Prikaži potpunu verziju : Šta slušate od muzike...
hacker_aca
28.3.2006, 0:12
Šta sam rekao. Dobri su to momci..... :D
Počinjem i ja pomalo taj metal, prenelo mi društvo. Ne mislim na onaj black metal i one brutalne, ali ima nekih pjesama koje mi se sviđaju.
Meni je death metal(americki naravno,a ne baljezgarije tipa In Flammes i Children of Bodom-uh streljace me zbog ovih izjava:D )jedan od omiljenih pravaca,a i u pitanju je tehnicki jedan od najsavrsenijih pravaca u metalu,tekstovi su odlicni(iako se vrte oko satanizma i krvi i dzigerica na sve strane),a urlajuci vokali i brzina sviranja prosto razbijaju koliko su dobri...
Morbid Angel-svirka i vokali Dave Vincent-a i Tray Azagthoth-a su nesto nevidjeno....
A smeo bi da se zakunem da je Cannibal Corpse tehnicki jedan od ubedljivo najboljih bendova u metalu-neko ko tako dobro svira ne postoji,a tek Fisher-ov vokal....
Tek Obituary,Death i legendarnog Chuck Schuldiner-a da ne pominjem......
No death metal je krs zar ne?
Ukratko,ja itekako volim urlajuce vokale,brzu svirku i satanisticke
i krvave tekstove....
shin-bojan
28.3.2006, 2:35
Meni je death metal(americki naravno,a ne baljezgarije tipa In Flammes i Children of Bodom-uh streljace me zbog ovih izjava:D )jedan od omiljenih pravaca
Evo,ja vec spremio pusku:nov_guita .
Šta sam rekao. Dobri su to momci..... :D
Počinjem i ja pomalo taj metal, prenelo mi društvo. Ne mislim na onaj black metal i one brutalne, ali ima nekih pjesama koje mi se sviđaju.
Pa niko nije počeo to da sluša sa tim brutalnim podžanrovima, nego sa Metallicinim baladama i slično :)
Previše ima podpravaca da bi se pravila generalizacija... ja black metal ne mogu da smislim... ali death mi se sviđa...
Ne dirajte mi black. :)
A sto se tice death-a, ja bas volim ovaj melodic death, koji Covenant ne voli, In Flames, Children of Bodom, Dethhead, Edge of Sanity... i naravno Death.
Sto se rice tekstova, mislim da mnogi (cak i metalci) ne shvataju kolika su jedna glupost 90% tekstova u svim pravcima muzike.
Ej, ljudi... pogledajte neki tekst od My Dying Bride-a (inace doom metal), da vidite sta su tekstovi. Krv, lobanje, creva i kosti su glupost koja se preraste u sedmom osnovne. Medjutim postoje bendovi koji su 100% posveceni satanizmu i do kraja su ono sto jesu (u zatvoru uglavnom :) ). Na srecu, za njih obicni smrtnici (citaj, oni koji ne slusaju metal), nikada nece cuti.
Dosta mi je bre baba koje kazu na TV-u, da su Bitlsi i Cepelin satanisti, zato sto se na njihovom omotu vidi broj na tablicama automobila, koji kad se pomnozi sa polovinom godina najstarijeg clana benda i oduzme sa datumom slamanja noge babe najmladjeg clana benda u ratu 1916, dobije 666.
Tako je. A to što Grand uništi 5-6 generacija dece, to ništa...
Ti satanisti što su u zatvoru su onaj kukolj u žitu :) Black metal je nastao dobrih 10+ godina posle nastanka metala i potpuno uništio originalne ideje koje su furali heavy i thrash metal. Ali dobro, neko to voli :)
DorianGrey
28.3.2006, 19:33
Ljudi danas cujem da u julu dolazi Whitesnake u Bg :eek: Jel zna ko sta o tome?
Pa niko nije počeo to da sluša sa tim brutalnim podžanrovima, nego sa Metallicinim baladama i slično :)
Previše ima podpravaca da bi se pravila generalizacija... ja black metal ne mogu da smislim... ali death mi se sviđa...
Tako je,niko nije odmah poceo sa Gorgorotom ili Dimmu Borgirom jer bi brzo izgubio zelju za metalom.Uglavnom se pocinje od laganijih stvari pomesanih sa malom dozom pop muzike.Ja licno sam prvih mesec dana slusao samo Linkin Park i lozio se na to,tek posle sam poceo da slusam Rammstein,Korn,Obiutary...
A za Linkin Park vise i ne zelim da znam,prosto im bilo....
Ljudi danas cujem da u julu dolazi Whitesnake u Bg :eek: Jel zna ko sta o tome?
Gde si to cuo, daj jos informacija.... :)
DorianGrey
29.3.2006, 2:18
Gde si to cuo, daj jos informacija.... :)
Ma drug mi javio da je procitao u nekim novinama, pa sam zato i ja pitao, da mi neko potvrdi
Wolverine
29.3.2006, 19:32
Maltene cela moja generacija se unisti od Granda, a ja jedini pamtim i slusam neke careve od pre dvajes god( iako sam 1992)!!!
Stefan Maravic
30.3.2006, 1:23
HIM, Nightwish, Evanescence, Iron Maiden, Apocalyptica.......
Sad najviše Evenescense, SOAD i filmsku muziku... (imam oko 500 pesama iz filmova!!!)
whitesnake
30.3.2006, 16:04
Jeste, dolaze Whitesnake, javili su i na radiju "202" ! :qliranje:
U julu.Pregovaraju za Iron Maiden.Traze silne pare.Matorci u tesnim koznim pantalonama...I jos da im se plati...
Voleo bih Maidene da vidim ovo leto na Exitu. Sumnjam da se to moze desiti jer organizatori forsiraju malo moderniji zvuk, ali voleo bih....:(
Voleo bih Maidene da vidim ovo leto na Exitu. Sumnjam da se to moze desiti jer organizatori forsiraju malo moderniji zvuk, ali voleo bih....:(
Tesko....
EXIT postaje sve veca i veca MTV komercijala-pogledajte samo ko dolazi Franz Ferdinand,HIM,Pet Shop Boys-uzas.....
Polako ali sigurno pocinjem da mrzim taj j...i EXIT(to vam kaze covek koji je isao na svaki EXIT na sve dane),ali na ovaj definitivno necu....
Bolje da skupim neku kintu i odem na Sziget ili Monsters Of Rock gde cu za malo vecu lovu slusati daleko bolje bendove....
Ako ti je za utehu-u maju gostuje meni omijeni King Diamond u SKC-u,a u oktobru na istom mestu Blind Guradian-ako volis Maiden-e volis verovatno i Guardinane-e...
U julu.Pregovaraju za Iron Maiden.Traze silne pare.Matorci u tesnim koznim pantalonama...I jos da im se plati...
Dobar si,a i u principu si u pravu:D
striderXIII
31.3.2006, 21:48
Uglavnom rock a u poslednje vreme i metal...
Tesko....
EXIT postaje sve veca i veca MTV komercijala-pogledajte samo ko dolazi Franz Ferdinand,HIM,Pet Shop Boys-uzas.....
Polako ali sigurno pocinjem da mrzim taj j...i EXIT(to vam kaze covek koji je isao na svaki EXIT na sve dane),ali na ovaj definitivno necu....
Bolje da skupim neku kintu i odem na Sziget ili Monsters Of Rock gde cu za malo vecu lovu slusati daleko bolje bendove....
Pazi, ne smeta to meni. Kada ljudi ne bi isli na komercijalnu varijantu, kada bi isli da zadovoljavaju moje zelje, propali bi momentalno. A ovako, uvek se nadje nesto sto odgovara i mom ukusu: prosle godine su nastupali Slayer, Apocalyptica, legendarna old school hardcore grupa Agnostic Front, itd.
Do pre par godina, bili smo zadnja rupa u Evropi po muzickim desavanjima, a poneki dobar strani bend koji bi nekim cudom dosao u nasu zemlju, nastupao bi samo u BG. Tako da uopste nisam nezadovoljan.
Rammstein.to bi izvadilo stvari.Ili neki extra jak metal bend.
Po meni Rammstein sigurno ne bi gostovao jer oni imaju svoju binu i ,...
Ali mozda bi bendovi poput Radiohead-a ,Audioslave-a i slicnih napravili da EXIT bude bas najbolji festival u Evropi.
Rammsteinov nov album je komercijalan po meni. I oni su se izdali. Audioslave - takođe. Za Radiohead ne znam, ne pratim baš tu grupu.
Onda pisi sve propalo.A u *****.
Rammstein na Exitu bi bilo :n_klanja:
Ali s obzirom na onu njihovu koreografiju (bacache plamena i ostalo), mislim da bi main stage izgoreo u plamenu :rofl:
striderXIII
1.4.2006, 15:34
Sta bih dao da to vidim :D Mainstage gori... uspanicene mase ... ne zna se ko koga gazi :evil:
Kum Ruzvelt
1.4.2006, 20:30
Billy Idol na exit-u. Ovo je nezvanicno i u poverenju (ne pricajte nikom, he he..)
Ne bih da se ovo pretvori u temu o Exitu, ali za ljubitelje hardcore-a - Madball na Exitu :n_klanja:
http://www.exitfest.org/index.php?option=content&task=view&id=687&Itemid=87
....
Audioslave, Soundgarden, Alice in Chains, Radiohead, Stone Temple Pilots, RAM, System, The pixies, Carla Bruni, Stephani Grappeli(ili grapelli nemam pojma sad bas), Jack Johnson, Damien Rice, Aselin Debison, Norah Jones, Jamiroquai, stari rhcp, moze ajd i nirvana, pearl jam, smashing pumpkins, SOUL,stari dobri Stewie Wonder, malo bluesa i naravno muzika iz disney crtaca:qliranje:
Rammsteinov nov album je komercijalan po meni. I oni su se izdali. Audioslave - takođe. Za Radiohead ne znam, ne pratim baš tu grupu.
Po meni,Rammstein je skrenuo u komercijalu jos sa albumom Reise,Reise,bio je mnogo laganiji od Muttera,vise okrenut privlacenju nove publike.Sehnsucht i Herzeleid su bili sjajni po meni :n_klanja:
Bilo bi cool da Rammstein navrati na Exit.Nedostaje mi malo paljevine :aplauz:
Ne nih voleo da bilo ko koga ja gotivim dođe na buđavi Exit!:mad: Exit je festival i sam po sebi je najgora komercijala! Kako na jednom mestu može da piči R'N'R, reggae, elektronika i štajaznam još od muzike?! Oni posetioce tretiraju kao gomilu na nekom buvljaku, za svakog se nađe ponešto! I što da plaćam kartu za recimo ceo jedan dan ako hoću da čujem jedan bend?!
Pregovaraju za Iron Maiden.Traze silne pare.Matorci u tesnim koznim pantalonama...I jos da im se plati...
Klasična priča o "jadnim" organizatorima koji bi i iz svog džepa dali kintu samo da udovolje publici i razmaženom i parama gladnom bendu kome niko ne može da udovolji. Kad naši lopovi od organizatora ne bi hteli da zarade bar 3x veću kintu od benda koji svira, slušali bi smo mi i Stonese za 1000 din. Nego 'oće da se obogate tako što će da dovedu par poznatih bendova i zarade milione. :mad:
Jeste, dolaze Whitesnake, javili su i na radiju "202" ! :qliranje:
A jel' se zna KAD?!:eek:
whitesnake
5.4.2006, 12:14
Spominje se 28.jul...
Spominje se 28.jul...
Whitesnake dolazi u Beograd - postoje dve varijante. U Kuriru, 28.03 je objavljena informacija da Whitesnake dolazi u Beograd i da će svirati na Tašmajdanu. Međutim, ja sam došao do totalno drugih informacija. Naime, prema još nezvaničnim izvorima Whitesnake bi trebao da gostuje 18.07 ove godine u okviru turneje "In The Still Of The Night" . Ova informacija je povezana sa informacijom (koja je zvanično potvrđena) da će Whitesnake biti gost u Splitu 01.07 ove godine. Lokacija: Tvrđava Gripe. Sa Whitesnake-om će najverovatnije u Splitu nastupiti i rok grupa osamdesetih, Osmi putnik.
Inače, cena ulaznica za koncert u Splitu je sledeća:
1. 190kn u pretprodaji
2. 210kn zadnjih 10 dana od početka koncerta
3. 220 kn na dan koncerta
Kul, a? :D
** Prilikom kucanja sam pomešao Split i Sarajevo. Greška.
Da ti nisi malo pomesao Split i Sarajevo? :)
Gripe su u Splitu, Osmi putnik, hard rock grupa iz Splita u kojoj je poceo Zlatan Stipsic, poznatiji kao Gibonni, a i kune su hrvatska valuta :aplauz:
Al ima neko Jon Bon Jovi - it's my life ali u nekoj balada vreziji sa nekog koncerta:confused: akop ima neka pise na PM
TOTO
15 August 2006 Hala Sportova , Belgrade (Serbia/Montenegro)
Falling in Between Tour
:nov_guita
Da ti nisi malo pomesao Split i Sarajevo? :)
Gripe su u Splitu, Osmi putnik, hard rock grupa iz Splita u kojoj je poceo Zlatan Stipsic, poznatiji kao Gibonni, a i kune su hrvatska valuta :aplauz:
Moja greška. Sorry. Ispravljeno.
Ne nih voleo da bilo ko koga ja gotivim dođe na buđavi Exit!:mad: Exit je festival i sam po sebi je najgora komercijala! Kako na jednom mestu može da piči R'N'R, reggae, elektronika i štajaznam još od muzike?! Oni posetioce tretiraju kao gomilu na nekom buvljaku, za svakog se nađe ponešto! I što da plaćam kartu za recimo ceo jedan dan ako hoću da čujem jedan bend?!
Apsolutno te podrzavam!
Iako sam,isao na svaki EXIT i na sve dane i zbog dobrog provoda,ovaj cu definitivno zaobici,a u buducnosti ko zna,jer su moge stvari pocele da me prilicno nerviraju....
Postao je najgora MTV komercijala-ove godine dolaze HIM,Franz Ferdinand,Pet Shop Boys-ako nastavim sa spiskom,pocecu da povracam:D
A i skupo-skoro 7000din za sva cetiri dana u redovnoj prodji-citaj za jedan dan oko 3000din,deru i za smestaj itd,itd,....
Da im nije dosao Napalm Death,Agnostic Front i narocito Slayer(na kome je bilo po mojoj slobodnoj proceni oko 20000 ljudi-bilo je nvidjeno,i jedan od glavnih razloga zasto sam uopste i bio tamo)ostali bi oni kraci z nekih 30000 posetilaca....
Vreme je da pocnu da ce skupljaju pare za Sziget ili Monsters Of Rock...
PoZ!
PoZ!
Ali ne zaboravi i da na Szigetu imas svakojaku muziku. Imas Metal stage, imas jazz stage, tehno stage, folk (verovao ili ne) stage, hip-hop stage i td.
Sad, druga je stvar sto je sve mnooogo dobro organizovano. Priroda svugde oko tebe, imas gde ljudski da se istusiras, da pojedes, popijes i sto je najbitnije, stalno pice neki bendovi. Manje poznati preko dana, vise poznati nocu. Uopste nije skupo kao sto neki s*ru. Ja sam sa 150 evrica pretprosle godine kupio karte za 5-6 dana, jeo i pio neograniceno, hvatao voz, jedino nisam imao pare da kupim neki rekvizit, mada ni oni nisu skupi.
Neopisiv je dozivljaj kada je IN Flames svirao na main stage-u (posto metal stage sa svojim ubogim prostorom za nekih 30000 ljudi, ocigledno nije bio dovoljan), pa kada se zavrsila svirka hiljade metalaca krenu ka metal stage-u.
Covenant - idemo ove godine, a? :)
Al zana neko da li (i kad) ce Aerosmith da ima turneju u evropi
Apsolutno te podrzavam!
Iako sam,isao na svaki EXIT i na sve dane i zbog dobrog provoda,ovaj cu definitivno zaobici,a u buducnosti ko zna,jer su moge stvari pocele da me prilicno nerviraju....
Postao je najgora MTV komercijala-ove godine dolaze HIM,Franz Ferdinand,Pet Shop Boys-ako nastavim sa spiskom,pocecu da povracam:D
...............
PoZ!
Zar se i Sziget nije zvao Pepsi Sziget festival? Toliko o nekomercijalnosti ;) da ne nabrajamo izvodjache....
Naime, prema još nezvaničnim izvorima Whitesnake bi trebao da gostuje 18.07 ove godine u okviru turneje "In The Still Of The Night" .
Baš na moj rođendan!!!:love: Jedva čekam!!!:nov_guita
Zar se i Sziget nije zvao Pepsi Sziget festival? Toliko o nekomercijalnosti ;) da ne nabrajamo izvodjache....
Da ali postoji dobra komercijala(recimo Rammstein) i veoma losa i budjava,ona najgore vrste-e to su bendici(ne bih se usudio da ih nazovem BEND) koje sam gore naveo:)
Sem toga na Szigetu su bili i neki bendovi(citaj cisti umetnici-My Dying Birde i Opeth)koji bi dosli na EXIT-ali malo sutra....
Bio sam bas(prijatno)iznenadjen kada su svoj nastup na EXIT-u potvrdili Slayer i Napalm Death-da covek kaze cudo-jer nisam ocekivao da ce Slayer ikad doci u ovu catrlju od zemlje....
PoZ!
Tesko da ce 1.7. svirati u Splitu, jer su od 26. juna do 3. jula na turneji po Engleskoj.
Koje pitanje : shta slushate???
pa ono, techno/house, rap najcesce
inace: carl cox, faithless, 50cent, linkin park, the game, xzibit i ostale face ;)
']Koje pitanj : shta slushate???
pa ono techno/house rap
carl cox,faithless,50cent ,linkin park,the game,xzibit i ostale face ;)
Hm... nisam znao da je LP techno...???:confused:
Najvise slusam Duran Duran, Depeche Mode, The Cure, U2.
Hm... nisam znao da je LP techno...???:confused:
Ni ja,do sada sam mislio da je LP rep-metal... :confused:
Highlander
6.4.2006, 21:01
Ni ja,do sada sam mislio da je LP rep-metal... :confused:
Mora da je slušao REANIMATION album. To su inače remixi njihovih pesama:qliranje:
Mora da je slušao REANIMATION album. To su inače remixi njihovih pesama:qliranje:
Ma daj čoeku da kažemo šta je stvarno, možda stvarno misli da je to techno...:rofl:
Negooooo... ono mu dođe nešto kao rock/metal/malo rep zar ne?
shto ste bukvalisti nisam rekao da slusam SAMO techno/house rap vetj to najvishe slusham
mada ..............
']shto ste bukvalisti nisam rekao da slusam SAMO techno/house rap vetj to najvishe slusham
mada ..............
Nije to problem šta slušaš, nego što si reko da je LK techno... :D
Highlander
6.4.2006, 23:14
Ma daj čoeku da kažemo šta je stvarno, možda stvarno misli da je to techno...:rofl:
Negooooo... ono mu dođe nešto kao rock/metal/malo rep zar ne?
:icon_scra Ni ja ne znam šta je tačno, iako ih najviše slušam. Neki ih svrstavaju u rock, neki u alternative rock, alternative metal... u svakom slučaju to je mešavina hip-hopa (ne repa), rocka, možda metala, što Mike Shinoda dodatno začini scratchovanjem. Izvrsno!:qliranje:
Nije to problem šta slušaš, nego što si reko da je LK techno... :D
e ajd molim te reci mi gde sam ja rekao : "LP je techno"
ja sam rekao slusham tu i tu vrstu muzike i pomenuo neke izvodjace
što Mike Shinoda dodatno začini scratchovanjem. Izvrsno!:qliranje:
Moje je misljenje da bi bend bio daleko bolji kad bi Mike-a izbacili iz benda i oslobodili nas njegovog hip-hop glupiranja :qliranje:
Ja ionako ne mogu da ih smislim baš zbog tog trip-hopa-cupa tripa! Mrzim bendove koji hoće da kombinuju pravce koji su nespojivi jedan sa drugim! A baš takvi bendovi misle da su otkrili novo svetsko čudo time što mešaju babe i žabe!:nov_explo
Ja ionako ne mogu da ih smislim baš zbog tog trip-hopa-cupa tripa! Mrzim bendove koji hoće da kombinuju pravce koji su nespojivi jedan sa drugim! A baš takvi bendovi misle da su otkrili novo svetsko čudo time što mešaju babe i žabe!:nov_explo
Tacno tako!Metal i rep su dve potpuno suprotne vrste muzike i nisu spojive(bar ne u neku valjanu celinu).Metal jeste otvoren za sve pravce i muzicke uticaje,ali takav shit poput repa ne zasluzuje da udje u taj spisak :)
A ti bendovi sto kombinuju ta dva pravca(LP,Limp Bizkit,P.O.D...)su inace teska komercijala i malo ko od metalaca ih stvarno postuje.
A ti bendovi sto kombinuju ta dva pravca(LP,Limp Bizkit,P.O.D...)su inace teska komercijala i malo ko od metalaca ih stvarno postuje.
Ili post-uje o njima... :)
(ovo se ne odnosi na tebe ili na bilo koga u zadnjih par stranica ovoga thread-a)
Moje je misljenje da bi bend bio daleko bolji kad bi Mike-a izbacili iz benda i oslobodili nas njegovog hip-hop glupiranja :qliranje:
Da, verovatno si u pravu... ponekad iritira. A "Pushing me away" ili "Runaway"? Tu nema hip-hopovanja:opanachke :qliranje:
Tacno tako!Metal i rep su dve potpuno suprotne vrste muzike i nisu spojive(bar ne u neku valjanu celinu).Metal jeste otvoren za sve pravce i muzicke uticaje,ali takav shit poput repa ne zasluzuje da udje u taj spisak :)
ja ne slusam metal niti bilo sta slicno ali uz trance jedino sta sam slusao je rage against the machine koji su najbolji band u istoriji rock-a,pop-a,metala-a(neznam ti ni ja vise kako vam se zovu ti pravci) i to nije samo moje misljenje vec i mnooooogo drugih ljudi koji slusaju razlicite pravce muzike! ali vi ste mali pa verovatno niste ni postojali dok su oni prasili!
pozdrav psidza ovisnicima!
ja ne slusam metal niti bilo sta slicno ali uz trance jedino sta sam slusao je rage against the machine koji su najbolji band u istoriji rock-a,pop-a,metala-a(neznam ti ni ja vise kako vam se zovu ti pravci) i to nije samo moje misljenje vec i mnooooogo drugih ljudi koji slusaju razlicite pravce muzike! ali vi ste mali pa verovatno niste ni postojali dok su oni prasili!
pozdrav psidza ovisnicima!
Rage Against The Mashine nije ni priblizno najbolji bend na planeti i slusao sam mnogo njihovih pesama od kojih mi se jednino nesto svidela Killing In The Name Of,ostale nisu nista posebno.Tvoja tvrdnja da su oni najbolji bend na planeti se granici sa ludilom.....
Rage Against The Mashine nije ni priblizno najbolji bend na planeti i slusao sam mnogo njihovih pesama od kojih mi se jednino nesto svidela Killing In The Name Of,ostale nisu nista posebno.Tvoja tvrdnja da su oni najbolji bend na planeti se granici sa ludilom.....
A za ovo "okupajte se" nemam komentar,zasto bih uopste trosio vreme pokusavajuci da ti dokazem nesto sto ti nikad neces shvatiti.
Pa pazi kako za koga,ima zaista mnogo ljudi koji misle da je RATM najbolji bend.Koliko sam citao ovaj topic tebi se svidja Rammstein,e vidis to se meni granici sa ludilom.:)
A ovo za kupanje stvarno nije smesno.
Pa pazi kako za koga,ima zaista mnogo ljudi koji misle da je RATM najbolji bend.Koliko sam citao ovaj topic tebi se svidja Rammstein,e vidis to se meni granici sa ludilom.:)
A ovo za kupanje stvarno nije smesno.
Mene je Rammstein omiljeni bend,ali ja nikad nisam rekao da je najbolji na svetu,postoje mnogo bolji bendovi(Metallica,Slayer,Iron Maiden...),ali mene se on najvise dopada.RATM nije los bend,to je najvise sto mogu da kazem za njega.Ali tvrdnja da je najbolji i to jos u svim zanrovima muzike mi zvuci malo preterano.
Realno gledano, RATM jeste sjajan bend po porukama koje šalje svojim tekstovima, ali muzički je vrlo slab, pošto se svodi na živi rep. Najkvalitetniju gitarsku muziku (po kompleksnosti i dubini) sviraju skandinavski power metal bendovi i tu nema diskusije.
mi se jednino nesto svidela Killing In The Name Of,ostale nisu nista posebno.
eto koliko ti znas nesto uopste o muzici kad je tebi najbolja stvar ona koja je najkomercijalnija, pa normalno je da ce ti se svideti kad se vrtela na svim radio i tv stanicama !
Ma ljudi nije bitno ko misli da najbolji bend, izvodjac na svetu, niti oko toga praviti diskusiju. Bitno je da ti uzivas u toj muzici sto slusas.
DorianGrey
9.4.2006, 13:11
Ma ljudi nije bitno ko misli da najbolji bend, izvodjac na svetu, niti oko toga praviti diskusiju. Bitno je da ti uzivas u toj muzici sto slusas.
Slazem se :n_klanja: :n_klanja: :tapsh: :dedica:
eto koliko ti znas nesto uopste o muzici kad je tebi najbolja stvar ona koja je najkomercijalnija, pa normalno je da ce ti se svideti kad se vrtela na svim radio i tv stanicama !
Apsolutno nemam nameru da se raspravljam sa tobom.Ocigledno nam se ukusi razlikuju.A Killing In The Name Of uopste nije najkomercijalnija pesma,Testify je mnogo vise ;)
Mene je Rammstein omiljeni bend,ali ja nikad nisam rekao da je najbolji na svetu,postoje mnogo bolji bendovi(Metallica,Slayer,Iron Maiden...),ali mene se on najvise dopada.RATM nije los bend,to je najvise sto mogu da kazem za njega.Ali tvrdnja da je najbolji i to jos u svim zanrovima muzike mi zvuci malo preterano.
Nije meni RATM najbolji bend,ali ipak su oni u svoje vreme bili veoma popularni.Sto se Rammsteina tice meni se ne svidja ali ne bi mogao da kazem da je los bend.
Back on topic:Jel cio neko za bend Disturbed?Ja tek juce i svidja mi se ona njihova pesma Voices.
Cuo sam ja i imam zadnji album Ten Thousand Fists,ne svidjaju mi se,pevac pokusava da urla u svakoj pesmi,a ocito nema glas za to.I da,svaka pesma im je totalno ista,album dosadi posle 2-3 pesme!Osim Ten Thousand Fists i Stricken nema nijedna pesma da mi se svidela.
Najkvalitetniju gitarsku muziku (po kompleksnosti i dubini) sviraju skandinavski power metal bendovi i tu nema diskusije.
Ne bi se bas slozio:)
Pre bi rekao da je to americki death metal-Morbid Angel,Obituary,Cannibal Corpse,Sadus i narocito legendarni Death....
u pitanju je nesto najbolje sto metal pa i muzika mogu da ponude....
Sto se tice RATM-dobri su,ali nista vise od toga-da su bas najbolji bend na planeti-begaj bre...
Milion puta bolji bend od njega koji je jos pride cisti east coast HC(a ne papazjanija kao RATM)je Earth Crisis(na zalost bend vise ne postoji)....
Ko nije slusao neka poslusa sto pre...
PoZ!
Cuo sam ja i imam zadnji album Ten Thousand Fists,ne svidjaju mi se,pevac pokusava da urla u svakoj pesmi,a ocito nema glas za to.I da,svaka pesma im je totalno ista,album dosadi posle 2-3 pesme!Osim Ten Thousand Fists i Stricken nema nijedna pesma da mi se svidela.
Ja imam samo dve pesme i od te dve svidja mi se jedna...Stvarno se dere ovaj pevac...
Jolpaz Jolpaz
10.4.2006, 0:46
avenged sevenfold
mastodon
queens of the stone age
ajde pitanje za gamere, sta je zajednicko ovim bendovima?
Slusham rap/techno/electro, pomalo neki rock ili metal.
Generalno: 2pac, Public Enemy, Wu Tang, Tiesto, Prodigy...:qliranje:
Ako već nije bilo:
Whitesnake, Beograd, Tašmajdan, 30.07.2006.
za detalje pogledajte na sajtu.
aerochivija
14.4.2006, 8:07
Elvis Presley, The Beatles, Pink Floyd, David Bowie, Doors, Deep Purple, Led Zeppelin, Tom Jones, Eagles, Emerson, Lake & Palmer, Moody Blues, Bob Marley, Creedence Clearwater Revival, Sting-Police, Whitesnake, Eric Clapton, Queen, Dire Straits...
Vangelis, Mike Oldfield, Jean Michael Jarre...
Smak, Leb i sol, Yu grupa, Buldožer, Indexi, Riblja čorba, Azra, Time-Dado Topić, Korni grupa....
Starogradska, izvorna (Zvonko Bogdan, Cune Gojković, Ksenija Cicvarić)...
Svestran covek,nema sta :D
aerochivija
15.4.2006, 2:47
Svestran covek,nema sta :D
Nije loše slušati (imati) muziku za razna raspoloženja, situacije... Kako sam ja pomalo dinosaurus u tom smislu, ne jednom sam sreo one duplo mlađe koji nisu ni znali za neke od navedenih. A onda su se potrudili, ponešto nabavili, čuli i zagotivili.
I ništa gore nego se u životu ograničiti, ići kolotečinom. Photoshop nekako lakše ide uz Illustrator, antivirus uz anti spyware, Windows je došao posle DOS-a...
I "čaša meda ište čašu žuči"...
Nije loše slušati (imati) muziku za razna raspoloženja, situacije...
Slazem se,samo mene metal sluzi za sve situacije i dovoljan mi je :D
Npr. Dimmu Borgir slusam kad sam tuzan ili razocaran(prija mi ono urlanje pomesano sa odlicnim klavirskim deonicama),Metallica ili Obiutary kad sam besan,Rammstein za svako raspolozenje...:)
I "čaša meda ište čašu žuči"...
Mislim da je u originalu "Čaša meda čašu žuči ište"! Pozdrav avijatičaru!:ciao:
aerochivija
16.4.2006, 4:54
Mislim da je u originalu "Čaša meda čašu žuči ište"! Pozdrav avijatičaru!:ciao:
U "originalu" je čaša žuči ište čašu meda...
U elektronskom i dva štampana izdanja proveri...
Avijatičarim samo po kompjuteru (Flight Simulator) :nov_explo
Nego,jer ide neko na King Diamond-SKC 16.maj
Znajuci Kinga,bice ludnica,narocito sto se tice performansa,outfita,a i vokal i svirka su ,kao i tekstovi od pesama(koncept albumi)sasvim na nivou:D
I da ne zaboravim
"Grandma?"
"I knew it was You at the door, I saw
You from the window. Now come
inside My dear. It's good to see You
again, despite what You did to MY
throat. "THEY" are waiting upstairs.
Come. Missy is there too. She's sitting
on Grandpa's lap. I bet You're dying for
a cup of tea."
Hehe:dzavo:
Metaličar
17.4.2006, 22:16
Dobri su i Rammstein i Rage Against The Mashine ali stara garda je neprevaziđena METALLICA, IRON MAIDEN, AC/DC, MEGADEATH, EXODUS, BLACK SABBATH to su ikone. Treba videti i Stonse gledao sam ih u Pragu šteta što neće doći ovde.
High Voltage
18.4.2006, 15:34
Hard Rock / heavy Metal
AC/DC, Scorpions, Whitesnake, Deep Purple, The Cult, Led Zeppelin, GNR, Pink Floyd...
Iron Maiden, Saxon, Helloween, Motorhead, Black Sabbath, Accept, Running Wild, Metallica, Mercyful Fate, King Diamond, HammerFall, Blind Guardian....
Metaličar
18.4.2006, 21:05
Dobre su ti grupe.Baš sam pre neki dan kupio album High Voltage od AC/DC-a
(original).Bon Scott razbija:dzavo: i braća Young:nov_guita :nov_guita
A ja sam upravo nabavio "Monolith Of Death" video materijal iz raznih zemalja sa koncerata grupe-Cannibal Corpse!:dzavo:
Blenuo sam i slusao ko tele u sarena vrata-ali bukvalno:D
Ljudi su sjajni-prosto razbijaju...
Kada(ako)neki bend bude skinuo njihovu muziku,tada ce na vrbi grozdje radjati:)
iMa_NeKo_PljUgU
21.4.2006, 1:49
Psy, Metal, Rock, Hip-rep, Rep-Hop itd.....:qliranje:
A ja sam upravo nabavio "Monolith Of Death" video materijal iz raznih zemalja sa koncerata grupe-Cannibal Corpse!:dzavo:
Blenuo sam i slusao ko tele u sarena vrata-ali bukvalno:D
Ljudi su sjajni-prosto razbijaju...
Kada(ako)neki bend bude skinuo njihovu muziku,tada ce na vrbi grozdje radjati:)
Jel si gledao "Live Cannibalism"? Tu su isto dobro krljali...
Jel si gledao "Live Cannibalism"? Tu su isto dobro krljali...
I to treba da nabavim,kao i neke koncerte od Morbid Angela:dzavo:
Meni su MA bullshit :) zbog tripoznog frontmena i religioznih gluposti... kod Cannibala nema filozofije, samo čisto krljanje...
Meni su MA bullshit :) zbog tripoznog frontmena i religioznih gluposti... kod Cannibala nema filozofije, samo čisto krljanje...
Uhhhh-to ti necu oprostiti:)
Inace,bubnjar je,po meni jos ludji,jer svoje bubnjeve uvek namesta u obliku pentagrama:D
Tacnije,ne zna se ko je ludji u tom bendu:D
Ali stoji-MA su satanisti-:dzavo:
I svi black metal bendovi deluju kao prava decica u poredjenju sa njima-hehe
Ali vokal razvaljuje,svirka je ekstra,a i tekstovi od pesama su savim OK-ima ih bas dosta o sumerskoj mitologiji....
PoZ!
Black,Death,Trash Metal ,Dark Ambient i ponekad dobar trance
fav bands:
pantera
slayer
soulfly
sepultura
behemoth
mudvayne
tool
a perfect circle
bury your dead
itd.
a perfect circle
Sjajan bend, zar ne? :)
GrimReaper
21.4.2006, 20:42
Rock/Hard Rock/Metal
Trebalo je da se stavi glasanje sa vise izbora.
Favourite bendovi & Co: Metallica, Black Sabbath, Blind Guardian, Burzum, Alice Cooper, Cruachan, Orthodox Celts, Marilyn Manson, Deep Purple, King Diamond, SOAD, Nightwish, Gorillaz i Linkin Park od nekih bendova sa mesanom muzikom, da se tako izrazim, The Cranberries, Block Out...... ahhh, mogu ja ovako do sutra... :D
EDIT: Jos... Dimmu Borgir, Death, Cannibal Corpse, Ozzy Osbourne, Alice Cooper (ah, on je vec bio? Pa dobro, nista ne smeta da bude na 2 mesta :D )...
Da li neko sa foruma danas ide u skc, Dino Psaras nastupa... ? Za one koji ne znaju, rec je o psy trance zvuku :cool:
Ja slusam hip-hop, rock, metal, narodnjake, stare kafanske pesme.Jednom reciju SVE!!!!!
iMa_NeKo_PljUgU
5.5.2006, 18:33
Da li neko sa foruma danas ide u skc, Dino Psaras nastupa... ? Za one koji ne znaju, rec je o psy trance zvuku :cool:
Veoma moguce da idem!
Jes' malo darky ali opet je extra
Darklighter
5.5.2006, 22:52
Ja najvise slusam Bijelo Dugme :alealeee: i Riblju Corbu :alealeee: , a slusam jos rock, rep...
Veoma moguce da idem!
Jes' malo darky ali opet je extra
ja npr uglavnom gotivim mracni FULL ON tako da mi Psaras i nije nesto dark jer postoji mnogo mracnijih od njega, a ako ti vec vise gotivis nesto pozitivnije nikako ne smes da propustis nastupe ASTRIX-a, znaci to je ubedljivo najjaci lik za zurke!
Dobre su ti grupe.Baš sam pre neki dan kupio album High Voltage od AC/DC-a
(original).Bon Scott razbija:dzavo: i braća Young:nov_guita :nov_guita
Mogu da te obradujem da oni već snimaju novi album.
AC/DC is currently working on a new studio album, but as of April 2006, no release date has been set. In a 2005 interview with Brian Johnson, he has confirmed that the band does not know where the album will be recorded and finished. Also during the year, it was announced that there was a possibility the next release could be a double album. In a recent interview (April 2006) with Guitarist magazine, Malcolm Young stated, "The band is currently recording and writing material for the eagerly anticipated next album."
Izvor: Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/AC/DC). A dok to čekaš, mogao bi da kupiš novi album - Antologija najboljih AC/DC pesama na DVD-u u audio/video izdanju. DVD/Audio cd se zove Family Jewels. Worth of bying.
SRPSKI NARODNI BECARAC VAM JE ZAKON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D :D :D :D
Mislim sta reci.........:D :D
Mala sala.Slusam strani rap,tehno i RnB.
Iako ovo slusam stranu, cuvam jedno 3000 narodnih pesama na drugom hardu kao uspomenu.Da vidi moje dete sta se slusalo u proslosti..
Kod mene samo:
1.) mp3
http://img129.imageshack.us/img129/4181/im22qv.jpg
2.) Video\Audio Koncert
http://img232.imageshack.us/img232/5229/im18fv.jpg
3.) Rammstein, Linkin Park, Korn, Psy-Trance...
Највише слушам народну и без народне не могу, али слушам и понешто страно и забавно. Са слика се све види.:D
amaroK (http://img406.imageshack.us/my.php?image=amarok0hk.jpg)
Winamp (http://img109.imageshack.us/my.php?image=winamp3dw.jpg)
Alexandar
13.5.2006, 20:51
da li neko slusa Kraljevski Apartman?
u poslednje vreme slusam samo njih a inace rock, metal ali uglavnom stare proverene stvari
Kod mene samo:
1.) mp3
http://img129.imageshack.us/img129/4181/im22qv.jpg
2.) Video\Audio Koncert
http://img232.imageshack.us/img232/5229/im18fv.jpg
Ovo stvarno prelepo izgleda!:nov_guita Jedan reputation za tebe! Da ne budeš više u crvenom!;)
da li neko slusa Kraljevski Apartman?
u poslednje vreme slusam samo njih a inace rock, metal ali uglavnom stare proverene stvari
Slušam ja!:nov_guita Vidim da ovde nisu baš omiljeni, ali menu su sasvim OK!:qliranje:
shin-bojan
14.5.2006, 8:33
Evo,ja bas cuo da Morbid Angel dolazi u avgustu....zakon.
Alexandar
14.5.2006, 13:29
Slušam ja!:nov_guita Vidim da ovde nisu baš omiljeni, ali menu su sasvim OK!:qliranje:
Momci su extra OK, dobra je i Alogia, trude se.
@Rocker
Najbolja grupa...
Tnx za reputaciju... ;)
Sada sam siv!!!
Ocu i ja zelen da budem... :)
@Alexandar
Od nasih bendova, Kraljevski Apartman i Osvajaci...
To mogu da svarim... :)
Od nasih bendova, Kraljevski Apartman i Osvajaci...
To mogu da svarim... :)
Od Osvajača volim samo prvi album. Ovi ostali su sve shit, totalna komercijala.
Od Osvajača volim samo prvi album. Ovi ostali su sve shit, totalna komercijala.
Jg, uvek tako bude kod skoro svake grupe sem izuzetaka... :D
Inace bio sam na koncertu Osvajaca u Domu Omladine...
Bilo je bas super...
I naravno zadnja pesma "Maska" ;)
Zelen sam... :D
Wolverine
14.5.2006, 18:24
Najbolji hard rock band ikad je AEROSMITH!!!
Najbolji love rock band ikad je AEROSMITH!!!
Jaooooo!!! Zvučiš k'o neka napaljena devojčica! LOVE ROCK?!!!:eek: WTF:icon_scra Aerosmith jeste odličan bend, ali to što sviraju je klasičan Hard rock a ne LOOOOVE Rock!!! Nemoj da se ljutiš što te uporedih sa devojčicama, ali potsetio si me na par njih koje znam a koje su spremne da se pobiju da bi dokazale da je HIM "Love Death Metal":eek: :rofl: Pozdrav!
Najbolji love rock band ikad je AEROSMITH!!!
O ukusima ne vredi raspravljati... :dedica:
ali potsetio si me na par njih koje znam a koje su spremne da se pobiju da bi dokazale da je HIM "Love Death Metal":eek: :rofl: Pozdrav!
Pitaj ih šta je tačno "death" u njihovoj muzici. :)
Wolverine
15.5.2006, 13:38
Jaooooo!!! Zvučiš k'o neka napaljena devojčica! LOVE ROCK?!!!:eek: WTF:icon_scra Aerosmith jeste odličan bend, ali to što sviraju je klasičan Hard rock a ne LOOOOVE Rock!!! Nemoj da se ljutiš što te uporedih sa devojčicama, ali potsetio si me na par njih koje znam a koje su spremne da se pobiju da bi dokazale da je HIM "Love Death Metal":eek: :rofl: Pozdrav!
Okej ja to zovem "love rock" jer rock je u sustini muzika emotivnija i od klasicne a ustvari je "bunt", pa vidis ljubav je jedaan veliki bunt skoro isto kao rock! Meni je na primer rock muzika koju slusam jer skoro svaka pesma (Aerosmith, Bon Jovi, Nickelback, Sting(tj. the police), RHCP, Santana..)
pogadja (poklapa) sa mojim zivotom!Znaci HARD ROCK rules!Mada BON JOVI i THE POLICE nisu HARD ROCK!
A sto se tice devojcica i HIMa (on nema pojma a tek one koje ga slusaju) on je jedan satanista with babyface!!!!
Deamon Of Screaming rules(ako slusas Aerosmith znaces o kome je rec)!!!
Pitaj ih šta je tačno "death" u njihovoj muzici. :)
Valjda to što pevaju o smrti koja je lepša od života :kreza: Znaš ono: Baby join me in deeeeath....:rofl:
Je'l bio neko na King Diamond-u sinoc?
Jednom recju bilo je-FANTASTICNO!
Well?
A jel' zna neko pošto su karte za Apocalypticu i gde mogu da se kupe? Čini mi se da smo se malo uspavali na ovoj temi...Toliko svirki će biti u narednih par meseci a ovde se to tako malo spominje:icon_scra
Karte za Apocalyptica-u?
Paaaaa,verovatno na Bilet servisu ili u Domu Omladine-ja,licno,ne verujem da ce biti neka guzva oko krata zbog njih...
Ja sam ih slusao na proslom EXIT-u-i pravo da ti kazem smorili su me zesce-nekako suplje zvuce uzivo,a bio sam u trecem redu:)
Inace, 16.avgusta nastupa legenda death metala-Morbid Angel uzivo-SKC-aaaaaaaaa
U oktobru Blind Guardian,a u novembru Tankard,a tamo negde u februaru 2007 dolazi Therion(ko hoce neka ide,ali ja Therion preskacem s' obzirom da mi se samo svidjaju prva tri albuma,a ne one secerleme:D )
Ja bih voleo da ih čujem uživo. Baš me zanima kako izgleda njihov nastup. U svakom slučaju Whitesnake će da "odere"! Tu svirku stvarno jedva čekam. Da ne znaš neki sajt na kome ima pouzdanih informacija o svim svirkama kod nas? Tačan datum, cena karte i gde se mogu kupiti... Ja sam na par mesta nalazio skroz različite informacje, tako da to nije pouzdano (rekla-kazala i druge priče:p )
Sta je bre ovo niko ne slusha narodnjake?
"Nije mene, dusho, ubilo....ubilo, vino crveno!!!":D
Bljack! Ni ja ih ne volim. Samo neshto neznam za sta da glasam!:icon_scra
Steta shto niste stavili Regge music! Ja to slusham...
Glasachu do vecheras.
"Nije mene, dusho, ubilo....ubilo, vino crveno!!!":D
Дима - Није мене душо убило:D
Ima li ikakvih sansi ili nekih najava da Rammstein ili Dimmu Borgir dodju u Srbiju?
hacker_aca
20.5.2006, 23:05
Ime teme bi moglo da se promijeni u "Šta slušate od metala?" :rofl:
Valjda to što pevaju o smrti koja je lepša od života :kreza: Znaš ono: Baby join me in deeeeath....:rofl:
Pa dobro, ali death metal peva o tuđoj smrti, a ne o svojoj :)
eo, da cujete sta ze zove muzika....:) :) :)
http://img479.imageshack.us/img479/8434/tehnoseselj3xx.swf
eo, da cujete sta ze zove muzika....:) :) :)
http://img479.imageshack.us/img479/8434/tehnoseselj3xx.swf
Jel' to ona : " Zasto me mrzis, sto volim ... " ? :)
Ih,bre!
Pobedise oni ****** iz Finske na Evroviziji....
Uzas-taj kvazi izgovor za metal-Lordi
Pravi autenticni metal-cim se pojavljuje na Evroviziji....
Bolje da su HIM doveli,bio bi manji blam:D
Ih,bre!
Јесу ли HIM из Финске?
Mislim da jesu,i ne NISU metal!
Srecom...
Iluminator
23.5.2006, 20:31
svasta. ne volim narodnjake (ne iz nekog snobizma ili cega vec, nego su mi nadosadni, i cesto naporni), ne volim teski metal.
volim rok, pop, metal, klasicnu muziku, crnacku muziku (hiphop, rnb soul)...dakle SVASTA.
ne radi se o zanru nego o izvodjacu, bendu, kompozitoru ili cemu vec :D.
Ih,bre!
Pa kakav si ti to metalac a ovamo gledaš evroviziju, A?! Šalim se malo;) Što se nerviraš? Meni je draže da pobedi nešto što ja smatram "štreberskim rock/metal" žanrom nego neki Željko Joksimović or Severina (mislim da je njoj bliža filmska od muzičke umetnosti :rofl: )
hacker_aca
23.5.2006, 23:27
Pa kakav si ti to metalac a ovamo gledaš evroviziju, A?! Šalim se malo;) Što se nerviraš? Meni je draže da pobedi nešto što ja smatram "štreberskim rock/metal" žanrom nego neki Željko Joksimović or Severina (mislim da je njoj bliža filmska od muzičke umetnosti :rofl: )
Čini mi se da je on proglašen na Evroviziji za najboljeg kompozitora. :rolleyes: A po meni je on i jedan, ako ne i najbolji pjevač u SCG, ako ne i šire...
Čini mi se da je on proglašen na Evroviziji za najboljeg kompozitora. :rolleyes: A po meni je on i jedan, ako ne i najbolji pjevač u SCG, ako ne i šire...
Ako govorimo o njegovim vokalnim mogućnostima, daleko je on od najboljeg! Nije mu bilo ni posebno teško da dobije nagradu najboljeg kompozitora, s obzirom da je završio muzičku akademiju a festival kao što je evrovizija se ne može smatrati ozbiljnim muzičkim takmičenjem. To su lake note za lake mozgove!:dzavo:
Pa nerviram se sto su pobedili "metalci" -bolje bi se osecao da je pobedio bilo ko drugi od onih gay-eva tamo:)
phoenix[illusion]
31.5.2006, 12:45
Da li neko slusa, osim Metallice, Deep Purpla, Led Zeppelina itd., ove grupe:
Nazareth
Jethro Tull
Magnum
Motorhead
Uriah Heep
epicAdrian
31.5.2006, 14:32
:love: I LOVE TECHNO! I LOVE TECHNO!:love:
Sad u subotu sam se proveo bogovski u bashti SKC-a, Rush je moj omiljeni DJ a ovo je bila 2. najbolja zhurka u mom zhivotu! :to_care: :D :qliranje:
Techno mi je pomogao da postanem bolji chovek!
A mozhda i nije... MUAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! :Freddy:
[QUOTE=Rocker]A jel' zna neko pošto su karte za Apocalypticu
Mislim da su 1600.
Znaci trip isao ja sa ortacima prosle nedelje da kupim karte (koje su tad bile 1200) u IPS, kad ono riba kaze da je organizator povukao karte iz prodaje jer se koncert premesta sa tasa u SKC, znaci *****e... mislio sam da idem ali ne
Metaličar
31.5.2006, 18:36
[QUOTE='phoenix[illusion]']Da li neko slusa, osim Metallice, Deep Purpla, Led Zeppelina itd., ove grupe:
Nazareth
Jethro Tull
Magnum
Motorhead
Uriah Heep[/QUOTE
Naravno.Pogotovu Motorhead i Jethro Tull iako ne idu bas zajedno.
Koliko vidim od vas niko ne slusa narodnajke i to cenim a oko ostale se ne vredi raspravljati jer svako ima svoj ukus. ja licno preferiram sve sto je dobro npr house, rave, rock, reggae... od svakog zanra ima dobre muzike
Koliko vidim od vas niko ne slusa narodnajke
Еј, ја слушам, неколико пута сам поменуо.:)
Reggae
Bob, Peter, Black Uhuru-narochito :qliranje:
e, ja sam bio na dj rushu, zurka je bila stvarno odlicna, izuzev sto je karta bila malo skuplja. I bio sam cist, nisam uzimao nikakve opijate....a extra sam se proveo....:opanachke
e, ja sam bio na dj rushu, zurka je bila stvarno odlicna, izuzev sto je karta bila malo skuplja. I bio sam cist, nisam uzimao nikakve opijate....a extra sam se proveo....:opanachke
Svaka čast!!!:tapsh: Kad bih ja trezan :qliranje: elektroniku, taman bih:kreza: :eek:
Nego jel' znate da dolaze Sisters of Mercy 13-og na Taš?!:aplauz:
HoochieMan
1.6.2006, 23:40
Kao klinac przio sam se na svasta-od Corbe, panka do rejva. Davno bilo. Istinski koreni groova su u bluesu, sto odgovorno tvrdim nakon mnogo godina bavljenja istim. Sintetika i ritam masine ne mogu zameniti feeling iskusnog bubnjara:nov_guita
Bruka sto foundation celokupne moderne muzike ne postoji kao opcija za glasanje. Ulazem zvanican protest.
aerochivija
2.6.2006, 2:53
']Da li neko slusa, osim Metallice, Deep Purpla, Led Zeppelina itd., ove grupe:
Nazareth
Jethro Tull
Magnum
Motorhead
Uriah Heep
Uriah Heep, Nazareth, Jethro Tull... A preporučujem Moody Blues (Nights In White Satin je tako reći jedina njihova stvar koja se vrti po radijima, a stvorili su bar deset boljih pesama: Isn't Life Strange, Tuesday Afternoon, The Story In Your Eyes)... U pitanju je simfo-rok, fenomenalne orkestracije, melodije, tekstovi. Vrlo originalni, kao što su i "Jethro Tull" i "Emerson, Lake & Palmer"...
epicAdrian
3.6.2006, 14:23
Shta kazhesh za Salacovu ? :)
Kako je ta devojka meni slatka, onako mala i krhka, ufff....
uf....devojka je extra....steta sto nije bila malo slobodnija..inace, izgleda da ona vrti tvdji zvuk od rusha.... Ali kakav ima osmeh.....:alealeee:
eo mene...:D
:cool:
http://i15.photobucket.com/albums/a364/trens86/jaheheh.jpg
niice,
vidi se po tebi da nisi koristio psihoaktivne supstance, delujesh str8 (mada ko zna ;)), za razliku od lika naslonjenog na ogradu :D
Ispao si kao oni agenti iz Matrixa.Kao da juris negde Neo-a.:D
Jeff Mills dolazi na Exit.
Jel bio neko na apokaliptici? Utisci, utisci...
Kum Ruzvelt
5.6.2006, 20:50
Jel bio neko na apokaliptici? Utisci, utisci...
Bili, videli, snimili malo, koliko su dozvolili. A sta reci... Sve savrseno, osim predgrupe u obliku tvrdje varijante Plavog Orkestra, zvane Alogia. Mada, posle Exita, ovo mu dodje kao klubska svirka.
Sve savrseno, osim predgrupe u obliku tvrdje varijante Plavog Orkestra, zvane Alogia.
Meni se momci bas svidjaju,slusao sam album Price o vremenu i mogu reci da je jedan od boljih domacih heavy metal albuma koje sam slusao u zadnje vreme,momci sjajno kombinuju metal sa domacom etno muzikom.
Sve savrseno, osim predgrupe u obliku tvrdje varijante Plavog Orkestra, zvane Alogia.
Ih sad i ti!:rolleyes: Pa nije baš tol'ko loše.
Gospodo draga, ne bih da palim vatre, ali koji genije je izostavio JAZZ+BLUES?? Mislim, ako iskonski koreni danasnje muzike zasluzuju da se nadju pod "OSTALO" (da ne kazem pod ordever), onda stvarno ne vidim razlog da glasamo... don't get me wrong, ali ovde izgleda neko ima opasan problem s poznavanjem zanrova... na kraju krajeva, nije samo jazz izostavljen, vredja me to shto je ovde izgleda vecina chula samo za komercijalnu muziku.... pozdrav svima i no hard feelings!
:boxing: :qliranje: :dedica:
vredja me to shto je ovde izgleda vecina chula samo za komercijalnu muziku.... pozdrav svima i no hard feelings!
Vređa te a ovamo no hard feelings :confused:
Tačno je da je mnoooogo toga ispušteno. Npr. klasična muzika ili instrumentalna ili još gomila žanrova, ali imaj u vidu ko čini većinu članova foruma (mislim na godine). Zar očekuješ da tinejdžeri slušaju Jazz ili Blues?! Dobro je dok se još uvek sluša muzika a ne samo kompjuterski generisani skupovi zvukova :dzavo:
epicAdrian
6.6.2006, 11:52
Dobro je dok se još uvek sluša muzika a ne samo kompjuterski generisani skupovi zvukova :dzavo:
Dude u gotta problem with that? :Freddy:
....ali ovde izgleda neko ima opasan problem s poznavanjem zanrova...
Grdno gresis,odlicno poznajem muzicke zanrove,a jazz/blues,reggae i klasiku sam jednostavno zaboravio da stavim za glasanje....
Uostalom u svom postu mozes da kazes koju muziku slusas i zasto-glasanje je tu cisto reda radi...
Nemam nista protiv jazz-a i blues-a-ali mene licno ta muzika pomalo smara(narocito jazz),nevezano za to sto ja slusam vecinom metal
Vise volim da slusam bendove tipa Allman Brothers ili Lynard Skynyrd(ova dva su mi medju favoritima)koji se obicno svrstavaju u southern rock i koji su interesantna mesavina rock-a,blues-a,jazza i country-ja....
Takodje vise preferiram i country.....
....na kraju krajeva, nije samo jazz izostavljen, vredja me to shto je ovde izgleda vecina chula samo za komercijalnu muziku.... pozdrav svima i no hard feelings!
A jazz i blues nisu komercijalni?Ajde molim te.....
PoZ!
Dude u gotta problem with that? :Freddy:
DA, imam!!!:to_care: Mrzim da se muzikom naziva nešto što to zapravo nije. :nov_mad2: Melodija, ljudi, melodija! Kao osnovni "sastojak" muzike, ona je neizostavna u svakoj kompoziciji. Skup zvukova koji ne čini melodiju nije muzika!:dedica: :odoK:
zar nije kompjuter instrument? zanimljivo je ne voleti jednu od uloga ove djavolove alatke (pu, pu) a opet pisati na forumu. sto je kompjuterski generisano. digitalno. nema tu duse, nema mastila i hartije..
:qliranje:
slabo ovde ko slusa dobru "elektronsku" muziku (moram pod navodnike, inace je stvarno smesno). opet, ne vidim kako se starinska muzika (rok, dzez, bluz, pank, metal, razumete drift) razlikuje od elektronskije varijanti. jako je zanimljiv nacin na koji ljudi dolaze do stavova o muzici, vezano za instrument. ta prica komp-generisano ili ne. o tome je pisao jedan fini cika (Robert Pirsig) u finoj knjizi "zen and the art of motorcycle maintenance". jako je lepo opisao prihvatanje tehnologije kod jedne grupe ljudi, i skoro panican strah kod druge. ali procitajte knjigu, mislim da je tako bolje.
zanimljivo je to sto muzika koja danas pomera granice estetike nije popularna osim kod smesne manjine publike. cak ne postoji ni neka zanrovska odrednica, sada izgleda ima jako zanimljivih dogadjanja. ali ipak masa nas slusa "ye olde" muziku.. mozda vredi ponekad poslusati jos nesto.
secam se da mi je metal zvucao odvratno kad sam bio mali. i rok. onda sam ih slusao. pa mi se nije svideo sijetl. pa sam ga slusao. pa sam slusao svasta, i tek sad mogu da svarim alice in chains... izgleda da vredi "zaraziti" se povremeno necim novim, pa ako se primi onda valja.. hmm...
enivejz, izvinite zbog ovolikog ranta, samo kazem da je bas super cuti novu muziku. bar mi se tako cini
@Rocker
ermm.... ovaaaaj.... .. postoji jos jedna sitnjikava mogucnost... mozda ti ne cujes melodiju u toj muzici? to ne znaci da je nema.
da se razumemo, ja nisam neki fan gabba i tranceta i takvih egzibicija, ali opet... ponekad... znas, kad se napijes kao manijak, kad jedes prasetinu ladnu, kad viri praziluk i rotkvica iz ****ta, onda je sasvim sjajno slusati narodnjake.. takav neki dojam imam ja
@Rocker
ermm.... ovaaaaj.... .. postoji jos jedna sitnjikava mogucnost... mozda ti ne cujes melodiju u toj muzici? to ne znaci da je nema.
da se razumemo, ja nisam neki fan gabba i tranceta i takvih egzibicija, ali opet... ponekad... znas, kad se napijes kao manijak, kad jedes prasetinu ladnu, kad viri praziluk i rotkvica iz ****ta, onda je sasvim sjajno slusati narodnjake.. takav neki dojam imam ja
Pijan ili trezan, svejedno, narodnjake ne mogu da smislim!:kreza:
onda je sasvim sjajno slusati narodnjake.. takav neki dojam imam ja
Takav sam ti i ja, veseo kad cujem narodbnjake.
Jednom sam se na proslavi drao: "Ooooojj Turciiiii". :)
seymourc64
6.6.2006, 14:57
...
My heart's beatin rhythm
and my soul keeps a-singin' the blues
...
Volim da cujem pravu narodnu muziku, recimo cetnicke pesme, ali ovo sto se vrti po pinku, ne mogu da smislim nikako...Postujem svaciji ukus, neka slusa ko sta voli, ali ja nema teorije da se opustim uz zabavnjake...cak ni uz alkohol...Ali zato uz kvalitetnu elektroniku....wiiii
evo jos jednog interesantnog zapazanja...Na bilo kojem mestu gde se pustaju zabavnjaci, dolazi do tuce, i raznoraznih incidenata...Znas me znam te...i ti fazoni...Dok na elektronici, mnogo je opustenija atmosfera, nema cimanja...
Precious and fragile things
Need special handling
My God what have
we done to You?
We always try to share
The tenderest of care
Now look what
we have put You through
Things get damaged
Things get broken
I thought we'd manage
But words left unspoken
Left us so brittle
There was so little left to give
:)
6am3 Fana71c
6.6.2006, 17:56
znas, kad se napijes kao manijak, kad jedes prasetinu ladnu, kad viri praziluk i rotkvica iz ****ta, onda je sasvim sjajno slusati narodnjake.. takav neki dojam imam ja
pa fala bogu... ne slusam narodnjake ovako, al kad se oleshim od alkohola onda na scenu stupaju marko bulat, sinan sakic, aca lukas, mitar miric, mile kitic, haris dzinovic, bane bojanic... i UDRI DO ZORE! a ujutru naravno cepaj po kiseloj vodi :to_care:
Blago vama... Ja ih ne podnosim...
moram da podržim poruke koje je postavio Rocker
uz svo uvažavanje novih kretanja u stvaranju zvukova ( koje vidim neki već nazivaju i muzikom ) nekako mi je njegov stav najbliži...
prvo sam pomislio da sam previše star i da ne razumem nove pojave ali mislim da je problem što sam predugo slušao pravu muziku i sad mi je nešto naporno da se zadovoljim nekim generisanim skupovima zvukova - kako je to Rocker lepo nazvao...
slažem se i sa tvrdnjom da kompjuter može da bude instrument, može... može...
takođe može i šerpa, pa grebeš po njoj i udaraš ko sumanut...
plus staro bure od nafte i dlanovi koji svrbe...
pa potom razne skalamerije koje mogu da proizvedu zvuk...
sve to mogu biti muzički instrumenti u pravim rukama (pogledati sirotinju po africi kako to lepo ume da iskoristi)
ali to ipak nisu instrumenti koliko sam ja upućen...
ne kažem da kompjuter ne pomaže u oblikovanju muzike, naročito kad se obrazovani i kvalitetni muzičari pozabave tim poslom ali nekako je previše bofla i foliranata u svemu tome...
upoznao sam neke likove na fišingu koji kažu:
∙ vidi, brate mi komponujemo na kompjuteru...
∙ jelte, lepo bogme... a note...
∙ neva veze, mi to na sluh...
tad sam sve shvatio, slušaju nepodmazane ventilatore, monitor što pucketa, cd koji grebe i zauvija... :)
ps
u svakom slučaju uz svo uvažavanje i poštovanje novih dešavanja...
moja iskrena podrška ide Rockeru i sličnim shvatanjima...
moraću to da potkrepim poenima podrške...
phoenix[illusion]
6.6.2006, 20:30
DA, imam!!!:to_care: Mrzim da se muzikom naziva nešto što to zapravo nije. :nov_mad2: Melodija, ljudi, melodija! Kao osnovni "sastojak" muzike, ona je neizostavna u svakoj kompoziciji. Skup zvukova koji ne čini melodiju nije muzika!:dedica: :odoK:
:tapsh: :tapsh: :tapsh: U potpunosti se slazem. Melodija je najbitinja!
preporuka i molba
pošto malo preterujemo sa spominjanjem alkohola koliko vidim u porukama...
bilo bi vrlo uputno zbog većeg broja mladjih članova
da se alkohol, alkoholizam, pijenje, napijanje i slično
što manje spominju i na neki način propagiraju
nije da vam se brani da koristite...
to prihvatam kao vaš lični izbor,
vaš problem uz sve prateće posledice,
pa ko vole neka mu...
ali da se hvalite ovako javno,
da se to spominje kao prihvatljiva i pozitivna pojava...
e, to mi se nikako ne uklapa...
zato ako mogu rečenice, poruke bez toga bilo bi veoma dobro...
hvala lepa
Highlander
6.6.2006, 20:40
']:tapsh: :tapsh: :tapsh: U potpunosti se slazem. Melodija je najbitinja!
Ne bih se u potpunosti složio. Melodija jeste bitna ali je ritam primaran. Ritam može postojati bez melodije, ali melodija ne može bez ritma.
Ne bih se u potpunosti složio. Melodija jeste bitna ali je ritam primaran. Ritam može postojati bez melodije, ali melodija ne može bez ritma.
Ceniš?!:kreza: E, pa druže, malko si se za'eb'o! Melodija je primarna i ona apsolutno postoji bez ritma dok je ritam bez melodije apsolutno ništa (mada neki to smatraju muzikom:p ) Ritam je tu da prati melodiju a ne obrnuto! Gde si video da na bubnjevima može nešto da se odsvira a da prepoznaš koja kompozicija je u pitanju?!:cool:
preporuka i molba
pošto malo preterujemo sa spominjanjem alkohola koliko vidim u porukama...
bilo bi vrlo uputno zbog većeg broja mladjih članova
da se alkohol, alkoholizam, pijenje, napijanje i slično
što manje spominju i na neki način propagiraju
U potpunosti se slažem!!! Svi mi smo imali i imamo izlete i ekskurzije ovog tipa, ali to je porok koji nije za hvalu. Bar ne za javnu! Znate ono, čega se pametan stidi, time se budala hvali! U zdravlje!;)
Rocker u pravu si, nije to muzika.
Others call it techno music, I call iT MAGIC! :qliranje:
SFRJ-Forever [CG]
7.6.2006, 2:17
Posto se tek sada ukljucujem u ovu temu, a muka mi je da citam masu ostalih postova reci cu neko moje misljenje.
Najgora muzika IKADA stvorena je Turbo folk, to je toliki shit da mi se stomak prevrce. Nastala je zbog glupavih ratova 90-ih godina, a kao glavni promoteri te ''muzike'' su bile lokalne ''face'' po kojima su se ugledali tadasnji klinci. Nadam se da svi znate da se u bivsoj nam drzavi SFRJ masovno slusao domaci rock, koji je zakon, i da se folk slusao samo u ruralnim djelovima Srbije. Da nije bilo ovih krupnih, losih, promjena svih ovih godina, folk, kakav ga danas znamo ne bi ni postojao.
Najgore je to sto se turbo folk siri van granica Srbije i unistava omladinu okolnih drzava. Vec se to desilo u Hrvatskoj, u CG je malo bolja situracija, ali nece ni tamo to jos dugo, Bosna je odavno zahvacena time, tako da po mom misljenju, nema nam mira od folka narednih 20godina dok ne izadje iz ''mode''.
Kako je jedan moj drug rekao: "Kuku nama, nema nam spasa jos dugo vremena od ovoga Turbo Shita".
A ovo u vezi pijancenja uz Turbo folk.........pa to je jedini nacin da se svari ta muzika, uz tu muziku se ne moze ni igrati, ni skakati, moze se samo slusati glupo slozeni tekst ciji je cilj da se kako tako rimuje. Primjer: "Romale romalin, samo to reci mi......[kako ide izmedju nisam siguran].....skidam kais sa sandalin........[dalje ne znam]. Hocu da kazem da tekst nema veze sa vezom! Ko je Romale?! Ko je ili sta Romalin?! Sta je to sandalin?! Koja je to nova rijec u nasem jeziku?! Da ne pricam o onom bivsem hitu: "Mahi mahi mahinalno". To kada sam prvi put cuo mislio sam da ova prica nesto kao: "Maki mali maki mali makimalno". Tako je to zvucalo, dok moj komsija nije rekao kako u stvari ide taj tekst.
Danas svi misle da su face ako slusaju folk, ako navrnu muziku u autu da tresti do pucanja zvucnika, da provozaju auto glavnom ulicom grada u kojem zive..........UZAS
Ja nikako ne podnosim ni folk ni turbo folk, stara narodna, starogradska muzika moze, kako-tako, ali ovo nikako.
E da, muzika koju slusam je Strana ONLY, jer sva nasa ostvarenja u zadnje vrijeme su OCAJNA, doduse ima nekih blistavih primjera bluza i rocka :nov_guita
@SFRJ-Forever [CG]
Највећи кривац за ову глупост од турбо-фолка је Гранд. Уништили су праву народну музику.
shin-bojan
7.6.2006, 12:10
Gde si video da na bubnjevima može nešto da se odsvira a da prepoznaš koja kompozicija je u pitanju?!:cool:
Veruj mi da moze....samo ako je ritam dovoljno originalan/upecatljiv.
Highlander
7.6.2006, 12:33
Ceniš?!:kreza: E, pa druže, malko si se za'eb'o! Melodija je primarna i ona apsolutno postoji bez ritma dok je ritam bez melodije apsolutno ništa (mada neki to smatraju muzikom:p ) Ritam je tu da prati melodiju a ne obrnuto! Gde si video da na bubnjevima može nešto da se odsvira a da prepoznaš koja kompozicija je u pitanju?!:cool:
Suviše površno posmatraš stvari! Razmisli malo, da li su ljudi prvo uočili ritam ili melodiju? Sve ima svoj ritam, hodamo u ritmu, dišemo u ritmu, sviramo u ritmu!
Kažeš da je ritam tu da prati melodiju?! Grešiš, ovaj, grešiš silno sine, i možda ti se čini da imaju podjednaku ulogu, ali ako malo razgrneš melodiju videćeš da je u njenoj srži ritam. Jesi li imao muzičko u školi? Sigurno jesi. E pa, jeste li učili o taktovima? Upravo su oni ritam koji ima melodija.
Bez ritma ne postoji harmonija melodije, bez ritma bi ona bila samo puko nabadanje tonova, i to je tako iako ti to ne vidiš, ili ne želiš da vidiš.
Da se razumemo, ni ja ne uživam u Techno muzici, samo sam pokušao da ti objasnim ovo odozgo.;)
phoenix[illusion]
7.6.2006, 12:35
@SFRJ-Forever [CG]
Највећи кривац за ову глупост од турбо-фолка је Гранд. Уништили су праву народну музику.
Tako je!:tapsh: Jos kad cujem da mladi sulsaju Turbo Folk, ja se sav zgrozim. Ma to nije muzika to je samo meketanje.
Bez ritma ne postoji harmonija melodije
Postoji, samo se ritam ne cuje. A postoje i nepravilni ritmovi koji pokrivaju neke melodije.
Inace ovo su dve potpuno neuporedive stvari, ali ako cemo da poredimo sta je bogatije, docicemo do zakljucka da je to svakako melodija.
Koliko kombinacija imas kada sednes za neki instrument, a koliko ako sednes za bubanj?
Bubanj je kicma svakog benda, to stoji. Na bubnju se mogu stvoriti najrazlicitije varijacije, ali ce vremenom iste poceti da se ponavljaju t.j. da neka slici na neku, dok je kada koristis instrument taj broj kombinacija, prosto bezgranican.
Ali kao sto rekoh... neuporedivo je to.
SFRJ-Forever [CG]
7.6.2006, 12:58
@SFRJ-Forever [CG]
E vidis, to sam zaboravio da naglasim :icon_scra
To je onaj glavni pokretac ove shit ''muzike'' :nov_mad2:
Highlander
7.6.2006, 13:06
Postoji, samo se ritam ne cuje. A postoje i nepravilni ritmovi koji pokrivaju neke melodije.
Inace ovo su dve potpuno neuporedive stvari, ali ako cemo da poredimo sta je bogatije, docicemo do zakljucka da je to svakako melodija.
Koliko kombinacija imas kada sednes za neki instrument, a koliko ako sednes za bubanj?
Bubanj je kicma svakog benda, to stoji. Na bubnju se mogu stvoriti najrazlicitije varijacije, ali ce vremenom iste poceti da se ponavljaju t.j. da neka slici na neku, dok je kada koristis instrument taj broj kombinacija, prosto bezgranican.
Ali kao sto rekoh... neuporedivo je to.
Ne bi trebalo porediti bubanj sa ritmom! Ritam je mnogo više, a bubanj je jedan od instrumenata kojim se on izražava, kao i klavijatura, ili bilo koji drugi instrument. Dakle, muzika sa bubnja i ritam nisu isto. Verovali ili ne, i ono što dolazi sa bubnja je melodija, samo što je ograničena na nekoliko tonova različite boje, pa su manje mogućnosti nego kod drugih instrumenata.
Kad kažem ritam mislim na ono što vezuje melodiju, što je čini lepom, harmoničnom, što je čini slušljivom.
Da biste bolje razumeli muziku bez ritma zamislite mahnito udaranje i skakanje nekoliko ludaka po klaviru. To je melodija bez ritma. Da li biste mogli da je slušate?
6am3 Fana71c
7.6.2006, 13:20
cek cek, da se razumemo... kad sam sa drustvom u kaficu volim da cujem neke prave narodnjake, ali kad i dan danas cujem ono ''... i Evropo mIJEšaj !..." zazalim sto nisam poneo tetejac sa sobom da sebi skratim muke... znaci pliz bez karleuse, ane nikolic i svih ostalih kretenki [a i kretena] cije pesme nemaju veze sa mozgom... najsveziji primer Ceca: " secas li se lepi grome moj....:n-cc2:
Highlander
7.6.2006, 13:24
cek cek, da se razumemo... kad sam sa drustvom u kaficu volim da cujem neke prave narodnjake, ali kad i dan danas cujem ono ''... i Evropo mIJEšaj !..." zazalim sto nisam poneo tetejac sa sobom da sebi skratim muke... znaci pliz bez karleuse, ane nikolic i svih ostalih kretenki [a i kretena] cije pesme nemaju veze sa mozgom... najsveziji primer Ceca: " secas li se lepi grome moj....:n-cc2:
Ubiti se zbog narodnjaka?! Neće moći kod mene!:D
Samo da znaš, grom je lepa pesnička figura, samo što je zloupotrebljena za one bezvezarije.:n-cc2:
Predlažem da više ne spominjemo trolove od "narodnjaka".:kreza: Svi znamo koliki su njihovi umetnički dometi.:rofl: Zagadismo temu BRE!!!:n-cc2:
SFRJ-Forever [CG]
7.6.2006, 15:59
Pa tu je problem, ti navodno "ne volis" narodnjake, ALI volis da ih slusas sa drustvom.....
Onda ste ''face'' kada ih slusate :boodala:
Meni samo zao punkera u celoj prici :)
Meni samo zao punkera u celoj prici :)
Misliš na to što ih ima samo 10 na forumu (sudeći po broju glasova)?!
Evo, moj glas podrške njima. Ima nekih Punk bendova koje volim da čujem.:qliranje:
Ima nekih Punk bendova koje volim da čujem.:qliranje:
Ja obozavam DST i Punkreas :qliranje:
Jolpaz Jolpaz
7.6.2006, 20:49
Ima nekih Punk bendova koje volim da čujem.:qliranje:
good riddance, circle jerks, rancid, NOFX,
W.Axl Rose
8.6.2006, 13:01
Najbolji je Metal:nov_guita
Slipknot,Iron Maiden,Slayer,Rammstein,Sepultura,Nightwish...
Uglavnom filmsku i new age muziku... Vangelis, J.M.Jarre, Mike Oldfield..ovih dana sam se nalozio na muziku iz filmova Gladiator i Conan. Zaista, filharmonijski orkestar u punoj snazi ostavlja bez daha...
Uglavnom filmsku i new age muziku... Vangelis, J.M.Jarre, Mike Oldfield..ovih dana sam se nalozio na muziku iz filmova Gladiator i Conan. Zaista, filharmonijski orkestar u punoj snazi ostavlja bez daha...
Muzika iz Konana je remek delo u svakom smislu. JOs kao klinac sam se nalozio na muziku iz Konana
Moram da dodam da volim da slusam i dobar goa trance :D
Btw ako neko slucajno ima muziku iz filma "Predator" (prvi deo) molio bih ga da me kontaktira na PM. Hvala!
/me curently playing BT feat. M Doughty - Never Gonna Come Back Down
']....da se tehno slusao samo u ruralnim djelovima Srbije. Da nije bilo ovih krupnih, losih, promjena svih ovih godina, folk, kakav ga danas znamo ne bi ni postojao.
Sa ovom konstatacijom sto se tice tehnoa ne mogu nikako da se slozim....
U svojim pocecima techno je bio teski underground i strogo ogranicena klubing muzika za odredjenu ciljnu grupu(uglavnom teski geek-ovi i technomani i po koji haker)
Inace,techo ima izrazito(bar je imao)urbanu formu-nikako nije to bila muzika za seljacine...
E sad,to sto ju je neko sa viseg nivoa pogurao i odlucio da je pretvori u klasican mainstrem za svaku susu je druga prica,tako da je danas cituacija znatno znatno drugacija....
Sada techno slusaju ili najveci fenseri ili najveci seljaci-pogledajte malo techo zurke i videcete kakvih zivopisnih likova tu ima....
U svim manjim gradovima(a bogami se to siri kao zaraza i vecim)poput mog,ljudi slusaju ili techo ili narodnjake(tacnije turbo folk)s tim sto su ti isti sto slusaju narodjanke poceli da konzumiraju i techo-nema nista izmedju-mislim da bi u mom gradu metalci,pankeri pa i rokeri mogli da se izbroje na prste dve ruke....
BTW pricam generalno i nemam nameru da ikog uvredim.....
Sto se tice ostatka tvog posta,apsolutno te podrzavam!
Inace,ja sam pre slusao techo bas dosta i to u vreme kada je vec pocela njegova komercijalizacija,slusam sam i industrial(i slusam ga jos uvek i danas)pa sam se polako preko njega presaltao na metal...
Techo sada da slusam nema sanse-ako i samo pokusam,krene da me smara strahovito....
Ima zaista sjajnih DJ-eva koji u takvu sinteticku muziku unose ipak nesto lepo i kreativno-ali takvih je jednocifren broj....
PoZ svima!
SFRJ-Forever [CG]
8.6.2006, 22:34
Sa ovom konstatacijom sto se tice tehnoa ne mogu nikako da se slozim....
U svojim pocecima techno je bio teski underground i strogo ogranicena klubing muzika za odredjenu ciljnu grupu(uglavnom teski geek-ovi i technomani i po koji haker)
Inace,techo ima izrazito(bar je imao)urbanu formu-nikako nije to bila muzika za seljacine...
E sad,to sto ju je neko sa viseg nivoa pogurao i odlucio da je pretvori u klasican mainstrem za svaku susu je druga prica,tako da je danas cituacija znatno znatno drugacija....
Sada techno slusaju ili najveci fenseri ili najveci seljaci-pogledajte malo techo zurke i videcete kakvih zivopisnih likova tu ima....
U svim manjim gradovima(a bogami se to siri kao zaraza i vecim)poput mog,ljudi slusaju ili techo ili narodnjake(tacnije turbo folk)s tim sto su ti isti sto slusaju narodjanke poceli da konzumiraju i techo-nema nista izmedju-mislim da bi u mom gradu metalci,pankeri pa i rokeri mogli da se izbroje na prste dve ruke....
BTW pricam generalno i nemam nameru da ikog uvredim.....
Sto se tice ostatka tvog posta,apsolutno te podrzavam!
Inace,ja sam pre slusao techo bas dosta i to u vreme kada je vec pocela njegova komercijalizacija,slusam sam i industrial(i slusam ga jos uvek i danas)pa sam se polako preko njega presaltao na metal...
Techo sada da slusam nema sanse-ako i samo pokusam,krene da me smara strahovito....
Ima zaista sjajnih DJ-eva koji u takvu sinteticku muziku unose ipak nesto lepo i kreativno-ali takvih je jednocifren broj....
PoZ svima!
Ups, greska u mom kucanju [kucao sam prije spavanja pa sam grijesio], mislio sam da kazem folk muzika u ruralnim djelovima. Popravljeno :boodala:
P.S. Ne znam za vas, ali ja sam odrastao na stranoj televiziji, tacnije Njemackoj, nas TV nisam gledao, Pink nisam imao, tako da sam bio izolovan od uticaja domace muzike. Takodje moji roditelji ne slusaju folk tako da je i to imalo uticaja na mene. HVALA BOZE da danas ne slusam folk!!!
P.P.S. Kamo srece da danas ima vise tehno zurki u BG-u, ne bih znao za sebe od srece :love:
']Ups, greska u mom kucanju [kucao sam prije spavanja pa sam grijesio], mislio sam da kazem folk muzika u ruralnim djelovima. Popravljeno :boodala:
P.S. Ne znam za vas, ali ja sam odrastao na stranoj televiziji, tacnije Njemackoj, nas TV nisam gledao, Pink nisam imao, tako da sam bio izolovan od uticaja domace muzike. Takodje moji roditelji ne slusaju folk tako da je i to imalo uticaja na mene. HVALA BOZE da danas ne slusam folk!!!
P.P.S. Kamo srece da danas ima vise tehno zurki u BG-u, ne bih znao za sebe od srece :love:
Ja sam odrastao na Cartoon Networku, naucio Engleski i izolovao se od domacih gluposti.
Ja sam odrastao pored pinka i turbo folka i ljudi koji su se tome divili. Na mene je ipak žestoko uticao: osećam nadublji prezir i gađenje prema pinku i njegovoj muzici a i prema ljudima koji to slušaju i nazivaju umetnošću:nov_mad2: (sve one guske s pinka sebe nazivaju "estradnim umetnicama":rofl: ) Neko će sad reći da je to zato što sam potpao pod uticaj R'N'R kome mnogi pripisuju upravo to:prezir prema neistomišljenicima. Možda su i u pravu, ali ja i dalje smatram da ne grešim niti me je posebno briga za različite kulturološke teorije.:dzavo: Long live R'N'R!!!:nov_guita
A što se elektronike tiče, pa, možda su za sve krive kompjuterske igre! :to_care: Evo jednog malog citata :
Computer games don't affect kids. I mean if Pacman affected our generation as kids, we would all run around in darkened rooms eating pills and listening to repetitive music!:kreza:
Computer games don't affect kids. I mean if Pacman affected our generation as kids, we would all run around in darkened rooms eating pills and listening to repetitive music!
Стварно мислиш да није утицало:kreza:
Што се тиче турбо фолка и ружичасте телевизије, реко би да си управу.
Стварно мислиш да није утицало:kreza:
A šta ti misliš?!;) Mislim da tu ima neke tajne veze! Neko gore je napisao da je "elektronika" ionako nastala po klubovima gde su se skupljali techno geekovi i poneki hackeri!
@rocker
bez ljutnje, ali brate, ti imas neke stavove kao da imas 12 god, a ne 22. Prvo, o ukusima ne valja raspravljati, neko voli rock, neko techno, neko narodnjake... I u svakom pravcu imas i shita, i dobre stvari. Koliko puta sam cuo neke indijance sto nemaju veze sa pevanjem kako pevaju....pa opet, nisam osudio ceo pravac, nisam rekao kako je sve shit. Druga je stvar ako neka televizija propagira ne kvalitetnu muziku, recimo kao pink.Meni nije jasno kako se neko moze nazvati umetnikom, a da mu neko drugi komponuje pesme, da neko drugi pise text...Jednostavno, to je biznis...umetnost sigurno nije
Kazes, eletronika, tupc tupc tupc...samo ponavljanje...Mozda ti to tako cujes, ili zelis da cujes, ali to uopste nije tako...veruj mi, i mene bi smorilo da slusam jedno te isto. I kada kazes, elektronika, to je toliko sirok pojam...Po meni, racunar je savrsen instrument. I preko kompa se pravi muzika, a note ne mogu da zabeleze svaki zvuk...razmisli malo
Shakedown (Rmx) - At Night -nadji ovu pesmu, odslusaj, pa mi reci da li je to samo tupc tupc tupc...
SFRJ-Forever [CG]
9.6.2006, 10:50
Shakedown sam odavno cuo, vrhunska je pjesma, stvarno VRH :qliranje:
Evo vam neke ''fine'' pjesmice koja se vise sprda sa narodnjacima nego sto to jeste, slusajte tekst pjesme. DJ Krmak - Odigro sam keca na Juventus, ja sam pukao od smijega dok sam je slusao:rofl:
neko rece pre par strana da bude haos na narodnjacima, znas-me-znam-te...
pa jeste, ali bas gledam kako se menja scena sa elJektornskom muzikom. ne znam da li ste skoro bili do Plastica? nisam ni ja bio jedno 5-6 meseci, ali tada kad sam otisao gledao sam batice...
znaci likovi visi od mene (a ja sam metardevedespet, siroki, veliki onako, pravi momci, masniji) fini neki duxicji, lonice, patikice, sve urbano/metro/gej, i setaju se sa mobilnim telefonima i slikaju curice. mislim, okej, ali ja to nikad nisam radio. :) valjda hocje da im pridju, sta li, i onda se tako setkaju i izigravaju reklamu svoje jadnjikave seksualnosti. skljoc, skljoc. znam kako da budem veci frajer, pozajmicu od drugara SLR pa ce moj skljocavac da bude vecji i deblji, hehehheh.
salu na stranu, mislim da je ovo pocetak nakaznosti. jos pre godinu dve su sa egzila bacili coveka u vodu. ej. pa ja nemam 15 godina da se sirim i da se bijem. svasta. :kreza:
@kinteC
ma nije bitno ni da li neko drugi komponuje, okej, mislim, tako se rade i DC i Marvel stripovi. nisu bas nesto, ali barem deluju kao stripovi, jel. ali meni je jezivo sto prolazim po gajbi a neko upali pinktv... i osecjam zmarci me podilaze, jezim se.. bah. necu da se pravim da se nesto preteranu razumem u muzicku teoriju. ali se razumem u psihicke efekte. :kreza:
meni je od onoga neprijatno. mislim, najvise me zanima zasto iko slusa tako nesto? da vidimo, bluz ima napukle glasove. okej. razni zanrovi imaju namerno fake produciranu muziku, da zvuci na krs. ali niko ne radi to slucajno i pravi se da je u pitanju ne znam kakvo dostignuce.... jezovito.
a najstrasnije od svega je kada mi pricaju za recimo d'n'b... pitaju me kako mogu da slusam tu muziku kad nema ritma. mislim, pricamo o dram end bejsu. jao da, nema ritma. pa cega onda ima, majku mu staru??
salu na stranu, mislim da je ovo pocetak nakaznosti. jos pre godinu dve su sa egzila bacili coveka u vodu. ej. pa ja nemam 15 godina da se sirim i da se bijem. svasta. :kreza:
Ja sam prosle god. isao na exile, sve je bilo ok...Nisam cuo da je neko leteo u vodu...:eek:
2 kinteC
Nema ljutnje!:cool: Ono gore je bila šala (doduše zlonamerna:dzavo: i ne moja, ali ipak šala)! Mene u principu nerviraju trendovi, tj. što svaki junkie koji hoće da bude cool i urban sluša neku elektroniku (ili ako je baš pr'so-Pink). Sigurno bih imao blaži stav da to nije deo masovnog trenda i tripa "ko ovo ne sluša taj je retos".:nov_mad2: Mislim, nek sluša ko šta hoće, ali bez onih priča :"Ovo je budućnost muzike".:rofl: Anyway, ja to i dalje ne smatram muzikom (a nisam usamljen u ovom stavu). :qliranje:
Ko ide na exit od vas?Ja se jos dvoumim
Ko ide na exit od vas?Ja se jos dvoumim
Ja definitivno ne idem,ikao sam bio svaki put do sad na svim danima:)
Ubedljivo,po mome skromnom misljenju,najgori EXIT do sada-cim je MTV umesao prste....
Pet Shop Boys i Franz Ferdinand=gay bendovi.....
Jedina stvar zbog koje zaista zalim je Moonspell koji ce nastupiti na metal stage-u-ali nesto mi se ne daje oko 2000din za jednodnevnu ulazanicu(na dan festivala bice jos skuplje)
EXIT ove godine sucks!
...ali nesto mi se ne daje oko 2000din za jednodnevnu ulazanicu(na dan festivala bice jos skuplje)
EXIT ove godine sucks!
to je nevidjeni bezobrazluk, 2000din...Bolje mi je ostati u Beogradu, ulaz na bilo koju zurku, recimo u barutani, nije preko 600din...Koliko treba da se potrosi po danu para za exit? 2000 za kartu+ pice( oko 1000-2000) i jos za put do tamo....i ostale gluposti...:mad:
i jos za put do tamo....
A pice na putu do tamo?
To si zaboravio. :)
SFRJ-Forever [CG]
10.6.2006, 14:50
Pa ako cemo tako, pice mora i nakon budjenja i prije spavanja :aplauz:
Ja ove godine necu ici na Exit, ali sledece moram, ali mi se ne svidja cijena karte, 30E je ipak mnooooooogoo:nov_mad2:
to je nevidjeni bezobrazluk, 2000din...Bolje mi je ostati u Beogradu, ulaz na bilo koju zurku, recimo u barutani, nije preko 600din...Koliko treba da se potrosi po danu para za exit? 2000 za kartu+ pice( oko 1000-2000) i jos za put do tamo....i ostale gluposti...:mad:
Naravno da je bezobrzluk-karte u redovnoj prodaji sa sve dane su oko 6600din sto je zaista previse-oko 4500din bi bilo vec mnogo realnije
Poredjenja radi Monsters Of Rock koji ce biti u Bugraskoj(i na koji cu boze zdravlja verovatno ici) je oko 7000din samo sto tamo dolaze 10x bolje bendovi nego na EXIT-5 dana ekstremno kvalitetne metal i ostale muzike....
Meni je EXIT poceo da ide na k...c od prosle godine kada su zamislite u kampu naplacivali po osobi a ne samo mesto za sator-tako da smo ja i burazer morali da ispljunemo 2000din za j..o mesto u kampu-cist kurvarluk...
BTW ove godine je 1400 din po osobi-ej bre sator za dve osobe skoro 3000din-alo:mad:
Pre bi spavao na ulici nego da tim lopovima dajem 3000din za njihov budjavi kamp:)
Jos da kazem da mestu u kampu prilikom Monster of Rock-a kosta 8e:confused:
No progutao sam sve to nekako zadnji put jer sam morao da cujem Slayer pa makar bila apokalipsa sveta:)
Bilo je jos mnogo ciganluka na EXIT-u,ali samo samo sam ovo pomenuo:mad:
PoZ!
Grimm_SBL
10.6.2006, 21:09
Ja ove godine neidem na exit, bendovi Sux! Nadao sam se da ce Korn doci, ali nista....
Ja ove godine neidem na exit, bendovi Sux! Nadao sam se da ce Korn doci, ali nista....
Bolje sto nece da dolazi jer bi sigurno ovo iskoristio da promovise svoj zadnji album koji predstavlja skoro samo dno nu metala.
Grimm_SBL
10.6.2006, 22:27
Bolje sto nece da dolazi jer bi sigurno ovo iskoristio da promovise svoj zadnji album koji predstavlja skoro samo dno nu metala. Nazalost, ali moram priznati da Coming Undone zvuci dobro, to sto su ostale *****, necu ni da razmisljam. Uostalom, verovatno bi svirali i koje stare dobre pesme...:opanachke
Coming Undone je mozda jedna od boljih stvari na disku,ali gde se izgubilo prepoznatljivo Dzonovo urlanje ukomponovano sa razarajucom melodijom?Gde su pesme tipa Did My Time,Freak On A Leash,Somebody Somewhere,...?Ustupile su mesto nekim polu-rep shitovima bez smisla.
Eaten up Inside, je najbolji primer toga.
Constantine
11.6.2006, 20:34
Guns'n'Roses, Bon Jovi pomalo Rammstein, Iron Maiden, Nightwish,Slipknot(od njih samo My plauge i wait and bleed)Metalicu, red hot chili peppers, Whitesnake, Aerosmith, System of a down, AC-DC, Evanescene, Deep Purple, Queen, Godsmack, Scorpions, Green Day, Nirvanu, i neshto od Linkin Park-a.:qliranje:
Slipknot(od njih samo My plauge i wait and bleed)
OK,za ove stvari,ali sta fali pesma tipa Vermilion Pt1/Pt.2,Duality,The Blister Exists,People-Shit,Gently...Jesi gledao spot za Wait and Bleed?Morbidnijeg spota nisam odavno gledao(ukljucujuci i spotove MM-a).
Metal svakako,najvise black
najomiljenija grupa mi je cradle of filth,mada slusam i satyricon,burzum,marduk,children of bodom,moon spell,slayer,gorgoth,astarte...
e a svidja mi se i ova nasa black grupa ISPOVEST,jel neko cuo za njih?
Metal svakako,najvise black
najomiljenija grupa mi je cradle of filth,mada slusam i satyricon,burzum,marduk,children of bodom,moon spell,slayer,gorgoth,astarte...
e a svidja mi se i ova nasa black grupa ISPOVEST,jel neko cuo za njih?
Od domacih black metal bendova cuo sam samo za Posmrtnu Liturgiju(ne racunam Wolfs Hunger,oni su trash sa uticajima blacka).Cradle Of Filth sam slusao jedno vreme dok nisam cuo pesmu Dinner At Deviant's Palace,tada mi se smucilo vise na zivot od njih i njihove bolesne muzike i prestao sam da ih slusam,ali imaju dobrih pesama,posebno gde mesaju black sa gothicom kao u pesmi Summert Dying Fast.Od black metala omiljeni bend mi je Dimmu Borgir,sjajni su,imam svako njihovo izdanje bez ovaj zadnji album(remasterizovana verzija albuma Stormblast iz 1996).
E,da,Children of Bodom nisu black nego death metal sa nijansom trash/heavy metala.Ovaj novi album Are You Dead Yet je sjajan.
ROCK4EVER
13.6.2006, 23:53
Slusam: Rock, Metal i Hard Rock
@Dimo
Izvini,ali...
Children Of (S)Bodom,Cradle Of Filth i Dimljeni Burger=:rofl:
Eh Cradle Of Filth....
Kakvi foliranti-tipican MTV bend...
Oni su nula naspram npr.Dying Fetus-a-npr pesma Kill Your Mother,Rape Your Dog:dzavo:
Ili Anal Cunt-a-uh kakvi likovi(mada su u sustini oni jedni veliki za****nti)
A Burgeri,za njih me ne bi cudilo da se pojave na sledecoj Evroviziji:p
Nemoj pogresno da me shvatis,ali nisam mogao da odolim i iznesem svoje LICNO misljenje-ako se tebi svidja,sta te briga sta ostali misle:)
Tako da bez uvrede....
Od black-a bi ti svakako preporucio fenomenalni Dissection-svideli bi ti se garant:)
Ili bivsi Emperor-mnogo su bolji nego Burger,po mome misljenju,a dosta i melodicni:)
PoZ!
e potpuno se slazem za cradle of filth,oni su mi omiljena grupa nekih mesec dana ali moram da priznam da pocinju malo da me smaraju.mislim ima i boljih black metal bendova.a sto se tice bodoma znam ja da oni nisu black...
Jolpaz Jolpaz
14.6.2006, 3:43
Već sam naveo sta slusam, ali moram opet da pitam:
Jel cuo neko za bendove Mastodon i Avenged Sevenfold (sem onih pesama u NFS:MW)?
Već sam naveo sta slusam, ali moram opet da pitam:
Jel cuo neko za bendove Mastodon i Avenged Sevenfold (sem onih pesama u NFS:MW)?
ja sam cula od avenged sevenfold-a BAT COUNTRY i BEAST AND THE HARLOT.
a sto se tice bodoma znam ja da oni nisu black...
Ja i ne tvrdim suprotno,ali si nabrojala taj bend sa nekim velikim imenima black metala(Marduk,Burzum,Gorgoroth)tako da sam samo napomenuo :)
Inace,kakav je Gorgoroth,cuo sam za njih(a tek sta sam cuo...:paranoia: ),ali nikad nisam slusao nijednu pesmu?
Ja i ne tvrdim suprotno,ali si nabrojala taj bend sa nekim velikim imenima black metala(Marduk,Burzum,Gorgoroth)tako da sam samo napomenuo :)
Inace,kakav je Gorgoroth,cuo sam za njih(a tek sta sam cuo...:paranoia: ),ali nikad nisam slusao nijednu pesmu?
Ja sa slusao Gorgoroth i licno ne mogu da ih smislim
Ali neka ti devojka kaze i svoje misljenje:)
Znas,nije da bilo sta namecem,ali zaista poslusaj Dissection-oni su i objektivno i subjektivno sjajni....
PoZ svima!
GORGOTH?Pa dobri,meni se bar svidjaju,ako ih nekad budes slusao da znas da im je najbolja pesma revelation of doom...a sta si ti cuo o njima?
Ja sa slusao Gorgoroth i licno ne mogu da ih smislim
Ali neka ti devojka kaze i svoje misljenje:)
Znas,nije da bilo sta namecem,ali zaista poslusaj Dissection-oni su i objektivno i subjektivno sjajni....
PoZ svima!
eto vidis,mom najboljem drugu su oni omiljena grupa,pa moram da ih slusam sa njim i ja mislim da su sjajni...a sto se gorgotha tice svako ima svoje misljenje jel tako?
GORGOTH?Pa dobri,meni se bar svidjaju,ako ih nekad budes slusao da znas da im je najbolja pesma revelation of doom...a sta si ti cuo o njima?
Ono sto sam procitao u Metal Hammeru,na raznim forumima i ono sto su mi rekli prijatelji koji slusaju taj bend.Znas kako,ja volim dok slusam neku grupu da pored muzike znam o cemu govori i tekst,e sad kod Gorgorotha je to malo zeznuto jer su im tekstovi zesce satanski,a takve textove ne zelim ni da citam.Slazem se i da Dimmu Borgir ima prilicno antihriscanske textove,ali zato sjajno uoblicene i ukomponovane sto ne bih rekao za Gorgoroth,oni mi se vise cine kao surovi i beskompromisni satanisti koji kazu ono sto misle bez stilskog ulepsavanja.
Jolpaz Jolpaz
14.6.2006, 12:53
ja sam cula od avenged sevenfold-a BAT COUNTRY i BEAST AND THE HARLOT.
I... Sta kazes?
I... Sta kazes?
Posledice od drogiranja u svom najgorem obliku,to ja kazem :(
Jolpaz Jolpaz
14.6.2006, 12:58
Posledice od drogiranja u svom najgorem obliku,to ja kazem :(
Explain yourself! :D
I... Sta kazes?
hm...avenged sevenfold-pa ne znam nisu me bas nesto odusevili,mada bat country nije tako losa pesma...
e a jel neko od vas slusa MORBID ANGEL?
e a jel neko od vas slusa MORBID ANGEL?
Sad ce Covenant da se ozeni tobom. :)
b.t.w. Cim smognem vremena prikljucujem se raspravi o black-u.
Sad ce Covenant da se ozeni tobom. :)
e a jel neko od vas slusa MORBID ANGEL
Naravno da slusam-to je jedan od mojih omijenih bendova-i da dolaze u Bg,a nastupice i na Monsters Of Rock:)
Omijeni album mi je Domination i cik pogodi-pa Covenant:)
Znas obicno se devojke(i to one koje slusaju metal)gade USA death metala-je'l volis i ti Morbid Angel-ako je odgovor potvrdan,ovaj dan cu morati da obelezim u kalendaru jer ama bas nijedna devojka ne voli taj pravac u metalu:)
Ajd poz!
Naravno da slusam-to je jedan od mojih omijenih bendova-i da dolaze u Bg,a nastupice i na Monsters Of Rock:)
Omijeni album mi je Domination i cik pogodi-pa Covenant:)
Znas obicno se devojke(i to one koje slusaju metal)gade USA death metala-je'l volis i ti Morbid Angel-ako je odgovor potvrdan,ovaj dan cu morati da obelezim u kalendaru jer ama bas nijedna devojka ne voli taj pravac u metalu:)
Ajd poz!
onda ga slobodno obelezi posto ja ne mogu da docekam da dodju u bg...
onda ga slobodno obelezi posto ja ne mogu da docekam da dodju u bg...
Znaci udaces se za mene:)
Salim se,naravno...
I ja sa nestrpljenjem ocekujem:)
PoZ!
Vec vidim scenu kako Covenant levom rukom ljulja kolevku, desnom za tastaturom, dok vice zeni : " Jel' si ti normalna da pustas Dusk on her embrace detetu?! Pa jel' oces da ga raspekmezimo? Pustaj bre Hvis Lyset Tar Oss, da spozna velicinu misticnih tonova, pravih black metalaca. E, da. Jesi li cula da je Varg izasao iz zatvora? " :) :) :).
Inace, ja sam takodje zagrizenik za old school black. Ne old school poput Gorgoroth, vec old school poput Bathory, Emperora (rekoh ti Covenant na chat-u, da su se ponovo okupili), Mayhem-a, Opere IX (mada se mozda neko nece sloziti da su old school)...
Nazalost zadnjih par godina sam skroz ostao bez muzike, pa sam zaboravio i ono sto sam znao. Trenutno sam u fazi prikupljanja i preslusavanja, prvo onoga sto sam znao, pa kasnije i onoga sto se pojavilo u medjuvremenu.
Inace Under the sign of the black mark mi je mozda najomiljeniji black album ikada, benda Bathory.
Jako volim i doom/goth metal. Neke kultne albume tih bendova, sve vreme slusam i nikako da mi dosade...
Obaveze... moram da idem...
Jolpaz Jolpaz
14.6.2006, 18:10
hm...avenged sevenfold-pa ne znam nisu me bas nesto odusevili,mada bat country nije tako losa pesma...
Odslusaj ceo album, bolje pesme dolaze kasnije.
nekom ko preferira nesto teze vise bi se svideo drugi album "Waking the fallen".
[QUOTE=bobi]Vec vidim scenu kako Covenant levom rukom ljulja kolevku, desnom za tastaturom, dok vice zeni : " Jel' si ti normalna da pustas Dusk on her embrace detetu?! Pa jel' oces da ga raspekmezimo? Pustaj bre Hvis Lyset Tar Oss, da spozna velicinu misticnih tonova, pravih black metalaca. E, da. Jesi li cula da je Varg izasao iz zatvora? " :) :) :).
ma nisam umrla od smeha na ovo...
je si siguran da je Varg izasao iz zatvora?posto sam vec nesto cula o tome,pa su mi posle rekli da to nije tacno?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.