PDA

Prikaži potpunu verziju : World of Tanks

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129

Martok
16.4.2012, 1:46
Ma ja sam odustao od te grane prodao sam 13-90 da ga vise ne gledam. Realno francuzi su ipak beskorisni i bas moraju da se poklope kockice da bi mogao da igras kako treba.

Imam i amx50b ...

...najbolji fr. tenk za mene je arl44 jer ima strasan top za svoj tier, ... jos ako igras tc ...

da nije ne bi ga stavljali ispred tenkova tiera 8

Stavljaju ga ispred jer je lite ...

srleb
16.4.2012, 2:36
igram TC ali sa KV3
realno, jaci je od ARL

toxic
16.4.2012, 13:38
Prednos ARL-a su randomi gde bez problema busi i najjace tenkove. KV-3 je za TC ipak bolji i to pre sa ZiS 6 topom koji je jeftiniji i ima veci dmg po minuti od 122mm, a moze bez problema sve T6 tenkove da probusi.

Po meni su francuski mediumi ipak superiorniji od ostalih, cak i posle ovih nerfova. Jedino treba izdrzati tupavi Lorejn.

atlantis
16.4.2012, 23:57
Ako imate tajpa u garazi, a niste glasali; a i ako nemate, a hocete da pomognete. :)
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/85933-type-59-un-nerfing-petition/

DeCoy
17.4.2012, 0:11
Nerf jeste pederski potez sa njihove strane (prodaješ nešto kao OP, a posle ga povučeš iz prodaje i nerfuješ, tj. više nemaš ono što si platio), mada realno Type je sada onakav kakav je i trebalo da bude... Neću da kukam, dobio sam ga za dž, meni je recimo T34 sada još gori nego što je pre bio, a ljudi ga opet obožavaju jer im je jedini premium i nisu dali pare za njega.

atlantis
17.4.2012, 0:36
Meni se T34 takodje ne dopada, a sa Type i pored 1000+ nerfova sto potvrdjenih sto "Stealth" i dalje povremeno odigram odlicne meceve. Ali ono sto me najvise ubija je sto upada u t10. Mada, i ja sam ga dobio za dz i sto ti kazes da ne kukamo previse. U svakom slucaju podrzao sam autora ove peticije jer je to strasno ne fer potez od strane wot tima.

srleb
17.4.2012, 0:42
typa su mnogo upropastili... busi ga ko stigne i cak u kupolu
http://www.dodaj.rs/t/2X/kd/G14G3ri/1/shot208.jpg (http://www.dodaj.rs/?2X/kd/G14G3ri/1/shot208.jpg)

IS3 busi kupolu i skida mi pola energije?!?!?
ah da, pritom nije me upalio, znaci klasican HIT

i u toliko jake bitke upadas sa typom da ti i zarada nije naka...

DeCoy
17.4.2012, 1:20
Ne znam, ja sam sad za ovaj vikend odigrao bar 20 partija sa Typeom i možda sam u 3-4 upao sa t10, a bar u 50% partija sam bio top tier (ponekad je bio po jedan t9 sa svake strane).

A da se više buši - to je apsolutno istina :mad:

ed_hunter
17.4.2012, 3:08
naprotiv, ja mislim da je tenk ostao kakav jeste, ali ga je mm upropastio... jer ne smeju majkumu da menjaju parametre premium tenka. ono ni mm nisu smeli da menjaju pa su promenili lol

MADA, kv sa 107mm mi je skoro probišio kupolu spreda tačno pored cevi gde je 200mm+ armor... samo sam zino i nisam mogao da verujem... to se pre nije dešavalo

virtuoz pavle
17.4.2012, 11:20
@ed_hunter
nije ostao Type59 isti. Oslabili su mu oklop. Ranije nije bilo teorije da mi buse kupolu, a bas mi se danas desilo da mi je PzIV probusio kupolu malo desno od topa.

ed_hunter
17.4.2012, 11:39
jedino ako su i jedan i drugi pucali zlatnom municijom, ona je sad na popustu, pa su se ljudi nakupovali toga-...

pRoskiLLz
17.4.2012, 11:40
a ako cete realno, type 59 je stvarno prebudzen... prvo sto je brz kao djavo, ima jak armor napred (dole je "sloupovan" (iskrivljen) tkd ne treba gledati samo mm), top mu je vise nego solidan, a povrh svega, ne treba ti nista osim para da bi stigao do njega... ja ga neretko zovem game ruiner, jer ako imas 3 type 59 u timu, prosto je nemoguce izgubiti... jedno vreme sam non stop uletao sa neka 3 lika u platoon-u sa e type-a... nisu nista posebno igrali, samo isli zajedno i rush-ovali flankove... nemoguce je izgubiti...

ed_hunter
17.4.2012, 11:42
grešiš ovaj grešiš silno sine.... type je spor kao puž. ja imam onaj skil za vozača da se okreće u mestu na 100% pa mi je sad okretan, ali je i dalje spor. uz brdo ide kao kv haha

pRoskiLLz
17.4.2012, 11:52
grešiš ovaj grešiš silno sine.... type je spor kao puž. ja imam onaj skil za vozača da se okreće u mestu na 100% pa mi je sad okretan, ali je i dalje spor. uz brdo ide kao kv haha
uzbrdo da, ali kad ga zaletis, nema tog koji te stigne... kad igram sa artiljerijom, ne pamtim kad uspem da se okrenem na vreme kad mi dolazi sa strane... ja ne znam sta oni rade, ali na mene ide k'o brzi voz...

M1L0SH
17.4.2012, 11:55
Pa kad je type59 main battle tank iz hladnog rata ...
Kina ih valjda i danas ima u upotrebi i gde to moze da se poredi sa medium tenkovima iz drugog svetskog rata ?
Realno i treba da bude jaci ali da se bije sa visim tier-ovima
Mogli bi da kad izgrundujes do kraja pocnes opet od tier jedan samo sa tenkovima i vozilima iz hladnog rata BMP, Bradley itd. umesto light tenkova, onda T-80, M1 Abrams ... Sa sve raketama, laserskim navodjenjem i ostalim cudima :kreza:
World of Tanks 2.0 haha

Sem type59 (T-55) u igri ne svidjaju mi se ni Patton, M-103 i tenkovi iz korejskog rata i mislim da je pershing u drugom svetskom ratu bio heavy a ne medium tank ... Naravno tu su i IS a to sve to vec ide u drugu eru tenkova ...

virtuoz pavle
17.4.2012, 11:58
a ako cete realno, type 59 je stvarno prebudzen... prvo sto je brz kao djavo, ima jak armor napred (dole je "sloupovan" (iskrivljen) tkd ne treba gledati samo mm), top mu je vise nego solidan, a povrh svega, ne treba ti nista osim para da bi stigao do njega... ja ga neretko zovem game ruiner, jer ako imas 3 type 59 u timu, prosto je nemoguce izgubiti... jedno vreme sam non stop uletao sa neka 3 lika u platoon-u sa e type-a... nisu nista posebno igrali, samo isli zajedno i rush-ovali flankove... nemoguce je izgubiti...

pricas nesto napamet. bilo koji medium wolf pack je opasan. ljudi kad vide Type59 imaju tendenciju da idu zajedno sa njim. a ja se ne secam da sam video E-50, T-54 i Patton da idu zajedno. Nije brz, zapravo ima vrlo jadan motor za svoju masu (520hp - 37t) i vrlo je trom. Ja sam stavio skill za Reduced Ground Resistance tako da sada ima vece ubrzanje. Top je solidan, ali oklop nije vise. T-44 vise dinguje nego Type. Da ne govorimo kako Type59 ima glupav ammo-rack koji eksplodira non-stop osim ako nemate modul ili skill: Wet ammo rack.

pRoskiLLz
17.4.2012, 12:34
pricas nesto napamet. bilo koji medium wolf pack je opasan. ljudi kad vide Type59 imaju tendenciju da idu zajedno sa njim. a ja se ne secam da sam video E-50, T-54 i Patton da idu zajedno. Nije brz, zapravo ima vrlo jadan motor za svoju masu (520hp - 37t) i vrlo je trom. Ja sam stavio skill za Reduced Ground Resistance tako da sada ima vece ubrzanje. Top je solidan, ali oklop nije vise. T-44 vise dinguje nego Type. Da ne govorimo kako Type59 ima glupav ammo-rack koji eksplodira non-stop osim ako nemate modul ili skill: Wet ammo rack.

eee to za ammo rack je tacno, i mene je ke*alo da ga cepnem iz prve...

a za ovo drugo, ne, ne pricam napamet... trebao si da vidis wolf packove sa kojima sam ja igrao, i sa kojima vecinom igram... kako to da wolf pack od par type 59 nikad nije fail-ovao (bar u mojim partijama) dok neka 3 panthera 2 ili T-44 budu burstovana za 10 sekundi... uporedi samo moc panthera 2 i type 59... panther 2 kao i panther jeste vise snajperski tip, ali je to i dalje medium tenk...

atlantis
17.4.2012, 13:04
a ako cete realno, type 59 je stvarno prebudzen...

Procitaj predhodne postove, mozda je bio ali svakako vise nije. Ili jednostavno ako imas prilike kod nekog drugara ili slicno odigraj par meceva i razbices iluzije.

Pa kad je type59 main battle tank iz hladnog rata ...
Kina ih valjda i danas ima u upotrebi i gde to moze da se poredi sa medium tenkovima iz drugog svetskog rata ?
Realno i treba da bude jaci ali da se bije sa visim tier-ovima
Mogli bi da kad izgrundujes do kraja pocnes opet od tier jedan samo sa tenkovima i vozilima iz hladnog rata BMP, Bradley itd. umesto light tenkova, onda T-80, M1 Abrams ... Sa sve raketama, laserskim navodjenjem i ostalim cudima :kreza:
World of Tanks 2.0 haha

Sem type59 (T-55) u igri ne svidjaju mi se ni Patton, M-103 i tenkovi iz korejskog rata i mislim da je pershing u drugom svetskom ratu bio heavy a ne medium tank ... Naravno tu su i IS a to sve to vec ide u drugu eru tenkova ...

A zasto si ti ubedjen da World of Tanks pokriva tematiku tenkova iz drugog svetskog rata? Jednostavno su zastupljeni tenkovi od priblizno 1930 do 1965. I od njih pola tenkova nije vidjeno u ratovima ili cak nisu bili ni proizvedeni u vise od par primeraka.

OverCHAOS
17.4.2012, 13:05
Kao da je bitno koliko Type jeste ili nije overpowered; o tome su trebali da misle pre nego sto su ga ubacili u igru... Cim je neko dao pare za njega, nisu imali pravo da ista menjaju (makar on bio i Maus koji leti 70km/h po mapi ,skrece u mestu i puca na tri mete istovremeno:D). Ako su vec promenili, onda treba da vrate pare ljudima koji su ga kupili, a nama ostalima one kodove:to_care:.

pRoskiLLz
17.4.2012, 13:17
Kao da je bitno koliko Type jeste ili nije overpowered; o tome su trebali da misle pre nego sto su ga ubacili u igru... Cim je neko dao pare za njega, nisu imali pravo da ista menjaju (makar on bio i Maus koji leti 70km/h po mapi ,skrece u mestu i puca na tri mete istovremeno:D). Ako su vec promenili, onda treba da vrate pare ljudima koji su ga kupili, a nama ostalima one kodove:to_care:.

kakve kodove?!?!?! :(:(:(
zasto ja ne znam nista o tim kodovima? (:
bitno je samo zbog toga sto tenk u nekim situacijama stvarno postaje nepodnosljiv... mozda mi necete verovati, ali plasim se vise kad vidim 3 type 59 na drugoj strani nego 3 pattona, sto nikako nije u redu... znam da pattona mogu da probijem kako 'ocu, da nece da mi bouncuje svaki shell iako gadjam izmedju gusenica itd...

OverCHAOS
17.4.2012, 13:26
kakve kodove?!?!?! :(:(:(
zasto ja ne znam nista o tim kodovima? (:
bitno je samo zbog toga sto tenk u nekim situacijama stvarno postaje nepodnosljiv... mozda mi necete verovati, ali plasim se vise kad vidim 3 type 59 na drugoj strani nego 3 pattona, sto nikako nije u redu... znam da pattona mogu da probijem kako 'ocu, da nece da mi bouncuje svaki shell iako gadjam izmedju gusenica itd...

Pa delili su kodove sa zlatom, ukucas gomilu njih i kupis Type za dzabe. Razumem ja tebe sto ti se cini da je Type nepodnosljiv, ali jednostavno ne smeju da obmanjuju ljude na takav nacin. Ko se ne bi zalio kada bi, na primer, kupio telefon i platio ga lupam 400e , samo da bi mu posle taj telefon bio na silu zamenjen kineskom replikom u vrednosti od 50e.

DeCoy
17.4.2012, 13:27
a za ovo drugo, ne, ne pricam napamet... trebao si da vidis wolf packove sa kojima sam ja igrao, i sa kojima vecinom igram... kako to da wolf pack od par type 59 nikad nije fail-ovao (bar u mojim partijama) dok neka 3 panthera 2 ili T-44 budu burstovana za 10 sekundi... uporedi samo moc panthera 2 i type 59... panther 2 kao i panther jeste vise snajperski tip, ali je to i dalje medium tenk...

PantherII ima malo veći firepower od Type-a, jednako je brz a ima i jači motor za penjanje uzbrdo. Problem kod PantheraII je vrlo veliki radijus okretanja tako da u dogfight-u vrlo brzo gubi na brzini i onda te brzo syebu. Drugo, to što si viđao da su Type-ovi brzi je zato što se masovno koristi i guvernator i ulje. Type je u suštini veoma trom tenk posebno kada treba da se pokrene ili okrene u mestu.

Inače nisam snajpovao sa PantheromII i ništa mu nije falilo. Ako hoćete da snajpujete uzmite TD, a ne medium tenk FFS.

BTW Ne vredi kukanje za Type-om, u EULA-i je sve pokriveno, a prihvatili ste je čim ste pokrenuli igru ;)

pRoskiLLz
17.4.2012, 13:51
PantherII ima malo veći firepower od Type-a, jednako je brz a ima i jači motor za penjanje uzbrdo. Problem kod PantheraII je vrlo veliki radijus okretanja tako da u dogfight-u vrlo brzo gubi na brzini i onda te brzo syebu. Drugo, to što si viđao da su Type-ovi brzi je zato što se masovno koristi i guvernator i ulje. Type je u suštini veoma trom tenk posebno kada treba da se pokrene ili okrene u mestu.

Inače nisam snajpovao sa PantheromII i ništa mu nije falilo. Ako hoćete da snajpujete uzmite TD, a ne medium tenk FFS.

BTW Ne vredi kukanje za Type-om, u EULA-i je sve pokriveno, a prihvatili ste je čim ste pokrenuli igru ;)

ja samo kazem da nije TOLIKO los i nerfovan sada... ljudi kukaju kao da je ne znam sta uradjeno s' njim... ja i dalje mislim da je i te kako vredan igranja...

p.s. a kada su delili te kodove? kako da sam to propustio nije mi jasno...

DeCoy
17.4.2012, 14:21
Krajem novembra, početkom decembra prošle godine. Ja sam tad uzeo oko 50-60k golda od tih kodova.

pRoskiLLz
17.4.2012, 14:24
Krajem novembra, početkom decembra prošle godine. Ja sam tad uzeo oko 50-60k golda od tih kodova.

:eek::boodala::facepalm

DeCoy
17.4.2012, 14:30
Ma to je trajalo samo jedno veče, u nekih 3-4 sata mogao si da ukucaš koliko god hoćeš kodova, a dobijao si 750 golda po unesenom kodu. Onda su skontali šta ljudi rade, pa su blokirali na jedan kod po nalogu. Ali ko je tad stigao nakrao se zlata samo tako. Posle par dana je bilo opet, ali mnogo skromnije. Mislim da je bilo 150 golda po kodu + T-127 premium tenkić (koji prodaš, dobiješ slot, pa ponovo ukucaš kod i opet dobiješ tenk), i to je prvo bilo ograničeno na 10 kodova po nalogu, pa su posle opet dozvoljavali samo po jedan.

virtuoz pavle
17.4.2012, 14:34
@DeCoy
kad se samo setim kako sam razmisljao kako cu ukucati veceras jos jedno 30-ak, a onda sutra do besvesti. sreca je pa nisam stao na samo 30 lol :D
sutradan me je docekalo gorko razocarenje. ko Tamni Vilajet :kreza:

kuureee
17.4.2012, 14:38
Nepunih 100.000 golda to vece.
A bizerija sto dan pre toga kupio Typa 59 ,al nema veze ,nije mi bilo zao!!!

DeCoy
17.4.2012, 14:46
Oooo gosn. Kure, pa kako je? Što vam Zlo ode u Rumune?

DeCoy
17.4.2012, 16:08
7.3 patch Q&A

kv-3 to be replaced by the t-150

the kv-3 moves one tier up (from tier 6 to tier 7). The t-150 substitutes it as a tier 6 heavy tank. Thus, the soviet tech tree from tier 5 to 8 will look like this (disregarding kv-1s): Kv-1 tier 5 -> t-150 tier 6 -> kv-3 tier 7 -> kv-4 tier 8.

Case 1. Kv-3 isn’t in the garage at the time of substitution (update release), but is fully researched:

1. If engine “v-2is” was researched in the research tree of kv-3 as tier 6 heavy tank, then it will be available in the research tree of kv-3 as tier 7 heavy. Same goes for the radio “10rk”;
2. If the turret of kv-3 was researched in the research tree of kv-3 as tier 6, then it will be available as a kv-3 turret in the research tree of kv-3 as tier 7;
3. If the kv-3 suspension was researched in the kv-3 tier 6 tree, then it will be available as suspension “kv-3 bis” in the research tree of kv-3 as tier 7;
4. In case the 107mm gun “zis-6” was researched in the kv-3 tree as tier 6, it will be available in the t-150 tree, which also leads to this gun available in the kv-3 tier 7 tree;
5. In case the guns 100mm “d-10t” and 122mm “d2-5t” were researched in kv-3 for tier 6, then they will be available in the kv-3 tier 7 tree;
6. All undistributed experience earned on kv-3 tier 6 goes to kv-3 tier 7;
7. All modules from kv-3 tier 6 in depot that don’t fit onto other vehicles (turrets, suspensions) are sold at original purchase price, credits received for selling them are added to player’s account. Modules of kv-3 tier 6, not fitting the kv-3 as tier 7 are also sold and credits go to player’s account;
8. All modules from kv-3 tier 6 fitting other vehicles (radio, engine, guns) are saved in the depot, same goes for all shells that can be used for its guns;
9. Any crew member in the barracks or in a tank, who possesses the kv-3 tier 6 skills, gets the ability to be used in the kv-3 tier 7 without any changes or losses;
10. Statistics earned on the kv-3 go to the t-150 without any changes or losses, all achievements are preserved;
11. Players get the t-150 as tier 6 researched with the kv-3 as tier 7 available in it’s tech tree.

Case 2. Kv-3 is in the garage at the time of the substitution (update release). All the rules as mentioned in case 1 apply along with the following ones:

1. Kv-3 tier 6 is replaced by the kv-3 tier 7 and keeps its mounted modules: Guns, radio, engines, and also gets top turret and top suspension if they have been available for kv-3 tier 6;
2. Ammunition loaded onto kv-3 goes to the depot;
3. Consumables (repair kit, aid kit, and etc.) mounted onto kv-3 tier 6 go to kv-3 tier 7;
4. Equipment mounted onto kv-3 tier 6 is demounted and moved to the depot without any losses or expenses for the player;
5. Crew members who have gained skills (as per point 9 of case 1) while in kv-3 tier 6, go to kv-3 tier 7;
6. Camouflage mounted onto kv-3 tier 6 goes to kv-3 tier 7 and to t-150. The expiration date of the camo on both vehicles (kv-3 and t-150) stays the same as it was for the kv-3 as tier 6 at the moment when the substitution took place.
7. Players get one slot for this tank in the garage for free;
8. Players get a default t-150 tier 6 without any additional modules or consumables, but with 100% trained crew, without special skills or perks.

Kv split into kv-1 and kv-2

kv tank (tier 5) splits into kv-1 (tier 5) and new kv-2 (tier 6).

Case 1. Kv isn’t in the garage but is researched:

1. All undistributed experience goes from kv to kv-2;
2. Any crew member in the barracks or in a tank, who possesses the kv skills, gets the ability to be used in the kv-1 tier 7 without any changes or losses;
3. Stats of the kv go to the kv-1 without any changes or losses, all achievements are preserved;
4. If suspension kv-2 was researched in the kv tree, then the suspension of 1941 will be available in the kv-1 tree;
5. If engine “v-2k” was researched in the kv tree, then engines “m-17f” and “v-2k” will be available in kv-1 tree; engine “v-2k” will be available in the kv-2 tree;
6. If 76mm s-54 gun was researched in kv tree, then gun 57mm 413 will be available in kv-1 tree;
7. If kv-2 turret was researched in kv tree, then turret “project chtz” 1942 will be available in the kv-1 tree, and kv-2 tank will be available in the kv-1 tree;
8. If 152mm m-10 gun is researched in kv tree, then 152mm m-10 gun will be available in the kv-2 tree;
9. If 107mm zis-6 gun was researched in kv tree, then 107mm zis gun will be available in the kv-2 tree;
10. If kv-1s was researched in the kv tree, then kv-1s will be available in the kv-1 tree;
11. If kv-3 was researched in the kv tree, then t-150 will be available in the kv-1 tree;
12. If spg s-51 was researched in the kv tree, then spg s-51 will be available in kv-2 tree;
13. All modules of the kv (suspensions, turrets) in depot that don’t fit into other vehicles, are sold at original price, credits go to player’s account;
14. All modules of the kv, that fit other vehicles, are preserved in the depot, same goes for shells for the respective guns;
15. If the kv had elite status, then kv-1 becomes elite as well.

Case 2. Kv is in garage at the moment of the split (update release):

1. Kv tier 5 is substituted with kv-1 as tier 5 heavy tank;
2. Ammunition moves from kv to the depot;
3. Consumables mounted onto the kv go to kv-1;
4. Equipment mounted onto kv is demounted and goes to the depot without any expenses or losses;
5. If in the kv tree the turret “kv-2” is researched, players get the tier 6 heavy tank kv-2 to their garage without any additional modules and consumables, also one free slot for the tank is added to the garage;
6. Players get a new full crew for the kv-2 with 100% training;
7. Camouflage mounted onto kv is moved to kv-1 and to kv-2. The expiration date of the camo on both vehicles (kv-1 and kv-2) stays the same as it was for the kv at the moment when the split took place.
8. Modules mounted onto kv which do not fit other tanks (suspensions, turrets) are sold at the original purchase price; credits go to player’s account.
9. Modules from kv that fit other tanks go to the depot.
10. Players get one free slot for a tank added to their garage.

DeCoy
17.4.2012, 16:10
i još...

Substitution of IS-4 with IS-8

The IS-4 moves one tier up (from tier 9 to tier 10); IS-8 substitutes it as a tier 9 heavy tank. IS-4 is moved to a neighboring line. Thus, the first line of Soviet heavies tier 8 to 10 looks this way: IS-3 (tier 8) -> IS-8 (tier 9) -> IS-7 (tier 10). The second line of Soviet heavies tier 8 to 10 looks this way: KV-4 (tier 8) -> ST-1 (tier 9) -> IS-4 (tier 10).

Case 1. IS-4 isn’t in garage at substitution (update release), but is researched:

1. All IS-4 stock modules in the IS-8 tree are substituted with the respective stock modules of IS-8 in its tree;
2. If engine “V-12” is researched in the IS-4 tree, then “V-12-6” becomes available in the IS-8 tree;
3. If radio “12RT” and “R113” in the IS-4 tree are researched, then they become available in IS-8 tree;
4. If turret “Object 701 #5” is researched in the IS-4 tree, then the “T-10M” turret becomes available in the IS-8 tree;
5. If suspension “IS-4M” is researched in the IS-4 tree, then suspension “T-10M” will be available in IS-8 tree;
6. If the 122mm “BL-9” gun is researched in the IS-4 tree, then this gun will become available in IS-8 tree;
7. If the 130mm “S-70” gun is researched in the IS-4 tree, then the 122mm “D-25T” gun will be available in the IS-8 tree;
8. All undistributed experience will go from IS-4 to the IS-8;
9. All IS-4 modules in depot that don’t fit other tanks (turrets, suspensions) are sold at original purchase price and credits go to player’s account;
10. All IS-4 modules fitting other tanks (radio, engines, guns) are saved in the depot, same goes for the shells of the respective guns;
11. Any crew members in the barracks or in a tank, who have the skill for the IS-4 on tier 9, get the ability to be used in the IS-4 of tier 10 without any changes or losses;
12. IS-4 combat statistics go to the IS-8 without any losses, all achievements are preserved.

Case 2. IS-4 is in the garage at substitution. All the rules as mentioned in Case 1 apply along with the following ones:

1. IS-4 as tier 9 heavy is substituted with IS-8 as tier 9 heavy;
2. The current configuration of the IS-4 in the players’ garage changes to the equivalent configuration version of the IS-8 (see points 3-8 of case 1). If the 100mm “D-10T” gun is mounted onto IS-4, then it’s substituted with 122mm “BL-9” gun;
3. Ammunition mounted onto the IS-4 goes to the depot;
4. Consumables mounted onto the IS-4 go to the IS-8;
5. Equipment mounted onto the IS-4 is removed from the vehicle and goes to the depot without any losses for a player;
6. Players get a 100% trained crew with an equivalent training of the IS-4 for the IS-8, but without additional skills or perks;
7. Players get one slot for the vehicle for free in garage;
8. Players get the IS-4 of tier 10 with available and mounted 122mm “M-62-T2” gun without additional modules or consumables;
9. The IS-4 tier 9 crew gets new abilities as per point 11 of Case 1 and goes to the IS-4 tier 10;
10. Camouflage mounted onto IS-4 tier 9, goes to IS-4 tier 10 and to IS-8. The expiration date of the camo for both tanks (IS-4 and IS-8) stays the same as it was for the IS-4 on tier 9 at the moment of the substitution.

toxic
17.4.2012, 16:46
IS-4 ce postati opasna zverka, dobija osetno bolji top sa jezivom zlatnom penetracijom. Valjda su i sanduce ojacali sa 200mm oklopa.
440 dmg, 270 pen, 5 ROF, 400 pen sa zlatom...

Cak ce i IS-8 moci da se iskoristi kad zafale tenkovi, nosi isti top.

jozvan_Kg
17.4.2012, 16:59
Bitna stvar, kao što reče, 'zlatnom' penetracijom.
Opet se pravi još jedan tenk samo za klanske, isto kao i E-100, koji je skoro pa smešan sa AP municijom, zbog one smešne penetracije. Da vidim nekoga da probije IS-7 sa AP granatom na 300+metara. Biješ se u du*e od sreće samo i ako pogodiš..

Nikola16789
17.4.2012, 17:08

Zapravo Type jeste solidno brz, ali ima lose ubrzanje i tromo skrece tako da mu ta "solidna brzina" ne znaci bas nesto.

Ne mogu da se zalim na njega jer sam ga dobio besplatno i zaradio gomilu kredita, a pritom se odlicno zabavio.

T34 mi se uopste ne svidja (nije mi se svidjao ni ranije), ali moze lepo da zaradi pa odigram sa njim po koju bitku.

Probao sam skoro sve desetke (kod sebe i u tudjim garazama), i cini mi se da mi novi T110 najbolje lezi, ima prakticno sve, odlican top, dobar prednji oklop, brz je, mali (osim visokog profila).Ni u jednom segmentu nije najbolji ali mislim da ni jedan drugi T10 nema tako izbalansirane karakteristike

toxic
17.4.2012, 17:45
Bitna stvar, kao što reče, 'zlatnom' penetracijom.
Opet se pravi još jedan tenk samo za klanske, isto kao i E-100, koji je skoro pa smešan sa AP municijom, zbog one smešne penetracije. Da vidim nekoga da probije IS-7 sa AP granatom na 300+metara. Biješ se u du*e od sreće samo i ako pogodiš..
Pa i nije bas kao E-100, i sa obicnom municijom ima veliku penetraciju, ~270mm. Povecana mu je i maksimalna brzina na 43Km/h.

T110 se sad vec koristi samo kao zamena za Sedmicu, ona slaba tacka na vrhu kupole je veliki problem. S preda te skoro svako moze da izbusi tu, a i arty cesto pogodi bas tu tacku.

virtuoz pavle
17.4.2012, 18:13
gde mogu da nadjem specifikacije novog IS-4 tenka?

atlantis
17.4.2012, 18:27
Ja sam sa T110 odigrao desetak meceva i neverovatno je koliko mi lezi taj tenk. Nadam se da nije slucajnost i da cu igrati dobre meceve i ubuduce sa njim.

A gde se nalazi konkretno ta slaba tacka na gornjem delu kupole?

DeCoy
17.4.2012, 18:38
http://mirtankov.su/sites/default/files/imagecache/full_page_600px/img/T110_10.jpg

Ova mitraljeska kupolica na kupoli.

toxic
17.4.2012, 18:55
gde mogu da nadjem specifikacije novog IS-4 tenka?
http://dl.dropbox.com/u/247623/Screenshot_Captor_Directory/Capture120414_015.jpghttp://cs9668.userapi.com/u26905453/133001254/x_392a36a0.jpg

http://i.imgur.com/zHW8X.png
Imas na WoT forumu ovde (http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/106390-stat-of-new-soviet-tanks/). Druga slika je valjda starija, izgleda da su mu u medjuvremenu smanjili ROF na 4,69.

A evo i Osmice, mogo dobro izgleda ( :

http://www10.pic-upload.de/15.04.12/e1mnbiwsxuv.jpg

@atlantis
Cak na toj slici izgleda i manje nego sto jeste, dosta lako se pogadja. Ni strane mu nisu nesto izdrzljive.

virtuoz pavle
17.4.2012, 19:31
zar nece biti test faze prvo? WG je danas izjavio da patch stize krajem aprila. nesto ne verujem...

atlantis
17.4.2012, 20:50
@atlantis
Cak na toj slici izgleda i manje nego sto jeste, dosta lako se pogadja. Ni strane mu nisu nesto izdrzljive.

Imacu to u vidu, inace nisam primetio kao nedostatak da me lako unistavaju. Cak sta vise, u dosta situacija poprilicno dinguje.

Prednos ARL-a su randomi gde bez problema busi i najjace tenkove.

Koji top da jurim?

toxic
17.4.2012, 21:28
Pa pazi, u pocetku niko nije znao gde da ga gadja. Svi su ciljali donju plocu i uglavnom dingovali. Sad vec ljudi znaju gde da gadjaju.

ARL unapredjujes do kraja, znaci sve sem onog topa od 105 mm. Sve se prenosi. Nosis onaj najjaci od 90mm, odlican je.

vopi
17.4.2012, 21:37
poz svima poludeo sam,malopre u toku igre dobijem poruku:

your account has been suspended.reason:inappropriate nickname.contact suport.worldoftanks.com for nickname change.

ne mogu da verujem igram igricu skoro godinu dana uplacivao sam im premijum,nisam nikoga vredjao a oni meni da menjam nick,mislim stvarno odvratno,godinu dana im nije smetalo do sada,mislim resicu ovo ako se moze resiti a nick mi je "makiT55",i nije mi jasno koga provociram sa tim

u pitanju je americki server,ako je neko imao ovaj problem nek mi javi da li je resio,poz i hvala

DeCoy
17.4.2012, 22:27
Pa napisali su ti da kontaktiraš support da bi ti promenili nick. Verovatno te neka budaletina prijavila zbog nicka i ko zna šta napisao idiotima iz supporta. Jbg, probaj da dokažeš suprotno srećno, trebaće ti.

Pošto si na US serveru worldoftanks.com pa u gornjem levom uglu imaš Support, pa se posle uloguješ sa istim user/pass kao u igri.

srleb
17.4.2012, 23:35
jel jos uvek vazi kraj aprila za 7.3? deluje maklo verovatno!

toxic
18.4.2012, 0:12
Nista nisu javljali novo, mada pre negde sredinom maja. Krajem aprila mozda pocne test server.

srleb
18.4.2012, 0:20
:(
tesko da mogu da stignem do IS4... jos uvek sam na IS i nekih 35000 do IS3

edit:
ali mnogo lose mi ide sa IS! sa KV3 mi ide odlicno, ali ovaj baksuzni IS...

vopi
18.4.2012, 0:32
sad mi bas kaze ortak da je mozda u pitanju dve petice T55 u nicku jer asociraju na zloglasnu SS,ali to mi zvuci neverovatno posto neverujem da administratori u WoT-u nisu culi za stari dobri T-55,ima ga i na wikipediji mogli su da provere,u svakom slucaju poslao sam im poruku i nadam se pozitivnom,javicu sta sam resio, i poludecu ako mi propadne nalog posto sam daleko dogurao(lowe,is-7,maus,jagdtigar,e-50,object 261,is-4.......itd imam ukupno 15 tenkova) i odigranih 11.500 partija,ukupni damage preko 12 miliona na americkom serveru sam rangiran na 3000 mestu,puno sam truda,para i vremena ulozio,i bila bi tragedija da to sve izgubim jer znam kako je tesko dogurati dovde,i neverujem da bi poceo igru iz pocetka,smorio bi se i to zesce,uglavnom javicu sta se desilo,poz i svako dobro

toxic
18.4.2012, 0:38
Nece ti propasti sigurno, u najgorem slucaju ce da ti promene ime. Dace ti da izaberes sam, znam par njih koji su bili u slicnoj situaciji.

pRoskiLLz
18.4.2012, 9:32
:(
tesko da mogu da stignem do IS4... jos uvek sam na IS i nekih 35000 do IS3

edit:
ali mnogo lose mi ide sa IS! sa KV3 mi ide odlicno, ali ovaj baksuzni IS...

kad sam medju prvih 4-5 sa IS, ne pamtim kada sam dobio ispod 3-4 killa...
samo nemoj da se pravis pametan da rushujes... nadji zaklone negde na pola mape odakle mozes i da skautujes nesto i cepaj... okreni prednji oklop pod 45 stepeni u odnosu na njih jer tako imas 41% bolji armor (po principu dujagonala kvadrata) sto znaci da ces umesto 100 hull oklopa imati 141 sto je vec dobro, a dingovace ako te budu gadjali u stranu... znaci da ti cev bude na uglu izmedju prednjeg oklopa i gusenice... mozes da probijes sve do tier-a IX, cak i neke od njih spreda, tkd ne znam kako ti ide lose sa njim...

ja istrazio IS-3, sad kupio KV-1S i KV-3 ponovo, zbog toga sto ide u tier VII...
KV mi je premium kao i IS, pa rek'o da krenem ka ruskim mediumima...

kredita nigde a treba da se vratim na T28 TD, da kupim IS-3 i AMX 13 90...
imam samo 100k kredita... nikad stici necu... :facepalm

inace, nick mi je Under7akeR, pa ako neko nekad bude hteo na koju partiju, nek' zove... :kreza:

miša topola
18.4.2012, 11:57
http://dl.dropbox.com/u/247623/Screenshot_Captor_Directory/Capture120414_015.jpghttp://cs9668.userapi.com/u26905453/133001254/x_392a36a0.jpg

http://i.imgur.com/zHW8X.png
Imas na WoT forumu ovde (http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/106390-stat-of-new-soviet-tanks/). Druga slika je valjda starija, izgleda da su mu u medjuvremenu smanjili ROF na 4,69.

A evo i Osmice, mogo dobro izgleda ( :

http://www10.pic-upload.de/15.04.12/e1mnbiwsxuv.jpg

@atlantis

Ovo su slike sa Super Testa :)

Inače ovo nisu tačne specifikacije tenkova, sačekajte nove.

virtuoz pavle
18.4.2012, 12:46
meni je samo krivo sto sam kao The NOOB izgrindao IS-4 bez BL-9... nacisto mi je upropastilo statistiku :D evo blizu sam 48% sada.

toxic
18.4.2012, 13:21
Ovo su slike sa Super Testa :)

Inače ovo nisu tačne specifikacije tenkova, sačekajte nove.
Pa sigurno ce nesto da menjaju do izlaska 7.3 patch-a, ali bar znamo okvirno kako ce izgledati.

@virtuoz pavle
Meni uopste nije jasno kako si ti uspeo uopste da izgrindas IS-4 bez BL-9 topa, jos manje koliko ti je trebalo da umes BL-9 sa IS-4. (:

Red Wing
18.4.2012, 13:37
Zanima me jel' neko probao opciju - tankers' voices by nation? Iz nekog razloga meni ne radi, posada i dalje govori engleski... Ne bi me zacudilo da je to neki propust, s obzirom da sam instalirao novi klijent i da za sada nemam nikakvih modova.

Znam da ima da se zasebno skinu ruski i nemacki glasovi posada, ali posto i cesto tokom igranja znam da menjam ussr/ger tenkove, malo mi je nezgodno da to stalno menjam...

virtuoz pavle
18.4.2012, 13:49
Pa sigurno ce nesto da menjaju do izlaska 7.3 patch-a, ali bar znamo okvirno kako ce izgledati.

@virtuoz pavle
Meni uopste nije jasno kako si ti uspeo uopste da izgrindas IS-4 bez BL-9 topa, jos manje koliko ti je trebalo da umes BL-9 sa IS-4. (:

ja sam imao premium dok sam grindao IS-4 sa IS-3 tenkom. nisam razmisljao. imao sam tonu free expa koju sam potrosio kako bih uzeo IS (sa KV-3 sam odigrao samo 44 battles). Pojma nisam imao ni sta je tech tree. tj. nikad nisam ni pogledao :D da sam pogledao znao bih da treba da uzmem BL-9 lol.

Miloš987
18.4.2012, 16:41
Zanima me jel' neko probao opciju - tankers' voices by nation? Iz nekog razloga meni ne radi, posada i dalje govori engleski... Ne bi me zacudilo da je to neki propust, s obzirom da sam instalirao novi klijent i da za sada nemam nikakvih modova.

Znam da ima da se zasebno skinu ruski i nemacki glasovi posada, ali posto i cesto tokom igranja znam da menjam ussr/ger tenkove, malo mi je nezgodno da to stalno menjam...
Cekirao sam ja to jednom, ali nista...

Red Wing
18.4.2012, 17:23
Kao i sto sam pretpostavio, izgleda da je rec o opciji koja je pogresno, tj. rekao bih prevremeno, ubacena od strane WG-a.

Mada treba imati u vidu, da su se neki, sto se moze videti preko prilozenog linka, vec raspitali od doticnom problemu i da su dobili odgovor od moderatora, admina, ili koga vec, da to radi...

Problem with: tankers voices by nation (http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/102835-problem-with-tankers-voices-by-nation/)

Ali ajd', neka ga, vidim da vecinu ova sitnica nije mnogo dotakla i zainteresovala...

atlantis
18.4.2012, 20:57
Vidim da su se pojavili modovi koji imitiraju nov Perk Sixth Sense, ustvari me interesuje da li zaista vrse isti posao i da li ce to morati da se resi ili je u pitanju nesto drugo?

Ili je to mozda samo neki Icon Pack za one koji su izabrali taj Perk?

vopi
19.4.2012, 0:09
ej poz,kao sto mi ortak rece problem su bile dve petice u nicku T55 jer asociraju na SS,lepo su mi se izvinili i rekli da nije u skladu sa igrom.......itd i sigurno se neko zalio,resice se sa novim nickom,cekam da mi jave i to je to,tako da buduci igraci pazite na nick prilikom registracije,poz

Kidja
19.4.2012, 0:18
Pih,sto mene neko ne prijavi za nick posto sam kao retard stavio ime.

Elem,

Pocinjem opet da se nerviram sa ovim stock tenkovima , Ferdinand u ovom slucaju.
Dok zauzmem poziciju prodje partija,koliko je sporo ono cudo pa to nije realno...
Sad znam zasto su ga zvali Slon...

Red Wing
19.4.2012, 2:03
Ma odlican je Ferdinand, samo je malo nezgodan u pocetnoj fazi. Kada se sve istrazi i unparedi, posada istrenira na 100% da vidis samo kako ce da se okrece i naprosto leti na svom rusilackom i razarackom putu... Odma se zaborave problemi iz stock perioda :D

sloba
19.4.2012, 2:23
Ma odlican je Ferdinand, samo je malo nezgodan u pocetnoj fazi. Kada se sve istrazi i unparedi, posada istrenira na 100% da vidis samo kako ce da se okrece i naprosto leti na svom rusilackom i razarackom putu... Odma se zaborave problemi iz stock perioda :D

Istina. Stock je jad i cemer ali vec sa prvim motorom i drugom cevkom dobija na agilnosti i pocinje da pravi ucinak. Jedva cekam da ga skroz "sredim".

DeCoy
19.4.2012, 9:43
Uzmite stock T28 pa da vidite šta je brzina. Ako je Ferdi bio slon, ovaj je kišna glista :kreza:

toxic
19.4.2012, 11:45
A kakav je T28 sa motorom i gusenicama istrazenim? Za sad mi fale samo gusenice i zadnji top za njega, otvorio sam ga i istrazio motor odmah sa FreeXP, ali ga jos nisam uzeo. Skupljam kredite i FreeXP da otvorim odmah i gusenice pre kupovine. Pripremio sam mu rammer i ventilaciju, treci ce biti bino, nekako mi se to cini kao OK kombinacija za njega?

DeCoy
19.4.2012, 11:51
Za sitnicu brži nego stock :kreza: O okretanju da i ne govorimo :rolleyes: I ja imam rammera i oči, ventilaciju nikad ne stavljam na tenkove sa kojima ne planiram i kasnije da igram (ej bre znaš kol`ko je 10 golda za skidanje ventilacije :kreza:) Treći slot je prazan pa sam stavio mrežu na njega tek onako jer je jeftina a može da se prebacuje.

Vasilii Zaitsev
19.4.2012, 12:06
Za sitnicu brži nego stock :kreza: O okretanju da i ne govorimo :rolleyes: I ja imam rammera i oči, ventilaciju nikad ne stavljam na tenkove sa kojima ne planiram i kasnije da igram (ej bre znaš kol`ko je 10 golda za skidanje ventilacije :kreza:) Treći slot je prazan pa sam stavio mrežu na njega tek onako jer je jeftina a može da se prebacuje.

Рече неко ко је "диг`о" :aplauz:, по сопственом признању, 60к дуката.....:rofl:

miša topola
19.4.2012, 12:50

60k :eek: Sram ga bilo :)

DeCoy
19.4.2012, 12:50

Hence, the :kreza: emoticon

A i trošilo se jbg...

xandar
19.4.2012, 14:39
STA!!!
X5 iskustvo i vozila za upola cene?!
I ja ga propustih!!! Proklet da si Dzordz Lukase!!!
Inace bez neta sam kao odsecen od sveta.
Pozdrav svima.

toxic
19.4.2012, 15:18
ej bre znaš kol`ko je 10 golda za skidanje ventilacije :kreza:.
A sto bi je uopste skidao? (:
Prodam auto sa sve klimom kad ga izvozim, i onako sam uzeo vent na 50% snizenja pa prilikom prodaje posle ne gubim nista. :D

DeCoy
19.4.2012, 18:12
Hehe, nije mi to palo na pamet :)

Tank Destroyer specijal:

The Tank destroyers Special begins on Friday, April 20th at 9:30 CEST (7:30 GMT) and ends on Tuesday April 24that 7:00 CEST (5:00GMT).

During this time, you can benefit from:
50% discount on following tank destroyers to increase your arsenal for each nation:

SU-76 (Soviet tier III)
SU-100 (Soviet tier VI)
Marder II (German tier III)
JagdPz IV (German tier VI)
T40 (American tier IV)
M36 Slugger (American tier VI)

50% discount on garage slots to park you brand new vehicles.
50% discount on consumables purchased for credits to help your tank crew during the battles.

Kidja
19.4.2012, 19:38
Sve vrhunski tenkovi nema sta :facepalm

Morandi
19.4.2012, 20:52
A meni treba stug III :kreza:

DeCoy
19.4.2012, 21:05
Ali gde nađoše MarderII na popustu, pa on i ovako košta bednih 42k kredita, stvarno su biseri :facepalm Uostalom ako već organizuju TD specijal mogli su i zaradu na njima da stave x2 kao ranije...

Inače jel` oduvek na Type-u bila popravka 11k? Malo mi nelogično obzirom da me popravka Lowea košta ~8k.

Kidja
19.4.2012, 21:43
Jedno pitanjce :
Kada budu ubacili ovaj sledeci patch da li ce kv-1 imati 152mm ili ce imati samo kv-2?

DeCoy
19.4.2012, 21:51
Samo KV-2. KV-1 će da ima onaj od 122mm. Podela je KV-1 = KV sa prvom kupolom; KV-2 = KV sa drugom kupolom.

Kidja
19.4.2012, 22:28
Pretpostavio sam,steta a taman sam poceo da dominiram sa tim topom :)

virtuoz pavle
19.4.2012, 22:40
hoce li biti test realma?

miloshbg
20.4.2012, 6:46
Samo KV-2. KV-1 će da ima onaj od 122mm. Podela je KV-1 = KV sa prvom kupolom; KV-2 = KV sa drugom kupolom.

A 107mm ce imati oba tenka?

DeCoy
20.4.2012, 9:22
107mm top ide samo na drugu kupolu ;)

Kidja
20.4.2012, 11:10
Posto ce tako da bude onda ce cak mozda i bolje da bude ici sa KV-2 i 152mm nego sad sa ovim KV-om.Jel tako?

Balaburin
20.4.2012, 11:43
zavisi kako ko voli da igra...

ja ne mogu sebe da zamislim da igram sa 150 topom...
preveliki je to reload time za moju igru...

Kidja
20.4.2012, 11:47
Nema nista sladje nego kad one shotujes ljude :)
Ne znam koliki je ljudima rekord sa tim topom ali sam ja u jednoj partija 2 VK-a one shotovao po 850HP.
Nista lepse :)

DeCoy
20.4.2012, 12:00
KV-1 će da bude bulja od tenka ako se ne bude ništa menjalo. Sad kad sretnem u bitkama KV sa prvom kupolom prosto mi bude žao čoveka :(

virtuoz pavle
20.4.2012, 12:06
ne kapiram. koji je to top koji KV 122mm top? KV-1 ima stock tenk i stock kupolu, a KV-2 ima kocka-kupolu i 152mm?
tier5 i tier6 tenkovi ce biti KV i KV-2, ili ce i jedan i drugi biti tier5?

DeCoy
20.4.2012, 12:10
Onaj kratki sa HE, oba su tier5 s` tim da sa KV-1 ideš dalje na T-150(tier6), a sa KV-2 ideš na S-51 i arty granu.
http://wiki.worldoftanks.eu/KV

BTW evo ti test server za 7.3
http://worldoftanks.eu/news/2087-public-test-73/

miša topola
20.4.2012, 17:04
DeCoy, jel si ti Overlord na SK forumu :D

toxic
20.4.2012, 17:45
Daj postujte neke slike Cetvorke sa testa, nigde na WoT forumu nema. Maju se sa IS-8, KV-3 i KV-4. Takodje, vidim da se neki zale na oklop u 7.3, kao da zakosenost nema efekta?

srleb
20.4.2012, 17:56
kako mogu da proverim (vidim) da li je neko, nakon prijave, kaznjen za team damadge?

virtuoz pavle
20.4.2012, 18:02
mislim da ne mozes.
btw skroz mi je bezveze statistika sa IS-4 takodje, ne toliko sto se odnosa pobeda/poraza tice, vec ukupnog dmg-a. dobrih 30 partija sam igrao sa 122mm (175mm) probojnost topom. Dmg po partiji mi je oko 1200. :mad:

Provozao sam IS-4 i IS-8. ne moze se mnogo govoriti o oklopu kada svi koriste gold ammo. uzeo sam Mausa i svi me izbuse (mislim na IS-4 tenkove) i to u prednju plocu. KV-4 je okej, nista specijalno ali okej. KV-1 izgleda slicno originalnom KVu (sa prvom kupolom), dok KV-2 (tier6) izgleda kao da ga je neko ofarbao. nema vise rdje...not at all.

toxic
20.4.2012, 18:47
Naso sam neke slike IS-4-ke:

http://i939.photobucket.com/albums/ad237/ironhammer500/shot_001.jpg
http://i939.photobucket.com/albums/ad237/ironhammer500/shot_002-1.jpg

Red Wing
20.4.2012, 20:27
Izgleda da ce ovaj IS-4 kao tier X, biti opasniji i bolji od IS-7...

Inace WG je objavio snimak- 3 pobednika sa takmicenja David protiv Golijata, gde je sa lakim tenkovima, do tier V, bilo potrebno ubiti tier X... Naravno nema nijednog nemackog tenka a i ocito je da je T-50-2 glavni favorit za tako nesto... Ih, da je meni tier X sto bih pustio da me ubije T-50-2 :kreza: Do sada sam imao srece i ne pamtim da me je uopste ikada i ubio...

P8vmMZqnfWg
Izgleda da to i nije tako retka pojava, secam se jedne bitke kada sam igrao sa Ferdinandom, nas T-50-2 je brze bolje smaknuo trojicu, ukljucujuci i IS-7 i Obj. 261... ''Pokrao''nam ubistva :D

Kidja
20.4.2012, 20:32
Nisam neki igrac ali ili su ti retardirani ili je namontiran klip...sta radi taj IS-7 na kraju?

xandar
20.4.2012, 20:47
Koja su ta 3 light-a?
Nisam u mogucnosti da otvaram klip, gledam preko mobilnog.

DeCoy
20.4.2012, 20:56
2 x T-50-2 i jedan Chafee. Ovo je tako namontirano da je prosto žalosno gledati, posebno ovaj zadnji video.

Trebali su takmičenje da nazovu David vs Retard.

Red Wing
20.4.2012, 22:02
Izgleda da to i nije tako retka pojava, secam se jedne bitke kada sam igrao sa Ferdinandom, nas T-50-2 je brze bolje smaknuo trojicu, ukljucujuci i IS-7 i Obj. 261... ''Pokrao''nam ubistva :D
Upravo sam zbog pomenute situacije poverovao da je video, tj. turnir regularan i realan... Zaista bude svega pa me ne bi zacudilo... Mada stvarno, ovaj treci pogotovo deluje poprilcino providno..

wolf 87
21.4.2012, 10:44
Vidim da test server zatvaraju 25-tog,da li ce posle toga uslediti jos jedan krug testiranja ili ide patch.Fali mi 100k exp za IS4 :(

virtuoz pavle
21.4.2012, 11:59
verovatno hoce. ako stvarno hoces IS-4 uzmi premium i grindaj, 10k dnevno je dovoljno, mada bi bilo preporucljivo da uzimas vise jer se ne zna koliko ce test da traje.

atlantis
21.4.2012, 15:31
Nisu mi jasni neki elementi igre ili je jednostavno mnogo lose osmisljeno i realizovano. Ako uzmemo da poredimo td T10 Wolverine i medium M4 Sherman, T10 je unazadjen gotovo u svemu, a isti su tir 5. Zajednicke karakteristike imaju za top i radio, dok T10 ima manje HP, slabiji turret armor, slabiji hull armor, slabiji motor, sporije okretanje kupole, gde je logika? Jedina prednost koju T10 ima je view range ali da li to moze da nadoknadi sve predhodno?

U wow na primer mage ima manje hp u odnosu na druge klase ali zato dmg razbija, td bi valjda trebalo da karakterise najveci dmg u tiru?

virtuoz pavle
21.4.2012, 15:56
ne bih rekao da mozes to tako da gledas. igra je suvise komplikovana, ima pregrst tenkova. gledaj top tier pa je situacija malo bistrija. T30 ima 150mm, Obj.704 ima 152mm, JgTiger ima dobru probojnost i dobar RoF. ne kapiram ni ja igru u 80% slucajeva...
npr. VK4502P B ima 170 armor napred, a opet ko god hoce moze da mi probusi gornju plocu, samo gadja malo sa strane. IS-4 je boli glava tenk u odnosu na VK (i sto se topa tice). 1na1 ne mogu da pobedim IS-4 (u training-u). Imam onaj "tumor" na kupoli koji svako gadja...nadam se da je Maus vredan igranja ovog tenka.

atlantis
21.4.2012, 16:08
Imas pravo sto se toga tice, tesko je to sve i upakovati kako treba sa tolikim brojem tenkova, a opet i da se ne naruse istorijske cinjenice, mozda da su to nadoknadili sa malo manjim brojem xp do sledeceg tenka, ovako je osetno teze igranje sa M10 na primer u odnosu na M4.

Martok
22.4.2012, 1:45
Te razlike nisu tako problematicne kako se cini. Kakva takva, ovo je ipak timska igra i tome se mora svako prilagoditi. Npr cesto u poslednje vreme cesto vozim mausa, kod njega poenta nije sta on sam za sebe moze nego sta moze ako ga npr prati IS4. Dakle koliko pazim na one ispred mene toloko treba da pazim i na mog IS4 iza mene. Ako njemu omgucim da pravi full demidz a da ga ne ubiju ja u mausu i ne moram nista drugo da radim.

virtuoz pavle
22.4.2012, 10:48
to je tacno. samo sto cesto ljudi igraju sebicno. ja kad vidim da moj saigrac koji vozi IS-4 ima 500hp i da ce da ga ubiju, ja stanem ispred njega i primim hitac, jer su bolja dva topa od jednog...cim ostanes sam gotov si. na zalost, ljudi cesto ne gledaju to tako, nego igraju bez ikakve logike. juce sam dva puta za redom imao 5 killa (i to bezmalo od 100% d 0%) sa IS-7, a opet 7 uzastopno izgubljenih partija.
btw uzeo sam Mousetrap :D

miša topola
22.4.2012, 16:37
Osvojili smo Hrvatsku :alealeee:

virtuoz pavle
22.4.2012, 16:42
ne kapiram? na global WoT mapi? :D
ako je to slucaj, cestitam! :to_care:

toxic
22.4.2012, 16:46
Osvojili smo Hrvatsku :alealeee:
Cestitam! (:

Mi zakasamo sa (toplom) Bracom Renegaci, Kanterasima i Kokoskama... 4, 5 dana nas vec smaraju, ne znam odakle im vise tenkova. :D

Martok
22.4.2012, 18:42
Ti ne znas odakle njima, ja ne znam odakle nama :)

toxic
22.4.2012, 18:47
Ti ne znas odakle njima, ja ne znam odakle nama :)
Ima i tu istine. (:

Medvedenko
23.4.2012, 2:49
43032
Meni se ovo desilo prvi put :kreza:

Martok
23.4.2012, 3:32
Mani se desilo dva puta u zadnja dva dana :p

(mozda bi trebalo malo da oladim sa igranjem :) )

DeCoy
23.4.2012, 10:04
Battle Achievements: Carius' Medal I Class

Pređoh i ovo konačno...

Doduše u zaostatku sam nekih 450 za brojem partija :o

Vasilii Zaitsev
23.4.2012, 12:56
Hence, the :kreza: emoticon

A i trošilo se jbg...

Ајде, немој да си на крај срца, малко се пецкамо....:ciao:
И да, знам да се трошило момачки.....:tapsh:

Ја сам јуче купио ИС4, клот .....:facepalm
Одиграо сам једну партију и сад ће да стоји у гаражи док не накупим слободно искуство да га истражим до краја.....:n-cc2:
Не пада ми напамет да онакве фрустрације проживљавам поново...
Не знам како је другима, нисам се нешто наиграо са тенковима, али, од свих сток тенкова које сам возио, овај је убедљиво најгори....
Какав ли би био ужас да нисам претренирао посаду на 100% и 85% додатне вештине....:eek:

Stranac
23.4.2012, 17:42
IS4 je divan tenk. Za pocetak montiraj BL 9 sa IS3. Bez toga nista.

DeCoy
24.4.2012, 0:47
Otključao malopre AMX 50 100, sa free xp uzeo zadnji top i brate... kako ja ne znam da igram sa ovim čudom :D Šta da radim 50 sekundi dok reloadujem :facepalm

I ozbiljno pitanje: šta od opreme da stavim na ovo čudo?

toxic
24.4.2012, 0:52
Tenk je slican kao Lorejn, manje-vise jedina razlika je sto je malo sporiji, a ima malo bolji oklop.

Stavljaj mu ventilaciju, stabilizaciju i GLD. Top sporo nisani u PM (prvo sam koristio optiku umesto GLD, posle promenio i oseti se razlika). Nigde ne idi sam osim ako nije 1 na 1 i cim ispalis sarzer bezi sto dalje od bitke. Francuzi su poslednjim patch-om dosta ojadjeni, pazi na mogucnost (ili bolje nemogucnosti) topa da ide gore dole i bezi od HE topova.

Martok
24.4.2012, 2:26
Otključao malopre AMX 50 100, sa free xp uzeo zadnji top i brate... kako ja ne znam da igram sa ovim čudom :D Šta da radim 50 sekundi dok reloadujem :facepalm

Ja se generalno ipak nisam snaso. Francuzi imaju svoje trenutke pogotovo ako im se namesti meta. Moras stalno imati u vidu taj dugacki reload. I u principu mozes da zaboravis da ti ides prvi.
Najbolja pozicija za francuza je van glavne gomile, negde sa strane gde te ne vide/zaborave/ ili nemaju vremena za tebe jer imaju neku pretnju koja je puno blize. Problem je sto vrlo cesto neces imati takvu poziciju.

virtuoz pavle
24.4.2012, 13:17
lorraine uopste nije spor. kad sam mu stavio nov motor od 750hp mnogo je agilniji. Lorraine ima reload ~40sec sa 90mm topom od 212mm penetracija, i oko 50sec sa BatChat topom. uopste ne zelim da igram sa tim BatChat topom, ne samo sto je reload time uzasan, vec je i vreme izmedju dva hica ogromno. prvo cu da izgrindam BatChat pa tek onda top.
Da li ce biti nekih specijala ovog meseca? (ili pocetkom maja)

atlantis
24.4.2012, 13:28
Koliko sam ja shvatio, sada praktikuju specijale svakog vikenda.

toxic
24.4.2012, 14:16
Meni je Lorejn skroz usavrsen, na nekih 100k sam od Betmobila, i i dalje mislim da je Lorejn konzerva (cak i ako mi skor nije los). (:

virtuoz pavle
24.4.2012, 14:23
lorraine je bezveze u odnosu na AMX13 90 koji je bio super zabavan. mnogo puta se probijem do artiljerije i napravim lom :D sa Lorraine o tome nema govora. stekam se, a desilo se da me PzIII/IV dobro osteti dok sam se napucavao sa Type59. najgori francuski tenk koji sam igrao. ipak, rekao bih da je bolji od AMX50 100.

virtuoz pavle
24.4.2012, 14:27
Koliko sam ja shvatio, sada praktikuju specijale svakog vikenda.

osim Hunt Us Down, ili Against the Mods (sto se praktikovalo jos od patch 7.0, a mozda i ranije) nikakav drugi specijal nije vikendom.
mislio sam na 5x exp a day i slicno.

atlantis
24.4.2012, 16:55
osim Hunt Us Down, ili Against the Mods (sto se praktikovalo jos od patch 7.0, a mozda i ranije) nikakav drugi specijal nije vikendom.
mislio sam na 5x exp a day i slicno.

Bas takvi specijali su gotovo svakog vikenda, nemoguce da nisi primetio. Evo ovaj td Special je bio jedan od retkih vikenda kada nije bilo utrostrucenog XP ali su tu bili mnogobrojni popusti. Nisam ni mislio na takmicenja. Pre praznika i x5, bilo je nekoliko vikenda x3.

lasto
26.4.2012, 11:57
.

već na dve poslednje grante gledaj gde da bežiš, trudi se da ne ulaziš u napucavanje sa drugim tenkom, to prepusti jačima (po oklopu) a ti izleti kada protivnik opali pa mu saspi dve i nazad i tako.
GND, vertikalni stabilizator (nišan mrva) + binokular, jer najčešće idem iza jakih tenkova ili iz pozadine snajperišem što je moguće sa stabilizatorom.
kada sam top tier, uglavnom sam blizu domaće baze, sem prvih 2min, sa nekim TD i artiljerijom, i kada protivnici pomisle da su potukli tim i da samo treba da dođu do baze, tada nastaje totalno rešetanje, po pravilu skoro dolaze jedan po jedan, retko gomila da nagrne.

Meni je Lorejn skroz usavrsen, na nekih 100k sam od Betmobila, i i dalje mislim da je Lorejn konzerva (cak i ako mi skor nije los). (:
lorejn takođe nije skaut, niti je samostalan medijum, najbolje je biti iza jačeg hevija ili grupe medijuma i završavati načete tenkove, ukoliko je moguće.

toxic
26.4.2012, 13:34
Da se stekam sa 980 konja ispod haube? (:

http://static.fjcdn.com/comments/Black+_1335d36837e789e29376517698eafa71.jpg

lasto
26.4.2012, 13:50
koristiš konje za napuštanje lokacije zbog dugog punjenja, ili za samoubilačke pohode na artiljeriju, ako ti je to izbor.

toxic
26.4.2012, 14:08
Ma napadas svako brdo uvek, kakvo crno stekanje ili kamikaza (nije to bas T-50: ). Jos ako ima neki Kinez uz mene da se krijem iza njega... sjajno, 1000+ XP-a sa free nalogom. Problem s ovim tenkom je sto najcesce nemas podrsku kad igras sam randome pa cesto brzo zagines jer odes sam na jednu stranu, a lemming-zi naprave vozic za IS-3-kom na drugoj strani (i svi naravno zaginu jer se stekaju iza ovog ispred sebe). Tenk zato odlicno prolazi kada je na donjem delu liste i kad je igra uglavnom organizovanija.

BTW, kraj test servera, bicemo obavesteni o nastavku testiranja. (: (http://worldoftanks.eu/news/2087-public-test-73/)

atlantis
26.4.2012, 15:58
Koliko iritantno kada pogodim tenka i nema stete, a sujem Penetration! Ranije je bilo Critical hit! Sto to ne srede vise? :n_klanja:

I treba se zaliti na Platoon sistem u Random bitkama, upravo sam odigrao t7-t10 mec, gde je lik u Platoon sa traktorom, i to je poklon drugom timu u startu, 14:15 tenkova.

virtuoz pavle
26.4.2012, 20:13
Koliko iritantno kada pogodim tenka i nema stete, a sujem Penetration! Ranije je bilo Critical hit! Sto to ne srede vise? :n_klanja:

I treba se zaliti na Platoon sistem u Random bitkama, upravo sam odigrao t7-t10 mec, gde je lik u Platoon sa traktorom, i to je poklon drugom timu u startu, 14:15 tenkova.

to se tebi cini da je 14:15, a zapravo ste vi u boljoj poziciji. primetices da kada Maus povede sa sobom LTraktor-a da su naspram IS-3 u protivnickom timu Panteri ili neki drugi tier7 tenkovi. kad god idem sa IS-7 povedem tier1 (tj. kad god je moguce) i mnogo se bolje prodje.

Kidja
26.4.2012, 20:50
Kako tacno ide ovo sa uzimanjem golda preko fixnog.Ako narucim sad doci ce mi u racunu za april sad i jel barem pise na racunu da je placen WoT ili tako nesto?
I koliko ukupno to izadje 1100 ili dosta vise?

virtuoz pavle
26.4.2012, 23:42
Kako tacno ide ovo sa uzimanjem golda preko fixnog.Ako narucim sad doci ce mi u racunu za april sad i jel barem pise na racunu da je placen WoT ili tako nesto?
I koliko ukupno to izadje 1100 ili dosta vise?

zar moze preko fiksog? ja znam za daopay. izlazi oko 1500, a sada je evro jos visi tako da ce izaci na jos vecu cifru.

Kidja
26.4.2012, 23:51
zar moze preko fiksog? ja znam za daopay. izlazi oko 1500, a sada je evro jos visi tako da ce izaci na jos vecu cifru.

Ma da preko tog , moze i sa fiksnog izadje 1100 , oko 1700 ako zoves preko mobilnog telefona.
Barem su mi tako rekli ovi sto su uzimali tako.

Shone BL
27.4.2012, 1:12
Nije istina, evo ja sam onih 8e preko mobilnog platio 1300din. prije par dana. A isto toliko me izaslo i prije mjesec dana. Sad kad sam uzimao stigao mi gold za sat-dva.

panzer75
27.4.2012, 9:07
Kako to ide sa mobilnim/fixnim, ne mogu da nadjem kako se to placa/narucuje?

DeCoy
27.4.2012, 9:32
Odeš na worldoftanks.eu i uloguješ se na stranici sa istim username/password kao u igri. Klik na Get Gold baner na desnoj strani, odabereš paket sa koliko golda hoćeš da kupiš, sa leve strane klikneš na tab Other, pa onda na Continue. U prozorčetu koje se pojavi klikni na poslednji tab na kome piše 3 more choises i dobićeš DAOPay opciju za plaćanje. Onda pozoveš broj koji ti daju i ostaneš na vezi određen broj minuta (59 din. je minut).

I opet ponavljam da vam uopšte ne treba ovoliko cimanje i stres da li će zlato da legne na account ili će veza da pukne. Ako ste punoletni izvadite Internet Visa debitnu karticu bilo koje banke, ne plaća se apsolutno ništa, uplaćujete na račun samo onoliko koliko vam treba, a daleko je lakša kupovina golda.

Kidja
27.4.2012, 13:20
Cini mi se da sam te video sad in game Novice :) sa hummelom.

Pocepa nas lik sad sa t-28 ko tudjeg 11 ubio :)

Novica89
27.4.2012, 15:00
Cini mi se da sam te video sad in game Novice :) sa hummelom.

Pocepa nas lik sad sa t-28 ko tudjeg 11 ubio :)

Sasvim moguce matori,imam hummela :) Danas je nikakav dan,sve neki lemmings timovi.

Monitor
27.4.2012, 17:04
da li neko moze da mi otkrije jednu tajnu bio bih mu puno zahvalan :alealeee:

negde sam neshot pritisnuo i sada kao da vozim tenk iz nekog polu prvog lica :confused: :nov_mad2: :n-cc2:, sve shto sam video na F! od komandi ispritiskao sam i nije mi pomoglo :paranoia:. probao sam i sa drugim tenkom i opet se nije vratilo u normalu :mad:

unapred hvala dobrochinitelju

Kidja
27.4.2012, 17:12
Ako nisi nista namestao onda menjas view na tockicu na misu.

DeCoy
27.4.2012, 18:46
Evo ga x3 specijal koji traje od sutra do 4. maja.

Kidja
27.4.2012, 18:50
Bombona, taman veceras i premium uplacujem.Milina !

Monitor
27.4.2012, 18:57
Ako nisi nista namestao onda menjas view na tockicu na misu.

hvala hvala hvala to je to shto mi je trebalo :nov_explo

a shta znachi to shto ce biti specijal

Kidja
27.4.2012, 19:05
3x exp za prvu pobedu.To vazi za svaki tank koji posedujes.

Monitor
27.4.2012, 19:06
lepo zvuchi

hvala na inf

Medvedenko
28.4.2012, 12:32
Pitanje za vas iskusnije ovde: :confused:
Da li arty od početka partije sme da traži protivnički arty preko shell putanje?
Ili od starta da se fokusira na gađanje teške mašinerije?
Neki dan, za par minuta partije uništio sam jedan arty i otkino 50% hp-a drugog, i moji me ispljuvali.
Protivnički tim ih otkino do bola, i sada kao ja kriv :-/
(protivnički arty, njih 3, je imao samo jedan kill)

*mapa je bila mines, oni su bili gore, što je idealno za mene, jer oni onda imaju jako malo prostora za razmeštanje/sakrivanje

srleb
28.4.2012, 12:38
Pitanje za vas iskusnije ovde: :confused:
Da li arty od početka partije sme da traži protivnički arty preko shell putanje?
Ili od starta da se fokusira na gađanje teške mašinerije?
Neki dan, za par minuta partije uništio sam jedan arty i otkino 50% hp-a drugog, i moji me ispljuvali.
Protivnički tim ih otkino do bola, i sada kao ja kriv :-/
(protivnički arty, njih 3, je imao samo jedan kill)

*mapa je bila mines, oni su bili gore, što je idealno za mene, jer oni onda imaju jako malo prostora za razmeštanje/sakrivanje

uvek je arty kriv kada timu ide lose ;)

virtuoz pavle
28.4.2012, 13:22
da, ono kao "IS-7 je stojao 10sekundi sa pokidanim gusenicama i ti ga nisi gadjao! wtf fuking noob! -.- " itd. itd.
vecina WoT igraca je vrlo netolerantna, ili se samo ti netolerantni i busaju i uvek im je neko drugi kriv.

DeCoy
28.4.2012, 13:29
Medvede nemoj da se sekiraš, igraj pre svega kako se tebi igra (samo nemoj da se štekaš sa mediumom :dedica:). Mines je inače odlična mapa za to što si radio jer se uglavnom znaju mesta gde arty može da se ušteka. Mada je uobičajeno da se na samom početku pokrivaju usponi ka brdu, naravno ako neko od tvog tima uopšte i pokušava da krene ka tamo. Tu možeš dosta da pomogneš ekipi da osvoje brdo jer ko ga kontroliše u većini slučajeva dobija partiju na ovoj mapi.

Meni lično nije zanimljivo da jurim trejsere (možda samo ako se svi štekaju na Malinovci recimo), a ko voli nek` izvoli.

toxic
28.4.2012, 13:41
U takvim situacijama, ko sto nas klanski Pop kaze, posaljes tackicu i tackicu (spojeno) i nastavis dalje.

Jedini prigovori koje dajem su stekanja sa mediumima, ali i sa teskasima i lemmings vozici. A na ove koji kapuju bazu pri 12:2 za nas, pucam (bas sam skoro poplaveo s GW Panther-om, KT i Panther nisu hteli da me poslusaju: ), tako da i to moze kad krenu da tupe, a ti u arty-u.

virtuoz pavle
28.4.2012, 13:41
Nije istina, evo ja sam onih 8e preko mobilnog platio 1300din. prije par dana. A isto toliko me izaslo i prije mjesec dana. Sad kad sam uzimao stigao mi gold za sat-dva.

pa kako to? meni sad kaze da ce naplacivati 94din/min, a poziv traje 18min 46sec. to izlazi na nesto vise od 1700din.
bezveze je uplacivati ovako. moj drug je otisao u banku i pitao kako moze da uplati, trazio debitnu karticu, ali pre nego sto izvadi debitnu mora da ima racun. cekamo kodove ipak :D

DeCoy
28.4.2012, 14:31
You will be paying a total of 1107.00 RSD. Your payment will be complete after you've called our phone number and held the line for 18 min, 46 sec. 18 min, 46 sec x 59.0 RSD = 1107.00 RSD. Your paid amount will be listed on your phone bill.

Tebi je verovatno skuplje zato što imaš negativan odnos pobeda i poraza :kreza:

Što se debitne kartice tiče, naravno da moraš da imaš devizni račun jer moraš nekako i da uplaćuješ pare na tu karticu. Ali devizni račun se automatski otvara čim se prijaviš za karticu, ne može se koristiti za bilo šta drugo osim za uplate na dotičnu karticu i takođe se ne plaća ništa (u Intesi je tako, a verujem i u drugim bankama).

U takvim situacijama, ko sto nas klanski Pop kaze, posaljes tackicu i tackicu (spojeno) i nastavis dalje.

E vidiš, ja sam pre nekih mesec dana od supporta tražio da mi promene e-mail na nalogu jer mi se ne sviđa da mi primarni mail bude vezan za njega, ali su me odbili iz nekog bla-bla razloga. Na to odbijanje ja im uzvratim poruku sa .I. očekujući da ću sigurno da popijem neki ban ili tako nešto, na šta sam nakon 2-3 dana dobio odgovor da me nisu razumeli i da im podrobnije objasnim moju poruku.

virtuoz pavle
28.4.2012, 14:39
lol. i meni pise 59din/min, ali kad pozovem kaze da ce naplacivati 94din/min. verovatno mts uzima ostalih 35din/min.
inace, u ovom gradicu imamo samo Komercijalnu i agrobanku (OTP i Alpha su zatvorile svoje eksploziture) 2 months ago lol.

edit: "There were some free magazines in game-stores in germany 2 weeks ago. Each with a code for 1500 gold. (some of my clan fellows got more than 100 magazines )
Just google a bit."

c'mon svet kompjutera :D

toxic
28.4.2012, 14:45
E vidiš, ja sam pre nekih mesec dana od supporta tražio da mi promene e-mail na nalogu jer mi se ne sviđa da mi primarni mail bude vezan za njega, ali su me odbili iz nekog bla-bla razloga. Na to odbijanje ja im uzvratim poruku sa .I. očekujući da ću sigurno da popijem neki ban ili tako nešto, na šta sam nakon 2-3 dana dobio odgovor da me nisu razumeli i da im podrobnije objasnim moju poruku.
Ahaha, epic! (:
Posaljes im vecu verziju sa osmicama, dvotackama i D, mozda imaju problema sa vidom. :D

atlantis
28.4.2012, 16:37
ARL unapredjujes do kraja, znaci sve sem onog topa od 105 mm. Sve se prenosi. Nosis onaj najjaci od 90mm, odlican je.

Zasto mislis da treba unaprediti ARL 44 do kraja? Kapiram da se sve koristi i na sledecim tenkovima ali na primer mozda je bolje ostaviti motor i preci na AMX M4(1945). ARL 44 ulazi u dosta jake meceve kao tier 6, cesto i u tier 10 uleri. Ja se ne bih bas zadrzavao na njemu. Ovo u principu pisem samo zbog motora, sve drugo sam istrazio i slazem se da treba ali za motor od 18k xp nisam uopste siguran.

toxic
28.4.2012, 17:15
Pa taj motor ide i na AMX M4 i na AMX 50 100, a i na Lorejna. Ipak je lakse, a jos bitnije i jeftinije da se to izgrinda sa tier 6 tenkom koji busi i Maus-a po potrebi nego sa tier 7 i 8 tenkovima koji su bez njega poprilicno hendikepirani (sva 3 na koja se klapa dalje), dok se na ARL-u to i ne primeti nesto posebno. Veruj mi ne zelis igrati stock AMX M4. (:

atlantis
28.4.2012, 18:47
Ne znam, mozda je tebi tenk legao, meni ekstra ne prija igranje sa njim, KV-3 mi je tata za njega.

toxic
28.4.2012, 18:56
KV-3 je kao top tenk mnogo bolji, ali kako si top tenk jako retko ARL je mnogo bolji u jacim partijama. Najvise zbog topa koji busi sve zivo i dosta dobre brzine i akceleracije za teski tenk. T6 teskas je najcesce na dnu liste gde je KV-3 manje-vise neupotrebljiv, dok sa ARL-om vec mozes fino da prodjes. Jedina mana ARL-a je velicina (ogroman je) i slaba kupola, ali ja sam ga izgrindao, a da nisam ni primetio. Po meni, najbolji T6 teskas.

Opet ti ponavljam, AMX M4 je isti kao i ARL, bolje istrazi motor na jeftinijem tenku. Ako ti ARL ne lezi, AMX M4 ce da ti lezi jos manje.

Kidja
28.4.2012, 19:58
Vidim i ovde poceli da koriste hackove...pa lepo !
Likovi gadjaju kroz planine, kuce bez prebloma...

atlantis
28.4.2012, 20:38
Vidim i ovde poceli da koriste hackove...pa lepo !
Likovi gadjaju kroz planine, kuce bez prebloma...

Ja tako nesto nisam video jos uvek.

illidan
28.4.2012, 20:40
and check out this baby :)

http://illidan.deminted.com/stuff/0_95de0_c4e7c55e_XXXL.jpg

http://illidan.deminted.com/stuff/0_95de1_1c4c4ff0_XXXL.jpg

Kidja
28.4.2012, 20:41
Ja tako nesto nisam video jos uvek.

Lik me kroz kucu pogodio IS-4 , velika kuca nema prozora nema nista.
Drug gledao isto, nije verovao...

toxic
28.4.2012, 21:58
and check out this baby :)
Tenkovi iz blueprint-a su mi do nekle i prihvatljivi, ali ovo imaginarno cudo... Jos mu je i motor s prednje strane... Burn baby! Burn! :D

DeCoy
28.4.2012, 22:04
Lik me kroz kucu pogodio IS-4 , velika kuca nema prozora nema nista.
Drug gledao isto, nije verovao...

Uvek može da bude do servera ako je samo jednom u pitanju. Ili jednostavno da ima neki pixel sized bag sa teksturama koji je ovaj uspeo da nabode, a niko ranije nije primetio. Ako te je više puta pogodio onda bih se zapitao. Meni se bar to nikada nije desilo.

vetar.
28.4.2012, 22:43
Ovaj filmić morate da pogledate, stvarno genijalno urađeno. :)

http://www.youtube.com/watch?v=Bu2PWIowvZI&feature=player_embedded

toxic
28.4.2012, 22:47
Najverovatnije neki sitan bug, ja sam sinoc pogodio dvojicu jednim hitcem. Gadjao sam KT-a u stranu, a pored njega je (s druge strane) bio ARL. Zadnji hitac unistava Tigra i u isto vreme vidim i ARL pogodjen. Prvo sam mislio da ga je neko drugi pogodio, ali na kraju mi je i on bio u listi ostecenih, a nisam ga pogodio. Znaci prosla granata kroz KT, unistila ga i pogodila ARL i ostetila ga. :)

Ovaj filmić morate da pogledate, stvarno genijalno urađeno. :)
http://www.youtube.com/watch?v=Bu2PWIowvZI&feature=player_embedded

Hehehe, prvi komentar: ,,Still a better love story then twilight." (:
Fino odradjeno.

Qoozma
28.4.2012, 23:18
Zna li se kada će pustiti zvaničan 0.7.3 klijent?

toxic
29.4.2012, 0:12
Soon ™! (:
Test 2 se zavrsava 2. maja, ako ne bude i treceg testa, brzo posle toga.

Qoozma
29.4.2012, 0:15
Soon ™! (:
Test 2 se zavrsava 2. maja, ako ne bude i treceg testa, brzo posle toga.

To mi nikako ne odgovara!:nov_mad2: Kada bi kasnili jedno dva meseca, da dođem do IS4.

Shone BL
29.4.2012, 1:01
pa kako to? meni sad kaze da ce naplacivati 94din/min, a poziv traje 18min 46sec. to izlazi na nesto vise od 1700din.
bezveze je uplacivati ovako. moj drug je otisao u banku i pitao kako moze da uplati, trazio debitnu karticu, ali pre nego sto izvadi debitnu mora da ima racun. cekamo kodove ipak :D
Pa izadje 1300 za 8e tj. 13min. Tih 1700 je vjerovatno za 10e uplate. Jbg ja moram ovako kad nemam kartice. E jos nesto, pohvalio sam ih kako mi je stizalo za sat-dva a evo bas prekjuce sam imao problema sa uplatom sve sam redom morao da kontaktiram od Wargaminga do Daopay-a i tek danas sam dobio gold :)

Kidja
29.4.2012, 1:42
Pa izadje 1300 za 8e tj. 13min. Tih 1700 je vjerovatno za 10e uplate. Jbg ja moram ovako kad nemam kartice. E jos nesto, pohvalio sam ih kako mi je stizalo za sat-dva a evo bas prekjuce sam imao problema sa uplatom sve sam redom morao da kontaktiram od Wargaminga do Daopay-a i tek danas sam dobio gold :)

Mozes internet karticu veoma brzo da izvadis, i ne treba ti depozit.

Medvedenko
29.4.2012, 3:16
Meni lično nije zanimljivo da jurim trejsere (možda samo ako se svi štekaju na Malinovci recimo), a ko voli nek` izvoli.

Znaš kako, radim preko noći, dođem kući gladan, a igra mi se WoT!
Onda sam skontao da sa artijem mogu da igram jednom, a da jedem drugom rukom :D
I lepo fercera do tier V :opanachke

DeCoy
29.4.2012, 8:14
Hehe, pa volim i ja da igram sa artiljerijom, nego ne volim tad da jurim protivničku artiljeriju već tenkove ;)

@ShoneBL
To je paket od 1500 golda za 7e. Meni piše da će da naplate 800 dinara, znači Telekom uzme 500 dindži :icon_evil

virtuoz pavle
29.4.2012, 11:21
Mozes internet karticu veoma brzo da izvadis, i ne treba ti depozit.

kako ide procedura? sta je uopste "debitna" kartica. da li moram da imam racun pre nego sto zatrazim karticu? da li stize na kucnu adresu ili karticu pokupim u banci?

DeCoy
29.4.2012, 11:27
Debitna kartica znači da ne možeš da ideš u "minus" nego da potrošiš samo onoliko koliko si uplatio na nju. Devizni račun se otvara automatski sa karticom i može se koristiti samo u te svrhe, ali opet sve zavisi od banke pa idi lično i raspitaj se. Detalji oko toga da li je lično preuzimaš u banci ili ti šalju na kućnu adresu variraju od banke do banke.

I traži INTERNET karticu, nijedna druga te ne zanima.

virtuoz pavle
29.4.2012, 12:24
kad sam bio sa drugom u komercijalnoj oni su mu rekli da ne moze da uzme internet karticu u toj banci, da proba u nekoj drugoj. a jedina druga je agrobanka. :a_whistli
eksploziture alpha i otp banke su zatvorili pre nekoliko meseci.
ne kapiram koja je ono opcija sa uplacivanjem direktno na njihov racun. pretpostavljam da to kod nas ne radi...
edit: secam se da je prosle godine bio neki specijal za kupovinu golda preko kartice? da li se neko seca koliki je bio popust?

DeCoy
29.4.2012, 13:17
Ne može kod nas ta opcija direktno preko banke jer nema nijedne od naših banaka na listi podržanih. Bio je popust 10% čini mi se.

Za Komercijalnu vas možda zezaju jer vidim da njihova Visa Internet ima i PIN kod i može da se koristi i na POS terminalima, dok ova Intesina važi isključivo za plaćanje preko interneta.

virtuoz pavle
29.4.2012, 14:14
pre patcha 7.0 moglo je da se uzme umesto 49 free exp za 1gold. Na tu ideju sam dosao tek kad mi je ostalo 200golda. Steta sto su sad to popravili...

atlantis
29.4.2012, 15:17
Koliko je moglo da se uzme umesto 49?

DeCoy
29.4.2012, 15:34
Oduvek je moglo 25 XP-a za 1 gold. Možda je to bila neka trenutna akcija.

virtuoz pavle
29.4.2012, 16:18
od 0-25 je kostalo 1gold. od 25-37 je takodje moglo da se uzme za jedan gold. od 38-62 za 2 golda. WG je bio nesmotren, ali ja sam se ovoga setio suvise kasno da bih mogao da uzmem velike kolicine free exp-a.
sada npr. mozes da ukucas da zelis 26expa da uzmes, ali ce te automatski vratiti na 25.

edit: zeznuo sam se za 49. mislio sam na 37 (jer 12<25/2).

Novica89
29.4.2012, 17:54
Trejsere je vrlo lako videti ukoliko znas gde da trazis. Mada,ne pomaze ni malo timu ukoliko je onako....blago retardiran :) Spicio sam hummela i grille-a sa svojim hummelom upravo proslu partiju odmah na pocetku,nisu uspeli kontam nikoga da pogode jos ali naravno....tim izgubio 15:5... Ja imao 3 killa od tih 5,pa se zapitas...

Zato sam i prestao da igram ovu igru pre vise od pola godine i nisam igrao 6 meseci,jer nisam mogao a da ne lomim nesto iz svoje neposredne blizine nakon ovakve partije (kojih je bilo i ima trenutno vrlo mnogo). Ne mogu da podnesem kretene,taki sam :)

Kidja
29.4.2012, 21:17
Zadnja par dana stvarno je uzas, sreca pa igram sa jos 2 druga u vodu pa i pobedimo koju.

Nije pre bilo bas tako.Evo sad covek pobio ceo moj tim skoro. pa onda t10 tank se popne na brdo u Himseldorfu ili recimo t10 tank pod utiskom od prethodne partije iznerviran i rashuje , glumi skauta i tako dalje :)

Morandi
29.4.2012, 21:37
I meni se jednom desilo da igram sa takvim nubcinama da jedina 2 tir 8 (zamisli lowe i KV-5) u timu krenu na brdo u himelsdorfu, rostiljali se mi u gradu s njihovim teskasima a ovi odozgo posmatrali. Ovi jedva probiju nas dole u gradu i onda laganice ubiju ovu dvojicu fegeta.

DeCoy
29.4.2012, 21:39
Ja sam malopre u T34 ubio svog PzIV zato što non-stop stoji iza mene i blokira me da se vratim kad izvirim iza brda. Danas popodne, mapa Hitlersdorf, CEO TIM krene na brdo (ja bio u AMX 50 100), a tri artiljerije se zalete kroz sredinu. Treba li da kažem da je partija bila gotova bukvalno za 2 minuta. Iskuliraš, nastaviš dalje, itd...

Inače, malo statistike...

http://www.bar.mirtankov.net/userbars/b6f614adffdb92f770e2276a5ae7cad6.png

toxic
29.4.2012, 22:17
Ajd malo statistike:
http://www.bar.mirtankov.net/userbars/9960c034499f85639379881434de9805.png
:D

atlantis
29.4.2012, 22:21
Dajte link da napravim svoju slicicu. :)

DeCoy
29.4.2012, 22:33
http://bar.mirtankov.net/

Martok
29.4.2012, 23:24
http://www.bar.mirtankov.net/userbars/78fd592760893c8894b4c9826756433a.png

:D

virtuoz pavle
29.4.2012, 23:36
*beeeeeeep* you and your*beeeeeeeeeeeep* statistics :D ja ne bih da linkujem :D za jedno 5k borbi cu mozda stici na 49%. sad sam na 47%.

jozvan_Kg
30.4.2012, 0:11
http://www.bar.mirtankov.net/userbars/844ada0f9902594dda9347994a6b576c.png
It is I, Noob :D

Martok
30.4.2012, 0:19
Bolje noob nego rob ! :)

Kidja
30.4.2012, 0:29
Au , al se igralo :) 10k partija...svaka cast.

DeCoy
30.4.2012, 0:43
I još neke 4k u beti :) Ovo je za 9 meseci, neka 2-3 meseca sam pauzirao.

Nego baš laže igra kad se posada oglašava. Sad malopre gađam E-100 sa boka, čuje se penetration, a nisam mu ništa skinuo. Zumiram i na onoj suknjici lepo vidim samo ogrebotinu, a ne rupu kao što ovi slepci od posade viču :mad:

Kidja
30.4.2012, 0:56
E to se cesto desava u poslednje vreme, znam pre da je isto tako ali bas retko.
Pentration a 0 DMG e sad, moguce da je neki modul otisao ili posada.

toxic
30.4.2012, 1:16
Otiso je jedan modul, da, farba. (:

Ovo je bitno, konacno sam se ratosiljao konzerve!
Researched:
Bat Chatillon 25 t researched. Undistributed experience spent: 178,090. Free Experience spent: 0.:D

Novica89
30.4.2012, 1:26
Ma odlicno... xD probao sam da dobijem baner sa statistikom,ali je sajt ubagovan pa je link do image-a s***** :/
Nickname koji sam uneo je tacan i odabrao sam EU servere,ne znam zasto nece.

Nema veze

Novica89
30.4.2012, 1:28
E to se cesto desava u poslednje vreme, znam pre da je isto tako ali bas retko.
Pentration a 0 DMG e sad, moguce da je neki modul otisao ili posada.

Desilo mi se jedno 1000 puta sigurno ... veoma iritantno,pogotvo kada iz Tigera II DVA PUTA grunem scouta po sred tenka,oba puta kaze penetration i OBA puta 0 dmg. 3000 Sc za dve ispucane granate otislo uzalud i jos scout sve razotkrio...ma puno je bagova i uvek ce biti

Kidja
30.4.2012, 1:29
A sto se skauta tice to redovno , zveknem ga sa ferdijem i samo ga zaustavim i naravno 0 dmg.

Vasilii Zaitsev
30.4.2012, 8:10
Inače, malo statistike...

http://www.bar.mirtankov.net/userbars/b6f614adffdb92f770e2276a5ae7cad6.png

Нећу да се хвалим статистиком, и није нека.........:facepalm
Само `оћу да покажем лепу сличицу....:to_care:

http://www.bar.mirtankov.net/userbars/308e11e556a480e7b60712ab231446e7.png

Доста нас је ђускало у дискаћу, м?:icon_scra

kuureee
30.4.2012, 8:52
Uaaaaaaaaaaa discoooooooo!!!!!!!!!!!!!!

atlantis
30.4.2012, 10:53
Nego baš laže igra kad se posada oglašava. Sad malopre gađam E-100 sa boka, čuje se penetration, a nisam mu ništa skinuo. Zumiram i na onoj suknjici lepo vidim samo ogrebotinu, a ne rupu kao što ovi slepci od posade viču :mad:

"Velkam tu klab" :)

DeCoy
30.4.2012, 11:22
POŠTENO!

Victory!
Battle: Mines 30. april 2012 10:57:20
Vehicle: SU-100
Experience received: 936 (fine for causing damage to allies: 48; x3 for the first victory each day)
Credits received: 1.372 (fine for causing damage to allies: 6.409; compensation for damage caused by allies: 915)

Ja pogodio za 140 HP-a, a mene ubili (580 HP)... :facepalm

OverCHAOS
30.4.2012, 11:28
Jedno pitanje, ulazi li premium u izracunavanje prosecnog iskustva po borbi?

DeCoy
30.4.2012, 11:30
Da. x2, x3 ili x5 se ne računa.

OverCHAOS
30.4.2012, 11:39
Aha, posto sad gledam i cudim se otkud vama toliko vece prosecno iskustvo.

EDIT:

http://www.bar.mirtankov.net/userbars/13af6f534a3960a0ffc45b32ef8fb8c3.png

Martok
30.4.2012, 11:58
Aha, posto sad gledam i cudim se otkud vama toliko vece prosecno iskustvo.

Pa ja i ne gledam to, npr radije gledam odnos unistenih tenkova i odigranih borbi. Ili broj detektovanih tenkova i borbi ....

OverCHAOS
30.4.2012, 12:05
Pa ja i ne gledam to, npr radije gledam odnos unistenih tenkova i odigranih borbi. Ili broj detektovanih tenkova i borbi ....

Pa dobro, imam vise unistenih tenkova nego borbi, a ovo za detektovane tenkove uglavnom zavisi od toga koji tip tenkova igrac vise voli (tesko ce neko ko pretezno igra heavy tenkove imati vise od nekoga sto igra medium).

DJ MIXYYY
30.4.2012, 12:41
Evo i moje statistike:

http://www.bar.mirtankov.net/userbars/29ffac678fef15befdf35500163b8c59.png

Problem kod mene je sto igram na dva naloga uporedno pa slabo napredujem. :D
A nece shupci da mi promene mejl na jednom. :mad:

Edit:
Evo ga i drugi nalog:

http://www.bar.mirtankov.net/userbars/4e03d5c48a133f0d8dd42db5970c9e56.png

DeCoy
30.4.2012, 12:43
I to opet ima veze više sa stilom igre nego sa tipom tenka. Eto ja mahom igram heavy tenkove pa opet imam skoro 3k više spotova od odigranih partija, a imam možda svega 2-3 scout značke. Fora je što uglavnom izigravam narodnog heroja, ali zato mi se često desi i da izginem prvi :D

Martok
30.4.2012, 12:47
Pa tako i treba :) Najaci treba da ide prvi a ostali se kriju iza njega. Zavisi i od tenka. E75 mi je bo doovljno brz da idem prvi a imao je odlican view range. Tada sam imo bas dobar odnos detektovanih. Ko igra arty puno, nece imati detektovane.

Moja poenta je bila da gledam ono sto ne zavisi od prem.

Novica89
30.4.2012, 12:49
Pre bi se trebalo gledati broj odredjenih tipova achivements-a nego bilo sta drugo / broj borbi. Jer ja,recimo,milion puta oduzmem polovini tenkova suparnickog tima 300 -600 HP-a a neko drugi ih ubije,pa izadjem sa nula unistenih tenkova,ali sam ih prakticno unistio. Confederate je jedan od najboljih achivementsa koji nesto govore o igracu + top gun recimo. Sa 2248 odigranih imam 12 topgunova,dok neki imaju duplo vise odigranih i manje topgunova.

Inace,dobio sam upravo najretardiraniji tim ikada :) Tj jedan od najretardiranijih,pa sam morao da odradim SS da se malo nasmejete :)

Ne vidi se ovde najbolje minimap kao kod mene na kompu,ali uglavnom je sustina u tome da su 10 od 15 tenkova otisli da se zajedno stekaju na tom proplanku i tu su bili celu bitku :D udarali jedni u druge,skidali HP jedni drugima,itd,itd,itd,pa smo marder II i ja morali da glumimo defence za desnu stranu.

Vasilii Zaitsev
30.4.2012, 13:52
Uaaaaaaaaaaa discoooooooo!!!!!!!!!!!!!!

`Ајде куре, немој да си такав......Шта ти је фалило?
Много се бре нервозираш......:dedica:
Испашће ти чивија из осовине, па шта ћеш онда заглављен на сред мапе.....:a_bleh:

vetar.
30.4.2012, 14:19
http://bar.mirtankov.net/userbars/a27f888ebf6eba7b6d56614444eccfea.png
Polako se napreduje :)

Novica89
30.4.2012, 14:37
Evo ga,sad i meni radi :) Ima bug,tako da nece da napravi image ukoliko upises slogan...
http://www.bar.mirtankov.net/userbars/9ead1689b06417e86b9ccc956028c8aa.png

vetar.
30.4.2012, 15:19
Što se tiče golda, meni ovaj paket deluje prilično povoljno, možda grešim!?

Kod za kupovinu zlata i coinsa za jednu od najpopularnijih igara trenutno World of Tanks (2000 Gold, 50,000 Coins, 1 nedelja premium, exclusive PzKpfw 38H735 tank)
Cena: 1300 din.

virtuoz pavle
30.4.2012, 17:11
Što se tiče golda, meni ovaj paket deluje prilično povoljno, možda grešim!?

Kod za kupovinu zlata i coinsa za jednu od najpopularnijih igara trenutno World of Tanks (2000 Gold, 50,000 Coins, 1 nedelja premium, exclusive PzKpfw 38H735 tank)
Cena: 1300 din.

gde to ima?

Martok
30.4.2012, 17:34
http://www.computerlandgames.rs/world-of-tanks-key-2000-gold-50000-credits-7-days-premium-acc-premium-tank-invite-code--5778-c111-view.htm

Kidja
30.4.2012, 18:15
Resio malo heavy da igram, kupio opet kv-3.
Tu sam i stao prosli put, e sad hocu sto pre da idem na IS ali da ne mucim bas preteranu muku kad ga uzmem.
Da li samo uzeti motor i odmah farmati exp ili cu ipak morati ovu drugu kupolu i top?

DeCoy
30.4.2012, 19:03
Onda mogu samo da ti poželim mnogo sreće i živaca u grindanju novog topa na stock IS-u sa 85mm :kreza:

Ako se topovi i uopšte bilo šta od modula prenose na naredni tenk UVEK ih izgrindajte trenutnom tenku. Sa ZIS-om na KV-3 ćeš da praviš više štete nego sa 85mm na IS-u ;)

OverCHAOS
30.4.2012, 19:09
Pa tako i treba :) Najaci treba da ide prvi a ostali se kriju iza njega. Zavisi i od tenka. E75 mi je bo doovljno brz da idem prvi a imao je odlican view range.

Pa da se napravi lemming vozic... Ne znam, ja tako sa heavy ne igram; uvek tako da ako je neprijatelj jaci na odredjenoj strani, cekam da oni dodju meni; e ako su neki krsevi onda je lako steamroll-ovati preko njih. Medjutim kada igram sa medium tenkovima, situacija je potpuno drugacija i zbog toga sa njima i imam dosta losiju statistiku, a o francuzima i da ne govorim. Nego problem je sto sam sad poceo da se zalecem i sa IS-3 jer je brzi od nemackih tenkova koje sam dosad igrao (KT, E-75 i E-100), pa cesto neslavno zavrsim.

virtuoz pavle
30.4.2012, 19:16
Resio malo heavy da igram, kupio opet kv-3.
Tu sam i stao prosli put, e sad hocu sto pre da idem na IS ali da ne mucim bas preteranu muku kad ga uzmem.
Da li samo uzeti motor i odmah farmati exp ili cu ipak morati ovu drugu kupolu i top?

KV-3 je super tenk. istrazi sve lagano. nigde ne zuris, a imaces dosta manje muke. zar te nista nije naucila ona prica o grindanju sa IS-3 bez BL-9 :D :kreza:
btw: kad stigne patch 7.3 sve sto si istrazio sa KV-3 ide na novu verziju. kako je za visi tier potrebno vise exp-a da se istraze odgovarajuci moduli, to je efikasnije uzeti ih sto pre.

Uros Ducic
30.4.2012, 19:28
http://www.bar.mirtankov.net/userbars/a425d6920aa1ac0295d0bc53d32ce2d8.png

Kidja
30.4.2012, 20:20
Onda mogu samo da ti poželim mnogo sreće i živaca u grindanju novog topa na stock IS-u sa 85mm :kreza:

Ako se topovi i uopšte bilo šta od modula prenose na naredni tenk UVEK ih izgrindajte trenutnom tenku. Sa ZIS-om na KV-3 ćeš da praviš više štete nego sa 85mm na IS-u ;)

Upravu si, sad bas posle par partija vidim da je cak i sa ZIS-om mucenje.
Istrazicu sve , ne treba mnog exp-a.

Monitor
30.4.2012, 20:50
ja i brat bi smo da igramo obojica ali samo na jednom kompjuteru moze da se igra, da li postoji mogucnost dva acc pa svako da igra svoje :confused:

kuureee
30.4.2012, 20:56
ja i brat bi smo da igramo obojica ali samo na jednom kompjuteru moze da se igra, da li postoji mogucnost dva acc pa svako da igra svoje :confused:

Moze opusteno.I ja grindam isto od skoro acc ,pored mog glavnog.

Monitor
30.4.2012, 21:11
samo se na www.worldoftank.eu (http://www.worldoftank.eu) registrujem sa novim email-om pod novim nickom??? :eek:

Shlaymara
30.4.2012, 21:15
Pre bi se trebalo gledati broj odredjenih tipova achivements-a nego bilo sta drugo / broj borbi....
Skoro svi klanovi gledaju samo dpb iliti demidz po borbi. Za to ti nema veze da li imas premium, ili ti neko krade killove ili bilosta drugo. Naravno, samo za odredjene tenkove, niko ti nece gledati koliko stete pravis sa T-50-2 :p. Znacke, medalje i slicno uopste nisu bitne.
A inace sam se javio samo da se falim :D
http://www.bar.mirtankov.net/userbars/4fe0343be8a690a8202829d5c10797da.png

atlantis
30.4.2012, 21:25
Meni je sve to vrlo glupo. Sta ako ja na primer igram cesto sa tier 2, tipa volim taj istorijski period. Ili neko jednostavno istrazuje veliki broj tenkova, ne igra sa tier 9 i 10 iskljucivo. Jednostavno se ne moze na osnovu jednog ili dva faktora zakljuciti koliko je odredjeni igrac dobar.

Mislim da je najmerodavniji ovaj kalkulator, koji uzima u obzir vise elemenata pri odredjivanju rejtinga, mada ni to ne mora da bude pravilo.
http://wot-news.com/index.php/stat/calc/en/

toxic
30.4.2012, 21:41
Ma samo dmg po borbi i hit ratio sa T9 i T10 tenkovima, odnosno igra sa top i predposlednjim tenkovima. Ima ona statistika, ali na nju dosta utice i broj partija (dobijanje poena na nekim ne bitnim stavkama i tenkovima) koji ne znaci puno.

Elin
1.5.2012, 0:58
E da se i ja ubacim sa slicicom :a_whistli

http://www.bar.mirtankov.net/userbars/d08da8490d5d8f76ef97c9cd33178a67.png

Kidja
1.5.2012, 1:11
Bag za bagom...sem onoga sto sam pomenuo ranije za DMG sad mi se desava svaku drugu partiju da mi bude crven ekran kada zumiram...

GameFREAK
1.5.2012, 14:17
http://www.bar.mirtankov.net/userbars/69ac84d0884cc4436387e490eee2ee8c.png

Premium imao samo jedan mesec.

DJ MIXYYY
1.5.2012, 15:26
Koji je najbolji tenk za farmovanje kredita pored KV a da nije premium tenk?

Kidja
1.5.2012, 16:03
StuG III lepo zaradjuje.

DJ MIXYYY
1.5.2012, 16:05
Nekako mi Stug ne lezi, imam SU85, on mi je dobar.
Da li Pz4 zaradjuje lepo?

atlantis
1.5.2012, 16:44
Probaj M4, kazu da zaradjuje dobro.

Novica89
1.5.2012, 17:08
Nekako mi Stug ne lezi, imam SU85, on mi je dobar.
Da li Pz4 zaradjuje lepo?

Pz 4 je najbolji tenk za zaradu. Full popravka kosta oko 3000 Sc ima odlican gun a malo jako trosi na municiju. Ima odlican armor za svoj tier i preporucujem ga.
Imam sa svojim PZ 4 597 bitki i samo sa njim sa odigrao cetvrtinu svojih meceva u ovoj igri. Crew mi sada razvija drugi skill vec. Kontam da je moj PZ 4 mozda i najrazvijeniji PZ 4 u ovoj igri :D necu ga ni prodati nikada :)

Elin
1.5.2012, 17:24
Pz 4 je najbolji tenk za zaradu. Full popravka kosta oko 3000 Sc ima odlican gun a malo jako trosi na municiju. Ima odlican armor za svoj tier i preporucujem ga.
Imam sa svojim PZ 4 597 bitki i samo sa njim sa odigrao cetvrtinu svojih meceva u ovoj igri. Crew mi sada razvija drugi skill vec. Kontam da je moj PZ 4 mozda i najrazvijeniji PZ 4 u ovoj igri :D necu ga ni prodati nikada :)

KV ti je bez premca za zaradu, bilo da igras sa 152mm ili 107mm topom,
PzIV je takodje dobar, dok nisam dobio t34 kao premium oni su mi bili glavni izvor zarade, kupili su mi skoro sve tenkove.
Novice ja imam sa njim 1000 bitaka, posle 1000-te sam ga prodao te imas jos da me stignes :)
Hummel je isto dobar, ja nemam ni jedan arty, ali cimer mi igra sa arty-em i zaradjuje mu bas dobro.
T20 dok sam ga imao takodje je znao da donosi dobre novce ako odigras solidnu partiju, no ako si dobar igrac zaradjivaces i sa tir9 tenkom, mada po mom iskustvu KV i PzIV su kraljevi zarade, jedino je sada na tebi da se odlucis koji ti stil igre odgovara i takodje do KV-a je mnogo bebolnije doci nego do PzIV, onaj pz38 samo izvlaci zivce coveku.

toxic
1.5.2012, 18:00
Problem je samo sto ce KV biti dobar jos samo par dana, tako da se isplati uzeti samo zbog slota. Za zaradu su sada najbolji Pz4, M4 i Su-85.

DeCoy
1.5.2012, 22:12
A zbog čega će KV biti dobar još samo nekoliko dana?

Qoozma
1.5.2012, 22:36
Problem je samo sto ce KV biti dobar jos samo par dana, tako da se isplati uzeti samo zbog slota. Za zaradu su sada najbolji Pz4, M4 i Su-85.

A zbog čega će KV biti dobar još samo nekoliko dana?

Pa možda zato što se KV deli na KV1 i KV2.:opanachke Probao sam ih na test serveru, KV1 je tir5 njesra, dok je KV2 tir6 koji je ostao isti kakav je trenutni KV.
Najviše sam igrao na test serveru zbog T34 tenka, za ovih 20+ partija odličan tenk. (sa i bez gold municije :D)

DeCoy
1.5.2012, 22:51
Ne nego meni nikako da uđe u glavu da će KV-2 da bude t6. Realno KV je do sada bio OP tenk za svoj tier.

Novica89
1.5.2012, 23:04
KV ti je bez premca za zaradu, bilo da igras sa 152mm ili 107mm topom,
PzIV je takodje dobar, dok nisam dobio t34 kao premium oni su mi bili glavni izvor zarade, kupili su mi skoro sve tenkove.
Novice ja imam sa njim 1000 bitaka, posle 1000-te sam ga prodao te imas jos da me stignes :)
Hummel je isto dobar, ja nemam ni jedan arty, ali cimer mi igra sa arty-em i zaradjuje mu bas dobro.
T20 dok sam ga imao takodje je znao da donosi dobre novce ako odigras solidnu partiju, no ako si dobar igrac zaradjivaces i sa tir9 tenkom, mada po mom iskustvu KV i PzIV su kraljevi zarade, jedino je sada na tebi da se odlucis koji ti stil igre odgovara i takodje do KV-a je mnogo bebolnije doci nego do PzIV, onaj pz38 samo izvlaci zivce coveku.

Da jeste,dobar je i hummel,samo sto trosi dosta na municiju :) u proseku PZ IV bolje zaradjuje za par hiljada po partiji od hummela.Cak i kada odigram osrednju partiju,dobijem 12-13k silvera.
A to da je bezbolnije doci do KV-a nego do PZ IV ne bih znao,jer nisam isao na KV do sada od kada je igra izasla iz bete u full verziju.A i toliko je vremena proslo od kupovine mog PZ IV da sam vec zaboravio na prethodne muke grindovanja istog :)
Sticu te jednog dana u bitkama sa PZ IV :boxing:

Monitor
2.5.2012, 10:08
da li neko moze da mi pojasni zashto ne mogu da konvertujem experience :icon_evil imam 800 ali nishta se ne deshava kada klikcem na brojach da kazem koliko hocu da konvertujem

srleb
2.5.2012, 10:46
da li neko moze da mi pojasni zashto ne mogu da konvertujem experience :icon_evil imam 800 ali nishta se ne deshava kada klikcem na brojach da kazem koliko hocu da konvertujem

koliko se secam treba ti gold!

atlantis
2.5.2012, 15:45
Koje bi prve skilove stavili posadi na MkII Tetrarch?

DeCoy
2.5.2012, 16:19
Meni je svugde sem na artiljeriji prvi skill repair.

virtuoz pavle
2.5.2012, 16:27
sta si stavio na artiljeriju? (tj. sta bi stavio da nemas 100% skillove u startu)

atlantis
2.5.2012, 16:41
Meni je na arty prvi perk brothers of arms, a drugi camo. Mislim da je to najbolja kombinacija za arty. Trece nisam jos stigo ali ima dosta zanimljivih novih.

DeCoy
2.5.2012, 16:43
BiA - to mi je prvi skill i na GWPantheru, a nije na 100%. Čekaću da postane aktivan, ali će se isplatiti jer na većini artiljerija ne može ventilacija da se stavlja jer su otvorene.

toxic
2.5.2012, 17:20
Pa BiA najvisa znaci za arty, cak i camo na tier 7 i 8 ne znaci previse, ogromne su. I ja sam na GWP stavio BiA, a nije 100%, bice. Ne znam samo da li radi na arty onaj perk da vidis da li si otkriven, on bi fino legao?