PDA

Prikaži potpunu verziju : Šta slušate od muzike...

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66

Ulmawen
1.6.2008, 15:08
To da li će Castle fest da propadne ili ne ćemo tek da vidimo; to što je dosta ljudi čuvalo novce da bi išlo u Smederevo umesto na Legacy i dalje ne znači da će ti bendovi koji tamo treba da nastupe uopšte hteti da sviraju, kad se pročuje da su ovi nesrećnici u Beogradu svirali za pivo i kikiriki. Stvarno sramota; i opet se ponavlja priča sa Hellhammer festivala. Sa ovakvim ponašanjem, ne bi me čudilo da ne vidimo skoro sličan festival.:( Inače, slaba posećenost ne može da bude izgovor za to što ti ljudi nisu plaćeni, niti može da se organizuje festival sa tako raznolikim imenima i skupim kartama, a da se organizatori pritom oslanjaju na posećenost! :mad: Mislim, ipak je ciljna grupa metal festivala malo mlađa publika, ugl. školarci i studentarija. Teško da će neko iz te grupe moći da odvoji 5, 6 hiljada dinara da bi gledao dva benda koja voli. Ako ta 2 benda pritom sviraju u 2 različita dana, eto tek veselja! Čujem da ljudi nisu mogli da izlaze jednom kad su ušli. Da li je to istina? Ako jeste, to je tek teška budalaština. I najobičniji KST ima pečat; taj dodatni trošak teško da bi ih drastično "ojadio".:mad:

Covenant
2.6.2008, 14:18
To da li će Castle fest da propadne ili ne ćemo tek da vidimo

Sa Legacy Festom se ponovila prica koju sam ja video previse puta na metal koncertima
Prvo ljude iz organizacije klinci i ostali smaraju maksimalno na forumu u fazonu "dovedite ove ili one,idem na koncert ne pitam za cenu" a kada taj toliko zeljeni band(ovi) dodju onda-cabar
Eto naprimer dugo iscekivani Opeth bi bio najbolji primer-svi kukaju kako hoce da slusaju ove umetnike i generalno sjajan band a najveca smejurija je da bi na ovaj(evenutalni)koncert doslo po mojoj proceni ne vise od 500 ljudi i to plafon-dakle poluprazan SKC ;)
A jos jedno interesantno zapazanje je da je na Legacy-ju(i ne samo na njemu ;)) jedno 70% publike bilo sa strane sto dovoljno govori kakvi su ustvari "ljubitelji" metal muzike iz prestonice(bez uvrede za nekoga)

... dalje ne znači da će ti bendovi koji tamo treba da nastupe uopšte hteti da sviraju, kad se pročuje da su ovi nesrećnici u Beogradu svirali za pivo i kikiriki. Stvarno sramota; i opet se ponavlja priča sa Hellhammer festivala. Sa ovakvim ponašanjem, ne bi me čudilo da ne vidimo skoro sličan festival.:( Inače, slaba posećenost ne može da bude izgovor za to što ti ljudi nisu plaćeni, niti može da se organizuje festival sa tako raznolikim imenima i skupim kartama, a da se organizatori pritom oslanjaju na posećenost!

A izvini molim te na sta treba da se ogranizatori oslone nego na posecnost?
Koji to festival na svetu moze da uspe sem ako se ne oslanja na posecenost i samim tim na vracanje ulozenih para koje direktno zavisi od posecnosti tj kupljenih karata?
Mislim stvarno-zapitaj se sta pricas :rolleyes:
Inace just for the record-nacuh da se se ljudi iz Legacy-ja zaduzili do guse sve u nameri da festival uspe i da i pored toga nije bilo dovoljno para da se plate neki bendovi jer nisu svi svirali bas za dz vec 3 benda od njih 15-ak ;)
Eto nisu se bas samo "oslanjali na posecenost" :opanachke
Doduse-verovatno ce il' na robiju ili pod voz i iako su sto se nekih aspekata organizacije tice ispali bas bezobrazni meni je njih pomalo i zao-nije da ih poznajem licno ali imam nekoliko drugara sa yumetal foruma koji ih znaju i svi kazu da su zaista OK kao likovi i skoro uvek su izlazili ljudima u susret-delili su besplatne karte za sve koncerte i sakom i kapom a na neke manje koncerte(Suffocation i Behemoth izmedju ostalih)su dosta ljudi pustili da udju ono na veresiju
Za razliku od ljudi iz npr Terra Nostre koji su najobicniji lupezi da se ja pitam

Mislim, ipak je ciljna grupa metal festivala malo mlađa publika, ugl. školarci i studentarija. Teško da će neko iz te grupe moći da odvoji 5, 6 hiljada dinara da bi gledao dva benda koja voli. Ako ta 2 benda pritom sviraju u 2 različita dana, eto tek veselja!

Karta za Legacy je kostala 4000din a za jedan dan 3000 i nije se menjala sve do pocetka festivala
Ako uzmemo u obzir da solo cert nekog ozbiljnijeg metal benda kosta u proseku 1200din to zaista nije puno-i to za 12 sati kvalitetne metal svirke po danu ;)
A sto se rasporeda bendova tice-on je po meni bio za svaku pohvalu-malo death,malo prog i tharsh i na kraju black-za svakog ponesto
Ono sta treba da rade-da krnu samo thrash metal bendove jedan dan pa da se ljudi koji to ne slusaju smore za medalju :rolleyes:

Čujem da ljudi nisu mogli da izlaze jednom kad su ušli. Da li je to istina? Ako jeste, to je tek teška budalaština. I najobičniji KST ima pečat; taj dodatni trošak teško da bi ih drastično "ojadio".:mad:

Koliko ja znam kada god je neki festival ulaz funkcionise samo u jednom smeru-druga stvar je solo cert ;)
BTW prostor je bio sa odlicnom ventilacijom-dakle unutra je bilo kudikamo prijatnije nego po onoj omorini napolju tako da meni licno nije nimalo zasmetalo sto nisam mogao da izlazim :a_bleh:

Nego kada ostavimo to sve po strani-niko mene nece ubediti da su bendovi koji su svirali bili smoreni
Bas naprotiv-svi su bili sjajni i maksimalno opusteni-ne znam ko je to rekao da se Vader smorio kada je na njihovoj svirci bilo ekstra-znam jer sam bio tamo ;)
Bukvalno i bez foliranja-meni je zaista tesko bilo da kazem koji mi je bend bio favorit-mislio sam da ce to biti Obituary pa me onda eto oduvao POS i Belphegor drugog dana
Prostor ekstra,ozvucenje profi,bendovi bolji nego ikada-dakle to je zaista bilo vrh cisto da ne ispadne da nista nije valjalo kako neki izgleda hoce da ga prikazu
Ali eto nekome je bilo izgleda s**t sto nije moglo da se izadje-kao da su ih drzali zatvorene dve nedelje a ne nekoliko sati :opanachke

Uostalom takvi biseri nisu strani ni drugim dogadjajima-nije Legacy ama bas nikakav izuzetak
E i jos nesto za kraj-ostajem pri svome-Testament i Obituary vrede zajedno vise nego pola Castle Festivala
Medjutim sta klinacadija zna sta je Testament-oni bi da cuju Cradle Of Filth i Dimljenog Burgera
Mislim :rolleyes:

bobi
2.6.2008, 19:24
Ma kad razmislim, više se bre isplati da dam 100 evra više i da odem na neki festival u Rumuniju ili Mađarsku, nego da se pouzdam u organizaciju domaćih crnih guja.

A i kakva je to organizacija, kad nemaju da plate bendovima zato što nije dovoljno karata prodato? Pa valjda treba da se imaju pare za bendove i pre nego što prodaju prvu kartu. Nije neki bend kriv, ako naši ne znaju da rade marketing.

Dreamfall
2.6.2008, 22:21
Od prestojecih festivala ja para imam samo za 1 dan castle-a i 1 dan exit-a(jbg kupio sam novu gitaru :o ) Na castle cu tek da odlucim da li cu da idem ali na exit idem 13 jula da ispljujem Nightwish-ovu novu ''pevaljku'' u krugu njenih postovaoca/nepodnosioca sto se tice legacy-a ja bas i ne slusam taki metal i u Srbiji on nije nesto zastupljen (ni popularan)tako da je to razlog katastrofe koju je Convent opisao.Sto se tice gitarijade potrudicu se da tamo odem sa svojim bendom ako ne onda sigurno idem kao posmatrac :aplauz:

Insecticide
2.6.2008, 23:57
http://www.mtsmondo.com/entertainment/gossip/text.php?vest=98980

....
Nemate pojma kako sam bio..Sretan..Do sad.

Dreamfall
3.6.2008, 6:36

....

Steta bas steta prvo Kiss a sad i Slayer...pa sta da se radi barem cu dobiti prigodan poklon :D a kad sam vracao kartu za Kiss jedva mi i pare vratili :(

Patton
3.6.2008, 9:56

....
Hmmm... zasto ne mogu da poverujem u ovo :confused: :paranoia:
Mozda ljudi jednostavno nemaju para, s obzirom koji je nalet velikih koncerata i festivala sad na leto. Bezveze potez, ako nista drugo, mogli su da sviraju na manjem prostoru -> Hala sportova.

Wolverine
3.6.2008, 10:01

....

Ja sam bio deprimiran kad su Joviji otkazali...

King James
3.6.2008, 15:05
Ljudi koji su najbolji albumi od Dia ili Dioa kako se vec pise :kreza: Ronnie James ''Dio''

next
3.6.2008, 17:23
Ja sam bio deprimiran kad su Joviji otkazali...

Joooooooj, kako mi je krivo zbog toga!!! Ja sam taaakko nalozen na BJ u poslednje vreme( malo duze poslednje vreme :D ), slusao sam ja i pre, ali sad su mi bas legli.......
I tako sam bio srecan! Al' jbg.

P.S. Nazovite me paranoicnim, al' ja taj njihov otkaz sve nekako povezujem sa politickom situacijom...Znam da bas i nema mnogo smisla, ali.......

Nadam se da ce nas posetiti sledeceg leta.

Ulmawen
3.6.2008, 17:47
P.S. Nazovite me parnoicnim, al' ja taj njihov otkaz sve nekako povezujem sa politickom situacijom...Znam da bas i nema mnogo smisla, ali.......

Nije baš da nema, s obzirom da se to u poslednje vreme navodi kao razlog za većinu otkazanih koncerata, a generalno se vodimo kao "kritični". Što naravno ne menja činjenicu da je premalo karata prodato da bi se koncert organizatorima isplatio; bolje i to nego da opet ne plate bendove! (Mada mi je iskreno žao za Slayer, koji jako volim :().
Jedino me čudi što koncert Slayera, recimo, nisu prebacili u SKC. Jes' da mu je akustika jadna, ali oni bi i tamo zvučali dobro, kao i uvek i svuda. Slična stvar je urađena pre par godina kada je Apocalyptica nastupala, koja je takođe prvobitno planirana za Taš...

Srlandand
3.6.2008, 21:23
Glupo je bilo organizovano to sto su Police i Slayer istoga dana. Znam mnoge (iako cudno zvuci) koji su hteli da idu i na jedan i na drugi koncert. Meni je bilo totalno s***** kada je Bon Jovi otkazao. Hteo je da svira jedino ako imamo demokratsku vladu (koliko sam ja obavesten)(izvinjavam se zbog politike), dok su se Slayer uplasili za svoju bezbednost posle onog sramnog vandalizma po ulicama prestonice (neko bi ocekivao od njih da budu zestoki i da se nicega ne plase... :opanachke). Samo Castle da mi ne diraju...

bobi
3.6.2008, 22:32
kada je Bon Jovi otkazao. Hteo je da svira jedino ako imamo demokratsku vladu (koliko sam ja obavesten)(izvinjavam se zbog politike), dok su se Slayer uplasili za svoju bezbednost posle onog sramnog vandalizma po ulicama prestonice (neko bi ocekivao od njih da budu zestoki i da se nicega ne plase... :opanachke).
Ako je ovo tačno, onda samo mogu da kažem:
"Koga nema, bez njega se može."

True metalci... yeah... how-yes-no :rolleyes:

SirDuck
3.6.2008, 22:34
Slayer uplasili za svoju bezbednost

:rofl:

Koji čvrsti momci, bvahahahaha :D

zoran845
3.6.2008, 22:48
... dok su se Slayer uplasili za svoju bezbednost... (neko bi ocekivao od njih da budu zestoki i da se nicega ne plase... :opanachkeTo kao onaj vic/anegdota gde je čovek kupio rotvajlera od 200 kila, pa ga stalno držao u sobi, a kad ga komšija pitao što ga ne pusti u dvorište ovaj mu rekao: "Jes', pa da mi ga ukradu!" :paranoia:.

Dreamfall
3.6.2008, 22:49
Well pre par sati odem ja na forum Iron Maiden-a (gde sam i moderator) i postavim jedno prosto pitanje u temi koju sam otvorio pitanje je bilo kada ce Maiden-i opet u Srbiju da sviraju?Par ljudi odgovori da oni da su na njihovom mestu ne bi svirali kod nas jer se plase da ne zavrse kao Dimebag(R.I.P. wherever you are).Ja naravno odgovorim na to garantujuci za njihovu bezbednost jer kao ja sam neki faktor u Srbiji.Kroz 34 min od postojanja teme puce svadja oko nastupa Maiden-a u Iraku i Pakistanu,Kini,Bangladesu.... i ja banujem neke clanove jer su vredjali ne samo Srbiju vec i sve ostale zemlje sveta pa i Rusiju.Posle 40 min pojavi se lik sa admin nikom Janick Gears i famoznih nedostiznih 4 postova i odgovori da ih u Srbiju niko ne zove jer bi oni kao dosli.Temu je on zakljucao pa posle i izbrisao.Ja njemu posaljem bullet-in i pitam ga ko je stvarno a on je ustvari lik koji je podigao web page i kao radi sa IM.Potrazim ga je na forumu nigde ga nema :confused: Ja banujem jos neke likove na 4 dana cisto iz dosade i odem sa foruma.Posle 2 sata meni mail-om stize poruka da imam novu poruku na maiden forumu.Ja procitam a ono neki administrator me pita sto sam banovao neke ljude ja objasnim i sve se na tome zavrsi.Situacija je dakle vrlo ozbiljna jer bendovi van granica nase zemlje primaju izgleda vrlo lose informacije o stanju u drzavi i izgleda da ce opet proci mnogo godina dok veliki bendovi rese da dodju u Srbiju.Maler :paranoia:

Wolverine
4.6.2008, 9:54
Joooooooj, kako mi je krivo zbog toga!!! Ja sam taaakko nalozen na BJ u poslednje vreme( malo duze poslednje vreme :D ), slusao sam ja i pre, ali sad su mi bas legli.......
I tako sam bio srecan! Al' jbg.

P.S. Nazovite me paranoicnim, al' ja taj njihov otkaz sve nekako povezujem sa politickom situacijom...Znam da bas i nema mnogo smisla, ali.......

Nadam se da ce nas posetiti sledeceg leta.

Moguce je i u septembru, na greatest hits turneju (znaci bice TD i DC)... I Jon je u onoj drugoj stranci u Americi (nije kod Zbuna), i stalno nesto se*enda o politici umesto da dodje...

Covenant
4.6.2008, 12:58
Kakva li cuda-otkazan Slayer :opanachke

To uopste nije iznenadjujuje jer su ljudi imali na raspolaganju Legacy,uskoro ce EXIT,pa Castle a plus da ne pominjem Police,Nick Cave-a,Knopplera itd itd
Jbg ovo je Srbija i nemaju ljudi para bas toliko da sve to isprate a i brate karta za Slayer kosta k'o za skoro pola Castle Festa tako da je stvar jasna ;)
Ionako su bili na EXIT-u pre par godina kada sam ih slusao(zaista je bilo do yaya),tako da me to nesto preterano ne potresa a ionako nisam planirao ni da idem :opanachke

A cisto malo da demantujem Ulmawen :rolleyes:
Bendovi na Legacy-ju ce biti isplaceni-do poslednje pare a menadzeri kazu da to nikako nije kraj metal koncerata kod nas ;)
Ja se nadam da je tako-jer hocu da cujem kraljeve zvane Nile a i Belphegor nastupa sa njima(ljudi su razvalili na Legacy-ju za sve pare :aplauz:)plus legende zvane Grave
Doticni dovode i Mike Pattona-tako da bi bila zaista steta da se sve to otkaze :cool:

next
4.6.2008, 12:59
@ Dreamfall
Chek, chek ovo za Maidene, nsiam te bash razumeo...
Niko ih nije zvao a inache bi doshli !??
Pa jbt. to je vec do nas i nashe organizacije...
A kad bi ponovo dolazili, nadam se da ne bi bilo kao proshli put,valjda bi konachno bili na otvorenom...

@ Wolverine

Hum.......Greatest hits turneja...
To je onda chak i bolje, nraavno ako se isposluje dolazak...
Ovaj Lost highway mi nekako uopshte nije svarljiv, a i voleo bih da chujem pesme tipa In thees arms, Santa fe...A to skoro sigurno ne bisvirali da dolaze na svirku kao promocij novog albuma...

Dakle, videcemo....A ako su bile tachne informacije da je bio potpisao predugovor, onda bi bilo lepo da nas isposhtuju u septembru na toj Greatest hits turneji...

Covenant
4.6.2008, 13:09
Nego.....

14. decembra nam dolaze u SKC

Morbid Angel
Kataklyzm
Marduk
Keep Of Kalessin-sic!
Arsis

Hohohoh-bice pokolj :dzavo:

bobi
4.6.2008, 13:39
Žao mi je što sam propustio Nicka Cave-a, skroz sam izgubio iz vida da je večeras. :(
Ako neko ide na koncert, zamolio bih da prenese utiske.

WhenDarknessFalls
4.6.2008, 14:16
Castle Fest otkazan... :o Za vise informacija, pogledajte ovde (http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=35299&view=findpost&p=1682974).
Judasi i Cavalera Conspiracy ostaju, sviraju na Tashu 1. jula koliko sam upucen.

bobi
4.6.2008, 14:57
Castle Fest otkazan... :o Za vise informacija, pogledajte ovde (http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=35299&view=findpost&p=1682974).

Čini se da je onaj lik u pravu kada kaže da u Srbiji nema više od 2000 metalaca. :(
E stvarno smo usr4na zemlja... da je neki političar bio umešan u ovaj fest, da vidite kako ne bi bio otkazan i kako bi se imalo para za sve.

zoran845
4.6.2008, 15:05
Čini se da je onaj lik u pravu kada kaže da u Srbiji nema više od 2000 metalaca. :(Nema vas mnogo, ali ste glasni i "navalentni". U ovoj temi se (skoro) ni o čemu drugom ne piše nego o "metalu". :(

A tu je i "sindrom povodljivosti": ko sme da kaže da sluša nešto drugo kad "big guns" foruma samo verglaju o metalcima.

bobi
4.6.2008, 15:11
Nema vas mnogo, ali ste glasni i "navalentni". U ovoj temi se (skoro) ni o čemu drugom ne piše nego o "metalu". :(

To je tako zato što ima o čemu da se piše.

A ko to brani drugima da pričaju o drugim vrstama muzike (čak se i pričalo)?

Covenant
4.6.2008, 15:20
Tako je bobi
Niko vam ne brani da pricate o cemu hocete-ne vidim da postoji neki ban ili nesto :)

Elem-bruka
Da na jedan Legacy ciji je kapacitet bio tricavih 2500 ljudi nije moglo da dodje okruglo toliko-mislim sramota,a jos veca sramota je da je 70% publike bilo sa strane-dakle tr00 Beogradskih "metalaca" kojima je bilo sve pod nosom nije bilo ni od korova(bez uvrede,cast izuzecima)
Ja sam licno misljenja da tu nije toliki faktor bio sto nisu placeni neki bendovi odmah na Legacy-ju(iako je bruka,to stoji)vec to sto su manageri bendova skapirali posle Legacy-ja sta treba da ocekuju sto se tice posecenosti u zemlji Srbiji pa su krenuli da otkazuju svi po domino efektu
Ej jbt-pa na Slayer koncerte dolazi po 10000 ljudi ali Srbija izgleda u svemu treba da bude izuzetak-mislim strasno :opanachke
Ono cega se ja plasim je da ce sve ovo IZUZETNO negativno da se odrazi na buduce metal certove kod nas-dakle mozemo ocekivati periode duge duge suse

P.S No nadu u bolje sutra mi daju certovi Tiamata i Ministry-ja koji ce biti na EXIT-u-makar nesto da bude....

Iris
4.6.2008, 16:33
Ono cega se ja plasim je da ce sve ovo IZUZETNO negativno da se odrazi na buduce metal certove kod nas-dakle mozemo ocekivati periode duge duge suse...

Svašta, pa ovde i jeste suša već decenijama... Setite se malo ko je sve nekada dolazio ovde da svira, kad je rock & metal scena bila kvalitetna i bogata, a onda sve do pre par godina nikog nije bilo. Plus se mnoge legende nikada i nisu pojavile: u Srbiji nije svirala Pantera, Sepultura, Anthrax, Rammstein, AC/DC, pa ni Metallica i Machine Head kad je trebalo, nekih desetak godina ranije! A što je najgore, svi su manje-više sve vreme svirali u okolnim zemljama - samo na Sziget festivalu (http://en.wikipedia.org/wiki/Sziget) u Mađarskoj su od '95. do '99. godine nastupali svi živi, a pola tih bendova nikada više nećemo imati šanse da vidimo uživo jer su mrtvi, raspali, ćelavi i debeli! A ovamo nam je EXIT neka uzdanica... :boodala:

Tako da, što se mene tiče, suša ovde traje još od 1990. godine!

NjegovaWisost
4.6.2008, 16:40
Situacija je dakle vrlo ozbiljna jer bendovi van granica nase zemlje primaju izgleda vrlo lose informacije o stanju u drzavi i izgleda da ce opet proci mnogo godina dok veliki bendovi rese da dodju u Srbiju.Maler :paranoia:
Pa, zamisli da si na mjestu Kissa, i dođeš uvde, uhvati te Arkan i traži 20000 za otkup..
Ja mislim da je to izmišljotina, znaju kako je bilo na prošli put, i znaju da su ljudi vikali ticket please oko sajma, i obećali su da će idući put biti na stadionu, i rdno će da me razočaraju ako ih ikad više ne vidim :)

p.S. Kako misliš, "banovao ljude iz dosade"?

E, ja obožavam mejdene pa nisam metalac....

Highlander
4.6.2008, 17:06
E stvarno bezveze... :( Ove godine se nisam organizovao na vreme, zato sam mislio da idem sledeće... ali ko zna da li će uopšte biti nekog festivala u budućnosti...:(
Samo da opet dođe Amorphis, na njih idem sigurno. :qliranje:

Covenant
4.6.2008, 20:04
Steta sto nisi bio-taj cert je bio aposlutni vrh :)
Kada ti to kazem ja koji ih ne slusam toliko ;)

Dreamfall
4.6.2008, 20:21
Pa, zamisli da si na mjestu Kissa, i dođeš uvde, uhvati te Arkan i traži 20000 za otkup..
Ja mislim da je to izmišljotina, znaju kako je bilo na prošli put, i znaju da su ljudi vikali ticket please oko sajma, i obećali su da će idući put biti na stadionu, i rdno će da me razočaraju ako ih ikad više ne vidim :)

p.S. Kako misliš, "banovao ljude iz dosade"?

E, ja obožavam mejdene pa nisam metalac....

Visio sam na forumu gledajuci da neko jos ne odgovori na postavljenu temu i ti ljudi su krenuli da pricaju kako bi tema trebala da se zakljuca jer je jasno da u Srbiju ne treba doci i tako to i ja ih lepo banujem :confused: :o Sta ces bicu patriota jer mi se ( i gde mi se) moze :cool:

Wolverine
4.6.2008, 20:32
Koja ironija...jbt! Toliko njih trebalo da dodje sad nece niko. Da l' da placem ili da se smejem?:confused:

Srlandand
4.6.2008, 20:36
Je****, ne mogu da verujem da je za Castle prodato samo 300 karata. Da su cekali jos malo bilo bi oko hiljadu, ali to nije poenta. Mislim da se kod nas preteruje sa zakazivanjem koncerata, jer mi nemamo standard zapada. Ne moze neko da organizuje dva velika festivala jedan za drugim, plus da najavljuje milion koncerata u tom periodu. Trebali su da naprave bolju reklamu u inostranstvu (pogotovo okolnim zemljama), jer je na primer Avantasia (koja inace u okuplja oko 80000 ljudi na koncertima) pored Srbije, trebala da svira (i svirace) samo u Engleskoj i Francuskoj.

pyost
4.6.2008, 20:58
Ja se iskreno nadam da Green Fest nece biti otkazan :paranoia:

shin-bojan
5.6.2008, 8:00
Žao mi je što sam propustio Nicka Cave-a, skroz sam izgubio iz vida da je večeras. :(
Ako neko ide na koncert, zamolio bih da prenese utiske.

A zar je moglo da bude lose :) ?
Cave je ubio - 2 bisa i ukupno 2.5 sata svirke.
Ok, nekim ljudima se nije svideo izbor pesama(ni ja bas nisam potpuno zadovoljan), ali zaista je vredelo ovo videti.

NjegovaWisost
5.6.2008, 9:03
He he he, madona otkazala dolazak u Beograd :opanachke

zoran845
5.6.2008, 9:34
Svi koji su hteli da idu da čuju i vide Nika Kejva, a nisu, imaju za čim da žale: čovek je prašio skoro dva i po sata!

Kažu da je koncert bio ludilo. Kejv, koji je nekom prilikom na glasni komentar iz auditorijuma odgovorio da će sledeći put "nabiti čizmu u grlo" onom ko dobacuje, na sinoćnom koncertu je - ispunjavao muzičke želje. Bilo bi lepo da i neko ko je lično bio tamo iznese svoje utiske.

He he he, madona otkazala dolazak u Beograd :opanachkeKo bi rekao da ćemo od paljenja ambasada imati i neke vajde? :icon_scra

Ocelot
5.6.2008, 18:52
Svuda čitam iste komentare da je bilo neverovatno na koncertu. Nisam ni sumnjao da je moglo biti drugačije. Živa legenda!

A M G
6.6.2008, 21:16
Ne znam da li je ovo pravo mesto za moj komentar, ali sam morao nekome da se pozalim i iskazem svoje gadjenje!

Pre 10 minuta mi stize poruka od druga, pita da izadjemo malo napolje da se prosetamo. Uz to, zamolio me je i da mu skinem onu retardiranu pesmu Tu, tu, tu sabanske grupe In Vivo za njegovu mladju sestru koja je 5 razred osnovne! :boodala: Znaci zgranuo sam se kada sam video sta to dete hoce da slusa! :(
Meni je ovo stvarno odvratno, da jedno mlado bice u razvoju slusa jednu tipicno selsko-sponzorusku pesmu! :smajli-koji-povraca:
Nazalost, nije ovo usamnjeni slucaj, sve se cesce na klinackim rodjendanima slusa Grand i slicni shit! :n-cc2:

steve89
6.6.2008, 21:36
Oko mene pijani drugari,
a ja samo tebe dozivam,
nema tebe a niko da se javi,
sto propuštenih poziva...! :qliranje:

Što? Baš dobra pesma (http://youtube.com/watch?v=onAl3p7wAJs)? :D

Aleksandar
6.6.2008, 21:49
Slusa li iko Matisyahu?

Za one koji nikad nisu culi:
http://www.youtube.com/watch?v=2-E_9ADC-kA

Gordon Freeman
6.6.2008, 21:50
Meni je ovo stvarno odvratno, da jedno mlado bice u razvoju slusa jednu tipicno selsko-sponzorusku pesmu! :smajli-koji-povraca:
Nazalost, nije ovo usamnjeni slucaj, sve se cesce na klinackim rodjendanima slusa Grand i slicni shit! :n-cc2:

Grand jeste shit ali zasto?, zato sto je sve kič ,sta je kič?
Kic je neoriginalno,sentimentalno i vulgarno umetnicko delo,ali opet umetnicko...

Shadowfax
6.6.2008, 22:02
Nije u pitanju samo kic. Tu je i tekst koji nema veze s mozgom, muzika koja je daleko od umetnosti, i na kraju glas koji prolazi kroz hiljadu efekta da bi poceo da zvuci na nesto.

Gordon Freeman
6.6.2008, 22:04
Nije u pitanju samo kic. Tu je i tekst koji nema veze s mozgom, muzika koja je daleko od umetnosti, i na kraju glas koji prolazi kroz hiljadu efekta da bi poceo da zvuci na nesto.

zapravo ima jako puno dobri pesama,i strasnih glasova! Al neoriginalnost ubija,jedno vreme je i to bilo ok dok jednostavno nije postalo kic!

Wolverine
6.6.2008, 22:06
Ne znam da li je ovo pravo mesto za moj komentar, ali sam morao nekome da se pozalim i iskazem svoje gadjenje!

Pre 10 minuta mi stize poruka od druga, pita da izadjemo malo napolje da se prosetamo. Uz to, zamolio me je i da mu skinem onu retardiranu pesmu Tu, tu, tu sabanske grupe In Vivo za njegovu mladju sestru koja je 5 razred osnovne! :boodala: Znaci zgranuo sam se kada sam video sta to dete hoce da slusa! :(

Jbg, bendovi koji bi trebalo da prave kvalitetnu muziku trce za trendovima, eksperimentisu sa zvukom pa posle ispadnu guitar pop ili se svi oslanjaju na muzicke sposobnosti Koje iz Discipline kicme ili ne daj Boze Caneta Partibrejkersa (jedina osoba sa iritantnijim glasom od Axla Rose-a)...

A M G
6.6.2008, 23:34
Grand jeste shit ali zasto?, zato sto je sve kič ,sta je kič?
Kic je neoriginalno,sentimentalno i vulgarno umetnicko delo,ali opet umetnicko...

Mislim da je izraz "umetnicko delo" daleko od prikladnog. Danas svaki saban koji je sis'o sa planine moze da uspe u Grand-u ako mu je pesma brzog ritma, spominje lagodan zivot, i ima dovoljno bumc-bumc tonova da pokrene masu, posto sam glas mizernog pevaca to sigurno ne bi mogao. :kreza:
Sve samozvani "umetnici" i "pevaci", stih do stiha, marka do marke. :boodala:

Insecticide
7.6.2008, 1:05

Da ne zaboravimo i pevaljke koje takodje prolaze kroz hiljade efekata pa opet ne lice ni na sta.

A M G
7.6.2008, 1:11
Da ne zaboravimo i pevaljke koje takodje prolaze kroz hiljade efekata pa opet ne lice ni na sta.

Ziva istina! :dedica:

Evo malo tihog ubice (http://www.youtube.com/watch?v=jJcC8jBcgEI), cisto da se zna o cemu se govori.

p.s. Mislim da je naziv pesme sasvim adekvatan, posle malo duzeg slusanja stvarno moze doci do smrti, zato - oprez! :dzavo:

Gordon Freeman
7.6.2008, 7:49
Mislim da je izraz "umetnicko delo" daleko od prikladnog. Danas svaki saban koji je sis'o sa planine moze da uspe u Grand-u ako mu je pesma brzog ritma, spominje lagodan zivot, i ima dovoljno bumc-bumc tonova da pokrene masu, posto sam glas mizernog pevaca to sigurno ne bi mogao. :kreza:
Sve samozvani "umetnici" i "pevaci", stih do stiha, marka do marke. :boodala:

Pa postoje pesme koje vrede(jako retko ali postoje)...sad sto ja ne mogu da ih slusam to je drugo! E ovo za pevace pricas o kraju proslog veka ,to se jedino zadrzalo po seoskim vasarima!

Ali opet mnogi ljudi to zapravo vole!

Stojadin
7.6.2008, 8:23
Pa postoje pesme koje vrede(jako retko ali postoje)...sad sto ja ne mogu da ih slusam to je drugo! E ovo za pevace pricas o kraju proslog veka ,to se jedino zadrzalo po seoskim vasarima!

Ali opet mnogi ljudi to zapravo vole!
Pa sta je GRAND nego jedan veliki seoski vasar , u svom mogucem negativnom kontekstu.Mada i GRAND je nesto u poredjenju sa VIPom :D.

Gordon Freeman
7.6.2008, 10:18
Pa sta je GRAND nego jedan veliki seoski vasar , u svom mogucem negativnom kontekstu.Mada i GRAND je nesto u poredjenju sa VIPom :D.

U svom mogucem negativnom kontekstu dok se ne pojave Miroslav Ilić sa svim ostalim velikanima...njima niko nije ni do kolena(cisto da se razumemo):D

I sta je sad pa VIP?

HaveBreak
7.6.2008, 10:21
U svom mogucem negativnom kontekstu dok se ne pojave Miroslav Ilić sa svim ostalim velikanima...njima niko nije ni do kolena(cisto da se razumemo):D

I sta je sad pa VIP?

Izdavacka kuca slicna Grandu,samo jos gora

Covenant
7.6.2008, 10:26
Kada smo vec kod Granda i Pinka :opanachke
Ovo sam uslikao na ulicama Begisa-kvlt! :rofl:
Neupuceni bi mogao pomisliti da je u pitanju neki black metal :kreza:

A M G
7.6.2008, 11:11
^

Hehe, Grim Reaper za usi! :kreza:

next
7.6.2008, 11:38
Kada smo vec kod Granda i Pinka :opanachke
Ovo sam uslikao na ulicama Begisa-kvlt! :rofl:
Neupuceni bi mogao pomisliti da je u pitanju neki black metal :kreza:

Hehehehehe, video sma to proshlle nedelje kad sam dolazio do BG-a...I onako u prolazu, pomislim opet neki metal happening,kad malo bolje pogledam - Boban Rajovic!:boodala:

Gordon Freeman
7.6.2008, 11:44
^^Evo on na primer ima stvarno dobar glas i solidan ritam pesama a text ... ihhh
ej, ljepotice
glavu gore gledaj pravo
u oblake, u simsire
ne gledaj u mene samo

Gdje bas mene crnog nadje
da ti zdravu pamet solim
i potopim tvoje ladje
kad ti nocas ne odolim

Ref.
Usne, usne boje vina
ostace ti bez karmina
oci ostace bez suza
bez dugmeta bijela bluza

Usne, usne boje vina
ostace ti bez karmina
uvenuces k'o mimoza
otrovna je moja loza
takva ti je takva moja loza

Hej, djevojcice
hajde skini osmijeh s lica
o meni ti ne sanjaj
bicu tvoja nesanica

Gdje bas mene crnog nadje
da ti zdravu pamet solim
i potopim tvoje ladje
kad ti nocas ne odolim

zoran845
7.6.2008, 13:10
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=19891

Stojadin
7.6.2008, 13:39

I sta je sad pa VIP?
Miroslav Ilic.:n_klanja::n_klanja::n_klanja: - od ovih novih pevaca nijedan nemoze da mu pridje!!!
VIP www.vipprodukcija.com (http://www.vipprodukcija.com) kuca koja je dala zvezde poput Šikea , Alme Tucaković , Nihada Aubeguvića...:kreza:

A evo novog mega hita http://www.vipprodukcija.com/pevaci/171_ana_ana/cimas%20me.wma

"...moj mobilni na tvoj poziv postao je alergican...cimaaaaas meee"

Pa posle se cudimo sto su nasoj deci sistemi vrednosti poremeceni?Pogledajte samo ovaj spot http://youtube.com/watch?v=oTJcUgo4k8M bulje vise nego u pornicu:boodala:.A tek tekst :boodala:.Kao i obicno potpisala ga je M. Tucakovic.

Gordon Freeman
7.6.2008, 13:45
Miroslav Ilic.:n_klanja::n_klanja:
VIP www.vipprodukcija.com (http://www.vipprodukcija.com) kuca koja je dala zvezda popu Šikea , Alme Tucaković , Nihad Aubeguvić...

A evo novog mega hita http://www.vipprodukcija.com/pevaci/171_ana_ana/cimas%20me.wma

AUuuuuu jbt koji su ti ti qq .........:eek:

Ovo ni u Jobs-u nisam cuo!:D

Dreamfall
7.6.2008, 20:00
Miroslav Ilic.:n_klanja::n_klanja::n_klanja: - od ovih novih pevaca nijedan nemoze da mu pridje!!!
VIP www.vipprodukcija.com (http://www.vipprodukcija.com) kuca koja je dala zvezde poput Šikea , Alme Tucaković , Nihada Aubeguvića...:kreza:

Pa posle se cudimo sto su nasoj deci sistemi vrednosti poremeceni?Pogledajte samo ovaj spot http://youtube.com/watch?v=oTJcUgo4k8M bulje vise nego u pornicu:boodala:.A tek tekst :boodala:.Kao i obicno potpisala ga je M. Tucakovic.

Muahahaahahahahahahahahahahaahahahhahaha :rofl: umrecu od smeha... Jbt kad bi ovo pustio mojoj ex profesorki muzickog( I gim u krag Gordana Vuckovic se zove) ona bi poludela oni koji je znaju predpostavljaju sta bi rekla/uradila.Sreca moja pa sam prebegao u BG jer u Kragujevcu nema kluba(tj nije bilo dok sam ja tamo ziveo) gde bi se cula normalna muzika.Ako je za ohrabrenje prodaja Turbo seljacke muzike se smanjila 4% u odnosu na proslu godinu :o ... ajmo braco Srbi jos koji procenat i da slavimo pobedu...ziveli Forever Strorm,NIghtfall,Art Diler,Aeternia,Anti dote,Van gogh,Yu grupa,Smak,OPO,Djordje Balasevic kao poslednji ljudi koji odrzavaju Srbiju na ivici muzickog sunovrata...drzte se braco jos nismo pali u ambis ovih 4% znaci MUZIKA U SRBIJI UZVRACA UDARAC

HaveBreak
7.6.2008, 20:15
Miroslav Ilic.:n_klanja::n_klanja::n_klanja: - od kuca koja je dala zvezde poput Šikea , Alme Tucaković , Nihada Aubeguvića...:kreza:

Sike,Alme,Nihad,Nike,Paprike,Sarme,:rofl:... wtf kakva su to imena,sta kod nas dosli talibani:)

SV 84
7.6.2008, 22:23
Ziva istina! :dedica:

Evo malo tihog ubice (http://www.youtube.com/watch?v=jJcC8jBcgEI), cisto da se zna o cemu se govori.

Деманти.. (http://www.youtube.com/watch?v=nCH4dDOz5DE&feature=related). :rofl::rofl::rofl:

:boodala:

dkdnt
7.6.2008, 22:26
seether - 69 tea

HaveBreak
7.6.2008, 22:27
Деманти.. (http://www.youtube.com/watch?v=nCH4dDOz5DE&feature=related). :rofl::rofl::rofl:

:boodala:

Ovaj voditelj je najveci saban u Subotici inace ovo je sa nase City televizije.Decko je rodjeni gay(znam da ne smem ruzne reci,ali moram:)),vidjam ga u gradu fenser najteze vrste:icon_razz.Sto se tice Sluhleuse :rofl:

fica79
7.6.2008, 23:53
pantera, slayer, testament, kreator,deth, children of bodom, napalm death, sodom, megadeth, blind guardian.... mogao bi jos dugo da nabrajam ali ovo neka bude recimo top ten :qliranje:.....

King James
8.6.2008, 1:55
Slusa li neko najnoviji album od Disturbeda? Neverujem kako je dobar,ja sam se odusevio... :n_klanja:

Highlander
8.6.2008, 4:11
seether - 69 tea
Lonely, in this white room... :qliranje: Dobra pesma. :)
Slusa li neko najnoviji album od Disturbeda? Neverujem kako je dobar,ja sam se odusevio... :n_klanja:
Ja sam malo slušao. Šta znam, meni zvuči isto kao i prethodni albumi. Ništa novo.

Gordon Freeman
8.6.2008, 10:24
Muahahaahahahahahahahahahahaahahahhahaha :rofl: umrecu od smeha... Jbt kad bi ovo pustio mojoj ex profesorki muzickog( I gim u krag Gordana Vuckovic se zove) ona bi poludela oni koji je znaju predpostavljaju sta bi rekla/uradila.Sreca moja pa sam prebegao u BG jer u Kragujevcu nema kluba(tj nije bilo dok sam ja tamo ziveo) gde bi se cula normalna muzika.Ako je za ohrabrenje prodaja Turbo seljacke muzike se smanjila 4% u odnosu na proslu godinu :o ... ajmo braco Srbi jos koji procenat i da slavimo pobedu...ziveli Forever Strorm,NIghtfall,Art Diler,Aeternia,Anti dote,Van gogh,Yu grupa,Smak,OPO,Djordje Balasevic kao poslednji ljudi koji odrzavaju Srbiju na ivici muzickog sunovrata...drzte se braco jos nismo pali u ambis ovih 4% znaci MUZIKA U SRBIJI UZVRACA UDARAC

Pa gledaj ima sad Black Ball gde pustaju Dance ,Casino gde pustaju House(komercijalni),Stone,bivsi Babylon,Contrast(svako vece dovode nase house i trance dj-eve koji su stvarno dobri...jbt ja tu slavio rodjendan pre nedelju dana:opanachke),Geto(stare dobre stvari),imas stalno zurke na svim fakultetima gde dj-evi koje ja poznajem ne pustaju nista domace(retko stariji rok i sl.) ,i naravno jedan jedini Jobs(tzv. folkoteka) ,zid,mortus,TRG:D (rok i metal) ma ima sad dosta kako je bilo! A osim toga bar dvaput mesecno se organizuju dobre House zurke(dovode super dj-evi) na sajmistu,jezeru,bivsem vremeplovu itd.:D

Joj i meni Gordana predavala poslednje polugodiste dok sam imao muzicko...zena je lik i po ...a mislim da ne bi nista rekla kad bi cula ono vec bi zaplakala!;)

Shadowfax
8.6.2008, 13:12
Hladno Pivo! :)

steve89
8.6.2008, 13:22
Hladno Pivo! :)

http://youtube.com/watch?v=EAeZPiZbpvw

Carevi :)

aerochivija
8.6.2008, 18:01
Гељан, Шабан (http://www.sabanbajramovic.com) (Ниш, 1936 - Ниш, 2008).

Rasa
8.6.2008, 18:51
Moji favoriti Slayer, Napalm death i motorhead

Shadowfax
8.6.2008, 19:35
Zna li neko mozda ko je onaj lik sa Pumine reklame, pevac?

Nesto kao: " i'm gonna put some new shoes on " :)

Stojadin
8.6.2008, 19:41
Zna li neko mozda ko je onaj lik sa Pumine reklame, pevac?

Nesto kao: " i'm gonna put some new shoes on " :)
Paolo Nutini.
http://thomay.wordpress.com/2008/05/27/artiste-on-the-rise-paolo-nutini/

dkdnt
8.6.2008, 21:20

kao što neko već reče dosta podseća na 10k fists, ali je jako dobar. skinuo sam ga pre nekih sat vremena, i od tada slušam. the night i facade su odlične.

mad_skillz
8.6.2008, 21:46

A zalio bi se na te "bulje" shto je bilo u spotu, a? :) Ne razumi me pogreshno ni ja ne volim takvu muziku ali nemoj se pravimo neveshti i mutavi. Ja lichno to isto dozivljavam kao i neki V8 na 8000 rpm ali to sistem i deci i slichne boranije batali, svi isto gledaju na to iz spota, ne samo zbog muzike - shta vishe, ponajmanje zbog toga.21875

zokocx
8.6.2008, 22:11

Video sam ovo strasno , mada tamo se fajl zvao "Ono vec kako ide" gledajte bez zvuka ...
Cak i na youtube.com nece da mi daju da ga gledam ako nisam registrovan i nema over 18 ...
Ajde da radi u X-rated biznisu to je jos opravdano ali ovo je nemoralno.

Dragonforce - Through the Fire and Flames .. ko je igrao GH3 znace, onako je geeky sound (ali metal) , dobra stvar

MilosTintor
8.6.2008, 22:34
http://youtube.com/watch?v=EAeZPiZbpvw

Carevi :) ima i boljih pesama!!! I spotova.... Ali nije sve tako sivo :kreza:. oBozavam Hladno Pivo a tek kad razumete reci svih njihovih pesama ODUSEVITE SE! (BaRem sam se ja odusevio!:aplauz:)

PAIN
8.6.2008, 22:43
Sandra Afrika je prejaka.....

zokocx
9.6.2008, 0:04
Sandra Afrika je prejaka.....

Sto je jaka , bas bi hteo da me "bije" (ili da se "bijemo") :D :a_whistli

da nebude off

In Flames - Crawl Through Knives

Stojadin
9.6.2008, 9:19
A zalio bi se na te "bulje" shto je bilo u spotu, a? :) Ne razumi me pogreshno ni ja ne volim takvu muziku ali nemoj se pravimo neveshti i mutavi. Ja lichno to isto dozivljavam kao i neki V8 na 8000 rpm ali to sistem i deci i slichne boranije batali, svi isto gledaju na to iz spota, ne samo zbog muzike - shta vishe, ponajmanje zbog toga.21875
Zna se gde je bulji mesto( u gacama:D) a ne da okrene bulju prema kameri i da peva.I male devojcice kada vide ovako nesto na TVu pomisle kako je to dobro i da tako treba raditi i postaju "ziljave" i umesto da zavrsavaju skolu , one u skolu dolaze polu gole i pokusavaju sisama da izvuku ocenu .Ovo samo unazadjuje nasu zemlju ljudi osvrnite se bre!!!Treba da se usvoji zakon kojim bi se proterali Dejan Milicevic , M. Tucakovic i njima slicni.

PAIN
9.6.2008, 10:09
Sto je jaka , bas bi hteo da me "bije" (ili da se "bijemo") :D :a_whistli

da nebude off

In Flames - Crawl Through Knives

Bize iz benca 120kg pa ti vidi.

Ulmawen
9.6.2008, 10:40
:offtopic:

Molim da se sa kritike određenih delova tela vratimo na temu o muzici. :D

Highlander
9.6.2008, 11:42
:offtopic:

Molim da se sa kritike određenih delova tela vratimo na temu o muzici. :D
Ih, pa to je sastavni deo muzike o kojoj se priča. :D

Jak kao Švajcarska,
širok k'o Aljaska... :rofl:

King James
9.6.2008, 19:54
Ja sam malo slušao. Šta znam, meni zvuči isto kao i prethodni albumi. Ništa novo.

Dobro,ja i nisam njih pre slusao puno,malo samo sa Believe i The Sickness a kad sam ovo chuo bio sam prijatno iznenadjen...I to nisam sebi skidao vec nekom drugom,i slucajno aj da vidim sta sam skinuo kad ono bum :)

kao što neko već reče dosta podseća na 10k fists, ali je jako dobar. skinuo sam ga pre nekih sat vremena, i od tada slušam. the night i facade su odlične.

Meni su Indestructible i Inside the Fire naj :n_klanja:

zikiz
10.6.2008, 6:35

Slusam ih od njihovog drugog albuma.Novi album je veoma dobar, ali mi ne lici na TTF kao sto je neko spomenuo, vise je kao Belive samo malko "kompleksnija" muzika:D

p.s.

Posto mi je ovo prvi post, red bi bio da pozdravim sve.
:ciao:

zokocx
10.6.2008, 11:26
Bas si naso da stavis svoj prvi post u ovu zabacenu temu ...
btw Dobro dosao :ciao:!

Highlander
10.6.2008, 11:34
Slusam ih od njihovog drugog albuma.Novi album je veoma dobar, ali mi ne lici na TTF kao sto je neko spomenuo, vise je kao Belive samo malko "kompleksnija" muzika:D

p.s.

Posto mi je ovo prvi post, red bi bio da pozdravim sve.
Pozdrav i tebi. :) TTF i Believe su maestralni albumi, za razliku od Sicknessa...
Bas si naso da stavis svoj prvi post u ovu zabacenu temu ...
btw Dobro dosao :ciao:!

Čuj, zabačena... Ova tema ima slučajno najviše postova i pregleda na celom forumu. :D

King James
10.6.2008, 14:48
Trebao bi ja skinuti TTF,to je jedini album od njih sto nemam...

Insecticide
10.6.2008, 22:09
http://eng.exitfest.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1213&Itemid=400

Covenant,ides na Disdained :)

Vuckovic Veljko
10.6.2008, 22:12
Poceo da slusam desert rock(stoner rock) prvenstveno queens of the stone age pa onda i kyuss...Dobri dobri :D Mada nekako neobican zvuk gitare prigusen kao u starijim rock pravcima...Sve u svemu svidja mi se :)

Wolverine
10.6.2008, 22:20
Trenutno u Areni svira Mark Knopfler, a ja nisam tamo...smrc! Brothers in arm i SoS necu nikad da oprostim sebi sto nisam odgledao uzivo!

Dreamfall
10.6.2008, 22:22
http://eng.exitfest.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1213&Itemid=400

Covenant,ides na Disdained :)

Oni su istog dana kao Nightwish :icon_scra :icon_stud Dobro otici cu ja da ih gledam jer samo tog dana kada je Nightwish i idem na Exit sta ces nema se para :kreza: Nadam se da se necu pokajati :D Insecticide jer sviras ti sa njima :confused:

Trenutno u Areni svira Mark Knopfler, a ja nisam tamo...smrc! Brothers in arm i SoS necu nikad da oprostim sebi sto nisam odgledao uzivo!

Moji drugovi odose na koncert a mene zaje6ali kupili karte pre 3 meseca i sve se dogovorili a meni ni reci kakvi prijatelji :n-cc2:

MilosTintor
10.6.2008, 22:24
Poceo da slusam desert rock(stoner rock) prvenstveno queens of the stone age pa onda i kyuss...Dobri dobri :D Mada nekako neobican zvuk gitare prigusen kao u starijim rock pravcima...Sve u svemu svidja mi se :)

znam za Queens of stone age ali mi se bas i nesvidja njihova muzika ali ok ukusi su razliciti!

Wolverine
10.6.2008, 22:34
Moji drugovi odose na koncert a mene zaje6ali kupili karte pre 3 meseca i sve se dogovorili a meni ni reci kakvi prijatelji :n-cc2:

Ti bese imas bend? Koji zanr?

Dreamfall
10.6.2008, 22:45
Ti bese imas bend? Koji zanr?

Sad se bend zove Darkstar(zanr power metal) promenili smo kadar malo i ako bubnjar popravi onih 5 kecina u skoli idemo na gitarijadu.Ranije se bend zvao The forgotten i svirali smo neki rock ali vremena se menjaju a ovako i bolje zvucimo(novi clanovi su bas,bubnjar,vokal,i devojka na klavijaturama koja je genije Jelena se zove :n_klanja::n_klanja::n_klanja: ) stari clanovi smo ja i ritam gitarista sta reci korenite promene :D

MilosTintor
10.6.2008, 22:48
Sad se bend zove Darkstar(zanr power metal) promenili smo kadar malo i ako bubnjar popravi onih 5 kecina u skoli idemo na gitarijadu.Ranije se bend zvao The forgotten i svirali smo neki rock ali vremena se menjaju a ovako i bolje zvucimo(novi clanovi su bas,bubnjar,vokal,i devojka na klavijaturama koja je genije Jelena se zove :n_klanja::n_klanja::n_klanja: ) stari clanovi smo ja i ritam gitarista sta reci korenite promene :D

moze se reci da je to totalno nov bend ... Kad ste promenili zanr , ime , clanove :kreza:

Dreamfall
10.6.2008, 22:57
moze se reci da je to totalno nov bend ... Kad ste promenili zanr , ime , clanove :kreza:

Ima vec 3 meseca sad se malo ''usviravamo'' jer nikad nismo svirali zajedno basista malo ''ispada'' i bubnjar vecito popravlja ocene i nema ga na probama ali sredice se i to :)

EDIT stigao mi poziv da igram DotA-u sa drugovima...odo u rat

Insecticide
10.6.2008, 23:21
Oni su istog dana kao Nightwish :icon_scra :icon_stud Dobro otici cu ja da ih gledam jer samo tog dana kada je Nightwish i idem na Exit sta ces nema se para :kreza: Nadam se da se necu pokajati :D Insecticide jer sviras ti sa njima :confused:

Ako slusas brutal death i pokajes se,evo dacu ti 2 trzalice koje imam u stanu :rolleyes:
Ma neces se pokajati ,nema sanse.

Ne sviram ja,u onom postu sam naglasio da je postojala mogucnost da ja sviram sa njima,a kako stvari sad stoje,nista od toga.

zikiz
11.6.2008, 2:27
Fala fala :)
I definitivno ko nije nabavio TTF neka to ucini, ima super stvari.
A sto se tice The Sickness-a, jbg to im je prvenac. Po meni je nekako normalno da kasnije malo promenis,i stil i da napredujes u drugom pravcu, kao sto su oni to uradili, a prvenstveno mislim na melodicnost i nacin pevanja na Belive albumu koji se puno razlikuje od prvog.:qliranje:

Marvojed
11.6.2008, 17:48
SoS je bio, a BiA prva pesma na bisu. Extra koncert.

Iris
11.6.2008, 19:09
Koncert i nije bio nešto... SoS više nego užasan, BiA još i dobar, ali džabe. Wolverine, ništa nisi propustio :(

PS. Koliko sam čula, i u Zagrebu je bilo isto, mlako. Jedino što su oni dobili i Going Home (http://www.youtube.com/watch?v=FzZ1wxtr3Jc) na bis - e, tu stvar bih volela da sam čula uživo!

Marvojed
12.6.2008, 13:54
:mad:

Pa i bila je Going Home na samom kraju.

Jesi li uopste bila?

Iris
12.6.2008, 14:01
Otišla sam posle Brothers in Arms...

I naravno da sam bila... nekulturno je opisivati koncert kome nisi prisustvovao, zar ne? Iako to rade mnogi novinari ;)

mr.marvin
12.6.2008, 14:28
Bilo bi zanimljivo napraviti grupu na Last.fm da se vidi šta to mješavina reznih generacija SK foruma sluša :) Ako tako nešto već ne postoji?

Marvojed
12.6.2008, 14:44

I naravno da sam bila... nekulturno je opisivati koncert kome nisi prisustvovao, zar ne? Iako to rade mnogi novinari ;)
Da poznato mi je to sa novinarima.:mad:
Propustila si i So Far Away.

Mada nije tacno da je bilo lose.

Iris
12.6.2008, 14:47
Bilo bi zanimljivo napraviti grupu na Last.fm da se vidi šta to mješavina reznih generacija SK foruma sluša :) Ako tako nešto već ne postoji?

Postoji :)

http://www.last.fm/group/SK+Forum+Srbija

Mada nema puno članova pa plejlista i nije toliko šarena...

pyost
12.6.2008, 14:54
Danas je u UK izasao nov album grupe Coldplay, "Viva La Vida Or Death And All His Friends" :) Jaaaako dobro ako mene pitate :D

Wolverine
12.6.2008, 15:08

Kako mislis da je SoS bio ocajan?

Iris
12.6.2008, 15:49
Prva stvar, bubnjar na ovoj turneji je Danny Cummings, nekadašnji perkusionista benda Dire Staits. Upravo zbog toga što je perkusionista a ne bubnjar, njegovo sviranje nije imalo blage veze sa onim kako rock bubnjevi treba da zvuče. Pratnja u pesmi se svodila na 1-2, 1-2 što je mogao da odsvira i moj pokojni deda, umesto da je pesma kidala kao kad je svirao Pick Withers, sa gomilom ad lib prelaza!

Sam Knopfler je solažu iskasapio, odsvirao je od čitave solaže praktično samo čuvene trilere... ostatak je zvučao smoreno i preko k..., kao da svira u staračkom domu. Razumem da su ljudi oduševljeni zato što je pesma hit, ali ne verujem da je iko razmišljao o kvalitetu svirke.

A evo kako je pesma zvučala nekada (http://www.youtube.com/watch?v=yQoZmYUuvXw), kad je Knopfler bio u naponu snage i u vreme kada je poslednji put svirao u Beogradu.
Na žalost, tako više ne svira.

lijenština
12.6.2008, 18:16
U poslednje vreme -Neurosis- Through silver in blood. :) Izuzetno mracan i tezak album. Bas onako kako volim. :p
http://img511.imageshack.us/img511/704/192ym9.jpg

Marvojed
12.6.2008, 19:06
Prva stvar, bubnjar na ovoj turneji je Danny Cummings, nekadašnji perkusionista benda Dire Staits. Upravo zbog toga što je perkusionista a ne bubnjar, njegovo sviranje nije imalo blage veze sa onim kako rock bubnjevi treba da zvuče. Pratnja u pesmi se svodila na 1-2, 1-2 što je mogao da odsvira i moj pokojni deda, umesto da je pesma kidala kao kad je svirao Pick Withers, sa gomilom ad lib prelaza!

Sam Knopfler je solažu iskasapio, odsvirao je od čitave solaže praktično samo čuvene trilere... ostatak je zvučao smoreno i preko k..., kao da svira u staračkom domu. Razumem da su ljudi oduševljeni zato što je pesma hit, ali ne verujem da je iko razmišljao o kvalitetu svirke.

A evo kako je pesma zvučala nekada (http://www.youtube.com/watch?v=yQoZmYUuvXw), kad je Knopfler bio u naponu snage i u vreme kada je poslednji put svirao u Beogradu.
Na žalost, tako više ne svira.
Ja mnogo volim Dannyja Cummingsa.:p

A sto se tice soloa znam da je sada drugaciji ali ni to ne umanjuje vrednost koju ima. Solo je po defaultu bio dobar.
Sve u svemu meni se svidela kompletna izvedba, trudio sam se da slusam Worfa i Benneta pri pocetku soloa i oni su stvarno bili odlicni.

Rocker
13.6.2008, 4:08
Izašao je novi album Offspringa! :)

http://img49.imageshack.us/img49/7073/00theoffspringriseandfaje0.th.jpg (http://img49.imageshack.us/my.php?image=00theoffspringriseandfaje0.jpg)

steve89
13.6.2008, 13:27
^ Sad sam se setio, izašao je i novi album grupe Judas Priest...
(ne slušam ali ima vas verovatno dosta koji slušate, pa da znate :))

http://vairox.com/images/4mgjq5zxq3dbpivfr985.jpg

tj. nije još izašao, ali može da se nabavi :D

Stojadin
13.6.2008, 13:53
Cccc kakvo ime za bend:mad:.

King James
13.6.2008, 16:19
Ja,bar sto se muzike tice,jedva cekam septembar (inace ga mrzim,svi koju idu i isli su u skolu znaju zasto :D ) jer izlazi novi album Metallice i Slipknota :aplauz:

Slipknot prvi singl pusta vec 30. juna :tapsh:

MilosTintor
13.6.2008, 16:43
Cccc kakvo ime za bend:mad:.
kakvo ime za bend? Mislim na koji post ti odgovaras?

Shlaymara
13.6.2008, 16:44
Izašao je novi album Offspringa! :)

Ime albuma ima i neko skriveno znacenje?:kreza:

Pametnije bi im bilo da su posle Smasha poceli da se drogiraju i pocrkaju...

Stojadin
13.6.2008, 18:31
kakvo ime za bend? Mislim na koji post ti odgovaras?
Ovaj. (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=548173&postcount=5116)

MilosTintor
13.6.2008, 19:04
Ovaj. (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=548173&postcount=5116)

Pa ako si tek danas saznao za Judas Priest , u sta nemogu da verujem , svaka cast.:tapsh:
Jos da kazes da je smesno ime :rofl:.

King James
13.6.2008, 19:29
Ja sam cuo da je pevac Judas Priesta gej,zato necu da ih slusam :D

Stojadin
13.6.2008, 20:19
Pa ako si tek danas saznao za Judas Priest , u sta nemogu da verujem , svaka cast.:tapsh:
Jos da kazes da je smesno ime :rofl:.
Kao prvo nisam cuo danas ( cuo sam juce :D).Sto bi ti bilo smesno sto nisam cuo za bend koji svira muziku koju ja uopste ne slusam.A sto se imena tice zar ne znaci Juda svestenik ( ispravite me ako gresim).

Dio37
13.6.2008, 20:43
A sto se imena tice zar ne znaci Juda svestenik ( ispravite me ako gresim).

Judin svestenik, mislim. :)

King James
13.6.2008, 20:53
Ja zbog takvih stvari necu da slusam Slayer...Nije da mi se ne svidjaju,al' kad sam video ime albuma God Hates Us All okrenuo sam ledja... :dedica:

A M G
13.6.2008, 21:48
Pita me ortak da li jos uvek mogu da se nabave karte za Police?
Kaze da je nacuo da su sve rasprodate. Zna li neko nesto o ovome? :confused:

Iris
13.6.2008, 21:48

Ja zbog takvih stvari necu da slusam Slayer...Nije da mi se ne svidjaju,al' kad sam video ime albuma God Hates Us All okrenuo sam ledja... :dedica:

My, my, my, koliko predrasuda... Ako ih se oslobodiš, možda ćeš početi i da uživaš u muzici :)

King James
13.6.2008, 22:04
My, my, my, koliko predrasuda... Ako ih se oslobodiš, možda ćeš početi i da uživaš u muzici :)

Ne bih ja rekao da su predrasude,pre bih rekao cistokrvno ''kenj*nje'' :D Drug (onaj iskusni muzicar :D ) mi rece da je taj gej a za Slayera sta znam,ipak galame oni dosta,a textovi im bolesni,nije to za mene... :dedica:

Gordon Freeman
13.6.2008, 22:32
@Kralj James

U kom smislu mislis bolesni,kao kompleksaski ili sta?
Posto ja tako misljenje imam za lep procenat metala ,npr Hammerfall i sl. ,mada ni komercijalu ne podnosim!

Highlander
13.6.2008, 22:42
@Kralj James

U kom smislu mislis bolesni,kao kompleksaski ili sta?
Posto ja tako misljenje imam za lep procenat metala ,npr Hammerfall i sl. ,mada ni komercijalu ne podnosim!
Verovatno je mislio na ovo:
The band's lyrics and album art, which cover topics such as death, deviants, genocide, necrophillia, insanity, religion, Satanism, serial killers, and warfare have generated album bans, delays, lawsuits and strong criticism from religious groups and the general public. http://en.wikipedia.org/wiki/Slayer
:dzavo:

Ulmawen
13.6.2008, 23:12
Normalno; ne dao bog da imaš svoje mišljenje o nečemu, a da muziku ceniš prema svojim muzičkim afinitetima. Propaganda, kakva god bila, je budalaština. Treba imati svoje argumentovano mišljenje o svemu. Ja, npr. Slayer izuzetno volim pa kako god im se zvao album. A i Judinog sveštenika, kad smo već kod toga...
Ai ti gejevi... Njihovo seksualno opredeljenje je presudno za muziku koju stvaraju, zar ne? :kreza:

Dimo
13.6.2008, 23:25
Jedno je slusati muziku, uzivati u ritmu, melodiji, uskladjenosti rijeci sa istom tom melodijom. Ali nikada nisam lud da poslusam ili uzmem za ozbiljno bilo sta sto Dimmu Borgir kaze u svojim pjesmama. Umobolnika ima sasvim dovoljno u svijetu, pa nek oni tumace ;)

bobi
14.6.2008, 0:38
Što?
Sviđa ti se pa te distraktuje od muzike?
(meni baš smešan Halford kad ga vidim onako u kožuh obučenog).

Covenant
14.6.2008, 0:46
Slayer?Satanizam? :rofl:
Ma idi begaj :)
Doduse za Deicide i Vital Remains bi se zapitao-diskutabilno je sta je Benton ali da je ludak-skoro zasigurno :opanachke
A sto se tice Judasa-jedan moj drugar je imao zanimljivu dosetku

"Kada Judasi primaju nekog u bend ne pitaju koliko dobro sviras nego da li si gay ili nisi" :D

BTW meni licno je heavy metal(mislim na zanr metala a ne generalno)gay u globalu-cast izuzecima ;)

Highlander
14.6.2008, 2:07
Da, po tebi treba da postoje samo death i grind... :D

Rocker
14.6.2008, 3:04
BTW meni licno je heavy metal(mislim na zanr metala a ne generalno)gay u globalu-cast izuzecima ;)
Šta bi onda rekao za power?! Da je obdanište?! :to_care:

King James
14.6.2008, 9:55
U sto sam digao buku :D

Elem,sto se Slayera tice...Slusao sam Raining Blood,ono,mjuza je dobra,al' pevanje mi se ne svidja nikako...Vise ja volim ove mirinije gde i mogu razumeti sta pevaju,i gde i donekle su normalni textovi...Ako ovo govorim o Slayeru mozete misliti moje misljenje o death metalu onda...Kako sam se valjao kad sam cuo i video Cannibal Corpse :rofl: Lik u spotu nosi majicu svoje grupe i naduva se (ne drogama,nego vazduh zagrabi plucima :kreza: ) i nesto grokce,ni jedne 'ebene reci ne razumem...Mislim stvarno smesno :to_care: Metallica i Maideni su UMETNOST za taj shit...Sto se tice ovog Judinog svestenika,necu da slusam pedera,dzaba im sve,al' kad je gej necu da ga slusam xD

btw,e'o slusam TTF od Disturbeda,dobar je album,al' meni je bolji Indestructible...

Insecticide
14.6.2008, 11:00
U sto sam digao buku :D

Elem,sto se Slayera tice...Slusao sam Raining Blood,ono,mjuza je dobra,al' pevanje mi se ne svidja nikako...Vise ja volim ove mirinije gde i mogu razumeti sta pevaju,i gde i donekle su normalni textovi...Ako ovo govorim o Slayeru mozete misliti moje misljenje o death metalu onda...Kako sam se valjao kad sam cuo i video Cannibal Corpse :rofl: Lik u spotu nosi majicu svoje grupe i naduva se (ne drogama,nego vazduh zagrabi plucima :kreza: ) i nesto grokce,ni jedne 'ebene reci ne razumem...Mislim stvarno smesno :to_care: Metallica i Maideni su UMETNOST za taj shit...Sto se tice ovog Judinog svestenika,necu da slusam pedera,dzaba im sve,al' kad je gej necu da ga slusam xD

btw,e'o slusam TTF od Disturbeda,dobar je album,al' meni je bolji Indestructible...

Meni je Slayer bio glavni put do Djed metala.
Prva pesma koju sam odslusao je Seasons in the Abyss http://www.youtube.com/watch?v=euHMldrw4fw
Istog trenutka slayer je bio worship za mene.Kada je dosao posle Raining Blood,Angel of Death,nije mi bilo smesno da slusam nego sam jedva cekao za jos takvih pesama..South of Heaven,Dead skin mask,Piece by Piece...
Onda sam poceo da slusam Death
http://www.youtube.com/watch?v=0bR56-eDgMw
[Prvi Death metal bend] i vise je zvucalo na thrash nego na death metal,ako ih uporedimo sa Cannibalima,koji su mi do jaja,sad,kad sam slusao Death :)

A sto se tice Judas Priesta i gayeva...Ljudi ,nemojte se gubiti,kakve to veze ima sa vama?Ko' da ce te ici na koncert Judasa pa da ce vas pitati da budete grupi i da idete posle koncerta sa njima u backstage da ih tusirate..:rolleyes:

Covenant
14.6.2008, 11:07
Da, po tebi treba da postoje samo death i grind... :D

Ma jok :)
Mogu ja da slusam svaki metal pravac izuzev power-a i heavy-ja uz neke izuzetke doduse(Blind Guardian,Running Wild,Mercyful Fate,King Diamond....)
Ono nije da sam skroman :D ali sam ja jedan od retkih ljudi koji posle Obucara lepo ode na koncert Pain Of Salvationa i uziva sto se se za neke ovde ne moze bas reci :a_whistli
Sto se tice death metala moj prvi bend za slusanje je bio Cannibal Corpse :dzavo:
Pa onda Morbid Angel,pa Death,pa Sadus,pa Malevolent Creation,pa Deicide i Vital Remains i tako dalje :opanachke
Sto se tice Slayer-a-njega sam slusao tek kada sam pocinjao sa metalom uz Panteru,Metallicu i Sepulturu-ono vec su mi dosadili manje vise i sada slusam neke druge(metal)momke ;)

Ae pa se cujemo kasnije-odo da pisem diplomski :odoK:

Iris
14.6.2008, 13:34
Elem,sto se Slayera tice...Slusao sam Raining Blood,ono,mjuza je dobra,al' pevanje mi se ne svidja nikako...Vise ja volim ove mirinije gde i mogu razumeti sta pevaju,i gde i donekle su normalni textovi...Metallica i Maideni su UMETNOST za taj shit...

OK, ovo već zvuči kao da imaš neko mišljenje...za Raining Blood se u potpunosti slažemo, i meni je prvih 30 sekundi pesme fenomenalno :)

Anyway, ni ja ne volim bendove koji su stvorili sjajnu muziku ali čim čuješ glas pevača poželiš da umreš u mukama, ili da se makar ritualno samoubiješ... Ali zbog toga ne želiš da se lišiš čitavog njihovog opusa! Na primer, Led Zeppelin je zbog Plantovog kreštanja na mojoj crnoj listi, ali zato uzmem pa slušam njihove instrumentale, tipa Black Mountain Side, Bron-Yr-Aur, Moby Dick, ili instrumentalne verzije pesama koje se mogu naći na nekim izdanjima - i sve odmah biva mnogo bolje ;)

Instrumentale ima i Judas Priest, probaj da ih poslušaš čisto da vidiš kako ti zvuče, pa eto kompromisa :D

King James
14.6.2008, 18:34
Elem,je l' slusa neko onu nasu progressive/power metal grupu Alogia ? Ja sam nedavno video jedan njihjov nastup i svideli su mi se s' obzirom na to da ce pre sunce izaci na zapadu nego da ja slusam nesto domace,ovo je zaista cudo :D

Vuckovic Veljko
14.6.2008, 19:50
Elem,je l' slusa neko onu nasu progressive/power metal grupu Alogia ? Ja sam nedavno video jedan njihjov nastup i svideli su mi se s' obzirom na to da ce pre sunce izaci na zapadu nego da ja slusam nesto domace,ovo je zaista cudo :D

Ja imam jedan njihov album i predobri su stvarno...Samo je sramota da u Srbiji nisu popularni jer im je kvalitet na svetskom nivou stvarno respect...

Dreamfall
14.6.2008, 22:31

Slusam ja ali slabo Kao snegovi im je najbolja pesma a ostale su im ok slushljive ali nista posebno od domacih grupa(koje sada aktivno stvaraju karjeru) slusaj Nightfall,Art diler,Antidote, Aeternia-u,Forever storm....

P.S. ja na koncert Judas-a ne bih isao bez pratnje devojke jer nije bezbedno da idem sam :kreza: :eek: inace cuo sam njihov najnoviji singl Nostradamus i za moj ukus je poprilicno ****** samo im je Breaking the law veoma zarazna pesma ostale nekako nisu (po meni) nesto tipa fear of the dark da vise dana melodija ne izbija iz glave..... :n_klanja::n_klanja:Iron Maiden rules :n_klanja::n_klanja: :alealeee:

Wolverine
15.6.2008, 14:02
Ako dobijem karte idem na The Police u sledeci utorak, nisam fan, znam neke hitove i jos dobijam privilegiju da vidim Stinga i cujem Roksi...

Iris
16.6.2008, 12:54
... i jos dobijam privilegiju da vidim Stinga i cujem Roksi...

Misliš, Roksen (Roxanne (http://www.youtube.com/watch?v=0N9QhJvOHtU))? ;)

Nadam se da će biti bolje od Knopflera...

Wolverine
16.6.2008, 15:03
Misliš, Roksen (Roxanne (http://www.youtube.com/watch?v=0N9QhJvOHtU))? ;)

Nadam se da će biti bolje od Knopflera...

Da, mislim na Roksen, odmila Roksi.:D

zoran845
17.6.2008, 16:37
1. Neverovatno: izgleda da niko nije išao da vidi Boba Dilana (Varaždin, 13.6.).
2. Još neverovatnije: niko da prokomentariše pad Gorana Bregovića sa kruške (dok je brao višnje/trešnje).

Rocker
17.6.2008, 16:42
1. Neverovatno: izgleda da niko nije išao da vidi Boba Dilana (Varaždin, 13.6.).

WTF?!!! :eek: Prvi put čujem uopšte! :n-cc2:

2. Još neverovatnije: niko da prokomentariše pad Gorana Bregovića sa kruške (dok je brao višnje/trešnje).
Don't give a f*** :dzavo: :a_whistli

zoran845
17.6.2008, 16:50
WTF?!!! :eek: Prvi put čujem uopšte! :n-cc2:Jeste, učestvovao je na muzičkom festivalu "Radar" u Varaždinu. Pre njega su svirali Drago Mlinarec, Vlado Kreslin, "Manic Street Preachers".

Rocker
17.6.2008, 16:56
Aaa, ne mogu da verujem da nigde nisam video reklamu, čuo bilo šta...a niko ni ovde da pomene... :(

zoran845
17.6.2008, 17:07
Da ne bi posle bilo da niste znali: još jedna legenda će da kruži Evropom ovog leta. Leonard Koen (74!) je na svojoj poslednjoj turneji (inače prvoj posle 15 godina). Krenuo je sa koncertom u Dablinu (13.6.), biće ga na festivalima u Glastonberiju (29.6.) i Montreu (8.7.). Najbliže Balkanu biće 27.7. (Luka) i 28.7. (Rim), pa ko ima para i vremena...

Srlandand
17.6.2008, 21:33
Danas sam u troli umro od smeha. Guzva, ne moze da se dise, a pored mene stoji neki matori Ciga, mrtav pijan, stoji i klati se, naravno, zabuljen u jednu tacku. A majica- ALOGIA (inace, mnogo dobra majica). :D

hacker_aca
18.6.2008, 3:00

Dok sam prelistavao danas (već je juče :)) novine video sam samo članak da je Goran prohodao. Nisam čitao, nije me nešto posebno zanimalo. A mislio sam da mu je otišao neki pršljen, šta znam... :icon_scra

WhenDarknessFalls
19.6.2008, 7:31
U zadnje vreme sam bas razvucen na sve strane sto se tice muzike... Preslusava se novi Cynic, Foo Fightersi, Disturbed (iako ne gotivim taj trip), Kalmah, Lyzanxia, Avoid i soundtrack iz American Pie trilogije... Jbg, ima nekih finih pank-rok pesmica :a_whistli

Mil00rad
19.6.2008, 8:34
Šluša li neko Gentleman-a?
http://www.youtube.com/watch?v=81ZAccnkHmQ&feature=related(Intoxication)
http://ak.static.dailymotion.com/dyn/preview/160x120/676449.jpg

GordoN
20.6.2008, 0:00
Paul Gilbert, 16. oktobar - Beograd / SKC :alealeee: :alealeee: :alealeee:

Kako sam poskocio od srece kad sam ovo video!! Verujem da je vrlo malo vas koji slusaju Gilberta ovde na forumu,ali oni koji slusaju verujem da ce ih ovo obradovati ... Za oni koji ne znaju poznat je kao lead gitarista heavy metal benda Racer X i hard rock benda MR. Big, a posle njih je zapoceo solo karijeru ,a poslednja dva albuma su vrhunski instrumentali (Silence Followed by Deafening roar i Get out of my Yard)

Evo nekoliko snimaka

http://www.youtube.com/watch?v=f8zE-hEkILs
http://www.youtube.com/watch?v=aYlx5gW90Aw

Insecticide
20.6.2008, 0:17
Paul Gilbert, 16. oktobar - Beograd / SKC :alealeee: :alealeee: :alealeee:
aaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaa
Rooodilo,jos da dodje i marty friedman i mogu da umrem spokojno,koliko je karta?

GordoN
20.6.2008, 0:20
aaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaa
Rooodilo,jos da dodje i marty friedman i mogu da umrem spokojno,koliko je karta?

Nemam pojma ,tek je danas izasla vest (http://www.paulgilbert.com/Tour2008.html) na njegovom sajtu! MA kolko god da je ,ovo se ne propusta :D

Edit: Karte za beogradski koncert u prodaji od 1. jula po ceni od 1.400 dinara. Mogu se kupiti na blagajni SKC-a, svim Eventim servisima i u Felix-u. !!!!!
http://www.balkanrock.com/index.php/Newsflash/Paul-Gilbert-na-jesen-u-Beogradu.html

Insecticide
20.6.2008, 0:40
Cisto da se nadovezem na Gilberta
http://www.youtube.com/watch?v=aVel4bq8Euw&feature=related

Znaci ne da idem,nego aaa :rolleyes:

Samo da ne bude ko' Slayer..

King James
22.6.2008, 16:12
E ljudi,posto sam nabavio sve od Pantere,Kreatora i dosta toga od Megadjeda moze li neko da napise naj pesme od njih da ne trazim sad :o ...

dzonihsv
22.6.2008, 17:41
Kako nema house na listi...ima techno/electro al nije to to...ccc

Insecticide
22.6.2008, 19:15
E ljudi,posto sam nabavio sve od Pantere,Kreatora i dosta toga od Megadjeda moze li neko da napise naj pesme od njih da ne trazim sad :o ...

Pantera

Mouth for war,cowboys from hell,cemetary gates,domination,walk,5 minutes alone,revolution is my name,hollow,this love...Ovo su pesme koje se najvise spominju ali stvarno,sve pesme su im jaako dobre,predobre.

Megadjed

Hangar 18,Wake up dead,youthanasia,tornado of souls,symphony of destruction,peace sells,sweating bullets,countdown to extinction...Stvarno je tesko reci kad su sve dobre

Pesme sam pisao kako su mi padale na pamet,nisam isao od najbolje pa losije pesme..

Za kreatora ces vec nekog drugog morati naci :)

Uzivaj,drago mi je sto si nasao panteru i megadjed,to su moja dva omiljena benda pored slayera i metallice

Covenant
25.6.2008, 11:42
Kreator

Tormentor,Flag Of Hate,Riot Of Violence,People Are The Lie,Suicide Terrorist...

Eto onako na prvu loptu :)

P.S Bilo bi lepo da neko kaze kako je bilo na Police-ajd' bre :D

Renche
25.6.2008, 12:51
Većinom slušam rock, ali slušam i metal: Metallicu, Iron Maiden...

Wolverine
27.6.2008, 10:56
Iako moja dusa pripada roCku, volim da opichim Rokere S Moravu, bas zbog zezanja turbofolka i ostali kitcsh seljandriju. Najjaci srpski bend.

Antony Kidis
27.6.2008, 11:47
Većinom slušam rock, ali slušam i metal: Metallicu, Iron Maiden...

Metallica i Iron Maiden nisu metal nego rock grupe. ;)

Vuckovic Veljko
27.6.2008, 11:53
Ipak je metalika heavy,trash,speed metal bend...

Pelagijska Argosija
27.6.2008, 11:53

Metallica is an American heavy metal band...
Genre(s) Heavy metal
Thrash metal
Speed metal
Hard rock

Iron Maiden are an English heavy metal band...
Genre(s) Heavy metal

Jbg, u metal ne spadaju samo grupe koje pripadaju podžanru Death i Gothic. ;)

PS: A i inače metal je podžanr koji spada u Hard Rock.

Wolverine
27.6.2008, 11:54

Maideni su New Wave Of British HM, a Metallica su tHrash metal.

nigrutin87
27.6.2008, 11:55

Reče i ostade živ:). Iron Maiden su jedni od začetnika heavy metala, a metallica je bend koji je u početku svirao thrash metal, a za kasnije neka objasni neko ko ih više sluša.

Pelagijska Argosija
27.6.2008, 12:01
...metallica je bend koji je u početku svirao thrash metal, a za kasnije neka objasni neko ko ih više sluša.

Što se tiče Load, Reload i Garage inc. mislim da ni oni sami ne znaju koji je to žanr...

steve89
27.6.2008, 12:18
Što se tiče Load, Reload i Garage inc. mislim da ni oni sami ne znaju koji je to žanr...

... Ali su svejedno i dalje carevi. :)

Inače, novi album će se zvati Death Magnetic. :)

Ulmawen
27.6.2008, 12:19
Zar je bitno u koji žanr ih neko svrstava? Sviđa ti se muzika ili ne, i to je sasvim dovoljno.
Mada se ovo za Load i Reload slažem; žali bože u šta je evoluirala njihova muzika posle ona fenomenalna prva četiri albuma...

Iris
27.6.2008, 12:24
Mada se ovo za Load i Reload slažem; žali bože u šta je evoluirala njihova muzika posle ona fenomenalna prva četiri albuma...

... Ali su svejedno i dalje carevi. :)

Jok, zvanično su prestali da budu carevi sa izlaskom Black albuma, dakle još davne 1991. godine, a zacementirali su svoju tužnu sudbinu tačno deset godina od tada, odlaskom Jason Newsteda iz benda u januaru 2001...

Wolverine
27.6.2008, 13:07
Zar je bitno u koji žanr ih neko svrstava? Sviđa ti se muzika ili ne, i to je sasvim dovoljno.

Ista stvar se desila i BJ, posle These Daysa i KTF, oni bup i izbace CRUSH, pa posle cak imaju bezobrazluk da izbace i Bounce (albumi nisu losi ali su idiotski u odnosu na TD i KTF), mada su se za razliku od Metalike popravili, izbacujući odlican Have A Nice Day. Jbg, the tužna istina je da je većina bendova uradila svoje, a ovi novi indie likovi, samo 3, 3 i po akorda znaju i to je to. Mada je još veće razočarenje Just Push Play od Aerosmitha (koji je kao i kod BJ ispravljen sa albumom koji pocinje na slovo H (Honkin On A Bobo)).

Shadowfax
27.6.2008, 14:05
Meni su i Load i Reload odlicni albumi.
Ustvari, samo mi je St. Anger nepodnosljiv.

steve89
27.6.2008, 14:49
Jok, zvanično su prestali da budu carevi sa izlaskom Black albuma, dakle još davne 1991. godine, a zacementirali su svoju tužnu sudbinu tačno deset godina od tada, odlaskom Jason Newsteda iz benda u januaru 2001...

Tvoje mišljenje, a tvoje mišljenje me ne interesuje...

Dakle, meni su i dalje carevi, sve albume podjednako slušam i sve mi je perverzija.

King James
27.6.2008, 15:30
Ja neznam sta svi k*njaju za Black Album...Meni je to najbolji album od njih...Sab but True (omiljena pesma),Enter Sandman,Nothing Else Matters,The Unforgiven,nezna se koja je pesma bolja...Valjda ce nesto uraditi sa novi albumom,rekli su da ce biti nesto izmedju ...And Justice For All i Black Albuma...

Marvojed
27.6.2008, 16:26
Reče i ostade živ:). Iron Maiden su jedni od začetnika heavy metala.
Postoji samo jedan zacetnik heavy metala - Link Wray!:n_klanja:

Covenant
27.6.2008, 17:45
Meni su i Load i Reload odlicni albumi.
Ustvari, samo mi je St. Anger nepodnosljiv.

Slazem se
Reload i Load imaju sjajnih stvari i daleko od toga da su za bacanje ;)
A tek je Garage Inc perverzija
Dakle kod Metallice u globalu ne valja samo budjavi St Anger-mada kako sve smece u poslednje vreme izbacuju pojedine metal grupe ovo jos i dodje dobro :opanachke

@Mravojed

A Steppenwolf i Nazareth?Pa Black Sabbath a tu moze donekle da se svrsta i Blue Oyster Cult te Stevie Nicks :cool:

Marvojed
27.6.2008, 18:51
@Mravojed

A Steppenwolf i Nazareth?Pa Black Sabbath a tu moze donekle da se svrsta i Blue Oyster Cult te Stevie Nicks :cool:
Link je vec krajem pedesetih postavio neke standarde metala.
Steppenwolf i narocito Black Sabbath su mu utvrdili status jednog od popularnijih zanrova kasnih 60ih i pocetkom 70ih uz npr. Iron Butterfly.

Stevie Nicksa stvarno nisam slusao, Nazareth mi se ne svidja, BOC je zakon.

Iris
27.6.2008, 20:16
Tvoje mišljenje, a tvoje mišljenje me ne interesuje...

Eh, da je samo moje ;)

http://www.strike-the-root.com/51/gregory/gregory3.html
http://www.last.fm/group/Metallica%2B%252783%2B-%2B%252788/journal&action=display&entryid=80597
http://lastfm.spiegel.de/group/Metallica+'83+-+'88/forum/28799/_/108654/3

Da nisi imao samo 2 godine te 1991., pa još i da te shvatim ozbiljno...

Da se ne lažemo, mnogo muzike mora da ti prođe kroz uši da uopšte dođeš u poziciju da razlučiš kvalitet od pozeraja, ili da tako olako deliš titule muzičarima. Muzika odavno nije umetnost već industrija, u kojoj novac ima mnogo veći uticaj od kreativnosti i ideja, a samim tim se "ubija" mnogo toga što je dobro i kvalitetno. Posebno od 1995. godine nadalje... :)

zokocx
27.6.2008, 20:26
Vidim da je pocela rasprava o metal muzici gde sam ja IN (kolko tolko).... :D
Za Black Sabbath se vecina muzicara (metalaca) slaze da je postavio glavne postulate heavy metal muzike tj. doveo je na oblik kakav ga sad znamo/cujemo...
Uzgred za sve metalce i one koji slusaju metal muziku preporucujem da odgledaju dokumentarac o heavy metal muzici "Metal - A Headbanger's Journey" ... extra video stvarno pro odradjen .... jedino sto ne spominje je Symphonic metal koji je i onako samo heavy metal sa elementima simfoniske muzike , naravno najveci prestavnik ove muzike je Nightwish :n_klanja:

steve89
27.6.2008, 21:00
Eh, da je samo moje ;)
blabla bla bla... i bla bla

Alo... mnogo me briga i za tvoje i za mišljenje svih ostalih tebi sličnih kvazi poznavalaca muzike... Ti jasnije sad malo?
Sad će meni neko da kaže: ''e to je glupo'' i ja prestanem da slušam to. Evo odma' ;)
E sad ako ti biraš muziku na osnovu toga šta pročitaš po netu, to je druga stvar...

I kakve pa sad veze ima to što sam imao 2 godine '91. ?

Meni je to sve perverzija i ništa ne može da promeni moje mišljenje.

mr.marvin
27.6.2008, 21:11
Eh, da je samo moje ;)

Ne mogu da komentrarišem Metaliku, ali nikad ih nisam slušao. Taj Black Album bio je sluša i slušan i slušan i (meni) predosadan.

Nightwish? Šta mislite o njima? Jedino što sam slušao od njih jeste album One i tu su mi se na prvo slušanje izdvojile 2-3 pjesme (Wish I Had an Angel, The Siren i svakako - Planet Hell). U principu ne kapiram tu muziku... Simfonijski orkestar je odlično čuti, ali kad se pretjera, u čemu je poenta?

Neko je u SK pisao o tome kako zahvaljujući slobodnoj razmjeni muzičkih fajlova ;) čujemo grupe koje inače nikada ne bi bile slušane. Slažem se! Jedna od takvih grupa meni je Diablo Swing Orchestra i njihov album The Butcher's Ballroom.

Baš bi me zanimalo da čujem mišljenja ljudi koji su ih čuli, ili ako nisu, kad ih čuju :D

http://www.last.fm/music/Diablo%20Swing%20Orchestra/The%20Butcher%27s%20Ballroom

lijenština
27.6.2008, 21:29
Izasao je novi album Cult of Luna - Eternal Kingdom. Upravo preslusavam.:)

Highlander
27.6.2008, 22:52
Alo... mnogo me briga i za tvoje i za mišljenje svih ostalih tebi sličnih kvazi poznavalaca muzike... Ti jasnije sad malo?
Sad će meni neko da kaže: ''e to je glupo'' i ja prestanem da slušam to. Evo odma' ;)

Nisam video da te neko tera da prestaneš da slušaš. ;) Prosto neverovatno zbog čega ljudi ovako brzo planu... :boodala:
Meni je, na primer, Metallica oduvek bila trash. :a_bleh:

Ulmawen
28.6.2008, 0:00
I kakve pa sad veze ima to što sam imao 2 godine '91. ?

Naravno da ima. ;) Kako? Pa, prosto, evo na mom primeru. Ja sam, recimo, odrasla uz Metallicu, Slayer, Maiden, Gn'r, Skid Row, Sepulturu... (Čudna mešavina, zar ne?:)) A imam 12 godina više od tebe.;) Što znači da sam slušala ...And justice for all kad je izašao, gledala prvi spot Metallice ikada - One kada se pojavio. Ti si sve to radio bar 10 godina posle mene. Normalno, vreme u kome si ti odrastao i u kome sam ja odrasla su nebo i zemlja... Da se zaustavim na tome... Za mene je Black dobar album, ali ispod nivoa Metallice... Zato što sam odrasla uz Kill 'em all, Ride the lightning i Master of puppets... Ugao crtanja zavisi od ugla gledanja... I Led Zeppelin je sjajan bend, ali po mom mišljenju, posle četvrtog albuma su se srozali, mnogo. Imali su sjajne stvari, da, ali ispod nivoa jednog Whole lotta love i, recimo, Immigrant song, Black mountain side, Good times bad times... Ne znači da su loš bend, baš kao što ni Metallica nije. Ali s obzirom da sam aktivno ispratila njihove najbolje dane, za mene je Black ispod njihovog nivoa, ovo posle da ni ne pominjem. Generacijski jaz je uvek bio najveći problem za toleranciju... To što drugi bendovi izdaju krš albume ne znači da jedan ekstraordinaran bend, kakav je Metallica bila, ima izgovor da pravi prosečne stvari...
To na stranu, ako ti se neko od moderatora ne sviđa, možeš uvek na PM da raščistiš sve nedoumice... A ne da teraš kontru nekome samo zato što ti se ne sviđa njegov/njen pristup...;) Mislim da smo se razumeli.;)

Niko ne pokušava da promeni tvoje mišljenje, ovde razmenjujemo mišljenja i utiske o muzici koju volimo i ne volimo... Vrlo prosto. ;) I trudimo se da održimo određeni nivo kulturne i argumentovane diskusije, jer inače nismo baš mnogo kompetentni ako pustimo da nas strasti ponesu... Svako sluša ono što najviše "leži" njegovim/njenim afinitetima, dajte nemojmo da kopamo oči jedni drugima jer se razlikujemo. Razlike su dobra stvar... :)

zokocx
28.6.2008, 1:12
Nightwish? Šta mislite o njima? Jedino što sam slušao od njih jeste album One i tu su mi se na prvo slušanje izdvojile 2-3 pjesme (Wish I Had an Angel, The Siren i svakako - Planet Hell). U principu ne kapiram tu muziku... Simfonijski orkestar je odlično čuti, ali kad se pretjera, u čemu je poenta?

Neko je u SK pisao o tome kako zahvaljujući slobodnoj razmjeni muzičkih fajlova ;) čujemo grupe koje inače nikada ne bi bile slušane. Slažem se! Jedna od takvih grupa meni je Diablo Swing Orchestra i njihov album The Butcher's Ballroom.

Baš bi me zanimalo da čujem mišljenja ljudi koji su ih čuli, ili ako nisu, kad ih čuju :D

http://www.last.fm/music/Diablo%20Swing%20Orchestra/The%20Butcher%27s%20Ballroom

Ja uvek kazem da je muzika subjektivan dozivljaj za svakoga ponaosob, nekome se svidja Slayer a neko za njih kaze da su najvece smece sto se moze cuti (pa jeste da je trash metal ali sad). Ja nikoga neteram da slusa to sto ja slusam ,mogu samo da kazem ovo,ono mi se svidja a ovo ne.
Uzgred sta da kazem Metallica jeste legenda i ovakva rasprava je sigurno vodjena milion puta sirom sveta ... ja mogu samo da kazem da je meni uglavnom sve od njih dobro pa cak i izvikani st. anger (mada slabije nego ostali albumi).

Ono za slobodnu razmenu muzike je istina , jer da nema toga ja bi ostao duduk samo na Iron Maiden-u, Metallica-i, Nightwish i eventualno nesto sitno ... a ovoka skoro svaki dan nesto novo istrazim ,cujem ih malo na myspace-u i ako mi se svidi skinem. Da nema toga nebi znao za Within Temptation, Sirenia, Tarot,Kamelot,Gamma Ray, For My Pain...,DragonForce pa cak i In Flames i jos svasta. Uvek se nadje neka pesam koja se istice.

A symphonic mi se svidja zato sto orhestar daje dodatnu energiju muzici i kompleksnost.

Snoopy
28.6.2008, 1:55
Baš bi me zanimalo da čujem mišljenja ljudi koji su ih čuli, ili ako nisu, kad ih čuju
http://www.last.fm/music/Diablo%20Sw...27s%20Ballroom
WoW ovo je cool :tapsh::tapsh:
Bas zanimljivi vokali a i kombinacija orkestarskog zvuka sa rok elementima je bas dobro ispala.
Pomalo me podseca na Nightwish.
Meni je najbolji kombo orkestralne/klasicne muzike sa necim modernim album od
Venetian Snares-a "Rossz Csillag Allat Szuletett (http://www.youtube.com/watch?v=vg52OSGmg7g&feature=related)" (ime je na madjarskom)

zikiz
28.6.2008, 2:58
Preslusavam novi album od Shinedown-a i veoma je dobar;)
Preporuka:kreza:

Wolverine
28.6.2008, 11:04
Abduction, mladi i poletni bend iz Brazila, rade akusticne obrade Bon Jovi-a, i nekad se stvarno utripujem da slusam Jovi a ne neki cover bend. Lik peva razbija...

Rocker
28.6.2008, 17:20
Ko eventualno nije čuo, danas u 20h na trgu svira ruska grupa Alisa i 357. Vidimo se! :nov_guita

hacker_aca
29.6.2008, 3:25
OMG, OMG, OMG!

Live Fest na Jazu (plaža nedaleko od Budve) od 5. do 7. avgusta. Nastupaju:

5. avgust: Leni Krevic i DJ Armand Van Helden
6. avgust: Dejvid Geta i grupa DJ-eva iz regiona
7. avgust: Goran Bregović i Orkestar za svadbe i sahrane i Zdravko Čolić

Biće ludnica! Izvor: link (http://cafemontenegro.com/index.php?group=10&news=36939)

Dreamfall
29.6.2008, 13:16
Ko eventualno nije čuo, danas u 20h na trgu svira ruska grupa Alisa i 357. Vidimo se! :nov_guita

Jbg ja sam zaboravio :boodala: .Ako si isao postuj utiske ;)

OMG, OMG, OMG!

Live Fest na Jazu (plaža nedaleko od Budve) od 5. do 7. avgusta. Nastupaju:

5. avgust: Leni Krevic i DJ Armand Van Helden
6. avgust: Dejvid Geta i grupa DJ-eva iz regiona
7. avgust: Goran Bregović i Orkestar za svadbe i sahrane i Zdravko Čolić

Biće ludnica! Izvor: link (http://cafemontenegro.com/index.php?group=10&news=36939)

Gorana bregovica i orkestar koji zamalo da svira i na njegovoj sahrani od one bruke na Evroviziji ne zelim ni da vidim ni da cujem Zdravka bih mozda dosao da cujem jer ga moja devojka voli Who the fuc* is Leni Krevic(da nije Lenny Kravitz) i navedena kompanija ne znam tako da moz' se desi da dodjem na Zdravka sa devojkom jer sam planirao letovanje pocetkom avgusta :D Mada i gitarijada je tu negde blizu :icon_stud :icon_scra

zokocx
29.6.2008, 13:28
Gitarijada je ipak gitarijada , a Bregovic i Colic su za matorce ... PS: Mene Colic smara kao neka teska narodnjacina (nema pojma).

Rocker
29.6.2008, 16:04
Jbg ja sam zaboravio :boodala: .Ako si isao postuj utiske ;)

Predobro je bilo, svirali su oko 2.5 sata! Stvarno znaju da naprave atmosferu, nisu bez razloga toliko popularni u Rusiji. I da se pohvalim, dobio sam šal sa natpisom benda! :to_care:

hacker_aca
29.6.2008, 16:42
Gorana bregovica i orkestar koji zamalo da svira i na njegovoj sahrani od one bruke na Evroviziji ne zelim ni da vidim ni da cujem Zdravka bih mozda dosao da cujem jer ga moja devojka voli Who the fuc* is Leni Krevic(da nije Lenny Kravitz) i navedena kompanija ne znam tako da moz' se desi da dodjem na Zdravka sa devojkom jer sam planirao letovanje pocetkom avgusta :D Mada i gitarijada je tu negde blizu :icon_stud :icon_scra

Upravo tako, Lenny Kravitz. Od njega znam jednu pesmu (Get away, fly away... :)) i možda bih i išao. Ali David Guetta... :love:

Za Čolu i Gorana ne brinem, nisu mi dovoljno zanimljivi... Ali nikad se ne zna, možda odem i na njih.

Dreamfall
29.6.2008, 17:26
Upravo tako, Lenny Kravitz. Od njega znam jednu pesmu (Get away, fly away... :)) i možda bih i išao. Ali David Guetta... :love:

Za Čolu i Gorana ne brinem, nisu mi dovoljno zanimljivi... Ali nikad se ne zna, možda odem i na njih.

mozda i ja odem da cujem Lenija a koji je taj David guetta zvuci mi poznato al ne mogu se setim....

Predobro je bilo, svirali su oko 2.5 sata! Stvarno znaju da naprave atmosferu, nisu bez razloga toliko popularni u Rusiji. I da se pohvalim, dobio sam šal sa natpisom benda! :to_care:

Mnogo mi je zao sto nisam bio tamo a ceo dan sam razmisljao o koncertu i zaboravim na njega maler :(

dacajak
29.6.2008, 17:40
System of a down, Metalika, The Offspring, HIM, Korn, Nirvana, etc.

Peace :qliranje:

Garson
29.6.2008, 20:40
Par slika sa Police-a. :)

http://img129.imageshack.us/img129/5220/25846945hc0.jpg http://img129.imageshack.us/img129/3919/70130783us3.jpg http://img238.imageshack.us/img238/1959/22288840zc7.jpg

Garson
29.6.2008, 20:42
I josh par komada. :D

http://img129.imageshack.us/img129/796/57192910oo0.jpg http://img238.imageshack.us/img238/461/66415029ng8.jpg

Ulmawen
29.6.2008, 21:58
A utisci?:)

Marvojed
29.6.2008, 22:37
1 slika 1000 reci.:D

Dreamfall
29.6.2008, 23:08
1 slika 1000 reci.:D

5 slika 5000 reci :D .Ja sam hteo da idem na cert ali zafalile mi pare jbg stedim za novu gitaru.I sad mi zao...mnogo...drug moj je bio i kaze da je bilo vrhunski... :(

Ulmawen
29.6.2008, 23:37
Ja sam čula da je bilo prosečno, zato me i interesuje šta Garson ima da kaže.;)

King James
30.6.2008, 2:11
Sta kazete za ovu moju preradu pesme Fear of the Dark od Maidena :D

E'o mog masterpise,nastalog pre nekoliko minuta :D

Iron Maiden - Fear of the High

I am a man who stands alone
And when I'm standing at window
I’m scarred of high like a cow

When the high begins to change
I sometimes feel a little strange
A little anxious when its high

Fear of the high, fear of the high
I have a constant fear that something will drag me down
Fear of the dark, fear of the dark
I have a phobia that I will go down

Have you ever run from window
And have you felt your neck skin crawl
When you're searching for hiding spot?
Sometimes when you’re scared to take a look
Through the window of the room
You’ve sensed that somethings pulling you

Have you ever climb so sky-high
And you can’t climb down
And turned around and no ones there?
And as you scared to the death
You find it hard to look again
Because you’re sure that you’re so fucking afraid

Watching parachutists the night before
Debating falls and broken bones
The unique troubles on your mind
All’s gonna bi alright on the dawn
You’re frighten and suddenly fall down
To the tough ground

Fear of the high
Fear of the high
Fear of the high
Fear of the high
Fear of the high
Fear of the high
Fear of the high
Fear of the high

Watching parachutists the night before
Debating falls and broken bones
The unique troubles on your mind
All’s gonna bi alright on the dawn
You’re frighten and suddenly fall down
To the tough ground

I have a phobia that someones always there

I have a phobia that someones always there

I am a man who stands alone
And I’ve broke 16 bones xD …

:qliranje:

Garson
30.6.2008, 2:53
A utisci?:)

5 slika 5000 reci :D .Ja sam hteo da idem na cert ali zafalile mi pare jbg stedim za novu gitaru.I sad mi zao...mnogo...drug moj je bio i kaze da je bilo vrhunski... :(

Ja sam čula da je bilo prosečno, zato me i interesuje šta Garson ima da kaže.;)

Meni je bilo fenomenalno, nemam gotovo nikakve zamerke. Jeste da je koncert trajao 1h 40min ali uzimajuci u obzir da bend ima svega 5 albuma, sasvim je dovoljno. Izbor pesama i svirka su bili na izuzetnom nivou. Inace, prica se da publika nije bila na nivou, sto mogu da potvrdim. Izgleda da je problem shto su mnogi doshli da gledaju Stinga a ne Police.:rolleyes: Sting se trudio u pocetku da ostvari kontakt sa publikom ali je na pola koncerta skontao "koliko je sati".:p S druge strane, neki su ocekivali da Sting i Endi Samers, koji inace ima 65 godina (:eek:), lete i skacu po bini, kao nekada kada su imali 30 godina, pa im stoga atmosfera nije bila na nivou.:rolleyes:
Takodje, velika vrucina je mnogima umanjila dozivljaj.:(
Moja jedina zamerka je na Stingovo inace odlicno pevanje.Nije mi se svidelo shto je Sting pesme Police-a pevao u fazonu svojih (solo) pesama, sa karakteristicnim zapevanjem a ne onako energicno kao na Police albumima.:opanachke

Evil_crack
30.6.2008, 3:52
Nightwish, Deep Purple, Arch Enemy, Children of Bodom, Vader, Norther, Guns 'n' Roses, Black Sabbath, Iron Maiden, Judas Priest, Blind Guardian, Sodom, Korn, Ozzy Osbourne, Amon Amarth, Bleeding Through, Doors, Led Zeppelin, Queen, Kud Idijoti, Scorpions, Metallica, Nirvana, Tristania, Tarja Turunen.... Ah ima ih gomila :kreza:

hacker_aca
30.6.2008, 4:16
mozda i ja odem da cujem Lenija a koji je taj David guetta zvuci mi poznato al ne mogu se setim....

Wikipedia - David Guetta (http://en.wikipedia.org/wiki/David_Guetta)

Poznat po hitovima "Love is gone" (http://www.youtube.com/watch?v=beGjncfEPt8) i "The world is mine" (http://www.youtube.com/watch?v=13EsiCjsssY). Ostale singlove i albume možeš pročitati na linku koji sam ostavio. ;)

WhenDarknessFalls
30.6.2008, 4:30
Sad sam neshto u gotik raspolozenju... Zadnja dva dana mi se po winampu konstanto vrte Sentenced, Charon, For My Pain, Poisonblack i slicna balavurdija :D Mora ponekad da se odmori mozak od silnog dz dz dz :kreza:

zokocx
30.6.2008, 10:17
Sad sam neshto u gotik raspolozenju... Zadnja dva dana mi se po winampu konstanto vrte Sentenced, Charon, For My Pain, Poisonblack i slicna balavurdija :D Mora ponekad da se odmori mozak od silnog dz dz dz :kreza:

Takode ... jbg, neke standardne stvari vec su smorile mora nesto novo da se istrazi .... probaj i Sirenia (http://en.wikipedia.org/wiki/Sirenia_(band)) i EPICA (http://en.wikipedia.org/wiki/Epica_%28band%29)

Uzgred ova pesma zvuci interesantno a tek video sto je neko napravio ...
After Forever "Equally Destructive"
http://www.youtube.com/watch?v=UhyTr9xKx04&feature=related
PS: Malo potresne scene prirodnih katastrofa (ali i o tome se peva u pesmi).

Iris
30.6.2008, 11:08
Meni je bilo fenomenalno, nemam gotovo nikakve zamerke.

Samo da dodam - Counting Crows (http://en.wikipedia.org/wiki/Counting_Crows) koji su nastupili kao predgrupa su bili sjajni! Samo zbog njih je i vredelo otići na koncert...

Dreamfall
1.7.2008, 0:13
Sad preslusavam Avenged Sevenfold i ljudi su sjajni pesme Bat country,Seize the day,Afterlife posebno afterlife su im izuvacke ko sto kaze moj mladji brat!!!Ko ih nije slusao neka poslusa nece se razocarati...barem ja nisam :qliranje:

Antony Kidis
1.7.2008, 0:19
Trenutno slusam deep purple, disturbed, cranberies, placebo. Od nasih haustor, kerber, art diler...

A M G
1.7.2008, 0:21
Ehh, deckonja, blagos tebi! :)

Interesuje me i koju si kartu uzeo, neku sirotinjsku varijantu ili mozda vlastelinsku? :D

WhenDarknessFalls
1.7.2008, 2:02
Takode ... jbg, neke standardne stvari vec su smorile mora nesto novo da se istrazi .... probaj i Sirenia (http://en.wikipedia.org/wiki/Sirenia_(band)) i EPICA (http://en.wikipedia.org/wiki/Epica_%28band%29)

Uzgred ova pesma zvuci interesantno a tek video sto je neko napravio ...
After Forever "Equally Destructive"
http://www.youtube.com/watch?v=UhyTr9xKx04&feature=related
PS: Malo potresne scene prirodnih katastrofa (ali i o tome se peva u pesmi).

After Forever mi je skroz okej, od njih mnogo volim Beyond Me (http://www.youtube.com/watch?v=iO8NFnm02n8&feature=related), mushki vokal ima mnogo gotivan growl.

Sto se tiche Epike, vise bih ih svrstio u simfonik metal, mada ima gotik uticaja... Nisu losi uopste. Koliko znam, upravo sa njima svira bivshi gitarista After Forevera. A i pevacica je prelepa :Freddy:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5b/Epica_simone_simons.jpg

A Sireniju obozavam, jer su zapravo manje vise jedini gotik bend koji mogu da slusam mnogo dugo a da mi ne dosade, jer su im pesme zaista interesantne, i imaju neku karakteristicnu melodiju :)

Rax13
1.7.2008, 2:55
E'o malopre sam napravio UG profil (iako sam clan odavno :D ) i uploadovao 2 neke moje stvari (mada ima ih dosta vishe, ali limit je izgleda 2 nedeljno), pa ako neko hoce da preslusha...

http://profile.ultimate-guitar.com/Rax13/

steve89
1.7.2008, 11:55
Sto se tiche Epike, vise bih ih svrstio u simfonik metal, mada ima gotik uticaja... Nisu losi uopste. Koliko znam, upravo sa njima svira bivshi gitarista After Forevera. A i pevacica je prelepa :Freddy:

Simone Simons, a kako peva tek... :)

Mene nervira ovaj krelac što pokušava kao neki growl ili šta već... Da nema toga, konkretno u ovoj pesmi (http://www.youtube.com/watch?v=s4YMs0x--fk) bila bi 10x bolja... Mislim, što se mene tiče lik ne zna jednostavno. :D To je valjda taj iz after forevera. :)

GordoN
1.7.2008, 12:34
Samo mali update za nastup Paul Gilberta ...

http://www.paulgilbert.com/viptickets.html

Cak bi i ovo mogao da priustim ,sta je 160 evra a sta se sve dobija ... Samo sto bi mene bilo sramota da sviram pred njim kad nemam pojma :D

* A one-hour guitar lesson with me
* VIP access to watch soundcheck
* An official tour laminate pass
* A new Paul Gilbert T-shirt, CD, instructional DVD, and guitar pick
* And of course, a ticket to the show!

WhenDarknessFalls
1.7.2008, 14:19
Simone Simons, a kako peva tek... :)

Mene nervira ovaj krelac što pokušava kao neki growl ili šta već... Da nema toga, konkretno u ovoj pesmi (http://www.youtube.com/watch?v=s4YMs0x--fk) bila bi 10x bolja... Mislim, što se mene tiče lik ne zna jednostavno. :D To je valjda taj iz after forevera. :)

U ovoj pesmi deluje nekako izlizano... Mada opet, sve to zavisi od ukusa :) Ja npr volim taj goticarski growl, bas stvara interesantan kontrast u odnosu na zhenski vokal... Btw, da se pohvalim :D Josh sat vremena i skinuo mi se DVD o novom albumu In Flamesa, "The Making of A Sense Of Purpose" :to_care:

:qliranje:

Garson
1.7.2008, 15:31
Samo da dodam - Counting Crows (http://en.wikipedia.org/wiki/Counting_Crows) koji su nastupili kao predgrupa su bili sjajni! Samo zbog njih je i vredelo otići na koncert...
Ja imam potpuno suprotno mishljenje, smorili su za medalju.:opanachke
Hm, zbog njih vredelo ici na Police...:icon_scra

WhenDarknessFalls
1.7.2008, 16:36
Otkazan Judas Priest! (http://www.mtsmondo.com/entertainment/music/text.php?vest=101894)

:o:o:o

Ulmawen
1.7.2008, 16:52
Baš nas je krenulo ove godine.:kreza:

Wolverine
1.7.2008, 17:15
Baš nas je krenulo ove godine.:kreza:

Kad te oce, oce te...:( Ali kad sam saznao za Jovi da otkazuju, oni su bili prvi koji su otkazali...

Srlandand
1.7.2008, 18:58
Ako otkazu deo turneje ili zasviraju u Srbiji za koji dan poverovacu da se lik stvarno razboleo. Nekako mi je nerealno da mu pozli bas na dan koncerta...

Wolverine
1.7.2008, 19:12
Koji su vam najbolji koncerti cije ste delove ili u celini culi/videli...
Meni su: Bon Jovi Live Form London, Pink Floyd Pulse, Aerosmith A Little South of Sanity 1998 u Sijetlu cini mi se, An evening With Bon Jovi 1992/3 kad vec, nazalost sve ovo sam samo cuo! Vi?

Covenant
1.7.2008, 19:27
Hah-otkazali Judasi
How predictable... :a_whistli

Nista kao utesna nagrada ostaje EXIT-Rotting Christ,Tiamat i Ministry
Ono nije za bacanje :)

Meni su: Bon Jovi Live Form London, Pink Floyd Pulse, Aerosmith A Little South of Sanity 1998 u Sijetlu cini mi se, An evening With Bon Jovi 1992/3 kad vec, nazalost sve ovo sam samo cuo! Vi?

Nine Inch Nails-Live Beside You In Time

Rammstein-Live Aus Berlin 98

Metallica-Cunning Stunts

Sepultura-Live In Barselona '92

Deicide-When Satan Lives 1998(audio album)

Mayhem-Live in Leipzig 1993(snimljeno ranije tj 1990 isto samo audio)
Kvlt!

Emperor-Emperial Live Ceremony 2000-joj divote :opanachke

Alice In Chains i Nirvana-MTV Unplugged

Slayer-War At The Warfield 2003-vr' :aplauz:

Testament-Live In London 2005

Wolverine
1.7.2008, 19:30
Testament-Live In London 2005

Verujem da koji god bend ima Live In London, da im je to jedno od najboljih nastupa u karijeri. Na Joviima:opanachke su uzeli dve ili (sve) tri noci malo ih iskasapili i nabili 1 i po koncerta na DVD. A koncert je prva liga, Jon stvarno pokazuje da je rodjen za rok zvezdu. A da ne govorim o ostalima, najveci utisak ostavljaju David Bryan i Sambora.

pyost
1.7.2008, 19:57
Ako otkazu deo turneje ili zasviraju u Srbiji za koji dan poverovacu da se lik stvarno razboleo. Nekako mi je nerealno da mu pozli bas na dan koncerta...

Mora nekad da se razboli, nismo mi krivi sto smo baksuzi :o Ali bice da je tacna informacija, posto mi je cale, koji radi pored Tasmajdana, danas video dva ogromna kamiona sa opremom i Judas Priest napisano negde (na kamionima, odeci ovih sto istovaruju, ne znam) ;)

zokocx
1.7.2008, 20:06
Nightwish - End of an Era (Hartwall Areena in Helsinki) 2005

Ko slusa nw a nije vide ovaj koncert nezna sta propusta:nov_guita

Dreamfall
1.7.2008, 20:47

Taj koncert je premocan da bi bio istinit ali smorili su sa onim Indijancem sto su ga dovukli da ''pravi maglu''

G3-Joe Satriani,Steve Vai,Yngwie Malmsteen koncert je ludilo jos kad su sva trojica na kraju odsvirali svoju verziju Voodo Child-a :qliranje: :n_klanja: :to_care:

Bon Jovi-Live in London

Iron Maiden-Rock am Ring,Live in Rio,Live in Dortmund,Raising Hell(sa madjionicarem ubercool)

Sonata Arctica-Live in Tokio

RHCP-Live at Lane castle
Ima ih jos....

Judas otkazali....joj :( Sve je pocelo sa KISS-om ajmo njih da lincujemo :Freddy:

King James
1.7.2008, 21:19
Aj da se i ja ubacim :D

Metallica - S&M

Slipknot - Live in London '02 (Disasterpiece DVD)

Nickelback - Live at Home

WhenDarknessFalls
1.7.2008, 21:46

Dobar je koncert, ali i dalje nije bolji od legendarnog From Wishes To Eternityja :)

Sto se tice neke moje liste (ne po najboljem redu, vec cega trenutno mogu da se setim):

Killswitch Engage - Set This World Ablaze
In Flames - Used And Abused: In Live We Trust (koliko je energije na onoj maloj bini sa Sticky Fingers snimka, to je nevidjeno)
Children Of Bodom - Chaos Ridden Years (iako me smaraju, tj ne mogu da ih slusam vishe od 5 pesama, ovaj snimak mogu po ceo dan, vrhunski su... Ta atmosfera je zakon, pogotovo kada Janne uzme da peche kobasicu na sred certa, prajsles :D )
Lamb Of God - Killadelphia :n_klanja:
Obituary - Frozen Alive @Warsaw, Poland
Opeth - Lamentations (Live at Shepherd's Bush Empire 2003)
Nightwish - FWTE (jedina zamerka vezana za ovaj cert koju imam je smarachki basista koji stoji i ne pomera se kroz celu svirku... )

To je to, ima josh mali milion, ali ovo je sta mi prvo pada na pamet... :D

bobi
1.7.2008, 22:09

Definitivno jedan od najboljih koncerta koje sam video na dvx-u je Therion Goes Classic (Live Sala Palatului, Romania, 09.12.2006).
Sine... otpala mi vilica dok sam gledao prvi put i pitao sam se kako me sudbina nije bacila na tu stranu u to vreme.
Grehota je ono gledati na dvx-u... ako je na dvx-u onako impresivno, mogu zamisliti kako je bilo u sali... ja bih verovatno umro tamo... sedeći... i primajući energiju više nego što moj ubogi duh može da podnese.
Obavezna preporuka...

Inače, sjajan je i koncert MDB-a, Live at Krackow.

Garson
3.7.2008, 14:58
Ehh, deckonja, blagos tebi! :)

Interesuje me i koju si kartu uzeo, neku sirotinjsku varijantu ili mozda vlastelinsku? :D
Sirotinjsku (2500 din), naravno.:opanachke Mada, da sam imao 4500 rado bih dao za mesto tik ispred bine, mislim da je vredelo.:)

A M G
3.7.2008, 15:18
Sirotinjsku (2500 din), naravno.:opanachke Mada, da sam imao 4500 rado bih dao za mesto tik ispred bine, mislim da je vredelo.:)

Pa s obzirom na to da si uzivao u koncertu, izgleda da ni sirotinjska karta nije nuzno gledanje u vis i nagadjanje koja pesma se trenutno svira! :opanachke

Ehhh, valjda ce da se ponovo saberu cim zavrsim faks, da ne pada koncert u sred ispitnog roka! :(

Garson
3.7.2008, 20:11
Pa s obzirom na to da si uzivao u koncertu, izgleda da ni sirotinjska karta nije nuzno gledanje u vis i nagadjanje koja pesma se trenutno svira! :opanachke

Ehhh, valjda ce da se ponovo saberu cim zavrsim faks, da ne pada koncert u sred ispitnog roka! :(
Ma super je bilo, bio sam odmah ispred ograde, tj. u prvim redovima "sirotinjske zone" :D, jeste da do bine ima 30 metara, ali se sve super culo i videlo (video si slike koje sam okacio ;)).
Sting je rekao da je to shto se Police-a tice, 7. avgusta je poslednji koncert (u New Yorku).I ja ne verujem da ce se ponovo okupljati.:(

Ai, brate, ebesh ispite, kad su ovakve stvari u pitanju, sve drugo se ostavlja po strani.;) Bice ispita ponovo, Police dolazi jednom u sto godina.

_RaZoR_
4.7.2008, 12:51
ex yu

steve89
6.7.2008, 23:19
Trenutno slušam Disturbed... Dobro je. :) :nov_guita

Antony Kidis
6.7.2008, 23:47
Jel čuo neko za grupu Art Diler ili za Histeriju? Mnogo dobre grupe. :qliranje:

A M G
6.7.2008, 23:54
Ma super je bilo, bio sam odmah ispred ograde, tj. u prvim redovima "sirotinjske zone" :D, jeste da do bine ima 30 metara, ali se sve super culo i videlo (video si slike koje sam okacio ;)).
Sting je rekao da je to shto se Police-a tice, 7. avgusta je poslednji koncert (u New Yorku).I ja ne verujem da ce se ponovo okupljati.:(

Ai, brate, ebesh ispite, kad su ovakve stvari u pitanju, sve drugo se ostavlja po strani.;) Bice ispita ponovo, Police dolazi jednom u sto godina.

Ako sada skocim sa zgrade, nosices me na dusi...

Ma tesim se jedino time da sam stekao uslov da ostanem na grbaci drzave i dalje! :to_care:
Sada cenim da bi mi moji dali za avionsku kartu do Amerike, Lufthansom, prva klasa pod obavezno, sedmodnevni boravak u Hiltonu (nista manje od predsednickog apartmana ne dolazi u obzir) i VIP propusnicu za koncert! :cool:
Idem da vrbujem caleta da "donira" bubreg nekom lovatoru...:dzavo:

Wolverine
8.7.2008, 16:30
Moze se desiti da uzmem rekreativno da slusam R.E.M. Moze li mi neko dati nesto poput nekog vodica za slusanje tj. savet sta da pocnem prvo. Inace uhvatih se u ceo Alternative dok Aerosmith i Bon Jovi ne snime nesto novo. Jovi ne najavljuje a Aerosi bi trebalo da snime nov album do kraja godine...

Marko Radonjic
8.7.2008, 18:36
Ja iako volim PSYHODELLIC (GMS, Void, Skazi, Astral...), upravo slusam Disturbed, album Indestructible...
Iz albuma u album me odusevljavaju likovi...

Antony Kidis
8.7.2008, 20:20
Ima da se naslusam u Novoj Varosi povodom 45. MOSI Igara. :)

9. jul

Elektricni Orgazam, Čutura bend, Vudu popaj bend (za ovo prvi put cujem :confused:)

10. jul (bezveze)

Zana, In Vivo, Zorana Pavic

11. jul

Maja Nikolic, Kerber, Generacija 5.

12. jul (takodje bezveze)

Gatori, Radno vreme, Trubaci do ujutru.

Bozidar
9.7.2008, 14:04
Ljudi preporucujem vam da nadjete ove pesme

2pac feat. Elton John - Ghetto gospel

I

Eminem - Like toy soldiers
Lose yourself

Ako neko zna da postoji pesma slicna ovima neka javi.

zoran845
9.7.2008, 14:12
Moze se desiti da uzmem rekreativno da slusam R.E.M. Moze li mi neko dati nesto poput nekog vodica za slusanje tj. savet sta da pocnem prvo.R.E.M. mi je jedan od omiljenih bendova :), pa preporučujem da slušaš SVE od njih. Kreni redom od "Murmur" (1983) i teraj do današnjice. Evo ti vodič (http://en.wikipedia.org/wiki/R.E.M._discography).

bobi
9.7.2008, 15:20
Jedna vest za sve Blackere.

Izgleda da su pustili Varga na uslovnu:
The web site of Varg Vikernes (a.k.a. Count Grishnackh) — the former BURZUM mastermind who is currently serving a Norwegian prison term for the August 1993 murder of MAYHEM guitarist Oystein Aarseth (a.k.a. Euronymous) — has been updated with the following message:

"Although Varg has been denied parole, he is allowed to leave the prison for a while to walk around Tromsř [Norway; where the prison is located] and visit his family: his mother, his wife, a one-year-old son and a fifteen-year-old daughter. Varg's wife is now pregnant and they both are waiting for an addition to the family. Varg owns a small farm in Telemark (Norway), where he is planning to move as soon as he leaves the prison."

"I'm ready for society — and I have been for many years," Vikernes told the Norwegian newspaper Dagbladet in a brand new interview which was published today (July 6). "I have learned from my mistakes and become older. Now I just want to be together with my family. My mind has never been in prison; I think all the time about what I should do on the day that I am released."

Covenant
9.7.2008, 23:02
E evo jedne lepe vesti za fensi metalce :opanachke

Copy/paste newslettera sa Legacy foruma ;)

TARJA TURUNEN ( ex.Nightwish ) - 27.10.2008- SKC

Pozdrav,
kao sto vidite potvrdjen je koncert Tarje Turunen u Beogradskom SKC-u . Broj karata je limitiran na :
850 .
Zbog veoma zahtevnog rider-a koji je management poslao ( morace da se stavi ogromna bina, nesto kao na Therion-u ) samim tim smanjuje se kapacitet hale . Na zalost u nasoj zemlji nemamo prostor za 1500-2000 ljudi.
U prodaji je takodje 25 VIP ulaznica, sa tim kartama imate pristup galeriji SKC-a. Ove karte mogu da se naruce/kupe jedino preko nas , i to na mail :

info@legacy-promotion.net

Ovo ce biti prva prava turneja Tarje Turunen, prosle godine koncerti su bili samo zagrevanje/promocija albuma . Ovog puta set lista ce se sastojati od 16+ pesama , od cega ce biti naravno Nightwish stvari .

Dolazi za komplet bendom :
-2x gitare
-bubanj
-bas
-celo
-klavijature
itd.
Ocekuje nas pravi spektakl, bice dve / tri zastave, video bim itd. itd.

Broj promotivnih karata je takodje ogranicen. Kao sto vidite na flajeru pocetna cena promotivnih karata je 1500din. i bice povecanja cene karte kako bude rasla prodaja karata.

Vidimo se na koncertu.

Svrbisha
10.7.2008, 0:50
Slusam Techno/Electro/Dance/Metal/Rock!:qliranje:
njeSra sto nema da se chekira vise polja posto ne slusam samo jednu vrstu muzike! Valjda to moze da se ispravi?:dedica:

zoran845
10.7.2008, 13:59
Da podsetim sretnike koji mogu da otrče do Novog Sada 13.7. (nedelja) da će tada na "mejn stejdžu" (glavnoj bini) festivala Exit (u 23:30) moći da vide nešto što bih čak i ja (koji izuzetno retko idem na koncerte) rado gledao - nastup pra-pank grupe "Pekinška patka" (oni koji za "Patku" nisu čuli odma' nek idu u ćošak da se stide). Reč je o jednom od najstarijih pank-bendova u ex-Yu, a svakako najeksplozivnijoj grupi muzičara koja se u staroj (i nikakvoj) Jugoslaviji pojavila. Ušli su u legendu zato što se energija profesora Čonte (koji je, pevajući, bukvalno skakao do plafona!) i ortaka uvek neizbežno prelivala na auditorijum i čovek bi prosto odmah poželeo da ripa kad ih čuje (pi-pi-pi-pi, kva-kva-kva-kva, taka-da-taka-da! :kreza::to_care:).

Nebojša Čonkić, zvani Čonta (eks-profesor neke novosadske srednje škole, a - kao normalan čovek - već duže vreme stanovnik Kanade), glavno lice "Patke", dao je intervju "Blicu" koji ću u kratkim crtama pokušati da vam prenesem.

Zašto nastupaju: "Presudno je bilo što nam je "Exit" ponudio dobre uslove. Pare su na trećem mestu, a prva dva su "mejn stejdž" - i to dan kad sviraju alternativni pank bendovi - i fantastična satnica. To ipak nisam želeo da propustim. Tu su "The Hives", koji su jako dobri i "Sex Pistols" koji su legende... kao i mi."

Šta će svirati: "Set lista je tajna, ali akcenat je na prženju. Biće žestoko, to je sigurno... Sada ćemo napokon vizuelno zabeležiti naš koncert. On ne može da bude onako divlji i buntovan kao pre 27 godina, ali biće dobar."

U kakvoj je formi: "Bend se pripremao bez mene, a ja sam pevao u kolima, u kući, u bašti. Ja inače redovno igram tenis i plivam, tako da sam fit, ali od pre mesec i po dana sam uveo i redovno jutarnje trčanje, tako da nema greške. Obećavam da će biti žestoko... pankerski."

O nastupu benda: "Direktne provokacije neće biti, ali naši nastupi su u principu kontroverzni pa će i ovaj malo biti takav. Oni koji nas nikada nisu čuli biće verovatno prijatno iznenađeni, a oni koji žele da nas ponovo čuju biće sigurno zadovoljni. Jedini okvir jeste što to sve traje samo pola sata... ali u pola sata, kao i u seksu, može da bude fantastično (:D)."

Ko će svirati: "U bendu je bilo dosta članova, ali praktično su postojale dve postave: oni koji su snimili "Plitku poeziju" i postava koja je snimila "Strah od monotonije". Za "Exit" se priprema originalna postava: Srele (gitarista), Bora (basista) i Cila (bubnjar) koji je sa mnom bio u obe postave."

O statusu legende: "Jako je teško ispuniti prevelika očekivanja. Uvek postoji verovatnoća da se ukhenjaš, ali to bi bilo jedino u slučaju da mi to stvarno jako loše odsviramo i imamo jako loš prijem na "Exitu", u šta ja lično zaista ne verujem."

Poruka za kraj: "Pank je življi nego ikada! Idemo da zapalimo Kinu, tamo bih voleo da sviramo - ipak smo mi "Pekinška patka".

Ako mislite da ima nekog boljeg sastava za predgrupu "Pištoljsima" - vi ste ili ludi, ili vam noge smrde. Idite i gledajte "Patku" - najtoplija moguća preporuka s moje strane.

22780 22781 22782