PHONE ZONE
Stunt Car Extreme
Vladimir PISODOROV
1. avgust 2022.

Ukoliko volite igre iz serijala Trials, u kojima upravljate biciklom ili motociklom kojim prljite po stazama prepunim prepreka, rampi i hazardnih situacija, Stunt Car Extreme će vas „kupiti” na prvi pogled. Razlika je u tome što ovde upravljate automobilima, a pored onih iz muscle kategorije, na raspolaganju su i nabudženi pikapi, autobusi, superautomobili, prototipi... U rosteru ih se nalazi preko 30 i nisu licencirani, ali ćete lako prepoznati o kojim se tačno modelima radi (među njima je Lamborghini Huracan, Chevrolet Impala, DMC DeLorean, Volkswagen Bus...).

Osim što možete da im menjate spoljni izgled, dozvoljeno je i tweakovanje performansi - kupovinom motora, pneumatika, spojlera i nitro ubrizgivača. Nažalost, ovim potezom možete da promenite samo dve stvari: da povećate snagu mašine i ubrzate rotiranje automobila u vazduhu. U kampanji se, pored „običnih”, nalaze i bonus nivoi, koji donose daleko veću količinu zavrzlama, destruktabilnih objekata, (inter)aktivnih deonica i tako dalje. Vozićete po krovovima kompozicija na šinama (pa čak i putničkog aviona), daščanim mostovima koji se raspadaju, proletaćete kroz betonske cevi koje kranovi prenose na gradilištima, naći se u situaciji da težinom vozila obrćete delove čudnih, džinovskih mehanizma... Upravljanje je izuzetno jednostavno i pored pedala kočnice i gasa na raspolaganju imate jedino još tastere za rotiranje automobila u vazduhu (u levu i u desnu stranu). Oni se koriste za pravilno „pozicioniranje” točkova, kako biste na tlo aterirali pod odgovarajućim uglom i izgubili što manje brzine, a samim tim i vremena. Neka „sletanja” mogu da budu i kobna, pa tada nivo ili krećete ispočetka ili se vraćate do prvog checkpointa. Akciju prati „ložačka” pozadinska muzika i prilično ubava 3D grafička rešenja. Pritom, sve je podvučeno iznenađujuće realističnim fizičkim modelom i komandama koje omogućavaju glatku tranziciju između prepreka. Sve se prati iz svojevrsne izometrijske perspektive, ali treba dodati i to da kamera „orbitira” oko vozila i da se pogled na akciju povremeno menja do te mere da ona može da se posmatra i „sa strane”, ali i „odnazad”.

Pored kampanje, na raspolaganju su još tri režima igranja. Na dnevnom nivou dobijaćete izazove od drugih igrača i cilj je da postavite bolje vreme od njih na tri odabrane „staze”. Potom, tu su i kupovi, koji vas vode od lokacije do lokacije i u kojima imate priliku da se istovremeno takmičite protiv tri kompjuterski vođena automobila. Sastoje se iz više trka, a titulu najboljeg odnosi onaj koji sakupi najviše poena. Konačno, tu je i režim Adventure - vožnja u beskonačnom loopu, sastavljena iz sijaset misija od kojih se u svakoj nalazi određeni broj pojedinačnih zadataka.

Platforma: Android, iOS • Veličina: 616,1 MB

Cena: besplatno • Adresa: hyperkani.com


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama