TEST RUN<>
072015<><>

ArcConvert 0.69

„Pretabavanje” arhiva

Koncept koji donosi program ArcConvert veoma je zanimljiv. Koliko puta do sada ste bili u situaciji da nabasate na arhivu koju nije moguće otpakovati zbog toga što nemate odgovarajući program? Kao prosečan korisnik i ne baš tako puno (RAR i ZIP završavaju većinu potreba). Ako, pak spadate u naprednu grupu „PiSijevaca” stvar se menja iz korena. Upravo je ove korisnike autor ArcConverta imao u vidu kada je seo za računar i počeo da programira.

U pitanju je svojevrsni konverter, koji se umesto multimedijom bavi arhiviranim datotekama. Prijatelj vam se požalio da ne može da ekstrahuje fajlove koje ste mu poslali, a vi sem WinRAR-a (recimo) nemate nijedan drugi program za sabijanje podataka – nema problema! Samo instalirajte ArcConvert (besplatan je i portabilan) koji će obaviti zadatak za nekoliko sekundi. On će potpuno automatizovano obaviti „prebacivanje” arhive iz jednog formata u drugi i tu ne mislimo samo na puko preimenovanje ekstenzije, već na stvarnu rekompresiju.

Upravo je poslednjerečeno ključan faktor funkcionisanja ovog programa. Iako se sve dešava daleko od očiju korisnika kome se čini da ArcConvert nešto „mađija” na svoju ruku, prva stvar koja se radi je otpakivanje selektovane arhive. Kada je to gotovo podaci se ponovo pakuju, odabranom metodom, i snimaju na hard-disk. Sve to se obavlja bez ikakve intervencije korisnika – on samo treba da odabere radnu arhivu i definiše njen novi format. Program podržava čak 24 različita formata zapisa, a kompletna podrška je interna, što znači da na sistemu ne treba imati instaliran nikakav dodatni kompresioni alat ili program. Valja istaći da nije podržana konverzija po sistemu „iz svih formata u sve”, ali da je manevarski prostor i te kako velik. ArcConvert, tako, koketira sa ZIP, RAR, ACE, 7ZIP, ARJ, Z, TAR, CAB, LZH i mnogim drugim arhivama, na meniju je i baratanje sa EXE datotekama, mogućnost provere arhiva kada će vam program reći da li se zaglavlje fajla slaže sa onim što piše u ekstenziji, a tu je i podrška za procesiranje arhiva koje su zaštićene šifrom.

ArcConvert nema ama baš nikakvih podešavanja i sve funkcioniše sa jedne, jedine (sićušne) radne forme. Može da se podesi prioritet izvršavanja procesa, odnosno da se promeni datum novonastale arhive tako da odgovara sistemskom časovniku. Primetili smo i nekoliko nedostataka, mada je to potpuno razumljivo s obzirom na to da se radi o verziji programa koja je još uvek daleko od prvog zvaničnog izdanja. Na primer, neke biblioteke potrebne za baratanje arhivama program nije mogao da nađe iako se nalaze na spisku podržanih, upravljački interfejs izgleda kao da je ekspres auto-putem došao iz doba paleolita, ne postoji mogućnost batch procesiranja, ali ni bilo kakvog podešavanja izlaznih parametara. Sve se obavlja automatski, tako da korisnik ne može da bira, na primer, stepen kompresije, naredi deljenje fajlova nakon dostizanja određene veličine i slične stvari koje po defaultu viđamo u programima iz klase.

Vladimir PISODOROV

 
Audials One 12
ffDiaporama 2.1
ePapyrus PDF-Pro 5.1
Similarity 1.9.2
Srpski za 5 1.0.6.1
dupeGuru 3.9.1
PhotoBulk
Any Video Converter 5.8.1
Novaroma 0.9.7
WinReducer 8.1 2.0
SlimDrivers 2.2
VidMasta 19.0
ArcConvert 0.69
Šta mislite o ovom tekstu?
RECOIL 3.2.0
TypingAid 2.21
Junkware Removal Tool 6.9.1
MediaInfo 0.7.74
Human 3.2.1
Judy’s CountDown 3.1.1
Crayens Painter 1.4
Easy Plugin for Wordpress 8.20
Mind the Time 1.2.2
Windows Error Message Creator 1.34
Wincmder Shellex 3.0
QuickMark 1.2.7

Potrebno:
Windows
Veličina:
4,9 MB, 5,3 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
archivconvert .sourceforge .net
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera