Prikaži potpunu verziju : World of Tanks
Nikola16789
20.10.2011, 0:15
Ja sam to resio na krajnje elegantan nacin, kupio sam skupog misa i tastaturu i sad kad krenem da udarim setim se koliko bi me kostala eventualna lomljava :kreza:
Jedno pitanje... Jel se i vama dešava da udarate po tastaturi i ispitujete koliko je miš otporan na udarce zbog gluposti saigrača???? Od kada igram ovu igru, meni se to dešava bar jednom, svaki dan... Elem, imam i ja skoro 3000 bitaka pa kontam da sam zreo da se priključim ovoj temi...
A pre neki dan te vidim u protivničkom timu, i sve nešto mislim poznat mi nick, ali odakle :icon_scra
Ја им ке*ам сам са собом испред монитора и онда се смирим:) Чак ми буде и жао кад их видим како, не знам, иду и гледају лево и онда трекују свог лика, не знају људи, можда им је и фрка кад играју.
Тако да оно, краткотрајно се нервирам због тупавих саиграча, једноставно не може човек потпуно да искључи емо реакције, али ме брзо прође, нема ту материјала да се "dwell on it".
Али оно где попиздим до тачке када размишљам да одем и живим у пећини до краја живота са бубашвабама и јазавцима, то је кад неко зна да игра (или не зна, ал није битно) и арогантан је и нон стоп нешто констатује и се*е. То ми је најнижи облик искоришћавања интернет комуникације и ослањање на анонимност, као и полигон за лечење комплекса прве врсте. Оно, ликови који ТЕК ПОШТО изгубимо констатују ''нуб тим'' јер да смо добили онда не бисмо били нуб тим јелте, па онда ликови који уместо да бар конструктивно ке*ају ако већ ке*ају и објасне нешто том неком који се наводно не сналази, умеју да кажу само нешто типа ''omg noob t28", ликови који кажу ''изгубили смо'' док траје одбројавање итд. Заправо, чим видим реч ''noob'' кренем да пи*дим јер знам да не постоји контекст у ком ће је неко употребити, а да није јадан (евентуално неко ко се зеза па каже ''који сам ја нуб'', али знате шта хоћу да кажем).
За такве особе ми стварно не би било жао да им неко поломи пола костију кад се једном заебу па се понесу тако негде у кафани, а не преко нета. Па нек су петсто пута ''супер ликови у РЛ-у''.
Ево и сад сам се расписао као по команди, одмах крећем да се нервирам...
Nikola16789
20.10.2011, 1:01
Ja povremeno umem da prozivam, bas kad napravimo glupost.
Jednom kad sam napisao noob team, neki lik mi rece da sam i ja deo tima, na sta sam mu odgovorio da je potpuno u pravu, svi zajedno smo noob team, jbg...
Inace najvise ispizdim kad igraci ne stite jedni druge. Ja kad vidim da je nekom shebana gusenica izletim ispred njega i pokrijem ga dok se ne popravi, ili pokrivam bok tenku do sebe, i jako me nervira kad to drugi ne rade.
Ja skoro uvek na "noob team" odgovirom, sa "you are part of that team!", ali umem i isprozivati kao kad se ovaj tigar zavukao medju artiljeriju:
http://www.dodaj.rs/t/3a/2E/4klfKZ0P/shot037a.jpg (http://www.dodaj.rs/?3a/2E/4klfKZ0P/shot037a.jpg)
i generalno mrzim komentar "noob team"!
Inace mrzim i to sto ljudi ne umeju razlikovati gg i gj, ili cak gj team. Hocu da kazem da je gg generalno neprikladan kada jedna strana gubi sa vise od 2 tenka. To je gj za tim, ali sigurno nije gg i jos da se objavi sa ctrl.
Doduse u igri na ss smo pobedili, jer je ipak bilo odigrano timski. Polako smo suzavali obruc oko njih, a oni nisu imali dovoljno tenkova na levoj strani.
Ja sam primetio da se najviše ljudi šteka sa nemačkim tenkovima..
Nije ni moj trenutni t29 neprobojan pa se ne štekam kao oni i ovaj
tigar koji si naveo..
Ne razumem takvo štekanje i gledaš kako ti gine tim a ti čamiš sam..
Pomalo mi je sve to sebično..Mene sramota ako vidim saigrača ispred da ga
rokaju a ja da gledam..
Jbg sve je to igra ima raznih ljudi..
Mada ako samo čamiš u žbunu i ne igraš neki napad ne praviš dmg nema ni
kinte ni xp..Ako čekaš da dođu na kraju da te nekolko tenka razvale zbog čega si i ulazio u borbu uopšte?
Ja sam primetio da se najviše ljudi šteka sa nemačkim tenkovima..
Nije ni moj trenutni t29 neprobojan pa se ne štekam kao oni i ovaj
tigar koji si naveo..
Ne razumem takvo štekanje i gledaš kako ti gine tim a ti čamiš sam..
Pomalo mi je sve to sebično..Mene sramota ako vidim saigrača ispred da ga
rokaju a ja da gledam..
Jbg sve je to igra ima raznih ljudi..
Mada ako samo čamiš u žbunu i ne igraš neki napad ne praviš dmg nema ni
kinte ni xp..Ako čekaš da dođu na kraju da te nekolko tenka razvale zbog čega si i ulazio u borbu uopšte?
Ne bi se bas slozio sa tobom.Skoro sam poceo da igram i kad sam krenuo isao sam na rush kao da sam najjaci tamo.Dzaba ti je ako si dosta slabiji,kad neces moci da probijes tenk,uzalud ces da pogines :)
Mora malo stekanja...
Da, upravo to (@bobiv). Plus sto su ruski tenkovi coravi.
No sa druge strane t29 ima drugaciju poziciju kupole naspram rusa, i to je nesto na sta se pomalo tesko navikavam na urbanim mapama. Ali prilagodicu se.
EDIT: Sto se stekanja tice, ljudi moraju razumeti da je potrebno kretati se zajedno, a ne ici jedan po jedan.
Ja štekam tako što stavim 88mm na tigra 2 umesto 105mm. 250 u odnosu na 1000 kredita. I da pobedimo i da napravim 10-15 pogodaka, budem u plusu samo ako me ne unište... Sa 88mm sam skoro uvek u plusu, a dobar je top, jako se brzo puni. Ništa gore nije nego kada se odbije 1000 kredita o neki tier 6 tenk...
Jel se moze KT odrzavati bez premiuma (Meni su on, E75 i stug3 najlepsi tenkovi)? Mislim bez previse odricavanja?!
Da, upravo to (@bobiv). Plus sto su ruski tenkovi coravi.
No sa druge strane t29 ima drugaciju poziciju kupole naspram rusa, i to je nesto na sta se pomalo tesko navikavam na urbanim mapama. Ali prilagodicu se.
EDIT: Sto se stekanja tice, ljudi moraju razumeti da je potrebno kretati se zajedno, a ne ici jedan po jedan.
Pa treba ali ja recimo padam sa 7-8 tierom tankova nekad i sta ja sa Stugom da im uradim :)
Scenario je sledeci,roknem ga jednom ili bude crit ili nisam probio armor i onda dovidjenja padam iz hita :)
Sa KV-om je vec druga prica sa onim 152mm topom je smesno koliko je ono jako :)
Pa nisu svi ćoravi kv i kv3 jesu baš..
Posle toga is i is 3 nisu..
Ja sam izgrindao sve ruse sad se zezam malo sa amerima stigo sam do t29
i ok mi je igra sa njima..Videću dalje mada sam imao sve u beti do t 30..
Znam fazon amera i kako da koristim obaranje cevi koje ostali tenkovi nemaju
sem amera..I prejaku kupolu koju svi dinguju..Mada je frka kod amera dok ne dođeš do t 29 sve je posle mnogo lakše..
Ја сам прилично опрезан што се тиче људи који играју себично, непромишљено итд. пошто просто контам да су шансе фифти фифти да је лик или сељак који се штека, или једноставно не конта своју улогу/затупавио се нешто/има неку тактику коју ја не контам итд.
Тако да сам ту прилично резервисан и допуштам да заправо не знам о чему се тачно ради. Нпр. ти ликови кад их други испрозивају, обично крену у фајт, што ме наводи на помисао да једноставно нису контали да то што раде не ваља.
А и некако, ако изгубиш, а преживео си, не исплати ти се, тако да сам склон да мислим да ти ликови просто не знају да играју или су нешто истриповали.
Генерално не волим израз нуб, али ајде, користи се, не могу ја ту ништа иако је заправо тај пежоративни призвук оно што даје ту неку непријатну ноту целом концепту. Међутим, ''нуб тим'' људи обично кажу на самом крају и то је сасвим очигледно да су чекали све време да виде шта ће да буде. Да је тим добио са истом таквом игром, не би написали нуб тим, а што, кад смо лоше играли? Зато што је поента бити арогантан, пребацивати лопту и понизити друге, па макар на тренутак у онлајн игри. А кад добијемо онда фрустрација нема па их ликови неће ни излити на друге иако можда има материјала за критику. И у томе је ствар, или јеси или ниси, ако играмо лоше и добијамо, реци ''баш нас је ус*ало'' ако већ имаш потребу да коментаришеш, ако губимо а добро играмо, кажеш ''гг момци, ал били су бољи''. Ако неко ради неку глупост, кажеш му да ради глупост, а не омг нооб лол. На све стране комплекси и титрање егу.
Не знам, нисам довољно ''нова генерација'' да бих комуникацију на нету доживљавао другачије од било које друге, интернет контам као алат, не као засебан универзум, зато никад нисам ни могао да развијем претерано дебелу кожу за овакве ствари. Јуче ми је лик рекао да сам идиот зато што сам говорио исток и запад уместо леви бок, десни бок, па мислим еботе, ајде што је и једно и друго валидно (чак ће неки и да се збуне са лево десно ако су горе пошто је на мапи онда другачије), него еботе, не знаш ме, не знаш ни колико година имам ни ко сам ни шта сам, а судећи по вероватноћи, ради се о неком клинцу тинејџеру или адолесценту у најбољем случају који не би смео ништа да ми каже уживо. То је безобазлук који не капирам и никад нећу капирати и који ме јако брзо баци у неки емо рејџ.
@Kidja Ne razumem tvoju poruku najbolje, inace ne volim bas da igram sa KV152. Posto neretko ostanem sam u ofanzivi.
@Kidja Ne razumem tvoju poruku najbolje, inace ne volim bas da igram sa KV152. Posto neretko ostanem sam u ofanzivi.
Pa pricam za to stekanje ja drugacije ne znam da igram kad mi padaju po 3 tira bolji tankovi od mene.
Juce sam igrao protiv Mausa (5 tira iznad mene)...
Sa kojim tenkom, i eventualno na kojoj mapi? Jel sa KV?
Sa njim hoce da te bace u te high tier bitke, ali opet mozes da napadas iz druge ili trece linije s HE granatama.
Sa kojim tenkom, i eventualno na kojoj mapi? Jel sa KV?
Trenutno imam STuG III a mapa Himmelsdorf je bila.Imam i KV ali mi se desilo ovo sa STuG-om
Колко сам скапирао, са штугом, ено горе је написао. Па не, не верујем да ће те ико смарати за штекање ако се штекаш са ловцем на тенкове под један, а под два са штугом у партији са Маусом.
Што се тиче КВа, да, 152 је потпуно шашава утока, нешто најспорије, најнепрецизније и највише лобује на свету, али кад кркнеш неку свињу за 400 дође ти да се кикоћеш ко девојчица. Једино се смориш ко змај кад си топ тиер, мада има и то својих момената (ако добро поткачиш противничког колегу у КВу, гине из једног).
Iskreno nisam igrao sa stugom na 100% i zadnjim topom, ali verovatno te vrlo, vrlo retko baci u igru sa misem, so buckle up!
http://www.dodaj.rs/t/3w/VJ/2xwTWrpb/1/shot039.jpg (http://www.dodaj.rs/?3w/VJ/2xwTWrpb/1/shot039.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/3a/zX/ZH1587v/shot040.jpg (http://www.dodaj.rs/?3a/zX/ZH1587v/shot040.jpg)
Mada bih voleo da nastavim (kao i sa SU-85), posto je brz i lako se zauzme pozicija ali nemam dovoljno slotova.
Колко сам скапирао, са штугом, ено горе је написао. Па не, не верујем да ће те ико смарати за штекање ако се штекаш са ловцем на тенкове под један, а под два са штугом у партији са Маусом.
Што се тиче КВа, да, 152 је потпуно шашава утока, нешто најспорије, најнепрецизније и највише лобује на свету, али кад кркнеш неку свињу за 400 дође ти да се кикоћеш ко девојчица. Једино се смориш ко змај кад си топ тиер, мада има и то својих момената (ако добро поткачиш противничког колегу у КВу, гине из једног).
Pa ne znam taj matchmaking mi je nekako los od 10 partija ja sam u recimo 8 u dnu sto se tice tira i tako mi je od kad sam poceo...
Ispalim po 5 granata u nekog i nista i ako probije armor nanese ekstremno mali dmg.
Nikola16789
20.10.2011, 2:16
Koliko sam skapirao, od ponedeljka uvode nov sistem?
Da, ali zar nisu rekli da ce biti znacajne razlike samo za pocetnike?
@Trenutna tema, i ja imam osecaj da low tier TD gube na znacajnosti. Osim, mozda, ako nisu u coporu?!
Opet mozda imam pogresan osecaj zbog random partija gde cesto ljudi ne znaju svoju ulogu?!
Iskreno nisam igrao sa stugom na 100% i zadnjim topom, ali verovatno te vrlo, vrlo retko baci u igru sa misem, so buckle up!
http://www.dodaj.rs/t/3w/VJ/2xwTWrpb/1/shot039.jpg (http://www.dodaj.rs/?3w/VJ/2xwTWrpb/1/shot039.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/3a/zX/ZH1587v/shot040.jpg (http://www.dodaj.rs/?3a/zX/ZH1587v/shot040.jpg)
Mada bih voleo da nastavim (kao i sa SU-85), posto je brz i lako se zauzme pozicija ali nemam dovoljno slotova.
Retko sa misom :) ali Lowe,type59,Tiger II, IS,IS-3 i IS-4 readovno da ne nabrajam ostale.
Jos malo do sledeceg tiera pa cemo da vidimo.
Kako sam nacuo tek sa sledecim tierom neces biti zadovoljan. No, svakako napisi utiske.
Примећујем и ја спорадичне Штугове по партијама са ИС четворком, али можда сам се само истриповао јер причамо о томе.
Проблем је што нешто а ла штуг нема шта да тражи у таквој партији, док друге стварчице истог тиера могу фино да се зезају - лаки тенкови могу да скаутују, средњи исто, тешки могу да га дувају (осим ако нису КВ са бунаром, онда се проводе никад луђе), артиљерија петог тиера сеје смрт како оће, а тдови стварно могу само да седну и да плачу са својих триста хелта.
Али пази, то је тужна прича петих тиера, просто јер обухватају целу гаму тиера осим оних најнижих (неће играти са кецом), тако да заправо, статистички, у доњем су делу табеле. У сваком случају, само пичи и скупљај експ и паре за следећи тиер, па за следећи и тако:)
Ljudi se najviše štekaju sa nemačkim tenkovima jer generalno imaju najpreciznije topove i zato su idealni za snajpovanje.
I ja bih da spomenem ta noob prozivanja et.
Slazem se u najvecem delu sa Dooliom ali bih dodao da najvise prozivanja ima od strane artiljerije koja ponekad nesrecno gine :kreza: kad protivnici fino odskautuju, tada pocinje nevidjeno prozivanje i pljuvanje kao da je igra samo njihova i doduse stalno se tako i ponasaju(vecina) i kad ne ginu. Jer recimo onaj tamo na prvoj liniji ne ide napred da osvetli da bi se gospodin nakupio jos kilova iako taj napred ima svojih razloga zasto stoji. U stanju su da granatiraju medj svoje nebi li dodali jos jedno ubistvo na listu. Artiljerija je najveci parazit u igri a vole da komanduju i salju sve u smrt a strasno je kad oni zaginu, kakav je to profil igraca koji to rade zaista ne znam. Nisam neki posebno dobar igrac i uspavam se nekad posle zilionite partije i prozivaju me ponekad(cesto bez razloga) ali kad me artiljerija opominje, psuje i vredja njubovanjem to me iznervira da moram nekad i da ugasim igru.
Pre desetak dana sam se vratio skoro od neprijateljske zastavice na sam pocetak da ubijem naseg artiljerca. Vozio se preko minute i poceo da se ladim :( ali sam opalio ipak i promasio sa 10m :facepalm jer se tenk kretao, sudario se sa njim i onda odustao, bilo mi tad zao i glupavo da ga ubijem bzv.
Nadam se da nekoga ne vredjam ovom porukom ali tu su naravno nase oci da procene validnost.
Sablast (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=24789) Nije tačno što se arty tiče..Arty će u puno slučajeva da reši partiju pogotovo ako ostane protivnički jak tenk koji ne može niko da probije a kamoli
da ga ubije..Arty će to da učini iz 2 hitca nekad iz jednog zavisi od cevi..
Ajd kaži zar nije bruka za tim kad mali lajt tenk osvetli arty i ona zagine na početku partije pored brdo tenkova koji mogu da taj tenk onšatuju..
E to ja zovem nub tim a to i jeste..
Pogledaj malo u cw koje se grdosije od arty koriste i šta je presudno za partiju..Ko će da ubije npr 4 mausa ili 4 e 100 arty only..:)
Izvini, ali jasno se vidi da nisi odigrao nijednu partiju sa artiljerijom čim toliko lupetaš. Jedan tip koji postoji u igri glasi: Protect your artillery from light tanks and it will protect you from enemy heavy tanks! Nemaš pojma koliko istine ima u ovoj rečenici i naravno da je idiotski tim koji dopusti da mu laki tenk u prvom minutu partije odskautuje artiljeriju, a da se pritom čak ni ne potrude da stanu ili se, ne daj Bože, vrate nazad nego samo pucaju onako iz trka na skauta, pa ako ga pogode - pogode, nema veze ako prođe...
Kad imaš preostalih 4-5 artiljerija u timu i 2-3 tenka, normalno je da ću da im komandujem da idu napred i osvetle neki tenk, a ne da se štekaju kao p**** poslednje. Da neće možda KT da reši Mausa 1 na 1, pa ga čeka u zasedi? Što se tiče pucanja u svoje, kad ima mojih tenkova oko mete, označim ga da ću da ga gađam i uvek imaju 5-6 sekundi vremena da se sklone dok ja završim punjenje i zeroing na protivnika. Ali, šta im ja mogu kad se nabiju u protivnički tenk k`o slepci.
BTW evo izašli su podaci za El Alamein specijal, i opet nema slotova na popustu :(
- Double credits income earned from the following vehicles:
* PzKpfw III
* PzKpfw IV
* Marder II
* Sturmpanzer II
* M3 Lee
* M3 Stuart
* M4 Sherman
* M7 Priest
* Valentine
* Churchill
- Double rates for crew training
- Premium Consumables half-price reduction
Nikola16789
20.10.2011, 12:29
Isplatice se da kupim sermana i vozam ga za vikend :)
EDIT: Jesam li ja poludeo ili je sa americkog stabla nestao M4A3E2?
Edit2: Nesto su pobrljavela stabla kod mene, nema ni jednog novog tenka iz poslednjeg patcha.
Kad ima više mojih tenkova oko mete to se i ne gađa jel će ionako biti uništena..Jedino ako si nob pa juriš kill..Koja je fora da rizikujem da ubijem svoj tenk..Inače kt nema šta da traži sa mausima u cw jel i nije tenk za cw..
Tenkovi za cw su tier 10 prema tome..
DeCoy daj tvoj nik u wot da vidimo malo statistiku pusti prazne priče i hvalisanja..Pa ako si tolko dobar sa arty imaš mesta u klanu..:D
Kad ima više mojih tenkova oko mete to se i ne gađa jel će ionako biti uništena..Jedino ako si nob pa juriš kill..Koja je fora da rizikujem da ubijem svoj tenk..Inače kt nema šta da traži sa mausima u cw jel i nije tenk za cw..
Tenkovi za cw su tier 10 prema tome..
DeCoy daj tvoj nik u wot da vidimo malo statistiku pusti prazne priče i hvalisanja..Pa ako si tolko dobar sa arty imaš mesta u klanu..:D
Priča se o random borbama, niko nije ni pomenuo Clan War :facepalm
ivicagmc
20.10.2011, 13:32
DeCoy da ti nije možda nadimak DeCoy(DISCO)???
Dodaj još broj 78 na kraj nicka ;)
ivicagmc
20.10.2011, 13:41
JEste, taj si... 5730 bitaka... Lepo, lepo i vidim obožavaš KV... Probaću ga i ja...
miša topola
20.10.2011, 14:16
Dodaj još broj 78 na kraj nicka ;)
Dodao sam te u listu prijatelja. Dodaj i ti mene mishatopola :)
Ne znam zasto se odmah neko smatrao prozvanim jer nisam rekao da su svi artiljerci takvi nego velika vecina :kreza:.
Artiljeriju ne volem i gotovo :kreza:.
A prepucavanja i prozivanja su slicna kao i u pravoj vojsci pre mnogo godina
kad pesadija smatra pozadinu nizom klasom, artiljerci tenkiste, padobranci miliciju itd. To je bzv prepucavanje, svi su tim ali artiljerija to najteze shvata jer smatraju vise od ostalih da su nadmocni sto je i razumljivo zbog njihvovog topa a u stvari su nista bez tima, vide samo svoje zasluge i svoj trud iako se svi trude isto ako ne i vise. E sad dali neko manje ili vise zna to nije vazno jer se ipak trudi i ne treba ga prozivati i zvati pogrdnim imenima NOOB.
Artiljerci su obicno kukavice jer imaju potrebu da drze **** uza zid.
Moj nik tamo je Sablast :ciao:
Ja barem gledam uvek da ubijem skauta i sacuvam arty jer znam da ga moramo imati i mi jer ga ima suprotni tim(inace bih pustio uvek da ih istresu iz gaca), ali nekad nema vremena da se cekaju jer neke mape zahtevaju brzo zauzimanje pozicija za moj tenk, u tom slucaju ne cekam skauta i racunam da neko to drugi uradi sto vecinom tako i bude, nekad se desi da prodju i onda sevaju preruzne reci.
atlantis
20.10.2011, 17:34
Au, koje razocaranje Special! Slotova i dalje nema na popustu, a nema ni 5x Double XP!
За ово последње си у праву, нажалост. Потпуно је друга прича ако је то критика типа ''е људи скаут ало'' или ''па дајте пазите мало'' или нешто у том стилу, али кад видим ''nice job guarding your arty" или ''omg noobs now you lose'' дође ми просто да га бијем три дана док не сломим себи руке отприлике.
Постоји разлика између конструктивне критике, па и ето, нек буде, чистог замерања и малициозног под*ебавања зато што си се изнервиро што си згино. А знам да се 99.99% људи не би тако понашало да се нађемо негде и то је оно што говори о њима много више него било шта друго. Ко год себи дозволи да буде толико лицемеран да људе са друге стране нета гледа као неке АИ чикице или нешто непостојеће или нешто што постоји само на нету, стварно и није неки човек.
miša topola
20.10.2011, 18:52
Au, koje razocaranje Special! Slotova i dalje nema na popustu, a nema ni 5x Double XP!
Šta, nema 5x exp za prvu pobedu?
Mnogo slabo ima T3 i 4 tenkova, sve neki veliki koji me 1hit-uju stalno :D
Ne znam da li je bolje da se presaltam na heavy sa medium tenkova ili veci top i stek? Trenutno sam na M2 MT.
toxicm je nik ako naletite na naba da se ne nervirate :opanachke
miša topola
20.10.2011, 19:13
To da li ćeš na srednji ili teški tenk to zavisi od tipa igre koji voliš da igraš.
Isprobaj sve tenkove manjih tierova pa ćeš se odlučiti šta ćeš da igraš.
Ma hocu ja medium, ali mnogo je slabiji kad si ti T3, a on T5. Evo sad sam bas lika 7x puknuo (2x mu nisam skinuo nista) i opet je ostao na ~20%. On mene sa 2 unisti i to prvi skinuo 70%.
Ljudi,imam problem sa artiljerijom od kako sam uzeo su 5. Koristim najveci top (122mm valjda,pisem napamet) i moji direktni pogoci skidaju tenkovima bukvalno 5 do 10%.. Sto je najgore sa nizim arti tirem sam uglavnom 2shotovo ljude,stvarno ne kapitam gde gresim. Posada je na oko 80% skilla.... Hvala unapred.
Pa upadaš u partije sa jačim tenkovima, sa više hp-a.
miša topola
20.10.2011, 20:39
Ma hocu ja medium, ali mnogo je slabiji kad si ti T3, a on T5. Evo sad sam bas lika 7x puknuo (2x mu nisam skinuo nista) i opet je ostao na ~20%. On mene sa 2 unisti i to prvi skinuo 70%.
Ako si na dnu liste u tvom timu i voziš srednji tenk onda izigravaj izviđača jer ćeš tako više koristiti timu, a i dobićeš više exp. poena.
@DeCoy Znaci mislis da je samo to u pitanju? Nekako mi se cini da nije to to al ok ajde probacu jos....
Kansas mapa (ne nadajte se puno, objavli su cele tri slike)
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/66093-
@DeCoy Znaci mislis da je samo to u pitanju? Nekako mi se cini da nije to to al ok ajde probacu jos....
Sa tier4 artiljerijom te ubacuje bez problema sa tier9 tenkovima, a osim Grillea koji je solidan, SU-5 i M7 Priest tu jednostavno nemaju šta da traže.
Hmmm da,ipak si bio u pravu,kada dobijem normalan tier regularno imam po 2-3 killa bez vecih problema....
virtuoz pavle
20.10.2011, 22:51
Dear Players,
the Administration of World of Tanks warns you that using bots, clickers, macros, keyboard and mouse recorders, or any other similar methods to accumulate credits and experience without the participation or with passive participation of the player within the battle as well as passive participation of the player within the battle without automatic software to accumulate experience and credits (leeching) or continuous joining the battles without any participation could lead to permanent game account suspension.
ponekad ostavim T-34 tek onako jer mi je uzasan tenk za igru...znaci spadam u kategoriju: "passive participation of the player within the battle without automatic software to accumulate experience".
I to sam bas danas uradio vise puta, kao da su znali kad da me opomenu, mada mi je za utehu sto pise Dear PlayerS, a ne Dear Player :D
atlantis
20.10.2011, 22:58
Nisu opomenuli tebe osobno, to je poruka koju svi dobijaju povremeno.
To sto radis je jako glupo i neposteno prema ostalim igracima iz tima!!!
T34 je odlican tenk ,pogotovo sa drugim topom!!!sa T34 je poenta da se nezaleces kao muva napred ,vec da budes podrska iz drugog plana ,napred rusi i nemci ,a amer iz pozadine.Tako isto i sa T30.
Znaci strpljivo ,polako ,i opusteno ;)
Kure, on ima ruskog tier5 mediuma :D
BTW evo i nekoliko sličica nove mape u Južnoj Americi.
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/310421_10150898150020377_494440040376_21192089_982 176721_n.jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/306370_10150898149730377_494440040376_21192083_161 9041934_n.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/314586_10150898149860377_494440040376_21192086_115 5788573_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/297820_10150898150150377_494440040376_21192093_161 6013481_n.jpg
virtuoz pavle
20.10.2011, 23:15
da imam T34 (americki) nikad ga ne bih ostavio tek tako :D
ovaj T-34 (sa crticom) je tier5 ruski tenk, treba mi jos 2k exp i + moj free exp i kupujem T-34-85 koji mi izgleda mnogo bolji. uradio sam to 4-5 puta danas (da ga ostavim u bazi ili pritisnem R (da sam ide napred cim istekne vreme)).
inace imam IS-4 koji je super tenk!
edit: super izgleda mapa! :D
atlantis
20.10.2011, 23:39
Ti si hibrid, Human/Bot. :) Salim se, znam kako je kada je tenk los.
Kakva je ova poslednja slika mape obojena?
Zaista, skoro nista gore od ostavljanja tima na cedilu, jer se igracu ne svidja tenk, ili popizdi zbog kolicine artiljerije i slicno. Kad se vec uslo u borbu zasto automatski smanjivati sanse sopstvenom timu?
Hehe, krenuo malo sa artiljerijom zbog speciala... zanimljivo je kako je uradjen t-50 pa skroz je nerealno da tenk ide onako brzo.:confused:
Ја ако ми се не свиђа тенк, лепо бацим пеглу и играм или не играм десет дана ако треба, док ми се не накупи толеранције за 4-5 партија, па опет блејим десет дана. Не мора све одмах, а заиграће ти се чак и тај ружни тенк ако постиш мало дуже. Мало је геј да зато што ти се не свиђа тенк, неко други треба да има лошије искуство (за петнаестину, ал свеједно).
Подсећа ме цео трип на ликове у вову који оду да кунтају и оставе лика да се прикључује пвп фајтовима не би ли скупљали валуту за пвп опрему. То је један од главних разлога због којих сам престао да играм вов, а иначе ми је била готивна игра па ти види колико то у ствари нимало није небитна појава.
Arcibalde
21.10.2011, 9:56
DeCoy co'ece vreme je! Dodji u Bench :cool:
DeCoy co'ece vreme je! Dodji u Bench :cool:
Naravno da nece doci ,zato sto ima klan ,a kao ikada bude prelazio u neki klan on zna gde ce.Tamo gde se osvajaju teritorije i gde ima zlata na izvoz!!!:D
Znači u FTC :kreza:
E ,taj :kreza:
atlantis
21.10.2011, 11:09
Matchmaking Improvements (http://game.worldoftanks.eu/news/notifications/matchmaking-improvements)
Videcemo kako ce se pokazati.
Evo odigrao sam 6-7 bitaka sa t5 tenkovima. Zaista sad čekam na partiju duže (do 10 sekundi), ali i dalje sam redovno na dnu tabele i upadam sa t8 tenkovima.
atlantis
21.10.2011, 11:22
Ja sam odigrao jednu sa Tier V i bio medju prvima, jos je rano da donosim zakljucke.
Koji top za Pz IV, 7.5 ili 10.5?
Raduje me dupla zarada ali primetno je manja kod Pz IV u odnosu na KV proslog specijala!
Zato što KV uvek pravi više damage-a od PzIV-ke. Kad su ovi specijali ja na PzIV obavezno stavim onaj kratki top sa dosta damage-a, a manjom penetracijom, pa raspalim sa HE kad naletim na tvrđe tenkove. Više para tako uzimam.
atlantis
21.10.2011, 11:47
Predpostavio sam, mali dmg pravi 7.5... Sada cu istraziti i 10.5 i probacu.
jozvan_Kg
21.10.2011, 11:55
Bogme, kad je bio prethodni specijal, ono sa Tigrom i PzIV, ja okačio na Pz onaj kratež i pucao sa HE. Za dva dana sam negde nagrabuljao oko 3,5m kredita. A još nisam bio stigao u nedelju da igram, tj zadnji dan specijala:cool:
Inače PzIV može sasvim fino da zaradi, ako te ne baci u katastrofa visok tier.
atlantis
21.10.2011, 13:38
Nakon desetak odigranih meceva nemogu da provalim bilo kakve promene vezane za Matchmaking!
jozvan_Kg
21.10.2011, 14:17
Novi mm kreće (http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/65752-) od Ponedeljka sledećeg.
Na WoT forumu piše, ''after next server restar'', koji je inače svakog Ponedeljka.
Poruka je ostavljena u prošli Pon, dakle, još ovaj vikend i posle ćemo videti da li su sredili ili su ga sredili.
atlantis
21.10.2011, 14:29
Zar ovo ne znaci da je vec krenuo?
These updates have taken place with the morning server restart when the El Alamein Special has been started, and are intended to improve the matchmaking experience at all tiers of the game..
da, počeo je jer je bio restart servera jutros zbog novog eventa.
atlantis
21.10.2011, 14:59
Koje Equipmente imate na Pz IV?
virtuoz pavle
21.10.2011, 15:02
danas sam sa Churchillom ubio jednog svog, izleteo mi PanzerIV pred nisan bas kad sam pucao, i ja ga ubijem. Jos nisam plav, kad ce to da se desi?
danas sam sa Churchillom ubio jednog svog, izleteo mi PanzerIV pred nisan bas kad sam pucao, i ja ga ubijem. Jos nisam plav, kad ce to da se desi?
nikad, kad ubiješ svog poplaviš odmah. Preskočilo te, dešava se.
Krece 24. cini mi se.
We’ve developed changes specifically geared toward improving the matchmaking system. These updates have taken place with the morning server restart when the El Alamein Special has been started, and are intended to improve the matchmaking experience at all tiers of the game.
http://game.worldoftanks.eu/news/notifications/matchmaking-improvements
Nije ga ništa preskočilo, igra vremenom akumulira poene koji su potrebni da bi postao team killer tj. da bi poplavio. Takođe, ne uzima u obzir štetu koji si naneo igračima u svom timu ukoliko ulete u liniju hica između tebe i neprijatelja.
takođe ne računa štetu koju si naneo igračima u svom timu ukoliko si kupio 2 premium tenka. :)
virtuoz pavle
21.10.2011, 15:12
izgubio sam nesto para i experience jer sam ubio svog, tako da je to "legitiman" team kill? da bih dobio "team killer titulu", da li se racuna broj team killova per day ili sve ukupno?
edit: gadjao sam neki SPG, ali tu su bile neke prepreke, i sumnjam da je hitac bio u pravcu...
@noisy
zezas me? :D
imam samo Churchilla i M3 Stuart (premium verziju), ali taj nije kupljen.
@virtuoz pavle (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=14853) broje se, bre samo lowe, type59 i kv-5 :)
Mene lik upucao s' leđa namjerno, i nije poplavio. Ja prijavio cDa i poslao mu screenshot. Odgovor je: pa i ti si pucao.
A ja sam pucao naprijed, dok je ovaj moj lik što me ubio iza mene.
Onda mu odem na profil i vidim da ima lowe i type59, i izvedem zaključak koji ne mora biti istinit ali je 100% tačan. :)
Damage koji si napravio svojim tenkovima se briše nakon 72h. Tačnije moraš baš da budeš žešći kreten i da konstantno u toku dan-dva ubijaš svoje da bi poplaveo u bici.
Treba da uvedu medalje za team killere, tipa Collaborator :D
EDIT: Sto se mm-a tice, vec je receno, ali nije na domet da se postavi ponovo:
Q: Will a new MM tier chart be released along with this change?
A: These changes don't necessarily alter matchmaking for players experienced with their tanks, but I'll ask if we can put together an updated tier chart.
atlantis
21.10.2011, 16:15
Da li je dobar izbor Rammer i ventilacija za PzIV?
Ventilacija ti je bacanje para na t5 tenku. Uzmi bolje vertikalnu stabilizaciju ako ćeš već da daješ pare na module.
M3 Lee moze da puca samo ispred sebe? Dobar je tenk, ali je malo tupavo da ima kupolu i top na njoj, a ne moze da je koristi :confused:
miša topola
21.10.2011, 16:47
M3 Lee moze da puca samo ispred sebe? Dobar je tenk, ali je malo tupavo da ima kupolu i top na njoj, a ne moze da je koristi :confused:
Da. On ti je kao lovac tenkova.
Balaburin
21.10.2011, 17:35
Yo dawg, I herd you like turrets so we put a turret on ya turret so you can shoot while you shoot.
http://images.memegenerator.net/images/160x/108785.jpg
atlantis
21.10.2011, 18:05
Ventilacija ti je bacanje para na t5 tenku. Uzmi bolje vertikalnu stabilizaciju ako ćeš već da daješ pare na module.
PzIV necu prodavati, zato kupujem Equipmente! Sta je to vertikalna stabilizacija? Zasto je ventilacija bacanje para?
Zato što ti dodaje 5% na skill posade, a na PzIV ti to baš toliko ni ne znači jer ćeš većinom biti sa jačim tierima u partiji. Vertikalna stabilizacija ti manje širi nišan dok se krećeš ili dok pomeraš kupolu. Ume da bude vrlo korisno.
Da li uopste postoji za nemce vertikalna stabilicazija na tim nivoiam. nisam siguran da postoji ni za Tigar1, mislim da tek ide od T8
atlantis
21.10.2011, 18:22
Ok, ali koji je to Equipment, naziv na eng?
Vertical Stabilizer
Dosta je znacajan kada granate postanu skupe pa ti je bitno da nemasis kad pucas
Nemam pojma da li ima, pričam napamet jer ne kupujem ništa od modula za tenkove nižeg tiera.
EDIT: Sad pogledah, stvarno nema stabilizacija na nižim tierima ni kod jedne nacije...
Za par dana bih trebao doci do T30 pa bih zamolio iskusnije i rade da pomogu savetom koje module da stavim na taj tenk.
To ce mi biti prvi tier 10 :alealeee:
Hoce li da se promeni nesto po pitanju T10 tenkova, posto su sad samo u izboru teskasi?
Za par dana bih trebao doci do T30 pa bih zamolio iskusnije i rade da pomogu savetom koje module da stavim na taj tenk.
To ce mi biti prvi tier 10 :alealeee:
Ja sam stavio kamuflazu ,nabijac za brze punjenje i oci ,ali one staticne!!!
To cu jedno vreme da koristi pa cu da vidim efekat ,pogotovo za kamuflazu.
=FI=Ghost
21.10.2011, 21:32
Danas sam krenuo da igram sa nemačkim TD-ovima. Došao sam do Mardera i prosto sam oduševljen. Ovo mi je jedna od najboljih partija do sada:
http://imageshack.us/photo/my-images/197/shot005bf.jpg/
Sad sam nesto gledao na WoT sajtu i tamo nema M4 Shermana u ovom eventu? A cini mi se da sam procitao da ce i on biti?
=FI=Ghost
21.10.2011, 21:40
Sad sam nesto gledao na WoT sajtu i tamo nema M4 Shermana u ovom eventu? A cini mi se da sam procitao da ce i on biti?
Ima, kako nema? :)
Evo pogledaj http://worldoftanks.com/news/794-el-alamein-special/
=FI=Ghost
21.10.2011, 21:49
Evo pogledaj http://worldoftanks.com/news/794-el-alamein-special/
To je, koliko vidim, američki server. Pogledaj ovde: http://game.worldoftanks.eu/news/general_news/enjoy-el-alamein-special
Tamo u tom što si ti poslao ne spominje se ni Marder a ja evo celo popodne igram sa njim i zarađujem mnoooogo para...
Balaburin
22.10.2011, 11:36
koje module da stavim na M4...
imam onaj da brze puni...
da stavim onaj za brzi aim? od 500k
Nikola16789
22.10.2011, 11:47
Si lud da bacas toliki kredit na M4?
miša topola
22.10.2011, 11:54
Si lud da bacas toliki kredit na M4?
Ja sam mu uzeo ventilaciju (+5% za posadu) i kamuflažu = 300.000 srebra.
Možda čovek ima Loweta, pa mu pare nisu problem :D Elem, ja sam modul za aiming speed stavljao samo na arty, ne znam da li je efikasan i na tenkovima.
@miša
Bolje da si uzeo rammer...
miša topola
22.10.2011, 12:00
Možda čovek ima Loweta, pa mu pare nisu problem :D Elem, ja sam modul za aiming speed stavljao samo na arty, ne znam da li je efikasan i na tenkovima.
@miša
Bolje da si uzeo rammer...
Uzeću ga kao treći modul :)
Sta da uzmem posle KV dali KV 3 ili KV 1S i da li da prodajem moj KV ili da ga ostavim zbog para?
Nipošto nemoj da prodaješ KV jer je najbolji moneymaker u igri. Ako ti se sviđa jak i robustan tenk poput KV-a, onda idi na KV-3. Ako više preferiraš brzinu nauštrb oklopa i jačine topa onda idi na KV-1S. Mada, pošto za 5-6 meseci KV-3 treba da zameni drugi tenk, pa ćeš tako dobiti jedan slot besplatno, to ti je još jedan razlog više da ideš na KV-3 ;)
Nikola16789
22.10.2011, 13:07
Ja sam mu uzeo ventilaciju (+5% za posadu) i kamuflažu = 300.000 srebra.
Ma ti demontazni su OK, ovi koji se skidaju za zlato su malo problematicicni. Mislim, M4 se zavrsi i proda za 2-3 dana max, nema sanse da isplati ulozeno.
Dobijas 5% na posadu koja cak nece stici da izgura do 100% primarni skill :rolleyes:
Po mom misljenju je bolje uzeti teleskop+kamuflazu i onda se stekariti po isturenim pozicijama da bi arty mogla da gadja. Plus mozes da ih skines besplatno pre nego sto prodas tenkic)
...
Po mom misljenju je bolje uzeti teleskop+kamuflazu i onda se stekariti po isturenim pozicijama da bi arty mogla da gadja. Plus mozes da ih skines besplatno pre nego sto prodas tenkic)
Podrzavam. I ja sam radio slicno dok nisam dosao do tenkova koje hocu da zadrzim. Na tim koje necu da prodajem uglavnom imam V. Stab. Coated Opt.(jer su u pitanju nemci) i ventilaciju.
Balaburin
22.10.2011, 15:08
Koji Sherman ti ne valja? M4? To ti je najzabavniji t5 medium, kad uzmeš 105mm sa stabilizacijom i rammerom i samo se vozikaš po mapi :D
na ovo sam mislio...
rammer sam uzeo... a kako se zove ova stabilizacija... nisam nasao nista slicno, sem tog 10% brzi aim... pa sam pomislio da je to...
kako se tacno zove to za stabilizaciju...
Balaburn. moze lako da se dasi da za taj tier uopste ne postoji vertikalna stavlizacija (Vertical Stablizator)
Ne postoji, dao sam dezinformaciju jer sam bio ubeđen da sam i to stavio na tenk, ali ne... samo rammera i toolbox imam na njemu.
miša topola
22.10.2011, 15:34
Sta da uzmem posle KV dali KV 3 ili KV 1S i da li da prodajem moj KV ili da ga ostavim zbog para?
Još jedna preporuka za KV-3. I naravno, nikada nemoj da prodaješ KV.
Vidim da dosta ljudi stavlja rammer... Imam utisak i da taj modul bas i ne dolazi do izrazaja na tenku, to je ustvari modul za arti tamo ga treba obavezno stavljati.
Ima smisla samo na topovima koji dugo pune.
miša topola
22.10.2011, 16:01
Mislim da su preterali sa brzinom koju imaju T-50ice. Šta vi mislite?
Sto se mene tice nisu. od poslednjeg patcha i pojavljivanja tih novih tenkica po meni skauti po prvi put u ovoj igri imaju nekog smisla i neko moze pozeleti da tako igra.
atlantis
22.10.2011, 20:33
Postoji jedan opasan Bug u igri, nisam video da je neko pomenuo to do sada. Kada ste iza nekog zaklona, zida na primer i zumirate do maksimuma nisan u zid, onda krenete par centimetara napred kako bi zauzeli poziciju da gadjate, cim dodjete do vidika nisan ode u oblake!
Postoji jedan opasan Bug u igri, nisam video da je neko pomenuo to do sada. Kada ste iza nekog zaklona, zida na primer i zumirate do maksimuma nisan u zid, onda krenete par centimetara napred kako bi zauzeli poziciju da gadjate, cim dodjete do vidika nisan ode u oblake!
Pa to je normalno ,zato sto je cev navodno podignuta kada si uz zid ili vec sta!!!
atlantis
22.10.2011, 20:59
Pa to je normalno ,zato sto je cev navodno podignuta kada si uz zid ili vec sta!!!
Mozda to ima logike sto si napisao, nisam razmisljao o tome ali onda bi trebalo i dok nisanim u zid da bude 10 metara u vis, a nije tako! Znaci kako god okrenes Bug!
то је због ''интерагујућег'' нишана кад ниси у снајп моду. Приметићеш да ''скаче'' по џомбама и уопште прати терен, тако да ако идеш узбрдо одједном ће да скочи кад дође до хоризонта и све у том стилу.
Искрено не знам зашто су то урадили када су ставили да цевка нема физичку интеракцију са околином (може да улети у зграду и слично) и када у снајп моду нишан не интерагује ни са чим, тј. у моду је ''необазирања на околину''.
Тако да није баг никако, али и мене нервира и не видим зашто је режим ван снајпа тако решен у игри у којој цевка нема ту врсту интеракције. Проведем 95% партије у снајпу, чак и кад радим пикабу са ликом пет метара испред мене.
Nije bag, tako je namerno napravljeno jer je nerealno da cev topa prolazi kroz zid i da tako možeš odmah da pucaš kad izviriš iza ćoška. Ovako ti igra automatski podigne cev kad izviriš ukoliko si skroz uza zid, da ne bi mogao da koristiš to kao exploit. Zato nemoj skroz da se nabiješ uza zid nego ostavi prostora za cev i nećeš imati problema, samo da se navikneš da igraš tako.
Да, али цев не скаче ако си у снајп моду. То је цела поента приче. У снајп моду ''прелазиш у други космос'' такорећи. Нишан престаје да буде интерагујући, као и цевка.
Друго, ако држиш нишан на доле, па излетиш, неће скочити увис, а требало би. Мислим да то није баг, али мислим да није ни фичр, већ једноставно одлика енџина, тј. тако се просто понаша интерактивни курсор и то нису дирали и то је то.
virtuoz pavle
23.10.2011, 0:05
http://imageshack.us/f/17/wot150.jpg/
15:0 :D
btw, zasto je slika "broken image"?
edit: kad kupim suspensions za IS-4, da li ce tenk postati malo okretniji? razlika u traverse speed je vrlo mala, ali da li nosivost utice na okretnost?
15:0 :D
btw, zasto je slika "broken image"?
edit: kad kupim suspensions za IS-4, da li ce tenk postati malo okretniji? razlika u traverse speed je vrlo mala, ali da li nosivost utice na okretnost?
flawless victory! :)
Ијаој:)
Иначе, мислим да сам данас искусио нови мечмејкинг систем, али само тај један пут је било, да кажем, видно, јер мислим да нисам био у таквом фајту никад до сад.
Био је по један тиер10, по десет тиер9 хевија, по један т-54, по две тиер8 артиљерије и по један т-50-2. Мање-више, ретко да бих се усудио да пожелим боље одрађен сетап у рандом партији. Не сећам се сад тачно, али смо били чак и мало ''тематски'' подељени по хевијима, па смо ми имали брдо ИС четворки, а они брдо Е-75 :)
edit: Kad kupim suspensions za is-4, da li ce tenk postati malo okretniji? Razlika u traverse speed je vrlo mala, ali da li nosivost utice na okretnost?
Постаће видно окретнији. И даље ће да се мучи са убрзањем, због мотора фала богу, али окретање је приметно много боље. Бар у мојим неким ''јединицама''.
atlantis
23.10.2011, 11:59
Da napisem jedno iskustvo sa S-51. Pocinje mec, ja ulazim u zbunje nedaleko od kruga baze, top nije jos riloadovao i opali me granata i cao! Nikada u zbunje vise, gadjaju se napamet pozicije, mada je i lika us**lo maksimalno! Imam sa arty odigranih preko 350 partija i do sada mi se ovo nije dogodilo. Ako nije neki hack! Scouta nije bilo nigde, a i nije bilo moguce da stigne posto je bio sam pocetak meca.
virtuoz pavle
23.10.2011, 12:56
kakav je S-51? imam 55k exp na KV-u, dakle jos samo 70k i kupujem S-51 :D
nikad nisam igrao sa haubicama, ne racunam prvu americku sa kojom sam odigrao mozda 5 partija.
atlantis
23.10.2011, 13:13
kakav je S-51? imam 55k exp na KV-u, dakle jos samo 70k i kupujem S-51 :D
nikad nisam igrao sa haubicama, ne racunam prvu americku sa kojom sam odigrao mozda 5 partija.
Odlican ako zanemarimo dug reload ali kada mu istrazis sve, dovedes posadu na 100% i kupis rammer i laying. Pogledaj damage drugog topa. :)
Na pojedinim mapama se zna u koje se zbunje obicno zavuce arty, posebno ako ih ima dosta u partiji, pa ce sigurno biti neka tamo. Recimo na Mines mapi nikada na gornjoj poziciji ne ulaziti u ono grmlje pored zastave, tu se uvek random gadja.
Inace svaka artiljerija je super :D
@ atlantis
Redovno na pocetku partije opalim po poznatom steku za arti. Nekad use**, ali retko. Super je kad tako pogodis na pocetku partije, jer tvoj tim momentalno dobija prednost. Bez ovih tracera arti je prilicno tesko naci bez skauta. Oni stalno obecavaju da ce vratiti ali im nesto ne verujem. (Oni stalno nesto obecavaju ...) Vec dosta je vremena proslo a nisu uspeli da vrate tako bitan deo gameplaya, ko zna kad ce biti.
S 51 je solidna arty ali ima mana da kad malo mrdneš nišan ode sve u pm..
Onda moraš ponovo da čekaš.Ja sam probao i objekat 212 i čini mi se da je
dosta bolje brže puni i skuplja nišan..
Naravno i nosi puno granata..
Još malo pa kupujem 212 i prodajem s 51..
atlantis
23.10.2011, 13:40
@ atlantis
Redovno na pocetku partije opalim po poznatom steku za arti. Nekad use**, ali retko. Super je kad tako pogodis na pocetku partije, jer tvoj tim momentalno dobija prednost. Bez ovih tracera arti je prilicno tesko naci bez skauta. Oni stalno obecavaju da ce vratiti ali im nesto ne verujem. (Oni stalno nesto obecavaju ...) Vec dosta je vremena proslo a nisu uspeli da vrate tako bitan deo gameplaya, ko zna kad ce biti.
To je to, koliko cesto pogodis tako? Kada pogodis ne bude ekslozije jel tako?
Retko, nemam predstavu, lupam 1 u 15, ne pucam bas uvek. DeCoy je u pravu, ima mapa gde je manje steka pa tu ima vise smisla pokusati. Na nekim mapama i ne pokusavas jer ima moze da se sakrije gde hoces. Npr. na mountain pass svaki put gadjam onaj vrh brda, tu nacesce mozes da skines nesto na slepo. A recimo na Stepes nikad jer tu moze da bude bilo gde
Krenuo sam previse stvari da "levelujem" cini mi se,imam heavy na t6 sve ostalo na t4 i t5 pa me zanima koliko otprilike bih vozila trebalo da forsiram maksimalno? Jer sada vec sve ide suvise sporo pa kontam da se preorjentisem samo na 1? Ili vise?
Ја фурам један тенк, понекад испомогнем са манимејкером и то је то. Међутим, ја још увек нисам стигао до тиер10 тенка, кад стигнем, онда ћу да кренем неку другу грану, иначе, не идем ''симултано''.
atlantis
23.10.2011, 17:13
Krenuo sam previse stvari da "levelujem" cini mi se,imam heavy na t6 sve ostalo na t4 i t5 pa me zanima koliko otprilike bih vozila trebalo da forsiram maksimalno? Jer sada vec sve ide suvise sporo pa kontam da se preorjentisem samo na 1? Ili vise?
Zavisi sta zelis ali ja smatram da ne moze biti lose ako su ti popunjeni slotovi. Ako volis da forsiras jednu granu sa drugim kupi dupli XP svakodnevno i 5x kada su eventi, a sa onim sta ti je cilj igraj nakon sto uzmes bonuse za prve pobede.
Ja se vratih u igru,nabavih BT-7 (ponosan :D),ali posto dugo nisam igrao,moze li neko da mi baci link do onog skina sa voulnerabilitiesima(da budu razlicito obojeni razliciti delovi tanka.).
Zahvaljujem :D
Ja se vratih u igru,nabavih BT-7 (ponosan :D),ali posto dugo nisam igrao,moze li neko da mi baci link do onog skina sa voulnerabilitiesima(da budu razlicito obojeni razliciti delovi tanka.).
Zahvaljujem :D
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/38001-updated-for-067-hitzones-skins-for-version-067/
Izvolte :)
miša topola
24.10.2011, 14:55
Želeo bih što pre da stignem na IS-4. Šta mi preporučujete da istražim na IS-3?
Ako ti se žuri, samo gusenice i BL-9.
Па можеш најкраћим путем ако оћеш, али то је мучење, ако мене питаш:)
У принципу, ја сам увек за варијанту, да ако нећеш да елитираш, онда истражиш све оно што можеш да углавиш на следећи тенк, јер грајндовати те ствари са клот следећим тенком је највећи ужас који живо биће може да искуси, бар у овом универзуму:)
Мој неки савет би био, дакле, да узмеш све што ћеш да стављаш на ИС-4, значи да радио и утоке дотераш до краја. И гусенице за носивост, наравно. Радио можеш да искулираш ако хоћеш, пошто није предуслов ни за шта на ИС четворци, али БЛ-9 мораш да истражиш, просто јер је он предуслов за куполу и топ (који је предуслов за ИС-7) на ИС четворци.
Са друге стране, шта год истражио и колико год ствари истражио, чека те пристојан грајнд после ка ИС четворци, а ИС-3 је други тенк кад је фул апгрејдован, тако да, кад се све узме у обзир, можда и брже стигнеш ако идеш на елите.
Nikola16789
24.10.2011, 15:21
Ja mislim da je bolje da se preskoce gusenice, stavi nova kupola i novi top. Motor verovatno imas istrazen od IS, ako nemas, a nekim slucajem nisi prodao IS, mogao bi da igras paralelno sa IS dok ne skupis xp za motor.
Inace, kad ocekujemo da IS4 postane desetka?
Немаш носивост за то. Једино ако оћеш да дајеш паре за модул, ал контам да је брже да изграјндујеш гусенице.
Колко ја знам, први квартал 2012.
Nikola16789
24.10.2011, 15:37
Kako nemas? Nova kupola je 1700kg laksa od stock kupole sto daje dovoljno prostora i za top i za motor i za radio, prakticno mozes sve osim gusenica da namontiras. :)
Да, глуп сам, поређо сам их и пермутово сам их одмах:)
ivicagmc
24.10.2011, 15:56
Jedno pitanje u vezi grafike. Na nekim mapama (Erlenberg posebno) jako mi uspori FPS, a kada pucam onaj dim isto jako uspori. Zna jako da smeta. Koje podešavanje da promenim da nema tog naglog kočenja? Inače imam oko 40-50 FPS i sve mi je na high. Konfiguracija je isto pristojna...
Za IS-3 je samo potreban BL-9 da bi bio sasvim dobar tenk, kupi gusenice, stavi radio i motor sa IS-a i samo piči.
Neverovatno zarazna igra :) Ne mogu da verujem da mi se prvi put za 5 god desava da mi WoW "čami",uplacen do 5. januara a ja igram neku f2p igru :)
U svakom slučaju,posle vaših saveta od juče rešio sam da se fokusiram na jednu granu,izbor je pao na tank destroyere,trenutno sam na su 85b a već večeras cu moći da izučim su 85,fali nešto sitno XPa. Čini mi se da nisam pogrešio i da je ruski tier 9 destroyer bolji od nemačkog/američkog? Ako neko to uopšte igra :)
Neverovatno zarazna igra :) Ne mogu da verujem da mi se prvi put za 5 god desava da mi WoW "čami",uplacen do 5. januara a ja igram neku f2p igru :)
U svakom slučaju,posle vaših saveta od juče rešio sam da se fokusiram na jednu granu,izbor je pao na tank destroyere,trenutno sam na su 85b a već večeras cu moći da izučim su 85,fali nešto sitno XPa. Čini mi se da nisam pogrešio i da je ruski tier 9 destroyer bolji od nemačkog/američkog? Ako neko to uopšte igra :)
Ja sam uzeo nemackog, trenutno sam na pola to 6 tiera i nisam nesto mnogo zadovoljan destrojerima...mozda mi jednostavno ne odgovara nacin igranja destrojera....
OverCHAOS
24.10.2011, 16:03
Jedno pitanje u vezi grafike. Na nekim mapama jako mi uspori FPS, a kada pucam onaj dim isto jako uspori. Zna jako da smeta. Koje podešavanje da promenim da nema tog naglog kočenja? Inače imam oko 40-50 FPS i sve mi je na high. Konfiguracija je isto pristojna...
Koliko se secam to moze da se iskljuci u podesavanjima. Ako ne pogledaj na google-u, imas raznih fixeva za dim kao i za snipe mod (imas cak i da skines neki fix sto potpuno ukida onaj kruzic pri zoom-u, a to navodno dodaje par frejmova).
Trebas da krenes i na neki tenk tipa kv/pzIV/M4 da bi mogao kasnije da odrzavas TD-ove (ako ne koristis premium).
Jedno pitanje u vezi grafike. Na nekim mapama (Erlenberg posebno) jako mi uspori FPS, a kada pucam onaj dim isto jako uspori. Zna jako da smeta. Koje podešavanje da promenim da nema tog naglog kočenja? Inače imam oko 40-50 FPS i sve mi je na high. Konfiguracija je isto pristojna...
To je problem sa enginom igre, jer je GUI u snipe modu rađen u glupavom flashu. Ovde ima da se skinu fajlovi pomoću kojih se mogu izbeći dropovi FPS-a, ali nisam ih lično koristio pa ne znam kako radi i koliko je efikasno...
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/10746-tutorial-remove-fps-drop-when-zoomed-in
@cages
Da, Object 704 je za klasu bolji od JagdTigera.
Treba naci na forumu ... ima negde sta uradit da bi se smanjili ti efekti dima, mogu da se i iskljuce ... Kad iskopam javicu, moradju da se zamene neki fajlovi, mora rucno ...
EDIT: Ja sam koristio delove toga, potvrdjujem da radi ..
EDIT2: Trazis nesto ovako http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/38260-help-on-fps-performance/ Mislim da negde postoji i detaljinje objasnjeno od ovoga
ivicagmc
24.10.2011, 16:22
To je problem sa enginom igre, jer je GUI u snipe modu rađen u glupavom flashu. Ovde ima da se skinu fajlovi pomoću kojih se mogu izbeći dropovi FPS-a, ali nisam ih lično koristio pa ne znam kako radi i koliko je efikasno...
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/10746-tutorial-remove-fps-drop-when-zoomed-in
Radi fantastično. Preporučujem svima. Mnooooogo bolje. Hvala!
Trenutno razvijam SU-26 i BT-7. Ima li neko preporuke,treba li da menjam pravac?
Da, treba da ideš na američke tenk destoyere i nemačku artiljeriju :opanachke Čoveče, igraj šta ti se sviđa, svaki tenk je onoliko dobar koliko je dobar igrač koji njim upravlja. A ionako ćeš opet da se smoriš za desetak dana kao i prošli put kad si bio pun pitanja.
BTW Da li prepoznajete koja je mapa u pitanju? :D
http://img822.imageshack.us/img822/7933/shot001i.jpg
BTW Da li prepoznajete koja je mapa u pitanju? :D
http://img822.imageshack.us/img822/7933/shot001i.jpg
Ne razumam u cemu traba da bude fora?
Nikola16789
24.10.2011, 16:45
Bila je bolja od ove redizajnirane, steta sto je ukinuta. Kad su rekli da ce da srede neke mape mislio sam da ce to biti Malinovka, Murovanka i slicne, ne i Pagorki :(
Pa taj stari Pagorki me je pre stalno podsećao na jednu misiju iz CoD2 zbog te konstrukcije na brdu ;)
http://images.wikia.com/callofduty/images/6/6d/Mp_hill400.jpg
Ako neka mapa treba redizajn, to je Komarin :mad:
Vidim pricate da ce neki tenkovi preci u T10, hoce li neki medium uci u T10 ili da krenem da razvijam i teskase? Sledeci tenk ce mi biti M4A3E2, pa ne znam da li da se na njemu zadrzim duze i otvorim i M6 pored T20.
Neće biti t10 mediuma i tank destroyera, bar ne u sledećih 6+ meseci.
miša topola
24.10.2011, 16:53
Hvala svoj trojici DeCoy, Nikola16789, Doolio. Na IS nisam istražio motor tako da ću morati i njega da istražim na IS-3 jer želim pokretljiv tenk. Trenutno vozim sa Idiot topom jer su granate jeftinije.
Da li ću osvajati više exp. poena sa boljim topom na IS-3?
Naravno jer je damage = xp. I više kredita uz to.
miša topola
24.10.2011, 17:06
To mi treba. Mada sa IS-3 mogu da usporim jer sam već sakupio 15.000 exp. (koji će večeras biti potrošeni na novi top), a IS-4 se menja tek posle Nove godine. Kritično mi je sa M4 jer zamena T34 dolazi krajem ove godine.
Ja sam uzeo nemackog, trenutno sam na pola to 6 tiera i nisam nesto mnogo zadovoljan destrojerima...mozda mi jednostavno ne odgovara nacin igranja destrojera....
Iskreno ja sam odusevljen,cucis u grmlju i cekas lika na penal a i svidja mi se sto su brzi ako ima potrebe da kruzi oko teskasa/artiljerije...
@OverCHAOS: hvala druze,imam kv i kv-3 za pare mada cu verovatno i da uplatim premijum :)
miša topola
24.10.2011, 17:55
Izgled novih mapa
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/308853_10150906216985377_494440040376_21248356_202 7699206_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/297343_10150906216795377_494440040376_21248354_507 295117_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/294892_10150906216935377_494440040376_21248355_117 8838551_n.jpg
Лепе су ми све ове мапе, али се плашим да они то полако натрпавају елементима који повећавају захтевност. Ионако имам готивне фрејмове кад гледам у брдо, али ако гледам у куће и дрвеће, оде мас у пропас, а не могу више да смањујем опције:)
Мислим да треба мало да пораде на оптимизацији, у смислу ''приближавања'' максималног и минималног фпс-а. Јер ја ако имам 50фпс у Лејквилу кад одем на једну страну, а 17фпс кад одем на другу, онда ебига:)
kakav je hetzer za igranje, istražio sam ga ali mi se ne rastaje sa marderom sa kojim imam 73% pobeda :icon_scra
- a glede mapa, samo neka ih naprave barem još desetak, sa lakim tenkovima kao početnik imate na raspolaganju tek 4-5 mapa pa brzo dosade, dvadesetak mapa i ovo bi bila potpuno druga igra, a ne da od 5 partija 3 igrate na istoj mapi
miša topola
24.10.2011, 18:27
kakav je hetzer za igranje, istražio sam ga ali mi se ne rastaje sa marderom sa kojim imam 73% pobeda :icon_scra
Zanimljiv, tenkovi nižeg tiera uglavnom rikošetiraju sa granatama, ali isto tako KV sa 107mm ga uvek raznese sa jednom granatom. Pravi lepu štetu, uvek pazi da ga ne otkriju jer je mnogo ranjiv.
Zanimljiv, tenkovi nižeg tiera uglavnom rikošetiraju sa granatama, ali isto tako KV sa 107mm ga uvek raznese sa jednom granatom. Pravi lepu štetu, uvek pazi da ga ne otkriju jer je mnogo ranjiv.
Generalno vecina mogu da ga one shot :) malo HP-a
miša topola
24.10.2011, 18:32
Kao i svakog tenka ispod tier 4 tenkovi iznad tier 4 uništavaju sa jednom granatom u većini slučajeva. Dešava se da sa KV 152mm sa pancirnom granatom uništim protivnički KV. Uglavnom, Hetzer je bolji od Mardera nega uzme njega, a ovog starog TD proda.
Meni je Hetzer muke zadavao dok nisam uzeo Shermana, sa M3 Lee-om svaki 5. pogodak se ne rikosetuje.
Kupih napokon moj prvi tier 10 T30
Stavio sam nabijac(10% brze punjenje) optiku(da vidim do 500m) i Ventilaciju.
Nisam siguran da sam dobre module stavio, ima li kakvih sugestija?
Molim vas pomozite.
Od cega zavisi vidokrug na TDima obzirom da nemaju kupolu? Uzeo su-85 medjutim ne svidja mi se preterano ovako stock,su-85b mi je bio mnogo bolji -_-
Imaju kupolu samo je ne rotiraju :) Imaš default vrednosti vidokruga za svaki TD. Recimo za taj SU-85 je 320m. Inače svaki stock tenk je đubre.
miša topola
24.10.2011, 19:53
Imaju kupolu samo je ne rotiraju :) Imaš default vrednosti vidokruga za svaki TD. Recimo za taj SU-85 je 320m. Inače svaki stock tenk je đubre.
Osim nekih američkih TD. ;)
Ma ok to,nisam se lepo izrazio izgleda :) Pazi,na obicnim tenkovima imas mogucnost montaze drugih kupola koje imaju bolji vidokrug recimo,kako na TDu povecati vidokrug osim optikom? Nikako izgleda? :<
miloshbg
24.10.2011, 22:12
Osim nekih američkih TD. ;)
Konkretno kojih? Koji preporucujes?
miša topola
24.10.2011, 22:24
Konkretno kojih? Koji preporucujes?
Nisam igrao sa američkim TD tenkovima. Tako da od mene ne bi dobio pametnu preporuku što se te grane tiče ;) Samo mogu da ti kažem da T95 izgleda kao najizdržljiviji tenk u igri.
Wolverine (tier5) i Slugger (tier6) mogu da okreću kupolu. Generalno high tier američki TD-ovi imaju dobar oklop, ali su užasno spori.
virtuoz pavle
24.10.2011, 22:51
ako stvarno hoces Tier10 tenk, skoncentrisi se na samo jednu granu i cepaj dok ne stignes na Tier10. t10 zahteva puno vremena.
edit: onaj Wolverine izgleda bas cool, ne volim da izadjem sa Churchillom pred Wolverine :D
Nikola16789
24.10.2011, 22:54
Ja obozavam kad naletim na wolverine :kreza:
Inace, ne planiram u dogledno vreme da kupim t10 tenk jer mi ne treba (imam istrazen T30), jer nema nikakvog napredka sa njim, bzvz ulozen kredit (osim ako ne igrate CW). Sad guram druge stvari a kad budem u prilici mozda ga i uzmem.
Istrazio sam T29 dali se isplati da ga uzmem?
miša topola
24.10.2011, 23:25
Da, jer ćeš posle njega da istražiš T32 i T34. T34 se zamenjuje krajem ove godine i postaje premium tenk, a na njegovo mesto dolazi neki novi tenk ne znam tačno koji. Posle T34 ide T30 koji se isto zamenjuje, ali početkom sledeće godine.
T29 daje najlepsu igru od svih tenkova iz te linije.
Isplati se zbog te igre a i u lepom plusu zna da bude, da imam jos barem jedan slot taj bih tenk imao za vozikanje :)
T29 je najbolji u svom tieru, bar po meni. To mi se cini prvi stvarno pristojan americki tenk.
miša topola
25.10.2011, 14:02
T29 daje najlepsu igru od svih tenkova iz te linije.
Isplati se zbog te igre a i u lepom plusu zna da bude, da imam jos barem jedan slot taj bih tenk imao za vozikanje :)
T29 je najbolji u svom tieru, bar po meni. To mi se cini prvi stvarno pristojan americki tenk.
Slažem se sa vama. Jeste najbolji tenk u svom tieru. Bolji je i od IS i od Tiger tenka.
atlantis
25.10.2011, 14:50
Zbog cega je konkretno T29 najbolji u svom tiru?
EDIT: Od danas se nalazi u mojoj garazi, odigrao prva dva meca i u prvom 2, a u drugom 3 kill i dosta dmg. :) Imam istrazen samo 90mm top. Osecam to sto govorite i lezi mi tenk. :) Vidim da mu je kupola jaka i brzo se rotira ali top 90mm je slabiji od onog 122 na IS, a takodje i 105 mi ne izgleda mnogo bolji po karakteristikama.
Sta prvo da istrazujem? Da li nesto da preskocim u cilju da stignem sto pre do T32?
Nikola16789
25.10.2011, 15:02
recimo zato sto ima Tier10 kupolu (279 armora napred), najbrzi je od svih tier7 tenkova i ima 105mm top koji puni brze i nisani brze od ostalih tier7 teskasa, probojnost mu je u rangu sa tigrovim topom, a malo je neprecizniji od tigra. Dovoljno? :kreza::)
EDIT: Ne preskaci nista, istrazi bas sve. Jer, sve osim gusenica moze da se namontira na T32, tako da cim istrazis gusenice imas full tenk.
miša topola
25.10.2011, 15:03
Ima najbolji oklop, topovi brže nabijaju granate. Uvek kada naiđem na T29 sa IS imam muke, jer uvek ispuca više granata od mene. Još dva tenka me dele od T29, nadam se da će uskoro biti kod mene u garaži.
Navukoh se na SU-26,sad farmam exp,treba mi 13k za otkljucavanje sledeceg tenka. BTW da se pohvalim,dobih Scout reward za BT-7 :D
Koliko sam shvatio, za skupljane novca su najbolji T5/6 tenkovi? Jel se to kasnije lako ode u minus i od kad mu to dodje?
Nikola16789
25.10.2011, 16:32
Za tier 7 generalno vazi da se dobro zaradjuje kad pobedis (jos bolje ako prezivis), a ako izgubis ides malo u minus. Naravno ovo je samo gruba procena.
Sa tier 8 i 9 se vec dosta ide u minus za svaki poraz, dok za pobedu i mogu nesto da zarade, zavisi kako odigras. Uspeh je ako ih odrzavas na nuli. Desetke su rupe bez dna, nisam siguran da li je moguce zaraditi sa njim, ali ako odigras jako lose mozes i do 60k kredita da izgubis (to je maksimum koji sam video, verovatno moze i vise).
Tako da, da, t5 i 6 su ok za skupljanje novca ako nemas premium nalog ili premium tenk.
Znaci, cuvam Shermana, a kasnije uzmem i KV. Cini mi se da se sa ova 2 tenka najbolje zaradjuje. :)
Popravka za tier10 tenkove izađe negde oko 27-28k kredita, a ti za pobedu u najboljem slučaju dobiješ toliko i to ako solidno odigraš. Trošak na granate ti je čist gubitak. Tier5 tenkovi i tier6 artiljerija najbolje zarađuju za ljude bez premiuma.
KV, PzIV i Sherman... još plus kada ima neki specijal da se zarađuje duplo nekog od ove trojice nema šanse da omaši ;)
jozvan_Kg
25.10.2011, 16:45
@toxic
Pa gledaj, ja sa IS-4 retko kad budem u minusu, baš jedino ako me neko oneshotuje na početku partije.
Ali sa druge strane uvek se trudim da napravim 2000+ dmg-a po partiji, pa se i fino zaradi. Sinoć sam odigrao partiju, 3 kila, 4 oštećena, popravke + municija + opravka i prva pomoć i bio sam na kraju nekih 25000 u plusu.
A sa IS-7...neću ni da pominjem. Nubišem redovno.
Nikola16789
25.10.2011, 16:57
imas prem?
OK, jos koja partija pa stize M4A3E2. Samo i da odlucim posle sta dalje, medium ili heavy. Vise mi se svidja medium, ali kako ide veci Tier, sve vise je stekanja pa bi mi mozda vise odgovarao teskas zbog gubitka strpljenja. :opanachke
Ako se na višim tierima štekaš sa mediumom ima ceo tim da te proziva u partiji :D
Znam, a kako bih izbegao kamikaza stil, najverovatnije ide brzo M6, pa T29. :D
Nisam izdrzao,morao sam da uzmem premijum iako sam tek na 5. tieru :)
Nego,zanima me da li postoji neki addon pomocu koga mogu na minimapi da vidim koliki mi je range vidokruga? Ako neko uspe da shvati sta sam hteo da pitam :)
p.s. Kako da znam koliko dmga sam napravio u toku partije?
Nikola16789
25.10.2011, 18:03
Sabiras dok bijes :)
Nema addona za to sto trazis.
Ne znam da li imaš onaj addon pomoću koga ti piše kad pogodiš tenk koliko si mu hp-a skinuo. To je dosta pregledno.
miša topola
25.10.2011, 18:29
Navukoh se na SU-26,sad farmam exp,treba mi 13k za otkljucavanje sledeceg tenka. BTW da se pohvalim,dobih Scout reward za BT-7 :D
Uzmi KV i istraži S-51, mnogo dobra artiljerija, ja sam su skoro sve istražio osim drugog topa koji prema specifikacijama rastura sve tenkove ako ih pogodi. Ako kreneš ovim putem lepo ćeš nabudžiti KV i spremiti ga za zamenu koja sledi početkom sledeće godine, zaradićeš mnogo srebra i istražićeš dobru artiljeriju.
Kako ide to sa zamenom? Cime ce KV da bude zamenjem i sta ce biti sa njim ako ga budes imao, npr.?
Uzeo sam M4A3E2, fenomenalan tenk, ali vec je dosta slabija zarada i xp. Ima posteno da se izigram dok skupim za gusenice da bih mogao i 105mm top, teleskop i rammer. Ovaj pocetni top je slabasan, ali je kupola po armoru i bolja od sledece.
Nikola16789
25.10.2011, 18:58
http://overlord-wot.blogspot.com/2011/04/full-tech-trees-revised-and-improved.html
miša topola
25.10.2011, 19:02
Kako ide to sa zamenom? Cime ce KV da bude zamenjem i sta ce biti sa njim ako ga budes imao, npr.?
Uzeo sam M4A3E2, fenomenalan tenk, ali vec je dosta slabija zarada i xp. Ima posteno da se izigram dok skupim za gusenice da bih mogao i 105mm top, teleskop i rammer. Ovaj pocetni top je slabasan, ali je kupola po armoru i bolja od sledece.
KV se grana na KV-1 i KV-2.
Ako si na KV istražio kupolu onda dobijaš dva tenka ;)
Imaš još zamena, vidi na linku iz Nikolinog posta.
Skapiro sam, znaci ide se na KV2 kupolu i dobijam ekstra slot u garazi i KV2 sa posadom na 100%. fino :D
miša topola
25.10.2011, 19:15
Spremi se da uzmeš i KV-3 ;)
Ne znam da li imaš onaj addon pomoću koga ti piše kad pogodiš tenk koliko si mu hp-a skinuo. To je dosta pregledno.
Kako se zove?
=FI=Ghost
25.10.2011, 20:06
Kako se zove?
Over target markers
Matchmaking Improvements for EU (http://overlord-wot.blogspot.com/2011/10/matchmaking-improvements-for-eu.html)
Koji je bolji money maker,SU-5 ili A-20? Otprilike ih u isto vreme researchujem,a zelim oba da ih kupim,tako da zelim onog koji daje vise para prvo :D
EDIT: Da jurim elite na BT-7 i AT-26 prvo,ili odmah da nastavljam granu?
atlantis
25.10.2011, 20:30
EDIT: Da jurim elite na BT-7 i AT-26 prvo,ili odmah da nastavljam granu?
Odmah nastavljaj granu.
miša topola
25.10.2011, 20:30
Šta će ti to? Juri bre ove tenkove koji će da dobiju specijalni status krajem ove i početkom sledeće godine.
Kao sto rekoh,nisam bio zainteresovan za igru neko vreme. Koji ce tenkovi dobiti specijalan status i sta je to?
jozvan_Kg
25.10.2011, 20:37
KV, KV-3 se menjaju, ko ih ima u garaži dobija druge tenkove i slotove.
IS-4 ide u tier 10.
T34 (američki) ide u premiume, T30 (a) ide u TD. Respektivno, dobijaju se drugi tenkovi sa njima i slotovi takođe.
Ugh...Koji od tih je najlaksi za mene da dostignem(Do sada sam reserchovao samo light i SPG Ruske(normalno,sve stock tenkove sam research))?
Pa KV je T5 tenk i ide relativno brzo, KV-3 je odmah posle njega pa mu to dodje ko najlakse dobijena 2 slota. Na KV moras kupolu da istrazis i dobijas KV2 posle + slot, a KV-3 prelazi u T7 rank + dobijas slot. Ja bas to poceo.
Znaci da krenem na medium granu USSR-a da bih dobio KV?
Cek,kako da dobijem T-28?"
EDIT:Nasao,reddirecting na T-serije :D
Ne znam kakav je T-28, ali je T-46 (ovaj pre T-28) djubre nevidjeno. Imam osecaj da kad ubijem nekog s ovim, taj ima plafon 10 godina. :D
Posle BT-7,ovaj T-26 je ogromno *****e,nikog ne mogu da ubijem,a spor je :D
miša topola
25.10.2011, 21:32
Ne znam kakav je T-28, ali je T-46 (ovaj pre T-28) djubre nevidjeno. Imam osecaj da kad ubijem nekog s ovim, taj ima plafon 10 godina. :D
T-28 je još veće ***** ;) Želim svima dosta strpljenja sa ovim tenkom.
Sreca imao sam nesto free XP-a pa sam odigrao samo jednu sa T26. Ovaj sledeci je jos gori. Ma da se stigne do KV-a, on je verovatno najbolji T5 tenk. Taman ce i nesto para da se zaradi s njim. :)
Edit: Aha, to ide po sistemu: djubre, jos vece djubre, djubre na kvadrat... pa ko prezivi dobije dobar tenk. (:
miša topola
25.10.2011, 21:39
Sreca imao sam nesto free XP-a pa sam odigrao samo jednu sa T26. Ovaj sledeci je jos gori. Ma da se stigne do KV-a, on je verovatno najbolji T5 tenk. Taman ce i nesto para da se zaradi s njim. :)
Edit: Aha, to ide po sistemu: djubre, jos vece djubre, djubre na kvadrat... pa ko prezivi dobije dobar tenk. (:
Da, KV je mnogo dobar tenk za nabijanje srebra. Ali moraš da mu istražiš 152mm i 107mm topove.
Zašto trošiš free exp. poene?
Pa imao sam 600 samo, nije da mi znace nesto, a i nestrpljiv sam.
Nego, iznervirao mi se tekic posle ovolike grdnje:
http://img155.imageshack.us/img155/6808/shot001fe.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/155/shot001fe.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
:D
miša topola
25.10.2011, 22:07
Pa imao sam 600 samo, nije da mi znace nesto, a i nestrpljiv sam.
Nego, iznervirao mi se tekic posle ovolike grdnje:
http://img155.imageshack.us/img155/6808/shot001fe.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/155/shot001fe.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
:D
Počni sa skupljaš free exp. ja sam sakupio oko 18.000 možda ne uspeš da sakupiš dovoljno exp. za istraživanje IS-4, T34 ili T30 pa ostaneš za***** od strane WoT-a :)
E bre sta ucini novi matchmaiking, ili dobijamo 15:5 ili gubimo 5:15 ...
T-46 je ekstra tenkić, ja se juče sit izigrao sa njim, za sat-dva pokupio xp za T-50. Brz je, super za skauting, a možeš i da ubiješ nekoga sa njim ali se mora sve iz pokreta jer nije za čučanje negde i snajpovanje jer mnogo sporo skuplja nišan. U 80% partija sam bio sa max tier4 tenkovima.
Pa napravio sam i ja 8 kill-a kad me stavio sa T3 tenkovima. Problem je sto ja u 80% partija upadnem sa T5 tenkovima i cao djaci :D
Pa napravio sam i ja 8 kill-a kad me stavio sa T3 tenkovima. Problem je sto ja u 80% partija upadnem sa T5 tenkovima i cao djaci :D
Takodje ja imam t5 tankove i uvek sam na dnu ili pri dnu...zato polako dizem ruke od TD tanka.
krenuo sam nemačku TD liniju, marder II je jako lepo voziti, partije su smešne :alealeee:, i bez ikakvih problema se nakupi 5-6 "kilova" 400-600 exp.
potpuno drugačije partije od na pr. is3, sve se jako brzo odvija i partija je u 90% slučajeva rešena u 2min, vrlo lepo osveženje.
Негде сам на пола грајнда до топа на ИС четворци, тако да верујем да се тада ствари мењају, међутим, свеједно, ШТА ДА РАДИМ СА Е-75? :kreza:
Знам отприлике шта и како, али и то ''шта и како'' дингује 90% граната. Ја око њега не могу да трчим у овом тенку и да га гађам са стране и позади, а од напред већ имам павловљев рефлекс да легнем на под у фетус положају и цвилим.
jozvan_Kg
26.10.2011, 1:42
E-75 nije problem kad si sa IS-4...koji ima top.
Ovako...šta da ti kažem, igraj štekarski, udri sa boka, i sa leđa. Od napred, gađaj što niže.
Ja sam sad na Tantalovim mukama, vozim T32 amera, i kad sretnem E-75, onda jbg. Bežte noge da vas ne bi u8ro...
Inače, ovi što se žale na te tier 4 tenkiće, videću vas kasnije, kad uzmete jače tirove, pa vas opali tier iznad ili isti i odvali vam pola helta...
T-28 ruski je odličan tenk, pogotovo kad je u fullu i kad ima top F-35 od 85mm. Ja sam KV-a izgrindao za veče sa njime, bez premijuma.
T-46 je takođe dobar, to je light tenk, skaut pravi, brz, dobar top u tom tiru. Ne igrati štekarski sa tenkovima ispod tiera 5 i sve je kulijana. Zaletiš se, osvetliš, opališ par granata, i pedala.
То сам писао и кад је претходни пут споменут т-28, не знам што је људима толико лош тај тенк, ја сам се проводио ко змај са њим, картонска бомбица!
Чак и т-26 и 46 су ми супер и пријатно ми је да играм са њима.
У ствари, у тој линији се нисам сморио ни са једним тенком, осим са ИС тројком јер ми је био корак уназад у односу на кеца, који ми је фантастичан тенк. Док рецимо са Америма и Швабама не могу да мрднем са трећег, четвртог тиера јер оћу да се задавим каишем колико ми је напорно да одиграм једну партију на месец дана:)
krenuo sam nemačku TD liniju, marder II je jako lepo voziti, partije su smešne :alealeee:, i bez ikakvih problema se nakupi 5-6 "kilova" 400-600 exp.
potpuno drugačije partije od na pr. is3, sve se jako brzo odvija i partija je u 90% slučajeva rešena u 2min, vrlo lepo osveženje.
I meni je sa Marder II islo solidno videces sa StuG-om kako je :)
Ma dobro T2 i T3 idu brzo, ja sam danas od T1 do T4, T-28. T-28 je tek djubre, karton s prackom. Jedino sto je dobro na njemu je brzina, ali dzabe i to kad je velik ko T5 teskas i mora bas da se potrudis da ga promasis. Da ne pricam o tome da sam u svom tier-u svaku 10. partiju, vec sam se naviko da me stavlja sa Tigrovima i KV-3kama. S Amerima mi je islo mnoogooo lakse.
jozvan_Kg
26.10.2011, 2:34
Bogme, ja redovno vozim KV, i retko kad viđam T-46...no dobro, svakome tenkovi ne leže isto.
Eto meni npr. T32 amer je sra*e posle T29 koja mi je bila ekstra. Isto tako mi je i Tigar običan bio krš nakon VK3601(H). Ali zato KT...to je pesma od tenka. Telo mu se okreće kao veverica na ekserima kad mu okačiš gusenice i onaj zadnji motor. Doduše nemam još uvek onaj zadnji top, ali je bitno da sam okačio onaj prvi od 105mm i on buši sasvim fino.
Kad god se iznerviram ja opletem jednu sa KT-om i IS-4 i miran sam kao da sam popio pola table bensića...
Greska, mislio sam na T-28, ne 46, ispravio sam. Ma KV je odlican, ali ovo djubre pre njega je strasno, tenk je za T3, nikako za T4.
Негде сам на пола грајнда до топа на ИС четворци, тако да верујем да се тада ствари мењају, међутим, свеједно, ШТА ДА РАДИМ СА Е-75? :kreza:
Знам отприлике шта и како, али и то ''шта и како'' дингује 90% граната. Ја око њега не могу да трчим у овом тенку и да га гађам са стране и позади, а од напред већ имам павловљев рефлекс да легнем на под у фетус положају и цвилим.
Gadjaj sto nize u sredinu kad moras od napred da pucas a ako imas priliku da gadjas kupolu sa strane ili od pozadi onda tu gadjaj obavezno jer su tu tako mekani:Freddy: i ne ustrucavaj se od HE kad naidjes na njih jer te granate na njihovoj kupoli prave jos vise stete od pancirnih. Naravno ne mora se spominjati da su na guzici svi mekani sem naravno mausa.
Najveca slabost E75 tenkova je ta sto im se soferi osiono ponasaju sparm drugih vozaca (sto je i razumljivo kad se pogleda snaga tog tenka) i kad krenes u rikverc da bezis i navlacis ga na prijateljhsku vatru u 90% slucajeva nasedaju.
miša topola
26.10.2011, 8:11
Kao sto rekoh,nisam bio zainteresovan za igru neko vreme. Koji ce tenkovi dobiti specijalan status i sta je to?
http://overlord-wot.blogspot.com/2011/04/full-tech-trees-revised-and-improved.html
Ugh...Koji od tih je najlaksi za mene da dostignem(Do sada sam reserchovao samo light i SPG Ruske(normalno,sve stock tenkove sam research))?
Najlakše je da stigneš do KV i KV-3. Njih možeš za nedelju dana opuštenog igranja ako se usresrediš samo na njih. Ne bih ti preporučio da igraš na IS-4 i T34 i T30, treba zaista mnogo vremena i bitaka, jedino ako imaš premium onda možeš da istražiš svih 5 tenkova.
Ali zato KT...to je pesma od tenka. Telo mu se okreće kao veverica na ekserima kad mu okačiš gusenice i onaj zadnji motor. Doduše nemam još uvek onaj zadnji top, ali je bitno da sam okačio onaj prvi od 105mm i on buši sasvim fino.
Ubedio si me , upravo sam kupio Tigra dvojku. Mada se meni i T32 svideo, nisam sa njim imao nikakvih problema kad igram sa svojim tierom u partiji. Nego, jel` imaš ti još premium ili si se vratio međ` raju?
miša topola
26.10.2011, 9:13
Izučio sam M4A3E2. Da li da ostavim M4 da mi pravi srebro ili da ga prodam? Jurim na T34.
Cuvaj M4, M4A3E2 je odlican tenk, ali ipak pravi manje para od M4. T5 je najbolje za pare, vec se oseca pad na T6.
virtuoz pavle
26.10.2011, 11:27
M4 Sherman deluje kao zabavan tenkic, kakav je sa 100% posadom? Poceo sam da igram sa MS-1 sa 75% posadom (sada je posada 85%), super je zabavno :D
ima neko takmicenje, proverite MVP: Top of the Class, 6, 3 or 1 months of premium za jedno od prva tri mesta.
miša topola
26.10.2011, 11:47
Cuvaj M4, M4A3E2 je odlican tenk, ali ipak pravi manje para od M4. T5 je najbolje za pare, vec se oseca pad na T6.
Dobro prodaću VK 3001 (P) koji sam uzeo da predhodni specijal kada mu je cena bila duplo manja. Taman ću da budem na nuli što se cene tenka tiče + ono što je on zaradio, a zaradio je mnogo srebra.
Srebro ću da održavam sa KV, KV-3 i M4 + free exp. koji oni zarade. IS-3 i M4A3E2 prelazni tenkovi.
M4 Sherman deluje kao zabavan tenkic, kakav je sa 100% posadom? Poceo sam da igram sa MS-1 sa 75% posadom (sada je posada 85%), super je zabavno :D
ima neko takmicenje, proverite MVP: Top of the Class, 6, 3 or 1 months of premium za jedno od prva tri mesta.
I jeste zabavan, nemam još 100% posadu.
Prelazi na drugi tenk taj MS-1 nije za duže igranje.
Kakvo je to takmičenje u pitanju?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.