Prikaži potpunu verziju : Šta slušate od muzike...
Psyho_Whisper
9.7.2007, 12:46
Queen je mnogo manje ROCK bend od RHCP-a...drugo, grupa koja ce odrazti sledeci koincert je cista komercijala, to je ocigledno po samom pogledu na njih, pa samim tim je i logicno da se pompeznije najavljuju od RHCP-a...
Mozda to i jeste naj veci rok koncertu Srbiji, ali ja iskreno nikad ne bi isao da ih gledam. Zahvalan sam im za razvoj muzike kome su doprineli, od njih su nastali svi tvrdji pravci, ali to je to od njih...nekako, preteruju za svoje godine...
Elem, to je moje misljenje, nemoj da nekog vredja :D
Queen mnogo manje rock od RHCP...:rolleyes: Svashta.
Shto se komercijale tice, od RHCP nema vece.;)
Queen mnogo manje rock od RHCP...:rolleyes: Svashta.
Shto se komercijale tice, od RHCP nema vece.;)
Po koji put cem ochuti ovakve komentare...Stvarno si mi se smuchio i ti i tebi slichni,kada bez dobrog razloga omalovazavate RHCP...Poslednji album(SA)nije nishta posebno sve pesme laganice itd...Pa shta!!!Zbog tog jednog albuma treba sav prethodni rad da padne u vodu!??Par puta sam izbegavao da se ukljucujem u diskusiju da ne bi doshlo do rasprave,ali sad sam eto morao...
Ne znam čemu prepirka... svako ima pravo na svoje mišljenje. Poznato je da su RHCP počeli kao skate punk, to nema veze ni sa rock muzikom ni sa komercijalom, i po mom skromnom mišljenju su im prvi albumi najbolji. Posle Mother's Milk sam i prestala da ih slušam.
Njihov doprinos savremenoj muzici nije toliko grandiozan i ugledan kao uticaj grupe Queen, ali da nije bilo njih, Faith No More i sličnih bendova početkom devedesetih (i kvalitetnih albuma), mnogo gore bih podnela tu deceniju... :qliranje:
seymourc64
9.7.2007, 14:57
Pazi,ljudi odrastaju i sto bi bilo cudno da bend (vise puta)promeni muziku u toku svoje karijere(ako traje dovoljno dugo)...A bendovi koji 20 godina sviraju jedno te isto,mozda rade to samo zato da ne bi izgubili fanove...ili jednostavno ostanu na istom nivou kao i sa 18...tuzno
Pazi,ljudi odrastaju i sto bi bilo cudno da bend (vise puta)promeni muziku u toku svoje karijere(ako traje dovoljno dugo)...A bendovi koji 20 godina sviraju jedno te isto,mozda rade to samo zato da ne bi izgubili fanove...ili jednostavno ostanu na istom nivou kao i sa 18...tuzno
Jes' vala. Ima bendova koji stalno ponavljaju prvi razred.
Recimo, Bajaga. :rofl:
seymourc64
9.7.2007, 15:12
****ga,on je sa 20 dostigao maximum...Kasnije je upao u Petar Pan fazu :)...Losu,doduse...
Queen je mnogo manje ROCK bend od RHCP-a...drugo, grupa koja ce odrazti sledeci koincert je cista komercijala, to je ocigledno po samom pogledu na njih, pa samim tim je i logicno da se pompeznije najavljuju od RHCP-a...
Sad sam cuo sve :rolleyes:
Nema mozda rock-nijeg(uh ala sam ga izvukao :kreza:)benda od Queen-a
Istina,momci iz doticne grupe pripadaju novom(tada)talasu rock muzike koja se pojavila pocetkom 70-tih
Jos je i dosta Queen pesmama u ljubavnom fazonu ili o ljubavi,devojkama i sl. sto je karateristicno bas za rock :)
Mozda to i jeste naj veci rok koncertu Srbiji, ali ja iskreno nikad ne bi isao da ih gledam. Zahvalan sam im za razvoj muzike kome su doprineli, od njih su nastali svi tvrdji pravci, ali to je to od njih...nekako, preteruju za svoje godine...
Elem, to je moje misljenje, nemoj da nekog vredja
Ni ja,licno,nikad nisam nesto preterano voleo Rolling Stones-cak sta vise ne podnosim ih,ali to je moje misljenje ;)
Naj rock bendovi svih vremena po meni su The Who(mada oni vise spadaju i u hard rock fazon)i Queen
Jes' vala. Ima bendova koji stalno ponavljaju prvi razred.
Recimo, Bajaga.
:rofl:
Joj,nije istina :)
A Slayer?A Iron Maiden?A King Diamond?
Znas,dosta cesto je bolje ostati na istom nivou i ostati veran fanovima i svom stilu(sto znaci da se ipak bas ne vrti sve oko para ako je tako),nego napraviti zaokret za 360 stepeni da bi muzika lakse nekom ulazila u usi i bolje se prodavala :)
Joj,nije istina :)
Evo na primer, Laser Topalović Brka i Travolta iz Borča Grede još uvek furaju isti fazon i gde ćeš bolje od toga? :D
Evo na primer, Laser Topalović Brka i Travolta iz Borča Grede još uvek furaju isti fazon i gde ćeš bolje od toga? :D
Imaš Lasera?
Daj okači negde, pošto sam ja moj original izgubio. :)
btw. Nije warez, pošto znam Lasera lično. :D
Ili Halid Halim Gali ili kao se vec zove onaj :kreza:
To je ono "Ajde da se drogiraaaamoooo,nek se oci sjaje...."
Kvlt!
U toj "pesmi" se 'ladno cuju i rifovi-srpski heavy metal bre :rofl:
@bobi
Bobi,nemoj sad da se vadis-ko je ono meni slao Karleusu koja je nasla svoje mesto pored Behemotha,Mayhema i slicnih stvarcica :a_whistli :to_care:
Bobi,nemoj sad da se vadis-ko je ono meni slao Karleusu koja je nasla svoje mesto pored Behemotha,Mayhema i slicnih stvarcica :a_whistli :to_care:
Pa ne vadim se.
Ja upravo, kao veliki fan Lasera Topalovića i tražim da okači negde. :)
A dobra Karleuša, a? :D
seymourc64
9.7.2007, 16:08
Covenant,ja ne volim metal.Postujem vecinu matal bendova zbog umeca sviranja,dobroj atmosferi(koji god sam filimic o turnejama nekog metal benda gledao(metallica, pantera,megaded,slayer[ako neki od ovih bendova ne smatras pod metalom,sorry na pogresnom etiketiranju]) njima se sve svodi na hebanje,drogiranje,alkoholisanje i zabavu),zato sto imaju krsha grupies i hebu sve sto stignu,zato sto su uspeli da se probiju(a ko se probio-vredi,makar to bili i Backstreet boysi,jer,eto, bolji su od ostalih u svom pravcu)...
A recimo ja volim Ramonese.I eto,pre sam voleo pesme tipa 53rd&3rd i Sheena(sa sve Joeyevim retardiranim tekstovima na nivou 2 razreda osnovne skole :) ),ali danas,vise volim Poison hart i I believe in miracles...Vreme prolazi,ljudi odrastaju...A Slayer,iako postujem(zbog gore navedenih stvari),poprilicno mi iritira uho kada cujem njihovu(i slicnu) muziku...
I nervira me tvoja pretpostavka(u stvari ja imam pretpostavku da ti imas pretpostavku :) ) da svako ko svira,recimo pop punk(tipa blink,green day),automatski je pozer,jer,dakako,ljudi(a posebno klinke :) ) to vole i vrtece se na mtv(ako bi bilo dobro) i u poslepodnevnim casovima...Zar ne mislis da neko to radi iz srca,a?Recimo poprilicno su iskreniji(moje licno misljenje,ogradjujem se ovim) tekstovi bilija joa,nego dikinsona(one sto sam procitao)...Ovaj prvi prica o sebi(i tome kako je jadan,a to i jeste-biti slavan ne znaci po defaultu ne biti jadan),a ovaj drugi o tome kako je ubio neku zenu-te bezi od policije,o nekim bitkama,nem' pojma o cemu...Dobro ni jedan od pomenute dvojice teksutalno ne moze prici Mikiju(six pack,cbs),Milanu Mladenovicu,Bobu Dilanu i takvima(opet moje skromno misljenje)....Da zakljucim:different people,drugaciji ukusi...
Pa ne vadim se.
Ja upravo, kao veliki fan Lasera Topalovića i tražim da okači negde. :)
A dobra Karleuša, a? :D
Kada sam mu spomenuo situaciju,jedan moj drugar je imao interesantan komentar na ovo :o
Kao metalci,vamo slusaju Cannibal Corpse,Morbid Angel i Dying Fetus,a cim se malo podnapiju,krisom iz nekog tamo hidden foldera vade Halida i slicne stvari :a_whistli
Desilo mi se jos jednom da mi je lik pored Inkkubus Sukubus 'ladno ubacio Mitra Mirica i Baju Malog Knindzu :rofl:
Eh,kako kompromitujem moj metal ugled :kreza: :opanachke
Kada sam mu spomenuo situaciju,jedan moj drugar je imao interesantan komentar na ovo :o
Kao metalci,vamo slusaju Cannibal Corpse,Morbid Angel i Dying Fetus,a cim se malo podnapiju,krisom iz nekog tamo hidden foldera vade Halida i slicne stvari :a_whistli
U to ime!
Brka (http://rapidshare.com/files/41922137/Laser_Topalovic_Brka_-_Mobilni_telefon_-_24k.mp3.html)
:D
@ Ulmawen:
Je l' to ono "... po njemu me pamte,..."?
Covenant,ja ne volim metal.Postujem vecinu matal bendova zbog umeca sviranja,dobroj atmosferi(koji god sam filimic o turnejama nekog metal benda gledao(metallica, pantera,megaded,slayer[ako neki od ovih bendova ne smatras pod metalom,sorry na pogresnom etiketiranju]) njima se sve svodi na hebanje,drogiranje,alkoholisanje i zabavu),zato sto imaju krsha grupies i hebu sve sto stignu,zato sto su uspeli da se probiju(a ko se probio-vredi,makar to bili i Backstreet boysi,jer,eto, bolji su od ostalih u svom pravcu)...
Mislim da si malo pogresno shvatio sve u vezi Slayer-a
Nisu bas svi u bendu takvi...
Jeff(gitarista)jeste alkos na kvadrat,sa druge strane Kerry King,bez obzira na svoj umilni izgled,nije uopste u tom drugs&shit fazonu
Tom Araya(basista) je totalno opusten lik,a koliko sam ja video alkohol i ostale opijate skoro da ne konzumira,a tek je bubnjar(prvo legendarni Lombard,pa Bostaph)opustencija od coveka
Ne moze uradjen covek da odradi koncert kako treba,vec bi se verovatno srusio na bini u pola svirke ;)
Mislim pominjes hebanje i grupis-e-pa i sa bendom kao sto je RHCP nije nista drugacije,a tek Rolling Stones i cudesa koja su radili na turnejma bolje da ne pominjem...
Mnogi ljudi se tripuju na Slayer misleci da su satanisti i tome slicno-oni zaista pevaju dosta o tim stvarima,ali sam ubedjen da se likovi samo dobro zezaju
Kada sam gledao Still Reigning dvd i kada je pocela da prsti po bendu ona krv/farba posle pesme Bloodline kamera je u jednom trenutku uhvatila Tom Aray-u koji se onako sav umazan bukvalno zacenio od smeha :)
Mislim pricam ovoliko o Slayer-u jer mi je medju omiljenim bendovima i jer se taj profil moze dosta uspesno primeniti na krsh metal bendova
A sto se tice IM njega sam cisto uzeo za primer,ni ja ih nesto ne volim preterano
Heavy metal bendovi nisu bas plodno tle za trazenje dobrih tekstova,bar kada je metal u pitanju
Vec thrash metal bendovi imaju dosta bolje tekstove,bar po meni
Ali zato npr doom,gothic i black metal bendovi bez obzira na ekstremnu muziku koju sviraju imaju tekstove kojima nijedan bend iz bilo kog muzickog pravca ne moze da prismrdi
BTW ja volim Ramonse do dana danasnjeg :)
BTW ja volim Ramonse do dana danasnjeg :)
E dobro je što to ne kompromituje tvoj metalski ugled! :D
A što se Slayera tiče, oni važe kao bend koji ima najvernije fanove. Čak je u Floridi više puta beležen slučaj da su predgrupe gađali paradajzima (i ko zna još čime), jer su ljudi došli da slušaju "Slayer"! To je toliko uteralo strah u kosti ostalim bendovima, da danas samo najhrabriji pristaju da im budu predgrupa. Izuzetak ovog pravila bila je legendarna (i neponovljiva :() USA turneja Slayera i Pantere, gde ljudi nisu mogli da odluče ko je bio bolji. E, to je klasa!
Nego,da li iko od vas slusa neo folk muziku,da napravim mali zaokret
Ja nazalost imam samo But What Ends When The Symbols Shatter album od Death In June koji je odlican
Nekako hipnotisuci,setan i radostan u isto vreme sa akustarama koje bas daju izrazaj
Moracu definitivno da cujem/nabavim i druge stvari od Death In June
Ovaj bend itekako vredi...
BTW uradio sam copy/paste mog posta sa yumetala,mrzi me da pisem ponovo :opanachke
kad'pomenuste brku evo jos malo trash-a :)
http://rapidshare.com/files/41928484/Minela_-_Ti_PropadasTi.rar.html
http://rapidshare.com/files/41930902/Bicuj_me_stojane.rar.html
seymourc64
9.7.2007, 17:32
To sto sam naveo alkohol,drogiranje i grupies je u tom smislu sto bi sve to voleo i ja :D.Dobro ova prve dve stvari mogu i sada,ali mi nije gust postati narkoman(mislim,nije da sam nevinasce :) ),ako nisam slavan(sa sve pricom za tv,kada se "skinem",o tome kako je droga najveci pakao koji sam prosao u zivotu(ko Dave Mustaine) :rofl: ).I naravno da vecina velikih bendova ima grupies.Ali postoje neki i koji nisu imali(Nirvana recimo).
Da,stvarno je smesno kada pada krv na Slayerovce na certu...Licno mi je to odvratno/bezveze,ali ne osudjujem ih zbog toga;ionako to rade samo da bi se klinci primili.K'o da Kurdt,Neil Young,Eddie Vedder,Mik Dzeger,Dejvid Bouvi i sve poznate face nisu uvezbavali odredjeni scenski nastup,samo da bi privukli mladu publiku.Svako ima odredjeni stil...
Nisam podrobnije slusao pravce metala koje pominjes(mada mi jako dobar drug slusa iste),tako da ne mogu da sudim.Mada,iskreno,ne verujem da si u pravu.Ali to je samo moje misljenje,koje baziram na apsolutno nicemu :).Pazi, mene kod tekstova osim sadrzaja,interesuje i dinamika,metafore,izrazajnost,poistovecivanje sa situacijom/osecanjima,pa i rima(ako je ima da ne bude usiljena)...
Pazi, mene kod tekstova osim sadrzaja,interesuje i dinamika,metafore,izrazajnost,poistovecivanje sa situacijom/osecanjima,pa i rima(ako je ima da ne bude usiljena)...
E što se tiče textova u metalu, u svakom pogledu nenadmašivi su "Theatre of tragedy". Evo ilustracije (http://www.darklyrics.com/t/theatreoftragedy.html), pa ako ti se svidi, možda poželiš i da čuješ kako zvuče. :)
Hmmmm,mislim da shto se tiche tekstova niste u pravu...Iron Maiden ima fenomenalne tekstove...
-Hallowed Be Thy Name
-Sign Of The Cross
-The Evil That Men Do(jedna od retkih ljjubavnih,mislim da ih ima samo 2-ova i wasting love,inache mislim da ju je Harris posvetio bivshoj zeni)
-Fear of the dark
-Dream of mirrors...sve su to fenomenalni tekstovi,da vam ne preprichavam sad,prochitaj te ih ,pa sudite...Pa na novom albumu
-For the freater good of God
-These colours don't run
-The longest day
,jedni su od najboljih,mada ih ima josh...
Cekajte samo da vam dodje Rocker pa cete zazaliti zbog toga shto ste rekli o Maidenima...:D:kreza:
Ovde sam naveo samo neke od najpoznatijih,a ima josh mnooooogo dobrih tekstova maidena...Clansman,Educated fool,Trooper,Rime of the ancient mariner,Aces high itd...ne mogu vishe...
@seymourc64 Nije samo Nirvana,i HIM su prichali da ne vode groopi devojke sa sobom,i da na turnejama to reshavaju na vrlo bizaran nachin...:D:a_whistli
Psyho_Whisper
9.7.2007, 20:07
Da ne citam sve, da odgovorim mister Garsonu...
Stonsi su komercijala iz razloga jer su se uvek privikavali popularnim pravcima...poslusaj sve ploce (imam ih, tj. moj cale, veciti roker), pa ces videti da im se zvuk mnogo puta menjao, tj. prilagodjavao onome sto je popularno...
Kao drugo, kao vatreni fan RHCP-a, ne bih da slusam takva omalovazavanja, jer oni su ipak jedan od najboljih danasnjih bendova...
Po cemu su recimo Bitlsi veci rokeri od njih? Ili Pink Floyd...za njih niko ne pominje da su zacetnici psihodelije...
E što se tiče textova u metalu, u svakom pogledu nenadmašivi su "Theatre of tragedy". Evo ilustracije (http://www.darklyrics.com/t/theatreoftragedy.html), pa ako ti se svidi, možda poželiš i da čuješ kako zvuče. :)
Није лоше, мада је по мом мишљењу, што се текстова тиче (а и музике) Opeth (http://www.darklyrics.com/o/opeth.html) непревазиђен... :n_klanja:
Hmmmm,mislim da shto se tiche tekstova niste u pravu...Iron Maiden ima fenomenalne tekstove...
Nisu losi i nista vise od toga:)
Poslusaj Anathemu i My Dying Bride te vec pominjani Theatre Of Tragedy da vidis sta su odlicni tekstovi
Vidim pominje se i Opeth,a ja bi tu dodao jos i Dream Theater;)
Kao drugo, kao vatreni fan RHCP-a, ne bih da slusam takva omalovazavanja, jer oni su ipak jedan od najboljih danasnjih bendova...
Po cemu su recimo Bitlsi veci rokeri od njih? Ili Pink Floyd...za njih niko ne pominje da su zacetnici psihodelije...
A opet moras da shvatis da ima ljudi kojima je RHCP njesra(kao sto sam ja :D)
Ajde da ne budem strog-reci cu da nisu nista specijalno
Verovatno se tebi ne bi preterano svideo recimo Dissection kao sto se meni nimalo ne svidja RHCP
Sto se tice Beatles-a oni su mi uvek bili gay :p (izuzev par stvarcica od Dzona Lenona kasnije)
Beatles-e sam slusao na prelazu iz osnovne u srednju,a onda sam poceo da slusam mnooooogo bolji bend koji se zove Queen i prepustio ih oblivionu :opanachke
Psyho_Whisper
10.7.2007, 1:41
Ja npr. mislim da su sve vrste metala u kojima provladjuje urlanje njesra, ali ih ne prozivam, jer znam da ljudi koji to vole vide nesto u tome...ja to ne vidim jednostavno...
Mozda bi ti rekao i za hip-hop (underground naravno, ne komercijala) da je njesra, ali ja znam da nije tako, to je muzika u kojoj se pronalazim, i gde mogu da kazem sta hocu...
Jedina muzika koju prozivam je turbo-giga-mega-ultra-kreten-folk...to je pravi DEBILIZAM!!!!
A da, QUEEN je ok, ali meni su iskreno psotali smor posle osnovne, jer mnogo sam ih slusao u osnovnoj...dakle, nisu imali cime da me zadrze uz sebe :D
Ja npr. mislim da su sve vrste metala u kojima provladjuje urlanje njesra, ali ih ne prozivam, jer znam da ljudi koji to vole vide nesto u tome...ja to ne vidim jednostavno...
Iako ja volim da slušam urlanje, moram da priznam da ovakvo zdravo poimanje stvari ima retko koji čovek danas.
"Ja to ne vidim... jednostavno...", je rečenica koja najbolje oslikava pravi način razmišljanja.
Svaka čast. :tapsh:
Po koji put cem ochuti ovakve komentare...Stvarno si mi se smuchio i ti i tebi slichni,kada bez dobrog razloga omalovazavate RHCP...Poslednji album(SA)nije nishta posebno sve pesme laganice itd...Pa shta!!!Zbog tog jednog albuma treba sav prethodni rad da padne u vodu!??Par puta sam izbegavao da se ukljucujem u diskusiju da ne bi doshlo do rasprave,ali sad sam eto morao...
Nishta nisam omalovazavao, branio sam Queen.;) Uporedite samo pevanje Freddy-ja Mercury-ja i lika iz RHCP, nebo i zemlja.
Ne znam nishta o zadnjem albumu, niti je moje mishljenje bazirano na njemu. Uostalom, ne mora da znaci da neshto nije dobro ako nije rock.;)
Da ne citam sve, da odgovorim mister Garsonu...
Stonsi su komercijala iz razloga jer su se uvek privikavali popularnim pravcima...poslusaj sve ploce (imam ih, tj. moj cale, veciti roker), pa ces videti da im se zvuk mnogo puta menjao, tj. prilagodjavao onome sto je popularno...
Mister Psyho (actually trebalo bi Psycho ali ajde), ja nisam rekao da Stones-i nisu komercijala.;) Njih nisam nikad niti cu ih slushati.
Koja omalovazavanja? Rekao sam RHCP nije rock i da su komercijala.;)
Bitlsi su veci rokeri od RHCP jer su rokeri a ovi nisu.:D
Znaci ceo metal odreda :rofl:
Mozda bi ti rekao i za hip-hop (underground naravno, ne komercijala) da je njesra, ali ja znam da nije tako, to je muzika u kojoj se pronalazim, i gde mogu da kazem sta hocu...
Ovo mi vec zvuci malo pretenciozno,ali nema veze :)
A da, QUEEN je ok, ali meni su iskreno psotali smor posle osnovne, jer mnogo sam ih slusao u osnovnoj...dakle, nisu imali cime da me zadrze uz sebe :D
****ga,kako god okrenes,ipak je Queen muzika za sva vremena,dok se hip-hop,za mnoge,vec preraste u srednjoj skoli :opanachke
Psyho_Whisper
10.7.2007, 2:29
@!ACHTUNG!:
Smisao repa je u buntu, ko razume shvatice.
Samo poslusaj nekad Marchela, ali ne tako da unapred znas da je to njesra za tebe, vec kao da nemas pojma o cemu se radi. Poslusaj o cemu prica.
@Bobi, hvala sto cenis moje razmisljanje..
@garson, naravno da ne mora da znaci...u svakoj muzici postoji nesto kvalitetno...uglavnom :D
Psyho_Whisper
10.7.2007, 2:33
Znaci ceo metal odreda :rofl:
Ovo mi vec zvuci malo pretenciozno,ali nema veze :)
****ga,kako god okrenes,ipak je Queen muzika za sva vremena,dok se hip-hop,za mnoge,vec preraste u srednjoj skoli :opanachke
Nije bas tako...evo konacno: hip hop nije za svakog...onaj ko ga je prerastao u srdnjoj, nije ga skapirao do kraja..
Zatim, prestanite da hop poredite sa rok muzikom...hop je najslicniji, ako tako moze da se kaze, panku...rec je o pobuni, i ima veze sa odrastanjem...osim ako ti to ne postane nacin zivota...onda je vec mnogo ozbiljnije...
VEC SAM REKAO, Marchelo je neko koga skoro svi cenjeni muzicari hvale, od rokera pa na dalje...poslusajte samo coveka..
KO RAZUME SHVATICE!!!
Ti mora da zivis u nekom opasnom hoodu, a? Ima kod Roma u jednom delu moga grada koji se oblace kao crnci i glume crne repere. Sednu ispred prodavnice, iznesu radio i poziraju. Sta znam, ima nesto u tom buntu i underground repu. :D
Nije bas tako...evo konacno: hip hop nije za svakog...onaj ko ga je prerastao u srdnjoj, nije ga skapirao do kraja..
Zatim, prestanite da hop poredite sa rok muzikom...hop je najslicniji, ako tako moze da se kaze, panku...rec je o pobuni, i ima veze sa odrastanjem...osim ako ti to ne postane nacin zivota...onda je vec mnogo ozbiljnije...
VEC SAM REKAO, Marchelo je neko koga skoro svi cenjeni muzicari hvale, od rokera pa na dalje...poslusajte samo coveka..
KO RAZUME SHVATICE!!!
Ne d'o Bog da poredimo hip-hop i rock.:D
Psyho_Whisper
10.7.2007, 2:41
Ti mora da zivis u nekom opasnom hoodu, a? Ima kod Roma u jednom delu moga grada koji se oblace kao crnci i glume crne repere. Sednu ispred prodavnice, iznesu radio i poziraju. Sta znam, ima nesto u tom buntu i underground repu. :D
Pazi 'vamo...hood, cigani koji glume 50 CENTA, crew i ostale gluposti...sve je to ono sto svaki prosecan Srbin zna o repu...on je mnogo dublja stvar, nesto iz cega je sve to (nazalost) nastalo...ne, on nema veze sa nekim ko ima udoban i vecno lep zivot, on nema razolga da se buni, njemu ne fali nista, taj svakako ne kapira svrhu repa, koji takvim ljudima nije ni namenjen...
Ako stvarno mislis da je cela rep fora u sirokim lonama, duxu sa kapuljacom, varas se...
Kao sto je metalcima obelezje duga kosa, koza, crna boja, tako i rep ima svoja obelezja, koja mogu, a ne moraju nista da znace...
Psyho_Whisper
10.7.2007, 2:43
Ne d'o Bog da poredimo hip-hop i rock.:D
Svakako...ali ne iz razloga iz kog ti to mislis...rok je muzika koja je kvalitetna, a hop ima drugu svrhu, upravo sam objsanjavao !ACHTUNG!-u...ako te zanima, procitaj...
Cekaj, Romi imaju udoban zivot i nemaju razloga da se bune? :kreza:
Psyho_Whisper
10.7.2007, 2:47
Ne, Romi su prica za sebe...je li normalno da oni ceo dan stoje na most i prose za 200 dinara, a isti oni mogu da kopaju za 1200? Brate, ko nece da radi, ne mora...ima i kod mene Roma o kakvim ti pricas, i oni imaju udoban zivot...voze besna kola, vade pistoje gde stignu...jel to ok? A ovamo se kao bune protiv nekoga...da, nije to vezano samo za Rome, ima mnogo takvih primera, da ne ispadne da je na nacionalnoj osnovi, ali vidi se da Romi koji rade imaju vise od onih koji prose (a takvih je vise na zalost)...
Nije bas tako...evo konacno: hip hop nije za svakog...onaj ko ga je prerastao u srdnjoj, nije ga skapirao do kraja
Nemoj biti smesan
Ljudi su presli na visi nivo shvativsi koji plicak od muzike(sto se mene tice rep samo uslovno moze tako da se nazove)ustvari slusaju
Zao mi je,moje misljenje
Pobuna?Protiv cega se brate bune oni crni reperi koji se valjaju u parama,imaju po 5 auta i kilo zlata na sebi i koji su na svom "buntu" zgrnuli te milione?
Ne uklapaju se bas u street/gangsta/gheto buntovnicki fazon koji navodno furaju :opanachke
BTW porediti rock(a tek punk)kao pravu muziku koju sviraju zivi ljudi,sa hip hopom i nekim ko skace i snepuje uz miksetu spada po meni u cisto svetogrdje
Highlander
10.7.2007, 3:04
Razumem ja sve to o buntu i revoltu, ali ne može da se previdi što većina repera sklepa nešto što ne liči na tekst pesme a kamoli na poeziju. Muzika je umetnost i takvi treba da budu i tekstovi. Ja ne vidim umetnost u pesmi u kojoj neki crnja pusti bas koji se ponavlja 3min. i nešto recituje sa željom da se što više reči rimuje.:paranoia:
Da ne beše bobija ja ne bih slušao Anathemu ni MDB. :) E to je umetnost...
LM, sluša li neko Disturbed i Seether? Trenutno otkidam na Disturbed - I'm alive, Disturbed - 10,000 fists (ustvari na ceo album 10,000 fists), Seether - Fine Again, Seether - Love her i ostale...:)
Album Sickness od Disturbed-a mi se uopšte ne svidja, ima samo dve dobre pesma (Voices i Conflict).:a_whistli
wow,napadoste decka ko' blesavi :)
rap/hip-hop je muzika kao i svaka druga :dedica: to sto ljudi mnogo "udju" u to to je druga stvar ali se to moze reci i za ostale pravce/zanrove.za mene licno je ta vrsta muzike "riknula" kada su poceli da pevaju o "zezanju" u maybahu i otkada im guzate ribe igraju po spotovima :D.to je west coast upropastio jer je new york (east coast jelte :) ) oduvek bio "malo" vise "underground".
ko recimo zna da je Afrika Bambaataa ("vodi" se kao pokretac hip-hop-a pored grandmaster flash-a i jos nekih "matorih" crnaca :) ) "odlepio" kada je cuo trans europe express od kraftwerk-a? (!ACHTUNG! vec gricka nokte ;)) i krenuo da "vrti" ritam iz te pesme u krug?The Last Poets (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_Poets) su recimo bili zanimljiva kombinacija recitovanja uz bongose i ostale udaraljke a imali su i vrlo originalne naslove kao sto su:
White man's got a god complex :tapsh:
Niggas are scared of revolution :)
i to su ovi ljudi "pevusili" sesdesetih kada je crncima znamo kao bilo u americi :dedica:
za novije rap/hip-hop izvodjace/pesme priznajem: i meni su trash :D ali matoriji izvodjaci su imali to "nesto" sto izdvaja dobre pevace/bendove/repere/hip-hopere/whatever-e :) od ostatka konkurencije :dedica:
To je west coast upropastio jer je new york (east coast jelte :) ) oduvek bio "malo" vise "underground".
West Coast je mnogo štošta upropastio, u svim muzičkim žanrovima! :kreza:
Jednom prilikom je neko iz Tool-a (dal' pevač dal' gitarista, sad ne mogu da se setim) izjavio da bi USA bila super država, samo kad bi se otcepila Kalifornija. And true enough, bar što se muzike tiče.
Zato East Coast hard core nije;)
E ta(odlicna)muzika vec moze da se nazove nekom vrstom bunta
Poslusajte odlicni HC band Earth Crisis i njihov album Destroy The Machines
Ma i sam naslov govori dosta toga:D
BTW vecina bendova iz te price vise ne postoji izuzev Agnostic Fronta koji i nije bas tipicni predstavnik branse;)
BTW vecina bendova iz te price vise ne postoji izuzev Agnostic Fronta koji i nije bas tipicni predstavnik branse;)
Da, ostali pevači NYHC bendova imali su više zuba od Rogera Mireta. :dzavo:
A pored toga, cela ta grana NY trasha i HC-a je legendarna. Nemoj sad da ih delimo na tipične i netipične... :D
Da,da,da....
I Dying Fetus u svojim ranim radovim spada u tu pricu(isto su iz NY)
I nemoj da niko pomisli da su oni neki ne-ljudi ili zlotovori zbog ovako bizarnog naziva-naziv je namerno srocen tako i odnosi se na svu onu frku oko abortusa(slicno je alaudirala i Sepultura u svojoj pesmi sa Arise albuma-Dead Embryonic Cells)
I nemoj da niko pomisli da su oni neki ne-ljudi ili zlotovori zbog ovako bizarnog naziva-naziv je namerno srocen tako i odnosi se na svu onu frku oko abortusa(slicno je alaudirala i Sepultura u svojoj pesmi sa Arise albuma-Dead Embryonic Cells)
Da da... to je često slučaj sa grind/core bendovima.
Čuješ na albumu nemelodično roštiljanje, svakojake testere, urlike, čudesa... i onda skontaš da se oni u stvari na taj način bore da očuvaju životnu sredinu i svi su mahom vegetarijanci. :)
Eh, taj Arise album se nikada nece ponoviti... Kakav album, kakav album...
ENDLESS REPRESSION BY MAJORITY
A MASTER WITHOUT COMMAND
STRANGE NEW DIMENSION DISTURBING MY BRAIN
CENSORED IDEAS, COUNTERFEIT ANSWERS
Sepultura
Arise
Altered State
@bobi
Sepultura nije grind core :a_whistli :opanachke
Sto se tice ostatka,maybe-ali nemoj Caracass da mi diras!
Samo je jedan-Toth Amoth!
Mada je Caracass samo na prva dva(i po meni najbolja :dzavo:)albuma u tom grind core fazonu-ostatak je death metal nalik na bend Death(dakle progresiva neka) :D
@Achtung
Dobar je Arise,ali ipak je samo jedan-Beneath The Remains!
@bobi
Sepultura nije grind core :a_whistli :opanachke
Naravno da nije, Sepultura je trash.
Mislio sam na bendove poput Napalm Death.
Mada ima i dosta trash bendova koji se bave baš tematikom očuvanja životne sredine, kao npr. (pomalo, meni lično smešni) Nuclear asault.
Mada ima i dosta trash bendova koji se bave baš tematikom očuvanja životne sredine, kao npr. (pomalo, meni lično smešni) Nuclear asault.
Ijaaaaaaooooooooooo, Bobi, brzo u prvo svetilište da okaješ grehe za ovu ishitrenu izjavu protiv ovog genijalnog i neponovljivog benda.:D
Ako ništa drugo, a ono bar zbog uticaja Dan Lilkera na celokupnu NY trash i HC scenu...
Ijaaaaaaooooooooooo, Bobi, brzo u prvo svetilište da okaješ grehe za ovu ishitrenu izjavu protiv ovog genijalnog i neponovljivog benda.:D
Ako ništa drugo, a ono bar zbog uticaja Dan Lilkera na celokupnu NY trash i HC scenu...
Kako im beše ono idu tekstovi (baš sam gledao neki njihov spot sa titlom dole) :)
They will burn the forset
They will burn the animals
we must save them... :D
Naravno da nije, Sepultura je trash.
Zezam se bre malo,ako nisi primetio :D
Ah,Nuclear Assault-odlican bend,predstvanik tzv "prljavog" thrash-a iz San Franciska,zajedno uz Annihilator i ostale
Kakvo bre ocuvanje zivotne sredine :rofl:
Kako im beše ono idu tekstovi (baš sam gledao neki njihov spot sa titlom dole) :)
They will burn the forset
They will burn the animals
we must save them... :D
Misliš na ovaj? :D
The bio-sphere, the place we live
It seems like we don't give a damn
Other species flushed down the tubes
We need another race to rape
The way we live, we will destroy
Every other living thing
Till none are left except our race
And then we will destroy ourselves
Another oil spill
Atomic waste displaced
Another forest dies
Bring on the acid rain
Nuclear Assault-Critical Mass
Ali na stranu njihovih genijalnih textova (:D), ipak su legende! :dedica:
Misliš na ovaj? :D
The bio-sphere, the place we live
It seems like we don't give a damn
Other species flushed down the tubes
We need another race to rape
The way we live, we will destroy
Every other living thing
Till none are left except our race
And then we will destroy ourselves
Another oil spill
Atomic waste displaced
Another forest dies
Bring on the acid rain
Genijalno! :dzavo:
Odavno nisam slusao Nuclear,odo' malo da se podsetim starih dobrih thrash dana :odoK:
Nego, jel bio neko sinoć na koncertu Stonesa u Budvi? Anyone?
Eto sad ja uskačem u vašu malu metal raspravu, ali...
Preporučujem francuski bend Sergent Garcia, koji sviraju neku mešavinu reggae i salsa ritmova
Konkretno sam imao prilike da preslušam albume Un poquito quema`o i poslednji album Mascaras i stvarno su odlični:to_care:
BTW momci pevaju na španskom i kreolskom
Sve sami klasici : Metallica, Pantera, Black Sabbath, Slayer, Megadeth, Ozzy Osbourne and ,of course, one and only-JIMI HENDRIX-
I niko da pomene predstojeci cert Stones-a?
Za dva dana cini mi se
Nije da ih volim(tacnije-ne podnosim ih:p)ali malo mi cudno da svi nesto cute pred predstojeci(i zeljeni)spektakl
Razmrdajte se malo :)
Samo da ne bude posle isto k'o u Indjiji,to nece valjati :paranoia:
Vidim, ima ih ovdje mnogo koji slušaju Black Sabbath. A meni drug kaže da nikad nisu bili popularni :D
Naravno da slusamo:D
Mada generalno daleko vise gotivim onaj period BS-a kada je Ozzy pevao u njemu :)
I niko da pomene predstojeci cert Stones-a?
Za dva dana cini mi se
Nije da ih volim(tacnije-ne podnosim ih:p)ali malo mi cudno da svi nesto cute pred predstojeci(i zeljeni)spektakl
Razmrdajte se malo :)
Samo da ne bude posle isto k'o u Indjiji,to nece valjati :paranoia:
Kupio sam karte, nisam neki obozavatelj ali mislim da treba otici iz postovanja prema velicini koju pretstavljaju...
BTW. samo razmazenima i likovima koji su na parkingu slusali turbo folk nije bilo dobro u Indjiji. :a_bleh:
Mada generalno daleko vise gotivim onaj period BS-a kada je Ozzy pevao u njemu :)
Edukuj me malo, koliko e pjevača imao BS i u kom periodu?
P.S. Jel' i danas postoje?
Cekajte samo da vam dodje Rocker pa cete zazaliti zbog toga shto ste rekli o Maidenima...:D:kreza:
Hm, nema me 2 dana a ljudi već ikuckali par strani i stigli Maidene da mi diraju! Ccccc....:n-cc2::to_care: LM, čudi me da niko ne pominje nastup Stones-a u Budvi, kažu ljudi da je bilo extra i da su penzosi otkinuli! Nadam se da će kod nas da budu još bolji, koliko ih čekamo, zaslužili smo najbolji 'cert u istoriji! Jel' ide neko odavde?
Evo ovde :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_sabbath
Mrzi me da pisem,zaista,u ove sitne sate :D
Medjutim,to sto na pocetku clanka na wikiju pise da je BS heavy metal bend cu smatrati kao notornu glupost :)
Veoma je tesko odrediti kojem muzickom pravcu pripada BS-Black Sabbath je jednostavno Black Sabbath i tu ima svega-preko(najvise)psihodelije,pa do blues-a i hard rocka sve do skoro cistog hevica na albumu Paranoid i nekim pesmama npr
hacker_aca
12.7.2007, 3:32
Evo da se i ja javim ovde povodom koncerta Rolling Bones-a u Budvi. :)
Slabo slušam taj tip muzike a pogotovo ne slušam Stones-e (znao sam im samo jendu pesmu - Satisfaction... :)). Na dan koncerta zove mene drug da idemo, ima on karte. Lik je imao 10 običnih karata i jednu VIP (koja košta 500 evra...). Zvali smo još društva, okupilo se nas ~10 i krenuli na parking kod hotela Slovenska plaža (od tamo su krećali busevi za Jaz). Tu je bila ludnica, kao smak sveta da je. Trebalo nam je nekih sat vremena da se ubacimo u bus koji je bio pun da sam se ja vozio sa glavom izbačenom kroz prozor. :) Kada smo došli na Jaz iznenadio sam se: prvi put u životu da budem na nekom velikom rok koncertu a još kolika im je bila ona bina... Uff, ne mogu zamislit' kako su ono napravili. Prva predgrupa je bila Regina ali mi nismo stigli na njih ali smo zato stigli na neki britanski rok (ili šta je već) bend. 4 - 5 crnaca, odlična muzika. Više su mi se dopali nego Stounsi. :) Ljudi na sve strane, ne znaš gde ćeš pre. Odem sa društvom da uzmemo neko piće, litra piva Nikšićkog piva 5€! Sendvič (ako se može nazvati sendvičom) 4 evra koji je tako malen da ga pojedeš iz 3 zalogaja. Nema veze. Dobro je što su bili neki pijani Nikšićani ispred nas koji su pokrali gajbe sa pivom i čipsom pa su sve delili okolo! :to_care: Stounsi su počeli oko 10 ako se dobro sećam (iako su ih najavljivali u 9). Muzika mi se i nije baš nešto svidela (već sam napisao razlog) ali su takvu atmosferu napravili da je to ludnica. Od početka do kraja koncerta su svi skakali. Bilo je je raznih specijalnih efekata što je sa bine dolazilo (vatometi, vatre, jezičine...). Koncert se završio oko 00:00 i onda su svi krenuli peške za BD. Bilo je nekog prevoza ali ako ste hteli da čekate čekali bi ste bus do ujutru. Dok sam došao do Budve pa onda sa drugom "ajmo još jedan krug" pa dok sam stigao do kuće... Imao sam izdahnut'.
Na koncertu je došlo više od pola ljudi koji uopšte ne slušaju tu muziku a među njima i ja. :)
Dobro je bilo kada je počeo Miko da govori na srpskom, a kao da je pijan (jbg, ne može svako pričati ovaj naš jezik :)).
Možda će ovo nekome biti smešno ali ajd da napišem. Uglavnom smo se svi okinuli na koncertu zbog ovoga:
M (Mik): Ćao, Hrvatska!
P (publika): OLEE!!!
M: Ćao, Crna Gora!
P: OLEEE!!!
M: Ćao, Srbija!
P: OLEEEEE!!!!!
M: Ćao, Makedonija!
P: OLEE!
M: Ćao, Albanija!
P: UUUUUU!!!!!
M: Ok, ok...
P: ROFLMAO!
Ako budem preuzimao nešto slika od društva sa koncerta postaviću ovde... Ako bude nekih finih. ;)
Master Neo
12.7.2007, 3:40
M (Mik): Ćao, Hrvatska!
P (publika): OLEE!!!
M: Ćao, Crna Gora!
P: OLEEE!!!
M: Ćao, Srbija!
P: OLEEEEE!!!!!
M: Ćao, Makedonija!
P: OLEE!
M: Ćao, Albanija!
P: UUUUUU!!!!!
M: Ok, ok...
P: ROFLMAO!
Znachi ne verujem! ROFLcina!
aerochivija
12.7.2007, 4:10
Ljubitelji muzike, skoknite ovde http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=17747
Govori se o čoveku koji je jedan od prvih i najboljih DJeva koje smo imali, a to nije po užoj vokaciji. Ako neko voli da sluša YU Grupu, gospodin o kome je reč im je dao ime, jednom davno pre oko tri deceije...
Takođe, već dugo i uspešno je u IT svetu, a ni ITs mu nisu uža vokacija. Da ne idem suviše off, kliknite gornji link.
A ako vas interesuje istorija naseg roka i neke nove fore, posetite http://www.modli.co.yu/music/music01.html
Napomena adminima i modovima - mislim da ako je moguće downloadovati sa OVOG sajta, onda je sve OK u smislu legalnosti, itd. Mnogo toga postavljenog je tamo godinama.
Hvala na razumevanju!
I niko da pomene predstojeci cert Stones-a?:
Kakvi bre stonsi, ko to jos slusa? Ali stvarno im treba odati priznanje to sto su odoleli zubu vremena i sto su opstali nakon svih ovih godina
Master Neo
12.7.2007, 12:17
Kakvi bre stonsi, ko to jos slusa? Ali stvarno im treba odati priznanje to sto su odoleli zubu vremena i sto su opstali nakon svih ovih godina
Ma sta su bre opstali? Opstao je kao i Akropolj u Grchkoj, ali se ne koristi, zar ne? A chemu sluzi? Pa eto da ga ljudi vide... Uostalom, 2/3 vas se nije ni rodilo kad su oni bili na vrhuncu slave...
Kad je BS imao drugog pevača, majke ti? Verovatno misliš na Ozzyjevu solo karijeru koja je isto tako bila uspešna kao i u BS-u, prvenstveno zbog sjajnih gitarista kao što su Zakk Wylde i Randy Rhoads.
Kad je BS imao drugog pevača, majke ti?
Kako nije imao? Ian Gillan (Deep Purple)? Ronnie James Dio (Rainbow)? Pa Tony Martin?
Ma sta su bre opstali? Opstao je kao i Akropolj u Grchkoj, ali se ne koristi, zar ne? A chemu sluzi? Pa eto da ga ljudi vide... Uostalom, 2/3 vas se nije ni rodilo kad su oni bili na vrhuncu slave...
Tačno, ali mnoge druge(bolje) grupe nisu opstale ni 4-5 godina, ali opet 40 godina bez svađanja, bez neslaganja su stvarno za primer.
Kako nije imao? Ian Gillan (Deep Purple)? Ronnie James Dio (Rainbow)? Pa Tony Martin?
Ja te periode ne računam:rolleyes:OZZY IS LAW:qliranje::qliranje::qliranje:
Kupio sam karte, nisam neki obozavatelj ali mislim da treba otici iz postovanja prema velicini koju pretstavljaju...
Slažem se 200%!
Hm, nema me 2 dana a ljudi već ikuckali par strani i stigli Maidene da mi diraju! Ccccc....:n-cc2::to_care:
Zaista, uz svo poštovanje legendarnim Mejdenima, njihovi textovi baš mogu da se porede sa nečim ovog tipa:
Come in out of the rain thou sayest - but thou ne'er step'st aside;
And I am trapp'd -
A distance there is...
None, save me and the bodkin - pitter-patter on the roof:
Behold! - 'tis not the rain; thence me it has to be -
I will not drink thy vintage wine, my dear;
Thou hast heed'd that I am of innocence, yet thou let'st thy lass into peril.
(...)
What sayeth Thou? :)
Btw. odličan francuski metal bend, ne baš tako poznat kod nas: www.dagobaonline.com (http://www.dagobaonline.com)
Doista dobra pesma Ulmawen. :)
A sada postavljam najgluplji tekst svih vremena u ovom univerzumu i još par paralelnih galaksija, najglupljeg Gothic Metal benda od početka vremena u ovom univerzumu (i još par paralelnih galaksija).
Naravno, u pitanju je Crematory. :)
Ja i drugar smo se iskidali kad smo videli ovaj tekst. :rofl:
My Way
Do you hear my voice - it is my way
Do you feal my coldness - it is my way
If you call my name - it is my way
Follow me on my way
Into our eternity
Of emotions and thoughts
Close your eyes - for my way
Open your soul - for my way
Give me your thoughts - for my way
Trust lies - mistrust truth - hear silence -
See the night
Follow me tracks of history
Into the light of space and time
Obey my way and be silent
Listen to my voice - it is my way
Feel my coldness - it is my way
Call my name - it is my way
Hearing, feeling and seeing - that is my way -
I am your way
A sada postavljam najgluplji tekst svih vremena u ovom univerzumu i još par paralelnih galaksija, najglupljeg Gothic Metal benda od početka vremena u ovom univerzumu (i još par paralelnih galaksija).
Naravno, u pitanju je Crematory. :)
Sjajno :rofl:, ali daleko od najgoreg.
Nemojmo zaboraviti jedan sjajan bend, Tankard, koji, koliko god da je sjajan, i dalje je iz Nemačke. Evo prilažem jedan (mada je konkurencija teška) za top chart najgorih textova svih univerzuma.:D
Zombie Attack
I'm just hanging around tonight, just watching films
I am on the Zombie Trip and brutal things I like
Zombie attack
The film I saw is over now and I leave my home
Brutal Zombies are shouting so hard, is it real or not?
Zombie attack
I wake up, this was a dream, I drink my beer
But then I see a Zombie killin', I know I must die
Za sve one kojima nije bilo dosta :D
http://www.legacy-promotion.net/forum/index.php/topic,338.0.html
Iskreno,vise sam voleo da su doveli neki bend sto jos nije bio nego nego opet ove smarace(moje misljenje,no offense;))
@ Covenant:
Da bi se videlo to što si hteo da vidimo na forumu Legacy Promotion potrebna je registracija!:mad:
Oh izvinjavam se,silly me :D
Evo copy/paste koje sam dobio kao newsletter ;)
------------------------
Legacy Promotion i dalje nastavlja da vam se zahvaljuje na poverenju,tako shto nastavljamo sa trendom dovodjenja pobednika anketa!
U poslednjoj anketi Therion je izashao kao pobednik ( iako je bilo neposhtenog nabijanja glasova za drugi bend,te smo bili primorani da pracjenjem svakog pojedinacnog glasa utvrdimo pravo stanje ) i mi ih ponovo dovodimo u Beograd zbog vas!
Povodom proslave 20 godina postojanja,velikani svedske metal scene Therion dolaze ponovo u Beograd.S obzirom na to da im je prethodni nastup ovde bio najbolji na turneji,obecavaju veoma speciajalan koncert.Sa sobom dovede jos jedan odlican bend - Sirenia-u,kao i u zadnje vreme dosta popularni goth/doom sastav Vision Bleak.Sem speciajlnog scenskog nastupa i koreografije ( koncert u Beogradu je verovatno bio najbolji scenski nastup jednog benda ovde ikada ),obecali su 2 sata svirke i to kakve:svirace ceo THELI album,gomilu hitova,a za kraj ostavice publici da izabere deo pesama.Pored Dan Swano-a imace jos neke specijalne goste koje nikako ne zele da nam otkrivaju.Sve u svemu bice ovo koncert za pamcenje!Pretprodaja karata ce najverovatnije krenuti od 15.og avgusta!
Vidimo se na ovom spektaklu!
Ko je prisustvovao proshlom koncert veoma dobro zna kakav je dozivljaj gledati Therion uzivo,pa chak i ako niste njihov fan!
Regards,
The Legacy Promotion Team.
Cekaj, zar Therion nije bio pre par meseci?:confused:
Jeste ;)
Ima vise od dva meseca :D
Mada ce verovatno doci tek posle Nove Godine-ovo je samo najava da je potvrdjen cert ;)
Pih-samo se pitam kada ce Opeth,koji je meni licno milion puta bolji bend :opanachke doci na red :n-cc2:
Jeste ;)Pih-samo se pitam kada ce Opeth,koji je meni licno milion puta bolji bend :opanachke doci na red :n-cc2:
Вероватно никад... :(
Opeth ima,po recima organizatora,veoma za****n i nadrkan menadzment
To je glavni problem,sto se benda tice on bi verovatno nastupao i u Tunguziji da moze
Izvinjavam se zbog ahmh malo slobodnijeg recnika :D
Inace,sada videh na mom omiljenom sajtu za skidanje muzike(zinite da vam kazem:D)-izasao je novi album od Moonspell-a :n_klanja:
To mora da se skine:D
Pih,izgleda da je kompilacija,a ne novi album :n-cc2:
Smetnuo sam sa uma :opanachke
Pih-samo se pitam kada ce Opeth,koji je meni licno milion puta bolji bend :opanachke doci na red :n-cc2:
Pih, pih, zli jezici..:D
Valjda će ovaj put da nam ostave onaj full-size Torov čekić.:D
Čini se da je stvar rešena, evo koliko-toliko zvaničnih podataka:
Therion with Sirenia and Vision Bleak
11. decebmar 2007. u SKC-u
Izvor (http://www.last.fm/event/287901)
Lista najavljenih koncerata (http://www.last.fm/events/?c=serbia&&ofl=Serbia&page=1) u Srbiji, neki su potvrđeni, neki ne, ali imaćete uvid šta se otprilike sprema. :)
Insecticide
14.7.2007, 0:07
Jel ima ikakvog govora da Metallica dodje u Srbiju?
:icon_evil
http://www.sabackiletnjifestival.com/
uskoro pocinje jedan od retkih festivala sa free ulazom! bice dobre zabave, muzike, filmova, predstava... jednom recju kulture!
Jel ima ikakvog govora da Metallica dodje u Srbiju?
:icon_evil
Pa bila je... :icon_scra
Dovoljno!
Naravno da je Therion potvrdjen-to je vest sa Legacy Promotion sajta,a kad oni kazu tako nesto,to je gotova stvar :)
Sto se mene tice-pocinje posni period sto ce certova tice :D -na Blind Guardian cu mozda ici,Stones-e,Tool i Saxon preskacem i nisu mi favoriti,Marduk ne slusam..itd. itd.
Medjutim,posle Nove Godine tek krece prava zabava i dolazak nekih dugo ocekivanih metal bendova
Samo se pitam kada ce Nine Inch Nails doci kod nas
E to bi bio dogadjaj i spektakl....
Dolaze doduse na Sziget,ali s obzirom da sluzim vojsku i da sam trenutno vrlo kratak sa parama,od toga nema nista :D
Pa bila je... :icon_scra
Dovoljno!
Jednom k'o nijednom.
Psyho_Whisper
14.7.2007, 1:49
Evo mene ljudi, nije me bilo kuci par dana...
Dakle, sa vecinom stvari koje kazete za rep (odnosi ne postove nekih od pre par dana) se uglavnom i ja slazem...
O podelama na west/east coast, ovaj i onaj hood, crew, bla bla. necuu da pricam, ja sa tim ne zelim dai mam veze, jer meni je SAD rep trenutno zivo njsesra...daj Boze da ima par muzicara koje ja "mogu" da slusam, iako sam u principu reper (po muzickom opredeljenju). Ja volim domaci rep, i kraj, 50 cent i ostali me ne zanimaju!
Dalje, poredjenja repa i toka naravno da nije na mestu, kao ni poredjenje repa i panka muzicki, ali, zar nisu i pankeri bili bundzije, zar im nije vecno nesto smtelo? A uz to, nadjite pank pesmu sa vise od 2-3 akorda :D ...
Zatim, do sad sam se pozivao na marchela, aj opet...na njegovom aktuelnom albumu je muzika (uglavnom) ziva, dakle sviraju je :JUFI, a u bendu ima gitaristu, basistu, klavijaturistu...
Reperi koji se voze Majbahom me takodje ne interesuju, ali to su CRNCI!!! Kakve oni veze imaju sa SRBIJOM i zivotom ovde? Njima je lako da repuju o parama, kad tamo svako ko zavrsi skolu moze lepo da zivi...kod nas je drugacije. To sto 50 cent ima potpisan ugovor sa D&G mi je u zivotu vazn kao i sta je kamila nekog arapskog seika jela za dorucak...
Opet, izvinjavam se sto kasnim...
O podelama na west/east coast, ovaj i onaj hood, crew, bla bla. necuu da pricam, ja sa tim ne zelim dai mam veze, jer meni je SAD rep trenutno zivo njsesra...
Pominjao sam East Coast HC a ne rep...
Inace postoji i West Coast HC ;)
Dalje, poredjenja repa i toka naravno da nije na mestu, kao ni poredjenje repa i panka muzicki, ali, zar nisu i pankeri bili bundzije, zar im nije vecno nesto smtelo?
Samo sto su pankeri ipak bilo face za svoje vreme kada je(tada)tako ucmalom i vec uveliko degradiranom roku krajem sedamdesetih trebalo nesto novo i buntovnicko
U repu neces naci srednji prst koji se pokazuje engleskoj kraljici(Sex Pistols)ili pak zapisavnje americke ambasade sto je svojevremno radio Wattie iz Exploited-a :)
A uz to, nadjite pank pesmu sa vise od 2-3 akorda :D ...
Kao sto sam rekao-makar je sviraju zivi ljudi :p
Tek pank pesme da ne pominjem-jednostavne jesu,ali i odlicne-tacno pogadjaju poentu sto im je i bila svrha
Zatim, do sad sam se pozivao na marchela, aj opet...na njegovom aktuelnom albumu je muzika (uglavnom) ziva, dakle sviraju je :JUFI, a u bendu ima gitaristu, basistu, klavijaturistu...
Zamisli ti to-odlucio da covek u zadnji album ubaci zivu svirku
Brate....
Reperi koji se voze Majbahom me takodje ne interesuju, ali to su CRNCI!!! Kakve oni veze imaju sa SRBIJOM i zivotom ovde? Njima je lako da repuju o parama, kad tamo svako ko zavrsi skolu moze lepo da zivi...kod nas je drugacije. To sto 50 cent ima potpisan ugovor sa D&G mi je u zivotu vazn kao i sta je kamila nekog arapskog seika jela za dorucak...
Crni reperi imaju tu vezu sa Srbijom u smislu toga da se vecina domacih repera dobrim delom ugleda na njih-pocev od outfita(zlatne kajle od par kila se podrazumevaju)pa do ostalog...
Trude se da budu oni,ali im nesto slabo polazi za rukom-mozda u tome lezi odgovor sto im je muzika tako losa/bezvezna...
seymourc64
14.7.2007, 11:24
Tri akorda u svakoj punk pesmi,hmmm...Evo primer Bad Religion pesme Automatic man(mada su oni iz drugog naleta panka,poceli su u,otprilike,isto vreme kada i Exploited,'82-'83 ako se ne varam[proveriti googlom,mene mrzi :) ])
Intro/Verse
D C Dis F 5x
D C Ais
A G Ais G
A G Ais C
Refren prvi
D C Ais F C 3x
Ais C Ais A
Refren Drugi
D C Ais F C
D Ais F G |-
D Ais F A |-2x
Ais C 3x
Ais A
Eto k'o sto vidis ,uopste nije jednostavna progresija akorada kao u recimo domacem roku tipa Azra(sto uopste nije lose,ja cenim Azru),vec ima dosta promena(dobro ne sviraju se puni akordi vec tzv rifovi/power cordi).Mada,Bad Religion mozda i jesu izuzetak(koji potvrdjuje pravilo),jer ima dosta punk grupa sa poprilicno jednostavnim konstrukcijama pesama.To se odnosi pre svega na Exploited,Chaos Uk,Oi Polloi i sve te "zesce" punxe.
By the way,mrzelo me je da citam one tekstove sto mi je Ulmawen predlozila-imao sam ispit/smoren sam jako :)
Takodje,jedan predlog.Poslusajte malo Steve Wynn-a,pesme su mu extra,u stilu Tom Petty-ja,samo nikada nije postao toliko popularan.Iskreno i lagano/neopterecujuce...
Bad Religion..... mmmmmmmmm... :aplauz:
Višeglasje koje im je trademark ne može tek tako da se otpeva, treba za to imati sluha!
Nego, kad smo već kod akorada i tonaliteta, nema to mnogo veze sa kvalitetom pesme. Sećam se da su bendovi jedno vreme komponovali gotovo isključivo u e-molu ili E-duru, pa to nikom nije smetalo. A i zašto bi, kada su harmonije i/ili tekstovi bili fantastični!
Rep je nekada bio kvalitetan, socijalno i muzički veoma angažovan - Public Enemy, De La Soul, Afrika Bambaataa... Uopšte, krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina bilo je dobrih bendova, kvalitetne muzike. Današnja slika je proizvod činjenice da je muzička industrija pojela i ono malo inventivnosti i originalnosti koje su nekada postojale. Iskreno, jedino u evropskom i afričkom zvuku nalazim nešto dobro.
U repu neces naci srednji prst koji se pokazuje engleskoj kraljici(Sex Pistols)ili pak zapisavnje americke ambasade sto je svojevremno radio Wattie iz Exploited-a :)
Hmmm:icon_scra...poslušaj malo reči pesama...konkretno Marchello-vih sa prošlog albuma...dobro ne ide baš toliko daleko, ali nije baš ni politički korektan, if you catch my drift;)
I nemoj da budeš tako isključiv...svako ima pravo da sluša šta voli i da misli da je to najbolja muzika na svetu...
Što se tiče kvaliteta muzike u tim pesmama:rofl: Pa eto u Akon-ovoj pesmi Smack That se koriste samo tri tona(mislim na melodiju pesme)...moja devojka je spremala ispit iz metodike muzičkog pre par meseci i skinula je tu pesmu na fruli za minut:rofl: valjao sam se od smeha kad sam je čuo...
Psyho_Whisper
14.7.2007, 13:54
Hmm...ovim cu da zavrsim moje postovanje u vezi repa...
Samo da kazem da ti reperi koji se ugledaju na outfit amerikanaca, a nije da ih nema, oni uglavnom repuju o parama, o ribama, o nekakvom getu u kome nisu nikad ni bili, itd. GRU je npr prvi takav...covek jeste utemeljio rep u Srbiji onakav kakav treba da bude, ali ga vise zabole za zemlju i za to da se buni...znate ono: "IZDAO SI HARD KOR!" ...e primenite to ovde...
Drugo, JUICE, nekada idola mladih..on sebe naziva MC-jem, najboljim srpskim reperom, itd. To je lik koji je imao par normalnih pesama, u jednoj grupi koja se zvala FOOLMOON, i onda je puko,i peva "brate minli", "cool je u svici"...sto rece jedna moja drugarica, mogo je i za GRANDA da snimi!!!
Toliko od mene, koga zanim rep i hop, neka googla, ima sve i svasta, ja necu vise da se svadjam i ubedjujem ljude u nesto...
Psyho_Whisper
14.7.2007, 13:58
Hmmm:icon_scra...poslušaj malo reči pesama...konkretno Marchello-vih sa prošlog albuma...dobro ne ide baš toliko daleko, ali nije baš ni politički korektan, if you catch my drift;)
I nemoj da budeš tako isključiv...svako ima pravo da sluša šta voli i da misli da je to najbolja muzika na svetu...
Što se tiče kvaliteta muzike u tim pesmama:rofl: Pa eto u Akon-ovoj pesmi Smack That se koriste samo tri tona(mislim na melodiju pesme)...moja devojka je spremala ispit iz metodike muzičkog pre par meseci i skinula je tu pesmu na fruli za minut:rofl: valjao sam se od smeha kad sam je čuo...
Jos ovo...hvala na ovom postu!!! Marchelo konkretno na tom albumu (DeFacto) napada negativne stvari u ovom albumu, ali mnogo drugacije od pankera. Pankeri su se bunili samo i jedino direktno, a poetizam tekstova, to tamo ne postoji.
On to radi i na drugom albumu, ali mnogo skrivenije, i na mnogo drugaciji nacin.
I normalno da svako ima pravo da slusa sta hoce. Ja ne mislim da je hop najbolja muzika na svetu, rok je mnogo kvalitetniji npr., a uz to, ja se kunem u Balasevica i Boba Marilija.
THE END!!!
Neka hvala-drzacu se panka :)
Naravno....
Isto tako ja imam pravo da kazem da je rep(tacnije hip-hop)crap,kao sto je nekom sigurno i metal to isto
Hmm...ovim cu da zavrsim moje postovanje u vezi repa...
Samo da kazem da ti reperi koji se ugledaju na outfit amerikanaca, a nije da ih nema, oni uglavnom repuju o parama, o ribama, o nekakvom getu u kome nisu nikad ni bili, itd. GRU je npr prvi takav...
Ako nisi primetio 90% repera je takvo ;)
Bunt je njima tako strana rec ovih dana-tuzno,ali istinito:D
Jos ovo...hvala na ovom postu!!! Marchelo konkretno na tom albumu (DeFacto) napada negativne stvari u ovom albumu, ali mnogo drugacije od pankera. Pankeri su se bunili samo i jedino direktno, a poetizam tekstova, to tamo ne postoji.
Nije istina ovo sto si rekao za punk,ali nema veze
I normalno da svako ima pravo da slusa sta hoce. Ja ne mislim da je hop najbolja muzika na svetu, rok je mnogo kvalitetniji npr., a uz to, ja se kunem u Balasevica i Boba Marilija.
THE END!!!
Naravno,opet...
Samo ja nemam obicaj da se kunem u bilo sta,koliko god voleo metal
Za Bob Marlija-respect,a Djoku nikad nisam voleo-oni vrhunski za****nti koji se odazivaju na "Zaklana celjad" su ga tako lepo natovarili u pesmi/spotu "Panonski *****r" :rofl:
Izvinjavam se zbog slobodnijeg recnika :D
Insecticide
14.7.2007, 15:52
Aj odo na Stonse sa caletom........ispricacu vam kako je bilo:ciao:
Aj odo na Stonse sa caletom........ispricacu vam kako je bilo:ciao:
I ja. :)
Pa večeras da sabiramo utiske..:)
Ја ћу вечерашњи концерт испратити са Калиша тако да, шта рећи, "видимо" се... :to_care:
Rolling (on the floor) Stoned.
Ovih dana slušam Paul Wellera (ex The Jam) i ako planirate da ga slušate, učinite to tako što ćete pronaći "Stanley Road" (http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:pnev97wkkr0t), sjajan album.
Moram da pomenem i novi album Paula Mccartneya "Memory Almost Full" (http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:gvfixzy5ldje), koji je takođe dobar a koliko vidim, dobija i dobru recenziju!
Psyho_Whisper
14.7.2007, 23:20
Ok je. Necu vise nikog u nista da ubedjujem, da se svadjam oko muzike, i slicno...
Samo, to sto je 90% repera takvo, nema nikakve veze. Nije 90%, al ajde.
Marley je za mene car, ja obozavam rege, a Djoka...meni je legenda, ali ok, imas pravo da ga ne volis, zar ne?
Konacno da se ti i ja slozimo oko necega- LEGENDE! MARLEYA!
Čekamo utiske sa Stonse-a. :)
Psyho_Whisper
14.7.2007, 23:38
Cekam i ja utiske, da vidim da li sam stvarno nesto posebno propustio...ali sumnjam :D
Propustio si vizuelni dozivljaj, muzicki vjerovatno nisi.
Zar je bitno?? Sve kvalitetne pesme su ionako radili tokom šezdesetih godina, kada se većina ljudi sa foruma nije ni rodila :)
Ja sam ljubitelj svega nekoliko njihovih pesama: Time is on my side (koja zapravo i nije njihova, ali su je obradili 1964. godine), Under my thumb (1966.), Jumpin' Jack Flash i Sympathy for the devil (1968.) i It's only rock'n'roll (1974.). Obzirom kada su komponovane, sumnjam da bi ih čula na koncertu. Dakle, ne vredi para i truda...
EDIT: Baš gledam njihovu diskografiju (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Rolling_Stones_discography) na Wikipediji i ne vidim da su išta kvalitetno komponovali posle 1978. godine. Dakle, pre gotovo 30 godina!
Psyho_Whisper
15.7.2007, 0:07
Pa...za taj vizuelni me bas briga, ne palim se na mocne bine i efekte...
A uz to ja bi dodao mozda jos 2-3 pesme koje su dobre...ostalo, kao sto sam rekao vec negde, je bar meni bzvz...nekako mi zvuci po malo smesno...al jbg...
Paint it black mi se jedino svidja. Tezak halucinogen...
Čekamo utiske sa Stonse-a. :)
Izgleda sam ja prva prispela kući...
Evo kratak rezime: najprofesionalniji koncert na kome sam ikada bila. Šta ti je 1572 godine iskustva. :a_whistli Publika me prijatno iznenadila: bilo je dosta omladine među veteranima. A što je još bitnije, potukosmo Cecinu brojku posećenosti. :dzavo:
Starci su svirali preko 2 sata, a Mik Džeger je, kao protivteža ostatku mumija, prilično đipao i prilično dobro pričao srpski.:D
Izbor pesama, sad, kako za koga. Od masovnih hitova falio mi je samo "Ruby tuesday" i "Time is on my side". Nisu svirali one poznate ljige.:D Jedan veliki :n_klanja:za crnkinju koja je pevala pozadinske, a povremeno, i vodeće vokale.
A što se tiče vizuelnog dela... Enterprajz je za onu binu malo dete, imali smo i vatromet (:)), ogomantan video bim + 2 manja. Malo su se Stonesi i šetali među publikom, sve sa binom.:D Moram samo da napomenem da je "Sympathy for the Devil" bio veoma lepo propraćen paklenim vatrama...
A inače, predgrupa je bio irski bend "The answer". Meni lično su bili super; vrlo veliki fanovi Led Zeppelina, po svemu sudeći.
Insecticide
15.7.2007, 2:58
Izgleda sam ja prva prispela kući...
Evo kratak rezime: najprofesionalniji koncert na kome sam ikada bila. Šta ti je 1572 godine iskustva. :a_whistli Publika me prijatno iznenadila: bilo je dosta omladine među veteranima. A što je još bitnije, potukosmo Cecinu brojku posećenosti. :dzavo:
Starci su svirali preko 2 sata, a Mik Džeger je, kao protivteža ostatku mumija, prilično đipao i prilično dobro pričao srpski.:D
Izbor pesama, sad, kako za koga. Od masovnih hitova falio mi je samo "Ruby tuesday" i "Time is on my side". Nisu svirali one poznate ljige.:D Jedan veliki :n_klanja:za crnkinju koja je pevala pozadinske, a povremeno, i vodeće vokale.
A što se tiče vizuelnog dela... Enterprajz je za onu binu malo dete, imali smo i vatromet (:)), ogomantan video bim + 2 manja. Malo su se Stonesi i šetali među publikom, sve sa binom.:D Moram samo da napomenem da je "Sympathy for the Devil" bio veoma lepo propraćen paklenim vatrama...
A inače, predgrupa je bio irski bend "The answer". Meni lično su bili super; vrlo veliki fanovi Led Zeppelina, po svemu sudeći.
lol sve je receno.....u zvotu nisam video nesto slicno kao ovaj koncert,pa da je koncert RHCP bio upola kao ovaj onda bi i on bio dobar.Stojao sam 5m od Dzegerai kompanije™ kada je mini bina dosla u sredinu a cela bina je bila nesto stvarno super sweet.Lol ja (koji nisam neki ljubitelj stonesa )bio sam odusevljen
Pouka:Ko je ovo propustio ,puko' je
aerochivija
15.7.2007, 6:53
Drago mi je što čujem i vidim vrlo pozitivne reakcije na koncert, pa tako i ovde... Nisam ni sumnjao da će sve biti cakum-pakum. Super što je posećenost nadmašila prošlogodišnju kod „Mlohavog D.peta“. Jesam, zloban sam i zlurad... Ponekad.
Long live R’n’R!
Kao „Beatlesovac“ i ljubitelj malo drukčijih tonova šezdesetih, nisam nikad preterano ginuo za „Stonesima“. Tačnije, jedini period njihovog stvaranja koji dobro poznajem je 1962-1973, dakle od prvog pojavljivanja, do „Angie“ (nije ta pesma toliko ljigava koliko su mi je (se) vajni muzički i ostali urednici radio-stanica popeli na glavu emitujući je. Kao da su „Kamenčići“ objavili jedan jedini singl u karijeri, a „Angie“ je bila na A strani).
Voleo bih kada bi neki ljudi u ovoj zemlji, koji misle da su mnogo važni, imali petinu kreativnosti i energije Jaggera i ekipe, i kada bi i ono malo što su započeli uradili do kraja i top sophisticated.
Još više bih voleo da „Rolling Stones“, voleli ih vi, ili ne, budu svima primer, mnogo univerzalniji nego što su to u muzici:
Može da se traje 45 godina (nadam se i duže) i da se bude popularan, institucija tako reći, može od toga i dobro da se zaradi, ali mora da se prolije mnogo znoja, potrebno je mnogo učenja, vežbanja, odricanja, neprospavanih noći (rif za „Satisfaction“ Keith Richards je smislio posle TRI zaredom neprospavane noći, ne puštajući gitaru).
I mora se ići u korak s vremenom (tehnologijom).
„Time is on our side! (Yes it is!)“
Evo, ja sam se naspavala, pa su i utisci sa koncerta prenoćili. A jutro je pametnije od večeri ;), pa da dodam još par impresija i zaokružim priču o Stonesima.
Prvo da kažem da sam uvek volela koncerte koji spajaju generacije. Na žalost, bila sam samo na 2 takva, od kojih je jedan sinoćnji koncert Stonesa. Tim prilikama, jaz generacija postaje zanemarljiv, razlike se ugl. ogledaju u prioritetnim temama. Da ne pominjem iščašen humor svojstven narodima i narodnostima brdovitog Balkana. :)
Sinoć sam imala sreću da stojim u krugu nekolicine pobornika Stonesa koji su porodično došli da odaju omaž legendama. Lepo sam se ispričala sa jednim sedamnaestogodišnjakom (slobodna procena), dok su njegov tata i stric živo ćaskali sa mojim tatom. Na časnu reč, ta je situacija bila kao u crtanom filmu (»B-e-n-z-i-n; kako čudno pišu reč voda!« :D ) i ubrzo smo mi »mlađi« vrištali od smeha na komentare »starijih« (»During the war...« :D). Počevši od komentara tipa »Ma ova bina ne bi stala na Marakanu!«, preko raznežene opaske »Srce mi je puno što ima ovoliko omladine ovde...« pa do nestrpljivih komentara pred sam izlazak Stonesa. Naime, »dobro obaveštena« publika je znala da će Stonesi izaći na binu tačno u 21h, potom tačno u 21.15 i na kraju, »Sigurno u pola 10. Insajderska informacija! :D«....
(To be continued...)
Približavanjem te satnice, ljudi su postajali sve nestrpljiviji. Tako je jedan kulturan gospodin prokomentarisao svoje nestrpljenje rečima »Trebali su da puste Beatles-e, brže bi izašli Stonesi!« (izvini Aerochivija : ) ). Komentari na samom koncertu zreli su za jednu celu knjigu »Beografita«. :) A bilo je tu i podsećanja na stare srpske mudrolije i davno zaboravljenje grafite. Tako su se »stariji« složili da »bez starca nema udarca« i da pravo zbori stara mudrolija »Džegera Mika za predsednika!«. Mlađi su imali da dodaju po koju i na ovo; tipa »Ričardsa Kita za glavnog bandita!« (ko je gledao »Pirate sa Kariba 3«, taj zna na šta se ovo odnosi :) ), »There's only rock 'n Ron« idr.
Jedna raznežena mama je svom sinčiću posle pesme »Brown sugar« rekla: »Ih, sećam se kad je izašao »Sticky fingers«! Bila sam, šta, peti, šesti razred....«.
Roni Vud se u jednom trenutku presvukao u kanarinac žutu majicu sa natpison »Iron lion Zion«, gde je ovo »Iron« bilo napisano u »Iron maiden« stilu. Tu su i najsumnjičaviji pobornici tvrđeg zvuka popustili. Počeli su da šuškaju »E ovi Stonesi, stvarno su profesionalci!«. :) A sa ovime smo se jednoglasno složili svi. I možete mi verovati na reč, jer nikada nisam bila neki ne znam kakav fan Stonesa, ali skidam im kapu za kontakt sa publikom. Niko ne može da kaže da su »odradili« koncert; kao što to i prečesto čine zvezde i umišljene zvezde kada dođu na ove prostore.
Izvinjavam se na iscrpnoj studiji, ali.. Bilo je jače od mene! :)
Za kraj, jedan citat iz »Blica«, na koji mogu samo da dodam-:n_klanja: :
»Stonsi posadili drveće
Članovi grupe Rolingstons zasadili su juče sadnice drveća u Parku mira i prijateljstva na Ušću. Mik Džeger, Kit Ričards, Roni Vud i Čarli Vots zasadili su po jednu sadnicu na prostoru parka, po dolasku u bekstejdž. Park mira i prijateljstva podignut je u znak sećanja na Prvu konferenciju nesvrstanih zemalja, koja je održana u Beogradu, u septembru 1961. godine.«
Evo, Ulmawen vam je gotovo sve rekla! Nisam ni ja planirao da idem, ali da nisam bio, kajao bih se samo tako! Penzosi su otkinuli! :n_klanja: Da mi je da u njihovim godinama imam par trećinu snage koliko je oni imaju, bio bih presrećan! Džegeru svaka čast, potrudio se da nauči mnooogo više od "Dobro veče Beograd" i "Laku noć" (standardno za većinu bendova). Čak je i dobar deo pratećeg benda predstavio na srpskom. Stvarno nisu "odradili" svirku, nego su se ljudski potrudili....valjda da bi im oprostili ovolike godine čekanja na svirku. Kako su ga odsvirali, mislim da su prevazišli MetallicA-u, a meni je taj cert do sada bio najbolji na kome sam ikada bio!
Uvek se obradujem kad čujem da koncert nije tezgaroški odrađen, a najbolje je ako su imali dobar connection sa publikom.
Svaka čast ako je tako bilo.
Nego, kakve su bile predgrupe? I da li je bilo problema oko napuštanja lokaliteta na kraju koncerta, kao što je bilo za RHCP?
Nego, kakve su bile predgrupe? I da li je bilo problema oko napuštanja lokaliteta na kraju koncerta, kao što je bilo za RHCP?
Predgrupe? Ovi britanci "The Answer" su bili odlični, mada ih je publika slabo ispratila a pre njih je bio "Električni Orgazam". Meni je muka pripala. Uvek su kukali na "Igra R'N'R" i kako ta pesma više nema smisla i kako je zloupotrebljavana, a juče su to prvo odsvirali. :rolleyes: A za kraj, odjavili su se na engleskom : "This is Electric Orgasm, the greatest serbian R'N'R band in the world!" :rofl: Em, prepotentno, em totalno glupo! Ne znam samo kome su se javljali, ali ovo "najveći srpski rok bend u svetu" je gramatički i stilski nepravilno, a da ne govorimo koliko je neosnovano! :boodala:
Rocker je malo preterao. :D Pa i sam pevač benda "The Answer" rekao je kako mu je mnogo drago što je "danas tu sa nama, rame uz rame sa 2 najveća RNR benda na svetu-Električnim Orgazmom i Rolling Stonesima".:D A oni su svirali super; kao što već gore rekoh- totalni Led Zeppelin fazon.
A napuštanje mesta zločina bilo je veoma uzbudljivo. Srećom, ceo taj deo oko Ušća bio je zatvoren za saobraćaj, pa se masa brže kretala, ali je i ovako trebalo prilično vremena da se izađe odatle, jer je bilo baš mnogo ljudi. Naravno, jednom kad se izašlo, ni ona dodatna vozila na linijama gradskog saobraćaja nisu bila dovoljna da prevezu onolike ljude, taksiji su svi bili zauzeti, kako to obično i biva posle događaja kojima prisustvuje veliki broj ljudi. Ljudi koji su došli kolima probijali su se mic po mic kroz talase pešaka, ali cenim da su se ipak brže probili nego ostatak koji je išao prevozom.
Zao mi je sto ulecem u "red" postova (mrzelo me da citam 100 i vise strana:D), ali molim nekog odavde da mi napravi listu Albuma Metallica-e. pliiiiiz!:oGoogle sucks po tom pitanju.
Btw. El cuo neko za Grave digger? Nemacki heavy metal bend.:nov_guita
Zao mi je sto ulecem u "red" postova (mrzelo me da citam 100 i vise strana:D), ali molim nekog odavde da mi napravi listu Albuma Metallica-e. pliiiiiz!:oGoogle sucks po tom pitanju.
Ja znam samo do black albuma :)
w. El cuo neko za Grave digger? Nemacki heavy metal bend.:nov_guita
Svirali kod nas sa Therion-om pre neki mesec. ;)
TNX@ Ulmawen, aerochivija, Rocker... niste ostavili mnogo mesta da se jos nesto kaze. ;) Zaista sve najbolje utiske imam sa sinocnjeg koncerta. Domaci zadatak za sve bendove.
1983 - Kill 'Em All
1984 - Ride the Lightning
1986 - Master of Puppets
1987 - The $5.98 E.P.: Garage Days Re-Revisited
1988 - ...And Justice for All
1991 - Metallica
1996 - Load
1997 - Reload
1998 - Garage Inc
1999 - S&M
2003 - St. Anger
Od ovoga nabrojanog prva tri rulaju, ali zesce :)
Iskreno, jedino u evropskom i afričkom zvuku nalazim nešto dobro.
Ijaoj,gresis ali nema veze...
Amerika krije dobar broj izuzetnih bednova koji prave odlicnu muziku,samo je problem sto se neki od njih ne reklamiraju(ili eksponiraju)bas toliko-Agalloch npr
U pitanju je bend iz Portlanda(Agalloch je inace vrsta cetinara;))koji predstavlja sjajan mix metala,gothica i neo-folka sa malo doom uticaja,a tek da ne pominjem Isis npr...
Ukusi su razliciti....
Za ime Boga, gde li ih samo nalaziš? Iz kog bureta si ti vadio te CDejeve? :kreza:
Inace, nisam znao da neko voli da sluša africke crnce...
Treba umeti traziti ;)
Agalloch sam otkrio sasvim slucajno,a Isis je daleko da nepoznanice
Gle koliko ima na wikiju
http://en.wikipedia.org/wiki/Isis_%28band%29
BTW instrumental Mishapen Steed sa Agalloch-ovog albuma Pale Folklore je nesto najlepse sto sam u zivotu cuo...
... koji predstavlja sjajan mix metala,gothica i neo-folka sa malo doom uticaja... Ukusi su razliciti....
Stvarno Covenante, i ti i baba i uštipci... :D
Kad rekoh Afrika, mislila sam na Femi Kutija, Alpha Blondy, Tinariwen, Ladysmith Black Mambazo... jazz, reggae, guitar rock, mbube, etno... svega ima :)
Stvarno Covenante, i ti i baba i uštipci...
Da...:D
BTW Covenante, evo ti da vidiš kako je hip-hop nekada izgledao dok se nisu pojavili ovi bling-bling crnci:D
http://en.wikipedia.org/wiki/Old_school_hip_hop
Stvarno Covenante, i ti i baba i uštipci... :D
Kad rekoh Afrika, mislila sam na Femi Kutija, Alpha Blondy, Tinariwen, Ladysmith Black Mambazo... jazz, reggae, guitar rock, mbube, etno... svega ima :)
Tisina! :D
Salim se :)
Agalloch i Isis nisu metal bendovi-oni su mesavina svega i svacega,tacnije nemaju odredjeni zanr :)
E, Covenante, cuti i slusaj rap, aj leba ti!:D
malo da prekinemo ovu rock/metal/hc/hiphop/<insert genres here> raspravu :)
jel'ima nekoga ovde da slusa recimo: aphex twin,squarepusher,plaid,four tet,dj shadow,coldcut, autechre,photek,the orb,future sound of london,bonobo,two lone swordsmen,flanger,biosphere,skalpel,herbaliser,tan gerine dream,jean michel jarre,vangelis,kitaro,mike oldfield...
s'druge "strane" recimo: captain beefheart & his magic band,screamin jay hawkins,jimi hendrix...i da ne nabrajam ostalo sto sam npr. nabrojao u jazz fusion tredu :)
koliko samo ima dobre muzike ;) pa svi da se skupimo nemamo dovoljno vremena (zivota) da sve preslusamo :dedica: navijanje u fazonu "metal/rock/hc rules ostalo je shit" nije na mestu (da ne kazem neku drugu rec :) )
eh,da rolling stones su najveci bend svih vremena pa i da sviraju folk :) to je cinjenica i ne treba sad' da ih pljujete u fazonu: "to je komercijala" jer je to kao da ste rekli: "wagner je do j*ja dok je mozart komercijala" a to je u najmanju ruku smesno :dedica:
p.s.ajde da ovde pisemo sta sve ko slusa a ne: "ja slusam rep" pa 10 postova "crnci su trash metal rules" :dedica:
p.s.2 cenim ja da ovde ima najvise metal/rock/hc fanova...svaka cast :tapsh:!ali dajte malo "prostora" i drugima ne mora odmah pljuvanje ;)
Poslednjih par meseci se ovde pisalo uglavnom o hip-hop-u i techo-u
Reda je da malo presecemo-tek toliko da se zna ;)
To sto smo ja,bobi i Ulmawen uhvatili temu u masinu je doslo spontano,a priznajem posle smaranja i stagniranja upravo ove teme to mi apsolutno odgovara;)
Jos kada sam pomenuo neo-folk i pokusao malo da presecem ne drugu stranu,ama bas niko nije se nije javio :)
Neo-folk,sta je to-neki parfem :D
kao da ste rekli: "wagner je do j*ja dok je mozart komercijala" a to je u najmanju ruku smesno :dedica:
Ali Mocart jeste komercijala! Pitaj bilo kog klasičnog muzičara: Mocart je preteča pop muzike a Betoven i Vagner - metala :D
I slažem se da treba pričati o različitim vrstama muzike... :ciao:
Evo, odmah da nastavim u tom duhu... Nekolicina ljudi me kontaktirala i pitala za više informacija o afričkoj muzici, pa sam sastavila neku kvazi must-have listu afro-izvođača:
- Youssou N'Dour, Toure Kunda, Baaba Maal, Mc Solaar (Senegal): neka od ovih imena su vam možda poznata, sviraju afrikanizovanu verziju latino muzike i džeza uz veliki uticaj francuskog zvuka, pošto je Senegal veoma dugo bio francuska kolonija. Baaba Maal uz to svira fusion koji, iako su obilato korišćeni tradicionalni afrički instrumenti prija evropskim ušima zbog čestog korišćenja keltske muzike. Mc Solaar je jedan od prvih evropskih repera, izuzetno popularan u Francuskoj još od vremena acid-house-a.
- Miriam Makeba, Johnny Clegg & Juluka, Mahotella Queens, Hugh Masekela, Ladysmith Black Mambazo (Južna Afrika): meni omiljena afrička muzika, koja mahom gaji dva stila muzike - džez i tradicionalne Zulu a capella stilove koji se zovu mbube i mbaqanga. Ovi poslednji se mahom koriste u afričkom vidu pop muzike. Miriam Makebu znate verovatno zbog hita "Pata Pata" (korišćen često u reklamama), Hugh Masekela je sjajan džez trubač, Johnny Clegg je imao silne hitove tokom '80-ih godina, koji su se vrteli na MTV-ju, a ostali izvođači su izuzetno popularni u Velikoj Britaniji, gde sam ih i prvi put čula - sarađivali su sa muzičarima kao što su Paul Simon, na sada klasičnom albumu "Graceland". U Južnoj Africi svira se i punk-rock i reggae, ali da ne detaljišem previše...
(nastavlja se...)
Da, Mozart je vrlo verovatno komercijala klasicne muzike. Mada to nikada ne bih rekao da sam analizirao samo njegova dela napisana pred smrt. Ko je slusao Reqiem uzivo znace o cemu pricam... Covek se najezi...
Dalje:
- Fela i Femi Kuti, King Sunny Ade (Nigerija): Femi Kuti je pre nekoliko godina svirao na Tašmajdanu, a on i njegov otac, Fela su najpoznatiji džez muzičari u istoriji Nigerije. Zapravo, i svetski su poznati, a njihov stil (afrobeat) je prepoznatljiv jednom kada se čuje... Sunny Ade neguje tradicionalniji zvuk, tzv. đuđu, koji vuče na reggae.
- Angelique Kidjo (Benin): Sjajna blues/gospel/jazz pevačica, podseća na Arethu Franklin po stilu. Izuzetno popularna u zapadnoj Evropi i u SAD. Preporučujem njen poslednji album, Djin Djin, na kome se pojavljuju Santana, Peter Gabriel, Alicia Keys, Brenford Marsalis...
- Manu DiBango (Kamerun): Džez-saksofonista. Nuff said ;)
- Tinariwen, Tuarezi: Svirali u Beogradu prošlog ili pretprošlog leta, u okviru BELEF-a. Pripadaju nomadskom plemenu Tuareg (http://en.wikipedia.org/wiki/Tuareg), koje živi raštrkano po severozapadnoj Africi. Ne znam kako bi opisala njihovu muziku, osim kao guitar rock! Inače, sviraće kao predgrupa Stonsima ovog avgusta u Irskoj :D
- Cesaria Evora (Kape Verde): I ona je nastupala u Beogradu... izvodi tipičnu kreolsku muziku pošto potiče iz zapadne Afrike, čije su države nekada bile kolonije Portugala. So Sabi kod nas izvodi identičan stil muzike, pošto je pevač Alberto iz Gvineje Bisao.
Ukoliko vam je sve prethodno ipak previše "afričko", predlažem crossover bendove kao što su Afro-Celt Sound System, African Head Charge, projekat Adiemus, Baka Beyond, Osibisa... čine ih američki i evropski muzičari u saradnji sa afričkim muzičarima ili pod uticajem afro-muzike.
:qliranje:
Mrka Kapa
16.7.2007, 13:33
Info:
4. Internacionalni NIŠVILLE jazz festival odrzaće od 15. do 18. avgusta 2007. na 2 stejdža letnje pozornice u Niškoj tvrđavi.
Učestvuju:
IKE TURNER & THE KINGS OF RHYTHM
PENNY FORD (Snap, Soul to Soul) - USA
LARRY CORYELL,LENNY WHITE & VICTOR BAILEY -USA
DR DONALD BYRD- USA
MILCHO LEVIEV & VICKY ALMAZIDU-USA-BULGARIA
ENRICO RAVA-ITALY
ZORAN PREDIN-SLOVENIA
OSKAR SCHONNING -SWEEDEN
DJABE-HUNGARY
ILLINX-France
THE BALKAN AVELANGE-Serbia
Cene kompleta karata za sva četiri dana kreću se od 1500(za studente) do 2500din.
Zvanična prezentacija (http://www.nisville.com/nisville07.htm)
I dalje ne mogu da verujem da ima ljudi koji slusaju crnacke bendove...A da nisu reperi.
Jel cuo neko remix pesme Umbrella od Rihane i Jay-z?Mnogo dobra stvar,original je extra,mada je i remix popio pohvale i ovih dana je na vrhovima uk lista.:)
Čim smo prestali da pričamo o metalu i Vagneru, tema zamrla! :D
Evo, ja prilažem jednu fotografiju, možda vas malo razmrda. :D
9410
P.S.- Ko pogodi koja je poznata muzička legenda na slici, dobije Bambija. :opanachke
Man-O-War? :rofl:
Eh,nego je'l ide neko na cert Blind Guardian-a?
Jos samo tri dana,nadam se da ce biti dobro kao i prvi put(nisam bio,ali sam cuo:D)
Cudnim sticajem okolnosti ipak idem na cert :opanachke
Odavno nisam slusao BG,odo malo da se podsetim :D
aerochivija
19.7.2007, 18:26
Čim smo prestali da pričamo o metalu i Vagneru, tema zamrla! :D
Evo, ja prilažem jednu fotografiju, možda vas malo razmrda. :D
9410
P.S.- Ko pogodi koja je poznata muzička legenda na slici, dobije Bambija. :opanachke
"Mi smo ovdje samo zbog para", pevali su "KUD Idijoti". Ali na slici nisu oni, nego... Frank Zappa and The Mothers of Invention!
A iz koje pesme, sa kog albuma, koje grupe, su stihovi:
"Frank Zappa and The Mothers,
were at the best place around,
but some stupid with the flare gun,
Burned the place to the ground".
Ko tačno odgovori, dobiće nagradicu.
... Smoke, on the water... Fire in the sky... :D
Znam da su to stihovi Smoke on the water, možda malo izmijenjeni...
"Mi smo ovdje samo zbog para", pevali su "KUD Idijoti". Ali na slici nisu oni, nego... Frank Zappa and The Mothers of Invention!
:tapsh::tapsh: Jeste.
A pod uslovom da je M1los u pravu, album je "Machine head" iz 1972.
A sad kad bi neko bio ljubazan pa da mi kaže jesam li u pravu...:D
A iz koje pesme, sa kog albuma, koje grupe, su stihovi:
"Frank Zappa and The Mothers,
were at the best place around,
but some stupid with the flare gun,
Burned the place to the ground".
Ko tačno odgovori, dobiće nagradicu.
Ko ovo ne zna treba da izvrsi samoubistvo ili da prizna da ipak slusa narodnjake...
Highlander
19.7.2007, 23:39
Ko ovo ne zna treba da izvrsi samoubistvo ili da prizna da ipak slusa narodnjake...
E sad ga pretera... :opanachke
Ja dotične ne slušam, ali ne slušam ni narodnjake.:a_bleh:
Sveto trojstvo: Bob Dylan, Tom Waits, Van Morrison.
:cool:
E sad ga pretera... :opanachke
Ja dotične ne slušam, ali ne slušam ni narodnjake.:a_bleh:
Takodje.:)
Duck nije sve u gitari,ima nesto i u bitovima...:D:rofl:
ma daj bre, ovo je prvo sto sam cuo od rocka, najlakse za sviranje, osnova...ko ovo ne zna nije rocker :)
ne moras da slusas, ali trebalo bi da znas sta je :)
ma daj bre, ovo je prvo sto sam cuo od rocka, najlakse za sviranje, osnova...ko ovo ne zna nije rocker :)
:)
E to si lepo rekao. Nisu svi ovde rockeri. :)
Dr Zoidberg
20.7.2007, 4:19
Eh,nego je'l ide neko na cert Blind Guardian-a?
Jos samo tri dana,nadam se da ce biti dobro kao i prvi put(nisam bio,ali sam cuo:D)
Cudnim sticajem okolnosti ipak idem na cert :opanachke
Odavno nisam slusao BG,odo malo da se podsetim :D
Ide se naravno :D
Wolverine
20.7.2007, 10:59
@Duck
Bolji je deo "Funky Claude was running in&out...".
Zamislite bezobrazluk da mi kaze prodavacica malo pre za Bon Jovi - Damned da zvuci kao narodnjak, inace trestalo je sa slusalica!:n-cc2:
@ Ulmawen
Samo je jedan Rocker - http://www.sk.co.yu/forum/member.php?u=268 :D
@ Ulmawen
Samo je jedan Rocker - http://www.sk.co.yu/forum/member.php?u=268 :D
Rocker™ :D
ne moras da slusas, ali trebalo bi da znas sta je :)
Ja sam lakše naučio svirati čitav Highway to hell od AC/DC-a, nego uvod Smoke on the water-a... Ne znam zašto... :D
Jeste da je :offtopic:, ali morao sam...
Highlander
20.7.2007, 15:42
Ja sam lakše naučio svirati čitav Highway to hell od AC/DC-a, nego uvod Smoke on the water-a... Ne znam zašto... :D
Nije offtopic čim ima veze s muzikom... :D
Da pitam vas bolje upoznate, da li čovek može da nauči da svira gitaru samo preko neta i knjiga, bez učitelja? Mislim na akustičnu gitaru...
Naravno da moze ;)
Mada ne bi bilo lose da to kombinujes sa neki video kursevima kojih ima
To je nadam se za svoju dusu a ne za profi karijeru ili tako nesto :D
Koji od ova dva benda ima tezi zvuk: Dimmu Borgir ili Behemoth? (cuo sam samo Dimmu Borgir pa pitam).
Behemoth-i to mislim na zadnje radove....
Poslusaj Demigod pa vidi sta je ekstremno :D
Mada pevac koristi modulaciju na mikrofonu(koliko mi se cini),ali zato u Satanica-i ne(eto jos jedne preporuke)
Dimljeni Burger je za mene najobicnije njesra,ali to je moje misljenje ;)
Ne znam nisam probao :)
Smoke je prvo sto sam naucio (jos kao klinac, na jednoj zici :kreza: )
Probaj Thunderstruck od AC-DC, hehe :dzavo:
Highlander
20.7.2007, 16:10
Naravno da moze ;)
Mada ne bi bilo lose da to kombinujes sa neki video kursevima kojih ima
To je nadam se za svoju dusu a ne za profi karijeru ili tako nesto :D
Hvala.:)
Da, da, za moju dušu. Svirao sam harmoniku i sve što ima dirke, a sada se preusmeravam na žičane instrumente. :)
Hvala.:)
Da, da, za moju dušu. Svirao sam harmoniku i sve što ima dirke, a sada se preusmeravam na žičane instrumente. :)
Samo napred! :)
Da pitam vas bolje upoznate, da li čovek može da nauči da svira gitaru samo preko neta i knjiga, bez učitelja? Mislim na akustičnu gitaru...
Možeš i preko neta, ali je puuuuno lakše kad imaš živog majstora pored sebe da ti pokaže... :)
Probaj Thunderstruck od AC-DC, hehe :dzavo:
Bez obzira na to što učim gitaru tek mjesec dana, probao sam ovu ludost. Trebalo mi je dva dana da sredim prste, kakav sam čvor napravio. Kažiprst se dva puta omotao oko srednjaka, domali se zalijepio za palac... Tragedija :D
Ja sam isao jedno vreme na casove dok nisam nabavio Guitar pro. Kod profesora ces uciti teoriju, sto pretpostavljam da te ne zanima.:to_care:
Thunderstruck se lakse svira sa Hammer on-pull off tehnikom... Bar tako ja sviram...
Btw. Nauci glavnu melodiju iz Fear of the dark,uopste nije teska.
Ja sam isao jedno vreme na casove dok nisam nabavio Guitar pro. Kod profesora ces uciti teoriju, sto pretpostavljam da te ne zanima.:to_care:
Moj ćale zna instruktora gitare koji je metalac, prema tome...:dzavo:
Dimljeni Burger je za mene najobicnije njesra,ali to je moje misljenje ;)
'Ocemo li opet, ali ovaj put da premasimo rekord ? Cini mi se da je bilo 2-3 strane, 95% samo moji i tvoji postovi ;)
Salim se, naravno, samo mi smjesno kad se sjetim :)
Koji od ova dva benda ima tezi zvuk: Dimmu Borgir ili Behemoth? (cuo sam samo Dimmu Borgir pa pitam).
U vezi Dimmu Borgira, ako volis duboke glasove i tesko urlanje (kao ja), mogli bi da ti se svide. Imaj u vidu da nisu cisti black, vec imaju i melodic uticaja, perfektno ukomponovanih u sirovi metal.
Moj ćale zna instruktora gitare koji je metalac, prema tome...:dzavo:
Ocu ja jednog takvog!:D:dzavo:
hacker_aca
21.7.2007, 1:19
Khm, mogu da pitam nešto? Oduvek mi je želja bila da sviram/udaram bubnjeve (pa makar udarao k'o divljak po njima bez trunke melodije :D) a pošto niko koga znam nema bubnjeve izgleda da bih za ovu moju satisfakciju morao odvojiti nešto love. Koliko koštaju neki prosečni bubnjevi kao ovi na prvoj slici (http://en.wikipedia.org/wiki/Bass_drums)?
BTW, virtuelni bubnjevi: U-DrumKit (http://www.box.net/shared/0qc92dnk5v) (1.39 MB)
Dr Zoidberg
21.7.2007, 1:36
Jbg nisam neki ekspert, ali ako oces da se zezas, bolje pogledaj da se nekako dokopas polovnih bubnjeva :D Ispace ti jeftinije, a nesto ti puno nece znaciti ako oces da se zezas malo i tako :)
Aco hvala za U-Drum +rep od mene!!
Kod mene u NS cene su oko 500 е (novi, naravno) a za polovne nemam pojma..
hacker_aca
21.7.2007, 2:16
Hvala na dosadašnjim odgovorima. Ako bi me krenulo možda bi i svirao/udarao sa društvom, ljudi sviraju gitarice (ništa profesionalno ali ipak sviraju :)).
Gledam neke majice i pazite na šta sam naletio. RHCP fanovi, nemojte da se naljutite. :)
RHCP (http://www.yu4you.com/items/sr/sport/item_686.html)
Aco... ako hoćeš da sviraš bubnjeve, kreni odmah da vežbaš, nemoj da čekaš da ti stignu bubnjevi. Samo za razdvajanje ruku i nogu trebaće ti mesec, dva intenzivnog treninga. Pitaj nekog bubnjara za neke početničke vežbe u kojima se uči razdvajanje.
Evo, čak i jednu vežbu ja znam napamet (probaj ovo da odlupaš što brže u svim kombinacijama... znači ili leva noga - desna noga, ili leva ruka - desna ruka, ili kombinacija noga-ruka)
dakle...
leva, desna, leva, leva, desna, leva, desna, desna
i tako u krug :)
Probaj ovo, videćeš da uopšte nije lako.
Ritam je naravno ravnomeran i nema nikakvih pauza.
U vezi bubnjeva, sjecam se negdje kad smo u nizoj muzickoj uclili poliritam (otkucavanje sa dvije ruke). Tek sam tad ukapirao koliko je tesko svirati bubanj i koliko je bitno imati osjecaj za koordinaciju ruku. A tek mogu da zamislim kako je tesko sve to uskladiti i sa nogama.
Gledam neke majice i pazite na šta sam naletio. RHCP fanovi, nemojte da se naljutite. :)
RHCP (http://www.yu4you.com/items/sr/sport/item_686.html)
sto bi se najutio?:confused:
Nema nicaeg uvredljivog...
A pogledajte ovo :D http://www.yu4you.com/items/sr/sport/item_102.html
Psychon@ut
21.7.2007, 11:48
Pošto se ovde razgovara o muzici nadam se da nije "previše" oftopik ... :)
Dakle,
Banjaluka, Krupa na Vrbasu 27.07. - 28.07. 2007.
Petak July 27:
15.00-19.00h - Reanimacija
Mala Bina - The Patricks
Punk-Rock Maraton - Klikeri
IN MEMORIAM Goran Kovačević - Dilan Dog
Main Stage:
19.30-19.55h
ZADNJI POPIS (Srebrenica, BiH)
Power Punk
20.05-20.45h UNUTRAŠNJA EMIGRACIJA (BL, BiH) (http://www.unutrasnjaemigracija.org/)
Modern Old School HC
21.00-21.30h UN SWING DE R'TARD (Lyon, France) (My Space)
Psychedelic Swing'n'World Music
21.45-22.30h POINT BLANK (Skopje, MK) (My Space)
Hardcore Metal
22.45-23.45h KAL
(Beograd, Srb) (My Space)
Urban Gypsy Beats Sensation
00.00-01.30h DUBIOZA KOLEKTIV
(Zenica/Sarajevo, BiH) (http://www.dubioza.org/ - My Space)
Bosnian Rastafarian Ethno Hardcore
After Party
Main stage:
01.30-03.00h DJ Rromano Suno (Beograd/SRB)
Serbia:Global Sounds
Mala bina: 01.00-02.00h Un Swing De R'tard (encore)
02.00-04.00h DJ Chicha Guru (Reggae-Ragga)
Subota July 28:
15.00-19.00h - Phobia
Mala Bina - RGK
Punk-Rock Maraton - Punkart
IN MEMORIAM Goran Kovačevic - Ispad!
Main Stage:
19.30-19.55h
VEMORS
(Travnik, Bih)
Girlie Rock
20.10-20.45h ANDRIJA (http://www.bend-andrija.tk)
(Livno, BiH)
Stoner Altrock
21.00-21.40h NYMPHONIK ORCHESTRA (My Space)
(Paris, France)
Baracouda Brass Band
21.55-22.45h DEKADENT (http://www.dekadent.si/)
(Ljubljana, Slo)
Symphonic Black Metal
23.00-00.00h SIX PACK
(Smederevska Palanka, Srb)
Melodic Power Punkrock
00.15-01.45h MAJKE (My Space)
(Zagreb, Hr)
The Lost Sons Return!
After Party
Main Stage: 02.00-03.00h MC Black Heights, Podgorica, CG
Mala bina: 01.00-03.00h DJ mf_police (reggae-ragga-d’n’b)
03.00-04.00h DJ CHO (progressive techno) (www.progressivecrew.uk.to)
-----------------------------------------------------------------------
Više informacija na http://www.exyurocks.info/
GrimReaper
21.7.2007, 20:16
Ok, poshto vidim da ovde ima puno ljubitelja metala treba mi mala pomoc. Marilyn Manson, Rammstein i S.O.A.D. su mi najomiljeniji bendovi, a i Metallica i IM su tu negde. Hocu da chujem neshto novo (nisam neshto iskusan po pitanju dobrih bendova), pa bih voleo da mi preporuchite neshto slichno ovim navedenim, samo nishta od onih vriskavih pevacha poput onih iz Cradle of Filth ili Children of Bodom, gde se muzika i pevanje ich ne podudaraju, najbolje neshto poput MM, sa dubokim, morbidnim glasovima. Thx unapred.
Ako volis IM tj heavy metal mogao bi da poslusas recimo Running Wild i to za pocetak njihov najbolji album koji se zove Under The Jolly Roger,a ako ti se svidi poslusaj i ostalo
Mozes da uzmes u razmatranja i Mercyful Fate recimo,a ako volis malo brzi i vise thrash zvuk poslusaj Metal Church i Destruction recimo
Nesto u kategoriji Rammstein-a?
Mozda Nine Inch Nails-istina zvuk im nije bas toliko tvrd,ali mislim da moze da ti se svidi(mada stavljati Rammstein u isti kos sa NIN je cisto svetogrdje prema delu i radu Trenta Reznora)
I velis duboki i morbidni glasovi-pa nista drugo do Type O Negative recimo :D
Morbid Angel recimo ili Cannibal Corpse-mada mozda bude previse zestoko za tvoj ukus ;)
GrimReaper
21.7.2007, 21:28
E vidish, bash sam mislio da mi NE preporuchujete bendove poput Morbid Angela. Ne znam, ali prosto ne podnosim takve vokale, po meni to uopshte nije slushljivo (ako razumesh shta hocu da kazhem :D ). Type O Negative nije loshe, mada je nekako mnogo lagano, smarajuce. NIN mi se svidja. Ah, da, josh jedan bend koji mi se svidja (a bio je zaduzhen za deo soundtracka POP:WW-a) jeste Godsmack. Pa moze i neshto u tom stilu. Ajmo i ostali, da chujem vashe predloge. :)
Ako volis IM tj heavy metal mogao bi da poslusas recimo Running Wild i to za pocetak njihov najbolji album koji se zove Under The Jolly Roger,a ako ti se svidi poslusaj i ostalo
Moje preporuke za Running wild,stvarno su dobri...
Dodushe chuo sam samo 10tak-15 pesama,pa sad kopam da nadjem diskografiju celu,ali to shto sam chuo stvarno je odlichno...
Come sing along with the pirate song
Hail to the wind, hooray to the glory
We're gonna fight 'til the battle's won
On the raging sea
Ok, poshto vidim da ovde ima puno ljubitelja metala treba mi mala pomoc...
Može biti da bi ti se svideo finski bend "69 eyes", njihov pevač je u wanna-be-Peter-Steele fazonu. Jes' da su najgore pozerčine, ali im muzika nije loša. Evo (http://www.69eyes.com/angelsite/)linka za njihov oficijelni sajt, pa možeš da poslušaš ponešto.
Uzgred, poslednji album ("Angels") im je odličan.
Mozes da uzmes u razmatranja i Mercyful Fate recimo,a ako volis malo brzi i vise thrash zvuk poslusaj Metal Church i Destruction...
I da, Merciful Fate ima jako iritantan vokal. :D
I da, Merciful Fate ima jako iritantan vokal. :D
Kako za koga :D
@GrimReaper
Mozda Moonspell?
Rob Zombie? :rofl:
Ah,znam pravu stvar za tebe Testament,ali samo album The Gathering :opanachke
Highlander
21.7.2007, 22:52
Godsmack. Pa moze i neshto u tom stilu. Ajmo i ostali, da chujem vashe predloge. :)
Možda Disturbed? Meni se svidjaju, pogotovu albumi Believe i 10,000 fists. Možda bi ti se svideo i Static-X, mada su podnošljivi samo nekoliko prvih nedelja slušanja. Preporuka za Shadow zone album.
:ciao:
Moja preporuka su ti Deathstars (http://www.deathstars.net)
Veoma dobar zvuk, a i spotove mozes naci na youtubeu.
Potrazi:
Deathstars - Blitzkrieg (odlicna pesma)
Deathstars - Virtue To Vice (isto odlicna)
Deathstars - New Dead Nation (prva pesma od njih koju sam cuo)
Deathstars - Our God The Drugs
...
Mozda izgledaju kao pozeri, ali nisu to oni njima je mnogo bitnija muzika nego look.
/edit Stupify od Disturbeda je mnogo dobra pesma...
E da obavezno:
Deathstars - Cyanide
GrimReaper
22.7.2007, 1:20
Deathstars, Disturbed i Running Wild su pun pogodak. Narochito su Running Wild interesantni, zbog tog 'piratskog' metala, neverovatno dobar spoj. Thx svima. :D Pored ovoga shto ste vi predlagali, probao sam i sam da trazim, i evo mojih utisaka o svim ovim bendovima:
Type O Negative - suvishe sporo za moj ukus
My Dying Bride - isto takodje, plus je nekako ko muzika sa sahrane, eto odakle je bend dobio ime :D
Lacrimas Profundere - to su oni teshki vokali koje ne volim, poput Cradle i slichnih, kao kad neko urliche, a najvishe me nervira shto su im pesme (svim takvim bendovima) potpuno nemelodichne - vokali uopshte ne prate muziku, ffs
Fear Factory - svidja mi se, podseca na neku meshavinu Metallice, IM-a i Rammsteina
Testament, Morbid Angel - nope Covenant, chini mi se da ja i ti uopshte nemamo isti ukus :)
Nine Inch Nails - fino, malo sporije, ali i dalje dobro
Ministry - ovo isto nije loshe, prosto volim industrial metal
itd. Sigurno cu traziti dalje, pa ako mi se josh neshto dopadne, postovacu ovde. Pozz! :ciao:
Dr Zoidberg
22.7.2007, 2:09
@GrimReaper
Probaj Annihilator je veoma dobar Thrash/Speed metal band koji vuce korene iz 80' ih :) Odslusaj nesto kao Alison Hell, Ultra-motion, Striker, The Fun Palace...
Isto tako ako dosad nisi odslusaj Panteru :) Onda imas is Black Label Society isto dosta dobar, takodje Hammerfall mnogo dobra grupa.
Enjoy :)
P.S. Blind Guardian FTW !! woo hoo :alealeee: vidimo se sutra [danas] :D
Lacrimas Profundere - to su oni teshki vokali koje ne volim, poput Cradle i slichnih, kao kad neko urliche, a najvishe me nervira shto su im pesme (svim takvim bendovima) potpuno nemelodichne - vokali uopshte ne prate muziku
Lacrimas Profundere je jedno najobicnije njesra-ja sam se bas razocarao kada sam ih pustio prvi put i kada sam ih nabavio po preporuci
Ajde prva tri albuma jos i nisu losa,ali ostatak-mrsavo u najmanju ruku...
Steta,a samo ime benda je tako obecavalo(na latinskom doslovno Suze iz Dubine) :rolleyes:
@GrimReaper
Probaj Annihilator je veoma dobar Trash/Speed metal band koji vuce korene iz 80' ih :) Odslusaj nesto kao Alison Hell, Ultra-motion, Striker, The Fun Palace...
Alice In Hell ;)
P.S. Blind Guardian FTW !! woo hoo :alealeee: vidimo se sutra [danas]
Da,da,DA! :alealeee:
Dr Zoidberg
22.7.2007, 11:54
Alice in Hell je album u kojem je pesma Alison Hell, pa sam samo navodio singlove ;)
hacker_aca
22.7.2007, 12:20
sto bi se najutio?:confused:
Nema nicaeg uvredljivog...
A jesi li dobro video naslov? Sportska oprema: Majica: Red Hot Chilli P... :)
Nije nešto uvredljivo ali mi zapalo za oko pa rekoh da postavim.
Srlandand
22.7.2007, 19:42
^ Ekstra je fora, samo je neki ne kapiraju.
Možda Disturbed? Meni se svidjaju, pogotovu albumi Believe i 10,000 fists. Možda bi ti se svideo i Static-X, mada su podnošljivi samo nekoliko prvih nedelja slušanja. Preporuka za Shadow zone album.
:ciao:
Disturbed. Zasto im je svaka pjesma na albumu 10 000 Fists apsolutno ista? Jbt, mogu da razumijem da su nekolike pjesme slicne, ali da im bas svaka od njih 14 koliko ih ima na isti kalup?Inace, ajbolja je Stricken, za koju je snimljen spot.
Sluša li neko SOAD i Iron Maiden?
SOAD - prva dva albuma
Iron Maiden - zaboga, neka ih strelja neko!!! :D
Tehno i Linkin Park znam da se bas ne slaze ali sta se moze drug me je navukao (Inuyasha)
Slusam ja pomalo SOAD, starije stvari, ne znam koji je album...
Psycho, Chop syeu, Deer Dance, ATWA, Forest, Ego brain itd.
Nego, moze li neko da mi preporuci nesto od Alice Cooper-a, posto vidim da se on bas ne pominje ovde.
Osim Poison-a, naravno, mislim da to svako zna :)
vuha, vratih se sa gardijanovog koncerta :D
bilo je kul, ali manje kul nego prosli put :P
Nego, moze li neko da mi preporuci nesto od Alice Cooper-a, posto vidim da se on bas ne pominje ovde.
Ne znam što uopšte imaš poriv da slušaš tu babu od muzičara. Od njega su gori jedino Kiss. :)
Ne znam što uopšte imaš poriv da slušaš tu babu od muzičara. Od njega su gori jedino Kiss. :)
Ma ne znam, lik mi je strasno gotivan :)
Sad ce da ne stave na posmatranje :D
Dr Zoidberg
23.7.2007, 1:09
auu Blind Guardian je bio bas dobar, atmosvera je bila vrh, ozvucenje je moglo biti bolje ali sta da se radi, i dalje ostaje kao extra koncert :)
Somebody turn off that microwaves !
Meni je daleko najbolji album "Welcome to my nightmare" iz 1975. Ima još odličnih starih albuma, ali ovaj je baš onako masterpiece. :)
Ja Slusam::to_care:
Au, Dzenan, Dara bubamara, Funky G, zabolece me glava :D
Meni je daleko najbolji album "Welcome to my nightmare" iz 1975. Ima još odličnih starih albuma, ali ovaj je baš onako masterpiece. :)
Tnx, skinucu pa cu da ga "obrnem" :)
Cuo sam od njega jos i Feed My Frankenstein, I'm 18 i Under my wheels, i nisu lose, ali nisam nesto odusevljen sa ove dve zadnje.
Cuo sam od njega jos i Feed My Frankenstein, I'm 18 i Under my wheels, i nisu lose, ali nisam nesto odusevljen sa ove dve zadnje.
Ima odlična stvar, ako ne i najbolja, sa albuma "Raise Your Fist And Yell"; zove se "Roses on white lace". Pa ako naiđeš, ne bi bilo zgoreg da je odslušaš. :)
Ima odlična stvar, ako ne i najbolja, sa albuma "Raise Your Fist And Yell"; zove se "Roses on white lace". Pa ako naiđeš, ne bi bilo zgoreg da je odslušaš. :)
Evo slusam je, odlicna je, svidja mi se :)
Tekst bolestan ko i uvek :)
Hvala za ovo :)
I drugi put. :)
aerochivija
23.7.2007, 2:24
Alice Cooper - School's Out, sa istoimenog albuma iz '72.
Imam na raspolaganju Alice Cooper School's out for summer, i isto to od PF i AC-DC.
Skidam sve tri :D
Highlander
23.7.2007, 2:32
Au, Dzenan, Dara bubamara, Funky G, zabolece me glava :D
Čovek voli sve što vole mladi... :D
Ovo nije hejt.
Disturbed. Zasto im je svaka pjesma na albumu 10 000 Fists apsolutno ista? Jbt, mogu da razumijem da su nekolike pjesme slicne, ali da im bas svaka od njih 14 koliko ih ima na isti kalup?Inace, ajbolja je Stricken, za koju je snimljen spot.
Nisu iste, ali su slične. Slažem se za Stricken i moram da dodam da Overburdened ima dobar tekst... ;)
Uh sad se vratih sa Blind Guardian-a :D
Bilo je FANTASTICNO iako meni licno bend nije medju naj ;)
Dva sata vrlo kvalitetne svirke i poslastica povrh svega-bis od pola sata u kome su se likovi vracali dva puta na binu i odsvirali Majesty(yeah :nov_guita),Imagination From The Other Side,Mirror Mirror,Noldor i jos jedna pesma koje ne mogu sad da se setim
Cert je poceo sa War Of The Wrath introom i naravno odmah posle toga Into The Storm pesma(vrh!),pa odmah zatim Born In The Mourning Hall-yeah!
Vrhunac je po meni bila pesma Valhalla na kojoj se pubila derala iz petnih zila,a i Bard's Song
Ozvucenje je za pohvalu,a Hansi jos uvek ima fantastican glas-uhhhhh
Carevi i bend za rispekt :n_klanja:
Ovako:
Alice cooper i PF isto zvuchi, ali AC-DC je dodao malo svog stila :)
Aero, tnx, pesma je odlicna i slze se uz ovo doba godine :)
Edit, ne mogu da ti dam rep+ jer sam ti vec skoro dao, ali zelim da ti se zahvalim jer se trudis oko mene i jer me vodis kroz muzicki svet kako treba :)
Puno hvala na stvarima koje si mi otkrio, mnogo bi propustio bez tebe :)
PS: Jos nisam namestio one fontove xD
ko nije pogledao neka obavezno pogleda Another brick in the wall spot (http://www.youtube.com/watch?v=FqkGO0CDh1Q&mode=related&search=), genijalno, jezivo i tako istinito :(
Dr Zoidberg
23.7.2007, 3:55
bis od pola sata u kome su se likovi vracali dva puta na binu i odsvirali Majesty(yeah :nov_guita),Imagination From The Other Side,Mirror Mirror,Noldor i jos jedna pesma koje ne mogu sad da se setim
Lord of the Rings :) isto tako bilo je zestoko i za mirror mirror, ali ja sam lipsao konj nisam uzeo neku vodu, a i vecina je vec bila poprilicno samlevena ali svi su dali svojih 100% :D a najace je bilo za Bard's song znaci covek nista skoro nij ni pevao, sve smo mi :D znaci covek je dosao onako u skuvanom raspolozenju i otisao sa big :D
Za sve ljubitelje kompjuterske muzike Soundtrack Genesis Rising-a izlazi u septembru tako da pravac shopovi :D
Wolverine
24.7.2007, 21:46
Neverovatno, konacno - opet! Ali bez Ruze, http://www.ultimate-guitar.com/news/general_music_news/guns_n_roses_to_reform_without_axl.html !!!:n_klanja::n_klanja::n_klanja:
Neverovatno, konacno - opet! Ali bez Ruze, http://www.ultimate-guitar.com/news/general_music_news/guns_n_roses_to_reform_without_axl.html !!!:n_klanja::n_klanja::n_klanja:
Eh, pa nije to to bez njega :(
Eh, pa nije to to bez njega :(
A vala ni sa njim. Posle onih špageta bolje bi bilo da su se ljudski razišli.
bio na van gogu u sapcu, pokiso ko mis, ali vredi!!!
......
Kad je draga da odlazim cula
Za kapak mi neven zadenula
Zbogom prvi nerodjeni sine
Zbogom duso, zbogom ruzmarine
Zbogom leto, jeseni i zimo
Odlazimo da se ne vratimo
.....
Ko razume ove stihove na radikalski nacin onda ne razume vitesku stranu Srbina koja je nekad postojala....
Tehno i Linkin Park znam da se bas ne slaze ali sta se moze drug me je navukao (Inuyasha)
Ja sam sluso tehno do decembra da bih se posle toga preko LP navuko na metal....One you try crack you never go back...:D
Wolverine
25.7.2007, 10:24
A vala ni sa njim. Posle onih špageta bolje bi bilo da su se ljudski razišli.
Moze bre svako, aman, da imitira onaj glas!
Rock_LEGEND
26.7.2007, 23:13
Ljudi ja bih vas zamolio,ako moze neko da mi napise tekst pesme Steirway to heaven,ali prevod
Ljudi ja bih vas zamolio,ako moze neko da mi napise tekst pesme Steirway to heaven,ali prevod
Preveo bih, ali ako nesto pogresin to ce biti bogohuljenje, tako da bolje da ne diram ;)
Pa pokusaj sam da shvatis o cemu se radi, iako neces ni sa prevodom shvatiti poentu pesme :)
Opet sam se napio i opet odvrnuo metal preradu Boja na Kosovu...
Ruzmarin tako lepo mirise...
Kad se setim da sam novembra prethodne godine slusao techno i da sam ladno sve pesme razlikovao... Sad kad sam bio na more samo su Turbo Folk i Techno pustali. Osim u jednom Jamaica baru kraj plaze u Canju gde si mogo da cujes po koju dobru rock pesmu ili nesto letnje kao rege (ne znam kako se pise).
Ljudi,nedavno je izasao novi album od Obucara tj Obituary-ja :D
Xecutioner's Return se zove
Da li je slusao neko,odlican je mada kada se pogleda nista sto posebno odskace od ostatka njihovih radova sto je opet dobra stvar :)
Ja sam sluso tehno do decembra da bih se posle toga preko LP navuko na metal....One you try crack you never go back...:D
Preko Linkin Park-a na metal!?:eek:I don't think so...
@!ACHTUNG! ima li gde da se downloaduju te metal obrade???
Eh,da
U Begorad dolazi jedno od legendarnih imena USA progressive death metal scene
http://www.legacy-promotion.net/koncerti.php?lang=en&details=070814
U pitanju je Cynic koji je do sada izdao samo jedan(ali fantastican)album koji se zove Focus i koga ce svirati full na koncertu plus ce tu biti obrada od ostalih metal bendova
Dovoljno je reci da su dva clana benda(Paul Masvidal(gitarista i vokal) i Sean Reinert(bubnjevi))svirali u nekom tamo bendu koji se se zove Death sa Chuck Schuldinerom i to na nekom tamo albumu zvanom Human(ako budu svirali nesto od Death-a bice fantasticno) :D
hacker_aca
27.7.2007, 16:33
Kad se setim da sam novembra prethodne godine slusao techno i da sam ladno sve pesme razlikovao... Sad kad sam bio na more samo su Turbo Folk i Techno pustali. Osim u jednom Jamaica baru kraj plaze u Canju gde si mogo da cujes po koju dobru rock pesmu ili nesto letnje kao rege (ne znam kako se pise).
Ovamo u BD ti se pušta samo turbo folk i haus muzika. Ima i poneki kafić gde ide i rok uživo.
Dr Zoidberg
27.7.2007, 16:44
svirali u nekom tamo bendu koji se se zove Death sa Chuck Schuldinerom i to na nekom tamo albumu zvanom Human(ako budu svirali nesto od Death-a bice fantasticno) :D
Wooty, ili se zezas ili me zabrinjavas, Death je legenda medju death metalom, a on se raspao :( povodom tragicne smrti Chuck-a :(
Ne da je bend "bio" krcanje nego.... Ako nekog interesuje poslusajte pesme kao "Crystal Mountian" "Flash and power it holds" "Spirit Crusher" takodje i fenomenalnu obradu Painkiller-a od Judah Priest.
P.S. Ako volis Obituary i tako te Death metal grupe, "Death" je THE MUST !
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/35/Greif_photo_-_Human.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/52/Death_band.gif
Ej bre...
Nemoj da se trpujes,za****vam se :D
Meni je Death najbolji metal bend ever,a Chuck je bio gitarista kakvog nema tako da nemoj da vredjas :)
S obzirom da su osnivaci Cynic-a radili na mozda po meni najboljem Death albumu koji se zove Human,namece se zakljucak(logican :D) da se moraju videti uzivo :n_klanja:
Moje omiljene Death pesme su The Philosopher i Lack Of Comprehansion ;)
I posle se zale sto se samo prica o metalu,a upravo tema zivne kada se bas o tome prica :rolleyes:
Wooty, ili se zezas ili me zabrinjavas, Death je legenda medju death metalom...
Zeza se, naravno, ko sme da pljune na legende među ovolikim ratobornim braniocima lika i dela Chucka Schuldinera & Co. ;)
A kad smo već kod "Death"-a, samo da ovde dodam i to da su oni bili jedni od retkih ne-foliranata u ovom žanru, zbog čega im, na stranu njihove vanserijski odlične muzike, skidam kapu. :n_klanja:
EDIT: Preteče me... :D
Highlander
27.7.2007, 16:56
Preko Linkin Park-a na metal!?:eek:I don't think so...
Why not?
Zakasneo ti post Ulamwen :D
Eh,Chuck rest in peace :(
"Life ends so fast so take you chance and make it last"
Pull The Plug,Leprosy
Kliknite na web sajt u mom profilu pa vidite malo :D
Dr Zoidberg
27.7.2007, 17:05
Kad smo vec poceli o Death-u evo da dodam, da sam ponosni vlasnik one and only Death homemade "Dzempera" !! I da Iron Maiden je na drugoj strani :D
http://img116.imageshack.us/img116/9751/dsc00105ew1.th.jpg (http://img116.imageshack.us/my.php?image=dsc00105ew1.jpg) http://img116.imageshack.us/img116/1097/dsc00106qp2.th.jpg (http://img116.imageshack.us/my.php?image=dsc00106qp2.jpg)
Why not?
Ne znam,jednostavno mi nekako ta dva pojma ne idu zajedno- LP i metal...
Highlander
27.7.2007, 22:23
Ne znam,jednostavno mi nekako ta dva pojma ne idu zajedno- LP i metal...
Oni jesu svirali neku vrstu metala, nazovi to NU metalom ili alternativom, nije bitno. Primećuješ prošlo vreme koje sam upotrebio? Od poslednjeg albuma, Minutes to Midnight, su definitivno raskrstili sa starim zvukom... :( Čak se ni pesma Qwerty nije našla na njemu. A baš bih voleo da snime još neku nalik na Pushing me away ili Numb...:n_klanja:
Psychon@ut
28.7.2007, 1:48
Jedan zanimljiv citat :D
Nu metal - to ti je ono sto vrte po MTVu, limp bizkiti, p.o.d.ovi, slipknotovi i ostali.
Heavy metal - Iron maiden, Kraljevi, kraljice, princeze, zmajevi... a to isto imas u Power metalu, ne znam kako bi ti sad objasnio razliku. Ovo prvo je old skul valjda.
Death metal - to su ti oni sto rezhe u mikrofon, vorshipuju djavla, razvaljuju bubnjeve, siluju pojacala distorzijama, i tako dalje. Tu sad imas Melodic death metal (moj favorit), to ti je extra melodicno i svi su Svedjani. Ima black death, imas buraz death, starac death....
Black metal su oni sto se sminkuju, oblace u crno, nose na sebi nekakve bodlje i nozhove, piju krv vorsipuju sve sto krvari i extremno su teski za slusanje. Po meni, najextremniji muzicki pravac. I ne mogu da ga slusam duze od pet minuta a da ne pozelim da spalim liniju i zakoljem mamu.
Imas Trash metal, to ti je Metallica iz dobrih starih dana prije onog kobnog blek albuma. Metallica je sinonim, mama, i tata trash metala i svi koji ne misle tako mogu da ga duvaju jer su ruzni, cupavi i pushe drinu.
Progressive... najkomplikovaniji, tehnicki najzahtjevniji, extra j*ben pravac... to sviraju oni sto su pozavrsavali kojekakve skupe muzicke akademije pa se kurche okolo da su j*beni. i jesu j*beni!!!! ne diraj u progressive. Imaju uglavnom fine vokale, puno klavijatura itd...
Ima i Gothik metal. To je ono sto bi bio Him da nije pop i da je malo vise troo.
Ima jos pedeset osam pravaca i tri hiljade osamsto dvadeset i jedan podpravac za koje ni oni koji su ih izmislili ne znaju sta znace. I tako...
što sam se nasmijao :D
Hahahaha,sjajno je :rofl:
Kakav car :)
Кључна реченица је:
Ima jos pedeset osam pravaca i tri hiljade osamsto dvadeset i jedan podpravac za koje ni oni koji su ih izmislili ne znaju sta znace.
:D
A baš bih voleo da snime još neku nalik na Pushing me away ili Numb...:n_klanja:
ili jos npr. kao from the inside, one step closer, runaway, faint, dont stay...:n_klanja::n_klanja: ma sve su im pesme dobre, samo ovaj zadnji album ne valja:(, valjda ce da se opamete do sledeceg albuma...
EKV Revisited - Siguran (http://youtube.com/watch?v=pyFlGGrawYw) - spot na youtube-u ako neko mozda nije video a hteo je...
Posto su se neki ljudi bunili :D da sam informaciju o certu Theriona malo zavukao,evo opet samo za fanove :D
Dakle 11. decembra u Beograd dolazi Therion koji je zapamcen po odlicnom koncertu
http://www.legacy-promotion.net/koncerti.php?lang=sr&details=071211
Ko voli,nek izvoli :D
Posto su se neki ljudi bunili :D da sam informaciju o certu Theriona malo zavukao,evo opet samo za fanove :D
Dakle 11. decembra u Beograd dolazi Therion koji je zapamcen po odlicnom koncertu
http://www.legacy-promotion.net/koncerti.php?lang=sr&details=071211
Ko voli,nek izvoli :D
Lično, teško da verujem bilo kom organizatoru posle svih peripetija koje su nam priređivali u prošlosti, dok ne vidim dokaz crno na belo...
U svakom slučaju (samo za fanove :D), koncert je najzad i zvanično potvrđen na Therion-ovom oficijelnom sajtu.
http://www.megatherion.com/Tour.xhtml
Yeah...!!! :)
Ko ne dođe, a voli metal... dabogda mu dlake iz očiju izrasle! :D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.