PDA

Prikaži potpunu verziju : World of Tanks

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129

gently
18.9.2012, 23:37
Pade mi na pamet,da li je ikada bilo ideje da se ubaci neki Italijanski tenkic?Jesu smesni u odnosu na ostale u drugom svetskom ali su imali solidan broj tenkica.A i bio bi neki fetis voziti FIAT tenk.

Doolio
19.9.2012, 9:10
Можда ''тамо негде некад'' :)

Не сећам се за шта, дал за авиончиће или бродиће (а можда и за тенкиће, али добро, глуп сам) најављено је ЕУ дрво, тј. примери тенкова европских земаља које немају довољно материјала за своје линије.
Тако да, шта ја знам, можда и видимо некад Италијане и другаре...

DeCoy
19.9.2012, 9:14
To je poteklo kao community ideja, da se napravi tech tree od mešanih evropskih nacija, na šta je WG u Q&A odgovorio da je mogućnost zanimljiva, ali je problem što bi takva grana mogla da ide najviše do 5. ili 6. tiera jer jačih tenkova jednostavno nema, čak ni kao prototipa.

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/127627-europe-tech-tree-planned-artilerry-tanks-from-russian-forum/
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/127387-europe-tech-tree-planned-medium-tanks-from-russian-forum/
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/127380-europe-tech-tree-planned-tank-destroyers-from-russian-forums/

Za heavy tenkove nisam našao :kreza:

Doolio
19.9.2012, 10:07
Ајој који цар овај Густав, giev nao, me want!

M1L0SH
19.9.2012, 17:32
To je poteklo kao community ideja, da se napravi tech tree od mešanih evropskih nacija, na šta je WG u Q&A odgovorio da je mogućnost zanimljiva, ali je problem što bi takva grana mogla da ide najviše do 5. ili 6. tiera jer jačih tenkova jednostavno nema, čak ni kao prototipa.

Pa dobro sto se mene tice daj i 5,6 stvarno je neki merak da vozim te manje poznate masine.
A sta sa Ceskim tenkovima koje su Nemci prisvojili ? Kao na primer Hetzer ili Pz-38na ?
Bili bi u oba drveta ...
Drugo sa ovih slika mnogi tenkovi su malo preradjeni Nemacki ili Ruski.
Bilo bi glupo da istrazujem onaj finski tenk kad je to zarobljeni Ruski BT-7 ...
Verovatno ce ubaciti po neki kao premium ...

PlazmaKeksWoT
19.9.2012, 19:02
@DeCoy
Auuuu, celu noć ću sad da popunjavam kolekciju...

Ako nekog interesuju detaljnije fotke nekih tenkova koje voze u igri:

Germany:
http://www.panzerfrontbis.narod.ru/gt.html

SSSR:
http://www.panzerfrontbis.narod.ru/st.html

U.S.A.:
http://www.panzerfrontbis.narod.ru/at.html

Empire Of Japan:
http://www.panzerfrontbis.narod.ru/jt.html

France:
http://www.panzerfrontbis.narod.ru/fr.html

Italy:
http://www.panzerfrontbis.narod.ru/it.html

miša topola
19.9.2012, 23:33
Можда ''тамо негде некад'' :)

Не сећам се за шта, дал за авиончиће или бродиће (а можда и за тенкиће, али добро, глуп сам) најављено је ЕУ дрво, тј. примери тенкова европских земаља које немају довољно материјала за своје линије.
Тако да, шта ја знам, можда и видимо некад Италијане и другаре...

Italijani će biti u igri, ili u svom ili u zajedničkom stablu, kako god oni će se voziti :)

DeCoy
20.9.2012, 13:27
Odložen 8.0 patch za RU servere, a samim i tim kod nas će da kasni...

http://overlord-wot.blogspot.com/2012/09/wot-current-status-of-80.html

pRoskiLLz
20.9.2012, 13:42
:eek2: :(

_Maximus_
20.9.2012, 14:00
super.

Doolio
20.9.2012, 14:04
Ја га нисам очекивао пре октобра, тако да океј што се мене тиче:)

Једино ми смор што ћу да истражим Т-54 пре печа, па сам џабе гулио 15-20 иљада експа:)

toxic
20.9.2012, 15:15
Pa vidi da li imas dovoljno kesa da ga uzmes pre patch-a, pa ako nemas grindaj pare. To je bar moj plan. (:

pRoskiLLz
20.9.2012, 15:17
ja tek treba da kupim T-44 tkd mi odlicno doslo tih -15-20k... :to_care:

Doolio
20.9.2012, 15:24
pa vidi da li imas dovoljno kesa da ga uzmes pre patch-a, pa ako nemas grindaj pare. To je bar moj plan. (:

Ма имаћу:) Имам премијум налог и имам тајпа и спершинга и грајндујем тренутно неколико линија од којих ниједна није изнад седмог тиера (осим Т-44), тако да, чак и у случају да радим само дејли, намлатићу паре ко нездрав:)

gently
20.9.2012, 20:13
Koja je razlika kod obicne kupole i nadogradjene kod m8a1?Gledam i imaju sve identicne karakteristike.

DeCoy
20.9.2012, 20:35
Razlika je što na prvu ne može najjači top da se nakači i dodaje 15 HP-a.

xandar
20.9.2012, 22:55
Koja je razlika kod obicne kupole i nadogradjene kod m8a1?Gledam i imaju sve identicne karakteristike.
I ja sad ga uze, prodao sam pz4 dok je jos dobar, ne bih podneo da ga vidim onakvog posle updatea:o
http://imageshack.us/photo/my-images/826/gfgfdo.jpg/
Isto toliko sam razocaran ovim m8a1, odvratno trom, a da bi razvio max brzinu ti je potrebna pista ili autoput ili zato sto ga igram kao scouta:D

gently
20.9.2012, 23:52
Razlika je što na prvu ne može najjači top da se nakači i dodaje 15 HP-a.
Hvala.

Xandare,meni super radi,naravno na pocetku mislih da je ocajan,ali stavis onu 57mm pucu,onaj nabijac topa i imas prakticno nesto kao cercila samo tier 4 i sa ocajnim armorom.A koliko cujem sa kamuflazom je kao stelt tenk.

Mada t46 i m18 su naravno jos bolji.

Sta ce ti brzina uopste?Rokas neprijateljske tenkove,ne trkas se.Mada je i dobar da krenes ivicom mape i pokidas onu artiljeriju koja te roka od pocetka partije.

A budzim ovu liniju jer mi treba neki tenk za pravljenje novca,gubim strasno novca sa IS-om i Kv-3kom pa mi treba nesto da me izvuce iz minusa.Pa dodjoh do zakljucka da uzmem PZ IV,Kv1 i m18.A mogao bih da grindam onog svog cercila dok ne umrem ali mi je iskreno dosadan strasno.

Sta preporucujete za zaradjivanje novca od tenkova?Cuh i za su85 i su 100 da su dobri,ali ne podnosim sovjetske TD-e nikako.A ako krenem da igram sa su100 i imam jos jedan tenk sa 122 pucom cu se bacim kroz prozor sa cetvrtog sprata :n-cc2:

xandar
21.9.2012, 0:10
Pa kad je vec papirnat ocekivao sam malo vecu agilnost, bar je meni tako delovalo kad sam ga napucavao:o
Nije da ne vala, ali nije ni dobar...
Uzmi jagd panzer 4....eee taj mi lego:D

vetar.
21.9.2012, 12:17
Ja sam isto baš juče uzeo M8A1 kako bi uzeo T49 za specijal, u drugoj partiji sam uzeo Mastery Badge I klase, a u sedmoj partiji Ace Tanker medalju, takođe sam u prvih 6-7 partija imao dve partije sa po 5 uništenih tenkova.

Tenkić je odličan, samo ima malo helta i nema armor tako da treba prilagoditi igru tenku, štekovati se u žbunju na otvorenim mapama i čekati prvu priliku za flenk, izbegavati frontalno napucavanje.

@gently (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=7967)
Po meni najbolji tenkovi za zaradu su PZ IV, KV1, Stug III, T-34-85, M18 i VK3601H.
Što se tiče IS-a, sa njim dobijam po partiji 25-35k, ali sam tek kasnije primetio da mi za municiju ode oko 15k bez problema, tako da na kraju ispadne da u čak i u dobroj partiji budem u plusu samo 10-15k.

pRoskiLLz
21.9.2012, 13:05
zasto niko ne spominje KV-2 kad je rec o zaradi? ima dva extra topa koji zahtevaju dva razlicita pristupa tenku pa je samim tim lako prilagodljiv svima... zaradjivao je brutalno kad je bio tier V (sada mu opravke nesto vise kostaju ali i dalje zaradjuje jako lepo)...

xandar
21.9.2012, 14:54
Ja sam isto baš juče uzeo M8A1 kako bi uzeo T49 za specijal, u drugoj partiji sam uzeo Mastery Badge I klase, a u sedmoj partiji Ace Tanker medalju, takođe sam u prvih 6-7 partija imao dve partije sa po 5 uništenih tenkova.

Tenkić je odličan, samo ima malo helta i nema armor tako da treba prilagoditi igru tenku, štekovati se u žbunju na otvorenim mapama i čekati prvu priliku za flenk, izbegavati frontalno napucavanje.

Dok ne izgubis 10 zaredom, i budes koristan timu koliko i muskarcu bradavice.
ELEM, ovde niko ne uze s-35? Ja sam razmisljao, ali me mrzi da dobijem po guzi sa s40...

vetar.
21.9.2012, 15:29

Isto imaš tako šanse da dobiješ i 10 za redom.
Istina je da ima malo nezgodan MM, baš često upada u partije u kojima ima dosta tier 6 tenkova, ali i tu ima svoju ulogu, nađeš neki žbun ima dobar položaj i odakle možeš fino da spotuješ i snajpuješ, a čim se ukaže prilika flenkuješ.

pRoskiLLz
21.9.2012, 16:04
ELEM, ovde niko ne uze s-35? Ja sam razmisljao, ali me mrzi da dobijem po guzi sa s40...

uz'o ja... somua je skroz okej tenk za tu klasu... ima pusku kao KV-2 107mm, sto je extra za taj tier... malo sporo nisani al sta sad... stigao sam do V39 nabudzio ga skroz, dosta je precizan ali jako sporo nisani sto me jako nervira...

Morandi
21.9.2012, 19:56
Malopre sam upao u partiju sa 2 posebna debila koja se retko srecu u partiji.
uki[BAN] i grile[STRS]
Cim je pocela partija nesrecni T-50 se sudario sa ukijevim VK i ovaj ga je uz pomoc prijatelja grileta koji je vozio lorein, unistio. To me zadivilo pa sam parkirao svoj T44 ispred ukijevog VK da vidim sta ce, kad naravno ubise i mene. :aplauz:
Svakakve se face kriju iza kompjutera, samo to mogu reci.

trut
21.9.2012, 20:18
Menu je najjaca partija bila pre par meseci, mapa ona sa jezerom igra pocinje i lik prozbori siema posle sekund dobija projektil u ledja i onda pocinje cirkus posle minut 6 unistenih tenkova i bar 3 dobro ostecena. Naravno izgubili smo partiju ali je bilo neprocenjivo :)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

OverCHAOS
21.9.2012, 20:34
Ima ih svakakvih, mene je bas pre neki dan ubio neki imbecil u Ferdiju sa ledja da ne bih uzeo Top Gun.

atlantis
21.9.2012, 20:36
Vredi li da na betmenu iskoristim Free XP za poslednji top ili da ga grindam onim sa Lorraine?

vlado_ns
21.9.2012, 21:29
Menu je najjaca partija bila pre par meseci, mapa ona sa jezerom igra pocinje i lik prozbori siema posle sekund dobija projektil u ledja i onda pocinje cirkus posle minut 6 unistenih tenkova i bar 3 dobro ostecena. Naravno izgubili smo partiju ali je bilo neprocenjivo :)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Ja sam od sinoć do malopre bio banovan... Počinje el halluf, ja vozim T29, i u prvoj sekundi me naš slugger pogodi s leđa, i posle par sekundi me dinguje - dakle nije slučajno opalio... Ja ga ubijem... U to mi prilazi IS i nišani... Ja ga ubijem... Pogodi me BDR, ja ga ubijem... Tu me svi naši počeli gađati pa sam stigao samo još M18 jedan da skinem... I tako... Časna reč, ovo mi je prvi teamkill(ovi). Ni na beta serveru nisam nikad ni pogodio namerno svoga, a kamoli ubio. Al' juče me iznervirali majmuni.

Doolio
21.9.2012, 22:24
Ах, Т-54 коначно:)

Извео сам га на пар тест драјвова, да видим на шта да идем и оно, капирам да ћу да идем купола-топ-мотор-гусенице. Мислио сам да ће требати прво мобилити да се грува, али је тенк и овако сток мање-више океј (ту је негде као тајп, што и није за похвалу, али за сток тенк је царски)... после оног хорора са ВК3001П изгледа да сваки сток делује ружичасто:)

walkerz
22.9.2012, 18:30
ako je neko slao slike da je unistio 4 artija ili 4 tenka... upavo su uplatili po 500 golda!

Da li ovo važi i dalje?

DeCoy
22.9.2012, 19:03
Ne.

5char

korto malteze
23.9.2012, 7:23
uki[BAN] i grile[STRS]
Cim je pocela partija nesrecni T-50 se sudario sa ukijevim VK i ovaj ga je uz pomoc prijatelja grileta koji je vozio lorein, unistio. To me zadivilo pa sam parkirao svoj T44 ispred ukijevog VK da vidim sta ce, kad naravno ubise i mene. :aplauz:

Kada,vec spomenu BAN,skoro pre nepunih mesec dana,sa Rusom idem kroz BG,naravno pesaka i kod pancevackog mosta nalecem na lika koji nosi klansku majicu BAN-a,ceka gradski.Kazem Rusu,sad cu da mu odvalim sa.......cinu,no brat Rus,je smireniiji pa me zaustavi,kaze pusti de.......lcine,nikad se ne zna kad se moze dogoditi susret u stvarnosti,i ustvari koliko ova igra moze uticati na izazivanje opste opasnosti.

Saznao sam jednu zanimljivu info.,posebno za vladu.ns,znate li da je konjokradica bio da se izrazim tako ucenio glavu moderatora WOT foruma

PlazmaKeksWoT
23.9.2012, 18:52
Saznao sam jednu zanimljivu info.,posebno za vladu.ns,znate li da je konjokradica bio da se izrazim tako ucenio glavu moderatora WOT foruma

Što ?

Lanac ishrane u WoT-u:

miša topola
23.9.2012, 22:19

:icon_ques

Arcibalde
23.9.2012, 22:28
^^To je bre bajata vest. MIslim da ima vec godinu dana od toga.

pRoskiLLz
24.9.2012, 9:45
ima li novih vesti kad izlazi update?

_Maximus_
24.9.2012, 10:38

Ajd sad lepo reci kad si poceo. :confused:

vetar.
24.9.2012, 11:51
ima li novih vesti kad izlazi update?
Pre dva dana je puštena četvrta verzija testa, po mojoj proceni teško da će se pojaviti update pre 5. oktobra.

pRoskiLLz
24.9.2012, 11:55
Pre dva dana je puštena četvrta verzija testa, po mojoj proceni teško da će se pojaviti update pre 5. oktobra.

:confused::confused::confused:

Ajd sad lepo reci kad si poceo. :confused:

e majku li im... ne mogu ga docekat'...
jedno pitanjce: posto su rekli da cemo imati bolji fps, jel' to znaci da cu na istim podesavanjima imati bolji fps nego do sad (skoro max), ili to samo vazi za low-end masine na low detaljima?

Aleksandar
24.9.2012, 13:10
...ili to samo vazi za low-end masine na low detaljima?
Ovo mogu da potvrdim pošto ispunjavam uslove iz pitanja. :)
Fps na istim podešavanjima kao u 0.7.5 (minimalnim) je veći.

pRoskiLLz
24.9.2012, 13:21
ziv bio...

Elin
24.9.2012, 14:29
uki[BAN] i grile[STRS]

Hahahahaha kako sam se smejao dok sam citao ovo, (grile iz strsljencica) to mi je komsija :rofl: ranije sam cesto igrao sa njim, ali on toliko vice dok igra i dozivljava svaki poraz tako licno da sam prestao, zarad svoga zdravlja, on je zbog igrice sigurno vec izgubio sve zivce. Cak izgleda da zbog njega imam traume od platoona, pa nisam odavno ni igrao sa nekim. A doziveo sam vise puta da u toku partije zakaci se sa nekim ko ''ne zna da vozi'', ako ga i malo dodirne ili ga neko ne daj boze blokira dok se partija razvija, to je odmah psovanje, cev okrenuta na njega, i ukoliko ovaj ne zeli da nastavi svojim putem ide paljba na njega obavezno. Ja sam se cesto pitao kako do sada nije zaradio neki ban koliko puta je vec pucao na svoje sto sam ja licno video. A koliki je on fanatik za igricu to vi ne mozete ni zamisliti, niko ne moze, to treba doziveti licno. U grad nije izasao ko zna od kada, sve sto moze da ustedi to ide na kupovinu zlata :facepalm
Lik koji se radja retko, ako ga sretnete gde u partiji samo mu napisite ''noobcino mani se tenkova, nije zvaka za seljaka'' pa cete videti reakciju :rofl:

_Maximus_
24.9.2012, 15:10
Ima ih svakakvih

Moje najgore iskustvo je ubedljivo bilo kada je na pocetku partije momak hrvat napisao ''srbe ne vrbe''. Ja mu iz zezanja napisem hvala. I onda kada je krenuo da bombarduje nije mi bilo dobro. O toga kako smo usli mi prvi u Vukovar, kako njegovog brata nece nista da vrati, kako bi me za@@@o da sam sad pored njega, kako je moj narod jadan, itd...

Mogu vam reci da sam bio blag prema njemu pokusavajuci da ga smirim ali nije pomoglo. Bas me je iznervirao majke mi. Posto sam u nekom LXX klanu gde su uglavnom srbi i hrvati (svi sjajni momci), rekoh mu ovako:''Da te cuju tvoji hrvati iz mog klana sta pricas, ooterali bi te u pm''.

Zao mi je sto ne postoji cenzura za ovakve manijake, decko mi je stvarno upropastio igru. Isao sam na disconnect.

gently
24.9.2012, 15:23
Zovu me drugovi sovjeti u klan.Zanima me koje su prednosti i mane istog?Ne bih igrao clanwars nego cisto ovako da pozerisem po serverima a i dobijem tu oznaku klana koja mi bas odgovara iza imena :D

pRoskiLLz
24.9.2012, 15:27
Moje najgore iskustvo je ubedljivo bilo kada je na pocetku partije momak hrvat napisao ''srbe ne vrbe''. Ja mu iz zezanja napisem hvala. I onda kada je krenuo da bombarduje nije mi bilo dobro. O toga kako smo usli mi prvi u Vukovar, kako njegovog brata nece nista da vrati, kako bi me za@@@o da sam sad pored njega, kako je moj narod jadan, itd...

Mogu vam reci da sam bio blag prema njemu pokusavajuci da ga smirim ali nije pomoglo. Bas me je iznervirao majke mi. Posto sam u nekom LXX klanu gde su uglavnom srbi i hrvati (svi sjajni momci), rekoh mu ovako:''Da te cuju tvoji hrvati iz mog klana sta pricas, ooterali bi te u pm''.

Zao mi je sto ne postoji cenzura za ovakve manijake, decko mi je stvarno upropastio igru. Isao sam na disconnect.

opusti se... kao sto imas satro srbe, tako imas i satro hrvate... to su ti oni koji samo za komp i kucu znaju, drze grbove i zastave za avatare i pozadinu na kompu, igraju ratne igre ne bi li nahranili svoj glupi zanos da su neki ku**c u drzavi... samo se seti kako je to (u 95% slucajeva tacno) neki mali magarac sa naocarima koji se boji mraka pa igra tenkove sa upaljenim svetlom u sobi i bice ti mnogo lakse...
meni je extra kad skontam koliko starijih ljudi igra WOT i koliko su dobri u tome...

_Maximus_
24.9.2012, 15:31
Kapiram ja to. Naucio sam odavno da ne ulazim u negativne price. Voleo bih samo da postoji elementarna kultura kod ljudi zaista. :opanachke

vlado_ns
24.9.2012, 15:41
jedno pitanjce: posto su rekli da cemo imati bolji fps, jel' to znaci da cu na istim podesavanjima imati bolji fps nego do sad (skoro max), ili to samo vazi za low-end masine na low detaljima?

Ja igram na celeronu G530, pošto mi je grafička na reklamaciji, i na minumum podešavanjima framerate ide i do 35fps na 24'' monitoru u full hd rezoluciji i u full screenu... to je jednostavno super optimizovano sada...

pRoskiLLz
24.9.2012, 16:14
Kapiram ja to. Naucio sam odavno da ne ulazim u negativne price. Voleo bih samo da postoji elementarna kultura kod ljudi zaista. :opanachke

p' da... tkd bRez neUroze... :dedica::kreza:

Ja igram na celeronu G530, pošto mi je grafička na reklamaciji, i na minumum podešavanjima framerate ide i do 35fps na 24'' monitoru u full hd rezoluciji i u full screenu... to je jednostavno super optimizovano sada...

extra... znaci posto mi je sada oko 30fps na skoro max podesavanjima, bice verovatno 35, mozda i 40 uz mala podesavanja... :opanachke

DeCoy
24.9.2012, 16:35
Zovu me drugovi sovjeti u klan.Zanima me koje su prednosti i mane istog?Ne bih igrao clanwars nego cisto ovako da pozerisem po serverima a i dobijem tu oznaku klana koja mi bas odgovara iza imena :D

Ako ne igraš CW, nemaš nikakvu prednost od toga što si u klanu... Eventualno ti je možda lakše da nađeš platoon, a za TC dosta lakše.

Doolio
24.9.2012, 16:38
kapiram ja to. Naucio sam odavno da ne ulazim u negativne price. Voleo bih samo da postoji elementarna kultura kod ljudi zaista. :opanachke

Брате, виш да је лик прсо, згино му буразер, не можеш очекивати од њега рационалност и културу кад му није добро, наравно да ће да скаче около и да ти испропагира разне кретенизме...
Мислим, ботом лајн, немој се упуштати у свађалачке размене преко нета, осим у некој ниши где су ти људи мање-више познати.

Капирам ја тебе на неки начин, ја рецимо немам довољно дебелу кожу и после петнес дина на нету, али просто трудиш се најбоље што можеш да избегнеш те ствари... велики је свет, а нет је слободна зона, ко зна шта све можеш да сретнеш:)

Да ствар буде царскија, ја, рецимо, од топ десет најиспољенијих господара болидности што сам срео, осморица су били Срби:) Тако да оно, у се и у своје кљусе, нет је чудо:)

PeTkO
24.9.2012, 17:03
Ja prosto moram da prenesem utiske sa T43. Znaci, tenk je fenomenalan u svakom smislu te reci. Po meni, najzanimljiviji tenk koji sam do sada imao. U svakoj borbi nisam ispod 600xp i bice mi jako zao kad predjem na T44, ukoliko on ne bude u istoj meri (ili vise) zanimljiv kao T43.

Kakav je T44??

Evo nekih mojih uspeha:

http://www.dodaj.rs/t/3/2d/4TuDqLR1/shot018.jpg (http://www.dodaj.rs/?3/2d/4TuDqLR1/shot018.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/8/jH/jH7LH6/shot016.jpg (http://www.dodaj.rs/?8/jH/jH7LH6/shot016.jpg)

Doolio
24.9.2012, 17:05
Од мене само кратко:

Што се мене тиче, Т-44 је најбољи тенк у игри.

pRoskiLLz
24.9.2012, 17:07
T-44 je otkrovenje u odnosu na T-43... Ima lepu cev, dosta agilniji, vise sloupovan... po meni, jedan od najlepsih "upgrade"-a sa tiera na tier (T-43 -> T-44)...

uopsteno, bolji u svakom smislu sto se tice tenka i to ne malo, samo sto dobijas dosta jace partije...

Doolio
24.9.2012, 17:18
То са јачим партијама сматрам да је добра ствар, пошто те научи да се дисциплинујеш, обуздаш и онда почнеш да играш Т-44 као скирмишера, а не гураш се у фајт по сваку цену ко магаре:)

Пошто има ликова (да, чудно, али их има:) ) који много више цене Т-43 од Т-44 управо зато што су тај прелаз у озбиљности и опрезности прилажења фајту искулирали и онда им је Т-44 грозан. А он може да буде И ТЕ КАКО ГРОЗАН ако га не играш како треба, најпре из разлога што је од целофана.
Такође, људи са тајпом праве грешку јер хоће да га играју као тајп што играју, што нема шансе, јер је један дебељушкасти троми медо који дингује свашта, а други окретни баги од картона:)

Другим речима, Т-44 брутално награђује добру игру, али ако склизнеш једном, вероватно си мртав и/или без два лика и једног модула.

pRoskiLLz
24.9.2012, 17:22
najveci problem ti je taj sto te vise gura u partije u kojima ne mozes da probijas tako lako nego samo sa strana i to... tigra i ove si mog'o da cepas kako oces sa T-43 a kad dodjes na tier IX sa T-44, sto kaze Doolio, moraces mnogo "lepse" da igras mediuma...

gently
24.9.2012, 17:36
Ako ne igraš CW, nemaš nikakvu prednost od toga što si u klanu... Eventualno ti je možda lakše da nađeš platoon, a za TC dosta lakše.
Hvala.Da li automatski dobijam slicicu klana na tenku ili se to dodatno placa?To me otprilike zanima jer je u pitanju zanimljiv amblem.

toxic
24.9.2012, 17:44
Cim postanes clan dobijes [ime klana] pored imena i amblem na tenkovima.

vlado_ns
24.9.2012, 17:50
Такође, људи са тајпом праве грешку јер хоће да га играју као тајп што играју, што нема шансе, јер је један дебељушкасти троми медо који дингује свашта, а други окретни баги од картона:)

Taj sam, već sam pisao o tome pre par strana :) i svaka vam čast sa mediumima, meni to ne leži, ne sviđa mi se...

Inače, meni najviše leže mašine koje prave ogroman damage, lenj sam za manevrisanje i vozikanje okolo... Na test serveru najviše igram poslednjih dana T95 i T110E4 (pored omiljene mi artiljerije) i reći ću samo jedno: WOW!
Čak i taj spori T95 obožavam - treba mu vremena da stigne na lice mesta, ali kad stigne - stigao je :)

atlantis
24.9.2012, 18:58
Zasto vise ne srede glupost da u t9-10 meceve moze da se upada u platunu sa traktorom i drugim t1 tenkovima, zalosno. Samo trolovi tako igraju, a ima ih poprilicno. Iz kog razloga to prolazi dozvoljeno, nije mi jasno!

Doolio
24.9.2012, 20:03
taj sam, već sam pisao o tome pre par strana :) i svaka vam čast sa mediumima, meni to ne leži, ne sviđa mi se...

Inače, meni najviše leže mašine koje prave ogroman damage, lenj sam za manevrisanje i vozikanje okolo... Na test serveru najviše igram poslednjih dana t95 i t110e4 (pored omiljene mi artiljerije) i reći ću samo jedno: Wow!
Čak i taj spori t95 obožavam - treba mu vremena da stigne na lice mesta, ali kad stigne - stigao je :)

Па ја сам фурао прво ИС-4 и КВ (пре него што се ''располовио'') и оно, мени исто лежи тај фазон, спор тенк, велики алфа, мали РоФ, али просто, засити се човек, па сам отишао на медијуме, па су ми се свидели кад сам их мало покапирао. А ето, сада полако ме опет сврбе прсти да седнем за неко говедо, па сам узео да гурам кроз Маус линију и кроз туретлес амерске ТДове и очекујем навале среће са Т95 :)

Оно, све има своје, лепо је кад истролујеш неку свињу од тенка, идеш око њега и боцкаш га са по 200 демиџа ко смрад:)

А опет, сјајно је кад седиш негде ко гмаз и пукнеш и одузмеш 700 и само видиш противникову скалу како се преполовила и оне лепе бројеве како лебде у ваздуху:d

iarnautovic
24.9.2012, 20:14
Konacno skupio novac za premium tenk.Prva opcija mozda Lowe,trenutno sam na nemackoj grani,a mozda i T34 ili SP.Zanima me vase misljenje?

vlado_ns
24.9.2012, 20:20
Ja imam Type i Lowe... oba su skroz ok za pravljenje para. Mislim da je Lowe ipak provaljen (pali ga ko hoće ako gađa gde treba) i da ti je bolja opcija T34. Doduše, nisam ga vozio ali ne volim da ga srećem po bojnom polju.

Doolio
24.9.2012, 20:32
Ја имам тајпа и спершинга и оно, алтернирам између та два кад грајндујем паре (један згине, дај другог и те форе). Мада, заситио сам се тајпа и не могу очима да га видим после Т-44 и смара ме:)
Реално, тајп је занимљивији од суперпершинга, али захтева већу мождану активност, па и брже умара:) За моје тренутно расположење у игри, суперпершинг ми је идеалан, станеш негде на неки пик-а-бу и стојиш и напуцаваш се и тролујеш и на крају добијеш стил вол и идеш у следећу партију:)
Чак и кад му знаш слабе тачке, прилично су ситне, тако да ако немаш царску пенетрацију, мораш или да имаш среће при нишањењу или баш да будеш близу, а и онда овај у першингу може да виглује и да те зезне. Углавном, сви знамо нашу драгу плејер базу каква је у просеку и колико пеглају слабе тачке на тенковима, тако да ће људи углавном да те дингују и да се нервирају и да вичу да си ОП.

Што се зараде тиче, зарађују врло слично, с тим што бих можда чак рекао да је першинг конзистентнији јер опрашта грешке више него тајп. Са друге стране, тајп, ако те прокаки партија, може да направи толики хаос да то није нормално, док першинг баш и не може, јер он седи и ради своју ствар и то је то.

Оба имају твикован ММ (тајпу је враћен његов благ ММ), што тајпу иде на руку више можда.

За зараду колико знам, лове је најбољи, а за Т34 кажу да је специфичан за играње, па да то може да смета. У вештим рукама, КВ-5 исто може да направи свашта.

Ја лично бих узео тајпа, па после першинга, пошто мислим да је то бољи комбо него да имаш једног хевија (а који кошта као један и по тенк од ова два). Тако да ако имаш кинту за хевија, можда боље да узмеш тајпа, додаш још петнес јура после кад скупиш и узмеш и першинга.
Мислим, наравно, можда је теби то безвезе акција, али ја бих то (поново) урадио.

Е да, ако оћеш да тренираш посаде са премијумом, онда логично да је тајп најгора опција.

iarnautovic
24.9.2012, 20:39
Ja imam Type i Lowe... oba su skroz ok za pravljenje para. Mislim da je Lowe ipak provaljen (pali ga ko hoće ako gađa gde treba) i da ti je bolja opcija T34. Doduše, nisam ga vozio ali ne volim da ga srećem po bojnom polju.

Samo sto T34 ima losiji MM,2/3 u t10 partijama,dok Lowe 1/3
Hvala na pomoci!!:)

iarnautovic
24.9.2012, 20:41
Ја имам тајпа и спершинга и оно, алтернирам између та два кад грајндујем паре (један згине, дај другог и те форе). Мада, заситио сам се тајпа и не могу очима да га видим после Т-44 и смара ме:)
Реално, тајп је занимљивији од суперпершинга, али захтева већу мождану активност, па и брже умара:) За моје тренутно расположење у игри, суперпершинг ми је идеалан, станеш негде на неки пик-а-бу и стојиш и напуцаваш се и тролујеш и на крају добијеш стил вол и идеш у следећу партију:)
Чак и кад му знаш слабе тачке, прилично су ситне, тако да ако немаш царску пенетрацију, мораш или да имаш среће при нишањењу или баш да будеш близу, а и онда овај у першингу може да виглује и да те зезне. Углавном, сви знамо нашу драгу плејер базу каква је у просеку и колико пеглају слабе тачке на тенковима, тако да ће људи углавном да те дингују и да се нервирају и да вичу да си ОП.

Што се зараде тиче, зарађују врло слично, с тим што бих можда чак рекао да је першинг конзистентнији јер опрашта грешке више него тајп. Са друге стране, тајп, ако те прокаки партија, може да направи толики хаос да то није нормално, док першинг баш и не може, јер он седи и ради своју ствар и то је то.

Оба имају твикован ММ (тајпу је враћен његов благ ММ), што тајпу иде на руку више можда.

За зараду колико знам, лове је најбољи, а за Т34 кажу да је специфичан за играње, па да то може да смета. У вештим рукама, КВ-5 исто може да направи свашта.

Ја лично бих узео тајпа, па после першинга, пошто мислим да је то бољи комбо него да имаш једног хевија (а који кошта као један и по тенк од ова два). Тако да ако имаш кинту за хевија, можда боље да узмеш тајпа, додаш још петнес јура после кад скупиш и узмеш и першинга.
Мислим, наравно, можда је теби то безвезе акција, али ја бих то (поново) урадио.

Е да, ако оћеш да тренираш посаде са премијумом, онда логично да је тајп најгора опција.

Slazem se sa tobom,ali tajpa vise nema u prodaji.
Hvala na pomoci:)

Doolio
24.9.2012, 20:48
А јес, то сам заборавио:)

Добро, капирам да га враћају повремено у неким акцијама...

--timebandit--
24.9.2012, 23:40
Konacno skupio novac za premium tenk.Prva opcija mozda Lowe,trenutno sam na nemackoj grani,a mozda i T34 ili SP.Zanima me vase misljenje?

Ne dvoumi se oko kupovine prem tenka ako imas kinte kupi "Lowe" Pusti price tipa svi znaju slabe tacke pa kao svaku partiju goris, bla bla bla,, to uglavnom pricaju oni koji ga nemaju i neznaju za slast 15 partija 1mil credit-a....

vlado_ns
25.9.2012, 0:16
Ne dvoumi se oko kupovine prem tenka ako imas kinte kupi "Lowe" Pusti price tipa svi znaju slabe tacke pa kao svaku partiju goris, bla bla bla,, to uglavnom pricaju oni koji ga nemaju i neznaju za slast 15 partija 1mil credit-a....

Ne, to pričaju oni što ga imaju... i koriste ga...

Doolio
25.9.2012, 0:46
И остали премијуми јако добро зарађују, у принципу, за тајпа или першинга само тих 15 партија претвори у 15-20.
Поента је који тенк се њему свиђа, јер не бих рекао да је превише битно то што ћеш са ловеом зарадити исте паре за пет партија, а са тајпом за шест.

--timebandit--
25.9.2012, 0:48
Onda ga koristis pogresno ;)

gently
25.9.2012, 2:11
Hvala za odgovor oko klana.

Zasto je bio uklonjen Kv-5 iz radnje?Razmisljao sam da ga kupim ali tek kada videh da ga nema smorih se tesko.A onaj IS6 je uzasan krs,to cujem svugde i po celom internetu i jutjubetu.

Koliko razumeh taj kv5 je jos gori od kv4 jedino sto ima vise helta i ima vece slabe tacke.

Sablast
25.9.2012, 8:13
lik Zihail
preporuka
stavite ga na ignore pre nego li ga sretnete

pRoskiLLz
25.9.2012, 9:05
ne bi verovao kako IS-6 dinguje, pa ako znas da ga igras valjano daleko je od djubreta... jedino sto ima 175mm penetraciju, sto je malo za tier VIII... Istu imaju i Type 59 i SPershing ali oni su ipak mediumi...

Ja imam T34, za samo jednu noc kad sam ga uzeo sam skupio 1.7 miliona i kupio mu sve module... Patio sam se da uzmem IS-3, sad i na njemu imam sve module + dodatni milion kredita... Nije normalno kako zaradjuje...

p.s. to sto kazu da je Lowe dosta precizniji od T34 nije tacno jer ti u praksi ne znaci mnogo zato sto sa T34 pogadjam lagano sve sto mi dodje u vidik, tkd.....

DeCoy
25.9.2012, 9:18
p.s. to sto kazu da je Lowe dosta precizniji od T34 nije tacno jer ti u praksi ne znaci mnogo zato sto sa T34 pogadjam lagano sve sto mi dodje u vidik, tkd.....

Lowe >> T34, samo što ovi što su T34 dobili za dž ga kuju u nebesa :D

pRoskiLLz
25.9.2012, 9:23
ja sam ga kupio... razmisljao sam dugo ali nisam snajperski tip pa nisam uz'o Lowe... ALI, kad god ga nadjem 1 na 1 negde, operem ga... ili mu se zabijem u stranu pa moze samo u kupolu da me gadja gde mi ne moze nista... Ako ne to, onda ga zapalim redovno tako sto ga cepam napred u menjac... ma milina... sto Lowe voli da pije, ne moze niko...

a sto je Lowe >> T34 ?
ako moze pojasnjenje, jer ja bas mislim suprotno (kad se radi o mom nacinu igranja)... nisi u pravu jer u mnogome zavisi od playstyle-a... :opanachke

gently
25.9.2012, 10:20
Da,tih 175pena zvuci jadno za tier 8 a IS-ovi inace imaju najjacu penetraciju od sovjeta.

Mene u mom KV3 ili IS-u Lowe uvek zvekne iz daljine kao neki TD,ne stignem ni da ga vidim.Dok kada jurisam ka njemu moze da se slika,prosto ti je milina da pucas u njega jer ga busis samo tako a i meta je ogromna pa mozes u pokretu da pucas na njega.

Kada vidim t34 znam da sam obrao bostan jer ih uglavnom srece kada smo okrenuti jedan ka drugom frontalno.

Gledam nesto,pa on ima 248 pena,ovo je nehumano!

pRoskiLLz
25.9.2012, 10:25
Da,tih 175pena zvuci jadno za tier 8 a IS-ovi inace imaju najjacu penetraciju od sovjeta.

Mene u mom KV3 ili IS-u Lowe uvek zvekne iz daljine kao neki TD,ne stignem ni da ga vidim.Dok kada jurisam ka njemu moze da se slika,prosto ti je milina da pucas u njega jer ga busis samo tako a i meta je ogromna pa mozes u pokretu da pucas na njega.

Kada vidim t34 znam da sam obrao bostan jer ih uglavnom srece kada smo okrenuti jedan ka drugom frontalno.

aj sto ima 248mm pen, nego sto ima 400 dmg-a, ako uzmes ventilaciju i rammer kao ja, reload ti je manji od 12 sekundi...

jedno pitanje: posto su podaci dati za tenk dati kada je posada na 100%, interesuje me da li su u to uracunati i onih bonus 10% sto dobijaju od commandera.

znaci, da li su to podaci za 100% (npr loader), pa tih dodatnih 10% tek treba da uracunamo ili je tih 10% vec uracunato u datu specifikaciju?

vetar.
25.9.2012, 11:39

Meni je ovo čudno, ja sa IS-om i T-44 baš teško probijam Lowe spreda, možda u proseku svaka treća granata prođe.
T34 jeste opasniji, ali bar njega bez većih problema probijam.

... Patio sam se da uzmem IS-3, sad i na njemu imam sve module + dodatni milion kredita... Nije normalno kako zaradjuje...
IS-3 dobro zarađuje?!
Koliko dobro, imam ga otključanog, a imam ima i para pa me interesuje..

Što se tiče rasprave T34 vs Lowe, Lowe je bolji all around tenk, ali ako igrač kod T34-ke maksimalno iskorišćava kupolu, tenk postaje baš za*eban.
Takođe koliko znam Lowe ima malo povlašćeniji MM u odnosu na T34.

iarnautovic
25.9.2012, 11:58
Da li moram sa kupljenim Lowe da kupim i posadu,ili mogu odmah da treniram posadu iz mog tigra?

Doolio
25.9.2012, 12:04
Само да напоменем да суперпершинг нема 175 пен, него 170. И да, заебано је догфајтовати се са тигром двојком рецимо. Али, пробијаш викспотове на свим тенковима које срећеш, тако да ипак може. Међутим, ако си 1в1 рецимо са кинг тигром, а он уме да виглује, онда си наебо.
Са друге стране, ти дингујеш још царскије, а људи махом не знају викспотове. Оно, шта ја знам, ја сам више него задовољан тенком.

Е да, кад упоређујете пенетрацију ових премијума са осталима, имајте на уму да имају твикован ММ. Није исто Т-44 са 175 пенетрације и тајп.

meni je ovo čudno, ja sa is-om i t-44 baš teško probijam lowe spreda, možda u proseku svaka treća granata prođe.
T34 jeste opasniji, ali bar njega bez većih problema probijam.
ИС нисам пикао годину дана, али са Т-44 пробијам лове баш, баш често и то без нишањења. Оно, једини хеви тог тира кога ћу да гађам са сто метара док возим и кад дингује да се чудим:)

vetar.
25.9.2012, 12:18
ИС нисам пикао годину дана, али са Т-44 пробијам лове баш, баш често и то без нишањења. Оно, једини хеви тог тира кога ћу да гађам са сто метара док возим и кад дингује да се чудим:)

:) Sa T-44 sam toliko dingovao Lowe spreda, da sam skoro prestao da ga gađam spreda, a uvek ciljam što ravniji deo spreda, moram da proučim slabe tačke...mada realno mi Lowe nije problem, jedino to napucavanje spreda :)..

Doolio
25.9.2012, 12:22
Немам појма, обратићу баш пажњу, мислим, не гађам га у слабе тачке, него офрље по шасији:)

--timebandit--
25.9.2012, 12:25
Ne znam zasto pricati gluposti, Covek je pitao koji PREM tenk i svi dobro znate ako igrate + imate sve navedene tenkove DA je najbolji premium tenk(a sluzi samo za pravljenje para i mozda za trening posade+ premium tenkovi nisu tu u igri da bi bili nepobedivi i da naravno da su LOSIJI u odnosu na ostale osmice ako ih vozi imalo narmalan igrac) "LOWE" i ne zbunjujte ljude oko toga...

Dakle najbolji premium tenk je lowe posle njega ide sve ostalo pa kome se svidja kome ne nbt je, imam sve premium tenkove i preko 25k odigranih partija i vrlo dobro znam sta pricam. Nijedan tenk ppremium naravno nije izbalansiran kao lowe:top, oklop, mm... Tromi medo jeste ali kad jednom udjes u stos sa istim tromi medo postaje zaebani ebach

Morandi
25.9.2012, 12:32
IS3 je odlican tenkic, ako dobro igras s njim on ce zaradjivati i kad gubis i to bez premiuma. IS, odlican takodje. T-44 onako, cesto bude zadnji u koloni pa nemoz skoro nista da probije.

Doolio
25.9.2012, 12:34
Теби баш не значи рецимо како лик воли да игра? Шта ако му се баш не свиђа плејстајл код ловеа? Оће ли се малтретирати са мучним грајндом? Зашто ако може да узме неки тенк који му одговара, а да опет млати паре, само 10% мање?
Пусти људе да препоручују, човек је питао и људи му одговарају. Ако је теби апсолутно небитно да ли ти се тенк за грајнд пара свиђа или не, не мора да значи да је и неком другом тако. Ја рецимо са ловеом не бих издржао пет партија за редом, док бих са тајпом могао двадесет, а да се не сморим. Ако то није битно, онда не знам шта је, јер за тих двадесет сам сигурно зарадио бар трипут више него са ловеових пет.
Наравно да ће свако да да различит савет, а лик ће да изабере оно што му звучи најприближније његовом трипу и то је управо оно што треба да уради.

И чему такав наступ уопште? Дај свој став, узеће се у обзир, али немој да намећеш свој угао гледања свима, није то поента форума. И још на такав начин...

И још нешто - нико није рекао да лове није најбољи зарађивач, али то није једино битно и све време људи причају о томе, јер је у томе поента, а не у математизирању сабраних особина тенкова да се добије најбољи скор.
pa kome se svidja kome ne nbt je
Човек пита јер хоће да КУПИ. Дакле, не пита дискусије ради. Да је дискусије ради и да је математизирање у питању, лако би сви дали глас ловеу. Али ако човек хоће да КУПИ премијум тенк, не мислиш ли да ''коме се свиђа коме не'' прелази у један од најбитнијих аспеката при одлуци?
ЈАКО је битно да ти при млаћењу пара имаш и сатисфакцију у гејмплеју, а не да ти то буде само посао који мрзиш.

DeCoy
25.9.2012, 12:35
Da li moram sa kupljenim Lowe da kupim i posadu,ili mogu odmah da treniram posadu iz mog tigra?

Možeš da ih pretreniraš, gube isto kao i kad prebacuješ na bilo koji drugi nemački heavy tank.

Ja kad sam uzeo Lowe nisam mogao da ga smislim a još i posada nije bila na 100%, samo sam sa Type-om igrao. Kad su za Type promenili MM prešao sam na Lowe i nakon 50-ak odigranih partija legao mi je k`o budali šamar.

Doolio
25.9.2012, 12:42
Да, тајп уме да смори, бар је мене сморио јер је тромо говедо. Мада из туђих искустава чујем да се људи не сморе и после иљаду партија.
Ал добро, сад су му вратили ММ ако ништа друго.

--timebandit--
25.9.2012, 13:16
Теби баш не значи рецимо како лик воли да игра? Шта ако му се баш не свиђа плејстајл код ловеа? Оће ли се малтретирати са мучним грајндом? Зашто ако може да узме неки тенк који му одговара, а да опет млати паре, само 10% мање?
Пусти људе да препоручују, човек је питао и људи му одговарају. Ако је теби апсолутно небитно да ли ти се тенк за грајнд пара свиђа или не, не мора да значи да је и неком другом тако. Ја рецимо са ловеом не бих издржао пет партија за редом, док бих са тајпом могао двадесет, а да се не сморим. Ако то није битно, онда не знам шта је, јер за тих двадесет сам сигурно зарадио бар трипут више него са ловеових пет.
Наравно да ће свако да да различит савет, а лик ће да изабере оно што му звучи најприближније његовом трипу и то је управо оно што треба да уради.

И чему такав наступ уопште? Дај свој став, узеће се у обзир, али немој да намећеш свој угао гледања свима, није то поента форума. И још на такав начин...

И још нешто - нико није рекао да лове није најбољи зарађивач, али то није једино битно и све време људи причају о томе, јер је у томе поента, а не у математизирању сабраних особина тенкова да се добије најбољи скор.

Човек пита јер хоће да КУПИ. Дакле, не пита дискусије ради. Да је дискусије ради и да је математизирање у питању, лако би сви дали глас ловеу. Али ако човек хоће да КУПИ премијум тенк, не мислиш ли да ''коме се свиђа коме не'' прелази у један од најбитнијих аспеката при одлуци?
ЈАКО је битно да ти при млаћењу пара имаш и сатисфакцију у гејмплеју, а не да ти то буде само посао који мрзиш.

Neznam kako lik igra i ne zanima me, nikome nisam rekao da ne moze da preporucuje vec da se mane corava posla i da kupi jedini prem tenk koji vredi tih 43 i nesto lesnika, sto se tice svidjanja nekog tenka nijedan premium tenk mi se ne svidja igram sa njima samo iz razloga odrzavanja garaze i kupovine novih tenkova i glupiranje sa modulima i to je JEDINA!!! namena prem tenkova niti su dobri niti zanimljivi za igranje, ALI evo ponavljam se ponovo najbolji omer cena/kvalitet je tenk Lowe i kazem ti jos jednom imam sve prem tenkove i znam sta ti pricam... Tajp je s***** ima svojih trenutaka i sad ali ALI... T34 ima onu mrcinu od topa i zna da oshine ali treba pre svake partije neko da sipa vodu za tobom kad krenes u bitku.. SP odlican tenk zaradjuje dosta manje para od lowe ali vrlo, vrlo zanimljiv tenk evo danas sam ostao sam sa njim protiv t-29 i e-75 i nisu znali gde da gadjaju i pobijem... KV-5 nema ga u prodaji.... IS-6 uzasan tenk ne uzimati u obzir... Tajp 62 i DMax, dakle tajp 62 urcina od tenka, a Dmax odlican za igranje... ako sam zaboravio neki, aa pa da Lowe Najbolji Premium Tenk jer ko sto ti rece stil igre je bitan...

Covek nek izabere sam mrzi me da razglabam zasto je tajp dobar ili lowe ili SP, ali eto moje misljenje je poznato

pRoskiLLz
25.9.2012, 13:23
IS-3 dobro zarađuje?!
Koliko dobro, imam ga otključanog, a imam ima i para pa me interesuje..

mislio sam na T34... (;

Doolio
25.9.2012, 13:25
sto se tice svidjanja nekog tenka nijedan premium tenk mi se ne svidja igram sa njima samo iz razloga odrzavanja garaze i kupovine novih tenkova i glupiranje sa modulima i to je jedina!!! Namena prem tenkova niti su dobri niti zanimljivi za igranje
А ја ти све време причам да је то твој трип, али не мора да значи да је и његов. Рецимо, ја знам да мој није. Кад не бих волео премијум тенк, зарађивао бих са КВ-ом пет пута дуже, али не бих сео за премијума. Ево, тајпа више не играм јер ми је досадио, а у Першинг седам иако имам пара јер ми је интересантно да играм с њим.
Оног тренутка када ми буде непримамљиво да играм са першингом игре ради, престаћу да играм са њим и болеће ме уво за његову зараду, кад ме смара да играм. Нећу да малтретирам себе.

Ово ти причам да скапираш како не гледа свако на ствари као ти и наше је да дамо свој суд и своје аспекте, а чоек да види шта од тога му највише одговара за његов карактер. Можда је у твом фазону, капира грајнд пара као невољну радњу која мора да се одради, а ефикасно се ради са премијумима, па дај премијума, а можда је и у мом фазону. То само он зна и он ће и да одлучи гледајући постове.
И зато је готивно што има више различитих инпута, а не лоше.

toxic
25.9.2012, 13:34
Možeš da ih pretreniraš, gube isto kao i kad prebacuješ na bilo koji drugi nemački heavy tank.
Ne moraju da se pretreniraju, samo stavis posadu bilo kog nemackog teskasa i vozi. Ja posadu treniranu za Lowe i nemam, trenutno je na njemu posada istrenirana za KT.
Inace, Lowe moze najvise da zaradi i definitivno je najbolji premium. T34 dolazi u obzir jedino ako ides na americke teskase, pa mozes posadu da treniras.

@vetar.
Sa IS-3, a i ostalim T8 tenkovima se, posto se unaprede do kraja, ide u mali plus sa zaradom sve ukupno. Od T9 pocinje minus.

pRoskiLLz
25.9.2012, 13:36
slazem se sa toxic... ne moras da ih treniras... budu crveni kad ih prebacis na lowe (kao imaju 75% performanse ali nije tako)...

--timebandit--
25.9.2012, 13:47
А ја ти све време причам да је то твој трип, али не мора да значи да је и његов. Рецимо, ја знам да мој није. Кад не бих волео премијум тенк, зарађивао бих са КВ-ом пет пута дуже, али не бих сео за премијума. Ево, тајпа више не играм јер ми је досадио, а у Першинг седам иако имам пара јер ми је интересантно да играм с њим.
Оног тренутка када ми буде непримамљиво да играм са першингом игре ради, престаћу да играм са њим и болеће ме уво за његову зараду, кад ме смара да играм. Нећу да малтретирам себе.

Ово ти причам да скапираш како не гледа свако на ствари као ти и наше је да дамо свој суд и своје аспекте, а чоек да види шта од тога му највише одговара за његов карактер. Можда је у твом фазону, капира грајнд пара као невољну радњу која мора да се одради, а ефикасно се ради са премијумима, па дај премијума, а можда је и у мом фазону. То само он зна и он ће и да одлучи гледајући постове.
И зато је готивно што има више различитих инпута, а не лоше.

Bas bih voleo da te vidim da zaradjujes sa kv-om za desetke 15 ih imas sad ako se ne varam po 6 mil to ti negde oko 90mil + arty+ svasta nesto pa molim te podeli to sa 10k od kv jer to ce ti biti prosek pobeda/poraz "kapiras"

I da umalo da zaboravim moj glas ide za tenk Lowe

Doolio
25.9.2012, 13:58
Ако бих се баш сморио, не бих ни играо више игру. Али сигурно не бих играо било који тенк ако ми се не свиђа, па макар зарађивао 300 000 просечно.

Почињем да мислим да не капираш шта ти причам. Неким људима је битан угођај приликом играња чак и премијум тенка за зараду, а људима се свиђају различити приступи игрању. Теби то очигледно није фактор. И то је океј. Али је исто тако океј да то другима буде фактор.

_Maximus_
25.9.2012, 14:08
Doolio je apsolutno u pravu. Po meni sve zyavisi od stila igranja pa prema tome tu nema pravila da li je bolji Lowe ili T 34. Meni nije samo bitno da li cu i sa kojim od ova 2 tenka vise zaraditi vec mi je i bitno sa kojim ce manje da me boli glava.

Ja znam da kada sretnem Lowe mogu da ga pocistim kako hocu, jer je spor i ima slabe tacke na sve strane, dok me T34 pokupi onim topom da me sve zasvrbi kada me pljusne. Taj tenk kada sakrije hull i kada mu viri kupola je nepobediv u bliskim susretima ali isto tako je i kanta ako je bez podrske saboraca dok ne napuni.

Iako bi sa nemcem vise zaradio i bio precizniji na daljinu, ja sam odabrao T34 jer mi vise lezi takav stil igre.

toxic
25.9.2012, 14:09
slazem se sa toxic... ne moras da ih treniras... budu crveni kad ih prebacis na lowe (kao imaju 75% performanse ali nije tako)...
Ne budu crveni, bela je boja i nema penala. Jedino kad predjes preko pise crvenim slovima za koji su tenk istrenirani, sve ostalo je belim slovima i bez ikakvog minusa.

pRoskiLLz
25.9.2012, 14:13
Ne budu crveni, bela je boja i nema penala. Jedino kad predjes preko pise crvenim slovima za koji su tenk istrenirani, sve ostalo je belim slovima i bez ikakvog minusa.

na to sam i mislio... inace pise 75% performansi ali kad prebacis na premium onda ne...

vetar.
25.9.2012, 15:18
@vetar.
Sa IS-3, a i ostalim T8 tenkovima se, posto se unaprede do kraja, ide u mali plus sa zaradom sve ukupno. Od T9 pocinje minus.

Znam to, nego sam @pRoskiLLz (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=26704)-a pogrešno razumeo da sa IS-3 odlično zarađuje.
Može i sa T9 da se bude u malom plusu (trenutno grindam poslednji top sa T-54) ako se pazi, mada sa druge strane ako se uopšte ne pazi može i sa T7 bez problema da se ode u minus.

Edit:
Jedna od stvari zbog koje jedva čekam novi update, posle svake bitke će lepo i pregledno biti izračunato kolika je tačno zarada ili gubitak.

vlado_ns
25.9.2012, 15:57
Ok, premiumi...
Ja mog Type volim da igram a Lowe ne volim toliko... Sa Loweom se sigurno bolje zarađuje, ali da sada kupujem neki od premiuma prvo bih kupio Type (kad bi ga bilo u dućanu)... to je suština onog što ne možemo da objasnimo usamljenom vuku (timebandit) :)

Ovo nije posao, ovo se igra za uživanje... ja često igram 6+ sati dnevno, a to ne bih sigurno sa tenkom koji mi je smor.

Ne znam koliko će još biti aktivan beta server - čujem od Rusa da je kod njih već krenuo update zvanični - ali to je bila super prilika da se isproba nekoliko premiuma. Registruješ nekoliko naloga i sa svakim dobiješ 20.000 golda, kupiš šta hoćeš i ožeži. Onda ti ne trebamo ni ja ni ostali eksperti da ti solimo pamet :D

Edit: definitivno je krenuo zvanični update kod rusa, sad sam bio na njihovom sajtu... jedva čekam kod nas!

toxic
25.9.2012, 16:27
Kinez ima jednu veliku manu, posada ne moze da se prebaci nigde, odnosno, s njim ne mozes da treniras posadu za druge tenkove jer nema kineske grane. Iako mi je Type59 zanimljiviji, Lowe mi vise znaci jer preko njega treniram posadu za Nemce. Steta sto ne mozes bar rusku posadu da treniras na Kinezima jer su to sve ruski tenkovi. Type59 je T-54 u kineskoj izradi.

--timebandit--
25.9.2012, 16:39
Ok, premiumi...
Ja mog Type volim da igram a Lowe ne volim toliko... Sa Loweom se sigurno bolje zarađuje, ali da sada kupujem neki od premiuma prvo bih kupio Type (kad bi ga bilo u dućanu)... to je suština onog što ne možemo da objasnimo usamljenom vuku (timebandit) :)

Ovo nije posao, ovo se igra za uživanje... ja često igram 6+ sati dnevno, a to ne bih sigurno sa tenkom koji mi je smor.

Kako nije posao?! ja mislio da jeste aa u q. :facepalm ne secam se samo da sam te pitao tebe ili nekog drugog da mi objasnjavas nesto ;) ali ajd ako je tako kao sto kazes....

Sto se tice type-a tenk je uzasan jedan od najgorih mediuma(VIII) i zasto bih igrao sa njim kada mogu da vozim bilo koju drugu osmicu i da uzivam, doduse 95% vremena igram sa batchat-om i *****avam ljude i poljake naravno

Ne zelim da ulazim u raspravu oko mog misljenja koji tenk je bolji to je samo moje skromno misljenje kao igracu koji je odigrao ogroman broj partija i verujem da znam sta pricam u suprotnom se ne bih uopste oglasio..

Koji god tenk kupio brzo ce ti dosaditi, a samo jedan donosi kvalitetnu kintu...

DeCoy
25.9.2012, 16:45
Type je bio strah i trepet kad ga je MM bacao kao top tier u partije sa mahom t6 i t7 tenkovima, a to je urađeno samo da bi se na početku što bolje prodavao. Tad sam ga i ja najviše igrao jer u najvećem broju partija u koje je upadao 70% protivničkih tenkova mu bukvalno nije moglo ništa.

OverCHAOS
25.9.2012, 16:56
Sto se tice ovih premium tenkova, verovatno je za skupljanje kredita najbolji T34 (dmg i penetracija) mada je i Type59 razbija ako znate da igrate sa njim (posto je jedan od najboljih medium tenkova u svom tier-u).

iarnautovic
25.9.2012, 17:07
Ok.Hvala svima:)Doneo odluku,kupujem Lowe!imam Nemacke tenkove,tako da mi je bolja opcija....pored zarade i trening posade.A da li ce biti zabavan...videcemo!

Doolio
25.9.2012, 17:14
type je bio strah i trepet kad ga je mm bacao kao top tier u partije sa mahom t6 i t7 tenkovima, a to je urađeno samo da bi se na početku što bolje prodavao. Tad sam ga i ja najviše igrao jer u najvećem broju partija u koje je upadao 70% protivničkih tenkova mu bukvalno nije moglo ništa.
Вратили су му исти ММ у 7.5 и сад опет блеји у само два бетлтиера (осмом и деветом). Повећана зарада из 7.2 (ако се не варам то је било у 7.2) је остала иста.

Cane
25.9.2012, 17:17
Izasao;Мир Танков / World of Tanks [0.8.0] Na ruskim torrentima!!!

atlantis
25.9.2012, 19:37
Вратили су му исти ММ у 7.5 и сад опет блеји у само два бетлтиера (осмом и деветом). Повећана зарада из 7.2 (ако се не варам то је било у 7.2) је остала иста.

Type vise ne ide u t10 meceve, t9 max?

Izasao;Мир Танков / World of Tanks [0.8.0] Na ruskim torrentima!!!

Kada ce EU?

Shlaymara
25.9.2012, 19:58
Meni licno, Type je najbolji za pravljenje para.
Lowe je takodje dobar, tj ima dobru topcinu ali meni ne odgovara. Sa tajpom moze lepo da se igra, samo ne treba ocekivati da ce praviti pare sam od sebe. U zadnjih par nedelja igram samo kineza (nekih 300 partija) i opusteno sam nabacio 25mil srebra :)).

Evo 3 partije odigrane malopre:
Defeat
Battle: Karelia Tuesday, September 25, 2012 19:24:22
Vehicle: Type 59
Experience received: 1,038
Credits received: 97,405

Victory!
Battle: Serene Coast Tuesday, September 25, 2012 19:42:37
Experience received: 1,681
Credits received: 108,864
Battle Achievements: Confederate

Victory!
Battle: Lakeville Tuesday, September 25, 2012 20:03:49
Experience received: 2,098
Credits received: 133,698

gently
25.9.2012, 21:59
Inace da reknem da uzeh m7 priest i da ne znam zasto ga ljudi toliko pljuju.U prvoj partiji sa onim ocajnim topom sto ima domet oko 420 metara skinoh 4 skalpa.I uopste nije neprecizan kao sto svi pricaju.A kada stavis drugi top otprilike imas neko ludilo kao su26 u svakom pogledu osim okretne kupole.

PlazmaKeksWoT
25.9.2012, 22:03
http://englishrussia.com/2012/09/23/at-the-helm-of-the-tank/#more-110911

DeCoy
25.9.2012, 22:19
Bolji je od SU-26 jer je za tier veći, a inače je đubre neopevano. Skakavac i samo skakavac, jedina t4 artiljerija koja nešto vredi :tapsh:

Aleksandar
25.9.2012, 22:32
Glasina (ili ne :)):0.8 bi trebao da se pojavi (za EU) 28.9.2012.

gently
25.9.2012, 22:32
Meni recimo bolje lezi nego grille a podseca me na su 5.Dok nisam jos stigao do francuske 4ke.

A koji mu dodje taj skakavac?

Sledece otkljucavam hummela preko Pz III/IVke,valjda ce biti dobar,ne podnosim grille nikako.

DeCoy
25.9.2012, 22:41
Grille na nemačkom znači skakavac ;) Hummel je bumbar, mada se Hitleru nije dopadalo to ime :D

gently
25.9.2012, 22:45
Nisam znao za grileta,mene podseca na hamburger mislim jer se zove Grille,a i onaj nisan mu izgleda ko pljedza onako leskovacka :D Bas me zanima na koji nacin su dozvolili da uleti humor i na kraju onu stoku od tenka nazovu Maus.Kapiram da je Hitler bio u fazonu ma trolujte ih,i onako ce sve da ih pobuse IS-4ke

Kazu na WG forumu da je sutra 8.0 za Servernu Ameriku,sto znaci kada je 8.0 za nas Jevropljane?

Evo i najave sta ce biti u 8.1 koji izlazi krajem oktobra-pocetkom novembra.Glavno je da stizu britanci.Ala ima da busimo one krusejdere kante,jojjjjjj

http://worldoftanks.ru/ru/release_notes/

miša topola
25.9.2012, 23:09
http://worldoftanks.ru/ru/release_notes/[/URL]

Misliš, a? :)

PlazmaKeksWoT
26.9.2012, 6:54
Jel ja to grešim ili Sherman Firefly neće biti među novim britanskim tenkovima ?

vetar.
26.9.2012, 9:00
Glasina (ili ne :)):0.8 bi trebao da se pojavi (za EU) 28.9.2012.
Ako sudimo po kalendaru vrlo je moguće, 28. imamo specijal "8.0 Reinforcement".

http://worldoftanks.eu/news/3655-september-calendar/

xandar
26.9.2012, 11:49
Jel ja to grešim ili Sherman Firefly neće biti među novim britanskim tenkovima ?
Zasto bi bio?
Prosto vristi da bude premium.

BigBadVuk
26.9.2012, 13:22
Firefly je potvrdjen kao premijum jos poodavno ( mozda jos u CBT kada se ni USA tenkovi jos nisu pojavljivali pa je bilo razmatranja i najava).

Ako se dobro secam trebalo bi da bude premijum u jednoj varijanti i da bude u stablu u drugoj varijanti... davno bilo...

_Maximus_
26.9.2012, 13:27
Ako se dobro secam trebalo bi da bude premijum u jednoj varijanti i da bude u stablu u drugoj varijanti... davno bilo...

Isto kao i PZ.

PeTkO
26.9.2012, 22:04
Veceras u 3h nam dolazi novi patch :) JEdva cekam

Doolio
27.9.2012, 0:18
Јао, ја нешто више не знам:) Јако мало сам блејао на тестовима (можда пет партија укупно) и сад имам неки зент како ја једини нећу знати шта може да се ради и које су нове форе:) А ко за казну, сад сам узео Т-54, капирам да би требало ја да будем тај који скаче по мапи, јер сам у медијуму:)

А и имао сам тешкоће на тесту са намештањем сензитивитија и са пуцањем из трећег лица, некако као да се нишан не понаша исто, нисам могао ниједан драјв бај да одрадим нормално...

_Maximus_
27.9.2012, 9:52
Momci jel zna neko gde su slabosti Pershinga. Taj kreten od tenka ima nenormalan oklop spreda. Vise me smara da ubadam na prazno. Samo dinguje. :a_whistli

KApiram da je sa strane i nazad slab, ali gde gadjati spreda?:boxing:

pRoskiLLz
27.9.2012, 9:56
Ako mislis na SuperPershinga, skroz dole izmedju gusenica ga lepo busim + mesto gde se spajaju kupola i trup (tu nema one nenormalne oklope)... Takodje ako gledas kupolu spreda, videces da u donjem levom i desnom uglu nema taj oklop pa se i tu relativno lako probija... mozes i one puske gore da mu gadjas, ali nisu lake za pogoditi iz daljine..

=FI=Ghost
27.9.2012, 11:21
Kada se očekuje povratak igre?

gently
27.9.2012, 11:50
u 13h.Citaj saopstenja,mi smo CEST vreme.

I onda skines pec od 1,5 gb i igras/

PeTkO
27.9.2012, 12:40
Ja se svima izvinjavam na sinocnim, pogresnim informacijama, ponelo me uzbudjenje :)

PeTkO
27.9.2012, 12:49
Izasao Update. Upravo skidam preko Launcher-a

DeCoy
27.9.2012, 12:51
Krenuo download, patch je ~1.3 GB

Ako vam download ide sporo isključite torrente iz launchera klikom na ikonicu sa francuskim ključem gore desno. Upozorenje: kada se to uradi download kreće ispočetka!

pRoskiLLz
27.9.2012, 13:06
jel' to izasao 8.0 konacno? nisam pratio desavanja vec 2 dana pa nznm sta se desava... znam da su ljudi govorili tek u oktobru...

PeTkO
27.9.2012, 13:15
Da, izasao je :)

pRoskiLLz
27.9.2012, 13:17
aaaaaaaaaaa, a ja na poslu... must get home! :nov_explo

Medvedenko
27.9.2012, 14:05
*Changed physics modeling of tank movement. Vehicles can now ‘jump’ from edges, drown in water, push enemies and allied vehicles and so on.*

Izgleda da će scouting biti zanimljiviji malo. :)
Da li će vozila moći da se prevrnu, ako se zaletim preko ivice?
:confused:

+++kako se zove ona medalja, dobio sam je jednom samo ikad, kada nedetektovan sam osvojiš bazu?

PeTkO
27.9.2012, 14:23
Koliko ja znam, nemoguce je prevrnuti se...

Mario Pavićević
27.9.2012, 14:27
I sta se desava ako se upadne u vodu?Instant death?Ili ce biti tenkova koji mogu da izdrze neko vreme pod vodom?

gently
27.9.2012, 14:28
Prevrtanja nema.Cak su napravili i konkurs na wot forumu za betu 8.0 gde su davali bilo kome koji se prevrne i to uslika 3000 golda.Naravno niko nije uspeo.

Developeri su povukli crtu kod fizike i rekli da bi prevrtanje bilo previse daleko od arkade a preblizu simulacije sto bi odbacilo mnogo igraca od WOT-a.

Sa vodom je u peti odbrojavao tipa 5 sekundi,sto je znacilo prakticno smrt za hevije,ali skautovi su mogli za to vreme proci neka jezerca i recice.

Doolio
27.9.2012, 14:32
Momci jel zna neko gde su slabosti Pershinga. Taj kreten od tenka ima nenormalan oklop spreda. Vise me smara da ubadam na prazno. Samo dinguje. :a_whistli

Ево ти линк, овде је све лепо објашњено. Проскилзе, ти га очигледно пробијаш зато што имаш добар топ, али ако си рецимо т6 медијум, ништа од те доње плоче о којој причаш:)

http://wotguru.blogspot.com/2012/08/weak-spots-guide-t26e4-superpershing.html

Најпоузданије је да гађаш доле лево у онај митраљез, шта ли је.

Mario Pavićević
27.9.2012, 14:35
Vec vidim ubacivanje ruskih T-38 i novijih amfibijskih tenkova :D

Qoozma
27.9.2012, 14:47
[B]+++kako se zove ona medalja, dobio sam je jednom samo ikad, kada nedetektovan sam osvojiš bazu?

Raider - Capture the enemy base and remain undetected during the entire battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.

Evo ti ovde (http://wiki.worldoftanks.com/Achievements) i ostalo.

minist@r
27.9.2012, 14:56
Mogu li se prebaciti modovi kao sa 7. na 7.5?

M1L0SH
27.9.2012, 15:01
Prvi utisak patch je *****e ...
Igra izgleda ruznije i FPS je manji. Seckavo ne moze da se igra.
Auto-detect stavlja na medium i izvlaci samo 20 i manje FPS.
Sad kad je sve na low imam 60 i solidno je. Samo sto cini mi se igra je pre update-a izgledala bolje nego sad.
Sem toga battle report je odlican ali je zato research tree konfuzan.
Sve u svemu umesto da igram ja cu sad da se *****am sa grafickim detaljima.
Zar nije svakom online shooteru bitniji FPS nego fancy detalji ? Ali ne i WoT ...
I da vec su deca presrecna je T-50 skace :boodala: ... Fizika inace i nije neka promena igrao sam spore tenkove pa nisam ni probao. Video sam samo kako me ARL gura (PzIV).

minist@r
27.9.2012, 15:06
Pa imas da stavis stari render.

DeCoy
27.9.2012, 15:13
I sa starim renderom igra ne izgleda onako kako je pre izgledala... :(

Jedini + ide za after battle report i to što sad ne možeš da se zakačiš za kamičak...

Medvedenko
27.9.2012, 15:22
+još jedan fail za peč
Ja kao scout, pre sam mogao da tražim low hp irače, i da ih lovim.
Kada je postojala oznaka za tip vozila, mogao sam da procenim koga mogu da ošteim, a kome ne smem da priđem.
Sada kada imam samo ime igrača, ne znam da li je 5% Mouse, ili 5% spg, jbg

DeCoy
27.9.2012, 15:33
Gosn. Medvedenko, to možete ručno da namestite kad odete na Settings, pa Marker ;)

EDIT: Novi WoT Tweaker za 8.0

http://mirtankov.net/soft/3395-wot-tweaker.html

I neki od ranijih modova pravi problem sa menijem u garaži, pop up prozori su nevidljivi i pojavljuju se artefakti po ekranu. Na klot verziji ovoga nema, ništa idemo jedan po jedan mod...

Doolio
27.9.2012, 15:44
Изашли и Аслаин и xvm и твикер, мени доста, баш су ажурни:)

xandar
27.9.2012, 16:18
Stavio sam jos u 1 da se updatuje, stiglo do 68% i pojavi se ovo:
http://imageshack.us/a/img29/6712/gtedgtegft.jpg

KOGA DA KOLJEM!?

Morandi
27.9.2012, 16:21
Al je igra postala zahtevnija sunce im hebem!

Doolio
27.9.2012, 16:25
gosn. Medvedenko, to možete ručno da namestite kad odete na settings, pa marker ;)

edit: Novi wot tweaker za 8.0

http://mirtankov.net/soft/3395-wot-tweaker.html

i neki od ranijih modova pravi problem sa menijem u garaži, pop up prozori su nevidljivi i pojavljuju se artefakti po ekranu. Na klot verziji ovoga nema, ništa idemo jedan po jedan mod...

Шта имаш све?
Сад сам додао Аслаина и ХВМ, не клешују се ни са чим, неколико нишанских модова исто, не клешују се... Твикер ради нормално...

Јел имаш неке модове што мењају главни мени? Типа хангар и те ствари? Фотке посаде?

toxic
27.9.2012, 16:27
Meni se svidja patch. Modovi su vec izasli za 0.8.0 verziju i za sada rade svi (tweaker, sat u garazi i u igri, arty zoom, premium garaza mesto obicne). Grafiku treba ispodesavati, pogotovo smanjiti osvetljenje. Meni radi sve na max, iskljucio sam senke (nerviraju me), dim iz auspuha i efekte na unistenim tenkovima, mrdanje drveca i one tragove gusenica.

LM, jedan problem. Ranije je temperatura grafike isla do 70 stepeni, sad je nabila 90... i to, cini mi se u garazi.

Doolio
27.9.2012, 16:37
Иако има више степена подешавања (поготово када се узме у обзир она ''дајректикс'' графика и она ''нормална''), мислим да како год да наместиш, значи и кад узмеш минимум минимума, да игра пржи по процу и графичкој више него пре, чак и ако ради боље.

Печ је добар за сада, мислим, критике које сам овде видео су углавном ''ради ми лошије него пре, а нисам ушао у подешавања графике'' или ''пре сам имао велику мапу а сад је мала, наравно, нисам покушао да је повећам''. Немојте бити неозбиљни, гледајте баланс, редизајн мапа, физику...

Афтер бетл репорт је БРУТАЛАН, свака част за то. Мапе, пролази и тако то, то ћу моћи да просудим за пар дана/недеља. Графика, наравно, боља - мени није јер имам слаб комп, па опет све поискључујем. Међутим, морам да приметим да су поправили проблем који се тицао ''ненапредне'' графике, на тесту је било све превише тамно, сада је у реду.
Остао ми је мало чудан осећај ''рачунања сензитивитија'', и даље покушавам да провалим да ли је то до мене или до твикованог енџина.

Игра ми ради горе него раније, иако играм ''на јадно'' јер свеједно, мапе су нагруване што се тиче детаља, дрвећа и тих трипова, па и кад смањим све, опет ме то кара.

DeCoy
27.9.2012, 17:07
Шта имаш све?
Сад сам додао Аслаина и ХВМ, не клешују се ни са чим, неколико нишанских модова исто, не клешују се... Твикер ради нормално...

Јел имаш неке модове што мењају главни мени? Типа хангар и те ствари? Фотке посаде?

Ma zeza me 100% ono što sklanja krošnje drveća, al` me mrzi da proveravam, ionako ni ne igram ovo pored GW2...

toxic
27.9.2012, 17:08
Može bloom da se isključi pomoću ovog moda (http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/150062-080ct-disable-bloom-tweak/). Mnogo bolje izgleda (ne blješti sve), a i smanjuje zahtevnost. Takođe, pomocu ovog moda (http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/141899-075-disable-dof-tweak/), može da se isključi i onaj dosadni blur iz snajp moda. Nisam stigao da testiram temperaturu sa ovim tweak-ovima, ali cenim da ce opasti malo.

PeTkO
27.9.2012, 17:22
Meni je sa novim patchom FPS jos malo pa duplo veci sa istim podesavanjima. Sada sam grafiku stavio na High i fps se ne spusta ispod 20. U sustini, nemam nijednu kritiku na racun novog patch-a, ali to cu definitivno moci da kazem tek za par dana

DeCoy
27.9.2012, 18:07
Ovo je žalosno kako igra izgleda sada :(

http://www.dodaj.rs/t/6/5G/4E6msNuH/shot006.jpg (http://www.dodaj.rs/?6/5G/4E6msNuH/shot006.jpg)

Izgleda da sam se zeznuo i ubacio i one šnj teksture iz Tweakera :( Back to the download machine...

toxic
27.9.2012, 18:33
Posle stavljanja ovog moda za iskljucivanje bloom-a igra izgleda odlicno i temperature su dosta manje, skoro kao pre.

Edit: Djavola manje, evo ga opet 85...

hellboy
27.9.2012, 18:48
pozz ljudovi ... :nov_guita:ciao: jel postoji opcija za stari izgled tehnickog drveta ???:Freddy::boodala::boodala:

PlazmaKeksWoT
27.9.2012, 19:22
Narode zaglavio sam na poslu, mala pomoć prijatelja...
PzIV je kastriran ali dal je StuG III zadrzao L70 top?
Unapred hvala...

Jao, sad kad dođem kući, 6x guarana i udri....

Qoozma
27.9.2012, 19:27
Narode zaglavio sam na poslu, mala pomoć prijatelja...
PzIV je kastriran ali dal je StuG III zadrzao L70 top?
Unapred hvala...

Jao, sad kad dođem kući, 6x guarana i udri....

Čak je i poboljšan! Pravi istu štetu, ali je prosečna probojnost sada 150mm.

DeCoy
27.9.2012, 19:39
Nisam dugo igrao sa Type-om, sad isprobavam različita grafička podešavanja pa igram sa njim... Da li su njemu nešto radili, jel` padao neki nerf u skorije vreme, probuši me običan Tigar spreda u kupolu k`o iz p..... :confused: I to ne jednom, nego više puta :confused:

toxic
27.9.2012, 19:52
Unistili su oklop na kupoli jos davno, sve sa 200+ mm-a penetracije busi s preda, sa strane te buse svi.

OverCHAOS
27.9.2012, 19:55
Prvi utisci o ovom update-u su i vise nego dobri. Ne bih da sada hvalim ono o cemu se vec prica duzi vremenski period, vec me samo interesuje kakve to probleme imate sa niskim frame rate-om? I nije mi jasno kako neko moze da tvrdi da je grafika losija, a igra na low? Jer na max podesavanjima igra zaista izgleda dosta bolje nego pre i plus bolje radi... Jedini minus bih mogao da uputim na novi dizajn tehnoloskog stabla.

hellboy
27.9.2012, 20:02
pomoc glavi covece......kako da iskljucim crno-beli mod kad zagines???:eek:

Doolio
27.9.2012, 20:06
nisam dugo igrao sa type-om, sad isprobavam različita grafička podešavanja pa igram sa njim... Da li su njemu nešto radili, jel` padao neki nerf u skorije vreme, probuši me običan tigar spreda u kupolu k`o iz p..... :confused: I to ne jednom, nego više puta :confused:

Па тигар има ту негде око двеста пенетрацију, бушиће ти горњу плочу сваки пут ако није ретард. Е сад, куполу стварно не би требало да буши... Можда ти само енџин приказује улазне рупе погрешно?

toxic
27.9.2012, 20:15
Ne, busi komotno kupolu. Ja sam i sa idiotom (175mm pen) uspeo da probusim kupolu s preda.

xandar
27.9.2012, 20:30
uuuuuuu muy bien, muy bien!!! OOOOO Vamos, chicos, ahora que es tormento del oi vencer tenka!!!!hhaahahah
genial, excepto árbol tecnológico:rolleyes:
Sad gledam sa daljine t28 kako se stropostao niz liticu, onako u slow motion:rofl::rofl::rofl: kako je to bilo mocno!:dzavo:

gently
27.9.2012, 22:01
Svidela mi se nova grafika,samo smanjih gamu na zdravu meru,inace cu oslepim skroz.

Stavih sve ostalo na minimum kod grafike,ipak imam AMD GPU pa ne mogu da se izivljavam sa grafikom.

Mnogo mi je legao nacin pucanja i eksplozije,nekako je prirodniji i zivopisniji u odnosu na stariju verziju.Pogotovu kada pored tebe eksplodira granata pa se digne prasincina.

Takodje oko fizike je superiska,ja recimo provukoh PZ III/IV kroz neke nemoguce situacije samo zahvaljujuci fizici.Ispada da posle ovog peca ce ustvari najvise nagrajisati artiljerija jer ce moci skautovi odakle god hoce da ti se pojave.

Doolio
27.9.2012, 22:04
Заборавих да кажем да спадам у ону половину којој се свиђају нови звукови.

Мислим, стојим поред Е-100 и кад је пуко оним својим *овнетом, само сам овако стао

http://media.tumblr.com/tumblr_lvtbyw16iZ1qipkqm.jpg

toxic
27.9.2012, 22:55
Svidela mi se nova grafika,samo smanjih gamu na zdravu meru,inace cu oslepim skroz.
Malo iznad sam postavio resenje za osvetljenje, mod koji uklanja Blum (http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/150062-080ct-disable-bloom-tweak/), stavi to, dobices i malo FPS-a.

DeCoy
27.9.2012, 23:00
Novi zvukovi... pa... kako za koji tenk. Recimo sada mi Pershing zvuči kao kad komšija uključi cirkular pa se onako na prazno vrti dok ne počne da seče drva :)

toxic
27.9.2012, 23:16
GWT kad pukne kao kad avion probije zvucni zid. (:

Doolio
27.9.2012, 23:18
novi zvukovi... Pa... Kako za koji tenk. Recimo sada mi pershing zvuči kao kad komšija uključi cirkular pa se onako na prazno vrti dok ne počne da seče drva :)

ахах, па јесте, али ја на то гледам овако - можда, да постоји само тај звук, не би ми се свидео, али пошто постоји доста звукова, онда ми је и тај супер јер је комплементаран са оним 150мм+ звуковима, тј. даје им референцу:) Он звучи јадније, па они звуче још заебаније:)

Ето дилеме, узгред - на који топ ићи на Т-54?

А
7.32 РоФ
219 пен
0.39
2.9

Б
7.69
201
0.35
2.3

Значи, стари топ вади ''само'' 18мм пенетрације. Капирам да то није претерано битно јер ионако не могу да се играм размене са хевијима, а нишањење делује доста готивније на новом топу.
Ша ви мислите?

Eddie
27.9.2012, 23:48
grafika...pustili decu da se igraju pastelnim bojama :boodala:
zvuk...(cak me i vise nervira od grafike, ako je to uopste moguce) :confused:
battle report ...je odlican! :tapsh:
fiziku ....jos proucavam :icon_stud

PeTkO
28.9.2012, 0:04
@Doolio Eeee, da cujes tek kako puca Object 704...Nedao ti Bog da igras na sluskama koje su na max. Meni su danas bukvalno usi pocele da zuje :)

vetar.
28.9.2012, 8:24
Moji utisci o peču:
Battle report stvarno odličan, tačno se zna koliko je štete naneseno, koliko kritikal pogodaka, koga si skautovao, koliko je tačna zarada kada se sve sabere i oduzme.
Fizika vrlo dobra, nisam se još pentrao po čukama i brdima, ali je dobro što se više ne zapinje na svaki kamičak, kao i što ima više alternativnih puteva, kao što neko reče, arty je nagrabusio.
Grafika bolja, morao sam da isključim bloom, na sličnim podešavanjima imam manji FPS nego pre peča, a sem toga deluje mi da je igra nekako usporenija, kao da postoji neki mali lag bez obzira na FPS i internet konekciju...moguće da je server bio opterećen.
Ne znam da li je pre peča bilo u opcijama da se stavi da ispiše koliko je nekom skinuto helta prilikom pogotka, ali sada ima. :)

Grafička mi se primetno više greje, samim tim i više dere, za 20 partija kolko sam odigrao, jednom mi je igra zabola dok se učitavala bitka, a jednom mi je ceo komp zabo, ali sva sreća nije trebao restart (sumnjam da je zbog grafičke i tempertature).

Sve u svemu dobar peč, samo mislim da nije baš najbolje optimizovan.

@Doolio (http://server.sk.rs/forum/member.php?u=8332), u istoj sam dilemi, treba mi još oko 20k experience-a, za novi top. Mislim da bez obzira na preciznost i vreme nišanjenja, veća penetracija za 18 kod tier-a IX mnogo više znači.

DeCoy
28.9.2012, 8:27
Ne znam da li je pre peča bilo u opcijama da se stavi da ispiše koliko je nekom skinuo helta prilikom pogotka, ali sada ima. :)
.

Bilo već zadnjih 6 meseci iz igre, ranije preko OTM moda.
I ja sam primetio da igra deluje nekako tromije iako je FPS maltene isti.

Mario Pavićević
28.9.2012, 8:55
Ja bih rekao da su perforanse prilicno slicne, na mojoj masini na High(ne maximum) vuce 50-60 frejmova. Osvetljenje je zaista ocajno, posle prijatno oblacnog vremena u predhodnom, sljajtece sunce i pesak u ovom patchu deluju traumatirajuce.
Fizika je zanimljiva, sudar u VK3601 u STUG koji je odleteo 5 metara je bio bas kul, osim sto sam ostao bez gusenice u tom poduhvatu:D
Sto se zvukova tice, heavy-ji i dalje zvuce dobro, ali su medijumi su zaista smesni, kao da pucam iz vazdusne puske, a o zvuku motora necu ni da pricam.

pRoskiLLz
28.9.2012, 9:25
meni je osvetljenje savrseno... stvarno dobijes osecaj da je 50 stepeni tamo... sto se tice performansi, nisam dobio nikakvo poboljsanje... opet mi je skoro sve na max ali i dalje igram na oko 20 fps... kad ima manje detalja ide do 50, ali tako je bilo i ranije...

joj tuge juce, idem sa T50, kod njih prvi Object 704 ode na sred mape, ja skautujem 12 ljudi, onda odem na njega i skinem ga skoro sam... 22 puta u zadnji kraj ga pogodim... :to_care:

sto se mene tice, patch je bruka... nema stvari koja mi se ne svidja...

atlantis
28.9.2012, 9:57
Da neko ne propusti zauzet testiranjem obimnih promena...

Special – Version 8.0: Reinforcements Have Arrived!

Commanders,

Version 8.0 of World of Tanks has been the most anticipated update ever, and it has finally arrived! In order to celebrate it properly, we have prepared some in-game bonuses for you so that you can enjoy the recent launch of Update 8.0 even more.

We’re sure that you have already digested the new changes to the game in full, such as the new physics, improvements to the user interface, the new branch of soviet tank destroyers, and many more. We also guarantee that from 28th September at 07:30 CEST (05:30 GMT) until 2nd October at 07:00 CEST (05:00GMT) you will be able to enjoy following in-game bonuses:

2x crew experience
Gain double experience with each battle! Make your crew members into professionals!

50% discount on crew re-training
Do you intend to retrain your favorite crew for another vehicle? Well, what we can say, this is good time for you! Whether you want to spend gold to train their major qualifications to 100%, or credits just to retrain them, it doesn't matter because both have got the same advantage – 50 percent off!

50% discount on barracks enlargement
Seeing as you’ll be retraining your tank crews, you’d better stock up on new beds for them! Fortunately, doing so will only cost half the normal price.

90% discount on crew re-naming
Do you want to rename your crew? Are your barracks stuffed full of tankers with silly names, but it would be too expensive to give them all the names you want? Well, now’s the time to personalize all of your tankers, almost for nothing! Give them the names they deserve!

50% discount on credit consumables
Do you need some basic or fancy consumables? Are they costing you a fortune and leave you waiting for “better” days to save some credits? Here you go then! Enjoy this special and stuff your garage full of consumables such as the always handy Manual Fire Extinguisher, or perhaps you’d prefer some fancy 100-octane Gasoline! Install them on your vehicles for half price!

Please be aware that these offers are available only until Tuesday so don’t hesitate! Train up your crew and fill your tank with consumables, then get out onto the new and improved battlefields of Version 8.0!

http://worldoftanks.eu/news/4001-special-version-80-reinforcements-have-arrived/

walkerz
28.9.2012, 10:19
Koje perkove/skilove staviti na su-26?

PeTkO
28.9.2012, 11:52
Sad mi buraz rece, nisam ni ja provalio, da je u opcijama moguce stiklirati u kojim modovima bitaka da vas salje (odbrana, napad, assault ili standard). Najbolje opcija u 8.0 sto se mene tice :)

Arcibalde
28.9.2012, 12:00
Sad mi buraz rece, nisam ni ja provalio, da je u opcijama moguce stiklirati u kojim modovima bitaka da vas salje (odbrana, napad, assault ili standard). Najbolje opcija u 8.0 sto se mene tice :)
Za platoone to ne vazi. Medjutim iako ne cekiras moze se desiti da upadnes u neki od tih modovoa, odnosno opcija ih ne eliminise ves samo smanjuje sansu da ih igras.

DeCoy
28.9.2012, 12:06
http://i5.photobucket.com/albums/y180/korn666/shot_006.jpg

Posledica pregrevanja kod slabijih grafičkih kartica, od jutros 2x iskusio... Ovo je bilo još tokom beta testa, ali im očigledno seva paja za ovo...

toxic
28.9.2012, 12:31
Nije samo kod slabijih. Ja samo cekam kad ce to da se desi i mom Radeonu (HD6870). Izgleda da zahvata samo 6xxx seriju. Kod mene i kod jos 3 coveka iz klana se pregreva (jos 2x 6870 i 6770). Kod mene i jos dvojice ide do 85-90 stepeni, kod drugog lika se pojavljuju artefakti jer temperatura ide 103 stepeni u garazi. Ja sam digao % ventovima pa ide do 85, ali i to je mnogo. Ranije nije prelazila 70, sad mi veca u garazi...

Morandi
28.9.2012, 12:35
Stavite ljudi grafiku na standard, videcete koliko je bolja od ove nove, tj dobija se kombinacija stare i nove.

_Maximus_
28.9.2012, 12:39
Sto volim kad cujem da igru hvale i da je mnogo bolja, lepsa i da je fps maltene isti. E pa gospodo ta prica je veliki sipak.

Ne treba biti inzenjer da bi primetio koliko igra vise zamara racunar. Mi sa skromnim masinama mozemo da sanjamo stari fps kao i tu grafiku koju drugi vide.

Da imam nov komp sve bi bilo uredu. Ali zapitajte se gospodo, da ste videli ovu (budjavu) grafiku prvi put kada ste se susretali sa igrom, da li biste je igrali uopste?

Za vecinu nas sad nema nazad. Ja sa 25 fps-a sa sve na low podesavanjima ne mogu ni babu da pogodim. A nemam bas toliko los racunar.

toxic
28.9.2012, 12:50
Meni je FPS malo bolji i racunar je drugacije opterecen. Manje RAM-a sada zauzima, ali dosta vise grafike i procesora. Sa grafikom sam zadovoljan kada se iskljuci Bloom, dosta je bolja nego pre, mada su trebali tu opciju da stave i u setovanja, a ne preko moda.

DeCoy
28.9.2012, 13:03
Takođe imam više FPS-a iz Fraps-a, ali se i dalje pojavljuju lag spajkovi tokom igre, a i grafička se zagreva do preko 80 stepeni i kada sam idle u garaži.

Doolio
28.9.2012, 13:05
moji utisci o peču:
battle report stvarno odličan, tačno se zna koliko je štete naneseno, koliko kritikal pogodaka, koga si skautovao, koliko je tačna zarada kada se sve sabere i oduzme.
fizika vrlo dobra, nisam se još pentrao po čukama i brdima, ali je dobro što se više ne zapinje na svaki kamičak, kao i što ima više alternativnih puteva, kao što neko reče, arty je nagrabusio.
grafika bolja, morao sam da isključim bloom, na sličnim podešavanjima imam manji fps nego pre peča, a sem toga deluje mi da je igra nekako usporenija, kao da postoji neki mali lag bez obzira na fps i internet konekciju...moguće da je server bio opterećen.
Ne znam da li je pre peča bilo u opcijama da se stavi da ispiše koliko je nekom skinuto helta prilikom pogotka, ali sada ima. :)

grafička mi se primetno više greje, samim tim i više dere, za 20 partija kolko sam odigrao, jednom mi je igra zabola dok se učitavala bitka, a jednom mi je ceo komp zabo, ali sva sreća nije trebao restart (sumnjam da je zbog grafičke i tempertature).

Sve u svemu dobar peč, samo mislim da nije baš najbolje optimizovan.

@doolio (http://server.sk.rs/forum/member.php?u=8332), u istoj sam dilemi, treba mi još oko 20k experience-a, za novi top. Mislim da bez obzira na preciznost i vreme nišanjenja, veća penetracija za 18 kod tier-a ix mnogo više znači.
Јао, знам, ал брате, онај први топ има нишањење ко тајп, не знам да ли бих то поднео:)

toxic
28.9.2012, 13:09
Koja je grafika u pitanju, pretpostavljam da je AMD neka? Ne znam da li bi paljenje VSync-a smanjilo temperaturu? Zna FPS da ode i ostane dosta visoko.

Edit: Paljenje VSync-a mi je smanjilo temperaturu za 5-10 stepeni, mada moram da proverim na vise mapa, mozda je samo do mape.

Eidt2: I dalje je budjavi AMD. (:

DeCoy
28.9.2012, 13:15
antička HD2400 :D

vetar.
28.9.2012, 13:35
Kad već napadate AMD da stanem u odbranu :)
Nije samo kod AMD kartica i meni na GTX 460 ide do 80c temeperatura čak i u garaži, a čini mi se da mi ventilator radi skoro na makskimumu, pre peča temperatura je igri bilo oko 75c.

@toxic (http://server.sk.rs/forum/member.php?u=15055)
Nisam te ništa razumeo, jel pomaže VSync ili ne?

toxic
28.9.2012, 13:37
Moram jos koju partiju da odigram, samo sam jednu odigrao (Ruinberg mapa) sa arty. Pre je bilo oko 70 stepeni kad igram sa arty, sad je bila oko 60. Kad igram sa T-50-2 ode u 90. (:

Edit: Posle jos jedne partije (Malinovka) i dalje je temperatura manja sa ukljucenim VSync-om.
Edit2: Definitivno je temperatura manja za 5-10 stepeni sa VSync-om.

M1L0SH
28.9.2012, 13:51
Ne znam kakve to mahine treba imati da ovo radi max detalja i da daje neki razuman FPS. Moj komp (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=24203) nije ni poslednja rec tehnike ali nije bas ni za staro gvozdje. I bez nekih 40 fps mislim da nema svrhe igrati multyplayer, ma nema svrhe bilo sta igrati. Updateovao sam drajvere i na nekom custom nivou detalja (modeli high, ostalo low. Ne mogu da gledam mutne texture tenka pa to ti je, ako cu da igram da bar lepo vidim svoj tenk) izvuko e sad 40 nekad 60 nekad ode i na 30. Pa cak ima i cudne padove na 20. Prema tome tehnicki po meni je ovo katastrofa.

vetar.
28.9.2012, 14:11
Uključiću VSync čim dođem kući.

Sve u svemu prilično loša optimizacija.

_Maximus_
28.9.2012, 14:42
Ja do sada nisam gasio bloom. Ako ga ugasim preko moda koliko posto fpsa mogu da dobijem?

DeCoy
28.9.2012, 14:45
Ja imam manje FPS-a (bilo oko 30 sad je do 25) otkako sam ugasio bloom preko onog moda, ali se grafa manje greje :D

_Maximus_
28.9.2012, 14:49
Ja imam manje FPS-a (bilo oko 30 sad je do 25) otkako sam ugasio bloom preko onog moda, ali se grafa manje greje :D

Crni moj narode. :o Optimizacija bi nam dobrodosla ko pasteta na suv leba.

toxic
28.9.2012, 14:51
Ja sam dobio oko 5 FPS-a za gasenje bloom-a, ali cilj mi je bio da ga ugasim, ne performanse. (:

OverCHAOS
28.9.2012, 14:56
Sada sam gledao temperature i u garazi ne prelazi 40 a u borbi 50-55 stepeni. I to imajuci u vidu da je brzina ventilatora oko 60%.

toxic
28.9.2012, 14:59
7xxx serija nema problema sa zagrevanjem, 6xxx i starije samo.

Morandi
28.9.2012, 15:13
A zasto ne stavite lepo grafiku na standard podesavanja? Em je lepsa, em bolje radi.

toxic
28.9.2012, 15:16
Meni dobro radi i ovako, samo gori. (:

OverCHAOS
28.9.2012, 15:30
A zasto ne stavite lepo grafiku na standard podesavanja? Em je lepsa, em bolje radi.

To da je lepsa je subjektivno. Na primer meni se nova grafika daleko vise svidja jer nekako uspeva da maskira cinjenicu da bi se najbolje sto ovaj BigWorld engine ima da ponudi smatralo zastarelim 2007. a kamoli 2012 godine.

vlado_ns
28.9.2012, 15:35
Ja se patim bez grafičke (koja je u servisu) na celeronu G530 na minimum podešavanjima, ful hd 24'' (to sam već pominjao pre nekolio dana) i fps mi ide od 10 - 25 što mi je jedva podnošljivo... čini mi se da je bolje radilo na test serveru nego sada, imao sam više fps... međutim procesor sa stock kulerom ne ide preko 47 stepeni pa se bar ne bojim "we are on fire" situacije :D

Moraću igrati u manjoj rezoluciji i u prozoru :(

Malik Tintilinic
28.9.2012, 17:41
Ja sam zadovoljan.
PzIV mi je i dalje dobar (nova statistika objasnila :D )

Miloš987
28.9.2012, 18:57
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/27480247.jpg
lol

PlazmaKeksWoT
28.9.2012, 18:58
Brate, svaki **beni update ja dobijem aneurizam. Ali od ovog cu obrisati igru.
1. Produktivnost u sniper rezimu mi pada za 300%. Na masini koja pegla metro2033 u full hd sa max detaljima ??? Ma daj... Probao na drugom kompu intel+Nvidia isto *ranje.
2. Kao i uvek svi retardi su ispuzali iz svojih rupa i ukljucili WoT. Bilo je za ocekivati...
3. Od fancy grafike ja licno imam NIKAKVE koristi. Ako sam doziveo da navodno ne zahtevna igra secka na desktopu od 1000+ eura i to u rezimu kad vozim medju drvecem - menjam igru.

Kao sto rekoh ranije, ovo ce da bude kao sa SC-om: 1.6 super - Source propast.
WG je na dobrom putu da se ogadi mnogim ljudima. Jel su culi oni za onu staru dobru: ako nesto radi ne diraj nista.

Zinulo im **** za fancy:n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2:

xandar
28.9.2012, 19:06
Koji bloom? Orlando Bloom?
Ne znam sta se desava sa ostalima, ali na mom racunaru radi najbolje dosad. Nikad mi nije prelazilo 60fps, sad dostize preko 100. I ko9nacno sam se resio ******* pinga, sad je 30-40 stalno. U igri mi se graficka greje standarnih 60 stepeni, mada u garazi kao i ostalima tera 67-8. Zasto? ne znam..

To da je lepsa je subjektivno. Na primer meni se nova grafika daleko vise svidja jer nekako uspeva da maskira cinjenicu da bi se najbolje sto ovaj BigWorld engine ima da ponudi smatralo zastarelim 2007. a kamoli 2012 godine.
Deinstaliraj ovo, sad izlazi BF ekspanzija sa tenkovima. Trebalo bi od toga tvoj racunar da se oznoji...

OverCHAOS
28.9.2012, 20:21
Deinstaliraj ovo, sad izlazi BF ekspanzija sa tenkovima. Trebalo bi od toga tvoj racunar da se oznoji...

Kakva je ovo poruka, i sta bi ovo trebalo da znaci? Ja nigde nisam rekao de je WoT los.... Sto se tice gameplay-a ovo mi je jedna od omiljenih igara van zanra koji inace igram. Jedino sam tvrdio da je pre update-a bilo strasno kako grafika lose izgleda za 2012 godinu.

Ohanzee
28.9.2012, 20:35
Cuvena 2012. godina, godina u kojoj je jedino vazno merilo u igri koliko joj je grafika napucana...

Doolio
28.9.2012, 20:36
Ја сам раније имао 30-60 фпс, сад имам 15-30, али се не буним пошто имам кантурину:)
Другим речима, мислио сам да могу да се опростим од игре кад изађе твиковани енџин, тако да сам заправо одахнуо кад сам стартовао. Да је ово квејк или нешто тако, био би ми проблем, овако ме само смара што није лијепо и глатко, иначе, технички, не хамперује ме много мањак фрејмова, игра није брза и захтевна по рефлексе ни са најбржим лајт тенковима...
А руку на срце, са овим компом сам и пре фазон три године имао проблем са новијим играма, тако да стварно не могу да критикујем воргејминг због повећане захтевности. Шта да радим кад сам убог, нису ми они криви:)

Могле би неке паре да падну мало веће, па да испазарим графичку, то би било лепо:)

PlazmaKeksWoT
28.9.2012, 20:47
Pazi sad ovo:
Dopisujem se u proteklih 2 sata sa ljudima koje znam a igraju wot kako im sljaka nova grafika.
Velika vecina koja je radila update preko samog lauchera nema problema dok drugi koji su radili frisak instal nove verzije imaju padove performansi (WTF???).

Jel sam ja to opet nesto paranoican ili ovo ne drzi vodu???:eek:

minist@r
28.9.2012, 20:50
Za KV-1S su strasno s*****i mecmejking sad redovno upada u tier 8 borbe. :n-cc2:

Doolio
28.9.2012, 21:18
За другаре који имају нула и по фпс, пробајте да смањите резолуцију. Мени то раније није претерано значило, али у овој итерацији значи и те како. Скочио сам са ~20 на ~45 тако што сам спустио са 1920х1080 на 1600х900. Наравно, пошто није нејтив, није толко љепо, ал шта да се ради...

OverCHAOS
28.9.2012, 21:23
Cuvena 2012. godina, godina u kojoj je jedino vazno merilo u igri koliko joj je grafika napucana...

Jedino vazno nije, ali svako jeste veoma vazna stavka.

xandar
28.9.2012, 21:37
Za KV-1S su strasno s*****i mecmejking sad redovno upada u tier 8 borbe. :n-cc2:
Amen.:to_care:
Anyway, mislim da sam gresku napravio sto sam prodao pz4 sa onolikom istreniranocu, i dalje je impozantan. Evo sa t49-ovim zadnjim topom nisam uspeo da ga probijem spreda nekoliko puta. Takodje nisam siguran kakav stil igre treba forsirati sa njim. Igram ga kao skauta, ja hocu drugaciji pristup, medjutim kada ode na 60km, ruke i mozak se spontano poklope na light.
Mislim da cu poceti neku drugu granu mediuma, ne bih rusku jer ih ne podnosim.
I da zvucni efekti su odlicni, pogotovo topovi jer deluju kao iskristalisana verzija iz WW2 footages...

PlazmaKeksWoT
28.9.2012, 21:51
E ovako, problem resen....
Pad performansi u sniper modu:
sa ove lokacije skinite nove texture: http://mirtankov.net/mods/6269-wot-mode.html

Otpakovane fajlove prekopirajte u World_of_Tanks\res\packages\
startujte .bat file i sacekajte da zavrsi.

Povecanje FPS u sniper rezimu 50-100%. Hvala rusima:D

Za malo da deinstaliram igru:boodala:

Doolio
28.9.2012, 22:25
Јел то за генерално повећање перформанси у снајпер моду или само исправља ако имаш пад перформанси?

едит:
сад сам бацио поглед, ово су компресоване текстуре за генерално бољи перформанс на слабим комповима?

DeCoy
28.9.2012, 22:45
Ovo sve ima i u okviru WoT Tweakera, samo se pokreće drugi exe fajl iz paketa da raspakuje i zameni teksture.

Doolio
28.9.2012, 22:49
Да ли си сигуран, пошто каже лик у тексту да је добро користити у комбинацији са твикером?

DeCoy
28.9.2012, 23:06
Ja kad raspakujem Tweaker arhivu imam 2 exe fajla:
WOT TWEAKER V2.4 FOR PATCH 0.8.0
WOT RES UNPACK V1.5 FOR PATCH 0.8.0

Ovaj drugi valjda nešto petlja sa teksturama. Mada opet, Tweaker zauzima 11MB, a ovo što je PlazmaKeks ostavio preko 70...

PlazmaKeksWoT
28.9.2012, 23:20
Twiker sam koristio samo da uklonim visak dima. Ove texture (70mb) resavaju seckanje. Igram vec sat vremena sa njima jedino ponekad iz daleka vidim da drvece izgleda kao da je od satorskog krila. Inace sljaka provereno. Probao sam i twiker texture medjutim efekat je nula. FXAA takodje probao, sve je pocelo da izgleda zrnasto. Bio sam i ubacio neko sr**** pa mi uklonio nebo - uzasno je izgledalo a efekat nula. Za sada ovo daje najbolje rezultate kad budem imao nesto bolje naravno da cu da postavim. Poznavajuci ruse bice to i bolje nego sto je sad.:aplauz:

Ako je potrebno detaljnije upustvo kazite ubacicu i screeshot-ove ako treba...

Auu sto sad moze da se radi silovanje na daljinu sa hellcat-om. :dzavo:

gently
29.9.2012, 1:16
Meni je tri puta zabola igrica za dan danas.A to se nikada nije desilo do sada.Ocigledno mi se zagreba AMD Fusion intergrusa.Stoji na novoj grafici ali sve na minimumu.

Samo da prenesem da sada kada vidim PZ IV samo profjurim pored njega ili ga pocistim ako vozim teski tenk.Nije ni upola opasan kao ranije,a ljudi se smeju kada vide onu novu kupolu.

korto malteze
29.9.2012, 9:52
Meni je tri puta zabola igrica za dan danas.A to se nikada nije desilo do sada.Ocigledno mi se zagreba AMD Fusion intergrusa.Stoji na novoj grafici ali sve na minimumu.

Samo da prenesem da sada kada vidim PZ IV samo profjurim pored njega ili ga pocistim ako vozim teski tenk.Nije ni upola opasan kao ranije,a ljudi se smeju kada vide onu novu kupolu.

Meni nije zabola nijednom,ali hajde da pitam,sad sam instaliro od plazmakeksa ovaj dodatak,pa cu videti ima li efekta,no ono sto me zanima je sledece-

u chat-u u igrici dosta ljudi se zali na pad fps-a i to objavljuju da im je oko 12

na raznim forumima raspravljaju o toj temi pada fps-a

itd.sad verujem da ima ljudi koji znaju bolje problematiku oko ovoga,pa eto graficka ne prelazi temperaturu preko 65 stepeni ati rad.hd 6450 ddr3 1 gb 625-1000 mhz,procesor sa stock kulerom,overklokovan sempron 3000+ ne prelazi preko 49 stepeni temperaturu,ram 2 gb ddr2 ne znam na koliko mhz,ploca m2n68-am

juce narucen drugi procesor nov,ajd da vidim je li i to u pitanju sad,posto u zakrpi 7.5 sam imao fps oko 40 i kusur,naravno posle izvesnog vremena samo mape ensk i malinovka su pokazivale pad fps-a,ribarev zaliv na odredjenim delovima mape ima pad fps-a,da bi posle pred kraj trajanja zakrpe 7.5 poceo da se oseca pad fps-a u celoj igri kretajuci se od 8 u startu do 14-18 na pomenutim mapama i odlazeci do 40 i kusur

pojavom 8.0 zakrpe sve je otislo u aut,podesena graficka na nisko,iskjljuceni razni efekti i slicno a sva podesavanja svedena na nisko i iskljuceno gde dozvoljava ta opcija,stavljen bloom,fps jedva gura do 30 i kusur naravno uz konstantno menjanje vrednosti od 1 do 30 i kusur

ukratko sta vise treba da bi se igralo normalno,po svemu sto sam procitao resenja nema i dolazim do zakljucka da je problem u WG-u,kao i do zakljucka da izgleda WG ima dogovor s industrijom proizvodjaca racunarskih komponenti ili racunara,te preko 100 hiljada ljudi tera da kupuju nove komponente i nadogradjuju ili nove racunare,naravno sad ce neko da kaze da na masini od 1000 evra nema taj problem,da ga razuverim ima,i te kako

ako ko ima neki normalan odgovor molio bih ga da postuje,pa da razmenimo iskustva,ja cu sada probati opet na masini koja bi po teoreticarima vrednosti i kalkulacija ko ima bolji racunar morala da radi bez problema pa cu videti sta se desava opet,i kasnije objaviti

da ne zaboravim net je 4 mb brzine,nije do provajdera i njih zvao i proverili,itd,itd

M1L0SH
29.9.2012, 10:27

Mada sam igrao PzIV mene je uzasno nervirala stara kupola koja je izgledala veca od ostatka tenka. Sem sto je neistorijski verovatno ne bi ni bila moguca. Smetalo mi je sto unakazise jedan od najbrojnijih i najbitnijih tenkova drugog svetskog rata. Ovako je bolje e sad oslabljivanje oruzja i nije nesto sa cime se slazem.

vetar.
29.9.2012, 12:05

PZIV je meni sada zanimljiviji za igru nego pre peča.
Igram sa 105mm topom i pravim čuda ;), a sem toga dosta je okretniji tenk.
Uglavnom igram sa HE granatama, ali ako prilazim sa leđa ili sa strane nekom i imam vremena, prebacujem na AP.

Mnogo je dobar osećaj kad nekog uništiš iz jednog pogotka. :D

PlazmaKeksWoT
29.9.2012, 13:03
PzIV kakvog smo svi voleli je otisao u istoriju. Naslednik po zaradi ne postoji. Logican nastavak bi bio StuG III koji sad razbija posto je L70 pojacan ili 3601. To da je PzIV sa derpom interesantan stoji ali posto je tenk prilicno trom to mu bas i ne ide u prilog za manevrisanje za udarce u "meko" mesto. Ako ipak igrate sa onim kastriranim topom onda bi Pz III/IV bio bolji izbor zbog brzine i prednjeg oklopa.

Sto se tice grafike: AHuMex texture koje sam postovao ranije postoje u nekoliko verzija (50%;25%;3%). Resavaju problem provereno. Na masinama koje imaju NVidia grafiku dolazi do pada od 10-25% u performansama zbog uljucenog/iskljucenog Physx drajvera. Znaci od optimizacije igre nema nista. Takodje prica da update i klot nova instalacija razlicito rade je proverena. I opet imamo dokaz da od optimizacije nema nista. Ja sam licno do sad 70% vremena igrao na laptopu sa 9600mgt i T9300 i sve je islo kao podmazano. Kucne masine jedu krokodile za dorucak. Nakon updejta: amd/radeon i intel/Nvidia desktop oba stucaju, a laptop je neigriv. Optimizacija by WG: HUGE FAIL:boodala:

Da rezimiram: protiv sam da nam za fancy WoT sad treba update hardvera. Zasto: imam 2 dovoljno jaka kompa i oba stucaju sa fancy enginom. Znaci nije do mene nego do njih. Jasno mi je da nisam jedini i WG mora nesto da uradi. Na jednom blogu sam procitao da je WG zatrpan ticketima da je igra postala prezahtevna i bagovita (graficki). Cak i ako njima bude trebalo 100 godina da se opasulje ima (Bogu hvala) "frikova" koji znaju to da rese. Pa ako moram da vrsim operacije na stock igri kao na STALKER-u da bi bila igriva nije problem.

8.0 - najvece razocaranje od kad sam prvi put provozao LoLTraktor. Epic fail za WG...

3670K na 3.8 i APU grafika na 700 mhz pre updejta kao slaninom podmazan sad slideshow.
FX-8150, 6950 - pre full hd sa svim efektima na max -70-100 fps, sad 10-40.
I5-2500k, NV570GTX - pre full hd sa svim efektima na max -70-100 fps, sad 5-60.
:boodala:

OverCHAOS
29.9.2012, 14:39
Imam problem sa ovim updateom koji pocinje ozbiljno da me nervira. Iz nekog razloga FRAPS vise ne radi te ne mogu nista od replaya da snimim.... Ima li jos neko ovaj problem i postoji li resenje?

vetar.
29.9.2012, 14:44
PzIV kakvog smo svi voleli je otisao u istoriju. Naslednik po zaradi ne postoji. Logican nastavak bi bio StuG III koji sad razbija posto je L70 pojacan ili 3601. To da je PzIV sa derpom interesantan stoji ali posto je tenk prilicno trom to mu bas i ne ide u prilog za manevrisanje za udarce u "meko" mesto.

PzIV kakvog smo voleli jeste otišao u istoriju, imao je kupolu koju nijedan tier V tenk nije mogao da probije spreda i precizan top sa dobrom penetracijom.

Zato je novi PzIV isto dobar, meni čak i možda bolji nego pre peča.
To da PzIV-ci ne stoji derp zato što je trom, nije tačno. Ne znam da li postoji tenk u igri koji je okretniji i brži, a da poseduje derp top.

Malopre sam uništio PzIII/IV i Stug-a III sa punim heltom sa pojednim pogotkom HE granate sa strane.
Zarada možda jeste za nijansu manja, ali i dalje može dobro da se zaradi.

Battle: Mountain Pass 29. septembar 2012 14:12:19
Vehicle: PzKpfw IV
Experience received: 1.463
Credits received: 32.297

xandar
29.9.2012, 15:24
PzIV kakvog smo voleli jeste otišao u istoriju, imao je kupolu koju nijedan tier V tenk nije mogao da probije spreda i precizan top sa dobrom penetracijom.

Ne znam da li postoji tenk u igri koji je okretniji i brži, a da poseduje derp top.

Malopre sam uništio PzIII/IV i Stug-a III sa punim heltom sa pojednim pogotkom HE granate sa strane.
Zarada možda jeste za nijansu manja, ali i dalje može dobro da se zaradi.

Battle: Mountain Pass 29. septembar 2012 14:12:19
Vehicle: PzKpfw IV
Experience received: 1.463
Credits received: 32.297
T-82:p

Typhoon
29.9.2012, 15:53
Da bi igrao igru jel treba samo da se registrujem ovde https://worldoftanks.eu/registration/en/ i to je to, ne treba nigde da trazim nekakav kod?

atlantis
29.9.2012, 16:03
Dovoljno je samo da se registrujes, kodovima dobijas dodatne bonus tenkove, gold itd...

toxic
29.9.2012, 17:17
Ne znam da li postoji tenk u igri koji je okretniji i brži, a da poseduje derp top.
M4 Sherman ima 105mm derp, a dosta je agilniji i brzi. Meni je on uvek bio bolji izbor od Pz4.

PlazmaKeksWoT
29.9.2012, 19:58
M4 Sherman ima 105mm derp, a dosta je agilniji i brzi. Meni je on uvek bio bolji izbor od Pz4.

Hvala...

:tapsh::tapsh::tapsh::tapsh::tapsh:

PeTkO
29.9.2012, 20:27
Danas sam, doduse teska srca (imao pare za IS8 ili T44), kupio IS8. Odmah sam mu stavio BL9 top sa IS3, i mogu slobodno da kazem da mi deluje jace nego sto je bio na IS3. Interesuje me da li neko ima neki savet kako da igram sa ovim tenkom, ili je nacin igre isti kao sa IS3.

Iznenadilo me je isuvise velika cena popravki (16k), ali definitivno posle dva meseca igranja sa medium tenkovima i sa prosecnim 200 dmg, kad odvalim nekog sa 400, osecaj je nenad*ebiv :)

Ostaje mi samo da zalim za medium tenkovima (dobro imam T34-85), i da probam sa Cercilom da izgrindam nekako 2,3m kako bi kupio T44 :)

toxic
29.9.2012, 20:55
Ne mozes bas IS-8 da igras kao IS-3, IS-8 nema oklop (u svom MM-u) kao IS-3. S njim vise igras kao sa nekim polu mediumom.

hiperborean
29.9.2012, 21:25
Ljudi meni na masini iz profila u 1280x1024 radi kao podmazano 60ak fps..
Uradjen update sa 7.5
Uklonjen Bloom
Medium High podesavanja
I iskljucen AA i ovako k----cu ne sluzi u ovakvoj igri....

gently
29.9.2012, 21:40
Uzeh Humela,znaci ovaj tenk izuva!Mnogo je precizniji nego grille i ima siri pogled bez da okreces ceo tenk.U odnosu na su 8 je zlato!

Ako je on ovakav kakav li je tek gw panther.Uh...Za nekih mesec dana ima da ga izgrindam.

Shumsko_drvece
29.9.2012, 23:27
Čini li mi se ili je sa 150 topom Stug dobio i očajni matchmaking? :(

Što se performansi tiče, na x2 6000 i hd6850, fps mi se ranije kretao od 25-75 sa nasviranim detaljima, a tako se kreće i sad - uz par majušnih kompromisa. Stabilnost je bila i ostala odlična (za sada izleće na svakih 1000 borbi, što znači da mi je do sada izletela tri puta :p). Stoji da je programerskom timu (dobra) osmišljenost igre na prvom mestu, a optimizacija na osmom (nakon šest praznih mesta), i da bih se mnogo više radovao da mi je umesto realnijeg osvetljenja i bump mapa, uz 8.0 zakrpu serviran lepše optimizovan endžin, al' šta je tu je. Tu je suludo zabavna fizika da me teši. :P

xandar
30.9.2012, 0:13
Uzeh Humela,znaci ovaj tenk izuva!Mnogo je precizniji nego grille i ima siri pogled bez da okreces ceo tenk.U odnosu na su 8 je zlato!

Ako je on ovakav kakav li je tek gw panther.Uh...Za nekih mesec dana ima da ga izgrindam.
Kao da sa folcvagena predjes na mercedes s klasu;)

Shlaymara
30.9.2012, 0:57
Čini li mi se...
Shumski i ti igras? Nisam znao :)
Baci nick na PM da platunamo nekad ;)

Qoozma
30.9.2012, 1:19
Vidim da je došlo dosta "novih" igrača, pošaljite DeCoy-u nick-ove da dopuni listu igrača ili napišite u svom profilu.

Trauma
30.9.2012, 1:26
Ima nas i vise nego sto mislite,generalno update je ok ali me nervira fps drop.Valjda ce popraviti u nekoj narednoj zakrpi.Mada drvece trava i ostale gluposti nisu potrebne pa su otisle na off i oseti se razlika.Ja sam CrotalusPyrrhus u igri pa me vicite.Pozdrav

Pimpdude
30.9.2012, 3:31
Moze mala pomoc?? Da li mi se cini,ili su izbacili kontrolu "T" za oznacavanje neprijatelja... Ne vidim u settings tu opciju... :eek:

vlado_ns
30.9.2012, 4:19
Moze mala pomoc?? Da li mi se cini,ili su izbacili kontrolu "T" za oznacavanje neprijatelja... Ne vidim u settings tu opciju... :eek:

F2...

Nikola16789
30.9.2012, 4:20
Kao sto rekoh ranije, ovo ce da bude kao sa SC-om: 1.6 super - Source propast.
WG je na dobrom putu da se ogadi mnogim ljudima. Jel su culi oni za onu staru dobru: ako nesto radi ne diraj nista.

Zinulo im **** za fancy:n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2:

Sta fali CSSu? :boxing::D

Za obelezavanje tenkova se sada koristi F2.

Inace, meni radi super, sve na high (ne maximum), 1680x1050 (native), malo manji fps nego ranije, ali ne ispod 30 sto je sasvim ok.

Doolio
30.9.2012, 4:27
Vidim da je došlo dosta "novih" igrača, pošaljite DeCoy-u nick-ove da dopuni listu igrača ili napišite u svom profilu.

А ето, ја реко пре фазон годину дана и још ме нема тамо на листи:kreza: