PDA

Prikaži potpunu verziju : Šta slušate od muzike...

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66

Covenant
9.4.2008, 0:45
Pa pricao sam ali niko nije obracao paznju :opanachke

Koncert je bio sjajan po svim merilima

Mada nije bilo vise od 500 ljudi a oni koji nisu hteli da dodju ne znaju sta su ustvari propustili :p

Bome svirka od 2 sata skoro-svi clanovi benda do yaya harizmaticni plus su oko ociju stavili i neku crnu maskaru ono da isfuraju fazon :to_care:
Fernando je na mene ostavio najjaci utisak-iako mozda nije muzika za skakanje covek je zaista ubacio dosta energije u pevanje a i ostatak benda je bio na nivou sa dosta bacakanja(basista sa sve Venom majicom)
Prilicno intresantno je da je ritam gitarista bio zaduzen i za klavijature pa je svirao na smenu :)
Meni je vrh trenutak bio Vampiria a tu je i moja omiljena pesma Full Moon Madness te Opium
Zaista-prosto da ne poverujes da takva muzika zvuci tako dobro uzivo-predobro cakstavise
Ja sam btw bio jedino musko u prvom redu-oko mene sve neke klinkice kojima sam mogao biti razredni :rofl:
No dobro-ocekivano :D

Pjanovic
9.4.2008, 0:50
rukovao sam se sa Fernandom

Jel od tada nisi prao ruku :D :rofl:.

Sad cu cimnuti komsiju da skine taj album, ili mozda bolje celu diskografiju njihovu.
Koliko albuma su Moonspell izdali do sada ?

Inace, pre dan-dva narucio sam dvd sa mp3 albumima (oko 60-tak), i to kosta 300 dinara. Znam, sramota je koliko je to bzvz, kradja cista... No, nije to tema :D.
Htedoh reci sta sam sve sareno narucio:
diskografiju - Pantera, Motorhead, Zero 7, Saint Etienne, Lorena McKenitt;
best of - Eurythmics, Soundgarden, Faithless, Barry White...

Znaci, davno je proslo vreme kada sam slusao samo jednu vrstu muzike :dedica:.

Highlander
9.4.2008, 0:50
Kad je bio koncert?

Kako to, majku mu, uvek kasno saznam za te koncerte...:n-cc2:

SV 84
9.4.2008, 0:59
Ухууууу, 29. марта 2007, али нисам ни ја био... :(

Covenant
9.4.2008, 1:00
@pjanovic

Ma oprao sam je :D
Moonspell ima 7 albuma ukupno ako racunamo full studijske albume bez singlova,kompilacija i EP-ova :)

@Highlander

Koncert je bio krajem marta cini mi se-posle Kanibala i Maidena ;)
Ako hoces da budes u toku sa metal koncertima poseti yumetal forum i to ovu sekciju http://www.yumetal.net/forum/index.php?showforum=21
Ako te mrzi da rovaris po temama-tu ti je i rss feed :)

SV 84
9.4.2008, 1:18
За мање од 2 месеца (3. јун) излази нови албум групе Opeth - Watershed:

1. "Coil"
2. "Heir Apparent"
3. "The Lotus Eater"
4. "Burden"
5. "Porcelain Heart"
6. "Hessian Peel"
7. "Hex Omega"

А ево и како ће изгледати cover:
19803

Covenant
9.4.2008, 1:27
Uh nadam se da ce biti na nivou Ghost Reveries-a koji je u njamanju ruku-interesantan i odlican u isto vreme :D

zoran845
9.4.2008, 1:41
:offtopic:
... rukovao sam se sa Fernandom...
Jel od tada nisi prao ruku :D :rofl:.

Ma oprao sam je :D
Duboko si me razočarao... :p

Morandi
9.4.2008, 20:54
MORANDI je najaca grupa ubedljivo, za mene naravno!:dedica:
Al sto sam nalozen na pesme:
1) Falling a sleep:qliranje:
2)Angels:qliranje:

Sta mislite?

Pjanovic
9.4.2008, 21:05
Morandi[/B];506443]MORANDI je najaca grupa ubedljivo, za mene naravno!:dedica:
Al sto sam nalozen na pesme:
1) Falling a sleep:qliranje:
2)Angels:qliranje:

Sta mislite?

Ja obozavam Pjanovic-e :D.

Srlandand
10.4.2008, 10:25
'El neko bio na promociji Castle Fest-a sinoc u SKC-u? Nas cetvorica smo dosli i isp****i, jer nismo znali da ulaz nije besplatan, a nismo imali ni kinte, jer smo isli pravo iz skolice.

Covenant
10.4.2008, 10:58
Promocija Castle Fest-a?
Nisam bio,doduse trenutno nisam u Begisu-mada sam bio do pre par dana :D

Evo jos malo preporuka za Steve-a

Threshold i Pain Of Salvation te Jorn Lande

Highlander
11.4.2008, 2:28
treba da poslusate zadnji album Moonspell-a pod nazivom Memorial

Sad razmišljam nešto, zar nije Anno Satanae poslednji album?:confused:

Covenant
11.4.2008, 10:47
Nije :)
To je remster izabranih Moonspell pesama-ako se ne varam najvise ih ima sa Wolfheart-a
Kazu ljudi da to deluje fantasticno-ali eto jos nisam stigao da poslusam :D

EDIT:E da-poslusaj i njihov album Antidote koji prilicno odskace od ostatka opusa-sjajan je ;)

Highlander
11.4.2008, 11:49
Poslušaj obavezno, Tenebrarum Oratorium i Opus Diabolicum zvuče sjajno.:aplauz:

Imam i neku kompilaciju The Great Silver Eye, tu su izgleda ubacili sve singlove i najbolje pesme sa prethodnih albuma.

Mario Pavićević
14.4.2008, 8:46
U petak sam bio u klubu Fest gde su gostovali Najde iz Smaka i Galete iz Kerbera sa pratecim bendom.Sve u svemu 2sata i 30min. fenomenalne svirke koja je zvucala kao u originalu.Galetov glas je isti kao i pre 20 godina a ni Najda nije nista losiji.Prosto mi je zao kada vidim tako nesto sa obzirom da je ulaz bio 300din. a u klub staje oko max.150 ljudi pa kad sracunas oni nisu mogli da uzmu vise od 100-150e po clanu benda(Najda,Gale,bubnjar i basista) sto je za tako dobro odradjenu svirku(a uz to i dosta dugu u odnosu na prosecne koncerte/svirke kod nas) veoma bedno.Ali to je Srbija....

Gordon Freeman
14.4.2008, 9:21
U petak sam bio u klubu Fest gde su gostovali Najde iz Smaka i Galete iz Kerbera sa pratecim bendom.Sve u svemu 2sata i 30min. fenomenalne svirke koja je zvucala kao u originalu.Galetov glas je isti kao i pre 20 godina a ni Najda nije nista losiji.Prosto mi je zao kada vidim tako nesto sa obzirom da je ulaz bio 300din. a u klub staje oko max.150 ljudi pa kad sracunas oni nisu mogli da uzmu vise od 100-150e po clanu benda(Najda,Gale,bubnjar i basista) sto je za tako dobro odradjenu svirku(a uz to i dosta dugu u odnosu na prosecne koncerte/svirke kod nas) veoma bedno.Ali to je Srbija....

ihi 100-150e po clanu benda,je imam puno prijatelja koji imaju bendove a zaista su dobri!, i oni su presrecni kad pokupe po 40 e po clanu! ,a najgore je sto sami moraju da organizuju svirke!

Mario Pavićević
14.4.2008, 10:26
ihi 100-150e po clanu benda,je imam puno prijatelja koji imaju bendove a zaista su dobri!, i oni su presrecni kad pokupe po 40 e po clanu! ,a najgore je sto sami moraju da organizuju svirke!
Da ali Kerber je pre 20 godina punio stadione i prodavao ploca i ploca,svirali sa Uriah Heep-om,svirali u Liverpulu,snimili gomilu odlicno uradjenih albuma a danas su spali na ovo...

Ulmawen
14.4.2008, 10:31
Možda sviraju za svoju dušu.:)

Covenant
14.4.2008, 10:43
Klub Fest a?
Za njega me vezuju ne tako lepe uspomene :D :opanachke
Elem-tamo sam slusao Dream Theater tribute band koji se zove Kaoar
Momci nisu uopste losi,cak stavise ;)

Garson
15.4.2008, 20:17
http://www.mtsmondo.com/entertainment/gossip/text.php?vest=93871

:cool:

A M G
15.4.2008, 20:22
Wow, deckonjo, ovo je super vest! :aplauz:

Pjanovic
15.4.2008, 20:40
Cekaj, ako policija dolazi u BG, ko ce da obezbedjuje druge gradove :icon_scra :kreza:.

Ko je bese poznat bio u toj grupi, a sad je samostalni muzicar ?

Garson
15.4.2008, 20:47
Ko je bese poznat bio u toj grupi, a sad je samostalni muzicar ?
:confused:
Pa Sting bre.;)

Beagle
15.4.2008, 21:34
Pa Sting bre.;)

:rofl::rofl::rofl: :aplauz:

Pjanovic
15.4.2008, 22:46
Pa Sting bre.;)

Jes vala, stade mi mozak. A mrzelo me da pretrazujem po hdd-u :D.

holodoc
15.4.2008, 23:00
http://www.mtsmondo.com/entertainment/gossip/text.php?vest=93871

:cool:
Video si na Dnevniku 2 najavu (da gledam Dnevnik :D) i sad kupiš zahvalnice :a_bleh:

Pjanovic
15.4.2008, 23:08
Video si na Dnevniku 2 najavu (da gledam Dnevnik :D) i sad kupiš zahvalnice :a_bleh:

Sto bi rekao jedan moj ortak, nije ni on namazan :kreza: :D.

Valjda kombinacija, nije ni on lood i namazan je on, eh ima nas raznih...

Rocker
16.4.2008, 2:19
Wow, deckonjo, ovo je super vest! :aplauz:

I nije baš, pošto će karte biti 4K. Istripovao Sting da je najveći muzičar na svetu! :boodala:

Mario Pavićević
16.4.2008, 8:57
I nije baš, pošto će karte biti 4K. Istripovao Sting da je najveći muzičar na svetu! :boodala:
Bice od 2.500-4.000 slusao sam na radiju juce.Ma ko ce da ide na to:)

Pjanovic
16.4.2008, 10:05

Zvezde, zvezdice...
Za Metallicu je bilo bese 2500, za Maiden manje... Ne secam se da je za nekog trebalo 4K, mada opet nisam bio na svim koncertima :), velikih grupa iz razne vrste muzike.

Garson
16.4.2008, 16:24
Bice od 2.500-4.000 slusao sam na radiju juce.Ma ko ce da ide na to:)
Evo ja cu da idem, za 2500 din.:)
Ishao bih i da je 4k dinara, nisu to male pare ali opet nema dobrih koncerata svaki dan. A i kad pogledash, za jedan izlazak u grad u Beogradu treba ti 10e, sa te tacke gledishta 4k dinara i nije mnogo.;)

Srlandand
16.4.2008, 16:39
Iako ih nesto preterano ne slusam voleo bih da idem, ali nista od toga jer stekam pare za Castle Fest (jos samo 2 i po meseca :qliranje::aplauz::qliranje::aplauz:).

zoran845
16.4.2008, 17:35
Bice od 2.500-4.000 slusao sam na radiju juce.
Biće (cena karata) od 2 500 do (skoro) 17 000 (:kreza:)! Čuo (isto na radiju) maločas.

Organizatori se vade na ekskluzivnost: koncert u Beogradu biće jedini u ovom delu Evrope, a "The Police" posle ove turneje više neće (ponovo) svirati zajedno.

Srlandand
17.4.2008, 18:13
Malo je glupo sto je istog dana kad i Slayer. Iako zvuci cudno, znam mnoge ljude koji se razmisljaju na koji koncert da odu. Meni ipak Slayer deluje rizicnije, jer se moze desiti da ga otkazu (ako vec nisu).

A M G
17.4.2008, 23:14
Uh, nisu male pare. Isao bih na ove ulzanice od 2.500, al' vec vidim sebe bacenog na sam kraj te manifestacije u delu gde se cuje samo eho i ne vidi nista. :( Jos samo da svirka bude po duzini k'o Stingova od proslog puta pa da sve bude ok! :kreza:

Insecticide
19.4.2008, 18:55
Jel zna neko gde bih mogao da nadjem muzicku spicu (intro) od Dnevnika?
Ona iz 90' :)
Stvarno mi treba.

Nasao sam,youtube je cudo,ne treba mi.

Wolverine
21.4.2008, 11:13
E, nadjoh neku pesmu There Was A Time od G N'R sa ovog neodlucnog album Chinese Democracy, moj drug iskopo na netu ceo:confused:, posle uzimam. Doticna pesma je, kako da kazem, vrlo dobra-odlicna. Ne zvuci kao ONI Gunsi, vec kao nesto moderno, skoro u koraku s vremenom.

ezenkiel
21.4.2008, 11:44
Trenutno slušam Nightwish-ovu pjesmu "Poet and the Pendulum" (sa albuma "Dark Passion Play").

Nightwish mi se ranije nije svidio, ali ova pjesma (i još par sa pomenutog albuma, npr. balada "Meadows of Heaven") mi se stvarno sviđa. Obožavam prelaze sa simfonijskog orkestra, preko hora, na žestoku svirku, i obrnuto ...

Inače volim žestoke i mračne melodije u kombinaciji sa dobrim ženskim vokalom (Evanescence)

steve89
27.4.2008, 16:24
Može da se skine novi album (http://en.wikipedia.org/wiki/Watershed_(Opeth_album)) grupe Opeth, čisto ako neko nije znao... :D

Ja krećem polako da slušam. :qliranje:

A inače, pored ovoga sad, slušam i dalje flejmse ali i kreator. :nov_guita

WhenDarknessFalls
27.4.2008, 17:03
Act of God (brutalni tehnichki death metal sto se tice muzicke osnove, dok je vokal zhenski, u operskom fazonu), Agua de Annique (fazon Gatheringa), Red Sparrowes (alternativa) i Katatonia (goth/doom)... To se vrti u winampu zadnjih par dana :)

SV 84
27.4.2008, 17:13
Može da se skine novi album (http://en.wikipedia.org/wiki/Watershed_(Opeth_album)) grupe Opeth, čisto ako neko nije znao... :D

Ja krećem polako da slušam. :qliranje:

A inače, pored ovoga sad, slušam i dalje flejmse ali i kreator. :nov_guita

Ја сам га већ преслушао и могу рећи да, по мени, звучи боље од претходног (онако на прво слушање :)). У сваком случају још један сјајан албум групе Opeth... :qliranje:

NjegovaWisost
28.4.2008, 0:56
Da neće ko na beerfest u budvi, tamo negdje početkom juna? EKV, Obojeni program i još par grupa je najavilo dolazak

hacker_aca
28.4.2008, 3:04
Da neće ko na beerfest u budvi, tamo negdje početkom juna? EKV, Obojeni program i još par grupa je najavilo dolazak

Gde, što, kako? Imaš neki link?

Nisam ništa čuo u vezi toga. :)

Covenant
28.4.2008, 12:55
Uh covece koji album-mislim na Opeth
Sjajan je,bogami bolji nego Ghost Reveries
Samo lepo potvrdjuje da je uz Meshuggah i Tiamat Opeth najbolji skandinavski band trenutno :p
Dobro de-tu je i Arch Enemy :D

pyost
28.4.2008, 17:51
A sada nesto za moju dusu :D

Coldplay je zavrsio rad na svom cetvrtom studijskom albumu Viva La Vida Or Death And All His Friend [artwork (http://www.coldplay.com/albumart.jpg)], i on ce u UK biti objavljen 12. juna. Dok on ne izadje, medjutim, imamo pesmu Violet Hill, prvi singl sa albuma, koja ce nedelju dana, pocevsi od sutra, biti dostupna besplatno za download sa zvanicnog sajta (http://www.coldplay.com) :)

Guardian
1.5.2008, 20:01
Iako nisam zagriženi fan domaće stare Rock muzike, idem danas na koncert Crvene Jabuke u mom gradu (Kovačica :) ):D Šta ću ionako sam se smorio na prvom maju, juče, danas i sutra ceo dan cirkanje sa društvo, svratio sam kući, tek da se presvučem za svirku!

:ciao:

Covenant
1.5.2008, 23:55
A sada nesto za moju dusu :D

Coldplay je zavrsio rad na svom cetvrtom studijskom albumu Viva La Vida Or Death And All His Friend [artwork (http://www.coldplay.com/albumart.jpg)], i on ce u UK biti objavljen 12. juna. Dok on ne izadje, medjutim, imamo pesmu Violet Hill, prvi singl sa albuma, koja ce nedelju dana, pocevsi od sutra, biti dostupna besplatno za download sa zvanicnog sajta (http://www.coldplay.com) :)

Ako volis Coldplay poslusaj i Porcupine Tree ako vec nisi :D

lijenština
4.5.2008, 1:28
Act of God (brutalni tehnichki death metal sto se tice muzicke osnove, dok je vokal zhenski, u operskom fazonu), Agua de Annique (fazon Gatheringa), Red Sparrowes (alternativa) i Katatonia (goth/doom)... To se vrti u winampu zadnjih par dana :)
Svaka cast za Sparrowse :)

Trenutno slusam Bjesovi- Laku Noc (http://www.popboks.com/media/bjesovi/lakunoc/lakunoc.html) :nov_guita Stvarno odlicna stvar (cuo sam je jos 2003 na koncertu u KST-u) s novog albuma koji nikako da izadje.:(

Wolverine
4.5.2008, 14:39
Slusa li neko Gotthard, deluju mi kao mesavina BJ(muzika) i Whitesnake(glas)???

PAIN
4.5.2008, 16:56
El moze neko da mi napise neku playlistu sa nekom finom house muzikom. Treba mi nesto hitno a i treba da nabavim sve to.

PAIN
4.5.2008, 17:30
to Ulmawen, ma ne trebaju mi linkovi znam odakle cu da skidam:).

Ulmawen
4.5.2008, 17:34
@Greko: Da li bi možda bio ljubazan da konačno pročitaš pravilnik (http://www.sk.co.yu/forum/faq.php?faq=vb_faq#faq_faq_forum_rules) ovog foruma? Pesme Manowar-a podležu autorskim pravima, prema tome deljenje linkova za njihov download spada pod pirateriju, koja ovde nije dozvoljena.

@Pain: Znam da nisi, samo je jedna reč izmenjena.;)

steve89
4.5.2008, 18:42
El moze neko da mi napise neku playlistu sa nekom finom house muzikom. Treba mi nesto hitno a i treba da nabavim sve to.

E treba i meni pa ako bi neko mogao da napiše. :)
A i tehno isto ne samo house, uopšte ono sve aktuelno po diskotekama... :D

... jer čuo sam neku pesmu ali nemam pojma ko je izvođač. :)

Uglavnom, tehno (ili house ili tako nešto ne razumem se baš u to) je u pitanju, prvi deo pesme je na bugarskom ili rumunskom ili tako nekom jeziku dok je refren samo na na na na i tako sve... :D :)
Vrti se stalno po diskotekama, pa ako neko možda zna bio bih mu zahvalan ako bi mogao da kaže koja pesma je u pitanju. :)

iMa_NeKo_PljUgU
4.5.2008, 19:13

E treba i meni pa ako bi neko mogao da napiše. :)
A i tehno isto ne samo house, uopšte ono sve aktuelno po diskotekama... :D...

Trenutna TopFM lista:

OUT:

40 Timbaland/One nation - apologize
39 Dave Armstrong - love has gone
35 T2 - heartbroken (wawa mix)
26 Indigo - perfect day
27 DJ Joe K - born sleepy
23 SHARITA - no one
21 ELENA MPASI - den to sizitao (DJ PANTELIS MIX)
20 Alcmenist project - tell me
25 Saint Martin - I like it

40 DJ Antoine ft MC Robby Rob - work
39 SPIT - fallin
38 new Offer Nissim ft Maya - happy people
37 new Fly project - Brasil
36 new Paul van Dyk - let go
35 new Tiesto - adaggio for strings (DJ Pantelis mix)
34 Lloyd - get it shawty
33 new Ivan Schwartz - pretend
32 new Taio Cruz - come on girl
31 YARABI - ozoltina
30 new Eric Prydz - piano
29 new Janet Jackson - feedback
28 Outwork - thanks god for music
27 RAW ft.Amanda Wilson - intoxicated (Esquire mix)
26 Wideboys w.Shaznay Lewis - Daddy O
25 KLAAS - its like that
24 3SUD EST - miracle
23 Basshunter - now youre gone
22 MORANDI - hiding from the sun
21 David Guetta - delirious
20 FRANK TI AYA - boom boom boom
19 PAIN AND ROSSINI - let the music play
18 Belmond & Parker - sax you UP
17 DJ Antoine - vive la Serbian revolution (TOP FMix)
16 Max creative - rock this
15 Sharam - get physical
14 Antoine Clamaran - one night in Tunis
13 Peter Gelderblom - trapped
12 Pompero - pompero 2008
11 Kurtis Mantronik - I cant wait
10 GEO DA SILVA - I do you like a truck (Pljeskavitza rmx)
9 DJ Pantelis - sweat
8 YVES LAROCK - by your side
7 Cezar - Keep on
6 WAWA - outsiders
5 Duffy - mercy
4 Moby - disco lies
3 Laurent Wolf - no stress 2008
2 WAWA vs Ultralight - darkstar
1. new GEO DA SILVA - fiesta

P.S. Bacite pogled i na ovaj sajt (http://www.beatport.com)...

Covenant
5.5.2008, 16:39
Mike Patton u Begisu ;)

http://www.legacy-promotion.net/koncerti.php?lang=en&details=080615

Covenant
5.5.2008, 16:56
Ah,da...

Umalo da zaboravim-izasao je novi album Nine Inch Nails-a zvani Slip

Ghost IV je izgleda bio vise kao neki sjajni eksepriment

Link za dowload

http://dl.nin.com/theslip/signup

Pre nego sto se natovrznete da obrisete post treba da znate da je download doticnog albuma slobodan i besplatan :p

http://dl.nin.com/theslip/signup

Dreamfall
5.5.2008, 17:14
Trenutno preslusavam sve albume Megadeth-a i Metallice da vidim ko je bolji za sada sam odslusao 12 pesama od jednjih i drugih i Megadeth za sada vodi... :)Ona njihova pesma sa novog albuma Washington is next mi zvuci extra...a jos i sajt uradili u tom maniru... http://www.megadeth.com/home.php

Insecticide
5.5.2008, 22:01
Trenutno preslusavam sve albume Megadeth-a i Metallice da vidim ko je bolji za sada sam odslusao 12 pesama od jednjih i drugih i Megadeth za sada vodi... :)Ona njihova pesma sa novog albuma Washington is next mi zvuci extra...a jos i sajt uradili u tom maniru... http://www.megadeth.com/home.php

Definitivno ti preporucujem da odslusas album Rust in Peace ,ubedljivo najbolji album Megadetha.To je prvi album Marty Friedmana(:n_klanja:) sa Megadethom.
(Njegovi solo albumi su po meni savrsenstvo)
A od Metallice..Pa sve je dobro do Black Albuma(Racunajuci i Black album,malo je blazi ali i dalje ok)
Kill em all je po meni najbolji njihov album.

steve89
5.5.2008, 22:13
Eto recimo meni su svi albumi metallica-e odlični, dok mislim da je megadeth teško sra*e. :)

King James
5.5.2008, 22:55
E'o mog spiska omiljenih bendova za sad... :

- Nickelback
- Metallica
- Linkin Park
- Godsmack
- Fort Minor
- Stone Sour
- KoRn
- Thousand Foot Krutch
- Slipknot
- Evanescence
- Nightwish
- pa ajd' i Sonata Arctica

Insecticide
5.5.2008, 23:14
Eto recimo meni su svi albumi metallica-e odlični, dok mislim da je megadeth teško sra*e. :)

Misljenje je kao d*pe,svi ga imaju.

Skroz te kontam,vecina ljudi bas nesto i ne gotivi megadeth zbog vokala jer je vokal ono vecina ljudi i slusa.Meni vokal nije u prvom planu,radije slusam gitaru mada mi je vokal kod megadetha skroz ok.

(Edit : Ladno ne mogu reci D U P E)

WhenDarknessFalls
5.5.2008, 23:26
Danas ceo dan vrtim Hypocrisy. Koliko su ovi kasniji melodeath albumi dobri, to nije moguce... :to_care: A i do jaja mi je taj njihov trip sto se tice Alien tematike u tekstovima :qliranje:

Hypocrisy - Fire in the sky (live) (http://www.youtube.com/watch?v=-y-3YCmF55Q)

Hypocrisy - Roswell 47 (http://www.youtube.com/watch?v=bdxWV4cASmI)

Wolverine
6.5.2008, 12:11
Misljenje je kao d*pe,svi ga imaju.

Skroz te kontam,vecina ljudi bas nesto i ne gotivi megadeth zbog vokala jer je vokal ono vecina ljudi i slusa.Meni vokal nije u prvom planu,radije slusam gitaru mada mi je vokal kod megadetha skroz ok.

(Edit : Ladno ne mogu reci D U P E)

Pitam se ako skoro svi slusaju vokal, zasto je Metallica popularna?:paranoia:

Insecticide
6.5.2008, 12:28
Pitam se ako skoro svi slusaju vokal, zasto je Metallica popularna?:paranoia:

Naravno da je vokal bitan ..To sam dao primer za Megadeth jer obicno kad pustim nekome megadeth ,reakcija je "Sha je ovo koji Q?.

Po meni metallica ima jako dobar vokal,meni jedan od omiljenih..

Wolverine
6.5.2008, 12:46
Naravno da je vokal bitan ..To sam dao primer za Megadeth jer obicno kad pustim nekome megadeth ,reakcija je "Sha je ovo koji Q?.

Po meni metallica ima jako dobar vokal,meni jedan od omiljenih..

Pa onaj Hetfield gore peva od Jovija (ovaj drugi ima veci raspon glasa)... Dobro ipak je bolje od indie stenjaca u mikrofon, zar ne? Mada Tyler i Mercury su :n_klanja::n_klanja: bogovi pevanja R'n'R-a!

Dreamfall
6.5.2008, 16:10
Sad sam cuo i Rust in Peace od Megadetha nije los album ok je...ali pesme kao Symphony of destruction,this was my life,Tout le monde,A call to arms,washington is next,gears of war,sweating bullets,ashes i my mouth,skin on my teeth...imaju izuzetne gitarske deonice iako onaj lik ne zna da peva gitara tako dobro zvuci da se vokal zanemaruje...pa Dave Mustaine je prva lead gitara metallice svirao je pre Kirka sa Cliff Burtonom i njegovo delo je intro za Fade to black...all hail to mighty DAVE :n_klanja::n_klanja::n_klanja:

Ulmawen
6.5.2008, 16:23
Što ne menja činjenicu da je težak kompleksaš i umišljena veličina.
U ovom duelu Metallica-Megadeth, glasam za Slayer. Metallica mi se davnih dana smučila, još od onog nesrećnog Black albuma kojim je pljunula sama na sebe i krenula dalje put veličanstvene slave u Oasis maniru, iako su za sobom ostavili četiri sjajna albuma, milion butlega i bili prvi u mnogo čemu; Megadeth nikada nešto posebno nisam ni volela, što zbog arogantnog stava njihovog frontmena (manje bitno), što zbog iritantnog vokala, čast izuzecima, među kojima su neke od pesama pobrojanih u prethodnom postu.

Insecticide
6.5.2008, 21:26
Sad sam cuo i Rust in Peace od Megadetha nije los album ok je...ali pesme kao Symphony of destruction,this was my life,Tout le monde,A call to arms,washington is next,gears of war,sweating bullets,ashes i my mouth,skin on my teeth...imaju izuzetne gitarske deonice iako onaj lik ne zna da peva gitara tako dobro zvuci da se vokal zanemaruje...pa Dave Mustaine je prva lead gitara metallice svirao je pre Kirka sa Cliff Burtonom i njegovo delo je intro za Fade to black...all hail to mighty DAVE :n_klanja::n_klanja::n_klanja:

Gitarske deonice?Wake up dead i Hangar 18 imaju najbolje solaze .
U Megadethu nije Mustaine lead guitar nego Marty Friedman (od 1990-2000)
(Moram naglasiti,ipak mi je Marty Friedman omiljeni gitarista :))

Preporucujem ti i da odslusas pored one dve gore jos:
-Youthanasia(Jedna od sporijih pesama)
-Victory
-Tornado of Souls
-Killing is my business...And business is good
-The conjuring
-Holy Wars..The punishment due
-Countdown to extinction
(Dodacu ti jos koju kasnije,nisam dugo slusao Megadeth)

Ej..Nisam slusao losu pesmu od megadetha..Mozda ovaj novi album,njega nisam jos dograbio.

Insecticide
6.5.2008, 23:29
Da li neko zna gde bih mogao naci note za Franc Listovu Madjarsku Rapsodiju br.2 ?

zoran845
6.5.2008, 23:42
Vidi ovde (http://www.sibeliusmusic.com/cgi-bin/show_score.pl?scoreid=103486). Valjda se kod tebe vide note, meni Firefox nema plugin potreban za to (a ne bih da instaliram samo zbog nota).

Evo ti ovde (http://www.pianostreet.com/search/searchcollection.php?id=55&ad=co55a&gclid=CJbdmsDtkpMCFQMMuwodYXr7iA), imaš PDF sa notama, ali treba da se učlaniš.

Covenant
7.5.2008, 0:15
Što ne menja činjenicu da je težak kompleksaš i umišljena veličina.

Pricaj za sebe :opanachke
A u medjuvremenu odgledaj dokumentarac(sjajan) Megadeth - Behind The Music pa ce ti se misljenje mozda promeniti ;)

Metallica mi se davnih dana smučila, još od onog nesrećnog Black albuma kojim je pljunula sama na sebe i krenula dalje put veličanstvene slave u Oasis maniru, iako su za sobom ostavili četiri sjajna albuma

Black je odlican album-a bogami dobrih stvari ne fali ni Load/Reload izdanjima
Jedino sto ne valja u globalu je nesrecni St Anger

Megadeth nikada nešto posebno nisam ni volela, što zbog arogantnog stava njihovog frontmena (manje bitno), što zbog iritantnog vokala, čast izuzecima, među kojima su neke od pesama pobrojanih u prethodnom postu.

Ja se sa zadovoljstvom secam da je vokal Dave Mustaine-a stvar koja mi se,cak stavise,najvise svidela na koncertu u SKC-u
Neuporedivo je bolji uzivo iako je matori Dave vec podosta oronuo-tj sjajan je :a_bleh:

Dreamfall
7.5.2008, 18:04
Gitarske deonice?Wake up dead i Hangar 18 imaju najbolje solaze .
U Megadethu nije Mustaine lead guitar nego Marty Friedman (od 1990-2000)
(Moram naglasiti,ipak mi je Marty Friedman omiljeni gitarista :))

Preporucujem ti i da odslusas pored one dve gore jos:
-Youthanasia(Jedna od sporijih pesama)
-Victory
-Tornado of Souls
-Killing is my business...And business is good
-The conjuring
-Holy Wars..The punishment due
-Countdown to extinction
(Dodacu ti jos koju kasnije,nisam dugo slusao Megadeth)

Ej..Nisam slusao losu pesmu od megadetha..Mozda ovaj novi album,njega nisam jos dograbio.

Pa ja rekoh da je Dave bio lead gitara u Metallici pre nego sto je presao u megadeth(cini mi se da je on i osnovao bend)

steve89
7.5.2008, 23:23
http://www.exitfest.org/index.php?option=com_content&task=view&id=2139&Itemid=87 :)

Covenant
8.5.2008, 15:13
Brate za svaki dan drugacija cena :opanachke
Uostalom ljudi iz Exit organizacije su u vise navrata pokazali svoje pravo lice-bedna organizacija koncerta Pepersa,naplacivanje kampa ne po mestu vec po osobi :opanachke,deracke cene u tom istom kampu,nemogucnost da u kamp udje bilo ko ko nema narukvicu i koji je ogradjen zicom kao konc logor u kome redari revnosno traze na uvid pass i patroliraju itd itd
Spisak je zaista poduzi :opanachke
Sve to vam prica covek koji je 5x zaredom isao na EXIT i to na sve dane ;)
I naravno nimalo nisam sumnjao da ce 13. jul biti najskuplji jer taj dan nastupaju Ministry i Pistolosi na Main Stage-u
Ako nista drugo-joj veselja :alealeee:

Dreamfall
8.5.2008, 17:10
http://www.exitfest.org/index.php?option=com_content&task=view&id=2139&Itemid=87 :)

Српски речено: *цензурисано*...E sad izgleda da cu da idem samo na Nightwish odakle misle oni da ja iscedim tol'ke pare :icon_scra:n-cc2::n-cc2:

MilosTintor
8.5.2008, 18:00
Opste je poznata cinjenica da se cena svakim danom povecava.(sto je blizi exit to je skuplje)

Nije da ih branim ... Moj drug je kupio kartu jos pre nove godine i bila je mnoooooogooo jeftinija (za ceo EXIT) ... Sta mislite koliko ce tapkarosi naplacivati??? Sigurno nece po prodajnoj ceni , nego 10 puta vise .

vladale
8.5.2008, 18:55
Nije da ih branim ... Moj drug je kupio kartu jos pre nove godine i bila je mnoooooogooo jeftinija (za ceo EXIT)

Pa i dalje važe te karte po pretprodajnoj ceni od 5490 dinara.

Guardian
8.5.2008, 20:58
Trenutno Pink Floyd - Mother:qliranje:

Neznam da li tripujem ili se to i vama dešava, ali svako slušanje Pink Floyda u meni budi neko osećanje potištenosti i depresije! Ali i pored toga ne mogu da se odvoji od nekih klasičnih albuma, tipa Dark Side of the Moon!:)

Srlandand
8.5.2008, 21:01
Ye6es EXIT, svi na Castle! :alealeee:

_Maximus_
8.5.2008, 21:52

Neznam da li tripujem ili se to i vama dešava, ali svako slušanje Pink Floyda u meni budi neko osećanje potištenosti i depresije! Ali i pored toga ne mogu da se odvoji od nekih klasičnih albuma, tipa Dark Side of the Moon!:)

ako zelis da vidis puni potencijal pesme odgledaj koncert The Wall. Tamo je ovu pesmu pevala Okonorova. Kosa ce ti se dici na glavi. Na youtube nema nista od tog koncerta ali je ovo sve sto sam nasao.
http://www.youtube.com/watch?v=wBkTUzKAiXQ

Veruj mi nadji taj koncert, neces zazaliti. Ja ga imam vec dugo.:dedica:

Dreamfall
8.5.2008, 22:07
Ye6es EXIT, svi na Castle! :alealeee:

Ko sve svira na castle-u?Cuo sam za slayer i Judast priest...(ali ne znam da li je to tacno).Pink Floyd-dark side of the moon je njihov najbolji album i jesu im pesme malo mracne ali pesme Door-sa su nesto najmracnije sto sam ikada cuo kao pesma The End... :paranoia: (Znas kako kazu: ''All in all, you're just another brick in the wall'' :qliranje::qliranje: )

WhenDarknessFalls
8.5.2008, 22:58
Ko sve svira na castle-u?

http://terranostra-networks.com/Festival/Serbian/bendovi.html :)

Guardian
9.5.2008, 0:18
ako zelis da vidis puni potencijal pesme odgledaj koncert The Wall. Tamo je ovu pesmu pevala Okonorova. Kosa ce ti se dici na glavi. Na youtube nema nista od tog koncerta ali je ovo sve sto sam nasao.
http://www.youtube.com/watch?v=wBkTUzKAiXQ

Veruj mi nadji taj koncert, neces zazaliti. Ja ga imam vec dugo.:dedica:

Već sam ga odgledao, oduvao me je.... Evo tenutno slušam ceo album Wish you were here, textovi pesama su prosto odlični!

Insecticide
9.5.2008, 0:28

Mislim da kada bi svi slusali Pink Floyd svet bi bio mnogo lepse mesto za zivot.

U meni Pink Floyd bas i ne budi depresiju.

Guardian
9.5.2008, 0:52
Mislim da kada bi svi slusali Pink Floyd svet bi bio mnogo lepse mesto za zivot.

U meni Pink Floyd bas i ne budi depresiju.

Ne baš depresiju, ali ipak budi neke emocije (after all, to i jeste pojenta umetnosti), a ponekad su to dosta tužne emocije! Npr, neverujem da iko može da ostane ravnodušan posle slušanja pesme Time!

"And you run and you run to catch up with the sun, but its sinking
And racing around to come up behind you again
The sun is the same in the relative way, but youre older
Shorter of breath and one day closer to death!"

lijenština
9.5.2008, 11:05
Floyd su liga za sebe. :)

Dvostruki live album Pulse je odlican kao sto se vidi iz prilozenog- Comfortably Numb (http://www.youtube.com/watch?v=Fn8xoD5dAyM&feature=related)

Obozavam 5- minutni solo na kraju pesme. :cool:

_Maximus_
9.5.2008, 11:48
Sid Barrett, razlog zasto je mozda sve tuzno. JEr dok je on bio clan benda, Floyd-i su bili poznati po svojim psihodelicnim instrumentalima i solazama koje bi trajale po vise minuta. Imao sam prilikie da prisustvujem u KST-u rockANDroll
veceri gde su se pustali Flojdi 2 sata. Imao sam prilike da vidim sve spotove i to one psihodelicne sa Barrettom u glavnoj ulozi. A svi znamo da je taj covek odlepio, dal od droge ili neceg drugog to je sad nebitno.
U trenutku kada on odlazi iz grupe Flojdi se menjaju i postaju mozda i jos bolji i razumljiviji za malo siri krug publike.
Tacno se vidi i cuje razlika bez njega. On je imao velikog uticaja jer je jedan od dva osnivaca grupe. Taj uticaj je prestao onog trenutka kada je Sid na koncertima prestao da svira svoje delove, gledajuci u zvezde.
Naravno njegovi drugovi su se pravili ludi, pokusavajuci da skrenu paznju sa njega ali nazalost Sidu je bila potrebna pomoc i vise nije mogao ostati.
Pesma Shine on you crazy diamond je posvecena njemu.

Onaj cuveni dogadjaj se prericava i dan danas!!!
NAkon nekoliko godina nije se vise znalo gde je Sid. Odjednom se pojavljuje u muzickom studiju covek sa bradom i povecim stomakom. Uzima tudju gitaru, ulazi kod Pink Floyd clanova grupe u sobu za snimanje sa pitanjem:"Koji deo sviramo, gde sam ono stao".
Izvor ovoga je knjiga Dejana Cukica o rokenrolu po imenu 45 obrtaja. Preporucujem je svima. :icon_stud:dedica:

Marvojed
9.5.2008, 13:54
Zaista bude neka osecanja npr Shine On You Crazy Diamond ili
''Hey you, don't tell me there's no hope at all'
ili refren High Hopes
ili The Happiest Days Of Our Lives
ali u stvari muzika mora da budi neku emociju da bi je neko uopste slusao.

Najtuznije pesme mislim da ima Neil Young, i glas i tekst i muzika su nekako tuzni. A mislim i da je najbolji tekstopisac.

A ubedljivo najtuznija pesma mi je Maggot Brain, kakva je emocija tu preneta.:n_klanja:

_Maximus_
9.5.2008, 19:25
Sto se Young-a tice, on je definitivno kralj melanholije... Ne znam da li si upoznat sa Crossby Stills Nash and Young grupom!? U toj grupi ti je jedan od magova bluza Steven Stills. Covek koji je najbolji prijatelj sa Jangom. Imao je ponudu da svira u Hendrixovoj grupi.

Young i Stills sa svojim textovima i umecem sviranja gitare su medju prvima bili i ostali.

Problem je sto smo mi bili toliko izolovani da ljudi verovatno ne znaju sta ja pricam, ili sa cak pitaju. Ali namdam se da ce otkriti ka tad.

Inace slusam Janga od 8 godine sto je nekih 14 godina. Znam sve textove na pamet i to je muzika koja mi je dodirnula srce cak i kada nisam znao engleski jezik.
Eto toliko o toj muzici.

Marvojed
10.5.2008, 13:47
Upoznat sam sa grupom, ali ,kao i sa dosta drugih grupa nazalost, samo teoretski. Ni Neil Younga nisam dovoljno upoznao, posedujem samo album After The Gold Rush i nekoliko pesama, a nisam u mogucnosti da diskografiju prosirim (zeljenom brzinom barem), jer imam sporu konekciju, a nisam iz velikog grada vec iz sela i nemam gde da kupim diskove(mislim ni da u onoj radnji u Vrscu nema Younga). To sto je Stephen je bio pozvan da bude Hendrixov basista, dovoljno govori o kakvom se instrumentalisti radi, ali nisam imao prilike da ga cujem.

Insecticide
12.5.2008, 6:53
Juce sam nabasao na bend koji se zove Enigma..Jaaako je opustajuce i preporucujem svima.
Ja inace slusam thrash/death ali ova je neka vrsta disko muzike ,nemojte pogresan utisak da dobijete .Stvarno je dobro.
Znaci izljubio sam drugaricu jer mi je rekla za ovaj bend.

http://www.youtube.com/watch?v=CEh2N5hmPVM

shrafko
12.5.2008, 8:03
Uh, da, Enigma... ekstra muzika, "preteča" Ere (http://en.wikipedia.org/wiki/Era_%28musical_project%29). Ako ti se sviđa takva vrsta muzike preporučujem ti i Mea Culpa (http://www.youtube.com/watch?v=cBBHJZD7BXM) od Enigme.

A kad smo već kod Ere, mislim da bi ti se svidele i neke stvari kao što su
http://www.youtube.com/watch?v=EPPCbWC9wc0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=vLHleQ5BI3o&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=JwYjZij6ATA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=6SvxaNQ6d7M
http://www.youtube.com/watch?v=t-WnjVUBDbs&feature=related (obrada Karmina Burane).

Imao sam albume i jednih i drugih ali sam ih greškom pobacao :boodala::(

Stojadin
12.5.2008, 8:54
I bre sve englezi....pa jel neko slusa nasu narodnu muziku (ne grand)?

zokocx
12.5.2008, 9:25
Pa ko ti slusa narodnu a da nije grand , jedino ovi City Records ali i to je .... eh sad da ne pocnem da komentarisem (btw to za mene nije muzika to je buka sa strasno losim pokusajem pevanje , uz par izuzetaka tj. neki se znaju moram priznati).

Trenutno sam nabavio Within Temptation (http://en.wikipedia.org/wiki/Within_Temptation), Sirenia (http://en.wikipedia.org/wiki/Sirenia_(band)) (Norvezani kontra NIghtwishu) poslednji album im je odlican.

<Rio_da>
12.5.2008, 10:02
Agent Orange - Bloodstains... jedna pesma koju ce prepoznati igraci Tony Hawk serijala

yoshida
12.5.2008, 10:06
ovih dana slušam muziku iz filma "Juno"

ima muzika i na youtube.com

preporučujem svima koji vole laganu, zanimljivu muziku

za par izvodjača sam prvi put čuo, ali su za mene pravo otkrovenje

Daredevil 2
12.5.2008, 10:30
Pa ko ti slusa narodnu a da nije grand , jedino ovi City Records ali i to je .... eh sad da ne pocnem da komentarisem (btw to za mene nije muzika to je buka sa strasno losim pokusajem pevanje , uz par izuzetaka tj. neki se znaju moram priznati).

Trenutno sam nabavio Within Temptation (http://en.wikipedia.org/wiki/Within_Temptation), Sirenia (http://en.wikipedia.org/wiki/Sirenia_(band)) (Norvezani kontra NIghtwishu) poslednji album im je odlican.

Mozda je mislio covek na nasu rock/metal/pank scenu.Sad sam obrnuo net odozgo na dole i video da su Art Diler,Forever Storm,Nightfall snimili albume i da se sad mixuju(albumi) :aplauz: :qliranje: a da ce uskoro i novi album ChBS-a sam cuo u petak bila njihova svirka u DO u Kragujevcu... :qliranje: Sto se tice Within Temptation ja sam album nabavio iz izvora bliskih ***war*******e***z**** sajtovima i poslusao i odusevljen sam(onako muzikom veoma pevacicom) i onaj spot za Frozen je :n_klanja::n_klanja::n_klanja:

zokocx
12.5.2008, 11:19
Da vidis rock/metal/pank to sam zaboravio , pa ima tu nesto ali mogu reci da punk ne slusam ali znam da ih ima dosta kod nas , rock slabo (uglavnom su bili poceci), a metal to je prava retkost kod nas, ispravi me ako gresim (mislima na ove neDeath i neBlack zanrove).

Moram da pogledam taj spot , samo jedan sam pogledao.

Highlander
12.5.2008, 12:06
http://www.adriarock.com

Festival u Nišu, 29., 30. i 31. maj. Imate listu bendova na sajtu a priča se da dolazi i Sonata Arctica. Komplet karata košta 2550din do 15. maja. ;)

Patton
12.5.2008, 14:37
Mike Patton u Begisu ;)

http://www.legacy-promotion.net/koncerti.php?lang=en&details=080615
Bice odlicna svirka... obecavam :qliranje:

:alealeee: :alealeee: :alealeee:

hacker_aca
12.5.2008, 20:20
Evo da ja malo "skrenem" sa teme...

Zna li neko izvođače i albume domaće etno muzike (valjda je etno?)? Čuo sam samo za Sanju Ilić i Balkaniku. Ima li još izvođača ovakve muzike? Obožavam da slušam ovo kada puste na radiu...

Dreamfall
12.5.2008, 21:26

Zna li neko izvođače i albume domaće etno muzike (valjda je etno?)? Čuo sam samo za Sanju Ilić i Balkaniku. Ima li još izvođača ovakve muzike? Obožavam da slušam ovo kada puste na radiu...

Ja sam cuo za Biljanu Krstic(tj video na TV-u)ona je pevala pesme u Zoni Zamfirovoj(valjda):qliranje:

PS album Dilera i ChBS-a sigurno kupujem a za Forever storm nisam ni cuo.Sta oni sviraju?

BrutaLiS
12.5.2008, 21:32
jel ide neko na mark knopflera,10.jun cini mi se??

Marvojed
13.5.2008, 8:55
Najverovatnije necu da imam prevoz do Arene.:mad:

Covenant
13.5.2008, 12:02
http://www.exitfest.org/index.php?option=com_content&task=view&id=2142&Itemid=788

Tiamat na EXIT-u :alealeee:

Cccccc-kako li ce covek sve to odgledati i platiti :n-cc2:

aerochivija
13.5.2008, 22:05

Ja sam cuo za Biljanu Krstic(tj video na TV-u)ona je pevala pesme u Zoni Zamfirovoj(valjda):qliranje:

PS album Dilera i ChBS-a sigurno kupujem a za Forever storm nisam ni cuo.Sta oni sviraju?

- Sanja Ilić i "Balkanika"
- Biljana Krstić i grupa "Bistrik" (za "Zonu" su neke pesme komponovala braća Nenad i Predrag Milosavljević iz "Galije", neke pesme su narodne)
- Dragoslav Pavle Aksentijević i grupa "Zapis" (svetovna i duhovna muzika)
- Madam Piano i Bora Dugić
- Radomir Mihajlović "Točak" (pesme iz filma "Vizantijsko plavo")

Inače, rock scena SFR Jugoslavije obilovala je solistima i grupama koje su svoj (autentičan) zvuk bazirale potpuno, ili delimično, na etno muzici podneblja sa kog potiču (R. M. "Točak" i grupa "Smak", "YU grupa", Vlatko Stefanovski i grupa "Leb i sol", Asim Sarvan i grupa "S vremena na vreme", "Bijelo dugme", Zlatko Manojlović i grupa "Dah")...

Ako i deo "narodnjaka" možemo da ubrojimo u etno, onda posebno preporučujem virtuozne kompozitore i izvođače kola, ora, čočeka... Violiniste Vlastimira Pavlovića "Carevca", Acu Šišića i Miću Stanojevića "Piromanca", saksofoniste Živojina "Živu" Dinulovića i Ivicu Mita, Duvačke (trubači) orkestre Bobana Markovića, Fejata Sejdića, Svetozara Lazovića, Miće Petrovića, frulaše Savu Jeremića, Pavla Obradovića, Boru Dugića, pa i harmonikaše - Acu i Miodraga Krnjevca, Dragana Taškovića, Mirka Kodića, Novicu Negovanovića...
Posebno su solisti na duvačkim instrumentima i violinisti zapaženi u svetskim razmerama, i već i vrapci znaju da im svetski poznati izvođači priznaju kako ne mogu da dostignu taj stepen virtuoznosti...

Pandemonium
15.5.2008, 15:46
Techno/Electro, mada je to u stvari Psy Trance, ali onaj do 2002, 2003. Posle mi je sve to nekako... cheezy. Danas, u principu, najvise gotivim laganije ritmove, tipa Buddha Bar kompilacije i tako to.

A u Cu Base-u se i dalje malo igram sa Psy-em :qliranje:

dkdnt
15.5.2008, 16:41
kultur shock. shta dva bosanca, bugarin, dva amera i japanac mogu da naprave poslushajte:

http://www.myspace.com/kulturshock

WhenDarknessFalls
15.5.2008, 18:39
Mozda je mislio covek na nasu rock/metal/pank scenu.Sad sam obrnuo net odozgo na dole i video da su Art Diler,Forever Storm,Nightfall snimili albume i da se sad mixuju(albumi) :aplauz: :qliranje: a da ce uskoro i novi album ChBS-a sam cuo u petak bila njihova svirka u DO u Kragujevcu... :qliranje: Sto se tice Within Temptation ja sam album nabavio iz izvora bliskih ***war*******e***z**** sajtovima i poslusao i odusevljen sam(onako muzikom veoma pevacicom) i onaj spot za Frozen je :n_klanja::n_klanja::n_klanja:

Art Diler ne pratim, NightFall je izdao album vec ima dva-tri meseca unazad i okej je.
Forever Storm svira neki heavy/power, ima njihov demo na netu koji sadrzi 3 pesme, i meni su licno do jaja. Svaka preporuka...

Inace, ChBS je totalno razvalio u petak... Mnogo dobra svirka. :qliranje: A ni Popechitelji koji su svirali pre njih nisu uopste losi, basista razvaljuje.

Insecticide
15.5.2008, 18:58
Nervozni Postar u Tremi u subotu!:D
(Novi Sad)
Znaci lik je tako troo,moram ici.:)

Daredevil 2
15.5.2008, 21:34
Art Diler ne pratim, NightFall je izdao album vec ima dva-tri meseca unazad i okej je.
Forever Storm svira neki heavy/power, ima njihov demo na netu koji sadrzi 3 pesme, i meni su licno do jaja. Svaka preporuka...

Inace, ChBS je totalno razvalio u petak... Mnogo dobra svirka. :qliranje: A ni Popechitelji koji su svirali pre njih nisu uopste losi, basista razvaljuje.

Koja je vrsta muzike sto sviraju ti Popecitelji?Ja sam bio skroz sa leve strane ispred bine ispred zvucnika.... :qliranje::qliranje:A na pocetku koncerta puko dobos na onoj pesmi gotovo je :kreza: maler....a na kraju baklja...snimio sam to sa phonom stavicu na forum kad budem imao vremena.....svirka je bila:n_klanja::n_klanja::n_klanja::n_klanja:

WhenDarknessFalls
15.5.2008, 21:36
Ja sam bio u sredini, negde 5-6 red. Na ivici sutke... Jbg, morao sam da se povucem, bio sam sa devojkom :o

Popechitelji sviraju instrumentalni funk. Interesantni su, makar meni...

Daredevil 2
15.5.2008, 21:40
Ja sam bio u sredini, negde 5-6 red. Na ivici sutke... Jbg, morao sam da se povucem, bio sam sa devojkom :o

Popechitelji sviraju instrumentalni funk. Interesantni su, makar meni...

JA nisam ni video kad je bila sutka samo me zove drug do mene i kaze ajmo u sutku...i nisam otiso a njega ubili ko macku...

Ocelot
16.5.2008, 1:23
Možda nije pravo mesto, ali ne znam gde bih mogao da postavim ovo. Preporučujem da odslušate ove dve pesmice, odlične su:

Beat System - What's Going On '97 (http://www.youtube.com/watch?v=JLQWNOxvqv4&feature=related)

Chaka Khan - Ain't Nobody '84 (http://www.youtube.com/watch?v=ZgnNdNDzhgo)

RUSuper
16.5.2008, 5:59
Najvise mrzim kada mi neko kaze:"E sta ti slusas ubij se"Ja slusam sve sem opere.Evo juce sam slusao Ajs Nigrutina,a sada slusam "polomicu case od kristala".Zaista nerazumem ljude koji mi govore sta da slusam.

zoran845
16.5.2008, 10:13
... Ja slusam sve sem opere. ...Slušaj i operu: mogao bi da se iznenadiš. :dedica: Mislim, ako možeš da istrpiš "narodnjake"/repere/tehno-rejvere/ištatijaznam - "opere" su p...in dim. :)
... Zaista ne razumem ljude koji mi govore sta da slusam.
Hvala na nerazumevanju. :kreza:

RUSuper
16.5.2008, 11:47
Slušaj i operu: mogao bi da se iznenadiš. :dedica: Mislim, ako možeš da istrpiš "narodnjake"/repere/tehno-rejvere/ištatijaznam - "opere" su p...in dim. :)

Hvala na nerazumevanju. :kreza:
Sve mogu da izdrzim,ali operu tesko sta,ma da ima par pesama koje volim iz opere.
Sada se setih,ono sto me zaista tera da zaboravim na sve i pomisli o necemu bas levom,da me opusti i mogu slusati po 1000000000000 puta je Nirvana Smells Like Teens Spirit

SirDuck
16.5.2008, 12:15
Sve mogu da izdrzim,ali operu tesko sta,ma da ima par pesama koje volim iz opere.
Sada se setih,ono sto me zaista tera da zaboravim na sve i pomisli o necemu bas levom,da me opusti i mogu slusati po 1000000000000 puta je Nirvana Smells Like Teens Spirit

Baš opuštajuća pesma :D

A MULATTO!!!
AN ALBINO!!!!
A MOSQUITO!!!
MY LIBIDO!!!!!!!!

:D

RUSuper
16.5.2008, 12:35

A MULATTO!!!
AN ALBINO!!!!
A MOSQUITO!!!
MY LIBIDO!!!!!!!!

:D
Procitao sam poruku bas na tom delu pesme, posto sam je sada pustio:rofl: Mene opusta pa iako se dere. :rofl:

zoran845
16.5.2008, 13:52
... ono sto me zaista tera da zaboravim na sve i pomisli o necemu bas levom,da me opusti i mogu slusati po 1000000000000 puta je Nirvana Smells Like Teens Spirit

Nije baš opuštajuća ali je nabijena emocijama (uvek se naježim kad je slušam), perfektno je tehnički urađena i jedna je od mojih omiljenih pesama :). A ja slušam (i) opere ;). Vidiš RUS, može se.

Iris
16.5.2008, 14:39

I meni je solopevanje previše, ali opere imaju sjajne uvertire i intermeca, tako da uvek ima šta od njih da se čuje ;)

Nirvana mi je raspad posle Bleach-a, bolje da su izdali samo taj prvi album...

zdravkelja
16.5.2008, 14:54
Ja mogu sve da slusam, volim i operu i rok i metal i rep. Sve sto mi se svidi.
Samo ne mogu narodnjake :paranoia:

RUSuper
16.5.2008, 17:39
Ja mogu sve da slusam, volim i operu i rok i metal i rep. Sve sto mi se svidi.
Samo ne mogu narodnjake :paranoia:
U nema nista bolje od narodnjaka kada si zaljubljen;)

chuck
16.5.2008, 18:23
uh, skinuo sam pre neki dan od Pearl Jam - Do The Evolution, sjajna pesma i spot!
preprosle godine sam slusao radio 202 i igrao Heroes3 kampanju sa Sandrom... nirvana... moj najbolji letnji provod koji pamtim :kreza: nazalost, ne mogu da nadjem 202 - vrlo mi je slab signal ovde ili je do antene nesto:icon_scra

M1los
16.5.2008, 20:12

Evo, ja sam zaljubljen pa opet ne podnosim narodnjake :p
Kad bolje razmislim, još više ih ne podnosim :D

RUSuper
16.5.2008, 21:08
Evo, ja sam zaljubljen pa opet ne podnosim narodnjake :p
Kad bolje razmislim, još više ih ne podnosim :D
Hmmmm,ti si bas naopak,pa onda dobijamo novo pravilo ili ih vise volis ili ih vise mrzis u svakom slucaju odnos prema narodnjacima mora da se promeni

SirDuck
16.5.2008, 21:10

Ima. Zaljubljivanje ne znači padanje na dno :kreza:

Nije baš opuštajuća ali je nabijena emocijama (uvek se naježim kad je slušam), perfektno je tehnički urađena i jedna je od mojih omiljenih pesama :). A ja slušam (i) opere ;). Vidiš RUS, može se.

Nisam ja rekao da je loša pesma, to ni je jedna od omiljenih, naprotiv :)
Odlično je osmišljena a tekt na neki unikatan način zaista oslikava tinejdžerski duh :)

RUSuper
17.5.2008, 11:11
Jednom mi je drug tu pesmu pustio cisto da pokaze koliko su jaki zvucnici,jos da iskombinuje sa tom pesmom,ja pojma o Nirvani nisam imao.Zato posle te pesme sam sve naucio sto sam mogao o Nirvani.Ovo mi je njihova omiljena pesma,mozda zato sto sam je prvu slusao

NjegovaWisost
17.5.2008, 11:37
Procitao sam poruku bas na tom delu pesme, posto sam je sada pustio:rofl: Mene opusta pa iako se dere. :rofl:

Zbilja, mislim da je spot za tu pjesmu najbolji ikad snimljen...

RUSuper
17.5.2008, 11:48
Pa sad......Nije los ali nije najbolji

Insecticide
17.5.2008, 11:55

Dobar je spot ali nije ni blizu spotu od One
http://www.youtube.com/watch?v=JwW9L_qzqp8

Aj,necemo vise OT da nas ne bi sve komisijski spalili.

HaveBreak
18.5.2008, 9:21
BON JOVI,Guns 'n Roses,Poneka pesma Metalike:nov_guita,Strani rep(Jay-Z,2Pac,Snoop Dogg,Dr.Dre),Linkin Park...

RUSuper
18.5.2008, 11:20
BON JOVI,Guns 'n Roses,Poneka pesma Metalike:nov_guita,Strani rep(Jay-Z,2Pac,Snoop Dogg,Dr.Dre),Linkin Park...
Hmmmm ti imas moc da citas moje misli?Ja slusam 70% toga sto si nabrojao,pogotovu Linkin Park

HaveBreak
18.5.2008, 11:26
Hmmmm ti imas moc da citas moje misli?Ja slusam 70% toga sto si nabrojao,pogotovu Linkin Park
Izgleda da znamo obojica sta vredi:aplauz:

NjegovaWisost
18.5.2008, 11:51
Dobar je spot ali nije ni blizu spotu od One
http://www.youtube.com/watch?v=JwW9L_qzqp8

Aj,necemo vise OT da nas ne bi sve komisijski spalili.

šta, off, pa pričamo o muzici :icon_scra ?

Šteta što nema kakav za hotel california, to bi vrhunski bilo!

Dzohny
18.5.2008, 12:54
Au ala ima metalaca buda...propast...

Punk! Ramonsi, PIstolsi stari, Clash, Buzzcocks, da ne nabrajam 20 domacih grupa..

RUSuper
18.5.2008, 13:49
Ma Linkin park je zaista odlican.I ako imaju nekih pesama koje nisu bas......

zokocx
18.5.2008, 13:58

Slazem se , slusao sam ja Linkin dosta pre , pa onda smorio, nije mi se videlo kad su poceli da bugare sa onim reperom Jay-z (valjda se tako zove)... inace pesme su im mocne i dinamicne ,zato mi se svidjaju vecina njihovih pesama uglavnom Meteor album.

Inace sada slusam Symphonic, Gothic i Alternativ Metal ... ali nadje se ponegde Power i Heavy Metal.
Nightwish rulezzzzzzzz :n_klanja:

zdravkelja
18.5.2008, 13:59
Ja isto u poslednje vreme slusam Linkin Park. Album Meteora :) Stvarno su genijalni :)

HaveBreak
18.5.2008, 16:15
Ovaj zadnji album je cist promasaj,ali ce mi uvek ostati jedni od najboljih:alealeee:

Srlandand
18.5.2008, 16:31
Mene je LP zbog konstantnog slusanja par godina vec malo smorio. Najbolji album je ubedljivo Meteora, a ni ovaj novi nije toliko los, samo sto su malo promenili smer, sa rapcore presli su na neki mainstream (po mojoj proceni). Evo, upravo ga sada opet preslusavam (ovaj novi). Inspirisali ste me :D.
Prethodnih dana sam posle dugo vremena preslusavao prve album Helloweena i mnogo mi se vise svidja kako Kaj Hensen peva u Gamma Ray-u, mada nije lose ni tu.

Highlander
18.5.2008, 17:04
I ja sam pre slušao LP. Ovaj novi album nije loš, u svakom slučaju, drugačiji je od prethodnih. :) Nervira me kada ih ljudi svrstavaju u isti koš sa Limp Bizkitom, koji je btw sra**e.
Preporučujem da poslušate neku pesmu od Grey Daze-a, Česterovog bivšeg benda. To je tek drugačije. ;)

steve89
18.5.2008, 18:40
... Najbolji album je ubedljivo Meteora, a ni ovaj novi nije toliko los...

Ni Hybrid Theory ne zaostaje što se kvaliteta tiče. :) ;)

Što se mene tiče ta dva albuma su tu negde. :)

Dreamfall
19.5.2008, 3:57
Well ex Nightwish je tako reci imao opersku pevacicu pre dolaska ove nesrecne Annete(npr pesme She is my sin,Beauty and the beast,Wishmaster... to dokazuju)vremenom je i Tarja krenula da peva malo primernijim glasom jer mnogi iz njenog pevanja nisu mogli da razumeju/imitiraju text pesme :kreza:(npr pesme Away,Ever dream,sleeping sun,wish I had an angel...)Stvar kod operskog solo pevanja je sto je muzika koja prati pevanje ponekad izuzetno dosadna pa mi mislimo da nas fatlady smara(mada ja u nasem pozoristu iako bejah na 10-ak opera fatlady nevideh ko je bio zna na sta mislim)...pravi primer za ovo je Nightwish(former) muzika je extra tako da ako neces da slusas glas onda slusas muziku ali operski glas je jednostavno neophodan za power metal-> [licno misljenje(zato S Arctica nije jos popularnija nego sto je sada)] pozz :ciao:

Leonida
19.5.2008, 7:54
Slusam Bajagu (njega obozavam,posebno pesmu Pada Vlada),sve starije Yu-Rock grupe (Prljavo kazaliste,Bijelo Dugme itd.),Guns and Rosses,Plain White itd.

http://www.youtube.com/watch?v=-44rUvCznFA Najbolja pesma ikada...

Bajaga :n_klanja: :n_klanja: :n_klanja: :tapsh:

Dzohny
19.5.2008, 9:20
Well ex Nightwish je tako reci imao opersku pevacicu pre dolaska ove nesrecne Annete(npr pesme She is my sin,Beauty and the beast,Wishmaster... to dokazuju)vremenom je i Tarja krenula da peva malo primernijim glasom jer mnogi iz njenog pevanja nisu mogli da razumeju/imitiraju text pesme :kreza:(npr pesme Away,Ever dream,sleeping sun,wish I had an angel...)Stvar kod operskog solo pevanja je sto je muzika koja prati pevanje ponekad izuzetno dosadna pa mi mislimo da nas fatlady smara(mada ja u nasem pozoristu iako bejah na 10-ak opera fatlady nevideh ko je bio zna na sta mislim)...pravi primer za ovo je Nightwish(former) muzika je extra tako da ako neces da slusas glas onda slusas muziku ali operski glas je jednostavno neophodan za power metal-> [licno misljenje(zato S Arctica nije jos popularnija nego sto je sada)] pozz :ciao:

Totalno se slazem :aplauz: Novi Nightwish nije vishe to to i kraj... Kome se svidja nek ih slusha, ja cu da uzivam u onome shto je ostalo od ere sa Tarjom...shto nije malo :)

@Leonida - ok je to...mada bio Bajaga pre neki dan u Obrenovcu, tu kod nas u selu, i ne da je dosadan recitator... Da nisam bio sa devojkom ubio bih se... Žika je šoumen, Bajaga udavi...

bobi
19.5.2008, 10:44
ali operski glas je jednostavno neophodan za power metal-> [licno misljenje(zato S Arctica nije jos popularnija nego sto je sada)] pozz :ciao:

Well, ono što ti (a i mnogi drugi - većina) zovete power metalom, za mene je to samo malo nabudženiji heavy metal, jer ima sve atribute klasičnog hevija, s' tim što tekstovi govore isključivo o fantastici i imamo tu i tamo neku pevačicu i sinth.
Ako hoćeš da čuješ real power (imho), poslušaj Bathory: Hammerhart ili Blod on Ice.

zdravkelja
19.5.2008, 10:58
Totalno se slazem :aplauz: Novi Nightwish nije vishe to to i kraj... Kome se svidja nek ih slusha, ja cu da uzivam u onome shto je ostalo od ere sa Tarjom...shto nije malo :)

@Leonida - ok je to...mada bio Bajaga pre neki dan u Obrenovcu, tu kod nas u selu, i ne da je dosadan recitator... Da nisam bio sa devojkom ubio bih se... Žika je šoumen, Bajaga udavi...

Ma dobar je Bajaga bio. :)
Samo sto je jako kratko trajalo.

RUSuper
19.5.2008, 15:14
Pa sad,slusam ja i nase ali vise volim strane pesme.Inace imamo mi zaista dobrih pevaca

Dreamfall
19.5.2008, 20:59
Sad sam preslusao Nightfall-ov album i mogu reci da je bas OK jedan od boljih albuma domace produkcije koji je prisutan trenutno na trzistu.Album sam kupio platio sam 200din i nije mi zao ako ce mojih 200 din da pomogne u iskorenjivanju svih Sabana i Sakica i turbo folka a posebno granda :a_whistli

Wolverine
19.5.2008, 21:27

Ako vec nisi cuo, predlazem These Days i Keep the faith ALBUME od Bon Jovija i Aerosmith (nista od njih nije greska tj. svaki album sem delimicno JPP iz 2001. je extra).

next
19.5.2008, 23:01
Sad sam preslusao Nightfall-ov album i mogu reci da je bas OK jedan od boljih albuma domace produkcije koji je prisutan trenutno na trzistu.Album sam kupio platio sam 200din i nije mi zao ako ce mojih 200 din da pomogne u iskorenjivanju svih Sabana i Sakica i turbo folka a posebno granda :a_whistli

A znash shta je najveca muka u svemu tome...Shto jadni Shaban ima raspon glasa mislim 7 oktava, shto je stvarno neverovatno i nesvakidashnje...

jonathan
20.5.2008, 3:14
ljudi jel iko slusaoovaj novi album od metallic-e ?????????.. jeli zvanicno novi album pod nazivom 2008: Untitled ninth studio album.. ja ga skinuo kao demo verziju sam slabijom kvalitetom zvuka.. ako je to TO onda KATASTROFA !!!

gori album u zivotu nisam preslusao ..James Hetfield vise nije ni za recitacije a kamoli za pevanaj... pesme su katastrofa od sviranja do same tematike, vise lice na panteru.. ne mogu da verujem da je ono metallica

Sun Tzu
20.5.2008, 9:15
ljudi jel iko slusaoovaj novi album od metallic-e ?????????.. jeli zvanicno novi album pod nazivom 2008: Untitled ninth studio album.. ja ga skinuo kao demo verziju sam slabijom kvalitetom zvuka.. ako je to TO onda KATASTROFA !!!

Ma nije to prava stvar. Album izlazi tek na jesen.
http://www.missionmetallica.com/

jonathan
20.5.2008, 13:17
ma evo sa i ja citam da pricaju da neki likovi zahebavaju narod sa tim nekim snimcima ali.. jesil ti slusao ovaj demo ? dosta dosta stvari se poklapa sa metallicom osim duple pedale.. ako ih neko imitira onda je dobro skinuo James Hetfielda.. i to sto ovaj demo ima 10 pesama a i oni su govorili kako su sa 14 pesama smanjili na 10
EDIT: evo sad pregledao ovaj mission.. ako su ove pesme sto se vrte, pesme sa novog albuma onda ok.. pogresio sam

Wolverine
20.5.2008, 14:25
A znash shta je najveca muka u svemu tome...Shto jadni Shaban ima raspon glasa mislim 7 oktava, shto je stvarno neverovatno i nesvakidashnje...

Ako je istina sto zboris druze, ondak Steven Tyler, Freddie, Axl, Jovi, Dio etc. imaju dvocifrene oktave...

next
20.5.2008, 18:11
Ako je istina sto zboris druze, ondak Steven Tyler, Freddie, Axl, Jovi, Dio etc. imaju dvocifrene oktave...

Pazi nisam proverio(ali pokushacu),ali chuo sam xyz puta da on ima skoro 7 oktava raspon glasa,shto je nesvakidashnje i retko,jer uglavnom pevachi,chak i operski imaju po majvish 4-5,sad ja se ne razumem mnogo u to,ali sam tako chuo....
E sad to shto on ima raspon galasa 7 oktava, to ne znachi da on bolje zvuchi od ovih navedenih legendi....

Meni trenutno najjachi aktivan glas ima Jon Bon Jovi,ali shta znam,ovo sa oktavama je izgleda tachno a ne neka urbana legenda...

Dreamfall
20.5.2008, 18:31

Well nesto prvo o oktavi
Oktava je isti ton odsviran u visem registru. Frekvencija oktave je duplo veca. Zbog nacina na koji nas sluh psiholoski funkcionira ovaj interval za nas ima gotovo istu kvalitetu kao unisono a razlika je vise timbralne (boja tona) prirode. Zato se intervali iznad oktave cesto funkcionalno svode na intervale unutar oktave kojim odgovaraju kad im se oduzme razmak otave -- npr. nona (C-D2) na sekundu (C-D) i slicno. U najvecem delu muzike skokovi veci od oktave se i ne pojavljuju cesto u melodiji.
Shaban ima 7 oktava :rofl: :rofl: :rofl: Pa ko ti je to rekao mora da je nagluv ili sta vec...Onaj fag*et Mika( http://www.popboks.com/albumi/mikalife.shtml ) ima 6 nekih oktava bilo je i na TV-u moze da peva sve od opere pa do laganih saputavih pesmica bez gubljenja glasa(tako rekose na TV-u ni meni nije najsjajnije jasno sta to znaci) a opet zvuci pa bar 12 puta bolje od Shabana(obadva) zakljucak ili te je neko sje**o ili je Shaban isuvise glup da iskoristi sve te oktave.Ja ne slusam ni jednog ni drugog ali neke se stvari moraju razjasniti :kreza:

next
20.5.2008, 19:53
Well nesto prvo o oktavi
Oktava je isti ton odsviran u visem registru. Frekvencija oktave je duplo veca. Zbog nacina na koji nas sluh psiholoski funkcionira ovaj interval za nas ima gotovo istu kvalitetu kao unisono a razlika je vise timbralne (boja tona) prirode. Zato se intervali iznad oktave cesto funkcionalno svode na intervale unutar oktave kojim odgovaraju kad im se oduzme razmak otave -- npr. nona (C-D2) na sekundu (C-D) i slicno. U najvecem delu muzike skokovi veci od oktave se i ne pojavljuju cesto u melodiji.
Shaban ima 7 oktava :rofl: :rofl: :rofl: Pa ko ti je to rekao mora da je nagluv ili sta vec...Onaj fag*et Mika( http://www.popboks.com/albumi/mikalife.shtml ) ima 6 nekih oktava bilo je i na TV-u moze da peva sve od opere pa do laganih saputavih pesmica bez gubljenja glasa(tako rekose na TV-u ni meni nije najsjajnije jasno sta to znaci) a opet zvuci pa bar 12 puta bolje od Shabana(obadva) zakljucak ili te je neko sje**o ili je Shaban isuvise glup da iskoristi sve te oktave.Ja ne slusam ni jednog ni drugog ali neke se stvari moraju razjasniti :kreza:

Ma ne slusham ni ja Shabana, ni slichnu bagru ali stvarno sam xyz puta od ljudi( i kji su zakleti protivnici narodnjaka i ovih drugih) chuo to, a mislim da sam par puta chuo i na TV-u...A navodno kruz priche i da je potpisao sa nekom lnstitucijom za ispitivanje ugovor da posle smrti ispitaju njegove glasne zice...(to vec nisam hteo da pominjem, jer mi zvuchi smeshno...)

Iris
20.5.2008, 20:23
OK, po teoriji muzike, tzv. čista oktava je interval između dva tona u odnosu 2:1. Npr, ako jedna nota ima frekvenciju od 400 Hz, oktava više će imati frekvenciju od 800 Hz, a oktava niže - 200 Hz. Imate i sniženu odnosno povišenu oktavu, različlite lestvice i odnose intervala u njima ali dobro, to je teorija, da ne davim. U praksi, čista oktava je raspon od osam tonova koji se jasno prepoznaje i prosečnom glasu je lako da otpeva oktavu ili dve iznad, odnosno ispod određenog tona.

Po Ginisovoj knjizi rekorda, muškarac sa najvećim rasponom glasa je stanoviti Tim Storms, 6 oktava! Žene imaju veći raspon glasa, rekorderka raspolaže sa čak 8 oktava. Prosečna osoba ima raspon glasa od 4 oktave, ali je zapravo najbitnija klasifikacija, odnosno frekvencija glasa - kod muškaraca raspon ide od basa do baritona, kod žena od alta do soprana. Isto je i sa instrumentima, svaki ima različit raspon i zvučnost.

Evo interesantnog grafikona (http://en.wikipedia.org/wiki/Vocal_range#Vocal_range_in_terms_of_frequency) :)

Wolverine
20.5.2008, 20:24
Meni trenutno najjachi aktivan glas ima Jon Bon Jovi...

Jok, pazi ja sam medju prvih 10 fanova JBJa u Srbiji i bolji aktivni glas ima Steven Tyler. Mada na koncertima u Japanu (TYO) Jon polako vraca glas, pokusava sam i Prayer etc.

next
20.5.2008, 23:04
Hvala svima!Pogotovo Iris!
Sad me je blam shto sam uopshte i pominjao, al' sad cu bar moci da ih razuverim....
Verujte, svaki put kad bi to pomenuli, hvbalata me je muka da jeda takav krelac ima takav raspon glasa...
Srecom, prosvetliste me...:D

bobi
22.5.2008, 22:03
Gleda li neko ovaj evroviziski šablon prosečnosti?
Ne bi me čudilo da naši opet pobede.

Wolverine
22.5.2008, 22:08
Gleda li neko ovaj evroviziski šablon prosečnosti?
Ne bi me čudilo da naši opet pobede.

Slazem se, oni "metalci" iz Finske, su smesni...Inace, voleo bih da pobedi Laka jer ima covek najjacu muziku, mnogo zarazno...

A M G
22.5.2008, 22:58
Slabo pratim Evroviziju, gledacu jedino finale. Od svih pesama koje su do sada bile, najvise mi se dopala sama scena! :D:opanachke

Highlander
22.5.2008, 23:47
Slazem se, oni "metalci" iz Finske, su smesni...

Ma kakvi metalci, ono je sramota za metal...:dzavo:

Najjača mi je ona Maltežanka sa pesmom Vodka...:rofl: Vidite samo taj tekst:

Vodka
Na zdarovye!Na zdarovye!

The hunt is still on
Here in Gorkiy Park
I’m in Danger Zone
Everywhere is pitch dark
I’m running away
To a blanket of snow
“Spy 1 to Spy 4 I’ve deciphered the code”

VODKA that’s the secret word
VODKA and they want it so bad
VODKA I’ve deciphered the code
Got a rush in the head VODKA
A transparent word

Na zdarovye!- -Na zdarovye!

Cold blood drums within
They breathe down my neck
Spy 1 to Spy 4 we just have to connect
Their footsteps are near
Closing in for the kill
My pulse has gone dead
With a heart-racing chill

VODKA that’s the secret word
VODKA and they want it so bad
VODKA I’ve deciphered the code
Got a rush in the head VODKA
A transparent word

Na zdarovye!- -Na zdarovye! :rofl:

Šteta što nije prošla, lepo izgleda. :a_whistli
http://www.maltamedia.net/cpg/albums/userpics/10001/morena-cu08.jpg

Iilija64
23.5.2008, 0:18
Šta mislite o Hrvatskoj pjesmi?

Constantine
23.5.2008, 6:52
Šta mislite o Hrvatskoj pjesmi?

Mix Crvene Jabuke i Garavog sokaka tezi shi* (sta ce ima onaj beli cica ne znam)ali slusljiva je nije za finale ali kad je Albania prosla :rofl: :rofl: :rofl: Njihova pesma(alban) nema ritma logike a text kada se prevede ne znaci nista a muzika kao da i ne postoji.Jakina pesma je OK mogao je covek da napise jos koji redak texta i da na scenu ne iznosi ves(znamo mi da je strujanje vazduha u Areni extra ali nije to veseraj) i da se ne ponasa kao paraplegicar sa urodjenom sizofrenijom.Finci su losi jedino solo iz pesme im je dobar. moji favoriti su :n_klanja: Jermenija :n_klanja: i :n_klanja: Grcka :n_klanja: :aplauz: Znate zasto :a_whistli

zoran845
23.5.2008, 10:15
Najjača mi je ona Maltežanka sa pesmom Vodka...:rofl: Nije ona blesava, zna gde leže poeni i da treba malo podići masi od 78 bivših sovjetskih republika (računajući i nas, gomilu balkanskih slepaca). ;)

Šta mislite o Hrvatskoj pjesmi?Broj Jedan (:dedica:) kao solista? :confused::D Originalno, nema šta!

RUSuper
23.5.2008, 11:10
Samo da li ce albanci smeti da dodju na evroviziju u Beograd?

Dimo
23.5.2008, 11:19
Slusao sam malo neke pjesme sa Evrovizije, nista specijalno ni ove godine. Svidjela mi se portugalska pjesma, i milo mi je sto su prosli u finale. Sto se predstavnika sa ex-YU prostora tice, hrvatska pjesma je prilicno dobra i ugodna za slusanje, drago mi je i zbog njih sto su se plasirali dalje, jer su malo drukciji, a i muzika je tipicno balkanska. Makedonce nisam slusao (kazu da nisu nista posebno), Slovenci cisti prosjek (sem Rebeke koja je slatka), BiH smatram nekom sprdnjom od pjesme i ne kapiram na koji trik je prosla u finale pored onoliko kvalitetnijih numera koje su ispale.
Sto se Srbije tice, oni imaju sigurno jednu od 5 najboljih pjesama ove godine, i naravno da bih volio opet da pobijede. Pjesma je zaista fantasticna. Crna Gora je, nazalost, ispala odmah prve veceri. Nije me zacudilo, jer se to kod nas (medju obicnim stanovnistvom) znalo vec odranije, bez obzira sta su iz staba Stefana Filipovica najavljivali. Jednostavno, momak ima lijep vokal i zgodan je (sto dosta pomaze kod ovakvih takmicenja), ali je pjesma, nablaze receno, zesce dosadna. Siguran sam da je se vise niko nije sjecao do pocetka glasanja (s obzirom da je nastupila prva). Dok se nas javni servis ne opameti, i organizujemo valjan izbor za predstavnika, uz pjesmu sa nasim etno melosom, ovako cemo prolaziti, a to "sluzi" na cast samo nama. Sramota je koliko su ljudi u RTCG, a kasnije i mediji, bili zaslijepljeni tom "crnogorstinom" i toliko su momka opteretili time da je to smijesno.

Neko pomenu Albance. Djelovalo mi je da pjesma nije losa, makar melodija i uskladjenost rijeci sa njom. Naravno, nisam razumio ni "A" od teksta :)

Samo da li ce albanci smeti da dodju na evroviziju u Beograd?
Pa vec su dosli. Mozda nisi primjetio, bilo je njihovih navijaca u prvim redovima sinoc u Areni.

bobi
23.5.2008, 19:22
Ja skoro sve izvođače na evroviziji mogu da podelim u samo dve grupe (i audio i vizuelno).

- Dejavu - MTV trip - ... već viđeno hiljadu puta... neka snajka okružena baletanima peva neki smor od refrena, nešto što se komponuje za pet minuta, nešto što je bilo šablon i osamdesetih godina.

- Taletabisi - izvođači koji pokušavaju da na neku foru budu originalni (BIH na primer), ali su im pesme toliko izbanalizovane, a scenski nastup ružnan, da zalaze u groteskno.

aerochivija
23.5.2008, 21:40
Ja skoro sve izvođače na evroviziji mogu da podelim u samo dve grupe (i audio i vizuelno).

- Dejavu - MTV trip - ... već viđeno hiljadu puta... neka snajka okružena baletanima peva neki smor od refrena, nešto što se komponuje za pet minuta, nešto što je bilo šablon i osamdesetih godina.

- Taletabisi - izvođači koji pokušavaju da na neku foru budu originalni (BIH na primer), ali su im pesme toliko izbanalizovane, a scenski nastup ružnan, da zalaze u groteskno.

Uglavnom dobra podela :tapsh::tapsh::tapsh:
Mora se priznati da pesma i nastup Jelene Tomašević ne pripadaju ni jednoj od pomenutih kategorija.:tapsh::tapsh::tapsh:

Gordon Freeman
23.5.2008, 21:52
@ bobi
Dobar stereotip, ne gresi u 90% slucajeva,al da zaobidjemo nasu jelenu(prosle godine mariju),mozda i Bugare...isl.;)

PAIN
23.5.2008, 22:24
Evrovizija odavno nema veze s muzikom, cini mi se da je takmicenje u tome ko ce da odglumi veceg kretena. Meni barem lici na sprdnju, smesni outfit i jos smesnija koreografija.

bobi
23.5.2008, 23:02
@ bobi
Dobar stereotip, ne gresi u 90% slucajeva,al da zaobidjemo nasu jelenu(prosle godine mariju),mozda i Bugare...isl.;)

Zato sam i rekao "skoro sve izvođače". :)

RUSuper
23.5.2008, 23:24
Evrovizija odavno nema veze s muzikom, cini mi se da je takmicenje u tome ko ce da odglumi veceg kretena. Meni barem lici na sprdnju, smesni outfit i jos smesnija koreografija.
Pre ce biti nesto na fazon politicke trke.Jeste li primetili da poslednjih par godina u prva tri mesta obavezno ulete drzave starih Slovena

Gordon Freeman
23.5.2008, 23:42
Pre ce biti nesto na fazon politicke trke.Jeste li primetili da poslednjih par godina u prva tri mesta obavezno ulete drzave starih Slovena

Pa kad nas ima ko zutih mrava i svi glasamo za nase...(sto je i prirodno i logicno)!:opanachke

zoran845
23.5.2008, 23:57
... svi glasamo za nase...(sto je i prirodno i logicno)!:opanachkeA ne bi trebalo tako, nego k'o Kraljević Marko - ni po babu, ni po stričevima. U protivnom nadmetanje nema nikakvog smisla, gubi takmičarsku neizvesnost i biće zanimljivo samo kao freak show (:paranoia:).

Dreamfall
24.5.2008, 0:50
A ne bi trebalo tako, nego k'o Kraljević Marko - ni po babu, ni po stričevima. U protivnom nadmetanje nema nikakvog smisla, gubi takmičarsku neizvesnost i biće zanimljivo samo kao freak show (:paranoia:).

Irci su trebali da pobede u takmicenju najbolesnijih ucesnika Evrovizije u zadnjih 30 god.BTW Grcka nije losa Hrvati su dosadni Laka je... :kreza: :kreza: :boodala:
Rusi su OK,Jermenija(pevacica je fina ima lep glas i tako to :a_whistli ...ni nasa pesma nije losa (bicemo medj' prvi' pet :aplauz: )

zoran845
24.5.2008, 0:54
...ni nasa pesma nije losa...Nikako da je odslušam celu, ali mi je (onako na preskok) ista k'o "Lane moje". Lepa je, ali ne preterano originalna.
Žao mi je što je ispao onaj ćuran (Irska). Nisam mu čuo pesmu, ali svako prerušen u živinu zaslužuje da uđe u finale nečega ovakvog. :D

bobi
24.5.2008, 1:10
Nikako da je odslušam celu, ali mi je (onako na preskok) ista k'o "Lane moje". Lepa je, ali ne preterano originalna.
Žao mi je što je ispao onaj ćuran (Irska). Nisam mu čuo pesmu, ali svako prerušen u živinu zaslužuje da uđe u finale nečega ovakvog. :D

Dobra je... za ne poverovati, ali naša stvar je po mojem mišljenju jedna od retkih koja nešto vredi, realno...

Evo ti link, pa preslušaj ko čovek. :)
http://www.youtube.com/watch?v=HOTJKHAu2wI

MilanSM
24.5.2008, 1:33
Sasvim je moguće da opet pobedimo. Kriza u zemlji, valja odobrovoljiti raju. :)

Insecticide
24.5.2008, 9:30
Uglavnom dobra podela :tapsh::tapsh::tapsh:
Mora se priznati da pesma i nastup Jelene Tomašević ne pripadaju ni jednoj od pomenutih kategorija.:tapsh::tapsh::tapsh:

Da,pripada pokosovskom ciklusu.

Gordon Freeman
24.5.2008, 9:44
Pobedicemo samo da ne pozovu one curke da igraju iza Jece!:D

Covenant
24.5.2008, 11:14
Vamo kao metalci,rokeri,hiphoperi ono kao urbano bre a vidim ovde komentarisu o kicerici i glamuru Evrovizije i jos trose vreme gledajuci sve to :D
Cccccc :opanachke

zoran845
24.5.2008, 11:20
... vidim ovde komentarisu o kicerici i glamuru Evrovizije i jos trose vreme gledajuci sve to :D
Cccccc :opanachkeKad nema filmova braće (http://www.imdb.com/name/nm0001878/) Zaker (http://www.imdb.com/name/nm0958387/), dobra je i "Pesma Evrovizije" :( (pardon, "Eurosong/Evrosong" :mad:, umalo da ispadnem zaostao). :)

Vamo kao metalci,rokeri,hiphoperi ono kao urbano bre...Govoriti o "urbanom" u zemlji gde je 99% stanovništa najdalje do trećeg kolena sa sela je (blago rečeno) deplasirano. Svi smo mi "poluasimilovani seljaci".

Biti seljak nije ništa samo po sebi loše. Gadno je biti prostak, a to možeš da budeš nezavisno od broja stanovnika svog prebivališta. ;)

Osim toga, i "selo" i "grad" su podjednako prijemčivi za "kič" i "šund". http://www.srbovanje.com/uploads/smil42e4ced87bd70.gifhttp://www.srbovanje.com/uploads/smil42e4ced87bd70.gif http://www.srbovanje.com/uploads/smil42e4ced87bd70.gif

Iris
24.5.2008, 11:55
Govoriti o "urbanom" u zemlji gde je 99% stanovništa najdalje do trećeg kolena sa sela je (blago rečeno) deplasirano. Svi smo mi "poluasimilovani seljaci".

Plus, metal, rap (tj. sada hip-hop), punk, reggae i slični "buntovnički" žanrovi muzike u socio-kulturnom smislu nikad nisu bili odlika urbanog, već su od početka bili način govora i imigranata, radničke klase, pobunjenih i potlačenih i generalno predstavnika niskog socijalnog staleža svuda u svetu. 'Urbana ekipa' i elitisti su uvek slušali delikatnije stvari - new wave, new age, klasiku, beat romantičare...

@Zoran: Zapravo, procenat je mnogo viši ali se sada to ne vidi, pošto su zbog velikih migracija u poslednjih dvadeset i više godina u regionu mnogi građani otišli u svet, a selo se preselilo u gradove - i sa sobom donelo svoje muzičke (ne)ukuse :)

Setite se malo od kada datira početak pojave kiča i šunda u gradu, odnosno od kada su se narodnjaci preselili iz kafana i sa Ibarske magistrale na TV kanale i u domaću muzičku industriju...

Gordon Freeman
24.5.2008, 12:49
@Zoran: Zapravo, procenat je mnogo viši ali se sada to ne vidi, pošto su zbog velikih migracija u poslednjih dvadeset i više godina u regionu mnogi građani otišli u svet, a selo se preselilo u gradove - i sa sobom donelo svoje muzičke (ne)ukuse :)

Setite se malo od kada datira početak pojave kiča i šunda u gradu, odnosno od kada su se narodnjaci preselili iz kafana i sa Ibarske magistrale na TV kanale i u domaću muzičku industriju...

Pa jedini gradjani su i bili starosedeoci(zanatlije i trgovci kojih je kod nas u Srbiji bilo ubi boze malo-premalo) i vojni cinovnici! Sve ostalo se svodilo na poljprivrednike(seljake ako je lepse)...;)
i tako kada masa od 90 i kusur % Srbije zapeva ono sto je njihovoj dusi milo ostali mogu ili da prihvate ili da se sklone! :opanachke
Masa vlada take je uvek bilo tako ce i uvek biti!:dedica:

zoran845
24.5.2008, 12:58
... masa od 90 i kusur % Srbije zapeva ono sto je njihovoj dusi milo...Masa peva ono što joj se kaže, ili preciznije - ono što joj se stalno nabija u uši i oči sa oficijelnih medija, jer ne zna za bolje. Slobodni pojedinci se najčešće od toga gnušaju i traže muziku (a i sve drugo) po svom mišljenju, stilu, karakteru - po svojoj meri. Biti u krdu je sigurno i lagodno, ali uvek rizikuješ da ti izrastu rogovi i papci. :D

Masa vlada take je uvek bilo tako ce i uvek biti!:dedica:Ne vlada, nego bira vlast :(, i to je najveća mana demo(n)kratije.
Glas čobana = glas profesora fakulteta :dzavo:, što bi rekao pokojni S.M. Čombi.

Srlandand
24.5.2008, 18:15

Bolje i to nego kako je pre bilo. Tada je valjda neki ziri odlucivao i uglavnom i pobedjivali Englezi i slicni, koji se sada zale sto ne mogu da pobede. Ko im je kriv kad ih niko ne voli, a i pesme su im ocajne. Ove godine su se izvodjaci malo popravili u odnosu na proslu, ima manje onih pesama sa pirotehnikom i ostalim sr***ima, ali je opet sve ocajno. Najsmesniji su mi oni metal pozeri iz Finske, koji su na foru nekih zaye6anih ratnika, a nastup im je smesan.

shrafko
24.5.2008, 18:32
Bolje i to nego kako je pre bilo. Tada je valjda neki ziri odlucivao i uglavnom i pobedjivali Englezi i slicni, koji se sada zale sto ne mogu da pobede. Ko im je kriv kad ih niko ne voli, a i pesme su im ocajne. Ove godine su se izvodjaci malo popravili u odnosu na proslu, ima manje onih pesama sa pirotehnikom i ostalim sr***ima, ali je opet sve ocajno. Najsmesniji su mi oni metal pozeri iz Finske, koji su na foru nekih zaye6anih ratnika, a nastup im je smesan.

Meni je zabavan ovaj fenomen "hajde da strancima maksimalno ugodimo" kojima se mediji bave od početka Evrovizije.

Gledam reportažu na jutarnjem programu RTS-a iz tamo neke pekare: "da li stranci kupuju kod vas" - Da, dosta njih "šta im se najviše sviđa" - burek "da li ostavljaju dobar bakšiš" neeeeeeeeee ! Da li se strancima sviđa vožnja Ćirom ? Da li im se sviđaju naši specijaliteti ? Da li im se sviđaju naše devojke ? Da li ovo da li ono... prosto ne mogu da opišem koLko me savršeno zabole šta im se sviđa ili ne sviđa.

Ybt, BG se polomi da strendžerima titra da ne kažem šta.. ok, valja biti dobar domaćin ali treba imati granica.

A što se tiče kvaliteta muzike i izvođača... što reče jedan moj prijatelj "mi im ovako lepo uredismo Arenu, a oni imaju m*da da pošalju ovakve levake". :kreza:
Tužno ali istinito ;)

Shlaymara
24.5.2008, 19:04
Da malo presecemo sa ovom Evrovizijom:rolleyes:...

Ozbiljno se suska da ce na ovogodisnjem EXIT-u, kao predgrupa Sex Pistolsima, svirati, ni manje ni vise vec PEKINSKA PATKA (http://en.wikipedia.org/wiki/Pekinška_patka):n_klanja::n_klanja::n_klanja:.
I to u orginalnoj postavci (koliko sam cuo, nastupice Laci, Srele, Bora, Bale i naravno Čonta :D). Ako budu svirali, to ce im biti prvi nastup posle 27 godina:eek:.
Auuuuu, ne pamtim kad sam cuo neku bolju vest:aplauz:.

Srlandand
24.5.2008, 21:07
Danas sam procitao u Blicu da ce Madona nastupiti na Uscu 25. septembra (u okviru evropske turneje) u organizaciji EXIT-a, pa ko voli nek izvoli...

Dimo
24.5.2008, 23:03
Danas sam procitao u Blicu da ce Madona nastupiti na Uscu 25. septembra (u okviru evropske turneje) u organizaciji EXIT-a, pa ko voli nek izvoli...
Koliko sam cuo, predstojeceg ljeta dolazi na Jaz, Budva. Ako me pamcenje dobro sluzi, isplatice joj 5 miliona za koncert...

Sto se Evrovizije tice, samo da pozelim srecu Srbiji sada, nekoliko minuta prije glasanja, za koju cu, naravno, i navijati (i poslao sam 2 glasa :) ). Navijao bih, normalno, i da mi se ne svidja pjesma. Nadam se da ce se i Hrvati i Izraelci dobro plasirati.

SirDuck
25.5.2008, 0:21
MOram da vratim malo na Eurosong jer sam ga sad gledao (kraj i glasanje).

Sve sam očekivao ali onaj krš od ruske žvake nisam. Užas, ovo samo dokazuje kolko je ovo političko a ne muzičko takmičenje.

Ja sam navijao za Azerbejdžan, jbg, kad su svi već gay, ali oni su imali po meni dobru pesmu, različitu, a o glasu da ne pričamo.

zoran845
25.5.2008, 0:24
U zadnjih nekoliko godina sve što ti treba da bi video ko će kome koliko poena da da je - atlas :icon_stud. Ako, pak, znaš ko se sa kime graniči i na koje se države raspala koja zemlja, onda je i atlas suvišan.

Takmičenju (čuj mene, "takmičenju" :boodala: - nema tu ni "t" od takmičenja) treba promeniti naziv u "Mafijaška pesma Istočne Evroazije" :mad:.
Ili "Mobsong".

SirDuck
25.5.2008, 0:27
U zadnjih nekoliko godina sve što ti treba da bi video ko će kome koliko poena da da je - atlas. Ako, pak, znaš ko se sa kime graniči i na koje se države raspala koja zemlja, onda je i atlas suvišan.

Jeste. I bezveze je. Od kad sam to shvatio ni ne zanima me.

zoran845
25.5.2008, 0:29
Nemoj tako, čitava stvar ima draži ako se posmatra kao "freak show".
:kreza:

Dreamfall
25.5.2008, 0:33
Ja sam gledao evroviziju sa devojkom i njenom drugaricom i pogodio sam sve ko ce kome koje poene(sta ces imao sam 5 iz geografije i istorije)Iznenadio sam se sto je npr Ukrajna 2. jer realno nisu ni zadnji trebali da budu Finci su podbacili po ocekivanju cudo mi je da su turci dobili onolke poene...sve u svemu tezi shit samo je vatromet na kraju otklonio moj bes sto nam Irci dadose gol u zaustavnom vremenu :mad:

SirDuck
25.5.2008, 0:35
Nemoj tako, čitava stvar ima draži ako se posmatra kao "freak show".
:kreza:

Jedino zato i gledam od pred kraj, taman vidim debile, nasmejem se, dobijem predstavu šta valja i šta ne valja i tako...

Insecticide
25.5.2008, 15:04
Bio sam juce na svirci Orthodox Celtsa u NSu ,i mogu vam reci da me bas zabole za eurosong :)
Bilo je jako dobro,rukovao sam se sa pevacom ( :D ) ,izgubio sam jezik od patike ,izgubio mnogo piva ,znoja,glasa..Svirka je bila standardno dobra,keltsi dobri kao i uvek.

_Maximus_
25.5.2008, 15:06
Sve je to jedno veliko obrtanje love...
Ja sam ga gledao da dokazem sebi koliko je ovaj kurs stampanja stvari za evroviziju uzeo maha. 80% pesama je bez ikakvog cilja i bez ikakve poruke. O muzici da ne govorimo. Sramota je koliko je intelektualna svest opala i umesto da standardi skacu, oni idu na dole. Nisu Italijani ludi sto ne idu na Evroviziju.
Imaju lepo svoj San Remo koji vredi pet puta vise od cele Evrope. :rolleyes:

Wolverine
25.5.2008, 20:25
Bio sam juce na svirci Orthodox Celtsa u NSu ,i mogu vam reci da me bas zabole za eurosong :)
Bilo je jako dobro,rukovao sam se sa pevacom ( :D ) ,izgubio sam jezik od patike ,izgubio mnogo piva ,znoja,glasa..Svirka je bila standardno dobra,keltsi dobri kao i uvek.

Najjaci srpski bend u poslednjih 20 godina, a najjace je Rocky Road To Dublin!!!

EDIT: Insektu, sad sam se zbog tebe opet nalozio na Celtse...

RUSuper
25.5.2008, 23:50
Sada sam gledao neke pesme iz evrovizije 2003. godine jer me je ova razocarala pa da uporedim pesme i naleteo na grupu koju nemogu da nestavim ovde.Ovo su ruske legende i obozavam svaku njihovu pesmu znam da ima verovatno nekih koji ih nevole,ali zaista ih obozavam.1 (http://www.youtube.com/watch?v=uTRjrmIlyAo&feature=related) 2 (http://www.youtube.com/watch?v=QJdjcCG5wgo&feature=related) 3 (http://www.youtube.com/watch?v=muJaDZA-_Bk&feature=related) evo 3 njihove pesme.To je sta ja slusam od muzike.I Nirvanu naravno;)

urial_septim
26.5.2008, 10:36
Meni je zabavan ovaj fenomen "hajde da strancima maksimalno ugodimo" kojima se mediji bave od početka Evrovizije.

Gledam reportažu na jutarnjem programu RTS-a iz tamo neke pekare: "da li stranci kupuju kod vas" - Da, dosta njih "šta im se najviše sviđa" - burek "da li ostavljaju dobar bakšiš" neeeeeeeeee ! Da li se strancima sviđa vožnja Ćirom ? Da li im se sviđaju naši specijaliteti ? Da li im se sviđaju naše devojke ? Da li ovo da li ono... prosto ne mogu da opišem koLko me savršeno zabole šta im se sviđa ili ne sviđa.

Ybt, BG se polomi da strendžerima titra da ne kažem šta.. ok, valja biti dobar domaćin ali treba imati granica.

Pa,takvi smo mi,sad kad nas svi pljuju po svetu,mi kao mala deca samo gledamo da nas neko pohvali.I da je bina bila potpuno sklepana,osvetljenje takođe,da sve ispadne sr4nje,uvek bi našli neke koji bi rekli da je ovo "najbolji Jurosong"(:D)dosad,da je sve ispalo savršeno...

Stojadin
26.5.2008, 10:43
U zadnjih nekoliko godina sve što ti treba da bi video ko će kome koliko poena da da je - atlas :icon_stud. Ako, pak, znaš ko se sa kime graniči i na koje se države raspala koja zemlja, onda je i atlas suvišan.

Takmičenju (čuj mene, "takmičenju" :boodala: - nema tu ni "t" od takmičenja) treba promeniti naziv u "Mafijaška pesma Istočne Evroazije" :mad:.
Ili "Mobsong".
E jbg doslo i nasih 5 minuta.Pogledaj nan youtubeu ko su bili pobednici dok je bio ziri.

Ulmawen
26.5.2008, 10:59
Da se vratimo na temu. Evrovizija je završena, imali ste svi šansu da je prokomentarišete u temi ekskluzivno njoj namenjenoj. Na dalje, molim vas da ne komentarišete organizaciju iste, političku situaciju, šminku, koreografiju, fizički izgled učesnika/ca, već da se fokusiramo na muziku koju slušate, što je i poenta ove teme. Hvala.:)

Patton
26.5.2008, 11:13
Koliko ja znam ona dolazi vec 3 godine kod nas i nikako da stigne... Sve je pocelo one godine kada je Metallica svirala (2005 valjda?) i tada je bila buva da dolazi u septembru na neki stadion.

U svakom slucaju ove godine bas treba dosta iskesirati da bi se sve videlo/culo.

Gordon Freeman
26.5.2008, 11:15
Ljudi moj drugar salje jednu pesmu na neki konkurs il sta vec pa ja sam mu tu pesmu prokomentarisao ,al ne bi bilo lose da i vi date neki komentar!:o

pesma je rmx keep on rising(electro house) http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=163211513&MyToken=5d21ef32-6779-407e-99c1-4ae7c6174f9e

kako vam se cini?;)

Constantine
26.5.2008, 11:59
Ljudi moj drugar salje jednu pesmu na neki konkurs il sta vec pa ja sam mu tu pesmu prokomentarisao ,al ne bi bilo lose da i vi date neki komentar!:o

pesma je rmx keep on rising(electro house) http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=163211513&MyToken=5d21ef32-6779-407e-99c1-4ae7c6174f9e

kako vam se cini?;)

Not bad mozda i osvoji nesto,pesma je OK svidja mi se iako sam tezak metalac.Fina je ona dzitra na pocetku ali kad se ubaci deo elektronskog zvuka onda je mjuza(house,techno,rap...)meni malo naporna za sluh ali ovu bih pesmu poslusao i vise puta.Slobodno salji druga na takmicenje :ciao:

Gordon Freeman
26.5.2008, 12:07
Not bad mozda i osvoji nesto,pesma je OK svidja mi se iako sam tezak metalac.Fina je ona dzitra na pocetku ali kad se ubaci deo elektronskog zvuka onda je mjuza(house,techno,rap...)meni malo naporna za sluh ali ovu bih pesmu poslusao i vise puta.Slobodno salji druga na takmicenje :ciao:

Nenaviknut sluh,slicno je meni kad pocnu gitare jako(prejako) da "prze",inace dotle je ok:D

Covenant
26.5.2008, 13:29
Ljudi-metal spektakl pocinje uskoro-petak i subota

Da u pitanju je Legacy Fest

Obituary,Testament,Threshold,Pain Of Salvation,Unsleashed su samo neka od imena

Mislim da ce najveci pokolj biti Testament-dakle postava nikad bolja-Skolnick(jedan od najboljih metal gitarista a i sire),Paul Bostaph(doticni cika je mnogo godina bio bubnjar u Slayer-u),te Greg Christian i Eric Petereson iz orginalne postave te Chuck Billy("dedica" i pored raka koji je prelezao i dalje otkida sa pevanjem)

Vidimo se u prvim redovima :nov_guita

Covenant
26.5.2008, 20:10
Evo da zagrejemo malo atmosferu pred Legacy :aplauz:

http://www.youtube.com/watch?v=-aoD2cXM3Dc

Hohoho-jedva cekam :dzavo:

Insecticide
27.5.2008, 12:44
Covenant,baci pogled na ovaj bend,Disdained.
Sviraju Technical Brutal Death Metal.

http://www.myspace.com/disdainedserbia

Postoji mogucnost da ja sviram sa njima,album izlazi za koji dan,snimljen je i spot.

http://www.youtube.com/watch?v=OWwfLKJCDBM

Sviraju na Exitu,ako ides tamo baci pogled na njih :)

Covenant
27.5.2008, 14:05
Jedino ako nastupaju 13. jula jer na taj dan tacnije zadnji dan EXIT-a jedino i idem-ono hocu da cujem Ministry :)
Ako su tada-dolazim ;)

bobi
28.5.2008, 1:08
Postoji mogucnost da ja sviram sa njima,album izlazi za koji dan,snimljen je i spot.

Gde sviraš, šta sviraš?
Može li se znati nešto više?
Imaš li neku web adresu za svoj bend (ili neki link da može da se presluša kako zvuči)?

Dreamfall
28.5.2008, 8:21
Covenant,baci pogled na ovaj bend,Disdained.
Sviraju Technical Brutal Death Metal.

http://www.myspace.com/disdainedserbia

http://www.youtube.com/watch?v=OWwfLKJCDBM

Sviraju na Exitu,ako ides tamo baci pogled na njih :)

Ko je onaj lik sto svira solo na onom klipu na youtube...jes' to ti?Grupa je extra vokal je malo :cool: ali to ne umanjuje kvalitet muzike

PS kako je ranije nisam cuo za njih :icon_scra

Insecticide
28.5.2008, 9:18
Ne sviram sa njima,jos uvek.
Postoji sansa da se gitarista (na spotu onaj sa kratkom kosom) izbaci iz benda tako da bih ja upao da ga zamenim kada se to desi.Bio sam u bendu jedno 2 dana ,nisam imao ni probu ali je doslo do komplikacija i morao je biti vracen stari gitarista.
Jbg,a bas sam se ponadao da cu ici na Exit za dzaba :kreza:

@Dreamfall
Nisam ja taj sto svira solo,verovatno mislis na prvog gitaristu,Branislav Panic se zove.Nisi cuo verovatno jer nisu imali albume do sada (1. Jun je release date prvog,snimljen je valjda u Holandiji ,tako nesto)
Pogledajte raspored svirki,sviraju u BGu ,NSu i jos nekim mestima tu negde oko 5. Juna.

@Bobi
Sviram gitaru i nadam se da cu svirati sa njima.
Nemaju oficijalni sajt,koriste Myspace .
Na njemu imas 2 pesme,a u blogovima mozes naci link do rapidsharea gde se nalaze demo snimci.

Btw: Spominjao sam da sviram u Nickelback tribute bendu,e pa sviram sa ovim glavnim gitaristom(Banetom) u njemu,kada budu svirke,bicete obavesteni.

Dreamfall
28.5.2008, 9:30
Ne sviram sa njima,jos uvek.
Postoji sansa da se gitarista (na spotu onaj sa kratkom kosom) izbaci iz benda tako da bih ja upao da ga zamenim kada se to desi.Bio sam u bendu jedno 2 dana ,nisam imao ni probu ali je doslo do komplikacija i morao je biti vracen stari gitarista.
Jbg,a bas sam se ponadao da cu ici na Exit za dzaba :kreza:

@Dreamfall
Nisam ja taj sto svira solo,verovatno mislis na prvog gitaristu,Branislav Panic se zove.Nisi cuo verovatno jer nisu imali albume do sada (1. Jun je release date prvog,snimljen je valjda u Holandiji ,tako nesto)
Pogledajte raspored svirki,sviraju u BGu ,NSu i jos nekim mestima tu negde oko 5. Juna.

@Bobi
Sviram gitaru i nadam se da cu svirati sa njima.
Nemaju oficijalni sajt,koriste Myspace .
Na njemu imas 2 pesme,a u blogovima mozes naci link do rapidsharea gde se nalaze demo snimci.

Btw: Spominjao sam da sviram u Nickelback tribute bendu,e pa sviram sa ovim glavnim gitaristom(Banetom) u njemu,kada budu svirke,bicete obavesteni.
A Bane je boodala,svira brutal death,slusa Cannibal Corpse,Estatic Fear,Suffocation ,ma sav zivi(ili da kazem mrvi) moguci Death a omiljeni bend mu je Nickelback :rolleyes:

Dobro cool je onaj solo sto je onaj lik odsvirao (jer sviras dobro ko on ?) Sto se tice exit-a ja sam trebao da sviram sa svojom grupom kao predgrupa (grupa Darkstar) ali organizatorima se nije svidelo to sto smo ih ucenjivali za datum nastupa(jbg obaveze) tako da nista od toga.Umesto exit-a idemo na gitarijadu :a_whistli

Insecticide
28.5.2008, 9:44
Dobro cool je onaj solo sto je onaj lik odsvirao (jer sviras dobro ko on ?) Sto se tice exit-a ja sam trebao da sviram sa svojom grupom kao predgrupa (grupa Darkstar) ali organizatorima se nije svidelo to sto smo ih ucenjivali za datum nastupa(jbg obaveze) tako da nista od toga.Umesto exit-a idemo na gitarijadu :a_whistli

Bolje od njega?Definitivno ne.
Plakao bi kada bi ti on nesto odsvirao,i veruj mi ,ja placem svaki put kad imamo probu.
I Dimebaga je zaebao ,ma koliko ovo zvucalo hereticki,s' obzirom koliko godina ima,zaebao ga je .
Mada,u celom bendu meni je bubnjar najbolji,stvarno covek zna sta radi.

Ma i gitarijada je dobra,vazno je da se svira.Ko da je Disdained odmah poceo od tako velikih festivala..

Dreamfall
28.5.2008, 10:07
Bolje od njega?Definitivno ne.
Plakao bi kada bi ti on nesto odsvirao,i veruj mi ,ja placem svaki put kad imamo probu.
I Dimebaga je zaebao ,ma koliko ovo zvucalo hereticki,s' obzirom koliko godina ima,zaebao ga je .
Mada,u celom bendu meni je bubnjar najbolji,stvarno covek zna sta radi.

Ma i gitarijada je dobra,vazno je da se svira.Ko da je Disdained odmah poceo od tako velikih festivala..

Ti si jos mlad imas vremena i prostora za napredovanje u njegovim godinama sviraces kao on :o evo ja sviram vec 8 god(od 18 god sam poceo) i sviram poprilicno dobro mislim ne imitiram yngwie-a na nastupima ali tu sam mozda sviram malo losije u odnosu na Baneta :ciao:

Insecticide
29.5.2008, 13:37
Ti si jos mlad imas vremena i prostora za napredovanje u njegovim godinama sviraces kao on :o evo ja sviram vec 8 god(od 18 god sam poceo) i sviram poprilicno dobro mislim ne imitiram yngwie-a na nastupima ali tu sam mozda sviram malo losije u odnosu na Baneta :ciao:

Nadam se da ce biti tako :)

Nabavio sam od njega malo doom metala i mogu vam reci da mi se jako svidja.
Bend Estatic Fear,prvi album.
Somnium Ombutum(Tako se i album zove) ..Jako lepa i tuzna pesma,na trenutke se cuju orgulje,klavir,na trenutke growl sa nekom bolesnom distorzijom i duplim basom,na trenutke samo lep zenski vokal,na trenutke klasicna gitara..I jos da napomenem da pesma traje 32 minuta :)

KiB0rG3000xII
29.5.2008, 18:52
http://www.youtube.com/watch?v=Bie3zb4I3tc najjaca pesma

MilosTintor
29.5.2008, 19:42
http://www.youtube.com/watch?v=Bie3zb4I3tc najjaca pesma

moj covek...;)

Insecticide
29.5.2008, 19:55
http://www.youtube.com/watch?v=LTR-tePa0Bg ;)
Amen.

KiB0rG3000xII
29.5.2008, 20:02
http://www.youtube.com/watch?v=28ow4TLMTqM
http://www.youtube.com/watch?v=sMqT7-rVWzg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2bKL1ptf71M&feature=related

Greko Darstiva
29.5.2008, 20:09
Jedina Grupa koju slusam vec 2 godine je :n_klanja:manOwar:n_klanja:. I ne planiram da prestanem da je slusam!!!!!!

Insecticide
29.5.2008, 20:22
http://www.youtube.com/watch?v=28ow4TLMTqM
http://www.youtube.com/watch?v=sMqT7-rVWzg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2bKL1ptf71M&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=gdqkrDivZyk Paradise Lost

http://www.youtube.com/watch?v=euHMldrw4fw (http://www.youtube.com/watch?v=euHMldrw4fw)Death

http://www.youtube.com/watch?v=0hQRGVzKKBY Testament

http://www.youtube.com/watch?v=2lUj5pnt3w8 Necrophagist

http://www.youtube.com/watch?v=FV2xVvJddxY Pantera

Vuckovic Veljko
29.5.2008, 21:32
http://www.youtube.com/watch?v=IeO67D99rVc Paradise lost(symphony x)

http://www.youtube.com/watch?v=nO-cpWpzxVA Serpent's kiss

http://www.youtube.com/watch?v=zwJykgg1Tuo Accolade II (AMV)

http://www.youtube.com/watch?v=dSg0J34JcTI Iced earth-consequences

http://www.youtube.com/watch?v=dTYPSRIO0o4 Iced Earth - Melancholy (Holy Martyr)

http://www.youtube.com/watch?v=IGIbRnRQjKU Iced Earth - Watching Over Me

Dreamfall
29.5.2008, 22:49
Sad sam poceo da slusam Slayer i Testament kao zagrevanje za Legacy i Castle fest-ove i mogu reci da testament nisu losi.Moze neka preporuka koje pesme od Testamenta jos da slusam jer mi drug narezao sve albume pa da ne lutam po hardu... :icon_stud

Insecticide
29.5.2008, 23:52
Sad sam poceo da slusam Slayer i Testament kao zagrevanje za Legacy i Castle fest-ove i mogu reci da testament nisu losi.Moze neka preporuka koje pesme od Testamenta jos da slusam jer mi drug narezao sve albume pa da ne lutam po hardu... :icon_stud

Eyes of wrath,souls of black,alone in the dark.

Za pocetak,dosta :)

Highlander
30.5.2008, 0:12
Dudes, prenesite raspravu na viši nivo, iznesite poneki argument. Zašto je Prodigy bolji od Pantere, recimo? (Ako je moguće uporediti, pošto baš i nisu slični pravci :D) Nemojte samo da se prepucavate, nije kul. :)

Ulmawen
30.5.2008, 0:41
Kakvu raspravu? :D

Le_Chuck
30.5.2008, 0:52
Da i ja stavim spotove grupa koje mi se trenutno vrte u winampu

http://www.youtube.com/watch?v=CY0weHalB7Y (http://de.youtube.com/watch?v=CY0weHalB7Y) The Turtles
http://www.youtube.com/watch?v=CElweMY3ZQY (http://de.youtube.com/watch?v=CElweMY3ZQY) Beach Boys
http://www.youtube.com/watch?v=kl1UIzrDjhA (http://de.youtube.com/watch?v=kl1UIzrDjhA) Die Ärzte
http://www.youtube.com/watch?v=NUw7qwQG-QY (http://de.youtube.com/watch?v=NUw7qwQG-QY) The Phantom Limbs
http://www.youtube.com/watch?v=szhJzX0UgDM (http://de.youtube.com/watch?v=szhJzX0UgDM) B-52's

WhenDarknessFalls
30.5.2008, 1:32
Sad preslusavam poslednji album Before The Dawn-a (Deadlight). Momci sviraju melanholicni melodeath, i meni licno su jedan od omiljenijih bendova trenutno. Apsolutna preporuka :icon_stud

Before The Dawn - Faithless (http://www.youtube.com/watch?v=j7FdkYoy0PI)

Before The Dawn - Deadsong (http://www.youtube.com/watch?v=cpR_UPYanAc)

:nov_guita

Covenant
30.5.2008, 1:47
Dakle Legacy sutra tj danas :D
Prva interesantna stvar pocinje u 5 i to je Vader :)
Moji ubedljivi favoriti su Obituary i Threshold :nov_guita
Javljam utiske-stay tuned ;)

shin-bojan
30.5.2008, 7:58
Ja propustam sve do Pain of Salvationa, jbg, ostarilo se :) .

zoran845
30.5.2008, 10:19
Javljam utiske-stay tuned ;)Nemoj slučajno da se ne slikaš sa svim članovima ekipe i da to ne objaviš ovde! :D

Covenant
30.5.2008, 11:35
Uh potrudicu se
Valjda ce neko od ekipe uspeti da prosvercuje aparat :)
Ako ne-jbg posluzice i mobilni :D

Srlandand
30.5.2008, 18:44
Moja dva ortaka su otisla na Legacy (jedan ima i Meet&Greet). Ja nesto posebno ne slusam nijedan od bendova koji ce nastupiti, tako da cu ovaj festival propustiti, ali zato ne mogu Castle da docekam. :aplauz::aplauz::aplauz:
Inace, poceo sam da preslusavam vikinske folk metal bendove (i to sa kevom :)). Krenuo sam sa WhiteSkull-om. Nisu losi, imaju mnogo sjajnih pesama (Quest je najjaca), samo mi je vokal malo krestav, ali nije los.

Ulmawen
30.5.2008, 21:04
Ah... Vikinški metal... :)
Topla preporuka za Einherjer (album Norwegian native art ako će i mama da sluša ;)), Windir, i normalno, Bathory iz one druge faze (Hammerheart, Blood on Ice, Nordland I / II)...
Folk: Týr (vuku dosta na heavy), Korpiklaani (Finci), Eluveitie i Folkearth. :)
Možeš sve naći na last.fm.;)

Link ka legendarnom spotu Bathory-ja One road to Asa bay (http://www.youtube.com/watch?v=hDpc-831GPs). Suština svega. ;)

Covenant
31.5.2008, 12:40
Evo mene....

Samo da kazem da je ne Legacy-ju bilo-sjajno,neponoviljivo :aplauz:

Elem ovako je teklo sve

Septic Flesh

Ja sam upao oko 16h i reko ajde da poslusam ovaj bend koji je btw iz Grcke
Momci uopste nisu losi,cak stavise prijatno su me iznenadili-sviraju neku mesavinu brutual/melodic/death/black metala-skroz OK

Vader
Hehehe-sjajni su bili,ono standardno-iako su bili ovde vec 3 puta ja sam ih tek sada slusao
Publika je prosto podivljala uz Epitaph a kulminacija je bila kada su svirali par obrada od Slayer-a kada je pocela da skace cela sala :D

Threshold

Progressive...
Ljudi sviraju za medalju-pevac Demian Wilson je jedan od najboljih vokala u metalu a to je i pokazao sinoc
Posebno interesantno je da se se ritam i solo gitarsita aktivno menjali na solazama a basista je veselo cepao bas sa cirka 6 zica
Sjajna ali sjajna atmosfera-Deminan je silazio do publike u toku svirke i pozdravljao se sa ljudima a na kraju je napravio i jedan stage diving dok je posle svirke usao u publiku,cirkao sa ljudima pivo i slikao se sa svima odreda-totalno opusten lik
Slikao sam se i ja sa njim ;)

Desctruciton

Hohohoho-koje zaginuce
Nisam znao da likovi nemaju bas :D
"Samo" dvojica gitarista i bubnjar-ono kada je cepanje u pitanju nema kompromisa :D
Njihova muzika je ono prava prljava treserica-jbt imao sam utisak da slusam Discharge-ko da sam se vratio u 80-te
Silom prilika su me uvukli u sutku posto sam non stop bio prvi-drugi red-u jednom momentu sam roknuo na pod ali me je ubrzo pridgao neki lik pa smo nastavili :D
Likovi su posle certa podelili karton piva publici :aplauz:
Sjajno ali sjajno-uostalom svaka thrash svirka je ludnica :opanachke

Rage

Njih sam preskocio-iako je bend super ja sam seo malo da odmorim(jer sam bio na nogama 5 sati bez prestanka)i da se spremim za Obucare

Obituary

Hohohoho-zaginuce puta 2x
Moj favorit za prvi dan uz Pain Of Salvation koji je svirao posle
Tardy ima odlican scenski nastup i mozda najlepsu kosu na festivalu :D
Covek samo skakuce i bacaka se po bini
Neko mi je rekao da su Obucari najbolji band uzivo i to se potvrdilo i sada
Posto su bili headliner-i bilo je to sat i po cistog krljanja a Tardijev glas koji zvuci kao da neko povraca :rofl: je neverovatan uzivo
Vrh ali vrh-ono u prvim redovima je bilo bas zivahno :D

Pain Of Salvation

Uh jos jedan progressive
Prosto je za nepoverovati kako ovaj bend zvuci uzivo
Ja sam ostao bez reci-samo sam buljio u njih i slusao a u par momenara nije bilo daleko da pokupim vilicu sa patosa
Dakle bend ima dve gitare plus bas i svi se smenjuju na vokalima :tapsh:
Dakle uz Obucare ovo je moj definitivni favorit za ovaj dan

Dark Funeral

Eto da i ja konacno cujem black metal uzivo posto nisam do sada :D
Ono dobri su-lep scenski nastup uz sve koznu opremu i corpse paint :opanachke
Malo mi je zasmetalo sto su svirali nesto krace(kao zure likovi :rolleyes:)
Inace su poceli svirku oko 3 i nesto ujutro pa je i moj entuzijazam(bio sam polumrtav)splasnuo
Sve u svemu OK

Slike i video klipove imam na mob-u ali kako zaboravio da ponesem USB kabal od kuce moracete malo da sacekate :)
E da-prostor(Expo)je sjajan a ozvucenje je bilo fantasticno posto sala ima sjajnu akustiku
E sada najvece razocarenje za mene je da je hala bila polu-prazna-ocekivalo se 2500 ljudi a jedva da ih je bilo 1000 i kusur :mad:
****** sramota za jedan ovakav ugodjaj i prvi metal fest u Serbiji-aposlutno je sve bilo vrh,ono i profi i opusteno u isto vreme-uh kako sam ovo srocio :D

I eto cucemo se sutra ili prekosutra-ovaj put krecem tek oko 6 jer tada pocinje prva stvar sto me interesuje-Unleashed a jedva cekam da konacno cujem legende zvane Testament koji su danas headliner-i :n_klanja:

bobi
31.5.2008, 12:55
E jbg :(
Takve stvari se ne propuštaju, ali nikako nisam bio u mogućnosti da dođem... valjda ću bar da uspem da odem na ovaj Castle fest ove godine, ako ništa drugo.

Covenant
31.5.2008, 13:02
Inace nije bas sve bilo glat pored profi svirke,prostora i ozvucenja ;)

Citajte ovaj post i shvatice zasto ce Castle Fest da pukne kao zvecka-sto je vrlo izvestan scenario :opanachke

http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=34843&view=findpost&p=1679355

A evo i teme

http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=34843&st=2540

bobi
31.5.2008, 13:07
Pa kad naši šabani ništa ne umeju da organizuju kako valja...
Sećam se onog nesrećnog Hell Hammer festivala u Pančevu... sreća da sam sve vreme bio pijan, pa i nisam toliko osetio... al' su bar vodu imali...

Srlandand
31.5.2008, 15:36
Inace nije bas sve bilo glat pored profi svirke,prostora i ozvucenja ;)
Citajte ovaj post i shvatice zasto ce Castle Fest da pukne kao zvecka-sto je vrlo izvestan scenario :opanachke
http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=34843&view=findpost&p=1679355
A evo i teme
http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=34843&st=2540

Ne verujem da ce Castle puci, jer nece bitiu je***j sali, vec na otvorenom.
Sto se tice broja ljudi, ljudi iz organizacije ocekuju barem pet hiljada. Mislim da to nije nemoguca brojka, jer na Castle (da se ne lazemo) dolaze mnooogo zvucniji bendovi nego na Legacy, a i na leto je, pa moze da privuce veliki broj stranaca. A i mnogi su preskocili Legacy, da bi imali kes za Castle...

Covenant
1.6.2008, 12:42
Evo i mene

Drugi dan festivala je bio pod znakom pitanja
Ispostavilo se da se neki bendovi svirali za dz jer ogranizatori zbog slabe posecenosti nisu imali love da ih iskesiraju i izgleda da su koliko sam nacuo bankrotirali-e bedaka :(
To je dovelo do toga da je Fintroll otkazao a i da su svi ostali poceli da se premisljaju ili neckaju
Ono bruka-ali ipak posle onih domacih smaraca poceo je da svira....

Unleashed

Mozda moj favorit za ovaj dan
Sjajni su-iako ih nisam toliko slusao i imam kod kuce par albuma ljudi cepaju uzivo
U pitanju je death metal iz svedske tipa Grave ili Entombed sa nesto thrash uticaja a tematika je uglavnom vikinska
Medjutim-zadnji albumi su po meni cista treserica-ono krljanje samo tako
Na sceni je bio i logo benda sa sve Torovim cekicem i imam jednu sliku koju cu kasnije okaciti specijalno za Ulmawen ;)
Pri kraju svirke frontmen je uzeo pivo i nalio ga u rog te nesto popio te je sa ostatkom okupao publiku :D
Vrh...

Amorphis

Odlicni su-nisam slusao toliko ovaj bend ali svirka je bila vrh
Iako kuci imam celu diskografiju slusao sam samo jedan album pa ne mogu toliko da komentarisem
Vrlo interesantan spoj doom/gothic/prog metala-najvise me podseca na nove radove Katatonie-dakle sjajna svirka

Testament

Hehehe
Headlineri festivala
Vrh atmosfera,ono za pamcenje-Chuck Billy otkida uzivostari peva jos uvek za pamcenje a njegov grind vokal prosto oduvava sve
Sat i kusur thrash przenja a kao slag na tortu su svirali moju omiljenu stvar-3 days in darkness sa sjajnog The Gathering albuma
Takodje dosta pesama sa New Order albuma koji je po mnogima najbolji
Svirka za pamcenje a publika zivahna svo vreme-ono skakala je cela sala :cool:

Belphegor

Hohohoho-nestasni momci iz Austrije
Odlicni su-fin spoj death i black metala-znaju ono bas da naprave dobru atmosefru a i ozvucenje je bilo vrh tako da za razliku od ostalih black metal bendova svirka nije zvucala kao pokvarena ves masina :kreza:
Svirali su par stvari sa novog albuma Bondage Goat Zombie i neke jos starije stavri
Sve u svemu-super su!

Svirali su posle i neki Italijani-neki doom/gothic valjda se zovu The Foreshadowing ili tako nesto ali posto sam ja bio mrtav i jedva stajao na nogama :opanachke posle Belphegora sam otisao kuci-to je bilo oko 4 ujutro

Sto se mene tice-Legacy je ispunio sva moja ocekivanja,bendova nikad bolji izbor,ono za svakog ponesto :)
Medjutim-usled slabe posecenosti organizacija ostalih metal koncerata i festivala je pod znakom pitanja-najveca bruka ce biti kada se kod managera stranih bendova procuje da su neki bendovi svirali za dzabe na veresiju pa se ja sve nesto pribojavam da cemo imati jednu lepu pauzu sto se tice metal svirki
Ono ipak rispket za bendove-cik da vidim da li ce neki Rolling Stones-i ili Madona da sviraju samo za publiku ;)

P.S I ajde jbt komentarisite malo-ja se ubih od pisanja da malo pokrenem spiku a vi nista metaleri :mad:

WhenDarknessFalls
1.6.2008, 14:59
Moj ortak koji je isao na legasi, preneo mi utiske... Doduse on je bio samo prvog dana, razocarao se i prodao kartu :o
Tipa, zvuk je bio bukvalno ocajan, premalo ljudi, bendovi vidno neraspolozeni (videlo se na svirci vejdera)... Sve u svemu, po njegovim rechima, krsh od festa :(

Istina, to sa bendovima koji su svirali za dz moze da utice na buduce svirke... Mada opet realno, Kesl nema teorije da propadne. Uzmi u obzir samo koliko ljudi nije otislo na legasi zato sto cuva kintu za Castle... A i realno, kesl ima veci i kvalitetniji izbor bendova :)

Sve u svemu... Sta se moglo i ocekivati od Legasija, kada se odrzao u Srbijii :rofl: