Prikaži potpunu verziju : World of Tanks
napravio sam, al sam nekako overwriteovao i zagubio:)
sad se tripujem da napravim neki fallout zardjali skin sa decalsima napisanim sprejom, ozbiljan, ne ovakav debilan, al su teksture neintuitivno rasporedjene, pa ti treba sto godina da skontas sta je koji deo tenka na slici.
microcomp:
pa sta ja znam, t28 je meni do jaja tenk, kad se sve sabere i oduzme iako su ljudi dosta podeljeni po tom pitanju.
pros:
-predobar top
-brz, okretan
cons:
-od kartona je
-ogroman je
tako da ga u sustini treba igrati kao nekog "scout tank destroyera sa turretom" :)
znaci, trcis negde da se zastekas, nadjes neko dobro mesto, jer si brz, znaci stigao si prilicno daleko, a da te ne primete. onda tu zablejis i gadjas ko pi*ka:D
naravno, takticki skakuces iz jednog covera u drugi, jer si brz. u sustini, ako uzmes da se napucavas ceono sa bilo kojim drugim tenkom, umires. znaci, moras assassinski.
U 0.7 pathcu planiraju da uvedu skinove (i istovremeno bonuse na kamuflazu).
http://www.youtube.com/watch?v=iPE4zfR12rc&feature=player_embedded
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/26236-eu-questions-answers/page__st__340__p__709626#entry709626
da, ali ostaje da se vidi na sta ce taj painter ili editor da lici, tj kolko ce da bude mocan. nesto ne mislim da ce biti previse customizabilno.
Nece igraci moci da doradjuju te skinove. Barem ne tako da i ostali mogu da vide.
pa to, bice predefinisani paterni u pitanju, sto se mene tice, meni je svejedno, mozda mi je za nijansu primamljivije (sto je prirodno jer ima vise opcija), ali sustinski ne vidim tu neku promenu.
MICROCOMP DOORS
14.7.2011, 20:44
Kako ce se placati ta kamuflaza?
Srebrom i zlatom. A sve u zavisnosti od roka trajanja kamuflaze.
MICROCOMP DOORS
14.7.2011, 21:41
http://img836.imageshack.us/img836/4760/capturehw.jpg
Evo slike iz prosle runde,sa t28. Eto kad me stave u manju kategoriju :D
Kamuflaza i detektovanje ni sad nisu ispeglani kako treba, jos kad uvedu skinove bice svasta. Sve mi se nesto cini da nece vredeti tog zlata/srebra.
MICROCOMP DOORS
15.7.2011, 14:28
Nadam se da ce za TD-ere da se isplati,i da nece kostati nenormalnu sumu srebra(nadam se da ce uopste moci da se kupi srebrom)
BigBadVuk
15.7.2011, 15:07
Moci ce da se kupi i srebrom ( za odredjeni rok) i zlatom ( za stalno) + imaces moucnost da ubodes tzv "prilagodljivu" kamuflazu, koja ce ti tenk farbati u prave boje za pravu mapu ( inace ces morati da igras rulet pa sta bude)..
A ako si sa pravom kamuflazom na pravoj mapi ( recimo snezna sema bojenja za Erlenberg ili Arktik) dobices jos malo kamuflaznog bonusa.
Mi smo ovo trazili jos od prvih dana beta testa - ali eto..tek godinu dana kasnije su nas poslusali..
link za video u kome se govori o kamuflazi:
http://game.worldoftanks.eu/news/general_news/enjoy-wargaming-tv-news
Moci ce da se kupi i srebrom ( za odredjeni rok) i zlatom ( za stalno)
Сад морам и ја да кажем да мало претерују, систем са златом је генијалан маркетиншки, али није океј, реално. Онај ко узме премијум би требало да добије све бенефиције док му премијум траје (да се третира као нека фул претплата на ммо). Овако ће постати p2w и то баш жешћи, испашће да нема горње границе кад си фул јузер, него ће онај који може да даје 50 јура месечно да има предност у односу на оног који даје 10 или 20.
Чак и ААА ммо-ови имају претплату која је плафон и ту су сви исти и обично је 10-15 јура.
Плашим се да су у фазону да гризу више него што могу да похасају, мада, кад погледам колико људи има Ловеа, уплашим се.
Dobro dosao u svet pseudo-besplatnih igara u kome su drugorazredne igre dva puta skuplje nego AAA naslovi za Xbox.
Да, али те псеудобесплатне игре имају један од два аспекта - претплату која откључава све или микротрансакције којима откључаваш појединачне ствари. Једино су ови цареви успели да оду у смеру који обједињује оба, ако схватимо куповину премијума као претплату, што она у суштини и јесте.
Konacno istrazih JagdPanthera, JgPz IV prodat, daleko mu lepa kuca...
Да, али те псеудобесплатне игре имају један од два аспекта - претплату која откључава све или микротрансакције којима откључаваш појединачне ствари. Једино су ови цареви успели да оду у смеру који обједињује оба, ако схватимо куповину премијума као претплату, што она у суштини и јесте.
Sve pseudobesplatne igre koje sam do sada video su zahtevale od 100 - x000 evra da bi se uzivalo u njima u potpunosti je nebitno kako ce ti izvlaciti novac bitna je samo kolicina novca. Ova igra jeste za dva reda velicine skuplja od ostalih MMO igara koje nam dolaze iz Azije.
Naravno uvek ce biti ljudi koji ce rintati kako bi izbegli placanje i doci do tenka 8 nivoa koji i dalje nece biti u rangu Lowe-a.
Ја са Ловеом немам проблема, јачи тенк, па јачи тенк, исто ми је да ли ми је дошао неки ИС или Лове ако сам у Клименту. :)
Међутим, ове најаве за камуфлажу ми најављују облачно небо, иако је то у суштини исто ко и са премијум тенковима. Једноставно ми се чини да превише ствари убацују у микротрансакције. На крају ће да буде ''обични корисници могу да играју са једним тенком дневно, премијум корисници могу са два, али премијум корисници који доплате педесет евра, моћи ће да играју са три тенка.''
MICROCOMP DOORS
16.7.2011, 21:29
Jel moze iz srbije da se kupuje gold, hocu da uzmem malo da vidim kako izgleda taj premium.
Може, мени је ортак узео. Добар је премијум, добијаш 1.5 пута више пара и искуства, плус што се паре додају на бруто износ, дакле прво се дода педесет посто, па се тек онда одбијају поправке и муниција.
У пракси се ово види боље него на папиру и у суштини је боље него што звучи. Десет јура ти је метар дана премијума, можеш и на мање ако ниси сигуран, мада је ово најисплативије.
MICROCOMP DOORS
16.7.2011, 21:45
Може, мени је ортак узео. Добар је премијум, добијаш 1.5 пута више пара и искуства, плус што се паре додају на бруто износ, дакле прво се дода педесет посто, па се тек онда одбијају поправке и муниција.
У пракси се ово види боље него на папиру и у суштини је боље него што звучи. Десет јура ти је метар дана премијума, можеш и на мање ако ниси сигуран, мада је ово најисплативије.
Kako?
Imam visa (gift) karticu(isto sve samo je prepaid,tj prvo se uplati pa trosi). Uzeo sam je u erste banci a ne vidim da ima erste na spisku banaka kad krenem da uplatim na njihovom sajtu,a znam da paypal ne radi u srbiji.
Не знам, он ме питао јел хоћу да ми уплати, ја реко оћу, да се не цимам и стигло ми. Он је у Фолксу.
BigBadVuk
16.7.2011, 22:41
Kako?
Imam visa (gift) karticu(isto sve samo je prepaid,tj prvo se uplati pa trosi). Uzeo sam je u erste banci a ne vidim da ima erste na spisku banaka kad krenem da uplatim na njihovom sajtu,a znam da paypal ne radi u srbiji.
Da ne pisem ovde ponovo pogledaj u balkan sekciji Wot foruma, imas sve potanko i koje banke prolaze i koje ne i kako i zasto....
Ја са Ловеом немам проблема, јачи тенк, па јачи тенк, исто ми је да ли ми је дошао неки ИС или Лове ако сам у Клименту. :)
Nije jer Lowe pravi mnogo, mnogo vise srebra i iskustva nego bilo koji drugi tenk u igri da ne govorim o tome da sa regularnim tenkom osmog nivoa mozes ici i u minus sa Lowe-om to nije moguce.
Sto se placanja tice.
Neophodno je promeniti region na Evropu (ako su cene izrazene u dolarima onda nije prebaceno), padajuci meni za promenu je pri vrhu strane. Zatim se pojavljuje meni u kome mozes odabrati kolicinu koju zelis da kupis i dva jezicka (tabs): "Billing Partner" i "PlaySpan" potrebno je izabrati "PlaySpan", posle toga se samo unesu podaci sa kartice i to je to.
2500 Gold-a kosta tacno 10.5 evra (9.95 + transakcija).
nije jer lowe pravi mnogo, mnogo vise srebra i iskustva nego bilo koji drugi tenk u igri da ne govorim o tome da sa regularnim tenkom osmog nivoa mozes ici i u minus sa lowe-om to nije moguce.
Знам то, него ниси лепо прочитао мој пост - кажем да МЕНИ није фрка ако НЕКО ДРУГИ има Ловеа. Да одузима 5000 чорбе и да може да лети тридесет метара на по двадесет секунди, онда бих се већ бунио:)
А то што ја правим 25к, а он 130к по фајту, то је чинилац који није директно везан за гејмплеј, ако капираш шта хоћу да кажем - у самом фајту нема везе са колико искуства или пара ћеш изаћи, то има везе са временом, не са гејмплејом. МЕЂУТИМ, муна за паре, а поготово камуфлажа, то је већ неки други контекст.
MICROCOMP DOORS
17.7.2011, 8:17
Evo uzeo sam KV. Kako je dobar osecaj kad me ubace u tier4 kategoriju pa mogu da im se svetim za ono sto su mi stalno ubijali t28 :D
Arcibalde
17.7.2011, 10:10
Postojace dva tipa kamuflaze obicna i adaptivna. Obicna kamuflaza ce se kupovati za gold i za kredite. Ona kupljena za gold trajace vecno, ona kupljena za kredite trajace odredjeno vreme.
Adaptivna kamuflaza ce se kupovati za gold i trajace JEDNU partiju. Ona ce se prilagodjavati mapi na kojoj igrac igra za razliku od obicne koju izabere pre borbe pa sta mu bog da. Eto :)
I da Benchark Republikica je klan u kome nista nije obavezno ali ipak bi bilo u redu da oni koji su u klanu igraju CW ako imaju tenkove za to :d
Pocelo je takmicenje za najveci broj fragova u 3 odvojene kategorije.
Sjajna prilika da unovcite ostro oko i preciznu ruku...
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/47553-top-gun-takmicenje/
Oно је сјајно, мислим да је један лик (или двојица, не сећам се, али не више сигурно) направио ваљану пријаву. Ако наставе да буду толики цареви, окачићу три фајта са по нула фрагова, чисто да узмем треће место:)
Eh tako mi i treba kad ne pravim screenshotove. Doduse, ni ne jurim kilove (omiljena medalja: confederate) ;)
Vredi li igrati sa artiljerijom?
Vredi svakako. Minimum sto ces uraditi jeste sto ces nauciti kako one funkcionisu i koje su im prednosti i mane. Svako treba da proba arty, barem ce se smanjiti arty bashing.
Vredi li igrati sa artiljerijom?
Ako voliš brzu igru napucavanje tenkova raš i ostalo onda arty nije za tebe..
Ako ćeš da budeš strpljiv i da polako nišaniš čekaš onda je kupi..
Ok, a od tenkova koju grupu preporucujete, ici prema Heavy Tank IX, Medium Tank IX ili Tank Destroyer IX? I ima li nekih koje bi trebalo da zaobidjem usput, ako su krs (kod sovjeta, posto cu samo sa njima igrati)? Ukratko, posto sam jos jedan noob u ovoj igri...
Па сад ти је човек рекао, не знамо у ком си фазону. Шта ти значи ''вреди ли играти са овим или оним'', вреди играти са свим, само зависи шта се теби свиђа, а ако не кажеш оквирно какав гејмплеј волиш, не можемо ни да ти кажемо.
Укратко, ловци на тенкове су да се забодеш негде и блејиш, пошто имаш бонус на камуфлажу, а немаш турет, па је незгодно кад те тенк ухвати на фер.
Лаки тенкови су брзи и слаби и углавном служе за извиђање, често не треба да пуцаш уопште, само да спотујеш непријатеље за остале.
Средњи тенкови су, па, средњи и фино је ако иду у групи, по могућству пар средњих и један-два тешка, прилично су добри у групи јер су довољно јаки, а брзи су и онда могу да трчкарају около и праве сра*а.
Тешки тенкови напредују и померају фронт, стоје испред и напуцавају се са противничким тенковима. Спори су и споро пуцају, али имају добар оклоп и добре утоке.
Артиљерија је артиљерија, блејиш и рокаш из даљине.
Руски последњи тенк је брз, има одличан топ и слабији оклоп, руси такође имају вероватно најбољи тенк петог тиера, Климента Ворошилова:)
Руски лаки и средњи тенкови су пребрзи и сјајни су за извиђање. За артиљерију и ловце не знам јер нисам пикао са њима.
Ok, a od tenkova koju grupu preporucujete, ici prema Heavy Tank IX, Medium Tank IX ili Tank Destroyer IX? I ima li nekih koje bi trebalo da zaobidjem usput, ako su krs (kod sovjeta, posto cu samo sa njima igrati)? Ukratko, posto sam jos jedan noob u ovoj igri...
Ako igras ruske medijume obrati paznju na KV-13 i T-44, od teskih tu su KV i IS-7, a od lovaca bih izdvojio SU-85. Ako mislis da igras artiljeriju mali SU-26 obavezno isprobaj, S-51 je onako, nije los... mada su po meni Nemci sto se SPG-ova tice bolji izbor (Hummel i GW Panter su dve sveukupno najzabavnije artiljerije u igri). Laki tenkovi? Batali.
Ostalo sto nisam spomenuo kod Rusa je uglavnom prosek ili ispod njega. To ti je moje misljenje koje naravno ne mora biti tacno - jer se na kraju ipak sve svodi na tvoj "ukus".
BigBadVuk
27.7.2011, 18:17
Nikada ne bih isao na Is7 sada kada je najavljeno da ce Is4 da se podigne na T10.
Ja sam odavno istražio is7 samo nemam para da ga kupim..
Čujem da je loš da su ga s*****i..
Ukoliko ga poprave možda ga nekad kupim..
Vuče jel tačno da će is4 da ima 3k helt poena?
Koliko je meni poznato nisu izbaceni NIKAKVi detalji o izgledu i konfiguraciji buduceg T10 IS4 tenka..dakle sve su to nagadjanja...
Da je IS-7 u igri predstavljen verno originalu bio bi totalno overpowered tako da su zbog balansa morali da ga zestoko nerfuju. Medjutim uprkos tome i dalje je odlican tenk ako se igra ofanzivno.
Sto se tice IS-4, moram reci da sam prilicno sumnjicav u pogledu njegovog prebacivanja u tier 10. Morace bas dobro da ga pojacaju ako misle da bude konkurentan.
BigBadVuk
28.7.2011, 17:11
Do verzije 5.5 Is7 je bio alfa i omega ove igre..
Brz, sa oklopom koji je odbijao granate kao ping pong loptice, i sa topom koji je prolazio kroz sve kao kroz sir. Sto se nasalio jedan kolega , taj tenk je tada bio tier 11. :D
E, onda je dosao jedan nerf, pa drugi nerf, pa onda bag u oklopu ...Sad je daleeeeko od onoga sto je bio. Ali i dalje moze da se igra sa njim. Problem je samo sto ce uskoro i IS4 biti u nivou sa njim a tada ce IS7 izgubiti popularnost.
jozvan_Kg
28.7.2011, 18:33
Bogme, ajkula neće da izgubi na popularnosti, samo će manje ljudi da je vozi, jer ko je stigao do IS4, 99% da će ostati na njemu, jer što bi se cimao da izgrinda još jedan tier X tenk.
Doduše, ja sam se nameračio, i ima da je izgrindam....
Ja sam razumeo (ili nisam? :)) da je ideja da svaka nacija u tieru 10 ima po dva različita teška tenka: jedan srazmerno manje oklopljen i brz "udarač", (IS-7, E-100) i jedan sporiji i sa slabijim topom ali sposoban da podnese više batina (IS-4, Maus) tako da svako može da bira stil koji mu više leži. E sad ako je to tačno pitanje je koliko će i kako da pojačaju oklop IS četvorke ali šta god da urade čisto sumnjam da će moći da se nosi sa Mausom kad i sada u tieru 9 ima sasvim ravnopravnog, ako ne i boljeg Švabu protiv sebe (VK4502). I koji će top da mu daju umesto S-70, neće valjda da ga degradiraju na nivo D-25T?
Citao sam na overlord blogu, da ce se nakon izlaska novog patch-a, sav exp prebaciti sa Tigra I na Tigar II.
Imam Tigra II koji je skoro stock (imam jedino prebacen najjaci motor i radio iz Tigra I ) pa planiram da sada samo igram i skupljam exp sa Tigrom I.
Mada cujem i da ta vest nije bas najtacnija, pa u tom slucaju ne bih bas voleo da protracim vreme igrajuci sa Tigrom I, jer se iskljucivo sada fokusiram na Tigra II... Da li mozda znate nesto vise o tome?
Do E75 ti treba 170k expa tako da se ne bi puno upustao u racunicu. Mozda ti je najbolje da guras tigra2 pa kad bude patch, sto ti prebace, ako prebace, utoliko bolje i kraci grind
Dosta sam igrao sa Tigrom - imam sa njim 65.000 exp-a, tako da bi mi to bilo i vise nego odlicno kada bi ''preslo'' na tigar II...
Jel' ima kakvih vesti o datumu kada će biti novi peč? Krenuo sam malo sa Nemcima, da se odmorim od IS4 i grinda ka IS7...
Zdravo svima!
Postoji li neki naš tim ili nešto u ovoj igri? Ja ću danas početi da je igram, mene interesuju Sovjetski tank destroyeri.
Moze li neko da mi objasni da li i kada koristiti High Explosive granate, vidim da je Penetration ili probijanje oklopa kod njih slabiji ali sta to znaci u praksi?
Pokusavam da igram scouta pa me zanima da li vredi investirati u USA stablo?
edit:takodje me zanima kako treniram posadu? Mnogo nesto sporo napreduju ;s
Moze li neko da mi objasni da li i kada koristiti High Explosive granate, vidim da je Penetration ili probijanje oklopa kod njih slabiji ali sta to znaci u praksi?
When do I use Armour Piercing (AP) rounds and when do I use High Explosive (HE) rounds? Are 'Gold' rounds worth purchasing?
Armour piercing rounds should be used when you have a strong possibility of penetrating the enemy. This varies with each tank, each gun and your opposition. It is difficult to generalise and be correct in this area, especially given the multitude of circumstances that happen in combat. As as general rule of thumb, anything that is 1 tier above your tank and all below that, use AP and anything more than 1 tier above your tank, use HE. Another generalisation that might help as Short Barrel Gun = HE, Long Barrel Gun = AP.
For example: If I am in a Tier 5 tank, I would use AP on anything Tier 6 and below and HE on anything Tier 7 and above.
Remember these are extremely broad generalisations and will not work in all circumstances. Use these as a guide only until you understand how ammo types and penetration work then you can disregard it.
Više na:http://www.elcomesoft.com/p/world-of-tanks.html
Pa u svakom imas zanimljivih vozila.
Sad ako planiras da igras sa vise razlcitih tipova (i TD i arty i tankovi), najlakse je ako ides na sve to u istoj grani (bilo americka, ruska ili nemacka).
Mnogo stvari koje istrazujes na jednom tipu vozila se preklapa sa drugim pa je zbog toga jednostavnije.
Sto se tice unapredjenja posade, mozes za obican novac da ih unapredis na 75%, a mozes za zlato na 100%. Ako nemas zlata onda 75% pa onda lagano kroz borbe (kad istrazis sve na jednom tenku postaje elitni i onda mozes svo iskustvo koje dalje zaradjujes na njemu da preusmeravas na posadu).
Ovo sto sledi je moje misljenje zasnovano na mom iskustvu i kao takvo ne mora biti istina jer ne uziva svako na isti nacin u igri.
USA grana ima najbolje teske tenkove u igri ako izuzmemo T1 i M6 tenkove i svakako odlicnu liniju srednje (medium) teskih tenkova. Rusi su odlicni u T5 i T6 ali kasnije i nisu nesto.
Kedzo ako te zanima da probas Ruske teske tenkove pisi mi na PP da ti dam nalog pa mozes probati KV, KV3, IS. :)
Za sad mi odlicno ide scouting sa M2 Light tank,imam upgreadovano sve na max osim radija (nemam dovoljno xp da izucim),ali hvala Bobi PM cu te ako budem hteo probam :)
Ovo sto sledi je moje misljenje zasnovano na mom iskustvu i kao takvo ne mora biti istina jer ne uziva svako na isti nacin u igri.
USA grana ima najbolje teske tenkove u igri ako izuzmemo T1 i M6 tenkove i svakako odlicnu liniju srednje (medium) teskih tenkova. Rusi su odlicni u T5 i T6 ali kasnije i nisu nesto.
:)
Jes tu uopšte probo is4 i is 7 pa tvrdiš da ameri imaju najbolje hevi tenkove..
Imaju poneki zanimljiv top npr t34 ili t30 al zato su im armori krš krševa..
I pogledaj kolko prežive u bitkama i šta se koristi u clan wars pa će ti sve biti jasno..Jedino što se od amera izdvaja to je t29 najbolji u svom tieru sve ostalo je krš..
Moram da se slozim. Mislim, ruska igrica a da ruski tenkovi ne budu najbolji, gde to ima. IS4 i IS7 su verovatno najbolji tenkovi u igri. T54 nije tenk nego NLO. Jedino sto se izdvaja kod Amera su T28, T29 i eventuallno T30.
Za sad mi odlicno ide scouting sa M2 Light tank,imam upgreadovano sve na max osim radija (nemam dovoljno xp da izucim),ali hvala Bobi PM cu te ako budem hteo probam :)
Za skauta ti je radio NAJBITNIJA stvar...
Dakle to izucavaj prvo!
Bitni su ti i motor i gusenice, ali tek posle radija - dok top i kupola - nisu vazni ni malo.
Nikola16789
3.8.2011, 4:07
Ja se i dalje mucim sa T-34 heavy, uzasan je, ali jos "samo" 15k xp do novog topa, pa se nadam da ce biti bar malo bolje... Sa 105mm ne mogu da probijem skoro nista, a nedaj boze da izletim 1vs1 sa bilo kojim tier 8,9,10 tenkom...
Za skauta ti je radio NAJBITNIJA stvar...
Dakle to izucavaj prvo!
Bitni su ti i motor i gusenice, ali tek posle radija - dok top i kupola - nisu vazni ni malo.
Mmm,ukapirah to ali je najbolji radio nemogucih 5600 xp pa treba vremena nagrindati ga ;<
edit:taman sam ponovo uplatio WoW pre par dana i rekoh sebi aj da probam ovaj WoT.... Sad se ne skidam sa istog,da sam znao ne bih bacio 13 evra na WoW....
MICROCOMP DOORS
3.8.2011, 14:46
Jel neko primetio da je izasla "beta" 0.6.6 verzije?? Niko ne govori o tome...
Download link:
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/49328-update-v66-test3-is-out/
Treba da se skine test1 ,test2 i test3 i da se instira po redu, test1, 2, 3..
Dobija se 10.000 golda i svake runde se dobija 10 puta vise exp i silver.
Naravno, kad izadje konacni 0.6.6 sve ovo se brise i krecete gde se stali na 0.6.5 ali ovo je odlicno za testiranje buducih tenkova i slicno.
Uzeo i radio danas,imao 12 otkrivanja,medalju itd,itd :)
Jel neko primetio da je izasla "beta" 0.6.6 verzije?? Niko ne govori o tome...
Download link:
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/49328-update-v66-test3-is-out/
Treba da se skine test1 ,test2 i test3 i da se instira po redu, test1, 2, 3..
Dobija se 10.000 golda i svake runde se dobija 10 puta vise exp i silver.
Naravno, kad izadje konacni 0.6.6 sve ovo se brise i krecete gde se stali na 0.6.5 ali ovo je odlicno za testiranje buducih tenkova i slicno.
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/48952-javni-test-server/
rec je o open test serveru za EU igrace. Jos malo pa ce biti ugasen.
Kratko pitanje, ima li mozda razloga da ostavim T-46 i/ili T-28 nakon kupovine KV. Mislim, znam da su sve tri razlicite klase ali da li su vredni da ostanu u garazi ili ne?
Kratko pitanje, ima li mozda razloga da ostavim T-46 i/ili T-28 nakon kupovine KV. Mislim, znam da su sve tri razlicite klase ali da li su vredni da ostanu u garazi ili ne?
Ja sam ih prodao posle nekoliko partija sa KV-om. Mnogo je zabavniji KV za igru, vise para zaradjujes i vise exp-a (naravno kad istrazis bar 122mm top). Eventualno ostavi T28 ako si mu istrazio 85mm top, ni sa njim nije lose igrati, moze dobro da odalami i jace od sebe mada mu je oklop slab.
MICROCOMP DOORS
4.8.2011, 12:02
Ja sam oba prodao,nisu mi bas dobri. Mada kad dodjes do KV3 zadrzi KV(1) jer je poprilicno dobar tenk.
KV se u principu čuva zato što pravi pare. Staviš lol gun, uzmeš HE granate i uđeš u platoon sa nekim ko je viši tier od tebe, i brojiš lovu na kraju.
Te prethodne papirne tenkiće zaboravi.
Obavezno sačuvati KV i KV3 zbog peča koji će ih zameniti i za njih će se dobiti novi tenkovi i free slotovi u garaži, ako ovi nešto ne promene.
Jel se to dobija dupliran XP svaki dan za prvu pobedu?
Jel za svaki tenk posebno ili sa kojim prvo pobedite?
Jel se to dobija dupliran XP svaki dan za prvu pobedu?
Jel za svaki tenk posebno ili sa kojim prvo pobedite?
Da, i za svaki tenk posebno, danas sam isprobao.
Bravo za test! Jos jedno pitanje ako znate, da li je posada efikasnija kako napreduje sa procentom iskustva ili se napredak primecuje tek kada dostigne 100%?
SaT|WarLord
5.8.2011, 20:14
Zaista dobra igra. Igram je nekoliko dana i stigao sam do tier 3 tenka u US grani (80k kredita).
Kako vam je ime u igri?
Ja sam Komsomolac, trenutno vozim sovjetski lovac na tenkove SU-76; a dok mi je ovaj u bitci zezam se sa Leichtraktorom :)
Ja sam Pear u igri, dodajte me ako moze ili kako vec. Igram sa T-28 ruskim i SU-26, skupljam za KV.
EDIT: =FI=Ghost dodao sam te na Friend listu. :)
Dodao sam i ja tebe:)
Može li mi neko objasniti, da li pravim damage protivniku ako ne probijam oklop?
Zapravo me muči sledeće; kada biram topove, da li je bolje uzeti onaj sa boljom penetracijom ili onaj sa većim demidžom? Konkretno sada na SU-76 dvoumim se između ZIS-2 (koji koristim) i ZIS-3 o kojem razmišljam.
Ako ne probijes oklop pravis (mali) damage samo ako koristis HE granate.
Sa AP granatama ne nanosis nikakvu stetu.
Inace izmedju ta 2 topa daleko bolje resenje je ZIS-2 (57mm). Mnogo ti vise znaci ta veca penetracija, a i taj top ima i vecu brzinu paljbe, brze nisani i precizniji je na vece distance.
Kupio sam konacno KV o kojem sam citao mnogo pozitivnih komentara i razocaran sam prvim utiskom. Previse spor, trom i slabo ubojit sa default opremom. Jednim recima dobih losiji tenk od T-28 ovako u startu, osim oklopa koji je malo bolji ali i to pada u vodu posto mi se cini da me sada Matchmaking baca u meceve sa jos visim tirom tenkova. Verujem da ce se upristojiti sa nizom upgrade ali treba grindati za to.
I na kraju pitanje sta prvo unaprediti?
I koji top, 152 ili 107? Da li mozda 122 pre toga?
Procitao sam tvoj post, i rekoh ajde da odigram jednu partiju sa dobrim starim KV-om:
http://www.dodaj.rs/t/1W/OS/2QcTtkw9/shot265.jpg (http://www.dodaj.rs/?1W/OS/2QcTtkw9/shot265.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/g/pC/147YfREK/shot264.jpg (http://www.dodaj.rs/?g/pC/147YfREK/shot264.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/Q/6k/2iEu7Tgf/shot263.jpg (http://www.dodaj.rs/?Q/6k/2iEu7Tgf/shot263.jpg)
100% posada, rammer, spall liner i 107mm
EDIT: LoL, kako me hoce. Sad sam skinuo dva T29 i jagd4. Obicno me t29 pokida, ali u gradu se moze dobro taktizirati i sa KV-om Naplata je bila dobra:
Battle: Ensk 7. avgust 2011 16:03:34
Vehicle: KV
Experience received: 1.012
Credits received: 22.598
Treba da probaš sva tri obrnutim redom.
122,152,107, pa na kraju odluči koji preferiraš a ja ti savetujem 107 jer je top za dva tiera iznad tenka.
152 ako igraš u plotunu ili kako se zove kad igraš sa nekim pa on ima tenk višeg tiera i upadaš u jake partije.
Onda koristiš 152, staviš HE granate od starta partije i ideš malo iza ostalih velikih tenkova.
Kad ti se otvori neprijatelj i sakupi nišan otkinućes ga da mu neće biti dobro iako je viši tier a dobićes i dobru nagradu za sve što uradis čak i kad izgubiš partiju.
152-ojka je top koji previše sporo puni i mnogo je neprecizan te je potrebno biti na srednjim distancama i najbolje u zaklonu dok se puni (a možes komotno i kafu da zakuvaš za to vreme:eek:).
Još nešto, KV je ekstra tenak ali moraš da voliš to da voziš teškaša inače ako ti i kad ga "nabudžiš" bude loš pređi na srednje tenkove.
Razočarenje takozvanim "stock" (sa početnim oružijem,opremom i posadom) tenkom će biti na svakom ne samo na KV-u.
Kad sam uzeo KV3 (i ostale koji su smenjivali postojeći ne samo tu granu) rekao sam sebi "šta je ovo bre, ne mogu nikoga da uništim i svaku partiju gubim" ali tu ima i posada uticaja ne samo naoružanje.
Sad kad sam nabudžio KV3 i sa njim se dobro osećam ali KV je zakon za sada :D.
ps. Malo sam prestao da igram neko vreme, smorilo me previše random promašaja/pogodaka i gomila "nubova" čak i sa teškašima na višim tier-ovima.
Najviše me nervira promašaj na srednjoj razdaljini kad je nišan miran i potpuno skupljen a tenk je potpuno u okviru nišana a ubeđen sam da je ubačeno da se viši tier ne samo teže probija zbog oklopa već i teže pogadja (100% posada,dodatci trtmrt...) jer mi se mnogo puta dogodilo da na niži tier koji ide brzo sa KV-om opalim i pre nego se nišan skupi i pogodim dok viši tier promašim ono što nikako ne bi trebalo da se promaši.
Platoon=vod
A naslusao sam se svakakvih izraza:
Pluton, plotun itd....
Polako dobija razmere epidemije ( slicno onom famoznom "W" umesto "v") ... :nov_mad2:
DAkle daj upotrebite nas izraz za to molim vas....
Zna li neko kad možemo da očekujemo KV podelu, transfer KV3 u VII tier, francuske tenkove i fiziku? Ima li šanse da fizika i Francuzi budu ubačeni do ili tokom decembra?
Mene igra i dalje baca u meceve sa tenkovima dosta viseg tira od KV. Uglavnom tenk najnizeg tira bude takodje KV. Dok na primer na skrinsotovima gore koje je Eddy postavio gde je ovnovao skoro ceo tim, najvisi tir je KV. :confused: U retkim slucajevima bude neki Stug III ili Marder ali vecinom je to kao na slici ispod.
Pa i mene cesto baca u meceve gde je KV medju najslabijima. Ali zato ponekad upadnes i na vrh liste, i dobijes sansu da se dobro izduvas.
EDIT: Mogu da mislim koliko je tek onaj u T1 heavy srecan zbog takvog match making-a.
La.Prestige
8.8.2011, 13:49
T1 heavu je u plantonu (:D) sa VK... ;)
Meni je KV sa 152mm ubedljivo najbolji tenk do sada. Razmišljam da mu nabacim onaj nabijač da brže puni, ali jbg treba mi keša za IS4. Sve oneshootuje do tiera 5, a ostale debelo ošteti, pogotovo kad ih navatam sa leđa. :Freddy:
Kada me ubaci u više tierove, onda jednostavno prebacim na Fugasne granate i ne idem daleko od baze. I mene zanima kada će onaj patch gde se KV razdvaja na KV1 i KV2.
P.S Zaboravio sam da pitam, koje tenkove treba čuvati kada izađe patch za Ruse? Ja čuvam samo KV i KV3, da li trebaju još neki?
Jeste, nisam ni video. Onda lik nema prava da kuka. Ali ne verujem da mu je borba zanimljiva.
I ja cuvam KV i KV3. Pretpostavljam da ce biti u 0.6.7. Sto se tice ruske grane koliko ja znam to je to za sad. Ne znam da li ce tada prebacivati i IS4:
• IS-4 will be substituted for Object 252.
Players who have an IS-4 in their garage at the time of the revision will get an IS-4 in its new status with old crew, plus they will also get an Object 252 with 100% crew with an extra garage slot. Undistributed experience will remain on Object 252, however can be transferred to a new IS-4 on demand.
No additional refunds are planned.
EDIT:
A evo sa overlordovog bloga:
Initial package of French tanks comes this Fall then HT USSR, TD USSR, TD Germany lines are going to be expanded.
tako da ispada jos kasnije.
КВ због царског топа може да блеји и на дну тиер листе, опет ћеш добити фине паре и искуство, само треба да не пичиш ко мува без главе, него у групи са јачима, алтернативно пуцате и то је то, бићеш сасвим океј чак и ако брзо гинеш.
Са друге стране, КВ има могућност да се релативно често нађе и први на листи, вероватно због ''граничног тиера'' или тако нечег, а пошто је мање-више господар свог тиера, онда следи такав секс да врло успешно ''наплатиш'' за оних пет партија где си био последњи:)
Evo meca sa do sada najvise kredita i XP koje sam dobio od kada igram ovu igru, a sve sto sam uradio je da sam napravio damage ISU-152 i T-29 sa topom 122 mm, jos su me unistili. Ne razumem bas kako ide taj kredit i XP count. Inace, vec 122 mm pravi KV na nesto ozbiljnije.
La.Prestige
8.8.2011, 15:21
Meni je rekord sa KV-om nesto preko 40.000. Da li 41 ili 42k ne mogu da se setim, uglavnom znam da sam upao u bitku sa jacima i ke**alo me strasno. Bez premiuma naravno.
@Eddy, znaci ocekivati tamo u Oktobru novi patch?
Ух, то је баш много:)
Да није то било у време Прохоровка специјала?:)
http://game.worldoftanks.eu/news/general_news/prokhorovka-special
@Eddy, znaci ocekivati tamo u Oktobru novi patch?
Sumnjam da ce pre. Valjda krajem Avgusta izlazi 0.6.6, pa onda ako u Septembru izguraju 0.6.7 bice dobro.
Vece su sanse da bude kasna jesen/zima. Cucemo sta VelikiZliVuk kaze na tu temu.
0.6.6 izlazi negde u periodu od 8. - 12. avgusta tako je zvanicno najavljeno.
Najbolji top za KV je 152mm jer mozes biti konkurentan bez obzira da li si u borbi sa jacima od sebe ili slabijima od sebe, a ako ti je KV los onda cekaj samo da vidis kakav je IS i kako je zanimljivo sakupljati XP za IS-3. Ukratko, pravo je maltretiranje.
Sa KV-om uzmes 152mm i sacekas da vidis gde ce krenuti snazniji tenkovi, zatim podjes sa njima, ne izlazis prvi kada stignete do neprijatelja vec cekas da tvoji saborci naprave prvi potez kada iz protivnicnog tima naprave pucanj izlazis onda i gadjas. Sa 152mm sve ispod T5 ubijas iz jednog udarca dok na T6+ udaras od 20 - 80%. Najzabavniji tenk u igri definitivno je KV sa 152mm.
Da bi se dobio T-150 koji ce biti zamena za KV-3 koji se pomera u T7 potrebno je imati otkljucanu kupolu na KV-3.
Platoon=vod
A naslusao sam se svakakvih izraza:
Pluton, plotun itd....
Polako dobija razmere epidemije ( slicno onom famoznom "W" umesto "v") ... :nov_mad2:
DAkle daj upotrebite nas izraz za to molim vas....
Moja greška nisam u momentu mogao da se setim izraza pa sam uspeo i da prolupam pogrešno na engleskom :o.
Ni ja inače ne volim kad se previše koriste strane reči...
Sta posle KV, KV-3 ili KV-1S?
Najbolji top za KV je 152mm jer mozes biti konkurentan bez obzira da li si u borbi sa jacima od sebe ili slabijima od sebe, a ako ti je KV los onda cekaj samo da vidis kakav je IS i kako je zanimljivo sakupljati XP za IS-3. Ukratko, pravo je maltretiranje.
Sa KV-om uzmes 152mm i sacekas da vidis gde ce krenuti snazniji tenkovi, zatim podjes sa njima, ne izlazis prvi kada stignete do neprijatelja vec cekas da tvoji saborci naprave prvi potez kada iz protivnicnog tima naprave pucanj izlazis onda i gadjas. Sa 152mm sve ispod T5 ubijas iz jednog udarca dok na T6+ udaras od 20 - 80%. Najzabavniji tenk u igri definitivno je KV sa 152mm.
E ja to skoro nikad ne radim, pa mi najverovatnije zato ne lezi 152mm (misljenja sam da ti za 152 treba backup ili vod). Tad si jos jedan tenk koji prati masu (to mi se uglavnom ne svidja, odliv cele udarne snage na jednu stranu, da ne pricam o tome sto umeju stati i cekati na pola puta). Ja imam tendenciju da idem prema najmanje branjenom "cvoru". Stoga me cesto vrlo rano izbiju, ali ajde barem funkcionisem kao early warning system.
Sto se tice skupljanja iskustva za IS3, ja sam odustao i ponovo kupio T1 (mrzim ga) kako bih sigao do T29.
Тешки тенк више-мање и треба да иде са пар другара, по могућству средњих тенкова, замисли одеш негде сам и наиђеш на неку осицу од тенка и он те истрејфује до смрти на перфект:)
Иначе, ја не користим 152 на КВу, не одговара ми, користим 107 и супер ми је:)
miša topola
8.8.2011, 23:30
Тешки тенк више-мање и треба да иде са пар другара, по могућству средњих тенкова, замисли одеш негде сам и наиђеш на неку осицу од тенка и он те истрејфује до смрти на перфект:)
Иначе, ја не користим 152 на КВу, не одговара ми, користим 122 и супер ми је:)
Zar nije 107mm bolji od tog 122mm. Ima veću probojnost i samim tim veću štetu za tenkove manjeg ranga i slabijeg oklopa.
Ja na KV koristim 152mm i uvek dobijem +20.000 srebra i +600 iskustva.
Nisam u toku sa dešavanjima oko novosti u igri pa me interesuje šta novo donosi fizika u sledećem update-u?
Nisam u toku sa dešavanjima oko novosti u igri pa me interesuje šta novo donosi fizika u sledećem update-u?
Nista, koliko ja znam.
zar nije 107mm bolji od tog 122mm. Ima veću probojnost i samim tim veću štetu za tenkove manjeg ranga i slabijeg oklopa.
Ja na kv koristim 152mm i uvek dobijem +20.000 srebra i +600 iskustva.
Пардон, на 107 сам и мислио, ЗИС :)
Пермутовао сам нешто, не знам ни ја што. 122 је онај што фура само ХЕ...
sta posle kv, kv-3 ili kv-1s?
КВ-3, кад дође фамозни печ, замениће ти КВ-3 новим тенком и плус добијаш додатно место у гаражи (колико сам ја схватио), као што Бобал рече горе, треба да истражиш куполу.
KV-1S je dobar ako zelis da predjes na srednje (medium) teske tenkove preko KV-13 u suprotnom KV-3 je bolje resenje.
Ako imas KV i KV-3 u garazi dobijas u nekom narednom osvezavanju igre T-150 sa 100% posade i dodatno mesto u garazi.
Ako podignes KV-3 na elitni nivo mozes sakupiti oko 80K iskustva i cekati da posle tog osvezavanja (update-a) odmah kupis tenk 8 nivoa, a to ce biti KV-4.
Mana KV-3 je to sto kosta 1M srebra, a KV-1S 600K srebra ali kao sto vidis na duge staze vise se isplati KV-3.
E ja to skoro nikad ne radim, pa mi najverovatnije zato ne lezi 152mm (misljenja sam da ti za 152 treba backup ili vod). Tad si jos jedan tenk koji prati masu (to mi se uglavnom ne svidja, odliv cele udarne snage na jednu stranu, da ne pricam o tome sto umeju stati i cekati na pola puta). Ja imam tendenciju da idem prema najmanje branjenom "cvoru". Stoga me cesto vrlo rano izbiju, ali ajde barem funkcionisem kao early warning system.
Sto se tice skupljanja iskustva za IS3, ja sam odustao i ponovo kupio T1 (mrzim ga) kako bih sigao do T29.
Istina, malo je naporno cekati 30s da se aktivira top ponovo ali mnogo je zanimljivo kada nekog 3 nivoa veceg od sebe odvalis za 30% sto realno ne mozes uraditi ni jednim drugim tenkom manjim od mozda osmog nivoa. T 29 je fenomenalan tenk meni je sada krivo sto sam otisao na Sherman-a, a ne na T1.
La.Prestige
9.8.2011, 0:42
Uhh, to je jako teško pitanje. I ja sam se dvoumio pa sam uzeo oba. :p
Sve zavisi šta ti više odgovara. KV3 ti je čvršći, ima 60hp više, jači armor ali je zato spor do bola. KV1S je dosta brži, agilniji ali opet ima slabiji oklop i manje HP-a. Topovi su im ja mislim isti. Tako da uzmi šta ti više odgovara. ;)
0.6.6 izlazi negde u periodu od 8. - 12. avgusta tako je zvanicno najavljeno.
Da bi se dobio T-150 koji ce biti zamena za KV-3 koji se pomera u T7 potrebno je imati otkljucanu kupolu na KV-3.
Pa možda tebi. Meni je IS predobar tenk, brz, okretljiv, solidan armor za tier 7 i odlična puca. I dan danas ga vozim, žao mi da ga prodam, a imam preko 50k exp slobodnog sa njim. Tako da, ako se tebi ne sviđa, ne mora da znači da se i ostalima ne sviđa. I mislim da je IS najbolji u svojoj klasi jer tigra od napred oduvam, dok njemu par puta dinguje. T29 samo mu treba prići sa leđa i zapalićeš ga 95%, a ako ima kupolu sa ušima, onda gađati u njih.
P.S I da, ako sa KV 152mm upadneš u veće tierove, slobodno prebaciti u startu na fugasne granate u protivnom će dingovati svakoj Tier 7 od napred. Ako imate mogućnost da dođete protivniku sa leđa, onda svakako vrede Pancirne.
mana kv-3 je to sto kosta 1m srebra, a kv-1s 600k srebra ali kao sto vidis na duge staze vise se isplati kv-3.
Ово са парама не би требало да је проблем из простог разлога што потребно искуство каска за потребним парама, тако да док истражиш КВ-3, имаш више него довољно кинте за куповину.
Додатни слот је по мени више него довољан разлог за КВ-3, али мислим да бих и без тога ишао тим путем. КВ-3 је некако логичан наставак КВ тенка, што се тиче гејмплеја.
miša topola
9.8.2011, 12:02
U garaži imam KV, KV-1S, KV-3 od ruskih tenkova.
Šta će se desiti sa tenkovima posle nove verzije igre?
Šta će se desiti sa KV-3 i KV-1S ako prodam KV, da li će na njima ostati topovi i ostali delovi koje sam istražio na KV tenku?
1. http://game.worldoftanks.eu/news/full-tech-trees-revised-and-improved
2. Ako ih imas montirane na te tenkove onda se ne menja nista. Ako imas odredjen deo montiran na KV ali ne i na KV3 ili KV-1S i prodas ga sa tim delom onda ces morati ponovo da kupujes taj deo (ne i da istrazujes).
Ja kad prodajem vozila uvek poskidam sa njih sve sto moze pre prodaje.
Samo da dodam da pri skidanju delova vozilo manje vredi, sto je i logicno. Ali ako ima potrebe da se ti delovi koriste na sledecem vozilu (primer je top 107 mm koji koriste KV i KV3) onda treba skinuti i sacuvati kako nebi placao ponovo punu cenu, jer bi pri prodaji dobio cini mi se 50%.
miša topola
9.8.2011, 14:48
Ma cena nije problem, bitno mi je samo da ne treba ponovo da se istražuje. 100.000 srebra za neki deo mi ne predstavlja problem.
Nadam se da ću stići da istražim S-51 pre nego što mi podele 80.000 iskustva sa KV tenka.
Samo da dodam da pri skidanju delova vozilo manje vredi, sto je i logicno.
Pa da, ali ovako ako se odlucim da se vratim na neko vozilo imam delove u magacinu, ili ako mi jednom dodje da napravim cistku opet mogu rasprodati delove iz magacina.
To dal ce jednom da ti dodje ne brini, doci ce :) Zafalice ti parica za nasto pa ecs se onda setiti da imas stvari koje ti ne trebaju. Cuvam te module kao stek za kad udari neka besparica.
Ma cena nije problem, bitno mi je samo da ne treba ponovo da se istražuje. 100.000 srebra za neki deo mi ne predstavlja problem.
Nadam se da ću stići da istražim S-51 pre nego što mi podele 80.000 iskustva sa KV tenka.
Tu nema razloga da se sekiraš..
Tek izlazi peč za nemce za ruse će možda za mesec dana i kasnije..
Vataj svako veče duplo i rokaj sa 152 za xp..
Što se tiče s 51 skupljaj zlatne xp jer će se namučiš sa stok cevkom..
Ja sam grunuo 20k pa sam umanjio grind ona je milsim 35 k..od 203 mm.
miša topola
9.8.2011, 18:27
Tu nema razloga da se sekiraš..
Tek izlazi peč za nemce za ruse će možda za mesec dana i kasnije..
Vataj svako veče duplo i rokaj sa 152 za xp..
Što se tiče s 51 skupljaj zlatne xp jer će se namučiš sa stok cevkom..
Ja sam grunuo 20k pa sam umanjio grind ona je milsim 35 k..od 203 mm.
Hvala što si me obavestio za osnovni top na S-51, čuvaću free exp.
Prema mojim procenama trebaće mi oko 100 borbi sa 152mm i imaću S-51.
The maintenance works related to the release of v.6.6 update will be held on August 10th. The estimated downtime of the European server is 4:00 - 12:00 UTC.
In this highly-acclaimed update you will find the following:
New map Siegfried Line;
New German tanks: Pz.VI Tiger (P), VK 4502 (P) Ausf A, E-50, Е-75, Е-100;
New German premium tanks T-15, T-25;
Panther II substituted by E-50 as tier 9 German medium tank, Panther substituted by Panther II as tier 8 German medium tank;
Rebalanced Panther and Panther II tanks to fit tier 7 and 8 respectively;
Free platoons for 2 players;
Extra battle tier (tier 1 tanks only) for newcomers - players with up to 10 battles played.
Evo interesantne informacije za one koji ne znaju...
Gde se nalaze screenshotovi nakon što ih uradim u igri? Imao sam večeras nekoliko dobrih partija sa SU-85B
U instalacionom folderu, videces odma nakon sto otvoris. Trebalo bi da bude C: > Games > World_of_Tanks.
miša topola
11.8.2011, 12:42
Kako vam se dopada nova mapa? Meni je baš zanimljiva, ima dosta otvorenog prostora pa je dobra za artiljeriju.
Imam jedno pitanje - pocheo sam da igram ovu igru danas pa me samo zanima gde se chuvaju sejvovi da li na njihovom serveru ili su na kompu, chisto da znam da ne izgubim sve ako reinstaliram OS.
Nema brige oko toga, sve je na njihovom serveru...
Samo dobro zapamti Username i Password. :)
Da li neko koristi Camouflage Net Equipment, trebalo bi da bude koristan pogotovo kod arty, a nije skup 100k?
I interesuje me zasto mi je vecina Equipment-a zakljucano?
=FI=Ghost
11.8.2011, 19:07
Da li neko koristi Camouflage Net Equipment, trebalo bi da bude koristan pogotovo kod arty, a nije skup 100k?
I interesuje me zasto mi je vecina Equipment-a zakljucano?
Ja koristim sa TD-om, dobra je stvar (valjda).
To sa lokotom nije zaključano nego znači da kada kupiš i instaliraš, ne možeš više da ga skineš sa tog tenka i preneseš na drugo vozilo, dok ona oprema koja nema taj lokot može da se prenosi.
Tačnije, taj katanac označava da demontiranje te opreme mora da se plati zlatom.
Dakle, da bi taj modul skinuo, platiš deset golda, inače se uništi. Fora za muženje para klasična,,,,
Tanks Hit 1st Anniversary!
The development team celebrates the 1st anniversary of World of Tanks and wishes all the best things to its players, presenting breathtaking gifts
Dear players!
August 12 is the most significant day for World of Tanks game project, as this day marks one year since the official release of the Russian version of World of Tanks. And now we are glad to announce that the development team has prepared terrific presents for all its tankers! We thank and honour all those who are with us for over a year since Alpha and Beta Tests, those who have been involved in tank battles for a few months, and those who have just rolled their first tank out of the shed.
That is you who made us grow older, and now we are glad to give prizes away!
Surprise #1. As you know, each player will receive one day premium account by activating the special promo code at any convenient day between 5:30 UTC August 12th and 5:00 UTC August 22nd.
Surprise #2. Starting from 5:30 UTC on August 12th and till 5:00 UTC, August 15th, all World of Tanks players will enjoy the following tempting bonuses:
50% discount on slots. Fill the shed with new steel monsters!
50% discount on additional equipment. Stock up to struggle nobly!
The exprerience for the first win of the day increases by 5 (!) times. Do not miss the epic chance to earn five times more!
Surprise #3. And starting from 5:30 UTC on August 12th and till 5:00 UTC, September 12th, all our tankers will taste the following bonuses:
60% discount on all consumables purchasable for gold: Fire Extinguishers, First Aid Kits, Chocolate, Cases of Cola, Repair Kits, and etc... Pump your tanks up!
Save up to 58% on all premium shells!
Surprise #4. All players registered on the game server before 23:59 UTC on August 12th, 2010, will get a premium account for a week as a bonus.
N.B. You can find your registration date in your forum profile. The registration time is displayed according to your local time zone.
Da se ne propusti...
=FI=Ghost
12.8.2011, 11:23
Poslednjih nekoliko dana kao crnac sam skupljao srebrnjake za onaj binocular telescope i noćas u jedan skupim 500 000 i kupim i danas pogledam kad ono popust....:nov_mad2:
Ja kupio sinoc cammo, mada znatno je jeftiniji, jbg kada hoce da nas prijatno iznenade i drze u tajnosti, LOL!
BigBadVuk
12.8.2011, 11:37
Hehe - los tajming, tako sam se ja ispalio par puta na LOTRO taman sam kupio bio neki unlock ( mislim da je bilo ono za pare - limit od 2k srebrnjaka valjda) kad ono - sutra na popusti od 50%.. :D
srecom ovde imam "crveni telefon" pa mi jave na vreme da se ne bi troskarao dzabe...:to_care:
La.Prestige
12.8.2011, 14:16
Ja još nisam dobio golde, ni kodove, ni premium ... :icon_scra
Kod je vec ispisan koji kada ukucas dobijes Premium 24h. :)
A ne znam na koje golde mislis, to se ne poklanja, jedino ako si pisao o necemu drugom sto nisam razumeo...
La.Prestige
12.8.2011, 15:19
Bilo je reči da će svaki član dobiti 250 goldi. E sad, da li će to stići u vidu koda ili odmah u goldima, ne znam, zato i pitam.
Ne verujem, o tome nema reci na infou koji su okacili danas...
Nikola16789
12.8.2011, 16:02
Kako da uzmem taj poklon premium?
Uloguje se na http://game.worldoftanks.eu/, klikni na Use promo code i ukucaj; wot1year
miša topola
12.8.2011, 16:15
Kako da uzmem taj poklon premium?
https://game.worldoftanks.eu/account/promocode/
Izgrindao sam 100% posadu za KV. Kako ide sada ovo sa skilovima, ima li neka preporukua sta izabrati?
Repair -> Firefight ->Camo
miša topola
15.8.2011, 11:18
Izaberi sva tri skila, kamuflaža, popravke, gašenje vatre. Nisam obraćao pažnju kome šta dodeljujem samo sam izabrao formaciju 2-2-1.
Mnogo je efikasnije izabrati isti skill za celu posadu.
Po meni je tu repair najbitniji, uglavnom imam i toolbox preko toga tako da opravke kratko traju. Posebno znaci ako te trakuju jer to ti ne skine gotovo nista a stignes da se opravis i povuces u zaklon pre nego sto te zvekne sledeci pogodak koji bi ti naneo pravu stetu.
Koliko traje popravka gusenica sa toolbox-om i 100% posadom?
Nije isto za svaki tenk. Imam utisak da mi se E50 brze opravi od E75, mozda mi se samo cini. Uglavnom mislim da je oko 4-6 sekundi, nisam merio, nagadjam. Oseti se kad skines toolbox.
Koliko vam procenata pise na clanovima posade kada izaberete Skill? Meni na 4 pise 30%, a na petom 29%.
EDIT: Vidim sada da i to raste skupljanjem XP.
EDIT2: Ako neko hoce da igramo u Platoon-u, neka me doda (Pear). Imam SU-26, KV i KV-3.
Da li je neko istrazio S-51 preko KV? Ultra grind.
Ja naprimer. Ali se nisam usudio kupiti, em sto nemam mesta im sto sam milionce ulozio u IS. Kazu da je S-51 neprecizan, ne znam da li se to odnosi samo na stock gun.
BigBadVuk
16.8.2011, 15:43
:rofl: Lol.. cisto da znas da je skracen..Jer do, negde tamo, cini mi se, 5.5 zakrpe ( u septembru) bilo je jos duze..
Pa su se onda malko sazalili pa skratili...
Ja sam ga 2 puta otvarao a sad 3. put necu - cekam da srede trejsere jer je meni S-51 primarno sluzio da skidam neprijateljsku artiljeriju - bez trejsera to je Sizifov posao...
Dotle igram sa Kv-om i 152mm iz ciste zabave i polako skupljam iskustvo...:rolleyes:
miša topola
16.8.2011, 16:33
Evo ja sam danas sakupio svih 127.000 iskustva za S-51 i time je KV stekao status elitnog tenka.
Ostaje mi još 50.000 srebra za kupovinu.
Koja fora sa ovim premijumom,ja imam osecaj da dobijam manje XPa nego pre... -_-
Dobija se vise, to si se ti samo zasitio pa ti ide salbije, odmori dan -dva.
Inace najdosadniji grind ikad mi se cini sa GW-tiger na GW-E. Verujem da je i u ostalim granama isti slucaj.
=FI=Ghost
16.8.2011, 17:19
Jako dobar set modova za WoT:
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/28829-the-historical-reticle-thread-all-marsoffs-sniper-mods-in-one-place/
Koja fora sa ovim premijumom,ja imam osecaj da dobijam manje XPa nego pre... -_-
Ja sam iskoristio onaj besplatni premijum za jedan dan i mogu reci da sa KV-om nisam primetio neku preteranu razliku - ipak sa Tigrom II se to moze ostetno i znacajno primetiti. Dakle, premijum dolazi do izrazaja kod visih tiera... (mada pitanje je koliko je moje misljenje merodavno, s obzirom da sam premium imao na jedan dan i odigrao svega 20ak bitaka)
miša topola
16.8.2011, 22:29
Evo ga S-51 - dve bitke, dva poraza. Neprecizan, ali šta je tu je, istražujem 203mm valjda će biti bolji.
Mr.Lukyas
16.8.2011, 22:44
2/7 heroic. Neko uradio vise?
http://eu.battle.net/wow/en/character/daggerspine/xeasra/advanced
miša topola
16.8.2011, 23:39
2/7 heroic. Neko uradio vise?
http://eu.battle.net/wow/en/character/daggerspine/xeasra/advanced
Znao sam da će da ubace neki novi tenk :)
Nja, previse je saren za moj ukus.
miša topola
17.8.2011, 0:48
Novi tenk o_0?
Ne znam da li si primetio da si pomešao igre i teme.
World of Tanks tema, a ne World of Warcraft.
Novi tenk o_0?
Bolje da se ubijem koliko sam promasio thread.
Koja je razlika dmg kod ova dva topa, odnosno zasto neki imaju tri cifre, a neki dve?
150/270/270 i 330/290
Arti uglavnom ima obicne HE, premijum HE, i obicne AP granate. Kod nekih artija ne postoje sve tri vrste zato jedan od ta dava topa ima samo dve cifre.
То је штета са различитим типовима муниције, неки могу да фурају три, неки два.
Pa i nije, pogotovo za arti nije vazno jer u 99.9% slucajeva igras sa obicnim HE
Ахах:)
''штета'' као штета коју правиш, damage:)
MICROCOMP DOORS
18.8.2011, 23:36
Koja je razlika dmg kod ova dva topa, odnosno zasto neki imaju tri cifre, a neki dve?
150/270/270 i 330/290
150/270/270 330/290
AP/HEAT/HE HEAT/HE
AP-Armor piercing-manje stete tj damage ali vise probija, korisno kod vecine topova kalibra ispod 100 i mozda ponekih iznad 100 mada retko.
HEAT- High Explosive Anti Tank- Izmedju HE i AP, mislim da probija vise od AP i radi veci damage, ali manji od HE. Dobro je, ali kosta zlato...
HE - High Explosive - Velika steta, skoro da uopste ne probija(mada to nije ni poenta njega). Za (skoro) sve topove iznad 100-og kalibra. Nece probiti ali ce sigurno uraditi damage. Mislim da ne moze da se odbije, tj bouncuje.
markos807
19.8.2011, 13:15
Mozda je neko ovo vec postavio,ali ja sam skinuo verziju 0.6.6 eu,2gb i izadje mi ovo:
http://www.dodaj.rs/t/2F/5S/4jQj3GV4/capture.jpg (http://www.dodaj.rs/?2F/5S/4jQj3GV4/capture.jpg)
Ako moze neka pomoc :P Imam instaliran 7z i pokrecem kao administrator,win 7 64-bit
i installer se jako sporo pokrece,nijedan program nije upaljen a treba mu oko 2-3 min da se pokrene i onda mi izbaci onaj error.skinuo sam sa njihovog sajta installer,ne preko torrenta
Ili ti instalacija felerična ili ti neće win 7 64 -bit da otvori ...
Neznam dal winrar podržava 7z format probaj sas njime..
markos807
19.8.2011, 19:03
Sa winraror ili 7z sve moguce sto je zapakovano otvaram,ali ovo nece.
Trenutno pakujem instalaciju u .7z pa cu onda da ju otpakujem u folder,to sam procitao na jednom forumu,ali mislim da nece raditi,ali probacu.
Ako neće najbolje je da nađeš neki stariji instaler od nekog drugara
pa mu rokni zadnja 2-3 peča i mora da radi..
markos807
19.8.2011, 20:08
Niko ne zna za ovu igru tako da nista od toga.
Probao sam ovo sa pakovanjem itd ali nece,nzm.
Citao sam i da je moguce da ce problem sam da se resi,probacu sutra.
rekao sam sebi da neću više da postujem u ovoj temi zbog neozbiljnosti i nepristojnosti ljudi koji postuju ovde, što zaista smatram da ne priliči jednom većem it forumu, ma koliko on bio neozbiljan i "ne-pro". ali pratim svaki post u ovoj temi, pa sam odlučio da ipak pokušam da pomognem čoveku, tj. da iznesem svoje mišljenje što se ovog konkretnog problema tiče...
naime druže, meni se čini da tebi uac (user account control) i (ili) av prave problem. ako već nisi to uradio, ugasi ih. najpre start-> control panel-> user accounts-> change user account control settings-> never notify. druga stvar je ugasi totalno av. disable protection, ili šta već opcija možda neće pomoći, zabrani mu da se podigne sa windowsom (start-> run-> msconfig.exe-> startup)
iz nekog svog iskustva znam da su uac i av pravili baš takav problem na jednom od kompjutera na kom sam pokušao da instaliram, doduše vista je bila u pitanju, verujem da je kod tebe w7.
pozdrav
markos807
21.8.2011, 22:18
rekao sam sebi da neću više da postujem u ovoj temi zbog neozbiljnosti i nepristojnosti ljudi koji postuju ovde, što zaista smatram da ne priliči jednom većem it forumu, ma koliko on bio neozbiljan i "ne-pro". ali pratim svaki post u ovoj temi, pa sam odlučio da ipak pokušam da pomognem čoveku, tj. da iznesem svoje mišljenje što se ovog konkretnog problema tiče...
naime druže, meni se čini da tebi uac (user account control) i (ili) av prave problem. ako već nisi to uradio, ugasi ih. najpre start-> control panel-> user accounts-> change user account control settings-> never notify. druga stvar je ugasi totalno av. disable protection, ili šta već opcija možda neće pomoći, zabrani mu da se podigne sa windowsom (start-> run-> msconfig.exe-> startup)
iz nekog svog iskustva znam da su uac i av pravili baš takav problem na jednom od kompjutera na kom sam pokušao da instaliram, doduše vista je bila u pitanju, verujem da je kod tebe w7.
pozdrav
Zahvaljujem do neba,bar na pokusaju resavanja mog problema.
Stavio na never notify i potpuno ugasio na startup Aviru,ali opet nista.I dalje ono Non 7z archive.
Jedina stvar koja se poboljsala,je sledeca.Pre kada kao administrator pokrenem setup WoT-a,moram da cekam 2-3 minuta dok otvori.Sada nakon gasenja svega,odmah mi otvori i izbaci istu gresku.
Vidim da mnogo ljudi ima isti problem,ali svi govore,skini odavde,skini odande,skini stariju pa updatuj,a toga nigde nema.
Ne znam vise,sreca pa imam oko 150gb free na disku pa je necu brisati,ako se kasnije necega setim,vi ili ja,pa da pokusamo.
Pozdrav i hvala na trudu.
ed_hunter
21.8.2011, 23:32
e baš mi je krivo... :(
druže, ajde ovako...
downloaduj igu ponovo preko direct downloaa, ALI ne iz browsera, nego preko nekog download managera, recimo jdownloadera, download ovde (http://jdownloader.org/download/index)... ubaci ovaj link u jdownloader: http://cdn1.worldoftanks.com/patches/auto/WoT_0.6.6_eu_setup.exe
pokreni posle taj exe što si skinuo preko jdownloadera
druga stvar, moja neka pretpostavka je da je taj autounpacking ili kako ga već nazvati faličan... dakle pada mi napamet da probaš ručno da ga otpakuješ... skini 7z ovde (http://www.7-zip.org/download.html) i instaliraj ga... posle uz pomoć 7zipa raspakuj instalaciju... trebalo bi da dobiješ raspakovan installler i da odatle instaliraš, potraži neki izvršni file koji možeš da pokreneš... mada ne znam da li ćeš uspeti ručno da raspakuješ jer je ovo self extracting exe, a vidim da si već i pokušavao nešto... hm....
treće je da možda skineš preko torrenta, a ne preko direkt downloada, čini mi se da su ljudi javljali na wot forumu kako im direkt downloadovani exe nije nešto radio, a da je preko torrenta radilo, ali to je isto kao i ovo prvo rešenje, dakle ako ne upali prvo probaj ovo...
srećno, i javi šta si uradio!
Samo ja da pitam nesto vezano za tvoj prpoblem, kada sam ja skidao igru cini mi se da je to islo kao online install i download ujedno, ne secam se da sam preuzeo bilo kakav 7z paket.
ed_hunter
22.8.2011, 12:17
downloaduje se samoraspakujući exe, koji je izgleda 7z, pa zato prijavljuje tu grešku... ja nisam video online install, možda si ti pokrenuo instalaciju odmah iz browserovog download managera, pa ti se učinilo da je online install, ali setup file ti je ipak snimljen na kompu...
markos807
22.8.2011, 12:19
Evo krenuo sam da skidam preko torrenta oko 7%..
Javicu kasnije .
pozzz
ed_hunter
22.8.2011, 13:17
video sam negde da ta instalacija skinuta sa torrenta zna da zakuca na 93%... ako ti se to desi iskuliraj, i pokreni launcher, a on će da zakrpi tih 7% što mu fali i radiće igra normalno...
downloaduje se samoraspakujući exe, koji je izgleda 7z, pa zato prijavljuje tu grešku... ja nisam video online install, možda si ti pokrenuo instalaciju odmah iz browserovog download managera, pa ti se učinilo da je online install, ali setup file ti je ipak snimljen na kompu...
To je to onda, sve je automatski, znam da nisam pokretao 7z i zbunilo me. Pomislio sam da je preuzeo neku "offline" instalaciju... Nazalost na Windowsu postoji mogucnost milion nejasnih dogadjaja.
markos807
22.8.2011, 17:41
63 %,jos oko 1h35min.... a ako stane na 93% onda pokrenem taj fajl sto sam skinuo do 93% i on se sam updatuje jos tih 7%??
Edit: 78%,1h jos... :D
ed_hunter
22.8.2011, 19:01
ne bi trebalo da download zapne na 93%, nego instalacija... a onda ignoriši to, i pokreni launcher, koji će da zakrpi to što fali...
markos807
22.8.2011, 19:09
eo download ide lepo,96%,proveri PM
edit: sve ok,instalacija bez ikakvih errora,ali mi se sada u igri ne vide tenkovi! stoji samo onaj zeleni znakic iznad ali nema prijateljskog tenka,a neprijateljski se malo pojavi i opet nestane.sta bi moglo biti?
Ne vidis 14 tenkova oko tebe na pocetku meca, nego samo zelene znake?
ed_hunter
22.8.2011, 20:46
dobro da ta instalacija radi... :)
a što se tiče nevidljivih tenkova, pa navikni se na to, jer će ti se stalno u igri dešavati da te ubiju nevidljivi tenkovi, pošto je spotting sistem tiha jeza... šalim se, pa šta će ti da vidiš svoje tenkove, njih ne treba da biješ, bitno je da vidiš neprijateljske :p :) opet se šalim, proveri da li imaš dobre drajvere za sav hardver, ako imaš w7, nije dovoljno da pustiš njega da sam instalira sav hardver, uvek je bolje instalirati najnovije drajvere ručno, kao na xp- u... dalje, proveri da li imaš najnoviji dx9, a za svaki slučaj ako ne znaš da li je najnoviji skini poslednj dx9 i instaliraj, neće da škodi... ova igra zahteva još neke gluposti da bi radila kako valja, pogledaj readme ili podforum za tehničku podršku na oficijelnom forumu...
markos807
22.8.2011, 21:21
sve u redu..
neprijatelji se vide,cisto :D
prijatelji isto,mozda je to samo bio bag,pa kad sam opet upalio sve nestalo...
e sad,ako bi neko mogao da me uvede u "cari igre",taktike,oruzja itd ukratko ako moze :)
ulazim u stos polako,a sta znaci kad mi na nekom delu tenka koji je ponudjen pise Research?kako to da kupim? imam dovoljno para..
pozz
ed_hunter
22.8.2011, 22:34
drago mi je da je sada sve ok...
što se početničkih saveta tiče, pročitaj ovu temu, pisano je više puta o tome... svako ima drugačije afinitete i drugačiji stil igre, tako da ćeš neke savete i mišljenja naći za korisne, a neke ne... 100 ljudi- 100 ćudi, 100 žena 200 (.)(.)
markos807
22.8.2011, 23:00
100 žena 200 (.)(.)
Dooobarrrrr! :D
Skontao sam i kako da kupujem,ma sve polako.Zahvaljujem i pozz!
miša topola
23.8.2011, 8:39
@markos807
Početnim tenkovima istraži svu ponuđenu opremu i tenkove tako da dobiješ status elitnog tenka, što ti neće ništa značiti, ali ćeš imati otvoren put ka svim granama na stablu tenkova.
Za jedan dan možeš da istražiš sve za ta tri tenka.
Isprobaj sve vrste tenkova, artiljeriju (Arty), lovce na tenkove (TD), lake (light), srednje (medium), i teške (heavy) tenkove. Nemoj da se zaustaviš na prvom tieru za svaku vrstu tenka možda oni ne mogu da otkriju prave mogućnosti za takve tenkove, istražuj i isprobavaj do odprilike 3 tiera gde ćeš imati veće mogućnosti da upoznaš artiljeriju i lovce na tenkove.
Ja bih ti savetovao da kreneš ka ruskom KV teškom tenku, zaista je dobar.
Srećno sa igranjem :ciao:
=FI=Ghost
23.8.2011, 12:10
eo download ide lepo,96%,proveri PM
edit: sve ok,instalacija bez ikakvih errora,ali mi se sada u igri ne vide tenkovi! stoji samo onaj zeleni znakic iznad ali nema prijateljskog tenka,a neprijateljski se malo pojavi i opet nestane.sta bi moglo biti?
Ako ti se opet pojavi problem sa nevidljivim tenkovima treba da isključiš triple buffering opciju u grafičkim podešavanjima. I ja kada sam pokrenuo igru nisam video tenkove; kada sam to isključio sve je posle radilo normalno.
Da li je normalno da me SPG GW Panther unisti iz jednog suta, bio sam u KV-3? :n_klanja:
Da li je normalno da me SPG GW Panther unisti iz jednog suta, bio sam u KV-3? :n_klanja:
Normalno je..
Vidi kolko imaš helt poena a vidi kolko on može da skine pa će ti biti jasno..
Mene je jednom u is4 onšatovala s 51 i skiula mi je 100%..
Verovatno pogodak u amo i ode sve..Navikni se na to:D
Uh...samo sto nisam polomio tastaturu ali zato kada upadnem sa KV prvi na listi moram da priznam da se lepo zabavljam! Ali ipak mnogo neizbalansirano...
ed_hunter
23.8.2011, 16:48
triple buffering se obavezno gasi u svim igrama jer dovodi do input laga... nije mi to palo napamet, jer ja to uvek i svuda obavezno držim ugašeno...
markos807
23.8.2011, 22:45
Sad je iskljucen i sve je ok.
Sta bi bilo najbolje da kupujem za T1 Cunningham?Do sada sam kupio drugi motor,gusenice i top.
http://www.dodaj.rs/t/3m/AE/3nLJpPUD/worldoftanks-2011-08-23-.jpg (http://www.dodaj.rs/?3m/AE/3nLJpPUD/worldoftanks-2011-08-23-.jpg)
Kupio poslednji top i turret,sad da vidimo kako ide :D
btw Sto mi se nekad desava,samo u borbama na daljinu,da imam lika na nisanu i pucam i ne pogodim ga,probam da pucam malo iznad njega,opet nista,imao 4 lika na nisanu nijednog nisam ubio,any idea?
ed_hunter
23.8.2011, 23:21
postoji vrlo gadan bug da na max zumu granate nestaju... gađaj uvek na jednom ispod max zumu...
Pamtim dosta slucajeva da perfektno nanisanim i opalim i "nikom nista", ne vidim granatu niti pogodim, moguce da je to o cemu ti pricas.
da, nit ding nit miss, nit dmg... jednostavno nestane granata, ghost shell... stoji lik u šteku, ja ga vidim i pucam, i pucam i pucam... tri puta puknem pod max zoom, i onda se setim čuvene ghost shell priče, smanjim zoom na jedan ispod max i odvalim lika... igra je prepuna bagova, što ih pre sve pohvataš i iskoristiš bolje ćeš proći...
La.Prestige
24.8.2011, 1:20
Kome prijaviti teamkilere? Gledao sam i neverovatno da na njihovom oficijalnom forumu nema tema, odnosto topicka o teamkilerima.
da, nit ding nit miss, nit dmg... jednostavno nestane granata, ghost shell... stoji lik u šteku, ja ga vidim i pucam, i pucam i pucam... tri puta puknem pod max zoom, i onda se setim čuvene ghost shell priče, smanjim zoom na jedan ispod max i odvalim lika... igra je prepuna bagova, što ih pre sve pohvataš i iskoristiš bolje ćeš proći...
Ja sam mislio da se to dogadja na osnovu nepravilnog reljefa u tom delu mape, mada je tenk lepo prikazan kao vidljiv.
Kome prijaviti teamkilere? Gledao sam i neverovatno da na njihovom oficijalnom forumu nema tema, odnosto topicka o teamkilerima.
https://support.worldoftanks.eu/
To je tehnicka podrska, ides na "Submit a Ticket" i provalices dalje.
ed_hunter
24.8.2011, 11:11
isto kao što se na osnovu nepravilnog reljefa desi da se suariš sa žbunom,i žbun pukne i ubije te :D :D
Jbg, hoce to kad je verzija softvera 0.6.X..
miša topola
24.8.2011, 12:08
Ima li neko premium nalog, pa da organizuje SK četu?
=FI=Ghost
24.8.2011, 12:14
Ako budete pravili SK četu, računajte na mene.
Trenutno vozim SU-85 a cilj mi je ISU-152.
Inače, hvala na razjašnjenju "ghost shell-a", meni se to desilo nekoliko puta. Ja sam mislio da granata pada usled daljine pa da zato nisam pogodio.
BigBadVuk
24.8.2011, 12:19
Nikome
Cak i ako posaljes sve na support.worldoftanks.eu - ignorisace te.
Nekoliko zakrpa u nazad server sam racuna Dmg ratio - ako ispunis odredjenu kvotu - cao , postajes prvo plav pa onda dobijes i ban.
Eto i mene za četu, imam JagdPanther, KV, KV3 i SU-8.
Pod cetom podrazumevate clan? If so, then:
http://www.dodaj.rs/f/p/Pe/2yFev6G9/shot294.jpg
Sa tim sto mi je posada za KV3 osakacena (presli ljudi u IS, a druga postava nije nesto, jedan cak ni nema trening za KV3 :-) ).
miša topola
24.8.2011, 13:20
Ja prijavljujem KV, KV-1S, KV-3, PzKpfw IV = 100% posada, sve istraženo
S-51 = napredujem ka poslednjem topu.
La.Prestige
24.8.2011, 13:36
Ajde i ja da se pridružim.
MS1, KV, IS, IS3, SU-152, ISU 152, T34-85, PzkpfwIV. Jel treba nešto jače?
miša topola
24.8.2011, 13:40
Ajde i ja da se pridružim.
MS1, KV, IS, IS3, SU-152, ISU 152, T34-85, PzkpfwIV. Jel treba nešto jače?
Treba. Neko sa premium nalogom :)
=FI=Ghost
24.8.2011, 14:09
E da, ako zatreba, imam ja američku M37 artiljeriju i PanzerKampfWagen III:)
markos807
24.8.2011, 16:18
"PanzerKampfWagen,M37,MS1,KV,IS,IS3,SU-152,ISU 152,T34-85,S-51,JagdPanther,KV3,SU-8" - ma sta mi napricaste :D :n_klanja:
Da bi napravili klan ne treba vam premium nalog, potrebno je 2500 golda na računu u igri jer toliko košta osnivanje klana. A oni govore o četi, tj. misle na tank company ;) I bez tier 10 ili 9 tenkova i dobrog artija nemojte ni da pomišljate da pravite četu, bićete najobičnije topovsko meso i samo ćete uzalud
bacate kredite na popravku i municiju.
I BTW teamkilleri se ne prijavljuju, igra automatski beleži sav teamdamage koji neki igrač napravi. Takvi igrači kada sakupe dovoljno teamdamage-a obično tokom borbe postanu plavi u listi, a verovatno će i igra automatski da ih banuje na neko kraće vreme.
EDIT: Ne videh da je ovo drugo Vuk već rekao :o
Ja prijavljujem KV, KV-1S, KV-3, PzKpfw IV = 100% posada, sve istraženo
S-51 = napredujem ka poslednjem topu.
Mišo javljam da su malo popravili od sinoć s 51 pre nekoliko dana su je tako
uništili da nisam mogao ništa da pogodim..
Sve u fulu posada na 100 % + ramer i ništa..
Uzmem je sinoć pogađa solidno..
Danas sam odigrao par partija super je sad..Samo guraj za drugu cev i guraj
posadu..:qliranje:
Ja uopšte ne znam zašto su ljudi krenuli da kukaju kako je syebana arty posle 0.6.6? Imam i S51 i 212, grindam na M41 i nisam primetio nikakavu razliku u preciznosti. Verovatno je u pitanju samo trip kod određenih ljudi.
I BTW teamkilleri se ne prijavljuju
Nisam bez veze dao link. Kada sam slao zahtev da mi obrisu jedan Account video sam opciju za prijavu takvih igraca. Preciznije; Submit a Ticket > Account Administration > izmedju ostalih tu su opcije; Team damage, Team-killing.
miša topola
24.8.2011, 17:46
Mišo javljam da su malo popravili od sinoć s 51 pre nekoliko dana su je tako
uništili da nisam mogao ništa da pogodim..
Sve u fulu posada na 100 % + ramer i ništa..
Uzmem je sinoć pogađa solidno..
Danas sam odigrao par partija super je sad..Samo guraj za drugu cev i guraj
posadu..:qliranje:
Meni je S-51 od kada sam ga kupio uvek precizan. Samo treba dobro naciljati. Ako je druga cevka bolja od prve to će biti prava uživancija za igranje.
Da bi napravili klan ne treba vam premium nalog, potrebno je 2500 golda na računu u igri jer toliko košta osnivanje klana. A oni govore o četi, tj. misle na tank company ;) I bez tier 10 ili 9 tenkova i dobrog artija nemojte ni da pomišljate da pravite četu, bićete najobičnije topovsko meso i samo ćete uzalud
bacate kredite na popravku i municiju.
Pa nista, onda cekamo onaj patch gde su rekli da ce uvesti clan wars sa tier cap-om.
Znači 2013. godinu :kreza:
BTW sutra ceo dan tier5 haubice (Hummel, SU-8 & M41) donose duplo veću zaradu po partiji.
Takođe sledeći tenkovi se mogu kupiti upola cene: Т-34, SU-76, KV-1S, PzKpfw III/IV, PzKpfw IV, PzKpfw VI Tiger, M7, M4A3E8 Sherman & T1 Heavy, a od premium tenkova upola jeftniji su: Valentine, Matilda, PzKpfw B2 740 (f) & Ram-II.
markos807
24.8.2011, 23:04
A za sta mi je bitna posada?Trenutno su mi onaj stock driver i commander na 52% iako nemam blage sta to znaci :D
miša topola
24.8.2011, 23:22
A za sta mi je bitna posada?Trenutno su mi onaj stock driver i commander na 52% iako nemam blage sta to znaci :D
Posada je tu da bi tenk funkcionisao kako treba. Šta misliš kako će tenk da se kreće ako nema vozača i komandira, ili kako će da puca ako nema punioca, nišandžije i komandira?
52% je iskustvo članova posade. Što veće iskustvo nišandžija brže i bolje nišani tj. brže se skuplja krug, punilac brže puni itd...
markos807
24.8.2011, 23:32
Posada je tu da bi tenk funkcionisao kako treba. Šta misliš kako će tenk da se kreće ako nema vozača i komandira, ili kako će da puca ako nema punioca, nišandžije i komandira?
Nisam toliki noob u ovoj igri,to znam :)
Da li trebam da trosim novac na drugu posadu ili da ostavim ove i samo njih upgradujem na veci %?
I da,ako je sutra to smanjenje cena za 50% koji mi tenk preporucujete,za nekih minimum 25k?
Nisam toliki noob u ovoj igri,to znam :)
Da li trebam da trosim novac na drugu posadu ili da ostavim ove i samo njih upgradujem na veci %?
I da,ako je sutra to smanjenje cena za 50% koji mi tenk preporucujete,za nekih minimum 25k?
Popust je na odredjene tenkove, ne na sve.
Kada dodjes do para kasnije, isplati se uzeti 75% posadu pri kupovini tenka ali to je za tebe mnogo u startu, plus se brzo menjaju tenkovi do IV-V tira i onda u principu nema potrebe. Znaci nakon toga je normalno da pri kupovini novog tenka kupis i posadu na 75% ako nemas golde za 100%.
Pa nista, onda cekamo onaj patch gde su rekli da ce uvesti clan wars sa tier cap-om.
misliš da će se to ikad desiti?
ma da li je moguće?
jel imaš neki link da potkrepiš tu tvrdnju?
biće to extra, taman da malo i casual igrači dobiju prilike da osvoje zlato u cw bitkama.... pa makar i neku siću... tek toliko da ima za mesta u garaži...
Mislim da od toga nema nista. Pogledajte ovde, mislim da sam tu procitao
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/55722-you-ask-we-reply-bulletin-1/
misliš da će se to ikad desiti?
ma da li je moguće?
jel imaš neki link da potkrepiš tu tvrdnju?
Mislim da ce kad tad uvesti. Kad pokleknu pritiscima na forumima ili kad WoT bude gubio znacajno na popularnosti, ili nesto slicno. Ali nece skoro, treba nesto ostaviti i musterijama koji placaju.
Inace u prethodnoj poruci sam ja pogresio, mesajuci tank companies sa clan wars. Sorry!
Mislim da ce kad tad uvesti. Kad pokleknu pritiscima na forumima ili kad WoT bude gubio znacajno na popularnosti, ili nesto slicno. Ali nece skoro, treba nesto ostaviti i musterijama koji placaju.
Ili kada shvate da su sami Clan warsi u ovom obliku promasaj i da to relativno malo ljudi igra.
Mene vise interesuje kada ce najavljeni patch koji deli KV, posto dva tenka cuvam iz tog razloga.
OverCHAOS
25.8.2011, 10:56
Mene vise interesuje kada ce najavljeni patch koji deli KV, posto dva tenka cuvam iz tog razloga.
Takodje ako imas KV-3 u garazi, kad ga prebace u VII tier, dobijas T-150 i besplatan slot.
miša topola
25.8.2011, 11:11
Takodje ako imas KV-3 u garazi, kad ga prebace u VII tier, dobijas T-150 i besplatan slot.
Znači onaj ko ima KV i KV-3 dobija 4 tenka u zamenu za njih, super.
Overlord je na svom blogu nagovestio da bi patch koji menja rusku heavy liniju mogao da se pojavi početkom 2012. godine.
A ako imaš i IS-4 dobićeš još 2 tenka, jer IS-4 ide na t10.
Što se CW-a tiče, ovako bi nekako trebalo da izgleda kad izađe iz bete.
http://forums.goharu.com/showthread.php?p=152
markos807
25.8.2011, 11:35
Da li da unapredim T1 u T2 Medium tenka ili da kupim posebno T2 Medium tenka?
OverCHAOS
25.8.2011, 11:40
Da li da unapredim T1 u T2 Medium tenka ili da kupim posebno T2 Medium tenka?
Ne mozes da ga "unapredis". Vec prvo istrazis, pa kupis.
markos807
25.8.2011, 12:22
Researchovao sam,pa pitam jel bolje da kupim/nadogradim na T1 u T2 ili posebno da kupim T2?
ed_hunter
25.8.2011, 12:27
on verovatno misli da li da kupi ovaj drugi, a prvi da zadrži u garaži, ili da proda prvi, pa da kupi drugi... radi kako ti volja, tvoji slotovi su u pitanju....
Researchovao sam,pa pitam jel bolje da kupim/nadogradim na T1 u T2 ili posebno da kupim T2?
Ili nisi razumeo mehaniku igre ili ne znas da postavis pitanje. Nece ti se T1 transformisati u T2, iz T1 istrazujes T2, a nakon toga imas mogucnost kupovine T2 kao odvojen tenk.
markos807
25.8.2011, 14:32
Hvala,to sam video kasnije.Uzeo sam T2.
ed_hunter
25.8.2011, 14:52
hahaha transformersi :) to bi bilo cool
OverCHAOS
26.8.2011, 11:47
Ljudi moji, ja ne znam kako je uopste moguce igrati sa onim KV-3 tenkom. Jedva da ide, imam onaj ZiS-6 107mm top koji ne moze nista u bitkama protiv visih tier-a (a tu me stalno ubacuje). Dalje: po statistikama bi trebalo da ima dobar oklop, ali u stvarnosti sve zivo me probija (vise mi se odbilo od Tiger-a nego ovde); i na kraju kad zaginem dobijem nekih bednih 10k. Zatim udjem u bitku sa Tiger-om gde sa onom dugom 88-icom mogu da probijem visoke tier-e (Lowe kao od sale, T-54 takodje) i dobijem 25k. I na kraju na WoT forumu procitam da je KV-3 bolji od Tiger-a... Kako je to moguce?
miša topola
26.8.2011, 12:08
Ljudi moji, ja ne znam kako je uopste moguce igrati sa onim KV-3 tenkom. Jedva da ide, imam onaj ZiS-6 107mm top koji ne moze nista u bitkama protiv visih tier-a (a tu me stalno ubacuje). Dalje: po statistikama bi trebalo da ima dobar oklop, ali u stvarnosti sve zivo me probija (vise mi se odbilo od Tiger-a nego ovde); i na kraju kad zaginem dobijem nekih bednih 10k. Zatim udjem u bitku sa Tiger-om gde sa onom dugom 88-icom mogu da probijem visoke tier-e (Lowe kao od sale, T-54 takodje) i dobijem 25k. I na kraju na WoT forumu procitam da je KV-3 bolji od Tiger-a... Kako je to moguce?
Nemaš sreće. Ja se baš dobro snalazim sa KV-3. Dobijam često medalje za čelični zid. Koristi 100mm top.
И ја исто се добро проводим са КВ тројком, понекад и боље него са кецом. Јесте спор, али одлучиш где ћеш и ту пичиш. Сасвим је добар тенк за свој тиер, може да се сналази у разним партијама. Топови су му добри, нема неке претерано слабе тачке, осим што мотор не вуче баш најбоље.
KV-3 je odličan tenk, jedina mana mu je što je pomalo trom. I jedna stvar - nikada nemoj suditi o nekom tenku dok ne istražiš sve na njemu. Kada uzmeš onaj 122mm top koji posle ide i na IS malo ćeš da promeniš mišljenje. Ako ne možeš nikog da probiješ, loaduj HE granate pa snajpuj iz daljine, bitno je što više damagea da napraviš. Mada mi se čini da su štetu kod HE granata drastično smanjili posle zadnjeg patcha.
E sad ima i drugi problem WoT-a što trenutno jednostavno nema dovoljno igrača sa malim tierom tenkova, pa t5 ili t6 redovno baca u bitke sa t9 gde oni realno nemaju šta da traže. Mehanika matchmakinga je takva da se igra trudi da te što pre ubaci u neku bitku, a ne da sačeka da se nakupi igrača i da te ubaci u bitku najprimereniju tvom tieru. Jednostavno gledam sad svoje borbe sa KV i M4... do pre 2 meseca sam u 3 od 4 bitke bio ili top tier ili jedan tier ispod najvećeg u borbi. Danas mogu samo da se radujem kad me jednom u x puta ubaci u borbu gde nema neki IS-4 ili nešto u tom rangu.
OverCHAOS
26.8.2011, 14:17
Ma on je najbolji za svoj tier, to mi je jasno, al me stalno ubacuje u borbe sa visokim tier-ima. Bar se nadam da ce 122mm biti bolji, inace sam nadrljao posle u IS-u koji ima isti top. Al mislim da 122mm treba da ima vecu probojnost, jer borba protiv visih tier-a sa HE nije moguca.
Pa ako si low tier nemoj da budeš u prvim redovima gde se biješ face to face sa jačim protivnicima. Probaj da ih flenkuješ malo jer ako ne možeš da probiješ spreda, bočni i zadnji armor ćeš sa 122mm sigurno moći da probiješ. A što se tiče HE granata, bolje ti je 5 pogodaka sa po 50 damage nego 5 dingova, xp wise ;)
Ја бих ти препоручио да одеш са групом и да се напуцаваш иза својих, па ћеш имати и ''архитектурални заклон'', а и моћи ћеш да заблејиш иза другара. Кад онако наизменично излећете и пуцате, излети заједно са колегом који је испред тебе, он ће да пукне, евентуално да попије коју гранату и да се врати у заклон, ти одмах опали (нишан ти је скупљен скроз јер си стајао на истом месту довољно дуго и само си чекао да се колега склони и да стиснеш дугме) и бежи назад. Овако можеш доста да допринесеш.
Генерално играј доста опрезно иако си хеви тенк. Немој да будеш нестрпљив, пробај да навлачиш противнике да се сморе и изађу из заклона и да их рокнеш ти или артиљерија. Немој да идеш први, чак и ако си у фазону ''дај да стигнем до тамо, па да се угнездим'' јер је тенк спор и плус лоше вуче, а ако си при дну што се тиера тиче, ћао си чим те извале како весело тандрчеш по пољу.
Дакле, види да будеш сметалица и бонус фајрпавр:)
OverCHAOS
26.8.2011, 16:15
Ok, hvala na savetima. Nego me interesuje kakav je IS u borbi protiv visih tier-a sa 122mm? A sto se tice KV-3, verujem da ce biti bolji u VII tieru ako dodaju jos HP-a.
Ako ih gađaš spreda u donju ploču možda ti se posreći da probiješ ako je ugao udarca blizak 90 stepeni. Amerikance ćeš spreda da probijaš ako ne gađaš u kupolu, Nemce i Ruse malo ređe.
markos807
26.8.2011, 16:33
Da li mi se isplati da sa T2 prelazim na M2,pa kasnije ma M3 da bi dosao do M4 Shermana?I kakav je ustvari M4 Sherman?
http://www.dodaj.rs/f/1q/8E/30ujmwNi/worldoftanks-2011-08-26-.jpg
Ne, nego zauvek ostani da igraš na tier 2 tenku! Zaboga, kakvo je to pitanje, pa poenta ove igre je da napreduješ kroz tiere, a ne da se zabodeš na jednom. Da imaš više mogućnosti pa se pitaš na koji tenk da kreneš, ali ovako zaista?
M4 Sherman je prilično zanimljiv tenk. Okretan je, bušan je kao sir, ali sa 105mm kratkim topom sa HE granatama nanosi dosta štete u svom i tieru iznad. Taj top nešto sporije puni i neprecizan je za snajpovanje, ali je svakako bolji od preostala dva na Shermanu. Nemoj da ti tier5 bude neki ultimativni domet, ciljaj na jače tenkove mada ako si zamislio da ideš na američku medium liniju nećeš se preterano obradovati jer su njihovi mediumi najgori (poređenje T-54/E-50/Patton).
I šta će ti onoliko xp-a na Cunnighamu? Jel ti uopšte istražuješ druge module na tenku i posle ih mountuješ ili igraš samo sa stock tenkom?
markos807
26.8.2011, 17:06
Researchovao sam sve za T2 i stavio na njega,sad sa njim skupljam poene.
Pitao sam da li da napredujem sa tim tenkom,zato sto hocu da znam da li je Sherman sh1t ili lici na nesto pa da znam da li da nastavim sa T2 do njega ili da krecem sa Rusima/Nemcima..
Hvala,u svakom slucaju :)
ed_hunter
26.8.2011, 19:23
nemoj da se zeznes i da gomilas exp na jednom tenku kad ti on postane elite, jer ce ti taj exp ostati zarobljen na tom tenku dok ne pljunes kintu, kupis gold i konvertujes ga u free exp...
=FI=Ghost
27.8.2011, 15:23
Zna li neko kako se može editovati snajperski nišan?
Skinuo sam neke dobre nišane za svoj SU-100 ali kada gledam kroz njih ne vide se nikakvi detalji o stanju neprijatelja (postotak energije). Hteo bih to da imam u njima.
Vrati na Default. Zatim raspakuj ove fajlove u res\gui\flash. Sacuvaj originale pre toga. Odlican HUD koji prikazuje sve sto je potrebno.
http://www.megaupload.com/?d=MLZALBQK
=FI=Ghost
27.8.2011, 16:58
Hvala ali ja bih da modujem te što imam pošto mi se sviđaju (istorijski su).
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/36079-reticle-making-guide/page__view__findpost__p__514720
Kada prestaje ova 50% akcija?
Posto sam napravio kiks. Prodao sam T1 pre nego sto sam istrazio M6 (a skupio sam XP). U medjuvremenu sam ga ponovo kupio, ali ne zelim prodati pre isteka ovog bonus perioda, nadam se da cu ovako izaci na pozitivnu nulu.
Danas ujutru, posle restarta servera.
markos807
29.8.2011, 11:35
Valjda danas u 11.
=FI=Ghost
29.8.2011, 11:43
Moja najbolja partija do sada:
http://img834.imageshack.us/img834/8039/shot018og.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/834/shot018og.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
10 sek pre kraja me uništio taj KV..
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.