TEST PLAY
Divine Knockout (DKO)
Nikola JEVREMOVIĆ
1. januar 2023.

Tržište, u poslednje vreme, ne oskudeva sa online PvP tabačinama infantilne grafike i ne baš skrivene namere da se roditeljska kesa odreši. Da bi se kroz tu šumu probio do radoznalih očiju, debitant mora vešto da privuče pažnju. Divine Knockout je to učinio na najbolji mogući način. Posle jedne nedelje od puštanja u pogon, bio je besplatan za preuzimanje na par dana što ste, ako redovno posećujete naš sajt, sigurno doznali („Jel’ ovaj besramno reklamira sk.rs?”, o da). To znači da igrača ima sasvim dovoljno da na partiju ne čekate preterano. Takođe, pošto sada zahteva početno ulaganje, logično bi bilo da se sve za šta biste dali dodatnu lovu, može zaslužiti igrom, doduše, dugotrajnom.

Naslov koji je neočekivano zabavan, zarazan i definitivno vredan pažnje

DKO je brawler iz trećeg lica, čiju srž čine borbe između sitnih buljavih heroja, inspirisanih nekolicinom drevnih mitologija širom sveta. Među njima su japanska boginja Sunca Amaterasu, Herkules, Ymir, Kralj Artur, Atina i drugi. Ima ih deset, a u startu ih je otključano samo četiri. Za narednog ćete morati poprilično da zagrejete stolicu. Jedan token, koliko košta da ga uvrstite u svoj katalog, zaslužuje se pobedom u deset partija, koje čine tri dobijene runde od po četiri minuta. Pravila za različite režime nadmetanja (3 na 3, 2 na 2 i 1 na 1) nisu ista. Tako ćete u prvom vaskrsnuti posle par sekundi, dok u drugom morate da sačekate da vaš saigrač pobedi ili pukne (pošto ostaje sam, epilog br. 2 daleko je češći).

Mehanika igre jednostavna je za razumevanje, a, opet, dovoljno raznolika da upregne veštinu i taktičnost. Protivnike ne ubijate klasičnim deljanjem healtha, već je cilj da ih izgurate/lansirate sa lebdećih mapa skromnih dimenzija. Sa izuzetkom običnog malog udarca, svi ostali potezi (onaj veći, izbegavanje i četiri jedinstvene magije) imaju određene periode hlađenja, te je suština da, uz izbegavanje protivničkih, pravilno procenite kada ih valja upotrebiti. Jedna od njih obavezno služi za povratak na mapu nakon što vas sa nje oteraju, mada će i dupli skok na kraće distance biti spas. Stoga, to što ste nekoga najurili ne znači da ste sa njim završili. Iskusniji neprijatelj čekaće vas na ivici, kako bi se postarao da gravitacija završi šta je počela. Gotivno je i to što puka borba nije uvek glavni zadatak, već će vas povremeno „pod-režimi” terati da skupite više zlatnika, prikupljate poene zauzimanjem određenih zona na mapi ili da jednu krunu zadržite u svom posedu duže od suparničkog tima. Heroje možete da levelujete, a nakon svakog nivoa, oni dobijaju neke sitne pasivne bonuse. Za one temeljnije, koji bi najpre dobro da prouče sve sposobnosti, na raspolaganju je poligon za trening kao i igranje sa botovima.

Još jedan povod za pohvalu je dizajn mapa, čije zamke (rotirajuće platforme, balvani sa šiljcima, kotrljajuće stene...) takođe umeju da pojačaju dinamiku igre. Za to se stara i vrhunska muzička pratnja, kao i sjajni svetlosni efekti. Ono što moramo da zamerimo je mali broj tih mapa. Na početku ih je svega pet i verujte na reč da, dok ne otključate naredni režim, nema šanse da vas ne smore, pogotovo što ni broj heroja u toj fazi nije mnogo bolji. No, za to će se verovatno postarati neka buduća ažuriranja, pod uslovom da se publika dovoljno dugo zadrži.

Ovaj naslov definitivno ne spada u nišu kojoj je autor ovih redova privržen i na papiru nije bilo nijednog razloga da se dotičnom svidi. Međutim, kako se ispostavilo, sa uživanjem ga je kušao čak i kada je, verovatno od daleko mlađih takmaca, intenzivno dobijao po nosu. Možda autori nisu izmislili toplu vodu, ali su je u ovom slučaju prelili u veoma dopadljivu flašu. DKO je neočekivano zabavan, zarazan i definitivno vredan pažnje. Da li je u svojoj aktuelnoj formi, sa još uvek siromašnom ponudom mapa, vredan i 25 evrića koliko ga Steam ceni? Ne baš, ali ako ga u dogledno vreme dohvatite na nekom popustu, nećete pogrešiti.

Potrebno: Core i5-2320, 4 GB RAM, GeForce GTX 555, Windows 7 64-bit

Poželjno: Core i7-8700, 16 GB RAM, Nvidia GeForce GTX 960, Windows 10 64-bit

Ova igra je:
šareni PvP brawler

Platforma: Windows, Xbox One/SXS, PlayStation 4/5

Veličina: 20 GB

Studio: Red Beard Games

Izdavač: Hi-Rez Studios

Adresa:
divineknockout.com

PEGI: 7

78

Naš video: i.sk.rs/358862


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama