PHONE ZONE<>
072017<><>

Slayaway Camp

Nakon Y meseci egzistencije na iOS i Windows platformama, došlo je vreme za Android verziju Slayaway Campa, taktičke puzzle mozgalice koja uspešno kombinuje crni humor i horor.

Slayaway Camp je igračka parodija na slasher horor filmove koji su bili superpopularni osamdesetih godina, pre nego što je žanr mutirao u ogavni torture porn („Hostel”, „Saw”...) kakav danas dominira scenom. U igri preuzimate uloge džejsonolikih manijaka koji imaju misiju da na froncle iseckaju ili na neki drugi način fatalno obrade nesrećne likove koji su se našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Igra je koncipirana kao serija tematskih mini-filmova podeljenih na petnaest scena koje predstavljaju pojedinačne nivoe. Svaki „film” smešten je u Slayaway kamp, koji pored turista ima i jednog nezvanog gosta, komičnu varijantu Džejsona Vorhisa iz serijala „Petak 13.”.

Cilj svakog nivoa je eliminacija civila (policiju možete da preskočite ili pokokate, od volje vam) i bekstvo kroz portal koji postaje aktivan kada izvršite zadatak. Jedina stvar koju kontrolišete u igri jeste kretanje vašeg (anti)heroja, koga možete da usmerite na jednu od četiri strane prostorno ograničene mape. Jednom usmeren, vaš manijak će se zaleteti i zaustaviti se tek kad udari u prepreku, naleti na žrtvu (koju će potom iznabadati) ili zagine upadom u vodu, rupu, nišansko polje policajca ili uleti u neki drugi hazard. Redosled poteza u okviru nivoa zavisi i od potencijalnih žrtava, koje beže od vas kada „aterirate” na polje pored njih, čime se mapa nivoa, odnosno, prepreka koja ograničava i definiše vaše kretanje, ad-hoc može promeniti. Već na polovini drugog „filma” igra postaje prilično ozbiljna glavolomka, u kojoj karikirano nasilje počinje da dobija manju poentu od taktičkog kalkulisanja i mentalne trigonometrije. Neki nivoi imaju ograničen broj poteza, drugi zahtevaju da žrtve umru određenim redosledom, što dodatno komplikuje situaciju.

Nasilje u igri je stilizovano u fazonu Minecrafta, ali je istovremeno dovoljno eksplicitno da ne ostavlja mesta sumnji u pogledu prirode dešavanja na ekranu. Možete ga kompletno suzbiti opcijom u meniju, čime se delimično do potpuno gubi šmek slasher filma.

Slayaway Camp je odlična igra koja i te kako vredi tih 200 dinara, koliko se traži za Android verziju (cena na PC-u je ipak prevelika).

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Slayaway Camp
Šta mislite o ovom tekstu?
Egg, Inc.
Harvest Moon: Lil’ Farmers
Pro Evolution Soccer 2017
Reckless Getaway 2
Angry Birds Evolution
Black Blue
Adventures in Dreamland
Mushroom Heroes
Zen Cube

Platforma:
Android, iOS, Windows (Steam)
Veličina:
88 MB
Cena:
2,10 USD (Android), 8,99 EUR (Steam)
Adresa:
GooglePlay,iTunes,Steam
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera