PDA

Prikaži potpunu verziju : Šta slušate od muzike...

Strane : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66

vladale
18.8.2006, 2:13
vladale, car si!!!:n_klanja: THNX za fotkice. Ako na sajtu nisu u punoj rezoluciji, javi mi se na PM da ti ostavim mail, pa mi pošalji ako nije frx. Ako neko ima još koju fotku, nek se javi.

Imam (valjda) i dalje tvoj mejl, ali slike koje sam postovao su u toj veličini, ništa nije menjano. Ukoliko dobijem još, postovaću.

Neuro
18.8.2006, 12:13
Ipak nije bilo plejbeka na koncertu :aplauz:! TV stanice su prenele "vest sa greškom"... Kimbelu jeste pukao glas na drugoj pesmi, ali su nastavili sa svirkom. :qliranje:

Wolverine
19.8.2006, 6:42
Da cujete Sunrise Avenue jesu xtra za mladdju grupu!Iako sam cuo samo Fairytale Gone Bad xtra su!Nego ko bude iso na Simply Red neka okaci slikice ovde!!!!

Covenant
20.8.2006, 23:00
E reda je bilo da prekinem ovu rock monotoniju i da kazem kako je bilo na koncertu Morbid Angel-a:)
Bilo je-ODLICNO!Pre svega ekstra ozvucenje,bila je puna basta SKC-a(iskreno nisam ocekivao da ce doci toliko ljudi:) ),odlicna playlista,svirali oko sat i po....
Kao sto rekoh nekim drugovima-samo kada sam cuo Domination uzivo:)
Najveci utisak je na mene ipak ostavio Dave Vincent(pevac i basista),za razliku od mnogih koji su balavili na sviranje solo gitariste Tray Azagthot-a:)
No jeste dobar-to stoji:)
Ako je bio jos neko,i ako ima slike-zna sta mu je ciniti-nigde na netu sa nadjem dobre slike,sem nekoliko bednih:)
PoZ!

oluja
21.8.2006, 10:46
ko bude iso na Simply Red neka okaci slikice ovde!!!!
Pise na karti da je zabranjeno unosenje bilo kakve foto opreme, cak i mobilnih sa tom mogucnoscu... :paranoia: :(

Covenant
22.8.2006, 0:22
E reda je bilo da prekinem ovu rock monotoniju i da kazem kako je bilo na koncertu Morbid Angel-a:)
Bilo je-ODLICNO!Pre svega ekstra ozvucenje,bila je puna basta SKC-a(iskreno nisam ocekivao da ce doci toliko ljudi:) ),odlicna playlista,svirali oko sat i po....
Kao sto rekoh nekim drugovima-samo kada sam cuo Domination uzivo:)
Najveci utisak je na mene ipak ostavio Dave Vincent(pevac i basista),za razliku od mnogih koji su balavili na sviranje solo gitariste Tray Azagthot-a:)
No jeste dobar-to stoji:)
Ako je bio jos neko,i ako ima slike-zna sta mu je ciniti-nigde na netu sa nadjem dobre slike,sem nekoliko bednih:)
PoZ!

Somebody?Anybody?
Ih bre:mad:

Rocker
22.8.2006, 2:52
Somebody?Anybody?
Šta da vam radim drugovi metalci kad ste u manjini!:to_care: Šalim se, voleo bih i ja da vidim slike sa nekih svirki, ali izgleda da niko nema!

TtuEd
22.8.2006, 12:09
ovo me podseca na tipicno tinejdzersko muvanje: prvo pitanje je: Koju muziku slusas? To je uvek diskutabilno, jer muzika zavisi od raspolozenja.
Muzika vec 50 godina nije samo stvar raspolozenja i ukusa, nego je dobrim delom i stvar filozofije i pogleda na svet ;)

TtuEd
22.8.2006, 12:15
Somebody?Anybody?
Ne verujem da ima mnogo slika, bilo je strogo zabranjeno unosenje foto aparata. Btw, koncert Morbida je bio odlican :nov_guita

Covenant
22.8.2006, 13:22
Odlican je blaga rec:aplauz:

Akumu
22.8.2006, 16:27
Pise na karti da je zabranjeno unosenje bilo kakve foto opreme, cak i mobilnih sa tom mogucnoscu... :paranoia: :(
Ista pricha bila za Metallica-u pre dve godine,i Slayer na Exit-u 05,pa je snimljeno.Dodushe,snimak sa Metallica-e je ochajan,ali Slayer bootleg je profi odradjen.

Neuro
22.8.2006, 20:10
U stvari, piše da se zabrana ne odnosi na mobilne telefone sa mogućnošću snimanja slike i zvuka. E sad, ako dobrano poraniš možda se probiješ dovoljno blizu bine za neku ubotrebljivu fotku ;). Ili još bolje ako imaš SLR mobilni... :kreza:

phoenix[illusion]
22.8.2006, 21:08
Ma slobodno ponesi, jer ja kada sam bio na Exitu 06 sam prosao kontrolu iako sam imao kameru.
Samo strpas u torbu pa je zavijes u peskir i to je to.

B@NE
22.8.2006, 22:28
e ljudi jel neko odavde ide na Rock Village Banatski Sokolac>Petak i Subota !

Ko ide nek' se javi pa se vidimo.

vladale
23.8.2006, 1:01
Danas Van Gogh u Vlasotincu :)

:alealeee:

Nicolas
23.8.2006, 2:51
Paul van Dyk , bilo sta, izvanredan dj-cic:qliranje: Taman za pauzu u ucenju:)

Rocker
23.8.2006, 2:55
Evo jedine dve fotke sa TOTO-a (za sad) i to zahvaljujući Garsonu!:ciao:

Neuro
23.8.2006, 9:28
']Ma slobodno ponesi, jer ja kada sam bio na Exitu 06 sam prosao kontrolu iako sam imao kameru.
Samo strpas u torbu pa je zavijes u peskir i to je to.
Exit, pa i Novi Sad, su ipak nešto drugo u odnosu na pojedinačne koncerte u Beogradu. Na Exitu imaš ogromnu koncentraciju ljudi tako da obezbeđenje baš i nema vremena da detaljno pregleda rančeve i torbe. Slično je bilo i na Stingovom koncertu (tada su otimali isključivo vodu :rolleyes:). Kao što reče Rocker u nekom od prethodnih postova, mogao si Kalaš opušteno da uneseš...
Međutim, već na koncertu Toto-a "naše" obezbeđenje, ispraksano na brojnim sportskim događajima, istresalo je iz gaća, bar kada sam ja ulazio. U rancu sam imao samo duks i mobilni telefon (u futroli). Prilikom pretresa ne samo da su otvorili ranac, već je lik uredno zavukao ruku, pretumbao unutrašnjost, a kada je naleteo na futrolu izvukao ju je napolje, otvorio i izvadio telefon :paranoia:. Dobra stvar je što nisu oduzimali aparate, već su uglavnom insistirali na vađenju baterija iz istih, pa ako je neko imao uštekan drugi set...
Bilo kako bilo, ipak se dešavalo da tokom koncerta s vremena na vreme "sevne" blic iz mase, pa mislim da dovitljiviji vlasnici slim aparata nisu imali, niti će imati previše problema na koncertu Simply Red-a... :D

black
24.8.2006, 1:01
Somebody?Anybody?

Ah,nisam mogla ranije da odgovorim...Bila sam pod utiskom,mislim jos uvek sam!KONCERT SE JEDNOSTAVNO NE MOZE OPISATI!KO JE BIO SHVATICE!

lake_bolt
24.8.2006, 10:42
rock,of course:)

maska
26.8.2006, 2:36
Metallica moj dobar drugar!!!!

METALLICA METALLICA METALLICA:n_klanja:

Covenant
28.8.2006, 1:07
Nadam se starije stvari od Metallica-e,zakljucno sa Justice For All albumom koji je po meni zadnja dobra stvar koju su izdali:)

Rocker
28.8.2006, 2:29
Nadam se starije stvari od Metallica-e,zakljucno sa Justice For All albumom koji je po meni zadnja dobra stvar koju su izdali:)
Možda ih čovek voli baš zbog novijih radova, gde više furaju Hard Rock nego Trash! Da se razumemo, ja obožavam prve albume, ali mi je i Garage Inc. isto jako simpatičan!

Djordje81
28.8.2006, 2:57
Ja баш слушам, Such a shame- talk, talk и још понешто из осамдесетих, а и Metallicu волим, али је немам на компјутеру.

Covenant
28.8.2006, 16:20
Možda ih čovek voli baš zbog novijih radova, gde više furaju Hard Rock nego Trash!

Brate mili ako je to hard-rock,mislim:D
Ima par dobrih stvari-tipa Fuel,a album Garage Inc necemo da racunamo jer su u pitanju obrade-a taj album je btw skroz OK:)
A St Anger je blagi uzas-MTV shit i komercijalcina najgore vrste-no,pak,sa druge strane mozda i nije tako lose,kad se pogleda vecina novih "nu-metal/adidas rock" stvari....
Inace,najbolji album meni licno do Metallice je Kill Them All-cisti i nerafinisani thrash metal-nije ni cudo kada je sve pesme od A do S napisao Dave Mustaine licno....
PoZ!

Rocker
28.8.2006, 16:57
Brate mili ako je to hard-rock,mislim:D
Ima par dobrih stvari-tipa Fuel,a album Garage Inc necemo da racunamo jer su u pitanju obrade-a taj album je btw skroz OK:)

Na njega sam i mislio kad sam rekao Hard Rock, St. Anger se ni meni ne sviđa...

Dimo
28.8.2006, 18:04
Inace,najbolji album meni licno do Metallice je Kill Them All-cisti i nerafinisani thrash metal-nije ni cudo kada je sve pesme od A do S napisao Dave Mustaine licno....

Slazem se da je to strasan album,ali meni su za dlaku(ali samo za dlaku) bolji Black album i Ride The Lighting.

Garson
29.8.2006, 5:27
PoZ!
Do jaja album, ali je meni najbolji Master Of Puppets.
Slozio bih se za Dave Mustain-a, najjaci lik u HM muzici.Zato je i Megadeth najbolji.:)

drgonzo
29.8.2006, 18:41
Btw. izasao je novi album Iron Maiden - A matter of life and death :)

Rocker
29.8.2006, 21:22
Btw. izasao je novi album Iron Maiden - A matter of life and death :)
No shit!!! Juhuuuuu!!!:alealeee:

JohnnyNT
29.8.2006, 21:32
Iron maiden,Judas Priests,Slipcont,Ex yu rock...
Iron Maiden is the BEST!!!:dzavo:

Rocker
30.8.2006, 3:50
Skinuo sam novi Maiden i preslušao ga par puta! Evo prvih utisaka: Prvo, tipičan Maiden album! Dosta prelaza i odličnih solaža. Izgleda kao da su malo batalili military fazon. Većina pesama i jeste o sukobima ljudi, ali sad to gledaju iz druge perspektive - sad su malo pacifisti. Takođe, dosta pominju Boga

Free your soul and let it fly
Give your life to the Lord of Light

Now give us our holy sign
Changing the water into wine
(u pozitivnom smislu, naravno)! Mislim da je prva polovina albuma malo sporija i nekako tužnija...ali samo prva polovina!:to_care: Posle opet kreću, po starom
Sliding we go, only fear on our side
To the edge of the wire,
and we rush with the tide
Oh the water is red,
with the blood of the dead
But I'm still alive, pray to God I survive

Ipak i tu ima pomalo ironije, nisu više u fazonu "The Trooper" i "Aces High". Mislim da je ovo počelo još od prošlog albuma sa "Paschendale" a sada se samo nastavilo! Nijedna stvar nije neki veliki hit. Izdvajaju se možda "The Pilgrim", "These Colours Don't Run" i "The Longest Day", ali samo za malo. Ni ostale stvari nisu ništa lošije! Album je stvarno odličan i vredi ga poslušati!:tapsh: Ovo je bila mala recenzija, ako je još neko stigao da posluša, nek se javi! Baš me interesuju vaši utisci!

Covenant
30.8.2006, 9:52
Nikad nisam voleo Iron Maiden-cak bi rekao da ih ne podnosim,uostalom kao i dobar deo power i heavy metal scene-jedino sto od toga slusam je King Diamond+Mercyful Fate(nisu bas tipicni predstavnici)i Iced Earth(mesavina heavy+power-a),a od powera jedino i samo Blind Guardian....
Mislim power metal:rolleyes: -da se razumemo ljudi sviraju odlicno,vokali su dobri ali teskovi od pesama su za valjanje od smeha(vec pomenuti Blind Guardian je dobar primer izuzev sjajnog projekta Deamons&Wizards),a tek fazon koji oni pokusavaju da dostignu:rofl:
Ne kazem da je ne volim epsku fantastiku,cak naprotiv,ali mi sve to kod powera deluje nekako jadno:)
Symphony X(mesavina prog-a i power-a) je tata za sve njih,jer upravo su oni postigli ono sto od fantasy tematike treba da i ocekujem-nadahnuce i mastu...
Ipak jedno treba postovati kod Iron Mainden-a-zajedno sa pre svega Black Sabbathom oni su uticali na nastanak tako poznatih i dobrih bendova-tipa Metallica,Sepultura,Slayer(koji je u pocetku bio BS tribute band),Megadeth,Testament...itd
PoZ!

Mrmot
30.8.2006, 16:21
Blind Guardian rastura :)
Jos uvek se nisam priviko na novi album, malo mi je cudan al zato svi ostali su O_O

...ide li ko na koncert? :)

Rocker
30.8.2006, 17:32
Nikad nisam voleo Iron Maiden-cak bi rekao da ih ne podnosim,uostalom kao i dobar deo power i heavy metal scene-jedino sto od toga slusam je King Diamond+Mercyful Fate(nisu bas tipicni predstavnici)i Iced Earth(mesavina heavy+power-a),a od powera jedino i samo Blind Guardian....
Mislim power metal:rolleyes: -da se razumemo ljudi sviraju odlicno,vokali su dobri ali teskovi od pesama su za valjanje od smeha(vec pomenuti Blind Guardian je dobar primer izuzev sjajnog projekta Deamons&Wizards),a tek fazon koji oni pokusavaju da dostignu:rofl:
Ne kazem da je ne volim epsku fantastiku,cak naprotiv,ali mi sve to kod powera deluje nekako jadno:)!
Pa kad već pominješ epsku fantastiku, ni jedna Maiden-ova pesma nije u tom fazonu. Zomiji baš i ne spadaju među vile, patuljke i jednoroge!;) Maiden je bend koji je počeo da svira krajem 70-ih, pre New Wave-a i objedinio je hard rock i punk-a (otud ga klasifikuju kao street metal). Uostalom, oni su veterani i malo je vas koji slušate današnji metal a možete da ih svarite! Nego, jel' slušao neko novi album od vas koji ih gotivite?:a_whistli

bobi
30.8.2006, 17:37
Nego, jel' slušao neko novi album od vas koji ih gotivite?:a_whistli
Ja jesam i mogu da kazem (na prvo slusanje) da je to samo jos jedan u nizu albuma koje Maiden stancuje zadnjih godina.
Nista revoluciarno, sve je u fazonu predhodnih... melodijica... refren... melodijica... refren... solaza... refren... zavrsna solaza...

Izgleda da vise nikada nece praviti remek dela kao Seven Son of the seven son (i albuma pre njega)

bobi
30.8.2006, 17:45
Sto se tice epske fantastike, slazem se sa Covenantom da power metal bendovi pre izazivaju smeh svojim melodijicama i tekstovima, nego li postovanje i uzitak...

I opet zaboravljate da pomenete Bathory i njihove (njegove) albume Blood on Ice i Hamerhart.
Albumi koji su prava muzicka remek dela i da su ljudi malo mucnuli glavom danasnji power bendovi bi se ugledali na te albume, a ne na albume heavy bendova. Mnoge od njih, ja ni ne bi zvao power bendovima.
Istina je i to da Blind Guardian malo odskace (nabolje) od ostalih, a i Covenantov King Diamond nije los, mada peva ko pevacica. :)

Covenant
30.8.2006, 18:42
@Rocker

Ja IM ne mogu da svarim iz jednog prostog razloga-zato sto su mi,licno,odvaratni a ne zato sto su stara garda,a i,za razliku od Diana,Dickinsona ne podnosim-sta znam,imam utisak da je jedan najobicniji fancer....
King Diamond je poceo malo(godinu-dve)posle Maidena(grupa Mercyful Fate) pa mi se opet svidja njegova muzika,a kao sto vidis on jeste stara garda-to najvise volim kod King-a-covek ima neki svoj(horror-comedy :) ) fazon,krakteristican vokal,a nije bas i neorginalan,tekstovi od pesama su poprilicno dobri,kao i svirka(Andy La Rock!),plus cinjenica da se on smatra jednim od preteca black metala.....
Kao sto je Bobi pomenuo,black metal bendovi u principu ostvaruju ono sto power metalu nikad ne polazi za rukom-verovali ili ne stvaranje misticne,mracne atmosfere,bilo preko epike ili okultizma....
Treba da poslusate ne toliko poznati nemacki black metal bend Mystic Circle(album Drachenblut-Zmajeva Krv)pa cete videti sta se zove epika....
A ne Raphsody,Helloween,Stratovarius,Camelot(gde li nalaze samo ovakva imena?)i slicne smejurije....
Ne zelim da zvucim bezobrazno,ali bi rekao da je to(power)metal muzika za decicu kao i za ljude koji tek pocinju da slusaju tako nesto,a primetio sam da je i dosta popularan i u zenskoj populaciji-pesmice nisu daleko od tog(decijeg) nivoa....
Pogledajte samo kakav idiotski tekst ima Blind Guradian-ov cuveni Bard's Song,iako je po kompoziciji zaista sjajan i to mora da se prizna....
Bobi je spomenuo Bathory,a ja bi dodao tu i(bivsi)Dissection,Burzum,Opera IX,pa i Emperor u starijim radovima,Mayhem.....
Namerno nisam pomenuo Dimmu Borgir-a-to su jedni najobicniji fensici:D
PoZ!

bobi
30.8.2006, 18:49
Kao sto je Bobi pomenuo,black metal bendovi u principu ostvaruju ono sto power metalu nikad ne polazi za rukom-verovali ili ne stvaranje misticne,mracne atmosfere,bilo preko epike ili okultizma....
Bobi je spomenuo Bathory,a ja bi dodao tu i(bivsi)Dissection,Burzum,Opera IX,pa i Emperor u starijim radovima,Mayhem.....

Nisam mislio na to Covenante, iako si u pravu za black metal (mada je black, black).
Hocu da kazem da nisam mislio na Bathory-eve black albume poput Under the sign of the black mark, vec na bas epic (da ne kazem power) albume poput Hamerharta i Blood on Ice-a koji nemaju skoro nista zajednicko sa black zanrom.
Ako nisi cuo te albume, obavezno poslusaj.

Rocker
30.8.2006, 19:01
Treba da poslusate ne toliko poznati nemacki black metal bend Mystic Circle(album Drachenblut-Zmajeva Krv)pa cete videti sta se zove epika....
A ne Raphsody,Helloween,Stratovarius,Camelot(gde li nalaze samo ovakva imena?)i slicne smejurije....
Ne zelim da zvucim bezobrazno,ali bi rekao da je to(power)metal muzika za decicu kao i za ljude koji tek pocinju da slusaju tako nesto-pesmice nisu daleko od tog nivoa....
Pogledajte samo kakav idiotski tekst ima Blind Guradian-ov cuveni Bard's Song,iako je po kompoziciji zaista sjajan i to mora da se prizna....

Ništa od ovih bendova i nisam pomenuo, jer ih ni ne slušam, mislio sam samo na IM. Te epske/okultne teme su mi prilično antipatične. Taj fantasy trip me uopšte ne privlači ni u književnosti, ni u muzici, ni u filmovima, ni u igrama. Ne možeš Maiden da strpaš u isti koš sa Rhapsody i Stratovarius sa njihovim la-la-la pesmicama koje i zvuče kao dečje uspavanke (ako zanemarimo rovanje na gitari).

Covenant
30.8.2006, 19:39
Ništa od ovih bendova i nisam pomenuo, jer ih ni ne slušam, mislio sam samo na IM. Te epske/okultne teme su mi prilično antipatične. Taj fantasy trip me uopšte ne privlači ni u književnosti, ni u muzici, ni u filmovima, ni u igrama. Ne možeš Maiden da strpaš u isti koš sa Rhapsody i Stratovarius sa njihovim la-la-la pesmicama koje i zvuče kao dečje uspavanke (ako zanemarimo rovanje na gitari).

Ja sam stavio power metal poredjenja radi jer je muzicki i stilski veoma veoma slican heavy-ju,cak je i tehnicki daleko bolji-a,iako je nesto tvrdji-heavy mozda ima nesto bolje tekstove od pesama,iako ni tu bas ne blista(nijanse rekao bi:) ).I drago mi je sto si pomenuo ove power metal bendove-IM jeste ipak za njih klasa:)
Rekao bi svakome svoje-e?Tebi jeste antipatican epsko/okultni fazon,a ja sa druge strane hocu da se najezim kada vidim matore drtine poput Dickinsona kao skakucu na bini u tesnim lasteks pantalonama,vrtarajuci mikrofonom freneticno i pevajuci o bogu i smislu zivota-mislim....
Ako bas hocemo da trazimo dobre tekstove u metalu to su pre svega doom,death i gothic-tekstovi od Opeth-a,My Dying Bride-a i Burzuma recimo su remek-dela kakvih nema u muzici uopste(i o kojima rock moze samo da sanja-rock,da se razumemo,ionako nikad nije preterano pretendovao na dobre tekstove)-ko bi rekao to pored onih grind vokala;)
Pozdrav!

Wile E. Coyote
31.8.2006, 11:31
Stari YU-rock je zakon... :dedica:

Rocker
31.8.2006, 12:21
Stari YU-rock je zakon... :dedica:
Ako pod ovim smatraš Bijelo Dugme, Plavi Orkestar i sl., samo da znaš da oni imaju veze sa R'N'R koliko i GRAND! Ako si mislio na, recimo, Haustor, Kud Idijote, Let3, EKV, Partibrejkerse, Šarla Akrobatu, Idole, Pilote, Okobar 1864 i sl. to već spada u domaći R'N'R! No offense, samo da znaš razliku!:nov_guita

Wile E. Coyote
31.8.2006, 12:29
ZaboraviJo si Azru.
I naravno, ne Dzej, vec Corbu iz starijih dana. ;)
etc...

Rocker
31.8.2006, 12:41
ZaboraviJo si Azru.
I naravno, ne Dzej, vec Corbu iz starijih dana. ;)
etc...
idiJOti su zapravo, nisam ja nepismen! Tako se zove bend!
E, sad nek me izvinu gospoda Štulić i Đorđević što ih ne pomenuh (kao i svi ostali-a ima ih poprilično), ali celu noć sam bio ispred kompa pa sam malo slow motion!:kreza:

Garson
31.8.2006, 12:55
E, sad nek me izvinu gospoda Štulić i Đorđević što ih ne pomenuh (kao i svi ostali-a ima ih poprilično), ali celu noć sam bio ispred kompa pa sam malo slow motion!:kreza:
Vidim ja da ti ne spavash, postujesh i u 6 i u 12 sati.:)

Wile E. Coyote
31.8.2006, 14:25
idiJOti su zapravo, nisam ja nepismen! Tako se zove bend!
E, sad nek me izvinu gospoda Štulić i Đorđević što ih ne pomenuh (kao i svi ostali-a ima ih poprilično), ali celu noć sam bio ispred kompa pa sam malo slow motion!:kreza:Ma znam da su KUD Idijoti...Zamalo da napravim geg, hocu reci stos...Nije imalo veze sa KUD Idijotima, sorry, nije uspelo... :boodala:

Tamara
1.9.2006, 19:45
SCORPIOOOOONNNNSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
kazite (rockeri) bas su extra...
:alealeee: :qliranje:

Rocker
1.9.2006, 20:15
EXTRA SU!!!:tapsh: Imaš reputaciju od mene, dobrodošla na forum!:ciao:

Wile E. Coyote
1.9.2006, 22:11
Jašta, sestro! Imas reputaciju i od mene! :to_care:

phoenix[illusion]
1.9.2006, 23:01
Evo kad' su svi poceli da dele reputaciju, pa hajde i ja da ti dam.
Budi i dalje prisutna na forumu:dedica: fale nam zenski clanovi

voodoo_
1.9.2006, 23:06
Malo obaveštenje:
* Izašao je novi Iron Maiden - A Matter of Life and Death LP
* Izašao je novi Slayer - Christ Illusion LP

Novi IM je (uslovno rečeno) progresivniji od ranijih radova. Kod Slayera su tekstovi opet neverovatno glupi (opet ih je pisao King) al je muzika daleko više u starijem fazonu nego na prošlom i pretprošlom albumu.

Rocker
2.9.2006, 0:26
@ vodoo_nbgd
Pogledaj ovo (http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=118474&postcount=1293) ili se vrati na pretodnu stranu!;)

voodoo_
2.9.2006, 0:29
A, pa ovo nikako nije tipičan Maiden album :)
Dosta je takoreći setniji i nekako tugaljiviji (što meni nikako ne smeta), ima dosta fazona (muzičkih) koje kod njih ranije nisam čuo, i generalno nije više toliko tipičan hevi metal by-the-book (što je i dobro)...
Mislim evo sad sam ga odslušao od početka do kraja pa su utisci sveži :)
Slayer(koji je u pocetku bio BS tribute band)
Zapravo Slayer je nastao kao Iron Maiden tribjut bend :)
Ono, hteli su da sviraju klasičan nwobhm pa su se smorili i prešli na treš :)

Rocker
2.9.2006, 0:41
A, pa ovo nikako nije tipičan Maiden album :)
Dosta je takoreći setniji i nekako tugaljiviji (što meni nikako ne smeta), ima dosta fazona (muzičkih) koje kod njih ranije nisam čuo, i generalno nije više toliko tipičan hevi metal by-the-book (što je i dobro)...
Mislim evo sad sam ga odslušao od početka do kraja pa su utisci sveži :)

Ne znam da li sam jedini, ali mene svo ono ratovanje malo asocira na Irak i njihovu (mislim na sve građane V.Britanije) ogorčenost istim! Far away from the land of our birth
We fly a flag in some foreign earth
We sailed away like our fathers before
These colours don't run, from cold bloody war

There is no one that will save you
going down in flames
No surrender certain death you
look in the eye
On the shores of tyranny you
crashed a human wave
Paying for my freedom with your
lonely unmarked graves

For the passion, for the glory
for the memories, for the money
You're a soldier, for your country
what's the difference, all the same
i potencijalni WW3
Yellow sun it's evil twin
in the black the wings deliver him
We will split our souls within
Atom seed to nuclear dust is riven i

Bombers launched with no recall
Minute warning of the missile fall
Take a look at your last sky
Guessing you won’t have the time to cry

Jesu malo tugaljivi i to se oseća u većini pesama (9. The Reincarnation of Benjamin Breeg npr.), ali se i meni baš sviđa!:aplauz:

Garson
2.9.2006, 2:40
EXTRA SU!!!:tapsh: Imaš reputaciju od mene, dobrodošla na forum!:ciao:
Ali je Toto mnogo bolji.:)

drgonzo
2.9.2006, 19:34
Najjacha stvar sa novog albuma Iron Maiden, po meni - Brighter than a thousand suns :nov_guita

Rocker
2.9.2006, 20:18
Najjacha stvar sa novog albuma Iron Maiden, po meni - Brighter than a thousand suns :nov_guita
Pogledaj druga dva citata u mom prethodnom postu!;)
@Garson
Lepota R'N'R-a je baš u tome što nema rivaliteta! Možeš samo da imaš omiljeni bend! I Scorpionsi su veterani baš kao i TOTO! I ne znam koga više gotivim, niti se trudim da se odlučim! Jednostavno

drgonzo
2.9.2006, 20:56
Jeste, i ovaj tekst je totalno vezan za krizu na bliskom istoku.
Iron fingers stab the desert sky, itd.
Iskreno, ja vise volim neke fantazijske tekstove, nevezane za konkretnu situaciju ili vreme, ali ova pesma mi se dopada :)

Rocker
2.9.2006, 21:19
Jeste, i ovaj tekst je totalno vezan za krizu na bliskom istoku.
Iron fingers stab the desert sky, itd.
Iskreno, ja vise volim neke fantazijske tekstove, nevezane za konkretnu situaciju ili vreme, ali ova pesma mi se dopada :)
Da, ali ovde to nije toliko eksplicitno! Može ceo tekst da se odnosi i na nešto sasvim drugo! Ma extra je album, što ga više slušam sve se više ložim!

Covenant
5.9.2006, 22:11
Nego jel neko od vas rokera slusao The Who(kakvi ste vi to rockeri kad ih ne pominjete) i sta misli o njemu:confused:

Meni pored Queena i Doors-a jedan od najboljih rock(doduse hard rock)bendova svih vremena,a tu je i AC/DC;)

Kakav crni Rolling Stones ili Deep Purple-to je za decicu-hehe

Dimo
5.9.2006, 22:15
Gledao sam skoro BBC-evu emisiju na Atlas TV-u o grupi Who,konkretno o bubnjaru,cini mi se da se zove Ken Mun,kako je zivio,vrhunski svirao bubnjeve i rano umro :( Ne slusam ih,ali sam iz muzickih isjecaka iz emisije vidio da je covjek fantasticno svirao bubnjeve!Slobodno se moze reci da su idoli danasnjim rockerima.

Rocker
5.9.2006, 22:20
Nego jel neko od vas rokera slusao The Who(kakvi ste vi to rockeri kad ih ne pominjete) i sta misli o njemu:confused:

Meni pored Queena i Doors-a jedan od najboljih rock(doduse hard rock)bendova svih vremena,a tu je i AC/DC;)

Zar treba pitati tako nešto? Naravno!:nov_guita Sve sami veterani, ali mi smo se ovde svi skoncentrisali na priču o svirkama i novim albumima grupa...mogli bi malo i o bendovima koji više ne postoje!

vladale
6.9.2006, 15:23
Ovo, ja sam o tome pričao na početku ove teme, no nevermind. The Who, AC/DC i Queen su moji najbolji bendovi i uvek ih slušam, normalno. Nedavno sam nabavio Queenov koncert na Wembley-u, ekstra je! Inače, AC/DC bi trebao da dođe u Beograd, 2007, tokom njihove turneje gde će promovisati svoj novi album, a The Who je već počeo da snima novi album. Brian May iz Queena, takođe radi na novom albumu koji bi trebalo da izađe krajem ove godine - kako je nekoliko puta govorio u intervjuima.

Highlander
7.9.2006, 0:47
NISOMNIA 2006
Summer music festival - Tvrđava

PROGRAM:

Petak 8.9.

LIVE STAGE
Scarbs (Kruševac)
Deca loših muzičara (Beograd)
Diluvium (Niš)
357 Beograd)
Nightshift (Beograd)

DJ STAGE
Emil (Niš)
Azzido Da Bass (Hamburg)
Byorn Willke (Frankfurt)

Subota 9.9.

LIVE STAGE
Kanda Kodža i Nebojša (Beograd)
Wroom (Beograd)
D-fence (Niš)
Make up2 (Slovenija)
Block out (Beograd)

DJ STAGE
Funky junkye (Niš)
Soul central (London)
Different Gear (London)

Nedelja 10.9.

LIVE STAGE
So sabi (Beograd)
Out of place (Italija)
Strip (Beograd)
Atheist Rap (Novi Sad)
Vasil Hadžimanov (Beograd)

DJ STAGE
Peđa (Niš)
Rady (Bugarska)
Veztax (Slovenija)
Aneuria (SLovenija)

POČETAK : od 19,00 h

CENA ULAZNICA: 300,00 din za veče

PRODAJA ULAZNICA:
Blagajna bioskopa Vilin grad
Happy House
Cafe Bombay
Cafe Letnja pozornica
Cafe X - Park Sv Save

Šteta što ne mogu da idem...:n-cc2: :icon_stud

huligan
7.9.2006, 11:44
Jel zna neko kad dolazi Blind Guardian u BG?

Covenant
7.9.2006, 13:00
Bilo je reci o tome-16. oktobar SKC
Ako nisi kupio kartu mozes da se obrises od koncerta jer su sve rasprodate,pa cak i one od 2500din:)
Bice jos u prodaji neka uska serija od 3000din-ali nisi valjda lud da das toliko za te fensere-za te pare mozes ladno da ides na tri koncerta
Em sto je skupa karta,a kazem i da ih treba gadjati trulim paradajzom ako budu svirali manje od dva sata:mad:

huligan
7.9.2006, 22:19
Blind Guardian je odlicna grupa,ali meni je ipak Hammerfall zakon...

Covenant
7.9.2006, 23:25
Yeessss!Cannibal Corpse dolazi!:alealeee:

http://www.legacy-promotion.net/koncerti.php?details=070307&lang=sr

Wolverine
8.9.2006, 13:12

Kakav crni Rolling Stones ili Deep Purple-to je za decicu-hehe

Ne diraj mi Purple!

Wolverine
8.9.2006, 13:15
E pa Tamy!Dobices rep i od mene!Rock rules!

Covenant
8.9.2006, 15:02
Tacnije-metal rules:p

Rocker
8.9.2006, 16:47
Tacnije-metal rules:p
Najtačnije - u manjini si i nemoj da nam diraš R'N'R, da mi ne bi počeli!:dzavo: Ovo je do sada bila prilično civilizovana tema, nemojte da se prepucavamo k'o na drugim forumima tipa: "Pali b'rte, Ceca je keva!" i sl. Peace!:cool:

The mighty Boo
8.9.2006, 20:06
Ima li neko neki power metal da mi preporuci sem: Blind Guardian-a, Rhapsody, Kamelot, Hammerfall - te sam vec izgustirao...

voodoo_
8.9.2006, 20:29
Ne bih preporučivao grupe pošto kvalitet radova jako varira, ali mogu da ti preporučim konkretne albume koje smatram da bi obavezo trebalo poslušati:

Angra - Temple of Shadows (2004)
DragonForce - Valley of the Damned (2003)
Sonata Arctica - The End Of This Chapter (Best Of) (2005)
Stratovarius - Infinite (2000)
Twilightning - Delirium Veil (2003)

Covenant
8.9.2006, 21:30
@Mighty Boo

Pa sta znam,ja bi ti preporucio Symphony X,iako su stilski progressive,dobar deo teskstova im je u fantasy i historic/epic fazonu....
No svirka je nesto fantasticno.....
Recimo:
1998 Twilight In Olympus
2002 The Odyssey
Takodje projekti pevaca Hansi Kurch-a iz Blind Guardian-a zajedno sa Iced Earth....

2000 Deamons&Wizards
2005 Deamons&Wizards vol2-Touched By Crimson King

Sjajni su,po meni mnogo bolji i ozbiljniji nego skoro sve stvari koje je BG radio
Za svaku prepruku.....
PoZ!

The mighty Boo
8.9.2006, 22:39
Hmm, bacicu pogled - hvala

shin-bojan
9.9.2006, 13:01
Shadow Gallery-nije power,ali ce ti se sigurno svideti.

Dreamfall
9.9.2006, 22:44
(old school) Black, Gothic & Doom metal.

Omiljeni bendovi:

My Dying Bride
Anathema
Celectial season
The blood divine
Theatre of tragedy
Moonspell
The sins of thy beloved
Opera IX
Bathory
Burzum...

ah da volim i melodic death metal poput...

Children of bodom
In flames i dr.

@bobi
Poslusaj malo Guns'n'Roses, Bon Jovi, Nickelback, AC\DC, Deep Purple, Nightwish, Evanescence, System of a down, Whitesnake i videces da su bar 100 puta bolji od toga sto ti slusas ali svi mi imamo slobodu izbora i slobodnu volju:ciao:

P.S. ako bas neces da odustanes od Black, Gothic & Doom metala poslusaj SlipKnot moja preporuka:ciao:

Dimo
9.9.2006, 23:02
@bobi
Poslusaj malo Guns'n'Roses, Bon Jovi, Nickelback, AC\DC, Deep Purple, Nightwish, Evanescence, System of a down, Whitesnake i videces da su bar 100 puta bolji od toga sto ti slusas ali svi mi imamo slobodu izbora i slobodnu volju:ciao:

P.S. ako bas neces da odustanes od Black, Gothic & Doom metala poslusaj SlipKnot moja preporuka:ciao:
Slipknot je najobicnija hard core metal krljacina(doduse,odlicna) i nema veze sa black/gothic/doom metalom ;)
Ako slusa goth,vjerovatno je preslusavao Nightwish i Evanesence,nezavisno od toga sto ih nije naveo(trebalo bi mu vjerovatno 3 dana da ih sve do jednog nabroji),btw Evanesence nije nesto posebno,pogotovo ne u poredjenju sa Nihtwishom i Lacuna Coil.
SOAD,Nickelback,Whitesnake :n_klanja:
GnR,Bon Jovi,DP :rofl:

Ali kao sto rece,svako ima svoje misljenje...

Rocker
9.9.2006, 23:11

WHY?!:confused: G'N'R su obeležili '90-e! DP su veterani i ne zaslužuju takve komentare! Mada, grešiš ako pokušavaš da ove bendove (pa i Bon Jovi-a) svrstaš u neki metal. Svi su zapravo Hard Rock, nikakvih dodirnih tačaka nemaju sa metalom.

Garson
9.9.2006, 23:12
Ja sam pre 7-8 godina slushao Therion, oni su kao gothic, a Nightwish i Evanesence su mi njesra,uopshte mi ne deluju kao gothic.Dodushe, sada slusham totalno drugaciju muziku pa i nisam preterano kompetentan.

kinteC
9.9.2006, 23:36
mnogi kazu, "slusam industrial" ili tako nesto, a ono je u pitanju ko zna sta. I kako sada objasniti nekom u kom je pravcu neka pesma. Recimo, ja slusam elektronsku ziku ( obicno ljudi kazu techno, iako je to samo jedan od pravaca...) I tu ima toliko podela da se coveku zavrti u glavi. Recimo: psyhodelic trance, uplifting melodic trance, acid trance, techno trance... ( ovo je recimo samo podela trance-a) Ili, do malo pre ono sto sam zvao hard technom, ortak mi kaze da je to u stvari schranz...Da li postoji neki sajt gde lepo ima objasnjenje koji je koji pravac (uz dati sample pesme) ? ...I jos sada svaki prokleti Dj izmislja neki novi pravac...Verujem da je sa ostalom muzikom slicno...( iako neke navedene pravce neki ne bi nazvali muzikom lol!)

bobi
10.9.2006, 0:03
@bobi

Sto bas mene uze moj (vec sam zaboravio na njega) davno napisani post? :)

Evo ovako:

Za Nightwish sam cuo pre nego 99% vas, koji ga danas slusate.
To je bilo negde otprilike krajem 98 ili posetkom '99. Pojavili su se na kompilaciji Gods of gothic metal i bili zapazeni pesmom Elevenbat (ili tako nesto). Iako je pesma stvarno bila dobra i svi moji drugari se nalozili na nju, meni se ipak vise svideo Within Temptation ( u koji sam se kasnije duboko razocarao, kao moji ortaci za Nighwish).
Iako su lepo poceli, Nighwish je jedan od krivaca sto se nekada cisti underground pravac, vampirske muzike, tame u tekstovima, romantizma u tragici, lepote u mraku, pretvorio jednim svojim delom u muziku koju sada najvise vole da slusaju napaljene tinejdzerke, koje se oblace u crno, nista drugo nemajuci u glavi, sem da se dopadnu suprotnom polu.
Slicnim putem je krenuo i Within Temptation, HIM i jos gomila drugih bendova...
Evanescence ne mogu cak ni da uporedim sa ovima gore, zato sto su oni odmah poceli sa bljutavom komercijalom.

Sto se tice GNR-a, verovao ili ne, njih sam poceo da slusam u prvom razredu osnovne i slusao sam ih do treceg, cetvrtog, dok nisam cuo za Iron Maiden.
Tako da mu to dodje neko moje misljenje o GNR-u, muzika je dobra za uzrast u kome sam je slusao :)
Postujem naravno Deep Purple i AC/DC.
Whitesnake i Bon Jovi-a ne postujem. :opanachke

Sto se tice System of a Down. Ja jedva i da sam cuo taj bend, iako su jako popularni. Znam samo neke njihove hitove.
Ipak ako hoces da slusas eksperimentalnu metal muziku, poslusaj Tool.
Soad mu nije ni do 100 metara pod zemljom. :)

Mozda gresim, ali sam stekao utisak da ti mene savetujes da slusam nesto sto sam slusao davno, da bi video da je "100 puta bolje".
A da li si ti slusao nesto od ovoga sto sam ja nabrojio?

P.S.
SlipKnot su jedan primer najveceg skrnavnuca koji je metal od kad postoji doziveo. Ti ljudi nista nisu ukapirali.

Rocker
10.9.2006, 0:45
Iako su lepo poceli, Nighwish je jedan od krivaca sto se nekada cisti underground pravac, vampirske muzike, tame u tekstovima, romantizma u tragici, lepote u mraku, pretvorio jednim svojim delom u muziku koju sada najvise vole da slusaju napaljene tinejdzerke, koje se oblace u crno, nista drugo nemajuci u glavi, sem da se dopadnu suprotnom polu.
Evanescence ne mogu cak ni da uporedim sa ovima gore, zato sto su oni odmah poceli sa bljutavom komercijalom.

S ovim se skroz slažem!:kreza:

Sto se tice GNR-a, verovao ili ne, njih sam poceo da slusam u prvom razredu osnovne i slusao sam ih do treceg, cetvrtog, dok nisam cuo za Iron Maiden.
Tako da mu to dodje neko moje misljenje o GNR-u, muzika je dobra za uzrast u kome sam je slusao :)

Bio si suviše mlađan kad si počeo da ih slušaš, pa si se smorio pre vremena!;)

Da si ovo meni rekao u facu... :boxing: :to_care: Zezam se, ali kako možeš da poštuješ DP a WS ne kad je većina članova DP prošla kroz WS. Uostalom, istom vremenu i pravcu pripadaju.

SlipKnot su jedan primer najveceg skrnavnuca koji je metal od kad postoji doziveo. Ti ljudi nista nisu ukapirali.
Pravo zboriš!:dedica:

Garson
10.9.2006, 0:51
Zezam se, ali kako možeš da poštuješ DP a WS ne kad je većina članova DP prošla kroz WS. Uostalom, istom vremenu i pravcu pripadaju.

WTF!?:confused:
WS i DP istom vremenu?:confused: :icon_scra

Rocker
10.9.2006, 0:56
WTF!?:confused:
WS i DP istom vremenu?:confused: :icon_scra
E, pa yebiga sad ako ćeš da gledaš baš u godinu! Uostalom, i jedni i drugi sviraju i dan danas!:aplauz:

Garson
10.9.2006, 1:10
E, pa yebiga sad ako ćeš da gledaš baš u godinu! Uostalom, i jedni i drugi sviraju i dan danas!:aplauz:
Ja bih rek'o da ima blizu deset godina razlike.To ti je kao kad bi rekao da su Led i WS iz istog vremena.Ipak je Led (i DP) jednu generaciju ispred WS-a.

lijenština
10.9.2006, 1:17
G 'n' R nisu loši, iako me većina pesama smaraju neke su s druge strane odlične kao Sweet child of mine, Paradise city , Don't cry, November rain(zbog dosadnog uvoda solo na kraju još bolje zvuči:D ), U could be mine. Je li neko gledao koncert Bjesova sa gitarijade na tv? Bio je ekstra koncert kao i uvek kada oni sviraju.Taman se potrefilo da idem kući za vikend pa sam (jer sam tad bio u vojsci)mogao da gledam snimak . (He, he verovatno niko i nije čuo za njih osim mene:dedica: ). Sećam se kada sam u vojsci za vreme dežurstva pustio album Uživo jednom liku što voli G'n'R. Kakvu facu je napravio ( a tek kad sam pustio Ministry:kreza: ).

Garson
10.9.2006, 1:23
Cuo sam za Bjesove, naravno, znam i shta sviraju ali ne slusham toliko tvrd zvuk.

Covenant
10.9.2006, 1:47

Nikad nisam nesto preterano gotivio Nightwish-ajde prvi album jos i djene-djene(tekstovi i na tom albumu su otprilike za decurliju predskolskog uzrasta)Ovi ostali su zivo njesra...
Ni svirka nije nista specijalno,rekao bi ispod proseka...
Postujem pevacicu Tarju Turunen i njene vokalne sposobnosti,jer je ona dve klase iznad onih bednika koji su je najurili iz benda,jedinu vrednu stvar u tom bendu...

Nista ne bi mogao vise da dodam u vezi ovoga:)

Ja ne postujem ni Deep Purple-ne podnosim ih:)
Rock grupe koje ja postujem(i slusam)su Doors,Queen,The Who,AC/DC,Lynard Synard i Allman Brothers Band(zadnja dva i nisu klasicni predstavnici,ali su 5x bolji od nekih takvih)

Sto se tice System of a Down. Ja jedva i da sam cuo taj bend, iako su jako popularni. Znam samo neke njihove hitove.
Ipak ako hoces da slusas eksperimentalnu metal muziku, poslusaj Tool.
Soad mu nije ni do 100 metara pod zemljom. :)

SOAD nije los,ali nista vise od toga-odlican im je samo album Toxicity,ostali su svi na fazon "onako"
Sto se tice Tool-a,ja ga bas i ne bi svrstavao u metal-u pitanju je alternativa;)

Uh,umorih se od ovog quote-ovanja:)

Dreamfall
10.9.2006, 8:50
@bobi

Pesma nije Elvenbat nego Elvenpath;)

PS: Jer neko cuo za Panteru i Alice Cooper.Sta mislite o njima?

voodoo_
10.9.2006, 10:41
Ja sam pre 7-8 godina slushao Therion, oni su kao gothic, a Nightwish i Evanesence su mi njesra,uopshte mi ne deluju kao gothic.
Pa Nightwish i nije gothic nego klasičan finski power, sa malo drugačijim vokalom...
Mislim, gothic je muzika opšte depresije, jada i čemera :) Kakve to veze ima sa Nightwishom, ne znam... to je ko kad ljudi kažu da je Children of Bodom death metal samo zato što se pevač dere, a nema veze što su muzičke teme direktno pokradene iz klasične muzike :)
ne, niko nije čuo za njih :D
taj mora da je živeo u pećini, pošto "walk" vrte domaće televizije a "poison" se pušta i na fensi žurkama :)

seymourc64
10.9.2006, 12:10
...You're poison running through my veins. You're poison
...A tebe voli tvoja ludaca...
I don't want to break these chains...
...Dok sam nocu plakala vrtelo se sve u krug,nista nije znao,bio mi je dobar drug...

Rocker
10.9.2006, 15:25
:eek: Šta???! Kakvi panteri? Kakva Alisa u zemlji čuda?!:rofl:
Daj, nemoj više takve izjave! Kapiram ja da je tebi sve to novo pošto imaš 12g, ali ti bendovi su stariji od većine članova foruma! Za Panteru - respect!:cool: Poslušaj Cemetary Gates! Sećam se da je to bila prva pesma od njih koju sam čuo i koja me je oduševila kad sam je prvi put čuo...tako sam i počeo da ih slušam. Alice-a ne treba ni pominjati. Čovek je legenda sam po sebi!

Wolverine
10.9.2006, 17:00
Slipknot je najobicnija hard core metal krljacina(doduse,odlicna) i nema veze sa black/gothic/doom metalom ;)
Ako slusa goth,vjerovatno je preslusavao Nightwish i Evanesence,nezavisno od toga sto ih nije naveo(trebalo bi mu vjerovatno 3 dana da ih sve do jednog nabroji),btw Evanesence nije nesto posebno,pogotovo ne u poredjenju sa Nihtwishom i Lacuna Coil.
SOAD,Nickelback,Whitesnake :n_klanja:

Ali kao sto rece,svako ima svoje misljenje...

GnR,BON JOVI i Deep Purple su ODLICNI BENDOVI(ako im jos dodas i AEROSMITH)!E sad vidim da si metalac(Gornji Milanovac:D) DP je Hard Rock!GnR takodje!E sad Bon Jovi je jedan od bendova koji su deca GLAM ROCKA(ili GLAM METALA) sad je hard rock ali ovaj Have A Nice Day album malo vuce na metal u nekim pesmama!Nickelback je postgrunge!(Inace je odlican bend!)
Odslusaj od Bon Jovia You Give Love A Bad Name i Runaway:n_klanja: :n_klanja: E otidnite gospodo na Wiki za koji god band saznacete zanr!

@Rocker
Bon je nekad bio GLAM METAL(iliti GLAM ROCK bend)!!!

@Dreamfall
Evanesence i Nightwish su pure komercijala SOAD(ako oni pevaju pesmu Aerials onda su mnooogo bolesni) ubaci tu Aerosmith i na dobrom si putu!Slusaj starijeg prijatelja!

@Svi
Samo neka mi neko dira AEROSMITH,BON JOVI I manje vise DEEP PURPLE jao :Freddy: :Freddy: :eek: Salim se ali mislim zar nisu svi oni prvoklasni bendovi?

Dimo
10.9.2006, 18:27
GnR,BON JOVI i Deep Purple su ODLICNI BENDOVI(ako im jos dodas i AEROSMITH)!E sad vidim da si metalac(Gornji Milanovac:D) DP je Hard Rock!GnR takodje!E sad Bon Jovi je jedan od bendova koji su deca GLAM ROCKA(ili GLAM METALA) sad je hard rock ali ovaj Have A Nice Day album malo vuce na metal u nekim pesmama!Nickelback je postgrunge!(Inace je odlican bend!)
Odslusaj od Bon Jovia You Give Love A Bad Name i Runaway:n_klanja: :n_klanja: E otidnite gospodo na Wiki za koji god band saznacete zanr!

@Rocker

@Dreamfall
Evanesence i Nightwish su pure komercijala SOAD(ako oni pevaju pesmu Aerials onda su mnooogo bolesni) ubaci tu Aerosmith i na dobrom si putu!Slusaj starijeg prijatelja!

@Svi
Samo neka mi neko dira AEROSMITH,BON JOVI I manje vise DEEP PURPLE jao :Freddy: :Freddy: :eek: Salim se ali mislim zar nisu svi oni prvoklasni bendovi? 1.Cast Gunsima,momci su stvarno legende,ali meni se ne svidjaju,posebno njihov imidz,a ni muzika im nije Bog zna kakva(osim sjajnih solaza).Ono sto mi najvise smeta kod njih je piskavi glas Axl Rosea koji zna da mi zesce trenira zivce.Mislim,ako hocu da slusam cicanje i popijevanje,mogu da skoknem do Eminemovog koncerta 'ladno.Zato i ne mogu mnogo da podnesem Iron Maiden(Brus ima glas ko novorodjence;zbog ovoga ce Rocker da poludi :) )

2.Znam da su BJ,DP i ostalo rockeri,nisam ih ni svrstao u metalce,ali ih je momak ciji sam post citirao zajedno stavio tako da su i kod mene zavrsili u paketu.Btw,vjeruj mi,vecina metalaca pod svoje "okrilje" stavlja i hard i glam rock ;)

3.Ovo sto si rekao za SOAD i Nigtwish ti zaista nije trebalo,ali ok....Mislim,bio bi red da postujes ljude,cak i ako ne volis njihovu muziku.Kad si vec pomenuo Aerials,sta fali toj pjesmi?Numera je,kao i spot,maltene postala legendarna,a Serjov glas je zablistao u punom sjaju.

@Rocker Nisam ih ni svrstao zajedno svjesno,pogledaj gornji tekst.Slazem se da su DP i GnR legende,ali se meni ne svidjaju.Ne moze se bas okarakterisati kao "ne mogu da ih smislim",ali svakako mi nisu mnogo dragi...

Rocker
10.9.2006, 18:44
@Rocker

A mislio si da ja to ne znam?:rolleyes:
OK je on.:cool: Aerosmith takođe, samo ti navodiš najkomercijalnije pesme!

Erdeljan Boris
10.9.2006, 19:40
Marko Nastic, Valentino Kanzyani, Umek, Dejan Milicevic, Cristian Varela, Carl Cox, Dave Clarke, Hernan Cattaneo...

Covenant
10.9.2006, 21:22
Samo neka mi neko dira AEROSMITH,BON JOVI I manje vise DEEP PURPLE jao Salim se ali mislim zar nisu svi oni prvoklasni bendovi?

Pa Bon Jovi-a i Aerosmith nikako ne mogu da prihvatim kao prvoklasne bendove,Deep Purple je jos i OK....
Blago meni imas ti jos mnogo toga da slusas,you will see-naravno nemoj da shvatis ovo kao uvredu:)

Ovo sto si rekao za SOAD i Nightwish ti zaista nije trebalo,ali ok....Mislim,bilo bi red da postujes ljude,cak i ako ne volis njihovu muziku.Kad si vec pomenuo Aerials,sta fali toj pjesmi?Numera je,kao i spot,maltene postala legendarna,a Serjov glas je zablistao u punom sjaju.

Aerials je odlicna stvar,ustalom kao i ceo taj album-Toxicity,ostali su onako...
A Nigtwish jeste zesca komercijala,ali tek od albuma Whismaster pa nadalje-ma ko ih smirgla,ionako nisu nista ekstra....

Nego blago meni kad vec pominjete Alisu,poslusajte Alice in Chains-nisu bas toliko poznati kao Nirvana i za razliku od nje oni su pravi grunge(ja sam uvek Nirvanu dozivljavao vise kao alternativu),ali su bolji od nje jedno 10x...

Rocker
10.9.2006, 21:30
Nego blago meni kad vec pominjete Alisu,poslusajte Alice in Chains-nisu bas toliko poznati kao Nirvana i za razliku od nje oni su pravi grunge(ja sam uvek Nirvanu dozivljavao vise kao alternativu),ali su bolji od nje jedno 10x...
:tapsh: Stvarno su dobar bend! Ko gotivi alternativu, nek posluša i Pearl Jam, pogotovu prve albume!

lijenština
10.9.2006, 21:46
AIC su zakon. Sada trenutno Rooster svira u sluškama.:qliranje:

Garson
11.9.2006, 2:26
Pa Nightwish i nije gothic nego klasičan finski power, sa malo drugačijim vokalom...
Mislim, gothic je muzika opšte depresije, jada i čemera :) Kakve to veze ima sa Nightwishom, ne znam... to je ko kad ljudi kažu da je Children of Bodom death metal samo zato što se pevač dere, a nema veze što su muzičke teme direktno pokradene iz klasične muzike :)
Znam da nije.To sam rekao zbog

Wolverine
11.9.2006, 18:31
Bon i nije!Ali Aerosmith mozda!DP naravno!Nego spot za Aerials je oduran zbog onog klinje!:eek:

@Rocker
Si cuo Two Story Town od Bon Jovia i Sweet Emotion od Aerosmitha:)?

Garson
12.9.2006, 19:40
Duran Duran u Beogradu (Sajam) 17. oktobra.
http://www.b92.net/kultura/index.php?view=2&did=19687

Rocker
12.9.2006, 20:02
@Rocker
Si cuo Two Story Town od Bon Jovia i Sweet Emotion od Aerosmitha:)?
Sam čuo!!!:kreza: Vidi, gotivim i ja njih (onako) i imam sve od njih. Malo je R'N'R stvari (od poznatih bendova/autora) koje baš nikad nisam čuo, tako da nemoj više takva pitanja PLS!:cool:

huligan
13.9.2006, 14:45
Ljudi,jel bio neko na keju na Savi,u 45 bloku u nedelju!?Bio je do jaja koncert!Svirali Marcelo,Wikler,NBG Unit...A i neki pankeri-metalci u pauzama,ni oni nisu bili losi,ali ipak zvezde su zvezde!Yo my niggas!!!:alealeee:

Dreamfall
13.9.2006, 21:44
Ljudi,jel bio neko na keju na Savi,u 45 bloku u nedelju!?Bio je do jaja koncert!Svirali Marcelo,Wikler,NBG Unit...A i neki pankeri-metalci u pauzama,ni oni nisu bili losi,ali ipak zvezde su zvezde!Yo my niggas!!!:alealeee:

Je si li ti bio na koncertu Whitesnake-a u Bg.Bio je do j*ja koncert.:D
Salim se bio sam ja nije bilo lose:cool:

huligan
13.9.2006, 21:53
Nisam bio na Whiteu.Nisam bio u BG-u.

Magneto
13.9.2006, 23:22
Ah Covenante, what makes you the expert? Da li to imaš neku diplomu, ili priznanje, a da nisi kompozitor? Ili je to stari srpski običaj "Ja pa Ja". Kroz ovih 60 i kusur ispisanih strana, sudiš sa neke visine i najblaže rečeno otvoreno "soliš pamet" drugim učesnicima (samo mi nemoj reći da je to svrha tvog pokretanja teme). U redu je kad čovek izloži svoje muzičke preferencije, takođe i kad komentariše druge, sve dok ne pređe onu tananu granicu nipodaštavnja. Lično - tvoj muzički ukus je izvrstan; objektivno - tvoj muzički ukus je poseban i drugačiji, ali ništa više od toga.

Pozdrav.

[Imzadi]
14.9.2006, 0:19
"Trust I seek and I find in you
Every day for us, something new
Open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they say
never cared for games they play
never cared for what they do
never cared for what they know
and I know..."

Neprevaziđeno...:tapsh:

Garson
14.9.2006, 1:12
Lepo, lepo, ali se doticna pesma toliko vrti na svim mogucim radio i TV stanicama da pocinje da bude dosadna.

hacker_aca
14.9.2006, 1:54
"Trust I seek and I find in you
Every day for us, something new
Open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they say
never cared for games they play
never cared for what they do
never cared for what they know
and I know..."

Neprevaziđeno...:tapsh:

A koja je ovo pesma?

Garson
14.9.2006, 2:00
A koja je ovo pesma?
Metallica - Nothing Else Matters

holodoc
14.9.2006, 2:01
http://en.wikipedia.org/wiki/Nothing_Else_Matters

Rocker
14.9.2006, 2:09
E da mi je neko pričao da na Wikipediji ima i posebno objašnjenje o pesmama...:eek:
Malko su se zeznuli, MetallicA album je izašao '91 a ne '92.
Kad smo već kod Metalike, od balada mi je naj Fade To Black! Toliko crna i sumorna, da je to prosto neverovatno.:n_klanja: Kad čoveku malo fali da se ubije, može da pusti ovo i da se odmah dodatno motiviše!:dzavo:

Oggy
14.9.2006, 2:12
Nije da pratim bas topik.. ali evo sad ovo videh i slazem se.. mada ja obozavam i unforgiven-a...

huligan
14.9.2006, 14:53
meni je najjaca pesma the unforgiven II,ali nije losa i devils dance
:alealeee:

Dimo
14.9.2006, 20:16
Unforgiven nije cistokrvna balada kao Nothing Else Matters.

voodoo_
14.9.2006, 21:15
Kad smo već kod Metalike, od balada mi je naj Fade To Black! Toliko crna i sumorna, da je to prosto neverovatno.:n_klanja: Kad čoveku malo fali da se ubije, može da pusti ovo i da se odmah dodatno motiviše!:dzavo:
Eh sad, ne preteruj :)
Mislim jeste depresivna, ali je smešna u odnosu na ostale manje poznate pesme drugih izvođača...

Oggy
14.9.2006, 21:23
zar niko ne slusa power ovde... i bre..

voodoo_
14.9.2006, 21:25
Čuj niko :)
Ja praktično samo power slušam :D
Gde si bio par strana ranije kad je Majti Bu tražio preporuke albuma? :)

bobi
14.9.2006, 21:29
zar niko ne slusa power ovde... i bre..
Te smesne likove, sto se tripuju da pevaju o srednjem veku? :)

Mi, volimo zmaja
I zmaj voli nas...
Mi vodimo biiitku...
I slava je nas spas...

Vec sam se ponudio ranije.
Ajde pisacu nekom novoformiranom power bendu tekstove uz malu nadoknadu. :dzavo:

Sto se tice Metalike...
Jedino pravo depresivno njihovo remek delo je pesma To live is to die (And justise for all).
Inace, moja omiljena od Metalike.

Nothing else matter je za devojcice. :dzavo:

Oggy
14.9.2006, 21:35
haha.. e pa kada ne pratim topic dovoljno, shame on me..

znam bobi, ne bi bilo lose zaradjivati na tako smesnim tekstovima.. ali ima izuzetaka.. a stereotipi mora da postoje zar ne.. prosvrljacu kroz topic malo kada budem stigao..

voodoo_
14.9.2006, 21:43
Sto se tice Metalike...
Jedino pravo depresivno njihovo remek delo je pesma To live is to die (And justise for all).
Ceo Justice je Metallicin najozbiljniji album.
Što se tiče smešnih likova :) , kad se zagrebe ispod neozbiljnih tekstova, dobija se ekstrakvalitetna muzika ;)

bobi
14.9.2006, 21:45
kad se zagrebe ispod neozbiljnih tekstova, dobija se ekstrakvalitetna muzika ;)
I ti si mi neki trasher?
Pa ti bi prvi trebao da prezires power :)

Dreamfall
14.9.2006, 22:03
I’m so tired of being here
suppressed by all of my childish fears
and if you have to leave
I wish that you would just leave
because your presence still lingers here
and it won't leave me alone

these wounds won't seem to heal
this pain is just too real
there's just too much that time cannot erase

when you cried I’d wipe away all of your tears
when you'd scream I’d fight away all of your fears
and I’ve held your hand through all of these years
but you still have all of me

you used to captivate me
by your resonating light
but now I’m bound by the life you left behind
your face it haunts my once pleasant dreams
your voice it chased away all the sanity in me

these wounds won't seem to heal
this pain is just too real
there's just too much that time cannot erase

when you cried I’d wipe away all of your tears

I’ve tried so hard to tell myself that you're gone
and though you're still with me
I’ve been alone all along

When you cried I’d wipe away all of your tears

Evanescence:alealeee: :alealeee:

voodoo_
14.9.2006, 22:51
I ti si mi neki trasher?
Pa ti bi prvi trebao da prezires power :)
Taman posla, nisam ja zadrt :) a pritom imam i muzičkog ukusa :D
Ko Homer kad krene da peva:

I like pizza
I like bagels
I like hotdogs
with mustard and beer
I'll eat eggplant
I can even eat
a baby deer

tako i ja volim svaki kvalitetan metal, koji nije doom i gothic :D

@Dreamfall: izašao je novi album, "The Open Door".

Dreamfall
14.9.2006, 23:54
@voodoo_nbgd

Znam i najbolja pesma na njemu je Call Me When You Sobber, ima i Missing, i Hello sa nekih starijih albuma, a i Geting over me je isto dobra pesma ali za sada moje najomiljenije pesme od njih su Bring me to life, My immortal, Going under, Anything for you i Call me when you sobber:D

bobi
15.9.2006, 0:20
Taman posla, nisam ja zadrt :) a pritom imam i muzičkog ukusa :D
Bah... Pa ti si onda kao i onaj Milic Vukasinovic :)
Slusas kic, a ne znas da ga slusas :)

tako i ja volim svaki kvalitetan metal, koji nije doom i gothic :D

Vidis to je jedno uzviseno pojmljenje muzike, koje ne moze da shvati svaki trasher (tacnije, ni jedan trasher). :)
Uostalom, na sta bi licili mi doomeri kada bi pevali zalopojke o ratovima i ostalim socijalnim bedama, kao vi trasheri.
Pa licili bi na repere, /hip/hopere :)

P.S. Dobro je da mislis da slusas kvalitetan metal, pored, kako si rekao, doom-a i gothica :)

lijenština
15.9.2006, 0:47
Sto se tice Metalike...

Da jedna i od mojih omiljenih pored Oriona sa Master of Puppets.:)

Rocker
15.9.2006, 1:12
Bah... Pa ti si onda kao i onaj Milic Vukasinovic :)
Slusas kic, a ne znas da ga slusas :)

Ne diraj Milića! Čovek je svoj!:to_care:

Wile E. Coyote
15.9.2006, 9:46
Da jedna i od mojih omiljenih pored Oriona sa Master of Puppets.:)Tako je care! :tapsh:

Covenant
15.9.2006, 11:16
@Rocker
Pesma nije losa,ali daleko od toga da je bas toliko depresivna:)
Treba da poslusate underground doom metal,Norvezani cini mi se,Thergothon,da vidite sta se zove depresija.....
Takodje i Saturnus je dobar izbor-oni su na ovaj ili onaj nacin-predivni!

Sto se tice Metallica-e,Justice For All je odlican album,ali je meni licno Kill Them All zakon-pisao Dave Mustaine!
Black album mi je bio dobar samo kada sam ga slusao prvi put,a sad onako,nista ekstra...

Nemojte thrash da mi dirate-Testament i Kreator su nesto najbolje sto metal ima da ponudi...
Yeah!

Dimo
15.9.2006, 11:28
Znam i najbolja pesma na njemu je Call Me When You Sobber
Slusao sam samo to(i gledao spot)sa zadnjeg albuma,i ako im je to najbolja pjesma,onda su potonuli dublje u komercijalno blato nego sto sam mislio da su sposobni.Spot im isto nije nista posebno.Jedino sto moze da ga izvuce iz prosjeka je Amyno slatko lice :love:

Rocker
15.9.2006, 13:27
@Rocker
Pesma nije losa,ali daleko od toga da je bas toliko depresivna:)
Treba da poslusate underground doom metal,Norvezani cini mi se,Thergothon,da vidite sta se zove depresija.....

Mislim da kad bih čuo išta depresivnije od toga načisto prs'o!:kreza: Muziku i slušam da me oraspoloži, dovoljno je život syeban da bih slušao i o tuđim problemima!

huligan
15.9.2006, 15:51
Poroci Beograda

huligan
15.9.2006, 15:52
Kad ste vec svi krenuli da objavljujete stihove i rime,reko da i ja malo objavim BS
poz od huligana:D
:alealeee: :alealeee: :alealeee:

Rocker
15.9.2006, 16:19
Nemoj da se ljutiš, ali ovo je heavy shit! Šta bre oni glume, neke ultra zayebane likove koji vuku celu zemlju za nos?!:rofl: Imaju milione, podmornice i avione?!:rofl: I ko im stane na put, poješeće ga mrak! White nigazz su uvek bili najcrnji!:to_care: Prvo su bili socijala i pričali o svom kraju a sad su uspešni kriminalci, pa su batalili priče o socijali i pevaju o milionima! Ne znam što se neko trudi da oponaša neki tako specifičan fenomen kao što je hip-hop crnačkih bandi u Americi? Kriminalne grupe se razlikuju od zemlje do zemlje. Crnac sa maramom koji prvo priča kako je klošario po kraju a kasnije je postao rich je priča specifična za američko podneblje. Naši krimosi nemaju baš ništa zajedničko s njima (sem što su krimosi) a ovi BS što pevaju o tome i nisu krimosi (za razliku od crnačkih repera koji su svi do jednog u nekom gangu). S muzičke strane, ovo je recitacija a ne pesma. Nema melodije, samo tuc-tuc ritam koji prati strofe. Nemaju čak ni instrumente u bendu (pa makak el. gitara pržila bez kabla k'o u Grandu:to_care: ) I na kraju šta je cilj te pesme? Da razonodi i opusti ili da uči mlade naraštaje kako se dobro živi od kriminala? Ovo bi u pravu trebalo uvrstiti kao zločin protiv kulture a njih na sud zbog "udruživanja radi neprijateljske delatnosti":dzavo:

voodoo_
15.9.2006, 17:47
A onda zezaju metalce kako izigravaju zle i opasne likove? :D ;)
Zezam se, nemam ništa protiv repa osim što se ponekad preterano uživljavaju u gangsterski stajl.

Nastavimo s temom, evo jednog (http://www.sk.co.yu/forum/faq.php) finog death metal spotića (6MB). Moderatori, zažmurite na jedno oko :)
(preporučljivo slušati na zvučnicima sa dobrim basom, pošto na onoj plastičnoj konfekciji od 2 vata ne liči ninašta)

Acid burn
15.9.2006, 19:04
Najvise slusam Psychedelic Trance:

Astral Projection, GMS, Infected Mushrooms, Hallucinogen, PsySex, Yahel, Miranda, Raja Ram, Shakta, Skazi, Astrix, Talamasca, Alien Project, Melicia...

Takodje isto, komponujem !!!

Simke
15.9.2006, 20:30
A onda zezaju metalce kako izigravaju zle i opasne likove? :D ;)
Zezam se, nemam ništa protiv repa osim što se ponekad preterano uživljavaju u gangsterski stajl.

Nastavimo s temom, evo jednog (http://www.sk.co.yu/forum/faq.php) finog death metal spotića (6MB). Moderatori, zažmurite na jedno oko :)
(preporučljivo slušati na zvučnicima sa dobrim basom, pošto na onoj plastičnoj konfekciji od 2 vata ne liči ninašta)

Zanimljiva ''igra'' :) Fenomenalno!!! :) evo svi žmurimo na jedno oko ;)

a evo i malo detalja o numeri:
VojaM - Tekst
Chivan - Aranžman
Super moderatori - Montaža
Moderatori - Horsko pevanje
:) :) :)

huligan
16.9.2006, 11:54
Nemoj da se ljutiš, ali ovo je heavy shit! Šta bre oni glume, neke ultra zayebane likove koji vuku celu zemlju za nos?!:rofl: Imaju milione, podmornice i avione?!:rofl: I ko im stane na put, poješeće ga mrak! White nigazz su uvek bili najcrnji!:to_care: Prvo su bili socijala i pričali o svom kraju a sad su uspešni kriminalci, pa su batalili priče o socijali i pevaju o milionima! Ne znam što se neko trudi da oponaša neki tako specifičan fenomen kao što je hip-hop crnačkih bandi u Americi? Kriminalne grupe se razlikuju od zemlje do zemlje. Crnac sa maramom koji prvo priča kako je klošario po kraju a kasnije je postao rich je priča specifična za američko podneblje. Naši krimosi nemaju baš ništa zajedničko s njima (sem što su krimosi) a ovi BS što pevaju o tome i nisu krimosi (za razliku od crnačkih repera koji su svi do jednog u nekom gangu). S muzičke strane, ovo je recitacija a ne pesma. Nema melodije, samo tuc-tuc ritam koji prati strofe. Nemaju čak ni instrumente u bendu (pa makak el. gitara pržila bez kabla k'o u Grandu:to_care: ) I na kraju šta je cilj te pesme? Da razonodi i opusti ili da uči mlade naraštaje kako se dobro živi od kriminala? Ovo bi u pravu trebalo uvrstiti kao zločin protiv kulture a njih na sud zbog "udruživanja radi neprijateljske delatnosti":dzavo:
Samo rep muzika peva o stvarnim problemima i potrebama naseg drustva.To sto se tebi ne svidja,ne znaci da mozes da pljujes po tome,jer mnogi postoju rad BS-a i uopste hip-hop.Ja tebe nisam ni na koji nacin nisam uvredio,niti sam te prozivao za ,,tvoju" muziku

Wolverine
16.9.2006, 12:13
Samo rep muzika peva o stvarnim problemima i potrebama naseg drustva.To sto se tebi ne svidja,ne znaci da mozes da pljujes po tome,jer mnogi postoju rad BS-a i uopste hip-hop.Ja tebe nisam ni na koji nacin nisam uvredio,niti sam te prozivao za ,,tvoju" muziku

Citat pesme: "Something's wrong with the World today,I don't know what it is..." Aerosmith-Living On The Edge(bas smaram sa Aerosmithom :D)
Huligan, NE PEVA SAMO REP(rep i ne PEVA:D) o satvarnim problemima i potrebama drustva jer je to najvise svojevremeno radio ROCK!

voodoo_
16.9.2006, 12:23
Ne znam gde ti živiš, ali pištolji i obračuni bandi sigurno nisu stvarni problemi i potrebe našeg društva. Ja inače živim u kraju koji je tokom devedesetih zaista bio krajnje gadan i izgledao kao da je direktno izašao iz neke gengsta pesme, ali hvala Bogu kako su prošle sankcije a lokalni kriminalci pomrli od droge i međusobnih obračuna, sve se smirilo. I sad se odjednom javlja nova generacija nekih starijih maloletnika koja bi to sve ponovo da oživi jer je čula da je tako u crnačkom getu u Americi iz pesama i misli da je to kul. A pritom su ti klinci ***** u gaće i gledali moćne rendžere dok sam ja gledao kako da dođem od kuće do škole a da me niko ne opljačka i ne prebije.
To ne mogu da prihvatim nikako. Kome se sviđa taj gangsterski život nek ide u Bronks, problemi našeg društva su kako preživeti tranziciju i ne dobiti otkaz a ne mahanje pištoljima i dilovanje droge zato što ti država ne pruža uslove za školovanje i zaposlenje. Hoću da kažem, ložim se i ja na death i power metal ali ne vadim ljudima creva i ne izlazim na ulicu sa mačem u ruci, prema tome ne moraju ni oni da se ponašaju ko zemunski klan ako već nisu.

Covenant
16.9.2006, 14:43
Huligan, NE PEVA SAMO REP(rep i ne PEVA) o satvarnim problemima i potrebama drustva jer je to najvise svojevremeno radio ROCK!

Nemoj da preterujes-kakav crni rock,ajd mozda tu i tamo-vecina rock stavari koliko ja znam se vrti oko devojaka,ljubavi,pomalo zivota i razocarenja u te iste stvari....
Muzicki pravac koji je to svojevremno radio i to na prozivackoj bazi je punk
Odlicni The Clash su dobar primer,recimo:)
Mada ono i nisu bas tipicni predstavnici.....
Pa Dead Kennedys,Exploited i kompanija....
Od dansanje ekipe takvu "ideologiju" furaju uglavnom USA HC bendovi-Agnostic Front npr ili bivsi Earth Crisis....

@ostali

Pustite bre coveka da slusa ono sto voli:)

Dreamfall
16.9.2006, 14:54
Ne znam gde ti živiš, ali pištolji i obračuni bandi sigurno nisu stvarni problemi i potrebe našeg društva. Ja inače živim u kraju koji je tokom devedesetih zaista bio krajnje gadan i izgledao kao da je direktno izašao iz neke gengsta pesme, ali hvala Bogu kako su prošle sankcije a lokalni kriminalci pomrli od droge i međusobnih obračuna, sve se smirilo. I sad se odjednom javlja nova generacija nekih starijih maloletnika koja bi to sve ponovo da oživi jer je čula da je tako u crnačkom getu u Americi iz pesama i misli da je to kul. A pritom su ti klinci ***** u gaće i gledali moćne rendžere dok sam ja gledao kako da dođem od kuće do škole a da me niko ne opljačka i ne prebije.
To ne mogu da prihvatim nikako. Kome se sviđa taj gangsterski život nek ide u Bronks, problemi našeg društva su kako preživeti tranziciju i ne dobiti otkaz a ne mahanje pištoljima i dilovanje droge zato što ti država ne pruža uslove za školovanje i zaposlenje. Hoću da kažem, ložim se i ja na death i power metal ali ne vadim ljudima creva i ne izlazim na ulicu sa mačem u ruci, prema tome ne moraju ni oni da se ponašaju ko zemunski klan ako već nisu.

@voodoo_nbgd 100% si upravu:n_klanja: :n_klanja: :n_klanja:
Sto se tice REP muzike (ne bih da vredjam) ali se ona ipak ne peva vec se govori ili ubrzano ili povisenim tonom(slusao sam je EMINEM-a sa 10 godina)ali kada sam cuo pesme kao Don't cry od Guns-a 2minutes to midnight od Maiden-a ain't talkin' about love od Van Halena, It's my life od Bon Jovi-a stavio sam prst na celo i upitao se:,,U je***e pa sta ja slusam!!" i zauvek sam batalio REP a da ne pricam o pesmama iz GRAND produkcije(koje sam slusao)od kojih me sada bole usi a i krivo mi je kakva muzika se danas slusa u Srbiji.Gde ode muzika Bjelog dugmeta,Yu grupe,kraljevskog apartmana,Paklenih vozaca?:confused: :confused:

voodoo_
16.9.2006, 14:57
Mala digresija, Exodus (http://en.wikipedia.org/wiki/Exodus_(band)) u SKC-u 29.11.2006.

Rocker
16.9.2006, 15:48
Napisao sam ti u poruci "nemoj da se ljutiš"!;) O potrebama društva su ti drugi rekli ono što bih i ja, tako da nemam ništa da dodam na tu temu. Taj sitni kriminal koji oni propagiraju nikako ne opravdavam.:mad:
@vodoo_nbgd
Da mogu, dao bih ti još jednu reputaciju za ovo što si napisao
@Covenant
U pravu si za Rock, nikad nije pevao o takvim stvarima. Punk jeste uvek bio buntovan, ali nikad tako explicitno agresivan. Uvek je pevao o buntu, ali bez pucnjave i polomljenih vilica (ovo je možda odlika OI Punk-a).

Wolverine
16.9.2006, 18:40
E ljudi ste culi za neku novu grupu Sunrise Avenue(klinci ali nisu losi)???
EDIT:Finci su i kazu da je njihovo opredeljenje cist rock!

Highlander
16.9.2006, 20:07
Ma, Grey Daze je keva!:qliranje: :D

Constantine
16.9.2006, 20:30
E ljudi ste culi za neku novu grupu Sunrise Avenue(klinci ali nisu losi)???
EDIT:Finci su i kazu da je njihovo opredeljenje cist rock!

Cuo sam ali ne znam kakvi su jer na netu pise da im album izlazi 24-og septembra(u Finskoj) a dok dodje do nas:dedica: .

@Dreamfall
Dobar izbor muzike ali moj ti je savet da malo poslusas i Van Halen i Aerosmith i Kiss i da batalis Slipknot jer su ljudi malo cudni, jer ko jos danas sem Lorda (koji su im drpili foru) nose maske prave uzasne pesme i jos gore spotove.Od njihovih ne znam koliko pesama imaju samo 2 dobre umesto njih poslusaj malo Megadeth ili Blacksabath i odmah ces da ih batalis ali sve je tvoj izbor:ciao:

Wolverine
16.9.2006, 20:53
Moja lista rock stvari:
Aerosmith:-Amazing
-Angel
-Boogie Man
-Crazy
-Cryin'
-Dream On
-Get A Grip
-Janie Got A Gun
-Love In An Elevator
-Rag Doll
-Pink
-Jaded
-I Don't Want To Miss A Thing
-Sweet Emotion
-Falling In Love
-Hole In My Soul
-(Dude) Looks Like A Lady
-Living On The Edge
(bice jos...)
Bon Jovi:-Runaway
-It's My Life
-Two Story Town
- Ceo "Have A Nice Day"
-Livin' On A Prayer
-You Give Love A Bad Name
-Bad Medicine
-Born To Be My Baby
-Destination Anywhere
-Always
-Something For The Pain
-Someday I'll Be Saturday Night
...>>

Wolverine
16.9.2006, 21:18
Bon Jovi:-Ugly
-Keep The Faith
-Bed Of Roses
-Diamond Ring
-Blaze Of Glory
(and more...)
Nazareth:-Love Hurts
Scorpions:-Wind Of Change
Deep Purple:-Smoke On the Water
-Child In time
-Soldier Of Fortune
Led Zeppelin:-Stairway To Heaven
-(i jos neke ali trenutno nista)
Guns'N'Roses:-November Rain
-Paradice City
-Sweet Child Of Mine
-Knockin' On Heaven's Door
Garbage:-Why Do you Love Me
-The World Is Not Enough
The Rasmus:-In The Sahdows
-Guilty
Sunrise Avenue:-Fairytale Gone Bad
Alice Cooper:-Poison
Pink Floyd:-Another Brick In The Wall
The Who:-Who Are You
Doors:-Riders On The Storm
(i jos mnogo toga)

Dimo
16.9.2006, 22:57
@Dreamfall
Dobar izbor muzike ali moj ti je savet da malo poslusas i Van Halen i Aerosmith i Kiss i da batalis Slipknot jer su ljudi malo cudni, jer ko jos danas sem Lorda (koji su im drpili foru) nose maske prave uzasne pesme i jos gore spotove.Od njihovih ne znam koliko pesama imaju samo 2 dobre
Ne da su "malo cudni" nego su zesci neizivljeni ludaci :) Sta im fali spotovima(osim sto su morbidni,naravno)?

PS:Koje su to dvije pjesme sto ti se svidjaju?

Constantine
16.9.2006, 23:22
PS:Koje su to dvije pjesme sto ti se svidjaju?

Wait and bleed i My Pleague(jer se u njima ,,deru" bar 10x manje nego u drugim pesmama).Svidja mi se i pocetak pesme Left behind ali kada pevac ,,zapeva"(toliko vice da ne znam kako ga ne boli grlo, i ajde malo mu sto vice reci pesme koje niko ziv ne razume nego kada ide muzika kada nema sta da peva on urla).Ako se neko pita kako izgleda ovaj drekavac neka pogleda neki spot grupe Stonesour;)

Dimo
16.9.2006, 23:39
Da,zaista se u nekim pjesmama derinja k'o poludio,ali daleko od toga da mu samo te dvije pjesme valjaju.Npr. Gently,IOWA,People-Shit,Circle,Vermilion Pt.1 su odlicne pjesme ;)
PS:I Vermilion Pt.2 je sjajna,jedna od najljepsih metal balada koju sam ikada slusao.

Constantine
17.9.2006, 17:05
PS:I Vermilion Pt.2 je sjajna,jedna od najljepsih metal balada koju sam ikada slusao.

Jeste muzika je ekstra za tu pesmu ali je spot sa onom zenom mnogo lose uradjen a i reci su lose.Da je Vermiliom Pt.2 jedna od najlepsih metal balada pa ne znam bas ako izuzmemo Iron Maiden-ovu baladu sa zadnjeg njihovog albuma pa i jeste ali ako je Vermiliom Pt.2 balada onda bi pevac trebao da pravi buku manju od 89 db(imam program kojim sam izmerio buku njegovog glasa u ovoj pesmi a istim programom sam izmerio da u pesmi Left Behind na neki deonicama pravi buku od 105db:confused: ).Ukupnu buku u celoj pesmi(Vermiliom Pt.2 ) nisam uspeo da izmerim jer je program izbacio error log:confused: :confused:

Dimo
17.9.2006, 20:28
Jeste muzika je ekstra za tu pesmu ali je spot sa onom zenom mnogo lose uradjen a i reci su lose.Da je Vermiliom Pt.2 jedna od najlepsih metal balada pa ne znam bas ako izuzmemo Iron Maiden-ovu baladu sa zadnjeg njihovog albuma pa i jeste ali ako je Vermiliom Pt.2 balada onda bi pevac trebao da pravi buku manju od 89 db(imam program kojim sam izmerio buku njegovog glasa u ovoj pesmi a istim programom sam izmerio da u pesmi Left Behind na neki deonicama pravi buku od 105db:confused: ).Ukupnu buku u celoj pesmi(Vermiliom Pt.2 ) nisam uspeo da izmerim jer je program izbacio error log:confused: :confused:
Kakva buka?Vermilion Pt.2 je lagana balada,nema jakih udara bas gitare,ne znam gdje si cuo buku(osim ako nisi slusao onu verziju gdje su je malo promjenili i unijeli bas gitare,) :confused: Sto se teksta tice,meni se svidja,osim malo pri pocetku gdje su mogli da izbjegnu seksualne konotacije,ostalo je odlicno.

PS:Ajde nadji mi link gdje mogu da downloadujem tu novu baladu Iron Maidena,nemam pojma ni kako se zove pjesma,moze?

huligan
19.9.2006, 21:47
Mislis da si ziveo u opasnom kraju,a sta ja onda da kazem za moj!?Skola mi je na 5 minuta laganog hoda,a uvece sam se vracao po pola sata samo da ne bih naleteo da krimose,a uz to bio sam primoran da radim mnoge stvari koje za moje godine ne prilice i veruj mi samo hip-hop i ljudi koji su preziveli isto *****e kao ja mogu da volim.

Rocker
19.9.2006, 22:14
Mislis da si ziveo u opasnom kraju,a sta ja onda da kazem za moj!?Skola mi je na 5 minuta laganog hoda,a uvece sam se vracao po pola sata samo da ne bih naleteo da krimose,a uz to bio sam primoran da radim mnoge stvari koje za moje godine ne prilice i veruj mi samo hip-hop i ljudi koji su preziveli isto *****e kao ja mogu da volim.
Eto, sam kažeš da si bio u takvim sr@njima a ovamo veličaš grupe i muziku koje podržavaju takve stvari!:icon_scra Nemoj više da glorifikuješ takve gluposti. Mnogo je vas koji su "sve prošli u životu" a još uvek su maloletni.

Simke
20.9.2006, 2:27

Nezadovoljan si i meni je to ok stanje za tvoje godine, možda ti malo kasni ali proći će te to vremenom kako budeš sazrevao...
dotle bi bilo pametno da tu energiju pretočiš u nešto korisno po tebe i tvoju okolinu.

Reci mi, kad ponoviš kraj tvoje rečenice: ... veruj mi samo hip-hop i ljudi koji su preziveli isto *****e kao ja mogu da volim. zar ne vidiš da je to totalno bez veze?
Zamisli da si silom prilika radio neko vreme u gradskoj čistoći?
Da li bi sada samo slušao pesme o higijeni i usput grlio i ljubio svaki kontejner u gradu, jer si ih jako zavoleo.:kreza:
Ma, daj ... smeće je smeće, loše stvari su loše stvari i zna se gde pripadaju. Ne mogu se zavoleti tek tako i kasnije nositi kao breme ceo život.
Shvatićeš da si odrastao i sazreo kada neke stvari ostaviš iza sebe.

Muzika je oblik umetnosti koji razno i vrlo složeno deluje na naš organizam ( mozak, telo pa čak i dušu).
Ona najviše izaziva i pokreće pozitivnu energiju u nama, najčešće nam peva o ljubavi i lepoti... ne kažem da nema pojava na marginama raznih tema i ponekad zanimljivih eksperimenata i pravaca ali zašto se odreći svega ostalog da bi živeli sa i za jedan vrednosno sumnjiv detalj.

Uživajmo u muzici :qliranje:

Dreamfall
20.9.2006, 19:31
Muzika je oblik umetnosti koji razno i vrlo složeno deluje na naš organizam ( mozak, telo pa čak i dušu).
Ona najviše izaziva i pokreće pozitivnu energiju u nama, najčešće nam peva o ljubavi i lepoti... ne kažem da nema pojava na marginama raznih tema i ponekad zanimljivih eksperimenata i pravaca ali zašto se odreći svega ostalog da bi živeli sa i za jedan vrednosno sumnjiv detalj.

Uživajmo u muzici :qliranje:

Upravu si i ja bih rekao ono sto i ti ali malo prostije:,,Let's World be Rock(Metal,Hardrock,classical...)":qliranje: :qliranje:

Magneto
20.9.2006, 21:25
Pa dobro sad, jeste da sluša nakaradnu muziku :), ali ovo je već diskriminacija. Ne možemo sad redom krenuti i osuđivati sve koji slušaju muziku hip-hop i rap orijentacije sa nasilničkim tekstovima i/ili spotovima. To me podseća na ono "Il' si sa mnom, il' te nema". Imam gomilu poznanika čiji mi je muzički ukus ogavan, ali to ne predstavlja prepreku da se i dalje normalno ponašam prema ljudima i razgovaram o najrazličitijim temama.

Rocker
20.9.2006, 23:16
ali to ne predstavlja prepreku da se i dalje normalno ponašam prema ljudima i razgovaram o najrazličitijim temama.
Pričamo i mi sa njim na drugim temama sasvim normalno i opušteno. Ovo je tema o muzici i očemu ćemo da pričamo drugo?;)

aerochivija
21.9.2006, 0:03
@ Rocker
Iako sam skloniji muzici iz koje si “preuzeo” svoj nick, i nisam previše upućen u hip-hop, nisam pristalica teze da taj muzički pravac isključivo veliča nasilje i marginalne pojave i osobe. Uostalom i nešto što bismo mogli nazvati podžanrovima rock muzike bavi se sličnim temama. Sa naših prostora pomenuću grupu “Zabranjeno pušenje” i pesme “Šeki is on the road...”, “Ibro Dirka”, “Bos ili hadžija”, pesme o “Pišonji” i “Žugi”. Doduše, možda je to daleko bezazleniji način obrade margina i marginalaca, ali svima nama koji smo te pesme slušali u vreme kad su nastale, i one su “otvarale oči”, pokazujući, pored ostalog, drugu stranu medalje, tj. “najidealnijeg” državnog uređenja u kome smo tada živeli.
Od stranih autora, pomenuću samo Nick Cavea i tekstove nekih njegovih pesama, ili bar jedan omot LP ploče grupe “Slayer” (ne sećam se koji je album u pitanju, a pesme/tekstove nisam ni poželeo da slušam) koji je prepun slika isečenih ruku i vrvi od krvi.
Sve to spada u domen “angažovane” umetnosti, i nije obišlo ni druge njene forme još od najranijih vremena (u vajarstvu, npr. “Smrt Laokoonta i njegove dece”, u slikarstvu “Streljanje komunara”, i slično).
U svakom slučaju se slažem s konstatacijom da umetnost ne sme da služi veličanju necivilizacijskog, već samo (i stalno) treba da ukazuje da necivilizacijsko postoji, podstičući publiku na traženje uzroka i rešavanja takvih pojava.

@ huligan
Neću ništa da zamerim tvojim stavovima, jer tvojim godinama priliči sklonost ekstremima. Verujem da ćeš stareći i sazrevati, i da ćeš, kad budeš imao decu, znati da ona mogu do škole da pešače i duže od pet minuta, a da ih neće presretati krimosi. I tebi, i sebi, svim “hip-hoperima”, kao i onima koji ga ne slušaju, želim da Srbija opet postane država, a ne geto.

@Simke, Magneto
Malo sam vas parafrazirao, malo dopunio, poprilično otišao off topic, ali se nadam da je to imalo smisla.

Simke
21.9.2006, 0:59
@aerochivija
ima smisla svakako, dobro si dopunio...

kao što si i shvatio, namera je bila samo ukazivanje na besmislenost ovakvog razmišljanja:
... veruj mi samo hip-hop i ljude koji su preziveli isto *****e kao ja mogu da volim.
Previše je mlad da bi se ozbiljno opredeljivao, naročito za takvu muziku i takve ljude... neka prvo proba sve ostalo pa će lakše doneti sud šta stvarno voli.
Trenutno je tako i to je OK iz više razloga ali ne treba ostati sa tim,
treba život živeti i muziku slušati a podjednako u oboma i uživati.
Logičnije bi mi bilo da je napisano u nekim ružnim vremenima i uslovima sam živeo pa neću valjda još i da slušam slična sra**a.

Pričamo i mi sa njim na drugim temama sasvim normalno i opušteno. Ovo je tema o muzici i o čemu ćemo da pričamo drugo?;)
Tačno tako.

@aerochivija
moram da dodam,
nemoj molim te ni u šali da porediš ono što nije za poredjenje...
jer ono što je radilo Zabranjeno pušenje je ipak neka vrsta visokokvalitetne muzike i vrhunske umetnosti u odnosu na BS...
stvarno nije svejedno.

Garson
21.9.2006, 2:40
Od stranih autora, pomenuću samo Nick Cavea i tekstove nekih njegovih pesama, ili bar jedan omot LP ploče grupe “Slayer” (ne sećam se koji je album u pitanju, a pesme/tekstove nisam ni poželeo da slušam) koji je prepun slika isečenih ruku i vrvi od krvi.
Slayer je daleko od rock-a, a u toj muzici (razne vrste metala) ima budala gorih od nekih repera.

Rocker
21.9.2006, 4:04
@aerochivija
Druže, ja sam ovde govorio o konkretnom bendu i konkretnoj pesmi! Ima u RAP-u i pod-žanrova koji nisu agresivni i pevaju o nečemu sasvim drukčijem. Setite se npr. Voodoo Popeye-a.:to_care: Lik je bio pravi za'ebant! njegova pesmice su bile čista relaksacija bez doticanja nekih teških i ozbiljnih tema a i njegova muzika spada u neki RAP.

[Imzadi]
21.9.2006, 4:31
Previše je mlad da bi se ozbiljno opredeljivao, naročito za takvu muziku i takve ljude... neka prvo proba sve ostalo pa će lakše doneti sud šta stvarno voli.

Probaće vremenom... Ja sam od svoje 14 godine preslušala sve - počev od hip hopa, preko komercijale (najviše u diskotekama jer nije bilo previše izbora), hard rocka, metala, hard cora, punka itd. Slobodno mogu da kažem da sam dobro upućena u sve muzičke pravce, doduše greška je što sam klasiku malo zanemarila, ali nikad nije kasno. Zar stvarno misliš da će huligan poslušati sve ove savete?:) Jednostavno, neke stvari idu sa godinama i to je sasvim normalno. Možda će, kad ovo pročita izraziti još veći bunt, ali mislim da se nije ozbiljno opredelio i da ima još puno vremena za sve lepe melodije ovog sveta koje željno iščekuju da ih neko na pravi način doživi...
Kad smo već kod hip hopa, tu nema ni u od umetnosti i nekog posebnog kvaliteta, ali ima dovoljno revolta u sebi baš da zadovolji potrebu za revoltom u tim godinama. Sve dok se negativna energija kanališe kroz slušanje muzike i tu se iscrpi - dobro je:dedica: Eminem npr.ima jako inteligentne i zanimljive tekstove, što opet govori o tome da ni taj pravac nije toliko isprazan i da ima nešto da ponudi...
Osećaj za lepo se gradi vremenom, čula se izoštravaju i vrednosti postavljaju na svoje mesto nekim unutrašnjim osećajem i potrebom za tim... Svakako da na izbor određenog muzičkog pravca utiče dosta i sredina, ali to je faktor na koji se nažalost, ne može uticati (osim vremenom a i to je pitanje)...

p.s. u 15-oj sam bila ubeđena da ću živeti sa nekim klonom Jima Morrisona, da će mi čitav život proći na nekom Vudstoku i da nikada neću skinuti kariranu košulju:)

Ocelot
22.9.2006, 2:40
Ma nema nista bolje nego kad oko tebe nema nikog, ti se zavalis u fotelju i pustis klasiku. Sopen, Betoven, Mocart, Hendel, Dvorzak... i moj omiljeni Carl Orff. Pored njih, uvek volim da cujem Faithless, Bob Sinclair, Fatboy Slim, Chemical Brothers, Moby, Barry White, Enigma, Vangelis, Bjork, muzika '80-ih... Tu su i danasnji kompozitori: Harry Gregson-Williams, James Horner, Hans Zimmer, Lisa Gerrard, Nobuo Uematsu, John Williams i mnogi drugi. Od domace muzike volim samo Crvenu Jabuku, Balkaniku i Gorana Bregovica.
Repere nikad nisam voleo, a u zadnje vreme sam poceo i da ih mrzim, jer svakog dana vidjam decurliju kako se loze na te pesme i tripuju se da su neki "mafijasi" i gangsteri. A sto se tice hard roka i ostalih slicnih pravaca, svi mi izgledaju kao da se medjusobno takmice ko ce glasnije da se dere u mikrofon.

Rocker
22.9.2006, 2:45
Ma nema nista bolje nego kad oko tebe nema nikog, ti se zavalis u fotelju i pustis klasiku. Sopen, Betoven, Mocart, Hendel, Dvorzak... i moj omiljeni Carl Orff. Za ovo respect:alealeee:
A sto se tice hard roka i ostalih slicnih pravaca, svi mi izgledaju kao da se medjusobno takmice ko ce glasnije da se dere u mikrofon.

A za ovo...nisi dovoljno obratio pažnju!;)

Ocelot
22.9.2006, 2:48
Znam da nije bas tako, ali mi jednostavno ne prija ta vrsta muzike.

Rocker
22.9.2006, 2:48
Ljudi, jel' zna neko kako se zove ona kineskinja/japanka (whatever:to_care: ) što prži violinu? Svi ste je videli negde sigurno, ali mene ženče smara da joj nađem neku stvar od nje a ja nemam pojma kako se zove i naravno nemam pojma šta da tražim? Anyone?:icon_scra

Ocelot
22.9.2006, 2:55
Mislim da se zove Jue Yao, ali nisam siguran. Pravi je fenomen.

Oh Boze, pa to je Vanessa Mae!!! Kako sam mogao da zaboravim na nju?

The Evil Batman 2
22.9.2006, 8:01
Rock & Heavy-metal. Omiljeni bend mi je AC/DC:n_klanja: a obozavam i WHITESNAKE,DEEP PURPLE,IRON MAIDEN,MEGADETH,HAMMERFALL,JUDAS PRIEST.
Moj nick potice od lapsusa jednog drugara:Slusao sam Maiden,dobri su,najvise me se svidja pesma o zlom betmenu dva.
zamolom ga da otpeva,on:the evil batman2 lives on and on (umesto the evil that man do lives on and on):boodala:

[Imzadi]
22.9.2006, 17:17
Ljudi, jel' zna neko kako se zove ona kineskinja/japanka (whatever:to_care: ) što prži violinu? Svi ste je videli negde sigurno, ali mene ženče smara da joj nađem neku stvar od nje a ja nemam pojma kako se zove i naravno nemam pojma šta da tražim? Anyone?:icon_scra

Definitivno Vanessa Mae. Poznatije stvari od nje su ti Vivaldijeva oluja (Storm) i od klasičkih obrada Tocatta and fugue in the minnor... Potraži na netu album koji se zove Coreography, stvarno je dobar pa se možda tvojoj devojci/ženi svidela neka stvar sa tog albuma...Poz:ciao:

Rocker
22.9.2006, 17:33
@Imzadi & Ocelot
THNX!!!:n_klanja: Spasli ste me! Stvarno suepr zvuči mala!:tapsh:

Garson
22.9.2006, 19:36
']Poznatije stvari od nje su ti Vivaldijeva oluja (Storm) i od klasičkih obrada Tocatta and fugue in the minnor...
Mislish Toccata and Fugue in D minor?;)

voodoo_
22.9.2006, 23:30
Znam da nije bas tako, ali mi jednostavno ne prija ta vrsta muzike.
Kako čoveče ne voliš rok? :)
Ajde dobro, ne sviđaju se ni meni pojave koje prate tu muziku, kao i sexdrogarokenrol stereotipi, ali jednostavno ima mnogo dobrog roka koji ispunjava srce i leči dušu :)
Mislim, odsedi makar pola sata ispred VH1 kanala kada su "vh1 rocks" večeri i ako ništa ne osetiš, onda ne znam šta da ti kažem :)
Inače po meni je spoj klasike i metala, u narodu poznat kao symphonic metal, nešto najbolje što postoji... i pritom zvuči tako uspešno i skladno da se pitam "kako bre za ovo nisam čuo mnogo ranije" :)

Garson
22.9.2006, 23:33
Shta ti je to cudno?Ima ljudi koji slushaju klasiku, dzez, a rock im je previshe bucan.
Da ne bude zabune, ja slusham (pomalo) rock.

Kum Ruzvelt
23.9.2006, 1:14
Ljubiteljima hard rocka toplo preporucujem Wolfmother, a svima koji traze nesto potpuno novo i extra kvalitetno The Mars Volta - bend je totalno neverovatan.
Inace, METAL obozavaoci i muzicari, sjajne vesti:
u Srbiji se odrzavaju kvalifikacije za Wacken Metal Battle, i koliko sam upoznat, dva benda iz Srbije idu na finale u Nemacku. Konkretnije informacije bi trebalo da budu ovih dana na http://www.terranostra-promotions.com. Jedno od polufinala ce biti i u Cacku, ako bude sve u redu. :aplauz:

Rocker
23.9.2006, 2:27
Inače po meni je spoj klasike i metala, u narodu poznat kao symphonic metal, nešto najbolje što postoji...
:tapsh: :n_klanja: Baš tako! Ili symphonic rock, svejedno, el. gitara tako dobro zvuči kad je prate violine, violončela i ostali instrumenti simfonijskog orkestra da je to čudo jedno! Ko ne zna o čemu pričam, nek posluša npr. Scorpions - Hurricane (verzija sa simf. orkestrom) ili ceo S&M album od MetallicA-e. Mislim, ima gomila ovakvih stvari!

kinteC
23.9.2006, 3:56
Sto se rock-a tice, bas sam se sada vratio sa jedne svirke, bend je svirao stvari od Guns N' Roses`a....Gomila opustenih ljudi, jos opustenijih devojaka....loodilo :D Jes` da volim elektroniku, ali i ovo moze da bude i te kako interesantno...:aplauz: :aplauz: :aplauz:

Rocker
23.9.2006, 4:33
Sto se rock-a tice, bas sam se sada vratio sa jedne svirke, bend je svirao stvari od Guns N' Roses`a....Gomila opustenih ljudi, jos opustenijih devojaka....loodilo :D Jes` da volim elektroniku, ali i ovo moze da bude i te kako interesantno...:aplauz: :aplauz: :aplauz:
xexe...a pričam ti ja!:to_care: :ciao:

voodoo_
23.9.2006, 10:12
:tapsh: :n_klanja: Baš tako! Ili symphonic rock, svejedno, el. gitara tako dobro zvuči kad je prate violine, violončela i ostali instrumenti simfonijskog orkestra da je to čudo jedno! Ko ne zna o čemu pričam, nek posluša npr. Scorpions - Hurricane (verzija sa simf. orkestrom) ili ceo S&M album od MetallicA-e. Mislim, ima gomila ovakvih stvari!
Dobro, nisam baš mislio na S&M :)
Jeste da i on zvuči super al tu se opet razaznaje granica između gitara i orkestra. Ipak su te pesme nastale kao čist thrash, pa za prilike koncerta "tjunovane" da se sviraju s orkestrom.
Mislio sam na pravi power/sympho metal (npr. Angra) gde su gitare i orkestar potpuno u harmoniji.

Wolverine
23.9.2006, 17:48
Poslusajte BOUNCE od BJa!Jeste da je od pre 4 godine,ali...
Ja uvek mislio da je taj album "nistaspecijalno"!

Dreamfall
24.9.2006, 22:31
Poslusajte BOUNCE od BJa!Jeste da je od pre 4 godine,ali...
Ja uvek mislio da je taj album "nistaspecijalno"!

Pa i nije ,,ni(e)sta(o)specijalno'' meni se ipak vise svidja istoimena pesma od System of a Down:ciao:

P.S.:Sto niko ne pominje Van Halen,Skid Row,Iron Maiden,Maron5,(pa i)nightwish zar niko ne slusa(ajde Skid Row,Iron Maiden,Maron5 i Nightwish)ali Van Halen-a:confused: :confused: :Battered:

huligan
24.9.2006, 22:33
Ljudi jel slusa ovde neko srpski underground hip-hop?Recimo DRAGON-a!?Lik je car,najvise gotivim Lutalicu,extra pesma...:alealeee: :alealeee: :alealeee:

Acid burn
25.9.2006, 17:19
Sta? Niko ne slusa PsychoTrance?

SirDuck
25.9.2006, 18:47
:nov_guita Rock 'n' Roll :nov_guita

Najvise ga slusam.
Od grupa RHCP, SoD,AC-DC,Metallica, Offspring i stare dobre DP ,Queen, Alice Cooper, BJ i pomalo LZ.
Nije to sve, nego me mrzi da nabrajam.

Najvise volim stari rock (70-te, 80-te).

A ovako slusam i Ajs Nigrutina. Koji je to lik :rofl: :rofl: :n_klanja: :n_klanja:

PS: svaki iskusniji roker ce razumeti skracenice :D

Rocker
25.9.2006, 18:57
P.S.:Sto niko ne pominje Van Halen,Skid Row,Iron Maiden,Maron5,(pa i)nightwish zar niko ne slusa(ajde Skid Row,Iron Maiden,Maron5 i Nightwish)ali Van Halen-a:confused: :confused: :Battered:
Bar su Maiden i Nightwish bili pominjani x puta! Čitaj malo prethodne stranice :cool:

Dimo
25.9.2006, 20:38
@Dreamfall Svrstavas IM,Nightwish i Maron5 u isti kos?Reci mi da je to samo u brzini kucanja...:)

DorianGrey
25.9.2006, 21:22
Nesto sam se uhvatio ovih dana da slusam Ministry...jel slusa ko?

lijenština
25.9.2006, 22:00
E konačno još neko ko sluša Ministry...:qliranje: Imam sve albume osim zadnja 2. ( a i to će uskoro biti rešeno nadam se). Koja ti je omiljena pesma?

Dimo
25.9.2006, 22:27
Kakav je ovaj zadnji album,nesto se zove kao Rio Blood...:confused: Jesi slusao?

Wolverine
26.9.2006, 12:28
Parodija na po mnogima najbolju pesmu Aerosmitha! http://www.atomfilms.com/af/content/cheney_gun

Obavezno pogledati!

Wolverine
26.9.2006, 12:31
Evo naprimer Aerosmith na nekom koncertu su odsvirali Dream On uz malu pomoc simfonijskog orkestra!Najezim se koliko dobr zvuci!

Wolverine
27.9.2006, 11:33
Ah,do malopre na VH1 iso Bowie, sad ide Kamenje,ma milina jedna!
BTW Ima li neko od David Bowia Space Oditty???

Wolverine
27.9.2006, 14:48
Ne mogu da verujem da je ova tema vec vise od 12 H mrtva!Alo ljudi....

huligan
27.9.2006, 20:36
i treba da bude mrtva,kad ima ljudi koji ovde prozivaju druge i koji uticu na to da taj drugi dobije ban

Dimo
27.9.2006, 22:04
i treba da bude mrtva,kad ima ljudi koji ovde prozivaju druge i koji uticu na to da taj drugi dobije ban
Otkud ti ovo,mislis li konkretno na ovu temu ili na citav forum :confused:

Rocker
27.9.2006, 22:23
Ko te prozivao?:eek: Zar si ono shvatio kao prozivku? Ničim bilo ko od nas nije uticao na to da ti dobiješ ban! Peace dude!:cool:

Wolverine
28.9.2006, 13:10
@huligan:Mis'im! Niko ovde ne proziva!
E rock brothers kazite koja je po vama naj legendarnija pesma ikad

Rocker
28.9.2006, 13:27
E rock brothers kazite koja je po vama naj legendarnija pesma ikad
To je toliko nezahvalno poređenje kao kad bi tražio da se opredelimo za najlpešu ženu na svetu!;) Dobro, svi ćemo jednom da odaberemo sebi najlepšu ženu, ali bar oko pesme ne moramo da se mučimo...možemo da ih imamo mnogo omiljenih!:to_care:

Wolverine
28.9.2006, 13:36
Ah pa mozda je Smoke On The Water(mislim svaki rocker je zna)!

Magneto
28.9.2006, 14:19
A je l'? A što ne The show must go on? Hoćah kazati, ne postoji najlegendarnija, ako pričamo uopšte, sad za pojedinca kako god.

SirDuck
28.9.2006, 16:31

Ah, da Smoke on the Water jeste legendarna, ali tu su i Stairway to Heaven, Child in time, Bohemian Rapsody.....sve legenda do legende.:n_klanja:

Magneto
28.9.2006, 17:16
Što li se ja nisam izjasnio do sada... Mora da sam bio onemogućen silnim moderatorskim cimanjima. :) Otprilike sam poređao izvođače po važnosti, odnosno po ličnom afinitetu.

Domaće: EKV, Kerber, Prljavo Kazalište, Haustor, Azra, Smak, Film, Poslednja Igra Leptira, Idoli, Generacija 5, Piloti, Josipa Lisac, Đavoli (V. Divljan i O.S.B), Atomsko Sklonište, Električni Orgazam, Oliver Mandić, Kristali.

Strane: Queen, a-ha, Guns 'n' Roses, Doors, Depeche Mode, Chris Rea, Deep Purple, Duran Duran, Eurythmics, Santana, Led Zepellin, Bee Gees, Santa Esmeralda itd.

Više slušam navedeno u "domaće" kategoriji, a u slušanje podrazumevam klasičnu muziku.

SirDuck
28.9.2006, 17:43
@ Magneto

Svidja mi se tvoj izbor muzike :tapsh: :tapsh: :tapsh:

Tako nesto i ja slusam, samo manje domacih, plus RHCP, ali oni su noviji.

Mannibalseat
29.9.2006, 1:00
koliko rocka....i gitara....ne ja to ne volim...nisam bio bas blizu toga!
Vise sam fudbal igrao i po bifeima se hranio i sedeo.....mrzim myskarce sa dygom kosom i tako mi je ostalo,da vas ne lazem.....

sada...neki ambiental,volim SUNSHINE...ali ga nemam na ovom HD novom uopste!..trance-psidodelija-progresiv ty i tamo...mozda malo hc i komercijale...
...zanimljivo volim da izdvojim muziku iz izgrica....volim instrumental...bez rechi...

EreTroN
29.9.2006, 11:50
Na netu sam procitao da je 17.02.07 koncert HammerFall-a u SKC-u... oce li ici neko na ovo ....

Ja ne propustam :D

Pozdrav

Wolverine
29.9.2006, 13:06
A je l'? A što ne The show must go on? Hoćah kazati, ne postoji najlegendarnija, ako pričamo uopšte, sad za pojedinca kako god.
Pa verovatno i jeste The Show!STH je isto :n_klanja: !
Dete U Vremenu je po meni bolje od STHa!Bohemian rapsody mi bas nije omiljena!
Ali mozda je to Knockin' On The Heaven's Door!

SirDuck
29.9.2006, 13:48
Ajoj, kako sam zaboravio Knockin' On The Heaven's Door .
Jos jedna legenda :tapsh:
I jos dodajem Sweet Child of Mine

@Wolverine

Poslusaj stairway, mozda je bolja i od child-a:qliranje:

@Mannibalseat

Sta imas protiv mene :D

huligan
29.9.2006, 14:59
ako dolaze,jel ima neko informacije o ceni?

Wolverine
29.9.2006, 15:24
Ajoj, kako sam zaboravio Knockin' On The Heaven's Door .
Jos jedna legenda :tapsh:
I jos dodajem Sweet Child of Mine

@Wolwerine

Poslusaj stairway, mozda je bolja i od child-a:qliranje:

1st pise se Wolverine
2st Knockin On the Heaven's Door peva Bob Dylan (ali ima verzija G'N'Ra koju ja znam)
3rd meni Child ima neki sarm koji je cini boljom od STHa(ali i STH:n_klanja: )

Mannibalseat
29.9.2006, 17:12
@Mannibalseat

Sta imas protiv mene :D

pali rodjak.....:a_whistli /......xaxax :ciao: OK si ti...decko..:rolleyes:

Kum Ruzvelt
29.9.2006, 17:29
"Najlegendarnija" to je bas tesko za izmeriti, ali ako cemo po zvanicnim podacima, Yesterday od The Beatles je imala 1200 snimljenih obrada do sredine osamdesetih, pa vi vidite... Poslednji put su je neki bugari uradili na singlu, pa ih je gdin bivsi crnac Jackson odrao za prava.

EreTroN
29.9.2006, 18:09
Karte su 2000 din

Wolverine
29.9.2006, 18:18
Pa itreba da ih odere!Yesterday...

SirDuck
29.9.2006, 23:00
1st pise se Wolverine
2st Knockin On the Heaven's Door peva Bob Dylan (ali ima verzija G'N'Ra koju ja znam)
3rd meni Child ima neki sarm koji je cini boljom od STHa(ali i STH:n_klanja: )

1st. sorry, lapsus, ispravljeno :)

2nd. ne pise se 2st nego 2nd i znam da je Knockin On the Heaven's Door od boba dylana nego sam samo ispod dodao da je Sweet Child isto legenda.

3rd. svako ima razlicit ukus, i postujem tvoje misljenje.

nighthawk
29.9.2006, 23:08
Da je Iron Maiden pa ajde, ali za hammerfall 2000 + putovanje je mnogo.

huligan
30.9.2006, 11:54
nije mnogo,ako si burzuj :D

Wolverine
30.9.2006, 13:23
2nd. ne pise se 2st nego 2nd i znam da je Knockin On the Heaven's Door od boba dylana nego sam samo ispod dodao da je Sweet Child isto legenda.

Sorry, SirPatko(patak je duckling):D znam al sam se zezno u kucanju!

SV 84
30.9.2006, 17:41
Што се тиче Hammerfall-a, једно време су ми били један од омиљенијих бендова (мислим и дан данас их слушам), али су стварно претерали са картом од 2000 динара. Да је нешто јевтинија ишао бих, овако, нажалост тешко...

@nighthawk:
Да су Maiden-i (или евентуално Opeth) ишао бих и да је карта скупља...

RAV-4
30.9.2006, 20:34
Ljudi, jel slusate NICKELBACK ?

Dimo
30.9.2006, 20:57
Ako naidjem na njihov spot na TV,pogledam,inace ne.

Borowatz
30.9.2006, 21:53
nije mnogo,ako si burzuj :D
1 od 300 burzuja slusa hammerfall. ;-)
da li ste culi album burn the sun od ark-a? genijalan je!

Wolverine
1.10.2006, 0:52
Ja slusam NICKLEBACK!Nisu losi.

Highlander
1.10.2006, 1:09
Ne mnogo... jedino mi se svidja You remind me i Photograph...

Nillaith
1.10.2006, 1:57
Ja slusam Nickelback :]

U poslednje vreme slusam Dir en grey, japanski visual kei bend (sviraju rock/metal) <3

Rocker
1.10.2006, 21:40
Slušam ja!:to_care: Breathe mi je naj naj!

Garson
2.10.2006, 1:05
Slušam ja!:to_care: Breathe mi je naj naj!
Ima li neshto shto ti ne slushash?;)

huligan
2.10.2006, 11:38
naravno da slusam Photograph i Someday konza

Wolverine
2.10.2006, 13:18
Ima li neshto shto ti ne slushash?;)
ja mislim da dude ne slusa grand i sl.

Garson
3.10.2006, 0:39
ja mislim da dude ne slusa grand i sl.
Dobro, mislio sam na "normalnu" muziku.A dude sigurno ne slusha Grand paradu i sl.;)

Wolverine
6.10.2006, 16:32
E ova tema je zvanicno na samrti!
@Sto se tice Ziggya skinuh pre neki dan Space Oddity!Jao al je dobra pesma!Dajte preporuku sta jos da odslusam od rock stvari Ziggy Stardust-a!:D

Garson
6.10.2006, 16:42
OK, slusha li neko Pat Metheny-ja?

Nicolas
6.10.2006, 17:22
Trenutno sam na Depeche Mode-u, stariji albumi.
I malcice John-a Williams-a da me smiri pred vaznije ispite.:biglaugh:

Wolverine
6.10.2006, 18:26
I malcice John-a Williams-a da me smiri pred vaznije ispite.:biglaugh:
Da npr. Indiana Jones ili Star Wars!:D

Dimo
8.10.2006, 15:08
Procitah negdje da preksjutra gostuje W.A.S.P u SKC ?

huligan
8.10.2006, 15:28
Da npr. Indiana Jones ili Star Wars!:D
Star Wars je ipak zakon!Tako mi inace i zvoni fon...:D

Wolverine
8.10.2006, 17:35
Star Wars je ipak zakon!Tako mi inace i zvoni fon...:D

Indiana je bolji!Zivlji je!

Nicolas
8.10.2006, 18:25
I instrumentali iz LOTR serijala, pa Ennio Morricone, iz Deer Hunter-a...

kinteC
8.10.2006, 19:29
Samo da obavestim ljubitelje elektronske zike, 13.10.2006 (petak) u klubu" pojsedon" (Beograd, pored Brankovog mosta) pustace muziku Dj MarkEG. Koliko znam, lik je totalno lood, ima obicaj da baca ploce u publiku, da ih lomi, cak i mixetu ume da zakaci... :S Iako je loodak, pusta odlicnu muziku. Vidimo se tamo ;)

Wolverine
8.10.2006, 19:52
Hmm najlepsi solo koji sam cuo u poslednjih nekoliko dana je SWOM(G'N'R) ali ne uvod nego ono posle...

huligan
8.10.2006, 21:23
I instrumentali iz LOTR serijala, pa Ennio Morricone, iz Deer Hunter-a...
gde LOTR da zaboravim :boodala:
LOTR ima jako uzbudljivu melodiju,u meni budi bash neshto epski,mora da je to poteklo od paganskih predaka :D

Covenant
8.10.2006, 21:30
Nego,koncert Tankarda bi trebao da bude super,a karta stvarno nije puno-900din
11 novembar cini mi se,a verovatno cu ici....
Kings Of Beer! :alealeee:
Jos da cujem My Dying Bride,Opeth,Cannibal Corpse,Testament i Kreator i mogu da umrem:D
BTW karta za fensice zvane Hammerfall je 2000din sto je po meni cist bezobrazluk-ljudi izgleda misle da su bolji od Stinga;)
Ne bi otisao na njihov koncert ni za dz....

Do@ OldSchool
9.10.2006, 5:46
Hilary Duff - Girl can rock

Dushan
9.10.2006, 12:08
Ovih dana slusham uglavnom Tiesta i Armand van Heldena...