Telefoni
Vesti
Promo
HONOR 200 donosi portretnu fotografiju studijskog kvaliteta
Svet kompjutera
13. jun 2024.

Pariz, 12. jun, 2024 – HONOR, najbrže rastući brend pametnih telefona u Evropi, predstavio je HONOR 200 seriju tokom epohalnog događaja na čuvenom Hipódromo de París-Longchamp u Parizu. Okupivši preko 800 medijskih predstavnika i partnera iz čitave Evrope, HONOR je potvrdio da će HONOR 200 serija biti dostupna u Evropi veoma brzo. Ovo označava da će, po prvi put, Pro verzija ove serije biti dostupna u ovom regionu. HONOR 200 serija će biti dostupna u ovlašćenim maloprodajnim objektima od 13. juna, kada zvanično kreće pretprodaja za modele HONOR 200 i HONOR 200 Pro, i traje do 30. juna. Zvaničan početak prodaje za modele HONOR 200 Pro, HONOR 200 i HONOR 200 Lite kreće od 1. jula kod operatera i svih ovlašćenih maloprodajnih prodavaca.

HONOR 200 serija spaja umetnost i tehnologiju svojom revolucionarnom portretnom fotografijom u saradnji sa Harcourt studijom


Centralni fokus prezentacije bio je na razvoju saradnje sa legendarnim pariskim studijom za portretnu fotografiju – Harcourt, što je nedavno najavio George Zhao, izvršni direktor kompanije HONOR. Demonstrirajući izuzetnu predanost inovacijama, proizvodni sektor kompanije HONOR blisko je sarađivao sa stručnjacima za fotografiju iz Harcourta kako bi analizirali hiljade fotografija i zajedno razvili HONOR AI Portrait Engine. Spajajući stručnost i Harcourt umetnički izraz sa najnovijim AI mogućnostima kompanije HONOR, HONOR 200 Pro omogućava korisnicima da se igraju sa svetlom i senkom, ključnim elementima studijske portretne fotografije, kako bi uvek dobili besprekorne fotografije.


Sa ponosom predstavljamo HONOR 200 seriju koja donosi savršenu harmoniju umetnosti i tehnologije u Evropu, omogućavajući svima da kreiraju portrete na studijskom nivou”, izjavio je Toni Ran, predsednik kompanije HONOR za tržište Evrope. „Do sada je vrhunski kvalitet portreta bio nedostupan mnogima, ali HONOR 200 serija postavlja novi standard u portretnoj fotografiji pametnih telefona, stavljajući profesionalni studio u vaš džep. Ovaj izuzetan uspeh u tehnologiji veštačke inteligencije, ne samo što pokazuje našu posvećenost inovacijama, već ističe i našu neumornu potragu za izvrsnošću u redefinisanju granica mobilne fotografije.”


Na događaju su objavljene i druge važne vesti, uključujući značajnu saradnju sa čuvenim portretnim fotografom, Rankinom, poznatim po vanvremenskim fotografijama slavnih ličnosti kao što su kraljica Elizabeta II, Dejvid Bouvi i Kejt Mos. Detalji o tome šta saradnja obuhvata biće objavljeni u narednim nedeljama, ali je nagovešten mogući letnji događaj u Londonu. Takođe, objavljeno je da će MagicBook 16 Pro, koji je prethodno predstavljen na ovogodišnjem MWC sajmu, biti dostupan u nekim evropskim zemljama ovog leta.


Tokom događaja, posetioci su imali jedinstvenu priliku da proslave lansiranje nove HONOR 200 serije i da lično iskuse njene mogućnosti kroz interaktivne experience zone i postavke portretnih studija koje je organizovao Studio Harcourt.


Predstavljanje majstorstva portretne fotografije Harcourt studija


Prepoznajući da su svetlo i senka ključni alati u portretnoj fotografiji, HONOR 200 serija je opremljena naprednim hardverom i pažljivo razvijenim softverom sa veštačkom inteligencijom koji prepoznaje čak i najsuptilnije nijanse osvetljenja. HONOR 200 Pro poseduje glavnu portretnu kameru od 50 megapiksela sa Super Dynamic H9000 senzorom koji omogućava korisnicima da zabeleže izvanredne slike, sa savršenim balansom svetla i senki, čak i u zahtevnim uslovima osvetljenja. Zahvaljujući tehnologiji spajanja piksela 4-u-1 sa veličinom piksela od 2,4 mikrometra, korisnici mogu da zabeleže i najsitnije detalje na svojim slikama, čak i u situacijama slabog osvetljenja. Takođe, HONOR 200 Pro je opremljen portretnom telefoto kamerom od 50 megapiksela i prilagođenim telefoto senzorom kompanije Sony, čime pruža bolje mogućnosti za očitavanje svetlosti i obezbeđuje jasne i autentične fotke udaljenih objekata sa izuzetnim detaljima.


HONOR 200 Pro podiže portretnu fotografiju na viši nivo zahvaljujući HONOR AI Portrait Engine funkciji. Sa bogatom istorijom fotografisanja legendi kao što su Monika Beluči ili Karl Lagerfeld, studio Harcourt je sinonim za vanvremenske portrete koji prikazuju simfoniju vizuelnog pripovedanja kroz vešto korišćenje svetla i senki. U saradnji sa Harcourt studijom, HONOR AI Portrait Engine je usavršio majstorstvo i razumevanje izraza senki i svetla koje poseduje studio Harcourt, omogućavajući korisnicima da lako zabeleže jedinstvene, prepoznatljive portrete na svojim pametnim telefonima.


Proces međusobne realizacije obuhvatio je detaljno istraživanje sprovedeno sa preko 20 eksperata za fotografiju iz studija Harcourt i kompanije HONOR tokom perioda dužeg od 400 dana. Tim je analizirao preko 1.000 scenarija osvetljenja i milione baze podataka, osiguravajući da klasična suština studija Harcourt može da se prenese na pametne telefone. Osim toga, trostruka portretna kamera od 50 megapiksela sadrži unapređeni HONOR RAW Domain Algoritam, proizvodeći dobro izbalansirane portrete koji kontrolišu ekspoziciju u svetlim područjima, istovremeno zadržavajući detalje u tamnijim scenarijima osvetljenja.


Inovativni ekran koji smanjuje naprezanje očiju i omogućava duže korišćenje


Držeći se svog pristupa usmerenog na čoveka, HONOR 200 Pro poseduje PWM zatamnjivanje od 3840 herca, što je potvrđeno od strane TÜV Rheinland Flicker Free Display i TÜV Rheinland Full Care Display sertifikata. Za maksimalnu zaštitu očiju, HONOR 200 serija poseduje i funkcije poput Natural Tone 2.0 koja optimizuje gradijent boja ekrana na osnovu ambijentalnog svetla. Pored nje, AI Circadian Night Display koristi veštačku inteligenciju za pametno prilagođavanje temperature boja ekrana u cilju smanjenja emisije plavog svetla, što podstiče lučenje melatonina tokom noći i kvalitetniji san. HONOR 200 serija poseduje Adaptive Dimming, funckiju koja prilagođava osvetljenje ekrana na osnovu spoljašnjeg svetla i korišćenja aplikacija, kako bi osigurala kvalitetnije iskustvo gledanja. Sa 1.5K četvorostruko zakrivljenim plutajućim ekranom i maksimalnim HDR osvetljenjem od 4000 nita, HONOR 200 serija omogućava korisnicima da uživaju u izuzetnoj vidljivosti, čak i u veoma izazovnim situacijama kao što je direktno sunčevo svetlo.


Unapređene hardverske performanse za besprekornu povezanost


HONOR 200 Pro poseduje veliku silicijum-karbon bateriju kapaciteta 5200 miliamper-časova koja omogućava do 61 sat neprekidnog strimovanja muzike sa samo jednim punjenjem. Kako bi povećao produktivnost korisnika, HONOR 200 Pro ima moćne sposobnosti brzog punjenja. Uz veoma brzi žičani HONOR SuperCharge od 100 vati i bežični HONOR SuperCharge od 66 vati, korisnici mogu u potpunosti da napune svoj uređaj za samo 41 minut, čineći ga idealnim za one koji su uvek u pokretu. HONOR 200 Pro obezbeđuje impresivnih 12 gigabajta memorije i veliki prostor za skladištenje od 512 gigabajta, što korisnicima omogućava da skladište i pristupaju svojim podacima bez ograničenja.


Opremljen snažnom Snapdragon 8s Gen 3 mobilnom platformom, HONOR 200 Pro postiže brzinu procesora do tri gigaherca, što garantuje besprekorno renderovanje grafike i odziv u realnom vremenu. Uz MagicOS 8.0, HONOR 200 Pro pruža inteligentno korisničko iskustvo obogaćeno nizom pametnih funkcija koje pokreće veštačka inteligencija. MagicOS 8.0, takođe, donosi vrhunske funkcije kao što su Magic Portal, Magic Capsule i Magic Ring na HONOR 200 Pro, čime se pojednostavljuju digitalne interakcije korisnika.


HONOR 200 Lite: Zabeležite svaki trenutak sa trostrukim sistemom kamera


Lansiran zajedno sa HONOR 200 Pro i HONOR 200 modelima, HONOR 200 Lite dolazi sa moćnim trostrukim sistemom kamera. Ističe se u oblasti portretne fotografije, omogućavajući korisnicima da zabeleže zadivljujuće slike sa izuzetnim detaljima. Sistem kamera se sastoji od glavne kamere rezolucije 108 megapiksela sa otvorom blende f/1.75 i HIGH-RES režimom, širokougaone i dubinske kamere od pet megapiksela, te makro kamere od dva megapiksela. Uz to, uređaj ima prednju kameru od 50 megapiksela i Selfie Light koji stvara umetnički efekat osvetljenja. Impresivni 6,7-inčni Eye-comfort AMOLED ekran sa bezbednim PWM zatamnjivanjem od 3240 herca i maksimalnim HDR osvetljenjem ekrana od 2000 nita, kao i osam gigabajta RAM-a i 256 gigabajta prostora za skladištenje, čine ga izuzetno pouzdanim uređajem.


HONOR MagicBook Pro 16: Snaga i produktivnost u kompaktnom dizajnu


Osim toga, HONOR je predstavio HONOR MagicBook Pro 16 (verziju sa integrisanom grafikom). Sa svojim izuzetnim ekranom, neuporedivim performansama, sofisticiranim dizajnom i širokim spektrom inteligentnih AI funkcija, HONOR MagicBook Pro 16 postavlja novi standard u računarstvu i revolucioniše način interakcije korisnika sa njihovim laptopovima.

HONOR MagicBook Pro 16 se ističe zapanjujućim 16-inčnim HONOR FullView ekranom visoke rezolucije od 3072 x 1920 piksela, osiguravajući izuzetnu jasnoću slike. Poseduje odnos ekrana prema telu od 93 odsto, 100% DCI-P3 i sRGB raspon boja, kao i HDR 400 sa maksimalnom svetlinom od 500 nita, pružajući živopisne vizuale. Sertifikovan je od strane TÜV Rheinland za nisku plavu svetlost i performanse bez treperenja. Takođe, poseduje i E-Book režim i Dynamic Dimming tehnologiju kako bi smanjio zamor očiju. Podržan Intel Core Ultra 5 procesorom i Intel Arc Graphics, HONOR MagicBook Pro 16 nudi High-powered i Smart režime kako bi izbalansirao performanse i potrošnju energije. Sa baterijom od 75 vat-časova, korisnici mogu da uživaju u korišćenju uređaja i do 12 sati.


Cene i dostupnost


Najnovija HONOR 200 serija biće dostupna u pretprodaji u svim ovlašćenim maloprodajnim objektima od 13. juna za uređaje HONOR 200 i HONOR 200 Pro. Zvaničan početak prodaje za uređaje HONOR 200 Pro, HONOR 200 i HONOR 200 Lite kreće od 1. jula kod operatera i svih ovlašćenih maloprodajnih prodavaca: Ananas, BC Group, Gigatron, DR Techno, Metalac market, Shoppster, Superfon, Tehnomedia, Tehnomanija i CT Shop. Tokom pretprodaje korisnici u Srbiji će imati priliku da kupe HONOR 200 Pro po sniženoj ceni od 79.999 dinara, dok će HONOR 200 model biti dostupan po sniženoj ceni od 63.999 dinara.


Za više informacija, posetite HONOR online prodavnicu na www.honor.com.


O HONOR-u

HONOR je vodeći svetski proizvođač pametnih uređaja. Kroz svoje usluge i proizvode, nastoji da stvori inteligentniji svet za sve i da se zahvaljujući svojim inovacijama pozicionira kao globalni tehnološki brend. Sa primarnim fokusom na istraživanje i razvoj, posvećen je razvoju tehnologije koja omogućava ljudima širom sveta da još više napreduju, pružajući im slobodu da postignu i učine više. Njegov portfolio se sastoji od visokokvalitetnih pametnih telefona, tableta, prenosnih računara i nosivih uređaja koji odgovaraju svakom budžetu. Takođe, ovi uređaji su inovativni, premijum, pouzdani i korisnicima olakšavaju svakodnevicu.Za više informacija, posetite HONOR na internetu na http://www.hihonor.com ili nas pratite na:

https://www.facebook.com/HonorSrbija/

https://twitter.com/Honorglobal

https://www.instagram.com/honorsrbija/?hl=sr

https://www.youtube.com/channel/UC0ae0oH87lNSK_QcrbG9x4A/featured

https://www.instagram.com/honorglobal/

http://www.youtube.com/c/HonorOfficial

GALERIJA
Honor
Honor 200
MagicBook
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUL 2024
Elden Ring: Shadow of the Erdtree
Najkvalitetniji element ove ekspanzije je njena vizuelna komponenta...
Qualcomm, ASML, Intel, TSMC, Samsung...
Sa čipovima nema stajanja
Qualcomm je sa Snapdragon X procesorom stvorio talas kojim želi da promeni lice industrije...
Radia Windrunner i vetrenjače
Rekorder i eko-isplativost
Da li je veće uvek bolje? Istorija raznih delatnosti uči nas da se odgovor razlikuje od jednog specifičnog slučaja do drugog, ali ljudima su napro...
LG UltraGear 34GS95QE
Odlično okruženi zabavom
Vrhunska demonstracija toga gde se trenutno nalazi tehnologija kada su u pitanju monitori...
Sony ULT Wear (WH-ULT900N)
Grmljavina u tišini
Nova serija uređaja japanskog proizvođača sadrži modele koji imaju jednu zajedničku osobinu - grmljavinu...
Asus ROG Maximus Z790 Apex Encore
Za ljubitelje ekstremnog
Ploča koj spada među najbolje modele Asusovog asortimana i donosi sve „po poslednjoj modi”...
Autodesk Inventor 2025
Inženjering digitalnog prototipa
Inventor služi za izradu preciznog i detaljnog digitalnog 3D modela bilo kog sklopa ili proizvoda...
TCL 505
Giga povoljni startfon
Izuzetno povoljan i upotrebljiv telefon...
Songs of Conquest
Prelep, pažljivo poliran dragulj igračke scene, omaž vanvremenskim klasicima iz devedesetih godina prošlog veka, ali i dalje ima vlastiti identite...
WARNO
Kulminacija svega što je Eugen systems radio proteklih godina i ujedno njihova najbolja igra...
Hades II
Iako u prvi mah veoma podseća na slavnog prethodnika, Hades II veoma brzo otkriva svoje pravo, novo lice...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama