TEST PLAY
Tennis World Tour 2
Vladimir PISODOROV
1. novembar 2020.

Kao neko ko gotovo 35 godina „obija pragove” teniskih terena, kod potpisnika ovih redova Tennis World Tour 2 nije izazvao apsolutno nikakvu pozitivnu emociju. Od nekada perspektivne simulacije „belog sporta”, ovaj naslov srozao se do nivoa na kom nisu bili ni prosečni naslovi pretprošle generacije.

Udarci su mlaki i neeksplozivni, pa se čini da uglavnom ne dolazi do pravilnog kontakta reketa i loptice

Na prvi pogled, uopšte se ne čini tako, jer po odabiru režima Exhibition, pred igračem se nalazi izbor od čak 38 igrača - 25 muških i 13 ženskih. Dakle, kada je roster igrača u pitanju, Tennis World Tour 2 najkompletnija je igra u klasi koja je ikad ugledala svetlost dana. Ipak, ovde postoje tri stvari koje nam se nisu svidele, a prva od njih je to što nema najboljeg svetskog igrača, našeg Novaka Đokovića. Tu su Nadal, Federer, Vavrinka, Tim, Zverev, Šapovalov, Kirios, Cicipas... S druge strane, WTA deo rostera predvode Barti, Mugurza, Svitolina, Kvitova, Andresku i ostale perjanice ženskog tenisa, dok nedostaju Osaka, sestre Vilijams, Kerber... Na raspolaganju su i teniske legende i to je druga zamerka koju imamo u ovom departmentu. Naime, autori su se odlučili samo za dve legende: Gugu Kuertena i Marata Safina, pa nam se čini da je to urađeno više reda radi. Konačno, treća stvar koja nam se nije svidela je kvalitet modela igrača koji odstupa od slučaja do slučaja - neki igrači podsećaju na svoje real life uzore, dok su neki samo blede kopije.

Dobra stvar je to što je odmah od starta moguće igrati i singlove i dublove, za razliku od prošle igre. U potonjem slučaju na raspolaganju su i miks dublovi i možemo da kažemo da su mečevi parova ujedno jedan od najboljih featuresa igre. Nažalost, gotovo sve pozitivne strane igre padaju u vodu kada izađete na teren. Tennis World Tour 2 ni grafički, a ni gameplayom neće uspeti da vas privuče. Modeli igrača su pregrubi, publika „isprana” i jednolična, dok je tekstura podloga na kojima se mečevi igraju razmrljana i mutna. Prilikom igranja na šljaci, po terenu ostaju „ožiljci” koji pre liče na produkt kretanja nekakvih džinovskih puževa, nego na tragove klizanja i trčanja igrača.

Prilično razočaranje osetićete već posle prvog udarca virtuelne loptice. Udarci su mlaki, neeksplozivni i čini se da u velikom broju slučajeva ne dolazi do pravilnog kontakta između reketa i loptice. Uopšte nemate utisak da igrači udaraju po loptici, već da je nekako guraju i „ližu” reketom. I sam let loptice je čudan, zbog čega će vam se činiti da su loptice od sunđeraste mase. Iako je na raspolaganju čak pet vrsta udaraca: spin, slajs, ravan, lob i skraćena loptica, nemojte da se iznenadite kada igrač bude odigrao nešto drugačije od onog što ste mu naredili. To vam u startu ruši taktiku, a kada se doda i to da loptica neretko, iz nerazjašnjenih razloga, ne ide u stranu koju ste odabrali, jasno je da vas očekuju mečevi koji donose priličnu količinu neočekivanih dešavanja.

Priličnoj papazjaniji doprinosi i AI koga u jednom trenutku „mrzi” da trči, a već u drugom od njegovih neverovatno preciznih udaraca ne možete da se odbranite. Inače, publika koja kao da je izašla iz jezera u seriji „The Haunting of Bly Manor” retko kad pada u delirijum i razmene sa više od dvadeset prebacivanja nagrađuje tek mlakim, sporadičnim aplauzom koji vam nikako neće podići adrenalin.

Jedna od stvari koje su dobre, ali ne uspevaju da isplivaju na videlo, jeste mogućnost opremanja vođenog igrača u kampanji. Autori su do te mere obratili pažnju na detalje podešavanja opreme, da (na primer) čak i izbor overgripova utiče na kvalitet izvođenja pojedinih udaraca. S druge strane, po prvi put u jednoj teniskoj simulaciji (iako to nije baš realno) možemo da biramo različite tipove podloga na istoj lokaciji, vremenske prilike i to da li se meč igra danju ili noću. To utiče na visinu odskoka loptice i/ili intenzitet spina, iako to u praksi baš i nećete biti u prilici da osetite - igranje na različitim podlogama u ovoj igri ne razlikuje se previše.

Potrebno: Intel Core i5-650 / AMD Phenom II X4 965, 4 GB RAM, GeForce GTX 650 / Radeon HD 7770, 1 GB VRAM, Windows 10 (64-bit)

Poželjno: Intel Core i5-3470 / AMD Phenom FX-6300, 8 GB RAM, GeForce GTX 760 / Radeon HD 7870, 2 GB VRAM, Windows 10 (64-bit)

Ova igra je: teniska simulacija sa čak 38 licenciranih igrač(ic)a

Platforma: Windows, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Veličina: 11,34 GB

Studio: Big Ant Studios

Izdavač: Nacon

Adresa: tennisworldtourgame.com

Pegi: 3

50

Naš video: i.sk.rs/357722


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
APRIL 2024
Gigabyte Radeon RX 7900 GRE Gaming OC 16G
Zlatni zeka
Model koji je izvorno namenjen kineskom tržištu, i koji se tamo pojavio još prošlog leta, lepo je popunio prazninu između modela RX 7800 XT i RX ...
Asus ROG Zephyrus G16 (GU605MY-QR085X)
Najkompaktnija zverka
Uz sve kompromise, ovo je verovatno najsnažniji laptop smešten u manje od dva kilograma i 18 milimetara visine...
Honor Watch 4
Savršeno upakovan
Sat koji donosi veoma malo pravih noviteta, ali kod kog je uklapanje poznatog i očekivanog dovedeno do savršenstva...
Mobile World Congress 2024
Ovde i AI ima AI
Utisak je da MWC „na nogama” drže isključivo velike kineske kompanije, a praksa predstavljanja flegšip telefona na sajmu je sve ređa...
Inovativni motori i reaktori
Bolji pogon
Električni motori uskoro stižu u putničke avione, samo da se reši nekolicina konstruktorskih prepreka...
Honor Magic 6 Pro
Magična Šestica
Sistem kamera oslanja se na tehnički sofisticiran dizajn sa promenjivim otvorom blende...
Apple, AI i nova tužba za monopol
Kisela ili slatka jabuka
Apple će uvek da koristi sopstveno rešenje, ukoliko može da ga napravi dovoljno brzo i kvalitetno...
Dragon’s Dogma 2
Nastavak dvanaest godina stare igre koja odavno ima kultni status, naoko, jednostavan akcioni RPG koji se trudi vas angažuje, ali i pomalo namuči...
Rise of the Ronin
Rise of the Ronin izuzetno podseća na Ghost of Tsushima, kako po izgledu, tako i po konceptu...
Highwater
Ugodan koktel postapokaliptične komike i poetične melanholije...
Microsoft Windows 3.0
Prisećamo se treće iteracije operativnog sistema baziranog na grafičkom korisničkom okruženju, koja je konačno mogla da izađe na crtu takmacima...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama