PDA

Prikaži potpunu verziju : Šta slušate od muzike...

Strane : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66

bobi
23.12.2005, 22:03
Pa dobro,to stoji,ali ja mislim da je u pitanju ipak mesavina doom-a i gothica,i u svakom slucaju fenomenalan bend,ljudi su umetnici...
Omiljeni albumi su mi Trinity i As The Flower Withers-tvoji?

Pa svi (bukvalno), ali ako bi mi vec prislonili pistolj na celo i morao da odaberem bio bi to: The Angel and the Dark River.

Mada, na Trinity opet postoji Simphonaire Infernus i Trash Of The Naked Limbs.

Dok sa druge strane na Turn Loose the Swans postoji istoimena pesma i maestralni Crown of Simpathy.

Ma nemam bre omiljeni album :)

Rocker
24.12.2005, 1:04
A sto Rocker rece nesto o svom oblacenju, pitam se zasto se on tako oblaci? Ja nikad nisam nosio kozu, niti sam imao dugu kosu. Apsolutno me je bas briga za to. Ko je cool lik, bice cool nosio on Adidas ili martinke sa metalnim vrhom. Samo sto je u tom slucaju teze prepoznati ko je alternative a ko mainstream.:)

Stvarno sam preterao sa postovima:rolleyes:
Ja se tako oblačim zato i samo zato što mi se tako sviđa. Ne kažem da sad to treba da bude simbol raspoznavanja i da muzika koju voliš treba da ti diktira i vrstu oblačenja. Nemam ni ja dugu kosu (zapravo sam vojnički ošišan). Stvar je u tome što sam oblačenje pomenuo u kontekstu predrasuda, jer kad me matorci (a i mlađi) vide takvog uglavnom misle da sam narkomančina. Ne znaju da se većina zavisnika zapravo trudi da bude neupadljiva. Inače, postovi su ti vrlo smisleni i nemoj da misliš da preteruješ. Pozdrav!:icon_cool

Cortex
24.12.2005, 1:45
Ja se tako oblačim zato i samo zato što mi se tako sviđa... Inače, postovi su ti vrlo smisleni i nemoj da misliš da preteruješ.

Ma nemoj mnogo da obracas paznju, sad kad i ja ponovo procitam sopstveni post, vidim da zvuci(tacnije "izgleda") potpuno suprotno od onoga sto sam zapravo u tom trenutku mislio...Kao da sam pisao u nekakvom afektu! I meni je cool crna koza i sl., pogotovo kad devojke nose.Uh! Ima li uopste takvih u BG-u, a ako ima gde izlaze?;) Tamo odakle ja dolazim, takve se samo vidjaju u spotovima...

Malo sam odlutao...:) Ja licno nosim sve sto mi padne pod ruku. Zivot je toliko kompleksan i ima previse stvari zbog kojih bih se opterecivao, a nacin odevanja svakako nije jedna od njih.Ali, stvarno ne bi bilo lose kad bi svi "alternative" likovi nosili neku vrstu posebnog obelezja. Mada je meni uvek posle 5 sekundi razgovora sa nekim kristalno jasno ko je i sta je. Nosnja ovih obelezja bi prouzrokovala brojne socioloske debate...te Orvelovski sindrom...:p

Sto se druge stvari tice: Hvala! Trudim se!(mada evo i dalje stoji cinjenica da nisam sposoban da napisem kratak post:)

Pozdrav svim obozavaocima Opeth-a! Ja bi ih okarakterisao kao volsebni progressive metal sa primesama gothic-a, death-a, ..., pa cak i grunge-a po negde. Ha! Mogao sam lepo da napisem: pa oni su rock sa raznim primesama (time bih pokrio citav spektar gitarske muzike:icon_mrgr )!

Dimo
24.12.2005, 15:38
Ma nije bitno koja su vrsta metala,vazno je da su metal i da su apsolutno vrhunski.

Carl Jonson CJ
24.12.2005, 17:25
Sad nešto slušam ex/yu...

REDisLAW
25.12.2005, 21:29
Sad nešto slušam rock...:icon_wink

pyost
26.12.2005, 14:27
Otovrio sam juce muzicki forum, i nadam se da ce da se razvije. Ako ste zainteresovani, pogledajte moj profil.

U poslednje vreme sam pored COldplay malo poceo da slusam i Oasis... Ali ne dovoljno da prekinem sa cp-om

Bojan
26.12.2005, 17:09
Zadivljen sam opredeljenoscu ovog foruma po pitanju zanra muzike :D. U pocetku sam pomislio da ce narodnjaci izvojevati pobedu ali...

Rocker
26.12.2005, 17:12
Zadivljen sam opredeljenoscu ovog foruma po pitanju zanra muzike :D. U pocetku sam pomislio da ce narodnjaci izvojevati pobedu ali...
Al' za mal'!!!!:icon_mrgr

AmigAdi
26.12.2005, 17:32
I dalje "Theatre of Tragedy" :worshippy

bobi
26.12.2005, 23:11
Sad nešto slušam ex/yu...

Evo ja sad nesto slusam My Dying Bride: "Trash of nacked limbs". :) :(
Ahhh...

Sherman
27.12.2005, 0:00
Coldplay novi album koji je potpuno ispunio moja ocekivanja (Low, Square One, White Shadows, Hardest Part...) i novi album Depeche Mode-a, koji je apsolutno previse depresivan (koji im je :confused:) za mene, iako ja generalno stvarno obozavam sve sto su do sada napravili.

Polemion
27.12.2005, 15:54
Metal-black,death,progressive,power..
Omiljeni bend-Burzum..

Slusam i ambijentale..

bobi
27.12.2005, 16:45
Metal-black,death,progressive,power..
Omiljeni bend-Burzum..

Slusam i ambijentale..

Pa kad slusas Burzum, naravno da slusas i ambientale :)

seymourc64
28.12.2005, 20:32
Izgleda da 99% ljudi koji citaju Svet kompjutera slusa metal!?!?!??!

bobi
28.12.2005, 20:33
Nije, nego 23,20% :)

Dimo
28.12.2005, 20:41

Mi metalci smo najpametniji pa umemo da koristimo kompjuter i da se snalazimo na forumu.Oni jadnici od folkera i REPERA su uglavnom ograniceni pa je za njih komp apstraktna stvar.Mogu da se kladim u sta hoces da debili od Eminema,50 Centa i Sean Paula ne znaju sta je SK:cool: :cool:

voodoo_
28.12.2005, 20:55
Šta te tu čudi? :)

REDisLAW
28.12.2005, 22:41
Mi metalci smo najpametniji pa umemo da koristimo kompjuter i da se snalazimo na forumu.Oni jadnici od folkera i REPERA su uglavnom ograniceni pa je za njih komp apstraktna stvar.Mogu da se kladim u sta hoces da debili od Eminema,50 Centa i Sean Paula ne znaju sta je SK:cool: :cool:

Šta si sad lupio, a ostao živ!:icon_redf Ja možda odavde ne čitam najviše SK, ali najviše gotivim rock.

Covenant
28.12.2005, 22:45
Pa ima nas,ali nisu svi citaoci SK-a metalci:)
Anyway,u poslednje vreme(citaj zadnjih par dana) slusam uglavnom odlicni Death-Chuck Schuldiner je bio genije-pokoj mu dusi.....
Albume Human i Sound Of Preservance-ahhhhh.....

Rocker
28.12.2005, 22:47
A što sad ti uopštavaš? Znaš da je svako uopštavanje po defaultu greška. Komp nema veze sa muzikom. Hteo to da priznaš ili ne. I meni je muka od "white niggaz" tripa, ali to ne znači da oni nemaju veze o SK i kompovima uopšte. Uostalom, vrlo brzo ćeš "navući" gnev nekih ljudi ovde. A admini mogu da ti uvale i ban. Easy on that tongue!:cool:

Cortex
28.12.2005, 23:44
...u poslednje vreme(citaj zadnjih par dana) slusam uglavnom odlicni Death-Chuck Schuldiner je bio genije-pokoj mu dusi.....
Albume Human i Sound Of Preservance-ahhhhh.....

Chuck je stvarno bio fenomenalan... Devedesete su protekle u njegovoj senci... Human je za mene najbolji death-metal album ikada. Svi koji su dosli posle njega su kvalitetniji, ali Human je sama esencija death-metal-a.

R.I.P. Chuck.

Jesi li slusao Control Denied? Chuck-ov progressive/death projekat sa "lepim" glasom, znaci da on ovde ne peva...:) Ako nisi nabavi, to ubija. Ako ne uspes, obrati se meni pa cu ti vec nekako dati.

White nigazz rule!:icon_lol:

lijenština
29.12.2005, 1:48
Problem u slušanju muzike je prvo saznanje da postoji nešto dobro.
Ono što ja slušam su Bjesovi, Ministry, Metallica (albumi do Load-a), Muse, Radiohead, Soundgarden,Rammstein... Uglavnom metal i rock, šta god mi se svidi.:icon_twis

voodoo_
29.12.2005, 12:26
Chuck je stvarno bio fenomenalan... Devedesete su protekle u njegovoj senci... Human je za mene najbolji death-metal album ikada. Svi koji su dosli posle njega su kvalitetniji, ali Human je sama esencija death-metal-a.

R.I.P. Chuck.

Jesi li slusao Control Denied? Chuck-ov progressive/death projekat sa "lepim" glasom, znaci da on ovde ne peva...:) Ako nisi nabavi, to ubija. Ako ne uspes, obrati se meni pa cu ti vec nekako dati.
Što niko ne spominje Symbolic? To je po meni bolji album od oba navedena.

Elem, mogu da potpišem da su "whitte niggaz" (bar kod nas) ili kompletni asocijalni idioti, ili klinci koji su prespavali devedesete pa nisu imali prilike da gledaju život u getu uživo. Mislim, ko bi, sa više od pola mozga, veličao takav život i slavio crnce sa pištoljima, za ime Boga...

GaVrA
29.12.2005, 15:52
Što niko ne spominje Symbolic? To je po meni bolji album od oba navedena.

a shto niko ne spominje LEPROSY majka vam stara???

to je bre najbolji DEATH album!!!!!! :rockdevil:

i pesma primitive ways... ahhh... znachi cela pesam je 1-2 1-2 -1-2(bubnjevi) u veoma brzom ritmu! :da: ko je razumeo ono za bubnjeva svaka mi chast...

Elem, mogu da potpišem da su "whitte niggaz" (bar kod nas) ili kompletni asocijalni idioti, ili klinci koji su prespavali devedesete pa nisu imali prilike da gledaju život u getu uživo. Mislim, ko bi, sa više od pola mozga, veličao takav život i slavio crnce sa pištoljima, za ime Boga...

:worshippy

diablo_
29.12.2005, 16:04
Slipknot je najbolji...

voodoo_
29.12.2005, 16:42
to je bre najbolji DEATH album!!!!!! :rockdevil:
Ako gledamo i death/thrash albume, onda je najbolji "Scream Bloody Gore" :icon_wink

GaleOm
29.12.2005, 16:56

Slazem se u potpunosti, to je i razlog zbog koga nikad nisam igrao GTA.

diablo_
29.12.2005, 17:16
I ja se slazem...

Covenant
29.12.2005, 22:22
Omiljeni album od Death-a mi je Individual Thought Patterns-eto da izberem
U principu svi su odlicni....

Dimo
29.12.2005, 22:28
Šta si sad lupio, a ostao živ!:icon_redf Ja možda odavde ne čitam najviše SK, ali najviše gotivim rock.

Pa ne smetaju meni rokeri,kao ni ljudi koji slusaju tehno.Vas nisam ni pominjao,pomenuo sam samo repere i folkere.

Dimo
29.12.2005, 22:32
A što sad ti uopštavaš? Znaš da je svako uopštavanje po defaultu greška. Komp nema veze sa muzikom. Hteo to da priznaš ili ne. I meni je muka od "white niggaz" tripa, ali to ne znači da oni nemaju veze o SK i kompovima uopšte. Uostalom, vrlo brzo ćeš "navući" gnev nekih ljudi ovde. A admini mogu da ti uvale i ban. Easy on that tongue!:cool:

Nadam se da su admini isto metalci:) Ne uopstavam ja nista,samo ne znam kako da iskazem drugacije svoj prezir prema repu.Ono sa koriscenjem kompova je samo sala,nisi valjda ozbiljno shvatio????Ali ostajem pri tome da smo mi pametniji:) :) :)

GaVrA
29.12.2005, 22:50
Ako gledamo i death/thrash albume, onda je najbolji "Scream Bloody Gore" :icon_wink

meni je nekako produkcija ochajna na tom Scream-u... leprosy mi je bash onako za moju dushu! :) isto kao i raining blood od sleje, leprosy mogu svaku pesmu u svako doba dana i noci da slusham... :)

REDisLAW
29.12.2005, 23:49
Pa ne smetaju meni rokeri,kao ni ljudi koji slusaju tehno.Vas nisam ni pominjao,pomenuo sam samo repere i folkere.

Pa izgledalo je kao da misliš na sve. OK then, nema problema...:icon_wink

Nicolas
30.12.2005, 9:12
E bilo bi lepo da neko napise neki free site za skidanje strane muzike !!!

Cortex
30.12.2005, 10:55
Super sto ima toliko price o Death-u!

Nazalost, u celom death-metal-u ima vrlo malo bendova kojima nije cilj da razbiju instrumente... Preporucujem Necrophagist: kompleksnost Death-a i Dream Theater-a, solaze u stilu Michael Angelo-a i "Malmistina"(ovako je u najavi za Vai-ev koncert, plavokosa Biljana sa Pinka, u City-u, pomenula Yngwie-a!:p ), dupla pedala koja ne staje... Obavezno cujte!

Nego, jel ima neko neki DVD koncert od Fates Warning-a?:D

GaVrA
30.12.2005, 11:23
kako kazesh? necrophagist? aj skinucu to kasnije... :)

a kanibali??? :)

sajt za mjuzu :http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=40287&package_id=70036

REDisLAW
30.12.2005, 12:57
E bilo bi lepo da neko napise neki free site za skidanje strane muzike !!!

www.yourmp3.net:icon_smil
www.mp3shits.com:icon_lol:

Covenant
30.12.2005, 13:02
@Cortex
Pa Death je prvi poceo,koliko ja znam,eksperimentisuci sa thrash metal-om,od koga je uostalom i nastao death metal:)
U svakom slucaju legenda,sa sve Chuck Schuldiner-om koji je pride bio i odlican gitarsta,a povremeno mu je drustvo pravio i Steve Di Gorgio na bass-u-eh.....
Svaki album je imao razlicitu postavu,ali je svaki bio odlican i orginalan na svoj nacin-to je malo kome poslo za rukom....
E sad sto se tice death metala
Cudo niste pomenuli Morbid Angel-jedan od mojih omiljenih-smeo bi da se zakunem da su jedan od najboljih death-metal bendova-iako su satanisti...
Cannibal Corpse je odlican band,i oni sviraju fenomenalno(kao uostalom i vecina bendova u death-u)-mnogi ljudi imaju pogresnu predstavu o njima-misle da propagiraju nasilje i krv na sve strane-a ljudi su jedni opusteni za*****ti-inace svi su sem Corpse Grinder-a,tj. Fishera........vegetarijanci:)
Tu je i Obituary,pa Coroner(nisam bas siguran da li su cisti death),Dying Fetus(uh kakvi likovi ),.....itd.
Eto nabrojao sam(neke)dobre death metal bendove:)
PoZ!

voodoo_
30.12.2005, 18:46
Cannibal Corpse je odlican band,i oni sviraju fenomenalno(kao uostalom i vecina bendova u death-u)-mnogi ljudi imaju pogresnu predstavu o njima-misle da propagiraju nasilje i krv na sve strane-a ljudi su jedni opusteni za*****ti-inace svi su sem Corpse Grinder-a,tj. Fishera........vegetarijanci:)
Naravno da se zezaju, otprilike ko naša "Zaklana čeljad"... da su stvarno u tom fazonu ko što pevaju, do sad bi se međusobno poklali ili bi bili na doživotnoj robiji :icon_mrgr

Vidi se odma da su pozitivci, gledao sam backstage materijal sa nekog koncerta, skroz su dobri...

To je jedan od razloga zašto volim metal, velika većina muzičara su opušteni likovi koji to sviraju jednostavno zbog zabave i što vole tvrd zvuk... dok su recimo oni crnci gengsta reperi toliko utripovani da ne znam, a pare vole ko ciganske pevaljke i transplantirali bi ih umesto kože da mogu...

Lično, omiljena pesma Corpsa mi je "hammer smashed face"...

Avenger
30.12.2005, 23:41
ok, neki stari rock kod mene uvek dolazi u obzir.
a ostalo:
Rammstein, Nightwish, Era
BTW stvarno mislim da su svi ti sa klanjem, sisanjem krvi, prosipanjem utrobe i sl bolesni. Imam ortaka koji to slusa samo da me nervira :mrgreensa

FRIghTMaN
31.12.2005, 1:12
Da li volite zvuk Cock and Blls Torture,Gorerotted,Rompeprop i ostalih?

voodoo_
31.12.2005, 11:50
Ne, iako te grupe ne postoje :)

Pre nego što tema netragom nestane, iskoristio bih priliku da pozdravim babu, dedu, strinu i tetku u selo kao i radnike koji im nameštaju crep i želim im srećno vađenje krompira :icon_mrgr

Covenant
1.1.2006, 1:57
U principu slusam sve od metala
Grupe koje si naveo nisam slusao,ali jesam recimo Cannibal Corpse i Dying Fetus......
Odlicni su,bez obzira na tematiku.....

SuperG
1.1.2006, 2:42
Ако може неко да ми одговори, какве то везе има са ИЦТ?

Highlander
1.1.2006, 6:03
Ne, iako te grupe ne postoje :)

Pre nego što tema netragom nestane, iskoristio bih priliku da pozdravim babu, dedu, strinu i tetku u selo kao i radnike koji im nameštaju crep i želim im srećno vađenje krompira :icon_mrgr

Ovaj je dobar!;) Gde žive tvoji baba i deda kad sad vade krompire??!!

Da ne idem mnogo off-topic, ne mogu da kažem da mnogo slušam metal, ali u razumnim količinama da!

voodoo_
1.1.2006, 15:10
Ma dobro, ne vade sad, al ovo je autentičan pozdrav na željama, čestitkama i pozdravima na radio Javoru iz Ivanjice :)

FRIghTMaN
1.1.2006, 20:42
Posto se toliko ljudi obradovalo da pricamo o ovome ja cu vam pokloniti nekoliko linkova za Novu 06 pa uzivajte.

http://www.dissound.nm.ru/mp3.html
http://www.mentaldemise.com/eng/index.htm
http://www.goregrind.net/

:icon_evil

Cortex
1.1.2006, 21:04
Ma svaka cast Cannibalima na mjuzi koju sviraju, stvarno je zeznuto tako nesto odsvirati. Nisam bio na koncertu u BG-u ali sam video na nekim snimcima da su surovi profesionalci i da sve to zvuci i uzivo perfektno. Licno, ne slusam ih, ipak ne vidim neku svrhu tog benda( doduse sastavio sam jedan svoj best of, pesme sam birao po naslovima:) ). Ne mogu oni da se mere sa ranije pomenutim Necrophagist, stvarno ih preporucujem! Ko ne moze da nadje nek posalje PM.

Obituary, volim samo Cause of death i The end complete. Allen West je odlican gitarista(mada najjace death solaze ima Paul Masvidal, svirao na Human albumu DEATH-A). Coroner, slusao jedan album, nisu ostavili utisak.

Ma ljudi sta se zamlacujete s tim, ako hocete najbolju mogucu svirku, a pritom bolesne harmonije, neparne ritmove i sve sto ide uz to, cujte Planet X (Tony Mcalpine, Derek Sherinian, Virgil Donnati... ovi ljudi nisu normalni!:worshippy ), a od onih sa "svetle strane", zna se, Liquid Tension Experiment!!!:worshippy Ajd' sad, kazite da niste slusali Liquid Tension...

Happy New Metal Year! :icon_mrgr

Cortex
1.1.2006, 21:06
Lično, omiljena pesma Corpsa mi je "hammer smashed face"...

Pa normalno, kad uz nju moze da skace Jim Carry, sto ne bismo i mi?:)

FRIghTMaN
1.1.2006, 21:13
Sve moze da prodje osim shabenesko,narodne i zabavne muzike.
Viva la Grand and Mb beer :worshippy :mad:

Nicolas
1.1.2006, 21:50
kako kazesh? necrophagist? aj skinucu to kasnije... :)

a kanibali??? :)

sajt za mjuzu :http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=40287&package_id=70036

Zahvaljujem! Znam ih dosta ali jos nisam nasao neki stvarno dobar!

Reloader
1.1.2006, 21:50
Rock/metal

voodoo_
1.1.2006, 22:16
Pa normalno, kad uz nju moze da skace Jim Carry, sto ne bismo i mi?:)
Hehe, pogledaj ovo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cannibal_Corpse

"Cannibal Corpse also enjoyed a brief cameo in the 1994 Jim Carrey film Ace Ventura: Pet Detective. Carrey actually insisted to have the band perform in the movie because they were his favorite band."
:icon_mrgr

Stevvan
1.1.2006, 23:05
Reggae (što ga ne stavi za glasanje pa morah da kliknem ostalo:( ). U poslednje vreme su u kompu Bob Marley i Edy Grand.

Cortex
2.1.2006, 16:22
Hehe, pogledaj ovo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cannibal_Corpse

"Cannibal Corpse also enjoyed a brief cameo in the 1994 Jim Carrey film Ace Ventura: Pet Detective. Carrey actually insisted to have the band perform in the movie because they were his favorite band."

Ma Carrey je kralj!:icon_mrgr

REDisLAW
2.1.2006, 18:05
Rock/metal
:worshippy

vertex
2.1.2006, 19:48
2Pac 4ever :icon_mrgr
tu su i Snoop, DMX, Dre, Eazy-E (kralj), Wu-Tang, Notorious B.I.G., Mobb Deep pa ponekad slusham i G-Unit

Dimo
3.1.2006, 14:34
2Pac 4ever :icon_mrgr
tu su i Snoop, DMX, Dre, Eazy-E (kralj), Wu-Tang, Notorious B.I.G., Mobb Deep pa ponekad slusham i G-Unit

Oh,man...There is no hope for you...:icon_mrgr :icon_mrgr :icon_mrgr

Rocker
3.1.2006, 22:29
Damn right!!!

Guardian OfThe Blind
7.1.2006, 4:03
Drago mi je zbog dominacije rocka i metala.To volim!;)

Slusam ono sto mi se svidja(ma 'ajde)..uglavnom metal(black,progressive,death,power,heavy,doom..). Zatim stari rock tipa Pink floyd i The Doorse, ambijentalnu muziku..

[RHY]
7.1.2006, 4:25
Ja imam da kazem samo jedno:

Manovar "Warriors of the world united"

Ko zna, zna..... :icon_mrgr :icon_mrgr :icon_mrgr

bobi
7.1.2006, 5:22
Drago mi je zbog dominacije rocka i metala.To volim!;)

Slusam ono sto mi se svidja(ma 'ajde)..uglavnom metal(black,progressive,death,power,heavy,doom..). Zatim stari rock tipa Pink floyd i The Doorse, ambijentalnu muziku..
Da...

Nesto mi i tvoj nick govori o tome sta slusas :)

Nicolas
7.1.2006, 11:56
Jel zna neko ko je izvodjac onog instrumentala iz filma "Snatch" Guya Ricija??? Deo kada oni psi jure zeca!!!

DorianGrey
7.1.2006, 13:05
Rock i Metal

Long live Iron Maiden

Guardian OfThe Blind
7.1.2006, 14:22
']Ja imam da kazem samo jedno:

Manovar "Warriors of the world united"

Ko zna, zna..... :icon_mrgr :icon_mrgr :icon_mrgr

Tako je..Hail And Kill!

Da...

Nesto mi i tvoj nick govori o tome sta slusas

Naravno..hehe..
Inace omiljeni bend mi je Burzum.Kazem bend iako je Varg bio sam.

bobi
7.1.2006, 17:51
Znas li da je (a verovatno znas) sam Varg veliki poklonik Tolkina, a da tvoji Blind Guardian, koliko znam na albumu Nightfall in the middle earth, ustvari preprican silmarilion.
Samo sto ja te power, pa cak i njihove pretece Manowar nesto ne volim.
Ne kazem da su losi, ali po meni ako hocete da cujete pravu epik ,muziku lepo pustite Bathory: Hamerhart ili Blood on ice.
E,to je prava epika...

...ili cak oslusnete maestralnu muziku u Konan the Barbarian filmu.

kinteC
7.1.2006, 18:51
U bre, vi rokeri i metalci ste odlepili za tolkinom i tom trilogijom...vilenjaci...night elfoovi...sta ti ja znam jos...A i koliko vas je, postali ste komercijala( igre i filmovi se samo stancuju...) :icon_mrgr

Guardian OfThe Blind
7.1.2006, 19:15
Znas li da je (a verovatno znas) sam Varg veliki poklonik Tolkina, a da tvoji Blind Guardian, koliko znam na albumu Nightfall in the middle earth, ustvari preprican silmarilion.
Samo sto ja te power, pa cak i njihove pretece Manowar nesto ne volim.
Ne kazem da su losi, ali po meni ako hocete da cujete pravu epik ,muziku lepo pustite Bathory: Hamerhart ili Blood on ice.
E,to je prava epika...

...ili cak oslusnete maestralnu muziku u Konan the Barbarian filmu.

Da,da,u pravu si za sve!
Uu,konan ima taaako dobru muziku..zesca paljevina!

A Varg je po meni genije..muzika mu je jako dobra.pogotovo ambijentali.A citao sam i njegove radove o paganizmu itd.

U bre, vi rokeri i metalci ste odlepili za tolkinom i tom trilogijom...vilenjaci...night elfoovi...sta ti ja znam jos...A i koliko vas je, postali ste komercijala( igre i filmovi se samo stancuju...)

Znaju ljudi sta je dobro!:)
A sad,da li smo komercijala..nisam siguran.:icon_mrgr

[RHY]
7.1.2006, 20:19
Tako je..Hail And Kill!

"Bullets everywhere, razors flyin' trough the air...
We're warriows, warriors of the world!!!! "

lol kakva komercijala? Komercijala alternative? :rolleyes: Ma dajte....

Guardian OfThe Blind
7.1.2006, 20:51
Od Manowara omiljene su mi-The Power(posebno live!),Blood Of The Kings,Achilles..(svih 28 minuta pesme)..itd.

Cortex
7.1.2006, 21:47
Manowar covek ili obozava ili ne moze da smisli! Ja izgleda spadam u onu drugu grupu:) , ali pesma Hand of Doom sa poslednjeg? albuma me je razvalila!

Sta da kazem, previse lozenja za mene!:icon_cool

Pantelija
8.1.2006, 0:45
Ljudi ovde postaje polako ratiste oko toga koji muzicki pravac je bolji malo sve da vas podrzim i da kazem da je svaki muzicki pravac bolji od Granda i ostalih made by Roze & Co.

Covenant
8.1.2006, 1:11
@Bobi
Varg je koristio pseudonim Count Grishnackh-u pitanju je lik iz Tolkinovog dela,ako se ne varam....
A Burzum znaci Drakness iliti tama na jeziku Morije.....
Varg nije sasvim cist lik-em je ubio coveka iz cista mira(ceo dogadjaj je totoalni trip)em je povezan sa kojekakvim ultra "desnim" organizacijama...
U kuci su mu prilikom hapsenja nasli neko oruzje i 100 kila TNT-a!
Ali da pravi dobru muziku to stoji-ambijentali su PREDIVNI-a radjeni su "samo" sa sinitsajzerom i pokojom udraljkom tipa zvoncici...
Isto vazi i za black opus njegovog stvaralastva-jednostavne ali opskurne(upotrebio sam pravi izraz:) ) gitarske deonice i kresteci vokal-upecatljivo i dobro,a sve to sa dve gitare i bubnjevima
By the way svi coveri albuma su odlicni i crno-beli....
Sto se tice power metala u njemu ima gomila djubreta,ali i zaista odlicnih bendova kao sto su meni omiljeni Blind Guradian,pa Helloween,Iced Earth(treba da cujete paraleni projekat Hansija Kursha pevaca Blind Guradiana sa njima-Deamons&Wizards-fenomenalan je....)
A kada cujem i vidim Hammerfall,Raphsody,Manowar i Sonata Artica samo se slatko nasmejem-pravi shit i limunada...
Iznosim samo svoje misljenje,tako da nemojte shvatiti pogresno...
PoZ!

Covenant
8.1.2006, 1:25
E sto tice epske fantastike.....
Pa popularizaciji je doprineo narocito film Gospodar Prstenova a i(lose) igre radjene po njemu....
Citati i interesovati se za to je sad jos i u trendu-svi vole sad Tolkina.....
Meni polako postaje muka od toga,kao i verovatno mnogim drugim ljudima koji su voleli i citali Tolkina mnogo pre sve ove gungule...
A i onako je album Blind Guardiana Nightfall In Middle Earth izasao jos 1994 godine,a i njihov rad je lepim delom zestoko inspirisan Tolkinom....
Ja Tolkina nesto licno i ne volim-daleko bolje mi je nesto mladje epsko okruzenje Forgotten Realms-a ciji sam veliki ljubitelj....
Igre sa C64 i A500 i kasnije PC Hillsfar,Pool Of Radiance,Curse Of Azure Bonds,Dead Knights Of Crynn,Champions Of Crynn,Secret Of The Silver Blades,Savage Frontier,Eye Of Beholder 1-3,Pool Of Darkness,Menzoberanzan i konacno novija tetralogija Baldur's Gate cine velicanstvenu epsku sagu kojoj malo sta moze da parira...
Sto ce tice Konana u pitanju je film koji je deset puta bolji od Gospodara Prstenova,a muziku tek da ne spominjem
Konan je ionako kao strip nastao pre Tolkinovih radova.....
Uh lincovace me zvog ovih izjava:)
PoZ!

[RHY]
8.1.2006, 3:56
Manowar covek ili obozava ili ne moze da smisli! Ja izgleda spadam u onu drugu grupu:) , ali pesma Hand of Doom sa poslednjeg? albuma me je razvalila!

Sta da kazem, previse lozenja za mene!:icon_cool

Ja spadam u prvu grupu, iz vise razloga......

Cijepam se od smijeha svaki put kad cujem textove, ukapiram strukturu pjesme i osjetim atmosferu.... Ne mogu sad da ti objasnjavam :) To je isto kad ozbiljnu muziku laici shvataju ozbiljno :P Smijem se jer kapiram koliko su humora sami tvorci udahnuli kompoziciji.....

Na drugom mjestu mi je BYOB SoD!!! :mrgreensa :mrgreensa :mrgreensa

Guardian OfThe Blind
8.1.2006, 4:37
@Bobi
Varg je koristio pseudonim Count Grishnackh-u pitanju je lik iz Tolkinovog dela,ako se ne varam....
A Burzum znaci Drakness iliti tama na jeziku Morije.....
Varg nije sasvim cist lik-em je ubio coveka iz cista mira(ceo dogadjaj je totoalni trip)em je povezan sa kojekakvim ultra "desnim" organizacijama...
U kuci su mu prilikom hapsenja nasli neko oruzje i 100 kila TNT-a!
Ali da pravi dobru muziku to stoji-ambijentali su PREDIVNI-a radjeni su "samo" sa sinitsajzerom i pokojom udraljkom tipa zvoncici...
Isto vazi i za black opus njegovog stvaralastva-jednostavne ali opskurne(upotrebio sam pravi izraz ) gitarske deonice i kresteci vokal-upecatljivo i dobro,a sve to sa dve gitare i bubnjevima
By the way svi coveri albuma su odlicni i crno-beli....

Burzum iliti dunkelheit..sto znaci TAMA!
A sad za Varga..ja cu ti reci..provereno-Ubistvo je ucinio iz samoodbrane,jer je Euronymous planirao prvi da ubije Varga..i to tako sto bi ga prvo mucio u sumi i sve to snimio na kameri!!!A exploziv je podmetnut!
Znam ljude iz Crnog Kruga a i dopisivao sam se sa Vargom..
O njegovoj muzici imam samo jednu rec-savrsenstvo!
Hlidskjalf je nesto neverovatno!

Oggy
8.1.2006, 5:09
Lepo receno Covenant...

A jel ima ovde nekog ko slusa Power?

bobi
8.1.2006, 10:20
A sad za Varga..ja cu ti reci..provereno-Ubistvo je ucinio iz samoodbrane,jer je Euronymous planirao prvi da ubije Varga..i to tako sto bi ga prvo mucio u sumi i sve to snimio na kameri!!!A exploziv je podmetnut!

Samoodbrana ili ne, sve je to ionako jedna velika glupost.
Bilo bi im pametnije da su se okrenuli samo izradi muzike, umesto sto su palili crkve, pusili gavrane, ubijali se i jeli medjusobno.
Najvise se najezim kada ovde u srbiji vidim klince sa pentagramom. Ovde u Nisu smo se odavno resili takvih klinaca. Prvo probamo da pojasnimo klincima kakva je to glupost, pa kad nece da slusaju, onda udarimo u za*****ciju, tako da hteo-nehteo klinac skida tu glupost da ne bi ispao glup u drustvu.

Sto se tice trenda o Tolkinu i meni je pomalo muka od svega toga, ali to nikako nece doprineti da uskoro ne uzmem po jedno 20-eti put da citam Silmarliona, inace najbolju knjigu koju sam ikada procitao u zivotu i koja je, iako dosta manja, daleko kompleksnija i bolja od Gospodara Prstenova.
Inace Grisnak je ime jednog orka, koji kod Selobine jazbine zarobljava Froda.

Sto se tice power metala, rekoh sto sam imao na tu temu. Dobro, blind guardian i moze da prodje, ali hammerfall. Daj, bre... kad cujem refren dodje mi kao decija pesmica:
Mi idemo da ubijemo zmajeve
Kroz tamu i ponor prolazimo miiii
Sad sudbina krece da nas zove
Opet u boj polazimo sviiiiiiiiiiii

Ha...jesam li dobar u izradi power tekstova :)
O manowaru necu ni da pricam, i ja spadam u onu drugu grupu.
A sto se tice najgorih power-a, cudo niko nije spomenuo Stratovarius.
Uvek se grohotom smejem kad vidim njihov spot.

To bi bilo to... pozdrav

voodoo_
8.1.2006, 11:36
A i onako je album Blind Guardiana Nightfall In Middle Earth izasao jos 1994 godine,a i njihov rad je lepim delom zestoko inspirisan Tolkinom....
Nightfall in Middle Earth je izašao '98 ;)
I ne da je žestoko inspirisan, nego je to praktično prepričani Silmarilion :)

Covenant
8.1.2006, 13:16
Nightfall in Middle Earth je izašao '98 ;)
I ne da je žestoko inspirisan, nego je to praktično prepričani Silmarilion :)

Dobro,mogu i ja da pogresim jednom:)

Vidis ovo nisam znao,interesantno-kakav je Varg u konverzciji-pretpostvljam da ste pricali o nordijskoj mitologiji........ili nekim subverzivnim radnjama:)
Salim se of course:)
Te radnje Varg,uostalom nikada nije propagirao u svojoj muzici(mozda malo-cover za album-zaboravio sam koji-reci ti)-u pitanju je njegov privatni zivot...

Najvise se najezim kada ovde u srbiji vidim klince sa pentagramom
Pravih satanista u metalu ima malo-Morbid Angel recimo ili Dying Fetus(uh!),ali pored svega MA su zaista ekstra bend,a i tekstovi su bez obzira na tematiku sjajni....
Danas moze svako da stavi pentagram i vice "Ja sam satanista!"
Ozbiljnih likova ima malo-kao i uvek i svugde......
Sto je dobra ili losa stvar-zavisi za koga:)
Poz!

bobi
8.1.2006, 13:41
Pravih satanista u metalu ima malo-Morbid Angel recimo ili Dying Fetus(uh!),ali pored svega MA su zaista ekstra bend,a i tekstovi su bez obzira na tematiku sjajni....
Danas moze svako da stavi pentagram i vice "Ja sam satanista!"
Ozbiljnih likova ima malo-kao i uvek i svugde......
Sto je dobra ili losa stvar-zavisi za koga:)
Poz!

Ovo mi zvuci poznato...
Ja sam recimo kao klinac cesto govorio, iako sam i sam bio hriscanin (ako sam dostojan, a nisam, da se nazovem tim imenom), za, kako sam ih tada zvao, prave sataniste: "Pa dobro, bitno je da je covek do kraja ono sto jeste".
Sad ne mislim tako.
Nema pravog sataniste.
U stvari ima, jer svako od nas ljudi po malo nosi djavola u sebi, pa i Boga.
Ali u pravom smislu te reci, satanista ne postoji, kao ni potpuni hriscanin.
Jer da je tako, svet bi bio samo jedna obicna spanska serija, gde su dobri potpuno dobri, a zli potpuno zli.
Ali ljudi nisu takvi, i bolje je sto je tako.

Guardian OfThe Blind
8.1.2006, 13:54
Ja nit nosim normalan krst a kamoli obrnut.

Za mene je samo mjolnir.,tj. Thorov chekic.

Sa Vargom sam,naravno samo malo, zamenio par misljenja o nordijskoj mitologiji i pitao ga sta planira po izlasku.Iznenadio sam se kako je brzo stigao odgovor..verovatno ce snimiti jos nesto ali najvise ce nastaviti da pise knjige.
Svako ga moze kontaktirati preko jednog sajta..tamo je sve objasnjeno.

I da,jos nesto..ako pismo pocinje sa Hail Satan ili slicno,odmah ce zavrsiti u korpi bez daljneg citanja.

Oggy
8.1.2006, 18:37
Hm, slazem se da power ima mnogo idiotskih tekstova, ali mora neko da se drzi i stereotipa ;) Naravno, tu prednjace Rhapsody i Luca Turilli

"comet raiders, astral fighters.." :D meni je to gotivno

Mada moram da pohvalim Turillia za stih "So red the ice was never", to mu je nesto najpoeticnije sto je smislio ;)

Mada ja volim feeling koji prolazi kroz Power pesme, naravno ne kod svih bendova, ima gomila djubreta.

U Power meni nekako ulaze i Iron Maiden i Helloween jer mi izazivaju isti osecaj pri slusanju (znam, Heavy...)

ACHTUNG
8.1.2006, 18:46
Power metal,mislim,Rhapsody:dark lord,dragons,swords,...Ti ljudi ce da izvrse reinkarnaciju Tolkina ja vam kazem.Gde ima solaze samo radi solaze,odnosno puvanja kako gospodin zna da svira,to mi se ne svidja.Kada solaza ide uz celu pesmu i slaze se e to je dobro.Tesko da nesto od onoga sto ste naveli ima taj fazon.Meni je Slayer zakon jer ne dozvljavaju orgazam kada soliraju,a opet se tako dobro uklapa u pesmu.

bobi
8.1.2006, 18:54
U Power meni nekako ulaze i Iron Maiden i Helloween jer mi izazivaju isti osecaj pri slusanju (znam, Heavy...)

Ako mislis na "Seventh son of the seventh son", onda se 100% slazem sa tobom.
A Halloween i ja, ne znam zbog cega, gotivim. Posebno onu idiotsku stvar: "Perfect Gentleman"

Oggy
9.1.2006, 18:51
Mozda.. ne znam :o
Nikako mi se ne svidja perfect gentleman :icon_mad: , mada opet, nisam ga mnogo ni slusao.

Izgleda da sam jedini, ali meni je jedan od najboljih albuma Pink Bubbles Go Ape.. pored Dark Ridea i Keepera 1... mada ima dosta sjajnih pesama sa ostalih albuma (Windmill :cool: )

Beowulf
12.1.2006, 15:34
Zavisi kako kad... Nekad mogu ceo dan da slusam 2Pac-a, a nekad slusam Alice Cooper-a ili YU Grupu. Sve zavisi od raspolozenja...:icon_wink

Rocker
12.1.2006, 16:36
Zavisi kako kad... Nekad mogu ceo dan da slusam 2Pac-a, a nekad slusam Alice Cooper-a ili YU Grupu. Sve zavisi od raspolozenja...:icon_wink
Kako možeš da slušaš muziku u kojoj je ritam najizraženiji a melodije skoro i nema a onda
pustiš neki (hard) rok gde je upravo melodija ono što ga čini a ritam je tu da je prati?
Ja to ne razumem. Meni je muzika uvek bila melodija (gitarske solo deonice pre svega) pa tek onda
ostalo (reči,ritam...). Zato elektroniku ne mogu da smislim. Meni je to gomila neartikulisane buke!
Ritam deonice koje se ponavljaju do u nedogled sa minimalnim promenama ekvilajzera...tužan izgovor za muziku!:icon_mrgr
BTW da li ste primetili da ova tema počinje da biva jedna od najposećenijih, skoro pa 20 strana postova! I na njima dominira
rok i metal! Yeaaaaaah!!!:icon_cool

Dimo
12.1.2006, 16:47
Danas na Vivu se prikazuju svi spotovi 50 Centa i G-Unita:( Bljak:) Skoro su bili svi spotovi Marilyna Mansona i RAMMSTEINA:D :D :D

bobi
12.1.2006, 17:09
Kako možeš da slušaš muziku u kojoj je ritam najizraženiji a melodije skoro i nema

Tacno...

Jednom nas je sve na poslu jedan klinac smarao sa Shining Disco balls, i nakon sto smo ga svi ignorisali pitao me jednom prilikom:
"Pa sta vam je, zar ne vidite kako je ovo dobra jedna pesma".
rekoh: "Mislis, dobar jedan ritam?".

Guardian OfThe Blind
12.1.2006, 17:25
BTW da li ste primetili da ova tema počinje da biva jedna od najposećenijih, skoro pa 20 strana postova! I na njima dominira
rok i metal! Yeaaaaaah!!!

Za svaku pohvalu!

A sad cu malo da filozofiram..po meni je metal najbolja muzika jer ima za svakoga po nesto.Najlepse balade ubedljivo,zastupljene su razne tematike(filozofija,istorija,zezanje,fantasy..), metal je najblizi klasici(Therion itd.), najklompleksnija muzika je u metalu(dream theater itd.)..

REDisLAW
12.1.2006, 18:59
Ja kako god da sam raspoložen slušam SOAD. A ako sam neraspoložen oni me uvek oraspolože. Eeeeee, to ti je grupa...

Dimo
13.1.2006, 13:13
Hteo bih da cujem necije misljenje o Kornu.Za mene nisu losi,mada mi se sve cini da su previse komercijalni(pesme tipa "I Did My Time","Freak On Leash"...)

ACHTUNG
13.1.2006, 17:04
Prva 4. albuma Korna-zakon.Posle toga komercijalizacija na kvadrat.Treba li jos nesto reci?Osim da se Dzonatan ugojio kao mecka?

Rocker
13.1.2006, 18:09
Hteo bih da cujem necije misljenje o Kornu.Za mene nisu losi,mada mi se sve cini da su previse komercijalni(pesme tipa "I Did My Time","Freak On Leash"...)
A šta će ti tuđe mišljenje?! Muzika je umetnost i svako ima svoj ukus. Ako ti se nešto sviđa
ti ćeš da ga slušaš bez obzira šta drugi mislili. Ljudi koji slušaju nešto što ne vole a po nagovoru drugih,
su licemeri i samo pokušavaju da nekome nešto dokažu.Drugim rečima, svako ko sluša nešto što ne voli je ŠABAN!:icon_mrgr
A šabani su i oni što slušaju pink&co.:icon_mrgr
BTW, da ne shvatiš pogrešno, samo prve tri rečenice su upućene tebi!:icon_cool
P.S. Korn, lično, ne volim.

seymourc64
13.1.2006, 19:16
A šabani su i oni što slušaju pink&co.

Jeli to saban pogrdno kao glupak,idot,retard,ili je saban samo oznaka da neko slusa "to nesto"...Veruj mi ,znam neke koji slusaju/gledaju pink i nisu uopste glupi(u klasicnom smislu inteligencije),cak staivise,nekad se i ja razocaram kako je neko tako "glup",a diplomira sa prosekom blize 10.00(ono da svako moze da ima prosek 10.00 kod mene bas i ne pali:D ),a meni ostade jos 7 ispita:( ...

M@rin
13.1.2006, 21:22
Techno, House, Dance, ...

Nicolas
13.1.2006, 21:26
Techno, House, Dance, ...
Mislio sam da sam jedini !

bobi
13.1.2006, 21:31
Jeli to saban pogrdno kao glupak,idot,retard,ili je saban samo oznaka da neko slusa "to nesto"...Veruj mi ,znam neke koji slusaju/gledaju pink i nisu uopste glupi(u klasicnom smislu inteligencije),cak staivise,nekad se i ja razocaram kako je neko tako "glup",a diplomira sa prosekom blize 10.00(ono da svako moze da ima prosek 10.00 kod mene bas i ne pali:D ),a meni ostade jos 7 ispita:( ...
Zar tebi prosek na faksu oznacava inteligenciju?

Rocker
14.1.2006, 1:23
Inteligencija nije merljiva tako lako. I diskutovati o nečijoj pameti je skroz nezahvalno. A inače, da, šabani su mešavina svega što si rekao (bez obzira na uspeh u profesiji)i pored toga su osobe bez trunke ukusa. Kao svinje. Sve im je dobro! Najjači su mi kad kažu kako slušaju SVE!!! Baš da vidim da li vrište uz Maiden ili Whitesnake!!!:icon_mrgr Zato im je turbo shit duhovna hrana. Imam i ja desetkaše na faxu koji su ovakvi retardi! Ima ih svuda, k'o virusa i ostale gamadi:icon_cool Poz.!

Cortex
14.1.2006, 3:38
Kao svinje. Sve im je dobro! Najjači su mi kad kažu kako slušaju SVE!!!

Znaci covek je sve rekao.Divotica!

Guardian-e, pohvala za argumentaciju teze kako je metal najbolji!:icon_mrgr

Ali...

Najbolji je rock! Ja uglavnom slusam metal, jazz, i svasta drugo, ali nekad me nesto toliko razvali da ja ne znam sta cu sa sobom. E tako je bilo i danas, pre jedno 3-4 sata kada sam odgledao koncert G3-Live in Tokyo.

Ako neko ne zna sta je ovo: Ultimativno iskustvo gitarske muzike. Najbolji svetski rock gitaristi: JOE SATRIANI i STEVE VAI i treci koji se stalno menja, za svaki DVD. Ovaj put to je bio gitarista mog omiljenog benda: JOHN PETRUCCI! Znaci razbili su Tokyo! Smoke on the water sa 900 000 solaza koje nimalo ne smaraju pa vi vidite!!!

To ti je moj Rocker-u jedna velika je*eno dobra gitarska deonica!:worshippy

The most excellent adventure! Heinous!:p

bobi
14.1.2006, 4:24
Z Najbolji svetski rock gitaristi: JOE SATRIANI i STEVE VAI i treci koji se stalno menja, za svaki DVD. Ovaj put to je bio gitarista mog omiljenog benda: JOHN PETRUCCI! Znaci razbili su Tokyo! Smoke on the water sa 900 000 solaza koje nimalo ne smaraju pa vi vidite!!!

hahahahahahahahahaaaha :)

Joe Satriani i Steve Vai?

Pa sta oni rade sem sto se izdrkavaju na gitari?
Gde je tu umetnost, ili se sve svodi na to, ko ce bolje (i brze) da odsvira "temping" na nekim ultra brzim solazama.
Jedinu upotrebnu vrednost brzog (ekstremno brzog) sviranja, ja sam video u Children of Bodom-u.
Nista ostalo nije vredno pomena.

Guardian OfThe Blind
14.1.2006, 16:30
Nemoj tako..ja mnogo cenim Petruccija!!
Treba odati priznanje!!

bobi
14.1.2006, 18:01
Voli li neko od vas Nick Cave-a?

Ja ga bas sad slusam.

REDisLAW
14.1.2006, 19:22
A jel neko voli Gorillaz? Imaju baš leše pesmice, jel da?
Npr. Feel good inc. Čuli???

LoneWolf
14.1.2006, 21:01
Samo ove hipove i hopove,jer mi smo bijelcovi i postujemo crncove,GANGISTERE,naKRomane i ostale ljude oni su nenormalni da budu normalni se trude...itd...zivio ja,jedini pravi bijeli mc na Balkanu!

Dimo
14.1.2006, 22:32
A jel neko voli Gorillaz? Imaju baš leše pesmice, jel da?
Npr. Feel good inc. Čuli???

Tu pesmu su stalno pustali na MTV i Vivu,vise mi je glava pukla od nje:mad: Nisu toliko losi,dobri su za jedne repere:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: (mada oni to kombinuju sa regeom,folkom i sl.:)

Cortex
15.1.2006, 16:29
hahahahahahahahahaaaha :)

Joe Satriani i Steve Vai?

Pa sta oni rade sem sto se izdrkavaju na gitari?
Gde je tu umetnost, ili se sve svodi na to, ko ce bolje (i brze) da odsvira "temping" na nekim ultra brzim solazama.
Jedinu upotrebnu vrednost brzog (ekstremno brzog) sviranja, ja sam video u Children of Bodom-u.
Nista ostalo nije vredno pomena.

E moj sinko...:p

Stvarno ne znas sta pricas. Vidi se da nikad nisi gledao njih uzivo. Ja sam gledao Vai-a u SKC-u i to je daleko najbolji koncert na kome sam bio. Ono treba doziveti.

Satriani je izmislio moderan nacin sviranja gitare, a Vai to naucio pa obogatio i dao mu svoj licni pecat. To sto pominjes Children of Bodom, sve govori. Samo da znas da Alexi Laiaho (ili kako se vec pise), navodi Steve Vai-a kao svog najveceg uzora, i jednom prilikom je izjavio da vezba po ceo dan da bi bio kao Steve Vai. Ali to se nece nikad desiti, nikad! Vai je jedan.

Muzika koju plasira CoB je sasvim prazna i pored toga sto je bogata notama. Smorim se na svakom albumu posle svega 2-3 pesme. Na njih se napalis, to traje par meseci i CIAO. Tako je bilo sa svakim ko mi je *****o da je CoB ne znam sta i dizao ga u nebesa. A stvari koje je snimio Vai traju zauvek. Razmisli malo o tome.

Gde je tu umetnost? Pa svuda. A pored toga ljudi se sjajno zabavljaju dok sviraju i zapravo veliki naglasak je dat na celokupni performans, svojevrsno slavljenje kulta gitare.

Ja ne kazem da su oni jedini dobri. Tik uz njih je i Ritchie Kotzen. Moj omiljeni lik u zadnje vreme je Tony Mcalpine. Ima ih jos naravno, Greg Howe je fantastican...:worshippy
Toliko.

bobi
15.1.2006, 17:02
E moj sinko...:p

Stvarno ne znas sta pricas. Vidi se da nikad nisi gledao njih uzivo. Ja sam gledao Vai-a u SKC-u i to je daleko najbolji koncert na kome sam bio. Ono treba doziveti.

Postujem to sto si fan, pa necu dalje u raspravu.

Inace ja ne znam kako se ljudima (ne mislim na tebe), vise ne smuce: smoke on the water i born to be wild.
Jos kad odem na neku svirku, a basista se ukljuci, pa cisto da proveri kakav mu je stim, pa pocne da pici smoke on the water...
...bljak

bobi
15.1.2006, 17:13
Inace jel bio neko na zigetu u Madjarskoj.
Ja sam bio pre dve godine, kada su svirali, bride, children of bodom, In flames, gathering...

Ljudi sto je to bio provod... spavanje u vreci, ispijanje piva (cak smo ja i drugar uspeli rakiju da prosvercujemo), hod-dog kojeg smo kasnije prestali da jedemo zbog piva, svirke (ovo je samo slucajno na cetvrtom mestu)... :)

Cak sam neke napaljene beogradjanke (metalke) ubedio na engleskom da sam...ne znam ni ja odakle bese..
Tako mi caskamo jedno sat vremena i dam im cigarete, a ono na paklici drina original...
Hteo sam da umrem od smeha, kada sam im video izraz...

Guardian OfThe Blind
15.1.2006, 17:42
hehehe...cool!

Ja jos nisam bio..:(

Marvin Freestyle
16.1.2006, 1:09
Hm .. sad skinuo, pa i slušam, nešto što se zove Buddha Experience. Simpatična kompilacija za nedelju popodne dok pada sneg napolju.

lijenština
16.1.2006, 1:30
Ministry nije loš. J*b' ga moram da obnovim mp3 kolekciju slušam 3-4 albuma non stop. Je li neko zna šta bi sa Bjesovima? Jesu li se konačno raspali?

vladale
16.1.2006, 13:41
Znao sam da ce se ovde stvoriti neki war ovde izmedju rock bendova ili nekih rockera(citaj: gitarista!).

Feel God Inc pocinje da mi se svidja, posebno Dirty Harry(ali samo onaj deo sa decom).

vladale
16.1.2006, 13:42
Rock News: Deep Purple is coming... 28 February, Belgrade Arena, will YOU be there?

Dimo
16.1.2006, 14:07
Treba li da uopste pitas?:)

REDisLAW
16.1.2006, 14:56
A stara Clint Eastwood? Odlična pesma!

Cortex
16.1.2006, 22:57
Rock News: Deep Purple is coming... 28 February, Belgrade Arena, will YOU be there?

Ovaj put necu propustiti!

Bobo:) ,

jesam fan, to je valjda jasno, takodje ne zelim jos jednu od onih rasprava koje nigde ne vode. Za "Smoke on the water" se totalno slazem, smorio sam se vise, jbga, ali u izvodjenju G3-a mi se zaista ponovo svidela.

Poz!

101st Airborne
16.1.2006, 23:50
Sve rokeri, 'bote:icon_eek: :icon_mrgr

Dobro, nije to lose...sve je to meni ok (iako ne slusam) sem onih death & devil *****a...

101st Airborne
16.1.2006, 23:52
A stara Clint Eastwood? Odlična pesma!
Ona od Gorillaz?

Covenant
17.1.2006, 0:08
Inace jel bio neko na zigetu u Madjarskoj.
Ja sam bio pre dve godine, kada su svirali, bride, children of bodom, In flames, gathering...
Ljudi sto je to bio provod... spavanje u vreci, ispijanje piva (cak smo ja i drugar uspeli rakiju da prosvercujemo), hod-dog kojeg smo kasnije prestali da jedemo zbog piva, svirke (ovo je samo slucajno na cetvrtom mestu)... :)

Nisam nazlost,minulog leta su bili My Dying Bride i Opeth
Ali planiram,jer cu neke bendove cuti samo ako odem u Madjarsku,ako nastekam lovu,jbg ipak me EXIT(dosta)jeftinije izdaje....
Zato sam cuo Slayer i Napalm Death:)

Gore ste pomenuli gitariste-e pa meni je Chuck Schuldiner bio i ostao zakon-mozda nije tehnicki jak kao neke ajkule poput Satrijanija ili Claptona-ali je imao(i jos uvek ima)meni najbitnju stvar-dusu...
Steve Vai je takodje odlican,mnogo bolji od pomenute dvojice,ali Chuck:)
PoZ!

Guardian OfThe Blind
17.1.2006, 0:27
Gore ste pomenuli gitariste-e pa meni je Chuck Schuldiner bio i ostao zakon-mozda nije tehnicki jak kao neke ajkule poput Satrijanija ili Claptona-ali je imao(i jos uvek ima)meni najbitnju stvar-dusu...
Steve Vai je takodje odlican,mnogo bolji od pomenute dvojice,ali Chuck

Bravo za ovo..dovoljno je pogledati Live In L.A. i sve je jasno..

Cortex
17.1.2006, 21:35
Ja sam takodje veliki fan Death, samim tim i Chuck-a, te se pridruzujem pohvalama.

Chuck!:worshippy

REDisLAW
18.1.2006, 13:10
Ona od Gorillaz?
Aha!!!

101st Airborne
18.1.2006, 15:11
Aha!!!

Svojevremeno mi je bila ok, ali ima jedno 3 godine kako je nisam cuo.

bobi
18.1.2006, 19:57
Kako ocenjujete domace metal bendove?

Ja licno mislim da ima dobrih, ali ima i jako losih poput recimo Kraljevskog Apartmana.

Jeste li slusali kompilaciju Metal Expresa: Scream until you like it.
Ili ste pak mozda vi sami muzicari.

Highlander
18.1.2006, 20:08
Ajde dizajneri, na dA je otvoren konkurs za novi logo Megadeth-a! Nagrade su gitare, za prvo, drugo i treće mesto, sa potpisima frontmena Megadetha!:icon_mrgr

REDisLAW
18.1.2006, 20:22
Svojevremeno mi je bila ok, ali ima jedno 3 godine kako je nisam cuo.

Ja je evo baš slušam ovih dana...

Covenant
18.1.2006, 20:42
@Bobi
Domaci metal bendovi?
Njesra veliko-nikog ne zelim da uvredim ,kazem ono sto JA mislim,da ne bude zbune:)
Zasto?
Zato sto su plagijatori do plagijatora-sta je drugo Kraljevski Apartman do(veoma) losa kopijestina Iron Maiden-a...
A istini za volju ni Maiden-e nesto ne volim preterano,ali ih postujem,jer su zaista antologijski bend...
Jedan moj drugar je prokometarisao za njih(Kraljevski Apartman)- "Ja im odajem priznanje,jer zaista kako ih uvek nije sramota da izdaju pred publiku na binu!"
Mozda bi domaci metal bendovi i bilo bolji kada bi stvarali nesto svoje,i za promenu orginalno....
A ne kada ih slusam-skoro svi rifovi,pa i reci od pesama pokradeni iz recimo Slayera,Metallice,i narocito meni omiljene stare Sepulture,...itd
Sta reci?
Losi smo mi sto se tice metala,a ni u ostaloj muzici nije mnogo bolje.....
Jedini kvalitetni bendovi po meni koji kod nas sviraju hard muziku su Ritam Nereda(iako ih je tesko definisati-recimo da su malo tvrdji i sporiji punk) i Eyesburn koji svira nesto izmedju reggae-a i core-a
Eto!

Rocker
18.1.2006, 22:52
@Covenant & bobi

Nemojte tako za Apartman! Oni se bar nikad nisu qrčili kako stvaraju brda i doline u muzici. Sami priznaju da su im uzori bendovi poput Maidena. Oni su zapravo poluprofesionalan bend, stvarno sviraju iz ljubavi prema muzici a ne izdržavaju se od prodatih CD-a i svirki. i stvarno su više nego OK prema publici. Npr. na proslavi 10 godina benda i svirci koja je tom prilikom održana u domu omladine (3 Decembar) posle svirke još više od sat vremena su delili autograme napaljenim kilinkama i slikali se sa baš svakim ko ih je pitao. Gledajte na njih kao na neki tribute bend svim boljim Rock/Metal bendovima i videćete da i nisu toliko loši. Ne znam što niko nije pomenuo Alogiju?Trude se momci. Ritam Nereda se deklariše kao neki OI/hard punk i sasvim su OK. Mada ih nisam čuo nigde već dugo vremena.:icon_cool

bobi
18.1.2006, 23:04
@Covenant & bobi

Nemojte tako za Apartman! Oni se bar nikad nisu qrčili kako stvaraju brda i doline u muzici. Sami priznaju da su im uzori bendovi poput Maidena. Oni su zapravo poluprofesionalan bend, stvarno sviraju iz ljubavi prema muzici a ne izdržavaju se od prodatih CD-a i svirki. i stvarno su više nego OK prema publici. Npr. na proslavi 10 godina benda i svirci koja je tom prilikom održana u domu omladine (3 Decembar) posle svirke još više od sat vremena su delili autograme napaljenim kilinkama i slikali se sa baš svakim ko ih je pitao. Gledajte na njih kao na neki tribute bend svim boljim Rock/Metal bendovima i videćete da i nisu toliko loši. Ne znam što niko nije pomenuo Alogiju?Trude se momci. Ritam Nereda se deklariše kao neki OI/hard punk i sasvim su OK. Mada ih nisam čuo nigde već dugo vremena.:icon_cool

Ja znam licno ljude iz Kraljevskog jer sam svirao sa njima (ne sa njima u bendu nego sa svojim bendom) i mogu da kazem da su koliko-toliko O.K.
Iznervirao me jedino pevac koji je kad je cuo jednu nasu posalicu, koju nije razumeo, poceo malo da soli pamet.

Alogija je zanimljiv bend, ali trebaju da probaju da malo poboljsaju produkciju.
Recimo, meni se Stone to Flash (sada samo Stone) prilicno dopao kada se pojavio, posle nesto nisam ni imao prilike da ih cujem

Dimo
18.1.2006, 23:04
Je li slusao ko niksicki DST,prilicno su dobri,sviraju neku mesavinu hard rocka i punka?

Covenant
18.1.2006, 23:17
Ritam Nereda se deklariše kao neki OI/hard punk i sasvim su OK. Mada ih nisam čuo nigde već dugo vremena.:icon_cool
Bili su skoro svake godine na EXIT-u gde sam ih slusao vise puta:)

Serbicon
19.1.2006, 1:29
Tehno i cetnicke.

VojaM
19.1.2006, 19:49
Tehno i cetnicke.Istruli mi dunja u fioci? :D:D:D

Serbicon
19.1.2006, 20:33
Istruli mi dunja u fioci?
Marsirala Kralja Petra garda, Sprem'te se, sprem'te, Morem plovi mala barka, Od Topole pa do Ravne gore, Cetiri ziva cetnika, Cica Drazino kolo, Cica Drazo, Drazin barjak, Hvala tebi cica Drazo, Ja sam cetnik majko, Kralju Pero mi bi hteli znati, Kralju Pero srpski sine, Na Avali, Na planini, na Jelici, Oj Strmice ne treba ti kise, Procvetala lipa i topola, Sa Manjace krenuli su vuci, Slava cici, Sokolovi sivi tici, U sumici kolibica mala, Ziv je Draza, umro nije, Na sred gore Romanije i mnoge druge srpske rodoljubive, ne samo ravnogorske.

bobi
19.1.2006, 20:39
Marsirala Kralja Petra garda, Sprem'te se, sprem'te, Morem plovi mala barka, Od Topole pa do Ravne gore, Cetiri ziva cetnika, Cica Drazino kolo, Cica Drazo, Drazin barjak, Hvala tebi cica Drazo, Ja sam cetnik majko, Kralju Pero mi bi hteli znati, Kralju Pero srpski sine, Na Avali, Na planini, na Jelici, Oj Strmice ne treba ti kise, Procvetala lipa i topola, Sa Manjace krenuli su vuci, Slava cici, Sokolovi sivi tici, U sumici kolibica mala, Ziv je Draza, umro nije, Na sred gore Romanije i mnoge druge srpske rodoljubive, ne samo ravnogorske. Gde ti je bre: "Nad Kraljevom ziva vatra seva"?

Cortex
19.1.2006, 20:53
Scena nam je slaba do bola. Ima odlicnih muzicara, ali ideja nikako. Cekam da se bend KAOAR smisli i izda album, bas da vidim kako ce to da zvuci! Gledao sam ih par puta, najteze pesme Dream Theater-a, sviraju bez greske. Ali ipak se nadam da nece kopirati DT. Od njih ocekujem mnogo...

Serbicon
19.1.2006, 22:11
Gde ti je bre: "Nad Kraljevom ziva vatra seva"?
E, vidis, zaboravio sam i to i jos dosta pesama vrednih pomena. Ali nije mi ni bila namera da pomenem sve.

@VojaM: Ako nije tajna, koju Vi muziku slusate?

kinteC
19.1.2006, 22:42
@Serbicon
To brate, cetnicke i techno! isto, kao sto sam vec rekao:worshippy :worshippy :worshippy

Serbicon
19.1.2006, 22:52
@ KinteC: Najbolja kombinacija, konacno da se neko sa tim slozi.

kinteC
19.1.2006, 22:58
sada bi bio fazon da malo mi davimo o elektronici, dosta su davili metalci i rokeri... hehe :icon_mrgr Dakle Serbicon, sta slusas od techno-a?

Serbicon
19.1.2006, 23:17
Slusam techno kome je naglasak na melodiji, ne volim neke pesme, pogotovo u trance-u, koje se svode na jedno te isto, cela pesma od jedno 7 min. bude takva.

TtuEd
19.1.2006, 23:20
Hm... pa zanimljivo bi bilo cuti koje su to vase grupe, kakva je tematika tekstova, koji pravci u okviru zanra postoje itd. itd. :p

Serbicon
19.1.2006, 23:23
Inace, ne mogu da smislim jedino Black i Death metal.Ti satanisti...

bobi
19.1.2006, 23:33
Za kakve nas likove ti smatras ovde?

Lepo covek pita koje bendove slusas i zasto, a ti izbegavas odgovor time sto pokusavas da isprovociras svadju.

Covenant
19.1.2006, 23:41
Sto samo potvrdjuje koliko ti o metal muzici nemas pojma,kao i 80% ljudi na kugli zemaljskoj....
Ovo shvati bez uvrede:D

Serbicon
19.1.2006, 23:46
Ovde ima nesto o elektronici, podela na pravce itd.
www.di.fm/edmguide/edmguide.html

TtuEd
19.1.2006, 23:47
:rolleyes: Kad neko kao sto si ti to izjavi, mogu samo da kazem HVALA (i ovo shvati bez uvrede :p)

P.S. Nisi mi odgovorio na pitanje...

kinteC
19.1.2006, 23:48
hm, pa ima 10000hiljada vrsta...Bas sam se svadjao sa ortakom kako psyhodelic nije isto sto i trance, postoji kombinacija, ali nije isto. Uglavnom, razlika je u kick-u, basu, na primer postoji uplifting melodic trance, kombinacija istocnjacke melodije sa trenskom...dok je evropski trens totalni drugciji, ima drugaciji base line...recimo tiesto, kombinacija techno-a i trance-a. Marko nastic pravi minimal, ja ne kapiram ljude koji to slusaju, al ajde. fazon je sto tu pici samo jedna kratka melodija koja ima neke male varijacije, ista stvar i sa base line-om... Skazi, pravi cistu psyhodeliju, znaci jak kick, gomila efekata, prosta melodija (najcese preuzeta iz neke opere, pesme ili sta vec) ta zika je odlicna za zurke, da se ljudi iskacu. Astral projection :) pravi psyhodelic trance, njihovom muzikom preovladjuje melodija, koju nisu ukrali kao vecina, vec su je lepo iskomponovali...Astrix takodje ima dobre stvari...ima puno njih, mada uglavnom naprave jednu ok stvar i 10 gluposti posle toga

TtuEd
19.1.2006, 23:53
A tematika tekstova je uglavnom... kakva?

Serbicon
20.1.2006, 0:01
Slusam 4 Clubbers, Anacondu, Aquagen, Bass T, Benassi bros, Brooklyn bounce, Castello, Cosmic gate, Cranberries, DMX, Darude, Dito, Dj Shah, Dj's @ work, Double N, Dr Doc, Future breeze, Fatboy slim, Gigi d' Agostino, Global deejays, Gorillaz, Groove coverage, Ian van Dahl, Ladytron, ponesto od Nightwish-a, Paffendorf-a, Prodigy, Public domain, pomalo Rammstein, Rank1, Ratty, Red5, RMB, Royal gigolos, Safri duo, Sash, Scooter, Schiller, Sergio del Rio, Shaun Baker, Space deejays, Starsplash, Sven-R-G, Tatu, Vinylshakers, Voodoo & Serano...

Serbicon
20.1.2006, 0:05
Pa kakve ce biti reci u techno-u? Imas oko 100 reci koje se ponavljaju u pola pesama, ostalo su jednostavne recenice. Uostalom, ovde reci nemaju prevelik znacaj...

kinteC
20.1.2006, 0:10
pa to je muzika, a ne knjiga... sta, jel treba: suzama sam lepio tapete kad ti ode i odvete dete..tra la la la laaaa, a zika ide cigu ligu liguli...:D

TtuEd
20.1.2006, 1:03
Pa, ne bash. Rado bih naveo neke primere kvalitetnih tekstova ali su predugacki za ogranicenje duzine poruke na SK forumu :p

Rocker
20.1.2006, 3:01
Gde ti je bre: "Nad Kraljevom ziva vatra seva"?
I meni je ta jedna od omiljenih!:icon_cool

REDisLAW
20.1.2006, 14:00
@kintec & @serbikon

Mogli ste to lepo preko Google talka da rešite, a ne da svi ovde gledamo vaš dijalog...

bobi
20.1.2006, 14:03
A tematika tekstova je uglavnom... kakva?
Pa tematika tekstova je kako se meni cini ljubavnog karaktera...

Dve ves masine (EI i Gorenje), 20 god. stare (najbolje godine, sta ces) i zaljubljene jedna u drugu, svojim klopataranjem iskazuju vecnu ljubav.

bobi
20.1.2006, 14:15
Ah da...

Zatim tu su tekstovi o vozovima, fabrikama i postrojenjima, PC Spikerima i njihovim vilinskim midi glasovima...

Cortex
21.1.2006, 0:58
@Bobi svaka cast razbijas me:)

A sada ja, metal/rock/jazz freek izjavljujem sledece: SVIDJA MI SE ASTRAL PROJECTION!!!

Ne znam zasto, ali skroz mogu da ih slusam. Naravno da su shit sto se neke umetnicke vrednosti tice, ali mogu da stvore stvarno interesantnu atmosferu.

Eto, neka ovo bude pokusaj da se malo smire strasti ili sta vec...

Rocker
21.1.2006, 1:26
pa to je muzika, a ne knjiga... sta, jel treba: suzama sam lepio tapete kad ti ode i odvete dete..tra la la la laaaa, a zika ide cigu ligu liguli...:D
Ne, to NIJE muzika! Muzika je skladna celina tonova nastalih sviranjem instrumenata. Gramofon, PC, ekvilajzer,
i sl. nisu instrumenti. Live nastup DJ-eva se svodi na puštanje ploča na kojima je zvuk već pripremljen uz povremeno schratchovanje,
premotavanje unazad i ubacivanje "specijalnih" efekata "on the fly". Takođe, muzika se sastoji iz melodije i ritma. U "elektronici"
melodija je izostala (pojedine deonice ne mogu da se nazovu pravom melodijom). I da,last but not the least, muzičke kompozicije se pišu notama
u notnom sistemu. Zahvaljujući tome, dela kompozitora koji su umrli pre mnooogo godina izvode se i danas. Baš me interesuje, kako neko može
da ponovi neku "elektronsku kompoziciju" kad ne postoji način da se ona zabeleži u pisanoj formi. Nemojte ovo da shvatite kao povod za neko prepucavanje,
ali kao školovan (koliko-toliko) muzičar ne mogu a da ovo ne primetim. I ne favorizujem ovde ni Rok ni Metal, nego govorim o muzici uopšte.:icon_cool

Rocker
21.1.2006, 1:28

Dve ves masine (EI i Gorenje), 20 god. stare (najbolje godine, sta ces) i zaljubljene jedna u drugu, svojim klopataranjem iskazuju vecnu ljubav.
Najduhovitija definicija "elektronike" koju sam ja čuo! bobi, reputacija od mene!:icon_cool

lijenština
21.1.2006, 3:20

Ovo je mislim potencijalni hit:icon_mrgr
Sve me nešto pritisla tuga
zbog tebe mi riknjava centrifuga
drago mi je ovo zajedničko prljavog veša pranje
za tebe dušo čuvam svoje poslednje ispiranje

Ti si dušo calgon što štiti moj grejač
ti si na kraju ciklusa pranja dodat omekšivač
I šta na kraju reći dok kuvamo ovaj veš beli
volim te više nego svet celi

kinteC
21.1.2006, 4:54
ok, znaci ono sto ne moze da se zabelezi u pisanoj formi, tj notama to nije muzika?! Sto se tice Dj-a, on ima slicnu ulogu kao i neki bend koji svira tudje stvari... @ rocker- da li si se zapitao kako nastaje elektronska muzika uopste? Preko racunara naravno, i to preko ovog obicnog kompa, koji svako ima, osim sto ima razne dodatke(duga prica) A kod ves masina... Pa istina je da ima pojedinaca koji su probali da naprave neki techno, ali nisu uspeli, niti ih ko slusa. U ostalom, toga ima i kod rocka, skoro su me ortakinje odvukle na neku svirku, jedan lik nije pevao nego je vristao...tj ispustao je neartikulisane glasove...i ja sad treba da kazem da su rock i metal nastali tako sto je neko probao da davi macke...ili sta. Isao sam ja i u KST:icon_mrgr
Dakle, o ukusima ne treba raspravljati... i treba postovati svaku vrstu zike, a ne biti zadrti ljakse (nista licno) koji se busa u grudi i tripuje se kako je on faca jer on slusa pravu stvar a sve ostalo je shit:cool:

Dimo
21.1.2006, 13:21

:worshippy :worshippy :worshippy :worshippy :worshippy

bobi
21.1.2006, 19:47

hahaha :) , znaci to je tekst...
Ocemo jos...

Rocker
22.1.2006, 2:30
@kinteC
Znam da se elektronika pravi na kompu (a i kako bi drugačije?).Taj lik što si ga slušao i što zvuči k'o uplašena mačka je neko k'o se žešće tripuje, anyway,muzika koja ga je pratila je nastala sviranjem instrumenta i može se zabeležiti notama (koliko god rogobatno zvučala).Čak i narodnjačke "stvari" mogu da se zabeleže notama. Daleko od toga da je išta od ovoga dobra muzika. Nesklad nastao "udaranjem u tarabe" je gori od bilo koje elektronike (tu ćemo se složiti). Nisam ja pljuvao po elektronici i pametovao, samo kažem da to nije muzika (bar se ne uklapa u definiciju). Tvoja konstatacija da muzika nije knjiga i da su reči suvišne takođe nije na mestu. Sam kažeš da slušaš četničke pesme a složićeš se da su u njima reči na prvom mestu. nećemo više da se prepucavamo oko ovoga, uživaj u onome što voliš.Pozdrav!:icon_cool

kinteC
22.1.2006, 5:54
lol ok, kapiram... reci u pesmi su bitne, ali moze da proce i bez toga, evo ti na primer klasicna muzika. E da, note nisu savrsen nacin belezenja muzike...E sad sta je za koga muzika, to je licna stvar...Kada ti se javi neka plavusa eee...to je muzika za usi..;)

Rocker
22.1.2006, 16:49
Više volim brinete!:icon_mrgr

Cortex
23.1.2006, 21:57

Excellent!:icon_mrgr

VirtualA
24.1.2006, 19:31
Metal & Rock baby

jagodanbg
25.1.2006, 2:35
iskreno me nerviraju likovi koji nose gumene cizme leti na sto stepeni, crne majce sa djavoljim znakovima, masne neoprane kose specificnog mirisa
brate vidi se da si iz blokova! :)
ja ih prezirem, kao i vecina u blokovima pa ih na svu srecu i nema nesto!:D

Nicolas
25.1.2006, 3:10
A sada ja, metal/rock/jazz freek izjavljujem sledece: SVIDJA MI SE ASTRAL PROJECTION!!!

Ne znam zasto, ali skroz mogu da ih slusam. Naravno da su shit sto se neke umetnicke vrednosti tice, ali mogu da stvore stvarno interesantnu atmosferu.

Eto, neka ovo bude pokusaj da se malo smire strasti ili sta vec...
Astral je VRH stvaralastva moderne techno/psycho muzike!!! Najbolji su ubedljivo i mislim da je velika vecina dj-eva koji su uplivavali u te vode koristila bas njih kao vodic ka daljem komponovanju!:)
Nego nisu izbacili skorije nista novo!?
Inace volim samo povremeno da ih oslusnem i prijatnije mi je slusati tu vrstu muzike nego nekog masnog tipa koji se dere na sve strane i balavi mikrofon pa bilo to i jednom u 6 meseci!

Dimo
25.1.2006, 14:42

Predpostavljam da ste mislili na metalce.Vise volim da setam Podgoricom u julu sa crnom trenerkom i dubokim cipelama nego da obavijem maramu oko glave kao neka budala i majice i trenerke siroke 2 metra kao da sam neka vesalica.Ako ikada prestanem da slusam metal,preci cu na Betovena,Sopena,Mocarta,Lista i slicnu kompaniju pre nego sto se svrstam u repere.A sto se tice tih ''djavoljih znakova'',treba da postujes svacija uverenja,isto kao sto ja i ti verujemo u Boga,tako oni veruju u nesto drugo.Metal nije satanska muzika cak i ako se vecini cini tako.

Vidi se da ste iz blokova...

Bez uvrede;)

GaVrA
25.1.2006, 14:59
cak ima i hrishcanski metal... cisto da se zna da nisu svi "djavo ovo, djavo ono"...

voodoo_
25.1.2006, 15:02
Tamo na B. Kosi i dalje furate zeldi fazon, jel? :)
Ono, kokakola malboro suzuki, crvene trenerke i to? :)

cak ima i hrishcanski metal... cisto da se zna da nisu svi "djavo ovo, djavo ono"...
Tačno, zove se White Metal, nastao u prvoj polovini devedesetih kao suprotnost Black Metalu. Mada ljudi često misle kad se kaže White da je to neki naci-skinheads-metal, a nema veze s tim...

Red Smile
25.1.2006, 15:16
Mislim sta reci najvise slusam RAMMSTEINA ali naravno i druge.

REDisLAW
25.1.2006, 15:22
Dobro ajde, ne moraš sad sve fore da mi ukradeš! Smisli nešto sam!!!!

Covenant
25.1.2006, 15:42
brate vidi se da si iz blokova!
ja ih prezirem, kao i vecina u blokovima pa ih na svu srecu i nema nesto!

Predrasude,predrasude....Rambo Amadeus

Satanske znakove-to se zove pentagram,za tvoju informaciju,i striktno uoste nije vezan za satanizam-ustvari to je magijski simbol koji predstavalja zastitu.....
To sto su ga satanisti prigrabili za sebe je druga prica...

Sto se cizama tice-martinke ili steel cizme su od koze,a ne gume-i prosto bi se iznenadio koliko su leti prijatnije od sintetickih patika u kojima ti se noge usmrde ocas posla:D

Sto se tice satanizma,ima toga u metalu,ali ne nesto preterano puno-rekao bi da je death metal neki pravac u kome postoji i satanizam(mozda i Black)-grupe Dying Fetus ili Morbid Angel-ali ih ima jako malo....
Inace taj isti death-metal(americki) je tehnicki najkvalitetniji pravac u metalu,a i u muzici uopste....
Kada neko bude skinuo muziku od Cannibal Corpse-a i Morbid Angela(vokale pogotovu)-neka se javi...
U Srbiji postoji gomila quraca od metal tribute bandova-cik nek neki skine grupe koje sam pomenuo-ne moze bato....
Toliko...

Covenant
25.1.2006, 15:49
@Cortex
Pomenuo si gore Kaoar....
Vrlo interesantno.....
Kada sam ih prvi put slusao kao tribute band Dream Theater-a,te iste veceri sam dobio svoj prvi album od DT-a-Scenes From A Memory-Metropolis pt2-kada sam ujutru posle svirke poslusao Dream Theater prvi put u zivotu,nakon sto sam prvo poslusao tribute band-uvideo sam koliki su oni(Kaoar)k...c!
Shvati ovo bez uvrede,kazem ono sto JA mislim,a Dream Theater je u svakom slucaju fenomenalan band:)
PoZ!

jagodanbg
25.1.2006, 16:40
Tamo na B. Kosi i dalje furate zeldi fazon, jel? :)
Ono, kokakola malboro suzuki, crvene trenerke i to? :)

zauvek!!! :D

a da i nikako da kazem za koga sam ja glasao! posto nema psidze moj glas ide za ostalo!

ah da i zamalo da zaboravim najjacu ekipu u grade
PRTI BG:

ja nosim samo air max i kappa trenerke
i oko vrata meni vise zlatne lancuge,
ja vozim samo porshe, mercedes i bmw
i furam samo ribe zesce obucene...

jer brate gotivno je kada si ko pacino al
i od oruzija imas ceo arsenal...

kinteC
25.1.2006, 17:31
e, jeste li culi nazi trance...interesantno sta sve ljudi nece smisliti lol. Zto se tice repa, tu isto ima razlike izmedju shita i ok stvari, recimo Marichelo je ok, covek se ne duva tipa, imamo kesa riba, i mi se fiksamo ceo dan aaaaaa...

voodoo_
25.1.2006, 18:17
Sto se tice satanizma,ima toga u metalu,ali ne nesto preterano puno-rekao bi da je death metal neki pravac u kome postoji i satanizam(mozda i Black)-grupe Dying Fetus ili Morbid Angel-ali ih ima jako malo....
Verovatno si hteo da kažeš kako je black metal pravac u kome postoji satanizam, a možda i death :)
Death metal je brutalnost i morbidnost, ali bez religijske podloge. Dok se za black to ne može reći.

Dimo
25.1.2006, 20:00
zauvek!!! :D

Jadno.

Bljak:icon_mad:

bobi
25.1.2006, 21:21

Hahahaha....:)

Odavno me niko ovako nije zasmejao...

Jel ti to ozbiljno?

Ako ne, onda ti oprastam.
Ako da...
buahhahahahaha :) :) :)

Ti si onda jedan od onih likova koji se slikaju ispred tudjih kola, zlato su videli samo u bakinoj kutijici, a zensku u zivotu nisu stegnuli (da ne kazem, nevini ko krompir).
Ajde, uozbilji se...

jagodanbg
25.1.2006, 22:21
Hahahaha....:)

Odavno me niko ovako nije zasmejao...

Jel ti to ozbiljno?
brate malo sam ja mator da bih se lozio na ovo! naravno da je ironicno receno!

zlato su videli samo u bakinoj kutijici,
za ovo si u pravu!

a zensku u zivotu nisu stegnuli (da ne kazem, nevini ko krompir).

a za ovo cu morati da te razocaram! (nije da se hvalim ali broj je dvocifren)
;)

Covenant
25.1.2006, 22:28
@jagodanbg
Opis dzibera-sta da ti kazem:D
@Voodoo-mislio sam na death metal:)

Evo tekstova nekih pesama od Morbid Angel-a,album Altars Of Madness 1989

Bleed For The Devil

[Music & Lyrics: Azagthoth]

Come to me, lord of filth
Hear my cries princes of nightmares
Touch us with your morbid lips
Let us taste your foulness

[Chorus:]
Bleed for the devil
Impious mortal lives
Feel the enticing power
Fill the chasm of your soul

Fill the air with the smell of death
Grace us with your magic
Fill the night with the stench of evil
I summon forth the beast

[Solo: Brunelle]

[Chorus]

[Solo: Azagthoth, Brunelle]

Cold look in his eyes
He holds the gleaming knife
Girl cries as he cuts way the
Strips of flesh

[Chorus]

[Solo: Azagthoth]

Blasphemy

[Music & Lyrics : Azagthoth]

I am the god of gods
Master of the art
I desecrate the chaste
Writhe in the flesh

Blasphemy

Chant the blasphemy
Mockery of the messiah
We curse the holy ghost
Enslaver of the weak
God of lies and greed
God of hypocrisy
We laugh at your bastard child
No god shall come before me

[Chorus:]
Blaspheme the ghost [X3]
Blasphemy of the holy ghost

Do what thou wilt shall be the whole of the law
Rebel against the church
Drink from the chalice of blasphemy
Rise up against the enslaver

(Blasphemy)

[Repeat 2nd verse and chorus]

[Solo: Azagthoth]

[Repeat 2nd chorus]

(Blasphemy)

Bogami,ovo nisu nimalo stvari za zezanje:)
Kao sto vidis,eto i religiozne podloge-ali da ne podvodimo pod stereotip:)
Poz!

bobi
25.1.2006, 22:47
Come to me, lord of filth
Hear my cries princes of nightmares
Touch us with your morbid lips
Let us taste your foulness

Bogami,ovo nisu nimalo stvari za zezanje:)
Kao sto vidis,eto i religiozne podloge-ali da ne podvodimo pod stereotip:)
Poz!

Braco, mozda cu te razocarati, ali ovo je jedan od najgorih tekstova koje sam cuo u zivotu.
Podseca me na pateticni Crematory (kakvo ime, takav bend)...
Cek samo da se setim njihovog teksta...
Pesma se zove: My way

A tekst ide nesto ovako:
Do you feel may couldnes, its my way
Do you fear of nightmare, it's my way
Do you feel your emptiness, it's my way.

(ovo je jos bolje)

Follow me on my way, through our eternity
I am his way,You are my way...
I am your way...

hahahaha :) :) :)
Ja i jedan ortak smo hteli da padnemo od smeha kad smo citali tekst...

Sad, ne zamerite mi ako tekst nije skroz autentican, ali iz glave sam ga izvukao...

Covenant
25.1.2006, 22:58
Pa,znas ne radi se ovde toliko o kvalitetu tekstova,vec o njihovoj poruci
A inace je u pitanju prvi album,tako da je jos nerafinisan...
Nisu sigurno najkvalitetnije pesme od MA-ali smatram da su prilicno dobre...
A tekst je bolji od onoga sto si ti naveo:)

Evo jos jedne,album Covenant-sto objasnjava i moj nick:)
Vec deluje malo pristojnije,album je 4-5 cini mi se...

Sworn To The Black

Spawn of the ever rolling abyss
Ever espousing unluminous
Charred soul - Burned at rebirth
Quest not save the death of the sun

Repulsed by the light
Heart pumping ice
So cold to this world
Reclude until the summoning
Sworn to the black

Our father begotten, not made
Before all legends of man
Receive my loyalty, my offering
In my veins; the blood of the ancient brood
Summon me

Burning inside, I feel the call
Blood of the Ancient Ones now boils
At war - War with the race
Father rise and the world be one

Repulsed by the light
No feeling for life
Drained of my being
I lie dead but still I'm sworn

voodoo_
25.1.2006, 23:28
@Voodoo-mislio sam na death metal:)

Evo tekstova nekih pesama od Morbid Angel-a,album Altars Of Madness 1989
Pa vidi kad je to snimljeno, '89 black metal nije ni postojao :)
Šalu na stranu, death je tad bio najekstremniji pravac i grupe poput Morbid Angela su jedino i mogle da ga koriste za izražavanje svojih (pogrešnih) stavova. Ali zato 90% deatha nije povezano sa religijama. Mislim, death metal je samo brutalniji thrash, nema tu satanizma, paganizma, budizma :) tu je samo krljanje i brzina... bar ga ja tako shvatam... dobro, jesu tu Morbid Angel i Deicide, ali u svakom žitu ima kukolja :)

bobi
25.1.2006, 23:45
Voli li neko od vas ljudi, Portishead?

Covenant
25.1.2006, 23:55
Jao Deicide-kada ih cujem samo se valjam od smeha:)
Nekako mi deluju jadno:D
Moje misljenje,naravno...
A da 90% death-metala nije povezano sa religijom-u pravu si-mogu bukvalno da se nabroje na prste...
I sa ostalim se,u principu,slazem....
Anyway,death-metal(americki)-mi je jedan od najomiljenijih pravaca(pored dobrok starog thrash-a:) )
Ali da sviraju dobro-to niko ne osporava-ljudi samo prze:)
Nego kad pomenuh thrash-sta mislite o Kreator-u?
PoZ!

bobi
26.1.2006, 0:12
A da 90% death-metala nije povezano sa religijom-u pravu si-mogu bukvalno da se nabroje na prste...

Zavisi o kojim pravcima pricamo...

Pa grinde/core, ljudi su uglavnom vegetarijanci i bore se za zivotnu sredinu.
Ali zato... Koji black metal bend, nije tesno povezan sa religijom ili makar okultizmom utkanog u neku izmisljenu pricu.
Trasheri su uglavnom opsednuti ratom (ali u pozitivnom smislu).
Doomeri i Gothicari sa tragicnim romantizmom, ali neretko opet sa satanskim (ali i hriscanskim) simbolima.
Tako da religije ima podosta u metalu.

A sto se tice toga koji je kakav zanr, za neupucene
pogledajte sjajnu salu koju nam je covenant podario:

http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=1607

Night Hawk
26.1.2006, 0:15
Techno

jagodanbg
26.1.2006, 0:34
Voli li neko od vas ljudi, Portishead?
e brate ja sam to slusao jedno vreme bez prestanka, njih i massive attack! nezna se ko je bolji od njih!

Guardian OfThe Blind
26.1.2006, 1:08

E bas mi je krivo...

Cortex
26.1.2006, 1:23
@Covenant
KAOAR je odlican veruj mi, ja ipak slusam DT "malo" duze od tebe pa znam kako su i koliko dobro svirali.:rolleyes: Bar kad sam ih ja slusao, mozda im nije bilo vece tad kad si ti bio...
Pominjes americki death, sta to kao znaci? Jel to pravis razliku kao ono skandinavska skola(oni pacenici melodic death-eri), te brazilska...:)
Ja slusam i veliki sam fan sledecih death bendova:
Death
Necrophagist
Obituary (samo 2 albuma)
Atheist (jeste da je ovakvo ime, ali nemaju veze sa Satanom)
Sadist
Sadus
i verovatno jos neke, ali trenutno ne mogu da se setim, pa valjda i nisu vredni pomena...
Ovi valjda svi pripadaju toj americkoj skoli...
Preporucujem svima da cuju jednu baladu od Cannibal Corpse, elegicnu, opijajucu sansonu po imenu "Entrails ripped from a virgins cunt". Text je odlican...:worshippy Bez zezanja...

Kreator je baja

Extreme agression!:icon_cool

Cortex
26.1.2006, 1:25
Mislim, death metal je samo brutalniji thrash, nema tu satanizma, paganizma, budizma :) tu je samo krljanje i brzina...

Ccc.

So much to learn...;)

Covenant
26.1.2006, 2:04
Pominjes americki death, sta to kao znaci? Jel to pravis razliku kao ono skandinavska skola(oni pacenici melodic death-eri)

Da,mislim na americki death-metal koji je mnogo bolji nego skandinavski po meni...
I meni je Death jedan od omijenih bendova:)
I da,bendovi koje si nabrojao cine tu americku "skolu":)
Ne bi bas skandinavce nazvao pacenicima,ali postoji jedan band koji me narocito iritira-Children Of Bodom...
Sto se tice tog melodic death-slusao sam samo malo In Flammes,i fenomenalni Opeth(jedan od mojih omiljenih,takodje) koji je mesavina death/gothic/doom(extra mix!)metala i koji se cesto karakterise kao progressive death-po meni to je trenutno najbolji skandinavski bend....

Kreator je baja

Odlican je to stoji,ali ipak su mi omiljeni thrash metal bendovi(i na lestvici vise) Sepultura(stara sa Max-om naravno!),Metallica(do Black albuma zakljucno),Slayer i Pantera za vjeki vejkov-pa sa njima sam i krenuo da slusam metal:)
Ahhh Slayer-kada se samo setim EXIT-a-neponovljivo,dogadjaj sa sve blatom okolo i kisom....
Slicno vazi i za koncert Metallice na JNA:)
PoZ!

Cortex
26.1.2006, 17:44
Ne bi bas skandinavce nazvao pacenicima,ali postoji jedan band koji me narocito iritira-Children Of Bodom...

Ne mogu se sloziti vise.

Ja ne znam odakle tebi da je Opeth skandinavski bend. Zar ne znas kako se ti likovi zovu? Pa jel su to skandinavska imena?!:icon_mrgr Mozda gresim...

To za trash sve stoji, ali nisi pomenuo ANNIHILLATOR!!!

Ima jedno 3-4 albuma koji razvaljuju!

Ko voli trash, preporucujem HEATHEN album "Victims of deception". Meni je top 10. Jos jedan top ten je i HELSTAR album "Nosferatu". Da je glas ispao malo bolje to bi bio najjaci album za mene u tom nekom techical melodic trash fazonu.
Ovi novi bendovi tipa Carnal Forge, su shit! Dobro sviraju, ali nesto fali...
E ali je zato NEVERMORE druga prica, najnoviji album me je oduvao. Jel slusao neko?

Covenant
26.1.2006, 18:19
Ja ne znam odakle tebi da je Opeth skandinavski bend. Zar ne znas kako se ti likovi zovu? Pa jel su to skandinavska imena?! Mozda gresim...

Gresis:)
Opeth je svedski band-verovatno si se zbunio,jer u njemu odskora sviraju dva Urugvajca-Lopez i Mendes(zvuce k'o clanovi neke meksicke bande:) ) koji su zaduzeni za bubnjeve i solo-gitaru....
Ritam gitara i pevac je Mikael Akerfeldt,a basista je takodje Svedjanin-zaboravih sad kako se zove....
Annihillator sam slusao bas malo....
Nego ako volis thrash verovatno si slusao i Testamenet,Megadeth(koji vuce i na heavy metal-uhhhhhh kakav je Mustaine car,koncert u SKC-u je bio ekstra-kakav glas....),Sodom(Nemci rasturaju!),Exodus,Nuclear Assault
Sta reci-San Francisko je cudo.....
PoZ!

[RHY]
26.1.2006, 18:48
'ajmo malo da saltamo u drugu brzinu...:)

Za sve ljubitelje kvalitetne muzike, najtoplije preporucujem album "Prelo" DOMACEG autora, fenomenalnog pijaniste& kompozitora Vladimira Maricica....

Nije cisti jazz, vec naginje ka etno jazz-u. Vjerujte mi, vec mjesecima ne slusam skoro nista osim toga. Ne znam... te zvuci su kao mlijeko, ne znam sa cime drugo da ih poredim... sto bi rekao Simply Red (ili sto bi rekli) it mellows my mind :).....

P.S. Ovo se prima i na najtvrdja hard rock i metal srca, samo da znate ;)

[RHY]
26.1.2006, 18:54
a za ovo cu morati da te razocaram! (nije da se hvalim ali broj je dvocifren)
;)

/offtopic

nekako.. moram da odreagujem... stvarno je neukusno..
Ali, zar stvarno mislis da to nekog interesuje?

Nikad mi nisu bili jasni ljudi kao ti....

Highlander
26.1.2006, 18:55
@RHY: Zvuči zanimljivo!
Jel' sluša neko ovde Linkin Park? Ili The Prodigy?

jagodanbg
26.1.2006, 19:00
']/offtopic

nekako.. moram da odreagujem... stvarno je neukusno..
Ali, zar stvarno mislis da to nekog interesuje?
brate sta tebe ima da boli q*** za to?
interesuje onog sa kim sam pricao o tome, tebe ako ne interesuje nemoras da citas i onako nije bilo namenjeno tebi!

']Nikad mi nisu bili jasni ljudi kao ti....
i sta bre ja tebi ima da budem jasan ili ne jasan?! ili mozda neznas kako mi to radimo, jel ti to nije jasno?!

kinteC
26.1.2006, 19:09
Ja sam pre slusao prodigy, i sada volim da cujem neke stvari :) :) Inace, mislim da imam sve njhove pesme. Jedino, ako se duze vremena slusa, covek postaje agresivan...dodje mu da uzme palicu i da preuredi okolinu...

Cortex
26.1.2006, 20:40
Gresis:)
Sta reci-San Francisko je cudo.....

Pogresih!

O da, San Francisco Bay Area Trash!!! Najbolji su bez sumnje! Ma kakav Sodom, to mi se nista ne dopada...

Testament je odlican,a Annihillator preslusaj obavezno! Ali obavezno! Albume "Never neverland" i "Alice in hell". Kultni albumi koji ravaljuju!!!:worshippy

Megadeth nesto slabije slusam u poslednje vreme, a na koncertu u SKC-u(tacnije van SKC-a:) ), sam bio u prvom redu, na metar od Dave-a, tako da nisam cuo nijednu je*enu rec koju je on pevao!!! toliko guranja, toliko znoja, boze kad se setim... Najjace je sto kasnije nisi mogao ni da se vratis negde nazad, kako, preko ljudskih glava?!

Ali, Cortex je uhvatio majicu vrlo dobre predgrupe Dungeon i... i... palicu Megadeth bubnjara sa sve njegovim potpisom! O da...

Pozzz...:icon_cool

Highlander
26.1.2006, 20:40
brate sta tebe ima da boli q*** za to?

i sta bre ja tebi ima da budem jasan ili ne jasan?! ili mozda neznas kako mi to radimo, jel ti to nije jasno?!

Nije brat, već sestra!!!;)

Ti mora da si neki opasan reper?! Smiri malo strasti, ovo je forum za uživanje a ne za vredjanje!

[RHY]
26.1.2006, 21:03
nije da se hvalim ali broj je dvocifren

I 1.5 spada u dvocifrene brojeve ;)

Hvala, brate Gorstace svisokih planina , sto branis "sestru" :)

Ne da zvuci zanimljivo, nego... ma, poslusaj me, neces se pokajati.

jagodanbg
26.1.2006, 21:06
Nije brat, već sestra!!!;)
nisam znao, ha ludilo, mozda joj zbog toga smetam sto nije medju tih 1.5 :)

Ti mora da si neki opasan reper?! Smiri malo strasti, ovo je forum za uživanje a ne za vredjanje!
niti sam opasan, niti sam reper, samo me je lako isprovocirati ;)

jagodanbg
26.1.2006, 21:09
']I 1.5 spada u dvocifrene brojeve ;)

pitaj uciteljicu, ja se bas ne bih kladio na to!

Dimo
26.1.2006, 21:20
Jel' sluša neko ovde Linkin Park? Ili The Prodigy?

To je sve teska komercijala,LP sam slusao pri pocetku,kad sam poceo da furam metal,posle sam brzo batalio i posvetio se boljim bendovima;)

Covenant
26.1.2006, 22:21
Megadeth nesto slabije slusam u poslednje vreme, a na koncertu u SKC-u(tacnije van SKC-a:) ), sam bio u prvom redu, na metar od Dave-a, tako da nisam cuo nijednu je*enu rec koju je on pevao!!! toliko guranja, toliko znoja, boze kad se setim... Najjace je sto kasnije nisi mogao ni da se vratis negde nazad, kako, preko ljudskih glava?!
Ali, Cortex je uhvatio majicu vrlo dobre predgrupe Dungeon i... i... palicu Megadeth bubnjara sa sve njegovim potpisom! O da...

Ne mogu da verujem.....
Posle koncerta smo ja i moj drug malo razmenili koju sa nekim likom koji je bio mladji od nas i koji nam se pohvalio palicama Megadeth bubnjara(drzao ih je ispod majice)
Da nisi bio-ti!:)

Ja sam stajao nesto malo dalje od prvog reda,ali se culo pristojno-ali ****li su sa ozvucenjem to stoji-dolazi prvi put Megadeth a oni tako-nije ni cudo,cim organizuje Radio 202-moglo je to i(mnogo) bolje,ali i pored toga bilo je odlicno....
PoZ!

voodoo_
26.1.2006, 23:09
Testament je odlican,a Annihillator preslusaj obavezno! Ali obavezno! Albume "Never neverland" i "Alice in hell". Kultni albumi koji ravaljuju!!!:worshippy
Vaistinu, iako vokal i nije nešto, rifovi razvaljuju! Old-school za sve pare, plus tehnički precizno odsvirano. Čujem i da im je ovaj zadnji dobar, mada još nisam imao prilike da ga ski... poslušam u CD shopu :)

absonic
26.1.2006, 23:51
domaciu rock '70 '80
kazaliste, dugme, jagode
a nekada poslusam i neke narodne, ali izvorne

Cortex
27.1.2006, 0:03
']
Za sve ljubitelje kvalitetne muzike, najtoplije preporucujem album "Prelo" DOMACEG autora, fenomenalnog pijaniste& kompozitora Vladimira Maricica...
P.S. Ovo se prima i na najtvrdja hard rock i metal srca, samo da znate ;)

Svaka cast za ovo! Prelo doduse nisam slusao, pokusavam da nadjem, al' nikako da me pogodi...

Ako nisi slusao, preporucujem beogradski Jovan Maljokovic Balkan Salsa bend, koji svira nesto slicno, s tim sto oni pored etno-a i jazz-a u bacuju i kubansku salsu. Rezultat je fenomenalan! Neprestana konzumacija.

A za Vasil Hadzimanov bend da i ne pricam... Najkvalitetniji kod nas.

j
a
Poz :icon_cool
z!

Cortex
27.1.2006, 0:11
Ne mogu da verujem.....
Posle koncerta smo ja i moj drug malo razmenili koju sa nekim likom koji je bio mladji od nas i koji nam se pohvalio palicama Megadeth bubnjara(drzao ih je ispod majice)
Da nisi bio-ti!:)

PoZ!

O da, to sam bio ja. Plasio sam se da mi ih neko ne otme, pa ih drzah ispod majice. Sada mi je to skroz apsurdno! Sta da radis, na koncertu se chovek nalozi... A kako sam ih dobio to je tek anegdota...

Ja u maju punim 21; ako sam mladji sve je jasno, mada se ja tebe ne secam. Znam da sam pricao sa nekim mojim drugovima Tiborom i Tomom, sa njima je bio jos neki lik... Da li si to bio ti?

Ako ovako nastavimo bicemo proglaseni za spamere i udaljeni!:mrgreensa

Pozz!

Highlander
27.1.2006, 19:01
To je sve teska komercijala,LP sam slusao pri pocetku,kad sam poceo da furam metal,posle sam brzo batalio i posvetio se boljim bendovima;)
Jes' komercijala, ali su pesme dobre. Jel' slušao neko drugi CD albuma Splitting the DNA?

ACHTUNG
27.1.2006, 19:22
Sta mislite o Rosenrot-u?Naravno,u pitanju je najnoviji Rammstein-ov album.Some bands sing,Rammstein BURNS!

Guardian OfThe Blind
27.1.2006, 20:22
Sta mislite o Rosenrot-u?Naravno,u pitanju je najnoviji Rammstein-ov album.Some bands sing,Rammstein BURNS!

Other bands play ManOwar kill!

Toliko.:cool:

Cortex
27.1.2006, 23:15
O yeah...NOT!:icon_mrgr

Dimo
28.1.2006, 13:12

Toliko dugo sam ga cekao,bio sam kod lokalnog pirata sredio da cim dodje CD da me zvrcne na phone da ga pokupim,tako da nisam bas nepristrasan u ocenjivanju albuma(a i Rammstein mi je omiljeni bend).

Pesme nisu lose,mada su odavno skrenuli ka komercijali.Svidjaju mi se ona prva pesma(nemam CD sad kod sebe pa se ne secam tacno naziva),odlicne su i Spring(cetvrta),Feuer und Wasser(mozda nije tacno napisano),Te Quiero Puta je vrh.
Pesme Rosenrot i Ein Leid nisu nesto posebno,a i ne razumem bas najbolje sta Till hteo da kaze onim spotom za pesmu Rosenrot(valjda kako nas zene unistavaju-slobodno tumacenje moga frenda)

ACHTUNG
28.1.2006, 14:02
Trebaju se procitati tekstovi.Njihovi tekstovi su mnogo jaki.Cesto su inspririsani Goetheovi pesmama.
http://herzeleid.com/en/lyrics/rosenrot/rosenrot
Jesu malo skrenuli u komercijalu ali ce uvek ostati originalni.Spotovi su im najjaci,a o nastupu da ne pricamo.Mislim da Rammstein ima najbolji nastup od svih bendova(metal naravno).I zato se kaze Some bands sing,Rammstein BURNS!!
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Rammstein-flamethrowers.jpg
Other bands play ManOwar sucks!
Toliko.

Dimo
28.1.2006, 16:26
Svaka cast,ovaj tekst do sada nisam mogao nigde da nadjem :worshippy
Znas li gde mogu da se nadju Rammstienovi textovi,ali prevedeni na engleski(posebno me interesuje pesma America)?Ja sam nalazio textove na netu,ali samo na nemackom jeziku(a takvi mi ne znace nista).
Jesi li procitao na sajtu,sprema se novi spot za Mann Gegen Mann?

ACHTUNG
28.1.2006, 17:26
http://herzeleid.com/en/lyrics/reise_reise/amerika
Uopste za sve lirike i slike i,...http://herzeleid.com/
Mann Gegen Mann ce da rezira lik koji je rezirao Smack My Bitch Up od Prodigy-a.To ce biti nesto.

Guardian OfThe Blind
28.1.2006, 17:26
ManOwar sucks..haha..:rolleyes:

ACHTUNG
28.1.2006, 17:38
Za neke sucks za neke ne.Za mene takodje Iron Maiden sucks.I Helloween,Nightwish i Stratovarius i HammerFall i Rhapsody i,...Sve je to za mene obicno primanje i guzenje.Kao vidi me kako znam da sviram gitaru...jeeeeee.I onda solaza koja smori Boga i Oca.I onda pistavi glas kao da su mu uterali kisobran u bulju i otvorili(naravno Nightwish vec pisti jer je riba).Pa se onda svi u publici zagrle znojavi i srecni pevaju zajedno.Zar nije to slatko.Posto je metal i nastao od takvih diabola bas me cudi kako su neki danasnji bendovi uspeli da stvarno naprave nesto dobro.Posto su bili pod uticajem fageta,bas im se divim!

Guardian OfThe Blind
28.1.2006, 18:02
dobro,dobro..stani malo..ugusicu se..;)

bobi
28.1.2006, 22:54
Za neke sucks za neke ne.Za mene takodje Iron Maiden sucks.I Helloween,Nightwish i Stratovarius i HammerFall i Rhapsody i,...Sve je to za mene obicno primanje i guzenje.Kao vidi me kako znam da sviram gitaru...jeeeeee.I onda solaza koja smori Boga i Oca.I onda pistavi glas kao da su mu uterali kisobran u bulju i otvorili(naravno Nightwish vec pisti jer je riba).Pa se onda svi u publici zagrle znojavi i srecni pevaju zajedno.Zar nije to slatko.Posto je metal i nastao od takvih diabola bas me cudi kako su neki danasnji bendovi uspeli da stvarno naprave nesto dobro.Posto su bili pod uticajem fageta,bas im se divim!
Ne mogu da odolim... :)

A sta to toliko inteligentno ima da ponudi ManOwar?
Nabildovane debile, koji sa golo-prsatim snajkama izvode spektakl, uz skromne rock&roll rifove, koje mogu da impresioniraju samo zaostalu americku omladinu, koja bi da cuje svakog izvodjaca koji na koncertu izgovara reci poput fuck, flag, heavy, glory...
Pateticni su skoro poput Kiss-a i Alice Couper-a (sada se i Darkness ukljucio u trku). :)
Bas su me dva drugara smarala sa njihovim koncertima, cisto da mi pokazu koliko sam u zabludi.
I hvala im.
Ako sam nekada i planirao bolje da ih cujem, sada nikako to nemam nameru.

Drugo, pominju se piskavi (visoki) vokali, sto stvarno ponekad ume da smori u heavy bendovima, ali zar to upravo nije odlika uobrazenog manowar pevaca?
Kada je Bruce Dickinson pevao visoko samo zato sto to Heavy metal nalaze?
Nikada. Covek ima ekstra visok vokal koji upotrebljava samo u deonicama koje to zahtevaju.

Ukratko, Manowar je amercko poimanje epike ( i fantastike), koje uspelo potpuno da pokvari ukus drevnosti izmisljenih ili stvarnih prica, legenda i mitova, svojim harlijima i sisatim cicama.

Sad, ne zelim da izazovem buru svojim post-om, i sve moje reci su usmerene direktno protiv manowara, a ne ijednog clana ili gosta ovog foruma.
Dakle, postujem i to sto volite manowar (kao sto rekoh i par ortaka koje cenim bi poginuli za isti).
Pozdrav...

phoenix[illusion]
29.1.2006, 0:26
Sta slusam?
Metallica, Pink Floyd, Kiss, Deep Purple i kompanija!
Najbolji rock 70' i 80' !

Guardian OfThe Blind
29.1.2006, 1:35
@bobi--i ja postujem tvoje misljenje iako se ne slazem.

Neka ostane na tome.;)

Rocker
29.1.2006, 1:44
Maiden nikako ne spada u grupu koju si gore naveo. Oni su legende! Uostalom, britanski zvuk se oduvek razlikovao od američkog. Pogledaj samo punk npr., pa ćeš videti koliko su različiti od amera. I Maiden je nastao pod jakim uticajem punka, tako da se svrstava u street metal. Baš i nema mnogo veze sa fantasy tripovima. Dobar deo pesama su u military fazonu (pritom ne mislim na šibanje sa zmajevima, nego na moderno ratovanje). Teme u pesmama su daleko više heavy od recimo Rhapsody (ne pljujem ih, nisu loši, samo ih poredim).

Guardian OfThe Blind
29.1.2006, 2:46
Ovi sto pljuju po metalu da je glup i da se sve vrti oko visokih vokala i zmajeva dokazuju svoju neupucenost.

Poslusajte Vintersorg,Borknagar ili Death..ili mozda Dream Theater i Symphony X pa se javite..

ili ste mozda suvise inteligentni i urbani..:rolleyes:

jagodanbg
29.1.2006, 3:12
ili ste mozda suvise inteligentni i urbani..:rolleyes:
upravo tako! Psidza, samo full on! kaki vokali, kako dranje!

Guardian OfThe Blind
29.1.2006, 12:59
Pa da,to je pravi dokaz inteligencije..:cool:

REDisLAW
29.1.2006, 14:57
E ljudi kako vam se sviđa Take a look around od Limp bizkita? Meni izgleda baš extra!!!

jagodanbg
29.1.2006, 14:59
Pa da,to je pravi dokaz inteligencije..:cool:
mozda ne inteligencije, ali urbanosti sigurno! ko je jos danas inteligentan, kada bez obzira na muziku svi se gudramo i ode mozak u quac! ;)

Guardian OfThe Blind
29.1.2006, 16:21
Ima nas..:D

Cortex
29.1.2006, 16:48
Symphony XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX!!!!!!!!!

O yeah!:worshippy

Dimo
29.1.2006, 17:19
E ljudi kako vam se sviđa Take a look around od Limp bizkita? Meni izgleda baš extra!!!

Ne volim rep-metal uopste,a od Limp Bizkita mi se svidjaju samo Nookie i one dve balade Behind Blue Eyes i Home Sweet Home/Bittersweet ;)

Guardian OfThe Blind
29.1.2006, 17:20
Mnogo su jaki.Uskoro novi album..;)

Wolverine
29.1.2006, 17:39
rock ali gotivim dosta i orthodox celtse

REDisLAW
29.1.2006, 20:48
Ma ni ja ih ne gotivim nešto naročito, ali sviđa mi se ta pesma...

Rocker
29.1.2006, 23:27
mozda ne inteligencije, ali urbanosti sigurno! ko je jos danas inteligentan, kada bez obzira na muziku svi se gudramo i ode mozak u quac! ;)
Svi se gudramo?! Ako je to dokaz urbanosti, onda sam ja nejneurbaniji divljak koji živi na nekom brdu u šumi, čiji su kućni ljubimci vukovi, koji nije čuo ni za el. energiju a kamoli za muziku i ostale tekovine ljudske civilizacije!:icon_cool

jagodanbg
30.1.2006, 16:22
Svi se gudramo?! Ako je to dokaz urbanosti, onda sam ja nejneurbaniji divljak koji živi na nekom brdu u šumi, čiji su kućni ljubimci vukovi, koji nije čuo ni za el. energiju a kamoli za muziku i ostale tekovine ljudske civilizacije!:icon_cool
batice ne pratis tok razgovora! dokaz URBANOSTI je slusanje PSIDZE!!!

voodoo_
30.1.2006, 17:27
Vi što se pržite na Manowar, overite ovo:

Nanowar's True Home Page Of Steel (http://www.nanowar.it/)

DorianGrey
30.1.2006, 18:33
Ima nas..:D

Nego sta, Long Live Metal & Rock'N'Roll

ACHTUNG
30.1.2006, 21:16
Ja slusam Slayer i Sepulturu od tih starijih bendova.Iron Maiden bi trebalo zabraniti.Zaglupljuje.A i komercijala je.Nema balavca koji se ne lozi na Iron Maiden.Naravno,o crnackom repu mislim da je jos gori.A i ovaj nas.Kes,kolica i smekerica...Definitivno za beogradske retarde.U sustini prava muzika je klasika.Bobi je definitivno rekao sve sto se treba reci za metal piskavce.

bobi
30.1.2006, 21:38
Iron Maiden bi trebalo zabraniti.Zaglupljuje.A i komercijala je.

Opet pricas bez argumenata.
Kako to da Maiden zaglupljuje?
Istina je da su posle seventh son-a, poceli da se ponavljaju i pomalo da smaraju, ali malo je bendova koji su uspeli da urade toliko kvalitetnih pesama.
Evo pocecu da ti nabrajam (i to odpocetka):
Sta hvali pesmama poput:

Phantom of the opera, Transilvania, Gingis Kahn, Killers, The ides of March, Hallowed be thy name, The number of the beast, To time a land, Revelation, Flight of Icarus, Powerslave, The raim of the anchient mariner, Aces High, Couth somewere in time, Aleksander the great, Wasted years, Moonchild, Infinitive dreams, The prophersy, Seventh son of the seventh son, The Clairvoiant.

Sad, izvinjavam se ako neke nisam dobro napisao, ipak sam ih izvadio iz glave...

Dakle, ovo nije mali spisak odlicnih numera, i niko ne moze da spori njihov, kako tekstualnu, tako i muzicku, uopste umetnicku vrednost....