Prikaži potpunu verziju : World of Tanks
Prvi video je debilizam teški, jasno se vidi da fizika ne doprinosi realnosti nego još većem približavanju arkadi. Jedina dobra stvar je što više nema zaglavljivanja o nepostojeće stene. A za tajmer koliko dugo si u vodi samo mogu da :facepalm
Elem, A-32 je bio preorder tenk, tj. dobijali su ga igrači koji su na startu igre poručili najmanji paket golda.
Rece manijak iz transkripti sto je PKW postavio da priblizavanje simulaciji bi odbilo mnoge iigrace...zar treba dalje ici?
Jesu to i novi zvukovi ili se meni cini?
Sent from my Galaxy Nexus using Xparent Blue Tapatalk 2
Vala, ovo sa tajmerom u vodi je glupost neviđena, skoro svi tenkovi iz perioda Drugog svetskog rata su imali snorkel sistem, pogotovo oni veći, da se izrazim, da ''prerone'' reku, jer su pojedini bili preteški za mostove...
Vecina WWII tenkova je imala gomilu otvora kroz koje bi voda dosla do motora ako ne i do posade pa ronjenje nije bilo bas uobicajno. Vecina ih je ipak koristila mostove. Da maus je bio pretezak za mostove ali objektivno maus je i tako bio glupost. Valjda su tek posle ratni tenkovi potpuno zatvoreni zbog moguceg nuklearnog, hemijskog ratovanja. Ovi iz drugog rata su samo metalne kutije i pustaju vodu na sve strane ... Mada opet nisam siguran.
Stvarno debilizam igra je vec dovoljno arkada i ne bi ih ubilo da je malo realnija. Cisto iz estetskih razloga. A oni ovako leteci tenkovi, podmornice. Sta je sledece laseri i dinosaursi ljudi vole to. Videcemo na sta ce ovo da ispadne.
Ovaj KV-5 na prvom videu bi se raspao pri onakvom sletanju.
P.S. Secam se da su sermani prepravljeni u neke camce za Normandiju. Ali onda su valjda plutali nisu bili pod vodom.
meni je skroz okej nova fizika... vidite li koliko HP-a gube pri svakom skoku? pa ti skaci ako hoces samo si ostao bez 50% HP-a... gledam neki video, igra lik sa T-50-2, mozda je i taj drugi stavljen, ne znam posto sam ih dosta pregledao, kad je pao, pola helta otislo, gusenica, radio i commander... malo li je? okej su kazne ako hoces da letis, a ako pogledate neke vezbe vojske na poligonima skontacete da se tenkovi bas tako ponasaju na neravnom terenu pri tim brzinama... nemojte da pricate o "letecim tenkovima" i ne znam ni ja cemu, jos kao trazite realnost... pa ovim ste upravo dobili realnost... meni je bilo retardirano kad se sa 50kmph zapucam u ivicu brda i kao mogu da gadjam ove ispod... ovako ce svi morati vise da paze i bice mnogo bolje...
Da T-72 skace ( i to samo za pokazivanje, borbe izgledaju mnooogo drugacije) ne skace KV ... Naravno da je realnije nema nevidljivih prepreka i tih ivica brda.
Ali plivanje i eno ti onaj prvi video KV-5 leti ... To bas i nije. Mislim da bi se i T-50 razbio mnogo gore od 50 hp ...
pRoskiLLz
22.8.2012, 10:13
Da T-72 skace ( i to samo za pokazivanje, borbe izgledaju mnooogo drugacije) ne skace KV ... Naravno da je realnije nema nevidljivih prepreka i tih ivica brda.
Ali plivanje i eno ti onaj prvi video KV-5 leti ... To bas i nije. Mislim da bi se i T-50 razbio mnogo gore od 50 hp ...
bez obzira koji tenk, samo je bitna brzina... skocice i maus pri 40-50kmph... masa puta ubrzanje... secas se toga? :icon_stud:kreza:
p.s. nije bas da leti nego vise padne... pogledaj video jos jednom...
a sto se plivanja tice, sto ne mislis da je realno? kazes ima rupa kroz koje bi ulazila voda? pa jeste, gledaj na to kao da vodi treba 10 sekundi da popuni tenk, a ako izadjes pre toga, ostace ziva posada... think about it... :P
Ova fizika deluje zanimljivo, penali za padove su prilično dobro odrađeni, u proseku svaki mali veći doskok ode oko 30% helta (bar je toliko gubio ona T-50 na YT snimku), tenkovi deluju dosta realnije pri kretanju.
Pročitao sam negde da će da nerfuju PZIV, skidaju mu poslednju kupolu i najbolji top, jel možda neko igrao sa njim na test serveru?
pRoskiLLz
22.8.2012, 10:23
Ova fizika deluje zanimljivo, penali za padove su prilično dobro odrađeni, u proseku svaki mali veći doskok ode oko 30% helta (bar je toliko gubio ona T-50 na YT snimku), tenkovi deluju dosta realnije pri kretanju.
Pročitao sam negde da će da nerfuju PZIV, skidaju mu poslednju kupolu i najbolji top, jel možda neko igrao sa njim na test serveru?
pisao je neko da je promenjen PzIV...
nerfuju pola tier V tenkova... uskoro ce prelazak sa tier V na tier VI novim igracima da bude kao ulazak u drugi svet jbt...
Nisu to novi zvukovi, nego ruski sound pack, kod je sve malo drugačije ;)
I nije problem što KV-5 padne sa litice, nego što padne na drugi manji tenk i ostane na njemu. Znači dobili smo Super Mario gaženje tenkova :aplauz::facepalm
pRoskiLLz
22.8.2012, 11:14
skroz mi je dobar sound pack... mogu li samo zvukovi da se odrade, bez glasova?
Nisu to novi zvukovi, nego ruski sound pack, kod je sve malo drugačije ;)
I nije problem što KV-5 padne sa litice, nego što padne na drugi manji tenk i ostane na njemu. Znači dobili smo Super Mario gaženje tenkova :aplauz::facepalm
Nije baš ostao na njemu, mada je zanimljivo da mu je skinuo ravno 50% energije.
Shlaymara
22.8.2012, 11:46
Znači dobili smo Super Mario gaženje tenkova :aplauz::facepalm
U tom stilu :D
http://img831.imageshack.us/img831/5603/ahahahat.jpg
pRoskiLLz
22.8.2012, 11:48
jel ima nesto na ovoj slici sto ja ne vidim ili jednostavno ne kontam?
PzIV ima neku novu kupolu koja izgleda kao malo bolje oklopljena prva kupola, odnosno ima neke limene ploce okolo.
PzIV ima neku novu kupolu koja izgleda kao malo bolje oklopljena prva kupola, odnosno ima neke limene ploce okolo.
A koji top sada ima, da li i dalje ima onaj L/70 ili neki drugi?
Ne bi znao da ti kazem ali sad cu da proverim.Zna li neko zasto nemam u garazi ove nove tenkove koje sam uzeo pre neki dane nego je stanje ko pre nedelju dana.
jel ima nesto na ovoj slici sto ja ne vidim ili jednostavno ne kontam?
Pa jedino ako ne vidiš Mausa koji sa mosta pada na nesretni 12t :D
@ministar
Meni to što pričaš liči na PzIV Hydraulic, koji je već bio na public testovima ali se još uvek ne može da nabavi u igri
http://wiki.worldoftanks.com/PzKpfw_IV_Hydraulic
Evo video sam i neki KV-220T
pRoskiLLz
22.8.2012, 13:06
:rofl::rofl::rofl:
KAKAV SAM DEBIL!!! majke mi nisam ni skontao tog mausa... :kreza::to_care:
ma gledas tenkove koje ce tek da ubacuju itd...
miša topola
22.8.2012, 13:31
Evo video sam i neki KV-220T
KV-200T i KV-200T Beta su tenkovi za beta ili closed beta testere.
pRoskiLLz
22.8.2012, 13:33
*KV-200T i KV-220T... :kreza:
Ljudi pozdrav,treba mi klan za tenkice.Igram aktivno.Imam preko pesto partija preko 50%+ imam pobeda.Naravno skype je obavezan.Imam tier 3 i 4 destojere i dva ruska teskasa tier 5 i 6. CrotalusPyrrhus je nick u igri.A ako ima lavnih ovde iz nekog klana neka mi s jave i na pm ako im treba igrac.
pRoskiLLz
22.8.2012, 13:55
kad uzmes bar jedan tier X heavy, onda trazi klan, jer ces tada vec moci da radis ozbiljnije partije...
Ljudi pozdrav,treba mi klan za tenkice.Igram aktivno.Imam preko pesto partija preko 50%+ imam pobeda.Naravno skype je obavezan.Imam tier 3 i 4 destojere i dva ruska teskasa tier 5 i 6. CrotalusPyrrhus je nick u igri.A ako ima lavnih ovde iz nekog klana neka mi s jave i na pm ako im treba igrac.
Teško da će neko sa tim tenkovima da te primi, ali zaređaj po listi iz linka možda naletiš na nekog
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/forum/542-klanska-regrutacija/
To se zove armor skirt i poceo je da se kaci u kasnijim godinama rata kao koliko toliko bolja zastita, odnosno da projektil eksplodira izvan oklopa samog tenka. Koriscen na pz4 stugu pa i t34 je imao mrezaste da bi se zastitio od pancefausta. Vidite na wikiu, ne mogu da postavljm na mobilnom sam. Inace sa stavljao mod takav pre par meseci ovde, ako nista drugo dobija se na autentincosti....
Aleksandar
22.8.2012, 18:11
Izgleda da su u Wargaming-u nekoliko puta pažljivo pogledali film "Predsjedničke laži (http://www.imdb.com/title/tt0120885/)" i mnogo toga naučili.
Sa svakim novim patch-om dodaju nove tenkove,modove,fiziku,... o čemu svi raspravljaju,
a malo ko priča o sistematskom "uništavanju" tenkova koji zarađuju pare (uglavnom t5 tenkovi).
KV,SU-85,PzIV (ako ga obogalje),...su blijede sijenke onoga što su nekad bili.
Igra ne da postaje "pay to win", nego "pay to play".
Razlika između premium i besplatnog naloga je sa svakom novom verzijom igre sve veća.
Znam da autori igre moraju od nečega da žive,ali čini mi se da su počeli da pretjeruju.
pRoskiLLz
22.8.2012, 18:13
rekoh ja da ce prelaz sa tier V na tier VI da bude kao prelazak na drugu planetu... :D
PlazmaKeksWoT
22.8.2012, 18:56
Narode, može li neko da potvrdi (link, citat, video) to nerfovanje Tier 5-6... Ako mi i to oduzmu negine mi pay to play. Moraću da se odreknem svih lepih stvari koje život znače. Pivo, čips, smoki, čokoladice. Pa na šta će to radosno vreme (22:00 - 02:00) da liči???:facepalm
Našao sam...
A new turret with extra armor plates is being added to replace the Schmalturm. 7.5 L48 will be balanced similarly to the 57mm ZiS4, though with slightly higher alpha and slightly slower rate of fire (approximately equal DPM), and at least equal accuracy. There's a pretty good chance the 7.5 L70 will no longer be accessible.
Bože molim te sledeće godine da sretnem Burtakovskog u Grčkoj na plaži. Samo jedan "Critical Hit" praćen "We Hit Them Hard" i na kraju da mu se ugasi OTM...
Unapred hvala...
Traži se živ ili mrtav (bolje mrtav)...
Malik Tintilinic
22.8.2012, 19:43
Igrac Genou_de_serpent je ubio 6 svojih saigraca iz tima i dobio Top Gun medalju.
Znaci,popenio sam kad sam video!
http://i47.tinypic.com/2djtesw.jpg
http://i48.tinypic.com/wvz5nc.jpg
Bravo WG, epic fail :facepalm
PlazmaKeksWoT
22.8.2012, 19:48
:rofl::rofl::rofl::rofl:
Eto meni novih medalja....:dzavo:
Ako je neko za platoon a nije u klanu:
http://worldoftanks.eu/community/clans/500005397-P-M-K/
Nije nam bitno koji ste tier...
Igrac Genou_de_serpent je ubio 6 svojih saigraca iz tima i dobio Top Gun medalju.
Znaci,popenio sam kad sam video!
http://i47.tinypic.com/2djtesw.jpg
http://i48.tinypic.com/wvz5nc.jpg
Znaš šta, on je ubio saigrača čim je plav, ali ovde se vidi da je u plusu, dakle nije ubio 6 saigrača već je imao ukupno 8 killova (saigrač + 7 enemy = 6).
Imao sam nekoliko poziva u razne klanove ali mi pise da nemogu da pristupim ili da odgovorim,zasto to dali je potreban premijum nalog?
PlazmaKeksWoT
22.8.2012, 21:25
Dobro, bar neko ima oči...
Sram nas bilo...:opanachke
Imao sam nekoliko poziva u razne klanove ali mi pise da nemogu da pristupim ili da odgovorim,zasto to dali je potreban premijum nalog?
Apsolutno ne bitno dali imaš premium.
Malik Tintilinic
22.8.2012, 22:12
Znaš šta, on je ubio saigrača čim je plav, ali ovde se vidi da je u plusu, dakle nije ubio 6 saigrača već je imao ukupno 8 killova (saigrač + 7 enemy = 6).Ah,da,u pravu si.Sta mi bi? :facepalm
Oglupeo sam od one WoT klincadije.S kim si - onakav si :D
Poziv u klan ima rok trajanja od 7 dana čini mi se. Ako si nakon toga pokušao da prihvatiš poziv - onda više ne važi.
This is sparta!!!! :D
http://www.youtube.com/watch?v=YUrvZ73kD14
korto malteze
23.8.2012, 1:19
Dobro, bar neko ima oči...
Sram nas bilo...:opanachke
Apsolutno ne bitno dali imaš premium.
A je li ovo privatna igra,samo za ucesnike foruma ili je dostupna svakome,ili samo oome ko ima taj tzv.premium i sta je to.
PlazmaKeksWoT
23.8.2012, 1:44
A je li ovo privatna igra,samo za ucesnike foruma ili je dostupna svakome,ili samo oome ko ima taj tzv.premium i sta je to.
1. Skineš igru sa worldoftanks.eu
2. Instaliraš i napraviš svoj account.
3. Igraš i cepaš živce bez uloženog dinara u legalnu igru,
4. Poludiš i počneš da ulažeš pare u premium nalog da bi manje cepao živce.
5. Kroz jedno 6 meseci shvatiš da si skroz odlepio i da si zreo za ludnicu.
6. Kroz 12 meseci je suviše kasno. Na čelu ti izraste top, sve oko sebe gledaš kroz nišan i najviše na svetu mrziš rečenicu: we just ding them...
Izgleda da su u Wargaming-u nekoliko puta pažljivo pogledali film "Predsjedničke laži (http://www.imdb.com/title/tt0120885/)" i mnogo toga naučili.
Sa svakim novim patch-om dodaju nove tenkove,modove,fiziku,... o čemu svi raspravljaju,
a malo ko priča o sistematskom "uništavanju" tenkova koji zarađuju pare (uglavnom t5 tenkovi).
KV,SU-85,PzIV (ako ga obogalje),...su blijede sijenke onoga što su nekad bili.
Igra ne da postaje "pay to win", nego "pay to play".
Razlika između premium i besplatnog naloga je sa svakom novom verzijom igre sve veća.
Znam da autori igre moraju od nečega da žive,ali čini mi se da su počeli da pretjeruju.
Potpuna istina, posle ovog peča neće biti dobrog moneymaker-a.
Ako ništa bar su ubacili u specijale povećane zarade za određene tenkove, tako da npr. ja zarađujem pare samo vikendom (realno tad i imam vremena da malo duže igram) kad su uglavnom ti specijali.
7.Siema
brinem za sebe... kad mi ne ide 5-6 partija i u sedmoj vidim to siema, pocnem da psujem da se derem itd... omfg, nije ovo zdrava igra, nikako... onda napisem namerno "pozdrav" pa onda krenu srbi... lawl
--------------------------------------
ako smem da dodam:
@PlazmaKeksWOT ja duplo vise mrzim kad kaze "penetration" a ono...... sta? ...... nistaaaa... pucam sa T95 u T-50-2 3x i 3x kaze penetration i nista dmg-a... kad ga oderem okrenem ga 2 kruga (znam da preterujem)... :nov_mad2:
p.p.s. sto se tice onih zvukova, moze li neko da mi pukne link ili posalje u pm odakle da skinem te zvukove? ja nalazim samo russian voice, sto mi ne treba. znaci, drugaciji zvuk topa, dinga, gusenica, kao na onom snimku testa nove fizike, nedavno okacenog.
miša topola
23.8.2012, 13:33
I love my Bat.Chat 25t http://mwreplays.com/replay/PRGAV7AWTSFW/ :dzavo:
pRoskiLLz
23.8.2012, 13:34
popravke 26k ?! :eek:
Ja kreno da igram. onako rekreativno.
Nick je bokile pa me dodajte ako hoćete.
Jesi li ovo (http://worldoftanks.com/community/accounts/1002967982-Bokile/) ti.Ako jesi onda nisi na nasem serveru, posto nisam mogao da te nadjem na EU.
Jesi li ovo (http://worldoftanks.com/community/accounts/1002967982-Bokile/) ti.Ako jesi onda nisi na nasem serveru, posto nisam mogao da te nadjem na EU.
Kako sad da se prebacim na eu?
Nema veye,napravio sam nov acc,sad je username bokile2000. I na evropi je.
Dodat si.Moj je marepfc, pa ko hoce neka me doda.
Pu, isteče mi premium posle nekih 9 meseci, šugava ona stock garaža :mad: Sad ću da kuliram da vidim koliko ću da se primim na GW2, pa ako bude slobodnog vremena za WoT opet ću uplaćivati premium kao i pre nego što smo se nakrali golda :dzavo: Doduše, ima još oko 3k na accountu, ali to ostavljam za sitnije stvari (demount, gold ammo).
miša topola
23.8.2012, 14:36
popravke 26k ?! :eek:
Da, jel si video koliko su me oštetili, pogledaj bitku :)
Pu, isteče mi premium posle nekih 9 meseci, šugava ona stock garaža :mad: Sad ću da kuliram da vidim koliko ću da se primim na GW2, pa ako bude slobodnog vremena za WoT opet ću uplaćivati premium kao i pre nego što smo se nakrali golda :dzavo: Doduše, ima još oko 3k na accountu, ali to ostavljam za sitnije stvari (demount, gold ammo).
Skini mod za premijum garazu ;).
DC you spoiled cock sucking champ!:D
pRoskiLLz
23.8.2012, 14:44
Da, jel si video koliko su me oštetili, pogledaj bitku :)
ne merem sad... kad dodjem ciq... (:
Bat Chat je ipak tier 10 tenak, otprilike toliko ti je standardna opravka za t10 ;)
Kako meni e-75 bez istrazene dvanestice i samo 12 rundi utovarenih iznosi popravka oko 28-9k?
pRoskiLLz
23.8.2012, 15:09
ali svejedno, svaka cast na pobedi... ako se sagledaju tenkovi, nije da nisu imali jaci tim (mislim na protivnicki)...
@xandar meni na T95 nije isla preko 20k cini mi se...
Premium cini cuda:rolleyes:
pRoskiLLz
23.8.2012, 15:26
ne spominji mi premium... /: uplatih ga i ne igram vec 5 dana...
I love my Bat.Chat 25t http://mwreplays.com/replay/PRGAV7AWTSFW/ :dzavo:
Igraš bez premiuma?
Ako je popravka 26.500, a uz odličnu partiju si zaradio ukupno 44.000, minus troškovi za granate i aidovi, ti u solidnoj partiju nema šanse da budeš na nuli, a kamo li u plusu, dok si u lošoj u velikom minusu.
Svaka čast kad možeš da igraš tako.
Meni su i sa premiumom t10 tenkovi služili isključivo za CW.
miša topola
23.8.2012, 15:35
ali svejedno, svaka cast na pobedi... ako se sagledaju tenkovi, nije da nisu imali jaci tim (mislim na protivnicki)...
@xandar meni na T95 nije isla preko 20k cini mi se...
Hvala, nije bilo lako, možda bih izgubio da nije bilo nekih tenkova koji su napravili pometnju kod protivnika :D
Igraš bez premiuma?
Ako je popravka 26.500, a uz odličnu partiju si zaradio ukupno 44.000, minus troškovi za granate i aidovi, ti u solidnoj partiju nema šanse da budeš na nuli, a kamo li u plusu, dok si u lošoj u velikom minusu.
Svaka čast kad možeš da igraš tako.
Da, igram bez premiuma, nikada nisam u plusu sa kreditima, ali to nije bitno, zaradi se u TC.
Moj covek!
Moze se zaraditi i bez premiuma ako prodjes relativno neostecen
miša topola
23.8.2012, 16:40
Moj covek!
Moze se zaraditi i bez premiuma ako prodjes relativno neostecen
Da ovaj Bat je baš relativno neoštećen :D
Klijent koji sam ranije imao ne radi, sad sam skinuo EU klijent.
Sad valjda radi.
bokile2000
pRoskiLLz
23.8.2012, 16:49
Klijent koji sam ranije imao ne radi, sad sam skinuo EU klijent.
Sad valjda radi.
normalno da ne radi... jedan je klijent za US, drugi za EU, ili obrnuto... :kreza:
Pa ono, kad odes na US ili Ru sajt iz Srbije lepo te upozori gde si i pita za povratak na EU sajt. (:
@DeCoy
Premium garaza (http://www.mediafire.com/?cn1p2e4vkw55ed4).
jedno pitanjce, amx m4 1945... da li ima sa nekim topom sarzer ili tek sledeci model tenka?
Na hevijima auto loader tek sa tier 8.
malo je :offtopic: ali vezano je za WOT...
zna li neko gde mogu da se kupe WOT majice u Srbiji? ne bih da mi neko stampa ili tako nesto, nego da kupim "original"... ako ne, kako da narucim preko neta da
mi stigne kuci iz neke strane drzave?
verovatno neko ima iskustva sa ovim...
hvala unapred svima.
-----------------------------------------
p.s. jel' pomogao nekome GameBooster kad se radi o WOT i koliko ste fps dobili? meni se mota od 20-60fps bez GB-a, zavisno od temperature lap topa... /:
Otkljucah IS upravo.Jel ima neko da mi pozajmi 1 000 000 srebra?Samo mi toliko fali da ga kupim :opanachke
Na oficijelnoj ruskoj WoT stranici prodaju suvenire, između ostalih i majice, ali samo šalju u Rusiju. Imaš na eBay-u, ali takođe ništa od slanja u Srbiju, jedino ako znaš nekog napolju pa da ti bude posrednik.
http://shop.worldoftanks.ru/katalog/odezhda/futbolka-chernaja-s-logo
pRoskiLLz
24.8.2012, 11:09
fali i meni 10 dinara da kupim T34, pa ako neko slucajno ima sitno... :kreza:
@DeCoy, pih majke im ga... mislis da moze negde da se odstampa da bude k'o prava? npr, na rukavu znak, napred ona slika IS-7 kad okrene top prema ekranu sa slike kad upisujes e-mail i pass. na crnoj majici... mislis da moze to neko da odstampa?
Otkljucah IS upravo.Jel ima neko da mi pozajmi 1 000 000 srebra?Samo mi toliko fali da ga kupim :opanachke
U poslednje vreme igram uporedo sa IS-om i Tigrom.
IS mi je neuporedivo bolji tenk, ima bolji oklop i zna često da dinga, a što se tiče brzine u odnosu na Tigra je medium tenk. Tigar ima više helta, ali je zato prilično bušan.
Možda meni IS odgovara zbog mog stila igre, ali u svakom slučaju neuporedivo bolje prolazim kad igram sa IS-om nego Tigrom.
Još da dodam, IS je odličan i sa D-10T topom, dok je Tigar skoro ne upotrebljiv bez poslednjeg topa.
Tigar je generalno najlošiji t7 heavy tenk, tako da nije do tebe ;)
Da li je tacno da IS ima neprecizan zadnji 122mm top?
Dok recimo ta 122ka kod KV1s je pravi snajper sa skoro savrsenom preciznoscu.
Tigar je generalno najlošiji t7 heavy tenk, tako da nije do tebe ;)
Sad mi je malo lakše :), najviše mi smeta što je spor, ima dobar ROF i dobru penetraciju, tako da je dobar za podršku i snajpanje (koliko god je moguće s obzirom da je prilično velik), ali nikako nije za prve redove.
Ima još vremen da se naviknem na njega, posada mi je tek na 85%, ali zato imam ramer i ventilaciju.
@gently (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=7967)
Poslednji top kod IS-a je D-25T, malo brže puca i brže se skuplja nišan nego taj kod KV-1S, sve ostale kartakeristike su iste, dobar je za srednju razdaljinu, za veću daljinu nišaniš po sred tenka i nadaš se najboljem.
Nisam igrao sa KV-1S, ali bi trebali da budu isto precizni.
pRoskiLLz
24.8.2012, 13:17
Da li je tacno da IS ima neprecizan zadnji 122mm top?
Dok recimo ta 122ka kod KV1s je pravi snajper sa skoro savrsenom preciznoscu.
nije tacno... igrao sam i sa IS-om i sa KV-1S... sto rece vetar, brze je skupljanje nisana i to kod IS-a, a preciznost je ista... e sad, da li je to sto sam imao bolju posadu na IS-u nego na KV-1S (ne mnogo, ali je bila bolja), ne znam...
Ja pamtim samo dobra iskustva sa IS-om... skupljam odavno za IS-3... cujem da ga svi hvale, sta vi mislite o IS-3 u odnosu na KT ili T32 ili 50-100?
Nisam igrao ni sa jednim tier VIII hevijem, ali znam da najviše volim kad vidim KT-u bok, ne možeš ga promašiti sa koje god razdaljine da gađaš, dok je IS-3 dosta nižeg profila, ali zato se ne usuđujem da na KT idem spreda, dok kod IS-3-a to nekad radim.
Znam samo da nikad nije zabelezeno da je prednji oklop od Tigra II probijen.
Okacio sam ja pre neki dan direktno poredjenje topova na IS i KV1-S:
link (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1602136&postcount=8695)
Kao sto se vidi, identicna je preciznost na KV-1S i IS.
A sto se tice desavanja u praksi, mogu ti reci da se na vece distance desava cesto da IS masi, mada i nemam toliko prilika da se sa njim napucavam na daljinu (vise igram sa njim kao medium tenkom, pa se uglavnom svodi na flankovanje i pucanje iz blizine).
Dok je recimo top na SU-100 TD daleko precizniji (mala je razlika u vrednosti na slici, ali na delu je bolji, posebno sto sa njim i igram kao sniper - jedino za to i jeste, zbog nikakvog oklopa i malo health-a)..
pRoskiLLz
24.8.2012, 15:06
Okacio sam ja pre neki dan direktno poredjenje topova na IS i KV1-S:
link (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1602136&postcount=8695)
Kao sto se vidi, identicna je preciznost na KV-1S i IS.
A sto se tice desavanja u praksi, mogu ti reci da se na vece distance desava cesto da IS masi, mada i nemam toliko prilika da se sa njim napucavam na daljinu (vise igram sa njim kao medium tenkom, pa se uglavnom svodi na flankovanje i pucanje iz blizine).
Dok je recimo top na SU-100 TD daleko precizniji (mala je razlika u vrednosti na slici, ali na delu je bolji, posebno sto sa njim i igram kao sniper - jedino za to i jeste, zbog nikakvog oklopa i malo health-a)..
i puca 100 granata od po 390dmg-a u minuti... machinegun mode ON! :kreza:
i ja se dosta cesce napucavam sa KT nego sa IS-3... kupolu ne mo's da mu probijes a tesko ga je dole pogoditi zbog profila... takodje, onda puska satire ako probije, tkd, bolje ce neko flenkovanje da radi...
OverCHAOS
24.8.2012, 15:07
Ja pamtim samo dobra iskustva sa IS-om... skupljam odavno za IS-3... cujem da ga svi hvale, sta vi mislite o IS-3 u odnosu na KT ili T32 ili 50-100?
Vozio sam sve to osim francuza i premda je KT bolji tenk od IS-3 1 na 1, u bitkama ces bolje prolaziti sa drugim jer je IS-3 brzi i ima vece ostecenje. T32 je za klasu ispod.
miša topola
24.8.2012, 15:13
Znam samo da nikad nije zabelezeno da je prednji oklop od Tigra II probijen.
Sa kojim tenkom i topom hoćeš da probijem KTa od napred? :)
pRoskiLLz
24.8.2012, 15:14
T1 Cunningham... :kreza:
miša topola
24.8.2012, 15:21
T1 Cunningham... :kreza:
Može, nije problem, ali nemam mesta u garaži da ga kupim sada :p
A sad ozbiljno, IS-3 i T32 su mnogo bolji tenkovi od KTa, teže se buše za razliku od KTa koji ima ogromnu ploču za bušenje. Zato se ova dva tenka koriste za čete i turnire. Nije taj KT nešto posebno kao što neki misle ;)
pRoskiLLz
24.8.2012, 15:22
A sad ozbiljno, IS-3 i T32 su mnogo bolji tenkovi od KTa, teže se buše za razliku od KTa koji ima ogromnu ploču za bušenje. Zato se ova dva tenka koriste za čete i turnire. Nije taj KT nešto posebno kao što neki misle ;)
delim misljenje...
Ako se uporedi KT sa Tigrom I, onda mislim da je tenkčina. :D
pRoskiLLz
24.8.2012, 15:58
to jeste tacno... kad predjes na njega, k'o da si na mausa pres'o koliko ti se poveca broj dingova... (:
KT vs IS-3?
KT hands down!!!
Na oficijelnoj ruskoj WoT stranici prodaju suvenire, između ostalih i majice, ali samo šalju u Rusiju. Imaš na eBay-u, ali takođe ništa od slanja u Srbiju, jedino ako znaš nekog napolju pa da ti bude posrednik.
http://shop.worldoftanks.ru/katalog/odezhda/futbolka-chernaja-s-logo
http://shop.worldoftanks.ru/_mod_files/ce_images/eshop/_mg_9108_700x700.png
stvarno steta sto nema kod nas :(
jozvan_Kg
24.8.2012, 17:55
KT je najopasniji od svih nabrojanih u tier 8 grani, kada naučite da igrate sa njim.
Najbolji snajper u tom tiru, IS3 mora da priđe da 100 metara da bi ubo nešto, a T32 dinga skoro uvek sa preko 200m.
A onda dođe KT sa Kwk 10,5 cm, i sa 400 metara oleši IS3 i T32 kao ništa. Ne vide ga, a on pogađa.
Najveći view range od sva tri tier 8 tenka, najprecizniji top, najbrže puca, ali dmg između IS3 i T32, stim što T32 dinguje kao brljiv zbog one skrndelj penetracije na topu.
Vozio sam sva tri dosta, i KT je definitivno najbolji za SNAJPERSKU igru.
Za borbu u rangu beonjača je IS3 kralj.
T32 je negde između, meni lično je bio sra**e.
i ja sam igrao sa sva tri tenka...
najteze mi je islo upravo sa KT-om, a najbrze sam presao sa T32 na T34. trenutno picim sa IS3 i vrlo cesto je u jake grupe, pa mu je i ucinak dosta slab...
ako bih birao tenk za 1 na 1 od ova tri, izabrao bih IS3!
ah da, sa T32 sam postavio rekord na svom nalogu za max exp poena... oko 2400!
Mislio sam na stvarnost :).
OverCHAOS
24.8.2012, 22:17
KT je najopasniji od svih nabrojanih u tier 8 grani, kada naučite da igrate sa njim.
Najbolji snajper u tom tiru, IS3 mora da priđe da 100 metara da bi ubo nešto, a T32 dinga skoro uvek sa preko 200m.
A onda dođe KT sa Kwk 10,5 cm, i sa 400 metara oleši IS3 i T32 kao ništa. Ne vide ga, a on pogađa.
Najveći view range od sva tri tier 8 tenka, najprecizniji top, najbrže puca, ali dmg između IS3 i T32, stim što T32 dinguje kao brljiv zbog one skrndelj penetracije na topu.
Vozio sam sva tri dosta, i KT je definitivno najbolji za SNAJPERSKU igru.
Za borbu u rangu beonjača je IS3 kralj.
T32 je negde između, meni lično je bio sra**e.
Upravo tako, plus KT bar moze da dinguje od trup ponekad dok su IS-3 i T32 busne kante.
PlazmaKeksWoT
25.8.2012, 7:33
Mislio sam na stvarnost :).
Ne postoji dokaz da je frontalni oklop ikada probijen u borbi. Teoretski Britanski AT 17 Pounder sa APDS municijom je bio u stanju da probije Tiger 2 kroz prednju ploču kupole i donju ploču tenka (prednju ploču tela nije mogao). Međutim APDS municija je bila užasno ne precizna i imala je tendenciju da rikošetira zbog velikog nagiba prednjeg oklopa Tiger 2. Mislim da su pogodci većih kalibara predstavljali problem zbog Hopkinskovog efekta koji je bio veoma izrazen na svoj tehnici vermahta pri kraju rata. (zbog nedostatka sirovina čelik je bio ne kvalitetan, tj krut i sklon pucanju)
Najveći broj Tiger 2 je uništen od strane posade zbog tehničke neispravnosti ili nedostatka goriva, napadi iz vazduha su takođe bili problematični. Nekoliko Tiger 2 je uništeno brodskom artiljerijom u prvim danima iskrcavanja u normandiju.
http://www.wwiivehicles.com/germany/tanks-heavy/pzkpfw-vi-b.asp
Potpisujem! za ovo gore receno
miša topola
25.8.2012, 13:23
Upravo tako, plus KT bar moze da dinguje od trup ponekad dok su IS-3 i T32 busne kante.
Ta dva tenka su bušne kante samo za one koji ne znaju da igraju sa njima ;)
Kada pređeš 10k bitaka, videćeš da je KT mnogo mnogo slabiji od ova dva tenka.
IS-3, T32, AMX50 100 pa tek onda KT ;)
Istrazio sam E100, ali jos nemam nameru da uzimam, ako ne povecaju penetraciju topa, vrv ga necu ni uzimati.
Pa ne bih se baš složio, ali tvoje poređenje zavisi od toga kako ko voli da igra. AMX i T32 su tenkovi za štekare, IS-3 je dušu dao za dogfight jer je kupolu teže probiti nego kod KT-a, a KT može i jedno i drugo solidno da odradi, malo ga zeza prilično velika silueta (teško ga je promašiti s boka, a i spreda je veća površina za gađanje + hatch na kupoli kada samo malo viri iza brda :))
PlazmaKeksWoT
25.8.2012, 14:25
:):):)
OverCHAOS
25.8.2012, 15:14
Kako cu to videti kad predjem 10k borbi, kad ne planiram da opet igram sa njima? Plus znam kako da ih vozim, sto se moze videti po statistici sa IS-3 a opet mislim da su kante. Ne znam kojom se analogijom sluzis, verovatno si imao bolji ucinak sa IS-3 ili T32 ali to nema nikakve veze (statistika sa IS-3 mi je neuporedivo bolja nego sa KT pa ne tvrdim da je bolji tenk). Kao sto je E-75 najbolji tier 9 heavy, tako je i KT medju osmim tierima. Dakle KT, IS-3, pa T32.
U 500 meceva koji imam sa KT-om, IS me je najvise puta opalio sa srrednje udaljenosti. dakle cudno... protivnik te razvali tamo gde si po pravilu u prednosti. medjutim u dogfightu ili u gradskim mapama sa is-om nemam problema. prvo prednja ploca ima vise uglova, ako pod 90 stepeni postavljen sanse su znatno povecane za odbitak.medjutim ako se is postavi pod manjim ili vecim uglom, ploca glubi zakosenost i penetracija je garantovana. u dogfightu is nema apsolutno sta da teazi sa kt-om. masa i hp su na njegovoj strani, drugo kao i kt u i is ima slabu tacku u vidu komandirova kupole, ali o probitaku predne ploce necu ni da pricam( Sa kracom 10cm probila ko da je margarin) kupola u obliku sfere kod is a je nesto sto vadi stvar. drugo ovo govorim iz mog iskustva jer igraci koji krenu u dogfight u 80 slucajeva gadjaju u top(a sbate tacke su vizir, sfera od mitraljeza i donja ploca) pa u sustini samo odlazu svoje unistenje.pardon na pisanju, zesko je preko mobilnog...
PlazmaKeksWoT
25.8.2012, 18:16
Premium WarGaming.net:
PlazmaKeksWoT
25.8.2012, 18:31
Putin Vs. wargaming.net:
Jeste uzeli 500 golda za uništenje 3 spg sa tenkom ili 3 tenka sa spg? :)
http://img839.imageshack.us/img839/5264/shot012qk.jpg
Jeste uzeli 500 golda za uništenje 3 spg sa tenkom ili 3 tenka sa spg? :)
http://img839.imageshack.us/img839/5264/shot012qk.jpg
ne!?!?!? jel to jos uvek vazi?
ne!?!?!? jel to jos uvek vazi?
http://worldoftanks.eu/news/3600-behind-lines/
pRoskiLLz
25.8.2012, 20:20
valjda vazi ceo vikend...
Kako je njesra ovaj topna KV3 122mmD-25T nemoze nista da pogodi na 200m,naciljam usred srede opalim mislim kako je gotov ono nista i tako opet pa opet sve dok ne izgubim zivce:n-cc2::boodala:
nije bas... zna zestoko da te usere i na 500m... igraj sa 107mm... to ti je moj savet, zaradices BRDO!!!
Kod IS-a koliko municije ima ona zadnja 122mm puca?
26 granata
http://www.dodaj.rs/t/1n/1H/1SXBGGAM/1/is-municija.jpg (http://www.dodaj.rs/?1n/1H/1SXBGGAM/1/is-municija.jpg)
Hvala.Dakle isti kapacitet kao i na slabijoj 122mm koju koristi i Kv1s.
Moram da se pohvalim,igram sa T 150 vec nekoliko dana i nisam bio nesto odusevljen,najvise zbog topa od 85mm.Ali,danas uzeh 107mm i posle nekoliko partija sam zaljubljen u tenkic.
Posto igram paralelno sa IS mnogo mi vise lezi t150,mora da je zbog oklopa,IS prakticno probijaju kao kutiji od kartona dok T150cin armor samo dinguje.
Evo licnog rekorda od malopre,9 ubistava za partiju.
http://i.imgur.com/iEHcj.jpg
Srecaro!:)
Meni non-stop zafali jedan za top gun, a i ne mogu da predjem vise od licnog rekorda-8komada sa pz4
PlazmaKeksWoT
27.8.2012, 1:40
:a_bleh:
Srecaro!:)
Meni non-stop zafali jedan za top gun, a i ne mogu da predjem vise od licnog rekorda-8komada sa pz4
Hehe,al partija je bila totajno ocajna,hteo sam da je batalim cim je bilo 5:0 za napreijatelja.ne znam ni kako dobih 9 fragova,samo znam da su moji bili glupi na nivou,jurisali su frontalno pa su ih neprijatelji kupili kao metlom,pa sam ih ja lesinario iz nekog teskog steka na sredini mape,sram me bilo.
Koji je rekord uopste?mislim da videh negde na youtube 11 ili 12 ubistva sa partiju i to tipa sa nekim m18 ludakom ili jgPantherom.
Nego,kako vam ovo izgleda,nadjoh na domacem sajtu prodaje covek koji ju je napravio,samo sto je cena opasna.U pitanju je fiksni telefon po modelu t34 tenka
http://static.kupindoslike.com/telefon-tenk-rucno-radjen_slika_O_2646130.jpg
Moram da se pohvalim,igram sa T 150 vec nekoliko dana i nisam bio nesto odusevljen,najvise zbog topa od 85mm.Ali,danas uzeh 107mm i posle nekoliko partija sam zaljubljen u tenkic.
Posto igram paralelno sa IS mnogo mi vise lezi t150,mora da je zbog oklopa,IS prakticno probijaju kao kutiji od kartona dok T150cin armor samo dinguje.
Ovo mi je baš čudno, kad god sam igrao protiv T-150 retko sam ga kad dingao, čak i sa PZIV sam ga bez problema probijao.
Na T-150 nikad ne gledam kao na ozbiljnog protivnika, već kao na laku metu.
Ako ti IS probijaju kao kutiju od kartona, verovatno nisi igrao sa Tigrom, IS zna solidno da dinga u odnosu na Tigra.
Svaka čast na partiji. :)
--timebandit--
27.8.2012, 12:13
SP u punom sjaju :) na kraju se napucavam sa likom i zapali mu se tenk i na 3% me pogadja ja ginem on izgori(bio je zadnji u njihovom timu) i mi pobedjujmo :D
Vrlo zanimljiv taj SuperPershing, primetio sam da vrlo često dinga, čak i kad ga gađam u kupolu gde bi trebao da bude mekan.
Kad ce test server za ovaj novi pec.
Kad ce test server za ovaj novi pec.
Pa ima kod brace rusa.
Ma znam za to nego kad cemo moci da probamo nove ruske lovce?
PlazmaKeksWoT
29.8.2012, 7:10
Dodatne oznake na skinovima:
PlazmaKeksWoT
29.8.2012, 7:11
Part 2:
Ima li najave sta donosi sledeci patch i da li je to 8.0?
Ako neko ima link i za predhodni da vidim detalje, znam samo za nove t10...
PlazmaKeksWoT
29.8.2012, 14:46
http://worldoftanks.eu/en/development
Najbitnije da će nerfovari PzIV:n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2:
Bilo bi lepo kada bi ubacili da mogu brojevi da se stavljaju na vozila.Jos od kada sam bio mali se secam tenkova sa brojevima na boku.
Pa napravi svoj skin sa brojevima, uopšte nije teško. Pored nekog programa za obradu slika treba ti samo dds converter i to je to.
...ionako sve manje lice na tenkove,samo nam jos brojevi fale...
PA pogledaj malo bolje skoro svaki tenk, ako ne svaki je imao svoj broj.
Slažem se, brojevi bi lepo stajali na tenkovima.
PlazmaKeksWoT
30.8.2012, 19:29
Šta se trenutno radi povodom fizike:
-Fina podešavanja oštećenja prilikom sudara tenkova. Dovodimo ih na uobičajno stanje.
-Smanjujemo oštećenja prilikom malih skokova i kretanja po neravnom terenu.
-Ispravljamo oštra zaustavljanja u blizini malih objekata (kamenje itd).
-Povećavamo inerciju i zanošenje.
-Povećavamo zanošenje tenka prilikom kidanja gusenice.
-Povećavamo dinamiku kretanja uzbrdo (25%). Dejstvo zemljine teže je bilo suviše izraženo.
-Ispravljamo bag sa "zaglavljivanjem" na ivicama mostova i litica.
-Ispravljamo bag sa propadanjem mrtvih tenkova i "zaglavljivanje" na njihovom mestu.
-Ispravljamo grešku sa nedobijanjem oštećenja prilikom pada na mrtav tenk.
-Ispravljena greška indikatora "davljenja" tenka koji se nije uvek pojavljivao.
-Sklanjaju se sve nevidljive stene koje su bile ostavljene greškom.
Pojavila se informacija da će 8.0 patch biti dostupan tek posle finala Ural Steel 2012 koji će se održati 16 septembra.
Storm
29.08.12.
PA pogledaj malo bolje skoro svaki tenk, ako ne svaki je imao svoj broj.
Ah,vi mislite na one prave oznake/brojeve na tenkovima... To je ok,mislio sam da se misli na brojeve kao na trkackim autima :P
Lord Vucko
30.8.2012, 20:49
Ljudi,imam problem.:(
Ne mogu da se ulogujem na svoj acc u igri(uradio sam bio ono da spojim wot sa woa) i od tada nista,menajo sifre,na sajtu se ulogujem,a u igri nista.Neke reci mudrosti?:D
Da,mislih na prave brojeve.A i dodalo bi donekle na realnosti.Recimo primer danas,krkah se sa tigrom i skinuh mu nesto smesno energije,dok je on mene skoro utepao.posle nekoliko minuta se nadjoh u situaciji da sva tri tigra iz neprijateljskog tima su mi okrenuti bokom bas onako kako treba.Da je imao broj na tenku znao bih koji je taj koji me je osakatio pa bih njega ciljao,da mu vratim milo za drago.Ovako krknuh onog koji mi je bio najlaksa meta.
I da mislismo na te normalne brojeve koje je imao skoro svaki tenk u drugom svetskom ratu.
@PlazmaKeks,hvala! Ovo obecava,jos kada bi drugacije uradili mehaniku sa vodom bilo bi lepo,ovako cemo dobiti podmornice.
U dokolici grindam americke SPG-e,dogurah do prista.Koji je po vama njihov najbolji spg?
U dokolici grindam americke SPG-e,dogurah do prista.Koji je po vama njihov najbolji spg?
T92, M40/M43 i M41 su jedino vredni pomena.
PlazmaKeksWoT
30.8.2012, 21:12
:boodala:
T92, M40/M43 i M41 su jedino vredni pomena.
Hvala.A koja je situacija kod brace francuza?
Izvini sto samo zapitkujem,tek igram manje od 2 meseca,i to uglavnom samo sovjete pa sada sirim vidike i to najvise oko SPG-a :)
Nisam daleko dogurao sa artiljerijom, stigao sam samo do grileta :), ali do sad najbolja mi je svapska artiljerija.
PlazmaKeksWoT
31.8.2012, 3:19
Originalna nišanska sprava sa Panzerkampfwagen Tiger Ausf. E.
Izvini sto samo zapitkujem,tek igram manje od 2 meseca,i to uglavnom samo sovjete pa sada sirim vidike i to najvise oko SPG-a :)
Ne bih znao, stigao sam tek do tier 5 sa francuskom arty.
Americka arti mnogo boli kad pogodi (imam T92) ali je kljucna rec KAD pogodi. Izuzetno sporo skuplja nisan i veliki je krug nisana,pozitivno je sto ima ogroman splash pa i kad ne pogodi direktno skine po 700-800hp-a. Ako kojim slucajem pogodi direktno u vecini slucajeva 1shotuje ili osakati tenk da mu ostane samo 10-20% helta.
Francuzi su totalna suprotnost (imam Loarraine 150 ali je isti princip i sa BatChat arti) tj precizni su,brzo skupljaju nisan,mali je krug nisana ali i kad pogodi direktno zna da skine samo 200-300hp. Ponekad ako pogodis tenk u pravo mesto skine maksimalnih 900 i to je to.
Ruse i nemce nisam igrao ali verujem da su negde izmedju ove dve krajnosti :)
pRoskiLLz
31.8.2012, 10:06
ako volis preciznost, to ces najvise dobiti od Obj. 261... ali do nje ces morati da dodjes sa nepreciznim mini-nukes od SU-14, S-51 i Obj. 212, sto opet nije lose jer imaju dobar dmg i solidan splash... Nemacka ti je nekako najvise balansirana, solidan dmg, solidna preciznost, ali se nista ne istice... M40/43 i Obj.212 imaju istu pusku....
Obj. 212 je precizniji od 261, jedina prednost 261 je što je značajno brži. To što je accuracy veći kod 261 znači samo da ti je krug uži, u praksi mi se 212 pokazao preciznijim.
pRoskiLLz
31.8.2012, 10:38
WTF?! o cemu pricas?
ako je 0.55m na Obj.212 preciznije od 0.42m na Obj.261, onda si u pravu...
wiki.worldoftanks.com mozes i tamo da vidis...
gledao sam i youtube, gde se vidi da je 261 precizan skoro k'o SU-5 (preterujem, znam)...
212 ima istu pusku kao i S-51 koji imam, i ne mogu se bas pohvaliti nekom preciznoscu... 'oce da derne po sred kruga, ali ne mozes reci da je precizniji...
Novi specijal!
http://worldoftanks.eu/news/3658-last-days-world-war-ii/
pRoskiLLz
31.8.2012, 11:42
hehehhehe, koliko nam je bolji specijal za vikend nego amerima... :D
Ko hoće lepo da zaradi sad ima priliku, kupi T-34-85 upola cene i igra sa njim 3 dana sa duplom zaradom, još ako se uplati 3 dana premiuma za 250 golda...
WTF?! o cemu pricas?
gledao sam i youtube, gde se vidi da je 261 precizan skoro k'o SU-5 (preterujem, znam)...
212 ima istu pusku kao i S-51 koji imam, i ne mogu se bas pohvaliti nekom preciznoscu... 'oce da derne po sred kruga, ali ne mozes reci da je precizniji...
Slažem se. Poslednjih dana igram skoro samo s-51 i nekad skakućem od sreće a nekad vadim tipke iz numeričke tastature od besa... ne znam od čega zavisi povremena hirurška preciznost, odnosno velika nepreciznost (pričam o pravilnom krugu nišana, ne o elipsi)...
Ali dobar je splash sa fugasnom granatom, kad rokneš među njih 4-5 na , recimo, Sand Riveru :)
pRoskiLLz
31.8.2012, 12:15
Slažem se. Poslednjih dana igram skoro samo s-51 i nekad skakućem od sreće a nekad vadim tipke iz numeričke tastature od besa... ne znam od čega zavisi povremena hirurška preciznost, odnosno velika nepreciznost (pričam o pravilnom krugu nišana, ne o elipsi)...
Ali dobar je splash sa fugasnom granatom, kad rokneš među njih 4-5 na , recimo, Sand Riveru :)
gleda se po gausovaj raspodeli i po x i po y osi... Znaci, najvece su sanse da ce da rokne po sred, pa sve manje do krajeva... nesto ovako:
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0:G auss_reduite.svg
naravno, gledano u % u nasem slucaju...
-----------------------------------------------------------
666. poruka... :dzavo::nov_mad2:
miša topola
31.8.2012, 13:56
Novi specijal!
http://worldoftanks.eu/news/3658-last-days-world-war-ii/
I novi razlog zasto ne treba igrati random :D
miša topola
31.8.2012, 16:00
T110E5 http://mwreplays.com/replay/EZ932H99SLAV/ jutros, na Lejkvilu, prosto smo ih pregazili praktično nismo stajali, samo napred :)
T110E5 http://mwreplays.com/replay/8R988KWRP5SK/ malopre, na Peščanoj reci, delovalo je kao izgubljena bitka ali smo ipak na kraju pobedili ako su imali dosta lovaca na tenkove :)
Komentari, kritike, predlozi...? :)
pRoskiLLz
31.8.2012, 16:13
Pazi, nisam gledao replay-e, ali mi u drugom nije jasno kako na tako otvorenoj mapi njihovi TD-ovi nisu uspeli da vas razvale... Da je svaki opalio po 5 puta, pola bi vam tima falilo (bar sto se helta tice, ako ne killova)... Moracu da pogledam kad dodjem kuci jer...... mi neke stvari nisu jasne...
+ to sto si pogodio 23 puta... jbt... zamisli tim koji pusta tier X da pogodi 23 puta i nanese 7k dmg-a (ovo vazi za obe partije)...
WTF?! o cemu pricas?
Jedno je gledati na YT, a drugo odigrati 300+ partija sa tim vozilima, tako da ne pričaj napamet. Top sa S-51 i 212 jeste isti na papiru, ali u praksi se razlikuju kao nebo i zemlja.
pRoskiLLz
31.8.2012, 16:24
prijatelju, sta ima da se razlikuju, isti top, ista posada, isti moduli...
razlikuju se zbog sasije, sta, ne kontam?
203mm B-4 su oba...
Brze puni, brze nisani, precizniji je...
pRoskiLLz
31.8.2012, 16:33
okej, nije problem... mozete li samo da mi pojasnite..... kako?
Zato sto nije sve u topu. Kad stavis drugu kupolu na tenk, isti top koji si imao ima bolje performanse (punjenje, preciznost, nisanjenje. nekad sve, nekad samo nesto od ovog), kada pogledas info vidis da se je promenio. Taj isti top na sledecem tenku ima jos bolje performanse. Ista stvar je i kod artiljerije, top koji prenosis se bolje ponasa na sledecem SPG-u. Tipa, GW Tiger i GW TypeE imaju isti top, ali na TypeE ima bolje performanse, sve tri vrednosti. Ista stvar je i sa S-51 i 212. Pogledaj u info-u, to ti je ono kad pise za neki top RoF 4-6, preciznost 3,1-3,5 ili nisanjenje 2-2,5. To su performanse za taj top od najslabije do najbolje konfiguracije. Medjutim, kada stavis top i kliknes iz garaze (ne iz tech tree) pise ti vrednost za trenutnu konfiguraciju (tenk i kupolu).
miša topola
31.8.2012, 16:50
Pazi, nisam gledao replay-e, ali mi u drugom nije jasno kako na tako otvorenoj mapi njihovi TD-ovi nisu uspeli da vas razvale... Da je svaki opalio po 5 puta, pola bi vam tima falilo (bar sto se helta tice, ako ne killova)... Moracu da pogledam kad dodjem kuci jer...... mi neke stvari nisu jasne...
+ to sto si pogodio 23 puta... jbt... zamisli tim koji pusta tier X da pogodi 23 puta i nanese 7k dmg-a (ovo vazi za obe partije)...
Pogledaj, videćeš kako se igra sa T110E5 ;)
Napiši mi komentare posle pregleda oba snimka :)
pRoskiLLz
31.8.2012, 16:58
Zato sto nije sve u topu. Kad stavis drugu kupolu na tenk, isti top koji si imao ima bolje performanse (punjenje, preciznost, nisanjenje. nekad sve, nekad samo nesto od ovog), kada pogledas info vidis da se je promenio. Taj isti top na sledecem tenku ima jos bolje performanse. Ista stvar je i kod artiljerije, top koji prenosis se bolje ponasa na sledecem SPG-u. Tipa, GW Tiger i GW TypeE imaju isti top, ali na TypeE ima bolje performanse, sve tri vrednosti. Ista stvar je i sa S-51 i 212. Pogledaj u info-u, to ti je ono kad pise za neki top RoF 4-6, preciznost 3,1-3,5 ili nisanjenje 2-2,5. To su performanse za taj top od najslabije do najbolje konfiguracije. Medjutim, kada stavis top i kliknes iz garaze (ne iz tech tree) pise ti vrednost za trenutnu konfiguraciju (tenk i kupolu).
okej, pa zar je tako tesko da se za svaki tenk napise od-do?
znam da, npr Wolverine ima ROF od-do i da pise, ali na ovom topu pise egzaktna vrednost... w/e
Pogledaj, videćeš kako se igra sa T110E5 ;)
Napiši mi komentare posle pregleda oba snimka :)
no frx... (:
okej, pa zar je tako tesko da se za svaki tenk napise od-do?
znam da, npr Wolverine ima ROF od-do i da pise, ali na ovom topu pise egzaktna vrednost... w/e
Hmmm...
http://www.dodaj.rs/t/3l/I/28LZnPcY/shot003.jpg (http://www.dodaj.rs/?3l/I/28LZnPcY/shot003.jpg)
Ista stvar je i sa S-51 i 212. Pogledaj u info-u, to ti je ono kad pise za neki top RoF 4-6, preciznost 3,1-3,5 ili nisanjenje 2-2,5. To su performanse za taj top od najslabije do najbolje konfiguracije. Medjutim, kada stavis top i kliknes iz garaze (ne iz tech tree) pise ti vrednost za trenutnu konfiguraciju (tenk i kupolu).
pRoskiLLz
31.8.2012, 17:14
hmmm...........
:n-hang: izvinjavam se... :kreza:
-------------------------
@misa topola, u ovoj prvoj IS-7 nubina umre na pocetku... :kreza
moj savet ti je da iskljucis "Enable vehicle vibration in sniper mode"... imaces dosta vise pogodaka jer dosta kasnis dok ti se tenk smiri... + sto ide gore dole kad te pogode... jeste da izgleda realisticnije ali je dosta bolje za gameplay ako iskljucis... cisto ono, probaj... (:
Ljudi,
meni je ovo skroz novo, ovaj mwreplays što pokazuje koliko si naneo damage-a na kraju bitke...
Pošto skoro nikad ne gledam kako pada moja granata (da me ne dekne njihov arty na osnovu traga granate :) ) kad igram S-51 ne znam ni približno koliko sam damage-a naneo u partiji. Čak ni xvm koji koristim nema tu opciju, to da vidim...
Ima li načina da se jednostavno u toku ili nakon partije vidi koliko si naneo damagea (osim da se snimljena partija svaki put uploaduje na mwreplays?
Ima onaj wotlogger, poseban program koji uključuješ pre nego što pokreneš WoT, za svaku partiju ti beleži razne podatke između ostalih i ukupan damage.
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/68849-wot-logger2/
miša topola
1.9.2012, 1:01
hmmm...........
:n-hang: izvinjavam se... :kreza:
-------------------------
@misa topola, u ovoj prvoj IS-7 nubina umre na pocetku... :kreza
moj savet ti je da iskljucis "Enable vehicle vibration in sniper mode"... imaces dosta vise pogodaka jer dosta kasnis dok ti se tenk smiri... + sto ide gore dole kad te pogode... jeste da izgleda realisticnije ali je dosta bolje za gameplay ako iskljucis... cisto ono, probaj... (:
Jes, nub se zaleteo na sredinu i olakšao mi posao u daljem toku bitke :D
La.Prestige
1.9.2012, 14:23
okej, nije problem... mozete li samo da mi pojasnite..... kako?
Ob 212 ima bolji mehanizam topa, tako da je sva na strani njega. :)
Inace, ne slazem se da je Ob 212 precizniji od 261. Ja na 261 koristim uglavnom AP municiju, i jako se retko desi da omasi.
Rekoh ti stvar navike, meni je bio precizniji a posada je ista (samo na 212 može ventilacija, a na 261 ne može, doduše sad na 261 imaju BiA perk). Zato sam i odigrao samo nekih 70-ak partija sa 261...
Da li neko veceras ima probleme sa lagom?Lag mi pise oko 40, 50 kao i obicno ali se oseca opasno i dc sam dobio jednom? Ovakve probleme gotovo da nisam imao...
Da li neko veceras ima probleme sa lagom?Lag mi pise oko 40, 50 kao i obicno ali se oseca opasno i dc sam dobio jednom? Ovakve probleme gotovo da nisam imao...
Da ,mnogo njih se zali na lag!!!
Ja sa mojim glupim pitanjima.Danasnje glasi:
Sta raditi sa mediumom,recimo igram sa t34/85 nabudzenim do kraja.POsada oko 90% i ginem kao da sam plasticna igracka.
Dakle sta preporucujete nekom ko se navukao na IS i t150 i SPG-ove pa je zaboravio sta da radi sa mediumima.Dakle sta medijumi od Tier 6 i dalje da rade?Da li da izvidjaju,snajperisu ili sta?
Posto u svakom sukobu na cistini pokupe me posle najvise 2 pucnja,dok ih ja samo dingam.Ocigledno previse igrah sa teskasima pa zaboravljam da nemam kilo oklopa ispred sebe.
Sta da kupim Ferdinanda ili JagdPanthera II?
Sta raditi sa mediumom,recimo igram sa t34/85 nabudzenim do kraja.POsada oko 90% i ginem kao da sam plasticna igracka.
Dakle sta preporucujete nekom ko se navukao na IS i t150 i SPG-ove pa je zaboravio sta da radi sa mediumima.Dakle sta medijumi od Tier 6 i dalje da rade?Da li da izvidjaju,snajperisu ili sta?
Posto u svakom sukobu na cistini pokupe me posle najvise 2 pucnja,dok ih ja samo dingam.Ocigledno previse igrah sa teskasima pa zaboravljam da nemam kilo oklopa ispred sebe.
On ima slaboklop trupa svega 45mm sa svih strana dok kupola cini mi se ima 110.I ja ga sad trebutno imam posada isto oko 90%, ali mi fali poslednji top.Moras koristiti pokretljivost tenka i da protivnike napadas sa strane.
PlazmaKeksWoT
2.9.2012, 7:03
Meni je T-34/85 bio čisti bol. Baš zbog tela od kartona. U SSSR mediume sam se zaljubio na T-43. Generalna taktika je: flankovanje, hull down (sakrij telo), uvek idi u čoporu (ma koliko ti to bilo p****sto) i nemoj da jurišaš prvi.
Sta da kupim Ferdinanda ili JagdPanthera II?
Ferdi = spor, "dobro" oklopljen, velika silueta (laka meta sa strane)
JgPanther II = "brz", slabo oklopljen, manja silueta.
Meni lično više odgovara "deblji" oklop jer volim da da igram ofanzivno. 128 mm PaK44 L/55 koji je top gun na oba buši sve i svako ko izleti ispred tebe biće žestoko kažnjen. Prelazak sa JgPanther I na Ferdija će biti kao da si seo u bunker, ali veoma spor bunker. Prva partija sa Ferdijem (neka gradska mapa) ja i 2 mediuma smo očetkali ceo tim. Najzad sam doživeo da neprijatelj beži od mene :kreza:
Malo istorije:
Operation Frühlingserwachen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Fr%C3%BChlingserwachen
Posledice:
http://englishrussia.com/2012/01/12/equipment-of-the-balaton-battle/
Ob 212 ima bolji mehanizam topa, tako da je sva na strani njega. :)
Inace, ne slazem se da je Ob 212 precizniji od 261. Ja na 261 koristim uglavnom AP municiju, i jako se retko desi da omasi.
212 sa ventilacijom ramerom i GLD punjnje 30s, velika prednost je splash granate (jednom prilikom ubio 2 i trećeg prepolovio), u odnosu na 261 i damage per hit, ali 261 sa AP granatom je extra, doduše nikada ne gađam IS7 sa AP jer skoro uvek dinguje, ali zato miš, 100-tka upijaju preko 1200dmg.
takođe 212 je odličan za one shut, pogotovo amera, TD-ova, kada se pogode u zadnji deo.
i meni se 212 bolje pokazao, ali je 261 mnogo mobilniji, brže skuplja i nišani, više helta pa može da preživi i direktan pogodak najvećeg broja vozila u igri, ponekada i dinguje.
Koji je top bolji za T44 100mm LB-1 ili122mm D-25-44?
Jos uvek nisu resili mode gde je tim koji brani bazu u velikoj prednosti u odnosu na drugi koji je treba zauzeti ili pobiti sve za svega 10 minuta! Kako ce taj mod da zamre u 8.0 kada budu separatizovani!
Encounter i standard mod su odlicni, ali assault svaka cast gluposti...
@Cane ja koristim 100mm LB-1.
Koji je top bolji za T44 100mm LB-1 ili122mm D-25-44?
100mm LB-1 keva... precizan, brzo nisani, dosta brzo loaduje... + mozes sve da probijes sa strane...
Jos uvek nisu resili mode gde je tim koji brani bazu u velikoj prednosti u odnosu na drugi koji je treba zauzeti ili pobiti sve za svega 10 minuta! Kako ce taj mod da zamre u 8.0 kada budu separatizovani!
ne znam sto bi taj mod zamro... ne bi verovao koliko timova nema pojma kako da brani bazu... cesto je napad najbolja odbrana (umesto da branite) jurisate im na flenkove gde ce oni da dodju (par puta smo ih pregazili za 4 minuta tako)...
Ja sam kupio t-44, malo igrao, nisam ni otključao sve, i prodao ga...
Nekako ne uživam u mediumima... šta ja znam... možda kasnije kad izgustiram hevije i artiljeriju :)
meni su mediumi mama... kad dodjem do T-62A nema tenka koji ce prezivi...
Slazem se.
http://wiki.worldoftanks.com/T-54
zbog cega? msm, jeste da je T-62A samo malo zbudzen T-54 a dali mu tier X, ali RoF i okretnost su mu jednostavno nenadje****...
Opet prokleta moralna dilema.
T 34 ili Lowe?
Gledao sam sve moguce statistike, jedino sto me sprecava da uymem T 34 je front armor i nista vise. U praksi kada naletim na ove tenkove, mnogo gore prodjem u sukobu sa T 34. Lowe uvek nekako busnem gde treba, dok ovaj drugi nenormalno dinguje. Pogotovu kupola kojoj ne mogu nista. Da ne govorimo tek o vatrenoj moci, ima top da ne verujes ali verujem da je nemac ipak precizniji i da ima granatu vise u minuti. KO zna koji bi mi vise lezao od ove dvojice. Zao mi je sto nemam priliku da ih probam. Opet da dam pare i posle da se kajem nije mala stvar. Jer u ovoj bedi to nisu male pare.
miša topola
3.9.2012, 12:55
T32, snajper i čelični zid http://mwreplays.com/replay/9V2E12CW8YP6/ :)
Opet prokleta moralna dilema.
T 34 ili Lowe?
Gledao sam sve moguce statistike, jedino sto me sprecava da uymem T 34 je front armor i nista vise. U praksi kada naletim na ove tenkove, mnogo gore prodjem u sukobu sa T 34. Lowe uvek nekako busnem gde treba, dok ovaj drugi nenormalno dinguje. Pogotovu kupola kojoj ne mogu nista. Da ne govorimo tek o vatrenoj moci, ima top da ne verujes ali verujem da je nemac ipak precizniji i da ima granatu vise u minuti. KO zna koji bi mi vise lezao od ove dvojice. Zao mi je sto nemam priliku da ih probam. Opet da dam pare i posle da se kajem nije mala stvar. Jer u ovoj bedi to nisu male pare.
cekam da legne plata i onda uzimam T34... gledao sam sve moguce forume (mislim da sam i ovde pitao), snimke, testove, karakteristike, i na kraju dodjoh do toga da se vise isplati T34, bar za moj playstyle... Ako hoces da zaradjujes k'o besan a da se ne cimas previse onda ti je LOWE bolji jer je precizniji pa mo's da snajpujes dok sa T34 vise moras da uleces u fajtove sto meni vise odgovara, jer ionako volim mediume a tajpa opet neka u prodaji... /:
zbog cega? msm, jeste da je T-62A samo malo zbudzen T-54 a dali mu tier X, ali RoF i okretnost su mu jednostavno nenadje****...
Nije ništa pokretljiviji od T-54-ke, RoF je zanemarljivo veći, a oklop je tanji za 20mm spreda, kažem ti sa Loweom ga bušim kad hoću, a T-54 teško. Jedino u čemu je prilično bolji je penetracija (skoro za 50mm veća nego na t9).
Previše se oslanjaš na snimke sa YT koji apsolutno ništa ne znače dok ne odigraš malo sa tenkom.
PA volim ja da snajpujem ali burazeru nervira me ta sporost nemaca, busenje modula ko svajcarski sir. Od kada sam presao na ruse i dosao da IS-a, a sada vec skoro i do IS 3, mnogo bolje rezultate mi daje bliska borba sa njihovim mocnim topovima i ding fazonom.
Nemci su mi se smucili koliko se napatih sa Tigrovima, granu furam dalje samo da bih dosao do E 75 da ga probam jer mi je to velika zelja i onda stajem.
Znas taj osecaj kada vozis rusa i naletis na nemca u borbi i naglo te preplavi osecaj spokoja kada si svestan da ces da ga sljutis natenane.
Nije ništa pokretljiviji od T-54-ke, RoF je zanemarljivo veći, a oklop je tanji za 20mm spreda, kažem ti sa Loweom ga bušim kad hoću, a T-54 teško. Jedino u čemu je prilično bolji je penetracija (skoro za 50mm veća nego na t9).
Previše se oslanjaš na snimke sa YT koji apsolutno ništa ne znače dok ne odigraš malo sa tenkom.
sve ja tebe razumem, i znam da je tanji spreda, ali to upravo zahteva kvalitetniji playstyle nego sto ti je trebao sa T-54... sta bi rekao za patton-a i za patton-a III? njih mozes da busis i sa tirom V, pa ljudi opet igraju sa njima...
PA volim ja da snajpujem ali burazeru nervira me ta sporost nemaca, busenje modula ko svajcarski sir. Od kada sam presao na ruse i dosao da IS-a, a sada vec skoro i do IS 3, mnogo bolje rezultate mi daje bliska borba sa njihovim mocnim topovima i ding fazonom.
Nemci su mi se smucili koliko se napatih sa Tigrovima, granu furam dalje samo da bih dosao do E 75 da ga probam jer mi je to velika zelja i onda stajem.
Znas taj osecaj kada vozis rusa i naletis na nemca u borbi i naglo te preplavi osecaj spokoja kada si svestan da ces da ga sljutis natenane.
kontam, istrazio sam IS-3 odavno, samo cekam kes da ga uzmem... nemci su ti se zgadili upravo iz razloga tigra (a i KT) busis kako 'oces... retko ces kad dingovati kad mu nista nije sloupovano... T34-ci kupolu ni sa T95 nisam mogao da probijem pa ako znas da sakrijes hull onda definitivno uzimaj njega...
@misa topola jesi probao da iskljucis vehicle vibration in sniper mode?
kontam, istrazio sam IS-3 odavno, samo cekam kes da ga uzmem... nemci su ti se zgadili upravo iz razloga tigra (a i KT) busis kako 'oces... retko ces kad dingovati kad mu nista nije sloupovano... T34-ci kupolu ni sa T95 nisam mogao da probijem pa ako znas da sakrijes hull onda definitivno uzimaj njega...
Samo znam da kada mi je kupola T34 osencena da ima izgled samog djavola. I kad me pljusne da mi nije dobro. U bliskim borbama skoro nikada nisam uspeo sam da ga prodjem bez jace podrske.
Lowe je mozda prakticniji sto tice zarade, njega prati reputacija najboljeg money makera.
Ne znam kako ovaj drugi tu stoji, kolika mu je popravka i koliko u proseku zaradjuje!?
opravke su oko 6-7k a zarada (za partiju gde ubijes 2 i ostetis par) ode preko 60k... igram sa jednim drugarom koji non stop igra sa T34 pa mi kopira zarade i to...
Pa to je onda fenomenalno. Premium nalog ne utice na to? Ili pretpostavlem da je sa premijum tenkom uvek princip premijuma imao ga za taj dan ili ne.
Pa to je onda fenomenalno. Premium nalog ne utice na to?
on nema premium... sa premiumom lagano preko 100k za solidne partije... premium tenk je kao obican samo sa manjim kostanjem opravki i jeftinijom municijom... dobijas bonuse od premiuma (ako ga imas)...
miša topola
3.9.2012, 13:30
@misa topola jesi probao da iskljucis vehicle vibration in sniper mode?
Jesam, užas... odmah sam vratio na predhodno podešavanje :)
LOL! a nije ti lakse za igranje? mislim, ne cekas da se smiri tenk prenego sto opalis i to...
on nema premium... sa premiumom lagano preko 100k za solidne partije... premium tenk je kao obican samo sa manjim kostanjem opravki i jeftinijom municijom...
Municija nije jeftinija. 60-70k ćeš da dobijaš za dobro odigrane pobede, ~40-50k za pobede u kojima si lošije odigrao. Bez premiuma.
miša topola
3.9.2012, 13:35
LOL! a nije ti lakse za igranje? mislim, ne cekas da se smiri tenk prenego sto opalis i to...
Navikao sam da igram tako, ne mogu sada da promenim ;)
majke im ga, onda me slagase za municiju... znaci bice municija za njega preko 1000 po granati...
ako oduzmes 20ak granata stvarna zarada ce biti oko 30-40k bez premiuma...
@misa topola svaka cast onda... :kreza:
Cuo sam (ovde na forumu) da ce da nerfuju PzIV (da ga oslabe ?)
Nece vise da ima sturmturret i jace topove.
Da li da ga prodam i teram dalje prema Tigru recimo ...
Sta ce mi ovako sav exp. koji zaradi se samo gomila. I naravno nemam gold da ga prebacim u free exp. Eventualno dobro zaradjuje credit, ovi 8tier cesto gube pare. Pa zbog nekog balansa da ga zadrzim ? E sad ako ga oslabe kako ce da zaradjuje ...
Cuo sam (ovde na forumu) da ce da nerfuju PzIV (da ga oslabe ?)
Nece vise da ima sturmturret i jace topove.
Da li da ga prodam i teram dalje prema Tigru recimo ...
Sta ce mi ovako sav exp. koji zaradi se samo gomila. I naravno nemam gold da ga prebacim u free exp. Eventualno dobro zaradjuje credit, ovi 8tier cesto gube pare. Pa zbog nekog balansa da ga zadrzim ? E sad ako ga oslabe kako ce da zaradjuje ...
a brze treniranje posade, prijatelju?
Nije da je zanemarljivo veći ROF, 9.09 prema 7.35, to je ogromna razlika, skoro dve granate u minuti, plus osetno veća penetracija...dosta precizniji top i dosta manje vreme nišanjenja.
T-62 jeste bušan, ali zato ima brutalan top, a i u samoj igri mi deluje da je okretniji od T-54.
Nije da je zanemarljivo veći ROF, 9.09 prema 7.35, to je ogromna razlika, skoro dve granate u minuti, plus osetno veća penetracija...dosta precizniji top i dosta manje vreme nišanjenja.
T-62 jeste bušan, ali zato ima brutalan top, a i u samoj igri mi deluje da je okretniji od T-54.
slazem se u potpunosti...
Encounter i standard mod su odlicni, ali assault svaka cast gluposti...
Upravo tako.
ne znam sto bi taj mod zamro... ne bi verovao koliko timova nema pojma kako da brani bazu... cesto je napad najbolja odbrana (umesto da branite) jurisate im na flenkove gde ce oni da dodju (par puta smo ih pregazili za 4 minuta tako)...
Ja 75% gubim kada sam u timu koji napada, a ovih nekoliko dana 95% gubim u tim situacijama!
.....
Da li neko zna da mi kaze sta je na Lorraine unapredjeno od kako je t9?
pfff, meni bas ide kad napadam, ne znam sta je sa svim ovim kukanjem...
sto se tice lorrain-a, mislim da nije bilo nekih "major changes"...
Municija nije jeftinija. 60-70k ćeš da dobijaš za dobro odigrane pobede, ~40-50k za pobede u kojima si lošije odigrao. Bez premiuma.
Odlicno, kada je na premijumu mogao da mi kv1 bude money maker, onda ce T 34 da mi bude banka.
p.s.
Ako nerfuju PZ ja vide ne znam sta ce tamo da ostane da valja. Ostace jedino jos da nerfuju artiljeriju.
rekoh ja pre 100tinak postova... sve Tier V ode dole... :(
Pošto su skinuli 107mm top sa SU-85, nije mi više toliko zanimljiv za igranje, pa razmišljam da ga prodam u uzmem SU-100. E sad, da li on vredi tih para :) i u kakve partije upada, obzirom da je tier 6? Da li može da napravi ozbiljnu štetu?
PlazmaKeksWoT
3.9.2012, 19:33
Od 03.09 do 07.09. Sinyavino Offensive specijal:
-25% popust na premium opremu.
-50% popust na običnu opremu.
-Popust na cenu premium naloga: za uplatu 3 dana dobijate 7, za uplatu jednog dana dobijate 3.
-Popust 50% na sledeću tehniku: T-26, T-28, KV-1, SU-26, PzKpfw II, PzKpfw III, PzKpfw IV.
-2x na prihode od KV-1 i PzKpfw IV.
-50% popust na premium tenk PzKpfw S35 739 (f).
-30% brža obuka posade.
Pošto su skinuli 107mm top sa SU-85, nije mi više toliko zanimljiv za igranje, pa razmišljam da ga prodam u uzmem SU-100. E sad, da li on vredi tih para :) i u kakve partije upada, obzirom da je tier 6? Da li može da napravi ozbiljnu štetu?
Meni je bio extra. Ali ima jedno veliko ali. Cena municije za top gun je 1025. Znači nema više opali pa ako ne pogodiš nikom ništa.
Drustvo, uzeo sam cercila, pa ako nije problem da mi neko kaze koja je najbolja taktika igranja sa njim?
Posto uzeh cercila pre oko mesec dana.Evo kako ja igram.
Prvo igras kao medium,cuvas od neprijateljskih izvidjaca tvoju artiljeriju,neprijateljski skautovi ti prakticno ne mogu nista a i pucas ludacki brzo a heavy si.
Kada skinete skautove onda ides na srednju distancu i snajperises.Ne pokusavaj da ulazis u fajtove iz blizine gde si ti najblizi neprijatelju sa Kv1 i ostalom heavy ekipom jer ce te pocistiti samo tako.
Pored brze puce,najbolja stvar kod cercila je prednji oklop koji prakticno ne moze da probije ni Kv1.Dakle kad god vidis neprijatelja,okreni prednji deo tenka ka njemu,onda nanisani neprijatelja,zaglavi dugme misa da puca,i mozes lagodno skoknuti do frizidera po neku hranu ili pivo.
Kupi obavezno GLD rammer,sa njime i istreniram posadom puca top skoro kao masinka.
Inace,ja mu zameram sto je spor,ide najvise 30 na sat i sto mu top ne probija debeo oklop,ali zato cisti medium i lake tenkove samo tako.A i da nema ove dve mane bio bi savrsen tier 5.
Nadam se da sam ti pomogao
Od 03.09 do 07.09. Sinyavino Offensive specijal:
-25% popust na premium opremu.
-50% popust na običnu opremu.
-Popust na cenu premium naloga: za uplatu 3 dana dobijate 7, za uplatu jednog dana dobijate 3.
-Popust 50% na sledeću tehniku: T-26, T-28, KV-1, SU-26, PzKpfw II, PzKpfw III, PzKpfw IV.
-2x na prihode od KV-1 i PzKpfw IV.
-50% popust na premium tenk PzKpfw S35 739 (f).
-30% brža obuka posade.
Gde si ti našao ovaj specijal?!
Trenutno je aktuelan ovaj specijal
http://worldoftanks.eu/news/3722-german-prototype-special/
ISU 152 - posle 70 godina u blatu pali na gurku :-)
http://www.youtube.com/watch?v=n_aDMqFrUV8&feature=share
kakva prokleta zver! :eek::Freddy::tapsh::aplauz:
ISU 152 - posle 70 godina u blatu pali na gurku :-)
http://www.youtube.com/watch?v=n_aDMqFrUV8&feature=share
Hahah, sovjetska tehnika je neunistiva! :n_klanja:
Jel imaju vajde oni prigovori na kretensko ponasanje igraca?
Juce me je moj hummel unistio iz zezanja i propalo mi je 5x exp-a.
Nadam se da od toga ima vajde jer ne znam vise kako je moguce zastititi normalne ljude od ovih idiota.
Ako ima vajde, znali neko kakve su sankcije takvima? :boxing:
miša topola
4.9.2012, 14:14
Novi set snimaka :)
http://mwreplays.com/replayimg/c75e67e4b1bfcc9d8fbbfbdf55de0297.png (http://mwreplays.com/replay/7FQZDXYELXLS/)
http://mwreplays.com/replayimg/7fc761262f5b93ccd9aaeefdf4f1bd7c.png (http://mwreplays.com/replay/VV9U4BV76DY3/)
http://mwreplays.com/replayimg/7a8591e4fb8758a6f54a8e5a7ae26c3f.png (http://mwreplays.com/replay/DHNWCW1LT9SD/)
http://mwreplays.com/replayimg/d7a164ec562ed97d9004b19bdd12b025.png (http://mwreplays.com/replay/VBG2QE8V7RKA/)
:dzavo:
Novi lični rekord u uništenim tenkovima (a partija izgubljena:facepalm):
http://img855.imageshack.us/img855/382/shot002xj.jpg
Novi lični rekord u uništenim tenkovima (a partija izgubljena:facepalm):
http://img855.imageshack.us/img855/382/shot002xj.jpg
kako ste uspeli da izgubite, ostale im dve artiljerije + ste krenuli da zauzimate) :facepalm
--------------------------------------------------------------------------
ranije sam instalirao neki mod za minimap kad sam mogao da je zumiram jos vise... ima li neko ovaj mod za dodatno zumiranje minimape, i ako ima, moze li da mi okaci? bio bih zahvalan...
Ovaj drugi Marder nije bio ni za šta; mene su sredili izdaleka, posle su lako počistili ovu dvojicu...
omFg... :facepalm
umesto sam da ih sredi... pobogu, dve artiljerije protiv 2 TD-a...
Pojavila se genijalna ideja od strane igraca.Da poljaci dobiju svoji server.
Onda bi napokon se resili sieme.Sta kazete o toj ideji?
jel' ima negde da se glasa? :to_care:
Siema problem se rjesava vrlo lagano. Otkucas im nesto na cirilici i cujes povike i divljanja jer misle da si Rus. Nesto neprocjenjivo.
Ja sam još pre godinu dana na forumu WoT-a otvorio temu da se napravi server gde bi se izbacili svi Poljaci, ali su je naravno obrisali...
Hehe,mislis prebacili ne izbacili ;)
Sada hoce da napravo posebno poljsko drvo za tenkove,a valjalo bi i poljake da prebace na poseban server,stvarno su naporni do zla boga.
Inace,budzim ove artiljerije kod amera i francuza paralelno.Skoro zavrsih sa tier 3.Onaj m37 mi je uzasan,pogotovu jer kada malo pomerim tenk ode nisan do kine.Koliko cujem m7 priest ima samo pucanje a jos je neprecizniji od m37,jedva cekam :n-cc2:
Francuski lorr 39LAM nije los,ali opet nije ni preneti su 26ici.
Tek sada kapiram koliko je su26 dobra.
edit:7 kilova sa lorr 39LAM malopre.Prebacih cak i rekord od 6 komada sa su26.
http://i50.tinypic.com/jt6nfl.jpg
Ja sam još pre godinu dana na forumu WoT-a otvorio temu da se napravi server gde bi se izbacili svi Poljaci, ali su je naravno obrisali...
zdrawim :)
Moze i neko od vas da mi detajno objasni instalaciju xvm 2.5.3???
Koristio sam ga davno i radio mi je a sada mi zakuca cim udjem i pocne da ucitava garazu i moram da restartujem komp sve se zaledi...
U xvm log ima neka greska:Exception: System.Net.WebException: The remote server returned an error: (404) Not Found.
Hvala unapred
Jesi probao sa skidanjem sa drugog sajta ili sa nekom starijom verzijom?
Skidao sam i stariju verziju isto mozda i gore kako krene da ucitava bitku komp zakuca u pojavi se blue screen :kreza:
Nemojte mi zameriti sto ponavljam pitanje posto nije bilo odgovora. :opanachke
Zanima me da li kaznjavaju cedomorce i botove u igri, da se vise ne mucim sa privajama istih. I ako ima leba od toga, koje su im kazne?
PlazmaKeksWoT
5.9.2012, 11:16
Pajser brigada protiv konzera brigade:
Zanima me da li kaznjavaju cedomorce i botove u igri, da se vise ne mucim sa privajama istih. I ako ima leba od toga, koje su im kazne?
non stop pricaju da ce da krenu sa tim, iz update-a u update najavljuju kako od sledeceg krece, ali jos uvek nista... krenuce, samo polako...
U prevodu nema vajde od toga. Kad vidim da me neko pogodi iz zezanja, ubicu ga. :Freddy:
Lik mi psuje familiju na serveru pred svima misleci da sam kriv za sve sto stojim pozadi, a ja ubio 6 tenkova. Ljudi mu govore da je prso, a on nastavi covek bez ikakvih posledica da radi radnju.
Smucili su mi se.
Pa kad lepo pocnu da kontrolisu, lepo ponasanje. :a_whistli
korto malteze
5.9.2012, 11:34
Da,bice,al ne sekiraj se posebno ce da kaznjavaju delioce pravde,to su ti ovi sto odluce da ubiju svog timskog saigraca jel nisu zadovoljni njegovom igrom,verovatno misle da je igra samo za njih-delioci pravde.
Da,bice,al ne sekiraj se posebno ce da kaznjavaju delioce pravde,to su ti ovi sto odluce da ubiju svog timskog saigraca jel nisu zadovoljni njegovom igrom,verovatno misle da je igra samo za njih-delioci pravde.
*jeR nisu zadovoljni..... :dedica:
roknem i ja po nekad' svog... kad krenu da se ubijaju kao kreteni u bazi, roknem onog ko prvi zapocne (ukoliko pobedi)... roknem i ja nekad gusenicu ili nesto drugu iz platoon-a ali bez dmg-a brate... :kreza:
Ja sam zbog psovanja jednom dobio 7 dana bez ingame chata, tako da nije baš da ništa ne rade.
Ja sam zbog psovanja jednom dobio 7 dana bez ingame chata, tako da nije baš da ništa ne rade.
pa ti ono ranije rece da ne vredi nista da se zalis i to... :a_bleh:
Imam jedno vrlo zanimljivo pitanje.
Na zvaničnoj specifikaciji za T-44 LB-1 top piše da mu je ROF 7.61-8.75, odnosno da bi sa 8.75 ROF-om trebao da puca na svakih 6.5 sekundi.
Na mom T-44 tenku, sa 100% posade, BIA perkom (+5%), Ramerom (+10%)i ventilacijom (+5%), top LB-1 puca na svakih 6.5 sekundi, iako sam izračunao da bi ROF na takvom tenku trebao da bude 10.48, odnosno da puca svakih 5.72 sekunde.
Zašto je to tako?
Pise RoF 7.61-8.75 i to su vrednosti za taj top, trenutna brzina zavisi od konfiguracije (tenk i kupola). Klikni desnim klikom na top iz garaze na tom tenku ili pogledaj desno u infou za tenk koliki mu je ROF. 8,75 je vrednost za T-54 sa drugom kupolom, za T-44 je manje.
Imam jedno vrlo zanimljivo pitanje.
Na zvaničnoj specifikaciji za T-44 LB-1 top piše da mu je ROF 7.61-8.75, odnosno da bi sa 8.75 ROF-om trebao da puca na svakih 6.85 sekundi.
Na mom T-44 tenku, sa 100% posade, BIA perkom (+5%), Ramerom (+10%)i ventilacijom (+5%), top LB-1 puca na svakih 6.5 sekundi, iako sam izračunao da bi ROF na takvom tenku trebao da bude 10.48, odnosno da puca svakih 5.72 sekunde.
Zašto je to tako?
pazi, taj RoF od 8.75 ces imati na T-54 jer je bolji tenk na koji ide ta ista cev... (meni su to ovde pojasnili)
ako pise da imas RoF od - do, znaci da ces na prvom tenku koji koristi tu cev imati losiji, a na sledecem bolji RoF... isto vazi i za topove koji podrzavaju vise kupola (sa losijom kupolom pucaju sporije)...
e sad, ako imas 7.61 rpm (rounds per minute) znaci da ce da bije na svakih 7.88 sekundi... ako imas gunner-a na 110% to bi bilo 8.37 rpm iliti da puca na svakih 7.16 sekundi... sto znaci da ces sa rammerom da loadujes na 6.5 sekundi... opet se ne slaze iz nekog razloga... :facepalm:icon_stud
------------------
T-54 sa LB-1 ce da loaduje kako si ti napisao...
Trenutno mi je nedostupna igra.
Sada sam proverio na WOT.eu sajtu i tamo piše da je ROF za LB-1 top 7.59.
Sa tim ROF-om se poklapa moja računica po kojoj moj T-44 sa modulima i perkovima puca na svakih 6.5 sekundi.
Ali zašto tu piše 7.59 ako svuda piše 7.61-8.75?
http://worldoftanks.eu/encyclopedia/vehicles/ussr/t-44/
http://wiki.worldoftanks.com/Gun
pazi, taj RoF od 8.75 ces imati na T-54 jer je bolji tenk na koji ide ta ista cev... (meni su to ovde pojasnili)
ako pise da imas RoF od - do, znaci da ces na prvom tenku koji koristi tu cev imati losiji, a na sledecem bolji RoF... isto vazi i za topove koji podrzavaju vise kupola (sa losijom kupolom pucaju sporije)...
e sad, ako imas 7.61 gpm (granades per minute) znaci da ce da bije na svakih 7.88 sekundi... ako imas gunner-a na 110% to bi bilo 8.37 gpm iliti da puca na svakih 7.16 sekundi... sto znaci da ces sa rammerom da loadujes na 6.5 sekundi... opet se ne slaze iz nekog razloga... :facepalm:icon_stud
------------------
T-54 sa LB-1 ce da loaduje kako si ti napisao...
Ipak se slaže, pogrešio sam u prvom postu (ispravio sam), meni puca na oko svakih 6.5 sekundi, tako da je to to.
tu pise 7.59 zato sto ce T-44 da loaduje oko 7.6, znaci minimalnom brzinom za tu pusku... 7.59=/=7.61, razumem to, ali uglavnom je oko 7.6...
---------------------------------
kao sto i ja izracunah da ce da ti loaduje na 6.5... :P
Rešili smo misteriju, zahvaljujem. :)
Nije loše pucati ni na svakih 6.5 sekundi. ;)
2123 DPM... nije to lose uopste za mediuma...
T-95 ima oko 2600 DPM pa ti vidi...
Pajser brigada protiv konzera brigade:
Znamo i mi sa nulom :)
http://usnimi.me/slike/shot001.jpg
Montirah onu najbolju 122ku na IS.Ouuuu mama!Sada puca kao lud.
Nego,jel neko ima utiske o fog of war?Nisam ni znao da postoji doduse samo u clan wars.
Evo za sve koji kude KV-4. Pogledajte sta sve tenk trpi.
http://mwreplays.com/replayimg/9fd237262acde66f72759eee7161189d.png (http://mwreplays.com/replay/B8B4FSWJ1E0V/)
miša topola
5.9.2012, 22:05
Montirah onu najbolju 122ku na IS.Ouuuu mama!Sada puca kao lud.
Nego,jel neko ima utiske o fog of war?Nisam ni znao da postoji doduse samo u clan wars.
Šta te interesuje u vezi FoW?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.