TEST PLAY<>
112010<><>

Blade Kitten

Blade Kitten je igra napravljena po istoimenom web stripu. Iako nikada nismo čitali taj strip, odlučili smo da se upustimo u živopisan svet u koji je smeštena glavna junakinja ove priče Kit Balard. Ako se i vi odlučite na isti korak, evo nekih pitanja koja će vaš um generisati čim pokrenete igru: Gde se nalazim? Ko su ovi likovi? Šta oni tu rade? Zašto me juri cela armija vojnika naoružanih do zuba? Nažalost, odgovore ne možemo da vam pružimo iz prostog razloga što se igra uopšte ne trudi da objasni te stvari. Jedino što smo u startu uspeli da shvatimo između redova jeste činjenica da je Kit jednom polovinom ljudsko biće, drugom mačka, a uz to i lovac na ucenjene glave.

Akcija počinje odmah. Prvo što ćete primetiti jeste jednostavan način borbe. Kit je opremljena mačem, koji iz nekog razloga ima svoju volju i lebdi pored nje. Postoje dve vrste napada: bliži i dalji udarac. Kada se tome pridoda još nekoliko tastera za brže trčanje, klizanje i blok, dobija se kompletan sistem jednostavnih komandi koje ćete koristiti tokom igre. Inače, Blade Kitten je 2D platforma sa 3D elementima, koncepta vrlo sličnog Rocket Knightu (SK 6/2010).

Okruženje je vrlo živopisno (ponekad i previše, pa je teško gledati u monitor), a rađeno je po uzoru na japanske animirane filmove. Nažalost, postoji primetna repetitivnost u dizajnu nivoa. Grafika i animacije su možda najkvalitetniji segment igre. To se ne može reći za sam gameplay iz nekoliko razloga. Kontrole su loše i nisu dovoljno responzivne, a kamera ima tendenciju da zauzima prilično čudne uglove pa je još teže kontrolisati Kit. Sistem borbe previše je jednostavan i posle nekog vremena postaje veoma dosadan. Neprijatelji znaju da budu nezgodni iz prostog razloga što ponekad kontrole jednostavno zablokiraju. Pored navedenog mača, Kit ima jednu supermoć koju autori sigurno nisu predvideli – potpuno ignorisanje neprijatelja. Pretrčavanje nivoa uz povremeno preskakanje vojnika koji pokušavaju da na vas nanišane svakako je najjednostavniji način da pređete ovu igru, naročito zbog činjenice da vam se energija regeneriše kada ne napadate nikog. Ako želite pauzu od trčanja, možete držati blok zato što ste tada potpuno neuništivi. Ovo su veoma veliki propusti razvojnog tima uz koje igra postaje ogroman šablon, čime se zabava svodi na nulu. Kroz igru možete sakupljati hex, lokalnu valutu razbacanu po nivoima, kojom kupujete razna pojačanja. Ona vam, doduše, neće služiti gotovo ničemu, jer je Blade Kitten i bez toga previše laka igra. Zvuk i glasovna gluma, recimo, nisu loši, ali daleko od toga da jedan ovako loš naslov mogu da izvedu na dobar put.

Uroš ZORIĆ

 
Fallout: New Vegas
Darksiders
Lost Planet 2
Lost Horizon
Medal of Honor
Alien Breed 2: Assault
Blade Kitten
Šta mislite o ovom tekstu?
Arcania: Gothic 4
Front Mission: Evolved
Lara Croft: and the Guardian of Light
F1 2010
Dead Rising 2
NBA 2K11
Pro Evolution Soccer 2011
Guitar Hero: Warriors of Rock
FIFA 11
Enslaved: Odyssey to the West

Platforma:
PC, PS 3, Xbox 360
Potrebno:
Intel Core2 Duo / 1,8 GHz ili AMD Athlon X2 +3800, 1 GB RAM-a, ATI Radeon X1800 ili vVidia GeForce 7800
Poželjno:
Intel Core2Duo E8400 ili AMD Phenom II X2 555, 2 GB RAM-a, ATI Radeon HD 3850 ili nVidia GeForce 8800
Veličina:
1 DVD
Adresa:
www .bladekitten .com /game

41
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera