TEST RUN<>
072015<><>

Novaroma 0.9.7

Automatizovano prikupljanje filmova i serija

Pasionirani ljubitelji sedme umetnosti često ne mogu da čekaju da se u domaćim bioskopima, na televiziji ili na DVD i Blu-ray medijumima pojave najnoviji filmovi i serije. Zato često potežu za alternitivnim načinima prikupljanja materijala za gledanje. Da se razumemo, upotreba torenta vezuje se gotovo isključivo za nelegalne aktivnosti, ali ako ćemo iskreno, teško je naći bilo koju osobu koja koristi računar, a da u svom životu nije na ovaj način preuzela bar jedan film ili neki drugi video-sadržaj.

U svakom slučaju, predstavljanje programa Novaroma ne znači poziv na preuzimanje nelegalnih sadržaja, već samo informaciju kako određeni posao može da se automatizuje i unapredi. Dakle, Novaroma je osmišljena kao pomoć svima koji putem torenta preuzimaju filmove i serije, mada bismo rekli da je ovde akcenat stavljen upravo na serije. Program omogućava kreiranje kolekcija, organizovanje serija i filmova, proveru da li su se pojavile nove epizode, uključujući i njihovo automatsko preuzimanje, kao i preuzimanje titlova.

Sve navedene opcije su potpuno podesive. U okviru programa nalazi se odlična mašina za pretraživanje. Ona konsultuje različite torrent sajtove u potrazi za fajlovima koji su u skladu sa zadatim kriterijumima. Na primer, jedan od korisnih filtera je kvalitet video-snimka koji može biti standardnog kvaliteta u 720p ili 1080p. Jedino što su autori zaboravili da implementiraju i mogućnost pretrage 3D verzija, za koje takođe postoji puno interesenata.

Pronađena serija ili film mogu da se preuzmu potpuno automatizovano. Iako sâm program ne nudi mogućnost preuzimanja torenta, tesno sarađuje sa uTorrentom, koji se instalira zajedno sa njim. Automatizacija rada dovedena je do tako visokog nivoa da Novaroma čak može samostalno da preuzima nove epizode odabranih serija, odmah nakon što se one pojave na internetu. Svaka serija se snima u poseban folder, tako da u slučaju nekog masivnog downloada neće doći do mešanja fajlova. Ne treba zaboraviti ni da postoji mogućnost ručne pretrage za određenim fajlom, mada je to opcija koja će se u ovom programu koristiti veoma retko.

Pretraga se obavlja na osnovu različitih kriterijuma. Pored već pomenutog kvaliteta snimka, moguće je koristiti filtere koji se odnose na godine ili određen opseg godina kada su film, serija ili dokumentarac objavljeni, IMDB rejtinga, žanra, dužine trajanja snimka...

S obzirom na to da Novaroma obezbeđuje preuzimanje video-materijala „na veliko”, od velike je važnosti to što može da se iskoristi i za njihovo organizovanje, naravno potpuno automatizovano. A zgodno je i to što lepo sarađuje sa DLNA medija serverima, kao što su XMBC, Plex, Servio, PS3...

Branislav BUBANJA

 
Audials One 12
ffDiaporama 2.1
ePapyrus PDF-Pro 5.1
Similarity 1.9.2
Srpski za 5 1.0.6.1
dupeGuru 3.9.1
PhotoBulk
Any Video Converter 5.8.1
Novaroma 0.9.7
Šta mislite o ovom tekstu?
WinReducer 8.1 2.0
SlimDrivers 2.2
VidMasta 19.0
ArcConvert 0.69
RECOIL 3.2.0
TypingAid 2.21
Junkware Removal Tool 6.9.1
MediaInfo 0.7.74
Human 3.2.1
Judy’s CountDown 3.1.1
Crayens Painter 1.4
Easy Plugin for Wordpress 8.20
Mind the Time 1.2.2
Windows Error Message Creator 1.34
Wincmder Shellex 3.0
QuickMark 1.2.7

Potrebno:
Windows
Veličina:
11,3 MB, 18,48 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .novaroma .net
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera