TEST RUN<>
042017<><>

TouchJams Jukebox 3.5

Muzika i nostalgija

Još jedan zanimljiv audio-plejer dolazi nam u vidu spoja plejera audio formata, radio FM plejera, mašine za karaoke, pa čak i video-plejera, i zove se TouchJams Jukebox. Verzija 3.5 je nedavno izašla i probali smo kako to i zvuči i izgleda...

Opšti utisak izaziva nostalgiju za nekim davnim, prošlim vremenima. Interfejs nekako podseća na kraj devedesetih i možda početak dvehiljaditih. Skinovi koje možete menjati su međusobno dosta slični i generalno imaju manju rezoluciju, što nas opet podseća na doba kad većih rezolucija nije ni bilo. Meniji i tasteri su takođe u tom stilu – krupni, uočljivi i nekako loše 3D oblikovani.

Na samom početku TouchJams će od vas tražiti da ga uputite u folder na kompjuteru koji sadrži audio-fajlove kako bi ih importovao i rasporedio po albumima, muzičkim pravcima, godinama, žanrovima i tako dalje. Nećemo reći da je u potpunosti uspešan u tome, jer to zavisi od samih fajlova i toga kako su i odakle skidani. No, tu ima pomoći jer (ako vas ne mrzi) možete albume ili fajlove sami da definišete i dodate album covere. Kad su ovi potonji u pitanju, možete da se poslužite opcijom look up, koja će pronaći odgovarajući album cover za vas. I u ovim import i edit opcijama prisetićete se starijih verzija Windowsa, jer je sve u tom sivo-belom maniru i, u odnosu na ono na šta smo navikli, danas nekako nezgrapno, ali hajde da to nazovemo vintidž šmekom.

Po ubacivanju audio-fajlova, moći ćete da birate albume, pesme i da uređujete raspored kada koji album ili pesmu želite da slušate, baš kao na pravim oldtajmerskim džuboks aparatima. Sa plejerom dolazi i audio prelaz između pesama, takozvani crossfader, ekvilajzer i gomila filtera po kojima možete sortirati sve pesme koje ste ubacili i tako se lakše snalaziti i puštati ono za šta ste raspoloženi u tom trenutku.

Sem puštanja pesama sa hard-diska, možete se odlučiti i na neku radio-stanicu. Izbor stanica je povelik, ali je ipak naklonjeniji onima koji vole rok, hard rok, metal i slične pravce. Ne samo to, muzika 80-ih i 90-ih je više zastupljena nego savremena, tako da lako možemo da zaključimo šta su to kreatori slušali dok su sastavljali elemente interfejsa i kakav im je muzički ukus. Ako se u verzijama i pravcima tvrđeg zvuka baš nikako ne pronalazite, možete pokušati sa UK Top 40, recimo. Tu se može pronaći nešto sa ove strane 21. veka.

Opcija za karaoke je još jedan zanimljiv detalj ovog plejera. Naravno, za ovu opciju morate imati posebne fajlove, specijalno namenjene baš ovakvoj vrsti zabave. Kada popunite bazu tim fajlovima, na vama je da li ćete pozvati društvo na provod ili ćete se ipak odlučiti da držite mikrofon podalje od onih koji misle da su jako nadareni za pevanje.

Za kraj smo ostavili i opciju sa video-fajlovima. TouchJams podržava AVI, MPG, MPEG, WMV, ASX, ASF, MP4 i CLP video-formate i, ukoliko niste zadovoljni samo slušanjem muzike, možete ubaciti i video-spotove, napraviti plej-listu i uživati u audio i video doživljaju u isto vreme.

Moramo pomenuti i po koju manu. Kada je jedna pesma u toku, nigde ne vidite koliko ima do kraja pesme, niti vam je omogućeno da, recimo, pustite samo svoj omiljeni deo. Ne postoji seek opcija. Zatim, kada prolazite kroz datoteku, a u njoj se nalazi 300-400 ili više pesama, samo skrolovanje je otežano. To je posledica toga što je TouchJams više predviđen za ekrane osetljive na dodir nego za laptop ili desktop računar, ali trebalo je da se kreatori sete i nekog elegantnog rešenja za sve.

Ako ste poštovalac dobrih starih vremena, ovaj plejer će vam se sigurno dopasti. Sam pojam džuboksa budi nostalgiju i podseća na vremena kada ste birali muziku pomoću velike kutije pune ploča ili nešto kasnije CD-ova. Ovaj program je svakako napravljen da nas podseti na to.

Gordana RADOVIĆ

 
Inkscape 0.92.1
Lightworks 14.0 Beta
DVDFab 10
Panda Adaptive Defense 360
Hard Disk Sentinel 5.01 Professional
RedCrab Calculator VI
Net Disabler
OnionShare
Microsoft Small Basic 1.2
TeraCopy 3.0
TouchJams Jukebox 3.5
Šta mislite o ovom tekstu?
Ninja Download Manager
Painnt 1.1.1
SysGauge 1.5
GFXplorer 3.9.4
Black Menu for Google 14.6.4
Desktop Dimmer 2.9.0
Dynamic Theme 1.1.5
Shutterstock
Play/Pause 1.2.5
Sizer 4.0
Wox 1.3
DxO FilmPack 5

Tip:
audio/video plejer
Potrebno:
Windows
Veličina:
17,4 MB (trial), 25 MB na HD-u
Cena:
50 dolara, proba 10 dana
Adresa:
www .touchjams .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera