам паре, сад бих купио оба и вртео се, да проверим. Просто ми је немогуће да се толико другачије трипујемо. Мени је фул ИС за фул ИС-3 Ашхен Атаљанц:)
Марток:
Што, јел су они мастери балета? Ја сам стиго до четвртог тиера са Швабама, тако да не знам ништа о њ:)
Токсик:
ИС-4 ће увек да остане тром, али нове гусенице у односу на старе - џиз ин мај пентс.
Pa idu prvo gusenice, cak sam u nedoumici da li da mu stavim i motor odmah?
Ne znam sta da stavim ni od dodatne opreme. Rammer ide obavezno, ali sta jos? Stabilizacija, ventilacija, Spall liner, vidljivost??? Aj Spall liner i ne bih, ali ne znam od ovih ostalih da izbacim, sve mi treba i dosta znaci. Za BL-9 mi se cini da stabilizacija nije neophodna, ali za S-70 treba...
Od tigra na dalje svi se okrecu bukvalno u mestu. Oni koji imaju jak motor u odnosu na tezinu se bas brzo okrenu.
pa idu prvo gusenice, cak sam u nedoumici da li da mu stavim i motor odmah?
Ne znam sta da stavim ni od dodatne opreme. Rammer ide obavezno, ali sta jos? Stabilizacija, ventilacija, spall liner, vidljivost??? Aj spall liner i ne bih, ali ne znam od ovih ostalih da izbacim, sve mi treba i dosta znaci. Za bl-9 mi se cini da stabilizacija nije neophodna, ali za s-70 treba...
Ја бих му рокно спол лајнер, рамер и 10% на видљивост, можда се неће сви сложити са тим...
Знам, лајнер делује као да ништа ниси добио (оно, и даље се све исто понаша, па немаш осећај да си нешто унапредио), али што си веће крме, више те воли артиљерија, а ИС-4 је крме и по.
Мени лично вентилација не делује превише примамљиво, 5% ми се не чини као нешто вредно инвестирања кад у понуди имаш много конкретније модуле.
Стабилизацију сам држао једно време, али није претерано потребна за ИС-4, скинуо сам је пре неког времена и набацио на КВ.
virtuoz pavle
4.12.2011, 16:17
stabilizer manje-vise, meni je okej. ali stvar u tome je sto ako te arty pogodi, tih 15% zastite ce manje da ti znaci, ako me arty pogodi redovno stradaju moduli, pogine neko od clanova posade, a i ostanes na very low hp tako da 15% vise ne znaci mnogo je ce te u vecini slucajeva ubiti neko drugi i to vrlo brzo.
Fora s Liner-om je da i ako prezivim arty HE, ceo tenk ce mi biti narandzast, pa sam onda neupotrebljiv opet. Zato mi se ne stavlja to. Ventilacija ne utice puno, ali kad je tenk ovoliko spor cini mi se da ce se osetiti. Liner bi me s druge strane jos malo usporio. Za optiku sam se gotovo odlucio, cesto se nadjem u situaciji da mogu nesto da snajpujem, ali je malo preko vidljivosti i ne mogu.
P.S. Jos imam vremena da razmislim jer jos par partija nemam gusenice, a tenk je i klot na granici nosivosti. :D
Да, али ако те чачне, може да те не смори ако фураш лајнер. Мада добро, нем појма у суштини:)
Што се тиче стабилизације, ја стварно нисам нашао примену за њу на ИС-4, једино кад би она дошла до изражаја су неки догфајтови, али то је блејање на петнес метара један од другог, тако да је бесмислно имати стабилизацију због тога. Плус што ИС-4 није неки свијетли примерак снајпера, тако да ће и са стабилизацијом бити буђав за неко окретање и пуцање.
Onda ide rammer, optika i najverovatnije ventilacija. Pa ako ne ide sacuvacu malo zlata da skinem. Long live Promo Codes! :D
Која сте бахата буржоазија:kreza:
Ја управо пазарио С-51 и то сам морао да продам свештеника и ево сад имам типа двајс иљада:)
KornjacaNS
4.12.2011, 17:49
Type ne moze da zaradi kao Lowe, ali je mnogo interesantniji za igranje i partija s njim traje dosta manje.
Bas naprotiv cak sta vise mi se cini da Type 59 zaradjuje mnogo vise nego Lowe. Sa Lowe moram da igram ono maximalno oprezno i precizno i da bi nesto uradio sa Lowe prvo moras da stignes do bitke a sa Lowe je to malo teze posto je kanata spora za medalju. Tako da cu najverovatnije i da ga prodam psoto mi ne znaci nista u garazi a samo me nervira kada igram sa njime. Sa Type su partije mnogo dinamicnije i zabavnije a da ne govorim o brzini koja ne moze da se poredi sa Lowe.
Одиграо сам грозну партију са тајпом и успео сам да узмем дваес и нешто иљада:) Не знам, кад све саберем (узимао сам и 70+, мада не знам да играм још увек са њим), нешто ми то мршаво за 30 евра. Мислио сам да је то мало померено, типа 70-120, а не 30-80...
Da li promena topa utice na efekte rammera? Znam naravno da postoji razlika izmedju malih i srednjih kalibara. Hocu da uzmem sad rammer za 122 na is3-ci, dok ne istrazim naredni top.
KornjacaNS
4.12.2011, 18:12
Одиграо сам грозну партију са тајпом и успео сам да узмем дваес и нешто иљада:) Не знам, кад све саберем (узимао сам и 70+, мада не знам да играм још увек са њим), нешто ми то мршаво за 30 евра. Мислио сам да је то мало померено, типа 70-120, а не 30-80...
Pa jbg moras neki put i polako odigrati sa njime, nije svaka partija da se leti sa njime kao muva bez glave. Imaces partija gde ces eto kao sada zaraditi tako malo a imaces i partija gde ces imati 90-100k kredita. Nemam pojma koliko si partija do sada odigrao sa Type ali veruj mi sto vise budes igrao sa njime to ces vise ulaziti u fazon, i ja kada sam ga kupio je bilo ma nisam ja za ovo a sada bogami mogu da ti kazem da ne izlazim iz partije ispod 70k naravno imas i onih partija gde te ****u na pocetku ali kada sve partije u toku dana saberes ti si vise nego u plusu sa njime. I veruj mi kogod sada kaze da ce Lowe u jednom danu zaraditi isto ko i Type cu ti kazem odmah da taj nema pojma, jednostavno ta dva tenka ne mogu da se mere. Pa iz vise razloga Lowe spor do zla boga i kolikogod da sam odigrao partija sa njime uvek me zapale kako me pogode dok kod Type ima problem sto mogu da te ammo rekuju ali ja sa preko 150 partija sa njime to jos nisam doziveo. Tako da ti je moj savet ako mozes igraj sa nekim u vodu jer tada ste neunistivi.
virtuoz pavle
4.12.2011, 18:43
Која сте бахата буржоазија:kreza:
Ја управо пазарио С-51 и то сам морао да продам свештеника и ево сад имам типа двајс иљада:)
bas tako lol :D sad sam se setio da sam i ja jedno vreme bio very very poor lol. nikako da predjem 20-30hiljada, a u KV mi se nije ulazilo. a sad, e ti kodovi. god bless 'em all! :kreza: :to_care:
inace odnos pobeda sa S-51 mi je 13:2, mozete misliti kako mi je presela haubica. (iako je isto moglo da se desi i sa bilo kojim tenkom)
Arcibalde
4.12.2011, 18:58
Samo jedno malecno skretanje paznje na igre World of Warplanes i World of Battleships. Obe igre pravi ista kopanija koja je napravila i WOT (za one koji eventualno ne znaju). Bez obzira da li zelite da igrate avioncice i brodcice napravite account sa ISTIM e-mail-om kao na WoT-u. Dizajenri su obecali (a jbg valjda nisu lagali o tome ipak to im je jedan od zvanicnih aduta koji pominju u svojim reklamnim kampanjama) da ce biti moguca razmena golda i free expa izmedju ovih igara ukoliko su registrovane na iste e-mail.
Tuzna vest: cDa, nas domaci WoT moderator, nas je danas obavestio da su ovi iz WG stavili ogranicenje na unosenje promo kodova na samo 1 po account-u. Naime, doslo je do extremnog zlostavljanja promo kodova pa su uveli ovu rekstrikciju. Odnosno, nije WG uveo ovu restrikciju vec sajtovi koji dele kodove jer sada valjda daju kodove samo na mejl koji je povezan sa accountom. Kao fol WG nema veze s time... LOL. Videcemo kako ce ovo funkcionisati kada dodju prvi sledeci promo kodovi...
Postoje već teme i za WoWP i WoBS u ovom delu foruma. Ali opušteno, neće to još skoro...
S-51 sa prvim topom je nikakav, još ako pre toga nisi uopšte igrao arty nije ni čudo što ti se ogadi.
ali zato kada sednes u King Tigera, sa drugom kupolom i L/68 topom.... beast!
Sto vise odmicem u igri 90% vremena provodim nervirajuci se na ovo ili ono. Umesto da peglaju WoT koji jedva da je malo odmakao od bete oni prave 2 nove igre... Mozda je vreme za povratak na WoW bar dok ne izadje GW2 ili Diablo3 jer se WG ocigledno nikad nece opametiti....
Da li Wet Ammo Rack utice i na sansu da se isti osteti ili samo smanjuje sansu od eksplozije? Na Kinezu se precesto ostecuje, a i desi se da ekplodira, bas me IS malopre 1 shot-ovao. Kad je ostecen, puni predugo, skinuo bi Spall Liner i stavio zastitu ako utice i na sansu za ostecenje.
smanjuje sansu da eksplodira
Sto vise odmicem u igri 90% vremena provodim nervirajuci se na ovo ili ono. Umesto da peglaju WoT koji jedva da je malo odmakao od bete oni prave 2 nove igre... Mozda je vreme za povratak na WoW bar dok ne izadje GW2 ili Diablo3 jer se WG ocigledno nikad nece opametiti....
razliciti studiji razvijaju te tri igre, nema veze ekipa koja razvija WoT sa druge dve igre
smanjuje sansu da eksplodira
razliciti studiji razvijaju te tri igre, nema veze ekipa koja razvija WoT sa druge dve igre
U tom slucaju jos gore,znaci taj studio radi samo na WoT-u a uporno ne ispravlja greske koje prete da uniste igru... Danas sam igrao partiju sa 15 artiljerija,bukvalno (8+7). U svakoj drugoj partiji mi neko unisti top:kako li ga samo pogode da mi je znati? Dal u rupu gadjaju? -_- Trakovanje je van svake pameti,svaki drugi shot detrack,itd,itd...
Tuzna vest: cDa, nas domaci WoT moderator, nas je danas obavestio da su ovi iz WG stavili ogranicenje na unosenje promo kodova na samo 1 po account-u. Naime, doslo je do extremnog zlostavljanja promo kodova pa su uveli ovu rekstrikciju. Odnosno, nije WG uveo ovu restrikciju vec sajtovi koji dele kodove jer sada valjda daju kodove samo na mejl koji je povezan sa accountom. Kao fol WG nema veze s time... LOL. Videcemo kako ce ovo funkcionisati kada dodju prvi sledeci promo kodovi...
Hvala za ovo, pretpostavljao sam da su uradili ovako nesto. No, izjava da ogranicavanja vrse sajtovi koji dele kodove, mi nesto ne pije vode. Osim ako ne budu trazili login info (email u ovom slucaju), a i tada moraju srediti da dati kod radi samo na datom nalogu. Sta ako neko napravi, lupam deset naloga? Da li se to lako primeti po IP adresama? Da li se nalozi mogu praviti recimo preko Thor-a?
U svakom slucaju, ovakav potez je dobar ukoliko zelimo i dalje da igramo igru, jer masovna zloupotreba kodova ima mogucnost da je poprilicno upropasti.
virtuoz pavle
4.12.2011, 20:22
U tom slucaju jos gore,znaci taj studio radi samo na WoT-u a uporno ne ispravlja greske koje prete da uniste igru... Danas sam igrao partiju sa 15 artiljerija,bukvalno (8+7). U svakoj drugoj partiji mi neko unisti top:kako li ga samo pogode da mi je znati? Dal u rupu gadjaju? -_- Trakovanje je van svake pameti,svaki drugi shot detrack,itd,itd...
cini mi se da si ti samo iznerviran jer gubis, los score ili tako nesto. ja ne nalazim mnogo propusta u igri. sansa da ti uniste top je velika. negde sam video, ali se ne secam tacno kolika je (oko 45% +). "detrack", pa sta fali tome, ako hoces da zaustavis tenk gadjas u gusenice.
eddy: jedino ako od strane WG-a ogranice broj kodova po accountu onda ce to biti bezveze. a ako sajtovi budu ogranicavali davanje koda, onda je to za nas super :D takodje ne vidim sta je lose u tome sto veliki broj ljudi ima prliku da na ovaj nacin dobije zlato, pojavice se "po neki" Lowe i/ili Type59 vise.
jedino ako od strane WG-a ogranice broj kodova po accountu onda ce to biti bezveze. a ako sajtovi budu ogranicavali davanje koda, onda je to za nas super :D takodje ne vidim sta je lose u tome sto veliki broj ljudi ima prliku da na ovaj nacin dobije zlato, pojavice se "po neki" Lowe i/ili Type59 vise.
Sajtovi ne mogu da ogranice nista, ako imas ADSL, IP provera im ne vredi, vecina imaju dinamicke IP adrese. Cak i ako nemas tu je brdo proxy-ja. Jedino WG moze da ogranici, kao sto vec i jeste ogranicio.
Ma dobra je igra, posebno ako pustite rusku muziku u pozadini (na pimer http://www.youtube.com/watch?v=tQTilN57YmY), ali ima stvari koje nerviraju prosečnog Volksdeutschera.
Eto, Tiger je pilićar u ovoj igri. 8.8 top je patetičan. A bejaše strah i trepet. AL DOBRO, igra i ovako forsira prototipove.
Ko što neko reče, izgleda da neće da se ubacuju u taj "simulacijsko-istorijski trip",...
Ako ima nekoga kome bas polazi za rukom da igra sa Scoutom ako moze da napise neke strategije ili ako postoje neki video tutorijali dobro bi mi dosli da pogledam. Uvek nekako brzo zaginem ili se stekam pa ne napravim nikakav XP. Ovako mi samo kvare statistiku, posto su i extra ne precizni pri pucanju iz pokreta, a i damage je vrlo mali ili nemogu da naprave posto vecinom ulecu u meceve gde su na dnu liste. A za detekciju koja im je i namena XP je vrlo mali!
Video sam kod nekih boljih igraca da postoje spotovi gde ste ne primeceni sa Scoutom u zavisnosti od mape. Na primer na Malinovka to je jedan deo na sredini pored reke. Prezivite nekada i ceo mec, a otkrijete brdo protivnika.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.