TEST RUN<>
122018<><>

TorrentRover 1.3.1

Rovac

Na prvu loptu, TorrentRover deluje krajnje zanimljivo – neodoljivo podseća na stare peer to peer klijente koji su na jednostavan i lak način omogućavali dolaženje do datoteka različitih tipova. Sve što treba da uradite je da u Search polju upišete željenu frazu i pogoci će početi da se nižu na ekranu. Ipak, ovde je situacija nešto drugačija, da ne kažemo nepovoljnija, što ne znači da je TorrentRover neupotrebljiv...

Stvar koju morate da znate od samog početka je da ovaj program nije torrent klijent i da mu je upravo to najveća mana. Odmah po instalaciji na ekranu će „iskočiti” kratak tutorijal koji objašnjava da, ukoliko TorrentRover želite da koristite punim plućima, na sistemu morate da imate instaliran torrent klijent, antivirusni paket, alatke za reprodukciju multimedijalnog sadržaja, odnosno komplemente koji služe da se obavi njihovo streamovanje „u etar”. Poduži spisak zahteva koji, ruku na srce, možete da ignorišete od tačke dva nadole i jedino bez čega nećete moći je torrent klijent. Tvorci preporučuju korišćenje uTorrenta, ako ste početnik, odnosno Vuzea, ukoliko bajtoputevima brodite širom raširenih jedara. U praksi, TorrentRover uspešno sarađuje sa bilo kojim torrent klijentom jer se po odabiranju torrent datoteke oslanja na sistemski definisanu nomenklaturu i zapravo služi samo kao veza između dva činioca u lancu.

Ako nije torrent klijent, šta je onda to TorrentRover? On je torrent pretraživač, alatka koja omogućava da u procesu „lova” na torrente izbegnete „treću ruku” i do goodiesa stignete direktno. Na taj način, izbegava se potreba za otvaranjem sumnjivih web stranica (čitaj: torrent portala), obračun sa pop-up prozorima, propratnim malicioznim sadržajem i drugim smetalima koji onemogućavaju direktno preuzimanje torrent datoteka. Ako se pitate kako TorrentRover zna gde treba da traži torrente, odgovor je više nego zanimljiv – služi se definicijama, kao nekakav antivirusni paket, s tom razlikom da se u bazi ne nalaze „dijagnoze” zaraza, već adrese torrent portala. Kao krajnjeg korisnika vas to uopšte ne zanima, jer sve što treba da znate je da u Search polje smešteno u desnom gornjem uglu radne forme utipkate željeni pojam i pritisnete taster Go. Opciono, programu možete da naglasite koji tip datoteke tražite i tako rafinišete pretragu. Na raspolaganju je 12 oblasti: igre, filmovi, muzika, slike, programi...

Pogoci se smeštaju u improvizovanoj tabeli u donjem delu ekrana i ona zauzima najviše prostora. Sortiranje se obavlja po relevantnosti, ali to u bilo kom momentu možete da promenite i odaberete neki od dostupnih parametara i njih je poprilično... Tako, TorrentRover vas obaveštava o tipu datoteke, broju seedera i leechera, veličini datoteka, „starosti” torrenta i tako dalje. Sve je izuzetno pregledno i u gomili podataka se lako snalazite, pa čak možete da uočite i koje izvorište se koristi – pre naziva svakog torrenta stoji ikonica portala na kojem je fajl uskladišten. Svideo nam se i način na koji program čuva pretraživane pojmove, a forma za njihovo smeštanje nalazi se iznad pomenute tabele sa pogocima. Nazivi su smešteni u svojevrsne „oblačiće” i nazivaju se Roveri i čak je omogućeno njihovo deljenje sa zainteresovanima. Po pritiskanju dugmeta Share biće generisan link datog Rovera i kopiran u clipboard. Inače, Roveri mogu i da se edituju, pa čak i da se „zakaže” njihovo automatsko pokretanje, a potom i preuzimanje datoteka. U najnovijoj verziji, TorrentRover podržava 12 torrent portala, što je i više nego dovoljno da dođete do materijala koji tražite.

Osim u tabeli, podaci o pojedinačnim torrentima mogu da se prikazuju i pod skutima naročite upravljačke forme koja se poziva „overavanjem” opcije View Torrent(s) Details. Izvorište datoteke naznačeno je povećim thumbnailom torrent portala, uz nezaobilazne podatke koje smo već pomenuli. Plus je što se ovde prikazuje i opis o kakvom se sadržaju radi, autoru torrenta i tome slično, što je nezaobilazna stavka prilikom „otvaranja” sadržaja iz web browsera. Klikom na tab User Comments pristupate listi komentara ostavljenih od strane korisnika.

Kao što smo rekli, najveća mana programa je to što ne nudi mogućnost preuzimanja torrenata i oslanja se na third party ostvarenja. To automatski znači da nije moguće vršiti reprodukciju sadržaja bez pomoći sa strane, ali ni ostvarivati uvid u segmente preuzimanog materijala. Nažalost, ovo nije jedini nedostatak i ono što ćemo autorima upravo spočitati nekome će se učiniti još težim „prestupom”. Naime, na oficijelnom sajtu nije vidno navedeno da je TorrentRover zapravo komercijalno ostvarenje za koje je potrebno izdvojiti čak 100 dolara. Možete i da ga iznajmite na mesečnom (pet dolara) ili godišnjem nivou (40 dolara), ali o tome ćete biti obavešteni tek kada istekne (fiktivni) probni period od sedam dana ili obavite preuzimanje 15 torrent datoteka. Ukoliko redovno budete „cvrkutali” o programu ili ga pominjali na Facebooku, možete da zaobiđete ograničenje. Konačno, besplatna verzija programa omogućava preuzimanje svega dva torrenta dnevno, što svakako može da predstavlja ograničavajući faktor.

Vladimir PISODOROV

 
Modular V, Prophet V, Jup-8 V, DX7 V
EssentialPIM 8.11
Labeljoy 6.1
TorrentRover 1.3.1
Šta mislite o ovom tekstu?
GOM Encoder 2.0
Muvee Reveal Encore 13.0
ExtraMAME 18.9
Asofts Burning Studio 1.6
Teorex PhotoScissors 5.0
Free Windows Cleanup Tool 3.0
Abelssoft MovieCut 2019
TemplateToaster 7.0
Photo Pos Pro 3.30
Dripping Gold
Auto Mouse Click 85.1
EarthView 5.16
Ecosia 4.0.4
Huntr 2.0.1
Time Boss 3.28
Winaero Tweaker 0.12
Instant Hipster

Tip:
torrent pretraživač
Potrebno:
Windows
Veličina:
4,75 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .torrentrover .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera