TEST PLAY<>
012008<><>

The Eye of Judgement

Bez ikakve sumnje, The Eye of Judgement jedna je od najiščekivanijih igara u poslednje vreme. Iako je u pitanju klasična igra sa kartama, čak i ljudima kojima ovakva vrsta zabave nije bliska počinje da ide voda na usta pri pomenu njenog imena. Razlog opšteplanetarnog interesovanja više je nego razumljiv – The Eye of Judgement dolazi u paketu sa špilom pravih karata, specijalnom podlogom za igranje (od tkanine) i naročitom kamerom (vidi okvir) koja snima poteze igrača i prenosi ih na ekran.

Prvi susret sa igrom je očaravajući! Prinošenje karte iznad igračke površine rezultira njenim „oživljavanjem” – na ekranu ćete videti animiranu jedinicu koju karta reprezentuje kako vam „čuči” na dlanu. S njom možete raditi bukvalno šta vam je volja: „vozati” je tamo-amo kroz vazduh ili čak pokušati da je „začikujete” udarcima druge ruke (nemojte se iznenaditi kada pokuša da vam uzvrati udarac). Obeležavanje karata obavljeno je unikatnim CyberCode sistemom, koji obezbeđuje da ih kamera prepozna.

PlayStation Eye
Kamera koja se dobija uz The Eye of Judgement može se poručiti i odvojeno, što može mnogo da znači onima koji bi želeli da koriste njene mogućnosti a „kartanje” ih ne zanima. Naime, PlayStation Eye može se koristiti kao klasična web kamera (prilikom video razgovora), u igrama drugih proizvođača koje je podržavaju (na primer, u najnovijem PES-u na ovaj način možete da kreirate fudbalera sa svojim likom) ili za izradu slika i video klipova (sa kompresijom ili bez nje) iz programa EyeCreate koji se besplatno može preuzeti sa PlayStation Storea.
Maksimalna radna rezolucija kamere je 640 x 480 piksela – tada se dobija solidnih 60 sličica u sekundi, mada je podržana i duplo slabija rezolucija (320 x 240 piksela) u kojoj „oko” izvlači čitavih 120 sličica u sekundi. Takođe, sočivo se može postaviti u dva različita radna režima. Prvi omogućava ugao vidljivosti od 56 stepeni i namenjen je „snimanju” objekata u neposrednoj blizini (chat), dok drugi donosi ugao od 75 stepeni i namenjen je (prvenstveno) upotrebi u igrama. Ugrađeni mikrofon koristi tzv. four microphone array tehnologiju koja omogućava multidirekciono lociranje glasovnog izvora, kompenzovanje eho efekta, automatsko uklanjanje šumova...
 
Cilj u The Eye of Judgement je zauzeti pet od devet polja, koliko se nalazi na igračkoj podlozi. Okršaje možete voditi protiv prijatelja, online oponenata ili AI-ja. Nažalost, igra nema kampanju, pa šibanje sa konzolom može da posluži jedino u svrhu uvežbavanja taktike i pronalaženja dobitne kombinacije karata. Inače, igru karakterišu izuzetne tehničke karakteristike.

Kupovinom igre dobija se osnovni špil koji sadrži 30 karata (podeljene su u pet kategorija). Pored toga, u paketu se nalazi i tzv. booster pack (osam karata) i četiri funkcijske karte (predaja poteza, provera statusa...). Dodatni setovi karata u prodaji bi trebalo da se pojave u februaru, odnosno junu ove godine, što bi sa paletom dostupnih booster paketa trebalo da zaokruži ponudu. The Eye of Judgement bi na kraju trebalo da raspolaže bibliotekom od preko 100 karata.

Vladimir PISODOROV

 
Universe at War: Earth Assault
Blazing Angels: Secret Missions of WWII
F.E.A.R.: Perseus Mandate
Supreme Commander: Forged Alliance
Soldier of Fortune: Payback
Stranger
Asterix at the Olympic Games
Lucky Luke: Go West!
SimCity: Societies
Obscure 2
Sherlock Holmes versus Arsene Lupin
Evil Days of Luckless John
Speedball 2: Tournament
Gears of War
Age of Empires III: Asian Dynasties
Assassin’s Creed
The Eye of Judgement
Šta mislite o ovom tekstu?
Warhawk
Super Mario Galaxy
Unreal Tournament 3

Platforma:
PlayStation 3
Veličina:
1 BRD
Adresa:
www .eyeofjudgment .com
Kontakt:
GMC-YU

80
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera