PHONE ZONE
Derby Madness
Vladimir PISODOROV
1. februar 2024.

Dok prašnjavim putem šurite, vozeći Ladu 2142 (doduše, nelicenciranu), ne možete da se otmete utisku da Derby Madness neodoljivo podseća na mobilnu verziju FlatOuta. Slažemo se, glavni zadatak jeste prvi preseći zamišljenu liniju cilja, ali je usput potrebno naneti i što više štete i haosa na stazi. Osim što ćete tako biti nagrađeni iskustvenim poenima i lovom, punićete i „sifon” u kojem se nalazi nitro smeša, pa ćete lakše „ispravljati” krivine.

Ložačka muzika u pozadini pokušaće da nadoknadi to što akcija, ipak, nije toliko dramatična kao što smo očekivali. Srča i delovi limarije lete unaokolo, ali se čini da su automobili nešto izdržljiviji nego što bi to trebalo da budu. Leteće haube i otpadaće vrata, ali udubljenja neće odgovarati golgoti koju ste upravo prošli. Tu su i nešto manje naglašeni zvuci brektanja mašina i lomljave, što je moglo da bude izvedeno malo bolje. Na koncu, destrukcija se odvija, mahom, na stazi, što poljoprivredne radove čini jednoličnim i manje izazovnim. Setite se samo šta ste sve u Bugbearovom ostvarenju mogli da polomite, skršite, prevrnete i deformišete. Isto tako, grafika je mogla da bude bolja, naročito objekti pokraj staze, na kojima je vidan nedostatak detalja. S druge strane, automobili su iznenađujuće dobro i detaljno modelovani, a najviše su nam se dopale refleksije. Specijalni efekti, poput onog kada pri velikoj brzini proletite kroz baruštinu, a oko kontura automobila se pojave krupni pikseli, otkrivaju dodatne mane grafičkog enginea, ali sve to, donekle, pada u vodu.

Derby Madness na sto stavlja izuzetan fizički model - arkadni, ali takav da se upravljanje automobilima čini izuzetno živim i vrcavim. Veliko iznenađenje je postojanje pogleda iz kabine, zbog kog ćete u trkama uživati punim plućima. Osim po asfaltu, umešnost protivnika testiraćete i po drugim podlogama, ali treba da znate da nije sve u trkama. Na raspolaganju su i naročiti izazovi, koji, izdaleka, podsećaju na „polaganje” licenci iz Gran Turisma.

Automobili su podeljeni po klasama i ima ih svega tuce. Rekosmo, nisu licencirani, ali svojim izgledom neodoljivo podsećaju na uzore sa ulica. Možete da ih nadograđujete kupujući nedefinisana poboljšanja, podeljena u četiri kategorije, baš kao i da im menjate boju i raspored šara. Pomenuti iskustveni poeni troše se za „otključavanje” dodatnih trka, izazova i šampionata i to se obavlja automatski. Grind je sveprisutan, mahom i zbog toga što u trkama mogu da učestvuju 32 automobila, a vi, kao po pravilu, uvek krećete sa poslednje pozicije.

Platforma: iOS • Veličina: 1,1 GB

Cena: besplatno • Adresa: i.sk.rs/359672


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUL 2024
Elden Ring: Shadow of the Erdtree
Najkvalitetniji element ove ekspanzije je njena vizuelna komponenta...
Qualcomm, ASML, Intel, TSMC, Samsung...
Sa čipovima nema stajanja
Qualcomm je sa Snapdragon X procesorom stvorio talas kojim želi da promeni lice industrije...
Radia Windrunner i vetrenjače
Rekorder i eko-isplativost
Da li je veće uvek bolje? Istorija raznih delatnosti uči nas da se odgovor razlikuje od jednog specifičnog slučaja do drugog, ali ljudima su napro...
LG UltraGear 34GS95QE
Odlično okruženi zabavom
Vrhunska demonstracija toga gde se trenutno nalazi tehnologija kada su u pitanju monitori...
Sony ULT Wear (WH-ULT900N)
Grmljavina u tišini
Nova serija uređaja japanskog proizvođača sadrži modele koji imaju jednu zajedničku osobinu - grmljavinu...
Asus ROG Maximus Z790 Apex Encore
Za ljubitelje ekstremnog
Ploča koj spada među najbolje modele Asusovog asortimana i donosi sve „po poslednjoj modi”...
Autodesk Inventor 2025
Inženjering digitalnog prototipa
Inventor služi za izradu preciznog i detaljnog digitalnog 3D modela bilo kog sklopa ili proizvoda...
TCL 505
Giga povoljni startfon
Izuzetno povoljan i upotrebljiv telefon...
Songs of Conquest
Prelep, pažljivo poliran dragulj igračke scene, omaž vanvremenskim klasicima iz devedesetih godina prošlog veka, ali i dalje ima vlastiti identite...
WARNO
Kulminacija svega što je Eugen systems radio proteklih godina i ujedno njihova najbolja igra...
Hades II
Iako u prvi mah veoma podseća na slavnog prethodnika, Hades II veoma brzo otkriva svoje pravo, novo lice...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama