Prikaži potpunu verziju : Šta slušate od muzike...
.ili mozda Dream Theater
iliti :"Kako se profesori muzike zabavljaju u slobodno vrijeme" :D
@Bobi... sve sto se rekao za Manowar je apsolutna istina... skup svih metal i rock muzicko-drustvenih obiljezlja hibridno sklepanih u jednu izrazito nekohezionu cjelinu .... Ali, ta shklopocija je toliko uzasna, nekvalitetna i nepovezana da nespretno i, vjerujem, nenamjerno (u cemu u stvari i lezi tajna njihove komicnosti), djeluje kao ziva karikatura .... (Ponekad me nasmije vise i od Gary Larsona)..
Nije kvalitet jedini kriterij po kome cijenis/ne cijenis neku stvar.
Mnogo bitnije je da nesto umije da te nasmije na pravi nacin ;)
Manowar- Pajtonovci koji ne znaju da su Pajtnovci :p
@Bobi&Achtung
Pravo da vam kazem nesto ne gotivim preterano heavy metal kao i power....
Iron Maiden nikad nisam nesto preterano voleo-nisu losi,eto....
Od tih stvari zaista volim King Diamond-a i Mercyful Fate kada je u pitanju heavy,W.AS.P(iako su vise neka mesavina hard-rock-a i heavy-ja)i Blind Guradian sto se tice power-a-u power-u ima gomila djubreta,ali Guardian-i su prvi umetnici,i zaista kvalitetan band-mislim odlicna svirka,fenomenalan vokal,dobri tekstovi-iako ima i smesnih...
Ostali power metal bendovi im nisu ni do kolena...
@Achtung-i ti preterujes-tesko da ces naci nesto sto nije komercijala-sve je komercijala samo manja ili veca-Maiden je negde na sredini....
Pomenuo si i sviranje solaza i svrsavanje na njih-pa znas sta,u power metal-u solaza,a i heavy-ju i nema bas nesto preterano,akcenat je na brzini i mocnom vokalu-zato se i zove power,jer treba da pruzi uzivisen osecaj tokom slusanja-a to mnogima ne polazi za rukom-prosto,ispadaju smesni...
Ako hoces da cujes dobre i kvalitentne metal solaze preporucujem Dream Theater,Death,Symphony X
U heavy-ju i pogotovu power-u to neces naci:D
Pa ni ja nisam za Maiden, zarazen kao sto sam bio u 7-8 razredu.
Ali nikako ne mogu da kazem da je to los bend.
To je sustina.
Bitno je da se kada se nesto okarakterise kao lose, pojasni zasto tako mislimo i sta potkrepljuje nase tvrdnje.
Ja recimo, nikako ne volim Slayer, ali nikada za njih necu reci da su losi...
Jednostavno, meni ne prijaju, drugima prijaju i to je to...
Ja mislim da što sam stariji, sve više sam naložen na Maiden! U 7-8 razredu, mrzeo sam Number of the beast. E onda sam čuo phantom of the opera, trooper, aces high... Anyway, trip me još uvek ne pušta i mislim da neće skoro.:icon_cool
DorianGrey
31.1.2006, 0:07
Iron Maiden bi trebalo zabraniti.Zaglupljuje.A i komercijala je.Nema balavca koji se ne lozi na Iron Maiden.
E ovo si lupio pa ostao ziv, gde bre Maiden da se zabrani... Mislim, postujem svaciji ukus, ali ovo je vec strasno... Maiden ce uvek ostati u vrhu...
Sto se solaza tice, pustis Malmsteen-a pa slusas solaze do mile volje...:)
Sto bre neki toliko kude Maiden? Nema tu komercijale, bar vece nego ranije, jer tacno je da je sve komercijala, sve sto se izbaci na trziste, to je komercijala. Komercijala nisu samo putujuci muzicari-trubaduri koji sviraju za parce hleba!;)
Ja od toliko drugih bendova ne stizem da slusam Maiden, ali i dalje kad cujem neku pesmu, osetim onu power jezu, 1000 jacu nego kad pustim pravi power ala Rhapsody. Od Maiden-a ne volim Virtual XI, The X factor i novi Dance of the death, ostali razbijaju! Omiljena stvar - Two minutes to midnight! It's all night!
@Covenant, sta bi za ono sa Megadeth koncerta? Jel si to bio ti?:)
']iliti :"Kako se profesori muzike zabavljaju u slobodno vrijeme" :D
Manowar- Pajtonovci koji ne znaju da su Pajtnovci :p
Excellent!
Poz!:)
DorianGrey
31.1.2006, 2:27
Sto bre neki toliko kude Maiden? Nema tu komercijale, bar vece nego ranije, jer tacno je da je sve komercijala, sve sto se izbaci na trziste, to je komercijala. Komercijala nisu samo putujuci muzicari-trubaduri koji sviraju za parce hleba!;)
:worshippy :worshippy :worshippy :worshippy :worshippy :worshippy :worshippy
Ajde bre to je retard muzika prilagodjena svakom neukom sluhu. Run to the hills... smesno. Onom pevacu bih **** ispekao i ljustio viljuskom.Mozda bi tada imao pravi glas. A ne ono skicanje. Stvarno se divim Slayeru koji je zapoceo tako sto su svirali te gluposti. Mozda ljudi uvideli: Brate koji je ovo shit, ajde malo da opametimo ljude. I bre nemojte vise da pisete od Dream Theatru i ostalim shitovima. Ne pada mi na pamet da patim kompjuter sa raznim *****ima.
DorianGrey
31.1.2006, 15:39
Pa sta sad, nemoj mi reci da slusas samo Slayer i dan i noc?????
Ja slušam i Slayer i DragonForce dan i noć :)
Ajde bre to je retard muzika prilagodjena svakom neukom sluhu.Run to the hills...smesno.
I bre nemojte vise da pisete od Dream Theatru i ostalim shitovima.Ne pada mi na pamet da patim kompjuter sa raznim *****ima.
...ili zasto sushtina cesto ne pochiva na recima...:rolleyes:
Kakva je to prica o retard-muzici? Znaci ko slusa Maiden taj je retard?
Lepo...
A sto se tice Dream Theater, joj kako bih te prebio...:mad: :icon_mrgr
Ne vidim nikakvu vezu izmedju necije inteligencije i muzike koju slusa. Znam mnogo njih koji su extra inteligentni, a vrhunac muzicke umetnosti posmatraju iz perspektive obozavaoca Seke Aleksic!
Oni su "sirovo" inteligentni, ali su "duhovni" retardi. U tom smislu se i moze govoriti o nekakvoj retardiranosti.
Uostalom, boli me ako neko nije nesto inteligentan, ako slusa dobru muziku za mene je kralj! I otkud tolika prica o inteligenciji? Da ne studirate vi svi ETF?:)
Svako sa tog fucks-a je mega nalozen na inteligenciju!(Dobro, ovo je bas moje licno zapazanje...). Pitanje je koliko su ljudi zapravo pametni, jer biti pametan i inteligentan nije isto.;)
Toliko.
.Naravno,o crnackom repu mislim da je jos gori.A i ovaj nas.Kes,kolica i smekerica...Definitivno za beogradske retarde.
:worshippy :worshippy :worshippy
Guardian OfThe Blind
31.1.2006, 18:25
Ajde bre to je retard muzika prilagodjena svakom neukom sluhu. Run to the hills... smesno. Onom pevacu bih **** ispekao i ljustio viljuskom.Mozda bi tada imao pravi glas. A ne ono skicanje. Stvarno se divim Slayeru koji je zapoceo tako sto su svirali te gluposti. Mozda ljudi uvideli: Brate koji je ovo shit, ajde malo da opametimo ljude. I bre nemojte vise da pisete od Dream Theatru i ostalim shitovima. Ne pada mi na pamet da patim kompjuter sa raznim *****ima.
Ajde preporuci nam nesto dobro.
Ozbiljno,interesuje me sta slusas?
Sve sem metala i rocka. Najvishe rap i hip hop.
Guardian OfThe Blind
31.1.2006, 20:17
Sve sem metala i rocka. Najvishe rap i hip hop.
mislim da je pitanje: Sta slusate od muzike..?
:worshippy :worshippy :worshippy :worshippy :worshippy
Maiden ti je za retarde,jel?! A koliko dugo postoji postoji Maiden a koliko Slayer. Pa sad ti nešto reci ko je prvi počeo i šta! Bruce uopšte nema piskav glas, ali ti si izgleda izgubio sluh za tonove više od 40Hz u tom Fuhrerbunkeru! Rat je završen, izađi malo napolje i udahni svež vazduh. Postoje i drugi zvuci sem gruvanja bombi iznad 10 metara armiranog betona.:icon_mrgr
Highlander
31.1.2006, 21:25
Hahahaha, ova je dobra!!!:worshippy
Maiden ti je za retarde,jel?! A koliko dugo postoji postoji Maiden a koliko Slayer. Pa sad ti nešto reci ko je prvi počeo i šta! Bruce uopšte nema piskav glas, ali ti si izgleda izgubio sluh za tonove više od 40Hz u tom Fuhrerbunkeru! Rat je završen, izađi malo napolje i udahni svež vazduh. Postoje i drugi zvuci sem gruvanja bombi iznad 10 metara armiranog betona.:icon_mrgr
Ja ne znam sto se uopste smaras.
Rekli smo sta smo imali,argumentovano, ako to neko nece da prihvati, onda ne mora...
Bas me, pravo da ti kazem z**ole da nekog ubedjujem, ko tri puta za redom pominje retarde.
Retardno po malo, zar ne? :)
Ja ne znam sto se uopste smaras.
Rekli smo sta smo imali,argumentovano, ako to neko nece da prihvati, onda ne mora...
Bas me, pravo da ti kazem z**ole da nekog ubedjujem, ko tri puta za redom pominje retarde.
Retardno po malo, zar ne? :)
Damn right! Neću više da se smaram!
Pozdrav!
Molim lepo.Konacno smo se slozili.IM je ***** i kao takvo smrdi.Ali opet je ***** koje je izbacio retard(mora malo retarda,jbg).
Pored Slayer-a slusam i Beethovena,Mozarta i Chopin-a.Mada moze i Radiohead.
DorianGrey
1.2.2006, 19:20
Molim lepo.Konacno smo se slozili.IM je ***** i kao takvo smrdi.Ali opet je ***** koje je izbacio retard(mora malo retarda,jbg).
To si se ti sam slozio, sto se mene tice Maiden je zakon... i bre dosta vredjanja, pa stvarno nema smisla, svako ima svoj muzicki ukus, i to treba postovati, pa ma kakav on bio
Maiden ti je za retarde,jel?! A koliko dugo postoji postoji Maiden a koliko Slayer. Pa sad ti nešto reci ko je prvi počeo i šta!
Maiden je nastao tako negde oko 1978 godine,a Slayer negede pocetkom 80-tih...
Bas su ih za*****i:)
Ako cemo pravo Black Sabbath su tvorci heavy-metala....
A sto se mene tice-IM nije ni do kolena Slayer-u-ali pricam za sebe....
Legendarni Reign In Blood-traje jedva pola sata-pesme u proseku oko 2:30min-jedna od najbrzih stvari u metalu i muzici uopste,odlicni tekstovi(iako se vrte oko satanizma)
Tek da ne spominjem Tom-a Array-u(glas iz pakla:dzavo: ) i Dave Lombarda koji je tada bio bubnjar(bio ponovo sa Slayer-om na EXIT-u!) i koji je inace jedan od najboljih bubnjara u muzici uopste....
Iron Maiden mi zaista deluje smesno pored svega ovoga....
Ali ne generalizujem,vec iznosim svoje misljenje,tako da bez zabune...
The Finest Serbian Since '82
2.2.2006, 2:38
Pa recimo da najvise slusam neki rock, ponekad metal, ma da najvise spansku gitaru :nov_guita
Ako cemo pravo Black Sabbath su tvorci heavy-metala....
Tu si u pravu, slazem se sa tim... Sto se ostalog tice ostacu suzdrzan...
Nego, zar niko ne slusa Panteru???:nov_guita
Naravno-Vulgar Display Of Power!
Carevi!
Pa recimo da najvise slusam neki rock, ponekad metal, ma da najvise spansku gitaru :nov_guita
Poslušaj album "Temple of Shadows" od Angre. Oduševićeš se.
Cowboys from Hell!!!:qliranje: :tapsh: :nov_guita
Kum Ruzvelt
2.2.2006, 19:39
Slayer i Radiohead? Slusa Mozarta, a tako iskljuciv? Neko ovde laze malo. Maiden za retarde? Pa i The Beatles su sa ove distance prilicno smesni, ali su u svoje vreme pokrenuli revoluciju. Kad smo vec kod Beatlesa, Helter Skelter
je prva metal numera u istoriji (mada is danasnje perspektive i ne lici bas...).
Licno nemam nista protiv izvodjaca najcrnjih shoder narodnjaka i ostale gomile sunda, ali imam protiv ljudi na vlasti koji takvima dozvoljavaju da se pojave.
Zakljucak: slusaj i pusti druge da slusaju, a pred sledece izbore trazi da se uvede porez na sund.
Slusa li ko Van Der Graaf Generator?
.
Zakljucak: slusaj i pusti druge da slusaju, a pred sledece izbore trazi da se uvede porez na sund.
Slusa li ko Van Der Graaf Generator?
Covece, pa za 2 meseca bi dostigli Luxemburg po bogatstvu!;)
Ja nameravam vec dugo da nesto od njih cujem, i znam lika koji ima, ali za sad nista... Koji album preporucujes?
@Cortex
To jesi bio ti!
Definitivno!
Pricao si samnom....
Rekao si da bi iznad svega voleo da cujes Panteru uzivo,a ja sam ti isto rekao za tvoj i moj omiljeni Death!
Ja sam bio sa jos jednim drugom-a ti sa drustvom,to je bilo posle koncerta u basti-zadrzao sam se jer sam izgubio novcanik,a i vi ste nesto zgubili ako se ne varam...
Izvinjavam ze zbog off-topic-a:D
Ala je mali svet-a?:)
Naravno na slusam Mozarta.I Muzorskog.Sto bih ja lagao oko tako neke banalne stvari?Kada se dodje do metala e tu je vec druga prica.I lepo si rekao.Treba da se uvede porez na DZ muziku.Posti ima brdo metalaca koji slusaju Iron Maiden drzava bi bila bogatija.A i malo bi se prokultivisali.A za one sto slusaju pink narodnjake bi bila drugacija vrsta naplate:Luger.
Naravno na slusam Mozarta.I Muzorskog.Sto bih ja lagao oko tako neke banalne stvari?Kada se dodje do metala e tu je vec druga prica.I lepo si rekao.Treba da se uvede porez na DZ muziku.Posti ima brdo metalaca koji slusaju Iron Maiden drzava bi bila bogatija.A i malo bi se prokultivisali.A za one sto slusaju pink narodnjake bi bila drugacija vrsta naplate:Luger.
Exexe, primiri se malko.
Ovo je na granici dobrog ukusa i... znaš već.
Inače, ko je Muzorski? Čuo sam samo za Modesta Musorgskog ("Knez Igor", "Noć na golom brdu"), ako na njega misliš. ;)
Night On A Bare Mountain..
Pictures at an Exhibition...
To je taj Muzorski...Manijakalna legenda.
Ma moze svako da slusa sta hoce,ja samo kazujem sta mislim o toj muzici.
A ono sam napisao zato sto sam SIGURAN da ovde nema ljudi koji gledaju Grand Show.Pa ne bih valjda streljao druga clana?? :a_whistli
Ukusi se razlikuju ali onaj ko to slusa nema ukus.
Toliko.
Night On A Bare Mountain..
Pictures at an Exhibition...
To je taj Muzorski...Manijakalna legenda.Aman, Musorgski. Rus. TO mu je pravo ime, bVe! Nađi na Netu ako mi ne veruješ.
Ma moze svako da slusa sta hoce,ja samo kazujem sta mislim o toj muzici.Radi se i o tome kako si to rekao (naopako), zar ne? :opanachke
A ono sam napisao zato sto sam SIGURAN da ovde nema ljudi koji gledaju Grand Show.Nikad se ne zna
Pa ne bih valjda streljao druga clana?? :a_whistli Uhh, valjda ne bi... ponekad me plašiš...
Ukusi se razlikuju ali onaj ko to slusa nema ukus."Ja sam tolerantan, a ako neko ima nešto protiv, j***u mu nanu", zar ne? :boxing:
Dobro, nemojmo više ovde o tome, ko baš mora, ima varijantu PM ili uživo. :)
Vojo,znam da je prokleti muSorski Rus.To sto ga ja zovem Muzorski,to je zato sto sam seljak covek.
Zna li neko ko je u stvari ubijen od clanova ex-Pantere?Samo sam nacuo o tom dogadjaju.Valjda neki lik se istripova da su mu oni krali liriku,...Sta jedan napaceni um moze da uradi.Vise nikada se nece izvoditi WALK uzivo...
:paranoia:
DorianGrey
3.2.2006, 16:45
Pa ne znam, nisam u toku, jel' to skoro bilo ili...?
Vojo,znam da je prokleti muSorski Rus.To sto ga ja zovem Muzorski,to je zato sto sam seljak covek.
Zna li neko ko je u stvari ubijen od clanova ex-Pantere?Samo sam nacuo o tom dogadjaju.Valjda neki lik se istripova da su mu oni krali liriku,...Sta jedan napaceni um moze da uradi.Vise nikada se nece izvoditi WALK uzivo...
:paranoia:
Ubijen je Dimebag Darrell :(
Slusam grupu Dimmu Borgir i pade mi na pamet da pitam zna li neko sta znace ove dve reci(Dimmu i Borgir)posto nisam uspeo da ih nadjem u engleskom recniku?
I na kojem jeziku oni pevaju neke svoje pesme(one sto nisu na engleskom,nekako mi se cini da nisu ni na nemackom :confused: )
Slusam grupu Dimmu Borgir i pade mi na pamet da pitam zna li neko sta znace ove dve reci(Dimmu i Borgir)posto nisam uspeo da ih nadjem u engleskom recniku?
I na kojem jeziku oni pevaju neke svoje pesme(one sto nisu na engleskom,nekako mi se cini da nisu ni na nemackom
Znaci Mracan-Taman Zamak-u pitanju je svedski jezik,odakle je i grupa
Pravac-black-metal
Ja licno ne mogu da ih smislim-ali ako ti se svidja-go ahead...
I na kojem jeziku oni pevaju neke svoje pesme(one sto nisu na engleskom,nekako mi se cini da nisu ni na nemackom :confused: )
Skandinavci, ako se ne varam iz Norveske.
DorianGrey
3.2.2006, 18:04
Ubijen je Dimebag Darrell :(
To sam znao, to je bilo 8 decembra 2004, ali cini mi se da je mislio na nesto skorije
Kum Ruzvelt
3.2.2006, 18:17
Covece, pa za 2 meseca bi dostigli Luxemburg po bogatstvu!;)
Ja nameravam vec dugo da nesto od njih cujem, i znam lika koji ima, ali za sad nista... Koji album preporucujes?
Recimo Godbluff ili Still life, za pocetak. Nikako nemoj da pocinjes za zivim albumima, to nije za normalan mozak. Sad ne mogu da se setim naziva albuma, ali nadji numeru Cats' eye/yellow fever - od nje obavezno dobijem poriv da skacem po zidovima, ili u najmanju ruku da naucim da sviram bubnjeve (p.s. ovo se slusa glasno koliko ti ozvucenje dozvoljava).
Preporucujem svima koji misle da je Dream Theater vrh progresiv roka. Ja sam recimo sa ludog Zappe presao na VDG Generator, a to im je od mene najveci moguci kompliment. Citamo se jos, kontaktiracu te ako te i dalje bude zanimala ova tema, a i da vidim dal' taj tvoj lik ima nesto sto ja nemam, i obrnuto.
Kum Ruzvelt
3.2.2006, 18:26
A za one sto slusaju pink narodnjake bi bila drugacija vrsta naplate:Luger.
Uh... Covece, ne volim ih ni ja, al' veruj mi na rec, nisu oni krivi. I ti bi slusao to isto da ceo zivot nemas nista drugo u ponudi, a ova danasnja deca se bombarduju s tim... ne znam kako bi "to" nazvao. Pa kad uzmes u obzir sve sto nas je pratilo zadnjih godina... Kao sto rekoh, idi kod svog odbornika (ako nije ljakse), i trazi porez na sund. Mada sam ja veliki pobornik teorije zavere, koja ukljucuje sistematsko ispiranje mozga, pa samim tim smatram da od takve
akcije nema nista. Al' vredi bar pokusati.
Ja sam odrastao u to vreme.Imao sam 14. godina kada je bilo bombardovanje.Pa opet nisam voleo te sabane.Ali zato moji drugovi(koji ne studiraju) slusaju taj uzas.Zalosno.Mislim da je vrhunac Grand Productiona ono "kupi mi bundu od nerca" ,sto peva ona sisata seljanka.E to kad sam cuo...:n-hang:
Mislim da je vrhunac Grand Productiona ono "kupi mi bundu od nerca" ,sto peva ona sisata seljanka.E to kad sam cuo...:n-hang:
Ja sam pre par godina, video (i cuo) na TV-u jos vecu glupost:
Ljubi bliznjeg svog
Tako kaze gospod Bog
I ja se toga pridrzavam
Mlade zene obozavam...
hahaha... :) morao sam da zapamtim taj tekst.
Ko nije slušao one Bosanske freestyle improvizacije, taj ne zna šta je propustio...
"Morfin hašiš i marihuana,
druga droga znana i neznana,
pokazuje svoje pravo lice
drogeraši su samoubice"
Ovo inače peva žensko dete od 10-14 godina.
Strahinja011
3.2.2006, 19:46
Videli ste onu tabelu gore samo ona nam govori koliko nasa IZVORNA MUZIKA umire i koliko je malo onih koji je slusaju.
Ne sluša je praktično niko. Pitaš negog šta sluša, on kaže "izvorne narodnjake". I ti kažeš "dobro, koje?", a on "pa Džeja, Tomu itd." :boodala:
Kum Ruzvelt
3.2.2006, 19:50
Ja sam odrastao u to vreme.Imao sam 14. godina kada je bilo bombardovanje.Pa opet nisam voleo te sabane.Ali zato moji drugovi(koji ne studiraju) slusaju taj uzas.Zalosno.Mislim da je vrhunac Grand Productiona ono "kupi mi bundu od nerca" ,sto peva ona sisata seljanka.E to kad sam cuo...:n-hang:
Ma ok. I ja nisam rodjen 54te pa sam obozavao Bitlse. Ima tu raznih stvari koje uticu na ukus/neukus. Imam snimak iz Budimpeste - 24 casa Baha - ogroman trg pun ljudi koji satima stoje na pljusku i slusaju Bahovu muziku u raznim varijantama. Zasto oni ne slusaju t-folk kao mi i Bugari? Razmisli malo o tome.
P.S. moram da citiram mog mladog kolegu koji kaze:
1. "Maideni su satanisti zato sto imaju lobanje u spotovima".
2. "Mi (narodnjaci) smo u pravu jer nas ima vise".
3. "Vi metalci se skupljate na koncertima da bi se vacarili u mraku".
Pa ti vidi...
Ljubi bliznjeg svog
Tako kaze gospod Bog
I ja se toga pridrzavam
Mlade zene obozavam...
A ono:
"Tri kile banane
pojela bih slatko, nane" ?
(To je refren, a pre toga ima nešto kao "Ala mi se jede pečena kokoška", sa odgovarajućim naglaskom na drugo o)
:boodala:
@Gosn' Ruzvelt, vazi skroz... Slusam ja svakakav prog, samo me je eto generator zaobisao...
Sta mislis o Fates Warning?
Nego jel slusa neko Rush?
Test for echo...:aplauz:
A ne znaš izvesnu Mineru (zvuči mi bosanski) i njen hit "Ti propadaš"
Ti propadaš, ti propadaš
jer se opijaš
Ti propadaš, ti propadaš
jer se drogiraš ;)
Cika Vojo mnogo mi se ti nesto razumes u sund, samo prste primeri, sve bojli od boljeg!
Poz!:aplauz:
Ne razume se Voja u šund zato što to voli, nego zato što hteo ili ne hteo, mora da zapamti taj odvratni, "lakomatljivi" glupavo kretenski osmišljeni refren...;) Znam i ja jedan (možda nije baš 100% tačan, ali ide otprilike ovako):
" ...Želim te ove noći, skini mi minić, da mi vidiš oči...":boodala:
ili,
" Hajdemo na sok... (a sad ženska kao odgovara): Jok, jok, jok...":D
E, da, da ne zaboravim. Ništa nema gore nego kad počnu "pametnjakovići" da k****u kako ne valja psihodelija, ili kako je neki tamo metal satanitistički... Evo čistog primera za to:
"Umri muški, na moj znak,
ne plaši se, budi jak...
Umri muški, neću ja,
slava mrtvima...:eek: "
Tako da:
nema veće psihodelije od ovoga, o satanizmu i izopačenosti neću ni da komentarišem, a i zloupotrebljen je naziv poznatog akcionog filma...:nov_mad2:
Dzabe mi ovde kritikujemo to kada je Pink najgledanija televizija u Srbiji.Zasto?Ako je neko isao na selo zna da se na TV-u najcesce gleda Pink.Spanske serije,Grand Show,...Obicni ljudi vole obicne stvari.E sad sto su kod nas obicne stvari poprimile oblik idiotizma i sunda to je vec druga stvar.Mislim mi nemamo ni srednji stalez u drustvu i sad se kao nesto bunimo...Nama,koji bar mozemo da sagledamo to upropascavanje drustva totalnim odsutvom prave kvalitetne NARODNE muzike ostaje samo da :qliranje: nase omiljene pesme i bendove koji nikako ne pevaju na srpskom(najcesce...).
Ali opet mi je IM shit :dzavo:
Guardian OfThe Blind
4.2.2006, 14:59
Oni su iz norveske i ranije su pre komercijalizacije pevali i na norveskom.
A Dimmu Borgir znaci dimljeni burger.
A Dimmu Borgir znaci dimljeni burger.
Ili dimljeni burek. :)
"Umri muški, na moj znak,
ne plaši se, budi jak...
Umri muški, neću ja,
slava mrtvima...:eek: "
Ana Bekuta je poznata po tekstovima koji nemaju veze s ničim... reči su tu čisto da ne bi bilo "šubilidubilidu"...
Ne volim kad stagnira ova tema, a kako nemam ni jedan "narodan" tekst na pameti, pitacu vas ovo:
Je li iko slusao Falkenbach?
Sjajan Epic-black band. Ko voli epik metal, a nije ga cuo, obavezno neka to ucini sto pre.
Ne volim kad stagnira ova tema, a kako nemam ni jedan "narodan" tekst na pameti, pitacu vas ovo:
Sjajan Epic-black band. Ko voli epik metal, a nije ga cuo, obavezno neka to ucini sto pre.
Eh covece...
Cuo sam za taj bend da je dosta dobar,voleo bih da im poslusam neku pesmu(a i volim epic metal).Sr.nje je u tome sto se u NK sad prodaju samo domaci originali :nov_mad2:
Trudim se da nadjem novi SOAD i dobijam samo sleganje ramenima u prodavnicama.Likovi 100% nisu culi za Falkenbach :(
PhAnToM_LoRd
6.2.2006, 22:17
Yna li neko za italijanski Evol? I ima li neko bilo sta od njih?
Onda je Summoning prava stvar za vas-doduse vise su u viking fazonu-Skandinavci su tako da:)
Ja licno sam odusevljen.....
U slicnom fazonu je i nemacki Mystic Circle-ali samo njihov album Drachenblut(Zmajeva Krv)-black metal sa epskom tematikom....
A ako vas interesuje nesto zaista ekstra poslusajte nesto sto nema veze sa metalom-austrijski Dargaard-klavijature i fenomenalni zenski glas,a pesme su u nekom gothic/epic fazonu-za svaku preporuku!
Je'l slusao ko?
Guardian OfThe Blind
7.2.2006, 0:50
Onda je Summoning prava stvar za vas-doduse vise su u viking fazonu-Skandinavci su tako da
Ustvari su austrijanci..
I odlicni su.:nov_guita
Gothic, metal, ambient..
Najbolje volim Hagalaz Runedance, Gothministera, Qntal, Dead Can Dance, In Extremo...od metala Paradise Lost, Moonspell, Sentenced, Orphanage, Saturnus.Ima toga jos, ali neka za sad ovoliko, get the picture.:)
Kum Ruzvelt
7.2.2006, 18:19
Trudim se da nadjem novi SOAD i dobijam samo sleganje ramenima u prodavnicama. :(
Svrati do Cacka. Ovde je novi SOAD vec postao bajata vest.
MARS VOLTA anyone? Razbih se trazeci bilo koji album, i ne samo da nema u prodaji, nego niko nije ni cuo za njih.
Evo ja sam cuo.Prilicno mi se svidjaju, avidim i da sviraju na Big Day Out festivalu, znaci nisu od juce.:) Videcu da nadjem neki album na netu, ali nije lako naci.
Jel' sluša neko Whitesnake?!:nov_guita
Jos pitas, takodje i Rainbow, Scorpions, Deep Purple, izmedju ostalog
trenutno green day i hladno pivo
Highlander
8.2.2006, 16:42
trenutno green day i hladno pivo
Tooooo brate, oni su odlični!:qliranje: :aplauz:
A Nickelback? Extra mu je pesma: How you remind me!!!
Ja ne mogu poslednja dva dana da prestanem da slušam S.O.A.D. - Aerials... i muzika, i tekst!:aplauz:
Ja ne mogu poslednja dva dana da prestanem da slušam S.O.A.D. - Aerials... i muzika, i tekst!:aplauz:
To devojko!!!677 Ti si moj idol!!! Negoooo, koja ti je omiljena pesma? Ja sam juče našao sve njihove spotove. Ludnica!!! Šta drugo da kažem... Meni je omiljena Aerials...
Aerials, in the sky, when you lose small mind you free your life....
A da li si čuo Breathe, Too Bad, Someday... Ima ih dosta dobrih:qliranje:
DorianGrey
10.2.2006, 0:17
:worshippy :worshippy :worshippy :worshippy
Meni su tri najbolje Aerials, Chop Suey i Spiders
Kum Ruzvelt
10.2.2006, 0:36
Ja sam juče našao sve njihove spotove. Ludnica!!! Šta drugo da kažem... Meni je omiljena Aerials...
Aerials, in the sky, when you lose small mind you free your life....
Ajd' otkri mi tajnu, gde si nasao sve spotove? Ne mogu da nahvatam Toxicity
nikako. Mada, iskreno, i ne znam koliko su spotova do sad izbacili (ja sam video 6 ili 7), a i za prvi album sam se iznenadio, dobio sam ga skoro, nisam znao ni da postoji.
A da su dobri, jesu. I vise od toga. U stvari, jedina prava zamena za
Rage Against The Machine u mojoj radikalno buntovnickoj dusi.
DorianGrey
10.2.2006, 0:49
Pa imaju vise spotova, ja imam Chop Suey, Aerials, Spiders, Deer Dance, War, Metro, Sugar
. U stvari, jedina prava zamena za
Kume ne menjaj veru za večeru
@REDisLAW and Dorian Grey
Pa ipak mi je omiljena Aerials od njih. Nešto u poslednje vreme se samo to vrti kod mene u Winamp-u... Nickleback - Figured you out, Linkin Park - Runaway, Muse - Hysteria, Him - Right here in my arms... Rammstein neću sada da pominjem,to je posebna priča...:alealeee:
p.s. što se tiče Aerials, neverovatno koliko me tekst oduševio...:qliranje:
:qliranje: :nov_guita :qliranje:
Nešto u poslednje vreme se samo to vrti kod mene u Winamp-u
.....a kod mene Lack Of Comprehension,album Human(Death&Chuck Schuldiner)
Tako dobrog gitariste nece jos biti:)
Guardian OfThe Blind
10.2.2006, 2:03
Tako dobrog gitariste nece jos biti
U pravu si.
Inace ja najvise u poslednje vreme slusam albume Daudi Balders i Hlidskjalf od Burzum.
Po meni,cisto savrsenstvo...
DorianGrey
10.2.2006, 2:13
Ja u poslednje vreme najvise slusam Malmsteen-a, covek je majstor
Inace ja najvise u poslednje vreme slusam albume Daudi Balders i Hlidskjalf od Burzum.
Po meni,cisto savrsenstvo...
:aplauz: :aplauz:
Predivni su:)
http://last.fm/user/brainkilla
Guardian OfThe Blind
10.2.2006, 12:00
:aplauz: :aplauz:
Predivni su:)
Nego kako!:aplauz:
DorianGrey
10.2.2006, 15:21
Neko je ovde cini mi se objavio nesto o koncertu Blind Guardian - a, ali je ta poruka izgleda izbrisana, pa bih molio doticnog da mi tu poruku posalje na pp
Koncert je 16.10. a sve ostale informacije potražite na Googlu da ne ispadne da ja sad nekog reklamiram za džabe :)
Carl Jonson CJ
10.2.2006, 17:12
Trenutno slušam "Najbolje pesme Bijelog Dugmeta" :)
Ajd' otkri mi tajnu, gde si nasao sve spotove? Ne mogu da nahvatam Toxicity
nikako. Mada, iskreno, i ne znam koliko su spotova do sad izbacili (ja sam video 6 ili 7), a i za prvi album sam se iznenadio, dobio sam ga skoro, nisam znao ni da postoji.
A da su dobri, jesu. I vise od toga. U stvari, jedina prava zamena za
Uh, ja sam gledao spot kod druga, ali nije imao rezač. Hteo sam da se ubijem!!! A jedino sam njega znao koji je imao te spotove. Sad ih imam oko 20-ak od S.O.A.D.-a. Original i po jedan uživo. Jao ljudi da vidite Aerials uživo. Pa to je... Ma... Ufff... A tek toxicity. Jaoooooo...
Guardian OfThe Blind
10.2.2006, 21:48
jel rasturaju ili prze?
Kum Ruzvelt
10.2.2006, 21:51
Kume ne menjaj veru za večeru
Ma nikad! Al' kad nema sarme, ni podvarak nije los.
Kum Ruzvelt
10.2.2006, 22:06
Dobro, ljudi, a sta je sa domacim bendovima? Vidim na ovom forumu gomilu pljuvanja po roze, el grando i ostalim produkcijama, a nidge podrske drugoj strani! Pa kako mislite da klinci u ovoj zemlji stvore nesto kreativno kad ih niko ne podrzava? Da vas cujem: omiljeni domaci band?
"Tales of dark" (slusate li ovo, ljuti metalci?)
"Antipop"
"Demeter"
...
Da ne pominjem one malo starije.
"Tales of dark" (slusate li ovo, ljuti metalci?)
Ovo je neka sekta s filozofskog fakulteta, njih zaobilazim u širokom luku :)
A od thrash/heavy/death domaćih bendova ima dosta perspektivnih... Space Eater, Flush, Underdeath, Acid Rain, Rain Delay... to je mlada i zdrava scena, ljudi koji znaju i vole muziku.
Guardian OfThe Blind
10.2.2006, 23:44
Sekta??:odoK:
Ja sviram u domacem black-epic bandu.
Mozda ste culi, modzda ne...
Zovemo se Duh Predaka i uglavnom (u stvari uvek) smo svirali po jugu Srbije.
Inace, to je prepev kosovskog i pokosovskog ciklusa...
Guardian OfThe Blind
10.2.2006, 23:58
Nisam cuo..
Ja trenutno radim na nekom solo projektu u sobnoj produkciji.:tapsh:
Black inspirisan radovima Burzuma, sa paganskim temama..
Guardian_of_light
11.2.2006, 1:36
Ja sam powerash ... u dushi ...
mada gotivim i viking/folk
:D
Ja u zadnje vreme slusam Daft Punk, nešto rock nešto tehno. Ako to tako možemo nazvati. Preporuka: Tehnologic i Robot Rock !
Ja sviram u domacem black-epic bandu.
Mozda ste culi, modzda ne...
Zovemo se Duh Predaka i uglavnom (u stvari uvek) smo svirali po jugu Srbije.
Inace, to je prepev kosovskog i pokosovskog ciklusa...
Ako imate temu na yumetalu, onda smo čuli :)
Ozbiljno, ako mislite da za vas čuje više od 20 ljudi, pravac yumetal.net/forum pa u sobi "Domaća scena" otvorite temu o sebi. Drugačije ne ide.
A od Nickelback-a je odlična i pesma Hero (iz filma Spiderman).
Kum Ruzvelt
11.2.2006, 19:38
Ovo je neka sekta s filozofskog fakulteta, njih zaobilazim u širokom luku :)
Sekta?!?!?!? Voodoo, ne sviraj. Znam momke (i devojku), to nema veze s tim.
A i voodoo je cisto pravoslavno promotivni nick.
A i voodoo je cisto pravoslavno promotivni nick.
Šta kažeš, a? :D
Ma znam da nisu sekta, zezam se bre...
Kum Ruzvelt
12.2.2006, 0:19
Šta kažeš, a? :D
Ma znam da nisu sekta, zezam se bre...
Imao sam nekog budaka na poslu koji je sve sto dolazi sa zapada nazivao sektaskom muzikom i satanizmom. Nisam se potresao dok se jos 20 isto takvih budaka nije primilo na tu pricu, pa je moja koleginica popasla kritike on "onih odozgo" kako truje omladinu!!! Prema tome, nemoj sekte i satanizam ni u sali da pominjes.
Imao sam nekog budaka na poslu koji je sve sto dolazi sa zapada nazivao sektaskom muzikom i satanizmom. Nisam se potresao dok se jos 20 isto takvih budaka nije primilo na tu pricu, pa je moja koleginica popasla kritike on "onih odozgo" kako truje omladinu!!! Prema tome, nemoj sekte i satanizam ni u sali da pominjes.
Ooo da! Takve gluposti se tako brzo sire kod "prostih" ljudi... Imao sam priliku da dozivim slicnu stvar... strasno. :( :boodala: :mad:
Da...
Meni je najsmesnije kad mi kazu, da je sve to lepo, ali na svadbi se ipak slusa narodna. Kakva bre narodna!? Turska narodna ili Grcka narodna?
Ma, ako se budem zenio ima da raspalim po rock-u i metalu, a rodbina ako hoce neka bezi. Ostace mi makar braca po tetkama i stricevima koja slusaju slicne stvari kao i ja.
Guardian OfThe Blind
12.2.2006, 15:32
Svaka cast..:to_care:
Ostace mi makar braca po tetkama i stricevima koja slusaju slicne stvari kao i ja.
Blago tebi,ja sam jedini metalac medju uzom i daljom rodbinom.
Malo ko me razume :(
Šta mislite o Blink 182-u?
Blago tebi,ja sam jedini metalac medju uzom i daljom rodbinom.
Malo ko me razume :(
Pa deder, edukuj ih malo...
Ali ne tako sto ces da ih teras da slusaju metal, vec ismej ono sto oni slusaju...
Tacnije, pitaj ih sto to slusaju, i sta nalaze toliko inspirativno u tome.
Pa ce da te poslusaju, pa ce da slusaju... :)
To ne vodi nikuda, jer 90% ljudi ne sluša muziku jer je to umetnost nego da pusti mozak na otavu (ili u ekstremnom slučaju da ne bude tišina u kafiću).
Ko što ja volim da gledam lepe slike pejsaža, al ne zato što tu tražim neku suštinu, nego da odmorim mozak.
Dakle slušaj šta hoćeš i pusti druge da slušaju šta hoće. A ako neki džiber sa dva padeža i "skazi" majicom krene da ti *****, onda ga iznabadaj :)
Pa deder, edukuj ih malo...
Ali ne tako sto ces da ih teras da slusaju metal, vec ismej ono sto oni slusaju...
Pa ce da te poslusaju, pa ce da slusaju... :)
Badava brate... :-( Ja čim pustim Aerials, i malo pojačam tek će ti oni: Smanji bre te treskavce malo. A rock se ne sluša sa smanjenim zvučnicima. Zato ja kad ostanem sam vol. na max i:
711
To ne vodi nikuda, jer 90% ljudi ne sluša muziku jer je to umetnost nego da pusti mozak na otavu (ili u ekstremnom slučaju da ne bude tišina u kafiću).
Ko što ja volim da gledam lepe slike pejsaža, al ne zato što tu tražim neku suštinu, nego da odmorim mozak.
Dakle slušaj šta hoćeš i pusti druge da slušaju šta hoće. A ako neki džiber sa dva padeža i "skazi" majicom krene da ti *****, onda ga iznabadaj :)
Dakle, ko kaze da ja ne pustam ljude da slusaju sta hoce?
Fazon je u tome sto ljudi ponekad tebe ne pustaju da slusas sta hoces.
Ja do sada nisam imao neki problem sa bliznjima, kao neki drugari koji su mi se zalili, bilo da je to sa srednjom skolom, ili rodbinom ili prijateljima.
Problem je najveci kada ti se izbeci neko koga ne poznajes, a kada se to desi, argumenti su suvisni, i moras da branis svoj stav.
Sad, ili dobijes ili dobije. Ni jedno ni drugo nije sramota...
Šta mislite o Blink 182-u?
Moje misljenje:
Komercijalni shit,ide u istu korpu gde i LP,Limp Bizkit,Simple Plan i slicno njesra.
Nije mi jasno sto se ljudi loze na onu pesmu Not Now,uopste nije neka,a i spot im je dosadan(dzaba sto ga stalno pustaju na Vivu,njesra ostaje njesra koliko god puta ga pogledao).
A najvise ga mrzim sto je u vezi sa Avril,najlepsom rockerkom na svetu :love: (steta samo sto joj je Eminem omiljeni pevac,inace bi bila savrsena).
Moje misljenje:
Komercijalni shit,ide u istu korpu gde i LP,Limp Bizkit,Simple Plan i slicno njesra.
Nije mi jasno sto se ljudi loze na onu pesmu Not Now,uopste nije neka,a i spot im je dosadan(dzaba sto ga stalno pustaju na Vivu,njesra ostaje njesra koliko god puta ga pogledao).
A najvise ga mrzim sto je u vezi sa Avril,najlepsom rockerkom na svetu :love: (steta samo sto joj je Eminem omiljeni pevac,inace bi bila savrsena).
Pričaj ti drugome. Nisu oni komercijala, oni su odavnoo nastali. Pogledaj malo starije albume, poput Budhha-e pa javi. Možda je tebi dosadan ali u tom spotu su skupljeni svi najbolji isečci iz njihovih prošlih video spotova. Inače grupa se raspala 22 februara 2005 godine i svako je nastavio svojim putem.
Badava brate... :-( Ja čim pustim Aerials, i malo pojačam tek će ti oni: Smanji bre te treskavce malo. A rock se ne sluša sa smanjenim zvučnicima. Zato ja kad ostanem sam vol. na max i:
711
Uzmi sluške i stavi na maximum. Problem is solved. :aplauz:
Kum Ruzvelt
12.2.2006, 22:52
711
Evo ti ultra radikalno resenje problema: premesti razglas u spavacu sobu ciljne grupe; nasteluj na liniji/stubu budjenje u zeljeno vreme (sa CD-a); pojacaj na dozvoljeni maximum pri aktiviranju; ubaci svoj TOXICITY album i proveri dal' ce
po defaultu da krene prva stvar kad se masinerija aktivira. Nakon takve sesije svi koji prezive dozivljavace popodnevnu buku kao sasvim prijatnu promenu.:dzavo:
Ja sam to sebi uradio jednom i nikad vise. Preskakalo mi je srce tri dana.
DorianGrey
12.2.2006, 22:55
Evo ti ultra radikalno resenje problema: premesti razglas u spavacu sobu ciljne grupe; nasteluj na liniji/stubu budjenje u zeljeno vreme (sa CD-a); pojacaj na dozvoljeni maximum pri aktiviranju; ubaci svoj TOXICITY album i proveri dal' ce
po defaultu da krene prva stvar kad se masinerija aktivira. Nakon takve sesije svi koji prezive dozivljavace popodnevnu buku kao sasvim prijatnu promenu.:dzavo:
Uradio ja to matorima jednom, doduse slucajno...Hteli su da me lansiraju u svemir sutradan:D
Pričaj ti drugome. Nisu oni komercijala, oni su odavnoo nastali. Pogledaj malo starije albume, poput Budhha-e pa javi. Možda je tebi dosadan ali u tom spotu su skupljeni svi najbolji isečci iz njihovih prošlih video spotova. Inače grupa se raspala 22 februara 2005 godine i svako je nastavio svojim putem.
Ja sam fino rekao na pocetku da je to MOJE SUBJEKTIVNO MISLJENJE.
Ne interesuje me koliko si vezan za njih,ako ti se svidjaju,nastavices da ih slusas sta god ja rekao,zar ne?
Dobro je sto su se raspali,nisu trebali ni nastajati(moje misljenje).
Ne mrzim ih ja zbog muzike toliko,nego zbog onoga pevaca.Iskvarice onu slatku devojku :)
Da...
Meni je najsmesnije kad mi kazu, da je sve to lepo, ali na svadbi se ipak slusa narodna. Kakva bre narodna!? Turska narodna ili Grcka narodna?
Ma, ako se budem zenio ima da raspalim po rock-u i metalu, a rodbina ako hoce neka bezi. Ostace mi makar braca po tetkama i stricevima koja slusaju slicne stvari kao i ja.
Da.....
Na mojoj svadbi se se pustati Pantera i Morbid Angel-kompilacija je vec spremna...
A sto se narodnjaka tice-nikad!
Neko je pomenuo Filozofski fakultet BG gde i ja studiram-fakultet sa najvise metalaca ubedljivo-prava kolonija:)
Jack Sparrow
13.2.2006, 0:37
Rock is my life 60' - 90'
Nemoj da se ljutiš, ali SOAD nije baš reprezentativni primerak te "bučne" muzike. Ako baš hoćeš nekog da edukuješ, onda mu puštaš Blind Guardian i sličan melodično-simfonijski metal.
Jer niko to nije počeo da sluša uz Gurgothe Morgothe, nego uz "Nothing Else Matters", "Fear of the Dark", "Mirror Mirror" i slično.
Sve na foru Nightwish, i takve muzike i melodije me potseca na pesmu evrovizije.Bez ljutnje molim!:D
Najbolji osecaj je kad ides ujutro na posao,a u kolima "tresti" Pink Floyd "Dark Side Of The Moon".Guzva na sve strane,a tebe bas briga za sve,da li kasnis na posao koga je briga.
Deluje smesno ali stvarno pomaze kao antistres terapija!:D
Kum Ruzvelt
13.2.2006, 3:57
Nemoj da se ljutiš, ali SOAD nije baš reprezentativni primerak te "bučne" muzike. Ako baš hoćeš nekog da edukuješ, onda mu puštaš Blind Guardian i sličan melodično-simfonijski metal.
Jer niko to nije počeo da sluša uz Gurgothe Morgothe, nego uz "Nothing Else Matters", "Fear of the Dark", "Mirror Mirror" i slično.
Ajooooj bre Voodoo, opet si promasio temu! Ma ne radi se uopste o edukaciji nego o metodu nasilnog budjenja, sto je trebalo da bude fazon (a neki su ga i skontali koliko vidim). Dakle, ubaci Toxicity, odvrni i pusti prvu stvar. Ako ne budes skocio metar u vis, i to u budnom i svesnom stanju, onda ja nisam
Kum Ruzvelt. Ahmmm, a mozda i nisam.
firefly, i meni je Nightwish bio bljuzga, kad sam cuo prvi put. E, al onda sam i video. I dalje ih ne slusam, al' ih gledam. Eeee Tarja, Tarja...
Kum Ruzvelt
13.2.2006, 4:06
Da.....
Na mojoj svadbi se se pustati Pantera i Morbid Angel-kompilacija je vec spremna...
A sto se narodnjaka tice-nikad!
Neko je pomenuo Filozofski fakultet BG gde i ja studiram-fakultet sa najvise metalaca ubedljivo-prava kolonija:)
Ahhaaahhaaa! Vec zamisljam onog lika iz Morbid Angela kako staje za mikrofon na svadbi i pusta glas! I lica penzionera sledjenih u pokretu...:eek:
hm, pa ima 10000hiljada vrsta...Bas sam se svadjao sa ortakom kako psyhodelic nije isto sto i trance, postoji kombinacija, ali nije isto. Uglavnom, razlika je u kick-u, basu, na primer postoji uplifting melodic trance, kombinacija istocnjacke melodije sa trenskom...dok je evropski trens totalni drugciji, ima drugaciji base line...recimo tiesto, kombinacija techno-a i trance-a. Marko nastic pravi minimal, ja ne kapiram ljude koji to slusaju, al ajde. fazon je sto tu pici samo jedna kratka melodija koja ima neke male varijacije, ista stvar i sa base line-om... Skazi, pravi cistu psyhodeliju, znaci jak kick, gomila efekata, prosta melodija (najcese preuzeta iz neke opere, pesme ili sta vec) ta zika je odlicna za zurke, da se ljudi iskacu. Astral projection :) pravi psyhodelic trance, njihovom muzikom preovladjuje melodija, koju nisu ukrali kao vecina, vec su je lepo iskomponovali...Astrix takodje ima dobre stvari...ima puno njih, mada uglavnom naprave jednu ok stvar i 10 gluposti posle toga
Koliko ti o svemu ovome zaista znas?Tiesto spada u zanr euro-trance, Nastic radi techno... E sad, Skazi pravi cistu psihodeliju??? Gej koji glumi rok super zvezdu i pravi udaracku tehnoticnu "muziku" za nalozene narkomane, pritom komercijalizovajuci i ono malo t sto je ostalo od trensa, tebi izgleda kao umetnik koji pravi "cistu psihodeliju"? Za Astrixa ista prica, totalno. Imao bih ja ovde puno o cemu da pisem, samo ovo je ipak forum "sveta KOMPJUTERA", tako da ako neko zeli da prica i raspravlja o muzici mozemo to na nekom drugom mestu... Mada jedina istina i prava stvar u celoj prici je da o ukusima ne treba raspravljati, vi volite ovo, ja ono... kul. Poz! ;)
Ahhaaahhaaa! Vec zamisljam onog lika iz Morbid Angela kako staje za mikrofon na svadbi i pusta glas! I lica penzionera sledjenih u pokretu...:eek:
Hahaha-Dave Vincent-basista i vokal-car....
Kakav glas....
Uzmi sluške i stavi na maximum. Problem is solved. :aplauz:
Da, ali nije to to. A šta da radim kad mi traže da im pustim Šabana i kompaniju (npr. kad je neko veselje)? Sreća pa imam mp3 player...
:: ljidi..
:: chitam shta pishete,svi se vrtite oko 15ak grupa..
:: proshirite malo "muzichke" vidike..
:: lichno predlazhem DarkWave i DarkTrance..-mislim da bi se DarkVejv svideo svakom metalcu koji gotivi Ramshtajn i tome slichne
:: i nemojte biti iz fazona:"a to je elektronsko,i tu cvile pingvini (koji su pritom izmishljene zhivotinje...)"..nego uzmite i pokushajte da skontate..
:: razmislite sami,jednog dana,za 15 godina tje vas neko pitati shta slushate i vi tje te mu retji BlackSabbath,na shta tje vam dotichna osoba uputiti pitanje shta je to..
:: P.S.
:: od metala:tristania,terioni,epika,opet..
lichno predlazhem DarkWave i DarkTrance..-mislim da bi se DarkVejv svideo svakom metalcu koji gotivi Ramshtajn i tome slichne
Ja slusam dosta stvari pored metala koga ipak slusam i volim najvise,kao i stvari koje si nabrojao-od drakwave Tiamat-a,Joy Divison,New Order,Love Parade,Moonspell,a od nesto starijih Sisters Of Mercy i Cure koji nije drakwave vec spada u tzv. post-punk za koga se vezuje gothic....
:: i nemojte biti iz fazona:"a to je elektronsko,i tu cvile pingvini (koji su pritom izmishljene zhivotinje...)"..nego uzmite i pokushajte da skontate..
Industrial mi je jedan od omiljenijih pravaca-Ministry,NIN,Laibach,....
U njemu kao sto znas,ima dosta elektronike koja igra i presudnu ulogu...
Nemam ja nista protiv dobrog elektro zvuka,ali vecina DJ-eva nije ni za go k...c,no ima i dobrih,ali se oni broje na prste jedne ruke....
Takodje,ko tvrdi da Kraftwerk i Jean Michell Jarre nisu dobri-sa njim nesto nije u redu-ljudi su cisti umetnici a koriste pure elektroniku
:: razmislite sami,jednog dana,za 15 godina tje vas neko pitati shta slushate i vi tje te mu retji BlackSabbath,na shta tje vam dotichna osoba uputiti pitanje shta je to..
Varas se zestoko,za BS ce se uvek znati jer je to jedan od najznacajnijih i najkvalitetnijih bendova u modernoj muzici-pretece su mnogih muzickih pravaca u modernoj rock muzici-heavy metal-a,doom-a i gothic-metala,a doprineli su i afirmaciji hard-rocka koji je tada tek pocinjao da se pojavljuje...
Tek da ne pominjem dark stajling i outfit koji su oni furali i koji su posle od njih kopirali svi...
PoZ!
P.S. Ako volis kvalitetan dark zvuk ja ti toplo preporucujem Autumn Tears,Dragaard,Atarxia-u,Arcana,Elend....
Slusam od zabavne do metala (naravno da ne slusam novokompane zabavne koje nemaju veze sa vezom), ali sam se opredelio za rock kao sredinu :nov_guita
DorianGrey
14.2.2006, 14:20
Ljudi, ko je je, po vama, najbolji gitarista?
Pokojni Chuck Schuldiner iz Death-a
Dobri su i James Murphy(Obituary i Testament pa solo projekti) i Steve Vai
Satriania i Clapton-a ne volim....tehicki su sjajni,ali nemaju dusu....
Ovo je neverovatno tesko pitanje. Cak mislim da se ne moze odgovoriti na njega. Ali, ajde...
Tony Macalpine-posle godina lozenja na razne likove, ovaj baja je polako isplivao i poceo da me odusevljava svojim stvarno originalnim, beskompromisnim i zaista bizarnim stilom! On je crnac, pa i to doprinosi exoticnosti...
Ritchie Kotzen - covek ubija kako svira, interesantno za njega je da vrlo malo koristi desnu ruku, tj. uglavnom svira legato, ali sa mnogo stila, pravi hard-rock gitarista!
John Petrucci - nazalost, mnogo bolji kompozitor nego improvizator. U svakom slucaju he rocks big time!
Naravno dva najveca kralja su Satriani i Vai, ali ajde nisam hteo da ih pomenem odmah. Legende.:n_klanja: :alealeee: :tapsh:
Ima ih jos mnogo, ne zna se ko je od koga bolji!
Samo vas molim da niko ne pomene Malmsteen-a!:boodala:
DorianGrey
14.2.2006, 15:58
Da Satriani i Vai su legende... Onda recimo Richie Blackmore je odlican, zatim Jimmy Page...
Angus Young iz AC/DC-a ?
Kum Ruzvelt
15.2.2006, 17:43
Gitarista? Pa Malmsteen...buhahaha!
Tesko bi se dalo raspravljati na ovu temu. Em sto svako ima svoj ukus, em sto
svaki gitarista ima svoj stil, tehniku, razlicite pravce kojma se bavi...
Kad god mi neko pomene Malmsteena, pitam ga sta svaki gitarista (ili gitarista u pokusaju) prvo nauci da svira. Smoke on the water, naravno. Ili
Iron Man. Da l' je bolji Malmsteen koji vezba 25 sati dnevno, i neosporan je virtuoz, ili neki "anonimus" ciji se rif izvodi na svakoj klupskoj svirci zadnjih 40 godina? Po meni ovaj drugi.
Mada bih morao da razdvojim gitariste na "tehnicare" i "umetnike" da bih mogao
da dam bilo kakav objektivan sud.
Eh, da, najbolji gitarista?
Hendrix, naravno.
Kad god mi neko pomene Malmsteen-a, pitam ga sta svaki gitarista (ili gitarista u pokusaju) prvo nauci da svira. Smoke on the water, naravno. Ili
Iron Man.
To sam ja prvi naucio da sviram.
Hendrix, naravno.
A Elvis ili Chuck Berry?
Pa ajd .... sta slusham... Ska-punk, Industrial mostly... sometimes nu metal, funk metal, D'n'B and Psy :S
A za gitaristu, pa Hendrix, of course :n-cc2:
Nikada nisam cuo za funk metal :confused:
Koje su mu karakteristike,na koji pravac metala najvise podseca,bendovi koji ga furaju i slicno?
Wolverine
17.2.2006, 18:08
Ma CLASSIC ROCK JE KONZA
Steven Tyler (frontman Aerosmitha) najbolji pevac
Gitarista:Carlos Santana
:boxing: :nov_guita :nov_guita :nov_guita :nov_guita
And now something completely different... :)
Depeche Mode i "Playin the Angel"... novi album, izasao prije dosta mjeseci..... vidim da ga ne spominjete pa mi malo cudno :confused:...
A i 22. je koncert.... Mozda i odem, ako se dogodi cudo :( :( :( :n-cc2: :nov_mad2: :nov_explo
Ide li neko, mozda?
Gde se održava koncert i imaš li (možda) informaciju koliko bi otprilike bila ulaznica?
21. mart Budimpesta, 22.mart Ljubljana.... Cijena karte se krece od 50 do 60 eura, ako ih jos uvijek ima.. ^^
']Depeche Mode i "Playin the Angel"... novi album, izasao prije dosta mjeseci..... vidim da ga ne spominjete pa mi malo cudno :confused:...
A i 22. je koncert.... Mozda i odem, ako se dogodi cudo
Ide li neko, mozda?
Naravno da ide :)
imate jos...
5.mart 2006. Chris Rea Budimpešta Pap Lazslo Arena
12.jun 2006. Depeche Mode Budimpešta Ferenz Puskas Stadium
18.jul 2006. Eric Clapton Budimpešta Pap Lazslo Arena
19.jul 2006. Robbie Williams Budimpešta Ferenz Puskas Stadium
Idite na koncerte kad god mozete, to je jedna od lepsih stvari koje sebi mozete da priredite u zivotu... BTW ako mislite da ne mozete da odete zato sto nemate kola... raspitajte se malo, postoje i organizovana putovanja autobusom...
Zaboravih...
MONSTERS OF ROCK
Bugarska,
Kavarna (letovaliste na Crnom moru)
3-6. avgust 2006
3 august 2006
CLAWFINGER
CHILDREN OF BODOM FEAR FACTORY
H-BLOCKS
SLIPKNOT
SOULFLY
4 august 2006
MOTORHEAD
SAXON
JUDAS PRIEST
5 august 2006
WHITESNAKE
EUROPE
RUNNING WILD
DEF LEPPARD
AXEL RUDI PELL
6 august 2006
MINISTRY
DIMMU BORGIR
IN FLAMES
MORBID ANGEL
SODOM
...ko voli... :nov_guita
Eto šta se radi u svetu... samo nas zaobilaze ko da smo tifusari...
"Ako imaš petlju, ako imaš herca..."
Idite na koncerte kad god mozete, to je jedna od lepsih stvari koje sebi mozete da priredite u zivotu...
:tapsh: :tapsh: :tapsh: :tapsh:
Gde je to Whitesnake 5 Avgusta?!:eek: Kol'ko para?! 'Oću tamo!!!!!!!!!!!:qliranje:
A ima li neko informaciju šta je sa koncertom Rammstein-a, čula sam da bi trebalo da se održi tokom 2006 u Beogradu???!:qliranje:
To jedino ako dođu na Exit...
Eh, pusti snovi...čisto sumnjam, previše su nekako "jaki" za exit... Ali to bi bilo......:alealeee: :alealeee: :n_klanja: :n_klanja: :aplauz: :tapsh:
Jaoaoj Morbid Angel opet u Madjarskoj-J'm ti Srbiju!
No stvari se malo popravljaju od Metallica koncerta pa nadalje-bio je Slayer,a ko voli dobar cvrst zvuk-Soulfly gostuje u Domu Omladine pocetkom marta,i na to idem obavezno-Max Cavalera rules!
Ondak najverovatnije u maju u SKC-u gostuje ni manje ni vise-King Diamond!
Pod stvaku obavezno.....
Oktobar-Blind Guardian,i ko zna sta jos pre toga.....
Ja bi narocito voleo da cujem Opeth,Morbid Angel,Cannibal Corpse(necu oprostiti sto nisam bio na koncertu u Domu Omladine(ili bese SKC) i Slayer-ooooo daaaa jos jednom-ono na EXIT-u je bilo za pamcenje....
Sto se Rammstein-a tice-ko zna(moguce je,mada na EXIT-u-tesko bogami jer kostaju ko 70% EXIT-a),mada-nesto ih i ne volim vise.....
Ja bi vise voleo da umesto njih cujem Nine Inch Nails ili Ministry-koji su daleko bolji bendovi po meni...
lijenština
19.2.2006, 0:14
Ja bi vise voleo da umesto njih cujem Nine Inch Nails ili Ministry-koji su daleko bolji bendovi po meni...
He, he tvoj post je bio 666:dzavo: . Ministry su genijalci... Teške pesme- baš kakve mi odgovaraju, naročito album Filth Pig. Imam sve albume osim onih uživo i zadnjeg ali eto sa njega je bila jedna pesma u NFSU2, koju sam non stop vrteo.... :qliranje: :nov_guita :nov_guita :nov_guita
Sta kazete na ono sto je MTV Adria vratio staru "rubriku" u programu - Headbanger's Ball?
Za one koje ne znaju rec je o visesatnom emitovanju metal spotova.
Za sve one koje vole Rammstein (a i za one koji ga ne vole :) )!
Eto, nije me mrzelo da okacim samo zbog vas:
http://www.mysharefile.com/v/5347160/indira.mp3.html
3,3 MB. Obavezno poslusati.
PhAnToM_LoRd
19.2.2006, 14:18
A ima li neko informaciju šta je sa koncertom Rammstein-a, čula sam da bi trebalo da se održi tokom 2006 u Beogradu???!:qliranje:
I mene zanima isto. Malo zbog mene samog, a malo i zbog jedne dame...
Ko javi kakvu informaciju, ima od mene pivo. Proizvodjaca neka izabere sam :D
Moj miljenik je Yngwie Malmsteen ali inače volim za svoju dušu da pustim Rock i HM.
FiresnakE
22.2.2006, 16:56
Mislim da je ovo moj drugi post ovde ali sta da se radi:
The Doors, Rammstein, Prodigy, Kazeah Jones, Jamiroquai, Nine Inch Nails, Pink Floyd, Therion, Robert Miles, Enigma, Vangelis, Jane's Addiction....
Ima jos ali da ne nabrajam......
I ja sam sigruno postovao ovde, ali odavno nisam bio pa... evo:
SOAD, Linkin park, Nirvana, Green day, Evenesence...
Aca Ilić, Aca Aličić, Aca Lukas, Aca Matić, Aco Pejović, Ana Bekuta, Bata Zdravković, Beba Selimović, Beki Bekić, Biljana Jeftić, Boban Zdravković, Bora Drljača, Bora Spuzić Kvaka, Boža Nikolić, Branka Stanarčić, Cakana, Ceca ,Cica Gajić, Crni, Cune, Dara Bubamara, Darko Filipović, Dejan Matić, Dejan Medeni, Radiša Trajković Djani, Dragan Kojić Keba, Dragan Pantić Smederevac, Dragana Mirković, Dragica Radosavljević, Džej, Era Ojdanić, Esma Redžepova, Goca Božinovska, Goran Elvis, Goca Lazarević, Goca Ilić, Halid Beslić, Halid Muslimović, Hanka Paldum, Haris Džinović, Hašim Hučuk Hoki, Himzo Polovina, Indira Radić, Ipče Ahmedovski, Ivanka Stefanović, Izvorinka Milošević, Jami, Jana, Jašar Ahmedovski, Jelena Broćić, Jovana, Kemal Malovčić, Legende, Lepa Brena, Lepa Lukić, Ljiljana Petrović, Ljuba Aličić, Ljuba Lukić, Luis, Maja Marijana, Marina Živković, Marinko Rokvić, Marta Savić, Medeni Mesec, Medenjaci, Merima Njegomir, Miki Gajić, Miki Jevremović, Milan Babić, Milanče Radosavljević, Mile Kitić, Milena Petrović, Milena Plavšić, Mina, Mira Škorić, Mira Vasiljević, Miroslav Ilić, Mitar Mirić, Nada obrić, Nada Topčagić, Nataša Djordjević, Nedeljko Bajić Baja, Nedeljko Bilkić, Nena Djurović, Nino, Novica Negovanović, Novica Zdravković, Olivera Marković, Osman Hadžić, Predrag Gojković Cune, Rade Jorović, Rade Kosmajac, Rade Lacković, Rade Nikolić Bikinjac, Radiša Urošević, Radmila Mišić, Ritam Srca, Rodja Raičević, Šaban Bajramović, Šaban Šaulić, Safet Isović, Šako Polumenta, Sanja Djordjević, Sanja Maletić, Saša Matić, Saša Nedeljković, Savo Radusinović, Sejo Kalač, Šeki Turković, Šemsa Šuljaković, Sena Ordagić, Šerif KOnjević, Silvana Armenulić, Sinan Sakić, Slavica Ćukteraš, Snežana Babić Sneki, Snežana Djurišić, Srećko Šušić, Stoja, Suzana Jovanović, Tamara Bliznaković, Tanja Savić, Toma Zdravković, Tomislav Čolović, Tozovac, Trio Gušt, Usnija Redžepova, Vasilija Radojčić, Vera Matović, Verica Šerifović, Vesna Zmijanac, Vida Pavlović, Viki, Željko Samardžić, Živkica Miletić, Zlata Petrović, Zoran Gajić Grozdinac, Zoran Jovanović, Zoran Kalezić, Zoran Kulina Gara, Zorica Brunclik, Zorica Marković, Zorica Minić, Zvonko Bogdan, Zvonko Demirović. Šumadija, Ciganija, Vlaško, Rumunija, Svadbarske, Ispraćajne, Kola i još ponešto...:ciao:
lijenština
24.2.2006, 9:56
:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
Pa dobro gde nađe ovaj spisak:D Kakav je to nadčovečanski napor bio da se pronađe i zajedno okupi sva ova više nego nadarena gomila. Čekaj šta ću da naručim.... Može li: :paranoia:Mirno spavaj nano sve je zaključano:paranoia: Al' svi u glas.
:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
Pa sad da te pitam isto, nebi znao da mi ponoviš, kladim se u šta hoćeš...!
[QUOTE=lijenština]
više nego nadarena gomila
:rofl: :aplauz:
Ipak moram da priznam da najčešće slušam narodna kola:
Aca i Dragan Jović, Aleksandar Simonović, Aleksandar Šišić, Badrkić Saša i Sinkić Saša, Bane Milutinović, Bane Vasić, Vladeta Kandić (Bata Kanda), Biljana Pavković, Boban Piromanac, Boban Prodanović, Bojan Jovanović, Boki Milošević, Boža Janučić, Branimir Djokić, Carevac, Crni Frulaš, Danijel Marković, Danijel Janić, Danilo Mišković, Dejan Savić, Dida i Vesna Dimić, Djordje Djordjević Pilos, Dobrnjac, Dragan Aleksandrić, Dragan Aleksić, Dragan Djordjević, Dragan Tasković Taske, Dragiša Pavlović, Dragiša Rajković, Goca Janković, Goran Mihajlović, Goran Mitrović, Gordan Tasić, Ivica Petrović, Jovan Milenković Rala, Jovica Petković, Koco Petroski, Krnjevac, Ljubiša Pavković, Ljubiša Šaranac, Miki Slovenac, Mile Petrović, Mirko Kodić, Miroljub Arandjelović Kemiš, Miša Mijatović, Miša Stojićević, Miško Živanović, Momčilo Stanojević, Oliver Janković, Patalo, Rajko Marinković Budža, Siniša Tufegdžić, Slobodan Božinović, Slobodan lekić, Srdjan Bakić, Toka iz Dragova, Tomica Mijić, Vitomir Životić, Zoran Djordjević Sanduče, Zoran Paunović, Zoran Starčević, Zoran Tirnanić Tirke, Zoran Vlajić. Dvojka, Rumba, Begin, Sa sa, 7/8, 9/8...:a_bleh:
Ipak moram da priznam da najčešće slušam narodna kola:
...Zoran Starčević...
Koje ti se najvise svidja kolo od Zorana Starcevica? :a_whistli
DorianGrey
24.2.2006, 18:22
U Sunce ti jarko, gde nadje ovoliki spisak :eek: :n_klanja:
Jel' slusa ko Rainbow?
Ljudi stvarno moram da izrazim svoje odusevljenje :D. Pa ne verujem da ROCK i HM spadaju u top 3. Stvarno sam pomislio da se svet celosti okrenuo narodnjacima ali vidim da ovde ljudi vole rock. Svaka vam cast, znate sta je prava muzika :).
Metal je bolji od rocka,ali verovatno si pod pojmom "rock" mislio i na metal ujedno.Ma ljudi polako dolaze pameti,shvataju sta je muzika i beze od repa i folka.Mozda ipak nekim cudom udjemo u EU :D
Metal je bolji od rocka.
Sve je to Rock 'N' Roll!:qliranje:
Sve je to Rock 'N' Roll!:qliranje:
Da, ali zasto stalno biti samo na prvom razredu, kada postoje i drugi i treci ... i maestralna magistratura, olicena u nekim metal bendovima.
Koje ti se najvise svidja kolo od Zorana Starcevica? :a_whistli
Pa i nisu mu nešto kola pošteno da ti kažem:
Recimo Božićno kolo nije loše, onda Poskočica, Položajnik, Slatko kolo :qliranje:
Za sve rockere: http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?goto=newpost&t=3152
Metal je bolji od rocka,ali verovatno si pod pojmom "rock" mislio i na metal ujedno
Da....cak stavise,rock kao muzicki pravac prakticno vise ne postoji(da tu ne racunam dinosauruse tipa Mika Dzigerice(ne zamerite mi-mrzim ih!),koji su zadnju dobru stvar uradili pre 25 godina....
Moj naj rock bend svih vremena je Queen bez dalje diskusije....
Metal je sa druge strane ubedljivo(danas,kao i zlatnog pocetka pocetkom 80-tih) najforsiranija grana rock muzike,a bogami i najkomercijalnija.....
Sto se metala tice situacija je kudikamo bolja nego recimo rock ili punk-jos uvek sviraju stari odlicni(a bogami i legendrani)bendovi,koji i dalje izbacuju odlicne albume-tipa Slayer,Blind Guaradian(iako su oni nesto mladji bend),Testament,Morbid Angel,Dream Theater i jos mnogi drugi,ali i neki noviji koji spadaju u nu-metal ali koji itekako vrede tipa Slipknot ili System Of Down...
PoZ!
Da....cak stavise,rock kao muzicki pravac prakticno vise ne postoji(da tu ne racunam dinosauruse tipa Mika Dzigerice(ne zamerite mi-mrzim ih!),koji su zadnju dobru stvar uradili pre 25 godina....
Moj naj rock bend svih vremena je Queen bez dalje diskusije....
Metal je sa druge strane ubedljivo(danas,kao i zlatnog pocetka pocetkom 80-tih) najforsiranija grana rock muzike,a bogami i najkomercijalnija.....
:aplauz: :aplauz: :aplauz: :aplauz: :n_klanja:
Alo ljudi glasajte za narodnjake, znam da slušate krišom, ne dajte da budemo zadnji, bila bi to bruka za forum :kreza: Za sad smo bolji od Punk-a:aplauz:
Alo ljudi glasajte za narodnjake, znam da slušate krišom, ne dajte da budemo zadnji, bila bi to bruka za forum :kreza: Za sad smo bolji od Punk-a:aplauz:
Too, brate. Narodnjaci su zakon! (posebno Halid Bešlić) :D
:boodala: :confused: :paranoia: :rofl:
Simply Red to play Belgrade
Simply Red will perform in Belgrade, Serbia on 31st August 2006. Ticket information coming soon.
http://www.simplyred.com/home/
:to_care:
Kum Ruzvelt
27.2.2006, 2:27
Metal je bolji od rocka,ali verovatno si pod pojmom "rock" mislio i na metal ujedno.
Da, da... i kruske su bolje od jabuka, kao i dinje od lubenica...
A na osnovu cega poredis, zivota ti? Imas neku "uporednu tabelu sa
poljima za unosenje egzaktnih podataka o kvalitetu nota", ili tako nesto?
A sto se tice pojmova "rock" i "metal", pokusaj da nadjes preciznu liniju gde prestaje jedno, a pocinje drugo. Nece biti.
Kum Ruzvelt
27.2.2006, 2:32
Sve nas je vise bez
povratnih karata
a putovanje na kraj noci
pocinje.
Izrael - Biblija,
Rusija - anarhija,
a ovde se, sestro moja,
prividja.
A sto se tice pojmova "rock" i "metal", pokusaj da nadjes preciznu liniju gde prestaje jedno, a pocinje drugo. Nece biti.
Pa recimo na albumu "Painkiller" od Judas Priesta, pesma "Painkiller" je metal, a "Night Crawler" je hard rok :)
Kum Ruzvelt
27.2.2006, 12:01
Aman, ljudi, slusajte muziku, i uzivajte u njoj, sta god da slusate. I manite se poredjenja, to je muzika a ne matematika. Svako sa iole mozga zna da je "Child in time"
bolja od "Moja zubarka", al' ko uspe da mi to i dokaze na iole smislen nacin, dacu mu svoj comp na poklon.
p.s. "Rock" je odaaaavno izasao iz okvira pojma "muzika"
i prerastao u nesto ozbiljnije, tako da, sto se mene tice,
postoji podela samo na rokere i ostale (tj. zabavljace).
Na primer: Rage Against The Machine vs Limp Biskit, ili
Sex Pistols vs Ramones, ili Eminem vs sav hip hop...
Kratko i jasno: Black Sabath :)
Mislim da je Judas bolji primer...
Zapravo, ne znam ni za jednu pesmu od Sabbatha koja je metal... a oni se lože da su kao začetnici (samo ne znam čega, možda goth roka)?
Symptom of the universe sa albuma Sabotage. Cista distorzija.
Zacetak trash metala, malo bolje to preslusaj VooDoo.
Hm, evo sad sam poslušao... liči, ali to je i dalje ipak hard rok...
radio je zakon, hehe!:nov_guita
1. ne moram da razmisljam o tome, sta cu pustiti
2. kada "ubodu" pesmu onda je to 10x bolje nego kad je pustim "solo"
3. radio&antena ruls!:n_klanja:
Razlika izmedju rocka i metala je veoma mala,skoro neprimetna u vecini pesama,ali ipak postoji i to u svakom segmentu koji razlikuje jednu vrstu muziku od druge.
1.Spotovi metal pesama su u 90% slucajeva mnogo mracnije atmosfere od rock spotova.
2.Metal tekstovi uglavnom govore o ljubavi,mrznji,zivotu,religiji,nekoj osobi ili licnosti,drustvenim problemima(rep,heavy,trash),dok rock textovi govore iskljucivo(u 95% slucajeva) o drustvenim nepravdama(kao i rep).
3.Muzika metala je mnogo jaca od muzike rocka i u njoj dominiraju bas gitare uskladjene sa zvukom bubnjeva i ponekim solo deonicama.
Poslusaj Static-X,Obituary,Dimmu Borgir,Rammstein(:n_klanja: )pa ces osetiti razliku ;)
Metal karakteriše najčešće brz dvočetvrtinski ili četvoročetvrtinski ritam, dok u roku sve to ide sporije i često neparno... dakle po tome se najlakše "prepozna".
U principu, rok može da se pušta na žurkama i da se đuska uz njega. Metal ne može. To je glavna razlika.
PS. Rammstein je industrijal, znači nije metal. Jeste slično, ali nikako nije isto.
Da,ali svi metalci slusaju(ili su slusali)Rammstein.Za nekog ko slusa NIN,Rammstein i slicno neces reci da je "industrijalac" nego metalac upravo zbog toga sto ljudi koji slusaju industrial metal bendove slusaju i Black Sabbath,Metallicu,Cathedral...Retko ko voli industrial metal,a da nije metalac.
Rammstein je veliki i zbog svojih tekstova.Mnogi zaludjenici za solazu ih tovare jer kao ima samo jedan rif,neko je drugi pravio te stvari,kopirali su Lajbah,...Rammstein je jedan i neponovljiv i mnogo se razlikuje od svih danasnjih bendova.Spotovi su uvek extra.Mnogo ljudi ih slusa samo zbog muzike,ali kada se procita tekst e tek onda sve dobija na zestini.Jedan od najkvalitenijih bendova danas.Ali opet nisu komercijala.
Znas,Rammstein jeste kopirao Laibach-oni to i ne kriju,jer su u jednom intervijuu koji sam procitao,rekli da im je Laibach bio jedan od glavnih uzora...
Takodje,jedan deo performansa me neodoljivo podseca na ono sto sam video u SKC-u i EXIT-u kada sam gledao/slusao Laibach.....
A sta god ljudi pricali-muzika Rammstein-a je vrlo jednostavna(ponekad im performans ugusi i dobar deo svirke),svidelo se nekom ili ne-no ako je nesto jednostavno,nije i lose zar ne?
A da nisu komercijala nije tacno-jesu i to zesca,i to je narocito vidljivo na zadnja dva albuma-omeksala im je i muzika-gde im nestade onaj naboj,tako karakteristican za njih,a ne baljezgarije tipa Moskau,koje su radili sa one dve droljice iz Tatoo-a,ili ona glupost na koju se svi loze-"We are Livnig In America...."
Da se razumemo-ne mrzim ja Rammstein,bio mi je medju omiljenim bendovima,ali sad bas i ne,posle ovih novih stvari-starije stvari su im fenomenalne i zakon-mislim Bestrafe Mich i Angel,ili pak Sonne ili Senchsucht-sta vise reci....
Jedina stvar koja izgleda kao bi trebala na novim albumima je MeinTail-sjajna je,a i spot je odlican...
Sto se pak tice industrial-a-Rammstein deluje kao neslana sala,u odnosu na NIN ili Ministry....
"Amerika" je fantasticna pesma,ne toliko zbog muzike,koliko zbog teksta sto jos jednom potvrdjuje da su im textovi zakon.
A Bestrafe Mich i Sehnsucht su vrhunske,ali greh je ne pomenuti sa tog albuma jos i pesme Du Hast ili Alter Mann(:n_klanja: ).
Inace jedna od njihovih najboljih stvari za mene je Du Reichst So Gut sa prvog albuma(Herzleid),gledao sam i spot(nazalost samo jednom),jeste da je malo jeziv,ali je i vise nego upecatljiv,posebno ono pri kraju kad Tillu iskacu oni vukovi(ili psi)iz stomaka.Cool!
A NIN mi se nikada nije nesto posebno svidjao,previse su mi nekako pasivni.
Doduse,slusao sam im samo cetiri pesme,ali su bile iz raznih perioda Trentove karijere tako da mogu da zakljucim i ostalo kako zvuci,a pesme su:Hand That Feed,Only,Closer,Starfuckers.Inc
Na ove poslednje dve vidi se da je covek bio totalno unisten drogom.
ljudi, da li neko ima stare srpske marseve? Nesto slicno onome, kapetan koca putuje, putuje...Dakle, samo marsevi...Inace, meni je gotivno da igram neku wwII igru preko neta ( samo tako mogu da igram sa nemcima) i jos da pustim neke nemacke pesme...Covek se lakse uzivi ( secam se jednom prilikom, kada sam zaginuo u igri da sam viknuo najn!:D )
"Mars na Drinu" je majka svih marseva,prava patriotska pesma :nov_guita
Guardian OfThe Blind
2.3.2006, 2:57
ljudi, da li neko ima stare srpske marseve? Nesto slicno onome, kapetan koca putuje, putuje...Dakle, samo marsevi...Inace, meni je gotivno da igram neku wwII igru preko neta ( samo tako mogu da igram sa nemcima) i jos da pustim neke nemacke pesme...Covek se lakse uzivi ( secam se jednom prilikom, kada sam zaginuo u igri da sam viknuo najn!:D )
Ja slusam vise nemacke marseve.Sjajno je
Bio neko na Soulfly u SKC-u?Ljudi su razbili svirajuci samo je ozvucenje bilo mnogo slabo za onaj zvuk.Znaci pistalo je nije moglo da se razume sta prica.Strasno.
Ali zato kad je izasao na kraju sa duksom sa krstom i 4 S ....Podivljali smo...
Čujem da bilo dosta pesama sa zadnjeg albuma, koji je realno najbolji od svih do sada. A takođe čujem da nije bilo ništa od Sepulturinih stvari, što je šteta.
shin-bojan
4.3.2006, 13:24
Ko kaze da uz metal ne moze da se djuska? Evo ja bas lepo djuskao na Soufly-u.
Nije istina da nisu svirali nista od Sepulture-Roots,Refuse/Resist,Policia i vrhunac veceri Inner Self.
Inner Self uvek legne super... još da je bio Troops of Doom, pa da veče bude ultra-tr00...
Sve je to lepo ali Rammstein je ipak majka...
Savet za sve: http://herzeleid.com/
pogledajte tekstove i prevode pesama, tek onda se dobija prava slika o bendu...
P.S. to sto im je Laibach jedan od uzora ne znaci da ih kopiraju... Laibach je u principu dobar bend, ali stvarno su im tekstovi suvise cesto s**t, napisani tako da se dobije mracna atmosfera ali bez ikakvog dubljeg znacenja, totalno suprotno od:
http://img132.imageshack.us/img132/979/r27rt.gif
P.P.S. Od domace muzike Block Out, Bjesovi, Eyesburn
E ozvucenje je prslo za Soulfly.Nisam mogao da prepoznam pesmu Frontlines.Gledao sam spot.Snimana je kod rusevina u Nemanjinoj.A na kraju sviraju kod crkve Svetog Marka.Eto sta ti je ljudina.Back to the,back to the,back to the FRONTLINES!!!
Za Inner Self je bilo opste peglanje.E nije bio Teritory...
Savet za sve: http://herzeleid.com/
I www.planetrammstein.com takodje.
"Amour, Amour,
Alle wollen nur dich zähmen
Amour, Amour am Ende
gefangen zwichen deinen Zähnen..."
Sehnsucht je neprevaziđena, Ohne ich, Sonne, Heirate mich... jednostavno, glupo je nabrajati jer je to jedina grupa od koje mi se sviđaju sve pesme!:qliranje: Till je najjači!:)
deus[awesome]
8.3.2006, 14:29
KORN je za mene najbolji!!! Imaju extra textove i dobro sviraju,a Johnatan Davies ima najbolji glas!!! Naravno,rammstein i metallica i system i static-x i marylin itd. sve gotivim,ali mislim da je KORN[shto se mene tiche] neprevazidjen
']KORN je za mene najbolji!!! Imaju extra textove i dobro sviraju,a Johnatan Davies ima najbolji glas!!! Naravno,rammstein i metallica i system i static-x i marylin itd. sve gotivim,ali mislim da je KORN[shto se mene tiche] neprevazidjen
Jeste brate,ali mislim da su sa zadnjim albumom(See You On The Other Side)zestoko skrenuli u komercijalu.Kad vidim one repere kako pevaju u spotu za pesmu Twisted Tranzistor stomak mi se prevrne.
Na Soulfly-u je bilo fantasticno.....
Sta reci-svirali su i Policia-u posle ko zna otkad....
Tu su bili i Refuse-Resist,Roots,Inner Self od stare,dobre Sepulture...
Sto se ozvucenja tice bilo je odlicno-bogami ja nemam nikakve zamerke...
Sta reci momci-vidimo se 16. maja u SKC-u,kada dolazi-King Diamond!
Svi oni ludi kostimi i performansi,a i dobra svirka-jedva cekam!
PoZ!
Zar niko nije bio na Purple-u?! Ja nisam imao kinte i baš mi je krivo! :( Jel' bi bio neko ljubazan da prenese utiske (bar da znam šta sam propustio)!
Zar niko nije bio na Purple-u?! Ja nisam imao kinte i baš mi je krivo! :( Jel' bi bio neko ljubazan da prenese utiske (bar da znam šta sam propustio)!
Ocajna neakusticna hala sajma, malo ljudi, hladno,... nasa posla... :(
MetallicA rules:n_klanja:
deus[awesome]
9.3.2006, 8:45
Jeste brate,ali mislim da su sa zadnjim albumom(See You On The Other Side)zestoko skrenuli u komercijalu.Kad vidim one repere kako pevaju u spotu za pesmu Twisted Tranzistor stomak mi se prevrne.
U pravu si shto se toga tiche,posljednji album nisam uopshte slushao. Zadnje shto valja je album 'take a look in a mirror' to je extra album.
Ocajna neakusticna hala sajma, malo ljudi, hladno,... nasa posla... :(
Ja sam imao novac, ali nisam imao sa kim. A voleo bih da ih vidim..
seymourc64
9.3.2006, 16:32
Ma meni je najzalije sto nisam bio na Madballu.Mada morao sam ici na exploited nekoliko dana kasnije...
Ja sam imao novac, ali nisam imao sa kim. A voleo bih da ih vidim..
Pa zar je bitno s kim ideš?! Na svirkama bar uvek upoznaš nekog. I meni se dosta puta dešavalo da zapalim sam na svirku jer niko od moje ekipe iz nekog razloga neće da ide. Uvek mi je bilo dobro.:nov_guita
Pa zar je bitno s kim ideš?! Na svirkama bar uvek upoznaš nekog. I meni se dosta puta dešavalo da zapalim sam na svirku jer niko od moje ekipe iz nekog razloga neće da ide. Uvek mi je bilo dobro.:nov_guita
Ne daju mi roditelji da idem sam. To je problem. Ako ima neko slike sa koncerta Deep Purple-a u Beogradu nek mi pošalje, molim vas!
Shadowfax
12.3.2006, 19:17
da se izjasnim i ja po pitanju muzike,slusham uglavnom metal:
Soad,Metallica,megadeth,korn itd.
Rap/Hip-Hop : 50 Cent, DMX, Lloyd Banks, Ja Rule, Ludacris, Eminem, R.Kelly, Nelly, Lil' Kim, Lil' Jon, Snoop, Pharell, David Banner...
R&B : Ciara, Beyonce, Rihanna, Chris Brown, Gwen Stefani...
I naravno, uvek neizostavna NARODNA MUZIKA !!!!!!!!
deus[awesome]
13.3.2006, 10:37
Rap/Hip-Hop : 50 Cent, DMX, Lloyd Banks, Ja Rule, Ludacris, Eminem, R.Kelly, Nelly, Lil' Kim, Lil' Jon, Snoop, Pharell, David Banner...
E blago tebi... :ciao:
'Ladno neko sluša Nelija...
Postoji li smešniji reper na sceni?
DorianGrey
13.3.2006, 13:16
Ma samo kad te neko pita sta slusas, ti odgovoris slusam narodnjake i metalikine balade:aplauz: :rofl: :rofl: :rofl: :ciao:
Shadowfax
13.3.2006, 15:02
Dajte ljudi nije smeshno.....dobro mozda malo:D :D :D :D
JBlitzkrieg
13.3.2006, 16:24
E pa los ti poll :mad: Ja slusam i Metal/Rock poneki Jazz i stariji POP/ROCK (Duran Duran uglavnom)
Normalno ROZA & CO. su najgori. Neka idu !@#$@$#%#$%#^%^#$%#$%@#@#@#$@#$&^(&^ (Znate i sami izlivi emocija :))
They shall burn in HELL with no points of redeption.
Meni je iskreno najsmesniji lil' jon(ako uopste znate ko je on), a nelly je super jer uvek ima najlebse balade.:rolleyes:
Posto su svi dali svoje misljenje o muzici, verovatno sam i ja na redu...
Dakle ROCK for ever.................... let's Rock'n'Roll !!!!!!!!!!!!!!!
:nov_guita :nov_guita :nov_guita
E zaista ne mogu da verujem šta radite modovi!!!:n-cc2: :nov_mad2: :Freddy: Obrisali ste poruku koja nije bila nikom odavde upućena!!! Iako se Covenant složio samnom, pa čak i Rakic90, vi ste morali da je obrišete!!! Evo vam i ova pa i nju obrišite! Niko se odavde nije našao uvređenim zbog nje pa niste morali ni da je brišete! Ili ste se možda pronašli u njoj pa vam bilo krivo:dzavo: :dzavo: :dzavo:
E zaista ne mogu da verujem šta radite modovi!!!:n-cc2: :nov_mad2: :Freddy: Obrisali ste poruku koja nije bila nikom odavde upućena!!! Iako se Covenant složio samnom, pa čak i Rakic90, vi ste morali da je obrišete!!! Evo vam i ova pa i nju obrišite! Niko se odavde nije našao uvređenim zbog nje pa niste morali ni da je brišete! Ili ste se možda pronašli u njoj pa vam bilo krivo:dzavo: :dzavo: :dzavo:
Dobro, dosta off topica...
Ko koga muva, zasto, kako i ostali socioloski fenomeni na nekom drugom forumu.
:offtopic:
Voli li neko Orthodox Celts-e? U petak svi u SKC-u! :) Moj brat ide pa zato i znam da gostuju! :)
Evo jednog instrumentala(3.2MB) koji sam napravio u Guitar Pro-u. U osnovi je punk mada ima par delova koji su kompleksnije aranzirani.
http://rapidshare.de/files/15505240/Gale_-_Whirling_Defense.mp3.html
Slusam sta mi padne na pamet.Sve sto prija usima.:dzavo:
Yaista je prijatno iynenadjenje da se Rock najvise slusa. Nadam se samo da su ljudi glasali prema stvarnom ubedjenju...
Moyda je trebalo napisati da ce glasanje biti tajno :-)
bone_collector
22.3.2006, 1:09
Najvise rock i techno/house, mada moze da prodje i sve ostalo sto mi se svidi :)
Shlaymara
22.3.2006, 10:15
jbmti zivot, ne mozemo ni cenzus da prodjemo.stavise ima vise i narodnjaka.
bedak:(
btw kako mogu da vidim ko je za sta glasao?
Jeli neko od vas slusao ne toliko(bar kod nas) poznati i bivsi bend Alice In Chains...
Sviraju pravi pravcati grunge koji je po meni,dosta bolji od Nirvane ili Pearl Jam-a...
Momci su,inace,iz Sijetla takodje
Solo gitarista Jerry Cantrell je jedan od boljih gitarista-posle raspada Cantrell je izdao jedan solo album koji je takodje odlican-Buggy Depot....
Za svaku preporuku kazem ja-a preporucujem albume Jar Of Files,Dirt i MTV Unplugged sa akusticnim gitarama-sjajno....
jbmti zivot, ne mozemo ni cenzus da prodjemo.stavise ima vise i narodnjaka.
bedak:(
btw kako mogu da vidim ko je za sta glasao?
Nije javno glasanje, pa ne možeš videti. :(
Kolko ja znam hip hop cine 4 elementa i izdvojiti rap u posebnu grupu mi je totalno ne pojmljivo....ali covek se uci dok je ziv ;)
E ovako, upravu si, tako je, a sada cu da vam objasnim sve kroz istoriju.
Pocecu od 1960 god. Koreni rap muzike poticu jos od Jamajcanskog DJ-a Kool Herc-a, koji se u potrazi za slavom 1967 god. preselio u New York. Postao je slavan, a njegu su nazvali ocem hip hopa, tj. "Father Of Hip Hop". Tada je i nastala hip hop kultura. On je kasnije umro, a njega su zamenili "Sugar Hill Gang's" sa pesmom koja je tada bila hit, a zvala se "Rapper's Delight", to je bilo 1979 god. Kazu da je to bio prvi najveci hit u rap muzici, jer je ovaj "Father" ipak pod neku foru bio samo DJ. Ali svi govore na svoj nacin, tako da se ne zna tacno, ali nije bitno. Posle njih su '80 i '90 god bili popularni "Cypress Hill" i drugi, 2Pac, D-12 prvo bez Eminema kasnije sa njim, itd. sad da ne nabrajam. Nacin na koji se repovalo u tom periodu se zove "Old School Rapping" - old skul rap. Tada su i nastali moderni DJ-evi. Smatra se da se vladavina Old School-a zavrsila smrcu 2Pac-a jer je on ipak bio najuticajniji raper. Old skul rap odlikuju matrice u kojima ucestvuju "zivi instrumenti" - gitara, klavijature, bubnjevi... - matricu su pravili muzicari pravim instrumentima. Period koji sledi, a koga danasnje generacije obozavaju a starije mrze(iz jeb*m li ga kog razloga), naziva se "New School Rapping" - nju skul rap. Tada je nastao i R&B (to je mesavina Rap-a i Pop-a). Ovu vrstu repa odlikuju naj. gangste, kao 50 Cent sa G-Unit-om, Eminem, DMX, Ja Rule, Snoop Dogg, a iz R&B-a Beyonce, Akon, Nelly, R.Kelly, PussyCat Dolls, i ne ponovljiva Mary J. Blidge. U svakom slucaju, ovaj rap koji danas slusamo se menjao mnogo puta kroz dosta godina i zauzeo sadasnju formu. Sada je nekako vise povukao kroz zivot na ulici, novac, k*cke, i crnacke dilove i hood-ove. Matrica ove vrste repa je nastala preko comp.-ova i uvek se ponavlja, glavni delovi su bas i melodija.
E sad podela, Hip Hop je kultura. Ona se deli na 4 dela.
1) Rap
2) DJ
3) Break Dance
4) Graffiti (crtanje grafita)
Eto sad znate odakle su nastali DJ-evi i tehno muzika. :qliranje: :aplauz: :tapsh: Nadam se da ste zadovoljni odgovorom.:dedica: :aplauz:
Dobio si jednu pozitivnu za ovo iscrpno objasnjenje o repu :)
Steta samo sto si pisao o najgoroj muzici na svetu,da sam na tvom mestu ne bih upropascavao tastaturu pisuci o trip-hopu.
Mozes li malo da mi pojasnis tu cetvrtu stavku "Grafiti" :a_whistli
Pa to je crtanje grafita - iskazivanje trenutnih osecanja ili osecanja uopste. Zavisi. A posto je maltene rep nastao na ulici New Yorka, siromasnim crncima je to bio jedini nacin da se rugaju bogatim slojevima ljudi, naravno pored repa.
Jeste, al tadašnji rep je bio dobar. A pogledaj u šta se pretvorio. Sad pevaju o cavama i skupim kolima, a spotovi ne mogu da se gledaju koliko šljašte u zlatu.
Sramota. Izdali su sve za šta su se začetnici tog pravca borili (kao što je to recimo Public Enemy).
Jeste, al tadašnji rep je bio dobar. A pogledaj u šta se pretvorio. Sad pevaju o cavama i skupim kolima, a spotovi ne mogu da se gledaju koliko šljašte u zlatu.
Sramota. Izdali su sve za šta su se začetnici tog pravca borili (kao što je to recimo Public Enemy).
Fora je u tome sto su pre 20-tak godina reperi bili siromasni i rugali su se bogatima. Sada su toliko popularni da se to sve maltene preokrenulo.:to_care:
Najvise obozavam Iron Maiden,Slayer,Coroner,Death,Exodus & co.
_Maximus_
27.3.2006, 23:13
Obratite malo paznju na textove Metal pesama! Koliko samo skrivenih poruka! Strasno! A da ne pominjem smrt.djavola,sotonu....iitd. Pa cemu sve to! Kako neko normalan moze da prihvata u svoj mozak takvu vrstu informacije! Nikada mi nece biti jasno!:eek:
hacker_aca
27.3.2006, 23:52
Obratite malo paznju na textove Metal pesama! Koliko samo skrivenih poruka! Strasno! A da ne pominjem smrt.djavola,sotonu....iitd. Pa cemu sve to! Kako neko normalan moze da prihvata u svoj mozak takvu vrstu informacije! Nikada mi nece biti jasno!:eek:
Eee, tako je i kod mene u mom gradu. Ima nekih 10-ak metalaca i svi ih gledaju kao narkomane, probisvet. A ja se najviše družio sa njih 2-4, neki mi iz odeljenja drugi iz komšiluka. I pitaju oni mene kako mogu sa njima da se družim, ali meni ne smeta što to slušaju. Dobri su to momci. :)
Zato što:
1. je 90% tih tekstova čista zahebancija, za razliku od recimo turbo folk narodnjaka koji su čvrsto uvereni u te gluposti koje pevaju a koje im piše Marina "f*ck my ass and call me a bitch" Tucaković
2. postoji zilion metal pesama koje ne pevaju o smrti i đavolu već o nečem sasvim desetom, kao što su ljubav, život, socijalna situacija u zemlji i svetu, priroda i mitologija.
Skrivenih poruka nema, slušam to već više godina i još mi nije palo na pamet da ubijem nekog drugog ili sebe.
Ako misliš da grešim, pre nego što pritisneš "reply" samo se seti da sam ja veoma upućen u tu muziku a ti ne, i prema tome svaka dalja rasprava je potpuno besmislena ;) Drugi put kad ti metal padne na pamet, samo se seti da onaj krš što se pušta na TV-u nije baš reprezentativni primerak pravca, isto ko što Ana Nikolić nije reprezentativan izvođač narodne muzike (osim možda vizuelno), već postoje daleko bolje stvari.
Obratite malo paznju na textove Metal pesama! Koliko samo skrivenih poruka! Strasno! A da ne pominjem smrt.djavola,sotonu....iitd. Pa cemu sve to! Kako neko normalan moze da prihvata u svoj mozak takvu vrstu informacije! Nikada mi nece biti jasno!
Znas,ja kod kuce imam jedan ormar koji je pun trofeja,kostiju i delova tela u raspadanju od nesrecnih ljudi koje sam zrtvovao i cerecio u satanistickim obredima.....
Ah!Jesam li vec pomenuo da sam veliki fan metal muzike i da je to nerazdvojni deo mog zivota?
No?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.