PDA

Prikaži potpunu verziju : Šta slušate od muzike...

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66

WhenDarknessFalls
1.12.2007, 13:15
KSE all the way! Prva dva albuma su hardcore/metalcore, zadnja dva zesca melodika... Pa ko voli nek izvoli :) Takodje slicni njima su npr Summer Dying, Satariel, Diablo, Caliban... Ima tu kvalitetne muzike :rolleyes:

@Insecticide ako hoces na foru pantere, jedino neki thrash, shta znam... Vader, Testament, Overkill...
A ako hoces da gitare onako przhe, nadji Insomnium, zadnji album za pochetak...

Covenant
1.12.2007, 13:17
The Black Dahlia Murder-poslusaj :opanachke
O da-kako da zaboravim Kreator :nov_guita

CrowN
1.12.2007, 13:21
Loše se sećaš.
Moguce :D
Ja se secam da sam u to vreme kada je izasao Independent trazio nesto sto barem izdaleka podseca na Panteru, pa mi se Sacred Reich cinio kao resenje. Nije mi se svideo album, preslusao ga par puta i zamenio za Overkill - I Hear Black :D

Carl Jonson CJ
3.12.2007, 2:37
Hej, pusti kose pune polena!
'Ajde, baš u inat baba-rogama!
'Opla, digni suknju iznad kolena,
znam da kriješ čardaš u tim lepim nogama!

:mrgreensa

Wolverine
3.12.2007, 16:24
Ahhh, konacno sam nabavio Slippery When Wet i Keep The Faith, originale (jedan iz 1986, a KTF iz 1992). Jao ljudi my happiness has no end:qliranje::to_care:. Zaboravih da napisem da je Jovi ali to se zna. Nego moze li neko da vidi koliko kostaju Have A Nice Day, Bounce i Lost Highway originali po BG knjizarama i ako negde ima maestralni These Days (javite na PM da ne bi reklamirali).

NjegovaWisost
3.12.2007, 16:26
За плес: Филм - Срце на цести :kreza:

Đe me nađe :tapsh::tapsh::aplauz::aplauz:

Carl Jonson CJ
3.12.2007, 17:05
Ahhh, konacno sam nabavio Slippery When Wet i Keep The Faith, originale (jedan iz 1986, a KTF iz 1992). Jao ljudi my happiness has no end:qliranje::to_care:. Zaboravih da napisem da je Jovi ali to se zna. Nego moze li neko da vidi koliko kostaju Have A Nice Day, Bounce i Lost Highway originali po BG knjizarama i ako negde ima maestralni These Days (javite na PM da ne bi reklamirali).

А овај... ехм... јел можда верзија за Јапан? Има много занимљивију слику :to_care:

Đe me nađe :tapsh::tapsh::aplauz::aplauz:

Поготово онај део "на на нанаана нана" :D

Wolverine
3.12.2007, 19:28
А овај... ехм... јел можда верзија за Јапан? Има много занимљивију слику :to_care:

Jok, nazalost je ona kesa koju je Jon uradio (prokleta zena Al-a Gore-a)!:mad:

Carl Jonson CJ
3.12.2007, 19:35
Jok, nazalost je ona kesa koju je Jon uradio (prokleta zena Al-a Gore-a)!:mad:

Не знам целу причу, али зар Џон није хтео да то буде слика на албуму због оног розе оквира? :)

Wolverine
3.12.2007, 21:22
To znam, ali je to greskom proslo, pa je Jon puko.

WhenDarknessFalls
4.12.2007, 3:41
U zadnje vreme sam skroz u nekom "tra la la metalcore" raspolozenju sto se tice muzike... Nonstop mi u plejlisti Caliban, All That Remains, Killswitch Engage, Shadows Fall, Nasum, As I Lay Dying, Still Remains, Atreyu, Abell is dying :qliranje:

shin-bojan
4.12.2007, 10:22
Trenutno u listi: Strife, Strain, Snapcase, Ryker's, Morning Again, Hatebreed, Poison the Well.

Carl Jonson CJ
4.12.2007, 14:50
Тренутно на листи Rainbow - Rainbow Rising, песма Stargazer. :)

Gordon Freeman
4.12.2007, 16:07
Trenutno u listi : Fall out boy , Good Charlote , KillSwitch Engage i Rednex - Spirit of the hawk

Covenant
4.12.2007, 16:08
Trenutno na listi-Saturnus,Theatre Of Tragedy,Mercyful Fate i Nile :)

caine
4.12.2007, 16:14
Kod mene Bjesovi i ZZ Top. :nov_guita
Mercyful Fate
:to_care:
Kakav Maiden, kakvi bakrači, zna se šta je dobar heavy :D

Covenant
4.12.2007, 16:16
Naravno-iskreno ja IM ne mogu da smislim :D
Running Wild,King Diamond,Mercyful Fate i White Zombie rula :aplauz:

Constantine
4.12.2007, 18:01
U zadnje vreme Yu grupa,Van gogh,Divlje jagode,Art diler,Eternija(ima na netu po nesto od njih jedva cekam da snime album)Neverne bebe,Generacija5,Smak(sve u svemi domaci rock)...ranije sam slusao Sonatu arcticu,Nightwish,Bon jovi,GnR,HIM,Godsmak,Hammerfall....

Carl Jonson CJ
4.12.2007, 18:09
U zadnje vreme Yu grupa,Van gogh,Divlje jagode,Art diler,Eternija(ima na netu po nesto od njih jedva cekam da snime album)Neverne bebe,Generacija5,Smak(sve u svemi domaci rock)...ranije sam slusao Sonatu arcticu,Nightwish,Bon jovi,GnR,HIM,Godsmak,Hammerfall....

Јеееј, Дилери се све више и више слушају :)

Dreamfall
6.12.2007, 0:22
Јеееј, Дилери се све више и више слушају :)

Dileri mene podsecaju na Osvajace najvise vokal ali od ''nasih novijih'' rok grupa meni nekako vise lezi Eternija...

Iron Maiden
7.12.2007, 18:25
ZOMG
Juda Priest dolazi u srbiju.......... :eek::eek::eek::eek::eek:
Rocker, ovo mora da se poseti...

Rocker
7.12.2007, 18:31
ZOMG
Juda Priest dolazi u srbiju.......... :eek::eek::eek::eek::eek:
Rocker, ovo mora da se poseti...

Kad i gde?! http://img66.imageshack.us/img66/2343/rokanjerj6.gifhttp://img66.imageshack.us/img66/606/metalerosg8.gif

Covenant
7.12.2007, 18:44
Castle Fest,Smederevo ;)

Dolaze jos i

ENSIFERUM
SYBREED
AVANTASIA
SODOM
AT THE GATES
SOILWORK
HELLOWEEN

Ako se je pitam-Legacy Fest je za sada bolji(ko je rekao Testament :opanachke) i to debelo :a_bleh:
No sacekajmo da ljudi objave i ostatak-zucka se da bi mogli doci Carcass(sumnjam)i Fear Factory(ovo je vec izvesnije) ;)
Mada iskreno mislim da ga preterase malo-pa i Wacken traje 3 dana a ovo pet :a_whistli

Rocker
7.12.2007, 18:50
Ovaj Helloween nas baš zgotivio čim ponovo dolaze! :to_care: BTW kada se održava taj festival?

Covenant
7.12.2007, 19:02
Od 1. od 5. jula-imas bre na netu sve :rolleyes:

ACHTUNG
7.12.2007, 19:41
Smederevo polako postaje centar Srbije... Buahahaha, Yes, yeeees...!!! :D

Zivim na 2 min od tvrdjave, javite se da vam pokazem dobra mesta za alkoholisanje. :kreza:

BTW, nadam se da ce biti malo trash metala, a ne samo "drekavca".:)

Guardian
7.12.2007, 20:12
Ovaj Helloween nas baš zgotivio čim ponovo dolaze! :to_care:

Čini mi se da dolaze po treći put za poslednje 3-4 godine!;)

Nego ovo mora svako da presluša, prosto genijalna stvar...

LED ZEPPELIN - IN MY TIME OF DYING :qliranje:

In my time of dying, want nobody to mourn
All I want for you to do is take my body home

Well, well, well, so I can die easy (X2)

Jesus, gonna make up my dyin' bed.
Meet me, Jesus, meet me. Meet me in the middle of the air
If my wings should fail me, Lord. Please meet me with another pair

Well, well, well, so I can die easy (X2)

Jesus, gonna make up.. somebody, somebody...
Jesus gonna make up... Jesus gonna make you my dyin' bed

Oh, Saint Peter, at the gates of heaven... Won't you let me in
I never did no harm. I never did no wrong

Oh, Gabriel, let me blow your horn. Let me blow your horn
Oh, I never did, did no harm.

I've only been this young once. I never thought I'd do anybody no wrong
No, not once.

Oh, I did somebody some good. Somebody some good...
Oh, did somebody some good. I must have did somebody some good...
Oh, I believe I did

I see the smiling faces
I know I must have left some traces

And I see them in the streets
And I see them in the field
And I hear them shouting under my feet
And I know it's got to be real
Oh, Lord, deliver me
All the wrong I've done
You can deliver me, Lord
I only wanted to have some fun.

Hear the angels marchin', hear the' marchin', hear them marchin',
hear them marchin', the' marchin'

Oh my Jesus... (repeat)

Oh, don't you make it my dyin', dyin', dyin'...cough

(Studio Chatter: "That's gonna be the one 'asn't it?"
"Come have a listen, then. "
Oh yes, thank you.")

Pesmu je prvi put snimio Blind Willie Johnson.

Za Zeppeline se naravno podrazumevaju i stari klasici: :tapsh:

SINCE I'VE BEEN LOVING YOU
DAZED AND CONFUSED
WHOLE LOTTA LOVE
CEO 4. ALBUM
KASHMIR
itd...

Insecticide
7.12.2007, 20:33
Odmah sam pomislio na Crowbar.
Poslusaj Broken Glass i Time Heals Nothing. Zestoko i depresivno :D

Preporuka za Machine Head, albumi Burn My Eyes i The More Things Change, ako nisi slusao.

Postoji jos jedan bend, FaceDown, ja sam imao kasetu Mindfield, probaj da pronadjes taj album, mislim da bi ti se svideo. Nije lose da poslusas i GZR - Plastic Planet (samo taj album). Koliko se ja secam i Sacred Reich na albumu Independent su zvucali poput Pantere.

Mozda i da procesljas sledece bendove: DevilDriver, Chimaira, Skinlab. Meni licno najvise se svidja DevilDriver, ali mozda zato sto volim i Coal Chamber.
Svima puno hvala,pogledacu da skinem te stvari..Aj pa cu vam reci da li mi se svidelo :)

Angelchild
8.12.2007, 11:41
(ex) Nightwish, a posto se raspali presla uglavnom na Tarju Turunen, Within Temptation, Lacuna Coil a od nase muzike Darkshines, Aeternia, Forever Storm...

Zaboravih i Madonnu da spomenem :qliranje:

Insecticide
8.12.2007, 12:32
Danas je 8. Decembar, na ovaj datum pre 3 godine je ubijen Power Metal bog - Darrell Lance Abbott (Dimebag) ,moj omiljenji gitarista.
Danas samo Pantera u winampu.

R.I.P Dime

BrutaLiS
8.12.2007, 12:42
Push It To The Limit
Walk along the razors edge
Don't Look down,just keep your head or you'll be finished

Open up the limit
Pass The Point of no return
Reached the top but still you've got to learn how to keep it

Hit the wheel and double the stakes
Throttle wide open like a bat out of hell
you crash the gate's
(crash the Gate's)

Going for the back of the own
Nothing going to stop you,theres noting that strong
so close now your nearly at the brink
so push it
oh yeah

Welcome to the limit(Limit)
Take 'em baby one step more
Power games still playing
so you better win it

Push it to the limit
No one left to stand in your way
You might get careless but you'll never be safe
why it's the limit

Welcome to the limit(limit)
Standin on the razors edge
Don't Look down,just keep your head or you'll be finished.........

:qliranje::qliranje::qliranje::qliranje::qliranje:

steve89
8.12.2007, 14:55
Je l' neko cuo za grupu Strip?

Zesce, meni se svidja... :aplauz:

Sajt:

http://www.s3p.co.yu/

YouTube:

Strip - Djuka (Live) (http://youtube.com/watch?v=TxHEsFQYJlk)
Strip - To Nisam Ja (Live) (http://youtube.com/watch?v=okxAfgrcUGY)

I spotovi su zesci...

Strip - Moj decko (http://youtube.com/watch?v=T7K9ygCDscc)
Strip - Lov na vestice (http://youtube.com/watch?v=G0qA1L1wiSc)
Strip - Djuka (http://youtube.com/watch?v=PNZejrerB7o)

Dreamfall
8.12.2007, 15:10
(ex) Nightwish, a posto se raspali presla uglavnom na Tarju Turunen, Within Temptation, Lacuna Coil a od nase muzike Darkshines, Aeternia, Forever Storm...

Nightwish se nije raspao samo je Tarja otisla iz benda jer je mislila da sama moze vise da zaradi i uspela je njen novi album je fino prihvacen u svetu a sada za Nightwish peva Anet Olzon i imaju par dobrih pesama na albumu(7 days to the wolves,Eva...) :n_klanja::n_klanja:Within Temptation:n_klanja::n_klanja: pesma Frozen im je extra a spot jos bolji i poucniji. :n_klanja::n_klanja:Aeternia:n_klanja::n_klanja: respect za gitaristu. Forever storm-trace in eternity imi je cool pesma.
Ste culi za grupu FieldsOfFire?Ja sam pre neki dan uzeo 3 pesme od druga i nisu tol'ko losi.:ciao:

Angelchild
8.12.2007, 15:49
Nightwish se nije raspao samo je Tarja otisla iz benda jer je mislila da sama moze vise da zaradi i uspela je njen novi album je fino prihvacen u svetu

Sorry moja greska ali ipak i nije sama otisla vec je izbacena svojom krivicom i to preko javnog pisma koje su joj uputili ostali clanovi benda, iako ima nevidjen glas nije trebala onako da se ponasa prema ostalim clanovima ali za sve to krivim onog njenog :icon_evil muza, ali joj kao sto rece ni solo karijera ne ide lose ali Nightwish nikada vise nece biti isti bez nje ...

:)

Covenant
8.12.2007, 15:50
Danas je 8. Decembar, na ovaj datum pre 3 godine je ubijen Power Metal bog - Darrell Lance Abbott (Dimebag) ,moj omiljenji gitarista.
Danas samo Pantera u winampu.
R.I.P Dime

Jos kada bi Pantera bila power metal,no na srecu nije ;)

WT i Lacuna Coil su OK bendovi a posto vidim da volis taj fazon za tebe ne bi bilo lose da poslusas recimo Xnadria-u ili Lullacry ;)
A Nigts(h)it ovaj Nightwish je....ahm super :opanachke

zoran845
8.12.2007, 15:58
Danas je (prokleti) osmi decembar, dan kad je pre dvadeset sedam godina ubijen Džon Lenon (http://en.wikipedia.org/wiki/John_Lennon).:( Pozdrav, Džone!

steve89
8.12.2007, 16:03
Sorry moja greska ali ipak i nije sama otisla vec je izbacena svojom krivicom i to preko javnog pisma koje su joj uputili ostali clanovi benda, iako ima nevidjen glas nije trebala onako da se ponasa prema ostalim clanovima ali za sve to krivim onog njenog :icon_evil muza, ali joj kao sto rece ni solo karijera ne ide lose ali Nightwish nikada vise nece biti isti bez nje ...

Open letter to Tarja. (http://www.nightwish.com/en/article/6)

Wolverine
8.12.2007, 16:43
Hi, working class hero(es)!:(:n_klanja:

Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one

Ovog meseca upucani najbolji medju najboljima!

Dreamfall
8.12.2007, 18:36

Heh ja sam citao po netu da je sama otisla da gradi karijeru a ono oni likovi je oterali:mad: Dobra vest je da i jedni i drugi lepo prolaze na trzistu mada je po meni kvalitet pesama Nightwish-a pao osim sola iz Eva.:qliranje:

steve89
8.12.2007, 19:34
Heh ja sam citao po netu da je sama otisla da gradi karijeru a ono oni likovi je oterali:mad: Dobra vest je da i jedni i drugi lepo prolaze na trzistu mada je po meni kvalitet pesama Nightwish-a pao osim sola iz Eva.:qliranje:

I trebali su da je oteraju (bili su primorani na to). Iz pisma se vidi da je najobicnija stoka.

A sto se tice novog albuma - sve pesme su odlicne i mislim da nije pao kvalitet pesama. Inace, eva je pesma koja mi se najmanje svidja. :)

Covenant
8.12.2007, 19:43
Pare brate kvare coveka,sada procitah ono pismo ;)

Zaista da covek ne poveruje-u pravu je steve koji pominje ovo stoka ;)

Iron Maiden
8.12.2007, 20:36
Brate, koliko je svet izgubio kad je ubijen Dime... Svaka cast onom panduru sto je ubici pucao u lice (bas u lice) sa .12 gauge shotgun....

Ulmawen
8.12.2007, 21:40
Ja nisam ni preslušala novi album Nightwish-a. Kakva god da je Tarja privatno, njen glas je bio ono što je činilo Nightwish posebnim. A kad smo već kod toga, zamolila bih vas da malo pripazite na rečnik. :kreza: Hvala.
Elem, danas je dan kada su ubijeni Darrell Lance Abbott (Dimebag Darrell) i John Lennon; njega sam zaboravila, ali srećom, drugi nisu.:) Just for the record...

Covenant
8.12.2007, 21:57
Kakva god da je Tarja privatno, njen glas je bio ono što je činilo Nightwish

Iskreno receno-ja mislim da su njene glasovne mogucnosti iako dobre prilicno prenaduvane-verovatno sa ciljem da cura izgradi ono kako se kaze famu i ime sto jos vise dolazi do izrazaja otkako je zapocela solo karijeru :opanachke
Mozda nije za porediti-ali Liv Cristine npr iz TOT peva 5x bolje ;)
Lep i umilan glasic koji se prosto sliva u uho,poput uspavanke za razliku od nekog samoproklamovanog trenda u poslednje vreme da svaki zenski vokal u nekom metal bendu mora da bude operski ;)

Ulmawen
8.12.2007, 22:05
Tarja je školovan vokal.;) Tako da i ne čudi što zvuči pomalo operski.
A sad za Liv Cristin, opet je to stvar ukusa kome šta više leži. Uostalom, tu smo da bismo se razlikovali.:) U svakom slučaju, po meni ta dva vokala ne mogu uopšte ni da se porede. Svaki je specifičan na svoj način.:)

_Maximus_
8.12.2007, 22:09
Danas je (prokleti) osmi decembar, dan kad je pre dvadeset sedam godina ubijen Džon Lenon (http://en.wikipedia.org/wiki/John_Lennon).:( Pozdrav, Džone!

Veliki covek zaista... U njegovu cast sin jednog od dva brata grupe Oasis je dobio ime po njemu...

Carl Jonson CJ
8.12.2007, 22:10
'Ајде једна дискусија :)

Scorpions - на коју страну пре вуку, на рок или на метал :)

Мени је њихов звук пре "метални", иако имају доста балада :opanachke

Angelchild
8.12.2007, 22:13
Kakva god da je Tarja privatno, njen glas je bio ono što je činilo Nightwish posebnim.

:tapsh: Thank you very much, upravo ono sto sam mislila, mada su Tarju pare mnogoo iskvarile kao sto rece covenant i zahvaljujuci tome sto su je izbacili postali komercijalni izvodjaci, novi Nightwish postao pop grupa a i Tarja je tu negde mada joj ove nove pesme po mom ukusu i nisu lose zahvaljujuci njenom glasu andjeoskom glasu :n_klanja::a_whistli (al' sam isfilozofirala:n-hang:)

Rocker
9.12.2007, 0:07

Ovo prvi put čujem! :kreza: Pa na koji metal ti "vuku" Scorpionsi? Klasičan sladunjavi rokić, možda malo hard, ali i dalje rokić....nema tu metala ni za jedan šraf! :to_care:

Carl Jonson CJ
9.12.2007, 0:22
Ovo prvi put čujem! :kreza: Pa na koji metal ti "vuku" Scorpionsi? Klasičan sladunjavi rokić, možda malo hard, ali i dalje rokić....nema tu metala ni za jedan šraf! :to_care:

Scorpions are a hard rock/heavy metal band from Hannover, Germany, best known...

:kreza:

Не звуче као рок, можда мало, али имају ту неку црту што иде ка металу... која је израженија него ова рок... црта :kreza: Ма немој мене да питаш, ја се не слажем скоро ни са једним жанром :kreza: Тј. са групама које гурају у одређене жанрове :kreza:

caine
9.12.2007, 0:33
Pa Wikipedia kaže za svaku hard rock grupu da je i heavy, tako da...:D

Mislim, samo uporedite Scorpionse sa nekim pravim heavy bendom (Mercyful Fate, npr).;) Ima li razlike? :D

Wolverine
9.12.2007, 0:42
Kaze Wiks i za Jovija da je Heavy Metal, a uporedite ih sa IM:rofl:!

BTW, cenim i jedne i druge.

EDIT: Na danasnji dan je rodjen Jim Morisson of The Vrata :D

Covenant
9.12.2007, 1:49
Tarja je školovan vokal.;) Tako da i ne čudi što zvuči pomalo operski.

Skolovan ne znaci obavezno i bolji ;)

Ulmawen
9.12.2007, 1:59
Ajd sad pročitaj ceo moj post čiji si deo citirao, pa lepo izbriši tu glupost koju si sada napisao.:kreza:

Rocker
9.12.2007, 2:03
Srećan mu rođendan :D

Morbidno, zaista! :paranoia:

@CJ
Wiki je pouzdan k'o babino pamćenje! :kreza:

Covenant
9.12.2007, 2:08
Ajd sad pročitaj ceo moj post čiji si deo citirao, pa lepo izbriši tu glupost koju si sada napisao.:kreza:

Ne-nego ti meni lepo objasni kakve veze ima da li je vokal operski ili ne sa tim da li je skolovan ili ne ;)

Covenant
9.12.2007, 2:17
INTERVJU

KRISTOFER JONSON, "THERION"

Bendovi veoma retko sviraju cele albume na koncertima. Odluka da svirate sve pesme sa kultnog albuma "Theli" jasno pokazuje vaš stav o ovom prelomnom izdanju. Možete li nam ispričati, sa distance od više od deset godina, kako je izgledalo snimanje albuma?

- Snimanje ovog albuma bilo je veoma haotično, i pola benda zapravo je bilo prilično nezadovoljno urađenim numerama. Na probama smo svirali samo sa bubnjevima, gitarom i bas gitarom, i ostali članovi benda nisu imali predstavu kako će album zvučati posle mojih intervencija. Rekao sam im da ću upotrebljavati mnogo orkestralnih klavijatura, rok i klasičan hor, kao i solo muzičare - školovane operske pevače. Oni su mislili da će ovi elementi biti samo "začin" albuma, a ne njegov dominantan deo. Basista Lars bio je najviše razočaran. U ovo što pričam danas je teško poverovati, zato što "Theli" sada ima klasičan status, i za ovo izdanje govori se da je započelo talas simfonijskog metala. Ko zna, možda je Lars u međuvremenu promenio mišljenje i albumu dao povoljniju ocenu, ali tada je mislio da smo snimili pravo *****e, a i gitarista Jonas imao je problema sa albumom - nije da mu se nije dopadao, ali je mislio da je to, naprosto, loš album "Theriona". Bilo je i puno sličnih reakcija fanova, ali smo puno novih fanova i dobili, pa su se glasovi ogorčenja utopili u horu ljudi koji su slavili album kao prelomno izdanje koje otvara nove muzičke perspektive. Snimanje je bilo malo aljkavo jer sam imao mnogo ideja, ali nimalo iskustva u radu sa horovima i kompozicijama. Ali, učio sam brzo. Za mene lično "Theli" je u muzičkom smislu samo još jedan album "Theriona", prag na lestvici napretka, ali ipak je uspeh albuma potpuno promenio moj svet, i otvorio mogućnosti kojie su iz temelja promenile moj muzički razvoj. Za ovo imam dva primera. Prvi je činjenica da smo pre albuma "Theli" imali bedne budžete za snimanje, i nikada nisam imao novca da u celosti realizujem svoje ideje u studiju. Prodaja albuma omogućila nam je da više nikada ne brinemo o nivou produkcije. Potom, pre albuma "Theli" imali smo probleme sa zakazivanjem turneja. Bili smo suviše neobičan bend, i bilo je teško naći druge bendove sa kojima bismo mogli da sarađujemo. Nakon uspeha albuma "Theli" odjednom smo postali veoma tražen bend, što je otvorilo put ka budućim turnejama na kojima smo, par godina kasnije, bili "hedlajneri", a ne prateća grupa.

Vaš aktuelni album "Gothic Kabbalah" zvuči kao zaključak epskog procesa višegodišnje muzičkog istraživanja. Šta će biti vaš naredni kreativni korak?

- Nerado govorim o detaljima u vezi sa našim budućim snimcima, zato što volim da je um slušaoca potpuno otvoren kada se prvi put sretne sa našim pesmama Ali, otkriću da će sledeći album imati duže kompozicije, i da će biti veoma ambiciozan. Pesme kao što su "Adulruna Rediviva", "Via Nocturna" i "The Wondrous World of Punt" trebale bi da vam daju ključ za predviđanje smera budućeg albuma.

Covenant
9.12.2007, 2:18
Poznati ste po tome što sarađujete sa orkestrima koji izvode klasičnu muziku, što je kulminiralo u projektu "Lemuria/Sirius B" i, među ostalima, izuzetnim koncertom u Bukureštu prošle godine. Da li je vaš pristup metal od muzici jedan od načina da se klasična muzika približi mlađim ljudima?

- Iako nemamo nameru da to radimo svesno, bio bih veoma srećan ako bi se pokazalo da smo izvršili na naše fanove tu vrstu uticaja. Nadam se da je zaista tako, ali - mi našu muzilu stvaramo bez nekog posebnog društvenog cilja ili misije, već sviramo onako kako volimo.

"Therion" je jedna od retkih grupa koje vole i fanovi i njihovi roditelji, koje vaša muzika podseća na Vagnera.

- Da, ovo je činjenica koja mi je poznata već dugi niz godina. U početku sam bio pomalo posramljen time, ali sam brzo naučio da cenim tu neočekivanu vrstu reakcije.

Možete li reći nešto o uticaju koji je na Vas izvršio gitarista Uli Jon Rot, koga često navodite kao osobu iz sveta muzike na čiji ste rad najsnažnije reagovali?

- Uli mi je otvorio oči za činjenicu da roku nedostaju elementi klasične muzike, naročito upotreba soprana i druge stvari koje je primenio na albumu "Beyond the astral skies". On je za mene vrlo inspirativan i na ličnom nivou!

Šta publika može očekivati od beogradskog koncerta?

- Jubilarna turneja koju sada radimo biće istovremeno hit parada naših klasičnih numera, ali i jedinstvena mogućnost da fanovi čuju pesme koje ranije nismo izvodili ili smo ih izvodili veoma retko. Produkcija će biti mnogo skuplja nego na prethodnom koncertu, jer smo unapred "spržili" gomilu novca za scenografiju, gostujuće pevače i ostale elemente koji će ovaj koncert učiniti nezaboravnim iskustvom za fanove. Ako biste u životu imali priliku da vidite samo jedan koncert "Theriona", ova bila bi prilika za to. Znali smo da imamo puno fanova u Srbiji, i da su neki od njih redovno putovali u Sloveniju i Mađarsku da vide naše koncerte, tako da smo prošlog puta imali visoka očekivanja od nastupa, koja su se i obistinila - po završetku koncerta znali smo da ćemo se u Beograd vraćati na svakoj turneji. Grupa "Therion" oduvek je imala snažnu bazu fanova u istočnoj Evropi i na Balkanu. Postoji nešto u slovenskom mentalitetu što čini da ljudi sa tih prostora veoma cene zvuk koji je inspirisan simfonijskom i klasičnom muzikom.

NENAD KOSTIĆ

U vezi sa predstojecim koncertom Theriona :)

M1los
9.12.2007, 2:25
Morbidno, zaista! :paranoia:

Ja tek sad skontao šta sam izvalio :boodala:
Poruka obrisana

Dreamfall
9.12.2007, 2:58
I trebali su da je oteraju (bili su primorani na to). Iz pisma se vidi da je najobicnija stoka.

Indeed it is...

A sto se tice novog albuma - sve pesme su odlicne i mislim da nije pao kvalitet pesama. Inace, eva je pesma koja mi se najmanje svidja. :)

Moj subjektivni osecaj da je kvalitet pesama pao a za Eva sam rekao da solo dobro zvuci inace meni ne leze vokali kao Anete....

Da wind of change zvuci bas onako heavy a tek still loving U pravi Heavy metal:D
Samo uporedi Maiden cistokrvni heavy metal(u zadnje vreme su malo smeksali:) ) i Scorpions koji mogu da budu najvise hard rock pa ni to...pozz:ciao:

Covenant
10.12.2007, 23:11
Ljudi sutra je cert Theriona-lepo se provedite i obavezno prenesite utiske :ciao:
Evo jos malo dodatnog infoa-dobio sam kao newsletter ;)

Pozdrav,
podsecamo vas da je sutra koncert kultnog Swedskog sympho/prog Metal benda THERION !
Zelimo da informisemo sve ljude koji dolaze sa strane(jer je stiglo mnogo pitanja/mailova itd.) vezano za prodaju karata sutra . Kontigent karata bice ostavljen za ljude koji nisu iz Beograda, karte ce moci da se kupe ISKLJUCIVO na blagajni SKC-a, cena je ista 1800din . Ostalo je jos nekih 100-ak karata za sutrasnji koncert .

Koncert pocinje u 20h , vrata se otvaraju u 19:45, V.Bleak su na bini u 20h(20:15h!), Therion je na bini u 21:30h ! I kao sto smo najavili sviraju 3h !

Vidimo se na koncertu narode .

Pozdrav!

Covenant
11.12.2007, 3:25
Ljudi ne mogu da verujem!
Saturnus dolazi na Castle Fest
Jedan sjajan doom/gothic band :)
Brate zaista sjajno-ja sam bio uveren da nikad nece doci ovde :)
Jeeeeeeees!Jeeeees! :alealeee:

Insecticide
11.12.2007, 19:24
http://www.youtube.com/watch?v=UVdyHs_IX1I

Predivno.

Btw: Juce mu je bio rodjendan :)

Carl Jonson CJ
11.12.2007, 22:58
Шта се то шушка око Ниша, Whitesnake-a и Axla, овај, Ганса? :)

Ulmawen
12.12.2007, 2:42
Upravo pristigoh sa koncerta Theriona, pa evo i prvih utisaka...
Koncert je bio sjajan, svirali su i više od dva ipo sata. Predgrupu sam nešto na pola uva odslušala, tako da ne bih o njima...
Vizualizacija je bila, kao i uvek, dobra, bile su i dve maskirane ženske sa jelenskim glavama (kao sa albuma Theli). Kad smo već kod ovog legendarnog albuma, odsvirali su ga komplet ceo, izuzev Preludiuma. Svirali su i onu čuvenu obradu Abbe, valjda da nadomeste to što publika ne može da peva sa njima na sumerskom.:D Velika zamerka, mnogo velika: nisu odsvirali pesmu Thor, koja je na prošlom koncertu bila poslednja stvar na bisu (obrada legendi Manowar:D). Malkice drugačija postavka nego na prošlom koncertu, gostovao je i stari pevač, sve u ime jubileja. Takođe me veoma obradovalo što su odsvirali Son of the Sun i Wine of Aluqah. Koncert su počeli pesmom The rise of Sodom and Gomorrah, koja se pokazala kao najpopularnija na prošlom koncertu (pored Thora).
Bila je i trbušna plesačica, kreativnog imena Iron Maiden.:rofl: Tu ga malo preteraše, al' sve u svemu, sjajan koncert.
Eto, ukratko...:D

Covenant
13.12.2007, 3:51
Danas se navrsilo 6 godina otkako je svet napustio jedan od najboljih metal(a i sire bogami)muzicara svih vremena-Chuck Schuldiner

Kod Schuldinera nije samo sviranje bilo specijalno-i sami tekstovi od pesama su nesto zaista posebno,a u nekima se sasvim jasno primecuje i odjek njegove borbe sa bolescu u kojoj je nazalost podlegao :(

Cuveni stih

Life ends so fast, so take your chance
And make it last

Pesma je Pull The Plug iz godine '92-zanimljivo da je to bilo dosta pre nego sto se Chuck razboleo,kao da je sam predvideo sta mu se sprema
Poslednji koncert koji je Chuck odrzao live sa Death-om je onaj iz Eindhovena 2001. godine-izgledao je tada vec dosta trosno ali je ipak odrzao vrhunsku svirku kao i uvek sa osmehom na licu

Uvek-Let The Metal Flow....

Ne zamerite mi-Death je moj omiljeni band i uvek i svugde ce to biti ;)

RIP Chuck....

I za kraj,stih iz pesme Destiny

Time is a thing we must accept
The unexpected I sometimes fear.
Just when I feel there's no excuse for what happens,
Things fall into place
I know there is no way to avoid the pain that we must go through
to find the other half that is true
Destiny is what we all seek
Destiny was waiting for you and me

Memorial & fan site http://www.emptywords.org/

Iron Maiden
14.12.2007, 0:37
Ali skoro sam primetio da se i SK bori protiv lose muzike...
U tekstu o nekoj online bazi fotografija (mrzi me da proverim) u zadnjoj recenici kaze otprilike:
-Jedino nam nije jasno po cemu neki Bill Kaulitz spada u poznate osobe (za neupucene Bill Kaulitz je (valjda) osnivac boy-benda Tokio Hotel)

Insecticide
14.12.2007, 0:45
Ali skoro sam primetio da se i SK bori protiv lose muzike...
U tekstu o nekoj online bazi fotografija (mrzi me da proverim) u zadnjoj recenici kaze otprilike:
-Jedino nam nije jasno po cemu neki Bill Kaulitz spada u poznate osobe (za neupucene Bill Kaulitz je (valjda) osnivac boy-benda Tokio Hotel)

Najjace mi je kada pitam neku ribu sta slushas a ona kaze :"Metal" ,a ja naravno pitam koji ti je omiljeni bend a ona naravno odgovori :"Tokio Hotel"
a meni se odma' pocne kriviti kichma...:kreza:

Iron Maiden
14.12.2007, 11:01
@Ulmawen
Nije da se zalim na edit, vec na razlog...
Oni nisu metalci (a da su siroti... mozda i jesu) :D

Wolverine
14.12.2007, 11:31
Najjace mi je kada pitam neku ribu sta slushas a ona kaze :"Metal" ,a ja naravno pitam koji ti je omiljeni bend a ona naravno odgovori :"Tokio Hotel"

As I Said: "Za Tokio Hotel je Duran Duran rock!"

WhenDarknessFalls
14.12.2007, 11:37

Ja kad sam prvi put video neki njihov spot, kapirao sam da je samo basista musko u bendu... :kreza:

_Maximus_
14.12.2007, 13:57
U pop muziku spada Duran, a sto se tice ovih Tokyo Hotel ja nemam pojma sta je to vise! Koja muzika, pravac ili bilo sta. MTV konfuzija koja je izoblicila rokenrol sa svojim skrivenm sloganom ''In the name of the money''...

Ulmawen
14.12.2007, 15:58
@Ulmawen
Nije da se zalim na edit, vec na razlog...
Oni nisu metalci (a da su siroti... mozda i jesu) :D
Ma nije stvar u metalcima, nego u boksu, aikidu, karateu (nisi precizirao tehniku :D)... Tekst u obrazloženju je bio pokušaj duhovitosti (neuspeo, kako vidim). :D

Što se tiče Tokyo Hotela, sa žaljenjem moram da konstatujem da nisam čula ni jednu njihovu pesmu.. Tako da ne mogu da se uključim u žanrovsku polemiku.:(

Guardian
14.12.2007, 18:06
Što se tiče Tokyo Hotela, sa žaljenjem moram da konstatujem da nisam čula ni jednu njihovu pesmu.. Tako da ne mogu da se uključim u žanrovsku polemiku.:(

Nemoj da žališ, ja sam zažalio što sam ih čuo!:)
Što se žanra tiče, ja bih rekao:MTV money graber! Baš čudna situacija, trenutno slušam mighty Led Zeppelin:qliranje: a komentarišem TH!:boodala::boodala:

:ciao:

Iron Maiden
14.12.2007, 22:02
Hah... Sry, mislio sam nesto sasvim drugo...
A veruj mi, mani bi bilo lepse da ih nisam cuo... Ali isto kad sam procitao u jednom (stranom) casopisu kako glas njihovog pevaca (iako lici na pevacicu) izaziva 'zmarke' u stomaku, meni on jedino izaziva nagon za povracanjem ili smejanjem do iznemoglosti

Carl Jonson CJ
15.12.2007, 0:01
Почео VH1 Rock ^_^

Covenant
15.12.2007, 16:47
Hehe...
Ljudi je'l slusao neko Vader-ovu pesmu Sword Of The Witcher koja se nalazi i u istoimenoj igri-kazu ljudi da je ekstra :opanachke

_Maximus_
15.12.2007, 19:24
Hah... Sry, mislio sam nesto sasvim drugo...
A veruj mi, mani bi bilo lepse da ih nisam cuo... Ali isto kad sam procitao u jednom (stranom) casopisu kako glas njihovog pevaca (iako lici na pevacicu) izaziva 'zmarke' u stomaku, meni on jedino izaziva nagon za povracanjem ili smejanjem do iznemoglosti

Ja bih im samo rekao ''Sta god vas pali''.

Inace od tog tvrjeg zvuka izdvojio bih pesmu I stand alone od ja mislim Godsmack. Pesmu sam prvi put cuo u Prince of Persia i odlepio sam. Inace ne slusam metal ili cemu god ovo cudo od pesme pripada.

Dimo
15.12.2007, 21:15
Da, pripada metalu, i to industrial metalu (makar se tako taj bend deklarise). Pjesma nije losa, ima i spot za nju vrtio se cesto na nasim kanalima, i to sekvence iz jednog filma, dosta popularnog.

lijenština
15.12.2007, 22:48
Sada slušam Mr Bungle - Pink Cigarette. Totalno suluda pesma - zvuči kao suicidalni sentiš. :D

M1los
15.12.2007, 23:25
Da, pripada metalu, i to industrial metalu (makar se tako taj bend deklarise). Pjesma nije losa, ima i spot za nju vrtio se cesto na nasim kanalima, i to sekvence iz jednog filma, dosta popularnog.

Bijaše to Kralj škorpiona?
Po meni Godsmack ima super zvuk... Onako, baš heavy :)

Highlander
15.12.2007, 23:30
Bijaše to Kralj škorpiona?
Po meni Godsmack ima super zvuk... Onako, baš heavy :)

Zvuk je dobar, ali ne bi bilo isto da ne peva Sully. :qliranje:

M1los
15.12.2007, 23:37
Da. Ja sam u početku mislio da pjesme pjevaju dvojica :rofl:

_Maximus_
15.12.2007, 23:47

Bogatiji za jednu informaciju... :a_whistli

Braveheart
16.12.2007, 23:50
Za sada slusam Whitesnake..Judgement day ,Here I Go Again ,You're Goona Break My Heart ,The Deeper The Love ,Wings of The Storm ,Is This Love....ove posebno izdvajam.

Carl Jonson CJ
17.12.2007, 0:01
Za sada slusam Whitesnake..Judgement day ,Here I Go Again ,You're Goona Break My Heart ,The Deeper The Love ,Wings of The Storm ,Is This Love....ove posebno izdvajam.

+ Children of the Night и Still of the Night ;)

M1los
17.12.2007, 0:37
Covenante, slušao sam onu Zaklanu Čeljad... :rofl: Sve sami hitovi u stilu "Drobiću ti kiiiičmuuuuu" i "Mika upao u šamotnu peć"... Pola sata sam se smijao nakon slušanja :kreza:

Covenant
17.12.2007, 0:41
Kvlt!
Obavezno pogledaj spotove-ima ih tri-Drobicu ti kicmu,Mika upao u samotnu pec i Panonski Go...r.

Insecticide
17.12.2007, 0:45
Covenante, slušao sam onu Zaklanu Čeljad... :rofl: Sve sami hitovi u stilu "Drobiću ti kiiiičmuuuuu" i "Mika upao u šamotnu peć"... Pola sata sam se smijao nakon slušanja :kreza:
A ko ti je pokazao to ???AAA??? :D
A bash su carevi keve mi...
Taj dan sam u skoli ceo dan pevusio "Drobicu ti kiiicmuuu" :D

WhenDarknessFalls
17.12.2007, 0:53
Au... Pa cheljad su stari. Ali ako zanemaris glupave tekstove, dobija se solidan tehnichki death metal :to_care:
A spotovi su komedija... Gasmaska je kralj :aplauz:

Inace, zadnjih par dana su mi u winampu stalno Kalmah i Soundtrack to your escape of Flejmsa...

Insecticide
17.12.2007, 0:56
Au... Pa cheljad su stari. Ali ako zanemaris glupave tekstove, dobija se solidan tehnichki death metal :to_care:
A spotovi su komedija... Gasmaska je kralj :aplauz:
Dr. Separator je najjaci :dzavo:

A i imaju dobre spotove,nema sta...

Carl Jonson CJ
17.12.2007, 1:03
Балашевић је сјајан, док се игноришу политички текстови... Бездан, Д-Мол, Неки нови клинци...

Insecticide
17.12.2007, 1:06
A najjace je sto su im tekstovi univrezalni...

Covenant
17.12.2007, 1:07
U saradnji sa Canal - :rofl:
Gas Maska 50000 per information :rofl:

Koji carevi :D

Insecticide
17.12.2007, 1:09
NISAMNEZNAMKAKOSAMOSNOVNUSKOLUZAVRSIO
:alealeee:

Insecticide
17.12.2007, 13:25
Danas me me drug ubedjivao da Scorpionsi nisu metal.Znaci hteo sam da ga ugrizem za trepavicu.
http://www.youtube.com/watch?v=RHognOnGhak
Kako ovo nije metal?

Covenant
17.12.2007, 15:50
Mozda neke pesme-to je neki hard rokic/sweet i to najvise ovo poslednje :)
Nisu metal :Freddy:

Carl Jonson CJ
17.12.2007, 15:59
Danas me me drug ubedjivao da Scorpionsi nisu metal.Znaci hteo sam da ga ugrizem za trepavicu.
http://www.youtube.com/watch?v=RHognOnGhak
Kako ovo nije metal?

Јеах :D То је и моје мишљење... Можда металИЋ, али опет метал :D

Covenant
18.12.2007, 15:30
Izgleda da se neko sprema za ove silne metal festivale :D
Jace od mene :to_care:

ennka
18.12.2007, 20:05
pankrti su prilicno dobra varijanta za prednovogodisnju atmosferu, pozitivna muzika.nedavno su gostovali u ns i potvrdili su svojih 30- god postojanja :) :aplauz:

SirDuck
18.12.2007, 20:32
Ne, po meni su Scorpionsi rock isto :)

WhenDarknessFalls
18.12.2007, 20:35
Metal? Teshko... :icon_stud
Mada kad moze TokiJo Hotel da bude proglasen metalom, nek budu i oni onda...

SirDuck
18.12.2007, 20:54
TokiJo Hotel da bude proglasen metalom

Možda i jesu, neki gay metal :D

WhenDarknessFalls
18.12.2007, 20:56
TH je gej za sve pare. A sto se tice muzicke kategorizacije, to moze u vr` glave da bude neki emo-wannabe soft rock.
A najjache mi je kad vidim klinke od 14-15 godina (dobro, nemam ja mnogo vise, al nvm) koje se oblache i shminkaju ko da su odrasle na Burzumu i Mayhemu, a kad ih pitas sta slusaju - TH :boodala:

E da, chisto da se odmah ogradim kako mi voljeni moderatori ne bi obrisali post ~> nije mi namera da shirim hejt o gorenavedenom, inace jako kvalitetnom bendu. :)

Insecticide
18.12.2007, 20:56
Možda i jesu, neki gay metal :D

Da,a podvrsta u kojoj je Tokio se zove "Backstab" gay metal :)

Ah,slusam
Machine Head - Now i lay thee down ...Dobra pesma

Insecticide
19.12.2007, 14:08
http://www.youtube.com/watch?v=sO_QntXc-c4

Nije lose

Edit:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_songs_deemed_inappropriate_by_Clear_Channe l_following_the_September_11%2C_2001_attacks

Cemu ovo?Ajde,razumem Rage against the machine ali npr. Van Halen -Jump ,WTF????

vladale
19.12.2007, 18:13
pankrti su prilicno dobra varijanta za prednovogodisnju atmosferu, pozitivna muzika.nedavno su gostovali u ns i potvrdili su svojih 30- god postojanja :) :aplauz:

:qliranje::aplauz:

Carl Jonson CJ
19.12.2007, 20:28
http://www.youtube.com/watch?v=sO_QntXc-c4

Nije lose

Edit:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_songs_deemed_inappropriate_by_Clear_Channe l_following_the_September_11%2C_2001_attacks

Cemu ovo?Ajde,razumem Rage against the machine ali npr. Van Halen -Jump ,WTF????

А овако им не смета да пуштају Highway to Hell... :rolleyes:

Dreamfall
24.12.2007, 4:51
TH je gej za sve pare. A sto se tice muzicke kategorizacije, to moze u vr` glave da bude neki emo-wannabe soft rock.
A najjache mi je kad vidim klinke od 14-15 godina (dobro, nemam ja mnogo vise, al nvm) koje se oblache i shminkaju ko da su odrasle na Burzumu i Mayhemu, a kad ih pitas sta slusaju - TH :boodala:

E da, chisto da se odmah ogradim kako mi voljeni moderatori ne bi obrisali post ~> nije mi namera da shirim hejt o gorenavedenom, inace jako kvalitetnom bendu. :)

Jako kvalitetnom... nadam se da se salis inace cu pomisliti da je i tebe u'vatilo jer spadas u ugrozenu zonu...

Da ne bude off topic slusam Sonatu arcticu u zadnje vreme i Iron MaidenS jedini zenski IM tribute bend na svetu.Nisu lose:qliranje:

WhenDarknessFalls
24.12.2007, 5:08
Jako kvalitetnom... nadam se da se salis inace cu pomisliti da je i tebe u'vatilo jer spadas u ugrozenu zonu...

Da ne bude off topic slusam Sonatu arcticu u zadnje vreme i Iron MaidenS jedini zenski IM tribute bend na svetu.Nisu lose:qliranje:

Naravno da se shalim, to je chisto taktichko ogradjivanje, da ne bih popio ban :D
Ne bih se ja odrekao tr00 metala za sve pare ovoga sveta :icon_stud (ok, mozda ne bash za sve :D)

U zadnje vreme mi se vrti Sacrament (Lamb of God) i Untitled (KoRn) ... Zadnjih par dana ta dva abuma preslusavam. :)

Borowatz
24.12.2007, 6:46
u poslednje vreme konstantno vrtim album northwind, od falconera.
great stuff. :tapsh:

Insecticide
24.12.2007, 10:06
Iron Maiden - Afraid to shoot strangers
Scorpions- Alien Nation
Megadeth- Hangar 18 (Luda pesma,15soloa u njoj...)EDIT: Evo sada san izbrojao ,ima 9 soloa :D
Children Of Bodom - Everytime i die (Picim samo intro :) )

To se vrti u poslednje vreme kod mene...

NSadian
24.12.2007, 12:34
Nisam nešto probirljiv, volim da čujem dobar zvuk, koji god to metal/rok pravac bio, ali ubedljivo najviše slušam Machine Head. Tu sam se nekako pronašao.

Što se tiče ostalih stvari, ako bi ih navodio, to bi bilo mešanje žanrova, ali ajde: Paradise Lost, Pantera, Iron Maiden, Dream Theater, Tool, Pearl Jam, Blind Guardian... Evo baš sam se juče čitav dan trovao sa "And then there was silence...":nov_guita:nov_explo:qliranje:

Pozdrav:ciao:

Insecticide
24.12.2007, 16:14
Evo ja prebacujem kanale na TVu i slucajno prebacim na pink i tamo naravno grand parada i oni najave kao 2 neverovatno dobra i poznata srpska glasa u svetu koji ce nas opciniti njihovom lepotom glasa(u tom fazonu).I ja u fazonu dobro,ajde da cujem ovo .I pocnu to dvoje da pevaju kada ono to pesma Freddie Mercury & Montserrat Caballé - Barcelona (Stvarno dobra pesma) ali ta dva "Bozanstvena" glasa su pevali na playback i to ne njihovu verziju nego original verziju pesme (Znaci gari samo otvara usta dok Freddie Mercury peva) ,znaci mogao sam ja tamo stati i otvarati usta umesto njega (A ni to nije dobro radio) ...I posle publika ludi,zene bacaju bruseve a ovi svi hvale njihov glas a ono oni nisu rekli ni B od Barcelona.
Dokle ce vise zaglupljivati ovaj narod?

Gordon Freeman
24.12.2007, 22:59
Evo ja prebacujem kanale na TVu i slucajno prebacim na pink i tamo naravno grand parada i oni najave kao 2 neverovatno dobra i poznata srpska glasa u svetu koji ce nas opciniti njihovom lepotom glasa(u tom fazonu).I ja u fazonu dobro,ajde da cujem ovo .I pocnu to dvoje da pevaju kada ono to pesma Freddie Mercury & Montserrat Caballé - Barcelona (Stvarno dobra pesma) ali ta dva "Bozanstvena" glasa su pevali na playback i to ne njihovu verziju nego original verziju pesme (Znaci gari samo otvara usta dok Freddie Mercury peva) ,znaci mogao sam ja tamo stati i otvarati usta umesto njega (A ni to nije dobro radio) ...I posle publika ludi,zene bacaju bruseve a ovi svi hvale njihov glas a ono oni nisu rekli ni B od Barcelona.
Dokle ce vise zaglupljivati ovaj narod?

Pa sve dok se GRAND ne unisti ,a kako se odomacio to ce biti malo teze. No dok se to ne desi jedino sto mozemo da uradimo je da prebacujemo kanal kad god pocne Grand i propagiramo mrznju prema istom:dedica:

hacker_aca
24.12.2007, 23:38
Društvo, mene nešto zanima: kako to da većina kompjuteraša sluša metal? I da većina metalaca neće da sluša druge žanrove (izgovor: sve ostalo je s*anje, metal je glavni) osim metala? Poštujem metal kao muzički pravac ali mi je ovo veoma zanimljivo i bilo bi mi drago da mi neko objasni (ili više ljudi :)).

WhenDarknessFalls
24.12.2007, 23:46
Pa istina je da se vecinom kompjuterashi orijentishu ka rocku/metalu, to ne znam zashto je tako. A to da metalci mrze sve ostalo po tom principu, je tek delimicno tachno. Nije svako takav... Ja npr licno ne mrzim uopste druge pravce, cak ni grand i te gluposti. Samo ih ne volim. Ima razlike tu.
Cak pored metala volim da cujem i gothic (razlicito od gothic metala), darkwave... Sve je to individualno i niko ne moze da ti da 100% tacan odgovor.
Onda tu je i tematika a la "pozeri" o kojoj necu mnogo da pricam. Sve zavisi na kakve si ljude naishao...

next
25.12.2007, 0:04
Pa istina je da se vecinom kompjuterashi orijentishu ka rocku/metalu, to ne znam zashto je tako. A to da metalci mrze sve ostalo po tom principu, je tek delimicno tachno. Nije svako takav... Ja npr licno ne mrzim uopste druge pravce, cak ni grand i te gluposti. Samo ih ne volim. Ima razlike tu.
Cak pored metala volim da cujem i gothic (razlicito od gothic metala), darkwave... Sve je to individualno i niko ne moze da ti da 100% tacan odgovor.
Onda tu je i tematika a la "pozeri" o kojoj necu mnogo da pricam. Sve zavisi na kakve si ljude naishao...

Upravo tako...NE mrzim ni jedan pravac,ali mi neki jednostavno ne odgovaraju,a shto se tiche granda svako realan reci ce da je ono smeshno...
Sad ako ti neshto pomaze ja recimo najvishe gotivim hardrock i heavy metal,sad ima tu gotiv i po neku grupu power-a,symphonic-a i slichno...
uglavnom kod mene ti je akcenat na melodichnosti...

Ulmawen
25.12.2007, 0:05
Društvo, mene nešto zanima: kako to da većina kompjuteraša sluša metal? I da većina metalaca neće da sluša druge žanrove (izgovor: sve ostalo je s*anje, metal je glavni) osim metala? Poštujem metal kao muzički pravac ali mi je ovo veoma zanimljivo i bilo bi mi drago da mi neko objasni (ili više ljudi :)).
Ja mislim da samo ljudi siromašnih shvatanja mogu da se klasifikuju kao ljubitelji isključivo jednog muzičkog pravca. Takođe, mislim da su sve takve faze (metalci, punkeri, rockeri, grandovci) tipične za period adolescencije, prosto jer ljudi u tim godinama osećaju potrebu da se sa nekim identifikuju i da budu prihvaćeni u društvu istomišljenika. Kakve to veze ima sa kompjuterima, beats me. U doba kad sam ja bila adolescent, stara garda Amigista slušala je ugl. industrial, što je potpuno razumljivo. Al' u to doba nekako je i metal i inustrial bio underground, pa je sve išlo u "istu korpu"... Slušalo se sve od Ace of Base do Pantere, preko eksperimentalnih bendova tipa Primus i White Zombie.
Ovo za (ne)slušanje drugih pravaca pretpostavljam ima veze sa onom pripadnošću koju sam gore pomenula. A mislim da ima i malo bunta prema sveprisutnom kiču, pa ljudi valjda misle da se tako što se svrstavaju u neki "ekstreman" tabor buntom bore protiv Pinka. A inače, metal je jedan od najbogatijih pravaca, ima za svakog po nešto. ;)

Highlander
25.12.2007, 0:09
Sad će Covenant da ti objasni.:dzavo: Što se mene tiče slušam mnogo toga, ali sve naginje ka rocku i metalu. Ne mrzim druge pravce, npr. techno, house (mada mi sve ono loopovanje semplova ponekad deluje besmisleno), ali zato mrzim DJ-eve! Svaka čast izuzecima, ali uglavnom je to gomila idiota.:Freddy: E da, mrzim i Grand. Dodje mi da iznesem televizor na prozor i igram se Njutna. :)

hacker_aca
25.12.2007, 0:24
Sad će Covenant da ti objasni.:dzavo: Što se mene tiče slušam mnogo toga, ali sve naginje ka rocku i metalu. Ne mrzim druge pravce, npr. techno, house (mada mi sve ono loopovanje semplova ponekad deluje besmisleno), ali zato mrzim DJ-eve! Svaka čast izuzecima, ali uglavnom je to gomila idiota.:Freddy: E da, mrzim i Grand. Dodje mi da iznesem televizor na prozor i igram se Njutna. :)

Evo, ja slušam najviše elektronsku muziku a posle nje idu rok, metal (veoma slabo, ako se nađe nešto da mi godi), hiphop/rep (isto kao za metal), pomalo domaće (nađe se i poneki grandovac). Ima tu i džeza i ostalih pravaca kojih se sada ne bih setio. :) Uglavnom se sluša po raspoloženju.

Nego, šta sam hteo: to kod loopovanje semplova. Fora je što se to radi u ponekim vrstama elektronske muzike kao trens. Nisam ga puno slušao ali sam primetio da muzika ide obično jednim ritmom i da se veoma malo efekata ubacuje u pesme. Malo sam slušao Carl Coxa i to malo što sam slušao je išao baš otprilike na tu foru: samo jedno isto što zna da smori. Ali ako odslušaš pravi haus ili tehno (to dvoje najviše slušam) videćeš da nema previše "loopovanja". Istina, kod nekih pesama ćeš naći "loopovanje" na kraju ili početku pesme. ;)

Ako hoćeš mogu da ti dam listu nekih pesama pa da vidiš. ;)

Highlander
25.12.2007, 0:49
Zar Carl Cox nije techno?:confused:

Ne treba, hvala. :)

Zaboravih da spomenem da me nervira i domaći rep.:a_whistli

M1los
25.12.2007, 0:50
Što se tiče kompjuteraša i metalaca, da objasnim svoju situaciju :).
Metal je definitivno muzika koja mi najviše prija. Dakle, što moćniji i glasniji rifovi, to bolje.
Sad, kad to nekome kažem, odmah pomisli da u slobodno vrijeme samo slušam neke bolesnike, koljem mačiće u okolini, itd... Što uglavnom nije tačno :D
Volim i narodnu muziku (NARODNU tj. starogradsku, nikako turbo shit!), domaći RnR, i uglavnom kvalitetnu muziku.
Što se tiče oblačenja, kontraš sam po prirodi :opanachke . Kad vidim neke debile kako se oblače kičasto, šareno, itd. ja se umotam u crno, toliko da me u mraku niko ne može vidjeti :D. E, onda oni za mene kažu da nisam normalan, a njihove pe*erske, šljašteće pantalone posute šljokicama niko ne komentariše... A ja onda još jače u kontrast... I tako u krug. :)
Kad muziku slušaju moji vršnjaci, dođe mi da uzmem 500kg TNT-a i dignem čitav svoj šugavi grad u vazduh. Volim normalnu muziku, ali domaće folkere i zabavnjake organski ne podnosim.

WhenDarknessFalls
25.12.2007, 0:57
Hmm.. a da slusamo svi lepo folk metal? :icon_stud

Crusader88
25.12.2007, 1:03
Što se tiče kompjuteraša i metalaca, da objasnim svoju situaciju :).
Metal je definitivno muzika koja mi najviše prija. Dakle, što moćniji i glasniji rifovi, to bolje.
Sad, kad to nekome kažem, odmah pomisli da u slobodno vrijeme samo slušam neke bolesnike, koljem mačiće u okolini, itd... Što uglavnom nije tačno :D
Volim i narodnu muziku (NARODNU tj. starogradsku, nikako turbo shit!), domaći RnR, i uglavnom kvalitetnu muziku.
Što se tiče oblačenja, kontraš sam po prirodi :opanachke . Kad vidim neke debile kako se oblače kičasto, šareno, itd. ja se umotam u crno, toliko da me u mraku niko ne može vidjeti :D. E, onda oni za mene kažu da nisam normalan, a njihove pe*erske, šljašteće pantalone posute šljokicama niko ne komentariše... A ja onda još jače u kontrast... I tako u krug. :)
Kad muziku slušaju moji vršnjaci, dođe mi da uzmem 500kg TNT-a i dignem čitav svoj šugavi grad u vazduh. Volim normalnu muziku, ali domaće folkere i zabavnjake organski ne podnosim.

ista situcaija sa odevanjem, meni jednostavno prija da sam od glave do pete sav u crnom... neki to ne mogu da shvate i gledaju me cudno(komsje manje-vise, fenseri su tu najgori- 90 posto misle da sam sektas, najvise drugarice iz odeljenje od moje devojke, ali jgb rock is dead turbo folk rules)

steve89
25.12.2007, 1:04
Hmm.. a da slusamo svi lepo folk metal? :icon_stud

E ja skinuo neku kompilaciju kao najbolje pesme... I ono je mnogo veliko sra*e. :D (moje mišljenje ;)) Samo zbog vokala, ono jednostavno ne podnosim.

hacker_aca
25.12.2007, 1:06
Zar Carl Cox nije techno?:confused:

Ne treba, hvala. :)

Zaboravih da spomenem da me nervira i domaći rep.:a_whistli

Hmm, sada sam video na Wikipediji: House, Techno, TechHouse. Kažem da ga nisam slušao mnogo ali mi se učinilo da je išao kao na trens... Uglavnom volim onaj stari tehno koji se danas teško nalazi (ili ja ne mogu da ga nađem :)). Evo primera (http://www.youtube.com/watch?v=iSrT0iuZ7wM).

BTW, čini mi se da ima nekoliko podžanrova i ostalih zezalica u vezi tehna. Pogledaj u box sa desne strane: Techno music - Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Techno_music)

Highlander
25.12.2007, 1:06
Zamislite, za nekoliko godina, pod pokroviteljstvom Saše Popovića i "Lepe" Brene, nastaje novi pravac u muzici - Turbo Folk Metal! :D Glavni predstavnik je Sejo Kalač koji izbacuje growling obradu pesme "Usne boje vina". :rofl:

@hacker: Ne razumem se baš u žanrove, ali ako kažeš da je ovo tehno, onda neka bude. :)
P.S. Svidjaju mi se slike. :D

WhenDarknessFalls
25.12.2007, 1:08
E ja skinuo neku kompilaciju kao najbolje pesme... I ono je mnogo veliko sra*e. :D (moje mišljenje ;)) Samo zbog vokala, ono jednostavno ne podnosim.

Ma ni meni se ne svidja ali ima par bendova koje mogu da slusam (Cruachan, Lumsk, Finntroll, Mithotyn, Arkona, Melechesh...). Ali oni su uglavnom malo ekstremniji, tj vishe vuku na neku death/black varijantu.

E ali kada se malo zamislis, taj turbo folk (pogotovo ovaj novokomponovani za nadrndanim klavijaturama i tehno deonicama) kada bi se spojio sa growlom, dobije se neki industiral pre :S Hah... Maaaa samo da se turbo folk proshiri na amere i njihov precious MTV. To bih mnogo voleo da vidim...

Ulmawen
25.12.2007, 1:51
Pa sad, zavisi šta voliš da slušaš. Od folk metal bendova ima par jako dobrih; npr Korpiklaani, Ensiferum, Eluveitie, Folkearth... Ako ne voliš black vokale, obiđi Ensiferum. :)
Ima i par sjajnih, da kažem, ambijetalno-alternativnih etno bendova, npr. Hagalaz' Runedance.

Maladikt
25.12.2007, 12:30
... Ako ne voliš black vokale, obiđi Ensiferum. :)

Živa istina.

Ranije sam slušao rock, pa sam prešao na metal. Uglavnom ne volim black vokal, ali slušam Ensiferum (dao mi ortak, kao slučajno na disku, ja preslušao i primio se).

Od ostalih bendova slušam Charon, DragonForce, Kamelot, Blind Guardian, neke stvari od Children of Bodom i tako...

U principu, mogu da slušam šta god da mi puste (na jedno uvo uđe, na drugo izađe), ali je moj lični izbor metal.

EDIT: zaboravio sam da dodam Savage Circus.

A M G
25.12.2007, 14:34
Hmm, sada sam video na Wikipediji: House, Techno, TechHouse. Kažem da ga nisam slušao mnogo ali mi se učinilo da je išao kao na trens... Uglavnom volim onaj stari tehno koji se danas teško nalazi (ili ja ne mogu da ga nađem :)). Evo primera (http://www.youtube.com/watch?v=iSrT0iuZ7wM).
...

Koja slucajnost, i ja sam slusao bas ovu pesmu juce, dopada mi se! :qliranje:

Covenant
25.12.2007, 15:30
Ja mislim da samo ljudi siromašnih shvatanja mogu da se klasifikuju kao ljubitelji isključivo jednog muzičkog pravca.

A ja mislim da nisam cuo vece gluposti :opanachke

Takođe, mislim da su sve takve faze (metalci, punkeri, rockeri, grandovci) tipične za period adolescencije, prosto jer ljudi u tim godinama osećaju potrebu da se sa nekim identifikuju i da budu prihvaćeni u društvu istomišljenika

Nije tacno
Koliko samo starijih likova ima na metal koncertima i to sa sve full opremom-tipa kajle,bodlje,koza :Freddy:
Fifti-fifti njih i klinaca-i to na takvim bendovima kao sto su Morbid Angel i Cannibal Corpse ;)

Al' u to doba nekako je i metal i inustrial bio underground, pa je sve išlo u "istu korpu"

Mozda jeste bio underground kod nas :rolleyes:
Ako se dobro secam pocetkom i sredinom 90-tih metal je bio u svom zenitu,a popularan je bogami i sada jer vecina starih bendova izbacuje jos uvek odlicne albume :opanachke
Industrial je btw bio oduvek underground,sa mnogo mnogo manjom fan bazom-za razliku od metala to definitivno nije muzika koju moze svako da svari ;)

Inace smatram da fraza "o ukusima ne treba raspravljati" nikad nije bila otrcanija-bez uvrede na nju se najcesce pozivaju likovi koji slusaju crap muziku pa bi nekako to i da opravdaju necim tipa "e stvar ukusa" :Freddy:
Hehehe :dzavo:

Andross
25.12.2007, 19:46
Najvise mrzim kada grandovci uzmu da pametuju o metalu! Kao na primer moja keva. Ne da mi da nosim duks Maidena jer "priziva mracne sile". I onda pocne da mi tupi o drozi, sektama, satanistickim sektama, crnoj magiji i ostalim glupostima (gde joj sve to pade napamet??? :eek:). Naravno preti da ce to baciti u djubre, i cak je nasla "sektaski znak" na Trooper duksu :boodala: Neznanje i idiotizam. I onda pocne da s*re kako je metal muzika za debile, da to ubija nervne celije u mozgu, to ne valja itd... Blah... Nesto sto je gore od poznavanja i druzenja sa grandovcem je ziveti sa njim (naravno ako mu je glava puna ovakvih gluposti).

Sto se tice muzike slusam najvise metal (gle cuda :D), tu i tamo neki industrial i pomalo muziku iz filmova i igara(Star Wars, WC3, Diablo II itd...), a glasao sam za Rap-Hiphop kada sam bio mlad i neiskusan :D :opanachke

Ulmawen
25.12.2007, 19:57
A ja mislim da nisam cuo vece gluposti :opanachke
Nisam ni očekivala da ćeš se složiti.;)
Nije tacno
Koliko samo starijih likova ima na metal koncertima i to sa sve full opremom-tipa kajle,bodlje,koza :Freddy:

Misliš, koliko paćenika ima kojima je zanimanje u životu "metalac" i sa kojima se ne može pričati ni o čemu drugom nego o metalu? Znam i previše takvih, hvala lepo.
Inace smatram da fraza "o ukusima ne treba raspravljati" nikad nije bila otrcanija-bez uvrede na nju se najcesce pozivaju likovi koji slusaju crap muziku pa bi nekako to i da opravdaju necim tipa "e stvar ukusa" :Freddy:
Hehehe :dzavo:
Znaš moje mišljenje o ovome. Ono što tebi nedostaje i čime se, izgleda, ponosiš, je nedostatak poštovanja prema neistomišljenicima.;)

Iilija64
25.12.2007, 20:11
Koliko ljudi toliko ćudi.
Ja osobno volim Zabranjeno pušenje i stariji rock.

Covenant
25.12.2007, 20:18
Misliš, koliko paćenika ima kojima je zanimanje u životu "metalac" i sa kojima se ne može pričati ni o čemu drugom nego o metalu? Znam i previše takvih, hvala lepo.

To sto stariji likovi dolaze na koncerte i tako obuceni ne mora da znaci da oni spadaju u tu kategoriju :opanachke
Nesto ne verujem da na posao idu sa bodljama i martinkama :rofl:
Metal koncert je pa se obuku i prikladno-slicna stvar otprilike kada se sredis i ides u izlazak npr :)
Tako da nemoj da generalizujes i udaras na drugu stranu ;)

Znaš moje mišljenje o ovome. Ono što tebi nedostaje i čime se, izgleda, ponosiš, je nedostatak poštovanja prema neistomišljenicima.;)

Ne nego sam sebi obecao da u zivotu necu praviti nikakve kompromise oko muzike-narocito ako je u pitanju pink/grand i slicna bagra ;)
I onda kada neko slusa tako nesto sto je crap(naucno dokazano :opanachke) da se kaze "pa to je stvar ukusa"
Ne ide to tako ;)
I meni je Led Zeppelin sr..e neopevano i smor na kub pa ja opet ne mogu a da ne kazem da nisu kvalitetni zato sto se meni ne svidjaju :a_whistli
Dakle-zna se sta je kvalitet a sta ne ;)

I onda dolazimo do ovoga :)

Inace smatram da fraza "o ukusima ne treba raspravljati" nikad nije bila otrcanija-bez uvrede na nju se najcesce pozivaju likovi koji slusaju crap muziku pa bi nekako to i da opravdaju necim tipa "e stvar ukusa"

;)

caine
25.12.2007, 20:27
I onda kada neko slusa tako nesto sto je crap(naucno dokazano :opanachke) da se kaze "pa to je stvar ukusa"
Ne ide to tako ;)
I meni je Led Zeppelin sr..e neopevano i smor na kub pa ja opet ne mogu a da ne kazem da nisu kvalitetni zato sto se meni ne svidjaju :a_whistli
Dakle-zna se sta je kvalitet a sta ne ;)

Možda sam ja glup, al' ovo ne razumem... Kako je to nešto naučno dokazano da je crap? Ako su tebi Cepelini shit, kako možeš da kažeš da su kvalitetni? Kako to određuješ šta je kvalitetno, a šta nije? :icon_scra Tebi jesu, nekom nisu... hoću da kažem, univerzalni crap ne postoji, postoje samo različiti ukusi... :dedica:
Jedino da gledaš tehniku sviranja, ali opet, može neko da svira odlično, džabe, ako ovaj sa lošijom tehnikom pravi bolju muziku.

Ulmawen
25.12.2007, 20:29
Činjenica je da postoji kvalitet i postoji kič, ali ja o ljudima koji slušaju neku muziku samo zato što je in ni ne pričam. Pričam o različitim muzičkim ukusima od kvalitetne ili bar pristojno dobre muzike. Grand ni ne ubrajam u muziku.:dzavo:

I onda, da ti i ja završimo večitu debatu, vala smo se dosta naspamovali... Znam ja vrlo dobro šta ti misliš, samo se ne slažem sa tobom i to je to. Ovako možemo do sutra ti i ja, sve do prvog sledećeg metal koncerta nekog kvalitetnog benda (npr. Ensiferuma).:a_bleh:

Covenant
25.12.2007, 20:30
E da

Ja mislim da samo ljudi siromašnih shvatanja mogu da se klasifikuju kao ljubitelji isključivo jednog muzičkog pravca.

I sta sada-to sto ja slusam metal 90% znaci da sam ja ogranicen i ima siromasne vidike :opanachke
Medjutim samo si zaboravila da muzika nije jedino merilo nekih stvari u zivotu-tako da mi je ovo u najmanju ruku smesno ;)

Covenant
25.12.2007, 20:34
Ovako možemo do sutra ti i ja, sve do prvog sledećeg metal koncerta nekog kvalitetnog benda (npr. Ensiferuma).:a_bleh:

Mora da je metal spao na niske grane kada se ceka Ensiferum radi slusanja neceg kvalitetnog :a_bleh:
Idem do prodavnice pa cu nastaviti :Freddy:

Covenant
25.12.2007, 21:20
Možda sam ja glup, al' ovo ne razumem... Kako je to nešto naučno dokazano da je crap?

Mislio sam na Grand :opanachke

Ako su tebi Cepelini shit, kako možeš da kažeš da su kvalitetni? Kako to određuješ šta je kvalitetno, a šta nije? :icon_scra Tebi jesu, nekom nisu... hoću da kažem, univerzalni crap ne postoji, postoje samo različiti ukusi... :dedica:
Jedino da gledaš tehniku sviranja, ali opet, može neko da svira odlično, džabe, ako ovaj sa lošijom tehnikom pravi bolju muziku.

Sve stvari koje si rekao ne postoje kod grandovaca/pinkovaca a ni "narodnjaci" nisu daleko :opanachke
I kao posle moze da bude price o ukusima kada istih tu i nema :rofl: za razliku od npr Led Zeppelina :rolleyes:
E da-nisam dobio odgovor na prethodni post :opanachke

Geronimo
25.12.2007, 21:24
Društvo, mene nešto zanima: kako to da većina kompjuteraša sluša metal?

Zato sto znaju sta valja! :D

Dreamfall
26.12.2007, 9:03
Zato sto znaju sta valja! :D

I zato shto like me imaju broadband pristup internetu i usijane p2p programe kroz koje na njihov komp od ljudi voljnih da share uzimaju more dobre muzike a niko koga ja znam da slusa narodnjake i Grand ne zna da ukljuci komp a internet je za njih zlo.Grandom se napajaju preko mizickog stuba za koji je diskutabilno da li sami znaju da ga ukljuce.

On topic Svi na forumu koji slusaju Sonatu Arcticu i znaju da je Jani Liimatainen isteran iz benda mogu naci muziku njegove nove grupe sydanpuu na http://www.sydanpuu.net/index_eng.php?p=p3 i to free to download.Jani koristi pseudonim Allan Anderssén i novu Ibanez Xipos gitaru.pozz:ciao:

bracaja
26.12.2007, 11:01
Vecina slusa metal i rock zato sto je to najbolja muzika, logicno.:D
I ja slusam metal (Nightwish, Tarja Turunen:aplauz::tapsh::n_klanja:, Dimmu Borgir:dzavo:, Hammerfall, Epica...), ali volim i stariji rok (The Doors, White snake, GNR...).
Ali kontradiktornost je mozda sto obozavam i osamdesete ( ABBA:tapsh:, mada oni sezu jos i u 70., potom Kim Wilde, Duran Duran...). Obozavam i legende zenskog roka kao sto su Janis Joplin, Tina Turner i Pat Benatar:n_klanja:.

Gordon Freeman
26.12.2007, 12:02
Nije tacno
Fifti-fifti njih i klinaca-i to na takvim bendovima kao sto su Morbid Angel i Cannibal Corpse ;)

Pa to samo aludira na njihovu nezrelost ( mislim sto se tice oblacenja ne slusanja muzike) ili pak njihovo odbijanje da izadju iz perioda adolescencije koji im se ocigledno ili mnogo svideo , ili nimalo nije ,pa valjda zele to da nadoknade.:dedica:

shin-bojan
26.12.2007, 15:04
Trenutno slusam Dodheimsgard, prilicno zanimljivo.

King James
28.12.2007, 4:10
Ja najvise ove tri grupe: Nickelback, Metallica i Linkin Park...Uglavnom,samo strance slusam...

lijenština
28.12.2007, 10:20
Trenutno Tiamat -Prey. Malo goth roka nije na odmet.:D

_Maximus_
28.12.2007, 13:20
Covece ovde je kao u rudniku, metal na sve strane... :)

Iris
28.12.2007, 13:44
Covece ovde je kao u rudniku...

Workin' in the coalmine (http://www.youtube.com/watch?v=U2AjiSwBZoc), Lee Dorsey :D

Insecticide
30.12.2007, 18:24
Ju,evo keva TV i ostavi na Scuzz i tamo neki bend tutnja...Ja kontam AC/DC ali nisam cuo tu pesmu do sada.
Ja pogledam tv kad ono neki mladoliki sviraju i neki golac peva
Znaci gitara je ista (ALI ISTA!!!) AC/DC a vokal je tu negde ...
http://www.youtube.com/watch?v=CgAgG68TRKE

Airbourne-Too much,Too young,Too fast

mad_skillz
30.12.2007, 18:31
FOO FIGHTERS - Long Road To Ruin
FOO FIGHTERS - The Pretender
JAMES BLUNT - 1973
NICKELBACK - Rockstar
MAROON 5 - Won’t Go Home Without You
LINKIN PARK - Bleed It Out
FOO FIGHTERS - Tired Of You
OASIS - Wonderwall
50 CENT ft. JUSTIN TIMBERLAKE & TIMBALAND - Ayo Techology
...

Insecticide
30.12.2007, 19:01
Juce u dvoristu svirali neki Beogradjani(Znaci boli koliko smrde likovi,dont take it personal) zovu se Toxic Trace ,sviraju speed metal
Bilo je ok.
Shutke su mi se isto svidele (Ja tamo najmladji a najprgaviji :dzavo: )

Covenant
30.12.2007, 19:48
Ljudi slusa li neko KMFDM i LAM(London After Midnight) ? :opanachke

Carl Jonson CJ
31.12.2007, 2:27

Све је то лудо... :kreza:

Мене занима зашто неки тр00 металци, кад им се помене рок/хард рок, добију оспице? :paranoia:

Zamislite, za nekoliko godina, pod pokroviteljstvom Saše Popovića i "Lepe" Brene, nastaje novi pravac u muzici - Turbo Folk Metal! :D Glavni predstavnik je Sejo Kalač koji izbacuje growling obradu pesme "Usne boje vina". :rofl:

Зар ту не спада и Весна Змијанац? :D

Covenant
31.12.2007, 3:57

Znas kako....
Muziku koju ja slusam van metala skoro sam uveren(skoro)niko na ovom forumu nije cuo ili slusao :opanachke
Cek da vidim-Dargaard,Arcana,Autumn Tears,Elend,Ataraxia,Contea,Inkubus Sukkubus,Death In June,Emilie Autumn,Isis,Jesu,Godflesh,Neurosis,Fields Of Nephilim,KMFDM,London After Midnight(pomenuh ih gore)itd itd :cool:

Branko035
31.12.2007, 4:04
Slusam rep, mada volim i power i heavy metal, rock, hard rock, punk, rege...elektro u zadnje vreme po malo...
Znaci saroliko, ne ogranicavam se samo na repu koga najvise slusam...

zoran845
31.12.2007, 4:16
Ja slušam sve vrste muzike: i narodnjake i folk.

lijenština
31.12.2007, 15:16
Sada slušam Megadeth -Trust. :qliranje:

Wolverine
1.1.2008, 17:42
Sta je David Bowie po zanru?

Covenant
1.1.2008, 17:54
David Bowie je David Bowie :D
Nezahvalno pitanje-recimo da je rock :opanachke

Iris
1.1.2008, 18:02
Sta je David Bowie po zanru?

Cross-cultural artist :)

"A singer, songwriter, actor, multi-instrumentalist, producer, arranger, and audio engineer, also a film and stage actor, music video director, and visual artist".

Insecticide
1.1.2008, 18:28
Cross-cultural artist :)

"A singer, songwriter, actor, multi-instrumentalist, producer, arranger, and audio engineer, also a film and stage actor, music video director, and visual artist".

Ne zaboravi i "Nikola Tesla" :D

Black Sabbath- War Pigs
(Trenutno u winampu)

Carl Jonson CJ
1.1.2008, 20:47
http://www.youtube.com/watch?v=HFH36je9Hro

Слушајте почетак. ^_^

lijenština
3.1.2008, 9:35
Block Out- Forma (Zorka). Puno lepih uspomena na 90-e :paranoia: :D

Mil00rad
4.1.2008, 23:03
Pazite ovo,moja 2.pesma,made in Bulgaria.Ne,nije turbo-folk ili chalga kako oni kažu za njihove narodnjake.
http://www.fileupyours.com/files/153348/DJ%20Lemi-Graffiti.mp3

Andross
5.1.2008, 0:23
Znas kako....
Muziku koju ja slusam van metala skoro sam uveren(skoro)niko na ovom forumu nije cuo ili slusao :opanachke
Cek da vidim-Dargaard,Arcana,Autumn Tears,Elend,Ataraxia,Contea,Inkubus Sukkubus,Death In June,Emilie Autumn,Isis,Jesu,Godflesh,Neurosis,Fields Of Nephilim,KMFDM,London After Midnight(pomenuh ih gore)itd itd :cool:

Cuo sam za Emilie Autumn bese svira violinu ili tako neki trip right?

WhenDarknessFalls
5.1.2008, 7:31
Dargaard sam slusao pre dosta, pa me uopste darkvejv i ambijental smorio zesce :o
Ista prica i sa elektro goth/doom-om. Diorama, KMFDM, Aesthetic Perfection i slicni. Mada LAM nikad nisam voleo :/
Imam i jedan album Isisa, mada nikako da ga preslusam valjano :)

Covenant
5.1.2008, 16:44
Yep
Emillie Autumn svira violinu a i peva u isto vreme :)
Muzika je prilicno minimalisticka jer pored toga tu je jos samo mixeta
Ali je odlicna-i nije bas da je neki gothic bice da je vise neka avangarda poput Diamande Galas mada ne toliko ekstremno ;)
Dargaard je neo classical darkwave cak ima i dosta epskih elemenata,dark ambijental(ili ethereal)je nesto drugo-to su bendovi tipa Arcana,Autumn Tears,Dark Sanctuary i Elend(ovaj poslednji preporucujem samo ako hocete da imate nocne more :Freddy:)
Inace slazem se-sem mozda prvog albuma Dargaard nije nista spec,necu reci da je lose ali sve u svemu solidno :)
KMFDM koga pominjes je industrial-nema on nikakve veze sa elektro gothicom spada doduse u EBM u nekim momentima ;)
To sto je pripadnicima goth "pokreta" prsla njihova izvorna muzika i bendovi(Sisters Of Mercy,Fields Of Nephilim,Cure i sl)i sto su se prisljamcili uz industrial i jos neke pravce i poceli da ih krste goth muzikom je zaista za neku drugu pricu :a_bleh:

pivonroll
6.1.2008, 11:54
Kao mladji sam se mnogo lozio na metal, ali kad sam cuo Neil Younga shvatio sam neke stvari.Textovi i muzika su za vek i vjekov.Keep on rockin'!

WhenDarknessFalls
6.1.2008, 12:10
Ma razumemo se, nego ja iz navike industrial, elektro i ostale pravce koji vuku na taj "fazon" vise trpam u istu korpu... :a_whistli

_Maximus_
6.1.2008, 12:47
Kao mladji sam se mnogo lozio na metal, ali kad sam cuo Neil Younga shvatio sam neke stvari.Textovi i muzika su za vek i vjekov.Keep on rockin'!

Konacno neko. Kada bih ti pustio Like a Hurricane sa koncerta u Berlinu 2000

ne bi ti bilo dobro..... Preporucujem svim metalcima da odu na youtube i nadju ovo i odgledaju do kraje da vide sta je covek, gitara i dusa. Ali neka odgledaju do kraja. :qliranje:

pivonroll
6.1.2008, 15:32
Jel to ono kad svira harmon-organ i usnu harmoniku.To kad sam cuo suze su mi krenule,pogotovo za solaze na usnoj harmonici :qliranje:.
Gledao sam i skidao sa Youtube gomliu Neil Youngovih kilpova.Sve ove danasnje "zvezde" muzike mogu samo cipele da mu brisu,a ni to im ne bi poverio.

_Maximus_
6.1.2008, 20:18
Na zalost ljudi to ne znaju o ne znaju njegov rad. Covek je totalna ne-komercijala.

Odlican tekstopisac i gitarista. Sto se mene tice jedan od najboljih zivih na svetu.

http://www.youtube.com/watch?v=HWQtOkmgKzg

Odgledaj ovo od kraja, obavezno. Posle sledi jos.

Ice-Man
6.1.2008, 20:19
Slusam u zadnje vreme Operation Ivy, The Stone Roses, Disciplina Kicme, Joy Division. Sta bi oni bili po vrsti muzike? Pretpostavljam da nisu ista vrsta muzike. Makar ne zvuce toliko slicno.

zoran845
6.1.2008, 20:57
Slusam u zadnje vreme... Joe Division.Joy, komšo!:)

pivonroll
7.1.2008, 2:30
Na zalost ljudi to ne znaju o ne znaju njegov rad. Covek je totalna ne-komercijala.

Odlican tekstopisac i gitarista. Sto se mene tice jedan od najboljih zivih na svetu.

http://www.youtube.com/watch?v=HWQtOkmgKzg

Odgledaj ovo od kraja, obavezno. Posle sledi jos.
E ovo je odlicno.Njega treba da dovedu pa makar nas bilo samo 50 ali da roka!
Ko nije cuo ni video, a zanima ga, obavezno neka pogleda ovo http://www.youtube.com/watch?v=w1onkOGT8LU&feature=related

pyost
7.1.2008, 14:10
Joy, komšo!:)

Let's dance to Joy Division
And celebrate the irony
Everything is going wrong
But we're so happy

The Wombats - Let's Dance To Joy Division :D

Akumu
7.1.2008, 14:16
MИЈeтал од четвртог разреда и ево то је тако већ 10 година. Наравно, то је примарно, али нисам ограничен само на мИЈетал.

Boky
9.1.2008, 16:21
Znate kako ljudi... :icon_stud Man'te se mlacenja prazne slame. Iskreno, mrzi me da citam sve postove, tako da cu vam reci samo jednu stvar - KoRn, samo to i nista vise. Laku noc. :nov_explo

Dimo
9.1.2008, 16:56
KoRn? Koliko sam ja ukapirao sa zadnjeg albuma, sada su vise rep nego metal... A to eventualno moze znaci samo jedno, komercijalni bullshit.

WhenDarknessFalls
9.1.2008, 17:04
Ja sam bas natenane preslusao novi album, nije rep, ima starog shmeka, ima dobrih pesama, samo nije nista posebno. Preslusaj "kiss" i "hold on".

Gordon Freeman
9.1.2008, 17:35
Sada...
DJ Antoine ,
Global Deejays - Zelenoglazoe taksi ,
Royal Gigolos - Why did you do it ,
Him - Wicked Game ,
The Egg - Wall ( Mylo rmx ) ,
Ian carey ( Keep on rising pa nadalje...) ,
,................................................. .......
:qliranje::qliranje::qliranje:

Maladikt
9.1.2008, 18:17
Konacno neko. Kada bih ti pustio Like a Hurricane sa koncerta u Berlinu 2000

ne bi ti bilo dobro..... Preporucujem svim metalcima da odu na youtube i nadju ovo i odgledaju do kraje da vide sta je covek, gitara i dusa. Ali neka odgledaju do kraja. :qliranje:

A možda metalci slušaju metal jer vole da slušaju metal? :):rolleyes:

Covenant
9.1.2008, 18:20
Iskreno receno mene Korn smara do bola :opanachke
Nista spec mada nije toliko ni lose sem ovih poslednjih stvari ;)

_Maximus_
9.1.2008, 18:25
A možda metalci slušaju metal jer vole da slušaju metal? :):rolleyes:

Svakom svoje!

101st Airborne
9.1.2008, 18:34
Uopste ne slusam metal niti bilo sta slicno, ali mi se dopala ova stvar koja prati trejler za najnovijeg Ramba, Drowning Pool - Bodies, pa sad to slusam s vremena na vreme...

pivonroll
10.1.2008, 2:32
@ _Maximus_
Danas sam ortaku pustao Neil-ove klipove.Kad je video da svira usnu harmoniku i gitaru ( ili klavijature) u isto vreme covek se zgranuo.Nije imao pojma za njega.Jos kada je cuo Like a hurricane sa organ-klavijaturama i harmonikom izbuljio je facu ko da gleda cudo.Odma' mi je trazio da mu srezem klipove al ne sam im'o prazni diskovi :)
Njegov komentar je bio nesto otprilike : "Cuti cuti! U ****te, ladno svira klavijature i usnu harmoniku u isto vreme i to ih super sklapa. Jel imas prazan disk?"

Covenant
10.1.2008, 2:52
Je'l slusao neko solo projekte Jerry Cantrell-a(gitarista i pevac bivseg Alice In Chains-a)
Boggy Depot i Degradation Trip-preporuka by all means,sjajni su,mozda i bolji nego AIC :)

Vuckovic Veljko
10.1.2008, 13:54
J sam odnedavno "otkrio"novu vrstu muzike koja mi se jako svidja u pitanju je progresiv...Samo sada slusam Symphony x a najvise mi se svidja pjesma Accolade II
Vrh solaze vrh vokal vrhunsko je sve ne mogu da vjerujem da dosad nisam cuo za njih...

Covenant
10.1.2008, 14:00
Hehe...
Naravno da su sjajni kada gitaru svira Max Romeo koji je jedan od najboljih gitarista trenutno(inace nemaju ritam gitaristu vec doticni svira sve zajedno ;) )
A i vokal je ekstra(Russel Alen)

Obozavam ih,obavezno poslusaj zadnji album Paradise Lost-sjajan je ;)

Iris
10.1.2008, 14:31
Hehe...
Naravno da su sjajni kada gitaru svira Max Romeo koji je jedan od najboljih gitarista trenutno(inace nemaju ritam gitaristu vec doticni svira sve zajedno ;) )

Gitarista u pitanju je Michael Romeo, Max Romeo (http://www.reggae-vibes.com/concert/maxromeo/maxromeo.htm) je čuveni reggae muzičar koji je 2001. godine gostovao kod nas...

Što se tiče Symphony X, Michaelu ne treba ritam gitarista kada bend ima bas i klavijaturu :)

Covenant
10.1.2008, 14:58
Mislim da Michael-a zovu Max ali to su dve razlicite osobe :)
Uh svira sjajno i sve naravno sam-gledao sam neki live iz Montreala ;)
Ono sto se meni posebno svidja kod SymphonyX-a je da su vrlo efektno spojili prog i power
Iako je tematika uglavnom fantasy tekstovi su sjajni kao i celokupan smek dok kod vecine powerasa to u 90% slucajeva ispada u najmanju ruku smesno i tragokomicno :D

peccatum
10.1.2008, 15:16
ja kad bih krenula da pricham shta sluham trebalo bi mi sto godina,tako da evo linka za lastfm ^^

http://www.lastfm.fr/user/18thAngel/

WhenDarknessFalls
10.1.2008, 18:41
Imas relativno dobar muzicki ukus, bravo za Arcturus i Mizar :opanachke

goghie
10.1.2008, 18:51
elektronska ili alternativa, podjednako :qliranje:

peccatum
10.1.2008, 19:00
Imas relativno dobar muzicki ukus, bravo za Arcturus i Mizar :opanachke
hehhe mizar mi je omiljeni,da kazhem domatji, bend ^^
seen live proshle godine :wub:

_Maximus_
10.1.2008, 19:50
@ _Maximus_
Danas sam ortaku pustao Neil-ove klipove.Kad je video da svira usnu harmoniku i gitaru ( ili klavijature) u isto vreme covek se zgranuo.Nije imao pojma za njega.Jos kada je cuo Like a hurricane sa organ-klavijaturama i harmonikom izbuljio je facu ko da gleda cudo.Odma' mi je trazio da mu srezem klipove al ne sam im'o prazni diskovi :)
Njegov komentar je bio nesto otprilike : "Cuti cuti! U ****te, ladno svira klavijature i usnu harmoniku u isto vreme i to ih super sklapa. Jel imas prazan disk?"

E sta ja sve imam na dvd diskovima. Da ti se kosa digne na glavi.

NJegovi koncerti, biografija, bendovi u kojima je bio. to na youtube je samo 1%.

zao mi je sto ove generacije nemaju nekoga da ih malo uputi. Koliko ljudi koji slusaju metal su poceli njega da slusaju odbacivsi ono prethodno.
Ali bez zezanja.

steve89
10.1.2008, 20:39
Hehe...
A i vokal je ekstra(Russel Alen)

Obozavam ih,obavezno poslusaj zadnji album Paradise Lost-sjajan je ;)

Znači ne verujem...

Nisam se nadao da će nešto što se tebi sviđa da se svidi i meni. :opanachke :D

U svakom slučaju, skinuo sam ovaj album i.... mogu samo da kažem - perverzija. :n_klanja:

Upravo se ''nabavlja'' diskografija. :D

Nicolas
10.1.2008, 20:51
Ne znate vi sta je prava muzika:

- Farley Funk - Loce can't turn around

- Flying Lizards - Money

Ulmawen
10.1.2008, 20:57
Ne znate vi sta je prava muzika:

Sva sreća da si ti tu, pa možeš da nas prosvetliš.:a_bleh:
O ukusima ne treba raspravljati, dajte malo manje negodovanja prema drugačijim muzičkim ukusima, i pričajte objektivno bez prozivanja drugih... (ovo se ne odnosi na Nicolasa, već uovako uopšteno, da ne bude zabune :D).

Nicolas
10.1.2008, 21:03
Sva sreća da si ti tu, pa možeš da nas prosvetliš.:a_bleh:
O ukusima ne treba raspravljati, dajte malo manje negodovanja prema drugačijim muzičkim ukusima, i pričajte objektivno bez prozivanja drugih... (ovo se ne odnosi na Nicolasa, već uovako uopšteno, da ne bude zabune :D).

Poslusaj one pesme i sve ce ti se samo kasti. :D

che daboli guz
10.1.2008, 21:07
Ajd da vam razbijem malo monotoniju a i da vas malo shokiram jednim imenom za koje nikad niste chuli:

Nusret Fateh Ali Khan-Night Rose(album).

Iris
10.1.2008, 21:14
Kako nismo čuli?? Čovek je legenda u muzičkim krugovima, sarađivao je sa Eddie Vedderom, Peter Gabrielom, grupom Massive Attack...

Legendaran singl je svakako Mustt Mustt (http://www.youtube.com/watch?v=bjROlQF-wpc) :qliranje:

stewazy
10.1.2008, 21:17
ej ljudi moze li neko da mi objasni razliku izmedju rock - a, metala i punka :cool:

Iris
10.1.2008, 21:21
U različitim decenijama 20. veka i različitim distorzijama ;)

zoran845
10.1.2008, 23:14
ej ljudi moze li neko da mi objasni razliku izmedju rock - a, metala i punka :cool:Ovako: ono što slušaju Ulmaven i Kovenant je metal, a ono što sluša Šlajmara je pank. Svi ostali slušaju rok.:opanachke

nebojsa986
10.1.2008, 23:17
Znas kako, ako slusas i budes slusao, lako ces primetiti razliku, ako ne, sve ce ti biti ista 'dreka' ( (c) by moja mama :p)

Covenant
11.1.2008, 2:32
Znači ne verujem...

Nisam se nadao da će nešto što se tebi sviđa da se svidi i meni. :opanachke :D

U svakom slučaju, skinuo sam ovaj album i.... mogu samo da kažem - perverzija. :n_klanja:

Upravo se ''nabavlja'' diskografija. :D

E pa onda definitivno treba da ti preporucim i Ayreon :)
Muzika koju pravi Arjen Lukansen je u nedostatku bolje reci-perfekcija :D

steve89
11.1.2008, 15:30
E pa onda definitivno treba da ti preporucim i Ayreon :)
Muzika koju pravi Arjen Lukansen je u nedostatku bolje reci-perfekcija :D

:paranoia:

Šta se ovo dešava... I ovo mi se sviđa, stvarno je sjajno najblaže rečeno. :D Nabavio sam ovaj poslednji album... I tu će uskoro da ''padne'' diskografija.

Hvala! :n_klanja:

pivonroll
11.1.2008, 16:04
Koliko ljudi koji slusaju metal su poceli njega da slusaju odbacivsi ono prethodno.
Ali bez zezanja.

Ziva istina.Ja jedino sto i dalje slusam, od metala, su Maideni,W.A.S.P,Motorhead i poneka pesma od Accept-a i Dio-a.Opet kazem od kada sam cuo Neil-a shvatio sam da dzabe metalcima turbo brza solaza kad tu nije ulozena emocija i dusa, cast izuzecima!

Wolverine
11.1.2008, 21:36
ej ljudi moze li neko da mi objasni razliku izmedju rock - a, metala i punka :cool:

Rock - poceo mnogo rano vise se ni VojaM ne seca kad, peva o zivotu, ljubavi, zurkama, sexu, drogama itd. Solidne solaze i jaki ritmovi na gitari, bubanj razbija, ima nekih klavijatura. Bas obavezan. Ima balada.
Metal - VojaM se seca vremena kada je poceo, uglavnom peva o zivotu - smrti, mitologiji, (pitaj Covyja za details). Brze solaze, jaci ritmovi bubanj se ubi od razbijanja. Ima balada ali vrlo retko.
Punk - nastao kasnije od metala. "Mi smo nezadovoljni i mladi i necemo da se igramo sa trenutnom vladom" stav. Ima jake ritmove, ne tako umetnicke solaze i to je to. Bubanj se unisti od razbijavkog ritma.
:dedica:

Ulmawen
11.1.2008, 21:48
Evo da se i ja okušam u blesavim definicijama.:)
Punk je pravac koji ima električnu gitaru manjka, i manjak dobre ritam sekcije; često ume da udavi ska ritmovima. Tematika - anarhija i bunt;
Rock je pravac u kome gitara ne mora da bude električna, ali je poželjno. Ume da varira od najprostijeg roka, preko onog sa elementima bluza do malo tvrđeg roka.
Metal je prava stvar! :D

Tematika:
Trash metal - Žurke, pivo i nek ide život;
Heavy metal - mnogo smo zahebani likovi! I nosimo kožne pantalonice. :D
Gothic metal - ja te volim tralala, ali ti si pokojna...
Doom metal - ja te volim tralala, ali lud sam malo ja...
Sweet metal - Darn, što smo lepi natapirani i našminkani! I mnogo volimo jednu sega mega cicu!
Folk metal - Volim pivo, šumu i sve što vole mladi.
Viking metal - Pravac Valhala!
Power metal - Ludo i brzo + što više zmajeva to bolje.
Black metal - Yea! Mnogo smo zli!
Norveški black metal - Smjert hrišćanima, vratite nam Odina!
Death metal - ostavljam Covenantu da da preciznu definiciju :D
Itd...

Highlander
11.1.2008, 22:35

Nije baš tralala... ;) Više je: ja te volim, ali šta vredi kad ćemo umreti. Kad su reči embrace, soul, death, suffer, sardonic i još neke "egzotične" u istoj rečenici - u pitanju je doom. :cool:

peccatum
11.1.2008, 22:51
Nemojte zabraviti cvece koje vene i rec "sullen" xD

Ulmawen
11.1.2008, 22:59
A tu je i posebna kategorija- Type o negative.
E njih je stvarno teško opisati. Nešto kao doom-metal-kompletni trash foliranti.:D

Highlander
11.1.2008, 23:00
Upravo sam nabasao na jedan naš bend: Decontrolled (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=33368410). Nisu loši, zvuče kao Static-X ili Ill Nino... :qliranje:

peccatum
11.1.2008, 23:01
Nemo' tajpovce da mi diras da ne padnu neke batine ^^
Tajpovci su vishe we-hate-everyone kategorija xD

peccatum
11.1.2008, 23:03
Upravo sam nabasao na jedan naš bend: Decontrolled (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=33368410). Nisu loši, zvuče kao Static-X ili Ill Nino... :qliranje:
Probaj da poslusas Pain,jako su kul ^^

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=117566322

PAIN
11.1.2008, 23:05
^Ja koliko se secam nisam izdao nijedan album:D.

E el slusa neko Bruca Springsteena.U zadnje vreme samo njega slusam po ceo dan.Jako mi je gotivan.

Ulmawen
11.1.2008, 23:09
Nemo' tajpovce da mi diras da ne padnu neke batine ^^
Tajpovci su vishe we-hate-everyone kategorija xD
Ma ko ih dira.:) Njih posebno volim.;)

Iris
11.1.2008, 23:15
Punk je pravac koji ima električnu gitaru manjka, i manjak dobre ritam sekcije; često ume da udavi ska ritmovima

Jok :D

Ritam sekcija i te kako ume da bude sjajna (the Clash, npr.)
Ska ne pripada punk muzici već je preteča reggae stila. U Englesku je dospeo preko imigranata sa Jamajke krajem 70-ih godina, i uticao je na razvoj punka kroz tzv. "2 Tone" žanr koji je mešao elemente ska, punk rock, rocksteady i reggae muzike (The Specials, Bad Manners...). Tek kasnije su se izdvojili 'čisti' ska-punk bendovi kao što su Madness. Ovu fuziju (kao i ska-core) su najviše proslavili američki bendovi kao što su The Mighty Mighty Bosstones, Reel Big Fish ili Operation Ivy, a kod nas ga sviraju Referenti, Lost Propeleros, Ringišpil...

Ulmawen
11.1.2008, 23:16
Jok :D

Ritam sekcija i te kako ume da bude sjajna (the Clash, npr.)

Njih posebno ne volim.;)

Highlander
11.1.2008, 23:17
Čini mi se da smo zaboravili Nu Metal. Pevaju o svemu i svačemu ali uz abnormalnu upotrebu reči FUCK i HATE u scream deonici. :)

Iris
11.1.2008, 23:23
Njih posebno ne volim.;)

To i dalje ne znači da nemaju dobru ritam sekciju... evo, Shlaymara će da ti potvrdi ;)

next
11.1.2008, 23:29
Čini mi se da smo zaboravili Nu Metal. Pevaju o svemu i svačemu ali uz abnormalnu upotrebu reči FUCK i HATE u scream deonici. :)

Njih izuzetno ne volim...:D

hacker_aca
12.1.2008, 3:23
Evo da se i ja okušam u blesavim definicijama.:)
Punk je pravac koji ima električnu gitaru manjka, i manjak dobre ritam sekcije; često ume da udavi ska ritmovima. Tematika - anarhija i bunt;
Rock je pravac u kome gitara ne mora da bude električna, ali je poželjno. Ume da varira od najprostijeg roka, preko onog sa elementima bluza do malo tvrđeg roka.
Metal je prava stvar! :D

Tematika:
Trash metal - Žurke, pivo i nek ide život;
Heavy metal - mnogo smo zahebani likovi! I nosimo kožne pantalonice. :D
Gothic metal - ja te volim tralala, ali ti si pokojna...
Sweet metal - Darn, što smo lepi natapirani i našminkani! I mnogo volimo jednu sega mega cicu!
Folk metal - Volim pivo, šumu i sve što vole mladi.
Viking metal - Pravac Valhala!
Power metal - Ludo i brzo + što više zmajeva to bolje.
Black metal - Yea! Mnogo smo zli!
Norveški black metal - Smjert hrišćanima, vratite nam Odina!
Itd...

Greška! Nije Trash (smeće) nego THRASH (THRASH)!!! Kako si to mogla da uradiš...

Uff, ovako mi se drug istripovao kada sam pogrešno napisao ime albuma (za slike) na MySpace-u... :D

WhenDarknessFalls
12.1.2008, 6:43
Stvarno, kome se svidja StaticX (meni licno ne mnogo), nek nabavi Pain. Tu je frontmen i pevach onaj baja iz Hipocrisyja, pesme su im odlicne kad hocete da odmorite mozak od svega.

A ovo za thrash je chesta greska u pisanju.

I Type 0 je vise gothic nego doom :a_whistli

mad_skillz
12.1.2008, 7:49
^Ja koliko se secam nisam izdao nijedan album:D.

E el slusa neko Bruca Springsteena.U zadnje vreme samo njega slusam po ceo dan.Jako mi je gotivan.
Da, ima par bash dobrih pesama. Imam negde u ovom moru gigabajta njegov neki album, videcu to da iskopam...
Ja sam skinuo skoro album od neke cure za koji nisam fazon chuo do pre neki dan, devojka je iz Britanije, zove se Leona Lewis, tamo je pobedila na nekom njihovom fazon Idolu mada nisam siguran kako se zove ali znam da peva kao san. Ima glas da se najezish, kao Whitney Houston kada je bila mladja i van droge.
Meni su ova dva snimka favoriti:
Leona Lewis - Bleeding Love (http://youtube.com/watch?v=sF84pIhP5UM)
a ovo je kako je skinula I Will Always Love You od znate svi koga, apsolutni vrh:
http://youtube.com/watch?v=vbuvLJnAysM&feature=related

Beagle
12.1.2008, 12:27
znam da je offtoppic, ali nisam znao gde da stavim ovu poruku, pa vas molim da mi ne zamerite :)

http://www.youtube.com/watch?v=jbvbuMEI6wY&feature=related
Da li zna neko ko izvodi pesmu ( i kako se zove naravno) dok se shibaju Leonardo i Ramos (Brazil vs USA)? Please odgovorite mi! ;)

Iris
12.1.2008, 12:54
@^ Gorky Park - Bang (http://www.youtube.com/watch?v=0fmVkWdiVfM)

Beagle
12.1.2008, 12:56
@^ Gorky Park - Bang (http://www.youtube.com/watch?v=0fmVkWdiVfM)

Bravo Iris majtore, imash vopi od mene! :)

Covenant
12.1.2008, 18:21

Ma vrlo je jednostavno :)
Krv,dzigerice i iznutrice na sve strane,smrt,unistenje i Satana :D
Sto teze,sto brze-to bolje :opanachke

A tu je i posebna kategorija- Type o negative.
E njih je stvarno teško opisati. Nešto kao doom-metal-kompletni trash foliranti.:D

Najveci raspadaci koji postoje ;)
Mislim jbt-Profits Of Doom i ono "Goodbye cruel world" :rofl:

A Clash je super bend-one of my favorites ;)

peccatum
12.1.2008, 21:02
Ma vrlo je jednostavno :)
Krv,dzigerice i iznutrice na sve strane,smrt,unistenje i Satana :D
Sto teze,sto brze-to bolje :opanachke

To za Deicide.
Ostali ne spominju bas toliko Satanu xD

Covenant
12.1.2008, 21:09
Morbid Angel? :opanachke

Ulmawen
12.1.2008, 21:33
Ili, ne daj bože, Belphegor?:D

M1los
12.1.2008, 22:00
Meni su Children of Bodom simpatični. Alexi izgleda kao neka curica, ali kad lik vrisne... :D

BTW. Moram što prije da nabavim što više metal muzike. Kad čitam Covenantove i Ulmawenine postove, osjećam se... nepismeno :D

caine
13.1.2008, 23:22
Slusam:

Tito & Tarantula (Tarantism :nov_guita);
The Offspring (Smash);
Queens of the Stone Age (Songs for the Dead);
Metallica (Garage Inc)

:qliranje:

PAIN
13.1.2008, 23:28
Da, ima par bash dobrih pesama. Imam negde u ovom moru gigabajta njegov neki album, videcu to da iskopam...
Ja sam skinuo skoro album od neke cure za koji nisam fazon chuo do pre neki dan, devojka je iz Britanije, zove se Leona Lewis, tamo je pobedila na nekom njihovom fazon Idolu mada nisam siguran kako se zove ali znam da peva kao san. Ima glas da se najezish, kao Whitney Houston kada je bila mladja i van droge.
Meni su ova dva snimka favoriti:
Leona Lewis - Bleeding Love (http://youtube.com/watch?v=sF84pIhP5UM)
a ovo je kako je skinula I Will Always Love You od znate svi koga, apsolutni vrh:
http://youtube.com/watch?v=vbuvLJnAysM&feature=related

Ja kad si postavi ovo pomisli, koja je ovo rockerka.Jos ovo bleeding pa me asocira na neki metal:D.....Kad ovo ona sa mtva, znam je naravno imam pesmu u telefonu:).

lijenština
13.1.2008, 23:39
Slusam:
Queens of the Stone Age (Songs for the Dead);
:qliranje:

Songs for the Deaf :) Sjajan bend. Jedan od mojih omiljenih.:qliranje:

Notorious B.I.G
14.1.2008, 0:04
Ma pusti sve to najbolji su Baja Mali Knindza i Crni biseri:n_klanja:

Guterill
14.1.2008, 0:33
Van Gogh
Joe Cocker
Riblja Corba
Deep Forest

caine
14.1.2008, 1:44
Songs for the Deaf :) Sjajan bend. Jedan od mojih omiljenih.:qliranje:
Da, da, ima i pesma Song for the Dead, pa sam pomešao...:o

King James
14.1.2008, 1:50
Ja se u zadnje vreme nalozio na Godsmack :alealeee:

Insecticide
14.1.2008, 2:12
The Mars Volta -widow
http://www.youtube.com/watch?v=mIwTxkTEUqY

Nisam znao da 2000+ muzicari mogu da naprave ovako dobru pesmu.

lijenština
15.1.2008, 22:20
Isis - Altered Course. Genijalno.:)

peccatum
16.1.2008, 1:35
Dissection ^^
u poslednje vreme,jelte (kako sam samo trve xD)

Covenant
16.1.2008, 2:00
Somberlain a? :)

Karadjordje
16.1.2008, 22:39
Pa ovako najvise slusam Rock n' Roll ali ima i Metal grupa koje slusam!!!

-RHCP
-Guns n' Roses
-AC/DC
-Pink Floyd
-Pearl Jam
-Led Zeppelin
-Nirvana
-Queen
-Iron Maiden
-Deep purple
-Helloween
-Disciplin A kichme
-YU grupa
-Leb i Sol
i mnogi drugi...

Mrzim narodnjake i Tokio Hotel(decaci nemaju pojma!!!)