TEST JOY
Razer Blackshark V2 X
Bantam beat
D. L.
1. novembar 2020.

U moru prevelikih i preteških slušalica, koje svetle i imaju više komandi nego Xbox kontroler, zaboravlja se da je suština gejmerskog hedseta da bude lagan, ali, opet, da čvrsto stoji na glavi, tokom višečasovnog igranja. Takođe, komande treba da budu jednostavne i jasne, te da postoji minimalna mogućnost oštećenja.

Razer u svojoj ponudi ima dovoljno proizvoda za sve potkategorije kupaca, a Blackshark V2 X predstavlja model koji kao da je nastao ispunjavajući pomenute karakteristike laganog i jednostavnog.

Plastika od koje su izrađene školjke i njihovi nosači deluje jednostavno, ali čvrsto i izdržljivo, skoro kao najlon. Ne možemo da prognoziramo životni vek, ali možemo da konstatujemo da proizvod deluje „utegnuto”, što bi rekli prodavci automobila sa oglasa. Metalne šipkice koje povezuju školjke i rajf imaju veliki dijapazon kretanja (izvlačenja iz nosača), pa će u Blackshark V2 X stati i većina stamenih glavudža sa ovih prostora. Veštačka koža prekriva rajf i stranice jastučića, dok je sama kontaktna površina mrežasta i, osim što je udobna, sprečava prekomerno znojenje. Ovo možemo da potvrdimo, jer tokom testa slušalice uopšte nisu izazivale znojenje ili iritaciju kože.

Kabl je relativno tanak, ali je odlično izolovan gumom sa malim urezima. Kabl je zelene, „klupske” boje, školjke imaju ugraviran logotip sa tri zmije, dok je na vrhu rajfa ugraviran naziv proizvođača. Sve navedeno suptilno naglašava jednostavan, hrapav i „šljakersko/vojnički” izgled. Fiksno je povezan kraći kabl sa četvoropolnim konektorom za komunikaciju sa modernim prenosnim računarima, konzolama i mobilnim telefonima. U pakovanju se dobija i produžni kabl koji se račva u dva standardna 3,5 milimetarska konektora. Na svim mestima kontakta kabl ima dodatni sloj zaštite od savijanja i pucanja. Kontrole se nalaze na desnoj školjci, što smanjuje težinu kabla i produžava životni vek, jer nema lupanja i kačenja za okolne predmete i sto. Veliki potenciometar za kontrolu jačine zvuka ima namerno teži hod i „grbu” na polovini, pa ćete i u mraku tačno znati „gde ste”. Veoma je osetljiv, te i najmanje pomeranje utiče na jačinu zvuka. Jednostavni taster na poleđini školjke, pored kabla, isključuje mikrofon.

Kvalitet zvuka koji izbija iz Darkshark V2 X je fenomenalan za ovu klasu uređaja, pa čak i višu. Velika separacija kanala, jasan, ali ne i prenaglašen bas - sve je na mestu, jasno i veoma prijatno, bez obzira na to da li slušate multimedijalne sadržaje ili eksploziju s leva. Mikrofon je pričvršćen na fleksibilnom nosaču. Ne može baš da se postavi ispred usta, ali zato ne smeta i obavlja svoj posao dovoljno dobro.

Dakle, Razer Blackshark V2 X je odličan hedset, kupuj narode, gotovo? Šipak! U nerazvijenim zemljama sa drugog kraja planete cena ovog modela je 60 dolara, ali nam je naša proleterska ekonomija dala lokalnu cenu od preko 80 evra.

Osnovno: Razer TriForce‚ zvučnici prečnika 50 mm, frekventni raspon 12-28000 Hz, osetljivost 100 dB, impedansa 32 oma

Mikrofon: unidirekcioni, frekventni raspon 100-10000 Hz, osetljivost -42 dB

Ostalo: softverski 7.1 okružujući zvuk (aktivira se kôdom sa priložene kartice), pasivna eliminacija buke, vrećica za nošenje, kabl dužine 1,3 m, masa 240g

Proizvođač:
Razer (www.razer.com)

Kontakt: ComputerLand (computerlandshop.com)


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama