Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Šta slušate od muzike...

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66

Iris
15.11.2008, 13:51
Ah da, zaboravih - šezdesete ni pod razno nisu bitne po belim umetnicima, naprotiv! Ja Bitlse i Elvisa ne slušam niti sam ih ikada slušala, pošto me pop muzika ne zanima plus je to bio svojevrstan MTV tog doba ;)

Bilo je tu mnogo boljih stvari; diskografskih kuća kao što su Motown Records, producenata kao što je Phil Spector, sjajnog jazza i soula... Ukratko, crni muzičari su zapravo dominirali, i njih vredi otkriti i slušati i sada!

Pitajte svoje roditelje za imena kao što su Aretha Franklin, Sam Cooke, The Isley Brothers, Jackie Wilson, The Drifters, Ike & Tina Turner, Percy Sledge, James Brown, Ray Charles, Booker T. & The MG's, Ben E. King, Otis Redding, The Supremes, Marvin Gaye, The Temptations, Stevie Wonder, The Four Tops, Gladys Knight & the Pips... Pustite nešto drugačije kroz uši :to_care:

mr.marvin
15.11.2008, 14:00
Ike & Tina Turner, Otis Redding,

Kad sam bio mali :D tu su mi bile omiljene "singlice". Kako su samo krčale!

goodlikesweeper
15.11.2008, 14:12
Aha,bas pojavila?

I ne razumem sta ti znaci to vrtenje u krug,stvarno.Ako Opeth,therion i Ghutrie vrte u krug ono sto smo vec culi pre,onda stvarno ne znam sta vise da ti kazem...Cela poenta mog slusanja muzike je "nesto novo,nesto drugacije" i sad ti mene poprilicno vredjas tom izjavom...:ciao:

Mada,moram priznati da ja tebe onda nisam dobro shvatio.Ja sam mislio da je tema muzika u 90/00-tim a ne pojavljivanje muzicara.Da sam odmah razumeo verovatno se ne bih ni oglasavao posto uopste ne vidim poentu te teme.Koliko vremena je trebalo panteri da izda dobar album(Ti Iris,znas za njihov glam period iz osamdesetim,tako?)?Radiohead je imao OK pesme,ali ne moze da se poredi sa periodom od 97 pa na dalje.Prvih nekoliko albuma Porcupine tree-a su bili obican pink floyd rip of,tek kasnije krecu prava remek dela.tako da,po meni,godina pojavljivanja bendova je cissssta glupost.Ovo nije istorija vec muzika,ispravite me ako gresim....:)

Iris
15.11.2008, 14:22
Nisam imala nameru da bilo koga uvredim, samo mi se čini da je nepoštovanje muzičke umetnosti slušati jedan te isti pravac (kakav god on bio) i smatrati ga "zaslužnim za očuvanje zdrave muzičke svesti...". Nemaš zdravu muzičku svest ako u nju ne puštaš ništa drugo ;).

tako da,po meni,godina pojavljivanja bendova je cissssta glupost.

Mislim da grešiš, po meni su grupama kao što su REM i Depeche Mode demo period i prvi albumi bolji nego kasniji, popularni radovi but that's just me... jednoj grupi za pravljenje prvog albuma treba puno vremena i promeni se puno ideja tako da se obično izdavanje prvog albuma i rad na njemu smatra referentnim. Plus je prvi album obično i najbolji! Eventualno još sledeća dva su podjednako dobra, a onda, kada imaju multimilionske ugovore sa diskografskim kućama i narudžbine za sledećih nekoliko albuma, plus rokove - ode sve do đavola :). Isto je zapravo kao i sa nastavcima filmova :D

Najbolje bendove i karakteriše to što su sposobni da 5. ili 10. album naprave podjednako sjajnim kao i prvi, ali se to retko kada dešava, znaš i sam.

Koliko vremena je trebalo panteri da izda dobar album(Ti Iris,znas za njihov glam period u osamdesetim,tako?)?

Eh, imali su i Ministry svoj glam period, pa opet ništa nije falilo prvom albumu! :to_care:

goodlikesweeper
15.11.2008, 14:37
Ma ne to,nego sto ti navodis panteru kao dobru muziku pocetkom devedeseih a ja ne smem radiohead kao dobru muziku krajem devedesetih.Da li primetis tu kontradikciju?:)

Sto se tice albuma,od benda do benda.Nema NIKAKVOG pravila.Ali bas nikakvog.Ja znam brdo primera gde su prvi a i gde su poslednji albumi najbolji.

Najbolje bendove i karakteriše to što su sposobni da 5. ili 10. album naprave podjednako sjajnim kao i prvi, ali se to retko kada dešava, znaš i sam.

Upravo zato je Opeth moj omiljeni bend.9 komada zasad,skoro bez ijedne pesme koju bih ja preskocio.I 90% je ustvari sam Mikael iskomponovao.A prvi albunm su izdali 96.

Pozdrav.....:ciao:

Father Jape
15.11.2008, 14:39
Ah da, zaboravih - šezdesete ni pod razno nisu bitne po belim umetnicima, naprotiv! Ja Bitlse i Elvisa ne slušam niti sam ih ikada slušala, pošto me pop muzika ne zanima plus je to bio svojevrstan MTV tog doba ;)

Bilo je tu mnogo boljih stvari; diskografskih kuća kao što su Motown Records, producenata kao što je Phil Spector, sjajnog jazza i soula... Ukratko, crni muzičari su zapravo dominirali, i njih vredi otkriti i slušati i sada!

Pitajte svoje roditelje za imena kao što su Aretha Franklin, Sam Cooke, The Isley Brothers, Jackie Wilson, The Drifters, Ike & Tina Turner, Percy Sledge, James Brown, Ray Charles, Booker T. & The MG's, Ben E. King, Otis Redding, The Supremes, Marvin Gaye, The Temptations, Stevie Wonder, The Four Tops, Gladys Knight & the Pips... Pustite nešto drugačije kroz uši :to_care:

A sta su oni ako ne crnacki pop? :D Sto ne znaci da tu nema stvari koje ja volim (mada opet, ja volim i Bitlse iz psihodelcine faze :)).
Sto se mene tice, od muzike 60ih najdrazi su mi Velvet Underground i Iggy Pop & the Stooges. A tu su i The Doorsi, pocetak Black Sabbatha i jos stosta. :o

goodlikesweeper
15.11.2008, 15:02
Nisam imala nameru da bilo koga uvredim, samo mi se čini da je nepoštovanje muzičke umetnosti slušati jedan te isti pravac (kakav god on bio) i smatrati ga "zaslužnim za očuvanje zdrave muzičke svesti...". Nemaš zdravu muzičku svest ako u nju ne puštaš ništa drugo ;).

:eek::eek::eek::eek:

Tek sad sam ovo video!More,kakav crni jedan pravac?????Ja licno mislim da od svega sto postoji od sredine 90-tih najbolje stvari se prave u progresiv metalu,zato sam najvise nabrajao!Ali,kakv crni jedan pravac????ti si bila na mojoj last fm stranici pa znas,ili sta?Ako mi je omiljeni bend iz metal muzike,to znaci da ja ne slusam nista drugo?:boodala:

Da li sad treba da ti dajem linkove sa metal,jazz fusion,elektronskom ili pak klasicnom muzikom koju sam ne slusao,vec sam komponovao?:)

Iris
15.11.2008, 15:03
A sta su oni ako ne crnacki pop? :D

Soul, Gospel, Rhythm&Blues? Bilo je tu i popa, naravno, "gospodina poštara" i sličnih ženskih poziva na blud, ali navela sam ipak veoma kratak pregled :)

Poenta je bila da muzička vrednost šezdesetih nije u bendovima i pojedincima koje većina ljudi zna i pominje, već treba malo kopati ispod površine...

Covenant
15.11.2008, 15:07
1. Svaki od clanova Bitlsa je vise devojaka "zadovoljio" od clanova svih bendova koje si naveo zajedno, tako da nema smisla dovoditi njihovo seksualno opredeljenje u pitanje.:)

A to je ono-slusamo/vrednujemo bendove po tome koliko su clanovi istih ****li? :opanachke

2. Veliko je pitanje da li bi muzika koju slusas danas postojala u obliku u kome postoji, da nije bilo Bitlsa, Bic Bojsa, itd...

Momci sa plaze izvrsili revoluciju?
Tesko ;)

Ja recimo slusam Doors i The Who,a tu je i Black Sabbath te Jethro Tull doduse oni su se pojavili vec na kraju 60-tih
Ako cemo vec o kvalitetnim bendovima 60-tih :p

JProblem nastaje od 1995. nadalje! Svi su poumirali, raspali se, otišli da čuvaju decu ili prave kompilacije... Da, death metal i industrial bendovi su i dalje imali svoje uporište i svoje hitove, ali nismo svi kao Covenant i goodlikesweeper pa da slušamo jedno te isto u krug ;).

Bottom line, bilo je ili to, ili Christina Aguilera i Britney Spears, pa vi birajte :D

To je godina sa posebnim misticnim znacajem ta '95-ta :opanachke
Opeth nije death metal kao sto ni Municipal Waste nije metal vec crossover bend ali vec smo ranije videli da se ne razumes preterano u podelu muzickih zanrova ;)
Sta ces-ja i drugari smo poslednji bastion manje komercijale i iole dobrog zvuka :rofl:
Elem-bendovi koje ja slusam su u zadnjih nekoliko godina izbacili daleko bolje albume nego sto su Rolling Stones i slicni za proteklih 20 godina :a_bleh:

Father Jape
15.11.2008, 15:19
Vredi pomenuti da s eBBCjeva emisija Seven Ages of Rock, koja je prosla kroz sve te drage nam bendove poput Floyda, Hendricksa, The Whoa pa onda punka i metala, zavrsila posvecujuci citavu epizodu indie rocku, koga vidim ovde niko ne spominje iako jelte ispunjava 'nakon 1995' uslov.

Iris
15.11.2008, 15:28
Stvar ukusa... meni je to previše noise-a i revival-a nego stvarno dobrog zvuka (izuzimam jedino The White Stripes), ali to je naravno samo moje mišljenje...

Opeth nije death metal kao sto ni Municipal Waste nije metal vec crossover bend ali vec smo ranije videli da se ne razumes preterano u podelu muzickih zanrova ;)
Sta ces-ja i drugari smo poslednji bastion manje komercijale i iole dobrog zvuka :rofl:
Elem-bendovi koje ja slusam su u zadnjih nekoliko godina izbacili daleko bolje albume nego sto su Rolling Stones i slicni za proteklih 20 godina :a_bleh:

Rolling Stones niko ih nije ni pominjao, pa ne znam zašto se za njih hvataš :confused:

Što se tiče podele muzičkih žanrova tiče, ne vredi da o tome raspravljamo pošto je u pitanju ionako samo teorija i prežvakavanje jer svako ima svoje viđenje...
Inače svaka čast na manjoj komercijali i dobrom zvuku, ali upravo zbog toga šta slušaš imaš relativno nizak OMI, pa tvoji primeri nemaju težinu u ovoj diskusiji...

Covenant
15.11.2008, 15:31
BTW ja uglavnom slusam metal i tesko da su Beatles i Vagabunde imali neke zasluge za nastajanje istog
Heavy metal je nastao iz hard rock-a a ovaj pak iz blues muzike-svi hard rock bendovi imaju vise nego jako to blues naslednje ;)

Covenant
15.11.2008, 15:43
Inače svaka čast na manjoj komercijali i dobrom zvuku, ali upravo zbog toga što imaš relativno nizak OMI, tvoji primeri nemaju težinu u ovom slučaju...

Kada kazes nesto sto je netacno kao ovo sto je za Opeth,Municipal Waste i '95 godinu ispada da nisi ni ti bas kompetentna da ocenjujes druge :p
Nije to nikakva objektivnost vec najobicnija subjektivnost sa tvoje strane pa si ubacila molotovljev koktel od posta da bi se deca prepucavala do sutra,ti ispala pametnija,a rasprava bila bez kraja-vidjao sam ja to i ranije ;)
BTW Elvis nije bas pop-njegovi prvi i meni najbolji radovi nemaju blage veze sa evergreen stvarima koje je pevao kasnije ;)

SirDuck
15.11.2008, 16:06
Stvar ukusa... meni je to previše noise-a i revival-a nego stvarno dobrog zvuka (izuzimam jedino The White Stripes), ali to je naravno samo moje mišljenje...

Ček ovo se odnosi na floyde, doorse i the who? :D

Iris
15.11.2008, 16:10
Ne, na post Father Jape-a...

SirDuck
15.11.2008, 16:32
Dakle na indie?

Iris
15.11.2008, 16:41
Da, ako je on mislio na grupe kao što su The Strokes, The Rapture, The Hives, Artic Monkeys... Muse, možda?? Mada su mi oni više alternativa nego indie rock, ali ko će se snaći u svemu tome.

goodlikesweeper
15.11.2008, 16:47
Da,muzicki pravci su cista glupost.Ko je napravio tu podelu,ko je to toliko velik da svoje misljenje o muzici pretvori u nesto sto svi mi moramo postovati?:)

Neka hvala,imam svoje usi i njima vise verujem nego tamo nekim zacrtanim pravilima.Muzika se deli na onu koja je vredna paznje i na onu koja nije.Tacka!

:ciao:

Red Dragon
15.11.2008, 17:06

Moram da vam priznam da bolju recenicu od ove necete cuti, pogotovo kad se radi o muzici.
Zaista narode, prosirujte svoje vidike, nemojte se drzati jednog te istog zanra k'o pijan plota.
Malo se vratite u proslost, odatle je sve pocelo (lol, koje otkrice:D). Krenite lepo - 60, 70, 80, 90, 00 i Britni Spirs:kreza:.
Iako nisu neki spektakularni filmovi (bar po ocenama), nije ih na odmet pogledati.
Mr. Rock 'n' Roll: The Alan Freed Story (http://www.imdb.com/title/tt0214539/)
Great Balls of Fire! (http://www.imdb.com/title/tt0097457/) (ne nije to....perverznjaci jedni!:D)

A zar nije tema "sta slusate od muzike"? Trenutno....pojma nemam, vrtim po playeru svasta. :D Malo Kelly Family, QUEEN, Paco de Lucia... a sad sam iskopao Tifa i Makadam, lol, otkad ovo nisam cuo.:qliranje:

Covenant
15.11.2008, 17:40
...nepoštovanje muzičke umetnosti slušati jedan te isti pravac....

Znaci ako neko ne slusa metal ili industrial ili pravce koji se nekom drugom svidjaju ni on ne postuje muzicku umetnost jer se pak on drzi drugih pravaca koje on slusa/preferira?
Interesatno (sarkazam) rezonovanje :rolleyes:
Ah da-metal ne spada u muziku (darn, opet sarkazam),kako neki alaudiraju ovde,vec izgleda samo ono sto oni vole da slusaju-umalo da zaboravim :opanachke

Red Dragon
15.11.2008, 17:50
...nepoštovanje muzičke umetnosti slušati jedan te isti pravac....
Znaci ako neko ne slusa metal ili industrial ili pravce koji se nekom drugom svidjaju ni on ne postuje muzicku umetnost jer se pak on drzi drugih pravaca koje on slusa/preferira?
Interesatno (sarkazam) rezonovanje :rolleyes:
Ah da-metal ne spada u muziku (darn, opet sarkazam),kako neki alaudiraju ovde,vec izgleda samo ono sto oni vole da slusaju-umalo da zaboravim :opanachke
Ujeee, al' si ti neki sarkastican lik!:D sala mala...
Ne znam da li je to bilo namenjeno meni (ili nekom drugom, ovde se bas raspisao narod :)), ali nije na odmet i nesto drugo poslusati, bar 2-3 pesme, cisto covek da vidi. Ja sam vise mislio na onu grupu ljudi koja slusa jedno te isto, a na spomen neceg drugog kaze bljak, a da nije ni slusala. Sem toga, muzicki ukusi coveka se vremenom menjaju, zato nije na odmet cuti i nesto drugacije, jer ti se mozda ponesto i svidi. Pa bre, video slucaj da covek slusa samo Cecu, i sve govori "necu slusam Iron Maiden"...ljudi mu donesose za rodjendan disk "Iron Maiden". Dve nedelje kasnije, covek nosi one crne majice sa kosturima i natpisom benda, a Cece ni od korova (e to je bila drasticna transformacija:opanachke).

Covenant
15.11.2008, 17:55
Ne nisi ti :)
Slusam ja i druge stvari sem metala
Sem sto sam prilicno uveren da za njih(skoro)niko nije cuo na ovom forumu ;)
A jazz,soul i sl stvari bas slabo,ali se opet ne pravim pametan pa ne komentarisem o stvarima o kojima sam slabo informisan :opanachke
Slusao sam malo blues-a doduse-BB Kinga i Jeff Beck-a a pomalo i americki kantri

Father Jape
15.11.2008, 18:07
Da, ako je on mislio na grupe kao što su The Strokes, The Rapture, The Hives, Artic Monkeys... Muse, možda?? Mada su mi oni više alternativa nego indie rock, ali ko će se snaći u svemu tome.

Pa da, verovatno kao najbolje predstavnike indie rocka na prvom mestu Franz Ferdinand i Arctic Monkeys. Sto se mene tice to je prilcino komercijalan mainstream rock koji delom ima svoje korene u alternativnom rocku. Sto ne znaci da je nuzno los, daleko bilo.

steve89
15.11.2008, 21:38
***** li ti sunce kakva je perverzija Damnation... :D

Samo sam to morao da kažem. :D

goodlikesweeper
15.11.2008, 21:48
Welcome to the club....

Mithrandir
15.11.2008, 21:52
Da...upravo slusam. Moram malo da odmorim od Dream Theatera (mada mi njih nikada nije dosta!) pa rek'o da uzmem nesto u tom pravcu. Citam - progressive death metal i ocekujem nesto melodicnije od npr. Control Denied-a... Uzimam Damnation prvi da odslusam (na preporuku kolege goodlikesweepera sa MF-a, pozdrav kolega :D) i ... :icon_scra
Prvih nekoliko pesama sam ocekivao kad ce da krene growl, distorzija ili nesto slicno. :kreza: Onda sam mislio kako sam pustio nesto drugo. :kreza:
Medjutim, bas mi je "selo"... Metal bendovi ne mogu da napisu ovakve pesme, uvek tu mora biti masnog gaina, zescih riffova, heart-stopping solaza i visokih nota. Mozete zakljuciti da sam prijatno iznenadjen! Kad se izgustira Damnation, na sta da predjem? Deliverance (da ostanem u tom studijskom sessionu)?

Covek ima izuzetno lep glas... Odusevljen sam!

Ketchua
15.11.2008, 21:53
@Covenant: joj bre, sto si naporan...:)
1.ti si rekao da su gay, ja sam samo to opsorio...nisam rekao da su zato bolji od Opetha...samo da nisu gay...
2.cinjenica je da je gitara bitan instrument u metalu (bar onom koji sam ja cuo), a isto tako je cinjenica da je '50-ih bila na repu desavanja... verovatno bi i ostala na repu desavanja, ali onda su dosli Bitlsi, koji su bili prvi mega popularni gitarski bend...da nije bilo njih, pojam gitarista (u smislu Kleptona, Noflera...) ne bi postojao...isto kao sto je Jelly Roll Morton izvukao klavir iz ritam sekcije i prikazao ga kao solisticki instrument, tako su i Bitlsi ucinili sa gitarom...
3.hard rock nastao iz bluza? ok, jedna od vecih gluposti koje sam cuo u skorije vreme...
4.evo, ako hoces iskreno (kad vec prozivas), ja licno ne smatram metal muzikom (a kamoli umetnoscu)... smatram ga bukom... isto kao i tehno... ali ja slusam jazz, i moje misljenje po pitanju metala je krajnje nebitno, i ne pljujem po necemu sto ima neprikosnovenu muzicko-istorijsku vrednost...Ako za 50 godina ljudi i dalje budu slusali Opeth, ja cu onda imati postovanja za Opeth...

Father Jape
15.11.2008, 22:03
Bio je pre Bitlsa Cak Beri. :D

Ne, ozbiljno, koliko ja znam Bitlsi nisu bili nista gitarskiji od ostalih bendova tog vremena, poznatijih (poput sta ja znam Stonsa) ili manje poznatih.
A sto se metala i tehna tice, poredbe nema pre svega jer je tehno u dobroj meri muzika za igranje, sto metal nikako nije. Od ostalih evalutivnih komentara cu se zasad uzdrzati. :D

Mithrandir
15.11.2008, 22:09
Zanimljivo, dosta jazzera tako prica o metalu... Postujem ja jazz - smatram da su jazz muzicari jedni od najkvalitetnijih, ako ne i najkvalitetniji, ali ga ne slusam. Opet, zbog tog postovanja necu nikada reci da jazz smatram smorom. Ali ok, svi imamo razlicite stavove.
(inace, metal slusam verovatno najmanje od svih rock-like pravaca, tek u poslednje vreme i to progressive)

Sto se tice Beatles-a, taj koji pljuje ili nipodastava iste a slusa bilo sta vezano za gitaru treba da se zamisli. Procitajte biografije poznatih gitarista '70-ih, '80-ih, '90-ih i kod vecine cete videti da su gitaru ucili tako sto su skidali Beatles-e. Ako nije taj neki vas gitarista, verovatno je neki njegov influence, sto mu dodje na isto.

Slazem se da je blues koren dosta "guitar-based" pravaca. Medjutim, ne bih rekao za Hard Rock da je direktan derivat.

Ketchua
15.11.2008, 22:09
@Jape: Jesu...:) One godine kada su Bitlsi izdali prvi singl, gitarska muzika (tj. gitarska rok muzika) je bila na izdisaju...Cak su se izmrcvarili ko nezdravi dok su ga snimili, posto niko nije hteo to da radi, iz razloga sto to vise nije "in"...e, onda je neko rizikovao...ima lep dokumentarac o svemu tome, iz 6 delova...ali ne, necemo da slusamo svedocenja ljudi koji su tada radili, nego cemo sami da odredjujemo sta je uslovilo sta...

I rekao sam megapopularni...Cak Beri je bio mnoogo manje popularan od Bitlsa...:D

E, ljudi, ja se iskljucujem iz ove rasprave, posto ona ne vodi nicemu, a mene boli glava...evo, ako cete se smiriti, reci cu da sam pogresio...

@Mithrandir: hvala...:D

goodlikesweeper
15.11.2008, 22:23
Da...upravo slusam. Moram malo da odmorim od Dream Theatera (mada mi njih nikada nije dosta!) pa rek'o da uzmem nesto u tom pravcu. Citam - progressive death metal i ocekujem nesto melodicnije od npr. Control Denied-a... Uzimam Damnation prvi da odslusam (na preporuku kolege goodlikesweepera sa MF-a, pozdrav kolega :D) i ... :icon_scra
Prvih nekoliko pesama sam ocekivao kad ce da krene growl, distorzija ili nesto slicno. :kreza: Onda sam mislio kako sam pustio nesto drugo. :kreza:
Medjutim, bas mi je "selo"... Metal bendovi ne mogu da napisu ovakve pesme, uvek tu mora biti masnog gaina, zescih riffova, heart-stopping solaza i visokih nota. Mozete zakljuciti da sam prijatno iznenadjen! Kad se izgustira Damnation, na sta da predjem? Deliverance (da ostanem u tom studijskom sessionu)?

Covek ima izuzetno lep glas... Odusevljen sam!

Jeste.A znas sta je ustvari ono sto njegov glas cini tako lepim?Iskrenost.I know I know...gej...ali ozbiljan sam.Mnogo skolovanih pevaca ne moze Mikaelu ni pod prozor da pljune.Mada,Mikael je iskonponovao 90% albuma,ali ja nekako imam utisak kao je Wilson ustvari od albuma npravio remek delo.Sad predji na In Absentia od Porcupine Tree-a.Posle fear of the blank planet.

A sto se opetha tice,deliverence nije los,samo je karakteristican.Hm,tezak je prava rec.Jako tezak za slusanje.Sve pesme su duze od 10 minuta.ako hoces sa njima da nastavis,hm....my arms your hearse je po meni na drugom mestu.Fantastican koncepcijski album,obavezno idi na wikipediu i procitaj sta se sve tu desava kako pesme teku.Trece mesto je Blackwater park.Tu je takodje Stiven bio producent,jedna pesma je cak duet(Bleak).I obavezno odmah sad poslusaj harvest.Jedna od najboljih akusticnih balada ikada.Ikada.IKADA!!!!

I uzmi u obzir da je Damnation one and only.Znam,znam, tih 8 pesama nije dosta,znam da bih jos jedan dva ili cak tri takva albuma,ali nema.Nista od toga.Mikael je veoma ponosan na njega zbog cinjenice d je to akustican album napravljen od strane death metal benda i hoce da ga zadrzi kao exclusivu.A ako hoces jos melodicnih balada od opetha,toga ima.Na svakom albumu po neka.Znas kako,nadji ti ceo mp3 pa udri!Kad nadjes losu pesmu javi mi,castim te picem...:)

I da,ako ponovo krene jazz vs. metal rasprava,I SWEAR TO GOD!!!!!

Mithrandir
15.11.2008, 22:40
Ah, navikao je mene Dream Theater na pesme od 20+ minuta a ne 10 :kreza:
Hocu da preslusam sad barem neki deo Opeth-a pre nego sto predjem na Porcupine Tree (i oni su mi na to-listen listi).

Odoh da uzivam :qliranje:

Father Jape
15.11.2008, 23:11
@Jape: Jesu...:) One godine kada su Bitlsi izdali prvi singl, gitarska muzika (tj. gitarska rok muzika) je bila na izdisaju...Cak su se izmrcvarili ko nezdravi dok su ga snimili, posto niko nije hteo to da radi, iz razloga sto to vise nije "in"...e, onda je neko rizikovao...ima lep dokumentarac o svemu tome, iz 6 delova

Sad se setih, jel' bese ima onaj cuveni katastrofalni citat nekoga iz Deka Recordsa koji je izjavio komentarisjuci Bitlse da je gitarska muzika ionako 'on its way out'?:D

Ketchua
15.11.2008, 23:15
Yup..FAIL!:D
ali i jeste bila, to je najcrnje od svega...zato su i imali probleme...

Marvojed
15.11.2008, 23:17
Bio je pre Bitlsa Cak Beri. :D

:D
I The Ventures, Shadows, Link Wray(sad bih mogao da se ukljucim sa onom mojom pricom kako je on stvorio metal i to sve, ali neka)...:)

Iris
15.11.2008, 23:23
I da,ako ponovo krene jazz vs. metal rasprava,I SWEAR TO GOD!!!!!

Isti je problem sa svim krajnje suprostavljenim pravcima :). U muzičkim školama većina školovanih muzičara jednostavno ne razume kako pojedinci mogu da slušaju punk ili metal kada, zaboga, to nije muzika! Isti ti muzičari su slušali Makarenu, ali bože moj... :D

Naravno, ima i onih koji ne mogu da smisle klasiku ali to je stvar ukusa i neiskustva (majke su ih verovatno terorisale samo operom i Mocartom u kući), i u to neću ulaziti.

Stvar je u tome da je teško razumeti da svaka vrsta muzike sadrži minimum 80% sr... pa je teško prosejati prave dragulje. Sa metalom žestoko možeš da nadrljaš ako nema nekoga ko će te uputiti! I klasična muzika ima svoje uspone i padove, komercijalna kao i izuzetno kvalitetna dela, ali je stvar u tome da je VEOMA teško uopšte znati komponovati, čitati i pisati partiture za simfornijski orkestar od oko 90 muzičara, paziti na raspone instrumenata, zakone harmonije i disharmonije, istoriju muzike itd. Slično je i sa džezerima. I kada na takav način misliš decenijama, naravno da muzikom ne smatraš nešto što se može napraviti sa dva rifa na gitari, u jednom tonalitetu i za "samo" 4-5 instrumenta.

I tu je osnov problema... većina samo treba da proširi vidike, što je najteže :)

Što se Bitlsa tiče, to u mom slučaju nije pomoglo - i dalje ih smatram samo produktom propale ekonomije Liverpula iz koje su se čupali time što su postali prvi "boys bend" na svetu. Iako su zaradili silne pare, ne smatram ih muzičkom revolucijom - naprotiv!

goodlikesweeper
15.11.2008, 23:39
Jeste,bas tako!Ja uopste ne razumem zasto su suprotstavljeni!Nemaju veze jedno sa drugim...nek slusa ko sta hoce i gotovo,a ove rasprave se uglavnom svode na "Moj tata bi istukao tvog tatu",kako bi neko,ne secam se vise ko,sa MF rekao...u-z-a-s!

I da,ono sto sam primetio je da je uvek najlakse omalozavati.Ja se ubih pricajuci kako treba postovati trud pa makar i nije tvoj cup of tea ali ne vredi!
"Ovaj basista svira trzalicom-aj da ga omalovazavam!"
"Ja bih ovde,da sam na mestu ovog gitariste, stavio neki drugi akord-aj da ga omalovazavam!"
"Betoven mozart i bah su morali pisati podosta komercijalne muzike da bih imali para da prezive-aj da omalovazam klasicnu muziku,ko ih je*e!Sto nisu isli na srednjovekovnu gradjevinu umesto toga!:D"
"To nije muzika,to je samo buka!I to tvrdim iako mi je veoma jasno da to ne spada pod muzicki ukus sa kojim sam rodjen i ako ja to nisam nikad ni slusao!"
"Vau vidi,oni ne koriste distorziju na tim trubama-ala oni nemaju pojma!"

itd itd.

itd itd.

...ma bre,jedino kad ja pocnem da obracam paznju na neke druge muzicke pravce je kad zelim da pocnem da ih slusam.A dotle bas me zabole.Ne razumem se, ne slusam,i kad pocne rasprava cutim lepo ko zaliven!

Ketchua
16.11.2008, 0:26
@goodlikesweeper:
Ma jesam slusao, ne preterano, ali nesto malo jesam...

Ali, ti si bolji covek od mene, i skidam ti kapu...:)
Sve sto si rekao je tacno, ali mora se napraviti razlika izmedju ukusa i neukusa...koliko god da ne volis Bitlse, neukusno je reci da su gay... Zato sam reagovao (priznajem, preostro)...

goodlikesweeper
16.11.2008, 1:01
Pa jeste.Forum je ovo,covek se zanese.A i na nesto neukusno se uglavnom odgovara necim neukusnim,sem ako covek nema bas potpunu kontrolu nad sobom...:)

Samo hocu da kazem da muzika treba da se slusa i iskustva i preporuke treba da se razmenjuju.Treba biti open minded,treba postovati sav trud koji su muzicari ulozili,pa makar ti se na kraju to ne svidelo.Aj stavite se u njihovu kozu.Sta bi vam garantovalo da ce se to sto vi napravite svakom svideti?

I naravno,da raspravama tipa ovi su gej,oni su kul,ovo je bolje od ovoga,ono je bolje od onoga, stvarno nema mesta!Muzika nije takmicenje.Vec nesto,mozda, ako ne najlepsena svetu,onda nesto vec tome blizu.A upravo njena car sto je svako dozivljava na svoj nacin.Sasvim individualna stvar.A zasto bi moj dozivljaj bio vazniji od tvog,i obrnuto...

Covenant
16.11.2008, 1:56
2.cinjenica je da je gitara bitan instrument u metalu (bar onom koji sam ja cuo), a isto tako je cinjenica da je '50-ih bila na repu desavanja... verovatno bi i ostala na repu desavanja, ali onda su dosli Bitlsi, koji su bili prvi mega popularni gitarski bend...da nije bilo njih, pojam gitarista (u smislu Kleptona, Noflera...) ne bi postojao...isto kao sto je Jelly Roll Morton izvukao klavir iz ritam sekcije i prikazao ga kao solisticki instrument, tako su i Bitlsi ucinili sa gitarom...

Ne bi rekao
Chuck Berry?Prvi Elvisovi radovi?
Kakvi bre Bitlsi :opanachke

3.hard rock nastao iz bluza? ok, jedna od vecih gluposti koje sam cuo u skorije vreme...

Upotrebio sam nesrecan izraz
Ne nastao-ali koreni su mu jaki upravo u blues-u
Wiki :opanachke

Stylistic origins
Blues-rock, Garage rock, Psychedelic rock, Rock and roll

Hard rock is strongly influenced by blues music; the most frequently used scale in hard rock is the pentatonic, which is a typical blues scale. Unlike traditional rock and roll (which takes elements of the "old" blues), hard rock incorporates elements of "British blues", a style of blues played with more modern instruments such as electric guitars, drums, keyboards and electric bass. A notable departure from traditional blues forms is that hard rock is seldom restricted to the I, IV, and V chords prevalent in twelve or sixteen bar blues, but includes other chords, typically major chords rooted on tones of the minor scale.

4.evo, ako hoces iskreno (kad vec prozivas), ja licno ne smatram metal muzikom (a kamoli umetnoscu)... smatram ga bukom... isto kao i tehno... ali ja slusam jazz, i moje misljenje po pitanju metala je krajnje nebitno, i ne pljujem po necemu sto ima neprikosnovenu muzicko-istorijsku vrednost...Ako za 50 godina ljudi i dalje budu slusali Opeth, ja cu onda imati postovanja za Opeth...

Poslusaj ti lepo Dream Theater i Symphony X(imaju jednu lepu pesmu zvanu Odyssey od 20-ak minuta koja je ustvari jedan vrlo dugi gitarski solo)pa onda nesto nazivaj bukom
Metal nije samo Cannibal Corpse-to je jedan od retkih muzickih pravaca koga karakterise dosta raznovrsnosti/zanrova
Ja jazz nisam prozivao-ali iskreno,smara me i nesto ga ne nalazim preterano interesantnim ;)
Inace na vrlo fin nacin i suptilno si,kao i Iris,popljuvao metal a vamo kako ja mogu da kazem za Bitlse da su gay-a bre pa kako to,pa ja makar kazem otvoreno za nesto da mi je njesra :opanachke

Covenant
16.11.2008, 2:11
A sto se tice tehnoa i toga da je buka naravno da je tako deco kada ne slusate prave stvari vec DJ ovog ili onog :opanachke
Poslusajte vi VAC ili Frontline Assembly(radili muziku za Quake 3 ;))i pogledajte kako se i sa jednom miksetom(i jos ponecim :D)moze napraviti kvalitetna stvar

Ketchua
16.11.2008, 2:36
@Covenant: pa i nisam bas bio suptilan... kao sto rekoh, nisam ja rekao da imam nesto protiv tvog misljenja (ne daj Boze, pa nisam ja diktator), sta pa mene zanima da li ti volis/ne volis Bitlse, Jazz, Beach Boyse, itd...Ali ono na sta sam ciljao je postovanje prema nekadasnjoj pop muzici koja se slusa i dan danas, 50 godina kasnije, i to ne samo od strane ljudi kojima je to "muzika mladosti", vec i od strane gomile klinaca...kada Dream Theater bude to postigao, postovacu ih maksimalno...:)

Ni ja nisam rekao da je Zan Misel Zar (bez obzira na to da li ja to mislim ili ne), samo zbog postovanja prema cinjnici da je covek vec 30 godina na sceni...

A o wikiju sam rekao sta sam imao...tamo po par godina stoje clanci za koje se tvrdi da "nisu kompletni, pouzdani" itd.,a niko da ih ispravi... a narocito kad se uzme jedna ovako skakljiva stvar kao sto je "ko je kome tata" u muzici...I pusti me molim te sa Gary Moore bluesom... Poslusaj Roberta Johnsona, Willie Dixona, Blind Lemon Jeffersona, itd. pa cemo da pricamo o bluzu...;)

Covenant
16.11.2008, 2:57
Clanak koji sam prilozio sa wikija nema nikakve napomene-da nedostaju quote-ovi,quality standard tako da bi rekao da je OK
Drugo ja sam rekao da blues slusam vrlo malo i rekao sam sta slusam od toga-ovo sto si nabrojao mislim da cu preskociti :opanachke
Klinci danas tesko da slusaju vecma Bitlse-tu imas techo i narodnjake pre svega,hip-hop a tek u mrvicama na kraju imas ovo sto slusamo mi normalni ljudi :opanachke

Mithrandir
16.11.2008, 13:23
@ Ketchua: Bez ikakvog poziva na flame, samo normalna diskusija. Zasto ne volis Dream Theater? Da li si ih cuo i ako jesi sta ti se ne svidja?

Ponavljam - normalna diskusija!

Ja ih licno obozavam...Kada sam njih prvi put cuo znao sam da me je "udarilo" nesto neverovatno. Toliko je njihova muzika raznovrsna i bogata da sam znao da moj dozivljaj muzike nikada nece vise biti isti.
A moje postovanje za njih sve vise raste kako saznajem nove stvari o njima. Mogu slobodno reci da su mi muzicki idoli, jer mi se cini da su od svih muzicara koje slusam najslobodniji. Prave muziku koju vole 20+ godina, sami svoji producenti (moze ovo imati i lose strane, ali i sami kazu da uvek imaju "tudje usi" prisutne u toku mixovanja), nisu on the road vise od 3 nedelje (jer su svi porodicni ljudi) i tek od skora su pod velikom izdavackom kucom. Svaki album im je drugaciji. Da, naravno, to je itekako Dream Theater, ali svaki novi album koji sam cuo je bio neki novi dozivljaj (jedan je tvrdji, drugi sporiji, treci mainstream-like, cetvrti konceptualni itd.).

I sve ovo kada dolazi od coveka koji ne voli glas James-a LaBrie-a (pevac) niti voli shred (a moze Petrucci bezobrazno brzo, a da ne gresim dusu, bezobrazno dobro!)...

In My Time of Need...Vau! Obozavam pesme koje imaju tekst kakav bih ja napisao! Prelepa pesma.

goodlikesweeper
16.11.2008, 14:22
Gandalfe,da li imas live DVD od Opetha, lamentations?

Sastoji se od dva dela.U prvih sat vremena su odsvirali ceo damnation i harvest(orgasam),a u drugih sat vremena...:dzavo:

Ozbilhjno,mnogo dobar koncert.Kvalitet snimka je najbolji koji sam ja dosad video.Sami muzicari nisu bili na nivou,vec za 3 koplja iznad potrebnog nivoa.Evo:

http://www.youtube.com/watch?v=FHBzSqeM6KQ

http://www.youtube.com/watch?v=-p4H3hZP2gI

Ketchua
16.11.2008, 17:49
@Covenant: ali nije da ih nema...;) ako imas mladjeg brata/sestru, pretpostavljam da ces da mu/joj prilepis jednu ako dodje kuci i odvrne 50centa ...:D uticaji su glavna stvar u takvim pricama...
a to sto je neki tip ocenio taj clanak na wikiju kao dobra (a jedina odlika tog tipa je to sto je napisao preko 1k clanaka (lupam) tu, a mogli su slobodno da budu i o unutrasnjem sagorevanju), ne znaci da joj ja dajem neki kredibilitet... a ne bi ni ti trebao, ako se prica o necemu sto ne poznajes dovoljno (mislim na bluz)...pa ja sam ladno na toj istoj wikipediji procitao pre mesec dana da je John Glenn mrtav...sta vise da ti kazem...
@Mithrandir: ma j***** DT!:D sala malecna, naravno...:D
zapravo, nemam nista protiv njih, nisam ih nikada ni cuo (ili ih nisam svesno cuo)... spomenuo sam ih u kontekstu "ko se koliko dugo bavi muzikom i slusa se", a moras priznati da je 20+ kratko u odnosu na, recimo Oscara Petersona, koji je ziveo 82 godine, a od toga stvarao 70... impresivno, ne?:) nista ja nemam protiv bilo koga koga nisam cuo (osim Tokio Hotela, njih nisam cuo, ali sesto culo mi govori da su gadni)...:)

SV 84
16.11.2008, 18:24
Нови спот:

Opeth - Burden (http://www.youtube.com/watch?v=doRDv7co4Wo) :qliranje:

lijenština
16.11.2008, 21:53
Ufomammut-Ammonia (http://www.last.fm/music/Ufomammut/_/Ammonia)

Koja tripčina od doomčine.:D

WhenDarknessFalls
16.11.2008, 22:23
Zadnjih par dana...

All Ends - All Ends (2008). Alternativa sa dosta nu-mJetala. Muziku komponuju gitaristi In Flamesa, dok su njihove sestre vokali (oba cista). Takodje jedan od live gitarista je svirao pre u Dark Tranquillity-ju (mrzi me da guglam ime). Sve u svemu, nije lose, ko moze da svari taj komercijalni zvuk..

Misery Signals - Controller (2008) Melodic death metal. Meni nepoznat bend, verovatno im je ovo prvi album.. Nije lose uopste, ima bas finih catchy pesmica, a ni growl nije tezak za slusanje... :qliranje:

steve89
17.11.2008, 1:30
Zadnjih par dana...

All Ends - All Ends (2008). Alternativa sa dosta nu-mJetala. Muziku komponuju gitaristi In Flamesa, dok su njihove sestre vokali (oba cista). Takodje jedan od live gitarista je svirao pre u Dark Tranquillity-ju (mrzi me da guglam ime). Sve u svemu, nije lose, ko moze da svari taj komercijalni zvuk..

Ovo nije loše uopšte... :)

Covenant
19.11.2008, 3:40
Ljenstina druze evo jos jednog benda za tebe-Dystopia
Mislim da ce ti se svideti :ciao:

Wolverine
19.11.2008, 12:58
Nabavljen ceo Chinese Democracy, nisu demoi, nije fake.Album je zbirka hard-rock/komercijalni metal pesama koje je komponovao genije, i isti taj genije dao dobar deo sebe u njihovim tekstovima...Nesto sto odskace od vecine aktuelnih "rock" albuma (The White Stripes, Majmuni Sa Arktika i Kajzer Cifs) time sto je pre svega kvalitetno. Preporuka (ceo album al mora da izdvojim neke pesme:D): There Was A Time, Catcher In The Rye, Shackler's Revenge, Scraped, Sorry, Better, This I Love, Madagascar...(rekoh, ceo album :D)

Sto se tice promene stila, batalite te gluposti. Album je odlican, sto se teksta tice i sto se tice muzike, nije ni Illusion ni Appetite niti je trebao da bude. Album je ono sto je trebao da bude, a kako cujem ovo je prvi deo trilogije.:)

10/10

Highlander
20.11.2008, 16:23
Car! :D
Stevie Ray Vaughan- Scuttle Buttin' (http://www.youtube.com/watch?v=pDT7a8oUK0c)

Ketchua
20.11.2008, 16:29
@Highlander: Ako ti se svidja SRV, poslusaj obavezno (ako vec nisi), Riviera Paradisei Lenny...ako to nisu najbolje pesme koje je snimio, ubi me...Inace, obe je napisao onaj njegov ludi klavijaturista...:)

Highlander
20.11.2008, 16:49
@Highlander: Ako ti se svidja SRV, poslusaj obavezno (ako vec nisi), Riviera Paradisei Lenny...ako to nisu najbolje pesme koje je snimio, ubi me...Inace, obe je napisao onaj njegov ludi klavijaturista...:)
Počeo sam sad da ski... khm, da nabavljam jedan po jedan album, počev od Texas Flooda. :D Evo sad slušam Lenny. Sporo, ali dobro. ;)

Ketchua
20.11.2008, 19:41
Probaj da nabavis "Live in Austin" video kompilaciju...sastoji se od spojena dva koncerta u Ostinu, valjda '83. i '85.... to je krljacina totalna...:)

King James
20.11.2008, 22:20
Ja zadnjih par dana slusam N.W.A. i Body Count,do jaja su :)

Radovan Brčin
21.11.2008, 4:15
Šta možete da preporučite od Dream Teathera nekom ko ih nije slušao? Koji album?Za početak...
Da ne uzmem nešto što su uradili za sebe i šaku najvernijih fanova pa me smore, nego nešto čime su kupili publiku (ili Vas).
Mislim da bi trebalo da ih preslušam jer se uzimaju često za reper kvaliteta i više slušam o njima nego njih pa da to ispravim.Dosad sam čuo Tain the land (Maiden Heaven) i Acid rain u izvođenju Liquid Tension.Na tu stvar sam žešće otkidao prošle godine,jedva sam saznao ko izvodi. Hvala unapred

Wolverine
21.11.2008, 11:04
Bon Jovi rade na novom materijalu, za novi Greatest Hits album i za novi album. Evo linka: http://www.ultimate-guitar.com/news/upcoming_releases/bon_jovi_writing_new_songs_for_hits_set.html

goodlikesweeper
21.11.2008, 11:27
Šta možete da preporučite od Dream Teathera nekom ko ih nije slušao? Koji album?Za početak...
Da ne uzmem nešto što su uradili za sebe i šaku najvernijih fanova pa me smore, nego nešto čime su kupili publiku (ili Vas).
Mislim da bi trebalo da ih preslušam jer se uzimaju često za reper kvaliteta i više slušam o njima nego njih pa da to ispravim.Dosad sam čuo Tain the land (Maiden Heaven) i Acid rain u izvođenju Liquid Tension.Na tu stvar sam žešće otkidao prošle godine,jedva sam saznao ko izvodi. Hvala unapred

Pa imaju oni jedan komercijalni album,ali taj im je ubedljivo najlosiji,ne znam zasto bi to slusao.Ako ne umes da slusas kvalitetnu muziku nemoj ni pomisljati na njih.A ako umes,ili mislis da ces umeti,onda lepo uzmes images and words album i uzivaj!Pull me under je jedna od himni progressive metala tog perioda...

voodoo_
21.11.2008, 12:05
Pull me Under je vrhunska pesma, "problem" je što su oni preozbiljno shvatili pojam progresivne muzike i sve pesme na tom albumu se mnogo razlikuju :) Meni to recimo smeta, kao da slušam neku nepovezanu kompilaciju :) Više volim "homogeniji" progresiv metal, i stoga preporučujem novi album "Traced in Air" od Cynica.
Za mračni progresiv, zna se - Opeth. Poslednji album "Watershed" je odličan.

Mithrandir
21.11.2008, 12:34
Uh...Dream Theater :a_whistli

Zavisi kakav zvuk volis. Noviji albumi su im dosta tvrdji. Images and Words je fantastican album. A koji bih ti preporucio? Svaki koji sam odslusao - Images and Words, Metropolis pt. 2:Scenes From a Memory, Train of Thought, Octavarium, Systematic Chaos. Ne znam da li si slusao progressive do sada, ali definitivno nisu za casual slusanje. Fenomenalna muzika!

@ goodlikesweeper : Za koji album kazes da je komercijalan?
@ voodoo_ : "preozbiljno shvatili pojam progresivne muzike" :icon_scra Uzmi poslusaj, ako nisi, Metropolis pt. 2 (konceptualni album), on bi trebalo da je homogeniji :icon_scra

goodlikesweeper
21.11.2008, 13:08
sve pesme na tom albumu se mnogo razlikuju :)

Ja kad naidjem na ovakav album skacem od srece.Steta sto ih nema malo vise:)Sto ljudi sto cudi...

I ja takodje milim da je Opeth bolji od DT-a,ali covek trazi dream theater preporuke...

@gandalf
Falling Into Infinity

Pesme sa tog albuma su im zestoko izmenjene od strane zdavacke kuce da bi zvucale komercijalnije,i tad se DT umalo nije raspao.Zato su sami svoji producenti na svakom narednom albumu...:)

Highlander
21.11.2008, 13:52
Od onog što sam čuo mogu da preporučim:

Light fuse and get away
Ytse Jam
Pull Me Under
Metropolis
Change of seasons
Burning my soul
Erotomania
Mirror
You not me
... ne mogu da se setim sad svih... :)
P.S. Ovo su pesme, ne albumi. ;)

Shadowfax
21.11.2008, 18:16
Dodajem odlicnu baladu Through Her Eyes..

Obozavam Dream Theater. :n_klanja:

Radovan Brčin
21.11.2008, 18:42
Lepo što ste dali predloge u ovolikom broju.Hvala svima.
Sad se bacam u traganje za Images and words pa ćemo posle i ostalo.Kad preslušam,a to može biti dosta kasnije jer ja to polako,natanane javljam utiske.Opeth sam čuo neke stvari na radiu Bg 202 ali nisam baš zainteresovan za growl pevanje.Zato je za mene bilo iznenađenje pesma Hope leaves koja mi je na plejlisti za svaki dan.Inače ta pleylista nikad nem više od 15 pesama i mora biti baš po mom ukusu da tu uđe.

Mithrandir
21.11.2008, 20:41
^ Onda poslusaj ceo Opeth - Damnation! Ceo album je prelep... (pre nekoliko dana sam dobio preporuku, a sad ga u nebesa dizem :a_whistli)

@ sweeper : vidis, taj nisam slusao. Ja sam pomislio da si mozda mislio na Octavarium koji po meni malo vuce na mainstream (vrlo malo, doduse).

goodlikesweeper
21.11.2008, 21:16
Nije octavarium komercijalan vec "moderan".Ima raznih uticaja.Ja licno ga bs zbog toga volim,svega i svacega tu ima.Ali,daleko je to od ovog.Poslusaj prvu pesmu,ima valjda nesto Ann u imenu,pa ces videti.Pola pesme su morali izmeniti...

Mithrandir
22.11.2008, 1:17
Kada kazem mainstream i mislim upravo na to - moderno, ono sto se trenutno slusa (medju sirim narodnim masama). Pored toga, tesko album mozemo nazvati komercijalnim kada ima pesmu Octavarium na sebi :a_whistli ...Octavarium koji po meni malo vuce na mainstream (vrlo malo, doduse)
Da ne bude zabune, i ja ga volim! (Never Enough...uh)

Psychon@ut
22.11.2008, 1:41
Posljednjih par dana slušam dosta EKV, "bacio" sam se malo na istraživanje ex-yu rock-a. :)

Insecticide
22.11.2008, 15:10
Jedna irska balada :
The Dubliners-In the rare old times (http://www.youtube.com/watch?v=9T7OaDDR7i8)
(Meni malo skenj pesma)
Ok,to je bio folk.

A ovo je jedna takodje irska tradicionalna,ratna pesma,ali punkcina zesca,jedna od meni omiljenih pesama.
Onako,bas popizdis kad je odslusas :)
(inace,ne slusam punk)
Dropkick Murphy's- Johnny i hardly knew ya (http://www.youtube.com/watch?v=Yg_rf2d894k)

Sto se tice irish benda u kom sviram,snimamo demo,na njemu ce biti 3 tradicionalne(Bog down in the Valley-o,Star of the County down,Dirty old town) i 2 autorske pesme,do sledece nedelje ce valjda biti gotov i stavicu ga na net.

http://www.myspace.com/greatdrunkards

lijenština
22.11.2008, 18:08
Ljenstina druze evo jos jednog benda za tebe-Dystopia
Mislim da ce ti se svideti :ciao:

Hvala nisu loši. :)

Inače sada slušam 5ive-Gulls (http://www.myspace.com/thereal5ive). Melodic Sludge/Drone/Doom.

Wolverine
23.11.2008, 15:03
Znam da smaram vise, ali najiscekivaniji album u istoriji Chinese Democracy je izasao http://www.gunsnroses.com/news/article.jsp?ymd=20081123&content_id=a1&vkey=news&fext=.jsp :)

King James
23.11.2008, 15:55
Znam da smaram vise, ali najiscekivaniji album u istoriji Chinese Democracy je izasao http://www.gunsnroses.com/news/article.jsp?ymd=20081123&content_id=a1&vkey=news&fext=.jsp :)

Izaslo je to jos pre 3 dana :p

Antony Kidis
23.11.2008, 18:21
Izaslo je to jos pre 3 dana :p

Upravo sam skinuo, super je. :tapsh: (za razliku od metallice :boodala:)

steve89
23.11.2008, 22:43
Upravo sam skinuo, super je. :tapsh: (za razliku od metallice :boodala:)

Šta fali novom albumu metallica-e?

Sad sam čuo nekoliko pesama sa ovog novog albuma gnr-a...

... jeb*m li ti sunce koje sra*e (kao i sve ostalo).

Covenant
24.11.2008, 15:39
Hvala nisu loši. :)

Inače sada slušam 5ive-Gulls (http://www.myspace.com/thereal5ive). Melodic Sludge/Drone/Doom.

Ako volis industrial zvuk poslusaj i Hanzel Und Gretyl-by all means

Partybreaker
24.11.2008, 23:56
Je l' bio neko na Hladnom pivu? Ja sam se prijatno iznenadio njihovim nastupom u Hali sportova.

Insecticide
25.11.2008, 0:19
Disdained trazi novog gitaristu,if you think youre up to it..Do it :)
www.myspace.com/disdainedserbia

Shlaymara
25.11.2008, 2:01
Je l' bio neko na Hladnom pivu? Ja sam se prijatno iznenadio njihovim nastupom u Hali sportova.

Prvi put sam bio na koncertu u hali sportova...covece, to mesto nije ni za koridu. Takodje sam prvi put i bio na nekom koncertu u bg. Izgleda da su tamo drugaciji obicaji sto se tice sutke. Kao prvo - nema je a kao drugo i kad pocne onda se jedva ceka da neko padne i da se izmlati, sto rukama sto nogama. Ovom prilikom se izvinjavam somini bez majice i bodljama na ruci kojima je nabadao sve okolo, sto sam ga par puta potkacio martinom:mad:.
A da, i koncert je bio *****e, sreca pa nije trajao dugo. Highlight celog dogadjaja je bilo putovanje prepunim vozom u bg:p.

next
25.11.2008, 11:30
Meni je koncert bio bash do jaja...
Dodushe stigao sam tek u 9 i 15 kad su finishirali ful biti kul,jbg. istchao sam sa kolokvijuma da dodjem na koncert...
btw. Super bi bilo kad bi mi neko rekao shta sam sve propustio,tj. shta je bilo pre full biti kul...
Inache, stvarno zadovoljan sam koncertom, josh samo da sma bio od pochetka i da su krenuli sa "Dobro Veche", koju izgleda nisu ni svirali,eh....
Inache stvarno sam se super proveo, a dokopao sam se i trzalice...;):D:)

Ketchua
25.11.2008, 12:06
Kod mene se upravo vrti Deep Purple-ov The Book of Taliesyn(1964), jedan od tri prava(prva) Purple albuma... Izvanredno...Gillan ne moze ni da pljune pod prozor Evansu...:)

Shlaymara
25.11.2008, 12:13
Meni je koncert bio bash do jaja...

Meni je pocetak bi jos kako tako posto su svirali starije stvari, kako je Mile rekao "za fanove Dzinovskog". Svirali su i Dobro vece...bar mi se cini. A mislim da je prva pesma bila Nema vise. Inace nisu svirali Debelog, Bubasvabe, Sarmu...:(

lijenština
27.11.2008, 18:41
Mislim šta reći do genijalno. ::aplauz:

David Gilmour - Marooned (http://www.youtube.com/watch?v=3W6hBI1SAL4&feature=related)

Mithrandir
27.11.2008, 21:22
Ah, i ucinilo mi se da mi je taj Strat poznat! Ni manje ni vise nego Strat sa serijskim brojem #0001! (http://www.gilmourish.com/?page_id=259)
Citao sam ranije o njemu i morao je biti taj, posto ga nikada nisam video na nekom David-ovom koncertu, a i sitne "anomalije" u inace savrsenom zvuku su primetne (bas kako ih je Bjorn opisao na gilmourish.com). :aplauz:

zoran845
27.11.2008, 21:30
Ovom prilikom se izvinjavam somini bez majice i bodljama na ruci kojima je nabadao sve okolo, sto sam ga par puta potkacio martinom:mad:.Ova rečenica mi je lice razvukla u osmeh :D i ulepšala veče.

Ljudi, pišite više ovakvih dogodovština sa koncerata. Kad se samo setim živopisnih Achtungovih redova :D.

NjegovaWisost
28.11.2008, 9:08
E ppl, treba mi od Duška Jakšića - Marina. Znam da je piraterija strogo zabranjena... Ali bukvalno nigdje ne mogu tu pjesmu da nađem, ni da kupim ni da skinem, a preko LimeWirea i sl. programa sam našao masu corrupted fajlova...
Mada je on ljaka al pjesma je bolja na srpskom :D (po mišljenju određene osobe....)
edit: našao. Hvala WhenDarknessFalls

Eto, trenutno to slušam :)

WhenDarknessFalls
28.11.2008, 13:21
Nema na cemu, opusteno... :aplauz:
Taman da osvezim temu. Nocas sam nabavio diskografiju Pain (http://en.wikipedia.org/wiki/Pain_(Swedish_band))-a. (Glavni bend Petera iz Hypocrisy-ja, za neupucene) Sasvim fin industrial metal sa dosta goth uticaja, u nekoj komercijalnoj varijanti...Cuo sam odavno par pesama koje nisu bile lose, pa se konacno nakanio da preslusam sve. Me likes. :)

Pain - Shut Your Mouth (http://www.youtube.com/watch?v=x2gXMRoPv_M)
Pain - Monkey Bussines (http://www.youtube.com/watch?v=AFbHcPtCX2g)
Pain - Follow Me (http://www.youtube.com/watch?v=ZRbv4O65vBo) (ovo je sa zadnjeg albuma, duet sa onom novom pevaljkom iz Nightwisha)

:nov_guita

Red Dragon
28.11.2008, 15:48
Nesto mi se slusa malo tvrdji zvuk.
Nikad nisam bio u ovom fazonu, mada zbog gitare bi slusao sve.:D

Hammer Fall - Hearts on Fire (http://www.youtube.com/watch?v=k25X8RAjJ00) (a tek spot:dzavo:) - klasika :D
Noontide ~Sol VS Ky Theme~ (http://www.youtube.com/watch?v=Lw9yB5rC27A)
Still in the Dark (http://www.youtube.com/watch?v=HxBDQ0MgQkw&feature=related)

King James
28.11.2008, 16:01
Ljudovi,koliko raje stane u Dom Omladine? Posto je Kreator trebao dodji u SKC pa sad kazu da ce u Dom Omladine...

Shadowfax
29.11.2008, 21:59
Danzig i Dead Milkmen.

Posebno pesmu Mother od prvih i Punk rock girl od drugih.

:qliranje:

Halker
29.11.2008, 22:27
Ingvi Malmstin, Pol Gilbert, Dzo Satriani, Dzon Petruci, Erik Dzonson, Stiv Vai... To je ono sto najvise slusam u poslednje vreme :)

NIx Car
29.11.2008, 23:11
ROCK (narocito ex-yu),pop NIKAKO GRAND TJ. TURBO FOLK i jos nikako onaj heavy metal

Srlandand
30.11.2008, 16:29
ROCK (narocito ex-yu),pop NIKAKO GRAND TJ. TURBO FOLK i jos nikako onaj heavy metal

A power, death, speed, folk, progressive, doom, black, epic...?

King James
30.11.2008, 16:41
A power, death, speed, folk, progressive, doom, black, epic...?

Covece,thrash zaboravi :) Najjaci od sve dece :D

Equilibrium
30.11.2008, 17:06
Tresh rules, tesko je razgraniciti njega i speed neki moj izbor ono najvise slusam su:

Metallica, Megadeth, Slayer, Pantera, Antrax

Power je isto dobar kao i Epic, dok Black i Death nevolim preterano a oni su i krivi sto metalce smatraju za kretene, bolesnike i sataniste

Od Folk Metala moze da se izabere nesto dobro, ali ne volim Nu Metal kao ni Progressive

Ulmawen
30.11.2008, 18:51
Pain - Shut Your Mouth (http://www.youtube.com/watch?v=x2gXMRoPv_M) (...)
Čoveče, pored živog i zdravog Hypocrisy-ja (http://en.wikipedia.org/wiki/Hypocrisy_(band)) da slušaš Pain. :x...

voodoo_
30.11.2008, 19:00
Power je isto dobar kao i Epic, dok Black i Death nevolim preterano a oni su i krivi sto metalce smatraju za kretene, bolesnike i sataniste
Zato što ljudi koji to misle pojma nemaju šta je death metal.
U death metal spadaju i takve grupe kao što su Opeth, Cynic, Death, (rani) Soilwork i In Flames, a ko kaže da njihova muzika ne valja, on pojma nema o muzici generalno. Znači ne pričam o "ložačkom" efektu tokom slušanja, pričam o kompozicijama, melodijama, harmonijama i samoj veštini sviranja. "Klasičan" rokenrol svako može da smisli i svira, ovakav death metal ni u ludilu ne može.

King James
30.11.2008, 19:18
Ma manite se fensera,grandovaca i ostalih domacih chobana i njihovog misljenja o metalcima :D Ko ih j*be kad nemaju pojma o zivotu...Gde god ima distorzije to je narkomanija,a vazno je tamo neki Ajs pusti seljacku matricu i peva o g*vnima,to je wrh,extra...Cisto da ne bude zabune,ne mrzim ja rep,tj. old school,mada ni ovaj mainstream amerikanski mi ne smeta,protiv toga nemam nista protiv,cak i volim da ga slusam,ali ovaj domaci je sve samo ne rep/hip-hop...U svakom slucaju bolje biti narkoman nego fenser,sto ja drugu uvek kazem :kreza:

Elem,ja zadnji dana nesto forsiram heavy/power stvarcice...Malo zmajica,vitezova i tako toga nije na odmet :)

WhenDarknessFalls
30.11.2008, 19:35
Čoveče, pored živog i zdravog Hypocrisy-ja (http://en.wikipedia.org/wiki/Hypocrisy_(band)) da slušaš Pain. :x...

Ko kaze da ja ne slusam Hajpokrisi? :opanachke Samo me je smorio... :o A i novi album nece skoro, plus sam ocekivao vise od reizdanja Catch-a..
Ali realno, ni Pain nije los. Ima itekako solidnih pesmica.. :icon_stud

Ketchua
30.11.2008, 22:02
@metal momci: nesto imam utisak da ste preterali sa tom podelom. Mislim, svaki bend koji se probije dobije podzanr u metal. Mislim, kad sam cuo za Love metal.:rolleyes: ali najveci fazon mi je bio Sympho-Epic-Power-Gothic. Nista lose, samo konstruktivna kritika. :)

Gordon Freeman
30.11.2008, 22:03
^^Jos ce ispasti da metal ima vise podvrsta od housa :D

Mithrandir
30.11.2008, 22:20
Pa, dobro...Ponekad imamo i derivate derivata npr. Opeth je Progressive Death Metal (sram bilo onog koji je rekao da je Opeth "samo" Death Metal :opanachke) :D

Speaking of Opeth, sledeci na listi albuma je bio Watershed. Odlican album, mada kada ga poredim sa Blackwater Park-om cini mi se da je manje zestok. Vise mi se svidjaju tvrdje pesme sa Blackwater Park-a. U sustini, na oba albuma mozda ima jedna ili 2 pesme koje su mi nista posebno.
Lyrics su im fantasticne...Citao sam juce za Blackwater Park (ceo album) i non-stop su mi iskakale slike ispred ociju. Takodje, ne secam se kad sam ovoliko nepoznatih reci iz engleskog procitao (sto je veeeliki plus). Poeticne (iako se retko rimuju), slikovite, mracne, iskrene, mistifikovane - sve sto volim kod reci jedne pesme!

voodoo_
30.11.2008, 22:29
^^Jos ce ispasti da metal ima vise podvrsta od housa :D
Pa metal i ima više podvrsta od hausa :)

Prosto, razni bendovi različito sviraju, mešaju se podžanrovi, a i ja volim da cepilačim pri opisivanju zvuka :) Mislim, spomenuti Opeth je death metal, ali je i recimo Cannibal Corpse death metal, s tim što te dve grupe apsolutno veze nemaju jedna s drugom :)

Ketchua
30.11.2008, 22:33
Nemam pojma, ja muziku delim na dobru i losu. Mislim, danas svi zanrovi imaju po pedeset podzanrova, i to mi je malo smesno. Razumem ja, neko zna da slusas (lupam) progresive, pa ti preporuci neki bend koji je sam sebi lupio etiketu progresive, ti ga poslusas, i ne svidi ti se. Mislim, experimental jazz... U prevodu, gomila ne-muzicara svira na rastimovanim instrumentima u totalno nepovezanim tonalitetima.:(

Gordon Freeman
30.11.2008, 22:35
Pa mozda de ga znam ,znam da house ima 50ak :D
I od toga par najvecih su se odvojili u potpuno razijene zanrove.....

Ali sam metal da se ne cepidlaci moz se podeli u 5-6 zanrova :)
House recimo u 3 glavna , i ostalo prema ostalim pravcima muzike sa kojima se mesao.....

voodoo_
30.11.2008, 22:38
Pa ovako: heavy, thrash, death, black, power, progressive, gothic. Ispod toga apsolutno ne može da ide, previše se razlikuju :)

WhenDarknessFalls
30.11.2008, 22:39
Da, ali te podele uopste nisu losa stvar. Blize se opisuje muzika, i znas preciznije sta da ocekujes od nekog benda. Bas zbog takvih primera kao sto je @voodoo_ naveo.
Nije to puko etiketiranje, ima razlike u svim tim pravcima itekako. Naravno da deluje cudno nekome "sa strane" ko ne slusa metal. Isto tako ni ja ne kapiram tu podelu elektronske muzike, ja bih sve to u 3 pravca, sve mi je to isto (ili makar slicno) :p

Edit: Ja licno power i prog trpam u isti kosh :) Slicni su dosta, i progresiv mi dodje nekako kao podvrsta power metala..

Gordon Freeman
30.11.2008, 22:40
Nemam pojma, ja muziku delim na dobru i losu. Mislim, danas svi zanrovi imaju po pedeset podzanrova, i to mi je malo smesno. Razumem ja, neko zna da slusas (lupam) progresive, pa ti preporuci neki bend koji je sam sebi lupio etiketu progresive, ti ga poslusas, i ne svidi ti se. Mislim, experimental jazz... U prevodu, gomila ne-muzicara svira na rastimovanim instrumentima u totalno nepovezanim tonalitetima.:(

Pa brate takos e radi .. ja kazem slusam house i to progressive i electro ,jer to zaista najvise i slusam ... ali npr muka mi je od komercijale ... slusam samo kvalitetnije nekomercijale i underground stvari ... komercijalu retko kad i to poslusam 10-11 puta i vise mi se smuci ... i retko/skoro nikada se ne vezujem za odredjene izvodjace jer kad pocnu da sljakaju komercijalu prosto ti muka ,ima izuzetaka ofc :) ,recimo izdvojio bih guettu , heldena (koji btw radi rejv ,inace house samo za komercijalne potrebe) ,Pryda aka Eric Prytz koji radi minimal i to vrhunski i tako to :D

Sto ne znaci da ne volim metal/industrijal/rock/jazz/....
industrijal posebno volim (al nemacki) :)

Gordon Freeman
30.11.2008, 22:43
Pa ovako: heavy, thrash, death, black, power, progressive, gothic. Ispod toga apsolutno ne može da ide, previše se razlikuju :)

hahaha .. ja bi prva cetiri u istu korpu stavio ,kolko se razumeme u metal :D (zapravo njih ne volim - mrzim .. pozercine :( )
zadnja tri vec imaju evidentnu razliku u zvuku :)

Da, ali te podele uopste nisu losa stvar. Blize se opisuje muzika, i znas preciznije sta da ocekujes od nekog benda. Bas zbog takvih primera kao sto je @voodoo_ naveo.
Nije to puko etiketiranje, ima razlike u svim tim pravcima itekako. Naravno da deluje cudno nekome "sa strane" ko ne slusa metal. Isto tako ni ja ne kapiram tu podelu elektronske muzike, ja bih sve to u 3 pravca, sve mi je to isto (ili makar slicno) :p

Techno/trance/House .. pa sa svojim pravcima i podelama .. od kojih nastadose xyz novih zanrova :)

Ketchua
30.11.2008, 22:48
@voodoo: to je mac betr. takvu podelu bih i mogao da se potrudim da zapamtim, pa da ne budem totalni duduk za metal.:opanachke

@Darkness: jeste dobra, ali samo uslovno. Nisu autori ti koji etiketiraju, vec izdavaci. A onda, kada jedan ne-progresiv bend oznace kao progresiv, i to im predje u naviku, imas celu jednu generaciju slusalaca koja zivi u zabludi da su Soweto Kinch i Vasil Hadzimanov dzezeri. Ja u glavi imam neke podele, ali nista nije toliko monotono da moze da se svrsta samo u jedan zanr. Pa onda da ne bi bilo Sympho-Epic-Power-Gothic, mi ga nazovemo (lupam) Sygot. A onda se pojavi nesto sto se svrstava u Sympho-Epic-Power-Visantic, a mi ga nazovemo Syvic, i posle par godina, svaki bend ima svoj zanr. Sto je u redu, posto (bi trebalo da) je svaki bend autentican. Ali to je previse nomenklaturisanja.

WhenDarknessFalls
30.11.2008, 22:51
Ima to neke logike... Mada opet, ja slusam metal dosta dugo, i priznajem da nikad nisam cuo za Simfonik Epik Pauer Gotik :D
A koliko ja znam, zar nismo mi (slusaoci) ti koji etiketiraju?

hacker_aca
30.11.2008, 23:37
Pa brate takos e radi .. ja kazem slusam house i to progressive i electro ,jer to zaista najvise i slusam ...

Imaš neke izvođače i pesme da preporučiš? Rado bih probao i tu vrstu hausa. Inače, i ja gotivim elektronsku muziku ali ne znam nešto previše osim ovih osnovnih žanrova...

ali npr muka mi je od komercijale ... slusam samo kvalitetnije nekomercijale i underground stvari ... komercijalu retko kad i to poslusam 10-11 puta i vise mi se smuci ...

(Nije upućeno Gordonu, nego svima na forumu): E ovo meni nije jasno. Zašto se ljudi gade komercijale? U redu je ako je ta komercijala loše odrađena ali u slučaju da neki komercijala lik/bend napravi dobru muziku... Zašto ih mrzeti i ne slušati? Neki ljudi se se bečili na mene zato što slušam Davida Guettu. "Aaa, to je komercijala, kako možeš njega da slušaš?!". Mislim...

i retko/skoro nikada se ne vezujem za odredjene izvodjace jer kad pocnu da sljakaju komercijalu prosto ti muka ,ima izuzetaka ofc :) ,recimo izdvojio bih guettu , heldena (koji btw radi rejv ,inace house samo za komercijalne potrebe) ,Pryda aka Eric Prytz koji radi minimal i to vrhunski i tako to :D

Misliš na Armanda? Bio sam mu na koncertu letos na plaži Jaz, Budva. Tada sam skapirao da ne volim rejv. :) Kul je muzika ali kada ide po 10 minuta jedno isto... Umoriš se i od skakanja. :)

voodoo_
30.11.2008, 23:51
Zašto ih mrzeti i ne slušati?
Zato što im je većina pesama prosto loša?
Ako neko namerno razvodnjava i banalizuje pesme, naravno da će kod onih koji poznaju određenu muziku izazvati gađenje jer znaju kako to sve može da zvuči. Naravno, moguće je praviti kvalitetnu i komercijalnu muziku, ali je onih drugih daleko više.

Gordon Freeman
1.12.2008, 0:02
1. Imaš neke izvođače i pesme da preporučiš? Rado bih probao i tu vrstu hausa. Inače, i ja gotivim elektronsku muziku ali ne znam nešto previše osim ovih osnovnih žanrova...

2. (Nije upućeno Gordonu, nego svima na forumu): E ovo meni nije jasno. Zašto se ljudi gade komercijale? U redu je ako je ta komercijala loše odrađena ali u slučaju da neki komercijala lik/bend napravi dobru muziku... Zašto ih mrzeti i ne slušati? Neki ljudi se se bečili na mene zato što slušam Davida Guettu. "Aaa, to je komercijala, kako možeš njega da slušaš?!". Mislim...

3. Misliš na Armanda? Bio sam mu na koncertu letos na plaži Jaz, Budva. Tada sam skapirao da ne volim rejv. :) Kul je muzika ali kada ide po 10 minuta jedno isto... Umoriš se i od skakanja. :)

1. Pazi 'vako ,progressive ti je 'onaj' house od koga najvise njih bezi ... cuveno 'muzika bez reci' (nije pravilo ali je tako 90%) ... ali je zato prilicno odlican ,prijatan i neverovatan za zurke ,mozda jaci i od electra...

Eve ti neki spisak za pocetak:
Fernando Spiaggia - Here we go ( F-Side rmx )
The Knife - Heartbeats ( Rex The Dog rmx )
The Migrants - I thought that ( TV Rock rmx )
Tracey Thorn - Grand canyon ( Dirty South rmx )
Amuka - Apreciate me ( David Morales rmx )
Chemical Brothers - Do it again ( Oliver Huntemann rmx )
Clubbism Technology - Test it stereo - ova pesma je po pravilu tech house ali ja kad pomislim na progressive pomislim na nju
M.A.N.D.Y vs. Booka Shade - Body language ( Tocadisco rmx )
Mark Knight & D. Ramirez - Columbian soul - jako bitna pesma
Öezguer Can - 84 shots ( Oliver Koletzki & Florian Meindl rmx )
Richard Grey - Warped bass ( Mario Ochoa rmx )
Djuma Soundsystem - Orange crayon
Peter Gelderblom - Trapped ( Hi Tack rmx )
....

jedva ih povadi , sva elektronska muzika mi potrpana u folderima po meseciam u kojima je izasla :D

2. Ja slusam guettu ,zato sto decko ne dozvoljava da komercijala u kojoj je do guse ne ogranicava njegov muzicki opus ,znaci i dalje radi kvalitetan electro....inace poslusaj ,neke nove tiestove stvari sa starijima , isprazno je bez kvaliteta , pevljivo ,zarazno ali Ne kvalitetno!
Ako oces malo electro komercijale a da je kvalitetnija preporucujem Ian Carey ,booka Shade , Mark Knight ,Robert Rivera ,Sander Kleinenberg ,Steve Angelo ,John Dahlback ...

3. Pa sta da ti kazem ,ja ne volim puno trance rave (sto znaci volim techno(minimal) house (electro / progressive) rave ;) ) , ono brate cepaju 5 pesama izigram se ko stoka ,stanem da odmorim 20 sekundi i ispadnem iz ritma i nikako da se vratim jer sam se vec zasitio.....

Ulmawen
1.12.2008, 0:12
hahaha .. ja bi prva cetiri u istu korpu stavio ,kolko se razumeme u metal :D (zapravo njih ne volim - mrzim .. pozercine :( )
zadnja tri vec imaju evidentnu razliku u zvuku :)

Čoveče, kad bi samo znao koliko si "odvalio"... Heavy, thrash, death i black su ti pozerčine, a power, progressive i gothic nisu?
Ili, u prevodu:
Ovi -->25499 su ti "pozerčine", a ovi -->25500 nisu? E sad sam sve čula... :x

Covenant
1.12.2008, 0:15
Pa brate takos e radi .. ja kazem slusam house i to progressive i electro ,jer to zaista najvise i slusam ... ali npr muka mi je od komercijale ...

Nema vece komercijale od house-a :opanachke
Kakve li ironije-a ta muzika nosi takav naziv jer je prvobitno oznacavala stvari koje se prave od kuce jelte house
Techno je pre bio prilicna underground muzika ali se danas nazalost pretvorio u muziku za fensere odnosno komercijalu
U prilog tome dovoljno je da se osvrnes oko sebe-ljudi slusaju ili techno(vecma zato sto je to "in" a ne zato sto im se vecma svidja)ili grand ili hip hop dok je ostatak u debeloj manjini :D

Apropro metal price moje neko misljenje je da gothic metal vise ne postoji-tj jako je tesko naci "prave" predstavnike ovog zanra je oni kombinuju taj stil sa doom/death pa i industrial metalom
Isto tako i black metal vise nije ono sto je nekada bio i taj zanr je odavno ispucao svoje-mislim o tempora o mores kada je Keep Of Kalessin jedan od boljih black metal bendova danas :opanachke
Ali pak Immortal i Emperor mi daju nadu u bolje sutra :)

crazy_LG
1.12.2008, 0:21
Techno je pre bio prilicna underground muzika ali se danas nazalost pretvorio u muziku za fensere odnosno komercijalu
U prilog tome dovoljno je da se osvrnes oko sebe-ljudi slusaju ili techno(vecma zato sto je to "in" a ne zato sto im se vecma svidja)ili grand ili hip hop dok je ostatak u debeloj manjini :D

U mojoј skoli jedino ja slusam techno, najvise se slusaju narodnjaci:D

Srlandand
1.12.2008, 0:21
@ Ulma :rofl:
Po meni su jedino pozercine jedino debili koji se ogranicavaju na jednu vrstu muzike. Ja volim i rock; i power i progressive i speed i death (al' neki blazi, poput Wintersun-a, koji, naravno, nije cisti death) i heavy i... metal; volim i rap, i klasicnu, i ne znam ni ja koje sve zanrove i vrste i podvrste muzike. :)

Beagle
1.12.2008, 0:33
E ja trensujem :D

PS jel zna ko, dal dolazi ACDC kod nas? :)

Wolverine
1.12.2008, 0:37
Bigl, trebalo bi na prolece da dodju AC <munja> DC!

Covenant
1.12.2008, 0:47
Oni na prolece dolaze vec nekoliko godina unazad i nikako da dodju :D

angel77kv
1.12.2008, 2:37
hmmmmmmmm....
DEPECHE MODE:qliranje: i nesto sasvim drugacije SADE:qliranje:

Gordon Freeman
1.12.2008, 15:48
Čoveče, kad bi samo znao koliko si "odvalio"... Heavy, thrash, death i black su ti pozerčine, a power, progressive i gothic nisu?
Ili, u prevodu:
Ovi -->25499 su ti "pozerčine", a ovi -->25500 nisu? E sad sam sve čula... :x

ovako .. nismo se razumeli..:)

Jedino sam zadnja tri slusao pa malo i znam za njih...prva tri sam cuo samo negde u pozadini i isti mi djavo ... u sustini svi su pozercine ....
opet naravno mislim na komercijalu posto je to sto meNtalci koje znam slusaju....

Nema vece komercijale od house-a :opanachke
Kakve li ironije-a ta muzika nosi takav naziv jer je prvobitno oznacavala stvari koje se prave od kuce jelte house

logicno je posto je to muzika 'pravljena za svakoga' ,ali je house komercijala(mislim na krajnju) daleko kvalitetnija od pop il rock il punk il metal....
House naziv je (najverovatnije) nastao po diskoteci u kojoj je sama muzika house nastla .. Warehouse ,Frenkie noocles je btw bio 'taj' Dj ,koji je zapoceo....

House muzika i sada izlazi iz kuca ,ali samo onih koji stvarno slusaju house ... komercijalni progressive ja nisam cuo....npr...

To sto neko slusa neku muziku zato sto se slusa !?!??!!???!

Samo cu ti reci da poznajem 70% metalaca u kragujevcu .... svi oni slusaju metal/rok/itd ili zato sto neka faca u komsiluku slusa ili da bi bilo pazi ove fencere gruvaju uz house ,eh sacu ih sve za***** pa cu slusam metal :p...sto je po mom misljenju ,a i po misljenju mnogih odvratno i ljigavo....

techno je uvek bio i uvec ce biti undergrond muzika ...
Trance ima vrh stvari ali je od njega nastala odvratna komercijala....

jos nesto ne moze neko nesto da slusa koliko god to bilo in ako mu se ne svidja!!!!!!!

i da se razumemo ja house slusam lepih 6 godina iz prostog razloga jer je to muzika koju volim i koja se non stop razvija i siri ,ali nikad nisam rekao slusam house da ne bih bio metalac.........

Covenant
1.12.2008, 16:35
...logicno je posto je to muzika 'pravljena za svakoga' ,ali je house komercijala(mislim na krajnju) daleko kvalitetnija od pop il rock il punk il metal....

Znaci house ja najkvalitetnija muzika? :rofl:
Idi begaj :)

Samo cu ti reci da poznajem 70% metalaca u kragujevcu .... svi oni slusaju metal/rok/itd ili zato sto neka faca u komsiluku slusa ili da bi bilo pazi ove fencere gruvaju uz house ,eh sacu ih sve za***** pa cu slusam metal :p...sto je po mom misljenju ,a i po misljenju mnogih odvratno i ljigavo....

A ti se priklanjas dakle misljenju vecine?
Pa lepo ja kazem da se techo muzika slusa uglavnom zato sto je "in" :D

techno je uvek bio i uvec ce biti undergrond muzika ...
Trance ima vrh stvari ali je od njega nastala odvratna komercijala....

Ja nisam mislio na techno kao muzicki pravac elektronske muzike vec tim terminom oznacavam celu tu svitu-house,drum&bass,trance...
Inace techno kao pravac uopste nije los pogotovu njegova tvrdja varijanta koja se zove tekno

...i da se razumemo ja house slusam lepih 6 godina iz prostog razloga jer je to muzika koju volim i koja se non stop razvija i siri ,ali nikad nisam rekao slusam house da ne bih bio metalac.........

Uzmi ti lepo pa poslusaj neki EBM projekat da vidis ustvari sta je kvalitetan elektro zvuk :opanachke umesto sto slusas tu komercijalu i DJ ovoga ili onoga a svi su pa skoro isto sr**e drugo pakovanje-preporucujem za pocetak Combichrist i odlicnog Andy La Plague-a ;)

Gordon Freeman
1.12.2008, 16:42
1. Znaci house ja najkvalitetnija muzika? :rofl:
Idi begaj :)

2. A ti se priklanjas dakle misljenju vecine?
Pa lepo ja kazem da se techo muzika slusa uglavnom zato sto je "in" :D

3. Uzmi ti lepo pa poslusaj neki EBM projekat da vidis ustvari sta je kvalitetan elektro zvuk :opanachke umesto sto slusas tu komercijalu i DJ ovoga ili onoga a svi su pa skoro isto sr**e drugo pakovanje-preporucujem za pocetak Combichrist i odlicnog Andy La Plague-a ;)

1. ja to nisam rekao ... aludirao sam na onu anjgoru komercijalu....

2. Lepo sam to obrazlozio ispod....

3. Ko ti je rekao da ja slusam komercijalu ?!?!?!!?!??!?

btw koji je razlog zbog koga si ti poceo da slusas metal?

Insecticide
1.12.2008, 16:47
Evo ti primer Death metalca, ne pozera, verovao ili ne.

Philosopher of Death metal (http://www.youtube.com/watch?v=7NpIt6AYejI&feature=related)

Gordon Freeman
1.12.2008, 16:53

Philosopher of Death metal (http://www.youtube.com/watch?v=7NpIt6AYejI&feature=related)

LOL meni ovi pozeri po defoltu :D

WhenDarknessFalls
1.12.2008, 16:57

Nemas ti pojma o cemu pricas :) To je jedan od najboljih bendova ikada (iako ja ne volim Death toliko), mora da se prizna :)

Mislim, ne kapiram te... Sta je po tebi pozer uopste?:p

Covenant
1.12.2008, 16:57
btw koji je razlog zbog koga si ti poceo da slusas metal?

Jednog dana sam kupio cd od Metallice koji se zvao Justice For All i zamisli svideo mi se :opanachke
Ja sam metal krenuo da slusam sam a ne da bi ispao faca u kraju i da bi se razlikovao od ostalih :p
Mozes da pricas sta hoces ali je metal kao pravac u muzici ipak najmanja komercijala od skoro svih ostalih zanrova i nije muzika za svakoga dok house danas slusa svaka susa ;)

EDIT:Eh uspomena-mislim da je to poslednja live svirka koju je Chuck odrzao uzivo-vec tu izgleda jezivo,bolest je uzela svoje :(

Insecticide
1.12.2008, 16:59

Objasni sta konkretno smatras pod pozerima , posto niko na zivom svetu nije nazvao Schuldinera pozerom,verovatno do sad. :)

btw.
Ne svidja mi se ovaj basista sto je svirao sa Deathom u to vreme,on svira gitaru na bassu,a ne bass.

Covenant
1.12.2008, 17:03

Nemoj zaboraviti ni Opeth,ni Cynic ni Krisiun ni Torture Squad....
Ma sta ja znam-sve je to bagra :D

WhenDarknessFalls
1.12.2008, 17:06
Ne svidja mi se ovaj basista sto je svirao sa Deathom u to vreme,on svira gitaru na bassu,a ne bass.

Kao sto kazem, ne volim Death mnogo, pa i ne znam oko lajn apova benda.. Ova pesma ovde npr zvuchi sasvim okej, bassista ima groove itekako. E sad, sto ima ovako los zvuk, to je njegova stvar... Licno sam vise za puniji, masniji zvuk, da ima bassa za izvoz, dakle cista suprotnost ovome :)

Gledao sam onaj Live In Eindhoven, i ne znam koji je tu basista, ali nije ostavio neki "vau" utisak na mene. Mislim, svira on sasvim ok, i boja mu je do jaja, ali je taaako ukochen dok svira da je to neverovatno...

Insecticide
1.12.2008, 17:08
Nemoj zaboraviti ni Opeth,ni Cynic ni Krisiun ni Torture Squad....
Ma sta ja znam-sve je to bagra :D

Jopeth nisam slusao,ima mi nekako power-ish ime,a na power i slicnu bagru sam gadljiv :p
Mada,poslusacu sad.
Cynic je odlican,Krisiun nisam slusao,a Torture squad sam i uzivo slusao :)

Edit:

@Darkness

Takodje,

Mislim da u Eindhovenu bass svira isti tip.
Sto se tice line-upa kod Deatha..Pa poprilicno je zanimljivo :)
Schuldiner je svaki put pred album trazio nove clanove,a kako death ima nekih 8 albuma,8 puta je menjao kompletnu postavu(Uz manje izuzetke, retko kad)
Basista Steve DiGiorgio (http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_DiGiorgio) je svirao na 2 albuma,znaci isto toliko turneja,i on je po meni najbolji basista koji je svirao u Deathu..
Da dodam, svira fretless ;)

next
1.12.2008, 17:12
A shto se raspravljate shta je underground, a shta je tzv. "in", komercijala, bla bla bla...
Pa jbt. svako valjda slusha onjo shto mu se svidja, a oni shto slushaju zbog nekog, e to je vec druga pricha...

Evo recimo ja slusham uglavnom rock i razne derivate metala;)...A u te vode sam ushao sa RHCP-om...Iskreno danas ih i ne slusham toliko, al' to je bend koji me je uveo u ove vode...Al' drugari ne propushtaju da me s vremena na vreme bocnu kako su oni neverovatna komercijala, "gay" muzika bla bla bla(nemam bash puno argumenata za odbranu posle poslednjeg albuma, al' ipak ih branim;))...Isto tako za Bon Jovi-a, koji je doshao posle RHCP do mojih ushiju....
A onda se dalje nizu ostali bendovi....Nightwish, Iron Maiden,Blind Guardian, nezaobilazno Hladno Pivo, cimer pocheo da me zarazuje Opeth-om,itd...da ne nabrajam...

EDIT: Bacio sam pogled na ovaj klip shto ostavio Insecticide, stvarno ljudi prave kvalitetnu muziku, ali ja jednostavno ovakav vokal ne mogu da svarim...
Inache ne volim death vokale, mada onaj lik iz Opeth-a moze da prodje...;)

Covenant
1.12.2008, 17:27
Evo recimo ja slusham uglavnom rock i razne derivate metala;)...A u te vode sam ushao sa RHCP-om...

Metal preko Peppersa
Cudni su putevi Gospodnji :D

next
1.12.2008, 17:31
Metal preko Peppersa
Cudni su putevi Gospodnji :D

Hehehhe, pa mora nechim da se pochne, ja sam time pocheo...Pa ishao dalje...;)

Naravouchenije: Ne morash krenuti od metala, da bi dosaho do metala...;):D

A to vazi i za sve ostalo u zivotu...Pa sad menjajte imenice umesto rechi "metal"...;):D

Insecticide
1.12.2008, 17:33
@Covenant

Pa pazi,i ja sam poceo sa pepersima,pa sam slusao neki thrashic,pa death metal,pa svirao death metal neko vreme,a sad sviram i slusam folk..Cudni su putevi :)

Odslusao sam koju pesmu od Opetha,ne znam,ja volim kad je metal siroviji i masniji :rolleyes:
Nekako mi prazno zvuce pesme (3 sam odslusao)
Nabavicu sve kad budem u prilici pa cu preslusati.

next
1.12.2008, 18:01
@ Instectide
Ne *****avaj!:)

btw. Mnogo pervrzna pesma -Djubrivo - Vasa kcerka (http://www.youtube.com/watch?v=Q79pAEoce2w)...

Stojadin
1.12.2008, 18:04
Objasni sta konkretno smatras pod pozerima , posto niko na zivom svetu nije nazvao Schuldinera pozerom,verovatno do sad. :)

Ма човек који се на бини појави полу го није позер уопште:D.

Insecticide
1.12.2008, 18:05

Brate,Schuldiner je dolazio i u pidzami na binu.
A i kakve to veze ima sa icim?

Omg,skidam na akustaru
Dado Topic-Makedonija sad,ne svidja mi se pesma,al ako hoces 2 iz latinskog,moras se namuciti :kreza:

(Nastavnica me zaduzila da joj odsviram i otpevam)

Bolje to nego
-bo
-bis
-bit
-bimus
-bitis
-bunt

(vid ebote,znam ja nesto ipak :D)

Gordon Freeman
1.12.2008, 18:59
Jednog dana sam kupio cd od Metallice koji se zvao Justice For All i zamisli svideo mi se :opanachke
Ja sam metal krenuo da slusam sam a ne da bi ispao faca u kraju i da bi se razlikovao od ostalih :p
Mozes da pricas sta hoces ali je metal kao pravac u muzici ipak najmanja komercijala od skoro svih ostalih zanrova i nije muzika za svakoga dok house danas slusa svaka susa ;)

u potpunosti se slazem sa tim ... metal zaista ima najmanje komercijale u muzici...i nije za svakoga ... house je potpuno suprotno ,on je pravljen da bi se svideo svima i spojio sve kalse ljudi ... takav karakter je imala i diskoteka u kojoj je nastao....
House je oduvek slusala svaka susa ,eh sad to je po tebi izgleda mana ,dakle ipak moras priznati da si makar delom poceo da slusas metal da bi bio drugaciji ;) ...

Ja sam poceo da slusam house uz bennyja ,global deejays ,royal gigolos , vinylshakerz ,vanguard ... i time sam se razlikovao od ostalih i to mi se svidelo ... ;)

E sad bolje da ne znas ko slusa metal ... plakao bi predpostavljam ;)
Najcesci razlog je ja slusam metal zato sto napaljene klinke slusaju ovo ,,,ono ,,, i ja sam onda faca ...

Ja izlazim polugo , nosim dugu kosu , kajle lance da me svi prepoznaju, Uradim ovo ,!,,,! i svi polude ... ja volim ...(neku grupu nebitno) i oni su bogovi :) , ja sam metalac ,bolje to nego neki fencer(oni su mu losi kao) koji voli roze majice i bele patike....pa do devojaka(onih lepsih btw :D ).. moj momak mora da bude basista u napopularnijem bendu u gradu!

@Stojadin
taj rad .. :D

SirDuck
1.12.2008, 19:07
Ja izlazim polugo , nosim dugu kosu , kajle lance da me svi prepoznaju, Uradim ovo ,!,,,! i svi polude ... ja volim ...(neku grupu nebitno) i oni su bogovi :) , ja sam metalac ,bolje to nego neki fencer(oni su mu losi kao) koji voli roze majice i bele patike....pa do devojaka(onih lepsih btw :D )

Dodao bih i: Šutiram limenke i glumim baju, najgore tresem glavu uz bilo šta od metala iako ne znam ko je i šta je, nosim martinke i zimi i leti, a kad se napijem znam sve narodnjake (a ne slušam ih inače).

A ima i onih koji glume ludilo pa ke*aju o satanizmu i glupostima, glume neke bolesnike, 300 pirsinga, obrnuti krstovi itd

A onda imamo i emose :D

A najtužnije je što to drugi pozeri gotive, pa i pozerke, ma neka ih, imaju jedni druge :D

.. moj momak mora da bude basista u napopularnijem bendu u gradu!

Eh sad, to što te je iskulirala ne mora da znači da su sve takve :p :D

Covenant
1.12.2008, 19:14

SK forum je konacno probio dno :opanachke

Insecticide
1.12.2008, 19:19
Ja izlazim polugo , nosim dugu kosu , kajle lance da me svi prepoznaju, Uradim ovo ,!,,,! i svi polude ... ja volim ...(neku grupu nebitno) i oni su bogovi :) , ja sam metalac ,bolje to nego neki fencer(oni su mu losi kao) koji voli roze majice i bele patike....pa do devojaka(onih lepsih btw :D ).. moj momak mora da bude basista u napopularnijem bendu u gradu!

Neki ljudi jednostavno nose,kajle,lance,jer im se to svidja,za dugu kosu da ne spominjem...
Moras da shvatis da postoje i ljudi koji u stvari ne misle tako,mako kako ti bilo tesko to da prihvatis.
Ja slusam metal,volim bele patike,a roze majice ne nosim jer cu izgledati ko feget.Imam jedan prsten na ruci,ne bodem se u venu i ne zazivam satanu.

Postoje i takvi ljudi..A ti si rekao da su svi,svi koji sviraju death,thrash itd pozeri...Ma daj.

Uzmi na primer gitarista/pevac od Necrohpagista..
http://www.youtube.com/watch?v=gA4oq7DBU8E

Da li je on pozer?
Da li vidis na njemu dugu kosu,lancuge?
A vidi kakvu bolestinu svira?(bolestinu nekome ko ne slusa death metal)

Schuldiner,Paul Masvidal..
http://www.gearwire.com/media/chuck-schuldiner.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e5/Cynic_-_Paul_Masvidal.jpg

Tako da,nisi u pravu..Ni blizu.

Stojadine, kukala ti majka, wtf?

Covenant
1.12.2008, 19:35
u potpunosti se slazem sa tim ... metal zaista ima najmanje komercijale u muzici...i nije za svakoga ... house je potpuno suprotno ,on je pravljen da bi se svideo svima i spojio sve kalse ljudi ... takav karakter je imala i diskoteka u kojoj je nastao....
House je oduvek slusala svaka susa ,eh sad to je po tebi izgleda mana ,dakle ipak moras priznati da si makar delom poceo da slusas metal da bi bio drugaciji ;) ...

Muzika koja je pravljena sa ciljem da se svidi svima je svakako losija od one koja cilja na nesto specificniji kruzook-izuzetaka ima u oba slucaja ;)
A sto se tice moga slusanja metala-to sam vec rekao gore uz malu napomenu da niko od mog blizeg kruzoooka ne slusa metal,dakle niko me nije ni navukao na njega ;)

Ako cemo tom logikom svi ti sto slusaju techo su narokmancine jer se na njihovim koncertima gutaju ekseri kao bombone-jel to znaci da si i ti narkos na slican fazon kao sto sam ja satanista sto slusam metal?
Aj prekini vise leba ti-smaras ;)

Gordon Freeman
1.12.2008, 19:49
Eh sad, to što te je iskulirala ne mora da znači da su sve takve :p :D

Raspitivao sam se ... jesu! :D

Aman bre zeza se covek.. :)
pozer = pozira = pokazuje telo kamerama....

Muzika koja je pravljena sa ciljem da se svidi svima je svakako losija od one koja cilja na nesto specificniji kruzook-izuzetaka ima u oba slucaja ;)
A sto se tice moga slusanja metala-to sam vec rekao gore uz malu napomenu da niko od mog blizeg kruzoooka ne slusa metal,dakle niko me nije ni navukao na njega ;)

Ako cemo tom logikom svi ti sto slusaju techo su narokmancine jer se na njihovim koncertima gutaju ekseri kao bombone-jel to znaci da si i ti narkos na slican fazon kao sto sam ja satanista sto slusam metal?
Aj prekini vise leba ti-smaras ;)

Ovako ..ono prvo podviceno je glupos i to povelika :p
Postici tako nesto je delo savrsenstva ... zato to dosad nije niko uspeo ...

ja sam mogu da uzmem i pustam stolice niz krov i snimam zvuk razbijanja ... to bi se svidelo nekoj budali .. jel to mene cini genijem?:opanachke

Dalje... ti si onaj drugi stereotip .... 'slusam ovo zato sto ga niko drugi ne slusa' , ne boj se delom sam i ja ,zapravo 99% njih koji ce koncentrisu na odredjenu vrstu muzike... Btw u mojoj okolini se iskljucivo slusa turbo folk ,ili se slusao pa samo to malo ja i drugar sa housom zalecili....

Pod jedan gotovo da ne slusam techno jer je techno u dobrom delu *****e ,ima vrhunskih stvari naravno ali je globalno tako...
mogu da objasnim cemu 'ekseri' ali to je zaista iscrpno objasnjenje koje zahteva odredjeno predhodno iskustvo rejva....

SirDuck
1.12.2008, 19:58

Sistem vrednosti je probio dno :D

Da mrzim pozere, mrzim. Ne gotivim više metalce zbog njih, poštujem prave metalce, ali kad namirišem pozera...naravno pozera ima svuda, ali kod metalaca i ovih fensera sam ih najviše video, tj većinom su pozeri.

PS: Ne želim da vređam metalce, nije mi to namera, želim da vređam pozere :)

Covenant
1.12.2008, 20:00
Ovako ..ono prvo podviceno je glupos i to povelika :p
Postici tako nesto je delo savrsenstva ... zato to dosad nije niko uspeo ...

Skoro pa cisto savrsenstvo postigao je covek na ciji konto se vi sprdate
Chuck Schuldiner se zove ako niste znali-jeste to je onaj golac :opanachke

ja sam mogu da uzmem i pustam stolice niz krov i snimam zvuk razbijanja ... to bi se svidelo nekoj budali .. jel to mene cini genijem?:opanachke

Kao lupa dasaka i jos kojecega pre moze da zvuci neki house :rofl:
Metal muzicari vidis makar koriste instrumete dok danas svaka budala moze da umiksuje par gotovih semplova i da postane kao satro opasan DJ sve dok imas ovaca za sisanje :opanachke

...mogu da objasnim cemu 'ekseri' ali to je zaista iscrpno objasnjenje koje zahteva odredjeno predhodno iskustvo rejva....

Pa takva muzika moze da se slusa na duze staze samo uz eksere :to_care:
Dobra je za zurku,za besnu makinu da odvrnes do daske i da se pokazes u gradu i za malo sta drugo-mozda zato i ne postoje tekstovi od pesama :rofl:

Gordon Freeman
1.12.2008, 20:11
1. Skoro pa cisto savrsenstvo postigao je covek na ciji konto se vi sprdate
Chuck Schuldiner se zove ako niste znali-jeste to je onaj golac :opanachke

2. Kao lupa dasaka i jos kojecega pre moze da zvuci neki house :rofl:
Metal muzicari vidis makar koriste instrumete dok danas svaka budala moze da umiksuje par gotovih semplova i da postane kao satro opasan DJ sve dok imas ovaca za sisanje :opanachke

3. Pa takva muzika moze da se slusa na duze staze samo uz eksere :to_care:
Dobra je za zurku,za besnu makinu da odvrnes do daske i da se pokazes u gradu i za malo sta drugo-mozda zato i ne postoje tekstovi od pesama :rofl:

1. mene pomalo smara , ukusi ,ukusi......
2. Da a onda kazes da je house bolji od metala?!?!?
Zapravo to sto klinci prave kuci muziku kao moj drugar i jos xyz njih zapravo samo cinid a prave daleko kvalitetnije stvari od ljudi kojima je um skolovanjem postao ogranicen i mnoooogo manje kreativan!
Nikoga ne mozes da nateras da slusa ono sto nece! ,shvati ti!

3.To nije istina i to dobro znas ....
Za besnu makinu ide rep i hip-hop!
zar u poceku ne bese ritam?

SirDuck
1.12.2008, 20:11
Pa takva muzika moze da se slusa na duze staze samo uz eksere :to_care:

Hmm, lično meni više prija rejv muzika od metala, mada je ne slušam kući, samo kad odem negde na rejv žurku. Drži i bez eksera, veruj mi ;)

nigrutin87
1.12.2008, 21:00
Da se i ja malo ubacim. Metal muziku je svakako mnogo teze stvoriti jer se moraju uklopiti vise instrumenata, neko to mora da ukomponuje, pa jos kad treba da se odsvira uzivo, treba mnogo vezbanja i muke. Za razliku od toga, house-tehno-rejv i sl. nabacas neke semplove, ukljucis loop, male prelaze napravis i to je to. Nastane remix neke poznate pop pesmice, pa remix te, pa jos neki remix i tako u krug. Mislim, ne zelim da vredjam nikog, ali vi koji smatrate metal muzikom udaranjem stolice od crepove, barem uzmite u obzir da tehno ne trazi ni 5% truda koji se mora uloziti u stvaranje kvalitetne metal pesme. Naravno, izuzeci postoje svuda, kao i pozeri:)

Spawn BG
1.12.2008, 21:37
Da se i ja malo ubacim. Metal muziku je svakako mnogo teze stvoriti jer se moraju uklopiti vise instrumenata, neko to mora da ukomponuje, pa jos kad treba da se odsvira uzivo, treba mnogo vezbanja i muke. Za razliku od toga, house-tehno-rejv i sl. nabacas neke semplove, ukljucis loop, male prelaze napravis i to je to. Nastane remix neke poznate pop pesmice, pa remix te, pa jos neki remix i tako u krug. Mislim, ne zelim da vredjam nikog, ali vi koji smatrate metal muzikom udaranjem stolice od crepove, barem uzmite u obzir da tehno ne trazi ni 5% truda koji se mora uloziti u stvaranje kvalitetne metal pesme. Naravno, izuzeci postoje svuda, kao i pozeri:)

Čisto da dodam na ovo... Ipak je mnogo više vremena i znanja potrebno naučiti svirati neki instrument (gitara, violina, harmonika...) nego provaliti kako se uklapaju semplovi. Naročito što su programi za te stvari gotovo "idiot friendly"...

Red Dragon
1.12.2008, 21:48
Ova tema se na kraju pretvara u sprdnju. Od toga da se preporucuje muzika, doslo do toga da se prepucava koji su muzicari u gacama, koji bez gaca, ko su pozeri, a ko narkomani, ko je zreo za frizera, a ko za psihijatra.

Evo na primer, ja nisam metalac, ne furam taj stil, duga kosa, crna majica sa imenom grupe, itd. (naravno, nemam nista protiv onih koji furaju taj stil). Ali mi ne smeta da odslusam poneku numeru. I ja, recimo, dodjem na forum sa nadom da mi neko nesto preporuci, a ovde ekser, droge, pirsing i sta sve ne.
Aj'te vise sa postovanjem linkova ka pesmama, a manje sa praznom pricom.
Evo, znam da u okviru metala postoje mnogobrojni podzanrovi i fusion zanrovi (jel' tako?:D). I ja sad ocu da mi neko nesto preporuci nesto od ovoga novijeg metala sto se slusa. Jedino sto zelim jeste da se pesma ne svodi na necije vristanje, po kome ne mogu cak ni da odredim da li je musko ili zensko (a da ne spominjem stradanje bubne opne). Lepo bi bilo nesto gde gitara dolazi do izrazaja (npr. kroz solo deonice). I ako bi se neko nasao ljubazan da pored linka postavi i koji je podzanr, s obzirom da sam po postovima stekao utisak da ovde mnogi nemaju pojma cak ni o kojim vrstama metala se prica, a malo muzicke kulture ne skodi.
Hvala :)

Stojadin
1.12.2008, 21:56
Ма ја сам се задње време бацио на класичну музику(тако да можете и да ми препоручите нешто добро).Е класичну музику је требало знати компоновати поготову за оркестар од неколико десетина људи.

Што се тиче учења свирања неког инструмента , имам ја једог мало даљег деду који цео свој живот свира свира хармонику а не зна шта је виолински кључ а камоли нота.

И уредите мало ове опције гласања не ставњајте народну у исти кош са турбо фолком(или турбо фолк намено нисте ни ставили :d)

nigrutin87
1.12.2008, 21:59
Za Crvenog Zmaja :)
Moja preporuka Symphony X, progressive metal http://www.youtube.com/watch?v=nO-cpWpzxVA
i njihov gitarista http://www.youtube.com/watch?v=PG2804ggsI0&feature=related

SirDuck
1.12.2008, 22:37
Ma ja kažem, jazz i rock su neprevaziđeni, svi izrodi su manje vredni, a kako vreme ide komercijala preuzima sve veći deo populacije pa onda imamo i pozere. Zahebano, ali šta da se radi.

Jedino me Gary Moore nije razočarao, svaka čast na novom albumu i majstorski i profesionalno održanom koncertu. Čak se i Led Zeppelin prodao, užas...

Edit: Ogradnja: Ovo je moje subjektivno mišljenje, ko je čuo za objektivnost u muzici i umetnosti? :D

King James
1.12.2008, 23:26
Znate li sta poput ovog
http://www.youtube.com/watch?v=QjA5faZF1A8

'bem li ga,to je neoclassic metal ako sam dobro upoznat...Pa ko jos svira ovakve stvari...Koliko ja znam i Malmsteen svira tako nesto...

Wolverine
1.12.2008, 23:28
Glavno pravilo ove teme je bilo da se o ukusima ne raspravlja....ako cela tema ode pod katanac licno cu da nadjem krivce i da ih lisim dotoka vazduha :D (salim se)

Renche
1.12.2008, 23:36
Ja slušam uglavno Techno... Zakon muzika

Wolverine
1.12.2008, 23:57
Mene iskreno nerviraju metalci koji se kur*e da su neki bad ass tipovi i pominju smrt, apatiju, tamu...Hello, Jim Morrison did it before y'all...just with certain dose of art.

A protiv metala nemam nista... Kao ni protiv sve muzike koja se izvodi sa stilom, koja se svira, koja je i teorijski muzika...racunari u muzici su dobri samo kao sredstvo postprodukcije i dodatnog poliranja.

Beagle
2.12.2008, 0:00
Oni na prolece dolaze vec nekoliko godina unazad i nikako da dodju :D

Da da, al sad dolaze u Kroaciju (zvanichno, na njihovom sajtu) pa bi lako mogli da svrnu kod nas :D

Miki-Car
2.12.2008, 0:08
i da ih lisim

...interneta... naucili su oni i da ne disu...

crazy_LG
2.12.2008, 0:15
Ja slušam uglavno Techno... Zakon muzika

I ja volim techno, samo sada sam pocheo da slusam onaj pravi techno sa kvalitetnim ritmovima, basovima i vokalima, a malo manje one komercijalne.
Mislim, ima i dobrih komercijala, ali u mnogome su im zvukovi jeftini i umnogome se vishe oslanjaju na samo pevanje, a trenutno me zanima ovaj prvi tip muzike sa super ukombinovanim zvukovima;)

SirDuck
2.12.2008, 0:24
Mene iskreno nerviraju metalci koji se kur*e da su neki bad ass tipovi i pominju smrt, apatiju, tamu...Hello, Jim Morrison did it before y'all...just with certain dose of art.
[/B]

Napravio je od smrti lepotu, gde ćeš više? :D

Jes da sada zvuči malo emo cela ta priča o smrti, ali lik je bio neverovatan :)

Wolverine
2.12.2008, 0:27
Ma kaki emosi, to su neshvacene sekaperse, Morrison je bio bunt u telu :)

SirDuck
2.12.2008, 0:30
Ma kaki emosi, to su neshvacene sekaperse, Morrison je bio bunt u telu :)

Dovoljno je reći da je bio Lizard King ;)

Ketchua
2.12.2008, 1:13
A da se ukljucim ja sa onim svojim "to nije muzika"?:D:D:D

@Stojadin: bas si me prijatno iznenadio...:aplauz: moja najtoplija preporuka su Musorgski, Vagner, Stravinski, Borodin, Sati, Sopen...

@Wolverine: ne. kompjuterima u muzici mesta nema. uporedi profesionalne analogne sa profesionalnim digitalnim snimcima. digitalizacija vodi ka sterilnosti.

Shone_King
2.12.2008, 1:14
Techno Rules

aerochivija
2.12.2008, 1:39
Ма ја сам се задње време бацио на класичну музику(тако да можете и да ми препоручите нешто добро).Е класичну музику је требало знати компоновати поготову за оркестар од неколико десетина људи.

- Čajkovski (Klavirski koncert u b-molu, violinski koncert u D-duru, baleti, V simfonija, Uvertira 1812, Italijanski kapričo...)
- Prokofjev (Poručnik Kiže, Peća i Vuk - super ako nađeš snimak sa Stingovom naracijom, balet Romeo i Julija)
- Smetana (ciklus simfonijskih poema Moja domovina - Ma vlast, opera Prodana nevesta...)
- Dvoržak (IX simfonija "Iz novog sveta", Slovenske igre...)
- Franc List (Mađarske rapsodije)
- Betoven (III, V, VI i IX simfonija, V klavirski koncert, Misa Solemnis, klavirske sonate - Mesečeva, Patetična, sonata za violinu i klavir - Prolećna...)
- Hendl (Muzika na vodi, Mesija...)
- Mendelson (Violinski koncert u e-molu, San letnje noći...)
- Mokranjac (Liturgija Sv. Jovana Zlatoustog, Rukoveti)
- Gotovac (opera Ero s onog svijeta)
- Pučini (opera Turandot)
- Verdi (Rekvijem i opere Aida, Trubadur, Nabuko)
- Bize (opera Karmen)
- Berlioz (Fantastična simfonija)
- Mocart (opera Figarova ženidba, Rekvijem, Sonata za klavir u A-duru, Mala noćna muzika, svi violinski koncerti...)
- Rosini (opere Seviljski berberin, Viljem Tel, Svraka kradljivica)
- Ramires (Misa Kriolja)

Dovoljno za početak...

Father Jape
2.12.2008, 1:48
Sjajne preporuke :tapsh: osim... sto si zaboravio najveceg: Baha. :P

Iris
2.12.2008, 2:19
Mmm... ne. Ništa mu neće faliti čak iako preskoči Baha u potpunosti. Bolje mu je da baroku priđe iz ugla Hendla (Muzika za kraljevski vatromet (http://en.wikipedia.org/wiki/Music_for_the_Royal_Fireworks), Muzika na vodi (http://en.wikipedia.org/wiki/Water_Music_(Handel))) i Vivaldija (bilo koje od njegovih končertantnih dela (http://en.wikipedia.org/wiki/Vivaldi#Concerti)) - mnogo su lakši za probavu :)

Zapravo, da sam na Stojadinovom mestu, preskočila bih i opere, odnosno sva vokalno-instrumentalna dela. I ovo što će preostati sa kvalitetne aerochivijine liste će mu biti dovoljno veliki zalogaj ;)

Father Jape
2.12.2008, 2:23
Jest, jest, za pocetak i ja mislim da bi valjalo preskociti opere i sl.
Ali Baaah. :n_klanja: Mislim pogotovo ako krene od onih 'komercijalnijih' dela koja su opet totalni vrh (tipa koncert za viloinu No 1).

P.S. Mene Hendl recimo prilicno smara. :P

Iris
2.12.2008, 2:29
Upravo ta Bahova "komercijalna dela" me i užasavaju http://img3.mysmiley.net/imgs/smile/sick/sick0022.gif

Po mom mišljenju, jedino vrede njegovi Brandenburški koncerti (http://en.wikipedia.org/wiki/Brandenburg_concertos), svite za violončelo solo (posebno Svita br. 6 u D-duru) i Koncert za dve violine u d-molu (BWV 1043 (http://en.wikipedia.org/wiki/Double_Violin_Concerto_(Bach))), mada ta dela možda nisu za svačije uho.

Father Jape
2.12.2008, 2:37
Meni su dragi i koncerti za harpsichord, posebno BWV 1065.

Iris
2.12.2008, 2:47
To each his own :qliranje:

Stojadine, uživaj u muzici i javi utiske...

Ketchua
2.12.2008, 11:22
Sad tek videh da je aerochivija skrtario na impresionistima....sram te bio...:D
Meni je impresionizam nekako najblizi (zbog, jelte, muzike kojom se bavim).

todos
2.12.2008, 14:41
Nisam znao da ima na forumu slusatelja ozbiljne muzike. Ja ako sam i nesto slicno sluso u kucnoj izvedbi, bilo me je sramota od javnosti. Pomislili bi da sam neki sarlatan, ludak i sl.

Father Jape
2.12.2008, 14:51
Cek, jel' to hoces reci da je klasicna muzika ozbiljna a ostatak neozbiljan? Ili da makar teze tom stanju stvari? :D
Pa imas i u klasici laganih limunadica koje su ondasnji ekvivalent danasnjih dobro sklepanih pop hitova.

todos
2.12.2008, 14:55
Cek, jel' to hoces reci da je klasicna muzika ozbiljna a ostatak neozbiljan? Ili da makar teze tom stanju stvari? :D
Pa imas i u klasici laganih limunadica koje su ondasnjih ekvivalent danasnjih dobro sklepanih pop hitova.

Da, ali ja zivim u okruzenju gde je sad trenutno najpopularniji svinjokolj. A obliznji gradjani retardirani krelci, samo se bojim da se ni je ne utopim u taj sistem.

Iris
2.12.2008, 15:01
@todos:
To je stanje uma, ne okruženja - ako radiš na razvoju sebe samog, nećeš se izgubiti u svinjogojstvu, garantujem! Betoven i Čajkovski poprilično mogu da ti pomognu u tome ;)

Pa imas i u klasici laganih limunadica koje su ondasnjih ekvivalent danasnjih dobro sklepanih pop hitova.

Mocart prvi! Dobro, pre Čarobne frule i Rekvijema, barem...
Na Facebooku je napravljena šarmantna grupa, čija je poruka da klasična muzika nije samo namenjena danima žalosti, kao što je kod nas praksa domaćih TV stanica. Upravo :)

Covenant
2.12.2008, 15:11
Nisam znao da ima na forumu slusatelja ozbiljne muzike. Ja ako sam i nesto slicno sluso u kucnoj izvedbi, bilo me je sramota od javnosti. Pomislili bi da sam neki sarlatan, ludak i sl.

Nazalost to polako postaje trend-puste klasiku pred drustvom pa onda ispadaju face u fazonu "gle kako dobru muziku slusam" a to da li se istima muzika svidja ili ne je vec sporedno :opanachke

zoran845
2.12.2008, 15:28
Ali Baaah. :n_klanja: Kao sasvim mali, imao sam prilike da na radiju (a i na televiziji, kad umre kakva socijalistička "veličina" ili se desi neka strašna nesreća sa brojnim žrtvama) slušam raskošne,
a meni i mojoj okolini potpuno nepoznate, kompozicije klasične muzike (koja je, naravno, i tada bila proterana iz svakodnevnog života).
Sa godinama sam (na jedvite jade) uspeo da saznam koji ljudi su komponovali ta divna dela, pa se ispostavilo da je većinu melodija koje su mi golicale maštu i pružale neizmerno zadovoljstvo stvorio jedan pobožni Nemac nepresušne inspiracije, nadahnut, kanda, samim Bogom.
Celog svog života se družim sa tim genijem, koji je bio u stanju da pešači po nekoliko stotina kilometara samo da bi mogao da čuje nekakvog najpoznatijeg orguljaša tog vremena (Da li bi danas iko išao peške do Beča ili Pešte da sluša "Stounse" ili tako nekog?), i mislim da od njega veći muzičar nije živeo.

Dakle, jedan i jedini - Johan Sebastijan Bah, od koga (ako baš moram da izdvojim nešto) preporučujem "Jesu bleibet meine Freude" (hor iz kantate broj 147),
"Goldbergove varijacije"/"Varijacije Goldberg" (kod nas zvane "Goldberg varijacije"), glavnu temu iz "Pasije po Mateju" i bilo koji koncert za klavir/čembalo, violinu ili violončelo.

Ako volite (The) Muziku, nećete pogrešiti ni sa jednim delom starog kantora.
Da nije bilo Feliksa Mendelsona, koji je malo kopao, pa izveo neka Bahova dela početkom XIX veka (kad je na njih legao zaborav), možda danas za velikog maestra i njegovu muziku niko ne bi ni znao.
Napomena za sve: Nemojte da slušate neku muziku iz poze ili samo zato što je "in" i što svi to rade, slušajte ono što vam duša ište.
Napomena za Todosa: ne stidi se ničega što ti se sviđa, sem ako je nemoralno ili se kosi sa zakonom. Da te obradujem: slušanje klasične (ne "ozbiljne"! :dedica:) muzike
to kod nas još uvek (bar zvanično) - nije.

Father Jape
2.12.2008, 15:43
@todos:
Mocart prvi! Dobro, pre Čarobne frule i Rekvijema, barem...

Upravo. Mada meni je Rekvijem dovoljan da mu oprostim za sve ostalo. :D

Nego, da se malo vratim na glavnu temu teme, slusam ovih dana Balasevica da obnovim gradivo pred koncert.

EDIT: Takodje, tek nedavno otkrih Shostakoviceve Svite za dzez okrestar. :qliranje:

Iris
2.12.2008, 17:50
EDIT: Takodje, tek nedavno otkrih Shostakoviceve Svite za dzez okrestar. :qliranje:

Poslušaj i njegovu Simfoniju br. 5 (http://en.wikipedia.org/wiki/Symphony_No._5_(Shostakovich)), posebno IV stav. Ovo je jedno od najboljih izvođenja tog stava: http://www.youtube.com/watch?v=n0iqZbM1Pdc

Ketchua
2.12.2008, 19:15
Jedan stariji covek koga poznajem je jednom izjavio da jedva ceka da umre neki drzavnik, kaze, tri dana nema reklama, nema nicega, samo dobra muzika...sad, but true...:(

A Stravinskijev "Rag for eleven instruments"?:)

Nabavio sam skoro neka 3 diska, Karajan, sa Becanima valjda. Ima svacega. :opanachke

Insecticide
2.12.2008, 19:55
Cynic - Evolutionary Sleeper (http://www.youtube.com/watch?v=l7B1OKdpTJo)

Jako dobra stvar,vokal mi se svidja poprilicno,totalno neocekivan :).

Javite utiske.

King James
2.12.2008, 22:46
Ja i dalje u heavy-power fazi,u Winampu trenutno

Bruce Dickinson,Dio,DragonForce,HammerFall,Helloween,Ice d Earh (jedan album doduse),Iron Maiden,Sonata Arctica

Sta reci,zmajevi lete po sobi :)

todos
3.12.2008, 19:30
Rozana, Rozana... Nisam znao koliko je dobra pesma dok je noćas nisam čuo bar pet puta na radiju. Radio sam noćnu smenu!:boodala:
Eeeh, gde prolećoše ove moje godine.:kreza:

Morandi
3.12.2008, 20:14
jedna od mojih omiljenih pesama Toy Box- youre so sexy,stvarno extra:qliranje:

Srlandand
3.12.2008, 22:02

Bruce Dickinson,Dio,DragonForce,HammerFall,Helloween,Ice d Earh (jedan album doduse),Iron Maiden,Sonata Arctica

Dragonforece i Hammerfall su u pocetku ekstra, nalozis se na njihove pesme, sve je super... kad odjednom shvatis da im je 90% pesama slicno, i onda krene da te smara... Sto se tice Helloweena, najbolja power/speed metal grupa ikada (!!!!), i ako vec nisi, obavezno preslusaj albume Keeper of the Seven Keys Part I i II, kao i Dr. Stein ep.

Shadowfax
3.12.2008, 22:17
Za Hammerfall se slazem, ali mi DragonForce uvek drugacije zvuci, mada priznajem, nisam ih dosta slusao.

A za Heloween se tek slazem, definitivno najbolji power bend (uz Guardiane) , barem meni.

Pesme: I want out, In the middle of a heartbeat, Perfect Gentleman, Sole Survivor, i ove vec nabrojane.

Kad bolje razmislim, kod njih uopste ne biram pesme, pustim, pa sta bude.. :qliranje:

goodlikesweeper
3.12.2008, 22:21

Hm,dragonforce i hamerfall ipak nisu vredni tvoje paznje,ako ces moj savet.Cak sta vise,ja ih smatram za mizerno uzasno ocajne bendove,ako cemo iskreno:a_whistli

blind guardian uzmi.Imaju dosta albuma,cesto menjaju stil pa vidi sta ti se najvise svidja.Moja preporuka:1991 - TALES FROM THE TWILIGHT WORLD.

Dalje,Bal-sagoth.To ne smes propustiti.:).Moja preporuka:Battle Magic.

Zatim,ensiferum.Finski vikingski folk,ali posluzice.Prva dva albuma poslusaj,treci je nesto losiji ali je laksi za slusanje...

eto,poslusaj ovo pa ces videti kako pravi zmajevi lete po sobi,a ne ovi amaterski!:D

Insecticide
3.12.2008, 22:26
Za Hammerfall se slazem, ali mi DragonForce uvek drugacije zvuci, mada priznajem, nisam ih dosta slusao.

A za Heloween se tek slazem, definitivno najbolji power bend (uz Guardiane) , barem meni.

Pesme: I want out, In the middle of a heartbeat, Perfect Gentleman, Sole Survivor, i ove vec nabrojane.

Kad bolje razmislim, kod njih uopste ne biram pesme, pustim, pa sta bude.. :qliranje:

Ja Guardiane mogu da svarim samo do 2. albuma,ostalo je previse dragonish za mene :)

Slusa li neko Faith no More?
Preporucite mi neki top njihovih pesama,odakle da krenem..Znam 1 pesmu za sada ( Epic (http://www.youtube.com/watch?v=nsETamxkT9E) )

Miki-Car
3.12.2008, 22:36
Faith No More moras sam da poslusas jer malo ''lelujaju'' :kreza:

King James
3.12.2008, 23:08
Dragonforece i Hammerfall su u pocetku ekstra, nalozis se na njihove pesme, sve je super... kad odjednom shvatis da im je 90% pesama slicno, i onda krene da te smara

Jes' vala,nekad i ne primetim da ide druga pesma :kreza: A i zbog toga ih,valjda, i volim,nekako imaju taj svoj stil :)

Sto se Blind Guardiana tice odslusao sam sam Mirror Mirror i svidela mi se pesma,ali posle videh da imaju dosta albuma pa nisam znao ni sta prvo da skidam pa sam batalio to :) Samo da mi prodje jos ova i sledeca nedelja pa cu na navatam vremena da poskidam...pardon...da kupim te albume njihove...

Za ove vikinge i ove druge,oni moraju sacekati raspust :)

btw,izasao prvi singl za novi album Kreatora,nesto na W se zove ( :kreza: ). Slusao sam jutros i svidelo mi se :)

Iris
3.12.2008, 23:24
Slusa li neko Faith no More?
Preporucite mi neki top njihovih pesama,odakle da krenem..Znam 1 pesmu za sada ( Epic (http://www.youtube.com/watch?v=nsETamxkT9E) )

Epic je hitić, ništa posebno. Za pravi utisak bi obavezno trebao da preslušaš kompletne albume The Real Thing (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Real_Thing_(Faith_No_More_album)) i Angel Dust (http://en.wikipedia.org/wiki/Angel_Dust_(album)), kao i koncert Live at the Brixton Academy (http://en.wikipedia.org/wiki/Live_at_the_Brixton_Academy_(Faith_No_More_album)) ...

Ja lično najviše volim pesmu As the worm turns (http://www.youtube.com/watch?v=yFm7HpdtXB0)

Andross
3.12.2008, 23:55
Dalje,Bal-sagoth.To ne smes propustiti.:).Moja preporuka:Battle Magic.

Bal-Sagoth naravno, svaki album je odlican na svoj nacin :)
Poslusaj takodje Atlantis Ascendant, mnogo dobar album.

goodlikesweeper
4.12.2008, 0:31
Ma da,jedu dva hemerfola,dva dregonforsa sa sve hermanom lijem za dorucak...:a_whistli

al ajde,neka ga,nek slusa on Hermana,samo nek ne ispadne posle da ga nismo upozorili:D:kreza:

Hm,sve je lepo receno na ovom videu:

http://www.youtube.com/watch?v=MSNLfa1VPwo

:a_whistli

Covenant
4.12.2008, 14:19
Momci ne zaboravite sjajne Svajcarce koji se simpaticno zovu Celtic Frost :D

Iced Earth je sada njesra od benda,Hellowen mi je smesan,Dragonforce takodje,te Rahpshody i Gamma Ray cela ta poweraska svita za izuzetkom Blind Guardiana-ali dobro ja ne volim power :opanachke

Dakle poslusajte Celtic Frost i Ayreon,dobar je i Falconer i Angra :)

Insecticide
4.12.2008, 16:44
Preporucite mi neki bend u fazonu Estatic Fear-a,ali da bude neki chill,kao sto su njihove deonice bez distorzija/growla.

Moglo bi se reci,neka chill klasika ;).

Des Naechtens Suss Gedone (http://www.youtube.com/watch?v=UvKNVLpnec0)
As Autumn Calls (http://www.youtube.com/watch?v=Wq7J-yREGJU&feature=related)

SV 84
4.12.2008, 16:53
Iron Maiden у Београду... (http://www.mtsmondo.com/entertainment/gossip/text.php?vest=117566) ;)

Covenant
4.12.2008, 19:12
Jeeee-pa zar opet :rolleyes:
Samo da ne bude jos jedna tezga :p

King James
4.12.2008, 21:15
Znaci definitivno nista od Kreatora,idem na Maidene pa makar umro....Cek bre,pa to na isti dan...Au...

Equilibrium
4.12.2008, 21:54
Sto oni to tako cesto, sigurno im bas trebaju pare

Ali super nek im trebaju pare cesce

I Metallici da zatrebaju pare

Rocker
4.12.2008, 23:18
Što ste odmah zlonamerni, pa ni njima se nije svidelo što je prošli put publika umirala zbog nedostatka kiseonika. Obećali su nam još jednu svirku na drugom mestu i eto održavaju obećanje. Samo da znate, ovo će im biti jedina svirka na Balkanu u ovoj turneji, a turneja je "Somewhere in time" drugi deo...sviraće samo stare hitove, tako da ovo nije promocija novog albuma...a to smo i hteli svi, zar ne?! :)

Halker
5.12.2008, 0:26
Sto se mene tice, mogu da dolaze svake godine, necu se buniti... Potvrdjeno je i na njihovom oficijelnom sajtu da dolaze u Bg, tako da je to sigurica... Ovaj koncert svakako necu propustiti :)

CrowN
5.12.2008, 0:27
Preporucite mi neki bend u fazonu Estatic Fear-a,ali da bude neki chill,kao sto su njihove deonice bez distorzija/growla.
Hmm, teško da takav bend postoji, ali svakako poslušaj sledeće:

Empyrium - Weiland
Agalloch - The White
The 3rd and the Mortal - Tears Laid In Earth
Uaaral - Sounds of Pain

next
5.12.2008, 0:35
Maiden, Maiden, Maiden....

konachno - Rime of the Ancient Mariner chuti LIVE - priceles...

Geronimo
5.12.2008, 15:05
Koji carevi! Ne mogu da verujem! I to sviraju samo 80te!!!

Gordon Freeman
5.12.2008, 18:55
u skoli mi drug prebaci neku pesmicu Styptic-Clockwise...

moram reci da mi se zaista svidela ,dobar metal ,mislim da je grupa iz nisa i odlicna je pesma , ako je vec niko nije pominjao ,moja je preporuka da se poslusa :)

steve89
5.12.2008, 22:56
Što niko ne prijavljuje da je izaš'o novi album Kreatora?! :)

King James
6.12.2008, 0:28
Što niko ne prijavljuje da je izaš'o novi album Kreatora?! :)

Pa zar ne izlazi u januaru? Izasao je samo prvi singl koliko ja znam...

lol,sad videh da je procurelo i to mesec dana pre nego sto treba xD

I evo ja ga slusam mesec i kusur dana pre premijere :kreza:

lijenština
6.12.2008, 3:59
Isis-Not in river but in drops (http://www.youtube.com/watch?v=rdtMkKaSmGs&feature=related) :)

Spot je onako ali je pesma odlična.

Covenant
6.12.2008, 15:40
Novi Kreator je do yaya :aplauz:
Nisu se prodali vec nastavljuje stopama Enemy Of God-a :)

Halker
6.12.2008, 20:08
http://www.youtube.com/watch?v=fM4j8i5l18c&eurl=&feature=player_embedded

:aplauz::qliranje:

Rocker
6.12.2008, 20:43
Evo i verzije bez prevoda, da se vidi da nije fol! :)

http://rapidshare.com/files/170881068/iron_maiden.avi

King James
6.12.2008, 20:45
Cek,sad me zbuni...Pa zar nece biti ona Somewhere Back In Time setlista? Ovaj prevede da Dickinson kaze ''nove ali i stare pesme'' :confused: Mozda se ovaj sto prevodi zaebo,a ne cujem Dickinsona od njegovog glasa...TO bez prevoda nece da mi skida...

btw,novi Kreatorov album razbija :) Taman kad sam malo o'ladio od thrasha pojavi se ovo :)

Insecticide
7.12.2008, 23:06
Hmm, teško da takav bend postoji, ali svakako poslušaj sledeće:

Empyrium - Weiland
Agalloch - The White
The 3rd and the Mortal - Tears Laid In Earth
Uaaral - Sounds of Pain

Skinuo sam sve od Empyrium-a, odlicno je, bas ono sto sam trazio :)
Hvala jos jednom.

Covenant
8.12.2008, 17:42
Nije los taj Empyrium :)
Solidno ali po meni nista posebno-recimo Agalloch mi je daleko bolji bend po nekom mom misljenju ;)

Rocker
8.12.2008, 18:43
Pa nije Bruce baš bio precizan...da li je mislio na nove pesme u smislu sa novog albuma ili novije u odnosu na Somewhere in time album. Mislim da će ipak svirati samo najveće hitove sa novijih albuma, pošto je promocija A Matter Of Life And Death odavno završena.

De-Lux
8.12.2008, 20:16
Cynic - Evolutionary Sleeper (http://www.youtube.com/watch?v=l7B1OKdpTJo)

Jako dobra stvar,vokal mi se svidja poprilicno,totalno neocekivan :).

Javite utiske.

ma ceo taj album je fantazija i vise je nego dostojan naslednik legendarnog Focusa. Jedno od najboljih izdanja ove godine IMO...

Momci ne zaboravite sjajne Svajcarce koji se simpaticno zovu Celtic Frost :D

Iced Earth je sada njesra od benda,Hellowen mi je smesan,Dragonforce takodje,te Rahpshody i Gamma Ray cela ta poweraska svita za izuzetkom Blind Guardiana-ali dobro ja ne volim power :opanachke

Dakle poslusajte Celtic Frost :)

potpuno se slazem u vezi tvog stava o poweru, stvarno ti bendovi se bas trude da naprave neku epsku atmosferu (oj patuljci, oj vilenjaci, bijemo se do kraja kroz vatre i plamenove :D....bljak :D ) a na kraju mi sve ispadne smesno a najcesce i zalosno :) al to je moje misljenje samo....zato ko sto covek kaze legende kakve su KELTIK FROST su obavezna lektira...ultimativni ton propasti kako bi ih ja opisao:) iskreno ne znam kako sam ih provalio ali nvm hvala bogu da jesam :D Worior je naprosto kralj...
i za kraj neizbezno: UGHH!!!!!!!!!

King James
8.12.2008, 21:33
Pa nije Bruce baš bio precizan...da li je mislio na nove pesme u smislu sa novog albuma ili novije u odnosu na Somewhere in time album. Mislim da će ipak svirati samo najveće hitove sa novijih albuma, pošto je promocija A Matter Of Life And Death odavno završena.

Ma,sta god da sviraju bice super :)

btw,skinuo sam Damageplan,dobro je :) I skinuo sam jedan album od Blind Guardiana,Nightfall in Middle Earth,i ne svidja mi se bas...

Treba sutra da mi stigne Exodus,Anthrax,Black Sabbath,Dio,Body Count i NWA tako da se radujem tome :)

Equilibrium
9.12.2008, 0:10
Gde su ljubitelji housa?:D

Sta cekate da se zaboravi prethodna pa da ponovo napravite odvojenu temu.:mad:

Noghfall, da nisi mislio Nightfall, mislim izvini ako sam neupucen posto neznam sta su u skorije vreme snimali, jer sam prilicno siguran da ovo prvo ne postoji. A ako smo mislili na isto stvarno neznam kako moze da ti se ne svidja posto je meni vrh, ali ukusi su razliciti:)

King James
9.12.2008, 0:17
Noghfall, da nisi mislio Nightfall, mislim izvini ako sam neupucen posto neznam sta su u skorije vreme snimali, jer sam prilicno siguran da ovo prvo ne postoji. A ako smo mislili na isto stvarno neznam kako moze da ti se ne svidja posto je meni vrh, ali ukusi su razliciti:)

Da Nightfall je,ebiga,typo...Ma odslusao sam svega par pesama na brzinu,moracu posle detaljnije :)

btw, cene karata za Maidene: tribine - 2690 dinara, parter - 3190 dinara, golden seats - 3690 dinara, fan pit - 4490 dinara. Prodaja karata pocinje 11.12.2008.

Covenant
9.12.2008, 0:47
Gde su ljubitelji housa?:D
Sta cekate da se zaboravi prethodna pa da ponovo napravite odvojenu temu.

Nece da se druze sa nama-vele gresni smo :rofl:

@King James

Ako volis da slusas thrash poslusaj Annihilator,Tankard,Holy Moses,Testament,Sepulturu,Municipal Waste,Ratos De Porao,Kreator....

Ko voli Celtic Frost nikako ne treba da propusti jos jedan odlican svajcarski bend koji nazalost nije vise aktivan-Coroner koji svira neki technical thrash ili sta vec :Freddy:

Insecticide
9.12.2008, 0:54
Za malo da sam zavrsio na "Symphonic thrash death" prosle subote, kukala mi majka sta je to...
Amon Din je trebao da svira, jel slusao to iko?
(Symphonic-thrash:D)
Mislim, nema teorije da je symphonic thrash ali, cisto da se raspitam, zainteresovah se :D ..

WhenDarknessFalls
9.12.2008, 1:00
Amon Din je, koliko ja znam, melodic death metal. Domaci bend, postoje dosta dugo. Imaju chini mi se 2 albuma, nisam siguran.
Meni se licno ne svidjaju... Sad, ukusi su razliciti :)

Covenant
9.12.2008, 1:12
Amon Din nije los ali nesto nisam preterano odusevljen :D
Ali nije ni moj fah toliko ;)
Vise volim Dagger Spawn i Disdained :aplauz:

NjegovaWisost
9.12.2008, 1:16
Nabavio par Šobićevih, Kako da ti kažem to, i izvini što te volim ;)

goodlikesweeper
9.12.2008, 1:41
Joj ljudi,pa nemojte samo o zlom metalu da pricate,oteracete nase Haos drugare!:D:D:D

Rocker
9.12.2008, 3:11
btw, cene karata za Maidene: tribine - 2690 dinara, parter - 3190 dinara, golden seats - 3690 dinara, fan pit - 4490 dinara. Prodaja karata pocinje 11.12.2008.

I ja čuh za ovo, ali pojma nemam u šta spadaju prvi redovi, jer me samo to i zanima! Ako neko zna, bio bih mu zahvalan da podeli info. :)

Covenant
9.12.2008, 3:15
Uh bre pa to nije bas jeftino-jesu li oni normalni?
Ja mislio karta nece biti vise od 2000din za parter :D

Oggy
9.12.2008, 4:16
Au bas su zacepili cene. Sada treba potvrditi teoriju da cu uraditi sve za Iron Maiden...

Neuro
9.12.2008, 10:12
"It's Boss time...". U toku su pregovori sa Gazdinim menadžmentom oko nastupa na otvaranju "Exita"! :alealeee:

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=52878&sectionId=41&view=story

King James
9.12.2008, 11:25
@King James

Ako volis da slusas thrash poslusaj Annihilator,Tankard,Holy Moses,Testament,Sepulturu,Municipal Waste,Ratos De Porao,Kreator....

Od tih sto si nabrojao,Kreator najvise slusam,njih bas volim :) Jos sam hteo na cert da idem,al' ebiga,Maideni upleli prste i sta cu...Sepulturu takodje,malo slabije doduse.Od Testamenta imam samo Souls of Black i The Gathering i deluju mi bas kewl a nikako da ih posteno odslusam...Od Tankarda imam jedan folder (:kreza:) a nikako da ga ubacim u Winamp...Odstali moraju da sacekaju raspust :)

I ja čuh za ovo, ali pojma nemam u šta spadaju prvi redovi, jer me samo to i zanima! Ako neko zna, bio bih mu zahvalan da podeli info. :)

Mozda ono fan pit,ko ce ga znati...A da su skupe karte,jesu vala...Jos ja moram da prevalim 150+ km tako da ce me posteno oderati :) Dobro,bice mi rodj u medjuvremenu,pa se izvucem nekako :)

btw,zna li neko cene karata za Kreator? I je l' cert 10. ili 13. ?

Covenant
9.12.2008, 12:19
Hah-ja sam bio na Kreatoru
Uh kakav cert-bio sam prvi red i smrasao jedno par kila a btw Mile je imao kozne pantalone na pola du**ta :rofl:
Ali vrh momenat kada su za kraj ostavili Flag of Hate i odmah se nadovezali sa cepanjem uz Tormeeeeentoooor-arrrrg :D
Sto se tice Tankarada poslusaj prvi album Zombie Attack-prava stara prljava treserica :D
A od Testamenta poslusaj jos i Low i Practice What You Preach :ciao:

King James
9.12.2008, 12:35
Hah-ja sam bio na Kreatoru
Uh kakav cert-bio sam prvi red i smrasao jedno par kila a btw Mile je imao kozne pantalone na pola du**ta :rofl:
Ali vrh momenat kada su za kraj ostavili Flag of Hate i odmah se nadovezali sa cepanjem uz Tormeeeeentoooor-arrrrg :D
Sto se tice Tankarada poslusaj prvi album Zombie Attack-prava stara prljava treserica :D
A od Testamenta poslusaj jos i Low i Practice What You Preach :ciao:

Cek,to prosle godine,jel?

E zezno sam se oko testamenta,imam 3 albuma,ona 2 i taj sto si naveo ;)

steve89
9.12.2008, 13:45
U poslednje vreme (odavno nisam) samo In Flames... Mnogo, mnogo dobro, sve, bez izuzetaka... :)

goodlikesweeper
9.12.2008, 16:11
Ljudi,ovo morate poslusti:

http://www.youtube.com/watch?v=cNiW7n2BhNc

Nije metal,by the way!:kreza:

Neki dark/gothic/new age/classical music/sta god.Ali...MORATE poslusati!:)

Every good song needs cannons!

Dobro kaze covek!:D

WhenDarknessFalls
9.12.2008, 16:44
mnogo dobro, sve, bez izuzetaka... :)

Ne znam bas za izuzetke sad :kreza: R2R I Saundtrek su mi se svideli, ima dosta dobrih pesama tu, Come Clarity mi je remek delo od albuma iako opet odstupa od starog zvuka, ali ovaj zadnji A Sense of Purpose, nikako ne mogu da svarim. Ali nikako...
Na prvo slusanje je super album, i zarazne pesmice, i sve je to super... Al nakon nekog vremena sve postane dosta monotono, i pesme smore. Tekstovi su ocaj zivi, plus Andersov glas nikad nije gore zvucao. Gledao sam onaj "Making of" DVD, nije mi jasno kako su onako jadnu produkciju gitara uspeli da naprave sa onakvom opremom. Rifovi i melodije su mnogo dobre, samo sto su dosta smanjene u odnosu na vokal :( Mislim, flejmsi su mi omiljeni bend, i nalaze mi se konstantno na plejlisti, ali novi album nisam pustio nijednom u zadnja 3 meseca...

Mislim, uporedite ovo (http://www.youtube.com/watch?v=lWotIzWjO4s&feature=related) sa ovim (http://www.youtube.com/watch?v=yYnk6H5xn3E) :o

Red Dragon
9.12.2008, 18:19
ovim (http://www.youtube.com/watch?v=yYnk6H5xn3E) :o
Meni se pesma dopala dok ovaj nije otvorio usta , znaci, prvih 30 sekundi:D (bez uvrede prema ljubiteljima njegovog glasa :)), ali mi se zato cini da bi instrumental verzija bila pun pogodak, pa bih bio zahvalan ako je neko postavi (pod uslovom da postoji).

King James
9.12.2008, 22:15
Uf,nabavio sam Anthrax i prijatno sam iznenadjen,odlicni su :n_klanja: Pre sam imao svega 10-ak pesama od njih i sve su mi se svidjale,sad sad nabavio sve,znaci preterano je!

btw,sto se Flamesa tice,i ja ih obozavam,ali taj novi album nisam skoro pa ni slusao,sem kad sam ga skinuo...Stariji su dosta bolji,bar meni.

Belfegor
10.12.2008, 21:28
malo da vam pokvarim postove...
a i nije me bilo odavno, nego smeksao sam malo... probajte da odgedate neki snimak sa koncerta manu chao-a...garantujem odusevicete se:tapsh:

King James
10.12.2008, 22:52
Snizene cene karata za Maidene :dedica:

Tribine - 2.590 sektor 400
Parter - 2.990
Golden seats - 3.190 i 3.690 sektor 200
Fan pit - 3.990

Sad,oprostite sto lupam,opaj parter,jel to parket,tj. teren (:D) ? Malo mi glupo ici na tribine,da se razbijem kad masa krene da skace xD

btw,zna li neko gde ce u se moci kupiti karta u NS-u?

Guardian
10.12.2008, 23:47
Ja idem u "Fan Pit", a vi?

Shadowfax
11.12.2008, 0:13
Manu Chao su meni ok, barem ono sto sam preslusao, nikako da stignem do njih, uvek nesto drugo na plejlisti..:)

Inace, slusam GNR novi album, i mislim da nije los, bez obzira na ocene na netu.

Rocker
11.12.2008, 0:15
Kako me nerviraju te podele..."Fan pit" je najbliži stejdžu i kao za najzagriženije fanove!:boodala: Najzagrižejniji fanovi su se otkad postoji R'N'R provlačili i gurali do prvih redova ako im je zaista stalo, zato i jesu fanovi, a ne samo oni koji imaju keša da to plate da budu šatro veći fanovi od nas koji nemamo 50€ za kartu! :nov_mad2:

I kad je već tako pozerski to rešeno, bolje je otići na tribine za manju kintu nego stajati na terenu iza Fan pita i ne videti ništa, jer je to 50m od stejdža. Baš sam se smorio...bolje i crkavati na sajmu, nego izigravati lažnu gospodu i tr00 fana. :cool:

next
11.12.2008, 12:59
http://img361.imageshack.us/img361/542/dsc00244iu0.th.jpg (http://img361.imageshack.us/my.php?image=dsc00244iu0.jpg)http://img211.imageshack.us/img211/8356/dsc00242nt4.th.jpg (http://img211.imageshack.us/my.php?image=dsc00242nt4.jpg)

Guardian
11.12.2008, 15:40
Kako me nerviraju te podele..."Fan pit" je najbliži stejdžu i kao za najzagriženije fanove!:boodala: Najzagrižejniji fanovi su se otkad postoji R'N'R provlačili i gurali do prvih redova ako im je zaista stalo, zato i jesu fanovi, a ne samo oni koji imaju keša da to plate da budu šatro veći fanovi od nas koji nemamo 50€ za kartu! :nov_mad2:

Ok, nešto na moj račun!:boxing: :) Što se tiče pravih fanova, i guranja do bine, to sam iskusio pre dve godine(14.03 na koncertu na Sajmu) iako sam imao jedva 16 godina. Pošto je ove godine "fan-pit" ograđen i sa posebnim ulazom pre ću platiti 1000 din više (sad će Božić, NG, biće para:to_care:) nego da stojim negde zgnječen između ograde, a tih 1k din više ispada kao da sam dao za prevoz i eventualno prenoćište. (Idemo kombijem sa drugom oko 15ak nas, a prespavaću u bg-u kod prijatelja iz škole, tako za to nemam troškova).

A evo i moguće set-liste (igrali su je prošle godine):

01. Intro - Churchills Speech
02. Aces High
03. 2 Minutes to Midnight
04. Revelations
05. The Trooper
06. Wasted Years
07. The Number of the Beast
08. Run to the Hills
09. Rime of the Ancient Mariner
10. Powerslave
11. Heaven Can Wait