TEST RUN<>
042017<><>

Ninja Download Manager

Ispunjava sve želje

Kada skidate materijal sa interneta, pogotovo veće fajlove, kakav je video-sadržaj, želite da budete sigurni da će fajl, ma koliko velik bio, biti preuzet u celosti i da taj proces neće biti prekinut. Za tako nešto dobra ideja je da imate poseban program za download. Ninja Download Manager je veoma zgodno parče softvera za tu svrhu. Šta ga to izdvaja iz grupe sličnih programa i zašto biste se odlučili baš za njega? Pre svega, zato što odlično i veoma brzo radi ono za šta je namenjen, a i zato što imate potpunu kontrolu nad radom.

Ninja podržava Chrome, Firefox, Operu i IE, i samo za ove pregledače ima i add-onove. Nakon instalacije add-ona, dugme sa logom Ninja Download Managera smešta se u gornji desni ugao prozora dok surfujete internetom. Ninja vam je na taj način uvek pri ruci.

Ovaj programčić ne skida samo audio i video-fajlove, već gotovo sve što skidate ide preko njega, ukoliko ga ne isključite. Po defaultu će se pokretati zajedno sa Windowsom. Ukoliko to ne želite, idite u sekciju sa podešavanjima. Tamo ćete pronaći pravo obilje opcija. I mi smo se pitali šta tu ima toliko da se podešava kad je običan download u pitanju, ali, bogami, ima. Da li želite da Ninja za vas skida fajlove preko svih podržanih internet pregledača? Verovatno ne, ali za one koje želite, ostavite uključenu opciju i možete odmah skinuti i add-onove za te browsere. Tu je i lista ekstenzija, odnosno tipova fajlova koje će Ninja „hvatati”, kao i prazna lista koju možete popunjavati, a koja „pobrojava” ekstenzije koje će Ninja ignorisati. Slična stvar je i sa sajtovima. Na listi za skidanje su YouTube, Daily Motion, Vimeo i Sound Cloud, a vi možete da dodate još koliko želite, kao i da na „crnu listu” za ignorisanje dodate poneki.

Možete birati temu, od kojih su uglavnom sve tamnije i lepog i pregledno uređenog interfejsa. Zatim, na raspolaganju su i jezici, ali kako nema srpskog, ne preporučujemo „čačkanje” oko ovih podešavanja. Jedna, nazvaćemo je luksuzna, mogućnost je raspoređivanje skinutih fajlova u različite foldere na disku u zavisnosti od toga kog su tipa ili sa kog sajta su skinuti. Tako možete video-fajlove stavljati u poseban folder, ili čak u više posebnih foldera, ako nisu stigli sa istog izvora. Ovo zahteva malo više truda i piskaranja, ali, ukoliko volite urednost i imate nameru da skidate dosta materijala, pre ili kasnije ćete već morati da ga malo uredite, pa zašto ne i na ovaj način.

U opštim podešavanjima možete pronaći i uređivanje maksimalne brzine, kao i podešavanja za proxy. Duga je lista svih opcija koje možete uključiti ili isključiti i tako u potpunosti kontrolisati na koji način će Ninja raditi za vas.

Što se tiče samog procesa skidanja sadržaja, možete ukucati veb-adresu direktno u prozor u samom programu, ali isto tako možete i samo kliknuti na ikonicu dok vam je otvorena veb stranica na kojoj se nalazi željeni sadržaj. Sve je više nego jednostavno. Ukoliko je u pitanju video-materijal, izabraćete jedan tip fajla od ponuđenih, u kom želite da ga sačuvate i možete pratiti kako proces napreduje. Ninja takođe nudi i napredno brisanje skinutog sadržaja – secka sve što mu kažete ili uradi overwrite ako mu dozvolite. Nikad nije u pitanju sve ili ništa, već pažljivo birate šta, kada i kako.

Pored svih ovih sjajnih opcija, Ninja ima i pokoje ograničenje – ne može zameniti neki torrent klijent, jer nije namenjen za tu vrstu downloada i predviđen je samo za korisnike operativnog sistema Windows. Sem ovih manjih zamerki, sve ostalo je dobro izvedeno. Možete mu još, eventualno, zameriti da ima previše stvari za podešavanje i da time samo zbunjuje korisnike, ali i tu postoji rešenje – ostavite sve kako jeste.

Gordana RADOVIĆ

 
Inkscape 0.92.1
Lightworks 14.0 Beta
DVDFab 10
Panda Adaptive Defense 360
Hard Disk Sentinel 5.01 Professional
RedCrab Calculator VI
Net Disabler
OnionShare
Microsoft Small Basic 1.2
TeraCopy 3.0
TouchJams Jukebox 3.5
Ninja Download Manager
Šta mislite o ovom tekstu?
Painnt 1.1.1
SysGauge 1.5
GFXplorer 3.9.4
Black Menu for Google 14.6.4
Desktop Dimmer 2.9.0
Dynamic Theme 1.1.5
Shutterstock
Play/Pause 1.2.5
Sizer 4.0
Wox 1.3
DxO FilmPack 5

Tip:
download menadžer
Potrebno:
Windows
Veličina:
26,3 MB, 58,8 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
ninjadownloadmanager .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera