TEST RUN<>
072015<><>

VidMasta 19.0

Pretraga i online gledanje filmova i serija

Sve brže internet konekcije obezbedile su nove načine upotrebe svetske mreže. Recimo, mnogi korisnici više se ne trude da preuzimaju filmove i serije, već ih gledaju strimovane – najčešće preko određenih sajtova koji nude tu uslugu.

VidMasta je program koji je striming fajlova podigao na malo viši nivo. Više nije potrebno da se odlazi na pomenute sajtove, pošto je on tu uslugu doneo na desktop računara, uz neke dodatne pogodnosti. Na primer, pojedinačni sajtovi koji se bave ovom temom ograničeni su na sopstvenu ponudu, dok VidMasta prevazilazi taj problem. On ima odličan sistem za pretragu, koji može da filtrira rezultate po tipu video-sadržaja (filmovi ili serije), kvalitetu video-snimka, rejtingu, žanru, okvirnom datumu objavljivanja, jeziku, državi... I sve to je upakovano u jednostavan interfejs i dostupno na jednom ekranu.

Prema zadatim kriterijumima VidMasta izlistava dostupne video-fajlove, a korisniku se nude neke dodatne opcije. Na primer, može da se pročita kratak sadržaj filma zajedno sa glumačkom postavom, da se pogleda trejler (na YouTubeu), ali i da se obave neki druge operacije – preuzimanje fajlova ili njihovo strimovanje. Za preuzimanje može da se koristi interni ili eksterni torrent downloader, dok prilikom strimovanja mogu da se uključe i titlovi (ukoliko ih program pronađe). Proces strimovanja zahteva određeni period baferovanja, koji je ponekad i previše dugačak. Za pojedine, mahom HD filmove, može da se desi da se za početak reprodukcije čeka i po dvadesetak minuta. Pretpostavljamo da se ovde radi o situaciji kada program na osnovu kvaliteta linka ka izvoru fajla procenjuje koliki deo filma mora da se preuzme unapred (baferuje), kako bi se sprečila seckanja i zastajkivanja prilikom striminga. Da takvih situacija bude što manje, VidMasta je sposoban da preuzima fajlove sa više lokacija istovremeno. Dodatna sigurnost prilikom preuzimanja fajlova za striming ili kompletan download je što program proverava kredibilitet izvornih fajlova. U slučaju da detektuje nešto sumnjivo, obavestiće o tome korisnika i ostaviti mu izbor da sam odluči da li taj fajl želi da preuzima sa odabrane lokacije ili da potraži neku drugu.

S obzirom na to da se radi o „škakljivoj” temi koja je konstantno pod lupom svetskih organizacija za borbu protiv piraterije, autori VidMasta programa naglašavaju da su rešili ili bar umanjili rizik koji nosi preuzimanje nelegalnog sadržaja. Oni tvrde da obezbeđuju punu anonimnost korisnika jer automatski filtriraju nepouzdane IP adrese, koriste različite proxy servise i kriptuju podatke koje prenose. Na vama je da odlučite da li ćete im verovati na reč...

Branislav BUBANJA

 
Audials One 12
ffDiaporama 2.1
ePapyrus PDF-Pro 5.1
Similarity 1.9.2
Srpski za 5 1.0.6.1
dupeGuru 3.9.1
PhotoBulk
Any Video Converter 5.8.1
Novaroma 0.9.7
WinReducer 8.1 2.0
SlimDrivers 2.2
VidMasta 19.0
Šta mislite o ovom tekstu?
ArcConvert 0.69
RECOIL 3.2.0
TypingAid 2.21
Junkware Removal Tool 6.9.1
MediaInfo 0.7.74
Human 3.2.1
Judy’s CountDown 3.1.1
Crayens Painter 1.4
Easy Plugin for Wordpress 8.20
Mind the Time 1.2.2
Windows Error Message Creator 1.34
Wincmder Shellex 3.0
QuickMark 1.2.7

Potrebno:
Windows
Veličina:
24,33 MB, 79,69 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
sourceforge .net /projects /vidmasta
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera