PDA

Prikaži potpunu verziju : Šta slušate od muzike...

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66

Ketchua
11.12.2009, 23:06
Parafraza jedne od najboljih rečenica, iz jednog od najboljih filmova.:D

Mene Hantersi nikad nisu fascinirali, jedino što mi se urezalo u mozak je obrada Only When You Leave. Ali ne zato što je dobra. :paranoia:

--ComputerBoy--
11.12.2009, 23:12
Mozes dodati i ex-yu rock, R&B i techno.

King James
12.12.2009, 1:33
JbB1s7TZUQk

Ja i drug smo ovo sinoc gledali i umirali od smeha :rofl:
Bend iz Slovenije koji peva na engleskom sa nemackim akcentom :D Makes perfect sense :paranoia:

LoshMeeBre
12.12.2009, 12:17
Tek si sad cuo za Lajbah?

Pazi sta pricas oni imaju fanaticne zaljubljenike u njihov muzicki (i politicki) rad :kreza: Pokusao je jedan ortak da me ubedi da su oni beskrajno kul, aaaal i nije nesto uspeo :D

Ketchua
12.12.2009, 13:25
oni imaju fanaticne zaljubljenike u njihov muzicki (i politicki) rad

Pogotovo ovo potonje.:paranoia:

I hatez propagandas in meh artz.:mad:

Wiki
12.12.2009, 13:27
Sam sebi: "na prozivke o Laibach-u neću da reagujem"

uTgOe9Uda54

edit
Juno Reactor i Laibach 13. decembra u Beogradu (SKC)

Iris
12.12.2009, 14:21
Ako provokativnost i kontroverzu vezanu za bend stavimo na stranu, činjenica je da Laibach ima sjajne albume! Obrade pojedinih pesama (npr. Marš na Drinu) su im čuvene, a po mom mišljenju i veoma uspele. Postoje već 30 godina, a uticali su na mnoge bendove industrial i neo-classical pravca - među njima, i na Rammstein.

@King James: Toplo preporučujem da ti i tvoj ortak odslušate nekoliko albuma pre nego što iznesete svoje mišljenje, recimo Opus Dei (http://en.wikipedia.org/wiki/Opus_Dei_%28album%29), Let It Be (http://en.wikipedia.org/wiki/Let_It_Be_%28Laibach_album%29) (sa sjajnom obradom pesme Across the Universe), Kapital (http://en.wikipedia.org/wiki/Kapital_%28album%29), fantastične NATO (http://en.wikipedia.org/wiki/NATO_%28album%29) i Jesus Christ Superstars (http://en.wikipedia.org/wiki/Jesus_Christ_Superstars).

Bonus - rođeni u SFRJ će se setiti ove numere :)
_q5mlb3Bjzs

veseliburek
12.12.2009, 14:35
Lajbah nije loš, slušao sam ih na gitarijadi u zaječaru i bilo je super... :nov_guita

0z5Fvgv4Fjg

Najžešće je bilo kad su se ova imena gradova ispisivala u pozadini, kad je bio BG, ljudi si vrištali, a kad su ispisali zagreb: booooooooooooo :D

M1L0SH
12.12.2009, 17:40
... Pokusao je jedan ortak da me ubedi da su oni beskrajno kul, aaaal i nije nesto uspeo :D

Da i mene ali takodje nije uspeo :)

White Ripper
12.12.2009, 18:34
Nema veselja bez narodnjaka!
http://www.youtube.com/watch?v=TkbAm1GJqx0
Jasar je masina:rofl:

Pjanovic
12.12.2009, 18:49
Samo cu reci, pardon otpevati :):

PARAARAAMPAARAM
NA NA NAN NA
LAJF IZ LAJF

:qliranje:

--ComputerBoy--
12.12.2009, 19:26
8srgfw7GDkM
:aplauz:

Shumsko_drvece
12.12.2009, 19:50
:eek:

--ComputerBoy--
12.12.2009, 19:58
@Shumsko drvece Zaista je genijalna pesma.
@Shlaymara Hajde, ja hocu da me naucis koja je dobra muzika. Evo, dajem ti priliku. Hajde, svi vi okacite najbolje punk/metal/rock pesme. Razuverite me. Naterajte me da zavolim taj zanr. Cim sam u manjini, sigurno je problem sa mnom.
Tacno, nemam pojma jer nisam u drustvu koje slusa to sto i vi.

Felix_Domestica
12.12.2009, 20:06
Slusam Rock\Metal\Rep\Techno\Regae\Trance\House\Progressi ve\Drum n' bass...

Rock: Nirvana, AC\DC, Gunsi, Alesana, The Used, Faulty, As I lay Dying, Eyes set to kill...
Metal: Korn(raniji albumi), SOAD, Slipknot, Iron Maiden, Blind Guardians...
Rep: 2pac, Marchelo, Edo Majka, DMX...

Od elektronske muzike, svasta volim... Minimal ne gotivim i ne kontam ga, Psychodeliju takodje. Sve ostalo gutam... :)

Inace vidim da metalci ovde preovladavaju i pokusavaju da proture neke forice kao "Mi smo najpametniji, a fenseri\rejveri\reperi etc. su glupanderi... :) Imate tu neku karakteru osobinu koju ja zovem "intelektualni snobizam" lol... :D

petrixs123
12.12.2009, 20:34
HIP HOP
http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=167389849877&ref=ts
rasta,cvija,mixa,bleya,ana,radeta,elitni odredi,....

--ComputerBoy--
12.12.2009, 20:41
:facepalm Nas hip hop je najveca glupost od muzike koju sam ikad cuo! Svaki klinac danas tripuje da je reper. :eek: Strasno.
To je puko rimovanje, bolje rime sam cuo od Kaleta - Gospodara vremena! Hip Hop nema apsolutno nikakvu umetnicku vrednost, pesme nemaju nikakvu dubinu.

steve89
12.12.2009, 20:57
Slusam Rock\Metal\Rep\Techno\Regae\Trance\House\Progressi ve\Drum n' bass...

Rock: Nirvana, AC\DC, Gunsi, Alesana, The Used, Faulty, As I lay Dying, Eyes set to kill...
Metal: Korn(raniji albumi), SOAD, Slipknot, Iron Maiden, Blind Guardians...
Rep: 2pac, Marchelo, Edo Majka, DMX...

Dobri su Guardiansi... :v

btw.

E3_3JlA8huI

edit: Lajbah o.O mislim ono, njih stvarno ljudi slušaju :v Iris :p

Nicklord
12.12.2009, 21:04
:facepalm Nas hip hop je najveca glupost od muzike koju sam ikad cuo! Svaki klinac danas tripuje da je reper. :eek: Strasno.
To je puko rimovanje, bolje rime sam cuo od Kaleta - Gospodara vremena! Hip Hop nema apsolutno nikakvu umetnicku vrednost, pesme nemaju nikakvu dubinu.

Dobio si zahvalnicu prvi put od mene zapamti ovaj dan :D

Felix_Domestica
12.12.2009, 21:16
Prvo... Hip Hop nije muzika nego kultura koja obuhvata DJ-ing, rep(vrstu muzike o kojoj pricate), ispisivanje grafite, brejkdance... Drugo, slazem se da nema puno kvalitetnog repa u Srbiji. Ali ono malo kvalitetnog repa sto ima, to je savrseno...

Preporucujem od Marcela - Senke Proslosti, Sarada, Sveti Bes, Gola Vera, Pozeriste... Od Edo Majke - Rek'o sam joj, Bomba itd. Ima dobrih stvari... Marcelo ima dosta ozbiljne tekstove i obradjuje neke teze teme. Edo Majka je neka light verzija, dobar ritam, lake teme o kojima repuje ali ih obradi valjano... Ajs Nigrutina\Elitne Odrede\Cviju\Tatulu i slicne baljezgarije bih zaobisao...

Wolverine
12.12.2009, 21:25
eol-OAquwoU

Juce je odrzan prvi koncert GNRa u zadnje 2 godine... Axl zvuci podjednako dobro na starim kao i na novim pesmama (bolje cak od UYI turneje)... Inace DJ (ne Disc Jockey) Ashba je mnogo dobar kao drugi lead.

--ComputerBoy--
12.12.2009, 21:27
Dobio si zahvalnicu prvi put od mene zapamti ovaj dan :D
Ahahaha, hocu :D
Da, sad znam sta smem da pljujem :to_care:

Nicklord
12.12.2009, 21:40
eol-OAquwoU

Juce je odrzan prvi koncert GNRa u zadnje 2 godine... Axl zvuci podjednako dobro na starim kao i na novim pesmama (bolje cak od UYI turneje)... Inace DJ (ne Disc Jockey) Ashba je mnogo dobar kao drugi lead.
Ja licno ne volim nastupe Gansa :opanachke Nekako mi Axlov glas hmmm FUJ :D
Al stvarno

Nicklord
12.12.2009, 21:42
Prvo... Hip Hop nije muzika nego kultura koja obuhvata DJ-ing, rep(vrstu muzike o kojoj pricate), ispisivanje grafite, brejkdance... Drugo, slazem se da nema puno kvalitetnog repa u Srbiji. Ali ono malo kvalitetnog repa sto ima, to je savrseno...

Preporucujem od Marcela - Senke Proslosti, Sarada, Sveti Bes, Gola Vera, Pozeriste... Od Edo Majke - Rek'o sam joj, Bomba itd. Ima dobrih stvari... Marcelo ima dosta ozbiljne tekstove i obradjuje neke teze teme. Edo Majka je neka light verzija, dobar ritam, lake teme o kojima repuje ali ih obradi valjano... Ajs Nigrutina\Elitne Odrede\Cviju\Tatulu i slicne baljezgarije bih zaobisao...
Marcela znam isao je u skolu isto kad i ja (u istu skolu smo isli) samo je on bio tad 8 a ja 5 cini mi se :) Uvek je decko bio najbolji u svemu! Jos se cuvaju neke njegove pesme i crtezi.
I Ana Nikolic je isla u istu skolu gde sam i ja :D

--ComputerBoy--
12.12.2009, 21:45
Jao, Elitni odredi... :facepalm
Seljacke i sabanske pesme imaju vise od bilo kog turbo folkera!

Shumsko_drvece
12.12.2009, 21:49
@Shlaymara Hajde, ja hocu da me naucis koja je dobra muzika. Evo, dajem ti priliku.

Ne daj mu ništa, znam ga ja, mangup je on, hoće i da prevari! Nego, slušaj ti šta se tebi sluša i uživaj, vidiš da te samo provociraju.

pesme nemaju nikakvu dubinu.

Evo, ovu pesmu (inače jedna od mojih omiljenih, često đuskam uz nju) je napisao 1933. jedan mađarski pijanista, a postala je poznata u interpretaciji Bili Holidej. Ovde je ispevana glasom raspona od tri i po oktave - složićeš se da je to bedno i nedovoljno duboko, ali ipak.

KzWVWY5QUzg

uros@3D
12.12.2009, 21:53
Ajs Nigrutina\Elitne Odrede\Cviju\Tatulu i slicne baljezgarije bih zaobisao...

Nije mi samo jasno kako si uspeo da svrstas Ajzaka u isti kos sa ovim likovima?

Sto se tice vulgarnog repa ili hip-hopa Ajs je pobedio. Od svake njegove pesme se prekinem kad god je slusam. Ovaj novi album sa Bwanom ("Fujznem Dzigili") mu je extra ispao. :D Motivi koje on obradjuje u pesmama slicni su Eminemovim (pogotovo Eminemov zadnji album) samo uprostaceni i zamasceni na kvadrat :rofl:

Sto se tice ovih ostalih, tu se apsolutno slazemo. :D

--ComputerBoy--
12.12.2009, 22:00
@Shumsko_drvece Ma, naravno da me Shlaymara provocira, nije mu prvi put. :opanachke
Pesma je... onako...

Crusader88
12.12.2009, 22:27
http://www.youtube.com/watch?v=-zSRcFxZVAA
Govoriti o Laibachu da nisu dobra grupa je govoriti o Mikelandjelu da je ocajan vajar . Ljudi su uticali na desetine grupa, a ponajvise na Rammstein koji i ne bi postojao kakav ga danas znamo bez njih. A da prave ubedljivo najbolje koncerte mogu da kazem i u Evropi(jedino ja Rammsetin bolji).
A i postojo ona cuvena recenica:
"Rammstein je Laibach za decu, dok je Laibach Rammstein za ljude"

King James
12.12.2009, 22:44
Eee nek' sam docekao dan da se slozim sa ComputerBoyom,pa da mu se i zahvalim, i to 2 puta :)

Inace ti domaci reperi su nista drugo nego razmazeni klinci,wiggeri, sa previse para koji ne znaju sta ce vise od sebe nego uzmu fruity loops naprave neku fensi matricu za 2 minuta i onda pisu kako su oni neki zaebani likovi sa ulice, a ulicu videli nisu...Pa jos nabiju one elektronske glasove, i taj njihov kic onda vise lici na neki jadnicki pop,ali ne,deca se loze na to,to je rep,pravi rep...Jedno je kad dodje crnac iz Comptona pa peva o tome a ne neki razmazeni Beogradjanski guzonjin sin...Mada, i amerikanski rep je spao na to...Soulja Boy, Lil' Wayne i ostali sabani koji veze sa repom nemaju vladaju scenom...

goodlikesweeper
12.12.2009, 22:48
A sta kazete da se otvori nova tema, nesto tipa, 'Muzicke preporuke', 'Sta trenutno slusate'. Za ljude koji prosto hoce nesto novo i zanimljivo da cuju.

A ova da se ostavi za hejtovanje onoga sto ne volis da slusas, i prepirke slicnog tipa?

Its a win/win situation. :)

Prosto me nervira da prelazim preko ovih svih prepirki u potrazi za pesmama. Valjda nisam ja jedini sa tim problemom.:confused:

--ComputerBoy--
12.12.2009, 22:49
Kad vec spomenu rammstein...
xFVdvXGIT34

Ketchua
12.12.2009, 22:50
Pa jos nabiju one elektronske glasove

Autotune (http://www.youtube.com/watch?v=fYzv-AVi78E)! :D Jedan od većih idiotizama u poslednjih 100 godina...

--ComputerBoy--
12.12.2009, 22:54
Ja to nikako nisam provalio kako da uradim. U jednoj techno matrici sam hteo da napravim sebi takav glas, a kako se to uopste radi?
Ketchua, nije to idiotizam, ali samo ako ga iskoristis kako treba...
EDIT: Nemate pojma koliko mi se desilo puta da mi neki klinci posalju svoje ''remek-delo'' na profil na fejsbuku u nadi da cu da ga pogledam. :n-cc2:
A jos i kreiraju svoje grupe gde se hvale, postavljaju svoje ''pesme'', a pesme nisu cak ni njihove vec najcesce plagijati od recimo ''Gangsta Paradise'', sa toliko ocajnim pevanjem od kojeg bi se i Karleusa posramila.
Idu njihove sabanske slike kroz klip i reci idu kao credits, a reci su ili nabacivanje na sabanski nacin:
''Ti se mala meni svidjas, dobro telo imas, dodji kod mene, sedi mi u krilo, moje milo'' :paranoia:
Ili psovanje koje nije za javni forum...
Svi im se dive, oni su satro-gengsta, u skladu sa tim se i oblace, tripuju da su talentovani i hoce da snime album... :eek:

Ketchua
12.12.2009, 23:01
Ne, to je potpuni idiotizam. Isto kao što ne možeš da uzmeš fekalije i mažeš ih po slikarskom platnu na pravi način, ne možeš ni ovo da koristiš na pravi način. A nisi provalio zato što nemaš program koji je potreban (http://en.wikipedia.org/wiki/Auto-Tune), i/ili znanje.

--ComputerBoy--
12.12.2009, 23:11
Oboje... :D

King James
12.12.2009, 23:19
Autotune (http://www.youtube.com/watch?v=fYzv-AVi78E)! :D Jedan od većih idiotizama u poslednjih 100 godina...

Hah, Yankovic car :n_klanja:

@ CompBoy
xo74Dn7W_pA

Amish Paradise bre!

Nicklord
12.12.2009, 23:21
Hah, Yankovic car :n_klanja:
POTPIS :D
Meni je najjace White and Nerdy a i Smells like nirvana nije lose

Pjanovic
12.12.2009, 23:28
8srgfw7GDkM
:aplauz:

Fenomenalna pesma, jos fenomenalniji Nick Cave ;).

Kisr
13.12.2009, 0:29
F_nU90p1Ghw

Sun Tzu
13.12.2009, 2:10
3CUnwPgopIk

Wolverine
13.12.2009, 2:10
Uz svo duzno postovanje (Kisru) Cukic veze s mozgom nema.

Pjanovic
13.12.2009, 2:17

Uz svo duzno postovanje tebi, ali ne lupaj :).
Ne preteruj sa takvim ocenama.
To sto covek ima par pesama koje su obelezile periode necijih zivota (na stotine hiljada u bivsoj SFRJ na primer), to ne znaci nista ?

Nisam neki njegov fan, al sasvim solidnu muziku (je) pravi(o).

Kapiram da si klinac, al komentari tipa (bez ulazenja dublje u kritiku): mozga nema, pojma nema, su poprilicno glupavi :).

Wolverine
13.12.2009, 2:34
Trebalo bi da se drzi novinarstva. Ne ume da peva... Zavija, blago receno.

King James
13.12.2009, 2:43
Pa ni grandovci ne znaju da pevaju pa im to ne smeta da zaradjuju velike pare :kreza:

Pjanovic
13.12.2009, 2:47
Trebalo bi da se drzi novinarstva. Ne ume da peva... Zavija, blago receno.

Pa ni Carlos Santana ne zna da peva, to ga ne sprecava da pravi odlicnu muziku :).
A DC ima sasvim solidan glas, bitnije je njegovo komponovanje nego izvedba ;).

Wolverine
13.12.2009, 2:53
Pa ni Carlos Santana ne zna da peva, to ga ne sprecava da pravi odlicnu muziku :).
A DC ima sasvim solidan glas, bitnije je njegovo komponovanje nego izvedba ;).

Tu sam te crni Pjanovicu, cekao! :) Secas li se drevne rasprave Hetfield vs Rose :) Pjanovic vs Wolverine! :to_care:

Rose je 10 puta bolji kompozitor! :a_bleh:

Pjanovic
13.12.2009, 3:03
Mozda, ali Hetfield HEBENO ODLICNO PEVA, i solidno komponuje, a taj tvoj RUZnjikavi samo zna da komponuje :p.

I onaj moj komentar se odnosio iskljucivo na Dejana Cukica, ne mislim to generalno o muzicarima da je bitnije da bolju muziku prave u odnosu na samu izvedbu ;).

Wolverine
13.12.2009, 3:12
E na ovoj turneji, Axl vristi/izvlaci visoke bolje nego Tyler :) (Steven Tyler)

Inace pazi foru, dva coveka koji se prepiru oko pevaca, zajednicki se slazu da je Knopfler Mark car, koji u funkciji pevaca...mumla! :to_care:

King James
13.12.2009, 3:17
Svi ti sto se vi svadjate oko njih su mala deca za Dickinsona :p

Pjanovic
13.12.2009, 3:29
E na ovoj turneji, Axl vristi/izvlaci visoke bolje nego Tyler :) (Steven Tyler)

Inace pazi foru, dva coveka koji se prepiru oko pevaca, zajednicki se slazu da je Knopfler Mark car, koji u funkciji pevaca...mumla! :to_care:

E vish, tu je sad bitnije STA on to mumla :p :).
"You did not desert me, my brothers in arms" :qliranje:.

Inace Mark je i cale i keva i Hetfieldu i Axelu, iako nisu isti zanr to nema nikakve veze :).

PixelTerror
13.12.2009, 4:06
Potpuno tacno ...
I 1200-te nije bio Istambul nego Konstantinopolj inace...Znam, ali ako sad kazem Konstantinopolj, polovina ovde nece znati da je to sad Isambul! :p

Felix_Domestica
13.12.2009, 4:09
Pitat se lalp sa, aks ligrtina svrsato u isti kosh a elitiim odredia?

Simpl,e nema nijedn u pesmu koja ima nek uvreticnu vrednost...

Nemoje mi yameriti na pstu, pjan sam ko letva... xddddddddd

Pjanovic
13.12.2009, 4:12
Pa ima ona pesma:
"Istaaanbuuul, Not Cooonstaaantiiiinooople" :a_whistli.

http://en.wikipedia.org/wiki/Istanbul_(Not_Constantinople)

EH6cAwIXC0M&feature=PlayList&p=C333156F95369F62&index=0

LoshMeeBre
13.12.2009, 10:42
Nemoje mi yameriti na pstu, pjan sam ko letva... xddddddddd
Morace rasol da radi :D

Iako ste svi odreda podelili ComputerBoy-u zahvalnice za post i iako se i ja delimicno slazem sa njim moram reci da je ipak dosta generalizovao.. Licno ne slusam mnogo nas hop, ali ima dobrih pesama, al se one ne mogu cuti na Pink Music-u ili na trestavim telefonima klinaca u gradskom prevozu...

Problem u Hop-u je sto je postao dovoljno popularan da SVAKO *****e moze da se proda, pa zato drobnje ***** sve u 16.. Mnogo je lakse napraviti rap nego rock pesmu (evo mogu ja za 15 minuta rap "pesmu", od rocka mogu eventualno bassline :p ), sto ne znaci da ne postoje ljudi koji se stvarno TRUDE da nesto naprave pametno, samo sto je to naravno neprimeceno.. Uzdravlje ;)

wTFZT7vDciM

QyA_PDLeQBU

Ko mi kaze da je ovo isto sto i elitni odredi dobija bar jednu skejterku u glavu ;)

edit: Necu da smaram o stranoj sceni, posto nju MNOGO bolje poznajem, pa bi imao previse stvari da okacim :p

Felix_Domestica
13.12.2009, 11:02
Ja se izvinjavam sa za moje ponasanje od sinoc, malo sam popio... xd

Ono sto sam hteo da kazem sinoc je da sam Ajs Nigrutina stavio u isti kosh sa Elitnim odredima zato sto nemaju njegove pesme niti dubinu niti umetnicku vrednost... :)

lijenština
13.12.2009, 11:12
Odličan post metal album Latitudes -Agonist :)

V1-VyRn6pLs

--ComputerBoy--
13.12.2009, 11:32
SaZlFRL0ZB4
5P0_v__IOrE
6RI9wVgOO1s
VCbO-3hjPok
Eto, to su bile te 90-te...

Lazar95
13.12.2009, 12:22
Moze li neko da mi predlozi neke pesme kao sto je Love electric od Circ-a?
Ako moze na PM

Wiki
13.12.2009, 13:21
I ovo su bile 90e
l9jX1KAKp78

Nicklord
13.12.2009, 14:02
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/x698XNiV6T8&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/x698XNiV6T8&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
I ovo su bile 90te :D

King James
13.12.2009, 14:07
Ah, devedesete, mracno doba :D

Vulee
13.12.2009, 14:33
Koji je mala beba za čika Halforda. :D

King James
13.12.2009, 14:40
Ajde vise smorio si sa tim tvojim homoseksulcem :kreza: ...Pocinjem da se brinem za tebe :paranoia:

Wolverine
13.12.2009, 14:45

Koji je malo dete za Stevena Tylera :P

King James
13.12.2009, 14:55
Ma svi ti kosijaneri, narkomani su bebe za Boru Tanjirachu :D

Shumsko_drvece
13.12.2009, 14:56
Evo nešto malo čisto onako, da se predahne i uhvati vazduh za dalje prepucavanje!

4N3N1MlvVc4

White Ripper
13.12.2009, 14:57
Zmije sa nase estrade.
http://www.youtube.com/watch?v=yjAZyqn1uQQ
Tekstovi su im krajnje nezgodni!Meni se svidjaju.;)

Vulee
13.12.2009, 15:02
Ajde vise smorio si sa tim tvojim homoseksulcem :kreza: ...Pocinjem da se brinem za tebe :paranoia:
Kakve to veze ima sa činjenicom da je mnogo bolji od Dickinsona?

King James
13.12.2009, 15:04
Pa nije bolji, u tome je stvar, a jos je gay :D Ne znam na osnovu cega on moze biti bolji od Dickinsona,al' ajde...Mlad si ti jos, shvatices vremenom x)

jpriest
13.12.2009, 15:46
Pa nije bolji, u tome je stvar, a jos je gay :D Ne znam na osnovu cega on moze biti bolji od Dickinsona,al' ajde...Mlad si ti jos, shvatices vremenom x)

A ti kao nisi smorio sa Dickinsonom?;) Kad god neko pomene Halforda imas potrebu da kazes kako je Bruce bolji… Mozes da pricas sta hoces, Halford I danas dosta dobro zvuci bez obzira sto su ga stigle godine, videcemo Bruca sa 58 godina...:kreza:

King James
13.12.2009, 16:09
Eeee al' Bruce vozi avion :to_care:

jpriest
13.12.2009, 16:30
Rob vozi Harley Davidsona na bini...:p

Kisr
13.12.2009, 16:48
Nisam ni ja neki njegov fan ali ova pesma mi je bas legla.

White Ripper
13.12.2009, 17:21
Ja volim Iron Maiden,ali dikinson krci ko sega stara 10 godina previse falsira i sl i nema govora da bidne najbolji vokal."puca" mu glas u sred pjevanja :boodala: On ima samo dopadljiv i prijatan glas i nista vise!
Dzejms Hetfild je vokal sprdajte se vi:D
Znam da ce neko na odgovor za moj post dobit 10 zahvalnica.Iskoristite priliku i dajte mi fin odg na ovaj post :rofl:

Pjanovic
13.12.2009, 18:32
Ne znam sto bi bilo sad cudno reci da Herfield ima dobar glas.
Pa covek IMA dobar glas, ne znam u cemu je problem.

Bruce Dickinson takodje, veoma odlican vokal.

I batalite vise tu hate raspravu, svako ima svoj ukus, al oko necega se moramo sloziti, a to je da Axel zvuci kao pevac kad ga kolju :to_care: :p.

Dickinson je pilot :eek::
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f1/Bruce_dickinson_discovery.jpg/140px-Bruce_dickinson_discovery.jpg

King James
13.12.2009, 18:58
Sto se tice Hetfielda, zadnjih godina zvuci ko pokvarena ploca, pogotovo kad peva pesme sa KEA/RTL...

Pjanovicu, ne s*ri da nisi znao da je Bruce pilot? :opanachke

Ja volim Iron Maiden,ali dikinson krci ko sega stara 10 godina previse falsira i sl i nema govora da bidne najbolji vokal."puca" mu glas u sred pjevanja :boodala: On ima samo dopadljiv i prijatan glas i nista vise!

Da si ti meni ziv i zdrav :kreza:

Pjanovic
13.12.2009, 19:20

Pa nisam se previse interesovao.
Metaliku slusam 20 godina skoro, pa opet se nisam previse interesovao ko su sta rade :D.
A Maiden slusam 5 godina tek.

zokocx
14.12.2009, 2:27

Samo da se nadovezem licno vozika svoje VIP-i fanove na turneji (tako je radio na onoj u 2007) a na ovoj 2009 mislim da je isto pilotirao ali ne svo vreme. Inace jos je i DJ po zanimanju :rolleyes: sta god tamo pustao.

King James
14.12.2009, 3:08
^ Pa na Somewhere Back In Time turneji on je vozao ono njihovo avionce, Ed Force One..Ja stvarno ne znam odakle mu sva ta energija, vozi taj avion dok ovi spavaju, onda na certu ima ubedljivo najvise energije od svih...Istoricar, macevalac, jos ima svojih 5-6 solo albuma koji su takodje mnogo dobri...Ma car :n_klanja:

Shumsko_drvece
14.12.2009, 10:18
Što je za Nicka Cavea Where the Wild..., to je za Toma Waitsa Downtown Train. ;)

PHyvjdn4rFk&feature=fvst

Teresa, close the window, he's a driving me crazy...! :D

Wiki
14.12.2009, 15:10
hd-6WweqD0Y
Jedan od najzanimljivijih bendova na ovom planetu.

Iris
14.12.2009, 17:54
... Posebno njihova rana faza ;)
jL8OkWx4E-4

Shumsko_drvece
14.12.2009, 20:09
Ohoho, ala se Blixa ubuckao. Nema šta, uz Cave-a je, izgleda, dolce vita samo tako. :p

Vulee
15.12.2009, 0:26
E sad mi ništa nije jasno:

You've been posting and chatting about it for months and we're here now to confirm it . . . Metallica, Slayer, Megadeth, and Anthrax will all share the same stage for the first time EVER! Look for the four of us at the Sonisphere shows in Warsaw, Poland and Prague, Czech Republic on June 16 and 19, 2010 with a few more of the festival dates still in the works, you can be sure these shows won't be the only ones.

In the words of Lars: "Who would have thought that more than 25 years after its inception, thrash metal's big 4 would not only still be around and more popular than ever, but will now play together for the first time...what a mindfuck! Bring it on!"

What more can we say??

Dok sa druge strane:

Although there have been many rumors about a reunion of the “BIG 4” set to happen in Eastern Europe next summer, the plan never came together for us. We are hopeful that this will happen for real one day and will keep you posted as things develop.

Megaman

King James
15.12.2009, 1:15
Pa na sajtu Metallice stoji ovo prvo, ne znam sta ima da se dvoumis da li je istina...

Inace, sto se Metallicae tice,za 14.5 je potvrdjen cert u Budimpesti, tako da ako nista ne bude od Srbije, ja idem tamo najverovatnije. A 16. je Zagreb, tako da bi 15. mogao biti Beograd...

Pjanovic
15.12.2009, 1:33
Cenim da ce posle Budimpeste krenuti pravo za Zagreb ;).

King James
15.12.2009, 1:35
Pa i ja to mislim, da imaju jedan dan da danu dusom :P Ali 'ebiga, ako tad ne dodju, nece nikad :kreza:

Ja i drug smo pre neki dan razmatrali o odlasku na Rammstein,al' su karte preskupe :P Ja njih i ne slusam, ali otisao bih zbog svega onoga sto rade na koncertu :)

Shumsko_drvece
15.12.2009, 12:28
ali otisao bih zbog svega onoga sto rade na koncertu :)

A jel' na bini rade isto što i u spotu? Daj pa da skupimo pare :kreza:

Nicklord
15.12.2009, 12:42
Youtubuj malo i naci ces sta rade na koncertima :D

veseliburek
15.12.2009, 13:04
:nov_guita
HwNXvQ2OK_k

šteta što od njih više neće biti ništa... :(

što se tiče rammsteina, ja idem :D

... Posebno njihova rana faza ;)
jL8OkWx4E-4

this is inhuman :eek:

slušam i rammsteina, i soad i gomilu dosta glasnih i brutalnih bendova, al ovo me je uništilo...

LoshMeeBre
15.12.2009, 13:57
Nista lepse nego mesavina noise i industrial zanrova sa avangardnim pokretom :kreza: Meni to tako para usi.. Kontam otprilike "sta je pisac hteo da kaze" time, al mi se stil izrazavanja nikako ne svidja ;)

King James
15.12.2009, 14:36
FQsHqKNKFYQ

:)

LoshMeeBre
15.12.2009, 15:03
wDQlSSOXU6A

Beagle
15.12.2009, 23:15
Evo malo klasike :)
lF4GKIILF_U&feature=related

EDIT: A ovo bih dodao za pre-MTV generaciju :)

jaPJAGl9SDk

I nesto za starije MTV-jevce:
KOqk_q4NLLI

Pjanovic
17.12.2009, 14:50
Evo nekih odlicnih pesama koje sam prvi put cuo "svirajuci" GH 4 World Tour :) :

g5XT3ru1Fjk

5uYa8gWs2rE
http://en.wikipedia.org/wiki/Kent_(band)
Sve sto dolazi iz Svedske ne moze da omane :D.

IDArttap7FI&feature=fvst

Wiki
17.12.2009, 15:18
Sve sto dolazi iz Svedske ne moze da omane :D.
617ANIA5Rqs

Pjanovic
17.12.2009, 15:49
Dobro de, ponekad i moze da omane :p :to_care:.

Dio37
17.12.2009, 16:24
lWaHnlt2I3U

Jarvis Cocker :n_klanja:

Tekst (http://www.songmeanings.net/songs/view/79277/)

sharlo_03
17.12.2009, 19:49
Mozete ih voleti, mozete ih mrzeti, ovde narocito mislim na Lil' Wayne-a, ali ova pesma razbija.

http://www.youtube.com/watch?v=f6GwaCaeLb8

Album izlazi u februaru cini mi se.

LoshMeeBre
17.12.2009, 19:58
Mozete ih voleti, mozete ih mrzeti, ovde narocito mislim na Lil' Wayne-a, ali ova pesma razbija.

Za njega je dobra, inace nista posebno :p Al ozbiljno, ne znam zasto mislis da je toliko dobra da ce da konvertuje hejtere? :kreza: Matrica je klasicna (nista posebna, al su se ipak potrudili). Tekst je EMO :D Refren je los.. Nije pokazao neki flow ovde. NJah..

Q0rRvfwrrGc

Baja nema zube, al svira bez ruku, KRALJ :to_care:

sharlo_03
17.12.2009, 20:19
Hejtere tesko da ce bilo sta da konvertuje, to mi nije bio ni cilj. Ne znam. Jednostavno sam jos pod utiscima, i vec duze vreme nisam cuo ovako nesto. :)

Wiki
17.12.2009, 20:21
Dobro de, ponekad i moze da omane :p :to_care:.
Vidi ga, pa nemoj tako The Knife je odličan bend.

LoshMeeBre
17.12.2009, 20:28
Hejtere tesko da ce bilo sta da konvertuje, to mi nije bio ni cilj. Ne znam. Jednostavno sam jos pod utiscima, i vec duze vreme nisam cuo ovako nesto. :)

Ako smem da preporucim.. Tekst ove pesme (mracan i introspektivan) me je potsetio na Atmosphere.. Probaj ovo ako hoces, pogledaj lirike obavezno ;)

http://www.youtube.com/watch?v=gbEwHJX95QE
http://www.youtube.com/watch?v=8FjCWr6Z7xU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=hoLxuyV9qz8

Wolverine
17.12.2009, 23:56
miwvuXbfLtI&feature=related

caine
18.12.2009, 3:00
Dickinson je pilot :eek::

I istoričar i fenser.

Nego, na Sonisphereu u Bugarskoj bi trebalo da nastupe Metallica, Slayer, Anthrax, Overkill, Rammstein i Alice in Chains :eek::eek::eek:

King James
18.12.2009, 3:48
I istoričar i fenser.

Napisi macevalac, bice pogresnih tumacenja :kreza: Inace to sam i ja napisao par postova u nazad...

Iris
18.12.2009, 13:09
I istoričar i fenser.

Nego, na Sonisphereu u Bugarskoj bi trebalo da nastupe Metallica, Slayer, Anthrax, Overkill, Rammstein i Alice in Chains :eek::eek::eek:

U Pragu, 19. juna, nastupa velika četvorka... Nigde još ne vidim Alice in Chains :(

www.sonispherefestivals.com

Nicklord
18.12.2009, 13:25
Ode gitarista iz mog omiljenog benda :(
http://johnfrusciante.com/

Wiki
18.12.2009, 13:47
Sa Fruscianteovog poslednjeg albuma koji je uzgred remekdelo.
M9jsRZzjrgI

Iris
18.12.2009, 13:55
Kao da slušam kraj sedamdesetih all over again :eek:

Očekivala sam nešto mnogo "rokerskije" :icon_scra

Nicklord
18.12.2009, 14:02
Kao da slušam kraj sedamdesetih all over again :eek:

Očekivala sam nešto mnogo "rokerskije" :icon_scra

Meni izgleda kao da je "prerastao besne gitare" :D
Skoro ni na jednom koncertu sa zadnje turneje nije imao pravi "rokerski" solo
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/79fLzqwdePE&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/79fLzqwdePE&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Iris
18.12.2009, 14:10
Curious...

Ništa, odslušaću čitav njegov poslednji album, da vidim o kakvom remek-delu pričamo. Znam da sigurno nije gore od poslednjih albuma Peppersa ;)

Nicklord
18.12.2009, 14:27
Nista gore od posledjenjeg albuma! o.O
On im je najbolji album posle Blood Sugar Sex Magika !

Pjanovic
18.12.2009, 14:58
Nema sanse da je Stadium Arcadium bolji od Californication-a :dedica:.
By The Way je krs, nit smrdi nit mirise :).

Btw #2 :D, svidja mi se John Frusciante - Central (The Empyrean).

A na ovom poslednjem snimku (RTS2), nisu Pepersi, al tu je njihov basista !?!
edit: A ono je sa koncerta Pepersa, sta je ovo kao oprostajna pesma od banda :D.

Jbt, sto ga vise slusam, to mi se sve vise svidja (I ona Abba-ina stvar takodje) :alealeee:.

Slicno kao sa hitovima Pepersa :).

White Ripper
18.12.2009, 23:28
Kad se smorim gitarama slusam ovo :D
http://www.youtube.com/watch?v=IHXm0SiHqIw

King James
19.12.2009, 0:13
WtxVNRBm2SM

Srlandand
20.12.2009, 2:52
Ovo uvek mogu da slusam :qliranje:

QEY6_jcrzI8

kao i ovo...

n1yyGqAWZac

White Ripper
20.12.2009, 17:36
Malo rocka za ljubitelje GTA IV:D
www.youtube.com/watch?v=1uY-goxZ-tc

Wiki
20.12.2009, 22:46
3vMjM7FKjIg

M1L0SH
21.12.2009, 13:56
Evo setio sam se neceg: :dzavo:
SM6oGn2YB3g
Ovaj pocetak me podseca na "Call Of Cthulhu" Metallica

ezenkiel
22.12.2009, 11:30
e63eoji1d0I

Wiki
22.12.2009, 14:45
8uQJ2uFhurM

Pjanovic
22.12.2009, 15:31
Uh ^ :love:.

veseliburek
23.12.2009, 14:06
pmbOkYRG_1w

Shumsko_drvece
24.12.2009, 2:14
Ny4izkgnX_k

Kisr
24.12.2009, 2:42
Nadam se da nisam smorio sa ovim old school bendovima.
ob7WKOBIEgU&feature=related cdhlkm74zYY&feature=PlayList&p=854D3C3BACD93572&playnext=1&playnext_from=PL&index=31

Shumsko_drvece
24.12.2009, 20:02
w0U_H6wLsWM

Wiki
26.12.2009, 13:36
HoTHg3qvCag

Vulee
27.12.2009, 1:31
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6VkHxj3XqOI&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/6VkHxj3XqOI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Wiki
28.12.2009, 18:09
Wp1rL7DI_D4

King James
28.12.2009, 21:15
ntM-2DgSckk

:D

Vulee
28.12.2009, 22:56
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/98I85ceICRM&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/98I85ceICRM&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

:qliranje::qliranje::qliranje::n_klanja::n_klanja: :n_klanja:

Shumsko_drvece
29.12.2009, 16:18
OBxGj3R0za0

lijenština
29.12.2009, 18:36
WP-X3Ef_Ei4

Sjajan rif i odlična pesma.:)

Shumsko_drvece
29.12.2009, 21:55
ky9t723HiA8

veseliburek
30.12.2009, 1:37
pxpK5rJOSv0

nzm šta mi je, navuko sam se na njih sada...

NIx Car
30.12.2009, 1:57
otbL8blg1vk :)

Partybreaker
30.12.2009, 2:58
http://www.youtube.com/watch?v=pxpK5rJOSv0

nzm šta mi je, navuko sam se na njih sada...

Ja ti rekoh da poslušaš nešto starije pesme... :) Ni ove nisu loše, ali treba čuti i ostale. Recimo ova (pošto Wartburg limuzinu gotovo svi znaju):

ubzr_xb-KcE

http://www.youtube.com/watch?v=otbL8blg1vk

I ti baš nabode one srceparajuće pesmuljke koje im služe za uz isto takav romantični spot. :D Nešto ne "mirišem" Far Away, kao ni Photograph, Rockstar... Da kažemo da bi How You Remind Me i mogla da prođe, ali... više preferiram Nickelback ovog tipa:

cMmdG3_W3-g

Elem, evo i satnice dočeka nove godine u Novom Sadu:

BINA TRGNI SE (TRG SLOBODE)

20.15 Killo Killo
20.40 Trance Balkan Desorganisation
21.10 Moomin
21.40 Repetitor
22.15 Marčelo
22.55 Lollobrigida
23.35 Atheist Rap
00.35 Ritam Nereda
01.20 Kud Idijoti
02.15 S.A.R.S.

BINA SUPER DISKO (KATOLIČKA PORTA)

20.00 DJ Vanjanja
21.00 Sevdah Baby
22.30 DJ XsaleX
00.00 DJ Fanatik

BINA PRVI SNEG (TRG MLADENACA)

21.00 Tamburaški orkestar Laluđi
23.30 Zvonko Bogdan
00.30 Tamburaški orkestar Zorule

(sad mi je baš žao što neću ići :()

Radiant
30.12.2009, 18:00
http://www.youtube.com/watch?v=4BJDNw7o6so

Iris
30.12.2009, 18:27
7tMrliDNpqo

12 Days of Christmas... with a twist :biglaugh:

White Ripper
30.12.2009, 22:26
Da malo osvjezimo dusu nama sto slusamo metal i sl:D

Evo jedne mocne pjesme OD Metallica-e.Najjaci solo i definitivno tehnicki za sviranje najzahtjevniji je u ovoj pjesmi.Vrxxxx.:dedica:
http://www.youtube.com/watch?v=EzgGTTtR0kc

Isto jedna strasna pjesma sa extra solom od Iron Maidena
http://www.youtube.com/watch?v=jgqxQmAbTBc
Jedna bolja od Irona i ovo je po meni jedina pjesma u koju je DIKinson otpjevo vrxunski;)

I evo konacno malo "klinackog" metala :kreza:
http://www.youtube.com/watch?v=1V86VfXxSec

Igraci NFSa ce prepoznat pjesmu....:)

Vulee
30.12.2009, 22:41
Kad smo već u božićnoj atmosferi.
Sorry King_James. :kreza:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HuLTWX8_muQ&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HuLTWX8_muQ&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Don Lazar
30.12.2009, 22:47
Ne volim muziku, ali za opuštanje slušam ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=zMGE8pks9UE

klasika:qliranje:

Pjanovic
31.12.2009, 1:13
Ne volim muziku

:kreza:

Shumsko_drvece
31.12.2009, 1:45
:kreza:

On ne voli muziku k'o ti što ne voliš avanture. :a_bleh:

Pjanovic
31.12.2009, 1:52
I ko ti sto ne voles zvuk motorne testere :Freddy:.

veseliburek
31.12.2009, 2:11
čisto da se zna, nisam se urotio protiv Shumskog_drveca, ali nisam mogao da se ne nasmejem :)

back on topic:
ysZWotHhSFg

samo ne znam šta ovaj muppet-ovac radi na klipu :opanachke

@Don Lazar
nemoj da te DonCorleone91 čuje xD

Kisr
31.12.2009, 3:28
2gwdT9IKb9s&feature=PlayList&p=3BF3226CEDEDFC5E&playnext=1&playnext_from=PL&index=7
WuXURCDIO5o&feature=related
EseW9DYGLTE

Don Lazar
31.12.2009, 11:51
Zakopaste me, evo počinjem da slušam sve redom, šta mi padne pod ruku
:qliranje::qliranje::qliranje::qliranje::qliranje:
(valjde ćete tada biti zadovoljni)

toxic
31.12.2009, 18:23
Sta znam... veceras ce najverovatnije da se slusa nesto ovako: :D
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3VrvYZ0b00w&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3VrvYZ0b00w&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Lep provod i srecna Nova!

lijenština
31.12.2009, 18:45
qKsYnHPX6Ns

Odličan instrumental :)

King James
2.1.2010, 2:40
UELw018TYtc

Vulee
2.1.2010, 18:45
Extra obrada:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Zeh7d53EX_Q&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Zeh7d53EX_Q&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

jpriest
3.1.2010, 1:35
^hvala za ovo:) classic u malo drugacijem pakovanju...

King James
3.1.2010, 1:40
Gledam tu sliku i vidim Judas Priest napisali Iron Maiden fontom :rofl: Phail.

Vulee
3.1.2010, 1:43
Gledam tu sliku i vidim Judas Priest napisali Iron Maiden fontom :rofl: Phail.
Ovako dobra pesma, a čovek gleda font. Ccc :D

jpriest
3.1.2010, 1:46
maiden font?:D ok...
http://www.youtube.com/watch?v=YanCesjz3bw :aplauz:

Vulee
3.1.2010, 1:47
maiden font?:D ok...
http://www.youtube.com/watch?v=YanCesjz3bw :aplauz:
Zna se od koga vuku inspiraciju. :dedica:

King James
3.1.2010, 2:00
^ Get a room, vas dvojica :D Podsecate me na Ketchua-u i onog zoranaosamstocetrespet svojevremeno, kad su se medjusobno dopunjavali i zahvaljivali jedan drugom iz posta u post :D

Posto moderatori prosto obozavaju da brisu moje postove bez razloga, moram da metnem nesto u nadi da nece obrisati :D

TcWQSGfrslA

Jedna od boljih metal pesama, sto se mene tice.

Pjanovic
3.1.2010, 4:35
^ Get a room, vas dvojica :D Podsecate me na Ketchua-u i onog zoranaosamstocetrespet svojevremeno, kad su se medjusobno dopunjavali i zahvaljivali jedan drugom iz posta u post :D

Hahahahahahahaahahahah :D.
Nahebo si kad zoki ovo bude video :Freddy:.

sharlo_03
3.1.2010, 18:55
Ne pratim domacu rep scenu, tj. retko sta od muzike domace produkcije slusam, ali ovo mi je kul.

jTFiphFqMzY

Wiki
3.1.2010, 18:56
iFxBLLrM-FU

Don Lazar
4.1.2010, 17:12
gladam seriju i setim se ovoga

2rmrB0TwxOI

Shumsko_drvece
5.1.2010, 3:17
21Zd8xPUQs8

Wiki
5.1.2010, 12:56
SXIaDBad5Vg
http://en.wikipedia.org/wiki/Beirut_(band)
N-mqhkuOF7s

Gradimir
5.1.2010, 21:49
fJwAokWtcG8

Azazel
8.1.2010, 22:43
ywHo7PUKAK4

Wiki
9.1.2010, 0:16
Ovaj bend je pravo otkrovenje za mene
najmanje deset godina nisam slušao domaću muziku (sad slagah :))
876qxKE2I5k
K9DiY_vGVsY

Beagle
9.1.2010, 0:29
4sCkAvh50Vs

Sharon Del Adel :love:

squo
9.1.2010, 0:29
Meni je omiljena pesma Goribora "Lepota":

http://www.youtube.com/watch?v=oCdFECLSMmc

Shumsko_drvece
9.1.2010, 0:45
Wiki, dosta više sa postovanjem muzike sa mog kompjutera. :p
Ako tako nastaviš, meni neće ostati ništa za postavljanje. :D

Sun Tzu
9.1.2010, 16:32
Mlatih se po YT pa naleteh na par dobrih pesama..
cZW4f59IfZYMJqO886uMwUaJLiVjkbsrA

LoshMeeBre
10.1.2010, 13:25
Evo jedan "napucani" jazz od mene.. Skidao sam bass deo pa mi je sad stalno u glavi.. Pre nego sto poludim da podelim sa vama :p
EIf3a9FUJj4

Shumsko_drvece
10.1.2010, 14:11
3fswV5ZRsIs

Azazel
11.1.2010, 4:47
Jazz time :)
Kmc1XN3iVVc
4sgMjyy7G6w
EVDChx0HRjE
AIN'T MISBEHAVIN' - Fats Waller (http://www.youtube.com/watch?v=b7p5XhEdvc0)
I Don't Mean A Thing (http://www.youtube.com/watch?v=o8qGa4Yh2qs)
Lullaby of Birdland - Ella Fitzgerald (http://www.youtube.com/watch?v=fxjL2Fac40Y)
Aqua de Beber - Astrud Gilberto (http://www.youtube.com/watch?v=sT2BloTgw7k)
Astrud Gilberto- 'Berimbau' (http://www.youtube.com/watch?v=Ozdj6Y5hKI0)
Solitude (http://www.youtube.com/watch?v=8emcmMSkcx4)
Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Summertime (http://www.youtube.com/watch?v=597D6kFlkv0)

--ComputerBoy--
11.1.2010, 13:34
Divno je cuti ovako opustajucu muziku. :qliranje:

White Ripper
11.1.2010, 15:45
Metallica - Welcome home (http://www.youtube.com/watch?v=WElvEZj0Ltw)

Iron Maiden - Transylvania (http://www.youtube.com/watch?v=FfEJU4KUEkk)

System of a down - Lonely day (http://www.youtube.com/watch?v=2S2ZFpoD9sE)

Metallica zna se neprevazidjena...
Extra instrumental od Irona,awesome.Ko voli metal neka obavezno poslusa!Bas podloga je vrx (samo zbog izvrsne bass linije sam zavolio Iron,nema haris je najbolji!).Nevjerovatno je kako uspijevaju bass i bubnjevi da drze takvu liniju,i samo se jos "nalijepi" neki solo i to je to.Kad bass ufati ritam (pogotovu zajedno sa solom) moze da bude ovamo ne znam ti kakva majstorija ja slusam najvise bass liniju...
SOAD-ova vrx pjesma,nije mnogo duga,a solo joj je pretezak za sviranje.Treba cuti pa procjeniti:)

LoshMeeBre
11.1.2010, 20:34
Danas otkrih ovaj biser i odusevljen sam.. Obratite paznju i na tekst.

UrCh9D5CcBI&feature=related
Ako moram da kategorisem zanr je soul za jakim jazz uticajem :p

Arsenijee
11.1.2010, 21:57
Uglavnom slusam Rock i Metal... Nemam neku odredjenu omiljenu grupu, slusam sta mi se dopadne, naravno ,od predhodno pomenutih zanrova...

Ketchua
11.1.2010, 22:15
@Lošmi: Zapravo, žanr je socijalni soul (sve pesme su mu socijalno angažovane).:) Terry je kralj, preporučujem album "Speak Your Peace".;)

LoshMeeBre
11.1.2010, 22:36
@Lošmi: Zapravo, žanr je socijalni soul (sve pesme su mu socijalno angažovane).:) Terry je kralj, preporučujem album "Speak Your Peace".;)

Pravo da ti kazem ja ne volim te sitne podele na podzanrove.. Ovo sam napisao cisto da ljudi znaju sta je otprilike pesma..

A inace, upravo sam pribavio diskografiju (minus jedan album, ne mogu da ga nadjem), pa polako istrazujem :D

Ketchua
11.1.2010, 22:38
Ma, to sam ga ja tako krstio.:D Bio je čovek pre par godina na BELEF-u, ali sam prekasno saznao.:(

LoshMeeBre
11.1.2010, 22:46
Bio je čovek pre par godina na BELEF-u, ali sam prekasno saznao.:(

Ja sam ocigledno prekasno saznao za njega :kreza:

A mrzim propustene koncerte, posle se minimum godinu dana jedem.. Svaki put kad se latim bass-a , nerviram se sto sam propustio SMV letos :facepalm

Pjanovic
12.1.2010, 14:33
Ajde vas dvojica "Get a room" :p :D.

Wiki
12.1.2010, 16:24
oh yea!!
Zur1ufWVi10

Arsenijee
12.1.2010, 16:50
http://www.youtube.com/watch?v=jfcyjKE-8us
Dobra stvar...

VLAAAD
12.1.2010, 16:55
Slusam Rock,Metal,Punk i Blues.Omiljena grupa ACDC.Mal se ubio nisam sto sam koncert propustio....

--ComputerBoy--
12.1.2010, 23:35
FAGygIwNqQ0
Thank you, Iris :)

Beagle
12.1.2010, 23:41
@Azazel

Dobar izbor muzike ;). Ja vise volim delta/blues zvukove, ali ni ovo nije lose.

NU0MF8pwktg

Azazel
13.1.2010, 2:58
W2c47AdUXQA
John Lee Hooker: Boom boom (http://www.youtube.com/watch?v=rOyj4ciJk34)
And again (http://www.youtube.com/watch?v=W2c47AdUXQA) :)
john lee hooker & carlos santana - chill out (http://www.youtube.com/watch?v=43yvS6bPZDs&feature=player_embedded)
JLH- I'm Bad Like Jesse James (http://www.youtube.com/watch?v=luyaMzU9ZkE)
4fk2prKnYnI
Mannish Boy - Muddy Waters (http://www.youtube.com/watch?v=w5IOou6qN1o)
Muddy Waters - Got my Mojo Workin' (http://www.youtube.com/watch?v=V25iA2XPzuA)
Hoochie Coochie Man, Manish Boy (http://www.youtube.com/watch?v=BugvmSKwwWg)
Big Joe Williams Baby Please Don't Go (http://www.youtube.com/watch?v=ikxLNaAYu5k)
Muddy Waters - Baby Please Don't Go (http://www.youtube.com/watch?v=h0yhxyeKYqs)
Robert Johnson - Sweet Home Chicago (http://www.youtube.com/watch?v=dkftesK2dck)
SRV - Tin Pin Alley (http://www.youtube.com/watch?v=ImeGvFhl_VI)
SRV-Lenny (http://www.youtube.com/watch?v=pF1p8sawWJ0)

Slusam ja i Blues i Rock nego sam tada bio raspolozen za Jazz :)

Beagle
13.1.2010, 11:16
Ah ta Lucille:) Evo jos jednog doktora gitare:
Xx3yXUunEq8

Garry Moore-Pretty woman (http://www.youtube.com/watch?v=J6oDdgrbmeE&feature=related)
I verovatno jedan od najboljih solo deonica u istoriji: Gary Moore - Too Tired (http://www.youtube.com/watch?v=pIp7u6-kgyc)

Od "sinova Alabame", isto odlican solo u drugoj polovini pesme:
np0solnL1XY

nigrutin87
13.1.2010, 12:42
My Dying Bride - The Light At The End Of The World
http://www.youtube.com/watch?v=8T0Ryz-IvMY

Najtuznija pesma koju sam cuo.

Kompletan tekst pesme http://www.darklyrics.com/lyrics/mydyingbride/thelightattheendoftheworld.html#4

Miki-Car
13.1.2010, 19:21
Rock, Hard-Core, Metal (samo Heavy, ne Black i Death) itd.
Omiljeni bendovi: Linkin Park, Limp Biskit, KORN, ali i DEEP PURPLE, Black Sabbath(OMILJENI) itd...

Al si ti načitan xD

WzkEAr28oFo

Pevač benda Life of Agony, njegov solo projekat...

Vulee
13.1.2010, 22:10
Al si ti načitan xD

Odgovaraš na post od pre PET godina. :facepalm

Da ne bude OT

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hmvwrz8HIic&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hmvwrz8HIic&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

White Ripper
13.1.2010, 22:36
Metal:

Slipknot,Slayer,Dragonforce,Hammerfall,SOAD,Rammst ein,itd...

Ja volim samo neke pjesme od bendova koje si pomenuo.Izuzetak je jedino SOAD prilicno konzumiram:D
Odgovor na poruke od prije 5 godina postao je moda...Kako si ti vulee staromodan:D

Metallica - Fade to black (http://www.youtube.com/watch?v=WEQnzs8wl6E)
Metallica je definitivno otisla korak dalje barem sto se tice metala...Evo jedne extra balade;)

Equilibrium
13.1.2010, 22:54
Rippere ti se se pomodaris'o, izdao si har'kor. Sta bi rekli ljudi iz SOAD-a sad da te vide :p

Btw, ovo sam danas uvatio da slusam

http://www.youtube.com/watch?v=meFuCPtyKLA

King James
13.1.2010, 23:51
Nesto najjace u ovoj temi je kad White Ripper postavi pesmu i onda daje svoj komentar :rofl:

_AkJLdKyoqw

Crusader88
14.1.2010, 0:14
Ovaj bend je pravo otkrovenje za mene
najmanje deset godina nisam slušao domaću muziku (sad slagah :))
876qxKE2I5k
K9DiY_vGVsY

oni su iz Bora :) Svirali su dosta puta dole, ali nisam ni jednom do sada slusao. I da bili su na exitu pretprosle godine valjda. I sto je najcudnije u Hrvatskoj su moze se reci i poznatiji bend, dok kod nas retko ko cuo.

White Ripper
14.1.2010, 1:29
Rippere ti se se pomodaris'o, izdao si har'kor. Sta bi rekli ljudi iz SOAD-a sad da te vide :p

Btw, ovo sam danas uvatio da slusam

http://www.youtube.com/watch?v=meFuCPtyKLA

Izdo sam hardkor priznajem...sad slusam ovaj "weak metal", bacio sam drogu i sve ostalo:D

@King
orvorio si mi oci:kreza: Pi sotono kolko imas zahvalnica :)
Nemoguce je otsvirati ovu pjesmu (http://www.youtube.com/watch?v=rc9_U-RBSuk), ja mislim da je ovo ubrzan snimak "normalnog sviranja"...ako grijesim onda su ovi ljudi najbolji sviraci gitara na svijetu:dedica:

King James
14.1.2010, 1:59
^ Objasnjenje lezi ovde :D
5ch8CYgH-tQ

White Ripper
14.1.2010, 2:04
On znaci koristi efekte pedala i svira tehnikom hammeron...seljacina....a pjesma tako fino zvuci...znao sam ja previse dobro da bi bilo realno;)
Jedino metalica i one starije grupe sviraju prirodni heavy metal,ovo sto ovi klinci sviraju je fino ali veze sa pravim sviranjem nema...sve efekti

G@Rtn3R
14.1.2010, 2:07
On znaci koristi efekte pedala i svira tehnikom hammeron...seljacina....a pjesma tako fino zvuci...znao sam ja previse dobro da bi bilo realno;)
Jedino metalica i one starije grupe sviraju prirodni heavy metal,ovo sto ovi klinci sviraju je fino ali veze sa pravim sviranjem nema...sve efekti

Treba li istaći da je onaj gornji video sprdnja :D

King James
14.1.2010, 2:53
Ahahahaha :rofl: Epic Fail
Ulepsa mi vece :aplauz:

anded zombi leš!
14.1.2010, 23:00
Ja slušam vrlo raznoliku muziku: Heavy Metal, Power Metal, Prog. Metal, Thrash Metal, Folk Metal, Death Metal, Gothic Metal... :):):)

Picard
14.1.2010, 23:14
mWHYjdxYb94

Pjanovic
14.1.2010, 23:25
Ja slušam vrlo raznoliku muziku: Heavy Metal, Power Metal, Prog. Metal, Thrash Metal, Folk Metal, Death Metal, Gothic Metal... :):):)

Jes' vala, bas raznolika :D.

Dio37
15.1.2010, 0:09
http://episteme.arstechnica.com/eve/forums/a/ga/ul/543009352041/inlineimg/Y/thats_the_joke-1.jpg

Pjanovic
15.1.2010, 0:54
Znam ;), primetio sam smajli, i to 3 komada :).

Shumsko_drvece
15.1.2010, 0:57
:facepalm

doctor
15.1.2010, 0:58
Ovde treba dodati opciju "Sve" :)

Inace, slusam sve od OST igara i filmova preko hopa do rocka i dnb/tehno/trance, ali Grand ne podnosim organski kao i Jelenu Karleusu i te karakondzule tog tipa.

Dakle 'fali vam jedna opcija :)

--ComputerBoy--
15.1.2010, 1:16
Fali jos jedna. Pop muzika... ;) Glavna zamerka ovoj anketi.

Ketchua
15.1.2010, 1:20
Ne fali, zato što pop nije kruto definisana kategorija, kao ni evergrin, već se menja u manje-više pravilnim vremenskim intervalima.;)

Pre 50 godina, Elvis je bio pop, pre 15 Backstreet Boys, danas već više nemam pojma (hvala bogu).:D

King James
15.1.2010, 1:20
Pop muzike nema verovatno zato sto su 99% clanova ovog foruma muskarci, i stace onda u glasanju pop :D

doctor
15.1.2010, 1:24
Diskriminacija gej ljudi? :dzavo:
Just kidding :)

I meni je pop prilicno nedefinisana varijanta. Pa dajte mi (nam) primer nekog danasnjeg pop izvodjaca, da bih znao sta podrazumevate tacno pod "pop" a da nije cika sa bradom, mantijom i krstom oko vrata :)

--ComputerBoy--
15.1.2010, 1:32
@Ketchua Pih, ocekivao sam da se makar ti razumes. :D
@King James U mom nicku pise ''boy'', eventualno ako mozda nisi na nekim supstancama... :dzavo:
@doctor Lady GaGa, na primer. Koliko je god ovde ljudi mrzeli, ona je meni bas gotivna. Prvenstveno zato sto zna da peva...

Iris
15.1.2010, 1:33
Pa dajte mi (nam) primer nekog danasnjeg pop izvodjaca, da bih znao sta podrazumevate tacno pod "pop"

Većina ženskih popularnih solo izvođača, od Madone, preko Selin Dion i Maraje Keri, do Britni Spirs. Tu su, naravno i tzv. bojs bendovi.

Ranije - npr. Bitlsi do Belog albuma.

Još ranije - Mocart :D

Ketchua
15.1.2010, 1:36
Prvenstveno zato sto zna da peva...

Ovo već ne potpada pod ukus i mišljenje, ovo je izjava koja podrazumeva da si kompetentan da je daš, što očigledno nisi.;)

Kad bi čuo Lejdi Draganu kako peva pod tušem, bez Auto Tjuna i još sedam kila efekata, snovi bi ti se srušili.:D

--ComputerBoy--
15.1.2010, 1:40
Prvo, dovoljno sam muzicki skolovan da cujem kako neko peva (imam zavrsenu Osnovnu Muzicku).
Drugo, jesi li je ti mozda cuo, pa da znas? Ili mi daj YT link ako postoji klip kako kresti. Ja sam gledao klip kako uzivo peva i to je bilo sasvim zadovoljavajuce.
@Iris, nije bas tako. Celine, Mariah i Whitney pevaju R&B. Narocito Mariah. Inace, upravo si navela zenske izvodjace koje najvise i slusam. :to_care:

King James
15.1.2010, 1:45
Ja sam na tubetu gledo njen nastup gde je uzivo pevala, mrzi me sad da trazim video, ja sam se valjao od smeha :kreza: Znaci zena (a cuj mene zena,silly me :kreza: ) se ugusi, ne moze do daha da dodje, uzas jedan :rofl: Bem ti ja tu pop mtv muziku kad im sve pesme sklepaju producenti i glas se dotera digitalno i onda izadju na binu i pevaju na plejbek...Not cool.

Ketchua
15.1.2010, 1:46
O bože.:D Sama činjenica da misliš da je niža muzička "dovoljno školovan" govori koliko si kompetentan.;) Meni je, zahvaljujući godinama vežbe, dovoljno da je čujem zvaničnu verziju i znam koliko je sati.

Drugo, R&B (http://en.wikipedia.org/wiki/Rhythm_and_blues). Nećemo limunadice koje današnje pevačice snimaju nazivati kako ne dolikuje.:)

--ComputerBoy--
15.1.2010, 1:49
Pa, tacno je...
MTV se polako pretvara u Grand. :)

Ketchua, koliko toliko se razumem u muziku, nemoj preterivati.

Iris
15.1.2010, 2:03
Sviđa mi se definicija moderne pop muzike na Vikipediji:

...Pop music is produced "as a matter of enterprise not art...is designed to appeal to everyone" and "doesn't come from any particular place or mark off any particular taste." It is "not driven by any significant ambition except profit and commercial reward...and, in musical terms, it is essentially conservative." It is "provided from on high (by record companies, radio programmers and concert promoters) rather than being made from below...Pop is not a do-it-yourself music but is professionally produced and packaged."

Ukratko - lepo upakovan paketić od strane producenata i izdavačkih kuća koji je stvoren isključivo radi sticanja profita, i namenjen je ovcama koje će paketić da kupe, i taj profit im lepo namaknu. Vrlo slično modernoj filmskoj produkciji u Holivudu: prvi ne znaju da pevaju, drugi ne znaju da glume, a i jedni i drugi su puni para :)

Sun Tzu
15.1.2010, 2:55
Dosta teorije, nazad na praksu.. :D

ZiShfBmb-oA

Pjanovic
15.1.2010, 5:33
Vrlo slično modernoj filmskoj produkciji u Holivudu: ne znaju da glume,

Uh uh, hrabra izjava :D.
A gde glume velikani Al Pacino, De Niro, Robin Williams, Kevin Spacey,... ?
U nezavisnoj produkciji u Nemackoj :) ?

U Holivudu ne manjka glumackog kvaliteta, cak sta vise, tamo je koncetracija najboljig glumaca.
Fali inovativnih scenarija, ni rezisera ne manjka kvalitetnih.

Tako da...

--ComputerBoy--
15.1.2010, 10:06
Pesme na MTV-u su zaista prenatrpane flanger-ima, efektima, auto-tune-om, to i meni smeta. Zato i slusam gorepomenute izvodjace jer njima to ne treba da bi lepo zvucale.
Dobro, mozda Whitney treba... :kreza: Mada nisam primetio u njenom poslednjem albumu neke posebne efekte.
Ketchua, nisi odslusao poslednji Marajin album, pa da znas da li je ''limunadica''. Svaka pesma je u R&B fazonu. Poslusaj.

Iris je otkrila Ameriku... :kreza:
BTW, u Holivud ne ide svako. ;)

LoshMeeBre
15.1.2010, 10:22
Ketchua, nisi odslusao poslednji Marajin album, pa da znas da li je ''limunadica''. Svaka pesma je u R&B fazonu. Poslusaj.

Ja ne podnosim njenu boju glasa i ne mogu da je slusam, mada ona jos i ima glas, no ono na sta je Ketchua mislio (bar mi se cini :D) je da je pravi RnB nestao nekih 70ih godina sa muzicke scene.. Danasnji RnB se moze samo marginalno porediti sa zvukom koji je bio karakteristika starog.. Stari se oslanjao dosta na jazz ritmicke delove (sto u novom nesto bas i ne primecujem sobzirom da je ritam sekcija - beat iz fruti lupsa). Nesto najslicnije RnBu danas je ono sto nazivaju neoSoul-om (Erykah Badu, D'Angelo, Raphael Sadiq etc. etc.).

Ono sto danas na MTV-u nazivaju RnB je crnacki POP ;) Cisto da razdvoje boje na pop i rnb charts..

anded zombi leš!
15.1.2010, 12:17
[QUOTE=--ComputerBoy--;953312]Pa, tacno je...
MTV se polako pretvara u Grand. :)

Polako????? Oni su bre pre dvaes godina puštali glem metal - bljak! To su zamenili narkomanskim grandžom i alt. rockom (pritom su pljuvali po glemu koji ih je hlebom i kokainom hranio), us**li Rock muziku u americi za sva vremena... onda su nastavili sa repom, gurali krljavi nu metal... a sad sve to skupa i mnogo više od toga... MTV je uvek bio ljigav i odvratan...
Ovaj novi R&B nema veze sa izvornim žanrom, to je u najboljem slučaju komercijalni pop rep sa tragovima R&B-a u sebi!
O pevačkim kvalitetima Lejdi Gage dovoljno govori Saut Park i Kartmenova obrada!:)

Wiki
15.1.2010, 12:44
D67kmFzSh_o

White Ripper
15.1.2010, 12:47
Treba li istaći da je onaj gornji video sprdnja :D
Ahahahaha :rofl: Epic Fail
Ulepsa mi vece :aplauz:

E nasli ste da zezate ljude po forumu :D:o Ali kad si uljepso vece i meni milo:)

Da ne bude ko sto neko rece da sam se odreko hardkora

http://www.youtube.com/watch?v=v_09wFxoaeQ
http://www.youtube.com/watch?v=ERB2amudLsI

Ovaj bend najjace bubnjare...razvaljuju...
Ovo je divljanje i koljodavljenje ali OK :D

Vulee
15.1.2010, 12:54
Ček malo, ovo nije HC, ovo je onaj nu metal na koji se pale tinejdžerke.

anded zombi leš!
15.1.2010, 12:59
hehehe... naravno da nije HC:) Al, sve je to ku*ac od muzike! HC, Nu Metal, Metalcore, Deathcore.... ameri su pukli. Evropski Metal rules!:nov_guita

doctor
15.1.2010, 13:28
Hmeh, eto objasnili ste pop :D
T.j. niste, a na to sam i mislio. Iris svaka cast na definicijama popa, odlicne su :D

Elem, Linkin Park je po meni sjajna grupa. Odlicna kombinacija raznih zanrova muzike. I sto je najbolje, po meni, oni nemaju losih pesama. :) (naravno, sto se tice onih koji vole ovu muziku)

5AWbgkRpYwc
FiMrgocplEw
Samo neke od mnogobrojnih dobrih pesama...

Poslusajte i:
c_L7faw0Nm0
Gd9OhYroLN0&feature=related

Prvo sto mi je padalo na pamet...

LYU-8IFcDPw&feature=channel (Linkin Park - Faint)

Iris
15.1.2010, 13:31
Uh uh, hrabra izjava :D.
A gde glume velikani Al Pacino, De Niro, Robin Williams, Kevin Spacey,... ?
U nezavisnoj produkciji u Nemackoj :) ?

U Holivudu ne manjka glumackog kvaliteta, cak sta vise, tamo je koncetracija najboljih glumaca.
Fali inovativnih scenarija, ni rezisera ne manjka kvalitetnih.

Tako da...

Šta, izdvojiš žito od kukolja i to ti je opravdanje da je Holivud stecište najboljih glumaca na svetu? E to je hrabra izjava!
Ako preturimo muzičku i filmsku industriju u poslednjih deset godina, nema sjajnih stvari u mainstream produkciji, to je sigurno. Najviše reklamirana i prodavana izdanja definitivno nisu i najkvalitetnija. Šta, Spiderman i Casino Royale, odnosno Britney Spears i Black Eyed Peas su pokazatelji kvaliteta? I to je bila poenta mog posta.

Da ne idemo više u off, ok? :ciao:

A kada već pominjemo metal, da li je neko u skorije vreme dao šansu japanskim bendovima? Japan već decenijama ima sjajnu metal scenu! Pretežu heavy, glam i black, ali ima i dobrih crossover trash, metalcore i nu grupa.

anded zombi leš!
15.1.2010, 13:47
A kada već pominjemo metal, da li je neko u skorije vreme dao šansu japanskim bendovima? Japan već decenijama ima sjajnu metal scenu! Pretežu heavy, glam i black, ali ima i dobrih crossover trash, metalcore i nu grupa.

Hmmmm... poslušao sam nešto od X Japana i Aiona... nije mi se posebno dopalo... Al znam da je Japan izuzetno zahvalno tržište za Power/Prog. pa i Thrash (verovatno i za moderniji nu, metalcore i šta već...) naši bendovi tamo često šalju albuma tamo...

Iris
15.1.2010, 14:20
X Japan je imao svoje sjajne momente, smatram da nisu džabe jedan od najpoznatijih metal bendova u Japanu... jedino su preterali sa baladama. No naravno, sve je stvar ukusa. Najviše žalim što je dobar deo sjajnih metal bendova u Japanu još uvek u demo statusu, pa njihova muzika ne može lako da se nabavi...

Neki su se, srećom, probili na Zapadu zbog anime serijala za koje su pisali muziku. Tako sam otkrila bend Maximum the Hormone (http://en.wikipedia.org/wiki/Maximum_the_Hormone):
6qz11BFTgZU

anded zombi leš!
15.1.2010, 14:57
Zvuči zanimljivo... da su amerikanci verovatno bi bili zvezde i ja ne bih za njih prvi put čuo od tebe:) Ipak, ovo nije nešto što ja lično slušam. Više sam u fazonu da mjuzu slušam zatvorenih očiju:), pa tako se sada drogiram bendom Crimfall, album As the Path Unfolds... predivan evropski metal, fuzija folka, blacka, filmske muzike... A kad mi se već skače po sobi onda pustim Kreator, Megadeth, Overkill (inče svi imaju sjajne nove albume!)... al, svakom svoje....:)

King James
15.1.2010, 15:06
hehehe... naravno da nije HC:) Al, sve je to ku*ac od muzike! HC, Nu Metal, Metalcore, Deathcore.... ameri su pukli. Evropski Metal rules!:nov_guita

Bolje slusati amerikanski nu metal nego evropski pozerski-gay black ili gay power metal, ili jos gore gothic metal...Britanski heavy i nemacki thrash, par svedskih bendova, ovo ostalo nista...Ali ne, to je Amerika, pa aj' da je pljujemo :kreza: Ali kako kod da se okrene, metal je prorao dolaskom Nirvane, 80ih su bile zlatne godine, 90e mracno doba...Ali ipak ima old school bendova koji odrzavaju ovo malo metala sto je ostalo...

Evo malo naseg metala,nas najbolji metal bend :nov_guita
Wfb86r7uX6I

White Ripper
15.1.2010, 15:09
Ček malo, ovo nije HC, ovo je onaj nu metal na koji se pale tinejdžerke.

:facepalm

Da ne bi vise pravio ovakve greske nu metal je dakle "gitaranje" sa prisustvom tehno i rep elemenata...
http://en.wikipedia.org/wiki/Nu_metal
da ne bude da pricam napamet;)
HC je podvrsta punk metala i odlikuje se nesto brzim tempom,extra agresivnoscu (gore nego trash metal!) i divljanjem jednog ili vise pjevaca;)

Linkin park je nu metal grupa,a tinejdzerke se pale na one pedere ko sto su oni iz HIMa :D

King James
15.1.2010, 15:13
a tinejdzerke se pale na one pedere ko sto su oni iz HIMa :D

Da ne zaboravimo Alexi Laiha, na njega tek seku vene :D To mi nikad nece biti jasno zasto...Malen, ruzan, p*derast... :confused:

anded zombi leš!
15.1.2010, 15:21
[QUOTE=King James;953550]Bolje slusati amerikanski nu metal nego evropski pozerski-gay black ili gay power metal, ili jos gore gothic metal...Britanski heavy i nemacki thrash, par svedskih bendova, ovo ostalo nista...Ali ne, to je Amerika, pa aj' da je pljujemo :kreza: Ali kako kod da se okrene, metal je prorao dolaskom Nirvane, 80ih su bile zlatne godine, 90e mracno doba...Ali ipak ima old school bendova koji odrzavaju ovo malo metala sto je ostalo...

Prvo, muziku je zaista glupo deliti na gej i na... pa, mačo, muževnu.
Nirvana jeste uništila Metal, ali samo u americi... ljudi su tamo skoro pa zaboravili na thrash metal (imali su ludačku scenu!), da ne spominjemo prog. i power... i sad svi sviraju ku*cu sa tim metalcore, deathcore glupostima. pojavi se jedan iole originalan bend, i sto klonova... Znači, nemam ništa protiv američkog metala! od novijih bendova valja, npr, lamb of God, Mastodon... ali njihova scena u globalu je pukla!

[QUOTE=White Ripper;953551]:facepalm

Da ne bi vise pravio ovakve greske nu metal je dakle "gitaranje" sa prisustvom tehno i rep elemenata...
http://en.wikipedia.org/wiki/Nu_metal
da ne bude da pricam napamet;)
HC je podvrsta punk metala i odlikuje se nesto brzim tempom,extra agresivnoscu (gore nego trash metal!) i divljanjem jednog ili vise pjevaca;)

HC nije žešći od Thrasha. Možda ti likovi više skaču i više se dernjaju na bini, ali HC je mnoooogo lakši i jednostavniji od Thrasha!!! Misim, koji je HC bend agresivniji od sepulture? I nije HC nikakava 'podvrsta punk metala' već direktni naslednik punk muzike, nastao iz street punka!

G@Rtn3R
15.1.2010, 15:26
@Iris Au.... We are X!! :D
Rm8zhgVQBJE

Shlaymara
15.1.2010, 15:41
:
HC je podvrsta punk metala...

Sta je punk metal, leba ti? Gledam ove metal pravce i ispada da svaka metal grupa ima svoj.:p

Beagle
15.1.2010, 15:47
Evo malo naseg metala,nas najbolji metal bend :nov_guita

Kad si vec pomenuo domaci metal... Iz pepela Atlantide (http://www.myspace.com/atlantidaband) kao feniks je nastala... Aeternia :)

vnR-Zrx1k1o

yq-P1pF5X-Y

anded zombi leš!
15.1.2010, 15:56
Podrška za domaći metal!:)
valjda će ta eternia već da izda album... space eater razbija!

G@Rtn3R
15.1.2010, 16:04
Meni je ova najdraža :D
hj7LPwi83YM

White Ripper
15.1.2010, 16:36
Da ne zaboravimo Alexi Laiha, na njega tek seku vene :D To mi nikad nece biti jasno zasto...Malen, ruzan, p*derast... :confused:

Pa djevojke najvise vole te pedere:n-cc2:
@Shlaymara
Ma te podjele na vrste i podvrste su krajnje glupe,ali on jeste fino odvojit "ljude" od "neljudi":D

http://www.youtube.com/watch?v=9k_vyxBigaU
Evo jednog vrxunskog narodnjaka a pjesma je sama vrx!

Iris
15.1.2010, 17:01
Više sam u fazonu da mjuzu slušam zatvorenih očiju:), pa tako se sada drogiram bendom Crimfall, album As the Path Unfolds... predivan evropski metal, fuzija folka, blacka, filmske muzike...

... A da ne bi tebe, nikad ne bi čula za Crimfall ;). Potražiću...

@Iris Au.... We are X!! :D

Nikad bolja stvar! :aplauz:

doctor
15.1.2010, 17:40
Wdqo9aO0fyo

Respect :nov_guita

G@Rtn3R
15.1.2010, 17:48
1V71MQEUJKY
Respect :D