TEST RUN<>
072015<><>

MediaInfo 0.7.74

Tehnički podaci o audio i video-datotekama

Tehnički podaci koje Windows nudi na uvid korisnicima kada su multimedijalni tipovi datoteka u pitanju rudimentarnog karaktera. Uglavnom se mogu saznati podaci o nosećem formatu, veličini i datumu kreiranja, što često nije dovoljno da bi se zadovoljili prosečni zahtevi. Nešto bolja situacija je sa audio-datotekama kod kojih može da se zaviri u zaglavlje i iščitaju podaci o izvođaču, žanru muzike, albumu i slično. Ako vam treba više informacija moraćete da posegnete za nekim third party ostvarenjem, kojih na svu sreću ima u izobilju.

MediaInfo je jedan od njih, a karakteriše ga sažet prikaz informacija i jednostavno korišćenje koje se svodi na nekoliko klikova mišem. Nakon podizanja programa, korisnika čeka dilema da li će u proces analiziranja uključiti jednu datoteku ili čitav direktorijum. U slučaju čitavih direktorijuma iz naročitog padajućeg menija biraju se pojedinačni fajlovi, a u obe varijante čitav proces je brz i ne zahteva dodatnu intervenciju korisnika.

Informacije su podeljene po segmentima i prikazane su u jednom prozoru, tako da je njihovo iščitavanje brzo i bezbolno. U slučaju video-klipova dobijaju se informacije o broju uključenih strimova, nosećem formatu, upotrebljenom kodeku, iskorišćenom bitrateu, radnoj rezoluciji, framerateu, pa čak i programu koji je korišćen ne bi li se materijal spakovao u jedinstvenu celinu. Međutim, osnovni sistem prikaza informacija tek je jedan od 12 dostupnih između kojih se prebacujete jednostavnim klikom miša, a dozvoljeno je i svojeručno prilagođavanje. Kada je broj podržanih formata u pitanju, ne možemo reći da je MediaInfo u ovom momentu svetski šampion. Ipak, najkorišćeniji formati su podržani. Zanimljivo je što su podržani i neki raritetni formati zapisa, sa Amige, pa čak i Matlab ekstenzije. Inače, pored klasičnih multimedijalnih datoteka, informacije se mogu dobiti i o SubRip verzijama tekstualnih prevoda, odnosno titlovima koji su embedovani u same video-klipove (kao tekst).

Program se pored klasičnog može koristiti i na specifične načine. Tako je omogućeno pozivanje glavne radne forme preko kontekstualnog menija iz vašeg fajl-menadžera, a tu je i opcija prikazivanja najvažnijih informacija u obliku tooltipova koji se pojavljuju kada pokazivačem miša parkirate iznad podržanog multimedijalnog fajla. Nažalost, ova opcija dostupna je isključivo iz Windows Explorera. Što se dodatnih podešavanja tiče njih nema i možemo reći da se MediaInfo najlakše koristi u as is formatu, bez ikakvih intervencija sa strane. Inače, da biste koristili ovaj program ne treba vam nikakva pomoć sa strane, u vidu instaliranih kodeka i ostalih pomagala, jer MediaInfo sve svoje sa sobom nosi i sa podržanim formatima obračunava se sam. Upravo je veći broj podržanih formata ono što možemo očekivati u budućnosti od autora, ali i dodatno rafinisanje upravljačkog interfejsa.

Vladimir PISODOROV

 
Audials One 12
ffDiaporama 2.1
ePapyrus PDF-Pro 5.1
Similarity 1.9.2
Srpski za 5 1.0.6.1
dupeGuru 3.9.1
PhotoBulk
Any Video Converter 5.8.1
Novaroma 0.9.7
WinReducer 8.1 2.0
SlimDrivers 2.2
VidMasta 19.0
ArcConvert 0.69
RECOIL 3.2.0
TypingAid 2.21
Junkware Removal Tool 6.9.1
MediaInfo 0.7.74
Šta mislite o ovom tekstu?
Human 3.2.1
Judy’s CountDown 3.1.1
Crayens Painter 1.4
Easy Plugin for Wordpress 8.20
Mind the Time 1.2.2
Windows Error Message Creator 1.34
Wincmder Shellex 3.0
QuickMark 1.2.7

Potrebno:
Windows, Linux, Mac OS X
Veličina:
4,5 MB, 20,1 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
mediaarea .net /en /MediaInfo
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera