PHONE ZONE<>
072017<><>

Pro Evolution Soccer 2017

Konami u poslednje vreme toliko snažno bije na svim frontovima, da je konkurencija naprosto saterana u mišiju rupu. Nakon pokazivanja mišića u next-gen konzolnom okršaju, red je došao i na mobilni revanš, koji je rešen već u prvom poluvremenu. Pro Evolution Soccer 2017 je najbolja fudbalska simulacija ikad izrađena za prenosne uređaje i tu bismo slobodno mogli da stavimo tačku.

Igra koristi Havok engine i naprosto blista. Grafika je odlična, animacije igrača neobično ubedljive, čak i publika razdragano skakuće po tribinama. Sa zvučnika se čuje dvojac neumornih komentatora i ne možete da se otmete utisku da je Konami ovim ostvarenjem uspeo da napravi ogroman iskorak na polju fudbalskih simulacija i zakuca poslednji ekser u kovčeg konkurencije.

Sledeća stvar vredna pomena je upravljački sistem, koji predstavlja kombinaciju klasičnog i modernog. Dok igrače usmeravate pomeranjem virtuelne „pečurkice”, naređenja im izdajete swipeovanjem/tapom prsta po ekranu. Ništa novo, ali i ništa toliko zahvalno za zauzdavanje i korišćenje. Dodavanje je prava pesma, izvođenje šuteva se ne svodi samo na odabir putanje lopte, već je tu i određivanje jačine, „u vatri” se nalazi i trčanje, driblanje... Gotovo da je na raspolaganju dijapazon poteza sa stone verzije igre suptilno prilagođen ekranima osetljivim na dodir. Navikavanje na sistem komandi je gotovo momentalno, i to su već dva ozbiljno velika plusa.

Pro Evolution Soccer 2017, pored lokalnog i online multiplayera, donosi i kampanju koja se odmotava po prepoznatljivom šablonu. Za ostanak u ligi morate da skupite naznačen broj bodova, dok vas od promocije u naredni rang takmičenja deli malo teži put, mada se sve opet svodi na osvajanje naznačenog broja bodova. AI miksuje težinu utakmica i kako odmičete, polako povećava zahteve. S obzirom na to da je sve umotano u Ultimate Team košuljicu, očekuje vas ozbiljan grind, koketiranje sa skautima i učestvovanje na aukcijama kako biste od svog omiljenog tima napravili skupinu koja diše kao jedan. Ideja nije loša, ali ako težite perfekciji, grind može da vam dođe glave. Prvi minuščić...

Naredna zamerka ide na online orijentisanost igre. Ukoliko nemate pristup internetu – nemate ni pristup igri, iako će ona sa memorijske lokacije uredno „pojesti” čitavih 1,59 gigabajta slobodnog prostora. Da stvar bude još gora, iako je sve besplatno, u avanturu se ne upuštajte bez VPN-a. Sa naših prostora Pro Evolution Soccer 2017 može da se downloaduje, čak i pokrene, ali od prvog ekrana dalje nećete stići. To je prava šteta jer je u pitanju retko vredan igrački naslov uz koji možete da provedete sate i sate slobodnog vremena, a činiće vam se da su prošli tek minuti.

Vladimir PISODOROV

 
Slayaway Camp
Egg, Inc.
Harvest Moon: Lil’ Farmers
Pro Evolution Soccer 2017
Šta mislite o ovom tekstu?
Reckless Getaway 2
Angry Birds Evolution
Black Blue
Adventures in Dreamland
Mushroom Heroes
Zen Cube

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
1,59 GB
Cena:
besplatno
Adresa:
iTunes,PlayStore
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera