Prikaži potpunu verziju : Šta slušate od muzike...
:n_klanja:
Btw, sto da preskacu pocetak, ona kisa i grmljavina je isto sjajna :).
A sviranje bubnjeva i basa ustima, to je disciplina dugo vec koriscena.
ovo je odlicno:tapsh: ali naslusao sam se slicnih stvari i mogu da kazem da ovaj bubnjar:D i nije odradio neki posao, moze ovo mnogo bolje, ovde bas zvuci amaterski.
A za monogamiju zahvalnica zbog matrice :D
Luka Filipovic
3.3.2011, 15:32
P12gSBbLXys
Sass Drake
3.3.2011, 18:37
2Y169Ca5sxE
Pjesma je u potpunosti na engleskom BTW. :D
janbo_TR_cracker
3.3.2011, 20:27
http://www.youtube.com/watch?v=wV1FrqwZyKw&feature=feedu
:opanachke
(neki ga se sigurno sećaju po hitu Don't Worry, Be Happy)
Nikako ne mogu ubjediti ljude da to nije Bob Marley.:D
veseliburek
4.3.2011, 0:07
qfOddwK7x3E
ovako mogu da je slušam :D
MO2bM4sgE1ETwWQYg7aS5o&NR=1
White Ripper
5.3.2011, 0:00
Kako sam se naložio na ovaj judas priest...
mxwtk74ApDU
WANNqr-vcx0&feature=related
Silver_Stoleone
7.3.2011, 2:11
jnN4wTACXsE
Konacno iscureo novi album :alealeee::alealeee::alealeee:
Bolje da nije iscureo :dzavo:
Stvarno cenim njegov talenat, odavno se nije pojavio tako multi-talentovan i inteligentan lik ali ovo sto radi u poslednje vreme je.. bezveze.
Luka Filipovic
7.3.2011, 15:21
upkTnDC9Zdo
Malo za'ebancije.
qWV2kM1laIc
0:53 "Ja nisam navik'o na sok!" :qliranje:
:qliranje: :D
wJ0nTeNQdJ8
FBzM7gv6psY&feature=related
blast beat
9.3.2011, 13:38
quH_vUCdy2o
Insecticide
9.3.2011, 14:13
Da li je neko upućen u neki bend koji svira psychedelic/doom vrstu muzike?
Nešto sam eksperimentisao i zaključio da bih napravio takav bend. Jako puno reverba na gitari i jako puno masne distorzije. Sastav bi bio : Bubanj, Bas, Klavir, Gitara, Violina.
Da li je iko čuo takav bend, sa tim sastavom?
Da li je neko upućen u neki bend koji svira psychedelic/doom vrstu muzike?Slušam ja to kao :D, imaš dosta dobrih bendova..
Evo ti par stoner/doom/štagod bendova, valjda će nešto odgovarati tome što ti tražiš. Koliko znam niko ne koristi violine, ali sam gledao sam da budu što više psihodelični. :D
Neki su već postavljani, ali nema veze.
Electric Wizard (http://www.youtube.com/watch?v=sP2-4f5sr6M)
Acid Witch (http://www.youtube.com/watch?v=vE7iQs23y6I)
Samsara Blues Experiment (http://www.youtube.com/watch?v=_TnNb3cBzuE)
Colour Haze (http://www.youtube.com/watch?v=ygvHZkkc62g)
Omega Massif (http://www.youtube.com/watch?v=PbWw3R4Ji7Q)
Aarni (http://www.youtube.com/watch?v=WpkvY_Y4jno&NR=1)
Sleep (http://www.youtube.com/watch?v=zj9IAvv32wE)
Glowsun (http://www.youtube.com/watch?v=egZxEE10EH4)
Ovo nije doom ali je psychodelic. :D
LSD March (http://www.youtube.com/watch?v=5Ev97M9dKms)
Jako puno reverba na gitari i jako puno masne distorzije. :nov_guita
oFHyaNXQMdw
Da li je neko upućen u neki bend koji svira psychedelic/doom vrstu muzike?
Nešto sam eksperimentisao i zaključio da bih napravio takav bend. Jako puno reverba na gitari i jako puno masne distorzije. Sastav bi bio : Bubanj, Bas, Klavir, Gitara, Violina.
Da li je iko čuo takav bend, sa tim sastavom?
dCf1BoRej3c
Belphegor
10.3.2011, 17:36
Insecticide kaže: ...Sastav bi bio : Bubanj, Bas, Klavir, Gitara, Violina...
Mozda ovo:
sfH8ZduN-tE
nisam samo siguran za klavir a violinu imaju.
Evo i Burzum recimo:
2wKxdbxcZoo&feature=related
I summoning:
YBfkDH3F1GA
9Z62hKzHHJQ
sA9I1lj0HK0
:qliranje: :(
Preslushah i zadnji album Linkin Parka... pnjefh, ovo i LP sa prva dva albuma su dva razlichita benda, Chesteru ni "g" od glasa nije ostalo. Recimo da ima par pesama koje zvuche zanimljivo, ako se ovo posmatra kao totalno druga grupa:
F4er9gIn9hM
HSVstoned
11.3.2011, 20:29
Jaka stvar, propao band koji smo slusali do 15. god :) :dzavo:
Ja sam ovo slusao u osnovnoj i pocetak srednje, prvenstveno zbog hybrid fazona koji su imali, hip-hop i dzitra- klasicna klinacka muzika ;)
kamo lepe srece da su izabrali nekog drugog na kastingu 1996, do tada su bili klasican guitar rap band. Meni je majk ok, a muzicki su ok iako nema ni ''k'' od onog kvaliteta koji ja cenim, recimo da su melodicni i imali su odlicne pesme na prva 2 albuma, jednostavna ali ok muzika.
A chester je uvek smarao sa svojim uzasno iritirajucim gay vokalom :facepalm
Jezim se na njega, odvratan je.
Prva 2 albuma ako se slusaju mike i instrumentali opasno dobro zvuce, nekako uskladjeno. Manje ''tvrdo'' od limp bizkita, korna, slipknota itd ali ok.
Ovo danas je neki gay alt band.
A Chester je gay jer fura taj fazon, ima solidne vokalne mogucnosti ali kao da namerno hoce da zvuci sto fegetskije.
Evo doomche da vidis kako moze lepo da izvlaci Outsider od APC, solidno vokalno zahtevnu pesmu a da ne zvuci mnogo gay : ovo je u izvodjenju Ashes Divide.
1RqZSENSNRs
Ali MJK je ipak MJK, ovako to treba da se otpeva :dzavo:
uXlKkzjkheg
Slusali ste Linking Park :confused:.
Dobro ste ispali i takvi kakvi ste :D.
Hip hop i gitara, ne postoji losija kombinacija, mislim da bi Miroslav Ilic bolje isao uz gitaru.
Slusali ste Linking Park :confused:.
Dobro ste ispali i takvi kakvi ste :D.
Hip hop i gitara, ne postoji losija kombinacija, mislim da bi Miroslav Ilic bolje isao uz gitaru.
i1p9511gCFw
mislim
Nemoj, opasno je :D.
HSVstoned
11.3.2011, 20:50
Hip hop i dzitra idu, jeste da nema neku vecu muzicku vrednost ali lepo zvuci.
No to je davna proslost, sto se tice lp, rekoh do 14,15. god. Ali i tada sam slusao ovo sto sada slusam, ne sve ali .. ;)
Ja sam u 14,15 slusao metaliku, nesrecnici jedni :D.
HSVstoned
11.3.2011, 21:09
Pa ja sam tad prestao da slusam Metaliku u smislu da mislim da su nesto najbolje sto sam cuo :D Ma i nisam ih nista spec slusao ali su kod mene izgubili kredibilitet sa ''svetim besom'' [cuveni prevod pesama iz hupera :dzavo:]
Ma i metalika je deo klinackih tripova ;)
Zao mi samo sto tool nisam ranije poceo da slusam, mislio sam da su blek/ded metal, ne znam zasto :D
A onda u 16. god sam doziveo prosvetljenje sa prvim poliritmovima reflection-a :D
A tek bass kad sam cuo.. :n_klanja:
ja3LGFY1i0o
Ja sam u 14,15 slusao metaliku, nesrecnici jedni :D.
Zato si sad tako pametan i mudar. :)
I ja sam isto slusao LP tako do 15-16, bem li ga vise se ni ne secam. Ova 2 albuma poslednja su bas raspad kao i onaj Chesterov solo. Ni prismrdeti onome sto su pre pravili. A dobro, ostavili su dosta dobrih numera iza sebe. Sad ionako slusam totalno drugi zanr al' ponekad mi upadne i neki njihov track u playlistu. :)
Takodje im je bio vrhunski Live In Texas DVD, odlicno izvodjenje uzivo i dobra montaza.
Highlander
11.3.2011, 21:27
A jeste li čuli Česterov bend pre LP-a, Grey Daze? :) Ne znam koliko beše albuma imaju, ali ne mogu da odlučim koja je pesma bolja, mogao sam sve da ih slušam po ceo dan.
Grey Daze - Starting to fly (http://www.youtube.com/watch?v=tMhepi4p2t0)
Grey Daze - She shines (http://www.youtube.com/watch?v=UYaJQ9EOd1k)
Grey Daze - In time (http://www.youtube.com/watch?v=hZ3DfPAMH5A)
Ovo vec zvuci na nesto ;), za razliku od LP-a.
Hah, da da. Sad sam se setio Gray Daze-a, samo tad kad sam se interesovao za LP bio sam na 56k te nikad nisam ni poslusao te starije pesme. Meni ovo bolje zvuci nego ovaj njegov noviji solo album.
Ova poslednja "In Time" mi se najvise dopada.
HSVstoned
11.3.2011, 21:35
Gray Daze sam imao odavno, sa prvim dial upom sam skinuo.
Sve je to lepo ali meni smeta njegov estrogen full vokal :dzavo:
A i kao pojava me nervira. Ipak ce prva 2 albuma uvek stajati na hdd-u.
I mene nervira njegova pojava, onako nafensiran. Na prva dva albuma sam i mislio, ostale nisam ni poslushao, manje-vishe. Grey Daze... nisam slushao, poslushacu kad nadjem vremena, zvuchi zanimljivo, pogotovo ovaj Starting to Fly :).
A od toga da li neshto "zvuchi kao smece" ili da pochnem da ga dizhem u nebesa i proglashavam novom himnom sam odavno odustao. Stvar ukusa, iskulirajte, niko vas ne tera da to i pustite.
HSVstoned
11.3.2011, 21:59
ova je najbolja gd ili lp rare.
At04AKrvIgU
Metallica :rolleyes: , ja sam njih prestao da ozbiljno slusam kad sam ukaprao u koji bend je presao Dave Mustaine :D
h4EA-ADYaCo
Xn01nSG4cvU
u5rZmUPDHCk
ali k'o sto moj drug voli da kaze: ,, Sve je to brale rokenrol,cak i oni sto deru glasne zice sa grla prave bolju muziku od one koju danas slusa 74,5 % ljudi '' :D :qliranje: :nov_guita
0xyxtzD54rM
Šta ja znam, meni je i treći album imao svojih momenata :)
Da nije bilo Linkin Park-a (i Nightwish-a) vjerovatno ne bih slušao ono što danas slušam pa ću ih zato uvijek poštovati bez obzira šta drugi govorili o njima :opanachke
Što se tiče Chesterovog vokala, odgovarao mi je kad sam bio mlađi i slušao to, odgovara mi i danas.
Kako si samo spojiio Nightwish, znaci gothiku i shitty rep wannabe rock :D.
Bas me zanima, iz kombinacije LP-a i NW, sta je to proizaslo :).
Daklem, koje grupe danas slusas ?
King James
12.3.2011, 2:44
Kakvi parkovi, najtsitovi i metalike, samo br00tal growlz
NzqZW668LmI
veseliburek
12.3.2011, 3:11
Nightwish da mi ne dirate, po lp-u pljujte koliko hoćete, meni su oni "pussymagnet" muzika :kreza:
anywayz
SREZ-ggSDjM
_8Immb0DSKI
5roz5-wdjBg
Nemate bre vi pojma... :p
s5LmTea8nPgE da, i ovo:
WRPNg-DIkYM
Fuck i lp ali fuck i brutal, muzika bez vrednosti :)
Sto bi najveci hejteri rekli, kompleksi drmaju pa mora 240+ bpm, urlanje itd.
Imam jednog ortaka koji i sam svira dzitru i bubnjeve, slusa nile, origin itd itd a i sam ima par svojih bandova [za jedan kazu da su najbolji na balkanu] i jos svira sa nekim strancima, sa njim sam se ''prozivao'' x puta oko ove ''muzike''.
A najjaci su mi argumenti kad za ovo pesmu otvorim lyrics i pitam ga ''brate ajde mi reci gde je ovaj silan text u ovoj pesmi'', i njegov odgovor da je text prisutan samo se ne cuje jer je to, godinama uvezbavana vestina :paranoia: :rolleyes: :dzavo:
GZy1cVH8NjU
Nebitno, ja ne volim ovo, sta sad :) Ima kome se svidja..
Od death-a makar u primesama mogu samo Cynic da slusam, ok oni su prog/jazz fusion/death/ sta vec ali su vrhunski muzicari i muzika bar ima smisla ;)
9-fOpoLtj7U
Kako si samo spojiio Nightwish, znaci gothiku i shitty rep wannabe rock :D.
Bas me zanima, iz kombinacije LP-a i NW, sta je to proizaslo :).
Daklem, koje grupe danas slusas ?
evo ti top5 :)
- Megadeth
- Deep Purple
- Three Days Grace
- Edguy
- Parni Valjak
Kao što vidiš, ima svačega... što znači da nisam jedan od onih koji odaberu jedan bend ili podvrstu muzike i prati to do iznemoglosti. To je ono što mi najviše smeta kod metalaca (uopšteno govoreći, ima izuzetaka), uglavnom veličaju vrstu metala (ne uopšteno metal) koju slušaju i smatraju da je sve ostalo *****e. Ne znam kako je kod vas ali kad sam počineo da slušam linkin park i nightwish, kod mene u gradu su likovi koji su tada slušali thrash, death metal (zapravo, metal uopšte) i nosili crnu odjeću prozivani satanistima i sličnim nebulozama. Meni je drago što je to vrijeme prošlo pa makar i cijena za to bio neki bend poput linkin parka jer sve što pomaže klincima danas da se upoznaju sa nekom drugom vrstom muzike (ne govorim samo o metalu) osim ove što se daje na tv je po meni vrijedno poštovanja.
Dreamfall
12.3.2011, 13:05
evo ti top5 :)
...kod mene u gradu su likovi koji su tada slušali thrash, death metal (zapravo, metal uopšte) i nosili crnu odjeću prozivani satanistima i sličnim nebulozama.
Da znam da nikad ne idem na Cybertron...glupi Transformersi ne znaju sta je muzika :D salu na stranu, da se zna ja sam od LP cuo samo 4 pesme i jednu sam vrteo dugo u plejlisti i to je to...sto se mene tice, ja sada pretezno slusam najkvalitetniji finski metal + rock + klasicnu muziku :nov_guita :)
White Ripper
12.3.2011, 21:27
Sluša li ko ovi Mudvayne?
ndjaWqDIebE
Bruka kako cijepa bass.:aplauz:
HSVstoned
12.3.2011, 21:46
najgori od svih besnih klinackih bendova :)
a i najmanje muzicki talentovani, vidis ti se se upecao na jako okidanje bassa :D
time prikrivaju koliko nemaju ideja, gitarista im je uzasan [ovo ce svako ko se iole razume u muziku da ti potvrdi]
bubnjar i basista su prosek i takve talente ces da nadjes na svim meridijanima, od surdulice do kalifornije :) samo sto nemaju priliku da sviraju u nekom bandu :)
sve u svemu band koji je daleko iza soil-a, slipknota, soad-a, limpa, korna i ostalih klinackih ;)
Evo jedna nemachka pesma, zhanra... nekog (neki pop sa elementima rocka, shta god mu ovo dodje) od pre par godina, nekako mi pade na pamet :D:
E3fNWiELNCc
P.S. Ovu svetlo-smedju bih i za dzabe usluzhio :D
WhenDarknessFalls
13.3.2011, 1:13
a i najmanje muzicki talentovani, vidis ti se se upecao na jako okidanje bassa :D
time prikrivaju koliko nemaju ideja, gitarista im je uzasan [ovo ce svako ko se iole razume u muziku da ti potvrdi]
bubnjar i basista su prosek i takve talente ces da nadjes na svim meridijanima, od surdulice do kalifornije :) samo sto nemaju priliku da sviraju u nekom bandu :)
sve u svemu band koji je daleko iza soil-a, slipknota, soad-a, limpa, korna i ostalih klinackih ;)
Nemaju ideja jer im je muzika fokusirana na bass u prvom planu? Jel si ti svestan sta pricas uopste?
Tom logikom se isto onda moze reci i za Tool, koji toliko hvalis ;)
A basista ne da nije prosek, nego moze 99% rok/metal basista da poducava. Obrati malo paznju sta covek svira u pesmama, i kako svira.
Ta pesma je tako prazna, muzikalnost nula, tekst sklepan na brzaka.
Zasto ljudi slusate tako prosecne stvari...
izvini fan-u najbesmislenijeg klinackog band-a :)
meni je ovo najgori band, oni i mushroomhead.. Ja sam svestan sta pricam, uostalom toliko se i razumem ;)
njih vadi to sto su produkcijski solidni ali gitaritsta je ocaj zivi. Ma kompletan band je debelo precenjen, uostalom korn, slipknot, limp, soil i ekipa su i popularniji i muzicki bolji- talentovanije, ovde se ne zna sta je gore- nedostatak ideje, kopiranje, uzasan gitarista, bezidejna muzika.. L.D 50 im je najbolji album, koji sam ostavio jedini na hdd- ne znam zasto. :) a ovo je jos najbolji album..
I ti se pecas na to da ako dominira bass da to znaci da su super band, da je basista talentovan itd.. :rolleyes: ja sam tako mislio u 7 razredu, kada sam prvi put cuo soad, mislio sam da imaju sve- vrhunski vokal, bass, gitaru, bubnjeve.. aa kako da ne. :D dobri su oni, po svim aspektima 10 stepenika iznad ovog shit-a od band-a koji je sve iskopirao. Znam i slipknot je mushroomhead iskopirao ali su bar bolji od njih. :)
A tool.. pa da, jedan od najboljih basova imaju danas. :) ali tool nije samo bass, tool su justin, vec pomenuti bass ali i paul koji je uneo onu ludacku energiju na samom pocetku karijere, tool je i adam- jedan od najunikatnijih gitarista, sa ponekad minimalistickim ali ludackim, neponovljivim rifovima, drum/covek/masina danny carey, zvanicno svrstan u top 10 bubnjara svih vremena :) a sta tek reci za cika Maynarda ? :Freddy: :D covek sa bolesnim vokalnim sposobnostima, tesko razumljivim mozgom i covek koji pise jedne od najinteligentnijih tekstova :) kao i Mita iz block out-a :D
ovo govorim za period od '90+ :)
A mudvayne je prosek najprosecniji, bleda kopija :) a to sam saznao u 15. god slusajuci bandove ortaka, pravili su odlicne pesme i pisali nezahtevne textove na engleskom :) e tada sam video koliko je sve to lako ako si iole talentovan, naravno nista od uspeha bez kesa ili da te neko gura ;)
nemas argumente, ovo je krs band, ja npr ne volim Nile, Origin itd ali ne mogu da kazem da su losi jer nisu, talentovani su, vrhunski muzicari, samo sviraju muziku koju ja ne volim- to je to. :)
bela lampa
13.3.2011, 1:42
"]q5a0OAtzrXE
Pa klasicna kopija ''od svega po malo'' a u stvari nista :)
Praznina.. ;)
I klasicno pecanje na bass, kao ja kada sam imao 14 god, kada je malo izrazeniji bas- odmah najbolji basista na svetu :D
lik je hteo da poredi sa ovako necim- jos je ovo najminimalistickija :to_care: stvar od njih, al reko aj zbog basa bas ;)
Moze da se premota na 04:22, ali ja ne premotavam :D ponavljam da je ovo minimal za ostale :)
_yC-6NcNekA
WhenDarknessFalls
13.3.2011, 2:17
Care :) Sviram bass skoro 5 godina vec, ne "pecam" se na pojacan bass i nisam klinac sedmi razred koji je juce cuo Anesteziju od Metalike i misli da je to vrhunac muzickog stvaralastva.
Ja sto se Madvejna tice volim da cujem 3 pesme, ni ne slusam numetal i tako taj tip muzike, ali reci da je njihov basista prosecan je takva glupost da je to neverovatno. Ne mogu sad da trazim pola sata neku njegovu solo traku, evo ti cover jednog lika cisto da cujes ljudski sta ide na bassu.
TPFdmpCvCHw
A sto se tice Toola, ne kazem da je njihov basista los, ali 99% njegovog zvuka je u trzalici i opremi koju koristi. Nema on neki skill niti kreativnost. Pet puta je teze odsvirati nesto od Mudvayne. Toliko o tome ko je prosecan. Znam da tezina sviranja nema neophodno veze, ali ne pricamo o shreddingu i soliranju na gitari, vec o gruvu i samom bassu. Cisto da se razumemo, vise volim Tool, ali cinjenice su cinjenice.
Ne volim Nile.
Nista na ovom klipu nema senzacionalno osim kvaliteta zvuka kamkodera :)
Prosek- nego sta, covece ljude sa ovakvim idejama i skillovima imas na svakom koraku, a najcrnje je sto si i sam basista i mislis da je ovo nesto iznad proseka :) proseka za bandove, ne za sve srednjoskolce :) a i rekao sam da su on i bubnjar najbolji clanovi band-a a gitarista dno ;)
A reci da je Justin nista spec basista :facepalm je isto kao da si rekao da je gitarista ''you me at six [ izvalite ovaj seljacki band] u top 50 ikada :to_care:
Ajde leba ti, smisli ti i 46&2, rosetta stoned, schism, reflection, the grudge itd . Ne ti, nego bilo ko na svetu :)
Justin is simply the today's visionary bass genius :
- Convoluted Rhythm (in 5/4, 5/16)
- Atypical Tune
- Enormous Sound naravno, tesko je reci ko je najbolji bunjar, gitarista, basista ikada, pa bar njih 50 u svakoj kategoriji su legende na svoj nacin naravno izdvaja se neki top 10 uvek..
Samo da znas, justin je smislio ovu stvar, naravno i ostali su pomogli, kao ''poklon'' pesmu za MJK.. za majku naravno.
Nikakvo okidanje bassa korna, mudvayne-a itd ne moze da dostigne ovu melodiju, ''masnocu'', i atmosferu ovih bejs lajni :
G-0rLI6-skQ
mislim boli me uvo da li ti ovo slusas ili ne, ne moras naravno [ja mnogo cenim i bandove koje ne slusam ako su ultimejt talentovani], ali ako si muzicar valjda majku mu moras da prepoznas sta je kvalitet a sta prosek :)
ajoj tek sad vidim ovo :
Nema on neki skill niti kreativnost. Pet puta je teze odsvirati nesto od Mudvayne.ko bre nema kreativnost ?
da je najbrzi i nije, to nije odlika band-a ali kao da je to neko merilo, sta je teze odsvirati :rolleyes: a jos si muzicar a kazes ovako nesto..
koliko stvari je je lako oodsvirati ali je bre to neko trebao da smisli :Freddy:
pa jones brothers mogu da skidaju sve solaze i sta to znaci ? smoke on the water i sweer child of mine po svadbama u srbiji pice i to umanjuje skillove gitarista koji su smislili ovo ?
ma daj bre.
WhenDarknessFalls
13.3.2011, 2:56
Napisao sam da ne volim Mudvayne. Napisao sam da volim Tool. Stvar je u objektivnosti. Ima Tool prilicno dobrih bass linija, ali bas ih toliko dizati u nebesa? Ne ide.
Takodje sam napisao da koliko je nesto tesko da se odsvira ne mora neophodno ista da znaci. Ali tebi je lakse da selektivno biras sta ces od mojih izjava da procitas.
A iz ovog tvog citata vidim da kada je u pitanju zvuk bassa, razumes se u isti koliko i ja u privredno stanje Iraka. Bass u pesmama Toola ima distorzirani scooped zvuk (iliti isecene srednje tonove). To + trzalica rezultira u taaankom zvuku, i niceg tu masivnog nema. Ali niceg. A ne svira samo bass u datom taktu, vec ceo bend. A 5/4 je najcesci takt nakon 4/4 i 3/4.
Imaju oni daaaleko komplikovanijih taktova i ostalih detalja u pesmama, ali je tebi lakse da nadjes neciji random komentar na netu, prekopiras ga i ispadnes pametan, iako imam osecaj da nemas pojma o cemu se uopste radi :)
I za kraj, sve je stvar ukusa, ali kvalitet se uvek jasno vidi. Ja sam samo morao da ti odgovorim, jer je svaki drugi post u ovoj temi tvoj, i mahom ti sa neke visine objasnjavas drugima kako je ono sto oni slusaju sr*nje, a ti jelte jedini znas sta je dubokoumno i ima pravu vrednost. Ma kako da ne :)
Izvini ako si se nasao uvredjenim, nije mi bila namera.
Ma da, to sam prekopirao da bih fascinirao basistu koji se divi mudvayneu :D
naravno da imaju jos, po standardima danasnjih bandova, jos komplikovanije i ''nebuloznije ritmove'' a danny tu caruje :to_care:, ipak je on najbolji clan band-a.
Pa sta ako je svaki drugi post moj ? samo sam predlagao muziku za koju mislim da vredi, i imao sam priznajem nepotrebnu raspravu oko mejdena, zato sada i pisem da cenim ako neko slusa kvalitetan band, a to sto ja ne volim nema veze, sto je i normalno.
Za mejdene sam preterao iako ih ich ne gotivim ali raspravljati se oko mudvayne-a.. :paranoia::rolleyes: pa pre bih oko navedenog ''you me at six'' banda :D
ne ljutim se, a zasto bih, evo da pokopamo sekire ratne cekiraj ovaj you me at six, mozda bacis peglu ali boze moj ;)
WhenDarknessFalls
13.3.2011, 3:10
Dogovoreno :)
Odgledao sam njihov spot za If I were in your shoes, valjda se tako zove. Muzika je skroz ok za taj moderni hard rok, jedino sto mi se ne svidja je vokal. Kad ga slusas, imas utisak da decku jos nisu izmutirale glasne zice kako treba i da je jos uvek u pubertetu. Jednostavno glas mu nije dovoljno zreo za pevanje. Cisto moje misljenje, ne kazem da ne valja bend :)
Evo nesto za laku noc, vreme mi je da se vucem u krevet polako :)
jMPTXAc9aJ0
Pa o tome ti pricam, sve je neko smislio za njih i oni samo odsviraju i ona pojava otpeva gej vokal :D
Posast 21. veka.
A eto vidis, meni Dzej Kej nema uopste gej glas, lik je teska faca :)
Slusao sad ovo dok sam obradjivao slike :) smiruje..
YyM0vJSA6a4
Dreamfall
13.3.2011, 10:15
Tool i Mudvayne nisu nista posebno, ali vi mozda jos niste culi nista bolje pa smatrate da su oni vrhunac bass-iranja :D ali nije bitno, besmisleno je da dalje raspravljate kad ni jedan nece da popusti :a_whistli
yujseiSglQo
:nov_guita :qliranje:
blast beat
13.3.2011, 12:32
Kad smo kod basista, kako ne pomenuti Magnusa Rosena, veoma kreativnog i atipicnog basistu, i velikog humanitarca.
Cu6tMXZOT_c
HSVstoned
13.3.2011, 13:04
ne Dreamfall, samo ti si se naslusao kvalitetnih bass linija.. :kreza:
Ako si mislio da fasciniras basistom ovog Sentenced-a.. onda do k bas :D
Ali solidno zvuci band iak one volim gothic/melodic/death sta sve vec ;)
Nisam ja rekao da je taj i taj basista najbolji na svetu nego da je u vrhu trenutno na svetu [a vrh racunam neki top 100], nije sve u brzini, ludackom okidanju, opremi, efektima, treba ipak mozak koji ce sve to da smisli i lepo uklopi ;) Nekada je i najjednostavniju muziku najteze smisliti ;)
Odlican ovaj sa drugog klipa.
E, napojite se vi basiste ispod donje pipe svi redom :D.
Nabaljezgali ste se oko basa, kao da je to kljucni element svakog benda, a ono totalno sekundarni.
Mislim jbt, slusas pesmu u kojoj dominira glavna/ritam gitara i obracas paznju na bass :paranoia:.
Znate za ono, kad gitaristi otkaze jedna polovina mozga, pa mu daju bass gitaru da svira :aplauz:.
blast beat
13.3.2011, 14:19
Znate za ono, kad gitaristi otkaze jedna polovina mozga, pa mu daju bass gitaru da svira :aplauz:.
A ti si to svirao i elektricnu gitaru i bas pa znas? Kada uzmes instrument u ruke i naucis da sviras, onda nam se javi sa poredjenjem. Ako je tako lako svirati bas, zasto ih onda malo ima i uvek se traze za bendove, a gitarista je previse?
King James
13.3.2011, 14:20
Lepo ljudi kazu da je bas uproscena gitara :D
WhenDarknessFalls
13.3.2011, 14:26
Mislim jbt, slusas pesmu u kojoj dominira glavna/ritam gitara i obracas paznju na bass :paranoia:.
Pesme o kojima smo mi raspravljali imaju bass u prvom planu. AKo ces vec da komentarises nesto, makar procitaj lepo o cemu se radi ;)
Ima i boljih :)
A ti si to svirao i elektricnu gitaru i bas pa znas? Kada uzmes instrument u ruke i naucis da sviras, onda nam se javi sa poredjenjem. Ako je tako lako svirati bas, zasto ih onda malo ima i uvek se traze za bendove, a gitarista je previse?
To je tacno, da ima dosta bass gitarista, ali veoma malo kvalitetnih bass gitarista, dok kvalitetnih gitarista ima dosta :).
Al to nema nikakve veze sa mojim postom, prosto bass nije u prvom planu kod 95% gitarskih bendova, a kad jeste, onda je muzikalnost tih grupa, tj. njihovih pesama (u velikom broju slucajeva) ravna nuli...
Kacio sam 100 puta, al evo i 101-vi put, ziva gitara bem li ti krv :D.
sAkC4awGiJ8
I onda vi posle ovoga slusajte te vase bass pesme :rolleyes:.
HSVstoned
13.3.2011, 15:00
E bas o tome sam ja pricao pjanovicu, basista ima mnogo i mnogo je lakse svirati bas, ali u slucaju da si prosek i da nemas vece ambicije :)
za cover bandove tipa Nirvana itd :D
Ali kada najvise se cene bandovi kod kojih na albumima svi clanovi zasijaju o odredjenim pesmama ili u toku jedne pesme ''zasija'' ibasista i gitarista i bunjar i pevac. A retk ose desava kod vecine bandova da pesmu iznese basista, da joj da potrebnu melodiju i kvalitet :) e zato su bandovi kod kojih je to prisutno - najbolji bandovi :)
A white stripes npr se oslanjaju samo na gitaru itd, a mnogim bandovima i da ukonis basistu- ne bi se primetilo.
Jok slusacu samo gitaru :rolleyes:
Ja npr volim Dire Straits ali zasto da me to spreci da volim i band u kome basista aktivno ucestvuje u atmosferi muzike ? :) kao kyuss, tool, korn..
Danas sam prvi put čuo za Lollobrigida nije loše...
http://www.youtube.com/watch?v=jbS_n_XInFk
Dreamfall
13.3.2011, 16:26
ne Dreamfall, samo ti si se naslusao kvalitetnih bass linija.. :kreza:
Ako si mislio da fasciniras basistom ovog Sentenced-a.. onda do k bas :D
Ali solidno zvuci band iak one volim gothic/melodic/death sta sve vec ;)
Nisam ja rekao da je taj i taj basista najbolji na svetu nego da je u vrhu trenutno na svetu [a vrh racunam neki top 100], nije sve u brzini, ludackom okidanju, opremi, efektima, treba ipak mozak koji ce sve to da smisli i lepo uklopi ;) Nekada je i najjednostavniju muziku najteze smisliti ;)
Odlican ovaj sa drugog klipa.
Ne pesmu sam stavio samo onako, da sam mislio da izbacim basistu u prvi plan to bih i uradio... kao sto sad kazem za sl. pesmu... zakon intro bass line prosto zar ne? :D
KH1D1pcQ7Og
Silver_Stoleone
13.3.2011, 20:38
Nikad nisam bio neki fan Foo Fightersa, cak su me i nervirali njihovi besmisleni spotovi i Jack Black i ceo taj fazon (osim njihovih 'bratskih' bendova, QotSA i Eagles of death metal)al jbt...Rope je pokidao! Opusteno najbolja stvar koju su uradili do sada, oseca se QotSA vibe, spot je takodje predobar. Jedva cekam album.
kbpqZT_56Ns
"Nirvana ? Ja sam bio sam bubnar..."
SRQ8uu_7cYc
Sto govedo? Nemam vremena da gledam klip :)
Make time.
Ma i ranije sam gledao neki intervju sa njim, o Kurt Kobejnu, tj. njegovoj smrti, lik najstrasnije fenseraski obucen, pijucka kapucino, srche (i na pitanje novinara direktno o Kurtovoj smrti), izgovara rechenicu, yeah man, tragicly i nastavlja da srche kapucino.
Ma i nije *****r, on je jednostavno bio obicni bubnjar Nirvane, kao sto su recimo bili bubnjevi, gitare, mikrofoni, bio je inventar te grupe.
Silver_Stoleone
13.3.2011, 21:16
Mene Dave nervira jer obozava da je u centru paznje, izgleda da je kinjenje od strane Kobejna ostavilo posledice pa sad zeli da je u konstantnom spotlightu, izigrava stand up komicara i tome slicno.
Fensersko oblacenje i kapucino..who gives a phunk. Bas sam skoro gledao neki njegov intervju gde lik kaze da je on najnerokerskiji(kakva rec:kreza:) roker ikad, slusa Lady Gagu po ceo dan i tome slicno, i totalni rispekt za to. Svako ko nije ogranicen ima moje postovanje...
A sto se tice nove pesme i albuma, ja sam mislio da su FF jedan od onih bendova koji ce se raspasti, bezidejni su, odrtaveli i postoji gomila slicnih novih bendova koji su mnogo bolji, npr. Biffy Clyro...ali Rope me je iznenadio.
WhenDarknessFalls
14.3.2011, 2:30
Au kakva stvar :) Ko voli Tool, moze i ovo da mu se svidi lako.
g_Fu9gt3_OY
bela lampa
14.3.2011, 2:36
Evo upravo sam naleteo na novi Snake:D
TOwd30wXc-0
:nov_guita
Ovo mi je trebalo, tipicna hard rock stvar novijeg datuma, sto se retko cuje.
Brate, veze ovo nema sa toolom :)
Nije losa stvar ali.. mozda gitara malo zvuci na ''bilijev'' nacin, pa pesma malo vuce na a perfect circle :) a bubnjevi na 3:00 min podsecaju malo na DC nacin sviranja iz pesme "H'' . Uporedi iz ove na oko 3 min i u ovoj od 4:55 :)
to je jedina slicnost. Ostalo pomalo podseca na APC
5l93K93-Cjs
Inace, u ovoj stvari gitara dosta zvuci kao Adam Jones dzitra ali kad se zavrsi intro. ;)
Odlican band ali ne znam sta je sa njima danas :)
f0K6oH3KGiQ
WhenDarknessFalls
14.3.2011, 20:31
Nisam ni rekao da je isti Tool, vec da moze da ti se svidi. Oba benda sviraju taj moderni alternativni rock, boja vokala i vokalne melodije su jako slicne :)
Da ne bude spam:
OdHpRAad_-g
Opasno si pogresio :)
Tool moderni alt rock ? :kreza: :paranoia:
Ajde za A Perfect circle, ima slicnih melodija sa ovim sto si postavio ali alat nikako.
Ok, razlikuju im se albumi od opiate, undertow do 10000 days ali u osnovi su- nema uze kategorizacije, jednostavno- tool, zato ih i gotivim :)
Ovo dosta slusam u poslednje vreme tj otkada je izasao ovaj album, ima 1 god :)
Najtalentovaniji lik danas u ambient/jazz/trip hop/downtempo itd muzici.
Bonobo naravno. Za njegov performans bih skupio 100e za kartu, smao da imam dovoljno vremena :tapsh: Lik svira 15 instrumenata, sve sam komponuje a ubacuje i elektro semplove. U ovoj poplavi trash muzike i generalnom padu kvaliteta najbolji umetnik danas. Tj. jedan od.
pesme su takvo ''jedinstvo'' tj zaokruzene celine, posle svake pesme kada dremam npr i udubim se i semplove, ritam, bass, bubnjeve, imam osecaj kao da sam odgledao najbolji film :)
A da vam ne pricam sta se sve desava u mozgu kada stavim ove instrumentalne u plejlistu i zaspim sa sluskama :opanachke bukvalno imam najistripovanije snove i dozivljavam neka prosvetljenja :n_klanja: :cool: :to_care:
27H07L01bnA
Ua2loiGHZ38
ko slusa dosta zanrova a hoce da cuje nesto ''novo'' i kvalitetno- preporuka!
Evo kako to izgleda uzivo :)
Za svaki album bira neverovatne zenske vokale :)
Lik koji svira bass je Bonobo, mozak ovako kvalitetne muzike :tapsh:
kdj7RlPPQfg
Ђоле такси! :D
SMkcjLSzx7M
Sass Drake
15.3.2011, 3:14
OHePauaVAz8
lijenština
15.3.2011, 21:28
Malo kuliranja :)
lT5-qu3k_uY
"Nirvana ? Ja sam bio samo bubnjar..."
SRQ8uu_7cYc
edit: pravopis
White Ripper
15.3.2011, 23:52
Bass gitaru je , iako će većina reći EPIC FAIL, teža pet puta za sviranje od el gitare, barem za mene! Bass ima "formu i pravila" sviranja i zbog toga je teži. Inače oboje sviram (više bass). Lako je naučit "preplitat prstima" i svirat solaže, još lakše rifove. Bassista je mašinerija. Od klinačkih bendova goreg nema od recimo Skars on Brodveja! A što se još tiče bassa da ne pominjem tehnike kao npr slap and pop!
Nemaju ideja jer im je muzika fokusirana na bass u prvom planu? Jel si ti svestan sta pricas uopste?
Tom logikom se isto onda moze reci i za Tool, koji toliko hvalis ;)
A basista ne da nije prosek, nego moze 99% rok/metal basista da poducava. Obrati malo paznju sta covek svira u pesmama, i kako svira.
Ma pusti ovog siromaha "gore", vidiš da nije nikad uzeo u ruke gitaru...niti bass;)
Ryan Martinie je majstor. Ko još umije da svira fretless bass tappingom bez graške. Ja mu se divim. Stvarno kolje čoek i bass u pjesmama madvejna određuje ritam pjesme uvelike.
WhenDarknessFalls
Živio brate bassisto :)
Procjenite šta je teže
http://www.youtube.com/watch?v=ZSw6R00_Tr4 - raspali solo
http://www.youtube.com/watch?v=CslkVhOoE2U - gospodski slap and pop.
Ma idite i ložite se na nepostojeće "sektašenje". Bass je instrument koji ima dušu i potreban je poseban senzibilitet da bi se cijenio.
HSVstoned
15.3.2011, 23:57
A jos gore je da ti, koji sviras oba instrumenta, dozivljavas eargazme na muziku raspalog banda kao sto je Mudvayne :rolleyes:
Bass teze svirati nego gitaru ? pa u slucaju Mudvayne-a ovo vazi, jer im je gitarista dno za iole ozbiljan band.. ;)
a i vidi se da si ''klinac'' bar sto se tice muzike jer se ocigledno primas na ''tezinu'' sviranja odredjenog instrumenta, alo bre treba smisliti nesto sto je kvalitetno, a da odsvira moze posle svako.
Mudvayne nema k od potrebnog kvaliteta da bi se toliko glorifikovao!
za brze solaze se slazem, klasicni kompleksaski trip ;) glupim bandova kao sto su.. Da ne krecem opet.
Ali bandovi kao sto su Dragon Force.. tuga tuzna ko se prima da su onako brze solaze kvalitetnije od melodija Marka Knopflera npr. ;)
kakav bre mudvayne kao kvalitetan band, ajde ok basista se izdvaja ali ostali su.. no comment.
White Ripper
16.3.2011, 0:02
Pokazo si da si neupućen. Bass može da otsvira previše osjećajne melodije.
Bass više volim i ne sviram ga zato što je teži. A sad ispade da je bass dionica nekvalitetna. Gettouta from here.
Što se tiče "eargazma" to ti možda doživljaš, za mene je muzika nešto opuštajuće i mogo bi "ladno" da zaspem u neki death metal, black metal i sl.;)
Svaki bend se odlikuje nečim specifičnim (metallica kirk hammetom, judas priest prejakim vokalom...)
U muzici je detalj dovoljan da nešto zavoliš.
judas priest - breaking the law
http://www.youtube.com/watch?v=psTUiQzNoxw
Pa ja o bassu kao osecajnim melodijama i pricam u x postova. ;)
Naravno da je bas sastavni deo banda i upravo zato i navodim tool kao primer gde je basista izneo najveci teret u mnogim pesmama ;)
Za razliku od vecine bandova danas gde je bas eto ajde da postoji samo.
Ovaj iz mudvayne-a nista nije bolji od Fieldy-a iz Korna, meni licno je Fieldy 2 koplja iznad. A i on je epski basista u pm :)
I nemoj da vredjas, ja vas nisam nazvao tako kako si ti mene jer slusate to.
Ako ne dozivljavas Eargasm onda i ne treba da slusas muziku ;) il ida se bavis njom. Muzika nije nesto sto treba da ti posluzi da ''uz nju samo zaspis'' . To je jedan bitan deo zivota, bar meni ;)
I nemoj da mi pricas o muzici molim te.. zavrsavam sa versus postovima.
Procjenite šta je teže
http://www.youtube.com/watch?v=ZSw6R00_Tr4 - raspali solo
http://www.youtube.com/watch?v=CslkVhOoE2U - gospodski slap and pop.
Lepo ti je rekao HSV, koga bre briga sta je teze ili lakse.
Uzmi da udaras glavom o zid, da vis kako je to tesko, a i zvuk je veoma senzibilan :D.
Ono tebi raspali solo, au jbt dete, na kojim si ti losim drogama :paranoia:.
Ono tandrkanje po bass gitari, mozda jeste tesko, ali sta ima jos u onome osim tandrkanja po bass gitari ?
Ti kao imas specijalan senzibilitet da uzivas u bass gitari, pa ako ti u ta gore dva zvuka vise uzivas u bass gitari, onda iskreno saosecam sa tobom, mora da si imao gadno detinjstvo.
Inace glavna uloga bass gitare (clean, bez efekata ) je da uz bubnjeve ublazi ostar zvuk elektricne gitare i doda warm zvuk pesmi ;) probajte da snimite npr e-dur koristeci e notu na 12-om pragu kao root notu, prvo snimajuci samo zvuk gitare, onda dodajte bubnjeve, pa bass i videcete o cemu pricam :a_whistli medjutim kao sto je gitara evoluirala od akusticne do elektricne tako je i bass evoluirao od cistog dodatka bubnjevima do danas kada moze da kao sto HSV rece ''ponese pesmu'' kao kod Tool-a. :) a tu je i drum n bass zezancija :kreza:
BTW sto se tice osecajnijih melodija na bass-u...prihvaticu tu tvrdnju kao tacnu kada vidim da neko na bass-u iskomponuje ovako nesto
G0aOGK7_yFA
on topic :qliranje:
76olU0NbSr8
White Ripper
16.3.2011, 1:01
Ono tandrkanje po bass gitari, mozda jeste tesko, ali sta ima jos u onome osim tandrkanja po bass gitari ?
Ti kao imas specijalan senzibilitet da uzivas u bass gitari, pa ako ti u ta gore dva zvuka vise uzivas u bass gitari, onda iskreno saosecam sa tobom, mora da si imao gadno detinjstvo.
Batali s tim nemoćnim postovima u kojim ne umiješ ništa drugo osim da vrijeđaš. I nemoj da se miješaš kad pojma nemaš. Uostalom to ti jei u krvi. Komentarišeš čak i igre koje nisi igrao. ;)
Pa ja o bassu kao osecajnim melodijama i pricam u x postova. ;)
Naravno da je bas sastavni deo banda i upravo zato i navodim tool kao primer gde je basista izneo najveci teret u mnogim pesmama ;)
Za razliku od vecine bandova danas gde je bas eto ajde da postoji samo.
Ovaj iz mudvayne-a nista nije bolji od Fieldy-a iz Korna, meni licno je Fieldy 2 koplja iznad. A i on je epski basista u pm :)
Ako ne dozivljavas Eargasm onda i ne treba da slusas muziku ;) il ida se bavis njom. Muzika nije nesto sto treba da ti posluzi da ''uz nju samo zaspis'' . To je jedan bitan deo zivota, bar meni ;)
Djelimično se slažem, bar što se tiče prvog dijela.
Ne kažem da su mi pjesme radi spavanja, nego bih da istaknem vrijednost muzike za relaksaciju. I meni je muzika bitna stvar. Jednostavno uživam kad "nota" pecne nerve.:)
Sorry ako je moja konotacija rečenice bila uvredljiva.:)
PS u kornovim pjesmama bass je mahom radi reda.:kreza:
A što se tiče Rajana Martinija, grijeh je reći da je prosječan bass-gitarista.
Ti si krenuo prvi da vredjas, vredjas Metalikin One, to je za zatvor :).
I uvek kad nesto tako napises, ima da dobijes preko brnjice.
Ti si smejurija teska, slusas hard rock, al ne slusas jelte sataniste :D, jer ti to tvoj bog zabranio :D.
Pamtim one tvoje postove odavno, hriscanski rok i ta sra.nja :facepalm.
hahha stone sour :)
slusam ih ponekad iako su.. takvi kakvi jesu :)
WR, ne zanosi se, vidis da za neke legendarne stvari pricas da su bezvredne a udavi nas sa srednjoskolskim skilom basiste mudvayne-a.
Ja znam ljude koji nemaju band pa mogu da skidaju sve te ''okidace basa''.
Kako ne kapiras da genijalnost i umece ne leze samo u ludackom okidanju ili ludackom lupanju bubnjeva ? ne moze joey jordison iz slipknota da bude bolji, kvalitetniji bubnjar od Neil-a Peart-a iz Rush-a. Ili neki psihopata iz ded metal banda koji roka duplu 270+ bpm.
Sa0C5Uxpd3c
Dobro je da nisi jos poceo da pises kako je basista Crazy Town-a izmislio sviranje bassa :kreza:
Nisi svestan da likova koji sviraju bass kao ovaj iz mudvayne-a ima na svakom koraku, iza svakog you tube cover profila :)
Imam ortaka koji je neverovatan talenat za bar 5 instrumenata ali nema band.
A ovaj lik da je bolji ne bi okidao zice u bandu koji je bleda kopija bledih bendova kao sto su limp, korn i slipknot i ekipa :)
Ja te bandove slusam jer ipak nisu bledi kao raspali Mudvayne :)
Realno White, Pjana me podsetio, tj potvrdio moje secanje kakve si glupe postove pisao :)
Od klinca koji se cima sta da slusa, dal su satanisti, si dosao za mesec dana do faze da nam prosipas pamet o kvalitetnoj muzici.
E znas sta, cuo sam da je ovaj iz mudvayne-a satanista, neces ici u raj- slusas satansku muziku :to_care:
Vijetnam!53Ib6Bktwgk
EbI0cMyyw_M
ne moze joey jordison iz slipknota da bude bolji, kvalitetniji bubnjar od Neil-a Peart-a iz Rush-a.
Niti mogu svi oni basisti kao Geddy ;)
Ti si krenuo prvi da vredjas, vredjas Metalikin One, to je za zatvor :)+1
Vrhunska obrada legendarne pesme :) i to sa Buzzom :D i Reverend Maynard :D najjaci njegov ''kostim'' :D neprocenjivo! svi su odsvirali.. ajoj.
ufYRhuY0JT0
Metalika je za 28 godina postojanja uspela da izda dva sjajna i tri ok albuma (taj poslednji ok pre tacno dve decenije). Nece vas ubiti da slusate i druge bendove, ima ih brdo kvalitetnijih ;)
Nego, preslusao Surtur Rising, novo cedo Amon Amarth-a, vecina pesama mi se dopada, ali nijedna ne iskace preterano. Aerials prerada SOAD-a je potpuno nepotrebna. Mozda mi se vise svidi kasnije, ako ga uopste budem pustio.
3K0P8xnj6i4
...Ili neki psihopata iz ded metal banda koji roka duplu 270+ bpm.
Uh, ni to lupanje duple 270+ bpm nije jednostavno, mene je jedared uhvatio strasan grc...i za to treba imati talenat...ili bar nabildovane listove na nogama :D
Sad naidjoh na ovu pesmu dok sam browse-ovao YT
dpmAY059TTY
odavno nisam slusao Ganse :qliranje:
Metalika je za 28 godina postojanja uspela da izda dva sjajna i tri ok albuma (taj poslednji ok pre tacno dve decenije). Nece vas ubiti da slusate i druge bendove, ima ih brdo kvalitetnijih ;)
Lol, pa sve se slazem, al jel bitno dal je neki album izasao juce ili pre 20-30 godina :).
Albumi i pesme se slusaju, to sto je Metalika izbacila losije albume u poslednjih 10 godina, pa sta, jel treba da prestanemo da slusame fantacisne One, Fade To Black, i ostale.
Mada dugo ih vec nisam slusao, pre par godina sam po prvi put poceo da slusam Maiden-e, jes malo sam okasnio :D, al recimo da su mi u pocetku (pre 15-tak godina) najvise prijale balade iz hard rok muzike i dugo sam se drzao njih :), a Metalika ih ima na pretek.
I sad Maidene najvise slusam.
Btw, eno na Avali film Kosa :).
Obavezno stivo.
White Ripper
16.3.2011, 1:34
Realno White, Pjana me podsetio, tj potvrdio moje secanje kakve si glupe postove pisao :)
Od klinca koji se cima sta da slusa, dal su satanisti, si dosao za mesec dana do faze da nam prosipas pamet o kvalitetnoj muzici.
E znas sta, cuo sam da je ovaj iz mudvayne-a satanista, neces ici u raj- slusas satansku muziku :to_care:
Glupi samo ako vi tako kažete. Vi ste stvarno svi izgubili moral i neke pozitivne vrijednosti koje zaslužuju poštovanje.:paranoia: Nego da ne spamujem temu.
Ti si krenuo prvi da vredjas, vredjas Metalikin One, to je za zatvor :).
I uvek kad nesto tako napises, ima da dobijes preko brnjice.
Ti si smejurija teska, slusas hard rock, al ne slusas jelte sataniste :D, jer ti to tvoj bog zabranio :D.
Pamtim one tvoje postove odavno, hriscanski rok i ta sra.nja :facepalm.
Kad sam "reko raspali" nisam mislio na vrijeđanje melodije, već sam htio na neki način da omalovažim raspalo "preprlitanje" prstima.
Nije isto kad si svirač ili samo slušalac. Kod tebe u mozgu postoji one solo kao nešto apstraktno dok ja znam kako se svira, tj da je prelak za sviranje.;)
I ja stvarno stavljam tačku na diskusiju. Odvešće đe ne treba. Long live bass.
PS hsv
Tvoj post je apsurdan kad si reko da je rajan prosječan bassista. E to je glupo i to je za robije.
I ne cijenim brzinu, više cijenim sviračku preciznost. To slabo ko uspijeva da postigne. Eto Rajan iz madvejna svira fretless bass (za glupe bass bez pragova) tappingom. Sad vidi koji je to talenat, preciznost, tehnika...
lijenština
16.3.2011, 1:36
Youtube je odlican za spustanje ljudi na zemlju.
I Steve Vai se slaze s tim :P
DaPDE1HKDBI
Nisam rekao da je jednostavno nego bas i nije potrebno :)
Zar nije lepse uzivati u poliritmovima nego primati se na brzinu :)
ovako nekako : Jedan od retkih iz prog, '90+ bandova koji dostojno moze da se poredi sa Neil Peart-om :)
Dh3z__10bhg
ovde se bolje vidi, cale je jedan od boljih YT cover drummera :)
wDol0hiP2SE
Nisi verodostojan white :)
prosecan nego sta, ne za nas obicne smrtnike nego za standarde svetski poznatog band-a, to sto on divlja po basu ne mora da znaci da ima onu najbitniji kariku/osobinu koja nekoga cini iznad prosecnim basistom- ideju, kreativnost, osecaj za melodiju i sposobnost da stvarno postigne nesto sa tim basom osim da sto kaze pjana drnda. Ma daj bre, ti mislis da osim vas klinaca neko stvarno vrednuje tog lika ? :paranoia:
prosek proseka.
Jos cu cuti ovde da je gitarista Linkin Parka otkrovenje ove decenije :to_care:
lijenština
16.3.2011, 2:05
Nije lako uspeti preneti emociju u muzici. Razlika u dubini između ova dva nastupa je očigledna. Prvi više podseća na papirnati ukras drugi je iskreno odsviran i to se stvarno vidi.:)
Petrucci sram te bilo (u ovom slučaju). ;)
qC6Pldn_RGs
IVxsB5oNiTw
bela lampa
16.3.2011, 2:16
Jedina koja mi od njih prija...
aORjTo0B47E
Ili, nedaj boze, da uporedis high hopes koji je obradio Nigtwish sa Pink Floyd verzijom :to_care:
Evo malo ''bass full'' muzike i od mene :D
oQ_Uvoa9HZI
White Ripper
16.3.2011, 12:02
Nisi verodostojan white :)
prosecan nego sta, ne za nas obicne smrtnike nego za standarde svetski poznatog band-a, to sto on divlja po basu ne mora da znaci da ima onu najbitniji kariku/osobinu koja nekoga cini iznad prosecnim basistom- ideju, kreativnost, osecaj za melodiju i sposobnost da stvarno postigne nesto sa tim basom osim da sto kaze pjana drnda. Ma daj bre, ti mislis da osim vas klinaca neko stvarno vrednuje tog lika ? :paranoia:
prosek proseka.
Jos cu cuti ovde da je gitarista Linkin Parka otkrovenje ove decenije :to_care:
Pretjeruješ
. 100% sam siguran u svoj stav,ali uzalud je da te ubjeđujem, nema svrhe, dovoljno je da ja znam kako stvari stoje.:)
Samo da dopunim moj post odozdo, vezan za satanizan i slično.
Nisam ja nikakav vjerski fanatik niti sam iz svešteničke familije. Hevi metal jeste sav pun hejta i jeste jedan veliki bunt. Al zar nama treba da bude uzor neko ko podržava satanizam? Zar mi treba parama za koncert da podržavamo njihove organizacije? Najbolje bi bilo da se se to sluša ali da se zanemari izvođač. To je bilo moje mišljenje dugo vremena.
Danas rezonujem ovako
Hevi metal je totalno otkačen žanr muzike. Cilj "satanisanja" jeste šokirati javnost (u istoriji su to radi Artur Rembo, Šarl Bodler). Kad neko sebi da kontraverzno ime svak će reć "aj da vidim šta je to". I na kraju zavoli i vidi da ništa od satanizma nema.
Neki bendovi su zaista satanistički i prostog razloga što su previše pesimistični, što su bili odbačeni od društva pa žele da se "svete" normalnom svijet itd tako što će "ideal" Boga okaljati. Ima tu još dublje analize.
Siguran sam pjanoviću da si ti i prolazio kroz neke faze razmišljanja. Moji postovi, prijatelji sa foruma, nisu glupi, nego se vi ne trudite da me razumijete. Naravno, nisam došao na forum da me razumijete, nego čisto da razmjenimo mišljenja.POzzz. Nikakav quote mog posta me ne interesuje.:ciao:
Smorili ste do onih dole dlaka sa merenjem chiji je "bass" veci, vec je pochelo masovno gadjanje "dobrim i loshim" bendovima. Ako slushate samo jedan instrument iz cele kompozicije i onda ih medjusobno uporedjujete, radite to pogreshno. Primer kako skup prosechnih soloa (i natprosechnih bubnjara :D) mozhe da zvuchi drugachije ;):
o8LWz7zrOEc
EDIT: Evo i poduzheg drum battle-a ove dvojice (tematika slichna) sa daleko boljim kvalitetom zvuka.
d9s4Vank7jE
blast beat
16.3.2011, 13:08
Vama je ovde bas zanimljivo. :kreza: HSV samo forsira Tool, kao da je najbolji moguci bend ikada, a ostali se upljuvase oko basiste Mudvayne-a i Dejva iz Foo Fightersa. Ja sviram bas, i to mi je omiljeni instrument, a to sto neko ceni samo brzinu kod sviranja gitare i njene visoke tonove me bas briga. Oni su ograniceni i na gubitku.
I da... Smarate sa Kurtom Kobejnom. To sto je on sebi prosvirao mozak, ne znaci da je on neki ogroman faktor da treba da ga recimo Dejv zali i nakon 15-ak godina.
yJasHfHhejM
HSVstoned
16.3.2011, 19:14
Zanimljivo je tebi u mozgu jer ne vidis i ne znas sta sam sve ovde postavljao ;) od dnb do ded metala ;) jer sve to slusam. Ali ne neke blede, prazne artiste.
A da je jedan od najboljih bandova od '90 pa do danas- apsolutno.
A za kobejna i ekipu mu se j..e. Dobio si zahvalnicu zbog kobejna i dejva :)
blast beat
17.3.2011, 1:15
Zanimljivo je tebi u mozgu jer ne vidis i ne znas sta sam sve ovde postavljao ;) od dnb do ded metala ;) jer sve to slusam. Ali ne neke blede, prazne artiste.
A da je jedan od najboljih bandova od '90 pa do danas- apsolutno.
A za kobejna i ekipu mu se j..e. Dobio si zahvalnicu zbog kobejna i dejva :)
Ja sam prelistao proteklih par strana, i ono sto sam video u 90% tvojih postova je Tool, ne samo snimci nego rasprava o njima.
To sto oni tebi odgovaraju, ne znaci da su odmah jedan od najboljih bendova. Ja mozda nemam dovoljno prefinjen ukus, pa mi takva muzika ne odgovara, nego slusam ono sto ja smatram da je dobro i da mi se svidja i odgovara. A za druge me zabole da li i oni misle da je to kvalitetan bend ili "prazni artist" kad se vec frljamo engleskim recima.
A FF volim ponekad da slusam, Dejv mi je skroz kul lik. Nisu nista revolucionarno, ali zasto neki bend mora biti revolucionaran i totalno drugaciji da bih ga slusao? Svidja mi se takva muzika i kraj, to slusam.
I evo novi singl Aeternie, mlao drugaciji od onoga na sta smo navikli od njih.
EZx0_wZoppA
Kreator na Exit-u (steta sto je skoro sve ostalo ove godine sr***e), Iced Earth 23.11. u SKC-u a Kai Hansen se pridruzio Kiskeu u Unisonic-u (ali nije napustio Gamma Ray naravno). Sjajan dan za metal muziku u domovini. :D
Pa na osnovu par strana zakljucujes nesto ? ajde bezi bre, smesan si..
QKztcowDxvA
White Ripper
17.3.2011, 13:01
Moj najomiljeniji bend je metallica ali moram da priznam da su Iron Maiden i Judas Priest kvalitetniji tj. prave kvalitetniju muziku.
EQ96oEwYrE8
blast beat
17.3.2011, 13:15
Pa na osnovu par strana zakljucujes nesto ? ajde bezi bre, smesan si..
Na osnovu par prethodnih strana sam zakljucio da si u ovoj raspravi oko basa u vecini slucajeva spominjao Tool. Nisam rekao da su losi, nego da si smorio sa njima i sa pljuvanjem svega sto se tebi ne svidja. Pa sta ako neko voli Mudvayne? Ja ih ne volim, ali necu sada pljuvati po njima. Ako neko smatra da su kvalitetni, neka misli, njegovo pravo. Ti ga sigurno neces ubediti u suprotno, kao sto ni tebe niko nece ubediti u suprotno za bilo sta vezano za muziku. Pusti ljude nek slusaju sta hoce...
veseliburek
17.3.2011, 14:14
jaooooj ljudi, al' će bude večeras :D
sx9gOYHZ2kc
E4To9BC2jx8
http://www.youtube.com/watch?v=gaN_mBWui5A
http://www.youtube.com/watch?v=HEt2XdN_TbQ
HSVstoned
17.3.2011, 18:02
G8h_MfZng4o
:qliranje:
White Ripper
17.3.2011, 19:30
TPFdmpCvCHw
Odličan je ovaj cover, a ovaj momak stvarno kida samo najviše volim ton bassa sa džez magnetima. Ovi "metalski" daju previše bass tona.
WhenDarknessFalls
17.3.2011, 20:20
Pa vidis da taj Warwick i ima jedan jazz i jedan precision magnet. Sad, moguce je da su oba u isto vreme odvrnuta, ali mi se ipak vise cini da ovde samo taj Jazz u bridzu radi.
A taj "metalski", tj zveckavi (ako mislimo na isto) zvuk je do novih zica i jako agresivnog sviranja. Decko ubija kako svira :)
HSVstoned
17.3.2011, 20:45
Ovaj cover bass lik bas ima lep zivot- zivi u L.A, i ima krs kvalitetne opreme :)
Bass razbija a i ne peva lose.
White Ripper
17.3.2011, 23:13
A taj "metalski", tj zveckavi (ako mislimo na isto) zvuk je do novih zica i jako agresivnog sviranja. Decko ubija kako svira :)
Zveckanje je posledica raštimovanih žica. Pjesma se svira valjda na F C G C pa zbog toga. Mada teško mi je baš razlučit. Jazz magneti su zakon.:)
WhenDarknessFalls
18.3.2011, 0:05
Nije do toga. Vidis da se maltene i ne vidi da se zice pomeraju, stavio je deblji set da bi tenzija zica bila kao i kod standardnog stima. Samo agresivnije sviranje i sveze zice :)
Vi i dalje o basu? Evo vam lekcija.. :D
2hBnDCHmcnY
http://www.youtube.com/watch?v=LFhq2ATI-7o
Vi i dalje o basu? Evo vam lekcija.. :D
ZqWLSe0FS0I
veseliburek
18.3.2011, 21:31
OoFWwj29iEo
prvi singl Hammerfalla :)
anded zombi leš!
18.3.2011, 22:52
Zastranilo se dosta u poslednje vreme... Dosta nekog laganog zvuka, ethereala, darkwavea i folka... ambient/dark ambient muzike, neka hipster experimental sra*a...
Mada metalčuga i dalje dominira: i dalje progi, folkiš, avante-garde zaje*ancije. :) samo mi je sve teže da se poptuno posvetim tim nabudženim stvarima. :S
nexexcalibur
18.3.2011, 23:09
Previse metala ovde...da dodam malo klavira...
7poHAZ15SVg
White Ripper
19.3.2011, 12:13
http://www.vijesti.me/caffe/metalikina-pjesma-master-of-puppets-proglasena-najbolju-clanak-11434
Mislim šta reći. Ovo znači da slušam najkvalitetnije bendove.:kreza:
Po meni najbolji bendovi su Metallica, Iron Maiden i Judas Priest. Ostalo može sve u provaliju da ide,osim još onih par starijih bendova )black sabath i sl.).;)
Luka Filipovic
19.3.2011, 17:12
Meni su uglavnom ti novi bendovi sra*e.:cool:
On topic:
FSUXdWCq5kk
White Ripper
20.3.2011, 15:07
Tek sam koro počeo da ih slušam, i nisu loši.:)
DnbAOXtFJyM
Sass Drake
20.3.2011, 15:08
8KM0ypK5NIg
White Ripper
20.3.2011, 22:51
Totalno sam se otrovo Skidrowom.:kreza:
http://www.youtube.com/watch?v=ivFYVAntpw0
Muzika iz filma SucK
aqV7FTetNQc
i još jedna vampirska
a-zcB8akV9M
j.radovan
21.3.2011, 15:36
qbsCSzyunJs
Sada mi je zao sto ne znam ruski.
eY-eyZuW_Uk
wLBpLz5ELPI
WEL6_SuQCu8
Najbolji njihov koncert, samo šteta što nisu svirali Hit the lights... :opanachke
uhh, moram ovo da stavim
UoYls_Afkqk
White Ripper
22.3.2011, 1:09
Moja omiljena thrash metal pjesma.
Ovu najviše volim od metalike
http://www.youtube.com/watch?v=bg92QpjRcJk
Definitivno najbolje izvodjenje ove pesme ikada, iz Melburna 2004 godine. Jedva nadjoh HD, pa prebacite na 720p za najveci audio uzhitak :):
hbrpNwK30wI
Kakav cover.. :D
LoUBKDYJASM
Srlandand
22.3.2011, 22:24
Savrsena pesma :)
AQ9zeDd0mpg
Ni ovu obradu ne izbacujem iz glave
rQi8wEHMm5Y
White Ripper
23.3.2011, 19:10
Za zle jade fino sviraju ali šteta, satanisti su.:(
uEkPi0xx4jM
Malo podsecanja na sinocni koncert, nazhalost oproshtajni :(. Spot je vanserijski, moram reci:
mqaZrzFMJP4
anded zombi leš!
25.3.2011, 2:40
Za zle jade fino sviraju ali šteta, satanisti su.:(
Pa, možda. Da, zastupaju "uzmi šta želiš" pristup životu, prepuštanje strastim i tako to. :) Ali ne vidim zašto bi to tebi smetalo? Nije da pozivaju na pogrom hrišćana ili jevreje, a nisi ni ti monah koji živi u celibatu i na vodi i hlebu.
Mislim da je ta jednostavna gotična erotičnost glavna crta njihove lirike, pa i muzike. Do nje dolaze preko priča o vampirima, Eržebet Batori, Barkera...
Recimo novi album je o Lilith (http://en.wikipedia.org/wiki/Lilith).
Uglavnom - odličan bend, nemoj da te površan utisak spreči u detaljnijem preslušavanju njihovih radova. :)
Da ne bude oftopik, pokušaj da se oživi muzika antičke grčke:
http://www.youtube.com/watch?v=a28iwNevoJs
http://www.youtube.com/watch?v=rvYqSmpOZBs
Ma ignoriši Rippera... Vidi taj satanu svugde. :D
Nego, jedan komšijski bend. :)
YVtEaOtauvk
Ево да се ја убацим и у ову тему. Ова песма ми се много свиђа.
f9mQkFpkShg
White Ripper
25.3.2011, 12:15
Pa, možda. Da, zastupaju "uzmi šta želiš" pristup životu, prepuštanje strastim i tako to. :) Ali ne vidim zašto bi to tebi smetalo? Nije da pozivaju na pogrom hrišćana ili jevreje, a nisi ni ti monah koji živi u celibatu i na vodi i hlebu.
Ma ne smeta mi više, šta, to je muzika nema u sebi religije. Slušam to a ne moram da prihvatim, je li jes? :)
Mada Cradle je dobar ali previše heavy za mene. Oni jedanput kažu da su satanisti, jedanput to poriču, tako da ja mislim da je poenta u reklamiranju. Ja sam ih poslušo čisto da bi vidio "šta sviraju s obzirom da su satanisti" i svidjeli su mi se. Ma sve je to puko foliranje sa "sektom". :kreza:
Najgrublje što mogu da slušam jeste onaj Slipknot.:)
http://www.youtube.com/watch?v=D1jQKpse7Yw
blast beat
25.3.2011, 15:12
Ma COF je tako ispeglan produkcijski da je to strasno. Gledao sam neke live snimke, i cuo utiske sa koncerta iz BG-a. Ukratno - blagi uzas.... A tematika je naravno reklama, moraju necime privuci mladu (mahom zensku) publiku.
Inace, poslednji album Dark Moora je neverovatno dobar. Po mom misljenju - najbolji album za 2010.
w36FsaTsOpc
7_W_6lBRwr4
HSVstoned
25.3.2011, 19:31
nisam cuo ono od nightwish-a, mislio sam da za njih nikada necu dati zahvalnicu ali.. ;)
Morello ume i da upropasti pesme nepotrebnim izivljavanjem ali ovde mi odgovara :D
_UCl6Ypwz-M
ovo me dize ovih dana
xiBLQT5t7tw
MCOrtJMQmVs
i28UEoLXVFQ
Toliko od mene za ovaj put :)
Savrsena pesma :)
AQ9zeDd0mpg
:love: za pesmu.
Malo joj je glas previse hrapav, al dobro :).
Ovo je pesma b'e, ish satanisti i hriscani iz teme :D.
Fala :tapsh:.
Evo verzije iz studija nekog, ipak leprsavije zvuci.
-F_9fgtEKYg&feature=related
Драги Французи, молим вас позајмите нам ову девојку.
У замену вам шаљемо Стоју, Секу, Нату, Раду, Мину, Ољу, Тању, Сању и још једно 30ак сисатих особа које себе сматрају певачицама и злостављају нас својим крештањем, вриштањем, цичањем.
А да, да не заборавим Џеј Кеј. Њу избаците из авиона док буде путовала ка вама. Не вреди муке да се бакћете са њом.
Унапред захвална,
Србија.
Hhahaahahahahah
Insecticide
26.3.2011, 14:41
Ovako se svira.
http://www.youtube.com/watch?v=PiWRjBshIUQ
White Ripper
26.3.2011, 18:31
Cradle of Filth mi je inače preporučio udžbenik srpskog jezika kad smo učili Bajrona i ovu pjesmu
UPUgLrnan0w
Baš imaju fore. Da su loši ne bi nam ih udžbenik preporučivao.:)
veseliburek
26.3.2011, 19:36
Cradle of Filth mi je inače preporučio udžbenik srpskog jezika kad smo učili Bajrona i ovu pjesmu
Baš imaju fore. Da su loši ne bi nam ih udžbenik preporučivao.:)
Wha'? :confused:
SaT|WarLord
26.3.2011, 19:49
Samo domaci rap
White Ripper
26.3.2011, 20:27
Wha'? :confused:
Jeste, ništa se ne čudi.:)
Ko god voli imalo akostičnu gitaru neka pogleda ovog profija šta radi. ;)
0XYWblUqU0s&feature=related
DobroslaV
26.3.2011, 21:45
Evo nešto od mene :)
1ygI3BZxdCY
w9TGj2jrJk8
PfAWReBmxEs
Kada sam čuo da je Mađarski heavy/power, I was like :paranoia:
vGNzydpVaYw
Onda odslušah, and I was like :nov_guita
:D
-F_9fgtEKYg&feature=related
Slusam celo popodne :love:.
Je veux = I want
Donnez-moi une suite au Ritz, je n'en veux pas
Des bijoux de chez Chanel, je n'en veux pas
Donnez-moi une limousine, j'en ferais quoi ?
Offrez-moi du personnel, j'en ferais quoi ?
Un manoir à Neufchatel, ce n'est pas pour moi
Offrez-moi la Tour Eiffel, j'en ferais quoi ?
Give me a suite at the Ritz hotel, I don't want that
Chanel's jewellery, I don't want that
Give me a limo, what would I do with it?
Offer me staff, what would I do with it?
A mansion in Neufchatel, it's not for me
Offer me the Eiffel tower, what would I do with it?
Je veux de l'amour, de la joie, de la bonne humeur
Ce n'est pas votre argent qui fera mon bonheur
Moi je veux crever la main sur le coeur
Allons ensemble, découvrir ma liberté
Oubliez donc tous vos clichés
Bienvenue dans ma réalité
I want love, joy, good spirit
It's not your money that will make me happy
I want to die with a hand on my heart
Let's go together, let's discover my freedom,
Forget all your prejudice, welcome to my reality
J'en ai marre de vos bonnes manières, c'est trop pour moi
Moi je mange avec les mains et je suis comme ça
Je parle fort et je suis franche, excusez-moi
Finie l'hypocrisie, moi je me casse de là
J'en ai marre des langues de bois
Regardez-moi, de toute manière je vous en veux pas et je suis comme ça !
I'm fed up with your good manners, it's too much for me
I eat with my hands, I'm like that
I speak loud and I'm direct, sorry
Let's end the hypocrisy, I'm out of it
I'm tired of double-talks
Look at me, I'm not even mad at you, I'm just like that
Je veux de l'amour, de la joie, de la bonne humeur
Ce n'est pas votre argent qui fera mon bonheur
Moi je veux crever la main sur le coeur
Allons ensemble, découvrir ma liberté
Oubliez donc tous vos clichés
Bienvenue dans ma réalité
I want love, joy, good spirit
It's not your money that will make me happy
I want to die with a hand on my heart
Let's go together, let's discover my freedom,
Forget all your prejudice, welcome to my reality
White Ripper
28.3.2011, 14:53
Kako sav pretrnem kads slušam ovu pjesmu, a pogotovu dok gledam spot.:paranoia:
Uz1ftZ5e3hQ
Belphegor
28.3.2011, 16:43
MIMW0aHN0ks
lijenština
29.3.2011, 5:27
Malo kuliranja. :)
TM2v5kyAO1k
Luka Filipovic
29.3.2011, 12:50
_Q_CKzWqIHQ&feature=related
Gorillaz time, obey or gtfo! :D
ondpLxoRJuk
pw8PpYBiDsc
RAP/HIPHOP
http://www.youtube.com/watch?v=jgk7i2zv-Vs
^ :n_klanja:
HSVstoned
29.3.2011, 16:29
E al ga zabode, eminem i lil wayne :kreza:
w_6SE58Il20
King James
29.3.2011, 16:48
RAP/HIPHOP
http://www.youtube.com/watch?v=jgk7i2zv-Vs
^ :n_klanja:
Ako je to hip hop, ja sam traktor :D
vimZj8HW0Kg
Cisto da se malo obrazujes :D
alexandar87
29.3.2011, 17:01
http://www.youtube.com/watch?v=ox9bwJadfYo
Hahahahahah,u venu :D
HSVstoned
30.3.2011, 11:22
jcU806hyQPc&feature
U 99% slucajeva vise volim studijsku verziju od live-a.
Ne volim live improvizacije, ni u pevanju, ni u sviranju, to vazi za sve pesme.
^Takodje uvek slusam studijske snimke jer su jednostavno kvalitetnije odradjeni i bolje zvuce, ali me ovo uvek ostavi bez daha:
PyFUZ-kArT8
Slusajte u FLAC koga interesuje, YT je tu cisto da se zna na koju pesmu mislim. :)
Meni su mnogo lepše live verzije nego studijske, ne znam zašto ali studijske verzije brzo dosade a kada skinem 30 koncerata gde svaki put bude drugačije izvođena ta pesma ne dosadi nikad :D I dosta bendova na nastupima ima više energije i mnogo bolje zvuče nego u studiju. Evo ovo zvuči pet puta lepše nego na albumu
HEmvV_AwRk8
a tek ovo...
x5rU1WpOe08
3R_-3w_Iwk0
:D this monkey's gone to heaven
mala skola bubnjeva ;)
a ni dzitra ne zaostaje, bar sto se tice melodije. A i spot u duhu pesme :cool:
O5xuY3OFHvA
Nisam ovo pustio ima par meseci, u poseban trip me baca pesma.
White Ripper
31.3.2011, 10:55
Još jedna čisto satanistička grupa koja pravi kvalitetnu muziku.
http://www.youtube.com/watch?v=-SQGJ0rfIEk
HSVstoned
31.3.2011, 11:11
:to_care:
Videces ti raj k'o sto cu ja videti povrsinu saturna :dzavo:
White Ripper
31.3.2011, 11:17
Nisam ja kriv što su oni sektaši.:a_bleh:
It is a music, it doesnt have religion.:)
A jeli ?
L_XFMCgeI7c
:a_bleh:
U pakao sa njim :dedica:.
U 99% slucajeva vise volim studijsku verziju od live-a.Takodje uvek slusam studijske snimke jer su jednostavno kvalitetnije odradjeni i bolje zvuce
Jesu kvalitetniji, ali meni je npr. ovo mnogo bolje od studijske verzije, koliko god loš kvalitet bio. :D
3MgwYpH3jzwMada kapiram da je to do žanra muzike.
Još jedna čisto satanistička grupa koja pravi kvalitetnu muziku.Niti su oni satanisti, niti je to kvalitetna muzika. :kreza:
Ne znam čemu više takvi komentari, jedno milion puta su ti ljudi objašnjavali sve to i ti ćeš opet sutra dođeš staviš klip metalike i kažeš vidi satanisti. :confused:
Searching, seek and destroy :dzavo:.
Sass Drake
31.3.2011, 12:06
:dzavo::dzavo::dzavo:
72m_Rq-bHN4
Wolverine
31.3.2011, 12:16
Kreator na Exit-u (steta sto je skoro sve ostalo ove godine sr***e), Iced Earth 23.11. u SKC-u a Kai Hansen se pridruzio Kiskeu u Unisonic-u (ali nije napustio Gamma Ray naravno). Sjajan dan za metal muziku u domovini. :D
Šta bre sra*e? Srki bićeš biven :D kad ti dođem gore! Jamiroquai na Exitu! :n_klanja:
NvE-5P4MBv8
Well I can accept that you have your faith
So you must accept that I have none
You chase your god into your grave
I'll die alone when my days are done
All these fabulous beasts that you strike down
All this beautiful land that you claim to command
And all these wars in the name of a book
There's god in your heart but there's blood on your hands
So where are you fires of hell
So where now your golden gates
I see no angels, no heaven on high
I hear no marching of your saints
Go placidly amongst the noise and haste
Well, I know your churches are a sight to behold
And I know your stories as good as any man
I know we all have our crosses to bear
But I?ll waste none of my time in desperate prayer
I've rung the bells of the Mont St-Michel
But me and the saviour were never that close
I've called into the night with no hope of reply
But I?ve seen the holes in the holy ghost
So where now, your peace to all men
So where now, your undeniable proof
Where is it written, in paper or stone
An eye for an eye and a tooth for a tooth
HSVstoned
31.3.2011, 12:52
Sve zavisi, nekada prvo cujes live verziju i posle ne mozes da se naviknes na studijsku :) ali obicno svi vise vole studijske verzije. Ja volim live kada su extended ili sa specijalnim gostima, efektima, drum battleovima..
White Ripper
31.3.2011, 13:24
Ne znam čemu više takvi komentari, jedno milion puta su ti ljudi objašnjavali sve to i ti ćeš opet sutra dođeš staviš klip metalike i kažeš vidi satanisti. :confused:
Ma sprdam se. Vidiš da mi je svaki komentar u temi vezan za sektaše.:kreza:
Kako volim bass ove pjesme.
R2F_hGwD26g
HSVstoned
31.3.2011, 14:03
E sa ovima si miran, oni imaju svoju religiju/ masoni :kreza: :dzavo:
Ja vise volim spot iako je neofisl.:D
Luka Filipovic
31.3.2011, 14:38
tfUSZVIWhxA&feature=related
zuOnGqKL4eQ
o1tj2zJ2Wvg
:dzavo::dzavo::dzavo:
*snip*
Jedan od mojih omiljenih BG refrena. :qliranje:
RETURNING OF THE MIRACLES
IT'S MY OWN REQUIEM!!!!!! :alealeee:
U poslednje vreme se neobično mnogo ložim na:
nLakU4N2NI8
A koncert se polako bliži. :dzavo:
XpTXHhMa_YQ
Aj jos i ovo kad sam dobre volje :to_care:
Enjoy :qliranje:
Malo przenja! Najlegendarnija pesma :D
AEq62iQo0eU
Au i na ovo sam zaboravio.. isto par meseci ne pustih.
ovo mi je na k810 bilo u plejlisti za spavanje :to_care:
Ako nisam spavao bar 20x celu noc samo sa ovom pesmom nisam ni jednom :)
A da vam ne pricam kakve sam metafizickomisticne snove imao :icon_stud :D
text ubija.
0F4CJGCQ1cQ
najjaci komentar sa jednog drugog gravity klipa :
Does anyone have the same side effects that I do when listening to any song with Maynard? You know, where your brain melts out of your ears?
AydenJayy (http://www.youtube.com/user/AydenJayy) 1 month ago 43likes http://s.ytimg.com/yt/img/pixel-vfl3z5WfW.gif
WhenDarknessFalls
1.4.2011, 1:26
Nece da embeduje, pojma nemam zasto :)
http://www.youtube.com/watch?v=AsupJW8SRuM
White Ripper
1.4.2011, 11:06
@pjanovic
F29aFb0CuyU
Ima li logike porediti motorhead i slayer?
Subliminal_March_2011_N-Tchbl
http://www.friskyradio.com/shows/?id=192
Odličan dark progressive, ceo mix u trajanju od 2h može se skinuti ovde:
http://www.n-tchbl.com/music/2011/Subliminal_March_2011_N-tchbl.mp3
besplatno i sasvim legalno.:)
AQ9zeDd0mpg
Što li su svi poludeli za ovom pesmom? Još neko je postavio u ovoj temi skoro, a vidim da je share-uju i na drugim sajtovima, gde god stignu...
Jedna veoma dobra, i interesantna obrada:
4xjPODksI08
Ja sam kacio Francuskinju :).
Zasto ? Pa zato sto je sasvim prirodna em originalna.
Takvih pesama je danas tesko naci.
Daj mi nesto speshl ;).
Ali ajd okaci nesto sto nije speshl, naebo si :).
Ebo vas bass, udario vam u glavu ;).
Evo ti ultra talentovana prirodna riba koja cak i ne vodi racuna o svojim obrvama :D al' peva kao andjeo. Cak mi je islatka malo u drugom spotu :D
solo
eKZsZkH_MJc
i ''band''
uryUCVhjtr4
Naravno ne mogu ovo da slusam ali mi je prijalo da cujem ovih par puta.
Antioksidans danasnje globalne alt/pop/amb/trip-hop/ scene ;)
A francuskinja je dobra, meni nesimpaticna i smara :dzavo:
Ajde kopiraj ove dve pesme, u Wave pa slusaj, ako izdrzis 2 puta zaredom da poslusas, aj l sak jor dik men :D.
Kod te gore, video prezentacija je sve.
Onu Fransuckinju sam slusao jedno 50 puta, za poslednja 2-3 dana.
To je pesma !
Ne pricam ti da ja ovo slusam ali da sam izvalio alt. kvalitet.
A i riba je cenjena u muzickim krugovima samo da znas, u svakom slucaju kida, svira 10+ instrumenata a kida kako peva.
Pa ja ovu tvoju krezavu francuskinju nisam izdrzao ni minut, keve mi, ajde sto mi je antipaticna ali osim melodicnosti koju prave instrumenti i kvazi sexy francuskog ja ovde ne cujem nista vredno mazohistickog preslusavanja tvojega :dzavo:
A kad smo vec kod alt/mejnstrima ajde da predlozim ovo :
lwD1vQ_Gw2A
nego pjanovicu, dajder link za ono sto si nasao pre par meseci, eks yu neka alternativa, neka rekao bih klinka plavusa peva. Da ne kopam po temi..
Zasto ? Pa zato sto je sasvim prirodna em originalna.
Takvih pesama je danas tesko naci.
Samo nisi navikao na jam session... ovakve stvari nastaju sasvim prirodno kada se par prijatelja sastane i džemuje malo :)
A ako hoćeš originalnost, eno ti Lady Gaga :dzavo:
(doduše, ona zaista nije loše svirala, niti pevala dok je zaista bila 'svoja': )
NM51qOpwcIM
Ili ovo, za originalnost?
dLEoxUf-KUM
Ja gotivim lejdi gagu, riba je objasnila kako se uzima kes, a i dalje je bolesna i tezak kreten. :D
Samo nisi navikao na jam session... ovakve stvari nastaju sasvim prirodno kada se par prijatelja sastane i džemuje malo :)
To ti kazem ;).
Polly Jean ima novi album, Let England Shake.
Producenti ovog albuma su John Parish, Mick Harvey, Flood.
http://www.popmatters.com/images/news_art/l/let_england_shake.jpg
Va0w5pxFkAM
lG8KjeRoUKw
Aaaaaaaaaa ,frazncuskinja je ludilo ,dobro je skroz ,svaka mu cast ko je okacio link.
Evo nesto nase H9vANYQiOW4
Meni je Lena mnogo svidja.:love:
Ima li logike porediti motorhead i slayer?Ne.
Inače..
f7Nffq0bOgE
Luka Filipovic
1.4.2011, 16:57
aGmAmJFUvzM
awi14wDTxNw
:love:
Doorsi, jedini poznati kultni bend koji nije imao bass gitaru.
a white stripes :kreza: :to_care:
White Ripper
1.4.2011, 18:18
Ne pricam ti da ja ovo slusam ali da sam izvalio alt. kvalitet.
A i riba je cenjena u muzickim krugovima samo da znas, u svakom slucaju kida, svira 10+ instrumenata a kida kako peva.
Pa ja ovu tvoju krezavu francuskinju nisam izdrzao ni minut, keve mi, ajde sto mi je antipaticna ali osim melodicnosti koju prave instrumenti i kvazi sexy francuskog ja ovde ne cujem nista vredno mazohistickog preslusavanja tvojega :dzavo:
Ma batali prepirku s pjanovićem, ti misliš da on ovo sluša, on se samo loži na ove francuskinje s tinejdžerskim glasom.:a_bleh:
Evo ovo je pravo. Kako čoek svira, nema dana da ne poslušam neku njegovu izvedbu.
q5wBQh0Yqj4
King James
1.4.2011, 19:06
nrlnSQYkZss
Ovo slusam po ceo dan vec nedelju dana :paranoia:
Ja sam to svirao i presao na medium u Guitar Hero 3 :D.
Prsti mi leteli po tastaturi :alealeee:.
White Ripper
1.4.2011, 19:27
James
Ti reče ne voliš power metal.:kreza:
Da ti preporučimo još koju dobru power metal pjesmu?:to_care: Recimo Ghost division?
Uz ovo umirem od plača.
http://www.youtube.com/watch?v=h_ZnqcGV71M&feature=related
A sad odoh da slušam beherit. :D
Uz ovo umirem od plača.
http://www.youtube.com/watch?v=h_ZnqcGV71M&feature=related
A sad odoh da slušam beherit. :D
Koja je ovo vrsta metala?
Ma batali prepirku s pjanovićem, ti misliš da on ovo sluša, on se samo loži na ove francuskinje s tinejdžerskim glasom.:a_bleh:
A sta fali Francuskinji sa tinejdzerskim glasom? Da nije mozda satanista? :D
@Wiki: Bosanski Trash. :D
White Ripper
1.4.2011, 19:54
A sta fali Francuskinji sa tinejdzerskim glasom? Da nije mozda satanista? :D
Sumnjiva je.:kreza:
@wiki
Black (ne metal, samo black) :D
Neke solaze Sentenced-a... :n_klanja:
UyxaYcwL3rE
Sass Drake
1.4.2011, 23:56
Joj, joj, bože moj, mačka na putu, čeka me ne bježi, kad joj priđem ona reži :dzavo::dzavo::dzavo:
jyU0HRvLSXM
veseliburek
2.4.2011, 0:09
ja se stvarno izvinjavam na rečniku, ali ova pesma je neprej*biva ;)
Aht9hcDFyVw
http://www.youtube.com/watch?v=VKpfAibby58
@veseliburek - neko je danas gledao VH1 Greatest Male Singers? :D
Da ne bude off:
y2KC1P9s6-Q
:cool:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.