TEST PLAY<>
102010<><>

BlazBlue: Calamity Trigger

Pre tačno godinu dana imali smo prilike da recenziramo PS3 verziju igre BlazBlue: Calamity Trigger. Nekoliko meseci kasnije najavljena je PC verzija igre, koja je odlagana toliko puta da su igrači digli ruke od nje. Međutim, umesto da postane vaporware, BB:CT je izašao kada i nastavak za konzole. S obzirom na to da je pred nama port igre koja je već recenzirana, pozabavićemo se kvalitetom samog porta.

Za razliku od mnogih drugih tabačina za PC, BB:CT nudi mogućnost promene rezolucije i podešavanje antialiasinga, ali je u svakom slučaju kvalitet grafike isti kao i na konzolama. Moguće je nameštati kontrole po želji i, na svu sreću, igra podržava svaki gamepad, a ne samo „zvanični” 360 gamepad (što ume da bude slučaj kod Xbox360 portova). Mogućnost za dva igrača na jednoj tastaturi ne postoji, što u neku ruku i nije mana sada kada svako može da priušti sebi najosnovniji gamepad za PC.

Sav sadržaj originalne igre je prisutan, a kao svojevrsno izvinjenje zbog kašnjenja – DLC sa alternativnim bojama je besplatan u PC verziji (s obzirom na to da je cela igra u velelepnom HD-u, nije ni tako loš poklon). Naravno, suština igre je netcode. Verovatno zbog bojazni da tabačine nisu toliko popularne među PC publikom, BB:CT podržava i cross-platform igru sa Xbox360 igračima. Kao što smo rekli u PS3 recenziji, netcode je vanserijski. Iako je verzija za Xbox360 imala malo slabiji netcode, još je za svaku pohvalu. Igranje sa Xbox360 igračima nije stvaralo nikakav dodatni lag. Veza ne zavisi od lokacije igrača koliko od brzine Interneta (npr., nismo imali nikakve probleme sa igračima iz Meksika, ali bi partija sa pokojom osobom iz Engleske pokazala lag). PC verzija deli leaderboard sa Xbox360 verzijom, koji se razvrstava na uopšteni, nedeljni, kao i poseban leaderboard za svakog lika. Na vašoj ID kartici će pisati da igrate na Windowsu, ali nismo imali prilike da primetimo diskriminaciju među Xbox igračima.

Jedina mana igre verovatno je datum izlaska. Evropska verzija nastavka BlazBlue: Continuum Shift samo što nije izašla, dok ostatak sveta već uživa u igri. To znači da će i Xbox igrači preći na nastavak i da će PC publika morati sama da održi BlazBlue: Calamity Trigger u životu. Treba imati na umu to da se online fanpatch za Guilty Gear XX #reload (SK 9/2004) još igra, tako da će BB:CT možda ostati aktivan i ubuduće.

BlazBlue: Calamity Trigger je vredan svakog dinara, pogotovu ako ste ljubitelj 2D tabačina. Kupovina naslova je rizična ako volite online nadmetanje zbog neizvesnosti opstanka zajednice nakon izlaska nastavka, ali ako više volite da se igrate sa prijateljima uživo, onda nema dileme.

Miodrag KOVAČEVIĆ

 
Sid Meier’s Civilization V
BlazBlue: Calamity Trigger
Šta mislite o ovom tekstu?
House M.D.
R.U.S.E.
Amnesia: The Dark Descent
King’s Bounty: Crossworlds
Mafia II
Elemental: War of Magic
Worms: Reloaded
Victoria II
Patrician IV
BlazBlue: Continuum Shift
Halo: Reach

Platforma:
PC, Xbox360, PS3, arkadni aparat
Potrebno:
3 GHz CPU (WinXP) ili Core2Duo@2GHz (Vista/Win7), 1 GB RAM-a, 256MB VRAM-a (GeForce 7900 ili Radeon X1900)
Poželjno:
Core2Quad (Vista/Win7), 2 GB RAM-a, 512 MB VRAM-a (GeForce 8800 ili Radeon HD3700)
Veličina:
1 DVD
Adresa:
www .blazbluegame .com

90
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera