PHONE ZONE
Disney Mirrorverse
Dragan KOSOVAC
1. avgust 2022.

Gospode, pomozi nam, neko iz igračkog odeljenja kompanije Dizni rešio je da stvori gacha timesink igru, u kojoj su heroji koje sakupljate i razvijate niko drugi do slavni likovi iz ultrapopularnih franšiza pod kontrolom Diznijeve korporacije. Od Mikija, Šilje i Paje, preko Ane i Else, Majka Vazovskog i Salija, Baza i Vudija, Stiča i Bejmeksa, sve do negativaca, kao što su Grdana, Ursula i kapetan Kuka. Tu su čak i crtane verzije poznatih likova iz igranih filmova, kao što su kapetani Džek Sperou i Frenk Vulf. Svi ovi likovi stavljeni su u specijalno okruženje igre Disney Mirrorverse koja nam stiže „iz pera” iskusnih tvoraca ove vrste igara, studija Kabam (Marvel Contest of Champions, Lord of the Rings: Legends of Middle-Earth, Transformers: Forged to Fight).

Mirrorverse je fiktivni svet u kom miroljubivo obitavaju sve moguće verzije i varijante slavnih Diznijevih junaka. Ovu utopijsku egzistenciju prekida invazija takozvanih Fractureda, kristalizovanih varijanti prepoznatljivih likova. Na igračima je da stanu u red Guardiansa, čuvara Mirrorversea i regrutuju moćne heroje da se bore protiv Fractureda, kako bi spasili svoj lepi svet.

Srž ove igre je squad-based akcioni RPG. Sami nivoi, koje pokrećete trošeći energiju, predstavljaju sukobljavanje vašeg tročlanog tima sa talasima Fractured protivnika, ponekad i vlastitih klonova. Tokom borbi, direktno vodite jednog od heroja u svom timu, dok preostalo dvoje vodi AI, a uvek imate mogućnost da se prebacite na nekog drugog člana tima. Za svakog od likova na raspolaganju su vam brzi (normalni) i spori (jaki) napadi, kao i dash za izbegavanje protivničkih napada, a tu su i tasteri za specijalke svih likova u timu (moćni napadi koji se postepeno pune). Ako neko od članova ekipe ostane bez zdravlja, preostali moraju da završe bez njega (ili nje), ali će finalni skor tog nivoa sigurno biti niži. Zbog toga je sastav vaše družine od presudnog značaja za uspeh. Heroji u igri su podeljeni u četiri osnovne kategorije: meleeri, rangeri, tenkovi i support, a sama činjenica da ne možete da imate sve četiri klase u svom timu naglašava koliko je bitno da imate pravi „setup” za datu bitku.

Tako dolazimo do glavnog i najvećeg problema ove igre, nesvete unije njene gacha mehanike i sistema za mikrotransakcije. Naime, dok će većini mladih igrača najbitniji biti identitet dotičnog heroja u timu, njihova borbena efikasnost zavisi od stepena kvaliteta (označava se zvezdicama) i nivoa, koje postepeno stiču borbom i trošenjem „XP moteova” odgovarajuće boje. Kako je regrutovanje heroja potpuno nasumično, nemate mogućnost da birate njihov tip i kvalitet, nego vam jedino preostaje da do besvesti farmujete (ili kupujete) odgovarajuće kristale (ili paketiće sa likovima) ne bi li sledeći summon urodio herojem kome ste se nadali. Disney Mirrorverse izgleda prelepo i ima više nego solidan gameplay, ali mu je monetizacija brutalna.

Platforma: Android, iOS • Veličina: 1,3 GB

Cena: besplatno • Adresa: Google Play, App Store


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama