TEST PLAY<>
072017<><>

Darkest Dungeon: The Crimson Court

Prošloj godini nije falilo dobrih igara, ali Darkest Dungeon je zaista bio nešto posebno. Ta fantastična igra s neponovljivom atmosferom, odličnom mehanikom i brutalnom težinom polako ali sigurno jezdi ka statusu kultne legende, o kojoj će se za deset godina pričati s istim pijetetom kao što, ajdonou, ljubitelji gljiva i retro gejminga govore o Mariju i Luiđiju.

The Crimson Court je (dugo odlagani) prvi DLC za Darkest Dungeon, fantastičnu igru s neponovljivom atmosferom, odličnom mehanikom i brutalnom težinom.

The Crimson Court je (dugo odlagani) prvi DLC za Darkest Dungeon, koji dolazi zajedno sa besplatnim apdejtom i tovarom izmena, dopuna i unapređenja za osnovnu igru. Sadržaj DLC-a je inkorporisan u kampanju i osmišljen tako da se igra paralelno sa njom, a zbog velikog broja novih stvari zahteva da napravite novi sejv i započnete svežu partiju. Iako zvuči kao gnjavaža zbog potencijalnog gubitka nekoliko desetina sati progresa, verujte mi da vredi svake pare i svake sekunde koju ste uložili ili izgubili.

Za početak, Grimizni dvor donosi novu zonu, Courtyard, za koju važe ista pravila kao i za Weald, Cove i druge dungeone, sa izuzetkom mape koja nije vidljiva od početka, već se nadopunjuje istraživanjem. Dvorište, čiji su lajtmotivi dekadencija plemstva, vampirizam i krvno prokletstvo, dom je nove menažerije mobova i nekoliko novih bossova, kao i pregršt novih pravila i mehanika. Najbitnija među njima jeste crimson curse koju će članovi vaše ekipe kolektivno zapatiti nakon prve ekskurzije u zonu. Ovo prokletstvo funkcioniše kao permanentni miks buffa i debuffa, uz povremene napade neutažive želje za krvlju (resurs koji ispada od mobova). Ako ignorišete taj narkomanski impuls, junak koji pati od njega će dodatno oslabiti, ali ako mu date dozu krvi, daćete mu prilično snažan borbeni buff (i povremeno gubiti kontrolu nad njime). Kad sam već kod gubitka kontrole, novi mehanika gubljenja živaca i stresa podrazumeva mogućnost da članovi družine počnu da biju jedan drugog, pa i da samostalno iniciraju prekid questa i bekstvo iz dungeona! Nemojte da udarate monitor, on vam ništa nije skrivio...

The Crimson Court donosi i novu klasu heroja – flagelanta. Ovaj verski fanatik sa fetišem za samopovređivanje specijalista je za puštanje krvi sebi i protivnicima. Njegovi udarci prave isti bleed DoT kao open vein kod highwaymana, a u stanju je da na sebe preuzme debuffove od kojih pate drugi članovi ekipe. Flagelant postaje najmoćniji kad u borbi padne ispod 50% zdravlja, jer mu se tada otvaraju opcije za nove napade i samostalno lečenje uz drastično smanjivanje nivoa sopstvenog stresa. Ova napredna klasa zahteva malo vežbe da biste je uspešno uklopili s ostalima.

The Crimson Court donosi još tonu stvari za čije elaborisanje u poznoj fazi kompletiranja broja pre odlaska na odmor nije ostalo dovoljno mesta, ali sve što realno treba da znate jeste da je u pitanju esencijalni dodatak za esencijalnu igru.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Tekken 7
Rime
Wonder Boy: The Dragon’s Trap
Rising Storm 2: Vietnam
Friday the 13th: The Game
Impact Winter
DiRT 4
Bounty Train
Steel Division: Normandy 44
Serious Sam’s Bogus Detour
Tokyo 42
The Elder Scrolls Online: Morrowind
Wipeout: Omega Collection
Drifting Lands
Perception
Samurai Warriors: Spirit of Sanada
Crossout
Conarium
Lines
Darkest Dungeon: The Crimson Court
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
PC, Mac, PS Vita
Potrebno:
Pentium 4/2 GHz ili ekvivalent, 2 GB RAM
Poželjno:
Pentium 4/2 GHz ili ekvivalent, 4 GB RAM
Veličina:
1,8 GB
Adresa:
www .darkestdungeon .com

90
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera