Prikaži potpunu verziju : World of Tanks
M4A3E2 je po meni najbolji T6 tenk, medium/heavy. Ne pada lako, ima dobar 105mm top i mozes da igras s njim kako hoces. Malo je u pocetku nezgodno dok ne dobijes top i bolji motor, ali posle je savrsen. Jedini problem je sto od tier 6 tenkova pocne da pada zarada, pogotovo ako izgubis, mada ako pobedis bude i bolja od T5.
virtuoz pavle
26.10.2011, 12:44
@misha topola
kad startujes WoT Launcher pogledaj onaj link "MVP: Top of the Class". konkurencija je vrlo jaka :D
a MS-1 igram zabave radi. nakacio sam onaj 20mm top - 125rounds per minute. vrlo je precizan. kad igramo Himmelsdorf redovno unistim 4-5 tenkova. To je takodje dobar tenkic za takmicenje zato sto je tier1. Videces tamo na forumu pravila, sam racunas poene. Uzimas dakle screenshot taba posle borbe, i screenshot garaze i tenka sa onim info o borbi u uglu.
Skidam jutros zvezdice sa tenkova i naleti partija sa po 3-4 artiljerije sa svake strane.Krene odmah neki lik u Tigru da kuka kako nije do sad video toliko artiljerije u partiji. Posle nekog vremena neko iz mog tima ga na kratko otkrije kako se krije iza kamena i ja ga pogodim. OMG OMG that arty hit me for 900 hp. Impossible! I nastavlja da kuka i piše po chatu. Ja reloadujem i opet na slepo gađam isto mesto i ubijem ga. OMG OMG that same arty just killed me! Fuck this imma quit! Čovek je baš teško ovo podneo :)
miša topola
26.10.2011, 13:30
Skidam jutros zvezdice sa tenkova i naleti partija sa po 3-4 artiljerije sa svake strane.Krene odmah neki lik u Tigru da kuka kako nije do sad video toliko artiljerije u partiji. Posle nekog vremena neko iz mog tima ga na kratko otkrije kako se krije iza kamena i ja ga pogodim. OMG OMG that arty hit me for 900 hp. Impossible! I nastavlja da kuka i piše po chatu. Ja reloadujem i opet na slepo gađam isto mesto i ubijem ga. OMG OMG that same arty just killed me! Fuck this imma quit! Čovek je baš teško ovo podneo :)
Životinjo, mučiš tenkiste :p
Nema bre,ovaj T-26 je najgori tenk koji sam do sada koristio,ne mogu nikog ni da damagujem,a kamoli da ubijem. Nista,nastavicu sa SU-26 da farmujem free exp pa cu onda da researchujem T-46 :to_care:
miša topola
26.10.2011, 14:44
Taj tenk ne treba ni da uništava tenkove nego da ih prijavljuje svom timu.
jozvan_Kg
26.10.2011, 14:45
Ubedio si me , upravo sam kupio Tigra dvojku. Mada se meni i T32 svideo, nisam sa njim imao nikakvih problema kad igram sa svojim tierom u partiji. Nego, jel` imaš ti još premium ili si se vratio međ` raju?
Ma 'de da grindam bez premiuma, nema se živaca više za tako nešto...
A i ne kupujem zlato :D
Hehe, ja najviše volim sa Object 212 da pržim skaute. Pre neki dan sam zavario T-54 iz jedne granate u pokretu. Samo što je krenuo, naleti mi na metak. Lešina je klizila niz celu padinu na El-Haluf-u. :D
Nikola16789
26.10.2011, 14:46
@EpicG
Nemoj da zezas, to je desetak partija i gotov si. Free xp se cuva za bitnije stvari (recimo top za IS4 :kreza:)
Evo,jedna partija malinovke,i dobih T-46m :D
Valjda ce biti malo bolje :D
EDIT: Ovo jos gore,ne mozes da izbegnes nijedan pogodak :facepalm
miša topola
26.10.2011, 14:59
Ako nastaviš tako, žalićeš se na svaki tenk ;)
Ништа не фали ни једном ни другом тенку, т-26 је сасвим коректна зујалица, а т-46 исто тако коректан ол раунд тенкић. Штавише, т-26 не бих мењао ни за један други тенк истог тиера. Нешто се ти ту не сећаш како си играо са тим тенковима ниског тиера или си погрешно приступио тим тенковима:)
Па ти боље напусти ту грану, кад дођеш на т-28, убићеш се:) Мислим, мени је он кул јер ми одговара начин игре, али је тенк ОГРОМАН и од картона је и има добар топ и фино трчи около, што значи да ћеш гинути ко змај, а онда ћеш у једној партији да рокнеш четворицу, па испочетка.
едит:
ето, Миша ти лепо каже:)
T-46 nije los, da sam znao za ovaj Top event, sigurno bih dobio neko mesto. 8 cistih kill-ova i par ostecenih, samo jednom moze da te u5ere ovako :kreza:. Brzo s njim zavrsis i dobijes T-28, e to je djubre od tenka. Ogroman karton koga ce i slepac da pogodi, sa topom koji moze da pogodi samo na 10m od tebe i pri tom da se nadas da se metak nece odbiti od mete.
jozvan_Kg
26.10.2011, 15:31
Opet ponavljam, izgrindaj top od 85mm, gusenice, motor i kupolu.
Nemoj da staješ i snajperišeš, to je medium pravi. Samo vozi i pucaj iz pokreta.
Ja sam znao da uzmem i po 50k kredita po partiji sa njime.
Imam motor, gusenice i zadnji top od 76mm, ali ako idem na drugu kupolu i top od 85mm trebace mi oko 7k xp-a, a za KV treba 13k. Ne isplati se. Da vozim i pucam iz pokreta nema smisla, prevelik je i neprecizan, uz to sam najcesce u T7 borbama. Probao sam i da izvidjam, ali je uzaludno, on jeste brz, ali slabo skrece, ogroman je, i odmah te skinu.
miša topola
26.10.2011, 15:49
Nemoj da istražuješ više nove delove, kreni na 13.000 exp. i uzmi KV.
Ja nisam nikad ni znao kako se igra sa tenkovima(bilo kojim) :p
Also,navikao sam na BT-7,ovo mi je prilicno slabo u poredjenju sa njim,zato se toliko zalim :D
miša topola
26.10.2011, 15:58
Sa lakim tenkovima istražuješ protivničke tenkove. Nema kampovanja. Od tih tenkova ne možeš da očekuješ da ćeš uništiti protivnički tenk.
Sa srednjim tenkovima, istražuješ protivničke tenkove ali samo ako imaš jak motor koji će te brzo pokretati, i naravno koristi zaklone kada vidiš protivničkog tenka ne bi trebalo da gineš odmah kao sa lakim tenkovima. Ako se nađeš sa nekim normalnim srednjim tenkom idi sa njih zajedno i uništavaj polako sa njim.
Teški tenkovi uvek idu poslednji i uvek se kriju iza građevina i u šumi. Kampuješ sa njima samo u određenim mapama. Nema izviđanja.
TD kampuješ i skoro nikada ne ideš napred jer nemaš kupolu koja se rotira pa kada ti protivnički tenk dođe iza leđa onda si gotov.
Zahvaljujem,sa BT-2 i BT-7 sam uvek skautovao,ali ovom je maksimalna brzina oko 36 kmh,tako da nije ni neki skaut,a ogroman je,tako da se lako pogadja. :D
virtuoz pavle
26.10.2011, 16:18
T-46 nije los, da sam znao za ovaj Top event, sigurno bih dobio neko mesto. 8 cistih kill-ova i par ostecenih, samo jednom moze da te u5ere ovako :kreza:. Brzo s njim zavrsis i dobijes T-28, e to je djubre od tenka. Ogroman karton koga ce i slepac da pogodi, sa topom koji moze da pogodi samo na 10m od tebe i pri tom da se nadas da se metak nece odbiti od mete.
ne bi imao sanse :D nagradu uzimaju MS-1s sa po 10killova, to je exp pa samo tako. po 280 poena imaju lol.
edit: T-46 je takodje light tank, pa se deli sa 5*3 (bez premiuma), a MS-1 je tier1 tako da delis samo sa 5. Dakle ako igras sa lakim tenkovima, igraj sa tier1 jer samo tako imas sansu.
Ja sam sa Churchillom unistio 7, dobio sam 2325exp, ali to nije dovoljno ni za trece mesto.
Ma nisam ni igrao za to, pogodilo se tako. Imao sam oko 1000 xp. :)
Trenutno na su-85 imam oko 11k xp,za onaj ekstra top mi treba 14k a za su-100 oko 25k,dvoumim se da li da uzmem top ili da grindom jos ovih 13-4k do su-100 sa starim topom?
Nikola16789
26.10.2011, 18:39
Idi na su-100, taj top je beskoristan.
Idi na su-100, taj top je beskoristan.
Onaj 107mm? Citao sam po forumima da je ekstra zato me zanima da li bih mozda uspeo brze da doguram do su-100 sa njim :)
OverCHAOS
26.10.2011, 18:46
Onaj 107mm? Citao sam po forumima da je ekstra zato me zanima da li bih mozda uspeo brze da doguram do su-100 sa njim :)
To je isti top kao na KV-u osim sto brze puca i vise je nego dobar. Medjutim ne prenosi se na su-100, tako da ako nemas nameru da zadrzis su-85 najverovatnije ti nece trebati.
Nikola16789
26.10.2011, 18:47
Nije to los top, ali moze da se montira samo na Su-85 sto mu znacajno umanjuje vrednost. Ako ga istrazis, ponovo si na 0, a ovako vec imas pola xp skupljeno za su-100
Pa jes,obojica ste u pravu :< Jedino da ga istrazim i da zadrzim su-85 cisto zabave radi ili da se mucim jos pola xp do su-100. U principu su-85 mi je ok jedino me ubija u pojam sa abnormalno malim vidokrugom sto je van svake pameti za TD.....
t-28 je neopevano đubre od tenka, njegov top od 76mm je apsolutna negacija pojma tačnost, onaj od 57mm je upotrebljiv i to samo ako se štekuješ iza teir 6-7 tenkova pa sačekaš da ti oni očiste put u protivničku pozadinu, gde možda uspeš da nahvataš protivničku artiljeriju ili td sa leđa, :nov_mad2: još 4k poena do kv1, čini se kao večnost, a ni činjenica da ste u 3/4 slučajeva najslabiji tenk u partiji nikako ne pomaže
Neces bas da budes odusevljen ni sa stock KVom :)
Nikola16789
26.10.2011, 19:07
@Barni: sad zamisli stock KV3 koji ulazi i u bitke sa tier9 tenkovima, a ima top sa T-28 (85mm) :kreza:
Za skoro 6k partija veći fail tim ovog nisam video :facepalm
http://img191.imageshack.us/img191/7866/worldoftanks20111026193.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/191/worldoftanks20111026193.jpg/)
4 friendly killa, a na kraju smo još i pobedili...
Neces bas da budes odusevljen ni sa stock KVom :)
sigurno ali barem znam da ću njega nabudžiti max, da mi neće biti prolazni tenk poput t-28, već money maker, a kako sam pročitao ovde u 3/4 slučajeva ću biti među najjačim tenkovima u partiji, tier2-3-4, uz to tier2 protivnički spg me neće uništavati sa nepodnošljivom lakoćom iz 2 hica
@Nikola16789
do kv3 neću stići do nove godine, tako da se ne brinem oko toga previše :D
Nikola16789
26.10.2011, 20:18
tesko bas da ces ulaziti 3/4 kao najjaci, ali recimo da ce biti 50:50. Inace je su tier 7 bitke najlepse za KV. Do KV3 ces stici za max nedelju dana.
То је било раније, да си често топ тиер са КВом. Сада није више тако, штавише, распон тиер5 тенкова је огроман, тако да можеш врло лако да завршиш са Маусима и компанијом. Играо сам ко коњ са КВом кад је био специјал и од неколико десетина партија, можда сам у седам-осам био топ тиер.
Међутим, у томе је и поента, КВ се јако добро сналази у било којој партији. Са малим тиерима можеш да се бахатиш као ниједан тенк у игри, а са великим тиерима станеш иза неких чика и груваш и зарађујеш ненормалне паре. Да не помињем да КВ са хаубицом одваљује тиер10 тенкове за пар стотина...
Nekoliko slika sa nove mape u Meksiku... Jedva čekam da dođe ceo svet u CW :D
http://worldoftanks.com/dcont/fb/news/previews/maps/worldoftanks_2011-10-04_13-13-08-54-sml.jpg?MEDIA_PREFIX=/dcont/fb/
http://worldoftanks.com/dcont/fb/news/previews/maps/worldoftanks_2011-10-04_13-11-12-75-sml.jpg?MEDIA_PREFIX=/dcont/fb/
http://worldoftanks.com/dcont/fb/news/previews/maps/worldoftanks_2011-10-04_13-12-08-64-sml.jpg?MEDIA_PREFIX=/dcont/fb/
Nekoliko slika sa nove mape u Meksiku... Jedva čekam da dođe ceo svet u CW :D
Ko ne zna .. na ruskom serveru moze da se vidi sta ce sve biti pusteno u CW. kod njih je pusteno odavno jer ih ima dosta...
ima i ove http://www.wotconquest.com/#/ru/
Da, Rusi CW igraju na mnogo većem prostranstvu nego mi na evropskom serveru
http://challenge.worldoftanks.ru/uc/clanwars/maps/earth/reg_01/
atlantis
26.10.2011, 22:31
Skidam jutros zvezdice sa tenkova
Cemu sluze zvezdice i kako se skidaju?
Hehe, pa zvezdicu na tenku (u gornjem levom uglu ikonice) imaš dok ne uzmeš prvu pobedu koja nosi duplo xp-a. "Skidati zvezdice" - tako se to kaže kad ne grindaš nego dođeš u igru samo da bi uzeo first win of the day :)
atlantis
26.10.2011, 22:42
Hehe, pa zvezdicu na tenku (u gornjem levom uglu ikonice) imaš dok ne uzmeš prvu pobedu koja nosi duplo xp-a. "Skidati zvezdice" - tako se to kaže kad ne grindaš nego dođeš u igru samo da bi uzeo first win of the day :)
Predpostavio sam da je tako kada sam citao tvoj post, ali nisam bio siguran. Inace, gledam oduvek te zvezdice i mislim se cemu sluze. :)
virtuoz pavle
26.10.2011, 23:03
hahaha :D
ja sam lupao glavu jedno 3 dana dok mi nije palo na pamet :to_care:
Ја сам био негде ''подсвесно свестан'' да ми блеје неке звездице око тенкова, али тек сад сам сазнао шта је то лол
Eto kolko smrdi ovaj su-85 to je strasno,dzaba je full apgrejdovan kad ima vidokrug 320m......
P.S. I paprini oklop od 45mm.......
jozvan_Kg
27.10.2011, 9:55
Ništa mi ne pričaj, ja se mučim sa njime danima već, i rešio sam direktno na SU-100, bez topova i gluposti. Koristim onaj čunčić mali od topa..
A i inače sinoć kad nisam polomio komp nikad neću. Završavam T32 amera, još manje od 15k expa ostalo i onda me krenulo...256exp, 387exp, 78exp, 451exp..katastrofa. Gorih 10k expa nisam ovako grindao nigde...
Toliko sam se iznervirao da sam na kraju uzeo IS-4, narokao 20 zlatnih granata na njega, prebacio rammer i ventilaciju sa IS-7, i otišao u random da se iživljavam. Prva partija, dve E-100 sam spustio sa 2400 na 400 helta, da ste videli scenu kako 2xE100 beže od IS-4, i na kraju mi neko pokra kilove:mad:
Mislim da sam u 4 partije naredne nakrpio skoro 300k kredita sa IS-4...
A šta ja da ti kažem... juče ujutru uzeh KT na osnovu tvojih preporuka. Stock naravno, imam samo radio i oba motora što sam istražio na običnom Tigru. Tek u 15. partiji sam dobio first win of the day. Na kraju sam od poraza sakupio nekih 5k xp-a i sa preostalim free xp uzeo top od 10.5 i tek tada smo uspeli da pobedimo...
jozvan_Kg
27.10.2011, 10:15
E,da zaboravih da ti kažem, ako imaš free skokaj na prvu stopeticu odmah...inače ''Welcome to the world of DING'':kreza:
Ma sve su to bagovi!!!
Ja samo slusam doktora MarshalaSK!!!
E,da zaboravih da ti kažem, ako imaš free skokaj na prvu stopeticu odmah...inače ''Welcome to the world of DING'':kreza:
Što je najluđe retko kad sam dingao nešto i sa 8.5 topom, možda kad gađam na veliku daljinu pa nemam vremena da zumiram nego brzo kliknem na autoaim. Nego što je stvarno okretan tenk, jbt gotovo da se ponaša bolje od full apgrejdovanog Panthera.
A ja cu da prodam T30.Pola partije prodje dok napuni!!!A dok puni neprijatelj se vozika na otvorenom ,a cim napuni nigde nikoga nema!!!:nov_explo
Nemoj kureee da prodaješ tenk, to oni tebi namerno rade, gadovi! :D:D
Ma naravno da necu ,znam ja da su to zavere.
Nisam navikao na takav stil ,par granata u partiji i to je to.
Mada treba ponovo da vratim posedu na 100% pa ce valjda da bude bolje.
=FI=Ghost
27.10.2011, 11:19
Eto kolko smrdi ovaj su-85 to je strasno,dzaba je full apgrejdovan kad ima vidokrug 320m......
P.S. I paprini oklop od 45mm.......
Ako "patite" za dobrim oklopom, onda ste pogrešili granu. Sovjetski TD-ovi su loši što se toga tiče. Vidokrug se znatno poboljšava upotrebom dvogleda. Sa njima je teško igrati, zato pamet u glavu i upamtite da ste vi snajperista. Kada dođete do ISU-152 i topa Bl-10 onda shvatite da je vredelo trpeti i nervirati se:
http://img20.imageshack.us/img20/4990/shot006cz.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/20/shot006cz.jpg/)
jozvan_Kg
27.10.2011, 11:53
Jel ovo sa premiumom ili bez? Tanka nešto zarada sa obzirom na tirove uništenih tenkova:confused:
Koja je razlika izmdju IS-4 i IS-7, s obzirom da ce oba biti T10 tenkovi? Na ovu foru sa zemenom, KV-3 nas vodi samo na IS-4 po slici (http://statcdn.worldoftanks.eu/comeu_v2_110412_release/uploads/ussr__full%28eng%29.jpg).
Nikola16789
27.10.2011, 12:26
Kad budu menjali IS4, dobices i Object 252 koji vodi do IS7 pa ces moci i njega da uzmes.
Koja je razlika izmdju IS-4 i IS-7, s obzirom da ce oba biti T10 tenkovi? Na ovu foru sa zemenom, KV-3 nas vodi samo na IS-4 po slici (http://statcdn.worldoftanks.eu/comeu_v2_110412_release/uploads/ussr__full%28eng%29.jpg).
IS-7 ti je veoma brz i okretan tenk za teškaša, dok je IS-4 dosta tromiji ali će mu verovatno malo podebljati armor kad pređe u t10.
Nemam ja IS-4, tek sam poceo Ruse zbog eventa, igram americke medium tenkove. Mislio sam da iskoristim ovo sa KV-3 i idem tako na T10 tenk, ali ako postoji razlika izmedju IS-4 i 7 u korist IS-7 onda da se ne trudim da istrazujem KV-3 vec samo da ga uzmem zbog slota.
Edit: Pa dobro, ako bude tako onda mi odgovara jedan super teskas pored medium tenkova za voznju po mapama.
Mrzim ISU-152 :) Tako je mekan, ubijem ga ko zeca ali samo ako ga vidim na vreme. U suprotnom, ako on puca prvi, otkine mi pola dok si reko kes. Ubija T9 iz dva pogodka bez problma. (doduse, i oni njega isto tako :))
=FI=Ghost
27.10.2011, 14:40
Jel ovo sa premiumom ili bez? Tanka nešto zarada sa obzirom na tirove uništenih tenkova:confused:
Bez premiuma. U pravu si, slabo on zarađuje ali meni ni ne služi tome.
jozvan_Kg
27.10.2011, 14:52
Hm, čudno mi bilo. Da je sa premiumom, bilo bi hrpa para. Mada, nije loše ni ovako.
LOL =F1=Ghost, mislim da sam i tebe pre koji dan sreo u partiji i mislim se Rus neki zbog nicka :)
Povlacim predhodnu izjavu,u stvari,nije los ovaj T-46. Prilicno mu se brzo okrece kupola,i dostize oko 50kmh :D . Zgodan je za artiljeriju i TD ako uspe da stigne do njih :p
=FI=Ghost
27.10.2011, 15:41
LOL =F1=Ghost, mislim da sam i tebe pre koji dan sreo u partiji i mislim se Rus neki zbog nicka :)
Pa da, razumljivo:) Desi se da me neki psuju, kao rusa, bez ikakvog razloga:)
@Ghost Ma znam druže,sve ovo trpim da bih se dovukao do Object-a ali stvarno ume da iznervira kada se desi da me M4 oneshotuje. Takodje me nervira sto u direktnom napucavanju sa stug3 (isti tier beše?) retko kada mogu da ga dobijem a sve imam izučeno na max.
Nikola16789
27.10.2011, 16:11
Upravo sam kupio T25-AT :) Nadam se da ce lepo da me sluzi
Ja sam upravo prodao ono djubre T-28 i uzo KV-a konacno, nema vise nervoze :D
atlantis
27.10.2011, 16:25
Ja sam upravo prodao ono djubre T-28 i uzo KV-a konacno, nema vise nervoze :D
Uh ne budi siguan dok malo ne nabudzis KV. :D
Posle T-28 dobro istreniras zivce, bitno da me sad ne mogu prackama da 1-hit-uju! :D
Ispasce da mi najteza stvar do KV-a nece biti exp,nego creditsi. Ja jedva do sad skupio 100k,a treba mi 180 za T-28,i 300 za KV :paranoia::kreza:
Ispasce da mi najteza stvar do KV-a nece biti exp,nego creditsi. Ja jedva do sad skupio 100k,a treba mi 180 za T-28,i 300 za KV :paranoia::kreza:
Ma kakvi, sa KV-om uzimas brdo kredita.Samo jbg stock KV je uzas dok ne kupis bolji top.
Ovaj pocetni top je poprilicno slab, ne znam da li je bolje da uzmem onaj od 122mm pa onda da grindam kupolu i 152mm? Slabo para i xp-a s ovim.
Rekoh DO KV-a :D
oops moja greska sorry :) ja sam iskoristio onaj special pre 2 nedelje pa sam za cas uspeo da stignem do KV
ovaj pocetni top je poprilicno slab, ne znam da li je bolje da uzmem onaj od 122mm pa onda da grindam kupolu i 152mm? Slabo para i xp-a s ovim.
Свакако ћеш изучити цео КВ и оставити га у ергели, немој да се бринеш о редоследу:)
Ma hocu sto pre da izgrindam KV-3 da mogu da se vratim na M4A3E2, to je tenk, 730HP, 105mm top, 177/152/152 armor na kupoli. :D
Nikola16789
27.10.2011, 20:15
Na KV prvo 152 jer najmanje xp treba za njega. Posle po zelji.
Jel da prodajem SU-26,jer mi je to poslednji tenk,ili da farmam sa njim kredite za T-28?
miša topola
27.10.2011, 20:41
Jel da prodajem SU-26,jer mi je to poslednji tenk,ili da farmam sa njim kredite za T-28?
Ostavi artiljeriju, farmaj dok ne sakupiš dovoljno za T-28.
ЛоЛ сад сам се срео са Мартоком у партији, ја видим исписује ми се ''свет к?'' у чету и не контам ништа пет секунди и сконтам да се напуцавам са човеком већ минут ахах:)
Nisam mogo da se setim dal si doodlio ili doolio.... :) Inace, evo protvi nekog lika biberche iz JNA vec trecu zaredom nas ubacuje u zajedno, na suprotnim stranama :) Veceras ko da samo balkanci igraju :)
А јесте Дудлио, није баш да толико не волим себе :kreza:
Иначе, то ми је била прва партија са новом утоком, тако да нисам аутоматски лего у фетус положај чим сам видео Е-75:) И добро ми је ишло док си излетао постранце, а онда сам пришао и гађао те ан фас и стари осећај немоћи се вратио:)
Јел имате ви нешто ''гађабилно'' на горњој предњој плочи или ту негде око топа, пошто је доња супер кад пробијеш, али је под углом па зна да за*ебе?
Dok se ne na montiras do kraja nece ti uposte biti lako, pogotovo uz ovaj novi machmaking .... nema vise zezanja. Uostalom videces kad zaredjaju partije gde je najslabiji arti na tier 8 a sve ostalo neke devetke i desetke :)
EDIT: Gadjaj dole ispod, moze da se pogodi bez problema, mada mi IS4 nertko ****e top znaci da moze da prodje i tu negde ali ne znam gde. IS ima vecu penetraciju pa zato njemu prodje ostalim dosta redje, ja ne mogu da probije kupolu na IS
Па оно, остао ми још мотор (и ИС седмица, јелте) и елите је, тако да је сада прилично нафуран.
ИС четворке гађај у оно поштанско сандуче напред, пробијао сам их и са ИС тројком ту типа четири од пет пута, једино ако нису баш готивно накошени, ал онда углавном можеш у бок да их рокаш. Купола зависи која је, она прва је картонче (170, 170, 160), а друга је прилично нагрувана (250, 200, 170), тако да ако успеш да провалиш која је, онда пуцај акордингли:)
IS-4 se takođe lako probija na donjoj ploči ali baš kad pogodiš ona dva pravouganika, prolazi i ako je blago zakošen. Isto tako malo desno od tog "poštanskog sandučeta" gde je driver, malo pre fara se lako probija, a tu su i loader ili gunner.
Низак је много тенк, контам да доња плоча долази у обзир у ретким приликама само? Па добро, значи или у отвор за возача или мало десно му дође најсигурније. Што је кул, савијеш га мало у десно и вероватно бушиш и кад те прода нишан.
Pa ne znam, ako ima zaklonjenu donju plocu skroz, onda u sanduce, u suprotnom nemam puno problema da pogodim donju plocu. Ne moras bas da pogodsi skorz dole da bi probio. Procice cak i malo iznad u tom zaravnjenom delu pre nego sto krene donji deo.
Od novog matchmakinga cve cesce moram do koristim HE i gadjam po kupoli da bi isprovocirao dobre vozace da izadju i zaklona. Probajte nekad, ume da upali.
Овај топчић је откровење за ИС четворку, па ово је тотално други тенк само због топа:) Коначно мало ''олскул КВ забаве'' :)
Види ИС-7, тршчш! Види Маус, бам!
Једино што контам да ће ми прелазак на тиер10 бити мањи гушт него да сам пичио Амере рецимо:)
jozvan_Kg
28.10.2011, 2:29
Ja se malopre ratosilja bede, tj. T32 tenka...Fali mi još nekih 500k za T34, al' to ću sutra. Opasno mi je uticalo po živce ovih 15k expa zadnjih.
http://www.dodaj.rs/f/3m/tS/4JGc9Gdz/shot036.jpg
Ovo mi je iz poslednje borbe, tad sam prešao 185k expa i prodao T32...ne ponovilo se.
miša topola
28.10.2011, 8:41
Šta se žališ kada imaš premium nalog?
jozvan_Kg
28.10.2011, 9:38
Ma ne žalim se na ovu partiju, ova je bila ekstra, nego na prethodnih 14-15 partija, u kojima sam u proseku imao 230-350 expa...Da mi je bila svaka ovakva, ja bih pevao.
A inače sam sa T29 imao neki prosek od ~1000 expa po partiji..
- konačno se reših bese t-28 i u 1 partiji sa kv-om zaradih 960 exp. i još sam bio u plusu bezmalo 10k
- vredelo je platiti extra 100k za posadu na 75% :)
Sta znam, ja mu stavih 152mm, ali vec 2 partije nikog nisam pogodio :kreza:
Puni oko 19s i previse je neprecizan, moracu i ramer da stavim. Ali u svakom slucaju idem na neki drugi top, mislim da je onaj od 107mm ipak najbolji, mozda cak i onaj od 122 sa starom kupolom koja je brza dosta od KV-2 a sve ostalo je isto. I mora motor brzo da se zameni, ovaj je em spor, em se zapali lako.
Не, не, не, искључиво нова купола са стоседмицом или стопесдвојком, ја их мењам како кад сам расположен:) Ако се нађеш у ситуацији да мораш брже да се окрећеш, онда си се зезнуо негде у партији:)
У последње време пикам само са стопесдвојком, мораш да се навикнеш на принцип играња и онда је факфест:)
152mm nije za snajping, sa njim moraš maltene oči u oči sa protivnikom da budeš. Zato su urbane mape dušu dale za 152mm. Na ostalim mapama nađi neki dobar štek i vrebaj :Freddy:
Ja sam recimo stavio spall liner na KV-a. U partijama u kojima sam top tier zapadaju samo buljaške artiljerije sa istim takvim igračima koje mi realno ne mogu ništa osim da me nerviraju i cepaju mi gusenice kad puknu pored mene. Ovako se to dosta, dosta ređe događa.
Ne znam, ne vredi mi mnogo da se stekam jer ja ni izbliza ne mogu da pogodim, a kamo li iz daleka i to uvek cekam da se skupi nisan skroz i gadjam namerno u sredinu samo, najvecu povrsinu. Drugo onu kupolu svi cas pogode i posle prvog pogotka ili je kupola ostecena (pa se jos sorije okrece) ili je top ostecen pa onda tek ne mogu nikog da pogodim. Malopre mi se cak odbio metak od Tigra, a pogodio sam ga u zadnjicu :D Doduse, unistio sam IS koji je bio na 50% jednim pogotkom sa strane. Da, i metak kosta 800 srebra :boodala:
Ne odgovaraju mi Rusi uopste, istrazujem KV-3 pa se vracam na Amere. Sa M4A3E2 zaradjujem po 25k po partiji i bar 800+ xp-a.
Onda se tebi ne isplati da ideš na više tiere ako već sad kukaš na cene, tamo granate koštaju i preko 2k :D
Навикнеш се, веруј ми. Ја кад ме ставе са Маусима у партију, тугујем ако не убијем бар двојицу:) И искуство пичи само тако...
Фазон са хаубицом је што је спора и непрецизна и гађа у приметном луку, тако да мораш да набифлаш предикцију. Исто тако мораш да се навикнеш да не гађаш кад ти је нека полу-шанса, већ да се стрпиш до праве прилике. Ионако нећеш пуцати много пута, због релоада. Ко што рече Дикој, у градовима си страх и трепет за све високе тиере из простог разлога што је психолошки трип да те тенк неколико тиера испод одвали за петсто хелта.
А можеш да се снађеш и на равнијим мапама, јесте да ћеш морати да полу-снајпујеш, али на тим мапама ћеш исто тако углавном гађати неке скоро осветљене уштекане ликове, па нећеш имати проблема са предикцијом. Кад стекнеш осећај за ''рачунање'' онда можеш да гађаш и кривудаве скауте:)
Ја сам раније пичио само са зисом, сад не скидам кратеж, једино је мали смор ако те баци да си топ тиер, али сада се то ређе дешава него раније. А и онда је некако лепо кад рокнеш колегу у КВу са једним поготком:)
Ima li neki nacin da se promeni ingame ime? Epic_Gamer nije bas reprezentativno :D
BTW ako hocete addujte me,da igramo u platoonu :D
Onda se tebi ne isplati da ideš na više tiere ako već sad kukaš na cene, tamo granate koštaju i preko 2k :D
Ma nije problem cena, problem je sto ne mogu da pogodim nikog pa odem i u minus :D
Videcemo, do KV-3 se valjda naviknem na cunku :opanachke
Ако си гађао високог тиера једном и погодио га једном и онда црко, нећеш бити у минусу:) Са сачмаром идеш на квалитет искључиво:)
Ima li neki nacin da se promeni ingame ime? Epic_Gamer nije bas reprezentativno :D
BTW ako hocete addujte me,da igramo u platoonu :D
I mene ovo zanima.Sumnjam da moze ali opet...nikad se ne zna.
Nisam probao taj platoon, ne znam ni sta je. :) Moze da se proba, toxicm je nik.
Platoon tj. vod je kad vas dvojica (ako nemate premium) ili trojica (ako imate premium) igrate zajedno na jednoj strani u random bici.
Može da se piše ticket supportu da ti promene nick u igri, ali moraš da smisliš neki bar dobar razlog za to osim ne sviđa mi se više. Reci da te kao zadirkuju zbog nicka i da više ne možeš to da podneseš ili tako nešto.
Sad stvarno ne razumem, 4 pogotka. 2x u Lowe, 1 u VK4502P i 1 u IS i sva 4 su bila ,,nismo ih ni ogrebali"... :nov_mad2:
Edit: Sad 2x KV napred, jedan u kupolu jedan malo ispod kupole...
Edit2: VK3601H... and counting! (:
Nikola16789
28.10.2011, 14:47
Naleti tako crna serija kad sve dinguje, a kod manjih tierova udara u gusenice i dovodi igraca do ludila. Srecom, brzo i prodje.
Shlaymara
28.10.2011, 15:47
Toxic, sa 152 nikako AP, samo HE. Tipujem da je u ovome probelm :P.
Moze biti, mada mi cudno da tolka granata ne napravi bas nikakav dmg, onaj od 105mm na M4 pravi najmanje 10% teskasu.
Cev je kratka, granata ne može da postigne dovoljnu brzinu da bi bilo šta probila u tome je problem kod AP granate i topa od 152mm. A taj 105mm top na Shermanu puca samo HE granate ;)
Evo malo o predstojećem 7.0 (da 7.0, nije greška, tako su ga oni krstili) patchu:
Massive Hitbox Overhaul
Nearly 30 vehicles (Tiger, VK 3002 DB, IS-3, IS-7) will get their hitboxes changed to ensure more accurate damaging mechanics. Tiger tank will finally get more detailed armor layout featuring 16 groups and benefit from skirt armor.
Map Debugging
Seems that we haven't done away with them so far, but this is definitely step in the right direction. It is going to be much more difficult to get stuck now.
Multi-cluster technology
It might not bring noticeable changes especially for EU and US players at the time of its introduction. But it is going to be extremely useful in two ways:
* it will help us cope with overload of RU server (in peak times it has more than 235k players) allocating the load between several independent servers within RU region
* the feature has really great potential and it would be impossible to merge clan wars or enable account transfers without it
Customize it!
The camos announced as a a part of vehicle customization functionality long time ago finally arrives in 7.0 (there will be lots of screenies in the days to come). As for horns, we are still thinking of them. :)
Tiered Companies
Instead of one single company battle mode (10/90), we are getting 4 - 4/45, 6/50, 8/90, and 10/150 (where 10 - max vehicle tier, 150 - max team tier points).
There will be separate restrictions on light tanks and SPGs. E.g. for 4/45 submode it is planned to restrict both SPGs and LTs to tier 3.
Report it!
Being harassed in-game or noticed some unfair play? RMB click on required player in team list, choose complaint type, and submit it! Customer support will see to it ASAP.
Mini-map v.2.0
Highly anticipated improvements, no doubt. It will be possible to scale the mini-map, toggle it on/off in battle, adjust its transparency, and we also added markers for Help!, Follow me! and Attacking! commands.
Tracers, anyone?
They are back, however not exactly the way they used to work.
* for LTs, MTs, HTs, TDs: tracers will be shown within 25 deg / 445 sector in the direction of the gun
* for SPGs: tracers will be shown for tanks that are within view range in howitzer mode
For sure we would like to reintroduce 100% tracer effects, however safety and fair play are even of major importance. So as to combat cheating, we have to bring them back this way.
Don't rage quit!
If you leave the battle before it ends (and your vehicle is safe and sound), it will be locked until the end of the battle, giving your enemies chance for easy kill (exp/credits). If somehow it makes to the end of the battle, the tank will be blown up automatically. Full repair costs, yes. :)
Balance Above All
They will be many balance adjustments in the upcoming update, the detailed patch notes will arrive upon the public release. Now I'm going to stop on a few curious things.
* T-44 is getting LB-1 gun (for 2nd turret) with the same specs as of T-54 barring RoF (slight decrease). This is aimed at bringing the tank on a par with the other tier 8 MTs (God help my poor M26 :( ).
* Conical gun will be nerfed on VK3601H, Tiger is getting this gun as it is now.
* Changed shells for 8.8 L/71 gun. Yes, damage increase is planned. However the current DPM will be retained.
* IS-3 is getting a new turret for stock setup, the existing stock turret goes to top setup. T-10 turret is reserved for future. :)
Graphics
New special effects including shots, hits, explosions are coming to provide better visualization. In addition to it we are introducing in-game colour-blind mod and option to disable smoke effects to ensure smoother performance.
More details will come in the weeks ahead.
We've hit them hard!
There will be changes to penetration mechanics. First of, we are reducing the normalization parameter of AP and APCR shells, therefore the effectiveness of sloped armor will see an increase.
Also the new mechanics for HE will be in place (defining the spot with the thinnest armor to burn through), ensuring more realistic and credible penetration and damaging.
Cev je kratka, granata ne može da postigne dovoljnu brzinu da bi bilo šta probila u tome je problem kod AP granate i topa od 152mm. A taj 105mm top na Shermanu puca samo HE granate ;)
Komotno sam tek sad provalio da je 105mm HE only :facepalm Vidim ja ima samo jednu vrstu granata pa i ne obracam paznju koje su :opanachke
Do toga je bilo, sad sam bas IS-3 jednim pogotkom na 9% ostavio, jos samo da izgrindam rammer i moci ce.
atlantis
28.10.2011, 17:00
Kako je moguce da mene vidi citav protivnicki tim, a ja nikoga? Stoje nasi tenkovi na pola mape, znaci nisu na pocetku u bazi. Ja se priblizavam polovini takodje i mene cepa desetoro, a ja ne vidim ni jednu crvenu tacku na mapi niti vizuelno! Nije bilo nikakvog scouta na nasoj polovini! Gotovo sam siguran da je neka vrsta glica! T29 je upitanju, Radio tier X, svi moduli ispravni! Zamalo nisam polomio tastaturu! Bilo je slicnih slucajeva i ranije ali ovo je bas da se posalje WoT timu da sam snimio video.
Nema veze tu radio, nego vidokrug tenka. Neki njihov tenkić se nabio u žbunje sa onim stacionarnim dvogledom i izskautovao te ;)
Radio služi da "odašilješ" drugima mete koje ti vidiš tj. da "primaš" mete koje drugi vide i to sve na mini mapi. Iako nekad vidiš tenk kao crvenu tačkicu na mini mapi jer ti je u radio dometu, ti ga ne vidiš u igri jer ti je van vidokruga tenka. Stoga je radio najbitniji za skaute i artiljeriju.
atlantis
28.10.2011, 17:22
Nema veze tu radio, nego vidokrug tenka. Neki njihov tenkić se nabio u žbunje sa onim stacionarnim dvogledom i izskautovao te ;)
Radio služi da "odašilješ" drugima mete koje ti vidiš tj. da "primaš" mete koje drugi vide i to sve na mini mapi. Iako nekad vidiš tenk kao crvenu tačkicu na mini mapi jer ti je u radio dometu, ti ga ne vidiš u igri jer ti je van vidokruga tenka. Stoga je radio najbitniji za skaute i artiljeriju.
Kako nema veze tu Radio? Da predpostavimo da je bilo ko iz mog tima otkrio protivnicki tenk negde na mapi, ja ne bih video crvenu tackicu na mapi ako mi je slab radio, sto si i napisao. Znam da i vidokrug vrsi ulogu i neverovatno mi je da nas je vise od pola na polovini mape i ja ne vidim nikoga i vizuelno i na mapi, a oni mene cepaju. Inace, vidokrug je ona karakteristika kupole View Range?
Rekao sam da nema veze radio sa tim pošto očigledno da niko iz tvog tima nije detektovao nikoga iz protivničkog. Jeste viewrange je karakteristika kupole, ali zavisi i od skilla komandanta tenka.
BTW, uvode premium tier8 tank destroyer, to je ustvari JagdTiger sa Tigrovim topom od 88mm.
http://img254.imageshack.us/img254/9571/04230bdaa9334756d050667.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/254/04230bdaa9334756d050667.jpg/)
Takođe, pored nagradnih x5 za prvu pobedu dana sutra, biće organizovan još jedan specijal povodom Noći veštica 31.10.
virtuoz pavle
28.10.2011, 17:39
@DeCoy
evo sta je ispalo od Halloweena :D
Page One : http://img221.imageshack.us/img221/9648/pageonevoupv.jpg
Page Two : http://img194.imageshack.us/img194/6728/pagetwow.jpg
Page Three: http://img10.imageshack.us/img10/5138/pagethree.jpg
Page Four : http://img510.imageshack.us/img510/5267/pagefour1.jpg
Page Five : http://img573.imageshack.us/img573/411/pagefive.jpg
atlantis
28.10.2011, 18:36
Sta ocekujete od Halloween Special? :)
Aleksandar
28.10.2011, 18:39
Kako je moguce da mene vidi citav protivnicki tim, a ja nikoga? Gotovo sam siguran da je neka vrsta glica!
Ja imam takav problem sa ovom igrom zbog koga sam u podređenom položaju u odnosu na druge igrače.
Najjednostavnije rečeno tenkovi mi se ne pojavljuju na ekranu na vrijeme (ili nikako).
Kao da imam lag od nekoliko sekundi.
Npr. u T29 stojim u zaklonu i čekam protivnike da se pojave sa jedine moguće strane.
Na tenku imam kamuflažu i stacionarni dvogled (sa drugom kupolom vidokrug je i više od 500 metara).
Mirujem duže od 3 sekunde.Odjednom primam pogotke sa prednje strane,a ne vidim ništa.
Primio sam najmanje dvocifren broj pogodaka,a da uopšte nisam vidio šta puca na mene,a bilo je nemoguće da pucaju sa veće udaljenosti od 200-300 metara.
Drugi primjer: U Luchs-u sam na početku partije raspalio u protivničku bazu.Negdje na pola puta vidim da drvo pada u mom smijeru na nekoliko metara od mene i tenk mi se odjednom zaustavlja.
Pošto znam o čemu je riječ pucam i ubijam protivnika,a baš ništa ne vidim ispred sebe.Livada.Zatim se vraćam u nazad da bih mogao da obiđem nevidljivu prepreku i jurim dalje.
Na mini mapi se pojavljuju tačkice, a oko mene i dalje ni jednog jedinog tenka nema.
Inače, najčešće mi se dašava,u dvobojima,da ugledam protivnički tenk u trenutku kada se vraća u zaklon nakon što me je pogodio iako nišanim u mjesto na kome će izviriti.
Umjesto da sam u prednosti jer mirujem,ja blejim dok on smireno izađe iz zaklona,nanišani me,opali i vrati se u zaklon.
Kofiguracija je iz profila i na rezoluciji 1680x1050, na minimum detalja i maksimalnom daljinom iscrtavanja,imam između 30 i 60 slika u sekundi.Ping se kreće između 28ms i 80ms.
Imam najnovije drajvere za grafičku,zadnji dx9 i sve NET Framework-e sa najsvježijim zakrpama.
Zanimljivo je da,kada moji saigrači osvijetle tenk,problem nestaje.
Mrsko mi je da pišem tehničkoj podršci,a i u ovakvim uslovima sam odigrao oko 5000 bitaka,tako da sam se prilagodio navedenim uslovima.
Pozz tenkisti:)
Imam problem sa WoT.
Kada pokrenem igru sve ide ok, ulogujem se i onda nastaje problem kod početnog učitavanja: ažuriranje vozila, ažuriranje opreme ( e tu se igra zamrzne i posle 20-30 sec me izbaci sa servera).
Neki predlog kako da ovo rešim?
Unapred hvala.
PS. da napomenem ranije je sve radilo super, ovaj problem se javio poslednjih par dana.
miloshbg
28.10.2011, 18:54
Ja imam takav problem sa ovom igrom zbog koga sam u podređenom položaju u odnosu na druge igrače.
Najjednostavnije rečeno tenkovi mi se ne pojavljuju na ekranu na vrijeme (ili nikako).
Kao da imam lag od nekoliko sekundi.
Npr. u T29 stojim u zaklonu i čekam protivnike da se pojave sa jedine moguće strane.
Na tenku imam kamuflažu i stacionarni dvogled (sa drugom kupolom vidokrug je i više od 500 metara).
Mirujem duže od 3 sekunde.Odjednom primam pogotke sa prednje strane,a ne vidim ništa.
Primio sam najmanje dvocifren broj pogodaka,a da uopšte nisam vidio šta puca na mene,a bilo je nemoguće da pucaju sa veće udaljenosti od 200-300 metara.
Drugi primjer: U Luchs-u sam na početku partije raspalio u protivničku bazu.Negdje na pola puta vidim da drvo pada u mom smijeru na nekoliko metara od mene i tenk mi se odjednom zaustavlja.
Pošto znam o čemu je riječ pucam i ubijam protivnika,a baš ništa ne vidim ispred sebe.Livada.Zatim se vraćam u nazad da bih mogao da obiđem nevidljivu prepreku i jurim dalje.
Na mini mapi se pojavljuju tačkice, a oko mene i dalje ni jednog jedinog tenka nema.
Inače, najčešće mi se dašava,u dvobojima,da ugledam protivnički tenk u trenutku kada se vraća u zaklon nakon što me je pogodio iako nišanim u mjesto na kome će izviriti.
Umjesto da sam u prednosti jer mirujem,ja blejim dok on smireno izađe iz zaklona,nanišani me,opali i vrati se u zaklon.
Kofiguracija je iz profila i na rezoluciji 1680x1050, na minimum detalja i maksimalnom daljinom iscrtavanja,imam između 30 i 60 slika u sekundi.Ping se kreće između 28ms i 80ms.
Imam najnovije drajvere za grafičku,zadnji dx9 i sve NET Framework-e sa najsvježijim zakrpama.
Zanimljivo je da,kada moji saigrači osvijetle tenk,problem nestaje.
Mrsko mi je da pišem tehničkoj podršci,a i u ovakvim uslovima sam odigrao oko 5000 bitaka,tako da sam se prilagodio navedenim uslovima.
Probaj ovako da resis problem, ja sam ga tako resio...
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/42600-tanks-not-appearing-in-game/
Da li tool kit pomaze sa gasenjem pozara? Vrlo cesto se KV zapali, a pozar napravi vecu stetu od samog pogotka.
Nikola16789
28.10.2011, 19:47
Kupi aparat za gasenje, mislim da se isplati jer pozar obicno napravi stetu u vecoj vrednosti od 3k kredita
Znaci tool kit ne pomaze tu, ok. Nisam ni znao da ima aparat za gasenje :), onda to.
Edit: Nema to za KV-a, ipak onda tool kit?
atlantis
28.10.2011, 20:00
Znaci tool kit ne pomaze tu, ok. Nisam ni znao da ima aparat za gasenje :), onda to.
Edit: Nema to za KV-a, ipak onda tool kit?
Aparat za gasenje pozara mozes da kupis bilo kom tenku, samo ne gledaj u equipmente nego u meniju gde kupujes municiju ili klikni na neki od 3 desna slota. To je potrosni kit, kada ga iskoristis moras da kupis nov. Toolbox ubrzava opravku modula, nema veze sa gasenjem vatre.
Nikola16789
28.10.2011, 20:21
Ima to za KV, tamo gde kupujes small repair kit, first aid, visokooktanska goriva i sl.
To li je. :D
Nisam to jos koristio, mislio sam da je premium... nab (:
Inace, naviko sam se na KV, sad kad je unapredjen do kraja razbija. Do sutra uvece cu da otkljucam KV-3.
virtuoz pavle
28.10.2011, 20:56
da li koristite HE ili AP za Chunak 152mm kod KV-a?
Samo HE, bas smo o tome pricali, AP su beskorisni. Sa AP mozes samo manje medium tenkove i slabije. Od ostalih se odbijaju.
Početnik sam, tačnije igram sa BT-2 i odlično se snalazim.
Koji je top najbolji za njega i granate HP ili AP?
http://wiki.worldoftanks.com/BT-2
Nikola16789
28.10.2011, 21:13
Top - onaj koji vodi do sledeceg tenka. I ovako ces taj tenk da zavrsis za pola sata.
Editovanje nisana i tome slicno ... jel kopao neko nesto o tome. Mogu da dekompajliram swf ali mislim da posle prepravljenu verziju ne eksportujem kako treba. Aj javite ako ste nasli negde nesto o tome.
Trenutno koristim ovo sa linka ali bi hteo da prepravim neke sitnice
http://games.nicolasprof.com/wot-mods
atlantis
28.10.2011, 23:02
Blic pitanje. Istrazio sam na T29 gusenice, Radio i 105 mm. Ostali su motori i kupola, sta prvo?
Pozz tenkisti:)
Imam problem sa WoT.
Kada pokrenem igru sve ide ok, ulogujem se i onda nastaje problem kod početnog učitavanja: ažuriranje vozila, ažuriranje opreme ( e tu se igra zamrzne i posle 20-30 sec me izbaci sa servera).
Neki predlog kako da ovo rešim?
Unapred hvala.
PS. da napomenem ranije je sve radilo super, ovaj problem se javio poslednjih par dana.
Tako je i mene zezalo, samo sam restartovao racunar i sve je ok bilo.
Blic pitanje. Istrazio sam na T29 gusenice, Radio i 105 mm. Ostali su motori i kupola, sta prvo?
Pa i nije neka drasticna razlika u odnosu na standardne. Kupola izgleda zaj3bano, a povecava samo vidljivost. Motor je malo jaci. Ako ti se cini spor, onda motor, ako bi da se stekas i pucas iz daleka, onda definitivno kupola. Ja bi uzeo prvo kupolu, dobro izgleda (:
atlantis
28.10.2011, 23:21
Pa i nije neka drasticna razlika u odnosu na standardne. Kupola izgleda zaj3bano, a povecava samo vidljivost. Motor je malo jaci. Ako ti se cini spor, onda motor, ako bi da se stekas i pucas iz daleka, onda definitivno kupola. Ja bi uzeo prvo kupolu, dobro izgleda (:
I ja mislim da cu tako!
Druga kupola malo povecava health, rof za jedan i donosi usi (veci view range, poznat weak spot). Sto moze biti i dobro i lose. Lose je sto ce mnogi gadjati usi. Dobro je sto ce mnogi gadjati usi.;)
atlantis
28.10.2011, 23:55
Druga kupola malo povecava health, rof za jedan i donosi usi (veci view range, poznat weak spot). Sto moze biti i dobro i lose. Lose je sto ce mnogi gadjati usi. Dobro je sto ce mnogi gadjati usi.;)
Sta je rof? I Nisam razumeo to da moze da bude i dobro i lose sto ce gadjati usi, valjda je samo lose posto su weak spot? Ili ce manje gadjati druge tacke pa mozda zato? :confused:
Pa kupola na tom tenku svakako nije weak spot (:
Nikola16789
29.10.2011, 0:00
Dobro zato sto ce obicno da mase, jer ih je uzasno tesko pogoditi ako nisi bas blizu tenku.
@atlantis
RoF je Rate of Fire tj. brzina pucanja.
@toxic
Nije cela kupola weak spot, samo "uši"
http://img577.imageshack.us/img577/5759/weakspots.png
Sta je rof? I Nisam razumeo to da moze da bude i dobro i lose sto ce gadjati usi, valjda je samo lose posto su weak spot? Ili ce manje gadjati druge tacke pa mozda zato? :confused:
rof=rate of fire
Lose je jer ti mogu odvaliti dobru kolicinu healtha. Dobro je jer ce protivniku trebati vremena da nacilja, a i onda je pitanje da li ce pogoditi (ja sam danas u mom t29 sa 90mm nekoliko puta pokusao probiti usi. I sa HE i sa AP. Nisam bio uspesan iako sam imao clear shot i suzen nisan. Videcemo kako ce biti sa drugim topom i posadom na 100%. Mada sad je posada na 97% pa to ne bi trebalo toliko da utice, ali primetio sam na drugim tenkovima da zna veoma uticati sve dok nije 100%). Dok ti za to vreme mozes zadati udarac i nestati iza zaklona. Usput ponekad je pametno i mrdati kupolu kako ne bi mogli naciljati.
EDIT: Dobra slika. Hatch nisam pominjao posto on vazi za weak spot na obe kupole.
Nisam znao da kupola moze da utice na Rate of Fire, posto je to karakteristika topa, odnosno pise samo na njemu.
Inace, 90 mm na T29 je iz mog iskustva mnogo los top. Ajde sto pravi mali damage i nije strasno posto sa rammer i 100% posadom ima reload nesto preko 6 sec, nego sto previse granata koje pogode tenkove ne naprave stetu, tipa u proseku svaka druga granata se sigurno odbija, a mozda i malo cesce! Progledao sam kada sam stavio 105 mm, mnogo manji procenat dingovanja i veci damage, uz malo duzi reload za sta bih se uvek menjao! Takodje, sa 90 mm kada upadnem u mec sa tier 9 i 10 samo sa HE moze da se igra, a onda je damage jos 100% manji! Mada mozda bih smanjio procenat odbijanja da znam sve weak spotove ili sa onim modom.
Pa, sta da ti kazem. Imam oko 21000 xp-a na T29, i skupljam za bolji top. Tek posle cu uzeti drugu kupolu itd. Sa mojim tempom igranja nema nista od premium amerikanca.
miša topola
29.10.2011, 9:43
Pa, sta da ti kazem. Imam oko 21000 xp-a na T29, i skupljam za bolji top. Tek posle cu uzeti drugu kupolu itd. Sa mojim tempom igranja nema nista od premium amerikanca.
Ako ne budeš istraživao topove i kupole onda možeš da istražiš T34. Jeste da je to mučenje, ali nemaš vremena da uživaš.
Prve bitke igrajte oprezno, pametno i kako treba... jer se danas dobija x5 exp. za prvu pobedu! :ciao:
virtuoz pavle
29.10.2011, 11:41
da li neko ucestvuje u "I'm not scared cuz I'm a tank!" halloween contestu?
Nikola16789
29.10.2011, 14:45
Zahebao sam IS, samo 2200xp :mad: Ali sam zato dobio potpuno beskorisnih 8000xp na elitnom T34 :nov_mad2:
virtuoz pavle
29.10.2011, 14:45
ja ne mogu da nadjem taj "full text" gde su napisani RULES AND REGULATIONS, neko je pomenuo da mogu samo slike velike 1024*768 i ne vece od 990KB, ja to nigde nisam nasao, a posto su mi slike high quality i vece od 1.5MB nisam siguran da li ce to proci.
miša topola
29.10.2011, 14:49
Zahebao sam IS, samo 2200xp :mad: Ali sam zato dobio potpuno beskorisnih 8000xp na elitnom T34 :nov_mad2:
Ja sam se zeznuo za sve tenkove u garaži, posebno mi je krivo za M4A3E2 koji treba da se zameni do večeras.
Eh, na Sluggeru dobijem jbni Komarin i odem da branim bazu, a ceo moj tim ode da capuje protivničku gde nije bilo nikog, gotova partija za manje od dva minuta, ni metak nisam opalio - 505 XP za prvu pobedu dana :nov_mad2:
Nikola16789
29.10.2011, 14:58
Ne spominji TD, ni ne seda mi se u T25-AT koliko je los, ali ce i to uskoro morati da se odradi. Zalim sav kredit dat na njega.
Ja dobro prosho sa Sherman-om, prvu partiju na srecu :) izgubismo. Drugu sam sve vreme rokao neku zbunjenu KV-5-cu i na kraju ga i ubio, pogodio Pantera i Ferdinanda i milina... Cekam da mi se rascisti kuca da mogu i sa M4A3E2 i KV-om da igram. :opanachke
Ja sam se zeznuo za sve tenkove u garaži, posebno mi je krivo za M4A3E2 koji treba da se zameni do večeras.
Mozda je bolje da sacuvas M4A3E2, meni on zaradjuje dosta vise para od Sherman-a i KV-a. Upada u iste partije, a dosta je izdrzljiviji od oba.
miša topola
29.10.2011, 17:00
Moraću da ga prodam jer mu istražujem samo gusenice i M6. Nemam mesta u garaži, ostaje mi KV, KV-3, IS-3 i M4.
Nisam primetio da M4A3E2 zarađuje više od M4.
U pocetku ne, ali kasnije unapredjen, da. Naravno, zavisi i da li ti odgovara da igras sa medium/heavy tenkom. Ja zaradjujem najvise sa njim (gusenice, 105mm, prva kupola, motor zadnji i radio istrazen), ali mi najvise on i lezi za igranje.
miša topola
29.10.2011, 17:14
Meni odgovara svaki tenk, ali trenutno nemam vremena za igranje, moram da se mučim za T34 ;)
Фина победа за 5х, премијум наравно
http://i177.photobucket.com/albums/w219/Doolio/shot_006.jpg
едит:
чуј фина, управо сам сконтао да ми је ово најбоља са КВом:) 1984 искуства по стандардном, пребацио сам прошлу најбољу где сам убио седам ликова, ето, штета је најбитнија:) И наравно, чунак најбоља ствар у игри:)
miša topola
29.10.2011, 17:29
Eh, da je meni jedan premium nalog :)
Meni odgovara svaki tenk, ali trenutno nemam vremena za igranje, moram da se mučim za T34 ;)
Probacu i ja cim istrazim KV-3 (jos ~4k xp-a), ali cini mi se daleko previse...
Eh, da je meni jedan premium nalog
То сам и ја реко, па сам онда узо:kreza:
Не могу да се малтретирам, од кад ми је ортак нешто премијума да видим какав је, не могу да се вратим назад. Ако одлучим да им не дам паре, престаћу да играм, потпуно је друга прича са премијумом.
miša topola
29.10.2011, 17:34
@toxic Moguće je ako osvajaš +300 exp. poena u većini bitaka.
ja ne mogu da nadjem taj "full text" gde su napisani rules and regulations, neko je pomenuo da mogu samo slike velike 1024*768 i ne vece od 990kb, ja to nigde nisam nasao, a posto su mi slike high quality i vece od 1.5mb nisam siguran da li ce to proci.
Окачи обе верзије, па шта год да је, упадаш у регулацију:)
Koji M4 da uzmem onaj koji je stvarno midd tenk ili onaj sto je ko teskas? M4A3E8 mi se vise dopada jer je pravi midd tenk ali vidim da vise njih vozi M4A3E2 koji je po meni pravi heavy tenk....
M4A3E2 definitivno, mnogo je izdrzljiviji i ima mnogo bolji top (105mm naspram 76mm kod E8 s kojim nista ne mozes jacim tenkovima), a samo je nesto sporiji.
Nikola16789
29.10.2011, 18:39
Pa ispaljuje vise od duplo granata po minuti, to bas i nije "samo malo sporije". :)
Mislio sam na brzinu kretanja. :)
Inace, moze i 3x brze da ispaljuje, dzaba kad moze samo light, td (samo one slabije) i arty tenkice da unisti.
virtuoz pavle
29.10.2011, 19:10
koja je fora sa onim M26 Chaffe tenkicem. treba 55k exp da bi ga istazio, a posle toga nema nista lol.
atlantis
29.10.2011, 19:12
koja je fora sa onim M26 Chaffe tenkicem. treba 55k exp da bi ga istazio, a posle toga nema nista lol.
Mislis M24. ;) To je laki tenk najviseg tira, svaka frakcija ima po jedan Light Tank petog tira. Ako volis da igras kao Scout.
virtuoz pavle
29.10.2011, 19:13
lepo izgleda taj M24 :D mada je 55k exp mnogo.
T-50-2, VK 2801 i Chaffee su end-game skauti tj. top-tier laki tenkovi. Kao što je recimo t9 maksimum za medium tenkove, za light tenkove je to t5. Zato i treba toliko xp-a da bi se istražili, a i ne zarađuju dobro pare iako su tier5.
atlantis
29.10.2011, 19:35
Da li se koriste u CW, predpostavljam ne?
miloshbg
29.10.2011, 19:35
Kakav je TD, M10 Wolverine?
Nikola16789
29.10.2011, 19:45
Uzeh M24 malopre, umro sam dok nisam skupio potreban xp. Stock tank je uzasan, ali srecom sam od 5x xp od prve pobede uzeo gusenice; sad jos motor da istrazim pa da vidim sta ovaj tenk moze :)
To je vise medium tenk nego TD, ljudi kazu da nije los, ja sam do sluggera dosao preko E8
Aleksandar
29.10.2011, 20:18
Probaj ovako da resis problem, ja sam ga tako resio...
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/42600-tanks-not-appearing-in-game/
Isprobao sam sve navedene kombinacije,ali ništa nije pomoglo.
Reinstalaciju igre ne želim da uradim.
Kakav je TD, M10 Wolverine?
Najslabiji je TD u svom tier-u.
Da li se koriste u CW, predpostavljam ne?
Koriste se u CW na nekim mapama koje su otvorene i gde mogu brzo da odskautaju artiljeriju recimo Sand River, Prokhorovka...
Recimo na Sand Riveru smo igrali sa 4 x t9 mediuma, 2 x T-50-2 i 9 x t8 artiljerija.
@miloshbg
Ali ima tu prednost da ima pokretnu kupolu, što se firepower-a tiče zaista je najslabiji.
virtuoz pavle
29.10.2011, 22:12
sad sam procitao na WoT forumu. 15.-og je bilo neko takmicenje slicno ovom za Halloween, jos nisu dodelili nagrade :kreza:
sto se wolverina tice, nikad nisam igrao TD, ali nekako ne volim da naidjem na Wolverine, svaki put kad igram sa KV (da zaradim pare) izbusi me pa samo tako.
atlantis
29.10.2011, 22:53
Pomenuli ste lake tenkove i iskoristio sam 5x dan da dodjem do T-50, dva meca sa T-46. :) Kako mi lezi ova igra nakon dva meseca teskasa i nekog mediuma. :)
miloshbg
30.10.2011, 12:46
Potpuno ste u pravu za Wolverine... Do sad ubedljivo najgori TD... Nadam se da ce Slugger biti bolji. :paranoia:
Nikola16789
30.10.2011, 12:58
Slugger hoce, ali T25-AT je gori od Wolverine. 90mm top koji ne moze da probije apsolutno nista pruzice ti sate nerviranja.
Sačekaj da uzmeš 105mm, nije ništa posebno lošiji od naj topova na drugim t7 TD-ovima. A i za Sluggera se isto smaraš na onom jadnom prvom topu dok se ne uzme 90mm. Slugger je super kad upadneš u max tier7 borbe, ali sve više od toga te lako oneshotuje :(
Nikola16789
30.10.2011, 14:05
Jedini problemcic je sto mi treba nenormalnih 41k xp za taj topic, koji koliko sam osetio kad me pogode nije nista posebno...
Halloween specijal sutra, ništa posebno...
Starting from 5:30 am UTC, October 31st, until 5:00 am UTC, November 1st, enter the World of Tanks battlefields to try the special and upgrade your vehicle faster!
Buy the following vehicles at half-price:
* Wespe
* VK 1602 Leopard
* Jagdpanther
* SU-26
* T-28
* M37
* T1 Heavy
* T20
Get 20% credits more at Gold conversion!
atlantis
30.10.2011, 14:25
Ja se uvek razocaram kada vidim detalje i uvek mi se cini svaki sledeci Special losiji od predhodnih... :(
Mislim ko jos menja Gold u srebro i to jos popust 20%. :D
virtuoz pavle
30.10.2011, 15:10
moze li neko da ponovo okaci onaj link sa datumima patcheva i onim sto oni donose please. znam da je u pitanju Overlord's Blog, ali ne mogu da nadjem one datume. Voleo bih da makar probam da uzmem T34 pre nego sto postane premium.
hvala
atlantis
30.10.2011, 15:16
moze li neko da ponovo okaci onaj link sa datumima patcheva i onim sto oni donose please. znam da je u pitanju Overlord's Blog, ali ne mogu da nadjem one datume. Voleo bih da makar probam da uzmem T34 pre nego sto postane premium.
hvala
http://overlord-wot.blogspot.com/2011/04/full-tech-trees-revised-and-improved.html
@Virtuoz:T34? USA tree?
A hteo bih da mi neko objasni ako je moguce kako se gleda probojnost topova? Neki imaju dve a neki 3 stavke i sta koja oznacava? Recimo na mom SU-100 top 122mm ima probojnost 175/217/61 dok top 100mm ima 175/235/50 gde,kao sto vidite prvi ima losiju drugu stavku a bolju trecu pa me interesuje sta koja oznacava da bih ukapirao sta a koristim :)
Nikola16789
30.10.2011, 15:27
mislim da su u pitanju vrednosti za redom u ovom slucaju pancirnu, potkalibarnu i fugasnu granatu.
mislim da su u pitanju vrednosti za redom u ovom slucaju pancirnu, potkalibarnu i fugasnu granatu.
Dada,vis vrlo moguce a bas to mi nije palo na pamet :) Ok,hvala puno.
Nije to Pavle tražio, nego ovo:
http://overlord-wot.blogspot.com/2011/09/2012-mystery-revealed.html
Uzmite sve ovo sa OGROMNOM rezervom pošto već kasne sa ovim patchom, a neke stvari su posle rekli da će morati da pomere (druge TD grane za Ruse i Nemce na primer).
@Cages: Pa ispod pise i za koje granate je info (odnosno koje moze da koristi), tim redosledom.
E, ali na blogu se kaze negde Q1 2012., ali nisam siguran da li T34 odlazi u Premium klasu ranije i kad, cini mi se da sam negde na blogu naso da on ide ranije, pre ovih promena?
Nikola16789
30.10.2011, 15:42
Da, neko je najavio da ce T34 biti zamenjen pre nove godine, kod mene stoji u garazi pa kad bude bude. Treba da skupim jos 6 miliona za T30 i 3 i po miliona za IS4 i zavrsio sam sa tim zezancijama, posle cu ozbiljno da se poigram sa mediumima, blizu sam Pattona, ali se nadam da cu uskoro krenuti na T-54
Sta mislite, jel bolje ici preko Kv-1S>KV-13 ili izgurati celu granu od pocetka. Po kolicini xp-a deluje isto, ali nisam siguran sta da radim.
Treba ti 63300 xp poena sa KV-1S, a po onome sto sam video za sad, taj tenk ima uvek najslabiji skor u partijama. Moglo bi da bude pravo mucenje.
Sad sam nesto gledao teh stablo,rekao bih da,ako vec imas KV izucen a verujem da imas ides na KV1S pa na KV13 nekako mi deluje manje dosadno a verujem i da je jeftinije plus ces gomilu srebra da zaradis :)
Treba ti 63300 xp poena sa KV-1S, a po onome sto sam video za sad, taj tenk ima uvek najslabiji skor u partijama. Moglo bi da bude pravo mucenje.
Pa verujem da je tako jer ljudi od njega ocekuju da je kao KV ili KV-3 a on je,cini mi se,mnogo blizi nekom medium tenku po statistikama i naravno brzo se gine. Sa pametnom igrom verujem da moze lepo da izgura.
virtuoz pavle
30.10.2011, 16:28
zar M103 ne menja T34, kako onda T34 da ode u premium granu pre dolaska M103?
Nikola16789
30.10.2011, 16:37
M103 ce doci pre nove godine, ocigledno. Tako je bar najavljeno.
miša topola
30.10.2011, 16:53
Ne moraju da žure, može i posle Nove godine :)
Nemojte da se nadate previše, vrlo lako može da se desi da svi ispuše za T34 premium. Tekst koji su oni postavili pre skoro 5 meseci ne mora ama baš ništa da znači.
virtuoz pavle
30.10.2011, 17:20
ma i ja sam nerealan. jadva sam stigao do IS-4, posle 1500+ borbi a jos houcu da sa T1 Heavy stignem do T34 :D
edit: da li arty dobija vise exp i credits per battle? jer njihov fire-rate i dmg ne moze da se poredi sa dmg-om, scoutovanjem etc. ostalih tenkova.
Ma meni sve jedno, i onako ne mogu da ga dobijem bar 2 meseca. Od preksinoc nikako da izgrindam pare za KV-3, doduse sam sam kriv (na 3 vozila imam rammer :)). Trebace mi mnooogo da skupim i za M6, dzaba mi sto je otkljucan...
edit: da li arty dobija vise exp i credits per battle? jer njihov fire-rate i dmg ne moze da se poredi sa dmg-om, scoutovanjem etc. ostalih tenkova.
Ne dobija ništa više. Artiljerija pravi dovoljno štete da pokrije sve te "nedostatke" koje ima, dovoljno je reći da ste i sa tier7 arty gotovo uvek u plusu i bez premium naloga.
miša topola
30.10.2011, 17:51
ma i ja sam nerealan. jadva sam stigao do IS-4, posle 1500+ borbi a jos houcu da sa T1 Heavy stignem do T34 :D
Ja se još uvek nadam da mogu stići do T34, sada sam na pola puta do M6 idem preko M4A3E2.
IS-4 je tu blizu :)
Nikola16789
30.10.2011, 18:44
Nemojte da se nadate previše, vrlo lako može da se desi da svi ispuše za T34 premium. Tekst koji su oni postavili pre skoro 5 meseci ne mora ama baš ništa da znači.
Naravno da ne mora, ali do sad su se drzali plana, a i na kraju teksta stoji:
Note: Installed equipment and modules in depot for the vehicles affected by the revisions will be sold at their buying price. Some minor changes are still possible but overall concept will remain untouched.
virtuoz pavle
30.10.2011, 19:17
Ja se još uvek nadam da mogu stići do T34, sada sam na pola puta do M6 idem preko M4A3E2.
IS-4 je tu blizu :)
daleko si od "na pola puta". Od M6 do T34 ti treba vise od 350k exp. mada, ako igras kao lud i + imas premium verujem da je sve moguce :D
...a jos ako kupis zlato! T34 je odamh iza ugla :D
Na pola puta je do M6, a ne do T34 :D
virtuoz pavle
30.10.2011, 19:28
ti zarezi su cudo :D
"Ja se još uvek nadam da mogu stići do T34, sada sam na pola puta(zarez) do M6 idem preko M4A3E2."
kako sam ja to shvatio :D
atlantis
30.10.2011, 19:31
Ko je pitao za KV-1S, da napisem da je to fenomenalan tenk. Jako je okretan i brz, vise nego IS, a mozete mu staviti top koji koristi IS 122mm koji pravi lud damage kada je na IS, a zamislite u tiru 6. Meni je KV-13 istrazen iz KV-1S i imam u planu da stignem do T-54 ali nedostatak slotova i vremena za igru je to pauzirao.
miša topola
30.10.2011, 19:36
ti zarezi su cudo :D
"Ja se još uvek nadam da mogu stići do T34, sada sam na pola puta(zarez) do M6 idem preko M4A3E2."
kako sam ja to shvatio :D
Baš ne treba zarez na tom mestu gde ga ti hoćeš ;)
@atlantis
Da, KV-1S je dobar medium tenk :)
virtuoz pavle
30.10.2011, 19:41
ma okej je to :D samo bez zareza recenica moze da se tumaci dvojako :D al' da ne spamujemo vise ko "matematicari" u "2. ugao" :D
Pa valjda moze da se za 2 meseca izgrinda i T34 (od M6)? Ne verujem da ce pre nove godine da ga zamene, i ovako stalno kasne.
miša topola
30.10.2011, 19:46
Pa valjda moze da se za 2 meseca izgrinda i T34? Ne verujem da ce pre nove godine da ga zamene, i ovako stalno kasne.
Može ako živiš pored računara :)
Kontam da je najteze preziveti T8, odnosno T32? Moze T29 brzo sa M6 da se stigne, a kako je T29 dobar tenk valjda xp nece biti problem (pare grindas sa KV i M4)?
Nikola16789
30.10.2011, 19:50
Uzeh i IS3 konacno. Nesto sam mnogo tenkova kupovao poslednjih 2-3 dana, prvo T25, pa Chaffee, sad IS3 i ostadoh bez kredita skroz. :kreza:
miša topola
30.10.2011, 19:58
Kontam da je najteze preziveti T8, odnosno T32? Moze T29 brzo sa M6 da se stigne, a kako je T29 dobar tenk valjda xp nece biti problem (pare grindas sa KV i M4)?
Svi se žale na T32 i na M6. T29 je najbolji tenk u svom tieru.
@Nikola16789
Srećno sa novim tenkom.
atlantis
30.10.2011, 20:03
KV-1S je nesto izmedju Mediuma i Heavy, ipak se vodi kao Heavy. ;)
M6 nije los tenk kada se istrazi 90 mm top, T1 je tuga.
T32 je takođe dobar tenk, ima jači armor i od T29, T34 i T30, a onaj top sa T29 je sasvim upotrebljiv i u osmom tieru. Nije baš toliko teško izgrindati (meni trebalo 5 nedelja sa KV-3 na IS-7), ali bez premiuma ništa. Čak i kad uspeš da skupiš xp faliće ti para, što znači da pored grinda xp-a moraš da igraš i tenkove zbog skupljanja para.
EDIT:
Ad3YGOO2m_w
Evo one CW borbe gde smo igrali sa 9 artija :D Jbg malo je lošiji kvalitet snimka :(
virtuoz pavle
30.10.2011, 22:16
kako da promenim interface tako da vidim hp igraca i bez pritiska na ALT? vidim neki ljudi imaju drugaciji nisan i info protivnika.
edit: sad sam video WoT: Clan Wars kartu evrope, i dole neko zlato tipa "maximum province income - 480gold". Clan Wars se dakle igra u po zlato?
atlantis
30.10.2011, 22:21
kako da promenim interface tako da vidim hp igraca i bez pritiska na ALT? vidim neki ljudi imaju drugaciji nisan i info protivnika.
To je mod.
Svaka teritorija na mapi nosi određenu količinu zlata. Svaki dan se taj iznos slije u riznicu klana. Što više teritorija klan poseduje, logično biće veći i priliv zlata. To zlato vođe klana posle raspoređuju aktivnim članovima za troškove zlatne municije ili ako se baš ima - za premium naloge.
Što se tog moda tiče...
http://mirtankov.net/mods/4161-world-of-tanks-overtargetmarkers.html
virtuoz pavle
30.10.2011, 22:34
@DeCoy
koliko zlata zaradis tako nedeljno?
virtuoz pavle
30.10.2011, 22:39
pozitivna nula :D
evo sad javlja Lord of Tanks na forumu WoTa da je Halloween takmicenje zavrseno, valjda cu dobiti premium ovaj put :D
atlantis
30.10.2011, 22:55
Da li je neko igrao skoro sa T-50, da li da mu istrazim treci motor ili je drugi dovoljan? Mozda glupo zvuci ali vidim da je treci tezi?
Moć tih skauta je u brzini prema tome tih dodatnih 100 konja ima super da ti legnu. Uostalom isti motori su i na T-50-2 pa nećeš posle morati da ih istražuješ ;)
atlantis
30.10.2011, 23:23
Pomislio sam da nije losiji treci motor na T-50 od drugog posto je tezi, mada ipak je to dva tira vise. :)
Nikola16789
31.10.2011, 1:56
Flawless Victory
http://www.dodaj.rs/f/3H/AL/1kJbKU7V/shot262.jpg
6 medalja sam dobio :)
http://i43.tinypic.com/102ugky.jpg
http://i41.tinypic.com/1z4gvtv.jpg
Si mogao malo veće slike da staviš slabo se vidi?
:)
atlantis
31.10.2011, 16:12
Ako neko koristi hitzone skinove, vidim sada da postoji EXE fajl koji predpostavljam pokrece instalaciju sto je mnogo jednostavnije ali kako posle vratiti u normalu ako pozelim? :)
Nikola16789
31.10.2011, 16:16
Nikako. Zato pre instalacije iskopiraj ceo "vehicles" folder.
atlantis
31.10.2011, 16:17
To je lep savet samo da li je folder Vehicle jedini koji se menja?
Nikola16789
31.10.2011, 16:23
To je lep savet samo da li je folder Vehicle jedini koji se menja?
Za skinove tenova samo se taj folder menja.
Zbog ovakvih stvari ne volim instalere nego samo zapakovane fajlove, pa sam uvek siguran sta sam instalirao i gde sam ubacio.
atlantis
31.10.2011, 16:32
Idem i ja ipak manuelnu varijantu.
I ja bi izbegavao bilo kakav .exe. Nema potrebe za time a samo mogu da ti ga uvale ako si nepoerzan. Najbolje ti je rucno. Obavezno usput bekapuj default skinove da ne bi renstalirao igru bez toga.
Inace, ko ne zna. Skinovi mogu i "nazivo" da se probaju. Pokrenite igru selekujte tenk za koji menjate skin. Prekopirajte/zamenite skinove gde treba. Selktujte neki drugi tenk pa opet onaj za koji ste menjali skin i odma ce "popiti" izmenu.
Ko ima apetite sam da pravi. Uposte nije problem, samo treba da nadje plug-in za photoshop.
Si mogao malo veće slike da staviš slabo se vidi?
:)
mogao sam, ali mi bilo mrsko.
zato postoji spojler tag.
virtuoz pavle
31.10.2011, 17:19
kakve veze ima ESL sa WoT-om?
Ne postoji zato spoiler tag. Za to postoji thumbnail prikaz sa uploading sajtova koga iz samo vama znanih razloga uporno izbegavate.
WoT je od skora jedna od disciplina u ESL.
http://www.esl.eu/eu/wot/
virtuoz pavle
31.10.2011, 17:24
da, sad sam se prijavio za neki KV "fun cup". S tim sto su mi stavili da zivim u drzavi Kosovo (sto je najgore, ne vidim nacin da ovo ispravim)...sto je :facepalm :confused::confused::confused:
nvm, nasao sam EDIT opciju tako da sad zivim u Srbiji...
ucestvuje li jos neko na ovom fun turniru?
edit: i jos ne mogu da se prijavim zato sto su sva mesta popunjena... :D
e, pa na tinypic-u ne postoji. A ne pada mi na pamet da ga ja sam kuckam.
Nije popunjen turnir treba da se prijaviš preko ovog linka (http://www.esl.eu/eu/wot/1on1/funcup_3/signup), ali pre toga da registruješ gameaccount za WoT na ESL tako što uneseš svoj ingame nick.
atlantis
31.10.2011, 18:11
da, sad sam se prijavio za neki KV "fun cup". S tim sto su mi stavili da zivim u drzavi Kosovo (sto je najgore, ne vidim nacin da ovo ispravim)...sto je :facepalm :confused::confused::confused:
nvm, nasao sam EDIT opciju tako da sad zivim u Srbiji...
ucestvuje li jos neko na ovom fun turniru?
edit: i jos ne mogu da se prijavim zato sto su sva mesta popunjena... :D
Daj neke detalje ako te ne mrzi, sta i kako? Ja sam ta takmicenja uvek izbegavao jer racunam nema sanse da dobijem. :D Mada to nije dobar stav.
edit: Izvinjavam se, sada vidim poruku DeCoy, nisam refresovao stranicu.
edit 2: Ili ipak nije to to?
virtuoz pavle
31.10.2011, 18:56
ne znam kako da se prijavim, registrovao sam se kao Ragnarok ali i dalje mi trazi da "registrujem WoT" na ESL...
miloshbg
31.10.2011, 19:33
Ja sam se totalno smorio sa Wolverine... :mad:
virtuoz pavle
31.10.2011, 22:14
hoce neko samnom u trening borbu 1na1 da isprobamo KV chunkove i ZiS6? :D
Imam jednu dilemu ljudi,trenutno igram sa su-152 i zadovoljan sam sto se tice vatrene moci ali je uzasno nepokretljiv kao i svaki TD a koliko sma primetio cak i pojedini medium tenkovi imaju vatrenu moc kao i on tkao da se pomalo gubi smisao TDa.... Prosto ne znam dal da budem uporan do kraja tj do tier 9 ili da se presaltam na nesto drugo?
Object 704, uz T30 i E100 trenutno imaju najjače topove u igri (ako izuzmemo arty) i nijedan medium im nije ni prineti što se toga tiče. Što se tiče pokretljivosti, ako ti je za utehu ruski TD-ovi su još i najagilniji od svih.
Ja sam se isto smorio, nisam ukljucio zadnja 2 dana...tenkovi su mi kao od papira...
Pa ono TD i jeste dosta slaba klasa, trebali su ipak malo jace topove da im stave. Object 704 ima odlican top, ali do njega su uglavnom samo pracke.
Pazi i ISU-152 ima BL-10, isti topčić kao i Object, a recimo Ferdi na t8 ima isti damage kao IS-7, čak i brže puca. Zaboravio sam i T95 da pomenem malopre i on ima isti top od 750 dmg-a a i prednji armor od 305 mm, teško da je od papira :kreza:
Samo je problem što se običan tenk može prilagoditi svim mapama, dok TD na nekim briljira, a na nekima je pak prosek.
Daleko je Ferdinand :)
Smorilo me to sto pogodim lika 6 puta ako je hit mislim da mu skine 1 hp ostalo promasim(rikoset ili nisam probio armor) a iscimam se mnogo , krijem se non stop , bezim i onda me razvali iz udarca...i tako svaka partija.
Da li vredi da idem na poslednji motor kod T29? Njega koristi i T32, dok T34 dolazi sa njim kao Stock. U pitanju je 23.000 XP, treba mi 2 dana da nagrindam to sa mojim tempom ali ako se tih 40 hp razlike oseti i pomaze u grindu do T34 onda da uzimam? Ako je neko moze to da proceni iz iskustva...
Treba valjda i da zaradis parice za sledeci tenk? Lakse je ako imas tenk u fulu. I jos jedna stvar zbog koje mislim da treba uvek grindati do kraja. Ako ne izgrindas sada, grindaces na jacem tieru to isto. Na jacem tieru su veci troskovi pa sto pre skupis sve module u manjm si gubituku. Znaci, zelis da u svaki sledeci tier ulazi sa maksimalnom prednoscu koju mozes stvoriti da bi smanjio gubitke koje ces tada imati dok budes napucavao tenk do kraja. Dakle sto se mene tice sve uvek na elite pa onda dalje, dok dodjes do elite imaces i vise parica skupljeno, sve to ide jedno sa drugim ...
Shvatam to da je lakse grindati na manjem tiru ali ja pitam da li da eventualno preskocim taj motor na oba tenka. :) Ne znam koliko se primecuje njegova prednost i da li vredi uloziti 23k, pogotovo me zbunjuje sto vidim na specifikacijama da je T32 laksi od T29, sto bi trebalo da znaci da je i brzi i okretniji? Inace, srebro mi nije problem, samo XP. :)
Vredi uložiti, iz prostog razloga zato što je T32 tier 8 tenk, baca te sa višim tierovima nego što to radi sa T29 i ima da ti presedne dok izgrindaš motor, jer praviš manji dmg, manje para, manje expa...Ja sam se namučio sa T32 i za T34 sam rešio da sve otključavam sa free expom. Jbg, nemam živaca 60k expa da grindam sa topom sa T29...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.