TEST RUN<>
072015<><>

Any Video Converter 5.8.1

Besplatan, okretan i više nego sposoban

Ovaj video-konverter spada u domen programa koji na prvi pogled ne nude puno toga, ali im se ispod haube nalazi koral pun divljih konja. Utisak dodatno pojačava upravljački interfejs koji se ne oslanja na uobičajena Windows rešenja pa može da se stekne utisak da su mogućnosti znatno manje nego što se to očekuje. Ipak, Any Video Converter jedan je od onih programa koji su u potpunosti okrenuti korisničkom iskustvu i sazdani su tako da omoguće visok stepen automatizacije posla.

Glavne prednosti programa su, pre svega, podržani formati zapisa, jer ćete zaista teško uperiti u onaj koji nije moguće procesirati. Tako se na ulazu prepoznaje preko 100 različitih formata, dok je na izlazu Any Video Converter sposoban da „proizvede” datoteke u preko 160 drugačijih oblika (čitaj: formata). Autori su u prethodnom periodu dosta radili i na brzini konverzije te je program okretniji od mnogih takmaca iz klase. Ovde još treba napomenuti da se Any Video Converter može nabaviti i u Pro/Ultimate izdanjima (koštaju 40 i 60 dolara), koji u vatru bacaju podršku za streamovan materijal, mogućnost kreiranja Video-DVD-ova, koketiranje sa tehnologijom CUDA i procesorima koji imaju više jezgara i tako dalje.

Besplatna verzija koju smo mi testirali je naizgled operisana od većine naprednih opcija, ali i te kako ima šta da ponudi korisnicima kojima je na umu brzina konverzije, podrška za veliki broj različitih formata zapisa i jednostavno korišćenje. Posao je okrenut ka radu sa pojedinačnim fajlovima, ali i online video-klipovima (na primer, onima sa YouTubea), koji se iz programa direktno mogu preuzimati i dalje konvertovati po želji (dovoljno je da ga usmerite na željeni URL). Sve što treba uraditi da bi se pokrenuo proces „pretabavanja” je odabrati fajl i smestiti ga na radnu listu, potom sa liste podržanih formata označiti onaj koji vam odgovara i na kraju pritisnuti taster Convert Now!. Kao i mnoge slične alatke, i Any Video Converter koristi nazive uređaja u procesu definisanja izlaznih parametara. Izbor čine više desetina različitih uređaja, od mobilnih telefona, preko tableta i igračkih konzola, pa sve do pametnih televizora i Appleovih gedžeta. U suštini, klikom na bilo koji uređaj sa liste završen je posao podešavanja radnih parametera pošto program sam podešava rezoluciju, bitrate i ostale važne opcije. Naravno, korisnik sve postavljene parametre može da „pretrese”, a za to se koristi jednostavna upravljčka forma koja svojim ustrojstvom podseća na komplemente iz Visual serije razvojnih programa. Valja reći da su odavde korisniku na raspolaganju osnovni radni parametri i da je sve uredno podeljeno i sortirano – odvojene su audio i video-komponenta. Definisani parametri implementiraju se nad svim učitanim datotekama, tako da „obrada” radne liste uslovno rečeno funkcioniše po batch principu.

Any Video Converter sadrži i nekoliko osnovnih obradnih funkcija. Recimo, na raspolaganju je kropovanje, potom trimovanje (odsecanje neželjenih delova), rotacija, flipovanje... Video-klip je moguće obeležiti vodenim žigom u vidu teksta ili slike, a postoji i čitava sekcija za implementiranje grafičkih filtera. Dok smo promenu kontrasta, osvetljenosti i zasićenja bojama očekivali, pravo osveženje je mogućnost „kartunizacije” i pikselizacije slike, izoštravanje, invertovanje, distorzija i tako dalje. Any Video Converter može da ubacuje i tekstualne prevode, da vrši spajanje učitanih datoteka u jednu, pa čak i da izvrši narezivanje materijala na DVD (autorizacija sadržaja sa pravljenjem menija rezervisana je za komercijalnu verziju, nažalost).

Vladimir PISODOROV

 
Audials One 12
ffDiaporama 2.1
ePapyrus PDF-Pro 5.1
Similarity 1.9.2
Srpski za 5 1.0.6.1
dupeGuru 3.9.1
PhotoBulk
Any Video Converter 5.8.1
Šta mislite o ovom tekstu?
Novaroma 0.9.7
WinReducer 8.1 2.0
SlimDrivers 2.2
VidMasta 19.0
ArcConvert 0.69
RECOIL 3.2.0
TypingAid 2.21
Junkware Removal Tool 6.9.1
MediaInfo 0.7.74
Human 3.2.1
Judy’s CountDown 3.1.1
Crayens Painter 1.4
Easy Plugin for Wordpress 8.20
Mind the Time 1.2.2
Windows Error Message Creator 1.34
Wincmder Shellex 3.0
QuickMark 1.2.7

Potrebno:
Windows
Veličina:
33,1 MB, 113,1 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .any -video -converter .com /products /for _video _free
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera