Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : World of Tanks

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129

toxic
8.2.2012, 23:56
Najavljivanje fizike, od 6:15.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IbinMG1dYU0#

Dobar video.

DeCoy
9.2.2012, 0:08
Smešno, i tenkovi i teren kao da su pravljeni od gume. Prikazivali su i letos nešto slično i bilo je isto. Što se mene tiče od fizike bi jedino trebali uvesti da tenk može da padne sa litice i pri tom bude uništen.

toxic
9.2.2012, 0:29
Gde je zabava ako skocis sa litice i izgines? (:
Ovo je super, urnebesno!

Martok
9.2.2012, 0:40
Ahh, i to cudo da docekam i odma od mausa pravim buldozer ...

Inace zezali smo se nesto na treninugu. Mausevu lesinu moe da pomeri samo drugi maus. Tj. samo drugi maus moze da pomeri lesinu drugog mausa i lesinu IS7 odjednom :D

Doolio
9.2.2012, 0:41
Ovo je do jaja, trebalo je ovako od pocetka da bude. Secam se kad sam instalirao igru da sam stalno psovao zbog nevidljivih rampi i trigera kad "igrica odluci" da je od tog milistepena nesto previse strmo ili sta god. Ebote, pa cak i sad ako ocu brzo da stignem negde, pa da kao napravim najmanju putanju, mogu da se zaebem pa da se zabodem u vazduh za taj jedan piksel sto nisam dobro procenio da "put" prestaje tu.

atlantis
9.2.2012, 1:34
WoT i fizika = hahahaha! Ali stvarno... Mislim da ne treba da idu u tom pravcu nakon ovoliko vremena, igra ima neku drugu vrstu zabave. Samo da srede zaglavljivanje u teksturama i par slicnih problema koje je Doolio naveo. Ko zeli fiziku jasno je da nece peglati Wot nego neki simulator.

Doolio
9.2.2012, 1:50
Па није то физика у том смислу, неће ништа бити ''симулаторскије'' са овом физиком, само ''физичкије'', да се тако изразим. Ако ме капираш:)
Игра је тренутно конципирана прилично пекменски, са невидљивим рампама, ''престрмим'' падинама и слично. Није све или један или нула, па сад ако није симулација, онда мора да буде пекмен екран. Не мора, стави поштен терен, није битно што је блеја фпс/тпс аркада, остаће таква и са новом физиком, неке друге ствари чине симулацију. Квејк је још аркаднији, па трчим нормално по мапи:) (знам, лол пример, ал небитно, знате шта хоћу да кажем).
Тако да не мислим да је то ''тај правац'' о коме ти причаш, морали би да праве ПОТПУНО нову игру за ПОТПУНО ново тржиште и неке ПОТПУНО нове људе, а вероватно би морали и да запосле ПОТПУНО нови развојни тим :kreza:

Martok
9.2.2012, 1:53
To ce biti krs, videcete, ima sve da se raspadne ...

DeCoy
9.2.2012, 2:04
Opustite se, neće nikad to uvesti. Samo se kurče sa Big World endžinom ;)

miša topola
9.2.2012, 9:50
Da li neko zna, zašto mi se od poslednjeg patcha igra sporije učitava, uvek ulazim oko 2-3 sekunde posle početka bitke.

DeCoy
9.2.2012, 10:10
Gomila se đubre koje prave patchevi. Deinstalacija, pa potom instalacija najsvežijeg klijenta, a mogao bi i da uradiš defragmentaciju particije gde je instalirana igra. Mada ovo prvo uvek pomogne.

miša topola
9.2.2012, 10:34
To prvo sam uradio. Probaću sa sređivanjem HDD-a.

miloshbg
9.2.2012, 12:56
Meni se bas svidja i bilo bi lepo kad bi to stvarno ubacili u igru.

@Decoy
jel moguce da si toliki hejter?

DeCoy
9.2.2012, 13:03
Ispadam hejter zato što ne želim da ova igra izgubi i ono malo realnosti koje poseduje? Ne razumem, vama se očigledno baš igra Quake 3 Arena sa tenkovima.

Uostalom, ako se tenkovi budu kretali ovako kao na snimcima, onda konfiguracija terena i balansiranje mapa gubi svaki smisao. Uzmite Abbey na primer i onaj klanac sa desne strane mini mape. Ako je suditi po snimku onda ću moći da pređem onaj bedem bilo gde i spustim se u klanac, a da pritom samo oštetim (oštetim, ne uništim) gusenicu.

Kad su pljuvali igru da je Pay2Win onda je ispalo da radim za WG jer je branim, sad kad kritikujem neke glupe poteze ispadam hejter. WTF!

toxic
9.2.2012, 14:58
Ne razumem, vama se očigledno baš igra Quake 3 Arena sa tenkovima.
Bas to! :D

Novi event (10.-13.):
- 3x experience for the first victory

- 50% on premium tanks

Ram II (get it for 875 gold instead of 1750!)
T25 (get it for 750 gold instead of 1500!)
Matilda (get it for 750 gold instead of 1500!)

- 50% on the following tanks:

AMX 12t (get it for 105.050 credits instead of 210.100!)
M36 Slugger (get it for 417.100 credits instead of 834.200!)
PzKpfw VI Tiger (P) (get it for 638.250 credits instead of 1.276.500!)
SU-8 (get it for 252500 credits instead of 505.000!)

- 50% garage slots

Nikola16789
9.2.2012, 18:14
Uostalom, ako se tenkovi budu kretali ovako kao na snimcima, onda konfiguracija terena i balansiranje mapa gubi svaki smisao. Uzmite Abbey na primer i onaj klanac sa desne strane mini mape. Ako je suditi po snimku onda ću moći da pređem onaj bedem bilo gde i spustim se u klanac, a da pritom samo oštetim (oštetim, ne uništim) gusenicu.

Pa dobro, to je samo demonstracija, mozes recimo da pobijes posadu ako padnes sa velike visine, ili da razvalis celo vesanje, ili na koju stranu vec padnes, ili da shebes pola HPa. Videcemo kako ce to izgledati kad se uvede u igru.

miloshbg
9.2.2012, 18:48
Ispadam hejter zato što ne želim da ova igra izgubi i ono malo realnosti koje poseduje? Ne razumem, vama se očigledno baš igra Quake 3 Arena sa tenkovima.

A sta je u igri pa realno? Najmanji kamicak tenk ne moze da predje, zaglavi se, oces da kazes da tenk samo po niskoj i uredno pokosenoj travici moze da ide, a, e to druze nije realno! Ne kazem da treba sad da lete i skacu sa jednog kraja mape na drugi, ali budi i ti realan i reci da su takve promene potrebne a ne dal ih Ti ili tamo neko zeli ili ne! Ocemo bre neku realisticnost.

Doolio
9.2.2012, 19:29
ispadam hejter zato što ne želim da ova igra izgubi i ono malo realnosti koje poseduje? Ne razumem, vama se očigledno baš igra quake 3 arena sa tenkovima.

Uostalom, ako se tenkovi budu kretali ovako kao na snimcima, onda konfiguracija terena i balansiranje mapa gubi svaki smisao. Uzmite abbey na primer i onaj klanac sa desne strane mini mape. Ako je suditi po snimku onda ću moći da pređem onaj bedem bilo gde i spustim se u klanac, a da pritom samo oštetim (oštetim, ne uništim) gusenicu.

Kad su pljuvali igru da je pay2win onda je ispalo da radim za wg jer je branim, sad kad kritikujem neke glupe poteze ispadam hejter. Wtf!
Чек чек чек чек чек:)

Не желиш да игра изгуби реалност? Брате, тенкови немају латералну инерцију НИКАКВУ, тако је конципирана игра тренутно. На мапама постоје НЕВИДЉИВИ ЗИДОВИ, еј бре, невидљиви зидови, залетим се ко змај са брда и У СЕКУНДИ станем на ивици брда без инерције, без штете, без успораваља... Па то има још само у нид фор спиду:)

Што се мене тиче, ја сам и инсталирао ову игру зато што сам ЗНАО да нема НИШТА од симулације тенкова јер сам причао са људима и гледао трејлере. Искрено, не бих ни играо хардкор симулацију тенка, волим ауто симулације (имам волан и те стварчице) и донекле авио симулације. Можда ти од игре очекујеш нешто што она заправо није? Ово кажем без улажења у то шта је добро, шта није, све има своју нишу, публику и тржиште, али ваљда је од почетка, пре него што је игра направљена, установљено да је ово аркадни фпс/тпс са тенковском тематиком?

А сада убацују једну компоненту, за коју се може рећи да доприноси реалности, а пази сад, пре ЈЕ НИЈЕ НИ БИЛО. Дакле, сада НЕМАМО физику тенкова. Нема физике вс има физике. Па немање физике не може да буде реалније, па таман да се уведе физика где тенкови брејкденсују по мапи.

И никако не могу довољно да бацим акценат на невидљиве рампе и скуцавање у месту, као и скретање тенкова које знамо како изгледа. Мислим, не разумем, ти заправо желиш да ова игра има више реалних елемената, да буде комплекснија, а мање аркадна, да буде ближа симулацији, а ова физика ти је ''лол гумени тенкови скачу по мапи''?
На крају крајева, не видим шта је гумено у оном видеу, тенк пада ако га прегураш преко литице, иде стрмо колко може, ако не може даље, шлајфује и иде назад, ако скочи, он падне, губи хелт, ту се мало успоставља контрола и тенк наставља оштећен. Ако падне са веће висине, кнори...

А ако ћемо у том смеру, квејк је аркадна игра и као таква има непостојање инерције, као и активне физике, ИДЕНТИЧНО као и ВоТ У ОВОМ ТРЕНУТКУ.

Што се мапа тиче, сами су рекли да раде ревамп свих мапа јер нова физика то захтева.

kad su pljuvali igru da je pay2win onda je ispalo da radim za wg jer je branim, sad kad kritikujem neke glupe poteze ispadam hejter. Wtf!

Ма људи имају нешто против тебе!:)
Па ти и кад си бранио ВГ, био си хејтер према другој страни, не кажу ти људи да си хејтер због твојих ставова, него зато што си хејтер:) Уосталом брате, шта ти пише у титули, па то си сам ставио еботе:)

Ево, мала, бенигна, небитна илустрација, пошто видим да се искрено чудиш:)
ne razumem, vama se očigledno baš igra quake 3 arena sa tenkovima.
Рецимо, ово је безвезан пример јер је потпуно небитно и нико се неће наљутити, али ово је У БИТИ тенденциозни хејт према људима којима се ова физика свиђа. Дакле, ти ниси рекао ''хм, можда не видим то што ви видите'' или тако нешто. Већ си одмах направио цинично поређење иако знаш да се НИКОМ не игра квејк са тенковима заправо, али си хтео да бодеш људе или шта већ. Опет кажем, безазлен је овај квоут, али то не брише трип да си то урадио. А једини разлог је што се не слажеш са њима. Идемо даље, брате, ја сматрам да је ВоТ САДА више квејк него што ће да буде са физиком. Али ти си то оверрајдовао овом изјавом и ја немам маневарски простор, јер ја само СМАТРАМ, а ти ЗНАШ. И тако, има ту још ствари, али отприлике, да бацим светло. И признајем, није ме много сморило, али довољно да напишем пост од милион страна. Неког ће да смори још више, неко неће ни приметити. Па онда и ово ''баш'' у тој реченици има своју улогу појачавања целог трипа.

Мислим, испада сад као да нешто каким безвезе, али ово није напад на тебе, него видим да ти перцепција не ради у том смеру, тј. да искрено не видиш зашто си хејтер, чак и кад укључиш анализу, то ти је изгледа блајнд спот. Ово кажем да не помислиш да те прозивам, него ти само, потпуно деперсонализовано, математички објашњавам зашто је то тако. Мени не смета то, засмета ми понекад и онда реагујем (као што сам пар пута до сада, па си обрисо постове јер су били ''оф топик'':) ), али то је на твој сваки тридесети пост или ређе. Али видим да питаш, па ти одговарам:) Ја зато што сам се инспирисао, али верујем да би и неко дуги написао исти одговор. Е сад, можда не мисле сви да си хејтер и то је океј, али онај ко не мисли, он не може ни да ти каже зашто си хејтер, зар не?:)

lasto
9.2.2012, 20:48
postojaće mogućnosti koje ne postoje.
na pr. prisloniš tenk vertikalno uz stenu i pucaš iz tog položaja.
ne verujem da će viđeno biti i pušteno u tom obliku.

DeCoy
9.2.2012, 23:16
Yet the top French SPG will have a multi-round auto loading mechanism, commonly known as a gun cylinder. :eek:

Sprem`te se za artiljeriju koja puca rafalno FFS.

Could you please share your preliminary plans for vehicles in 7.3?

In 7.3 there will be some changes in the Soviet HTs. The KV tank range will be branched into KV-1 and KV-2. Heavies T-150, KV-4 and ST-1 will be introduced into the game. IS-4 will be moved to tier X, and IS-8 (T-10) will take its place in tier IX.

What will happen to T34 in7.2?

As you might know, the T34 will be replaced by the M103 and moved to Premium Tanks. Players will be able to purchase the T34 and any other premium vehicles in the in-game store. In addition, the T34 will be moved to tier VIII. We are still working on the game balance.

Ovo je ST-1, t9 teški tenk u drugoj ruskoj liniji.

http://www.dodaj.rs/t/40/5c/1FBoXgAc/worldoftanks2012-02-0717.jpg (http://www.dodaj.rs/?40/5c/1FBoXgAc/worldoftanks2012-02-0717.jpg)

Doolio
9.2.2012, 23:22
Па може то да се убуџи ако се с*ебу остали параметри, контам. Оно, замисли Свјештеника који пуца рафално, ни то му не би помогло:kreza:

DeCoy
9.2.2012, 23:28
Čisto sumnjam da će granate da mu budu puno slabije od ostalih artiljerija.

Doolio
10.2.2012, 0:24
Нисам мислио на то, него на чињеницу да комбинацијом разних аспеката могу да је углаве у постојећи систем. Нисам улазио у то који би то аспекти били.

srleb
10.2.2012, 0:34
cim c3e moci da se kupuje T34 znaci da ce lepo i zaradjivati?!

toxic
10.2.2012, 0:36
Pa ne verujem da ce bas moci rafalno, nisan na artiljeriji ode dodjavola posle svakog hitca i treba mu dosta da se skupi. Verovatno ce da bude i najnepreciznija. Opali ce tih (cini mi se) 4 hitca i onda ce da loaduje bar 3 minuta. Sigurno ce da ima manji dmg i od Objekta, znaci prakticno bez splash-a.

srleb
10.2.2012, 0:37
4 hica, dovoljno da ****e tenk...

Qoozma
10.2.2012, 1:12
....ako pogodi :D

Još jednom isto pitanje (možda vam se mišljenje promenilo) :)
Posle M4 Sherman-a, kako je bolje da idem na hevy tenkove, direktno na T1 Heavy ili prko M4A3E2 na M6?

srleb
10.2.2012, 1:15
ja sam isao preko M4A3E2 jer kao bolje zaradjuje od T1, jer nemam premium tenk.

toxic
10.2.2012, 1:25
I ja sam iso preko E2, otvaras tako i medium liniju, a tenk je fenomenalan.

atlantis
10.2.2012, 1:28
....ako pogodi :D

Još jednom isto pitanje (možda vam se mišljenje promenilo) :)
Posle M4 Sherman-a, kako je bolje da idem na hevy tenkove, direktno na T1 Heavy ili prko M4A3E2 na M6?

T1 je mnogo los tenk ali ako ides na M6 preko E2 igras duplo tir 7. Tako da sam odluci, ja sam igrao T1. Ako imas u planu da nekad igras USA medijume, onda E2 svakako.

DeCoy
10.2.2012, 1:48
Jedino je problem što ste vi igrali pre nego što su nerfovali HE granate, a Jumbo Sherman je dobar samo zbog 105mm topa, koji sad nije ničemu :(

toxic
10.2.2012, 3:02
Ima M1A2, izgrindao sam Slugger-a s njim na Wolverine-u, odlican top. E2 i dalje ima relativno dobru brzinu i odlican oklop, a i najavili su povecanje HE dmg-a.

Doolio
10.2.2012, 5:52
Ја не знам шта је мени и зашто је тенк који је реално њесра, мени толико добар... Не знам, можда уђем у неки заебан фокус или нешто, али ја са Т-43 имам 60% победа и све што иде уз то...
Ево биланс за вечерас:

Victory!
Battle: Mines Thursday, February 09, 2012 9:56:58 PM
Vehicle: T-43
Experience received: 1,000
Credits received: 22,761

Victory!
Battle: Karelia Friday, February 10, 2012 1:00:50 AM
Experience received: 1,686 (x2 for the first victory each day)
Credits received: 22,182

Victory!
Battle: Mountain Pass Friday, February 10, 2012 1:09:30 AM
Experience received: 559
Credits received: 10,762

Victory!
Battle: Redshire Friday, February 10, 2012 1:41:27 AM
Experience received: 1,347
Credits received: 32,637

Victory!
Battle: Malinovka Friday, February 10, 2012 2:34:33 AM
Experience received: 1,053
Credits received: 30,109

Victory!
Battle: Westfield Friday, February 10, 2012 4:01:51 AM
Experience received: 1,141
Credits received: 29,691

Victory!
Battle: Fisherman's Bay Friday, February 10, 2012 4:11:20 AM
Experience received: 1,123
Credits received: 32,799

Victory!
Battle: Lakeville Friday, February 10, 2012 4:35:56 AM
Experience received: 1,168
Credits received: 29,623

Нисам пикао између тога, имам обичај да држим ВоТ минимизован, па с времена на време да отпикам коју... И са тим завршавам данашњи Т-43 грајнд... Једини тенк са којим играм овако добро, не знам у чему је трип. Да је неки имба тенк па ајде, него просечан, а можда и исподпросечан т7 медијум. Можда баш због тога се испримам подсвесно. Ал то није трип као добијам добре тимове или нешто (имам 120 фајтова са њим, већ би то дошло на своје), обрнуо сам милион пута Т10 фајт из пораза у победу са овим тенком. Мењам страну, пингујем, куцам на чет, ризикујем, фланкујем, спотујем, кружим, скаутујем, све то ко нездрав... Немам појма шта је, неке подземне воде. Да играм овако са кинезом, не знам где би ми био крај:) Пробао сам да се ставим у исти мајндсет са осталим тенковима, ал не знам, неће, изгледа да је подсвесно, па не могу свесно да ''призовем'' тај баф:)

Просто штета што сам на неких 15к од Т-44, па ће да буде па-па за пар дана:kreza:

sloba
10.2.2012, 9:37
Tako je meni bilo sa T-34-85 u pocetku, kasnije pesma, zao mi bilo da se oprostim od njega. Evo sad ista stvar sa T-43, non-stop sam u minusu, nece pa nece, nadam se da ce uskoro da "proradi". Zao mi je sto sam igru rasirio na vise tenkova i sto se nisam koncentrisao na jednu granu do kraja, ovako od svega imam pomalo, tier VII mi je granica (zasad).

DJ MIXYYY
10.2.2012, 12:35
Što ne ubace kaćuše? :kreza:

Qoozma
10.2.2012, 13:23
Što ne ubace kaćuše? :kreza:

E njih da stave umesto postojaće artiljerije :kreza:
Kaćuše su dosta neprecizne, ali kada ispališ recimo 10-ak granata na jednu metu:a_whistli

Evo čestih pitanja i odgovora, uostalom i za HE granate.
http://worldoftanks.eu/news/1213-you-ask-we-reply-bulletin-11-fr-en/

DJ MIXYYY
10.2.2012, 14:32
Meni nebi smetalo što su neprecizne dovoljno da ubace njihov pravi zvuk i odlično, ali neverujem da će da ih ubace ikad. :(

atlantis
10.2.2012, 15:20
Kako vi izdrzavate kada udjete u lose streak i to zbog imbecila u timu? Znaci stvarno lepo odigram, napravim i dosta dmg, killova ali ne vredi kada su mo**ni u timu! :n_klanja: I onda sve mislim ma sada ce pobeda ali nikako, nemogu da predjem sa jednog tenka na drui ceo dan! :n_klanja: Stvarno losa strana Random meceva!

cages
10.2.2012, 15:49
Kako vi izdrzavate kada udjete u lose streak i to zbog imbecila u timu? Znaci stvarno lepo odigram, napravim i dosta dmg, killova ali ne vredi kada su mo**ni u timu! :n_klanja: I onda sve mislim ma sada ce pobeda ali nikako, nemogu da predjem sa jednog tenka na drui ceo dan! :n_klanja: Stvarno losa strana Random meceva!
Posle samo 2-3 poraza u nizu ja se diskonektujem sa servera i sacekam 4-5 minuta. Kada se ponovo log u vecini slucajeva krene kako treba.

miša topola
10.2.2012, 16:08

Ako imaš dobar klan možeš da pičiš vod ili kompani. SLF2 gazi sve protivnike sa KV-trojkama :)

toxic
10.2.2012, 16:38
Tu se samo postavlja pitanje koj cu mandrak da igram sa KV-3, a uklapanje T25 AT i AMX 13 90 u TC mi nikako ne ide. :D

Doolio
10.2.2012, 17:46
posle samo 2-3 poraza u nizu ja se diskonektujem sa servera i sacekam 4-5 minuta. Kada se ponovo log u vecini slucajeva krene kako treba.

Што сте сујеверни бре толко:) Ја играм брате докле ми се игра, онда престанем и то је то... Искрен да будем, не знам ни колико сам добио за редом ни колико сам изгубио, једино ми ово од јуче пало на памет да избројим. Никад се не цимам са тим, гледам да допринесем победи и тиму колико је у мојој моћи, тријес пораза, тријес пораза, шта да се ради, никад ме то није нервирало. Изнервира ме у конкретном фајту кад неко нешто опако заебе, али не кумулира ми се током сесије.

miša topola
10.2.2012, 18:40
Tu se samo postavlja pitanje koj cu mandrak da igram sa KV-3, a uklapanje T25 AT i AMX 13 90 u TC mi nikako ne ide. :D

AMX 13 90 može samo u kompani tier VIII gde treba dosta taktike i organizacije.

cages
10.2.2012, 19:05
Што сте сујеверни бре толко:) Ја играм брате докле ми се игра, онда престанем и то је то... Искрен да будем, не знам ни колико сам добио за редом ни колико сам изгубио, једино ми ово од јуче пало на памет да избројим. Никад се не цимам са тим, гледам да допринесем победи и тиму колико је у мојој моћи, тријес пораза, тријес пораза, шта да се ради, никад ме то није нервирало. Изнервира ме у конкретном фајту кад неко нешто опако заебе, али не кумулира ми се током сесије.
Ne radi se tu o sujeverju nego ljudima sa kojima te MM stavlja :) Also,imam pozitivan win ratio i zelim da tako i ostane :P

Doolio
10.2.2012, 19:12
Па то је само још један облик сујеверја:) Зашто мислиш да те ММ упорно ставља са истим људима, или да постоји неки концепт низа кад упаднеш у партију за партијом? Рандом је рандом, тај неки лик што си играо са њим ће да престане после те партије да игра, узеће други тенк који се не поклапа у ММ распону са твојим, доћи ће милион других ликова у бубањ што су тек сад сели за комп тога дана, Улетеће неки ликови у водовима, био си топ тиер у прошлој, бићеш ботом тиер у следећој, па опет нећеш имати исте ликове, ти ћеш променити тенк па ћеш исто да улетиш у други бубањ, у игри има неколико хиљада ликова у сваком тренутку, преко дана и до шесет иљада, можда сте изгубили, а имали сте готивне ликове али сте лоше нешто одиграли, можда су сви били готивни осим два топ тиер лика у прошлој партији па сте опет изгубили, можда су ови из супротног тима отишли с компа, можда си имао три афк лика у тиму, можда је ММ био лош па сте ви имали медијуме на њихове хевије, можда вам је био лош скаут, а њихов до јаја, па сте изгубили, можда си ти нешто заебо у прошлој партији балбаблаблаблаблаблбалба и тако даље до у бесконачност:)

lasto
10.2.2012, 19:48
isto vrlo često može da se desi da rešiš celu partiju, a da nemaš niti jedno ubistvo, većinu stvarnih pretnji toliko dotučeš da postanu lak plen za 3 tiera slabije tenkove, dobiješ snaiper, confederate, steel wall, to mi se desilo više puta, pa te i neki još i prozivaju u toku igre, tek na kraju vide ostvarenja, a iskustva i love gomila. Kada neko pogleda statistiku vidi više partija od ubistava.
tako da statistika ne pokazuje često stvarnu i upotrebnu vrednost, u ovom slučaju veštine igranja.

na pr. voziš arty dovoljno je za tvoj tim, ako je solidan, da pogodiš dva top tiera i da im skineš 60-70%, ili da kontriraš suprotni arty tako da ne pucaju često i slobodno, a to se ne vidi u statistici.

toxic
10.2.2012, 20:49
Koliko su smanjili zaradu za standardne (free) igrace je strasno. Znaci nikad mi se ranije nije desavalo da odem u minus sa T5 tenkom. Sada, ako nemas bar 3 pogotka, a tvoj tim izgubi najbolje sto moze je da si na nuli, ako pak naletis na nekog jaceg i izdingas ga ode u minus. Ranije sam i na najgorim partijama bio u plusu bar 2-3k kredita, sad mi se par puta vec desilo da odem u minus sa Pz4 i BDR. Sa IS-om sam izgrindao i skupio kredite za IS-3, sada sam u minusu u svakoj partiji ako ne dobijem bar 700 xp-a sa T7 tenkom.

Krenuli su ka Forced2Pay sistemom polako.

atlantis
10.2.2012, 21:48
Zna li neko sta oznacava ova mala crvena tackica pored objekta 704?

Grijalica
10.2.2012, 22:14
Cini mi se da je ta crvena tackica izgaseni glasovni razgovori...valjda s kim si u vodu, tenkovskoj ceti kako vec da si mu zabranio da ti prica preko mikrofona :) Radio sam to dosta puta kad mi neko ***** :)

cages
11.2.2012, 0:10
Crvena tackica znaci da ti je lik na ignore listi :) Verovatno zasluzeno :P

La.Prestige
11.2.2012, 0:30
Stavio si ga na ignore listu.

atlantis
11.2.2012, 1:20
Aha, hvala, hahaha! Mislim, imam dva playera ukupno na Ignore listi i to ko zna od kada, neverujem da sam sa nekim od njih usao u mec!

miša topola
11.2.2012, 2:23
Koliko su smanjili zaradu za standardne (free) igrace je strasno. Znaci nikad mi se ranije nije desavalo da odem u minus sa T5 tenkom. Sada, ako nemas bar 3 pogotka, a tvoj tim izgubi najbolje sto moze je da si na nuli, ako pak naletis na nekog jaceg i izdingas ga ode u minus. Ranije sam i na najgorim partijama bio u plusu bar 2-3k kredita, sad mi se par puta vec desilo da odem u minus sa Pz4 i BDR. Sa IS-om sam izgrindao i skupio kredite za IS-3, sada sam u minusu u svakoj partiji ako ne dobijem bar 700 xp-a sa T7 tenkom.

Krenuli su ka Forced2Pay sistemom polako.

Ja sam sa AMX 13 90, uvek u plusu bez obzira da li izgubim ili pobedim.

toxic
11.2.2012, 2:57
Sa premiumom ili bez? Ja sam bez premiuma u plusu samo ako predjem 600 xp-a u proseku. Evo primer:

Victory!
Battle: Ruinberg Friday, 10 February, 2012 23:09:45
Vehicle: AMX 13 90
Experience received: 1,098
Credits received: 19,783

Odlicna partija, a u plusu manje od 3k. Preziveo sam bitku i samo 3 dinga od 3 sarzera ispaljena.

Doolio
11.2.2012, 5:29
Па ово је сјајно, наставља се магична статистика, УВЕК кад се нађем у игри са неким безобразним клинцем ретардом, испостави се да је неки наш...
Сви оду да лемингују на једну страну, ја останем, лик се после неког времена скуца са својом артиљеријом у мене намерно, ја као шта, он мени да сам ''coward noob" и да смо јелте изгубили због мене. Онда креће да пујда осатле артиљерце да ме гађају ахах:) И ништа, тако ми губимо, приведем меч крају, 900 искуства, 50 иљада кинте, три убиства, није лоше. Одем да тражим лика да га игнорујем и наравно, лик је из неког нашег клана:)

О, па дал смо стварно ТОЛИКА стока:)

miša topola
11.2.2012, 9:30
Sa premiumom ili bez? Ja sam bez premiuma u plusu samo ako predjem 600 xp-a u proseku. Evo primer:

Victory!
Battle: Ruinberg Friday, 10 February, 2012 23:09:45
Vehicle: AMX 13 90
Experience received: 1,098
Credits received: 19,783

Odlicna partija, a u plusu manje od 3k. Preziveo sam bitku i samo 3 dinga od 3 sarzera ispaljena.

Bez premiuma sam već duže vreme. Bez premiuma sam istražio pola T30.

cages
11.2.2012, 11:10
Па ово је сјајно, наставља се магична статистика, УВЕК кад се нађем у игри са неким безобразним клинцем ретардом, испостави се да је неки наш...
Сви оду да лемингују на једну страну, ја останем, лик се после неког времена скуца са својом артиљеријом у мене намерно, ја као шта, он мени да сам ''coward noob" и да смо јелте изгубили због мене. Онда креће да пујда осатле артиљерце да ме гађају ахах:) И ништа, тако ми губимо, приведем меч крају, 900 искуства, 50 иљада кинте, три убиства, није лоше. Одем да тражим лика да га игнорујем и наравно, лик је из неког нашег клана:)

О, па дал смо стварно ТОЛИКА стока:)
.
Isreno,ramisljam da batlim WoT samo zbog UZASNE zajednice... Gora je nego ona u WoW-u...

miša topola
11.2.2012, 11:43
.
Isreno,ramisljam da batlim WoT samo zbog UZASNE zajednice... Gora je nego ona u WoW-u...

Naše, Balkan zajednice?

cages
11.2.2012, 13:16
Ne Miso,mislim na ceo community u igri....

miša topola
11.2.2012, 14:02
Joj, ne znaš ti kako je kada tražiš nekoga za pregovore za mesto Community Managera za Balkan, i to jedan čovek za sve tri igre!

DeCoy
11.2.2012, 14:19
Eto može MarkoZlo da bude CM.

kuureee
11.2.2012, 14:24

hahahahaahhaa

miša topola
11.2.2012, 14:29

Koji je taj? :)

hahahahaahhaa

:tapsh:

Qoozma
11.2.2012, 16:47
U 7.2 patch-u ubaciju i nove namuflaže.
http://www.dodaj.rs/t/1J/dL/jpWZgz7/camo1side.jpg (http://www.dodaj.rs/?1J/dL/jpWZgz7/camo1side.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/2M/13O/1kFcUphS/camo2top.jpg (http://www.dodaj.rs/?2M/13O/1kFcUphS/camo2top.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/S/lS/gmd0bBy/camo3side.jpg (http://www.dodaj.rs/?S/lS/gmd0bBy/camo3side.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/2t/I7/471MBQsR/camo4side.jpg (http://www.dodaj.rs/?2t/I7/471MBQsR/camo4side.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/1e/Se/VzlhS8Y/camo6top.jpg (http://www.dodaj.rs/?1e/Se/VzlhS8Y/camo6top.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/37/x6/1F8bS4SN/camo7top.jpg (http://www.dodaj.rs/?37/x6/1F8bS4SN/camo7top.jpg)

Nekoliko slika za IS-8 Heavy Tank:
http://www.dodaj.rs/t/29/Qu/3kU8nUO5/is8top.jpg (http://www.dodaj.rs/?29/Qu/3kU8nUO5/is8top.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/2s/ni/1by9vuY0/is8front.jpg (http://www.dodaj.rs/?2s/ni/1by9vuY0/is8front.jpg)
http://www.dodaj.rs/f/19/Ho/2XYMkD85/is8back.jpg (http://www.dodaj.rs/?19/Ho/2XYMkD85/1/is8back.jpg)

Cemu služi ovaj "balvan" sa strane, za ukras?

toxic
11.2.2012, 17:04
Balvan je multifunkcionalan! :D
Ako se zaglavi tenk moze da pomogne, dodaje kamuflazu, a i ublazi ce pogodak u tenk sa strane.

DeCoy
11.2.2012, 17:28
Stavlja se pod gusenice ako se tenk zaglavi u blatu...

Doolio
11.2.2012, 18:46
.
Isreno,ramisljam da batlim wot samo zbog uzasne zajednice... Gora je nego ona u wow-u...

Да, ја заправо нисам могао да верујем да је то могуће, али не да јесте, него ми сад они вов ликови делују ко гомила господе, оно, неко је господин мало више, неко мало мање, ал су сви господа:)
А еботе кад погледаш, у вову има много више елемената за дебилно понашање, игра је мморпг, значи константан је универзум, можеш да радиш гомилу ствари итд... Најгоре што се деси у вову је да играш пвп и да неко каже ''изгубили смо'' и да те то изнервира јер је песимистички:)

О форуму да не причам, колико ме је нервирало код вов форума што има елитистичких прасаца, неписмених, безобразних итд, ово је тридесет пута горе, ал буквално.

atlantis
11.2.2012, 18:50
Kada bi dali pribliznije informacije o datumu izlaska 7.2, da malo usporim grindanje. :) Mada, iskreno verujem da je rezervisano za kraj meseca, ako ne i mart. Sta vi mislite?

miša topola
11.2.2012, 18:50
A taj forum preuzimaju "profesionalni" "moderatori" iz Pariza.
Balkanski forum će uređivati neki petlić koji ne zna ni koje države postoje na Balkanu, a kamoli da piše na našem jeziku, isto važi i za ostale forume.

@atlantis

Izlazi sutra, požuri! :)

atlantis
11.2.2012, 18:54
@atlantis

Izlazi sutra, požuri! :)

a? :D

miša topola
11.2.2012, 18:59
a? :D

Zezam se :)
Ajde brže malo, uzimaj to i aj kod mene u klan :)

Doolio
12.2.2012, 22:18
Узо сам Т-44, за дивно чудо, није толико грозан клот као остали тенкови, тако да сам прилично задовољан:) Фали ми још неких 6000 искуства да му набацим куполу и онда имам идиота (ставио сам оно сра*е за носивост, да не морам да истражујем гусенице).
То ми је најсморенији део код сток тенкова, што треба да се потрудиш да би им ставио модул који си имао на прошлом лол

hiperborean
13.2.2012, 9:34
Ljudi, pa sta se ovo desava? Ustanem zorom u 06:30 ne bi li imao vremena za posten grinde i doceka me obavestenije da server nije u funkciji trenutno!
Pa dokleeee viseee! Vec je 08:33! Mora se na posao ici u drugu smenu! Zivotee! Lutalicooooo!

08:44 Proradilo!

DeCoy
13.2.2012, 10:21
Mene nije htelo da uloguje sinoć od nekih 00:30, propustio sam x3 :mad: A drugim ljudima u klanu radilo bez problema. Evo jutros sve normalno...

PeTkO
13.2.2012, 12:40
I ja sam imao istih problema, ali sam mislio da je nesto do mene...

miša topola
13.2.2012, 12:56
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/86345-unscheduled-maintenance-works-february-13-update/page__pid__1444180

atlantis
13.2.2012, 13:35
Lepo, propustih x3 izmedju 01h i 06h. Server down za vreme specijala, wtf?

lasto
13.2.2012, 15:41
Tankees,

Valentine’s Day is a good occasion to show how much we love our players. This time we would like to offer you a bonus code so you can get a one-day access to the Premium Account!

To take full advantage of this offer you will need to enter the promotion code below:
FREEHUGS

(use capital letters only!)

The offer begins on Tuesday, February 14th at 00:00 CET (11:00pm) and ends Tuesday, February 21st at 23:59 CET (10:59pm).

Click here to learn how to use the promo code.

Qoozma
13.2.2012, 15:43
Valentinine's code!
FREEHUGS
Promocija počinje 14. februara.
Dobija se jedan dan premiuma.
A od 14. do 17. za tenk Valentine će spustiti cenu za 70%.
http://worldoftanks.eu/news/1229-valentines-code/

vakanohana
13.2.2012, 21:34
miso, kako ti se zove klan ?, i jel primate jos ljudi, ja sam trenutno na tier 6 sa kv3

miša topola
13.2.2012, 23:37
miso, kako ti se zove klan ?, i jel primate jos ljudi, ja sam trenutno na tier 6 sa kv3

SLF2

Ne možeš sa Tier VI u klan. Kada nabaviš IX javi se.

kuureee
14.2.2012, 1:08
Mozes i sa tim tenko ,cak i u SLF!
Ali pre toga uplatis meni 10,000 zlata i stvar resena.:to_care::to_care::to_care:

miša topola
14.2.2012, 1:21
Mozes i sa tim tenko ,cak i u SLF!
Ali pre toga uplatis meni 10,000 zlata i stvar resena.:to_care::to_care::to_care:

Da, kure se pita najviše u SLF :)

jozvan_Kg
14.2.2012, 19:24
Kure je najglavniji kod nas, ne što je najpametniji, nego što ima najveće glave.

atlantis
14.2.2012, 23:33
Znate li sta se desava sa posadom na T34, T30 nakon 7.2?

bobiv
14.2.2012, 23:48

Ako ti je na 100% ostaje u tim novim tenkovima takva kakva jeste. Opremu kao sto su remer, ventilacija skida se i vracaju ti pare u njihovoj vrednosti.

Qoozma
15.2.2012, 1:45
World of Tanks app!
http://worldoftanks.eu/news/1262-world-tanks-app/

Ali samo za iPhone, iPod tuch, iPad.

Eddie
15.2.2012, 18:56
Kako se bese prijavljuje namerni team kill? Imam snimak.
Koje su sankcije?

toxic
15.2.2012, 19:07
Prijavis ga u toku partije, posaljes snimak podrsci. Najvise sto moze dobiti je ban na dan, dva. Ne isplati se.

Ako te neko pripuca, okrenes se i vratis mu duplo, a onda ga i prijavis iz igre. :)

Eddie
15.2.2012, 19:13
E pa nisam znao kako iz igre da ga prijavim, pokusao sam PrintScreen ali nisam uspeo da sacuvam sliku. Imam video snimak.
Ne znam kako i gde da posaljem..

toxic
15.2.2012, 19:20
Preko PrtScr ti se slike cuvaju u folderu igre. Prijavljujes nekog iz igre tako sto stisnes Ctrl, desni klik na njegovo ime u listi pa prijavi. Ako zelis da posaljes zalbu podrsci ides ovde: https://support.worldoftanks.eu/index.php?/Tickets/Submit

Qoozma
15.2.2012, 19:22
E pa nisam znao kako iz igre da ga prijavim, pokusao sam PrintScreen ali nisam uspeo da sacuvam sliku. Imam video snimak.
Ne znam kako i gde da posaljem..

Ako ti se desi bilo kakva neprijatnost od saigrača ili protivnika prijavi ga, pa šta im bude. Sa leve strane su imena tvog tima i kad držiš ctrl klikneš na nick i pojave ti se dodatne opcije, među njima i žalba (tako nešto). A na desnoj su imena neprijatelja:p.

BigBadVuk
15.2.2012, 22:31
Kako se bese prijavljuje namerni team kill? Imam snimak.
Koje su sankcije?

Tk se ne prijavljuje i ne obradjuje vec skoro 6 meseci...server sam radi to, na osnovu nekih kvota , itd..detalji se cuvaju kao tajna. :Freddy:

Podrsci mozes da prijavis neke druge stvari, ako sto je recimo spam, uvrde , blokiranje, nesportska igra itd..

toxic
15.2.2012, 23:11
Pa da, koliko sam skapirao, ceka se na nekoliko primedbi ka tom igracu pa ga server automatski kazni banom na odredjeno vreme. Takodje, broji se i prijateljski dmg pa kad se predje neka kvota automatski te banuje na 24 sata, cini mi se cim ubijes nekog posto poplavis.

DeCoy
15.2.2012, 23:23
Čim poplaviš u partiji - ban na jedan dan...

Nikola16789
15.2.2012, 23:49
Naravno da nije tako.

atlantis
16.2.2012, 1:48

Kompletan odgovor na moje pitanje, a i generalno kako ce izgledati celokupna transformacija, koga interesuje;
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/79914-072-and-us-heavies-simple-qa-info/

DeCoy
16.2.2012, 9:50
Naravno da nije tako.

Meni se tako desilo 2 puta, a i još nekima iz klana. Čim sam izašao iz partije u kojoj mi je nick postao plav dobio sam obaveštenje da sam banovan na jedan dan i izlogovan iz igre.

Martok
16.2.2012, 11:12
Meni se tako desilo 2 puta, a i još nekima iz klana. Čim sam izašao iz partije u kojoj mi je nick postao plav dobio sam obaveštenje da sam banovan na jedan dan i izlogovan iz igre.

Sramota ... kakvi ste vi to igraci..., kakav vam je to klan ... :p :)

Nikola16789
16.2.2012, 11:28

Lol, ja sam to, kad poplavim u garazi, shvatio kao znak da se malo smirim, posto sam, ocigledno, preterao ali nikad ban nisam popio. :paranoia:

La.Prestige
16.2.2012, 13:07

Veliku ulogu prilikom bana imaju i odigrane bitke. Ako igrač ima 2000 bitaka recimo, dovoljno će mu biti da pukne svega par puta u protivnika i dobiće ban na 1 dan. Evo ja recimo imam 10.000 bitaka i za čas posla pobijem 3-4 kampera iz svog tima i poplavim (u bici a i u garaži) ali ban još okusio nisam.

BigBadVuk
16.2.2012, 13:43
Elem, da bacimo malko svetla na to ( koliko se sme):

Postoje dve kvote, globalna i lokalan koje se motre od strane servera.

Loklna vazi samo u okviru bitke
Globlana je za ceo server

Loklana radi tako sto mer odnos izmedju nanetog ostecenja svom i neprijateljskom timu. Ako si 1 upucao svog igraca dok si bio u snajper modu, a prethodno si naneo 3-4 pogodka neprijatljskim tenkovima - nema brige. Ako ti je medjutim sreca okrenula ledja pa je prvi pogodak bio prijateljskom igracu a jos si ga pogodio u recimo municiju koja je eksplodirala - postoje lepe sanse da poplavis.

Postoji i nesto sto se zove lokalni keoficijent. sa njim se mnozi DMG koji si naneo svom timu.

Tako da ako u liniji vatre nema neprijatelja, koeficijent se povecava ( ne zele da kazu koliko, ) i obrnuto. Ako su dva tenka 1 iz tvog tima a jedna neprijateljski u istoj liniji ili se jedan do drugoga - koeficijent se smanjuje. Po defoult-u je 1.00
Kad se predje odredjeni prag damage-a (nije isti za svaki tier i kilovi nisu bitni u opste) server te taguje kao Tkera - postajes plav.

Na kraju partije sve se upisuje u globalnu kvotu. Ako si tamo ispod minimuma, bices samo plav par partija i sve ce biti ok. Tokom vremena ponovo ces se vratiti ispod linije. Ali ako si prekoracio liniju globalne kvote - dobices prvi ban od 24h. Kasnije sui banovi duzi, sve do momenta kada support mora da potvrdi trajni ban. I za ovu kvotu postoji koeficijent u zavisnosti da li ti je 1. put ili si vec radio slicne stvari od ranije.
Obe kvote i koeficijenti se tokom vremena vracaju ka 0

Postoje jos neke stvari , ali one spadaju u ono sto se naziva poslovna tajna i o njima nece da zucnu.

Umalo da zaboravim: ceo sistem ima i par bagova, pa ga i dalje nadziru ljudi iz teh. podrske iako je prvobitna zamisalo bila da se sve obavlja automatski :D

toxic
16.2.2012, 15:53
Situacija od sinoc. Usteko sam se usred Cliff mape ispod brda onog i gadjam ove sto izlecu sa KV-1S. Nailazi jedan iz mog tima sa AMX M4, ide pravo na mene i zaglavljuje se uz moju desnu stranu. Ne mogu da idem ni levo, ni nazad, brdo je, napred cu da izginem. Ovaj se izvlaci i pise mi ,,KW Moron", ja mu lepo odgovorim ,,Retard" i on se okrece i puknu me, zapali me i nastavi kao da nista nije bilo. Ja lepo desni klik na prvog protivnickog pa za ovim kretenom i samo sam sacekao da se namesti top u njegovu zadnjicu, puknuo, zapalio ga, jos je i ekplodirao. To je jedan od bagova vec duze vreme, sa auto aim kad gadjas treba bas da se ispucas da poplavis. Naravno, odmah sam ga prijavio za provokacije, prijateljsku vatru i da je bot uz poruku ,,So long, sucker .!.". :D

Novi special:

Tankees,
Here it comes the 3rd February special. You already know the deal: more for less. So be ready! The offer starts on Friday, February 17th at 6:30 CET (5:30am GMT) and ends on Monday, February 20th at 6:00 CET (5:00am GMT).
Have a look at our fabulous bonuses!
50% off barracks enlargement:

150 gold instead of 300 to get new barrack slots for dismounted crew members
50% off 100% crew training:

Pay only 100 gold instead of 200 to get a fully trained “tank academy” crew!
50% off crew retraining:

Pay only 100 gold instead of 200 to move your crew member to another vehicle
50% off vehicles:

KV-13 (get it for 687,750 credits instead of 1,375,500)
SU-76 (get it for 32,500 credits instead of 65,000)
T29 (get it for 725,150 credits instead of 1,450,300)
T82 (get it for 28,450 credits instead of 56,900)
AMX 13 90 (get it for 672,500 credits instead of 1,345,000)
D2 (get it for 28,400 credits instead of 56,800)
PzKpfw V Panther (get it for 705,900 credits instead of 1,411,800)
Marder (get it for 26,050 credits instead of 52,100)

Increase your arsenal today!
Have fun!

Taman da uzmem KV-13. (:

virtuoz pavle
16.2.2012, 16:11
ne razumem zasto se "svetis". ta partija ce proci i ko zna kad ces videti istog tog tipa ponovo. prosto nije vredno truda i vremena da ga juris kako bi mu vratio istom merom.

toxic
16.2.2012, 16:23
Ih, nije vredno... Satisfakcija kad ga zveknes sa 122mm i otkines mu preko 400 HP-a, jos ga zapalis i detoniras - neprocenjivo! :D

BigBadVuk
16.2.2012, 16:28
Mislis da on tebe nije prijavio ? :D :D :rofl:

I onda jedno jutro ti bi da odradis svoj X2..kad ono ..opa...

Nikola16789
16.2.2012, 16:32
Nesto mi mlak taj sistem kaznjavanja... mislim da je veca kazna kad mu se vrati istom merom nego prijava, koja u 99% slucajeva nema efekta.

Qoozma
16.2.2012, 16:51
Evo jedna lepa slika od mene:
http://www.dodaj.rs/t/19/Qc/2yq6qLC0/1/shot024.jpg (http://www.dodaj.rs/?19/Qc/2yq6qLC0/1/shot024.jpg)
Ovo ja zovem scout-ing.:D

toxic
16.2.2012, 17:02
Mislis da on tebe nije prijavio ? :D :D :rofl:

I onda jedno jutro ti bi da odradis svoj X2..kad ono ..opa...
Ma i da sam bio siguran da cu dobiti tih 24H bana opet bih ga odvalio! (:
Nikad prvi ne napadam ili vredjam, ali uvek (doduse, ovo je tek 2. put) odgovaram na prijateljsku vatru kada je namerna! :D
Nesto mi mlak taj sistem kaznjavanja... mislim da je veca kazna kad mu se vrati istom merom nego prijava, koja u 99% slucajeva nema efekta.
Upravo ovo, dok ne ispunis kvotu prijateljske vatre nema kazne, mozes da se zalis kolko hoces.

DeCoy
16.2.2012, 19:56
Koji šabani... najavljuju trailere za 7.2 i onda spektakl, patch 7.1.1 koji ne donosi apsolutno ništa bitno i o kome će se više znati sledeće nedelje. Radujte se vi što grindate za T34, ovo samo znači da od 7.2 nema ništa pre kraja marta :rofl:

virtuoz pavle
16.2.2012, 20:19
kad se samo setim od kad je ta prica o T34 :kreza:

miša topola
17.2.2012, 0:45
Koji šabani... najavljuju trailere za 7.2 i onda spektakl, patch 7.1.1 koji ne donosi apsolutno ništa bitno i o kome će se više znati sledeće nedelje. Radujte se vi što grindate za T34, ovo samo znači da od 7.2 nema ništa pre kraja marta :rofl:

Tačno tako. 0.7.2 verzija neće biti poslata na server u februaru, već u martu.

Qoozma
17.2.2012, 1:43
Koliko košta municija za top 100mm i 122mm na KV-3?

toxic
17.2.2012, 3:21
100mm kosta 255 kredita, 122mm 1025 kredita. 122mm jeste mnogo skuplja, ali vredi svaku paru.

DeCoy
17.2.2012, 10:22
ofouKGa-HeM

Doolio
17.2.2012, 11:20
Бвахахахаха кад је крено да дингује умро сам:)

DeCoy
17.2.2012, 13:08
Evo dobio sam jutros 4 dana ban na ingame chat jer me je neki poljski p***r prijavio jer sam mu rekao "pz38 scout you motherfucker noob".

Nikola16789
17.2.2012, 13:58
lol, tebe bas ne vole ovi iz WG :dzavo:

DeCoy
17.2.2012, 14:08
Pa kad ne želim da ubijam kretene, mogu bar da ih psujem :rolleyes:

Što je najgore lik koji me prijavio je jedan od onih koji imaju dosta partija i uglavnom igraju tier2 ili tier3 tenkove (ili onaj Hotchkiss premium što su ga skoro izbacili iz prodavnice), gde uglavnom upadaju u t2/3 partije, iživljavaju se nad ljudima koji su tek počeli da igraju ovo i ne znaju ni gde udaraju i tako skupljaju fragove za statistiku.

Onaj ko je odigrao preko 6000 partija i u tier5 bici sa tier3 lakim tenkom na El Halufu stoji na snajp poziciji sa nas 2-3 TD-a bar 5 minuta, a ispod nas prolaze i nestaju protivnički tenkovi jer nema ko da ih otkrije, je stvarno retard.

Nikola16789
17.2.2012, 14:18
Da me ne shvatis pogresno, ja cesto volim da prozivam na cetu, nekad opravdano, verovatno nekad i ne (nikad psovanje, eventualno fu pracen smajlijem, u sali), ali nikad nisam dobio ban/chat ban zbog toga. :o

Qoozma
17.2.2012, 15:30
Novi tenkovi koji dolaze uz patc-h 7.2:
M8A1 Tier IV
http://www.dodaj.rs/t/2g/vZ/4LpR4umO/423738101513120959453774.jpg (http://www.dodaj.rs/?2g/vZ/4LpR4umO/423738101513120959453774.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/2g/Zx/3yGDFhHw/424152101513120966603774.jpg (http://www.dodaj.rs/?2g/Zx/3yGDFhHw/424152101513120966603774.jpg)

T49 Tier V
http://www.dodaj.rs/t/u/T8/1Pdluc8Z/419162101513120968203774.jpg (http://www.dodaj.rs/?u/T8/1Pdluc8Z/419162101513120968203774.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/1D/46/2bawQZsz/1/396437101513120970103774.jpg (http://www.dodaj.rs/?1D/46/2bawQZsz/1/396437101513120970103774.jpg)

M18 Hellcat Tier VI
http://www.dodaj.rs/t/17/xW/1g2MZV6o/1/430024101513120971803774.jpg (http://www.dodaj.rs/?17/xW/1g2MZV6o/1/430024101513120971803774.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/2u/mc/1lr4de56/1/402588101513120978253774.jpg (http://www.dodaj.rs/?2u/mc/1lr4de56/1/402588101513120978253774.jpg)

Doolio
17.2.2012, 21:47
evo dobio sam jutros 4 dana ban na ingame chat jer me je neki poljski p***r prijavio jer sam mu rekao "pz38 scout you motherfucker noob".

Колико год можда имао право, само себи штетиш (као што видиш, јелте:) ). Ја са скаут риквестовима имам сигурно преко 80% успешности зато што кажем нормално (ма колико лик био дебил или шта већ). И онда добијемо партију, а ти добијеш бан и вероватно изгубите јер те је лик искулирао:)

Мислим, због тебе савет, не због њега. Не делујеш ми ко неки тинејџ фруст лик, па да те лупају хормони да не можеш да се контролишеш:) Мени НИКО НИКАД није лепо одговорио ако сам га испрозивао - а и што би? Али зато и дебилима кажем на дебилском језику - пријатном дебилском, и онда они ураде то што треба. Па зар није то боље:)

cages
17.2.2012, 22:17
http://worldoftanks.eu/news/1306-preview-future/

vakanohana
17.2.2012, 23:06
cao ljudi, opet ja i moja pitanja.

Kazite mi kako se obelezava na donjoj desnoj mapi sa belim kvadratom?

hvala

toxic
17.2.2012, 23:11
Stisnes Ctrl i pojavi se strelica.

DeCoy
17.2.2012, 23:49
http://worldoftanks.eu/news/1306-preview-future/

Svaka im čast na taktici štapa i šargarepe. Evo već 8 meseci nas uspešno zavlače sa T34 :kreza:

Nikola16789
18.2.2012, 1:07
ne kapiram

DeCoy
18.2.2012, 1:25
Pa stave rendere nekog novog tenka koga najave da će izaći za koji mesec i onda ti čekaš da dođe, pa oni odlože, pa ti čekaš, pa oni odlože i još jednom najave tačan datum izlaska novog tenka, pa onda čekaš, pa onda ti oni daju patch koji navodno ubrzava učitavanje mapa, i tako u nedogled. Ti čekaš i ostaješ uz igru, oni najavljuju, objavljuju slike i u suštini ne rade ništa.

Martok
18.2.2012, 2:00
Pocnite da ignorisete bilo kakve najave, snimke i slicice ovoga i onoga... bice vam lakse i zabavnije... ionako ti pachevi nikad ne donose nista posebno, samo se tako cini...

xandar
18.2.2012, 2:15
Da li je moguce da mi posle par nedelja ova igra jednostavno ne pruza satisfakcije i entuzijazma kao na pocetku!?Ne znam sta se desava mozda sam sazreo ili postao razmazen,svejedno degustirao sam je i polako postajem sit,mozda kada bi bile pomenute novine bile uvedene onda bi bilo drugacije,a slideshow jednih te istih mapa mi postaje odbojno...
Elem kupio bih vk 3001 p i stug III pa mi ispricajte vase utiske o njima.

PeTkO
18.2.2012, 5:08
Meni se ovo desava skoro uvek kad kupim stock tenk, ili kad se zaglavim negde kao sa npr. Tiger-om...koliko god ga hvalili, meni je taj tenk, bio i ostao odvratan...u rangu sa M3 Lee i A20...

miša topola
18.2.2012, 12:41
Kupljeno:
Tenk 'S-51' je kupljen uspešno. Potrošeno je kredita: 1,192,500.

Prodato:
Tenk 'KV-3' je prodat uspešno. Zarada je kredita: 1,123,875.

Kupljeno:
Tenk 'Lorraine 40 t' je kupljen uspešno. Potrošeno je kredita: 2,037,500.

Prodato:
Tenk 'T-50' je prodat uspešno. Zarada je kredita: 183,024.

Kupljeno:
Tenk 'KV' je kupljen uspešno. Potrošeno je kredita: 333,200.

Prodato:
Tenk 'VK 1602 Leopard' je prodat uspešno. Zarada je kredita: 141,690.

Prodato:
Tenk 'KV' je prodat uspešno. Zarada je kredita: 1,002,260.

Pijačan dan kod mene :)

Nikola16789
18.2.2012, 12:54
Ne kapiram kako si kupio KV za 300k a prodao ga za 1m

miša topola
18.2.2012, 13:24
Prvo sam ga prodao, pa sam kupio :)

trut
18.2.2012, 13:33
Jel vredi grind sa a-20 na t-34 pošto je ovaj a-20 propast stalno me baca u partije gde ne mogu ništa samo brzi scout i brza smrt.

toxic
18.2.2012, 13:43
Pa nemas drugi put, jedino preko KV-1S i KV-13 da predjes na medium liniju, to ja upravo radim. T4 tenkovi su generalno najgori za grind, pogotovo laki tenkovi (izuzev T-50). Najbolje sto mozes je kamikaza izvidjanje (ako zveknes i arty odlicno), onda izadjes i igras drugi tenk uz nadu da ce tvoj tim da pobedi.

miša topola
18.2.2012, 14:33
Jel vredi grind sa a-20 na t-34 pošto je ovaj a-20 propast stalno me baca u partije gde ne mogu ništa samo brzi scout i brza smrt.

Ne moraš da igraš sa A-20. Kada uđeš u igru, ubaci u treću brzinu i izađi i igraj sa drugim tenkom.

Qoozma
18.2.2012, 16:19
cao ljudi, opet ja i moja pitanja.

Kazite mi kako se obelezava na donjoj desnoj mapi sa belim kvadratom?

hvala

Stisnes Ctrl i pojavi se strelica.

......i kada ti se pojavi strelica klikneš na određeno polje. :D

I novi TD tenkovi:

T25-2 Tier VII
http://www.dodaj.rs/t/44/Ae/2kucOnYf/424626101513201629903774.jpg (http://www.dodaj.rs/?44/Ae/2kucOnYf/424626101513201629903774.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/2e/rx/353Gx979/425519101513201631653774.jpg (http://www.dodaj.rs/?2e/rx/353Gx979/425519101513201631653774.jpg)

T28 Prototype Tier VIII
http://www.dodaj.rs/t/1M/it/27TnAZ2z/422822101513201633953774.jpg (http://www.dodaj.rs/?1M/it/27TnAZ2z/422822101513201633953774.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/1y/kq/1DZmU6hm/427355101513201632953774.jpg (http://www.dodaj.rs/?1y/kq/1DZmU6hm/427355101513201632953774.jpg)

Ne sviđa mi se što imaju otvorene kupole.

toxic
18.2.2012, 16:29
Mozda su u pitanju stock varijante, a da im je kupola zatvorena kad se unapredi kao kod Slugger-a. Doduse nisam primetio kod Slugger-a da zatvorena kupola doprinosi necemu. Nit je manji dmg od HE granata, nit je artiljeriji potrebno vise od jedne da te ubije.

Ovaj T28 mozda stvarno bude neprobojan s preda, mozda ce kupola biti slabija, ali je mantlet preko cele prednje strane.

DeCoy
18.2.2012, 17:11
Ma kakvi, bas se vidi da ce da bude busan, ima trup kao vecina US tenkova, uopste ne lici na onaj sa T28 ili T95.

@trut

Ma ni T-34 ti nije nista bolji. Jednom u pet partija te baci tamo gde mozes nesto da napravis.

toxic
18.2.2012, 17:37
Prednji deo tela tenka izgleda poprilicno kao i T28:

http://wiki.worldoftanks.com/images/2/20/T28_002.jpg

Ne mora da znaci da ce imati oklop iste debljine, ali moze biti. :)

trut
18.2.2012, 17:49
Napokon t-34 jos je gori sa a-20 sam barem bio brz a ovo tele nc...

xandar
18.2.2012, 18:39
Elem kupio bih vk 3001 p i stug III pa mi ispricajte vase utiske o njima.
:oPa stvarno nisam upoznat,nikada ih nisam koristio cini mi se da unakrsno zavarivanje vec pomaze ali sta znam,mozda neko drugi ovde ima iskustva sa njima jel?:rolleyes:

Barni
18.2.2012, 18:50
Ma kakvi, bas se vidi da ce da bude busan, ima trup kao vecina US tenkova, uopste ne lici na onaj sa T28 ili T95.

@trut

Ma ni T-34 ti nije nista bolji. Jednom u pet partija te baci tamo gde mozes nesto da napravis.

+1

od tih t5 medium tenkova sherman je ubedljivo najbolji :)

DeCoy
18.2.2012, 21:50
M4 mi je pre bio najzanimljiviji zbog 105mm HE topa, ali otkada su upropastili HE granate ipak prednost dajem PzIV-ci.

@toxic

Videcemo za taj novi T28, mada bi armor sa starog + pokretna kupola bio brutalna kombinacija. Rezonovao sam preko uporedjivanja T95 i T30.

@xandar

Po mom misljenju 3001P je najgori od svih nemackih t6 mediuma. Stug je prosecan TD, solidno brz i dosta okretan, ako te ubaci blizu tvog tiera mozes lepo da zaradis.

xandar
19.2.2012, 0:37
@xandar

Po mom misljenju 3001P je najgori od svih nemackih t6 mediuma. Stug je prosecan TD, solidno brz i dosta okretan, ako te ubaci blizu tvog tiera mozes lepo da zaradis.
Obrazlozi.Znaci li to da je bolja kupovina 3601 h?Inace privukla me je brzina kod ovog pa je prednost iskljuciva,ili mozda gresim...

Martok
19.2.2012, 1:55
Meni su 3601H i 3001P nebo i zemlja. Doduse 3061 je preziveo par patcheva, mislim da je bilo izmena, ne znam kakav je sada. Kada sam igrao s njim bio je odlican.

DJ MIXYYY
19.2.2012, 2:03
3601H ima dobar prednji oklop pa kad te gadjaju iz tvog tier-a i slabiji sve dinguje sto mi se bas svidja. :)
Top jedino onaj zadnji valja jer obicno upada u bitke sa dosta jacim od njega, bar kod mene je tako.

DeCoy
19.2.2012, 2:06
Upravo tako, nešto su petljali sa topovima na 3601 zaista ne znam kakva je sad situacija, ali takođe mi je bio super tenkić (čak treba da postane t6 nemački heavy po onom njihovoj šemi) . Na 3001P jeste brz, ali samo ako voziš u pravoj liniji, čim kreneš cik-cak ili, ne daj Bože, da kružiš oko protivnika brzina pada kao da voziš teški tenk. Tigar 2 je brže okretao u mestu nego 3001P. Ali, oba sam vozio pre 5-6 meseci, tako da su možda nešto menjali.

DJ MIXYYY
19.2.2012, 2:08
Kad smo kod nemaca kakav je Tigar?
Hteo sam ici do njega pa ako ne valja upozorite me da se ne mucim dalje. :D

miša topola
19.2.2012, 9:41
Kad smo kod nemaca kakav je Tigar?
Hteo sam ici do njega pa ako ne valja upozorite me da se ne mucim dalje. :D

Dobar je, ja sam ga izučio prošle godine i sada samo treba da završim sa Bat-mobilom pa da ga kupim.
Kupi ga, istraži mu sve module i kreni sa pravom igrom.

DeCoy
19.2.2012, 9:50
Po meni je Tigar najlošiji od svih t7 teških tenkova (ne računam Francuza, nisam ga vozio). Top mu je najslabiji, jeste da ima najveću penetraciju ali mi je ipak važniji damage koji pravi. A i ta penetracija je idiotluk i bezobrazluk svoje vrste, eto ja juče kupim najjači top na ARL-u, penetracija 212mm i gađam od napred pod 90 stepeni Jagdpanthera i dingujem ga. Jeste da ima zakošen oklop napred ali je samo je6enih 80mm, a ja probijam 212mm na papiru i opet ding. Da se vratim na Tigra, i buši ga sve šta stigne - hull armor kao T29, a kupola još tanja od trupa, a izgleda kao kvadar nema gde da ga dinguješ i da hoćeš :(

@miša

Sinoć ti se nisam javio u partiji jer sam banovan sa ingame chata :D

xandar
19.2.2012, 16:41
Video sam na zvanicnom sajtu da nemaju bas reci hvale za njega a zatim i vase komentare...tako da je definitivno pala odluka na 3601 h.
Na jagdpanteru je 80mm sloped ekvilaletno 180mm vertikalnog oklopa,tako da je malo cudno sto tvoj top ne probija.Namerni propust autora mozda?
A inace stugom sam prezadovoljan,maksimalno izbalansiran koji moze da se rve sa vecim tierom.

Nikola16789
19.2.2012, 16:59
kako je to 180mm efektivno? Koliko je iskosen prednji oklop?

atlantis
19.2.2012, 17:04
Pitanje, da li je tenk brzi i manje ranjiv sa nizim brojem municije? Za ovo drugo sam cuo da je tako, da kod tajpa Ammo Rack teze strada ako je bez ili sa manje municije?

jozvan_Kg
19.2.2012, 17:06
Količina municije nema veze sa težinom, brzinom ili ranjivošću tenka. Bilo je to negde na onom ''You ask we answer'', to i mene interesovalo i lik je jedan to pitao, i Overlord reče da je tako.

Nikola16789
19.2.2012, 17:19
Nije valjda da ammo rack moze da eksplodira i ako nema municije u njemu?

atlantis
19.2.2012, 17:20
Uh, za ovo da teze moze da dodje do eksplozije je valjda i logicno, a i bio sam gotovo siguran. Mada, mozda je i mit...

BobaL
19.2.2012, 17:30
Video sam na zvanicnom sajtu da nemaju bas reci hvale za njega a zatim i vase komentare...tako da je definitivno pala odluka na 3601 h.

Najzanimljiva igra je u T9 i to treba da gledas. Tigar jeste los tenk ali posle njega dolazi Tiger 2 koji je apsolutno najbolji T8 tenk, posle njega dolazi E75 koji je najbolji T9 tenk na kraju dolazi E100 koji je balansiran ali nije OP kao sto je slucaj sa Tiger 2 i E75.

PeTkO
19.2.2012, 17:32
Ammo rack ne moze da eksplodira ako nemas municiju. Btw, ne znam da li neko ima IS od vas, ali kako god da me pogode, meni se osteti ammo rack? Znaci da li me pogode od napred, sa strane, od pozadi, cak i u top me pogode, meni ode ammo rack...Bas je pocelo da me nervira. Izgleda da su nesto menjali tu...To mi se desava vec nekih 2-3 nedelje

Red Wing
19.2.2012, 17:49
Po meni je Tigar najlošiji od svih t7 teških tenkova (ne računam Francuza, nisam ga vozio). Top mu je najslabiji, jeste da ima najveću penetraciju ali mi je ipak važniji damage koji pravi. A i ta penetracija je idiotluk i bezobrazluk svoje vrste, eto ja juče kupim najjači top na ARL-u, penetracija 212mm i gađam od napred pod 90 stepeni Jagdpanthera i dingujem ga. Jeste da ima zakošen oklop napred ali je samo je6enih 80mm, a ja probijam 212mm na papiru i opet ding. Da se vratim na Tigra, i buši ga sve šta stigne - hull armor kao T29, a kupola još tanja od trupa, a izgleda kao kvadar nema gde da ga dinguješ i da hoćeš :(

Ja sam igrajuci sa JagdPantherom bio prilicno iznenadjen njegovom sposobnoscu da spreda odbija hice od cak i najjacih topova... Nekoliko puta sam na zaprepascenje dingovao i hice od IS-4 130mm topa...
Rekao bih da je to sve rezultat pogodaka u mantlet, koji mu sigurno ima daleko veci armor value...

JgdPanther mi je do sada omiljeno vozilo od svih sto sam probao...

Inace, ja sam jednom prilikom susrevsi se sa tobom u bici, pogodio tvog Tigra sa mojim Tigar II 105mm L/68 topom (225mm pen.) i bio je ding... Zakoseni Tigar cini cuda... Od tada sam odlucio da se ne kacim vise sa tobom :kreza:

Nekako mi se nakon zadnjih patcheva Tigar cini cvrscim i otpornijim... A i za 20 veci damage na 88mm L71 topu na racun neprimetno sporijeg ROF-a svakako ide u prilog, s obzirom da sam sa njim dosta cesce ubijao protivnike nego ranije kada sam ih neretko i skidao na 1% ...

toxic
19.2.2012, 18:39
Ma mnogo je cvrst Tigar :), to je jedini T7 tenk koji frontalno busim sa KV-13 i onim njegovim uzorkom od topa. (:

Mene nervira ona glupost da tenk sa manje od 20% HP-a dobija x3 (po svemu sudeci) na oklopu...

DeCoy
19.2.2012, 18:51
Odakle ti to?

toxic
19.2.2012, 19:09
Pisali su negde da tenk dobija na oklopu kad je ispod 20%, ne secam se gde bese. Ali, siguran sam da je tacno.
Evo bas malopre gadjam sa ARL-om T34, spustim ga na 16% i ne moze vise, 5x ga pogadjam i ili crit ili ding. 3x u stranu pod pravim uglom na 10 metra i 2x u donju plocu. Overi ga arty, za njim E-75 na 12% i 3x u stranu pozadi i 3x ding. 170mm penetracije, T34 sam samo ja gadjao, a E-75 sam 2x izbusio pre toga. I to nije samo jednom, stalno se desava, to primetim i na mojim tenkovima. Cim padnu ispod 20% od jednom krenu da dinguju ko blesavi.

Shlaymara
19.2.2012, 19:36
Kad je neko na malo HP, pravis ili minimalni dmg ili dingas ili kritikalujes. Da li tako treba da bude ili je (ogromna) koincidencija, uglavnom mi to zovemo triler momenat :D

xandar
19.2.2012, 19:59
kako je to 180mm efektivno? Koliko je iskosen prednji oklop?
Mislis koliko je efektivno?Mislim da ne moram da ti govorim, pogledaj ostale primere u njegovom tieru pa uporedi.Sto se tice ugla oni variraju zavisno od od varijante,u jednoj knjizi sam procitao da je ugao 60stepeni,dok na netu vidim pise 35 i 55:eek:!:rolleyes:Dobro ovo je ipak igra,i ne uzima se u obzir kvalitet celika:D

Najzanimljiva igra je u T9 i to treba da gledas. Tigar jeste los tenk ali posle njega dolazi Tiger 2 koji je apsolutno najbolji T8 tenk, posle njega dolazi E75 koji je najbolji T9 tenk na kraju dolazi E100 koji je balansiran ali nije OP kao sto je slucaj sa Tiger 2 i E75.
Iz ove pespektive cini mi se daleko t9,mislio sam da idem do t7 i batalim ,a mozda i ako stignem dotle do kraja godine kada cu iskusiti pomenute tenkove.:)

jozvan_Kg
19.2.2012, 20:14
Ammo rack ne moze da eksplodira ako nemas municiju. Btw, ne znam da li neko ima IS od vas, ali kako god da me pogode, meni se osteti ammo rack? Znaci da li me pogode od napred, sa strane, od pozadi, cak i u top me pogode, meni ode ammo rack...Bas je pocelo da me nervira. Izgleda da su nesto menjali tu...To mi se desava vec nekih 2-3 nedelje

Netačno.
Ammorack se tretira kao poseban modul (kao i svi ostali) i nema veze da li ima municije u njemu ili ne. Ako te pogodi i ostvari se kritičan pogodak i server ti dodeli tamo neku vrednost, eksplodiraće, imao ti municije ili nemao.

toxic
19.2.2012, 20:17
U loading tipovima pise da ammo rack ne moze da eksplodira kada nema municije. Ako ima bar jednu, onda moze koji god ammo rack pogodili. Takodje, ne zavisi od toga koji tip municije nosis.

atlantis
19.2.2012, 20:22
U loading tipovima pise da ammo rack ne moze da eksplodira kada nema municije. Ako ima bar jednu, onda moze koji god ammo rack pogodili. Takodje, ne zavisi od toga koji tip municije nosis.

To je onda potvrda da ne moze doci do eksplozije bez municije, mada se ja ne secam da sam video taj tip na loading skrinu do sada ali verujem.

toxic
19.2.2012, 20:38
Detonation of the ammo rack is not dependent on a shell type. However, an empty ammo rack does not explode.

World_of_Tanks\res\text\LC_MESSAGES\tips.mo

Sad, da li je tacno ili ne, ne znam. U ostalom, kad vec ostanes bez municije nije mnogo ni bitno. :)

miša topola
19.2.2012, 22:24

@miša

Sinoć ti se nisam javio u partiji jer sam banovan sa ingame chata :D

Ja te nisam primetio :)

Martok
19.2.2012, 23:45
Pre bi isao na tigraP, puno je bolji od "obicnog". Jedina stvarna mana te grane je sto neces imati tigar2. Po meni su svi T9 ok izbalansirani. A maus je maus, jedan i jedinstven :)

DeCoy
20.2.2012, 10:57
Kad je neko na malo HP, pravis ili minimalni dmg ili dingas ili kritikalujes. Da li tako treba da bude ili je (ogromna) koincidencija, uglavnom mi to zovemo triler momenat :D

I kad neko capuje bazu :n-cc2: Sad sam dingao 13-90 spreda pod pravim uglom sa E-75, cap bio na 95% i ništa. JBT, pa on ima 40mm armor!

Doolio
20.2.2012, 11:06
То је угао у питању једино онда.

Nikola16789
20.2.2012, 11:46
I kad neko capuje bazu :n-cc2: Sad sam dingao 13-90 spreda pod pravim uglom sa E-75, cap bio na 95% i ništa. JBT, pa on ima 40mm armor!

Pa jbg, prebaci na HE kad branis bazu.

kuureee
20.2.2012, 12:03
Ja samo odavno primetio da kad tenk ostane na par helta obavezno ce biti dingovan ,nekada i dvaput za redom.Cak i dosta nizi tir od tebe.
Ne bas stalno ,ali se cesto desava.

A ruku na srce i meni se desava da kad ostanem isto tako na par helta dozivim dinganje od strane protivnika.

Nikola16789
20.2.2012, 12:12
Ja to nikad nisam primetio.

miša topola
20.2.2012, 14:13
Da uzimam treći i četvrti motor na Lorinu :)

cages
20.2.2012, 14:22
Da uzimam treći i četvrti motor na Lorinu :)
Ja sam izucio sve na njemu,extra je tenk i verovatno cu da ga ostavim i kad uzmem BattChat.

miša topola
20.2.2012, 15:05
Ja idem na Šata, moram da ga uzmem što pre, pa bih da izbegnem ove motore.

miša topola
20.2.2012, 19:41
5 puta veći exp za prvu pobedu u danu u sredu, počinje od 06.30h i traje 24h.

GameFREAK
22.2.2012, 4:20
Epic:

http://www.dodaj.rs/t/2y/ZP/1MVOUs5v/shot003.jpg (http://www.dodaj.rs/?2y/ZP/1MVOUs5v/shot003.jpg)

atlantis
22.2.2012, 13:06
Da li neko zna kakav je ovo Update danas prosao od par MB?

OverCHAOS
22.2.2012, 14:06
Epic:

http://www.dodaj.rs/t/2y/ZP/1MVOUs5v/shot003.jpg (http://www.dodaj.rs/?2y/ZP/1MVOUs5v/shot003.jpg)

I koja je strana dobila?:D

walkerz
22.2.2012, 17:12
Pozdrav braćo po šlemafonu!

U su85 imam posadu koja nije ˝originalna˝ - kad sam ga kupio, ubacio sam iskusniju iz drugog vozila, tako da su oni sada crveni. Došli su do nivoa od 95% i čini mi se da ne mrdaju dalje. Da li postoji mogućnost za takvu posadu da dostigne 100%?

GameFREAK
22.2.2012, 17:36
I koja je strana dobila?:D

Ma budale se razdvojile po mapi. Prvo sam ubio arty pa sam silovao ovog u td-u...

DeCoy
22.2.2012, 17:43
Pozdrav braćo po šlemafonu!

U su85 imam posadu koja nije ˝originalna˝ - kad sam ga kupio, ubacio sam iskusniju iz drugog vozila, tako da su oni sada crveni. Došli su do nivoa od 95% i čini mi se da ne mrdaju dalje. Da li postoji mogućnost za takvu posadu da dostigne 100%?

Ne, moraš da ih pretreniraš na novi tenk tj. SU-85 u tvom slučaju i pri tom će izgubiti nešto iskustva. Ako trening uradiš za dž gube 20%, a ako platiš 20.000 po članu posade onda gube 10%. Ne znam da li crvena posada može da dođe do 100%, ali znam da kao takvi ne rade svoj posao u vozilu u kome se trenutno nalaze (mislim da se računa kao da su na 50%).

virtuoz pavle
22.2.2012, 18:02
kupio sam VK4502P Ausf. B, kad sam uzeo drugu kupolu promenio mi se izgled topa, vise nema onaj "muzzle break"? zasto li se promenio izgled topa :D sad izgleda kao onaj Mausov tier10 top xD

Miloš987
22.2.2012, 19:51
7.2 Preview: Crew Skills (http://worldoftanks.eu/news/1336-72preview-crew-skills/)

DeCoy
22.2.2012, 21:18
Iskreno mi se ne sviđa toliko komplikacija, iovako se nije znalo šta na šta utiče, a tek sad neće. A i zabraniće OTM zbog ovog komanderovog skila.

Qoozma
22.2.2012, 22:12
Donekle mi odgovara da rade na unapređenju igre, ali ovo baš nisu morali da planiraju. Dizajn me mnogo podseća na "džidža bidže" sa igrica na FB-u. Hoću da kažem da je moglo jednostavnije i praktičnije. :D

xandar
22.2.2012, 22:15
Zadovoljan sam vk3601,nije sustinski, ali je zasigurno korak napred.Osetna je izdrzljvost u odnosu na pz4.Samo vozilo me poseca kao nesto sto je ispalo iz postapokalipticnih filmova,onako kao sklepano na brzinu sa nekog metalskog industrijskog otpada, i jos sa onim vidljivim kljucevima i alatom na sasiji,odaje utisak nedovrsenosti.Neko bi rekao da ne vredi za k****,ali naprotiv:Freddy:

atlantis
22.2.2012, 22:58
7.2 Preview: Crew Skills (http://worldoftanks.eu/news/1336-72preview-crew-skills/)

Stvarno su preterali, ima vise nego u CoD MW serijalu. I mislim da ovo moze poprilicno da promeni pristup igranju i generalno gameplay. Vec vidim potrebu da citam neki Skill Build Guide, kao da igram MMORPG.

DeCoy
22.2.2012, 23:00
Ma ne samo da imaju novi skillovi nego imaju i ovi perkovi. Na koji fazon se oni dobijaju? Perk po definiciji u RPG-u ne može da se budži, njega dobiješ kad nešto postigneš. Sve se bojim da će ti perkovi da se plaćaju zlatom ;)

EDIT: Aha, sad bolje pročitah, dobijaju se kad dođeš do 100% istreniranog skilla. Ali kojeg? Evo gledam loader ima samo perkove, nijedan skill nema. I nema nijednog skilla vezanog za repair što je po meni bio najkorisniji skill.

Nikola16789
22.2.2012, 23:10
Meni deluje ok na prvi pogled, vise ce se razlikovati tenkovi.

Ne kapiram kakve veye ima OTM sa komanderovim skillom?

virtuoz pavle
22.2.2012, 23:27
Meni deluje ok na prvi pogled, vise ce se razlikovati tenkovi.

Ne kapiram kakve veye ima OTM sa komanderovim skillom?

ima onaj skill da vidis koliko si stete naneo protivnickom tenku izrezeno u hit points-ima, tako da je skil beskoristan ukoliko mozes samo da downloadujes addon.

OverCHAOS
22.2.2012, 23:35
ima onaj skill da vidis koliko si stete naneo protivnickom tenku izrezeno u hit points-ima, tako da je skil beskoristan ukoliko mozes samo da downloadujes addon.

Ja ne mogu da nadjem takav skill, ima onaj sto pokazuje koji su moduli osteceni.

DeCoy
22.2.2012, 23:47
^^

Expert - Perk

When aiming at a vehicle, a list of all its damage will be shown.

To je za module, mada na forumu WoT-a kažu da se skillovi koje su napisali na RU serveru razliku od ovih na EU. Loš prevod ili nešto drugo? To je priča od ranije da će kad dođu skilovi da onemoguće OTM addon.

choi
23.2.2012, 0:49
Al' se namucih sa francuzom.
Vozim AMX 40 i pokusavam da skinem zvezdicu danas i posle 4 partije me stavi u jednu gde sam bio pri vrhu .... Rezultat toga je da sam dobio iskustva kao nikad ranije:
http://www.dodaj.rs/t/1X/Eq/1KVJQxCA/shot001.jpg (http://www.dodaj.rs/?1X/Eq/1KVJQxCA/shot001.jpg)

Imalo je dovoljno da istrazim durgu kupolu, najbolji top i jos je preteklo, a nisam dobio nijednu medalju :(.
Bar se na jednom tenku lepo iskoristilo ovo x5.

DeCoy
23.2.2012, 0:58
Victory!
Battle: Himmelsdorf 22. februar 2012 23:51:56
Vehicle: PzKpfw 38H735 (f)
Experience received: 2.910 (x5 for the first victory each day)
Credits received: 5.677
Battle Achievements: Sniper

Hehe, sniper sa t2 tenkom :D

BigBadVuk
23.2.2012, 2:53
Hmm, koliko ja znam OTM je otkupljen ( prava i sve ostalo ) i treba da se pojavi kao jedna od opcija u podesavanjima sa nekim od sledecih zakrpa...

DeCoy
23.2.2012, 3:01
Lepo ako je tako. Mnogo korisnija stvar od držanja Alt-a po defaultu.

Martok
23.2.2012, 3:19
Koliko znam moguce je doci do do source za OTM tako da trenutno ne vidim kako ce spreciti stalno pojavljivanje prilagodjenih verzija ..

Nikola16789
23.2.2012, 3:54
^^

Expert - Perk

When aiming at a vehicle, a list of all its damage will be shown.

To je za module, mada na forumu WoT-a kažu da se skillovi koje su napisali na RU serveru razliku od ovih na EU. Loš prevod ili nešto drugo? To je priča od ranije da će kad dođu skilovi da onemoguće OTM addon.

Da, sto OTM ne radi, pa nema ni razloga da ga nesto posebno zabranjuju. Vuk je dao mnogo realniji razlog. :)

Cavic_Bronx
23.2.2012, 11:07
Al' se namucih sa francuzom.
Vozim AMX 40 i pokusavam da skinem zvezdicu danas i posle 4 partije me stavi u jednu gde sam bio pri vrhu .... Rezultat toga je da sam dobio iskustva kao nikad ranije:
http://www.dodaj.rs/t/1X/Eq/1KVJQxCA/shot001.jpg (http://www.dodaj.rs/?1X/Eq/1KVJQxCA/shot001.jpg)

Imalo je dovoljno da istrazim durgu kupolu, najbolji top i jos je preteklo, a nisam dobio nijednu medalju :(.
Bar se na jednom tenku lepo iskoristilo ovo x5.

Kako nisi dobio medalju za celicni zid? imas 20 primljenih udaraca... btw, sa tim tenkom je nemoguce igrati, sreca pa sam ga grindovao dok je bilo x3 exp pa nisam dugo ostao na njemu... Vec sledeci tenk, AMX 12t, razlika nebo i zemlja izmedju AMX 40 i njega.. :D Unapredis do kraja, i uzivas svaki naredni tear...

Cavic_Bronx
23.2.2012, 11:10
Ma ne samo da imaju novi skillovi nego imaju i ovi perkovi. Na koji fazon se oni dobijaju? Perk po definiciji u RPG-u ne može da se budži, njega dobiješ kad nešto postigneš. Sve se bojim da će ti perkovi da se plaćaju zlatom ;)

EDIT: Aha, sad bolje pročitah, dobijaju se kad dođeš do 100% istreniranog skilla. Ali kojeg? Evo gledam loader ima samo perkove, nijedan skill nema. I nema nijednog skilla vezanog za repair što je po meni bio najkorisniji skill.

Za svakog clana posade ima perk, sem za comandera koji ima dva i loadera koji ima sva tri...

Kako sam ja razumeo te njihove skilove (perk), izaberes taj skill kad biras sta da istrazis, ali tek kad ga istrazis na 100% mozes da ga koristis...
Neka me ispravi neko ako gresim.. ;)

Nikola16789
23.2.2012, 11:23
Kako nisi dobio medalju za celicni zid? imas 20 primljenih udaraca... btw, sa tim tenkom je nemoguce igrati, sreca pa sam ga grindovao dok je bilo x3 exp pa nisam dugo ostao na njemu... Vec sledeci tenk, AMX 12t, razlika nebo i zemlja izmedju AMX 40 i njega.. :D Unapredis do kraja, i uzivas svaki naredni tear...

Ja sam bez ikakave grize savesti dao free xp da preskocim AMX 40; a pricali smo da je M3 Lee los :paranoia:

Svi sledeci francuzi u toj grani su odlicni.

DeCoy
23.2.2012, 11:39
Kako nisi dobio medalju za celicni zid? imas 20 primljenih udaraca...

Pa mora da izdrži i preko 1000 potencijalnog damage-a da bi dobio Steel Wall. Nije isto da te 20 puta pogodi top koji pravi 50 dmg po pogotku ili onaj automatski što puca 3 granate po 10 dmg.

atlantis
23.2.2012, 16:44
February Special #4

Tankees,

With the fourth February offer you can get gold ammunitions and consumables at half price. But that’s not all! You can also receive 5x experience!

So stay tuned! The offer starts on Friday, February 24th at 6:30 CET (5:30am GMT) and ends Monday, February 27th at 6:00 CET (5:00am GMT).

Below you can find the list of bonuses:

50% off for the gold ammo
Let’s improve your damage and show enemies who’s the boss.

3 day premium account for the price of 1 day, or 7 day premium account for the price of 3
Become a premium member for longer than you pay!

50% off consumables (in credits)
Equip your tank at a very low price.

x5 experience for the first victory of the day.
Gain more. Evolve faster.

Have a great fun!

Ono poslednje nas najvise raduje. :)

illidan
23.2.2012, 21:26
a nisu mogli i mesecni premium da daju 50% off ccccc

xandar
24.2.2012, 0:44
E ovaj je car,manijak se ladno zakucavao artijem u moj tek vicuci da sam noob jer ne skautujem da bi mi na kraju dosao iza ledja,pucao i unistio.Razlog donekle razumem, ali ponasati se kao deriste(sto verovatno i jeste) je izvan svake normalnosti.Bio sam najnizi tier,i nisam mogao bas nicim da doprinesem osim da kampujem i cekam da mi izloze bok na jedno odlicnom mestu,ali ovakvo ponasanje se zaista ne moze opravdati..
Ja sa jedva 600 meceva sam u boljoj situaciji nego on...
http://img860.imageshack.us/img860/3435/worldoftanks20120223145.pnghttp://imageshack.us/photo/my-images/860/worldoftanks20120223145.png/http://imageshack.us/photo/my-images/860/worldoftanks20120223145.png/

Eddy
24.2.2012, 0:53
WoW.

Uvek sam bio za to da ljudi igraju sa artijem kako bi skontali kako on funkcionise, ali ovaj lik je preterao. LoL Mada njegov rezultat ima smisla jer uglavnom igra sa artijem i skautima. Svako bi poludeo posle 10000 takvih bitaka.

EDIT: Kad su promenili obavestenje o vatri?? lol

Jel to bio onaj mali apdejt?

Cane
24.2.2012, 11:14
Ludi nemogu da igram vec nedelju dana,ping 500+lag.Od cega zavisi lag?:confused::n-cc2:

La.Prestige
24.2.2012, 12:29
Ja nemam veliki ping ali mi takodje uzasno secka. Koliko se secam, oni su priznali da je do njih i da ce izbaciti zakrpu u vidu 0.7.1.1 patcha.

DeCoy
24.2.2012, 12:42
Ping zavisi i od kvaliteta tvoje veze tj. od tvog provajdera, zovi ih pa vidi šta se dešava. Mada umeju da budu veoma bezobrazni, jer mom ortaku iz klana uporno tvrde da ima veliki ping zbog slabe grafičke kartice, što em nema veze sa mozgom, em on ima dosta jaku grafu.

Meni je užasno seckalo posle 7.0 patcha i ping je stalno bio preko 100, do pre nekih mesec dana kada se sve unormalilio i vratilo na staro. Jedini lag koji su ovi iz WG-a priznali da je do njih jeste bio taj posle prelaska na multiklaster servere i onaj u CW zbog FoW-a (zato je i FoW jedno vreme bio onemogućen).

lasto
24.2.2012, 15:46
E ovaj je car,manijak se ladno zakucavao artijem u moj tek vicuci da sam noob jer ne skautujem da bi mi na kraju dosao iza ledja,pucao i unistio.Razlog donekle razumem, ali ponasati se kao deriste(sto verovatno i jeste) je izvan svake normalnosti.Bio sam najnizi tier,i nisam mogao bas nicim da doprinesem osim da kampujem i cekam da mi izloze bok na jedno odlicnom mestu,ali ovakvo ponasanje se zaista ne moze opravdati..
Ja sa jedva 600 meceva sam u boljoj situaciji nego on...
http://img860.imageshack.us/img860/3435/worldoftanks20120223145.pnghttp://imageshack.us/photo/my-images/860/worldoftanks20120223145.png/http://imageshack.us/photo/my-images/860/worldoftanks20120223145.png/

pa i treba da te ubije, baš zato što ništa ne možeš da uništiš, treba da se provozaš i osvetliš bar nešto, i ja bi te ubio.

DeCoy
24.2.2012, 17:36
OK, zavisi i šta je vozio, ali ako je bio u low tier light ili medium tenku a kampuje onda je potpuno zaslužio šta je dobio. Posebno ako ima artiljerije u partiji, em što otkrivaju mete za svoj arty, em što može da se desi da osvetle njihov, pa eto bar neke koristi za tim, a ne da se kriju po žbunju k`o poslednje p****e.

xandar
24.2.2012, 17:40
Vozio sam vk3601 sa stock motorom...

DJ MIXYYY
24.2.2012, 18:09

To vec opravdava kampovanje. :kreza:

DeCoy
24.2.2012, 18:38

Jbg, ne znam da li bih te baš ubio u toj partiji, ali bih te sigurno psovao jer ne radiš apsolutno ništa korisno.

xandar
24.2.2012, 22:36
Jbg, ne znam da li bih te baš ubio u toj partiji, ali bih te sigurno psovao jer ne radiš apsolutno ništa korisno.
Ako je tako onda bi se sigurno potrudio da budes invetivniji sa komentarima,za razliku od ostale dece zar ne?:D
Drugo sustina mog komentara se odnosi na ponasanje i reakcije doticnog koje se ne nalazi ni u rangu plemenske kuture,ali kao sto sam rekao verovatno je u pitanju maloletna osoba u stanju odmlakle mentalne degradacije.

virtuoz pavle
24.2.2012, 23:34
stvarno mi niste jasni vi koji bi ste se obracunavali s tim ljudima koji "ne rade nista korisno". ne mozete da trazite od nekoga pozrtvovanost, njemu je u interesu da napravi koliki-toliki dmg da bi sto pre uzeo sledeci tenk.
A tu je i pitanje sta ste postigli time sto ste ubili saigraca pa makar on ne radio nista korisno. svakako je korisniji ziv nego mrtav.

atlantis
25.2.2012, 0:17
Da li imaju u planu da ovo srede? :D Ipak je zalosno za igru u 2012 god. ovako nesto.

DeCoy
25.2.2012, 0:22
Ne, to je predviđeno da bude tako. Cev nije "čvrst" deo tenka i može da prolazi kroz objekte jer bi u suprotnom nastao haos kada se tenkovi naslažu blizu jedan drugoga ili blizu objekata. Da ipak ne bi mogao da se nabiješ skroz uz kuću i izviruješ bez posledica su stavili da cev onako "poskoči" na gore kad izviriš. Ipak je ovo arkada pre svega ;)

Eddy
25.2.2012, 7:13
Jos jednom, jel je ovo sledece novoubaceno?
http://www.dodaj.rs/t/2D/ly/4I3P0RnG/shot195.jpg (http://www.dodaj.rs/?2D/ly/4I3P0RnG/shot195.jpg)
If not onda je zbog ovog damage moda.

EDIT: banovali me zbog TK...COOL...drugi lik kog sam ubio u krugu, pa nije cudo. Donekle je ocekivano posto je prethodni lik pucao na mene unutar kruga kad sam ga ubio. Ovog lika sam namerno kaznjavao zbog cekanja u bazi da bi me odtstranili od igre,

DeCoy
25.2.2012, 9:12
To ti je od moda, vidiš da na ruskom piše :)

Moje saučešće zbog bana :(

lasto
25.2.2012, 10:41
Ako je tako onda bi se sigurno potrudio da budes invetivniji sa komentarima,za razliku od ostale dece zar ne?:D
Drugo sustina mog komentara se odnosi na ponasanje i reakcije doticnog koje se ne nalazi ni u rangu plemenske kuture,ali kao sto sam rekao verovatno je u pitanju maloletna osoba u stanju odmlakle mentalne degradacije.
grešiš sinko, ovaj silno grešiš, obično osobe koje si vrlo ne ljudski opisao igraju upravo kao ti u ovom slučaju, čuvaju svoje virtualne tenkiće kao da im život od toga zavisi.
odradi šta možeš, pogini, doprinesi bar 1%, osvetli bar 1 igrača, samo nemoj da stojiš zakucan, em se ti ne igraš (stojiš u žbunju, trošiš svoje vreme), em nerviraš saigrače do te mere da moraju da preduzmu nešto po tvom pitanju. ne igranjem nećeš ništa postići, rizikovanjem u ovom slučaju kada si poslednji, imaš šanse da i sam sebe da iznenadiš dobrom partijom.
da li ti je sada malo jasnija reakcija.

ko je igrao franzuza na pr. amx 13 75, zna da je praktično u 90% partija u samom dnu liste, i kada si stok, ne stojiš u bazi, već se zaletiš tromo pa gde stigneš, brzo i završiš, ali to ti je zadatak u takvoj partiji.

stvarno mi niste jasni vi koji bi ste se obracunavali s tim ljudima koji "ne rade nista korisno". ne mozete da trazite od nekoga pozrtvovanost, njemu je u interesu da napravi koliki-toliki dmg da bi sto pre uzeo sledeci tenk.
A tu je i pitanje sta ste postigli time sto ste ubili saigraca pa makar on ne radio nista korisno. svakako je korisniji ziv nego mrtav.
nije koristan nikako, em ne može nikoga da probije (nanese štetu) em sedi na jajima celu bitku, i na kraju naravno bude silovan, bez opaljenog metka.
šta sam postigao, jedno nerviranje manje, kada ga gledam kako se mota oko mene (artiljerija) ili sedi u nekom žbunu 5m od mene, pogotovo kada vidim situacije gde bi mogao da odradi posao, pomogne saigraču i td, to me više nervira i lakše mi je da ga spržim, nego da ga gledam.
ne može on biti u tolikom hendikepu u odnosu na protivničkih zadnjih 5 igrača, da ne može apsolutno ništa da uradi, ipak može nešto da uradi, da ide iza glavnog udara, snajpuje i trekuje veće tenkove, štiti i bok, leđa i td.
igrao sam i ja sa Vk3601, odličan tenkić.

kuureee
25.2.2012, 11:11
Ne znam za vas ,ali ja sam u poslednjih 10 dana primetio da se opasno kamperski igra.
Znaci partija odbroji i bukvalno svi se postekaju po bazi i ne pomeraju se.

I to ne bitno sa koim tirom .To sam primetio i sa velikim tenkovima da tako rade.!!!!

OverCHAOS
25.2.2012, 14:26
ko je igrao franzuza na pr. amx 13 75, zna da je praktično u 90% partija u samom dnu liste, i kada si stok, ne stojiš u bazi, već se zaletiš tromo pa gde stigneš, brzo i završiš, ali to ti je zadatak u takvoj partiji.

Normalno da ne stojis u bazi, ali jos gore je rushovati i zaginuti kao noob (nigde ne pise da je to uloga amx-a u borbi). Koliko mi se samo puta sa francuzom desilo da cekam da borba odmakne, heavy tenkovi odu na jednu stranu i onda prodjem okolo i ubijem arty i td. Ako mi neko kaze camping noob, ja se okrenem i rasturim ga.

M1L0SH
25.2.2012, 14:35
Su-85 ima 107 mm ZiS-6S top koji je solidan za moj i manji lvl odlican u stvari ali za veci lvl je slab.
Sad kad kupim Su-100 pocinjem sa 85 mm D-5S topom koji je slabiji. Znaci kad kupim novi tenk ja se u stvari unazadjujem ?
Kako da bijem lvl 6 i 7 ovim *****em od topa ?
Normalan top je tek 122 mm D-2-5S a za to treba grindovati jedno 30000 exp. kako ako ima ovaj top ?
Znaci ovde zabava staje dok ne dam pare ?
Grindujem exp sa Su-85 i prebacim u free exp.

Eddy
25.2.2012, 14:41
Nisam video taj tank gorit.

BobaL
25.2.2012, 15:00

Dobrodosao u MMO svet.

1. Mozes silovati sam sebe i sakupiti neophodni resurs.
2. Pribaviti resurs za pravi novac.

Ovaj sistem je prilicno posten za razliku od drugih MMO igara (WOW, AION, RIFT, SWTOR itd.) jer ti odmah saopste cenu, na primer u WOW-u uredno platis i opet moras da silujes sebe kroz rintanje iliti "grind". Vecina igraca nalazi da je poenta ovog silovanja mogucnost da posle toga na nekom forumu prosipaju pamet kao da su osvojili Nobelovu nagradu u oblasti fizike.

lasto
25.2.2012, 15:19
Normalno da ne stojis u bazi, ali jos gore je rushovati i zaginuti kao noob (nigde ne pise da je to uloga amx-a u borbi). Koliko mi se samo puta sa francuzom desilo da cekam da borba odmakne, heavy tenkovi odu na jednu stranu i onda prodjem okolo i ubijem arty i td. Ako mi neko kaze camping noob, ja se okrenem i rasturim ga.
pogledaj prosek vremena po bitci, kod mene je 3min 27sec, što je dosta kraće u odnosu na sve ostale tier 6 koje sam vozio blizu ili preko 5 minuta.

Ne znači.
možeš fino da igraš i da se zabavljaš, ali ne možeš brzo preći na sledeći tier.
Ako ti je cilj što pre doći do tier 9-10, da bi onda ne znam, imao mogućnost igrati CW, onda moraš da platiš, ako se igraš sebe radi i neopterećuješ se glupostima, onda ne treba ništa da plaćaš.

DeCoy
25.2.2012, 15:38
Su-85 ima 107 mm ZiS-6S top koji je solidan za moj i manji lvl odlican u stvari ali za veci lvl je slab.
Sad kad kupim Su-100 pocinjem sa 85 mm D-5S topom koji je slabiji. Znaci kad kupim novi tenk ja se u stvari unazadjujem ?
Kako da bijem lvl 6 i 7 ovim *****em od topa ?
Normalan top je tek 122 mm D-2-5S a za to treba grindovati jedno 30000 exp. kako ako ima ovaj top ?

Navikni se na to, nema potrebe da se daju pare samo stisni zube i izguraj, kod Rusa je najčešće tako da najbolji top ne prenosiš odmah na sledeći tier. Evo pogledaj ruske mediume od T-34-85, preko T-43 do T-44 ćeš da nosiš jedan te isti top - onog idiota.

@OverCHAOS

Ne treba jurnuti (mada ja to volim da radim ako ima artiljerije jer je mrtva na mestu ako uspem da se probijem do nje), ali ne treba ni sedeti u bazi i svirati k. Idealno bi bilo imati dvogled i mreži, zaštekati se u pogodan žbun i samo izviđati, čak ni ne pucati jer se bezveze otkrivaš. Ako već hoće da jurca, light tenk bi trebalo malo da sečeka da se vidi raspored protivnika i pronađe najslabija i najpogodnija tačka kroz koju se probiti do protivničke artiljerije. Mada opet ni AMX-ovi nisu baš najpogodniji za ovo jer imaju veliki radijus okreta.

walkerz
25.2.2012, 19:06
Koji je najbolji tenk za kežual igranje, znači da može da napravi štetu, a opet da ga ne baca (često) sa 2+ tirovima?

Qoozma
25.2.2012, 20:38
1. Su-85 ima 107 mm ZiS-6S top koji je solidan za moj i manji lvl odlican u stvari ali za veci lvl je slab.
2. Sad kad kupim Su-100 pocinjem sa 85 mm D-5S topom koji je slabiji. Znaci kad kupim novi tenk ja se u stvari unazadjujem ?
3. Kako da bijem lvl 6 i 7 ovim *****em od topa ?
4. Normalan top je tek 122 mm D-2-5S a za to treba grindovati jedno 30000 exp. kako ako ima ovaj top ?
5. Znaci ovde zabava staje dok ne dam pare ?

1. 107 mm ZiS-6S uopšte nije slab, ovakav top je i na KV-u. Ako gađaš gde treba možeš i T8 da trsiš sa po 300dmg, jače možeš ali mnogo teže. http://www.dodaj.rs/t/1z/x3/32zeUmPd/2012-02-25-19h2747.jpg (http://www.dodaj.rs/?1z/x3/32zeUmPd/2012-02-25-19h2747.jpg)
3. Lepo, biće tenkova tvog nivoa pa izvoli. ;)
5. Ja se zabavljam i bez plaćanja.

toxic
25.2.2012, 21:58
Koji je najbolji tenk za kežual igranje, znači da može da napravi štetu, a opet da ga ne baca (često) sa 2+ tirovima?
Premium tenk, bilo koji. :)

DeCoy
25.2.2012, 22:08
Pa i ne baš... one premium petice redovno upadaju među više tierove. Ja bih ti za casual igranje preporučio tier2 tenkove, BT-2 recimo.

Martok
25.2.2012, 23:03
Za opustenu igru preporucujem kineza ...

walkerz
26.2.2012, 8:53
Pa i ne baš... one premium petice redovno upadaju među više tierove. Ja bih ti za casual igranje preporučio tier2 tenkove, BT-2 recimo.

Sa njim me bacao na Malinovku u 90% partija...

DeCoy
26.2.2012, 9:50
Sa njim me bacao na Malinovku u 90% partija...

Da, kod t2 tenkova se vrte Malinovka, Mines i Himmelsdorf.

@Martok

Nema više Kineza da se kupi ;)

Qoozma
26.2.2012, 14:45
Sinic sam uništio prvi IS-7 :D
Vozio sam KV-3 sa topom od KV-a, 107mm ZiS6....i posle dva dinga skinem sedmici poslednjih 302HP-a. :D Dva dinga od napred, ali je morao da okrene kupolu za 180° i naravno gađao sam u kupolu i prošlo je.
http://www.dodaj.rs/t/3O/oh/JNAoDR8/shot032.jpg (http://www.dodaj.rs/?3O/oh/JNAoDR8/shot032.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/27/N9/1dboJo3C/shot033.jpg (http://www.dodaj.rs/?27/N9/1dboJo3C/shot033.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/1S/tK/2gd96Lxp/shot030.jpg (http://www.dodaj.rs/?1S/tK/2gd96Lxp/shot030.jpg)
Nije neka zarada, ali važno da sam ja ubio IS-7 :to_care:

Nikola16789
26.2.2012, 14:56
Heh, ja danas videh kako je object 704 one-shotovao IS7 sa 100% na 0, uz komentar "well, that was unexpected" :dzavo: Minut kasnije sam ja one-shotovao IS-4 :kreza:

xandar
26.2.2012, 15:23
grešiš sinko, ovaj silno grešiš, obično osobe koje si vrlo ne ljudski opisao igraju upravo kao ti u ovom slučaju, čuvaju svoje virtualne tenkiće kao da im život od toga zavisi.
Potrudi se da ne budes bukvalista,vec citaj malo izmedju redova.Ovo je forum sa podtemom o jednoj igri,a ne parapsihopatologija:D
To sto sam o pojedincu odabrao da ne govorim primitivnijom metodom, vec kao kakav strucnjak iz belestrike, govori da imam postovanja prema njemu,ali ne i njegove pristrasne postupke.Da li bi bilo jednostavnije opisati ga kao budalu i mentola,gde ovakvo izrazavanje nema tu tezinu,pa se u drugima izgleda probudio osecaj za empatiju?Ili ga jednostavno opravdavaju jer bi i oni isto tako postupili pa samim tim se takodje osetili uvredjeno.Ima jedna dobra knjiga od Gustava le bon-a koja lepo teoretizuje covekovu unutrasnju psihu.I nemoj prelaziti na licno opecices se;).Za mene i za vecinu forumasa ovde ovo je casual zabava,i ne ne zavisi mi zivot od toga ali...da ne pleonazizisem.

odradi šta možeš, pogini, doprinesi bar 1%, osvetli bar 1 igrača, samo nemoj da stojiš zakucan, em se ti ne igraš (stojiš u žbunju, trošiš svoje vreme), em nerviraš saigrače do te mere da moraju da preduzmu nešto po tvom pitanju. ne igranjem nećeš ništa postići, rizikovanjem u ovom slučaju kada si poslednji, imaš šanse da i sam sebe da iznenadiš dobrom partijom.
da li ti je sada malo jasnija reakcija.Reci mi nesto sto ne znam;).Ali izvinjavam se, jer nisam pruzio punu sliku situacije, pa sam dao povoda za netrpeljivost izmedju stavova.
Dakle nakon sto sam sa ostalim saigracima viseg tiera krenuo po desnom boku ka protivnicima,na pola puta smo naleteli na zasedu u kojoj gle cuda vecina nisani u mene.Nakon sto sam primio debeo deo vatre i nekim cudom ostao ziv polako se u rikverc vratio u bazu pod teskom artiljerijskom vatrom,gde sam ustanovio da vecina genijalaca otisla na tu stranu ostavljajuci levi bok dvojici lovaca.Medjutim iz dobre namere poput nekog zastitickog roditelja smestio sam se ispred doticnog arty-a,koji je kao svako razmazeno dete poceo neartikulisano da se dernja, da bi me na kraju raspalio po turu.Verovatno se vodeci logikom kad je vec osakacen,onda ga dovrsi...
I naravo moj stav se nece promeniti.

Nikola16789
26.2.2012, 15:29
obozavam 5x exp :D

Pobeda!
Bitka: Prohorovka Sunday, February 26, 2012 14:17:22
Vozilo: M46 Patton
Primljeno iskustva: 10,230 (x5 za prvu pobedu svakog dana)
Primljeno kredita: 69,807

lasto
26.2.2012, 18:13
:paranoia:
Potrudi se da ne budes bukvalista,vec citaj malo izmedju redova.Ovo je forum sa podtemom o jednoj igri,a ne parapsihopatologija:D
To sto sam o pojedincu odabrao da ne govorim primitivnijom metodom, vec kao kakav strucnjak iz belestrike, govori da imam postovanja prema njemu,ali ne i njegove pristrasne postupke.Da li bi bilo jednostavnije opisati ga kao budalu i mentola,gde ovakvo izrazavanje nema tu tezinu,pa se u drugima izgleda probudio osecaj za empatiju?Ili ga jednostavno opravdavaju jer bi i oni isto tako postupili pa samim tim se takodje osetili uvredjeno.Ima jedna dobra knjiga od Gustava le bon-a koja lepo teoretizuje covekovu unutrasnju psihu.I nemoj prelaziti na licno opecices se;).Za mene i za vecinu forumasa ovde ovo je casual zabava,i ne ne zavisi mi zivot od toga ali...da ne pleonazizisem.

Reci mi nesto sto ne znam;).Ali izvinjavam se, jer nisam pruzio punu sliku situacije, pa sam dao povoda za netrpeljivost izmedju stavova.
Dakle nakon sto sam sa ostalim saigracima viseg tiera krenuo po desnom boku ka protivnicima,na pola puta smo naleteli na zasedu u kojoj gle cuda vecina nisani u mene.Nakon sto sam primio debeo deo vatre i nekim cudom ostao ziv polako se u rikverc vratio u bazu pod teskom artiljerijskom vatrom,gde sam ustanovio da vecina genijalaca otisla na tu stranu ostavljajuci levi bok dvojici lovaca.Medjutim iz dobre namere poput nekog zastitickog roditelja smestio sam se ispred doticnog arty-a,koji je kao svako razmazeno dete poceo neartikulisano da se dernja, da bi me na kraju raspalio po turu.Verovatno se vodeci logikom kad je vec osakacen,onda ga dovrsi...
I naravo moj stav se nece promeniti.
:facepalm
(da si primio bilo kakav deo "vatre" ne bi bio živ sa svojih 800+ HP kao poslednji na listi, šta su ti i menjač pogodili pa nisi mogao u prvu da ubaciš)
nemoj sada da se vadiš :dedica: sedeo si na jajcima očekujući piliće i gledao kako vreme prolazi, sada teoretišeš ;)
igraj se, ako nisi zaboravio šta je to :a_bleh:

nego stvarno dobar ovaj 5x, za čas posla min 5000, a sve pride dobro dođe

xandar
26.2.2012, 18:33
:paranoia:

(da si primio bilo kakav deo "vatre" ne bi bio živ sa svojih 800+ HP)
nemoj sada da se vadiš :dedica: sedeo si na jajcima očekujući piliće i gledao kako vreme prolazi, sada teoretišeš ;)
igraj se, ako nisi zaboravio šta je to :a_bleh:

nego stvarno dobar ovaj 5x, za čas posla min 5000, a sve pride dobro dođe
Evo ga opet bukvalista, ali hajde zapamtio sam koliko mi je ostalo 61/850.
Smatraj se privilegovanim sto sam ti uopste replicirao.
Nego tiger I ili vk3002 db?uzeo bi ovaj drugi iz dva razloga:
prvo tigrova ko mrava,a ja bi nesto egzoticnije.
brzina i sloped armor.
Mana-top je prosecan.

DeCoy
26.2.2012, 19:30
DB je bačen XP jer ne vodi na tenk višeg tiera. Uzmi Panthera ako baš hoćeš mediuma.

xandar
26.2.2012, 19:43
DB je bačen XP jer ne vodi na tenk višeg tiera. Uzmi Panthera ako baš hoćeš mediuma.
Pa kod mene vodi pravo na pantera,ako bih hteo pantera morao bi preko njega.Situacija je takva da moram da biram izmedju oba.Kakav je po performansama DB? u stranu to sto ne vodi na visi tier.

atlantis
26.2.2012, 19:55
Pa kod mene vodi pravo na pantera,ako bih hteo pantera morao bi preko njega.Situacija je takva da moram da biram izmedju oba.Kakav je po performansama DB? u stranu to sto ne vodi na visi tier.

Igraces dva puta tir VII ako izaberes VK 3002 (DB), to hoce DeCoy da kaze i zato se zaista ne isplati. Osim ako nemas u planu da se na njemu zaustavis i ne ides prema E-50.