PrethodnoSledeće
Sadržaj
Na ovom sajtu nalazi se arhiva kompletnih tekstova „Sveta kompjutera”, od januara 1998. pa do najnovijeg broja. „SK Online” je pre svega zamišljen kao podrška stalnim čitaocima, za jednostavno i brzo podsećanje na objavljene tekstove, ali postoji, naravno, i zbog onih koji nisu u mogućnosti da dođu do primerka časopisa.
Sadržaj je tematski i grafički podeljen na „Svet kompjutera” i „Svet igara”. Na odgovarajućim naslovnim stranicama nalaze se linkovi ka najzanimljivijim tekstovima iz novog broja, a u svakom trenutku je moguće doći do bilo kog teksta iz arhive. Na sajt prenosimo većinu tekstova iz svakog broja „Sveta kompjutera”. Izuzetak su rubrike Hard/Soft scena, I/O port i Bonus Level. U okviru "Sveta kompjutera" nalaze se stalne rubrike: Opšte teme (Aktuelnosti, Nove tehnologije, Tržište, Na licu mesta, Domaća scena, Primena, Intervju...), zatim Internet@sk.rs, Test Drive, Test Run, PD kutak, CeDeteka i WWW vodič.
Deo sajta posvećen igrama obuhvata Opise igara, Korak po korak, Netgames@sk.rs i Opšte teme (Aktuelnosti, Nove tehnologije, Na licu mesta, Test Joy...) i specijalne celine Šta dalje? (saveti igračima objavljeni od januara 1997. složeni po abecednom redu radi lakšeg pretraživanja), Dalibor (posvećena mrežnoj igri MIG-29 i našoj „Patriotskoj eskadrili”) i Best23 (23 najbolje igre poslednje tri godine prošlog milenijuma).

Navigacija

Bilo gde da se nalazite na sajtu, na levoj strani prozora nalaze se linkovi ka rubrikama, a klikom na bilo koji od tih linkova otvara se indeks tekstova te rubrike. Isti indeks rubrike moguće je dobiti i klikom na ime rubrike gde god da se pojavljuje: u sadržaju, u zaglavlju teksta. U zaglavlju teksta, desno od imena rubrike, nalaze se strelice kojima se krećete po trenutnom broju, birajući prethodnu ili sledeću rubriku i odgovarajuću grupu tekstova.

U nastavku sa nalazi broj u kojem je dotični tekst objavljen. Klikom na broj otvara se kompletan indeks tog broja, a strelice pored broja pozivaju prvi tekst te rubrike u broju iz prethodnog meseca, odnosno iz sledećeg meseca. Desno od glavnog teksta je spisak tekstova izabrane rubrike iz trenutnog broja. Strelice iznad spiska služe za izbor prethodnog ili sledećeg teksta u tom spisku, dakle omogućavaju listanje svih tekstova te rubrike, u tom broju.
Tačkice koje se u sadržajima nalaze levo od naslova teksta imaju sledeće značenje:
l - kompletan tekst
l - tekst koji je (za sada) u skraćenoj verziji
l - tekst kojeg (za sada) nema na sajtu
l - tekst koji je trenutno izabran.
Svi tekstovi iz arhive su kompletni, ali tekstovi iz poslednjeg broja mogu biti delimični ili ih uopšte nema na sajtu. Do izlaska sledećeg broja preporučujemo papirno izdanje našeg časopisa.
Kada se u tekstu nalazi link koji vodi na drugi tekst ili Internet adresa, moguće je kliknuti na nju da bi se došlo do odgovarajuće stranice, sajta ili fajla. Interni i eksterni linkovi razlikuju se po boji, a linkovi koji vode van sajta "Sveta kompjutera" otvaraju se u novom prozoru.

Pretraživanje
Klasično pretraživanje na našem sajtu za sada ne postoji. Ako vas interesuje određeni proizvod, možete da otvorite odgovarajući indeks (rubrika Test Drive za hardver, rubrike Test Run i PD kutak za softver, rubrika Opisi za igre, itd.), pa da ono što vas zanima nađete na toj indeksnoj stranici, jednostavnim korišćenjem opcije Find u vašem browseru. Neke tekstove (uglavnom o hardverskim proizvodima) smo tematski grupisali. Ako se uz tekst pojavi link „Ostali tekstovi na temu...”, on daje spisak sličnih tekstova, pa možete da, na primer, pogledate sve grafičke kartice ili matične ploče o kojima smo pisali od januara 1998. godine naovamo. Tematski indeks je sortiran hronološki, od najnovijeg do najstarijeg broja, ali može da se dobije i spisak abecednim redom, po nazivu proizvoda.

Pogodnosti
Sadržaj tekstualnih stranica prilogađava se veličini prozora i relativnoj veličini teksta koju izaberete u svom browseru (View -> Text Size u Internet Exploreru), pa prikaz podesite prema svom ukusu i ekranskoj rezoluciji koju koristite. Skrećemo vam pažnju na neke od specijaliteta „SK Online” u odnosu na štampanu verziju časopisa: dijagrami sa rezultatima testova u prikazima hardverskih proizvoda, prikaz uvećanih verzija slika, indeksi rubrika i brojeva, tematski indeksi...

Komunikacija
Na svaki tekst možete da ostavite svoj komentar, koji će kasnije moći da vide i drugi posetioci ovog sajta. Isti prostor redakcija će koristiti za eventualne ispravke, dopune ili dodatna pojašnjenja tekstova. Ukoliko imate opšti komentar koji se ne odnosi na određeni tekst, ako imate ideju kako da unapredimo naš časopis i ovaj sajt, ako imate pitanje za neku od naših kontakt-rubrika, ako želite da date oglas, ako želite sa sarađujemo... možete to da uradite klikom na dugme „Kontakt” u vrhu svake stranice ili da kliknete ovde.
 
Opšte informacije
Sadržaj "Sveta kompjutera"
Sadržaj "Sveta igara"
Redakcija
Naš izdavač
Kontakt
Saradnja
Oglašavanje
Pretplata