Prikaži potpunu verziju : Šta slušate od muzike...
Jedini okvir jeste što to sve traje samo pola sata...
Znam ljude koji su kupili karte za taj dan isključivo zbog Patke, ne zbog Pistolsa i ovi će da sviraju samo pola sata? Ljudi ih čekaju 30 godina i oni
će im pružiti 30 minuta svirke? Ja sam razočaran...sad mi je drago što ne idem! :cool:
Insecticide
11.7.2008, 7:46
Evo ljudi ja se vratio sa Exita,otreznio sam se u busu tako da nisam previse ni pod kojim supstancama.
Ja sam tamo otisao zbog drustva,provoda..Najmanje zbog muzike iskreno jer mi ni jedan ali ni jedan bend nije bio nesto sto mi je bio na 10000 things you got to hear/see before you die.
Isao sam na Nightwish ,iako ne slusam power ni u kom pogledu,cisto da unucadima mogu reci da sam bio na Nightwishu..Svirka je bila skroz prosecna po mom misljenju,pevacica,koja je mnooogo ispljuvana zbog glasa je u stvari i jedina stvar koja mi se svidela na celom koncertu...Nije falsirala(koliko sam ja primetio) i stvarno je odlicno otpevala..Ne sumljam da bi bilo bolje da sam cuo staru pevacicu ,njen glas je bio savrsen za takvu muziku ali da cujem od nekog da nova pevacica ne zna da peva..Taj covek mora biti ili jako glup ili jako gluv, uglavnom je gluv/p .
Pustimo nocnu zelju..Najbolji stage je bio world music stage (in my humble opinion) jer su tamo svirali neki regge/latino koji mi je tako dobro prijao danas ...Stvarno sam bio usao u groove ,ako ste videli klinca od 16godina u AC munja DC majici kako upada u trans u prvim redovima na world musicu ,to sam verovatno bio ja :o
Bio sam i na regge stageu koji mi se takodje mnogo svideo zbog mnogo stvari i to sto je bio blizu kafane u kojoj smo mogli da kupimo pivo za 70dinara(bez tokena :) )
Bio sam i na metal stageu (ne secam se koje je tacno ime) i uopste mi se nije svideo..Atmosfera,muzika,nista..Ali zato na world musicu .. :rolleyes:
Na kraju smo zavrsili u chill out-u naravno.
Kulminacija svega je to sto su neke devojke mene i druga posmatrale onako simpakticno ali kad smo ja i on poceli da skacemo ispred bine,utripovale su se da smo gayevi i vise nas nisu ni pogledale :D
Pitate se kakve to veze ima sa muzikom?
-Ama bas nikakve..
Znam ljude koji su kupili karte za taj dan isključivo zbog Patke, ne zbog Pistolsa i ovi će da sviraju samo pola sata? Ljudi ih čekaju 30 godina i oni
će im pružiti 30 minuta svirke?Ti bi kanda da Čonta (sa svojih pedesetak godina) pandrkne na sceni?!? :mad::D Ne može, bre, duže! :opanachke
Sad ozbiljno: nije 13.7. "revival concert" "Patke", nego bend nastupa na festivalu. Ima tamo i drugih.
Ja sam razočaran...
Ne budi razočaran, da je Čonta neki račundžija ostao bi ovde i patentirao "stomak-eliminator", ne bi se zlopatio po tuđini.
Uostalom, biće (nadam se) kratko - ali slatko. Kako je majstor i sam rekao.
Evo jos jednog utiska sa prvog dana EXIT . Inace prvi put sam bio na EXIT-u i reko sebi ajde Nightwish je dobar razlog a uzgred da vidim zasto je EXIT tako veliki festival i mogu reci da masa ljudi to strasno, sto se tice NW svideo mi se nastup vrlo energican i mocan. Marco,Emppu i Tuomas su bili odlicni jeste da je Marco malo pod*****o clanove benda ali videlo se da im se svidja publika ... a za novu pevacicu mogu da kazem da nesto staro ona nezna ili neume da otpeva (jedino Everdream).
Jednom recju bilo je super osim Explosive Stage ima nekako previse fenseraje, ali sta je tu je nije to metal festival.
Shlaymara
11.7.2008, 11:44
će im pružiti 30 minuta svirke? Ja sam razočaran...sad mi je drago što ne idem! :cool:
I ja sam jedan od tih:p. Iako sam znao da ce svirati samo pola sat, ipak je to Patka, prvi pravoslavni pank bend na svetu!:D
Slusao sam price jednog lika koji nije propustio ni jednu svirku Patke i zalio sto sam se rodio 15 godina kasnije. Ma i da Conta dodje i kaze "Sta ima?", isao bih.
Inace, sem Patke, u nedelju sviraju i KUD Idijoti, Grupa Tvog Zivota, Pistolsi, Ritam Nereda, Disciplina Kicme...jos da je i DLM pa da me iznose na lopati:p.
That's a spirit! Zavidim ti. Obavezno da napišeš koju reč o doživljaju kad se otrez... vratiš sa koncerta. :)
Wolverine
11.7.2008, 15:16
Ti bi kanda da Čonta (sa svojih pedesetak godina) pandrkne na sceni?!? :mad::D Ne može, bre, duže! :opanachke
Hmm, zanimljivo misljenje, a kako Mika Dzeger i Steva Tajler skackaju po bini (ovaj drugi zna i da peva pride i to odlicno), a imaju po 67/60 godina...Ccc
... a kako Mika Dzeger i Steva Tajler skackaju po bini..., a imaju po 67/60 godina...Navedena dvojica (i još par njihovih ispisnika) su IZUZECI koji potvrđuju pravilo da je čoveku sa šezdeset primerenije da peca ili hrani patke nego da se lomata na binama. ;)
Uostalom, da je to nešto normalno, što se viđa svaki dan, ne bi privukli ničiju pažnju. Ovako ih, sasvim opravdano, smatramo čudima :to_care::cool::to_care:.
S ovim nikako ne mogu da se složim. Ajd' njih dvojica, oni su baš baš veterani, ali šta je sa onima koji su godinama bliži Čonti? Coverdale, Dickinson? Eto, oni mi prvi padoše napamet...a WS i Mejdeni itekako prže i jesu čudo (ali u najpozitivnijem mogućem smislu). :to_care:
@Rocker: ako dopustiš, mislim da si malko odveć subjektivan...
Maideni su mašinerija za zgrtanje para, isti slučaj koji se desio i sa Metallicom. Davne '95 kad sam ih prvi put gledala, zbog greške organizacije, svirali su u halici koja prima 2.000 ljudi, a uspelo je da se natrpa nas par hiljada više koji smo kupili karte za 3 puta veću halu... Tada je Bailey bio u prolazu kroz Maiden, i koliko god da me je užasno nervirao (Dickinson je ipak Dickinson), veoma je dobro otpevao koncert, a imao je i sjajan kontakt sa publikom. 2003. kad sam gledala Maidene na "best of" turneji, Dickinson je poprilično žario i palio. Sve to dešavalo se u Budimpešti, jednom od omiljenih gradova dotičnog "veterana". Prošle godine, kada su Maideni posle okruglo 20 godina došli u Beograd, debelo su me razočarali. Tako su bezočno odradili koncert (i ne pričam o užasnom ozvučenju) da su mi se prosto zgadili. Ovo kažem sa punim pravom nekog ko ih je tri puta gledao uživo. Nije teško održavati atmosferu kada publika sama pravi lumperaj. Dickinson je mogao jednako i da ćuti sve vreme... I tako je Maiden od jednog od mojih all time favorite bendova prešao u kategoriju "nikad im više neću ići na koncert pa taman oni meni platili".
Navedena dvojica (i još par njihovih ispisnika) su IZUZECI koji potvrđuju pravilo da je čoveku sa šezdeset primerenije da peca ili hrani patke nego da se lomata na binama. ;)
Uostalom, da je to nešto normalno, što se viđa svaki dan, ne bi privukli ničiju pažnju. Ovako ih, sasvim opravdano, smatramo čudima :to_care::cool::to_care:.
+1
Neki ne znaju kada je dosta izgleda a Stonsi su otpucali svoje jos pre 15 godina pa i vise mada kao sto rece Rocker ima i dedica koji nisu za bacanje ;)
I tako je Maiden od jednog od mojih all time favorite bendova prešao u kategoriju "nikad im više neću ići na koncert pa taman oni meni platili".
Njah...
IM se vec poodavno pretvorio u sjajne razmazene zvedice
Svasta sam cuo o zakeranju Bruca Dickinsona kada su doticni dolazili u BG i koji je trazio da mu se na svakom cosku nalazi po hladno pivo i nesto za pojesti kao da je Madona :p
Tako da me nesto ne iznenadjuje pomenuti stav na bini pred publikom :opanachke
Zato je koncert na koji dolazi 500 ljudi skoro uvek zagarntovano bolji nego onaj za +10k ljudi usled ovoga sto sam rekao i jos nekih drugih stvari :a_whistli
I realno koga briga za ispusene mustikle kao sto su Pistolsi-to je izgleda postalo trend da se EXIT dovode grupe i muzicari koji su odavno ispucali svoje-treba se setiti Billy Idol-a i Iggy Pop-a ;)
Kao sto rece Shlaymara-ja bi pre da cujem Ministry (poslednja prilika da se ovaj legendarni band vidi uzivo jer posle ove turneje-band se raspusta ;)),Ritam Nereda i Disciplinu Kicme a tu je i onaj band Disdained a Pistolsi su mi onako nekako usput :p
Vidmo se u nedelju na EXIT-u :ciao:
Inace ladno ima na RTS-u (kec ili 2) prenos uzivo ili snimak sa EXIT-a tako da mozda neko uhvati nesto, ladno juce tj. danas u 00:20 bio presno na RTS1 NW ... ima nade da nadjem tvrip ako je neko snimio bilo bi odlicno.
I stvarno nikad nisam cuo za Ministry, dok nisu dosli na EXIT i sad gledam na wikipedia stranici vec pise da se posle 27 godina raspustaju ,jeste da je steta ali lepa kariera...
I stvarno nikad nisam cuo za Ministry, dok nisu dosli na EXIT i sad gledam na wikipedia stranici vec pise da se posle 27 godina raspustaju ,jeste da je steta ali lepa kariera...
Šteta što ranije nisi čuo za njih, ali je još veća šteta što pola vajnih muzikologa i novinara nikad nije ništa čula ni o njima, kao ni o mnogim ovogodišnjim headlinerima EXIT-a... (Sećam se samo da je Galeb Nikačević bio u fazonu: "Ko?!?")
Interesantan detalj o bendu Ministry je da im je prvi album, With Sympathy (http://en.wikipedia.org/wiki/With_Sympathy) zapravo synth-pop, nalik na mešavinu grupa Abba i Ultravoxa! Imam ga već deset godina, veoma mi je drag i zvuči sasvim ok, ali mi je i podjednako smešno da je bend koji je snimio takav album par godina kasnije snimio fantastičnu pesmu Thieves (http://www.youtube.com/watch?v=Zhul5pxUMAg)! (album "The Mind... (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Mind_Is_a_Terrible_Thing_to_Taste)"). Svaka im čast na metamorfozi! :aplauz:
I realno koga briga za ispusene mustikle kao sto su Pistolsi-to je izgleda postalo trend da se EXIT dovode grupe i muzicari koji su odavno ispucali svoje-treba se setiti Billy Idol-a i Iggy Pop-a ;)
Heh, pa tako je na EXIT-u od početka i bilo: zašto bi bacali pare na aktuelne bendove, kad mogu da plate gomilu DJ-eva ("nek' se deca drogiraju i izigraju"), odnosno bendove koji nisu izdali album poslednjih deset godina i/ili imaju jedan jedini singl... Pa 2001. godine je nastupala gomila reggae muzičara koji imaju preko 70 godina :kreza:
Zato uvek kažem da je Sziget (http://en.wikipedia.org/wiki/Sziget) sto puta kvalitetniji - i po listingu, i po lokaciji, o ogranizaciji i svemu ostalom i da ne pričam (a o propustima o organizaciji EXIT-a lično dosta znam, jer sam na festivalu svirala čak dva puta ;))
Red Dragon
12.7.2008, 11:08
Zato uvek kažem da je Sziget (http://en.wikipedia.org/wiki/Sziget) sto puta kvalitetniji - i po listingu, i po lokaciji, o ogranizaciji i svemu ostalom i da ne pričam (a o propustima o organizaciji EXIT-a lično dosta znam, jer sam na festivalu svirala čak dva puta ;))
Da, dosta ljudi ga hvale. Znam neke koji iskuliraju Exit, i lepe zapice put Budimpeste, jer je, kako tvrde, tamo sve na mnogo visokom nivou, a i muzika je kvalitetnija. Koliko vidim, ove godine stizu jaka muzicka imena (Alanis Morissette, Kaiser Chiefs, Jamiroquai, Sex Pistols, R.E.M.), ma sta da vam nabrajam, bacite pogled ovde (http://www.sziget.hu/festival_english/programs).:)
Uh, Millencolin (http://www.millencolin.com/index2.htm)! Dovoljno :qliranje:
I što je neverovatno, njihov World Music stage je već godinama najbolji u Evropi... mnoga od imena koja su tamo nastupala nikada nisu svirala kod nas, niti su imali turneje u okolini, tako da je ovo jedina šansa da ih neko čuje uživo, osim ako ne želi da ih juri po Africi i Aziji!
Jasta
Prosle godine je nastupao i NIN-no ja nisam mogao ici jer sam deljao civilnu :(
DonCorleone91
12.7.2008, 13:55
Ja bi ovde obelezio sve osim metala,al ne moze:confused:
Prošle godine, kada su Maideni posle okruglo 20 godina došli u Beograd, debelo su me razočarali. Tako su bezočno odradili koncert (i ne pričam o užasnom ozvučenju) da su mi se prosto zgadili. Ovo kažem sa punim pravom nekog ko ih je tri puta gledao uživo. Nije teško održavati atmosferu kada publika sama pravi lumperaj. Dickinson je mogao jednako i da ćuti sve vreme... I tako je Maiden od jednog od mojih all time favorite bendova prešao u kategoriju "nikad im više neću ići na koncert pa taman oni meni platili".
Prosto ne verujem da od tebe kao muzičkog veterana ovo slušam. :eek: Zar nije sam prostor bio isključivi krivac za sve? Evo, ja sam lično jedva čekao da se završi koncert, jer sam jedva disao i bio na ivici da se onesvestim, iako sam na pola svirke zbrisao daleko iz prvih redova da ne bih završio u hitnoj kao bar 10-ak ljudi oko mene. Sam Dickinson je koristio masku za kiseonik u par navrata, a čak je i fotka objavljena u nekim novinama. I zar nije na kraju izgovorio "Next time, we'll meet on some f*ckin' football stadium"? I oni su bili razočarani uslovima i organizacijom. Ni najbolja tehnika ne može da kompenzuje neakustičnost sajamske hale, koja nije ni namenjena takvim stvarima, ali za to su već krivi naši organizatori, a ne Mejdeni. I čak u takvim uslovima, nisu svirali pola sata, nego su ispoštovali ugovor, tako da to nikako nije bio "odrađen" koncert.
Ja sad mogu na pola strane da razvezem o dotičnom koncertu, ali nema poente, jer ti si fan.;)
Zato sam i naglasila da ne govorim o tehničkim uslovima...
Hoću da kažem da je Dickinsonov odnos prema publici bio na mnogo nižem nivou negu, recimo, u Budimpešti. Da ne budem nefer prema Gersovim akrobacijama (:opanachke), ogradiću se samo na frontmena. U tom smislu rekoh "odradili". Živa je istina da je velikim imenima dovoljno da se pojave i eto euforije. Posle je svima koncert bio super jer su slušali Fear of the dark uživo, doduše sa 16 godina zakašnjenja...
Ja sad mogu na pola strane da razvezem o dotičnom koncertu, ali nema poente, jer ti si fan.;)
Zato sam i naglasila da ne govorim o tehničkim uslovima...
Hoću da kažem da je Dickinsonov odnos prema publici bio na mnogo nižem nivou negu, recimo, u Budimpešti.
To što sam fan, zaista nema veze sa time. Naravno da čovek ne može da bude raspoložen i da se ne znam sad kako posveti publici kad jedva diše, a mora da peva toliko vremena...ali dobro, ne znam ni što smo se dohvatili ove teme...
Wolverine
13.7.2008, 13:46
Maideni su mašinerija za zgrtanje para...
Svi su sad kaoneka masinerija za zgratanje para...Neka mi neko kaze da Stonsi izlaze na binu da sviraju (u tom bendu samo Ron Wood nesto zna) i prze i zezaju se s publikom, jok malo su matori za to. Uvek mi je bilo glupo kad neko poredi Stonse i Aerosmith (Perry je jedan od najboljih i najunderrated gitarista, Keitha svi dizu u nebesa a samo onaj Satisfaction zna da odsvira, Jagger ne ume da peva uzivo jos od 80ih.../Tyler sve bolji i bolji iz godine u godinu...) Aman svi sad prave turneje zbog para, mada Jon Bon Jovi kaze da on to ne mora da radi on to HOCE da radi...Jbg, on je mladji i od Dickinsona i od Hetfielda (ako taj covek ima 1.5 oktavu raspon glasa, ja sam Elvis). Kako mozes da se razocaravas time, to je koncert u Srbiji, ali kako kaze Rocker ipak su odrzali dovoljno dug koncert (nisam bio al sam slusao utiske iz prve ruke), a ne kao RHCP posle 75 min pobegli kuci, da ne dobiju shugu... Ako Jovi dodje u Septembru ili sledece godine, ima da bude koncert od 2.5-3h i to na Uscu ili na nekom stadionu, a na to ce nasa organizacija morati da pristane, jer oni i u neko selo u Aziji da odu ima tolko da im traje gig. Plus predgrupa. Neki to rade zbog para, a ja znajuci kakvi su Maideni likovi drzim do misljenja da oni ne rade TO zbog PARA!:a_bleh:
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Slazem se za Bon Jovi-a ...
btw. Pricha se neshto o septembru i greatest hits turneji,ali sve je to josh uvek daleko...Mnogo mi je bilok rivo kad je otkazan ovaj koncert koji je trebao da bude u julu,ali ako cemo umesto toga da dobijemo greatest hits turneju onda josh bolje, jer iskreno ovaj album - "Lost highway" mi se nimalo ne svidja, tako da je ipak bolje shto nece doci da promovishe nov album, vec u sklopu greatest hits turneje...Ma samo da nam dodje! :D
Usput da se nadovezem za RHCP i Maidene...
RHCP su svirali samo 75min.,da i ja sam bio besan zbog toga...Ali ljudi, nashi organizatoru su im tolikio i platili, da dodju i odrade festivalsku svirku, a svi znamo koliko festivalske svirke traju,i onda to reshili da nama prodaju kao koncert RHCP-a...Pa evo ni svirka Nightwisha nishta duze nije trajala na EXIT-u, ali to se zna da je festival, a Green fest je sve vreme reklamiran kao cert RHCP-a...I naravno koncerti RHCP-a, uglavnom traju 2 - 2.5 sata,uz gomilu jam-ova izmedju pesama,solazi(tj. propratnih introa i outroa za pesme itd....)
Ostali smo bez dosta jamova, samo smo uvodni dobili(hvala Bogu, bar to), a od song's intro smo dobili samo za Can't stop i Callifornication...Jbg. takav je bio dogovor, toliko je ljudima placeno i oni su to tako i odradili, verujte da bi bila sasvim druga situacija da je organizovan stvarno njihov koncert...Mislim mogli su i oni kad su videli 100 000 ljudi da produze malo koncert,ali realno koja bi grupa ugovorenu festivalsku svirku od 60-75 min produzila na 2 sata....
A shto se Maidena tiche, ja sam bio taaaaaaaaakooo srecan shto cu prvi put videti i chuti Maidene uzivo, ali opet ochajna organizacija je pokvarila utisak....
Chinjenica je da je Bruce bio hladan prema publici,kao da je tek doshao da odradi tezgu,ali ne mogu da zaboravim chinjenicu da i oni ljudi na sceni nisu mogli da dishu kao ni mi u publici, a relno oni su pod mnooogo vecim naporom...Tako da im ipak ne mogu mnogo zameriti,ali organizaciji mogu i te kako....:n-cc2:
btw. Kocert Maidena je organizovala neka meni nepoznata Makedonska zastupnichka agencija, ey bre da mi ne mozemo da ih dovedemo nego Makedonci...
Anyway nadam se najboljem u septembbru od Bon Jovi-a, ako bude dolazio a nadam se da hoce...
A nadam se i da ce nas i RHCP i Maideni bar josh jednom posetiti,ali ovoga puta uz pravu organizaciju...
Wolverine
13.7.2008, 14:38
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Slazem se za Bon Jovi-a ...
btw. Pricha se neshto o septembru i greatest hits turneji,ali sve je to josh uvek daleko...Mnogo mi je bilok rivo kad je otkazan ovaj koncert koji je trebao da bude u julu,ali ako cemo umesto toga da dobijemo greatest hits turneju onda josh bolje, jer iskreno ovaj album - "Lost highway" mi se nimalo ne svidja, tako da je ipak bolje shto nece doci da promovishe nov album, vec u sklopu greatest hits turneje...Ma samo da nam dodje! :D
Pa ta turneja se od Lost Highway tour pretvorila u GH tour pre jedno mesec-dva, tako da smo mi prekjuce mogli da imamo, jedan mnogo dobar koncert i to bas na Samborin rodjus!:to_care:
Despotaca
13.7.2008, 17:42
Korn , RHCP , Hammerfall , Riblja Corba :P
Wolverine
13.7.2008, 19:08
Cuo sam da ce Corba da otvori lanac restorana Corba (kao Hard Rock caffe)? Ima li neko vise infoa?
E dodjoh i ja sa EXIT-a
Bilo je odista izvrsno :D
Ja sam isao na Ministry(vrh-ono pravi multimedijalni ugodjaj kako se kaze sa sve cika Alom i Burton C Bellom na celu a svirali su i pesme Thieves i Just One Fix :n_klanja:)ali moram priznati da su doyayno zvucali i The Hives i Sex Pistols
Krivo mi je sto smo ispusili za Marky Ramona jer smo se zaglavili u onom krkljnacu posle nastupa Pistolsa na Main Stage ali jbg ;)
Sve u svemu-lepo x2 :)
Shlaymara
14.7.2008, 15:37
Da se nadovezem na Covenantov post...
Oni koji misle da je pank mrtav, grdno su se za*****i (da, na tebe mislim Bobi:D). Toliko pankera na jednom mestu u zivotu nisam video, sto mladih sto starih (cale u sakou sa kravatom i bedzevima a sin trinaestogodisnjak u pistols majici:D). No krenimo redom.
Prvo sam bio na Kud Idijotima. Svirali su na glavnoj bini kao prvi tj jos je bio dan. Stare ***** su dobro odsvirale i napravile dobar uvod i stimung za ono sto sledi.
Posle sam isao na Grupu Tvog Zivota, mladi bend iz Osijeka. Oni su takodje bili ok, ali mi se nekako cini da su imali tremu. Pevac nije smeo da pogleda u publiku i stalno je gledao u pod ili zverao po svetu. Verujem da bi bili mnogo bolji da su ostvarili bilokakav kontakt sa publikom, posto je masa bila raspolozena.
Posle krace pauze i odmaranja, sledio je najveci dogadjaz veceri (za mene) - Pekinska Patka:). Pola sata pre nastupa guzvetina na main stageu je bila neverovatna a onda su se ugasila svetla i Patka je izasla na binu...Kad su poceli prvi taktovi Hamburga i svetla se upalila, masa je poludela. Neverovatan osecaj:). Guzva je bila tolika, da nije bilo mesta ni za sutke (barem u prvim redovima) ali je ipak bili fenomenalno. Svirali su Hamburg, poderimo Rock, Bolje da nosim kratku kosu, Biti ruzan pametan i mlad, Ori ori, Skakadak, Bela sljiva, Kratkovidi magarac, Ja sam panker u sakou starom, Sta je zblizilo nas i Kontracepciju (mislim da nisam nista zaboravio), uglavnom skoro celu Plitku Poeziju:p. Kontakt sa publikom je bio prilicno dobar, iako je Conta pricao neke fore koji bi verovatno bile mnogo upecatljivije i "teze" da je pocetak osamdesetih:p. Takodje i njegovo skakanje po bini mi je bilo pomalo smesno i simpaticno, ali ako se to tako radilo 80ih, onda je ok:D. Sve u svemu, odlicno su odsvirali a Conta je odlicno otpevao. Publika je bila vise nego zadovoljna i umalu su odvalili pola tvrdjave od silnog skakanja.
Posle Patke na red su stigli Sex Pistols. Nisam nesto puno ocekivao od njih, ali ono je bilo katastrofa. Odsvirano jos boze pomozi, ali Rottenovo pevanje ne da je za zatvor, nego za streljanje na licu mesta. Toliko je lose pevao da je skoro nemoguce bilo provaliti koju pesmu peva. Razocaran, otiso sam sa main stagea posle 4 pesme.
I na kraju sam otisao na Marky Ramonea (bubnjar iz Ramonesa). Nisam znao sta da ocekujem od njega (njih), ali kad sam cuo poznati 1, 2, 3, 4....dzdzdzdzdz odmah sam se oraspolozio. Svirali su sve poznatije pesme od Ramonesa i bilo je odlicno. Pevac, neki Dejv, je dosta dobro pevao ali opet, sa publikom se bas nije mnogo druzio. Ceo divan se svodio na "Thank you very much, this song is called XXX, 1,2,3,4 dzdzdzdzdzdzdzdz". Steta sto vise nisam imao mesta na kartici da snimim i "Ramonese":p.
Suma sumarum, ne racunajuci Pistolse, svi su bili odlicni i bas sam se dobro proveo. A najbitnije je da Punk is NOT dead (in your face, Bobi:D).
Linkove sa videom cu dodati cim okacim na YT.
:alealeee:
Mnogo mi je drago da se Čonta nije obrukao. Potajno sam se nadao da će da nadhebu "Pištoljse" ;).
Čekamo (dokumentarne) filmove :). Hvala još jednom za ovako dobar i veseo izveštaj!
Ja sam cuo da je poginula jedna djevojka, a dvoje povrijedjenih zbrinuto u bolnici, to je jedino sto sam zapamtio sa ovog Exit-a, i nije mi drago.
Antony Kidis
14.7.2008, 23:27
Prekjuce sam bio na koncertu Generacije 5. Slikao sam se pevacem i bubnjarem, okacio bih vam slike ali sam izgubio usb kabl od telefona. A gitarista mi je dao trzalicu sa kojom je svirao. :)
Ja bio na miks koncertu Kerber / Smak. Doduse samo pevaci iz pomenutih grupa. :D
Nije lose bilo, s obzirom da je ovo prvi put da ih gledam.
Insecticide
16.7.2008, 10:37
E dodjoh i ja sa EXIT-a
Bilo je odista izvrsno :D
Ja sam isao na Ministry(vrh-ono pravi multimedijalni ugodjaj kako se kaze sa sve cika Alom i Burton C Bellom na celu a svirali su i pesme Thieves i Just One Fix :n_klanja:)ali moram priznati da su doyayno zvucali i The Hives i Sex Pistols
Krivo mi je sto smo ispusili za Marky Ramona jer smo se zaglavili u onom krkljnacu posle nastupa Pistolsa na Main Stage ali jbg ;)
Sve u svemu-lepo x2 :)
Si bio na Disdainedu?
Joj izvini-ali nisam,bio sam u haosu i ovako :o
Shlaymara
16.7.2008, 15:08
...
Čekamo (dokumentarne) filmove :).
...
Evo ga konacno prvi:). Nesto me zeza YT pa vec 3 dana ne mogu da okacim snimak (a uz to i traje ohoho). Inace ovo nisam ja snimao, ja sam bio tamo kod Continih nogu:p.
Pekinska Patka - Biti ruzan, pametan i mlad (http://www.youtube.com/watch?v=lKwAPihzV34)
Pekinska Patka - Kratkovidi Magarac (http://www.youtube.com/watch?v=7baNpXJF-Y0)
Tek sad se dokopah nekog normalnog neta (icaffe)... :p
Elem... Meni je na Nightwishu bilo perverzija... :) Dobra je Annette... :)
... i ja sam zadovoljan koncertom... Jeste, mogao je koncert da traje duze ali ipak je festivalska svirka u pitanju... :)
Posle nw-a sam slusao 69 eyes i oni su mi se bas svideli iako ranije nisam cuo nista od njih... :) ;) I bas dobro zvuce uzivo... :)
I posle je bio rotting christ i ljudi cepaju :D svidelo mi se, iako nikad ranije nisam cuo za njih... :)
^^^^^^^
Da bzv ne pishem mnogo uglavnom se slazem sa ovim, plus smo nas dvojica i josh neka ekipa ishli zajedno na EXIT :D
S tim shto mi se Rotting Christ uopshte ne svidja,imaju dobar i jak ritam bubnjeva,ali mnoooogo jednolichnu gitaru tako da su mene smorili, a i vokal im je ruzan...Meni su se recimo mnogo vishe dopali momci koji su nastupili posle njih - Pergament !
archmage333
17.7.2008, 8:20
Slušam mnogo stvari i, kao, pravim tu elektroniku
..ali od jutros sam pustio
Bone Thugz - Down Foe My Thang
Comton's Most Wanted - HOOD TOOK ME UNDER
2Short - DON`T GIVE UP A
Notorious B.I.G. - Warning
..zna neko o čemu ja to? :)
To je gangsta rap:),a od CMW-a je bas ta pesma u San Andreas-u
archmage333
17.7.2008, 8:37
I reci kol'ko je odličan track... :D . . kako "odseca" MC Eiht
A i ostali... svetski trackovi sve.
Dobro, ovo od 2 Short-a nije gangsta rap... fina pesmica baš
iMa_NeKo_PljUgU
17.7.2008, 9:07
Slušam mnogo stvari i, kao, pravim tu elektroniku...
Nego mene interesuje ovaj deo... Aj postavi nesto... :qliranje:
P.S. Koji pravac je u pitanju i kojim programima se sluzis :)
Jel ce da ide neko na Tarju? :) Ja upravo kupih kartu... :D
Jel ce da ide neko na Tarju? :) Ja upravo kupih kartu... :D
Ja bi hteo da idem ,ali ne verujem da jos ima karata (nisam proveravao). Njen album mi je bas tezak smor mislim zna da peva daleko da je lose pevanje ali muzika je ocaj, a i bas me zanima kako ce da odrade Wishmaster i Nemo ovi njeni paceri ove ostale NW stvari su balade to ce laganica. Prvi put kod nas izvodi Wishmaster i Nemo tako da nema ni na youtube.com da se vidi kako to zvuci.
Mali EDIT: Procitam sam da se u prvih 24 sata prodalo oko 20% karata sto je za sada najbrza prodaja karata za koncert u SKCu (pre je drzao rekord Blind Guardian).
Njen album mi je bas tezak smor mislim zna da peva daleko da je lose pevanje ali muzika je ocaj
Sa njenog solo albuma na prvom mestu Our great divide i I walk alone, a onda Poison (hard-rock) i My little Phoenix razbijaju. Ovo ostalo je tako i tako.
Btw, kad će taj koncert biti?
btw, Last.fm (http://last.fm/user/urke) je pustio novi skin u opticaj.
archmage333
17.7.2008, 20:06
Nego mene interesuje ovaj deo... Aj postavi nesto... :qliranje:
P.S. Koji pravac je u pitanju i kojim programima se sluzis :)
Pravci su mi manje više nebitni.. jedino bežim od trensa.. ostale mešam bez predumišljaja.. kako zapadne.
Sad sam baš okačio na facebook neki electro-tech ..na 127bpm :D ..
Programi koje koristim? Duga je to lista... već 12 godina isprobavam sav audio software koji mi padne šaka.
Neke od njih imaš ovde (http://www.google.com/search?q=slavko+stojni%C4%87+site:www.sk.co.yu) :)
@zokocx
Ja sam danas uzeo kartu, i to u jednoj komp prodavnici koja je prodajno mesto eventima, pa mislim da jos uvek ima karata (1500 din)... Ja prevashodno idem zbog nw-a, njen album nisam ni preslusao :D, ali planiram... ;) A zna se sta peva? Posto spominjes nemo i wishmaster? Moze lista? :)
Ae idi i ti, da bar nekog 'znam' ili cu sam da idem... :)
@urke
Koncert je 27. oktobra... ;)
Niko da prokomentariše cover art novog albuma Metallice...
Kakva je ovo početnička brlja u Photoshopu? :confused:
Kakva je ovo početnička brlja u Photoshopu? :confused:Dobro, i to je komentar. :D Otkud ja znam, nisam im ja umetnički savetnik...
Mada, nije ni bitno kako izgleda, bitno je kako će da zvuči.
RAP muzika je najbolja,napr.BEOGRADSKI SINDIKAT... :)
archmage333
18.7.2008, 0:47
BS manje više .. ali Red Zmaja kida. Posebno Đolo Iznogud ;)
BS manje više .. ali Red Zmaja kida. Posebno Đolo Iznogud ;)
bilo sta samo da je rap...bolje nego rock...
archmage333
18.7.2008, 0:52
Ne bi ja to tako baš odvajao ... a jel znaš ti ko je Đolo Iznogud?
nisam siguran ali mislim peva za bg sindikat?
archmage333
18.7.2008, 1:11
Pa, "pev'o" je .. dok je sve to nečemu vredelo..
Biće ti poznata verovatno strofa:
"*****e! Opet mi je umro konj pod nogama
Šteta, bejaše dobar, gazio je ***** pogana
Bezbožničku rulju što ne zaslužuje moj prezir
Jer ja sam Đolo Iznogud, Veliki Vezir (ta-daaa!)
Na istoku sam bio Kraljevine ambasador
Pregovaro sam ko mator - al sam im malo spalio šator
Jedan provokator, ostalo prevaranti okoreli
Pa su izgoreli jer su me smorili a i dugo se nismo borili...
Sada svoju gordu hordu gledam oka bistroga
S boka čupam sablju što sam doneo sa istoka
Petsto puta kovana - petsto puta krvava
Ko i braca surova, leđa mi je čuvala !
Sabljom vitlam, Vladimiru vičem: pazi se!
Iza ledja ti je turčin! Seci, sagni se!
Božidar i tim na boku dobro drže se
Gledam i čudim se kolko prže se!
I nad kadijama sudija, brat i ja
Oklop, mač i mantija, u duši nam Vizantija
Vitezovi reda zmaja opet dolaze
Jer mi smo večni vaše Kraljevine prolaze!
Bežite! Vec kasno je!
Singidunuma Sindikat sve pobedjuje!
Bežite! Kasno je!
Sada Đolo Iznogud naredjuje!!"
Meni najjače od BS-a i šire :)
Wolverine
18.7.2008, 11:18
bilo sta samo da je rap...bolje nego rock...
Nije da pretim, ali pogledaj na listi glasanja koliko nas je glasalo za rock...:D
Svakom svoje. Prestanite da se prepucavate oko muzičkih ukusa.
Antony Kidis
18.7.2008, 12:05
Evo da ukratko opišem šta ja slušam. Od naših slušam sve naše rock grupe, omiljene: Art Diler (hard rock), Six Pack (punk), (za ove dve predpostavljam da niko nije čuo :)) Riblju čorbu, Kerber, Smak, Generacija 5, Prljavo Kazalište. Narodnjake ne podnosim pogotovo ove novopečene sa granda, jedino volim one naše stare narodne pesme i narodnjake što se zayebavaju tipa Dj krmak, i baja mali knindza, zabavnu takođe ne slušam. Od stranih slušam sve rock grupe, omiljene su mi RHCP, Metallica, Iron Maiden, Placebo, Deep Purple, Bon Jovi. Slušam i tehno. Od rap-a slušam jedino ove naše BS, ajs nigrutina, strane repere tipa 50 Cent ne slušam.
Insecticide
18.7.2008, 12:09
Tuzna stvar je to sto se Baja ne zayebava..On ti dodje kao srpski Thompson ,samo sto bih opet pored svega pre slusao Thompsona nego Baju..
Antony Kidis
18.7.2008, 12:12
Ali ima smešne tekstove. :)
Nije da pretim, ali pogledaj na listi glasanja koliko nas je glasalo za rock...:D
Svako ima svoj ukus... :)
archmage333
18.7.2008, 12:37
Evo da ukratko opišem šta ja slušam. Od naših slušam sve naše rock grupe, omiljene: Art Diler (hard rock), Six Pack (punk), (za ove dve predpostavljam da niko nije čuo :)) Riblju čorbu, Kerber, Smak, Generacija 5, Prljavo Kazalište. Narodnjake ne podnosim pogotovo ove novopečene sa granda, jedino volim one naše stare narodne pesme i narodnjake što se zayebavaju tipa Dj krmak, i baja mali knindza, zabavnu takođe ne slušam. Od stranih slušam sve rock grupe, omiljene su mi RHCP, Metallica, Iron Maiden, Placebo, Deep Purple, Bon Jovi. Slušam i tehno. Od rap-a slušam jedino ove naše BS, ajs nigrutina, strane repere tipa 50 Cent ne slušam.
Tough Guy Little Ninja se ne zaebava... on je ozbiljan :D
A od stranog hopa pogledaj dole ono što sam ostavio dal' će da ti se svidi.. 50cent zanemari.. to se ne računa uoFšte. Beži od mainstreama, tu je tek nekih 1% muzika, ostalo mož' da baciš u đubre.
U stvari nije više dole .. izletelo je već .. evo ovde (http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=570700&postcount=5290)
Mada, da bi to slušao treba da znaš malo slenga
LATER: Tek sad vidim da je Insecticide već izjavio isto za Tough Guy-a .. a ko je Thompson ??
Ali "zabavnu takođe ne slušam" ... to me malo zbunjuje .. nekad su se u zabavnu muziku ubrajalo sve što nije narodna... otprilike ...
Ko je sad prisvojio taj izraz?
Funky G? Nije bre to zabavna muzika... to je trash kič šund ljaxe city/grand produkcija.
Nekad je to bio pozitivan izraz... sad kapiram da je vrlo negativan...
Antony Kidis
18.7.2008, 13:00
Tough Guy Little Ninja se ne zaebava... on je ozbiljan :D
A od stranog hopa pogledaj dole ono što sam ostavio dal' će da ti se svidi.. 50cent zanemari.. to se ne računa uoFšte. Beži od mainstreama, tu je tek nekih 1% muzika, ostalo mož' da baciš u đubre.
U stvari nije više dole .. izletelo je već .. evo ovde (http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=570700&postcount=5290)
Mada, da bi to slušao treba da znaš malo slenga
LATER: Tek sad vidim da je Insecticide već izjavio isto za Tough Guy-a .. a ko je Thompson ??
Ali "zabavnu takođe ne slušam" ... to me malo zbunjuje .. nekad su se u zabavnu muziku ubrajalo sve što nije narodna... otprilike ...
Ko je sad prisvojio taj izraz?
Funky G? Nije bre to zabavna muzika... to je trash kič šund ljaxe city/grand produkcija.
Nekad je to bio pozitivan izraz... sad kapiram da je vrlo negativan...
Bolje reći Tough Guy Little Kninja. :)
Evo sad gledam ove tvoje repere na YouTubu, nisu loši.
Da, stvarno ko je Tomphson?
Dali je moguće da niko nije čuo za Art Diler i Six Pack? :)
malo je previse skroman izbor na glasanju....:(
ja slusam jazz, a ako nekog zanima, evo i par linkova...
ragtime (http://www.youtube.com/watch?v=pMAtL7n_-rc)...preteca jazz-a...
hot (http://www.youtube.com/watch?v=VpmOTGungnA&feature=related)...
bossanova (http://www.youtube.com/watch?v=xUkOgbkn9es)...
smooth (http://www.youtube.com/watch?v=O2XXDKpofYk)...
fusion (http://www.youtube.com/watch?v=XrgP1u5YWEg)...
acid (http://www.youtube.com/watch?v=XrGTbYuH3Mo)...
Pelagijska Argosija
18.7.2008, 13:06
I ne izgleda nešto posebno, ali kao što neko reče važnija je muzika od omota. Nego, da nije lažnjak? :icon_scra
Kakva je ovo početnička brlja u Photoshopu? :confused:
Kako prikazati efekat magneta a da izgleda bolje od "početničke brlje" :a_bleh: :opanachke.
Dali je moguće da niko nije čuo za Art Diler i Six Pack? :)
Nije, Art Diler sam gledao na Gitarijadi, a Six Pack je već poznatiji bend... ;)
Six Pack? :)
Moje bivše komšije! :to_care: Dobri su skroz! ;)
Nego, jel' čuo neko singl sa MetallicA-inog novog albuma (tek treba da izađe). Stvar se zove Remember Tommorow, u originalu Mejdenova stvar, ali zaista dobro zvuči! :tapsh:
Čuo sam Remember Tomorrow, odlična je (naročito Hetfieldov glas, mnogo bolje zvuči nego na St. Angeru), ali, koliko znam, to nije singl sa novog albuma, nego jedna od pesama na Maiden tribute albumu - Maiden Heaven, koji je izašao pre neki dan.
Onda sam ja pogrešno čuo! :kreza: Ccc...ja mislio jedna stvar, a oni postali Maiden tribute načisto! :to_care:
^^^^^^^^
Pa nisi pogreshio,Metallica je odsvirala samo tu jednu stvar - Remember tomorow(btw. vishe mi se svidja original), a ostale pesme sa tribute albuma su odsvirale druge grupe - Dream Theater,Machine Head itd....
Uostalom, pogledajte (http://en.wikipedia.org/wiki/Maiden_Heaven:_A_Tribute_to_Iron_Maiden)...
samo sto bih opet pored svega pre slusao Thompsona nego Baju..Uz svo poštovanje i bez želje da se svađam, ali da li shvataš šta si rekao? Jesi li ti slušao o čemu on peva?
a ko je Thompson ??Da, stvarno ko je Tomphson?Niko pametan (http://en.wikipedia.org/wiki/Thompson_%28band%29)... Nego, da nije lažnjak? :icon_scra
Nije lažnjak, pojavilo se juče na Mission Metallica (http://www.missionmetallica.com/).
Insecticide
18.7.2008, 17:29
Da,znam sta sam rekao..Govorim iz prespektive nekoga koga boli uvo za Srbiju i Hrvatsku(politiku) i da mu stave Baju i Thompsona pred nos,pa svako normalan bi uzeo Thompsona.
Naslusao sam se obojice i thompson ima lepih pesama koje se mogu slusati sto kod Baje nije slucaj..Jednako mi ide na zivac da slusam i "Srbi sve cemo vas bijemo" i "Srbi mi smo najjaci,ne moze nam niko nista"
Da na dodje do zabune,ne slusam Thompsona ni Baju :)
Nadam se da nisam nesto napisao protiv pravila foruma.
Da,znam sta sam rekao..Govorim iz prespektive nekoga koga boli uvo za Srbiju i Hrvatsku i da mu stave Baju i Thompsona pred nos,pa svako normalan bi uzeo Thompsona.Pa možda je muzički pravac bolji, ali i tekst je deo muzike i to veoma bitan. Ali ako tebi ne smeta, šta ima ja da se bunim protiv toga, jel' tako? ;)Jednako mi ide na zivac da slusam i "Srbi sve cemo vas bijemo" i "Srbi mi smo najjaci,ne moze nam niko nista"Meni nije isto, ali dobro... Nema veze. :) Da na dodje do zabune,ne slusam Thompsona ni Baju :)E to ti je najpametnije... :D
Insecticide
18.7.2008, 17:44
Ja govorim o pesmama koje imaju zdrav mozak,ne one..
Aj dosta ove spike,umori me :o
U poslednje vreme najvise slusam
Death[Scream,bloody gore album posebno]
Slayer
Enigma
Estatic Fear[Somnium obmutum]
Pink Floyd
Stevie Ray Vaughan
Flogging Molly
Tako nesto se najvise vrti po mojoj listi ovih nedelja.
Slusa li iko Estatic Fear?
Insecticide
18.7.2008, 17:59
..Znaci pustim somnium obmutum na telefonu ,odem da se kupam i kad prodje pesma znaci da je vreme da se izlazi iz kade :)
(Pesma traje 32 minute )
Koji ti se album vise svidja?Slusao sam ovaj drugi i nesto mi se nije svideo ko prvi..Nekako..Nije to to.
A i dosta se ljudi zali kako im je drugi album dosta losiji.
Jel imas neke preporuke za slican bend?
Po meni, prvi i drugi album ne mogu uopšte da se porede. Meni je i A sombre dance sjajan; skroz je neka druga priča u pitanju...
Nešto slično? Hmm... Pa možda ne baš mnogo slično, ali u neku ruku u istoj priči... Samo bez renesansne podloge. :D Ancient Rites. Npr: http://www.youtube.com/watch?v=VTOgwQBFzaQ&feature=related. Sjajan bend, ali oni ovako... više gruvaju.;)
Highlander
18.7.2008, 22:30
Bolje da ne pričam na šta meni liči... :D
Ovo sa strane kao da su neke dlačice... :rofl:
Antony Kidis
18.7.2008, 22:33
Kako im se zove album?
Highlander
18.7.2008, 22:37
Kako im se zove album?
Misliš na Metaliku? Death magnetic, ili tako nešto...
Jel imas neke preporuke za slican bend?
Theatre of tragedy, prvih 3 albuma. ;)
Nije loš Estatic Fear, mada ga mnogo tupe sa onim "među intervalima" na prvom albumu. Drugi je album (u neku ruku) ima malo "komercijalniji" zvuk.
Wolverine
19.7.2008, 22:26
U silnoj potrazi za Aerosmith/BJ slicnim bandom, zaboravih na Nickelback koji je inace nesto izmedju samo nemaju solaze... Ali su odlicni! Najbolji kanadski band!
EDIT: I stand corrected, soloi su im mocni s vremena na vreme, kad ih ima!
King James
21.7.2008, 2:57
NB najjaci bend! Moj omiljeni :n_klanja: :) Bas sam danas odgledao po ko zna koji put Live at Home :dedica:
Elem,ja zadnja 2-3 dana najvise slusam Maiden Heaven Tribute to Iron Maiden.Mnogo dobro,najvise mi se 'dja kako je Trivium odpevao Iron Maiden,odlican cover :)
Shadowfax
22.7.2008, 17:20
Mozda nije bas prikladno pitanje za temu, ali bar ima veze sa muzikom. :D
Zna li neko mozda gde mogu da se kupe ili prodaju, eventualno menjaju, ploce?
odakle si? znam za jednog baju u Nisu, jednog u Beogradu,i jednog u Novom Sadu koji prodaju na ulici... a ortak zna tipa (producenta), koji ima izdavacku kucu i izdaje samo ploce...:)
Wolverine
22.7.2008, 17:28
Mozda nije bas prikladno pitanje za temu, ali bar ima veze sa muzikom. :D
Zna li neko mozda gde mogu da se kupe ili prodaju, eventualno menjaju, ploce?
Probaj na ulicama, znam da ima u Pobedinoj u Nisu.
Shadowfax
22.7.2008, 18:04
OK, hvala, samo znate li nekog da kupuje? Imam duplikate, pa mozda cak i neke koje bih prodao ako je cena prikladna. Sta ces, vise nemam ni gde da ih slusam. :(
Wolverine
22.7.2008, 18:19
OK, hvala, samo znate li nekog da kupuje? Imam duplikate, pa mozda cak i neke koje bih prodao ako je cena prikladna. Sta ces, vise nemam ni gde da ih slusam. :(
Ako imas Aerosmith, Floyde ili Bon Jovi duplo udri pm po meni...
Neupuceni bi mogao pomisliti da je u pitanju neki black metal :kreza:
Ja jesam isprva... Inace, znam da o ukusima ne treba raspravljati ali sve vezano za turbofolk je cist neukus, i ako je moguce da se skupimo svi borci za pravdu u muzici protestujemo protiv toga. Svi ljudi koji slusaju i postuju muziku, ujedinite se protiv razaracke sile koja ide protiv naseg drustva!
Insecticide
22.7.2008, 23:30
Upravo sam dobio CD Disdaineda (Od devojke :) ) i mogu vam reci..Ovi momci ima da uspeju,za 2-3 godine ima da piju pivo sa Cannibalima ( ne preuvelicavam) .
Ako slusate Death metal [Technical Brutal Death],Disdained je nesto sto biste trebali odslusati.
Stavljao sam link od spacea pre,ali evo ste omasili
http://www.myspace.com/disdainedserbia
http://www.disdained-serbia.com/
King James
23.7.2008, 15:27
Ja sam odslusao 2 pesme sa myspacea,dobro zvuci,al' u nece se oni u Srbiji 'leba najesti...
Sutra, u Somboru, sviraju Tito & Tarantula, a ja sam tek malopre saznao :(
Slusam Rap , Techno , "Lakshi" metal i rock :P
Highlander
24.7.2008, 0:00
Slusam Rap , Techno , "Lakshi" metal i rock :P
Šta je to "lakši" metal? :)
Antony Kidis
24.7.2008, 0:24
Možda je mislio "lakši" rock, tj. ono što nije hard rock. :)
Stoner rock :P
(mislim da u Srbiji ima samo nekoliko ljudi koji znaju za ovaj pravac)
Cuo sam, ali nisam kapirao sta je. Neki bend, primer?
Queens of the Stone Age, recimo. S tim sto clanovi grupe bas i ne vole da ih svrstavaju u taj pravac.
Queens i nisu baš klasičan stoner rock bend.
Od stonera, ja dosta slušam Kyuss (Blues for the Red Sun), Fu Manchu (California Crossing), Monster Magnet (Powertrip) i Orange Goblin (Frequencies From Planet 10), i preporučujem sve ove albume u zagradama (za početak) svakom ko voli rock/metal.
Više informacija na:
http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=13890 i
http://www.stonerrock.com/
Podjelise metal na trista podkategorija...:opanachke
Highlander
24.7.2008, 13:11
Podjelise metal na trista podkategorija...:opanachke
Tako je kad ljudi imaju neodoljivu i neobjašnjivu želju da klasifikuju muziku kako bi tačno "znali" šta slušaju. Što se mene tiče postoji samo nekoliko pravaca u metalu. :opanachke:
btw, kod mene trenutno ide Amorphis - Black Winter Day :qliranje:
Insecticide
25.7.2008, 4:00
Slusa li ko na ovom forumu Weather Report?
Jaco Pastorius -a treba staviti kao 8. svetsko cudo.
Uskoro nabavljam diskografiju,jel mi mozete preporuciti neke pesme za pocetak?
^
welcome, young padawan...:)
pa,za pocetak, their no.1 hit single, Birdland...
malo je zaeban WR za svatanje, bio je vise autobuska stanica nego bend...:opanachke: promenili su 26 clanova....
Moj Touch the sky widget kaze da ce kisno i oblacno biti do utorka:to_care:
Inace, dok bedbojsfromboston* ne izbacu novi cedekasetuplocu**, prelazim na slusanje Davida Bowia, znaci sve, sem turbo folka i repa, jer Bowie koliko god cudan bio ostaje u okvirima muzike, sem Outside ono je ko Merlin Menson!:to_care:
*Aerosmith
**Album
Mislio sam na laksi Rock , jer ne volim hard rock :a_whistli
Highlander
25.7.2008, 13:26
Mislio sam na laksi Rock , jer ne volim hard rock :a_whistli
Vidim da slušaš 3 Doors Down, zar oni nisu neki alternative, hard rock bend.
btw, na šta liči ta grupa? Jel to nešto kao Godsmack? Čuo sam za njih, ali nisam imao prilike da poslušam nijednu pesmu...
Wolverine
25.7.2008, 13:38
Vidim da slušaš 3 Doors Down, zar oni nisu neki alternative, hard rock bend.
btw, na šta liči ta grupa? Jel to nešto kao Godsmack? Čuo sam za njih, ali nisam imao prilike da poslušam nijednu pesmu...
Pa iskreno, mnogo blago zvuce...
King James
25.7.2008, 22:57
Joj ove nase nenadj*bive mjuze sto me je sad zasmejala do suza...
Rezem ti ja neke diskove na kompu pa sam morao sa tv-om da se smaram...Listam ja kanale i dolazim do Pinka...Nem pojma ko peva,uglavnom neki lik svira na Ibanezu,istom ko sto ima Mick Thomson iz Slipknota.Mislim ja u sebi ''E jadni moj Ibanezu sta si doziveo...''
Idemo dalje,posto sam malo gledao box na HRT2 ,opet listam kanale,dolazim do Koshave kad ono neki kao igraju u vojnichkim uniformama i cuje se neki glas kao neki komadant,kad izlazi plavusa,ja pomislih Britni (ona ima te neke svakakve nastupe) kad ono zumirase devojku a ono Ana Kokic :rofl: ,ja vec na patosu.Text pesme glup ko noc a ovi u vojnickim uniformama skacu,veze s' mozgom nema,Boze svasta...Listam ja dalje,dolazi opet famozni shabanski kanal Pink,sad jos gora scena,Dejan Matic svira bubnjeve :rofl: Ja na patosu opet :dzavo: Uziveo se co'ek ko da svira u Maidenima,lupa po chineli a u pesmi se ni ne chuje zvuk iste :kreza: A onaj shaban sto svira gitaru,uziveo se co'ek ko da svira solo iz Fade to Black :boodala:
Neverujem...Ja jos sebi ne mogu doci od ovoga....
I spisak pesama sa novog albuma Metalike:
"That Was Just Your Life"
"The End of the Line"
"Broken, Beat & Scarred"
"The Day That Never Comes"
"All Nightmare Long"
"Cyanide"
"The Unforgiven III"
"The Judas Kiss"
"Suicide & Redemption"
"My Apocalypse"
:qliranje:
Antony Kidis
25.7.2008, 23:39
"The Unforgiven III"
To moram da čujem. Prethodne dve su mi se baš svidele. :qliranje:
King James
26.7.2008, 0:11
A nova Metallica se jedva ceka :tapsh: Rekli da ce biti nesto izmedju ...And Justice For All i Black Albuma,a to moja dva omiljena od njih :qliranje:
Elem,jel bio neko na koncertu Lenija Kravice?
Jel slusa neko house,dance...? Vidim svi metalci neki (bez uvrede) :D
Jaco Pastorius -a treba staviti kao 8. svetsko cudo.
Uskoro nabavljam diskografiju,jel mi mozete preporuciti neke pesme za pocetak?
^
pa,za pocetak, their no.1 hit single, Birdland...
malo je zaeban WR za svatanje, bio je vise autobuska stanica nego bend...:opanachke: promenili su 26 clanova....
Toplo preporučujem albume Heavy Weather iz 1977. i Night Passage, iz 1980. godine. Moje omiljene numere su A Remark You Made (http://www.youtube.com/watch?v=F02mBkBoMQw&feature=related) i Harlequin (http://www.youtube.com/watch?v=J5Qm50BR5cQ). Nije Pastorius jedini obeležio WR, i Bailey je briljirao na basu... recimo samo da je Zawinul uvek imao talenta da nađe sjajne basiste :)
Možda bi te zanimalo da poslušaš i albume Zavinul Sindikata (Zawinul Syndicate (http://en.wikipedia.org/wiki/Joe_Zawinul#With_The_Zawinul_Syndicate)) - svirali su pre nekoliko godina u Beogradu, koncert je bio fantastičan! Na žalost, Zawinul je preminuo prošle godine...
^ tedo i ja nesto vise da napisem, ali sam zurio... ako te zanima pastoriusova solo karijera, poslusaj obazevno albume sa Lagren-om...;) mada mislim da je najveci genij u celoj prici bio Shorter...
Joj, imam nekoliko njegovih solo albuma, kao i live iz Japana, ali jednostavno mi ne leži. Genije je, ali njegova tehnika je toliko off da jednostavno ne mogu da ga svarim... Radije se držim Markusa Milera, Stenli Klarka i Linli Martea, kada su jazz basisti u pitanju ;)
Wolverine
26.7.2008, 20:45
Ko god da vam kaze, da su poslednji projekti Bowiea, malo cudni i neslusljivi, laze, meni se licno za sad od novijih svidja album Outside, mnogo perverzno freaky i cudan, kao da slusate Floyde i Aerosmith u jednom.
A ima neko da slusa Van Der Graaf Denerator, da mi kaze kakvi su.
Ovo me je zainteresovalo:
"bands that nurtured prog-rock through its early stages were Traffic, Jeff Beck, Family, Jethro Tull, and Genesis; while King Crimson, Yes, and Van Der Graaf Generator represent the genre at its apex".
Jel slusa neko house,dance...? Vidim svi metalci neki (bez uvrede) :D
Znaci niko ne slusa house. Hvala.
@Duzica(:)):
jesi'l bila na Milleru? sad, u okviru summertime-a... Vidim spominjes Bailey-a, pa mi Wooten pao napamet (pitam se zasto)...skoro sam nabavio neki njegov album...lele...:)
Highlander
27.7.2008, 1:22
Nemoj da si lenj, pregledaj malo temu. Koliko mi se čini house sluša hacker_aca, AMG... ne mogu da se setim nikog više. :)
E ajde mi neko preporuci nesto bez toliko elektrike, kao supertramp ili nesto, smorili me rock i metal
Sta te muci :D?
Ova 145. pesma po redu, Toca's Miracle 2008 (Inpetto Remix) mnogo perverzija... :qliranje: I spot isto. :D
Gordon Freeman
27.7.2008, 10:51
slusam ja...nisi sam...:D
Nego jel slusa neko minimal? I jel bio neko na love festivalu u vrnjackoj banji 20.,21.?
@Duzica(:)):
jesi'l bila na Milleru? sad, u okviru summertime-a... Vidim spominjes Bailey-a, pa mi Wooten pao napamet (pitam se zasto)...skoro sam nabavio neki njegov album...lele...:)
Nisam stigla, na žalost, ni na Millera ni na Return to Forever (http://en.wikipedia.org/wiki/Return_to_Forever) koji su svirali dan kasnije :(
A Victor - da, i on je sjajan :aplauz:
Muci me jedna pesma, Dj Antoine - The Bell. Extra pesma al' ne mogu da je pronadjem nikako. Da li ces ti imati vise srece? :D
Gordon Freeman
27.7.2008, 15:46
Muci me jedna pesma, Dj Antoine - The Bell. Extra pesma al' ne mogu da je pronadjem nikako. Da li ces ti imati vise srece? :D
si siguran da se ta pesma tako zove? mislim on je komercijalni DJ ,sta god da izbaci moze da se nadje veoma lako!
E ajde mi neko preporuci nesto bez toliko elektrike, kao supertramp ili nesto, smorili me rock i metal
Kad te smori metal, onda promeniš podžanr metala :)
Ovih dana slušam intenzivno stariji In Flames.
si siguran da se ta pesma tako zove? mislim on je komercijalni DJ ,sta god da izbaci moze da se nadje veoma lako!
Pa trebalo bi da se tako zove. Samo je nema, mozda zato sto je izasla pre oko nedelju dana. Mada bi to trebalo vec da se pojavi.
Reci idu nesto ovako : "Who the f**king who the hell is ringing at the bell, right now". I onda basevi itd.
To veruj mi i da ne znam sta je:paranoia:. Nikad nisam cuo...
Gordon Freeman
27.7.2008, 15:56
^^Videcu malo aksnije sa drugarom ,on je DJ i ima pristup nekim sajtovima za rmx konkurs i tu verovatno moze da dl tu pesmu ,jedino ako je nova!
EDIT: proverih juno ,tamo nema nista o novoj pesmi sto bi sigurno antoin izbacio ,a komercijala je pa bi tamo bilo 100%,nikakva nova pesma...
mozda drugi izvodjac?
Nasao sam je . Pesma je DJ Antoine vs. Mad Mark - Who The F**k (Original Mix). Jos samo da nadjem gde da je nabavim. ;)
Evo nesto malo pesme : http://www.weltbild.ch/index.html?p=pprod.trck&b=002414&h=4274500f11&js=false&lm=20080724125008&trbid=302010&trck=1_14&sid=_YjYroEwu8nwToCEPHyKCQ@@.CLGR11p040
Gordon Freeman
27.7.2008, 16:08
Dobar je Svajcarac ,samo en znam koja mu je veza sa slovenima ,Good evenig moscow,vive la serbian revolution....
Kakva god da je, samo nek nastavi da mucka dobre pesme.
che daboli guz
27.7.2008, 18:32
http://www.audiognomes.com/gnometones.htm
Sto se DJejeva tice na ovoj stranici imas tonu albuma(40mb-100mb(uglavnom oko 60mb) ovisno o albumu).
Valjda se radi o transu.Nisam mnogo upucen u nazive stilova muzike, ali mi zato mnogo lezzi!
Veza je super relativno brza i sto je najvaznije legalno je!!!!!
....jos malo i skinuo sam ih sve:p... 7.9GB su svi albumi teski zajedno(sa prvonavedenog linka)...trebalo mi je 2 dana po nekoliko sati....ukoliko imate neki menadjer ,ce vjerovatno ici brze.Ja sam morao na rucno...cesto ... right button save as.... al isplatilo se .Momci ga deruli deru.
:D
Ovaj stil muzike se moze takodje naci i na "Philosomatika.com"(i-net stream).
Mozda Styx, nisam ih puno slusao, ali mi to sto jesam po zanru dosta lici na Supertramp.
Gordon Freeman
27.7.2008, 20:34
nego slusa li neko nase domace dj-eve?
Axa, recimo Acim pusta mnogo dobru muziku. Iako je kod nas jedan od onih komercijalnih mislim da pusta veoma dobro i pravi extra atmosferu. Jos mi se svidja Mirko kako pusta i to bi bilo to....Slusao sam jos uzivo Meexa ali on malo smara.....
Gordon Freeman
27.7.2008, 20:45
ja sam slusao (a da su bili dobri),Dj nemanja(progressive) ,Marko Nastic(minimal) ,MarkoHoliwood(maximal aka electro/break beat),marko milosavljevic(minimal),marko vukovic(progressive)...
KiB0rG3000xII
27.7.2008, 20:58
nego slusa li neko nase domace dj-eve?sta bre onaj krmak i ona sr**a,daj bezi bre ovo je prava muzika
http://www.youtube.com/watch?v=r8QY3fDBX3M
Techno a? :p
Ovaj izasao je novi album od Soulfly-a zvani Conquer
Bome dobar je mora se priznati a i prethodni The Dark Ages je bio ekstra
Eh jos samo da se Sepultura vrati sa starom postavom someday :opanachke
Gordon Freeman
27.7.2008, 21:51
sta bre onaj krmak i ona sr**a,daj bezi bre ovo je prava muzika
http://www.youtube.com/watch?v=r8QY3fDBX3M
xexe koji crni krmak ,pricamo o pravim djevima ljudima koji imaju ukusa
Techno a? :p
nobody listens to techno ,now lets go....(eventualno minimal)
King James
28.7.2008, 0:00
Ma kakav tehno...Najgora vrsta muzike,ako se to uopste moze nazvati muzikom...
Nije da ga branim ali postoji nesto gore narodnjacine one GRAD-HardCore , klasicna i rock only by Milan Tarot :to_care:
Sta ti definises pod muzikom...Ako ti se ne svidja ne kaki...
Tehno nije muzika, samo kliktanje po kompu i namestanje equalizera :D
Insecticide
28.7.2008, 3:34
Dont talk crap.
http://www.youtube.com/watch?v=VZFrFqXqc4c
Ja slusam od ambientala pa do brutal death metala pa mi se opet ovakve stvari svidjaju..Ne mozes reci da to nije muzika.
Naravno,ovo nije cist primer techno-a koji se uglavnom servira(koji ne slusam) ali opet,ne mozes reci da to nije muzika.
Da ne dodje do zablude,ne slusam techno ali ima pesama kao sto je gore navedena koje mi se svide.
Bez uvrede, iako slusam house koji je tu negde "blizu" sa technom, opet nije to to. Fali nesto, nesto da me povuce. Non-stop samo tuc,tuc,tuc...pa dokle. :D
Techno jeste muzika, ali kao da nije kompletno uradjena.
Oduvek je to bilo i bice, svako ima pravo na svoje misljenje i slobodu izbora.
Gordon Freeman
28.7.2008, 9:42
Bez uvrede, iako slusam house koji je tu negde "blizu" sa technom, opet nije to to. Fali nesto, nesto da me povuce. Non-stop samo tuc,tuc,tuc...pa dokle. :D
Techno jeste muzika, ali kao da nije kompletno uradjena.
Oduvek je to bilo i bice, svako ima pravo na svoje misljenje i slobodu izbora.
Pa jeste tako nekako nije "full"! isto je i sa trensom ume da razmrda ali je uglavnom *****e...i iako mnogi poistovecuju svu elektronsku muziku pod trance ,house ima jako jako male veze sa tim ,to najbolje znaju oni koji tu muziku stvaraju...
A sto se tice techna treba imati u vidu da je najpopularnija muzika sad podvrsta techna minimal!
osim toga ni techno nije los samo terba naici na pravi ("ne ono kliktanje i namestanje ekvilajzera" sto moj cale zove preseraj),slusao sam dj-a good groove koji je pustao techno i bilo je super,pustao je kvalitetne stvari kao npr sto je Insecticide naveo i td.
Cek,cek kako se zovu oni cija je ovo pesma, jeee kako ide.
harder,faster,better,stronger... tako nesto. Ima brz ritam. Poznati su, kako sam zaboravio. E ta je pesma zanimljiva. Samo ne znam da li to spada pod techno,mislim da spada.
Gordon Freeman
28.7.2008, 10:27
Cek,cek kako se zovu oni cija je ovo pesma, jeee kako ide.
harder,faster,better,stronger... tako nesto. Ima brz ritam. Poznati su, kako sam zaboravio. E ta je pesma zanimljiva. Samo ne znam da li to spada pod techno,mislim da spada.
nije techno,to ti je electronic ,zovu se Daft Punk inace su dosta dobri...to im je pesma iz cuvenog albuma robot rock(mislim da se tako tove)...
Onaj reper kejn west je radio mash up sa ovom pesmom!
E da , to je Daft punk. Ne mogu da se setim,jee. Mada je zarazna pesma.
Gordon Freeman
28.7.2008, 11:21
E da , to je Daft punk. Ne mogu da se setim,jee. Mada je zarazna pesma.
Ma technologic im je zakon ,i to mi se najvise svidja
Daft Punk vs. Benny Benassi - Put your hands up for technologic(mash up)...
Pesma je sa albuma "Discovery", istog onog albuma na kome su spotovi za singlove zapravo deo sjajnog anime filma koji je napravio Leiji Matsumoto, i koji se zove Interstella 5555 (http://en.wikipedia.org/wiki/Interstella_5555:_The_5tory_of_the_5ecret_5tar_5ys tem)
http://www.youtube.com/watch?v=DgBgnoEY4iM :qliranje:
Gordon Freeman
28.7.2008, 11:36
^^moja greska za album ,ja sam mislio da je to sa albuma Human After All...
e da one more time (http://www.youtube.com/watch?v=lH-0s0pRleg) definitovno treba poslusati!;)
Kanye je upropastiJo pesmu
Pesma je "Harder better faster stronger" sa albuma "Discovery". Inače mnogo bolji album od Human After All, mada ga "Prime time of your life", "Human after all" i "Technologic" izvlače.
Homework još nisam slušao ali čujem da je najbolji, još malo pa se bacam na posao :D
BTW: Ko može neka pogleda "Interstella 5555" tj "5tory of a 5ecret 5olar 5ystem" ;)
Gordon Freeman
28.7.2008, 15:27
^^^meni se cini da je Human after all malo radjen po uzoru na Kraftwerk!:opanachke
@Gordon Freeman:
Па на кога ће да се угледају ако не на Kraftwerk... :to_care:
:to_care:Trans-Europa Express:to_care:
iMa_NeKo_PljUgU
28.7.2008, 22:26
Poslušajte ovaj set... Daft Punk - Harder Better Faster Stronger/Around The World (http://www.youtube.com/watch?v=oGECJP3phyY)... Koje "prženje" što bi neki rekli :)
Au, to je sa Alive-a... Obozavam taj mix :n_klanja:
Shadowfax
30.7.2008, 13:23
U poslednje vreme, Enya, Loreena Mckenit, Enigma, Vaya con Dios..
mr.marvin
31.7.2008, 13:07
Slušao sam ih, ali nikad nisam vidio snimak nastupa.
Jethro Tull - Aqualung (Live) (http://www.youtube.com/watch?v=QqZmtq5LhFo)
Fenomenalno! :eek:
Wolverine
31.7.2008, 21:24
Zna li neko nesto o 2.Contamination nastavku konceptualnog albuma Davida Bowia iz 1995 1.Outside? Dobar industrial rock inace! Preporuka od mene! MOje pitanje u vezi 2.Contamination je da li neko zna da li Ziggs ovo planira da izbaci...Outside zasluzije nastavak!
Jethro Tull - Aqualung (Live) (http://www.youtube.com/watch?v=QqZmtq5LhFo)
Fenomenalno! :eek:
Uvek fenomenalan Jethro Tull (http://www.j-tull.com/), i još fenomenalniji Ian Anderson (http://www.j-tull.com/musicians/iananderson/). Taj čovek ne prestaje da me oduševljava i čini mi se da je sve blesaviji što je stariji. Njegova fenomenalna izjava na koncertu u Bg-u, koja je pratila par drugih fenomenalnih izjava, da je "Jethro Tull proglašen za najbolji metal bend, ispred Metallice (smeh)" je, mislim, najbolji javno ispričan fazon koji sam čula u poslednjih nekoliko godina... A što je najgore, istinit.:D
Inače, ne da sviraju, nego ubijaju.;)
Basa Mrkalj
31.7.2008, 23:07
Nesa Galija je poceo karijeru kao Jan Anderson :) slusao sam ih ranije dosta, stvarno imaju mocnu muziku, steta sto ih nisam video u zivo mogu da zamislim kako zvuce.
mr.marvin
31.7.2008, 23:58
da je "Jethro Tull proglašen za najbolji metal bend, ispred Metallice (smeh)" je, mislim, najbolji javno ispričan fazon koji sam čula u poslednjih nekoliko godina
Hajde malo pojasni, nisam toliko upućen u muziku i ne razumijem o čemu se radi :icon_stud Thanks :)
/\
Pa... To je izjavio Ian Anderson na koncertu u Beogradu. A istina je da je te godine Jethro Tull pobedio u konkurenciji za najbolji metal bend, odnevši pobedu ispred nosa Metallice. To je gospodina Andersona izgleda jako zabavilo, a naravno ide i u prilog onoj čuvenoj tvrdnji da se muzika Jethro Tull-a nikako ne može svrstati u jedan pravac... Sa ovim se potpuno slažem, ali svrstati ih u metal je tek sumanuto.:opanachke
Ne, tom davnom spektaklu na žalost nisam prisustvovala. To je bilo 2004/05, kad već beše koncert u SC...
avaj vidim pljuje se po elektronskoj muzici i govori se sve i svašta,ajdemalo da približim i da viditite da nije tako,trance npr. je vrlo lepa slušljiva varijanta koja je dobra za igranje inače elektronsku muziku bi nadovezao kao nastavak za klasičnu ma kako vam apsurdnmo zvučalo
jedna stvar od američkog kompozitora Samuel Barber al na Tiestov način veoma impresivnoVIDEO (http://www.youtube.com/watch?v=O666kGBEvF0)
Evo jedan prelep vokal kao i sama Ilsa Delage :love: Rock verzija (http://www.youtube.com/watch?v=Na53pMnb5oo) Trance verzija (http://www.youtube.com/watch?v=NhhYSQuf-xY&feature=related) (ja mislim da tu nema dvojbe koja je bolja verzija)
Fonzereli sjajne stvari VIDEO (http://www.youtube.com/watch?v=ScivV_9T3Yg)
sjajni egipatski duo Aly & Fila imaju odlične setove Lost Language (http://www.youtube.com/watch?v=pc4aWwSxYcY)
i ovo sam morao stavit :) Gouryella (http://www.youtube.com/watch?v=n4oP-6LrGXc)
ima mnogo stvari još al hteo sam da kažem kako elektronska muzika nije puko lupanje jednolicnih ritmova,kada će neki metal ili drugi bend da pušta muziku za ceremoniju otvaranja olimpijskih igara ;) nemoj te se uvredit ništa, samo sam rekao za primer.
Inače Jean Michel Jarre još kada je žario i palio dugo je bio u ginisovoj knjigi rekorda kao najmasovniji koncert ja mislim da je bio u Moskvi preko 3 000 000 ljudi je prisustvovalo a ima toliko rock pop i kakavih sve zvezda ;) .
Ne, tom davnom spektaklu na žalost nisam prisustvovala. To je bilo 2004/05, kad već beše koncert u SC...
Mislio sam na godinu kad je Tull izabran za metalce godine, cini mi se da 89'.
/\
E to ne znam; dobar je to metal bend (:D), možda su dvaput odneli titulu, a možda je čika Ian aludirao na to... Mada nisam baš stekla takav utisak. :icon_scra
archmage333
1.8.2008, 8:54
Elektronska muzika pruža apsolutnu slobodu i ne mora se vezivati za 4x4 beat.
Preterano je raznovrsna, i mnogo toga bih preporučio, ali u to nikako ne spada trance.
..kada će neki metal ili drugi bend da pušta muziku za ceremoniju otvaranja olimpijskih igara..
Pa nеće da pušta, ali vrlo verovatno će da svira i peva. Argumentacija ti je ... :rolleyes: ....
Ne verujem da je elektronika popularnija i traženija od ostalih žanrova, a sve i da jeste, to ne znači da je kvalitetnija. Obično je baš mainstream (najtraženija i najpopularnija) muzika najgora. Kada nešto postane mainstream, kvalitet se vremenom uglavnom gubi i ponekad dostiže nulu (ide u minus!)
Danas je sve prisutnija fuzija "kompjuterske" i "žive" muzike i na veliku radost slušalaca, granice se svaki dan prekoračuju i brišu. Mene lično uopšte ne zanimaju žanrovi iako ih prepoznajem, nisu nikakav preduslov da bih odslušao neku stvar. Mislim da nikad u životu nisam slušao samo jedan "žanr", a odbacivao sve ostale.
Ako želite da stvarno uživate u muzici, ne smete se baviti predrasudama.
ja sam rekao za primer i nisam ništa loše mislio pod tim svaki pravac ima svoju publiku...samo spominjalo se na forumu da je to puko udaranje jednoličnog ritma što baš i nije u potpunosti tačno...
a što se mainstrema tiče,primetio sam bar ja što se tiesta tiče sada ga ima svugde al opet kvalitet mu je na nivou,da počne trubu da svira bio bi vrhunski jednostavno zna šta publika voli,na poslednjem albumu je xperimentisao i bilo je svega al opet na zavidnom nivou...evo još malo melodičnog ritma koji tera na ples :qliranje:
Tell me way (http://www.youtube.com/watch?v=6p2EiMfA670&feature=related) :qliranje: :qliranje:
Moonlight party (http://www.youtube.com/watch?v=6p2EiMfA670&feature=related) :qliranje: :qliranje:
edit: Otvaranje olimpijskih igara u Atini (http://www.youtube.com/watch?v=2LkgddTeNhg&feature=related) provalite kentaura hahahha
Highlander
1.8.2008, 16:46
Zašto bi, pobogu, bilo koji metal bend svirao na otvaranju olimpijade? Ipak taj tehno/trance/whatever ljudi mogu lakše da svare nego metal, koji ne mogu svi da slušaju. ;)
U stvari, možda bi neki pozeri (npr. Lordi :D) mogli i da se pojave na tako nečemu... :D
(Metalhead speaking here)
A jos i nije kao da vecina metal bendova ima hepi pesme :D
Zamislite dodje Pantera, i opali
You keep this love (Fist!)!
Love(Skull!)!
Love(Break!) :D
archmage333
2.8.2008, 13:26
Pa reče čovek "metal ili neki drugi" ... znači mož da bude i r'n'b, hiphop, reggae, jazz, blues, rock'n'roll, punk, grunge, new wave.....polka band ! Elektronika je počela kao underground 'zika a sada je manje više svi mešaju sa svojim omiljenim ne-elektronskim žanrom i nastaju raznorazne fuzije. Još jednom da ponovim: personally, i don't give a **** about genres! Najveća pohvala za neki track je kada se naježim dok idu najmoćniji delovi. Nekad mi i suza krene, od miline :D
Ako ti se to desi X puta na skoro svim mogućim "žanrovima".. zašto bi onda bio u "moja-klika-protiv-tvoje-klike" fazonu? Dobra muzika/loša muzika. That's all there is.
Greetings,metalni forume.Ovde se trenutno vrte Nick Cave&The Bad Seeds,Violent Femmes,Sade mixes...nisam video da se nesto puno spominju over here.
archmage333
2.8.2008, 20:06
Drugarica neka, s kojom mi se dosta favourite izvođača poklapa, preporučila mi te Violent Femmes. Sad kad sam opet video to ime na forumu morao sa da skoknem da ih čujem (na myspace-u njihovom). Prva numera, Batman Theme... sprdnja, pomislih ja .... ostalo je sigurno pravi materijal.. ali ni druga ne beše ništa bolja. Anemično-anoreksično bez realnog kvaliteta po svim standardima. To je meni tipičan ništa-band. Might as well dissapear. Nimalo mi ne bi nedostajali, ni Violent Femmes ni slični. Samo da ovo ne vidi pomenuta drugarica xixixixi... :)
Sad sam hteo da pitam "Šta je vama tu dobro/zanimljivo/kvalitetno?"
ali shvatio sam da bi to pitanje bilo glupo, s obzirom na to da govorimo o ukusima. ;)
A svi znamo šta o njima ne vredi...
Nemoj samo, molim te, da moje negodovanje oko ovog benda shvatiš kao neki atak na tvoju ličnost... :)
Evo uradi ti review Putsch 79 i Bangkok Impact-a, pa mi se osveti :D
Cisto da pitam, za koju pesmu mislite da je vrhunac, ljudskoga glasa??? Ja za Nine Lives od Aerosmitha, one macke na pocetku su u stvari Tyler:eek:!
po tome sto si napisao kontam da vrhunac ljudskog glasa smatras glasovnim mogucnostima...jel sam u pravu?:)
Archmage,Femmes je odavno nestao!Njihova kariera je pocela oko 1990,a ako te interesuje neka zaista dobra pesma od njih,Gimme The Car,Add It Up,Country Death Song bi vise odgovarali.Istini za volju,oni su u prva tri albuma ispucali svoju kreativnu municiju,ali ta su zaista remek dela.
No hard feelings,ukusi su razliciti.For xample,tvoja prijateljica poseduje izvrstan.:cool:
po tome sto si napisao kontam da vrhunac ljudskog glasa smatras glasovnim mogucnostima...jel sam u pravu?:)
Ne mislio sam uklapanje sa harfama andjela dok sviraju Dream On, naravno da sam mislio na glasovne mogucnosti, mada tu je Freddie najjachi, ali ko uspe da skine maciji kasalj:rofl: ko Tyler, svaka mu se dala!
nemo se naljutis, ali imas jos dosta da shvatis o muzici...
los ti je kriterijum...onaj crnja iz policijske akademije moze svasta s glasom... a najveci raspon glasa kod coveka (zabelezen) je cetiri oktave...a njega nema Tajler,a ni Fredi... ali ima Bobby McFerrin, a imala je i Ima Sumak
Bobby ,,Don't Worry''? Ha ha hvala na lekciji :to_care:
ako to nije bio sarkazam (posto ga ne uocavam bas najbolje u pisanoj formi), evo (http://www.youtube.com/watch?v=XLfA_PkTzxE) jednog linka za tebe... Bobby McFerrin sa Edgarom Meyerom, Yo Yo Ma-om i Michaelom O'Connorem...
Slusajte Beth Gibbons-a u bilo kojoj pesmi Portisheda,npr.Nema cetiri oktava,ali ljudi,to je GLAS!
archmage333
3.8.2008, 7:19
@ Abyss
Pošto sam strpljiv i relativno samokritičan čovek nisam odbacio mogućnost greške, pa sam odslušao još dve pesme po tvojoj preporuci.
Gimme The Car - Neubedljiva kopija Doorsa?
A nema ni 30% Morrisonove energije i vibe-a.
Add It Up - Slično, još bleđe... Sve zajedno - bez ikakvog realnog kvaliteta.
Muzika pre svega treba da zvuči i da ostavi neki utisak. Ako ispunjava te uslove, onda možemo tražiti skrivena značenja i rešavati rebuse, tražiti poruke. Kod najboljih trackova sve to se dešava odjednom, na prvo slušanje.
No hard feelings,ukusi su razliciti.For xample,tvoja prijateljica poseduje izvrstan.:cool:
Rekoh:
Drugarica neka, s kojom mi se dosta favourite izvođača poklapa, preporučila mi te Violent Femmes.
Svako od nas ima nešto što sluša zbog ekipe, iako ni on ni ekipa ne znaju zašto to u stvari slušaju. Kasnije se sve te prolazne hype/fake pomodarije zaborave i izblede. Razumem je u potpunosti ali kroz priču (to mi je samo online drugarica) sam provalio da nam se ukus skroz poklapa i to u slučaju relevantnih, kvalitetnih izdanja i izvođača.
Violent Femmes je za mene jednostavno fake/hype grupa. Nikakav zanimljiv zvuk niti emociju nisam percipirao. Mislim da će ih i ona eventualno prerasti, pošto je još prilično mlada. Sećam se da sam joj preporučio Via Talas, domaću grupu koja nikad nije izašla iz demo faze, i da joj se to neizmerno svidelo (znala je za nju ali nije joj bila u prvom planu od pomenutog hype-a). Ghosthustler takođe.. nova i prilično nepoznata grupica. Ukratko, sve što sam joj predložio ili već sluša ili joj se izuzezetno svidelo.
Ja nisam protiv Violent Femmes, njihov zvuk mi nije niti loš niti dobar. Takve grupe su mi jednostavno nebitne i .. kao da ne postoje :)
Još jednom - ovo nije nikakva rasprava o ukusima, niti bilo kakvo nametanje.
To je samo moje viđenje uslovljeno mojim ukusom.
Well,posto jos nisam analizirao tvoje predloge,necu se ni prepirati.Ali recimo,nikad ih ne bi povezao sa Doorsom i Morrisonom.Meni je kod Gordon Ganoovog peavanja najjace njegov slabi,pisteci glas:opanachke.A ni muzika mi nije slicna(no nisam neki Mocart).
Okej,dosta o Femmes-u!Samo mi zao sto te nije uhvatilo,meni je pruzio puno lepih momenata,a i mnogo vise,you know?
Ajde,pljuni malo i po Tricky-ju,will ya?:cool:
Dobro da preformulisem pitanje...Koji vrisak smatrate najjacim koji i najboljim (da posle nastavi da peva, normalno) ste culi?
jednostavno, Yma Sumac (http://www.youtube.com/watch?v=aEgy6Qy7iPc#)...
jednostavno, Yma Sumac (http://www.youtube.com/watch?v=aEgy6Qy7iPc#)...
Pa razume se, zenski vokali su u 99% bolji/lepsi od nasih...:D
archmage333
3.8.2008, 11:58
Ajde,pljuni malo i po Tricky-ju,will ya?:cool:
:rofl: kralj si od čoveka, tačno ubadaš te artiste za koje već izdaleka znam da bi im dodelio tu istu ocenu i propratio ih istim komentarom... možda Tricky nije u toj kategoriji.. ali neću ga slušati, barem ne sada.
Ni sa njegovim radom nisam upoznat dovoljno.
Uostalom, na tebe je red.
Via Talas (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=136959808) vidim da ti ime ništa ne znači ali mislim da će ti zvučati poznato.
Slušaj PRVO track "Sama" - broj 3 u playeru... pa onda Lollypop i ostale
80-te su u pitanju i ako ti se svidi pronađi album Artistička Radna Akcija (Various Artists) na kome mi se tek nekih 30% pesama ne sviđa (odličan rate!).
Ako ti se ne svidi Mirin glas i vibe koji širi ... ... ... whatever. Imaš tu i download pošto se grupa odavno više ne prodaje. Ja lično ne mogu da se ne naježim na refren pesme "Sama", a slušam je prilično često. Vrhunsko ostvarenje.
A Ghosthustler (http://www.electblake.com/2008/03/03/ghosthustler-mp3-collection-as-of-feb08) je jedna still-struggling grupa koja je osuđena da uspe. Mnogo su više electro nego bilo šta drugo, i u slučaju da se gnušaš elektronskog zvuka slobodno isqliraj mada je kvalitet evidentan. Možda te ipak uprkos svemu dojme i promene tvoje žanrovski usmerene vidike (let you see the big picture). Preporučam Only Me To Trust i Parking Lot Nights, ostale mi nisu ništa posebno, ali pošto si više guitar fan verovatno će ti se Busy Busy Busy više svideti.
Ti završiš review - ja slušam Tricky-ja :) Deal ?
Uuuu mage,mi cemo se potuci na kraju:qliranje:...just joking.No oko ove teme se mozemo koskati till the end of the world,o muzici mogu brbljati dok me ne skinu shotgunom.
Paaa od Trickyja okreni recimo Panderosa,Black Steel,Hell Is Round The Corner,I Like The Girls,She Makes Me Wanna Day,Bad Dream,pazi ima tesko svarljive experimentalne teme,so take it slow.
Overim i ja ove tvoje,pa se javljam.
Nije mi draza gitara.
archmage333
3.8.2008, 12:24
Ne koškamo se, ne 3puj.
Prvo review, posle dalje :P
I izvini zbog predrasude, nije ti drаža gitara, primljeno k znanju :)
Its done.Well,mage,ja mislim da je ovo mrtvorodena diskusija,meni ove pesme uglavnnom nisu lose,ali inace prolaze pored mene,nisu ni tople ni hladne,you get it.A ti isto reagujes na moje.So,nek ostane svako kod svojih,pritom postujuci razlicitost ukusa kao subjektivnog pojma.More luck with Tricky:ciao:.
ako to nije bio sarkazam (posto ga ne uocavam bas najbolje u pisanoj formi), evo (http://www.youtube.com/watch?v=XLfA_PkTzxE) jednog linka za tebe... Bobby McFerrin sa Edgarom Meyerom, Yo Yo Ma-om i Michaelom O'Connorem...
... Plus pesma (http://www.youtube.com/watch?v=pE7199Edoeg) posle koje je fenomen zvan Bobi Mekferin započeo svoj procvat ;)
^
this video is not available in your country...:(
Kad ste već počeli da pričate o elektronskoj muzici... Da nastavim... :)
Jel sluša neko grupu Silence? Može za dž da se skine i posluša na http://www.jamendo.com/en/artist/silence (potpuno legalno)... Meni se baš sviđa... :)
Može da se skine direktno ili koristeći torrent. :)
Mislim da sam i ranije ostavljao link, ali niko nije registrovao... :D A stvarno je dobro. :) ;)
edit: Sa jamendo-a su dobri još i try^d :) Bar što sam ja našao... :)
archmage333
3.8.2008, 14:37
@ Abyss
U br'te al ti je detaljan review...... :D ...... Ne laži, ništa ti to nisi presluš'o ;)
gorillaz23
3.8.2008, 15:16
Nije valjda da sam bio jedini na Gitarijadi?!:( Dobro je bilo. Laibach je rasturio! Kakva je atmosfera bila... I Disciplin A Kitschme je isto bila odlicna, jedino sto je tad bilo nekih problema sa ozvucenjem. Nisam ostao da slusam Djordja Davida jer mi noge nisu to dozvoljavale.:) Pobedili su Magma iz Beograda po odluci zirija i Hate-tech iz Zajecara po izboruu publike.
EDIT: Zaboravih da napomenem da sam dobio i autogram od Koje.
Insecticide
3.8.2008, 15:19
Dobro da preformulisem pitanje...Koji vrisak smatrate najjacim koji i najboljim (da posle nastavi da peva, normalno) ste culi?
....Vitas...Oo je bas ono sto si pitao.
http://www.youtube.com/watch?v=GaxhqiLpmh8
Pesma je jako lepa ali kad dodje deo kad pocne da vristi...I jos je na ruskom pesma..Savrseno
Ovo bi svako trebao odslusati,cisto radi divljenja :)
Btw: Live verzija je identicna po kvalitetu
Ja nisam mogao da verujem da moze muskarac tako nesto da otpeva.
@ Abyss
U br'te al ti je detaljan review...... :D ...... Ne laži, ništa ti to nisi presluš'o ;)
Archie,slusao se Only Me To Trust i Parking Lot Nights,kontam,furaju se na Joy Division,ali ne ide im,gledao sam isecak iz filma(?)Secerne Vodice gde ide pesma Sama,stvar je simpaticna ali posle tvog opisa glasovnih sposobnosti pevacice,ja sam ocekivao Sharu Nelson crossed with Sade(or smt like that),a ne visokofrekventnu tinejdzerku.
Ne mogu pisati ultramegedetaljni review o necemu sto u me ne interesuje.
Archie,ja ne lazem(most time:qliranje::qliranje::qliranje:).Ili bar nije pristojno to reci.
archmage333
3.8.2008, 17:38
E super. .. ok slušao si samo te mrzelo da pišeš. Mission accomplished.
Daleko je Ghosthustler od Joy Divisiona. Ne vidim skoro nikakvu sličnost.
Ne mislim da je Ghosthustler ripoff bilo čega. Take it from me, pratim baš tu scenu i sve oko toga.
Liče na Chromeo, Justice, Uffie i slične projekte, posebno sa Ed Banger Records Etikete, ali imaju ipak neki svoj, drugačiji 3p.
Mira (Via Talas) nema preterane glasovne sposobnosti (mada mnogo bolje od lika iz V.Femmes). Ona jednostavno zna i 100% ubada taj vibe, a ne peva loše uopšte. Nije Whitney, Mariah, Beyonce, ali i ne mora da bude, za to što je radila tih godina.
Pesma Sama je vrh zbog autentičnog, iskrenog vibe-a, a rekoh već da je cela produkcija Via Talasa ostala u polu-demo ili demo fazi. Nije peglana ni dorađivana.
Da me poznaješ (da si iz iste priče kao i ja), ne bi shvatio to moje "Lažeš :D" kao nepristojnost već kao prijateljsko zezanje. Sorry ;) Slušam Tricky-ja sutra, za danas je dosta recenzija, a i imam preča posla.
P.S.
A laažeš brate, sviđaju ti se obe preporuke mnogo više nego V.F. i Tricky :rofl:
A laažeš brate, sviđaju ti se obe preporuke mnogo više nego V.F. i Tricky :rofl:
You got me there:cool:.
^
this video is not available in your country...:(
Ne znam zašto, YouTube je u pitanju :icon_scra
Probaj ovaj (http://www.youtube.com/watch?v=iDGdyLaVC5I) :ciao:
to sam i ja mislio, but... ali ovaj drugi radi...tnx!:)
Nije valjda da sam bio jedini na Gitarijadi?!:( Dobro je bilo. Laibach je rasturio! Kakva je atmosfera bila... I Disciplin A Kitschme je isto bila odlicna, jedino sto je tad bilo nekih problema sa ozvucenjem. Nisam ostao da slusam Djordja Davida jer mi noge nisu to dozvoljavale.:) Pobedili su Magma iz Beograda po odluci zirija i Hate-tech iz Zajecara po izboruu publike.
EDIT: Zaboravih da napomenem da sam dobio i autogram od Koje.
ja bio i sta da kazem Laibach me je ODUSEVIO znaci kad su krenuli drugi deo sa pesmom Tanz mit laibach ja sam skakao celo vreme.Idem obavezno na njihov iduci koncert u srbiji.
gorillaz23
4.8.2008, 12:27
ja bio i sta da kazem Laibach me je ODUSEVIO znaci kad su krenuli drugi deo sa pesmom Tanz mit laibach ja sam skakao celo vreme.Idem obavezno na njihov iduci koncert u srbiji.
Nadao sam se odlicnom koncertu, ali su prevazisli moja ocekivanja! Ne znam zasto, ali svakog kog sam pitao za utisak o Laibachu je rekao da se zesce smorio.
Kakav je bio Djordje David?
paulvandyk68
4.8.2008, 13:08
Stari pop, rock.
Crusader88
4.8.2008, 14:25
Nadao sam se odlicnom koncertu, ali su prevazisli moja ocekivanja! Ne znam zasto, ali svakog kog sam pitao za utisak o Laibachu je rekao da se zesce smorio.
Kakav je bio Djordje David?
otisao sam posle laibaha jer imam voz za bor u pola 3 i pola 7, a nije mi se ostajalo do pola 7 zbog djordje davida;)
Mage,gde mi kasni review?Pazi da karma ne uzvrati zbog neispunjenog deal-a:dzavo::dzavo::dzavo:...
archmage333
5.8.2008, 5:30
Ybt.. tek sad vidim da sam pročitao "Joy Division" a shvatio kao "Depeche Mode". Ispravio sam se sad... dole.
Dobro je, izgleda da niko nije video :rofl: .. kakva glupost :rofl:
Evo idem odma' sad... da "odradim" review..
.........................................
Ok .. ovo što sam čuo preko Last.fm, ILike i Youtube mi je mnogo bolje od Nasilnih Ženki. Mogu da kažem da Tricky nikako nije za bacanje, iako ne ide u moj KEVA folder :P. Sviđa mi se ženski glas koji gostuje na par trackova, ali sve pesme su toliko različite da ne mogu da dam ukupnu ocenu. Neke mi se sviđaju, ali ne previše, ostale su mi ..onako .. nebitne. Overcome je dobar ali ipak neki chill/downtempo, što je po meni ok muzika ali ne može da me impresionira. Black Steel je cool mada bi mogle malo manje da trešte činele kako bi se čule ostale stvari u miksu. I Ponderosa je ..zanimljiva pesma i spot.
Bolji je Tricky ali ipak mi to nije neka neka muzika. Meni treba više emocije. Try harder, u tom pravcu :)
P.S. Ali moraš da mi objasniš kakve veze imaju electro-bassevi, breakbeat bubnjevi i isprekidani glasovi, i high-pitch sweep sintisajzeri Ghosthustlera sa Joy Divisionom.
TheLightAngel
5.8.2008, 16:54
Mogu da slusam sve sem narodnjaka. Ali uglavnom, slusam rep i hip-hop.
(50-cent, R-mean, Eminem....) Ziveo Rep!:qliranje::qliranje:
archmage333
5.8.2008, 22:24
Mogu da slusam sve sem narodnjaka. Ali uglavnom, slusam rep i hip-hop.
Nije ti to ...rep.
Probaj NWA, Bone Thugz 'n' Harmony, Wutang
Thanks the Glorious that some of us know EVERYTHING.:icon_scra
archmage333
5.8.2008, 22:51
Gentleman - Superior (http://www.youtube.com/watch?v=d4OvmYpxOHI&feature=related)
Sad mi ortak ovo "poturio" i .. sviđa mi se.
Čak sam se malo naježio :D
To je kod mene kao neki metar :rofl: .. za "dobrotu" pesme.
Neki reggae novijeg datuma.
Ako vam se svidi klikćite na related-e od iste grupe.
Nisu ni oni loši .. uopšte.
Gentleman - Intoxication (http://www.youtube.com/watch?v=BtzGQIDOCkM&feature=related) na primer :)
Mnogo dobre poruke u pesmama...
Mada, bolji mi je domaći Irie FM.. dva puta :D
archmage333
5.8.2008, 22:56
Thanks the Glorious that some of us know EVERYTHING.:icon_scra
Taj fazon, skroz :D
Mislim ako to tako shvataš :P
Da .. "Thank the Divine One" ili "Thank the Glorious One" ?
Čisto da ti prenesem znanje.. da znaš i ti ubuduće..
Nema ništa loše u tome ;)
Nesto visestruko jace:
Aesop Rock:None Shall Pass album,pocevsi od istoimene pesme i od Five Fingers,koja je jedna od najjacih hip-hop stvari koje sam cuo u zivotu.
Pa jos:
Immortal Technique:Revolutionary Vol.2(sve pesme):n_klanja:.
Ali uglavnom, slusam rep i hip-hop.
Iskreno se nadam da slušaš i nešto iz opusa tzv. "zlatnog doba" rep muzike: Public Enemy, Run-D.M.C., De La Soul, LL Cool J, Ice-T, Arrested Development pa i stare dobre albume Beastie Boysa... Bez njih se ne može reći da slušaš rep ili hip-hop, već komercijalu 21. veka ;)
archmage333
5.8.2008, 23:03
Ma loži se dečko na studio gangstaz.
De njemu olskool da podmetneš.
Archie,words are freedom.A muzika nije egzaktna nauka,although some of us will never understand that.Which is pityful.:(
Ma loži se dečko na studio gangstaz.
De njemu olskool da podmetneš.
Niko se naučen nije rodio... neka proba, ako već nije...
archmage333
5.8.2008, 23:08
@ Abyss
Ok... ja sam tu da učim .. :) Do kraja života, i nije me sramota.
Nisam ja pityful :) Ne razumeš me dobro.
Samo sam previše muzike slušao. Posebno new wave, jer sam u 80-te ušao sa 4 godine,
pa mi je ušao u krv.
@ Iris - U pravu si, kao i uvek.
Cisto sumljam da iko vise slusa taj old school rep danas svi furaju kao G-unit a nisu napravili dobru pesmu vec godinama . Mislim da nije problem u tome da nece nego neznaju odakle da pocnu samo ih treba uputiti .
Ok... ja sam tu da učim .. :) Do kraja života, i nije me sramota.
Nauči me nešto o muzici.
Heh, ako želiš časove ništa od toga, prestala sam da ih dajem još pre 10 godina. Sad samo sviram ;)
A ako hoćeš preporuke, možeš da pogledaš šta slušam preko mog Last.fm naloga, pa biraj sam :D
nisu napravili dobru pesmu vec godinama
mislim ikad?:kreza:
archmage333
5.8.2008, 23:21
Hej hej hej Iris, nisam tebi to rek'o. Vidi dole razvrstao sam sve lepo.
Samo slučajno se poklopilo da smo pričali o istoj stvari :rofl:
Joooj ..zbrka :)
Tebi samo udelih kompliment.. stvarno ti ponekad zavidim na uvek hladnoj glavi :)
Pa još na ovu vrućinu :)
Sori, nisam videla da si editovao poruku, my mistake :ciao:
archmage333
5.8.2008, 23:32
Znam :) Rafalni postovi i često editovanje ..eto zbrke :P
Sada slusam Latitudes - We Met Today & Will Never Meet Again. Nije lose :)
Inace izasao je novi RASMC-ov album. Generalno nije jedan od njegovih boljih radova, mada ima par dobrih pesama. Inace album je sam Rambo (http://www.ramboamadeus.com/) stavio na download (http://rapidshare.com/files/130492533/Rambo_Amadeus_hipisizik_metafizik_2008.rar).
Bio na Zabranjenom Pusenju u Sapcu. :)
Me like it. :D
Hmmm. Kad sam bio klinac, slusao sam pop muziku. :D Od osme godine sam krenuo da slusam 2pac-a, Notorius B.I.G.-a Eminema, Run DMC, Wu Tang Clan itd. ali sad to slabo slusam. Sad uglavnom podnosim sve zvuke sem tamburasa i narodnjaka. Trenutno najvise volim da slusam Metallicu, Seether, Stone sour, Disturbed, Tenacious D i slicno. I svidja mi se. ;) Najvise mrzim kad cujem narodnjake. Mozak zeli da mi explodira.
hacker_aca
7.8.2008, 20:29
Samo vi pričajte kako su narodnjaci loši, moj drug iz osnovne škole je pre neki mesec otišao za Bosnu sa debatnim klubom i uspeo da pobedi u odbrani turbo folka. Ispljuvao je sve rokere/metalcOVe (a sam ih sluša). :to_care:
Valjda se snimalo to na nekoj njihovoj televiziji, nisam siguran...
Hehe. :)
E da, zaboravio sam da slusam i house, techno, dance i slicnu muziku.;)
Clubbing music. :)
Rep,house,tehno.Najvise rep.
Greko Darstiva
7.8.2008, 21:07
:nov_guitaH E A V Y :nov_guitaM E T A L:nov_guita
Recimo da imam neke pesme na hard disku koje imaju amrc u nazivu... :) Ima li neko ideju šta to znači?
Audio Music ReCording :rofl:??
Ili označava American Music Recordings Collection, ili Aggressive Music Ripping Crew (što je verovatnije ;))
archmage333
11.8.2008, 20:44
Napustio nas je jedan veliki muzičar
Isaac Hayes Dead at 65 (http://images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/20080810/425.Hayes.Isaac.081008.jpg)
:(
Dreamfall
11.8.2008, 22:39
Hmmm. Kad sam bio klinac, slusao sam pop muziku. :D Od osme godine sam krenuo da slusam 2pac-a, Notorius B.I.G.-a Eminema, Run DMC, Wu Tang Clan itd. ali sad to slabo slusam. Sad uglavnom podnosim sve zvuke sem tamburasa i narodnjaka. Trenutno najvise volim da slusam Metallicu, Seether, Stone sour, Disturbed, Tenacious D i slicno. I svidja mi se. ;) Najvise mrzim kad cujem narodnjake. Mozak zeli da mi explodira.
Isti si ki i ja i ja kao mali slusah POP ovu rep, i techno fazu preskocih ali to se tice Metallice i Disturbed(zadnji album im je :n_klanja: :n_klanja: ) 100% se slazem :ciao:
Highlander
11.8.2008, 22:43
Isti si ki i ja i ja kao mali slusah POP ovu rep, i techno fazu preskocih ali to se tice Metallice i Disturbed(zadnji album im je :n_klanja: :n_klanja: ) 100% se slazem :ciao:
Baš sam to hteo da kažem... Je6ote, imaju čak i solaže!!! :D
DavidovicN.S
11.8.2008, 23:51
Napustio nas je jedan veliki muzičar
Isaac Hayes Dead at 65
:(
Tuzno.:( i sto je najcudnije bas sam danas slusao Walk on by, a sad citam ovu vest. Evo za one koji ga znaju samo po glasu Chef-a jedan njegov hit. LINK (http://www.youtube.com/watch?v=0XIIivxCtzM)
Hehe. :)
E da, zaboravio sam da slusam i house, techno, dance i slicnu muziku.;)
Clubbing music. :)
Pazi ovako... ako si slusao Tenacious D onda verovatno cenis ljude koji su pravili rock i metal istoriju. Prema tome... moras da preslusas Pantera (makar Cowboys From Hell album) i apsolutno preslusaj Damageplan... toliko :)
shin-bojan
12.8.2008, 7:50
Od Pantere makar Trendkill :).
Gordon Freeman
12.8.2008, 10:38
Evo preporuke za one koji slusaju progressive i electro house(ako takvih ima)
John Dahlback
Mark Knight - Susan (John Dahlback remix) (http://www.youtube.com/watch?v=UO4pf8q00jM) (verovatno najbolji rmx ove pesme:aplauz: ,mada se meni malo vise svidja Mark Knight - Susan (Lyubov Kotrovskaya Vocal rmx) (http://www.youtube.com/watch?v=nptUceGFlbo)
Martin Solveig - C'est La Vie (John Dahlback Mix) (http://www.youtube.com/watch?v=qUNY4gk1reU)
John Dahlbäck - Blink (http://www.youtube.com/watch?v=FaVPr_NEd24)
:tapsh:
Pazi ovako... ako si slusao Tenacious D onda verovatno cenis ljude koji su pravili rock i metal istoriju. Prema tome... moras da preslusas Pantera (makar Cowboys From Hell album)...
Od Pantere makar Trendkill :).
Čovek je rekao da sluša pretežno bendove koji sviraju alternativni metal i tzv. mock rock. Ne znam gde ste vi našli da mu preporučite Panteru u sred toga, iako je bend u svakom slučaju sjajan, ali nema veze sa pomenutim pravcima!
@sharlo_03: Ako si u fazonu Seethera i sličnih post-grunge bendova, toplo preporučujem Live, rani Soundgarden i Alice in Chains, čisto da probaš spin-off i originale :). Nakon toga daj šansu i bendovima kao što su Default i 3 Doors Down... :)
Michael Jackson meets Georghe Michael/ John Travolta... U indijskoj narodno- pozerajsko izvedbi. Svima toplo preporučujem uz jutarnju kafu; posle ovakvog početka dana, sve je super.:D
http://www.youtube.com/watch?v=zz4JkLYynkM
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.